arturs2 09.11.05, 18:19 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zbychowiec "Solidarne państwo" - rząd Marcinkiewicza przyj... 09.11.05, 18:22 no, wyglada na to ze komus udalo sie stworzyc podwodna lodz zaglowa... Odpowiedz Link Zgłoś
x3936012 Niech Wam Bog blogoslawi!!! 09.11.05, 18:45 Pamietajcie wasza wladza to sluzba Narodowi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tg28 Re: Niech Wam Bog blogoslawi!!! 09.11.05, 18:46 narodowemu socjalizmowi sprecyzowalem sa to slowa niejakiego a hitlera(tfu) Odpowiedz Link Zgłoś
lisle A Beger ucieka przed sądem- leje na nas i z nas ! 09.11.05, 19:08 DZIEKUJEMY CI PIS za to ze kryminal nie ma prawa rzadzic hehehehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_mrowek Solidarne? Solidarnie zabierze jednym żeby dać inn 09.11.05, 20:21 ym? Odpowiedz Link Zgłoś
miss.take Obawiam sie, 09.11.05, 20:50 ze Ojciec Rydzyk powinien juz zaczac zbierac na cegielki na ratowanie IV RP przed bankructwem. Odpowiedz Link Zgłoś
filo_de_putino Nie ma się czego obawiać... 09.11.05, 21:57 trzeba się było obawiać przed wyborami, a teraz.... teraz się trzeba modlić :) Odpowiedz Link Zgłoś
kochanka.dorna Lutek mowi, ze solidarnie to na KRUS sie zrzucac 09.11.05, 22:20 i takze solidarnie sprzataczki i spawacze z pielegniarkami i nauczycielami beda placic podatek PIT zas tzw. rolnicy solidarnie beda nie placic PIT niezaleznie od osiaganego dochodu. solidarnie tez bedziemy mniej zarabiac bo rzad rozkreci inflacje nie czekajac na koniec kadencji Balcerowicza w NBP. Odpowiedz Link Zgłoś
k_r_m Do tych co w sondazu życzyli rządowi porażki 09.11.05, 23:36 Każedemu rządowi niezależnie z jakiej opcji politycznej się wywodzi należy zyczyc tylko samych sukcesów. Sukces rządu to nas sukces i szansa na poprawę warunków zycia, porażka dokładnie na odwrót. Wiec nie rozumiem tych kretynów, którzy zyczą porażki rządowi, to jak strzelanie sobie w stopę. Odpowiedz Link Zgłoś
millero-tusk TO EXPOSE TO KONIEC PO-stKOMUNY !!!!!!!!!!!!!!! 10.11.05, 14:19 TO EXPOSE TO KONIEC MAFIJNEJ POSTKOMUSZEJ III RP ! Odpowiedz Link Zgłoś
millero-tusk Re: TO EXPOSE TO KONIEC PO-stKOMUNY !!!!!!!!!!!! 10.11.05, 14:20 millero-tusk napisał: > TO EXPOSE TO > KONIEC MAFIJNEJ POSTKOMUSZEJ III RP ! POKERZYSTA TUSK Z TOWARZYSZAMI Z PO I SLD PRZEPOKIEROWAŁ !!! Odpowiedz Link Zgłoś
pretor1976 Re: "Solidarne państwo" - rząd Marcinkiewicza prz 09.11.05, 19:09 Można nie popierać tego żąda taj jak i ja, można nie wierzyć że cokolwiek uda mu się zrobić, tak jak i ja, ale tylko głupiec życzyć mu może niepowodzenia, nawet przy takim rządzie i takiej władzy może zdarzyć się cud, mało to jest prawdopodobne, ale od cudu nad Wisła już trochę minęło, to może i się zdarzy. Dla każdego z nas byłoby lepiej gdyby mu się udało. Odpowiedz Link Zgłoś
offler Brawo- popieram w 100% 09.11.05, 19:16 Nareszcie jakis glos rozsadku wsrod tego plucia nienawiscia. Odpowiedz Link Zgłoś
tg28 Re: Brawo- popieram w 100% 09.11.05, 19:18 pluc plulem i pluc bede na rzad prezydenta i wszystkich co ich wybierali ________________________ no no po takim postcie to mnie brygady moherowych beretow dorwa i zlinczuja Odpowiedz Link Zgłoś
xx23 A ja na ciebie bede plul smarkiem 09.11.05, 19:54 "tg28 napisał: > pluc plulem i pluc bede na rzad prezydenta i wszystkich co ich wybierali" A ja na ciebie bede plul smarkiem z nosa , obronco komuchow! Odpowiedz Link Zgłoś
gilgamesz powalilo sie wszystkim w glowach 09.11.05, 21:27 Odkad to obroncy komuchow sa kapitalistami? I odkad to komunistyczne programy (tzw sprawiedliwy podzial) produkuje prawica? To tylko u nas w Polsce.... I tylko u nas obie strony moga sie opluwac... PS. Ciekawe jak szybko w wyniku tego sprawiedliwego podzialu zaczna znikac pluszaki mojego dziecka i lodowka zacznie swiecic pustakmi... Odpowiedz Link Zgłoś
wibednar Kazdy robi to co umie Waćpan np plujesz 09.11.05, 20:22 Wiesz ci drogi Kolego Masz racje!! Każdy robi to co umie Ty umiesz pluc to plujesz Jak sie nauczysz myslec to napewno zlapiesz sie za glowe nad tym co wczesniej robiles Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 Re: "Solidarne państwo" - rząd Marcinkiewicza prz 09.11.05, 19:47 mozna popierac ale ja nie bede bo moja wiara ze tez rzad cos zrobi zalamala sie, ba jestem przekonany ze g..no z tego bedzie a to przekonanie bierze sie stad ze lekarz marcinkiewicz chce leczyc objawy a kultywuje przyczyne choroby ktorej na imie "korupcja, bezrobocie i ubostwo" Odpowiedz Link Zgłoś
jankbh Re: "Solidarne państwo" - rząd Marcinkiewicza prz 09.11.05, 21:09 pretor1976 napisał: > Można nie popierać tego żąda taj jak i ja, można nie wierzyć że cokolwiek uda > mu się zrobić, tak jak i ja, ale tylko głupiec życzyć mu może niepowodzenia, > nawet przy takim rządzie i takiej władzy może zdarzyć się cud, mało to jest > prawdopodobne, ale od cudu nad Wisła już trochę minęło, to może i się zdarzy. > Dla każdego z nas byłoby lepiej gdyby mu się udało. Cudu od Pana Boga wymagac mozna, jezeli Bogu daje sie jakies szanse. Ten rzad, zanim jeszcze powstal i zanim dostal votum zaufania zrobil wszystko, by Bóg sie do nich zrazil. A tak naprawde to "cudu nad Wisla" wcale nie bylo, zagraly tam strategia i wywiad. Ten rzad z sama boska pomoca tez nie przezyje dlugo. No moze rzad tak, rzady u nas tradycyjnie potrafia sie wyzywic same, gorzej ze spoleczenstwem. Ile juz zlotówka stracila 10? 15%? Odpowiedz Link Zgłoś
uu_k Re: "Solidarne państwo" - rząd Marcinkiewicza prz 10.11.05, 01:01 uuK?!? [że niby PO jest Bogiem?!? Złotówka to chyba naście groszy straciła a nie procent (jako umysł ścisły czepiam się takich szczegółów, choć nie wiem czy robi Ci różnicę), zresztą ciekawe ile mogli na tym spadku zarobić spekulanci i kto miał największy wpływ na taki obrót spraw... Czy co drugi z nas chce uchodzić za inteligenta powtarzając oklepane gadki (lub gadki w oklepanym kierunku), "bo tak należy mówić"?!?] Odpowiedz Link Zgłoś
jankbh Re: "Solidarne państwo" - rząd Marcinkiewicza prz 10.11.05, 08:47 Niestety najwyrazniej nie zalapales sie na tego co drugiego "inteligenta". Nascie groszy od zlotówki to jest wlasnie kilkanascie procent. Jezeli ktos na pewniaka chcial zarobic na spekulacji - to najlepiej moglo samo PiS, bo to oni rozdaja karty i doskonale znaja kursy walut w przyszlosci - zaleza one bowiem od decyzji politycznych Jacka i Placka. Ale nie obchodzi mnie ile i jaki spekulant zarobil - wazne jest, ze Polska stracila. Odpowiedz Link Zgłoś
stary_szczur Re: "Solidarne państwo" - akurat 09.11.05, 21:11 >Dla każdego z nas byłoby lepiej gdyby mu się udało. To są piekne i pobożne życzenia, ale na tym nikt jeszcze cudu gospodarczego nie zbudował. MOże wreszcie przstalibyśmy żyć od cudu do cudu, tylko wzięli się za sensowne i racjonalne działania! Zamiast bredzić o redukcji o 20% zatrudnienia w administracji, może lepiej uprościć system podatkowy, np. odebrać urzędom skarbowym dowolność w orzekaniu co podlega odliczeniu a co nie, bo obecnie każdy wymyśla co innego. Wprowadzić jasne zasady awansu w administracji publicznej, żeby dyrektor generalny nie uskuteczniał polityki kadrowej z trzema kumplami nad kotletem mielonym w barku, żeby było określone za co są nagrody i w jakiej wysokości itp... Ale żeby sie tym zając to trzeba usadowic d_pę w fotelu i pogłówkować i znać się na tym co się reformuje, a nie prostym, biednym ludziom wciska się pierdoły, że jak się odbierze komórki to się nagle pieniądze na zupę dla dzieci znajdą!Odebrać i tak nie zaszkodzi, ale to są pryszcze a sama struktura i tak pozostaje zapyziała tak jak była! Jak słyszę o solidarnym państwie to się zastanawiam ile pan Marcinkiewicz książek o rewolucji październikowej poczytał (już ktoś kiedyś wierzył, że jak wszyscy będą mieć po równo to będzie raj) i co wie na temat Harz IV i ucieczki Niemiec od państwa socjalnego? Nie twierdzę, że mamy mieć dziki kapitalizm, ale skoro tak to dlaczego górnicy przy zwalnianiu dostają 50 patoli a np. sprzataczka nie???Niech też dostanie, najlepiej niech pan Marcinkiewicz zrówna swoją pensję ze średnią krajową, no bo jak solidarnie to solidarnie, albo niech mnie podniesie! Kiedyś jedna pani napisała list do gazety z pytaniem dlaczego syn murarza i sprzataczki nie może być adwokatem, otóż może, jak skończy studia prawnicze... Odpowiedz Link Zgłoś
