Dodaj do ulubionych

Wyszkowski: Status Wałęsy wynika z wyroku Trybu...

16.11.05, 14:01
z wypowiedzi wyszkowskiego mozna wnioskowac ze status ofiary potwierdza teze ze bylo sie agentem :) chyba ze to GW przytacza jakies wyrywki bez sensu.
Obserwuj wątek
    • block-buster A ja wierze,ze Wyszkowski to szuja i kanalia... 16.11.05, 14:15
      Bo wiem,ze Walesa jest uczciwym czlowiekiem.
      • niestaly_czytelnik To są twoje przywatne przekonania 16.11.05, 16:40
        A ja wierze,ze Wyszkowski to szuja i kanalia.

block-buster napisał:

> Bo wiem,ze Walesa jest uczciwym czlowiekiem.

To są twoje prywatne odczucia i twierdzenia, do których oczywiście masz prawo.
        Natomiast fakty pozostają faktami, tym bardziej, że na początku lat 90-tych
        Wałęsa sam się w pierwszym odruchu przyznał do współpracy, po czym szybko się
        z tego wycofał.
        • workpipeline Mleko sie rozlalo,publiczna analiza Walesy nastapi 17.11.05, 02:26
          po wywiadzie dla Olejnik nie ma juz wyjascia, bedzie proces Wyszkowskiego i bedzie to proces polityczny, Wyszkowski udowodni swoje racje, i zostana pokazane publicznie mikrofilmy z dowodami. Oczywiscie Walesa bedzie sie bronil(juz to robi) ze to jest spreparowane, ale watpliwosci sa bardzo duze, poczekajmy na rozwoj wypadkow.Walesa podpisal, bo sie do tego przyznal, i to nie byl odbior sznurowek jak teraz mowi, a zobowiazania do wspolpracy i pokwitowania pieniedzy. Pomimo ze wiele zostalo zniszczone, bardzo duzo sladow zostalo.
          • vice_versa Komunizm nie mleko, Wałęsa nie agent 17.11.05, 14:47
            OK ja też uważam że podpisał i współpracował. I uważam, że Wyszkowski ma rację:
            to wyrok TK przesądził o przyznaniu Wałęsie statusu pokrzywdzonego i decyzja ma
            charakter formalno-prawny a nie materialny. Tylko nadal nie zmienia to mojego
            przekonania, że podpisanie świstka papieru za którym nie poszła faktyczna
            współpraca lub współpraca ta została jednoznacznie przerwana przez samego
            Wałęsę jest dowodem na to że Wałęsa był agentem. Nie, nie jest. Bo świstek
            papieru również ma charakter formalno-prawny o czym Wyszkowski zdaje się
            zapominać. A rola Wałęsy jest niezaprzeczalna i niepodważalna. Tym bardziej w
            zestawieniu z jedynymi sprawiedliwymi zawistnikami typu Wyszkowskiego.
      • abba15 Re: A ja wierze,ze Wyszkowski to szuja i kanalia. 16.11.05, 19:37
        block-buster napisał:
        > Bo wiem,ze Walesa jest uczciwym czlowiekiem.

A ja wierze, że block-buster to szuja i kanalia.
        Bo wiem, że Wałęsa nie jest uczciwym człowiekiem
    • maruda.r Wyszkowski komuchem? 16.11.05, 14:15

- Decyzja ta, jako taka nie orzeka w żadnym wypadku, że Wałęsa nie był agentem
      Służby Bezpieczeństwa - powiedział Wyszkowski. - Potwierdzają to wypowiedzi
      prezesa Kieresa, który mówi o tym, że to jest Trybunał, Sąd Lustracyjny i to, że
      Wałęsa był inwigilowany, a w żadnej wypowiedzi nie powiedział, że nie jest
      prawdą, jakoby Lech Wałęsa nie był tajnym współpracownikiem "Bolkiem", nie
      donosił na swoich kolegów, nie brał za swą pracę dla SB pieniędzy - wyjaśnił.

Z wypowiedzi Wyszkowskiego wynika, ze on sam jest tworem stricte bolszewickim.