ubu66 Niedługo sie wam odechce smichy hihy robic 09.11.05, 18:24 komputery.interia.pl/news?inf=683537 Odpowiedz Link Zgłoś
tg28 Re: Niedługo sie wam odechce smichy hihy robic 09.11.05, 19:21 a co z mlodzierzowek pisiorkow jestes??? Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_mrowek Re: Niedługo sie wam odechce smichy hihy robic 09.11.05, 20:25 Pisałem już tu kiedyś - że tez sie nie boicie jeszcze pisać na tym forum. Niedługo nas wszystkich zamkną, część bedzie kapo ale wiekszosc jak widze wybierze grypsere. Odpowiedz Link Zgłoś
miss.take Ja sie nie boje 09.11.05, 20:37 pogromca_mrowek napisał: > Pisałem już tu kiedyś - że tez sie nie boicie jeszcze pisać na tym forum. > Niedługo nas wszystkich zamkną, część bedzie kapo ale wiekszosc jak widze > wybierze grypsere. :D Ja sie nie boje, bo zza granicy pisze. Ale dla innych to jest szansa bo moga azyl dostac za przesladowanie... Odpowiedz Link Zgłoś
maciejslu Re: Ja sie nie boje 09.11.05, 21:02 miss.take napisał: > Ja sie nie boje, bo zza granicy pisze. Za komuny był taki dowcip: na zebraniu agitator zapowiedział "za pięć lat będzie w Polsce komunizm!". A na to głos z sali: "ja się nie boję... mam raka..." Odpowiedz Link Zgłoś
holyboy_666 Re: ja chce mieszkanie! 09.11.05, 18:24 i samochód! może być 5-cio letni;-) Odpowiedz Link Zgłoś
irek022002 Ja natomiast... 09.11.05, 18:53 ...ŻĄDAM INTERWENCYJNEGO SKUPU PROGRAMÓW W PASCALU! :) Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Ja natomiast... 09.11.05, 18:55 Niezależnie od ich rozmiarów :o)))) Albo płacone od linii kodu :o))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
rakunica Re: chce mieszkanie! 09.11.05, 19:12 To nie masz? Za komuny czekalam kilkanascie lat na ciasne M3 i doplacalam wciaz do urealnianego kosztu tego, czego nie mialam. Przeciez komuna upadla - jak twiedza ci, co wiedza najlepiej. Przeciez zbedna produkcje lokomotyw zlinczowano i mialo byc dla ludzi. Czy ty na pewno jestes czlowiekiem? Odpowiedz Link Zgłoś
polakmoronslayer Re: chce mieszkanie! 09.11.05, 19:14 ...obiecali niech daja a k..wa ich mac co?????? Odpowiedz Link Zgłoś
rakunica Ordynacka ci da! 09.11.05, 19:36 Wiele spraw lezy w gestii samorzadow - m.in. budownictwo mieszkaniowe i tereny pod zabudowe. Stowarzyszenie Ordynacka szykuje sie do wyborow samorzadowych zeby sprawiedliwosc nie umarla. Przypominam, ze tow. Kwasniewski - prezydent wszyzstkich Polakow, posiadacz legitymacji nr 1 Stow. Ordynacka zakupil wraz z innymi towarzyszami, wielki teren pod Warszawa - jak doniosla kilka tygodni temu GW. Zaloze sie, ze powstana tam mieszkania dla bezdomnych. Zaloze sie, ze w innych gminach przygotowania trwaja od dawna. Nie tylko PiS mial program obietnic przedwyborczych. Wszystki partie dzialaja dla dobra szarego czlowieka, dobra najwyzszego. Elity nie rzucaja slow na wiatr. Anna Kozlowska Odpowiedz Link Zgłoś
m.kozmat Re: "Solidarne państwo" - rząd Marcinkiewicza prz 09.11.05, 18:26 Nowa Ekonomiczna Polityka...ktos kiedyś już to robił;) Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Dywersja Platformy nie dopuści do solidarnego pańs 09.11.05, 18:32 Nie będzie solidarnego państwa, nie pozwolą na to dywersanci z PO. Odpowiedz Link Zgłoś
werter-6 Re: Dywersja Platformy nie dopuści do solidarnego 09.11.05, 18:37 i davidmors Odpowiedz Link Zgłoś
zbychowiec Re: Dywersja Platformy nie dopuści do solidarnego 09.11.05, 18:52 dokladnie, jestem jednym z tych dywersantow zamkne swoja firme zeby zaszkodzic pisowszczykom, w akcie bestialskiej furii Odpowiedz Link Zgłoś
maciejslu Re: Dywersja Platformy nie dopuści do solidarnego 09.11.05, 18:58 zbychowiec napisał: > dokladnie, jestem jednym z tych dywersantow Taj jak i ja. > zamkne swoja firme zeby zaszkodzic pisowszczykom, w akcie bestialskiej furii Nie wygłupiaj się. Zamkniesz, bo tak Ci się podoba??? Poczekaj trzy miesiące - wtedy zamkniesz, bo będziesz musiał ;-) A do "Dawida Morsa" (jakież polskie!) mam uwagę - o dywersantów z PO się nie bój. Niestety - mają mniejszość w Sekmie... Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Dywersja Platformy nie dopuści do solidarnego 09.11.05, 19:52 > o dywersantów z PO się nie bój. Nie ma się co o nich bać. Poradzą sobie. Nie w Polsce to w UK. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Dywersja Platformy nie dopuści do solidarnego 09.11.05, 19:39 > zamkne swoja firme zeby zaszkodzic pisowszczykom, w akcie bestialskiej furii Idź na bezrobocie! Solidarna IV RP przecież nie zostawi Cię samego. Odpowiedz Link Zgłoś
maciejslu Re: czyli jak coś nie wyjdzie to i tak będzie win 09.11.05, 19:24 No a coś Ty myślał? Jest IV RP czy nie? Przecież to nie może być wina PiS-u!!! Oni chcą dobrze dla Polski! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
stary_szczur Re: Dywersja Platformy nie dopuści do solidarnego 09.11.05, 21:24 jacy dywersanci???chyba racjonalnie myślący ludzie! niektóym zwolennikom pisu to się już mózgi od szukania sensu w dziwnych opowieściach pana Marcinkiewicza, lasują. Skąd u pisowców ten rydzykowy syndrom oblężonej twierdzy? Jak czytam takie posty o dywersji to mi się przypomina stare dobre powiedzenie, że jak Pan Bóg chce kogoś ukarać to mu rozum odbiera, a pisowcom-rydzykowcom ma za co, chociażby za instrumentalne traktowanie religii i mieszanie starym babciom w głowie. btw. nie twierdze, że PO to grupa świętoszków, ale jeśli już mam znosić polityczny cynizm to wolę ten świecki, a nie ten co sobie wiarą i Panem Bogiem wiecznie usta wyciera.... Odpowiedz Link Zgłoś
rom48 Co rozumiesz przez ten komunal?? 09.11.05, 21:32 Ze np ja bede pracowal i dzielil sie z tym,ktory niechce lub nie umie pracowac?? Odbiore chleb swoim dzieciom a dam tobie o to ci chodzi?? Najlepszym rozwiazaniem byloby panstwo wg J Korrwina-Mikke. Zero panstwa w gospodarce, kazdy dba o siebie i swoja rodzine a jezeli go stac to dzieli sie z wlasnej woli zmniej zaradnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
x3936012 Niech Wam Bog blogoslawi! 09.11.05, 18:27 Pamietajcie wasza wladza to sluzba Narodowi! Odpowiedz Link Zgłoś
x3936012 Re: Niech Wam Bog blogoslawi! 09.11.05, 18:30 tg28 napisał: > mam juz dosc tych faszystow uzbroj sie w cierpliwosc. Kadencja trwa 4 lata :)))) a prezydencka 5 :))) Plan jest taki by po 10 latach prezydentury Lecha Prezydentem zostal Jarek Odpowiedz Link Zgłoś
cdplus Re: Niech Wam Bog blogoslawi! 09.11.05, 18:32 A nie lepiej , żeby im się powiodło? Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 Re: Niech Wam Bog blogoslawi! 09.11.05, 18:40 z rozdawania jeszcze nikomu sie nie udalo zwalczyc ubustwo i bezrobocie jesli sie myle - to bardzo prosze o historyczny przyklad Odpowiedz Link Zgłoś
cat_1 Re: Niech Wam Bog blogoslawi! 09.11.05, 22:51 tak pamiętamy .... władza - służba kACZOROWI Odpowiedz Link Zgłoś
tg28 Re: "Solidarne państwo" - rząd Marcinkiewicza prz 09.11.05, 18:27 ja chce przeskoczyc w czasie o 4 lata ku macia giertycha Odpowiedz Link Zgłoś
mk180014 sprawiedliwy podzial hehe 09.11.05, 18:27 sprawiedliwy jest wtedy, kiedy kazdy dostaje tyle ile wypracowal.. "sprawiedliwy podział efektów rozwoju gospodarczego" to po prostu rabunek Odpowiedz Link Zgłoś
tg28 Re: sprawiedliwy podzial hehe 09.11.05, 18:29 nie zapominajmy o dziesiecinie dla kleru:( Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: sprawiedliwy podzial hehe 09.11.05, 18:29 > sprawiedliwy jest wtedy, kiedy kazdy dostaje tyle ile wypracowal.. Oooo.... wprowadzą podatek liniowy? Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: Czy Prezes Banku wypracował 200tys/miesiąc? 09.11.05, 18:31 Prezes uważa, że to sprawiedliwie wypracował i tyle mu się należy. A jakie jest twoje zdanie? Odpowiedz Link Zgłoś
mk180014 Re: Czy Prezes Banku wypracował 200tys/miesiąc? 09.11.05, 18:33 > Prezes uważa, że to sprawiedliwie wypracował i tyle mu się należy. > A jakie jest twoje zdanie? jakiego banku ??? prywatnego ? jesli tak, to dla mnie nie ma problemu, ktos na tyle wycenil jego umiejetnosci Odpowiedz Link Zgłoś
scyg Re: Czy Prezes Banku wypracował 200tys/miesiąc? 09.11.05, 18:33 skoro właściciele banku chcą mu tyle za jego pracę zapłacić, to ewidentnie jest tyle dla nich wart. W czym problem? Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: Czy Prezes Banku wypracował 200tys/miesiąc? 09.11.05, 18:39 A może to szwagier właściciela? Ale zostawmy prywatne firmy, o ile nie pompują pieniędzy z budżetu państwa. Myślę że tego rzędu bierze Balcerowicz z kieszeni podatnika, a jest największym szkodnikiem polskiej gospodarki. Odpowiedz Link Zgłoś
mk180014 Re: Czy Prezes Banku wypracował 200tys/miesiąc? 09.11.05, 18:41 > A może to szwagier właściciela? no i co z tego ? ktos ciebie zmusza zebys byl klijentem tego banku ? > Myślę że tego rzędu bierze Balcerowicz z kieszeni podatnika, a jest największym > szkodnikiem polskiej gospodarki. wyjasnij Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: Czy Prezes Banku wypracował 200tys/miesiąc? 09.11.05, 18:47 Balcerowicz tak gorliwie schładzał gospodarkę polską, że aż ją zamroził. Wpływając na stopy procentowe utrzymuje najwyższe w Polsce najwyższe oprocentowanie kredytów bankowych. Jest autorem licznych afer: alkoholowa, celna, walutowa, itd. Nabija kabzę tylko spekulantom. Odpowiedz Link Zgłoś
mk180014 Re: Czy Prezes Banku wypracował 200tys/miesiąc? 09.11.05, 18:51 > Balcerowicz tak gorliwie schładzał gospodarkę polską, że aż ją zamroził. > Wpływając na stopy procentowe utrzymuje najwyższe w Polsce najwyższe > oprocentowanie kredytów bankowych. > Jest autorem licznych afer: alkoholowa, celna, walutowa, itd. > Nabija kabzę tylko spekulantom. utrzymywanie wyzszych stop procentowych ma swoje uzasadnienie ekonomiczne.. jak masz dowody, ze odpowiada za afery zglos to do prokuratury Odpowiedz Link Zgłoś
rakunica Balcerowicz musi zostac 09.11.05, 19:21 Nie wylewa sie dziecka z kapiela. Soros mu zaufal, udecje i eseldecje tez, "wlasciwi" sa ustawieni na kilka pokolen. O co chodzi - Balcerowicz ma zaslugi nie tylko dla polskiej elyty. Balcerowicz - wraz innymi towarzyszami - to dzieci polskiego sukcesu. Takiemu sie nalezy i taki musi dalej istniec dla dobra unii biznesow, bez ktorych placz i zgrzytanie zebow. ------------ slabi do eutanazji Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: Czy Prezes Banku wypracował 200tys/miesiąc? 09.11.05, 22:02 Aleś teraz synek pierdyknął!! Wysokie koszty kredytów wynikają z tego, że bankom opłąca się inwestowanie w państwowe obligacje itp. a klientów prywatnych mają "przy okazji". Mogą z nich zdzierać ile wlezie, bo swoje i tak na państwie zarobią. A państwo zaciąga długi, żeby rozdać tyym, co najgłośniej krzyczą pod sejmem. Kaczory jeszcze to rozdawnictwo chcą zwiększyć. Jak sądzisz, kredyty od tego potanieją, czy podrożeją?? SSYYYYNEK, ALE ZEBY TAK MIEĆ MÓZG ZLASOWANY, TO DRAMAT!! Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 Re: Czy Prezes Banku wypracował 200tys/miesiąc? 09.11.05, 18:48 jak by go nie bylo to dzisiaj rano nie wiedzialbys ile wieczorem jest warta twoja praca ze wzgledu na inflacje, a zapi...dlalbys za 10 dolcow na miesiac Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: Czy Prezes Banku wypracował 200tys/miesiąc? 09.11.05, 18:52 To spedza sen z powiek tylko bogaczom i złodziejom posiadającym dużo nakradzionego. Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 Re: Czy Prezes Banku wypracował 200tys/miesiąc? 09.11.05, 18:58 srutu-tutu - twoja odpowiedz swiadczy ze albo mlody jestes albo masz juz taka skleroze wlasnie przed Balcerowiczem tak bylo - to jest wlasnie mentalnosc niby-ekonomistow made-in SO ktorzy dla lotnego hasla podkopuja zasady dobrej ekonomii - wg nich wystarcz wydrukowac troche pieniedzy i kazdy dostanie co chce inflacja 700% i kartki na mieso i cukier - a rzad drukowal pieniadze i drukowal... Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 Re: Czy Prezes Banku wypracował 200tys/miesiąc? 09.11.05, 19:04 tak na marginesie czy slyszales misiu o "indeksie Giniego" to taki wskaznik ktory mowi o rozwarstwieniu dochodow spoleczenstwa im blizsze 1 tym wieksze rozwarstwienie - a u nas wynosi ono 0.32 i jest nizszy niz we Francji - kraju o najmniejszym rozwarstwieniu dochodow w starej unii Ten wskaznik nie zwiaksza sie od 89 co oznacza ze biedni bogaca sie w takim samym tepie jak bogaci! Odpowiedz Link Zgłoś
moki1 Jak zwykle zwolennik platformy mówi nieprawdę 09.11.05, 20:56 Po pierwsze niższe współczynniki mają Niemcy, Włochy, Finlandia, Szwecja. Po drugie najniższy ma Białoruś więc nie wiem co chchciałbyś tym udowodnić. Po trzecie jak twierdzisz, że rozwartwienie w Polsce się nie zwiększyło po 89 roku to winszują dobrego humoru. Smiało możesz dołączyć do swoich guru w wirtualnym świecie Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 Re: Jak zwykle zwolennik platformy mówi nieprawdę 09.11.05, 21:24 1. zgadza sie panstwa skandynawskie sa tu wyjatkiem 2. Polska zas nie odbiega od europy. 3. maja zasadnicza teza to to: ze ubostwo w polsce "sie nie powieksza" wbrew temu co populisci kzycza ze narod uborzeje a bogacze sie bogaca index Giniego w 1998 wynosil .32 i tyle samo wynosi obecnie Odpowiedz Link Zgłoś
niefarmalny zera ci sie rozmnozyly? 09.11.05, 23:02 prezes NBP zarabia ok 30.000 pln miesiecznie wiec nie wiem skad wziałeś 200 tys. Ale przecież dla was nowych bolszewików fakty nie maja znaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Czy Prezes Banku wypracował 200tys/miesiąc? 09.11.05, 18:34 Jak najbardziej. Gdyby nie wypracował, to bank by upadł, bo by nie udźwignął wypłat dla zarządu. Proste? Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: Czy Prezes Banku wypracował 200tys/miesiąc? 09.11.05, 18:43 Nie takie proste. Wystarczy, że obedrze ze skóry kasjerki, płacąc im smiesznie niskie wynagrodzenia. Gdyby Prezes nie żarł 200 tys, to 100 kasjerek mogłoby otrzymać pensję, 2000zł miesięcznie, a nie 1200 jak otrzymują. Odpowiedz Link Zgłoś
mk180014 Re: Czy Prezes Banku wypracował 200tys/miesiąc? 09.11.05, 18:48 > Nie takie proste. Wystarczy, że obedrze ze skóry kasjerki, płacąc im smiesznie > niskie wynagrodzenia. > Gdyby Prezes nie żarł 200 tys, to 100 kasjerek mogłoby otrzymać pensję, > 2000zł miesięcznie, a nie 1200 jak otrzymują. nic nie rozumiesz, wlasciciel banku chce w taki sposob dzielic zyski - jego sprawa.. jak bedzie placil malo kasjerkom, to beda go oszukiwac, nieefektywnie pracowac itp. - wlasciciel straci, zbankrutuje Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Czy Prezes Banku wypracował 200tys/miesiąc? 09.11.05, 18:58 Ale od decyzji kasjerki raczej nie zależy to czy moje oszczędności zostaną powiększone czy pomniejszone. Zależy to od decyzji Prezesa. 1200 to śmiesznie nisko? Nauczyciele zarabiają mniej a pracują w dużo gorszych warunkach. Gdzie Ty żyjesz... Odpowiedz Link Zgłoś
miss.take Davidmors - zostan prezesem banku i skoncz to 09.11.05, 20:47 pieprzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Davidmors - zostan prezesem banku i skoncz to 09.11.05, 20:52 Hm... to teraz davidmors będzie mógł zostać prezesem banku? Aha! "Przecież to nie łeb na karku zrobi z Ciebie szefa banku." I wszystko jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
cat_1 Re: Czy Prezes Banku wypracował 200tys/miesiąc? 09.11.05, 22:58 > Nie takie proste. Wystarczy, że obedrze ze skóry kasjerki, płacąc im smiesznie > niskie wynagrodzenia. > Gdyby Prezes nie żarł 200 tys, to 100 kasjerek mogłoby otrzymać pensję, > 2000zł miesięcznie, a nie 1200 jak otrzymują. ale jak wezmiesz te 100 kasjerek to one nie wymyślą strategii firmy i nie podejmą właściwych decyzji choćby siedziały 24h na dobę wszystko jasne ??? Odpowiedz Link Zgłoś
takj Re: Czy Prezes Banku wypracował 200tys/miesiąc? 09.11.05, 23:46 Ale to kasjerka ze swojej pracy więcej potu daje... Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 Re: Czy Prezes Banku wypracował 200tys/miesiąc? 09.11.05, 18:46 jezeli ten prezes zarobil dla tego banku 100 razty tyle co dostal to ja bym mu dolozyl drugie tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 Re: a fe, to niesolidarne... ;) nie po mysli! 09.11.05, 18:59 oby kazdy byl taki nie solidarny a najbiedniejsi by nowymi Mercami jezdzili Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: Czy Prezes Banku wypracował 200tys/miesiąc? 09.11.05, 18:49 Rzecz w tym, że nie musiał nic zarobić. W Polsce o kominach płacowych decydowały układy. Odpowiedz Link Zgłoś
philips8 Re: Czy Prezes Banku wypracował 200tys/miesiąc? 09.11.05, 18:52 Czy zakladasz ze w Polsce kazdy dyrektor zarabiajacy powiedzmy powyzej 100000 na miesiac to zlodziej albo czlowiek z ukladow? pytam powaznie... Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: Czy Prezes Banku wypracował 200tys/miesiąc? 09.11.05, 19:00 Mówimy o posiadających bogactwo, czyli o Prezesach i złodziejach. Prawda jest taka, że nie ma w Polsce ani jednego dyrektora zarabiajacego powyżej 100 tys miesięcznie, który otrzymuje taka płacę za swoje zdolności. Gdyby ci goście byli tacy zdolni jak chcesz zasugerować, to Polska byłaby w czołówce rozwinietych krajów. To powszechna nedza w Polsce po dwóch dziesięcioleciach działalnosci pazernych dyrektorów zmusza do rewizji słuszność ich wynagrodzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
philips8 Pewnie Cie to nie przekona... 09.11.05, 19:09 ale mam nieco pozytywniejsze doswiadczenia. Pracuje w "starej unii" w duzej firmie prywatnej i przyszlo mi kilkakrotnie negocjowac z polskimi firmami. Spotkalem naprawde uzdolnionych i rzutkich ludzi swietnie reprezentujacych swoja firme. Prawdziwi profesjonalisci, w Polsce wyksztalceni. Godni podziwu ludzie. Czasem tylko nieco niepewni bo nieobyci w brutalnym swiecie sektora prywatnego w "starej Unii". Moim zdaniem najwieksza zmora to tak zwane rady nadzorcze, w polskim wydaniu kupa nieudacznych darmozjadow z klucza, w kazdym razie w sektorze przemyslowym. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Pewnie Cie to nie przekona... 09.11.05, 19:13 E tam. W nowym rozdaniu Rady Nadzorcze trafią do PiSu. Ewentualnie ich niekoalicjantów. Od razu poziom kompetencji wzrośnie. Odpowiedz Link Zgłoś
philips8 Re: Pewnie Cie to nie przekona... 09.11.05, 19:20 dokladnie tak sie to odbywa, z klucza. i to jest zgroza... przedstawiciel skarbu panstwa, wskazywany dawniej przez Wiesia Kaczmarka czyli kumpel po linii z Politechniki Warszawskiej., przedstawiciel zalogi czyli najwiekszy warchol typu krzaklewskiego. do tego dwoch inzynierow- fachowcow ktorzy sie na rzeczy znaja ale nic do gadania nie maja. 70 tysiecy na leb za cztery zebrania w roku, zerowa odpowiedzialnosc. zaloze sie ze tego nie zlikwiduje PiS, bo to dla nich tez zyla zlota... Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Pewnie Cie to nie przekona... 09.11.05, 19:22 No a jak inaczej. "Chwała nam i naszym kolegom - ch**e precz". Nic dodać nic ująć. Odpowiedz Link Zgłoś
philips8 tak jest oni beda solidarnie zabierac... 09.11.05, 19:26 a nie rozdawac jak sie niektorym wydaje. Marcinkiewicz potwierdzil ze becikowe bedzie, obiecuje. Potem dodal ze becikowe to tak naprawde juz jest, niedawno przez Belke wprowadzone... Jak przyslowiowa woda po kaczce te matactwa mu splywaja. Romus jest tepawy ale jak sie zorientuje to mu pewnie leb urwie i dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
mk180014 Re: Czy Prezes Banku wypracował 200tys/miesiąc? 09.11.05, 18:53 > Rzecz w tym, że nie musiał nic zarobić. W Polsce o kominach płacowych > decydowały układy. ale tylko w panstwowych molochach, sprywatyzowac! Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 Re: Czy Prezes Banku wypracował 200tys/miesiąc? 09.11.05, 19:06 misiu - kto jest zlodziejem wg ciebie - ten co oficjalnie zarobil 200tys/miesiac (placac wszelkie podatki) czy ten co w szarej strefie wypracowal 20tys/miesiac ? (nie placac zadnych podatkow) Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: Czy Prezes Banku wypracował 200tys/miesiąc? 09.11.05, 21:05 Kazdy z nich może być złodziejem w swojej klasie. Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 Re: Czy Prezes Banku wypracował 200tys/miesiąc? 09.11.05, 21:08 moze czy jest i czy moze upowaznia do uogolnienia Odpowiedz Link Zgłoś
cat_1 Re: Czy Prezes Banku wypracował 200tys/miesiąc? 09.11.05, 22:47 rozumujesz jak pisokomuch idąc tym tropem, najwięcej powinni zarabiać robotnicy stojący przy maszynie (najwięcej "wypracują" dobra) Odpowiedz Link Zgłoś
maciejslu Re: sprawiedliwy podzial hehe 09.11.05, 19:00 mk180014 napisał: > sprawiedliwy jest wtedy, kiedy kazdy dostaje tyle ile wypracowal.. "sprawiedli > wy podział efektów rozwoju gospodarczego" to po prostu rabunek Sprawiedliwie, czyli po równo.... Tak już kiedyś było... Odpowiedz Link Zgłoś
philips8 Rozwojowi Polski z Lepperem nie po drodze! 09.11.05, 18:29 Ja nie wierze w Polske budowana przez rzezimieszkow o sklonnosciach tyrana. Ten facet gada o pokorze a jednoczesnie gardzi wartosciami wyznawanymi przez innych. Kto sie z nim kuma ten nie ma mojego zaufania. Mam wrazenie ze nie jestem osamotniony w tym pogladzie... Odpowiedz Link Zgłoś
tg28 Re: Rozwojowi Polski z Lepperem nie po drodze! 09.11.05, 18:30 oj nie jestes Odpowiedz Link Zgłoś
bikej5 Re: Rozwojowi Polski z Lepperem nie po drodze! 09.11.05, 19:11 nie nie jesteś....jest nas wiecej .już na pewno wiesz ,że studenci się buntują bo jak twierdzą nie po to szli glosować na PiS czy PO by teraz rzadził "nami'Lepper.jest to jedyna dobra wiadomośc w ostatnich dniach! Odpowiedz Link Zgłoś
aradian Re: Rozwojowi Polski z Lepperem nie po drodze! 10.11.05, 03:36 Ja tu czegoś nie rozumiem. Państwo było przemyślnie demontowane przez ostatnie dziesięć lat do czego ewidentnie przysłużył się Kwaśniewski i jego kompani. Młodzi ludzie opuszczali kraj, bo na skutek planowego rozkładania gospodarki pojawiło się bezrobocie. Rosło ono z roku na rok - dlaczego zatem studenci siedzieli wówczas cicho, dlaczego wtedy nie protestowali??? Dzisiaj tego rządu chciała znakomita większość Polaków i doprawdy bez znaczenia jest to, że ta większość rzekomo pochodzi z małych miasteczek i wsi.Jeśli rzeczywiście tak jest to co w tym złego? Czyżby ci ludzie byli obywatelami gorszej kategorii??? Dla mnie nie ma znaczenia ani poziom wykształcenia, ani to jaki zawód się wykonuje a jedynie to czy jest się przyzwoitym człowiekiem. Studenci skoro już studiujecie, należy sądzić, że jesteście istotami myślącymi, dlatego też nie pozwólcie sobą manipulować. Czy naprawdę nie widzicie, że jesteście wykorzystywani dla partykularnych interesów wąskiej grupy, dla której liczycie się wyłącznie jako tłumek dzięki którmu ugrywa się swoje. To wszystko.Żałosne, że do tej pory po drodze Wam było z Kwaśniewskopodobnymi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
alkud DOMAGAM SIĘ XBOXA 360 09.11.05, 18:30 po jego premierze w USA... dziękuje Francja: wojna domowa religiapokoju.blox.pl/html/1310721,262146,13.html?615686 Odpowiedz Link Zgłoś
tg28 Re: DOMAGAM SIĘ XBOXA 360 09.11.05, 18:32 poczekaj na swieta dzien przed wigilia zaprzysieza sw kaczora gwiazdora a jak on wam da prezenty to sie wam odechce glosowac na pis. dy -nia Odpowiedz Link Zgłoś
phun Re: Jestes alkud za glupi na XBOXa 09.11.05, 19:35 zacznij swoja edukacje z maszynami cyfrowymi od prostego liczydla Odpowiedz Link Zgłoś
maciejslu Re: Ja zadowolę się PS3 na Trzech Króli 09.11.05, 23:49 Trzech Króli? Czy masz na myśli Kaczyńskiego, Leppera i Giertycha? Odpowiedz Link Zgłoś
kaisy7 Re: "Solidarne państwo" - rząd Marcinkiewicza prz 09.11.05, 18:31 A ja moje 100 milionów, które obiecał Wałęsa :) Odpowiedz Link Zgłoś
tg28 Re: "Solidarne państwo" - rząd Marcinkiewicza prz 09.11.05, 18:34 teraz dostaniesz jedno z 3 milionow mieszkan :) Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: Pojecie "solidarne" przekracza twoje możliwośc 09.11.05, 18:36 Zrozumienie pojęcia "solidarne państwo" przekracza twoje możliwości intelektualne. Zaszkodziła ci codzienna lektura Gazety Wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
tg28 Re: Pojecie "solidarne" przekracza twoje możliwoś 09.11.05, 18:41 co do solidarnosci(tfu) to ja jako byly stoczniowiec wiem co ona potrafi. Maja w du&|@ pracownika a zajmuja sie tylko polityka Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: Pojecie "solidarne" przekracza twoje możliwośc 09.11.05, 18:53 Ty mylisz SOLIDARNOŚĆ Wałęsy, z solidarnością ludzką. To są dwie różne sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
tg28 Re: Pojecie "solidarne" przekracza twoje możliwoś 09.11.05, 18:58 nie napisalbym o tej solidarnosci(tfu) gdyby obok radyja ma yja i reszty oszolomow nie poparli pis-iorkow to juz nie ta sama solidarnosc jest to smutne ale prawdziwe a co do walesy to sam sie od tej solidarnosci juz odciol Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Jak już przy rozumieniu jesteśmy... 09.11.05, 19:17 > Zrozumienie pojęcia "solidarne państwo" przekracza twoje możliwości > intelektualne. Po czym poznajemy komunistę? To ktoś kto CZYTA Marksa. Po czym poznajemy antykomunistę? To ktoś kto ROZUMIE Marksa. Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 czy ktos ma KAPITAL - MARKSA? 09.11.05, 20:23 a ten co marksa NIE PRZECZYTAL - to pewnie ignorant! cholera zeby dialektycznie nas Marcinkiewicz nie zagial wypadaloby te ksiazeczke przynajmniej przecytac - czy ktos ma KAPITAL - MARKSA? Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: czy ktos ma KAPITAL - MARKSA? 09.11.05, 20:29 Poszukaj w necie. Na lewackich portalach będzie na pewno, może nawet po polsku znajdziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
el_bigos "Solidarne państwo", czyli teraz wszyscy będą 09.11.05, 18:33 solidarnie kraść:) Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 "sprawiedliwy podział efektów... 09.11.05, 18:34 ... rozwoju gospodarczego". ==================================== Moja babcia (mająca "doświadczenia" rosyjsko-radzieckie w latach 1917-1922) śpiewała czasami: "Lenin, Trockij i gieroj, jechali na łodkie... Lenin, Trockij patanuł, kto ostałsia w łodkie ?" Odpowiedz Link Zgłoś
mistermister Re: "Solidarne państwo" - rząd Marcinkiewicza prz 09.11.05, 18:35 " "sprawiedliwy podział efektów rozwoju gospodarczego". innymi słowy powrót do słynnego "czy się stoi czy sie lezy 1000 zł się należy" a wszystkie zapijaczone dziwki będą rodziły kolejne bachory swoich konkubentów z fioletowymi ryjami, żeby dostac becikowe, za które będą chlać jabole przez kolejny miesiąc, a dziecko pójdzie do adopcji albo sierocińca. Zabiora mi prawa rodzicielskie, zrobie se nastepne... a My będziemy na to wszystko zapier***lać. Solidarnie. I robić zakupy w osiedlowych sklepikach, gdzie brudnymi łapskami baby pakują ciastka do torebek z szarego papieru bo hipermarkety zamkną. Odpowiedz Link Zgłoś
tg28 Re: "Solidarne państwo" - rząd Marcinkiewicza prz 09.11.05, 18:38 a kaczory siedza i zawijaja je w te sreberka kij im w siedziska kaczory za^#%^@ Odpowiedz Link Zgłoś
mordzinas IV RZECZPOSPOLITA NADCHODZI. 09.11.05, 18:50 IV RZECZPOSPOLITA NADCHODZI. Bandyci i złodzieje wszelkich odmian już zaczynają się bać. Kampania nienawiści do PiSu ,do Kaczyńsakich - organizowana przez Gazetę i TVN sięga zenitu. W każdej informacji na temat rządu PiS zawarte są manipulacje i dezinforamacje mające na celu osłabić zdyskredytować ten rząd. Straszenie Kaczyńskimi przyjmuje już abserdalne formy. Gazeta Wyborcza sięgnęła już nie tyle bruku co rynsztoku. Trwa akcja mająca na celu obrzydzenie Polakom rządu . Całe szczęście ,ze pomimo zajadliwych starań Gazety ,TVN u Polacy jeszcze bardziej popierają PiS i nowego prezydenta. Liberalne i komunistyczne bydło , które nie moze pogodzić się z wedyktem wyborczym Polaków sieje nienawiść i dezinforamacje. Ale ich parachate działania dają skutek odwrotny od zamierzonego. Na szczęście. IV RZEPOSPOLITA IDZIE PO WAS KANALJE!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tg28 Re: IV RZECZPOSPOLITA NADCHODZI. 09.11.05, 19:03 dobrez piszesz cyt > IV RZEPOSPOLITA IDZIE PO WAS KANALJE!!!!! rzep jak i burakow mamy w rzadzie pelno:) a ja nazwal bym to predzej IV RZESZ-POSPOLITA Odpowiedz Link Zgłoś
znaeta Re: "Solidarne państwo" - rząd Marcinkiewicza prz 09.11.05, 18:43 Życie niejednokrotnie było komedią. Dziś jednak komedia ta urozmaiciła się o kolejny nabytek o nazwie 'solidarne państwo"- nazwa już na wstępie okazuje sie byc zwykłą nazwą - bo jesli nasze panstwo ma byc solidarne to po co ta wrecz nie kończąca sie debata nad tym całym wotum zaufania- ja inaczej pojmuje słowo , lub też określenie "solidarne". No ale ja jestem tylko szarym zwykłym człowiekiem nie politykiem o parodialnych zdolnościach . Odpowiedz Link Zgłoś
michal_k1 mswia dla po ale dlaczego 09.11.05, 18:45 po chce mswia to jest najwarzniejsze dla po; po przegranych wyborach prezydenckich. lepper, lpr to tylko zadyma nie o to chodzi. gospodarka sama sie prowadzi nie nalezy jej przeszkadzac i to bedzie robil pis. pieniadze na doplaty rodzinne - to proste pis nie zamierza rozkradac jak sld/po polskiej gospodarki. a nadwyzki bedzie dzielij. j kaczynski pytal tuska dlaczego tak bardzo chcecie mswia "ty wiesz dlaczego" tzw. imunitetu bezkarnosci. ludzie ocknijcie sie nadeszly czasy prawdy i praworzadnoscie. Odpowiedz Link Zgłoś
rotwil Re: mswia dla po ale dlaczego 09.11.05, 18:51 prawda z lepperem i lpr?!? Dziwię się że jeszcze są tacy naiwniacy jak Ty Michał_k1 szkoda gadać, żyjemy w ciemnogrodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 Re: mswia dla po ale dlaczego 09.11.05, 20:07 ocknalem sie, otwarlem lewe oko, otwarlem prawe oko i co widze? kaczyzm widze! Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 Re: mswia dla po ale dlaczego 09.11.05, 20:14 a tak na powaznie to normalne w koalicji ze partie o porownywalnym parytecie glosow dziela sie resortami tak by jadna druga mogla kontrolowac (bo w koalicji jest prawie tak samo jak w malrzenstwie - moze sie zdarzyc skok w bok) i nie poszlo tu o MSWiA bo jak Marcinkiewicz mowil - byl gotow dac MSWiA. Sek w tym ze byl gotow dac wtedy kiedy wiedzial ze PO i tak nie wezmie bo PIS zrobil wszystko by do koalicji nie doprowdzic - koncepcja J.Kaczynskiego: przejac SO+LPR i byc moze PSL i stworzyc duza centro-prawicowa partie, a PO zepchnac no liberalnego naroznika Odpowiedz Link Zgłoś
jacekm22 Re: mswia dla po ale dlaczego 09.11.05, 20:38 Centro - prawicowa ???? Powiedzial bym centro - lewicowa !!! Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 Re: mswia dla po ale dlaczego 09.11.05, 20:43 w polsce juz dawno slowo prawica i lewica stracilo swoj pierwotny sens Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Peowcy,Sld-owcy................ 09.11.05, 18:49 sa jak zwykle przeciw pomimo ze jeszcze nic nie wiedza.Zycze szczescia nowemu rzadowi. Odpowiedz Link Zgłoś
mordzinas Re: Peowcy,Sld-owcy................ 09.11.05, 18:55 presentation1 napisał: > sa jak zwykle przeciw pomimo ze jeszcze nic nie wiedza.Zycze szczescia nowemu > rzadowi. PO i PZPR -SLD wreszcie są razem. Jeśli jutro PO zagłosuje razem z tymi draniami z PZPR-SLD przeciw rządowi Marcinkiewicza to sprawa wreszcie b edzie jasna jak słońce na niebie. Ja też życzę nowemu rządowi powodzenia. Czeka ich trudne zadanie. A liberalno-komunistyczne bydło i wspierające je "wolne" , polskojęzyczne media zrobią wszystko aby temu rzadowi się nie udało. Cała nadzieja w Polakach ,któzy w razie ponownych wyborów odrzucą tych destruktorów z PO i bandydtów z PZPR-SLD Odpowiedz Link Zgłoś
tg28 Re: Peowcy,Sld-owcy................ 09.11.05, 19:00 i prominenta pzpr-u zi0bry tatusia zdanie pewnie jest podobne:) precz z faszyzmem kaczyzmem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 PZPR??? 09.11.05, 19:21 PZPRowcy? Najwięcej jest ich w KP Samoobrony. Dodajmy do tego prorosyjskość tej partii, antyunijny bełkot Radyja oraz sympatię jaką Putina darzy LPR i widzimy gołym kto popiera nasz obecny rząd... Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 POLSKA BIEDA 09.11.05, 18:50 polecam ostatnie Wprost - jest tam interesujacy artykul nt biedy polskiej redaktorzy z niemiec pojechali na polska wies ktore wg statystyk europejskich nalezala do jabidniejszych regionow polskich - a tam piekne trawniczki anteny sat nowiutkie autaka - no i artykol o polskiej biedzie trafil do kosza Odpowiedz Link Zgłoś
mordzinas Re: POLSKA BIEDA 09.11.05, 18:57 nawrocony1 napisał: > polecam ostatnie Wprost - jest tam interesujacy artykul nt biedy polskiej > redaktorzy z niemiec pojechali na polska wies ktore wg statystyk europejskich > nalezala do jabidniejszych regionow polskich - a tam piekne trawniczki anteny s > at > nowiutkie autaka - no i artykol o polskiej biedzie trafil do kosza Bo źle trafili panowie redaktorzy. Gdybt ruszyli dupy tam ,gdzie ta bieda jest to artykółby powstał. Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 Re: POLSKA BIEDA 09.11.05, 19:09 w ciagu ostatnich 15 lat polacy kupili 5 milionow samochodow i 20 milionow lodowek i 25 milionow telewizorow czy uwazasz ze ci bogaci to sobie po 3 lodowki kupuja? wskaznik rozwarstwienia dochodow w Polsce jest jenym z najnizszych w Europie i nie zmienia sie od lat co oznacza ze bogaci bogaca sie w takim samym tepie jak biedni Odpowiedz Link Zgłoś
michal_k1 DLACZEGO NIE POWSTAŁA KOALICJA PiS-PO___ 09.11.05, 18:53 CZYTAJ DALEJ>>> Cała koalicja między PO a PiS rozbiła się o MSWiA, Rokicie bardzo zależało na tym resorcie, dlaczego, otóż PO chciało go mieć żeby powstrzymać zamiar PiS do rozliczenia "rekinów" IIIRP, dodatkowo PO chciało ministerstwo sprawiedliwości i prukoratora generalnego żeby wszelkie rozliczenia nie były możliwe. Na szczęście dla nas Polaków PiS nie poszedł na ugodę z PO. Swoją drogą też wielu PO - wców jest układzie więc trudno im się dziwić że nie idą na "ugodę" z PiS, w końcu nie będą walczyć sami z sobą. Ktoś może się zapytać co to za "tajemniczy" układ. Otóż są to ludzie wywodzący się głównie z nomenklatury komunistycznej, która po "Okrągłym Stole" usadowiła się na szczytach biznesowo - politycznych ["Gruba Kreska" Mazowieckiego to zadanie im znacznie ułatwiła] i to oni rozdają karty w dzisiejszej Polsce, w większości są to ludzie "zza kurtyny", którzy pociągają za sznurki (gł. poprzez służby specjalne[MSWiA]). Stąd potrzebne jest "rozliczenie z przeszłością" zapowiadane przez PiS, ponieważ raz na zawsze trzeba oczyścić gospodarke ze środowisk "agenturalnych" i korupcyjnych, bo niestety dzisiejsza gospodarka Polski jest "zgangrenowana" przez ludzi wywodzących się z PZPR - u i PRAWDZIWY rozwój Polski nie będzie możliwy bez usunięcia tej "zapory". Dzisiejszy opór tych środowisk jest OGROMNY (szczególnie uwidocznione jest to w mediach), gdyż zbyt dobrze dla tych ludzi się żyje "pasożytując" na Polakach i strach przed ujawnieniem ich działań jest dla tych osób dodatkową mobilizacją. I TAKA JEST RZECZYWISTOŚĆ Odpowiedz Link Zgłoś
zbychowiec Re: DLACZEGO NIE POWSTAŁA KOALICJA PiS-PO___ 09.11.05, 18:55 juz dobrze, ale na drugi raz nos czapeczke jak jest wiaterek Odpowiedz Link Zgłoś
michal_k1 Re: DLACZEGO NIE POWSTAŁA KOALICJA PiS-PO___ 09.11.05, 19:02 no i co polactwo jarzycie cos??? dzieci socjalizmu...ha Odpowiedz Link Zgłoś
ewazh Re: DLACZEGO NIE POWSTAŁA KOALICJA PiS-PO___ 09.11.05, 19:03 Zeby PO nie rozliczyło TELEGRAFU Kaczyńskich. -------- michal_k1 napisał: > > CZYTAJ DALEJ>>> Cała koalicja między PO a PiS rozbiła się o MSWiA, > Rokicie bardzo zależało na tym resorcie, dlaczego, otóż PO chciało go mieć żeby powstrzymać zamiar PiS do rozliczenia "rekinów" IIIRP, dodatkowo PO chciało ministerstwo sprawiedliwości i prukoratora generalnego żeby wszelkie > rozliczenia nie były możliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
czerwonymsmierc no to Michnik sie uciszy 09.11.05, 19:35 jak jutro rzad dostanie votum ale nie do konca znowu mu nie wyszło jak chciał pogodzenie i koalicja czerwonych (SLD)i rózowych(PO) bo nie u władzy a tylko twardej opozycji Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 Re: DLACZEGO NIE POWSTAŁA KOALICJA PiS-PO___ 09.11.05, 19:13 jak juz przekopiowales ten tekst - ktory z takim zapalem kopiujesz to powiedz mi co by taka koalicja zmienila - chyba nie masz watpliwosci ze jedyny sluszny program bylby "program Solidarny PIS" - a ja p-dole taka koalicje w ktorym PO mialo by za zderzak robic! Odpowiedz Link Zgłoś
michal_k1 Re: DLACZEGO NIE POWSTAŁA KOALICJA PiS-PO___ 09.11.05, 19:30 tylko tyle z tego zrozumiales? nic nie jarzysz co............. nawrocony1 napisał: > jak juz przekopiowales ten tekst - ktory z takim zapalem kopiujesz to powiedz m > i > co by taka koalicja zmienila - chyba nie masz watpliwosci ze jedyny sluszny > program bylby "program Solidarny PIS" - a ja p-dole taka koalicje w ktorym PO > mialo by za zderzak robic! Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 Re: DLACZEGO NIE POWSTAŁA KOALICJA PiS-PO___ 09.11.05, 19:36 w przeciwienstwie do ciebie nie wierze w spiskowa teorie (szczerz mowiac g..no mnie ona obchodzi) a ze ty sia nia podniecasz - no coz chyba brak ci innych podniet Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 Ustosunkuj się. 09.11.05, 20:16 Możesz nie wierzyć w tą teorię. Ale jeśli ona jest prawdziwa a Ty wypowiadasz się na forach internetowych będąc wobec niej obojętnym to znaczy że udzielasz się tylko opierając na emocjach a nie faktach bo ich nie znasz. Więc albo uznajesz tą "teorię" za prawdziwą albo za fałszywą. Gó.. ona obchodzić Cię nie może. Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 TRZECI RODZAJ PRAWDY 09.11.05, 20:26 sa trzy rodzaje prawdy (moze je znasz) 1 "swieta prawda" 2 "tyz prawda" 3 "g..no prawda" ustosunkowalem sie i odpowiadam Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 Re: Ustosunkuj się. 09.11.05, 20:40 zeby ci uspokoic - uzasadnienie napisalem to juz na tym forum opisze to uzasadnienie w skrocie: 1. kazda koalicja partii o porownywalnej sile jest tak tworzona by koalicjanci mogli sobie patrzec na rece 2. marcinkiewicz sam twierdzil ze byl gotow dac MSWiA (jak juz wiedzial ze koalicji nie bedzie) 3. PIS nie zamierzal tworzyc koalicji bo startegicznym celem j.kaczytnskiego bylo przesuniecie PO z Centrum do naroznika liberalnego - wtedy PIS jest w centrum i rozgrywa: rzadzi z kim chce. poczytaj se interesujacy artykul Jacka Zakowskiego Polityka 5.11.2005 Odpowiedz Link Zgłoś
dzielanski Re: DLACZEGO NIE POWSTAŁA KOALICJA PiS-PO___ 09.11.05, 19:48 Bardzo podoba mi się post Michala K1. Wynika z niego, że PO tak bardzo chciała zapobiec rozliczeniu swoich członków należących do Wszechgalaktycznego Spisku Fanów Archiwum X, że oddała całą władzę partii PiS, która - jak rozumiem - właśnie zamierza tych spiskujących członków rozliczyć. Idąc dalej tym tokiem rozumowania należałoby przyjąć, że przestępcy sami proszą prokuraturę o wszczęcie postępowania przeciwko sobie, bogaci rozdają pieniądze biednym, biedni za nic nie chcą przyjąć pieniędzy od bogatych, a IV RP to nie hasło propagandowe ukute przez jakichśtam speców od politycznego marketingu, a rzeczywistosć. Odpowiedz Link Zgłoś
rom48 Czytales s super policji i to wszystko wyjasnia 09.11.05, 20:48 Zaden porzadny i uczciwy czlowiek nie moze zaakceptowac UBowskich metod dzialania i uzurpowania przez PiS przewodniej sily narodu. My juz to przerabialismy i Boze bron przed powtorka. Ja przynajmniej tego nie pragne. Odpowiedz Link Zgłoś
tg28 Re: Gdzie mozna przeczytac program? Czy jest tajn 09.11.05, 19:07 program sie nie zmienil od czasu programu wyborczego - wejdz na strone pisiorkow - tam ta szmate znajdziesz tylko jedno wykreslili - dotacje 1000 zl dla prowadzacych dzialalnosc Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Gdzie mozna przeczytac program? Czy jest tajn 09.11.05, 19:15 Najbardziej mnie interesuja te 3 mln. mieszkan dla ubogich. Ze nie wybuduja to wiadomo, tylko czy nie beda odbierali prywatnym wlascicielom i dawali ubogim (taki jest przewaznie elektorat PiSu). Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Gdzie mozna przeczytac program? Czy jest tajn 09.11.05, 19:58 piwi77 napisał: > Najbardziej mnie interesuja te 3 mln. mieszkan dla ubogich. Ze nie wybuduja to > wiadomo, tylko czy nie beda odbierali prywatnym wlascicielom i dawali ubogim > (taki jest przewaznie elektorat PiSu). Warte przemyślenia, zresztą - nihil novi sub sole. Przed 1989 rokiem jednej rodzinie wolno było mieć tylko jedno mieszkanie, a jeszcze wcześniej - istniały przydziały kwaterunkowe na mieszkania, a nawet na poszczególne pokoje w dużych mieszkaniach. Można by do tego powrócić, jest to w końcu jakieś rozwiązanie. REAKTYWOWAĆ KWATERUNEK! Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 Re: Gdzie mozna przeczytac program? Czy jest tajn 09.11.05, 20:05 no i budzetowa sluzbe zdrowia wycieli Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Gdzie mozna przeczytac program? Czy jest tajn 09.11.05, 20:06 Ciekawe, czy wytną pustą lodówkę. I Kurskiego (RMF dziś puścił pogłoskę że ma rządzić TVP w ramach zarządu komisarycznego) Odpowiedz Link Zgłoś
winetou74 NIECH BÓG BŁOGOSŁAWI OPOZYCJI W WALCE Z TYM RZĄDEM 09.11.05, 19:03 Ja popierałem i będę popierał PO w dążeniu do polski konserwatywno-liberalnej!!! Uważam że tylko gospodarka liberalna jest w stanie przyspieszyć wzrost gospodarczy w nadzwyczajnym tępie oraz przynieść wymierne korzyści społeczeństwu a bajki o solidarnym dzieleniu niczego to już powtarzamy w Polsce od 1945 roku!!! Jak można dzielić goowno sprawiedliwie?! Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: NIECH BÓG BŁOGOSŁAWI OPOZYCJI W WALCE Z TYM R 09.11.05, 19:09 > Jak można dzielić goowno Jak to jak? Każdemu równo. Odpowiedz Link Zgłoś
tg28 Re: NIECH BÓG BŁOGOSŁAWI OPOZYCJI W WALCE Z TYM R 09.11.05, 19:12 adas313 napisał: > > Jak można dzielić goowno > > Jak to jak? > Każdemu równo. i znowu mamy haslo skrajnej prawicy - faszystow:) a w sumie to smutne - 5 lat z faszystami - NIEEEEEEEEEEEEE Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 Re: NIECH BÓG BŁOGOSŁAWI OPOZYCJI W WALCE Z TYM R 09.11.05, 19:10 i masz racje - 30% dochodu narodowego Polski pochodzi z szarej strefy - a muy im jeszcze mamy doplacac Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 Re: NIECH BÓG BŁOGOSŁAWI OPOZYCJI W WALCE Z TYM R 09.11.05, 19:34 > Jak można dzielić goowno sprawiedliwie?! zapytaj muche Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Z ZYCZENIAMI DLA RZADU... 09.11.05, 19:12 ...35 proc.zyczy rzadowi z calego serca porazki ...jak wynika z sondy...gratulacje koltuny...niech zyje polskie pieklo...))) Odpowiedz Link Zgłoś
me-e NIECH ZYJE POLSKIE PIEKLO... 09.11.05, 19:14 ...rokity pokladaja sie ze smiechu...-))) Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 Re: Z ZYCZENIAMI DLA RZADU... 09.11.05, 19:17 ja nawet nie zycze ja jestem pewien katastrofy - podaj mi choc jeden przyklad panstwa w ktorym bezrobocie i ubostwo zmniejszylo sie na skutek rozdawania pieniedzy Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Z ZYCZENIAMI DLA RZADU... 09.11.05, 19:18 Są na to szanse we Francji! Gdy poodbierają obywatelstwa, a następnie deportują tzw. "młodych ludzi". Choć jest to droga ze Szczecina do Gdańska przez Lublin. Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 Re: Z ZYCZENIAMI DLA RZADU... 09.11.05, 19:22 u nas deportowac nie trzeba - mlodzi sami deportuja sie na zachod - a teraz jak juz wiadomo ze rzad kase bedzie dawal to exodus wzrosnie dramatycznie (ciekawe dlaczego?) coz w takich warunkach co sie dziwic ze mlodziez nie mysli zakladaniu rodziny i prokreacji Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Z ZYCZENIAMI DLA RZADU... 09.11.05, 19:30 Zazwyczaj deportuje się ludzi szkodliwych dla społeczeństwa. W Polsce "samodeportacji" podlegają zdolni, młodzi, aktywni i świetnie wykształceni ludzie. Oraz dobrze prosperujące firmy, które wolą płacić podatki na Litwie Kto za parę lat utrzyma Polskę solidarną? Chyba tylko Gazprom, bo kto inny A jeśli w międzyczasie tow. Putin padnie a jego następca zerwie z neoimperializmem? Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 Re: Z ZYCZENIAMI DLA RZADU... 09.11.05, 19:32 czym sie przejmujesz - Marcinkiewicz wie wszystko :) Odpowiedz Link Zgłoś
polakmoronslayer Re: Z ZYCZENIAMI DLA RZADU... 09.11.05, 19:21 tak bylo w PRLu i tam wlasnie wracacie tylko ze tym razem z katokomuchami Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 Re: Z ZYCZENIAMI DLA RZADU... 09.11.05, 19:25 hmmmm prawie bym ci przyznal racje - tylko trzeba by bylo ustalic co to jest ubostwo i czy ukryte bezrobocie to nie bezrobocie Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 Re: Z ZYCZENIAMI DLA RZADU... 09.11.05, 19:31 tam rozdaja szejkowie, a nie panstwo - z tego co im zbywa - taka charytatywna zabawa - np studia zagraniczne (w stanach w.brytanii lub francji) funduja dla 30tys studentow. Tyle tylko ze robia to bez przymusu btw - skad dszejkowie maja na to kase? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Z ZYCZENIAMI DLA RZADU... 09.11.05, 19:34 Allah jest wielki. A u nas? PWPW. Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 Re: Z ZYCZENIAMI DLA RZADU... 09.11.05, 19:38 u nas Radio co ma twarz Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 Re: Z ZYCZENIAMI DLA RZADU... 09.11.05, 19:49 tylko spekulacje - bo jakos nie wierze ze Bog marcinkiewicza wyslucha. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Z ZYCZENIAMI DLA RZADU... 09.11.05, 19:55 Bóg pewnie nie. Ale Andrzej Mulat Lepper i Roman Becik Giertych - za darmo plus vat. Odpowiedz Link Zgłoś
bikej5 Re: Z ZYCZENIAMI DLA RZADU... 09.11.05, 19:59 plus "ja i mój brat na czele i jakoś to będzie..." ' Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Z ZYCZENIAMI DLA RZADU... 09.11.05, 20:06 "- Ty, jakby nam się udało, ale bylibyśmy bogaci. - No i nie musielibyśmy nic robić. - I tak nic nie robimy. - No tak, ale wtedy w ogóle nic byśmy nie robili". Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 Re: Z ZYCZENIAMI DLA RZADU... 09.11.05, 19:59 hmm za darmo powiadasz dadza ciala? "there is no such thng as free lunch, money for nothing and chicks for free" Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 Re: Z ZYCZENIAMI DLA RZADU... 09.11.05, 21:12 Uspokój się człowieku. Żadnego wielkiego rozdawania pieniędzy nie będzie. Zobaczysz. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Z ZYCZENIAMI DLA RZADU... 09.11.05, 21:19 Może dlatego, że nie będzie pieniędzy? Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 Re: Z ZYCZENIAMI DLA RZADU... 09.11.05, 21:15 To za pewne te 34 % jakie popiera obecnie PO. (PiS ma podobno 39) Widać że losy Polski są im baaaardzo bliskie. W poczuciu odpowiedzialności za kraj życzą Marcinkiewiczowi samych sukcesów :D No ale co im pozostaje ? Jak się Marcinkiewiczowi uda to już po PO. Sami się w to wpakowali choć podobno "wszystko przez Leppera" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bikej5 solidarne panstwo, naprawa rządu 09.11.05, 19:33 a mnie sie leje struga potu po plecach gdy tego słucham, jakie solidarne skoro narod jest podzielony tak jak nigdy??jaka naprawa rządu skoro Andrew rozparł się już na marszalkowskim fotelu i być może poprosi o instalację solarium w swoim gabinecie co by mieć wygodę... Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 Re: solidarne panstwo, naprawa rządu 09.11.05, 19:41 O to wlasnie J.Kaczynskiemu chodzilo - ma w nosie programy Marcinkiewicza i pewnie ma w nosie rozliczanie przeszlosci. Dla niego najwazniejsze by w Polsce byly na ringu dwie partie PIS+SO+LPR+PSL i PO+SLD. Wtedy bedzie mogl rzadzic dlugo i niepodzielnie (oczywiscie partyjki SO LPR i PSL zgniecie predzej czy pozniej bo juz im elektorat odbiera ich wlasnymi haslami) Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Re: solidarne panstwo, naprawa rządu 09.11.05, 20:35 He he he... Bo jak dasz jej grzedę to się z niej spie.... czyli spadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
philips8 no, przesadziles... 09.11.05, 19:48 nie niepodzielnie i raczej niedlugo. Krzaklewski bis tylko jeszcze mniej wyjsciowy. Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 Re: no, przesadziles... 09.11.05, 19:53 chcailbym by tak nie bylo - ale puki co rozwalil juz LPR - a Gertychowi wydaje sie ze ma jeszcze cos do powiedzenia, Samoobrone w zaszdzie tez ma w kieszeni (zaszachowac moze kazdego kacyka z Samoobrony - bo ma resorty silowe) Odpowiedz Link Zgłoś
ksiadz.robak SZKODA! A MOGL BYC TAK WSPANIALY PREZYDENT1 09.11.05, 19:47 www.nie.com.pl/main.php?dzial=akt&id=6454 Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: SZKODA! A MOGL BYC TAK WSPANIALY PREZYDENT1 09.11.05, 19:53 To oczywiście dowód na to, że Urban popierał Tuska :o))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 Re: SZKODA! A MOGL BYC TAK WSPANIALY PREZYDENT1 09.11.05, 20:04 a tak bedziemy mieli bezrobotnych milionerow Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: SZKODA! A MOGL BYC TAK WSPANIALY PREZYDENT1 09.11.05, 20:08 Nawet w socjaliźmie klasa rządząca nie pracowała. Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 Re: SZKODA! A MOGL BYC TAK WSPANIALY PREZYDENT1 09.11.05, 20:19 mysle ze slowo "nawet" jest tu zbyteczne Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: SZKODA! A MOGL BYC TAK WSPANIALY PREZYDENT1 09.11.05, 20:35 nawrocony1 napisał: > mysle ze slowo "nawet" jest tu zbyteczne Wytłumacz dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 Re: SZKODA! A MOGL BYC TAK WSPANIALY PREZYDENT1 09.11.05, 20:48 co tu tlumaczyc wydawalo mi sie ze na forum sa sami kumaci... ech... wystarczy przeczytac podstawowe zalozenia programowe rzadu i widzimy ze mamy do czynienia z socjalizmem w krystalicznej postaci. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: SZKODA! A MOGL BYC TAK WSPANIALY PREZYDENT1 09.11.05, 20:51 > co tu tlumaczyc wydawalo mi sie ze na forum sa sami kumaci... ech... > > wystarczy przeczytac podstawowe zalozenia programowe rzadu i widzimy ze mamy do > czynienia z socjalizmem w krystalicznej postaci. O jednej pani mówili: przeszłość pani kryształowa, kryształ rżnięty wciąż od nowa. Ale rząd? Zwłaszcza nowy? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: SZKODA! A MOGL BYC TAK WSPANIALY PREZYDENT1 09.11.05, 20:24 Zasadą było - każdemu wg jego pracy. A teraz mamy - (niektórym) wg ich potrzeb. Jakas analogia jest. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ks.krzysztof Re: SZKODA! A MOGL BYC TAK WSPANIALY PREZYDENT1 09.11.05, 20:52 nawrocony1 napisał: > a tak bedziemy mieli bezrobotnych milionerow Chciałeś chłopcze powiedzieć bezrobotnych miliony... Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 Re: SZKODA! A MOGL BYC TAK WSPANIALY PREZYDENT1 09.11.05, 20:55 puki co 30% naszego dochodu narodowego powstaje w szarej strefie, szara strefa to m.innymi ci co "oficjalnie nie pracuja" a zasilki dostaja Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 DENT1 09.11.05, 20:12 No proszę a tak atakował Kaczyńskiego za hospicja. Z taką troską o nie walczył... :D Odpowiedz Link Zgłoś