• gaszcz_portalu Re: Wyszkowski komuchem? 16.11.05, 15:42
        badz laskaw, i wyjasnij prosze, ktora czesc wypowiedzi wyszkowskiego tak Ci sie
        nie spodobala, ze oskarzasz go o bycie 'tworem stricte bolszewickim'.
        • gaszcz_portalu Re: Wyszkowski komuchem? 16.11.05, 15:45
          bo tak sie sklada, ze podobnymi epitetami szafowac b latwo. podobnie i ja
          moglbym Ciebie nazwac.
          i nie porownuj tego do zarzutow wyszkowskiego wobec walesy, bo facet ma
          przynajmniej jakies argumenty gdy nie stawia znaku rownosci miedzy nadaniem
          walesie statusu pokrzywdzonego a stwierdzeniem niewinnosci bylego prezydenta.
        • vinogradoff W panstwie prawa o agenturalnosci decyduje Sad L. 16.11.05, 22:47
          Walesa ma racje, ze zamierza ciagac po sadach tych co beda glosic
          tzw. ...klamstwo walesowskie... zarzucajac Jemu agenturalna przeszlosc. O tym ,
          kto jest agentem a kto nie jest decyduje Sad Lustracyjny a nie jakies
          dokumenty w rodzaju zobowiazania o wspolpracy, pokwitowania przyjecia
          wynagdzenia za informacje tajne, wlasnorecznie napisane raporty z wykonania
          zadan operacyjnych itp. Podobnie bylo w czasach III Rzeszy ( Tysiacletniej ),
          jeden z prominetnych politykow mawial ...o tym kto jest Zydem , a kto nim nie
          jest decyduje ja... ( znaczy sie moj urzad). I tak byc musi, zeby porzadek byl
          we swiecie.
    • hernandez [...] 16.11.05, 14:23
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • niestaly_czytelnik Status honorowego pokrzywdzonego. 16.11.05, 16:49
        hernandez napisał:

> Takich ludzi jak Wyszkowski winno sie izolowacto taki typowy
        > ROPowiec/Pissuar/LPR ktory wszedzie widzi spiski.GDzie Wyrok sadu ma w
        > pogardzie bo on i tak wie lepiej.Wogole ludzi chorych winno sie w
        psychiatryku
        > trzymac

Co do psychiatryków to już wiele razy pisałem, że poznać po takich
        twierdzeniach politruka sowieckiego.

Natomiast Pan Wyszkowski nie posługując się emocjami, krok po kroku przedstawił
        jak sprawa wygląda - a wygląda tak, że wałęsa ma STATUS HONOROWEGO
        POKRZYWDZONEGO. To podobnie jak z jego bogatą kolekcją tytułów doktora
        honorowego.
    • zwiatrem1 Re: Wyszkowski: Status Wałęsy wynika z wyroku Try 16.11.05, 14:48
      Gazetko przestañ grzebac w gó..nie!!!!
      • czwarta5 [...] 16.11.05, 15:05
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • vinogradoff Dopuszczajacy sie ...klamstwa walesowskiego.. 16.11.05, 22:53
        powinni byc nawet scigani z urzedu i to wylacznie w trosce o ksztaltowanie w
        Narodzie wlasciwego szacunku do prawa i panstwa jako waznego dobra wspolnego.
    • bedulek BOLEK ! My ci jeszcze cofniemy ten status! 16.11.05, 15:11
      Jeszcze wyjedziesz na motorówce! Kieres marioneta Cię nie obroni
      • workpipeline Tak, prawda jak oliwa,brales Bolus kase, to fakt 17.11.05, 02:41
    • chateau Re: Wyszkowski: Status Wałęsy wynika z wyroku Try 16.11.05, 16:35
      Udowadnianie, że nie jest się wielbłądem jest na dłuższą metę cokolwiek
      irytujące. I o ile wiem nie ma wiele wspólnego z prawem. Może jednak powiedzieć
      wszystkim wielbicielom "Area 51", żeby spadali na drzewo. No chyba, że będą
      mieli jakieś papiery w ręku.

Notabene sposób rozumowania pana Wyszkowskiego czy Jacka Kurskiego ma ten sam
      wspólny element - okradł czy został okradziony to i tak zamieszany w kradzież.
      Nauka radziecka zna różne przypadki :(
      • mamablues Re: Wyszkowski: Status Wałęsy wynika z wyroku Try 16.11.05, 17:04
        chateau napisał:

> No chyba, że będą
        > mieli jakieś papiery w ręku.

To może oświadczenie samego Wałęsy wysłane w 1992 do PAP i natychmiast potem
        wycofane:

"Po przegranym strajku w Stoczni w grudniu 1970 roku przysiągłem Bogu i sobie,
        że będę wlaczył aż do zwycięstwa nad komunizmem. Byłem przywodcą strajku,
        próbowałem róznych możliwości i różnych sposobów walki. Aresztowano mnie wiele
        razy. Za pierwszym razem, w grudniu 1970 roku, podpisałem trzy albo cztery
        dokumenty (...)
        Ponieważ ten temat poruszono właśnie teraz - proszę bardzo. Jestem przekonany,
        że księga mojego życia i dojścia do zwycięstwa mogłaby być pouczająca. Jedno
        trzeba by tu jeszcze dopisać: to, że nawet komuniści i SB nie szantażowali mnie
        sfabrykowanymi materiałami, które tu i ówdzie krążą, bo wiedzą dokładnie, że to
        jest po prostu nieprawda. Idąc drogą współpracy, nie doszedłbym do zwycięstwa -
        do pokonania SB i komuny. Lech Wałęsa"
        • chateau Re: Wyszkowski: Status Wałęsy wynika z wyroku Try 16.11.05, 17:36
          Mamy te "jakieś dokumenty"? No jeden chociaż.
          To po jaką cholerę esbecja fałszowała nagrania Wałęsy w stanie wojennym.
          Przecież mogli papiery pokazać i voila! Ech, to chyba kwestia wiary a nie logiki :(
          • franekxy DO PLUJĄCYCH 16.11.05, 21:42
            dokładnie chateu = kwestia wiary a nie logiki.
            Ale z nich aż wylewa się nienawiść, jak zresztą z obłudnego, świętoszkowego
            świata pseudokatolików R.M.. Obrzydliwe.
            • workpipeline Fakty sie licza, a to pokaze sad,Bolek pod scianą 17.11.05, 02:47
              na wlasne zyczenie Walesa przejdzie do historii z plama wspolpracy z SB, sam to kiedys przyznal w 1992 i teraz wyplyna szczegoly.Wyszkowski nie ustapi, pytanie ile sie dowiemy,bo media milcza o skradzionych w IPN Gdansk aktach Bolka,o tym ze nie ma zasadniczych orginalow a jest niezliczona ilosc microfilmow, ktore to wg. Walesy sa sfabrykowane.Ale we spolczesnej technice dochodzeniowej jest to do sprawdzenia, mysle ze Bolek nie zdaje sobie sprawy z tego.Ale wyjscia juz nie ma.
    • keri99 Re: Wyszkowski: Status Wałęsy wynika z wyroku Try 16.11.05, 16:48
      Jestem pod wrażeniem argumentacji Pana Wyszykowskiego. Dlaczego ten Pan nie
      powie wprost, że fakty nie mają znaczenia i Wałęsa jest agentem. Po co ta cała
      argumentacja. Sąd określi kto ma rację. Tylko czy Pan Wyszykowski pogodzi się z
      wyrokiem ?
      • y.y Re: Wyszkowski: Status Wałęsy wynika z wyroku Try 16.11.05, 17:50
        "bo tak sie sklada, ze podobnymi epitetami szafowac b latwo. podobnie i ja
        moglbym Ciebie nazwac. i nie porownuj tego do zarzutow wyszkowskiego wobec
        walesy, bo facet ma przynajmniej jakies argumenty gdy nie stawia znaku rownosci
        miedzy nadaniem walesie statusu pokrzywdzonego a stwierdzeniem niewinnosci
        bylego prezydenta."

Facet ma takie argumenty, że mówi, że ma dokumenty, tyle że nigdy ich nikomu
        oczywiście nie pokazał. Więc ma takie same dokumenty, jakie miał Tymiński w
        czarnej teczce, Lepper na mównicy etc. czyli żadne. A po drugie Wyszkowski
        bredzi o tym, że status mozna nadać komuś, kto najpierw był agentem, a póxniej
        był represjonowany. To zwykłe kłamstwo i brednia, status może dostać tylk
        osoba, która NIGDY nie współpracowała z SB. Poza tym Wyszkowski ssie z palca,
        że nie przeanalizowano dokumentów i "można było uniemożliwić przyznanie
        statusu". Gdyby można było, tak by sie stało, a czy IPN przeanalizował
        dokumenty wie IPN, a nie Wyszkowski, a więc to zwykłe łgarstwa. Ten człowiek to
        jeden wielki łgarz, jak i reszta jego followersów, którzy łżą po forach o bolku
        mimo że nie mają na to żadnego dowodu. O tym, że utrzymuje bliskie kontakty ze
        skompromitowanymi Gwiązdą i Walentynowicz, słynącymi z zawiści i zazdrości,
        popieraniem środoiwsk radykalnych, głoszących wątpliwe teorie
        pseudohistoryczne, to już oczywiście Pan Wyszkowski nie wspomina i jego
        followersi też nie. Ciekawe czemu.
        • ab343 Re: Wyszkowski: Status Wałęsy wynika z wyroku Try 17.11.05, 11:07
          Wałesa był fatalnym prezydentem i wogóle,moim zdaniem, to typ karierowicza,
          koniunkturalisty, ale zasługi ma niepodważalne dla obalenia komuny, kierowany
          przez intelektualistów, potrafił skorzystać z ich mądrości; pozniej, niestety,
          co jest udziałem posledniejdzych watażków, otaczał sie już miernotami / to
          delikatnie powiedziane/, a tych najwartościowszych zdażył niezle poobrażać..
          Czy donosił we wczesnych latach 70-ych?? Dla mnie , wobec tego, jak działał
          pózniej niewielkie ma to znaczenie..Istotniejsze dla mnie jest to, jak
          paskudnie zachował się wobec takich ludzi, smietankę tego narodu, jak
          Mazowiecki, Turowicz, Michnik, Geremek! Wtedy wakazał się małoscią, podłoscią
          wręcz... Ci akurat ludzie, wymienieni przeze mnie, mają wizję Polski mi bliską
          red.Turowicz już niestety nie żyje/, nie kołtuńską, ksenofobiczną, zaścienkową,
          obrzydliwie węszącą mafie, "Zydokomunę"/brrr, aż sie wzdrygam/, Polskę, w
          jakiej chciałabym żyć!!! A "przekręty"finansowe są wszędzie, niezależnie od
          takiej czy innej partii..... Naiwna wiara, że jak będzie zaścianek, to nie
          będzie korupcji budzi smiech!! Będzie tak samo, tyle, że z powietrzem o wiele
          dusznym.....
    • niestaly_czytelnik Poziom argumentów zwolennika salonu 16.11.05, 16:51
      Argumenty człowieku, argumenty, a nie wyzwiska!
    • niestaly_czytelnik Różnica między nimi tylko w literce... 16.11.05, 16:53
      Wart pac pałaca. Żarli się na pokaz i przeprosili się na pokaz...
    • marek503 Taplajcie sie w gownie... 16.11.05, 18:38
      Oby tak dalej.Taplajcie sie w gownie.To jest typowo polskie ulubione zajecie.
      Chociaz nie przepadam za Walesa, to mieszkajac w USA wiem ze jest to jedyny
      znany tutaj z nazwiska Polak.Co prawda wymawiaja jego nazwisko jak "waliza",
      ale chociaz kojarza.O Chopinie i Koperniku nie slyszeli...
      Jesli Walesa nawet byl agentem to lepiej dla polskiej chwaly tego nie wyciagac
      na swiatlo dzienne.
      • golota20 Re: Taplajcie sie w gownie... 17.11.05, 05:21
        marek503 napisał:

> Oby tak dalej.Taplajcie sie w gownie.To jest typowo polskie ulubione zajecie.
        > Chociaz nie przepadam za Walesa, to mieszkajac w USA wiem ze jest to jedyny
        > znany tutaj z nazwiska Polak.Co prawda wymawiaja jego nazwisko jak "waliza",
        > ale chociaz kojarza.O Chopinie i Koperniku nie slyszeli...
        > Jesli Walesa nawet byl agentem to lepiej dla polskiej chwaly tego nie
        wyciagac
        > na swiatlo dzienne.

Mysle ze tylko agenci w Polsce robja kariery.....

czemu tych agentow sie boicie..
        przeciesz to nie sa kosmici czy UFO.
        to sa ludzie co pisali i opisywali EPOKE POLSKI

czemu sie tego wsytydzic???????

Wstydzic trzeba sie nienawisci ktora siejemy miedzy Rodakami.
        To jest zaraza dla nacji POLSKIEJ...
    • piotrpsp Re: Wyszkowski: Status Wałęsy wynika z wyroku Try 16.11.05, 19:43
      I co z tego wynika? I tak niewielu chcialoby byc namawianych lub zmuszanych do
      wspolpracy. Pamietajmy: Swiety Piotr trzy razy zaparl sie Chrystusa a potem
      zostal Jego Nastepca i pierwszym Papiezem.
      Generalnie to w Polsce ludzi wola gadac o charakterach (byl? ... czy nie
      byl? ...) a nie o szkodach lub zaslugach. To ze Walesa mial (lub nie) okresy
      zalamania to nie zmienia dorobku innych dlugich okresow jego zycia. Gardlowanie
      w Radiu Maryja jest tym smieszniejsze ze ono jednak reprezentuje ten sam
      Kosciol ktory nie poddal sie zadnej lustracji (nie mowiac juz o otwartej i
      powszechnej).
      Pozdrowienia dla Pana Walesy.
      • mamablues Re: Wyszkowski: Status Wałęsy wynika z wyroku Try 16.11.05, 21:48
        piotrpsp napisał:

> I co z tego wynika? I tak niewielu chcialoby byc namawianych lub zmuszanych
        do
        > wspolpracy. Pamietajmy: Swiety Piotr trzy razy zaparl sie Chrystusa a potem
        > zostal Jego Nastepca i pierwszym Papiezem.

Aha. Tylko że powiedział, że się zaparł.
        • bogalfa Re: Na czym polega zajadłość Wyszk. i Gwiazdy? 17.11.05, 01:08
          Trudno ich zrozumieć.

Bo nawet przyjmując, że Wałęsa jakieś papierki podpisał ok. 1970 r., to czyż
          nie udowodnił całą swoją późniejszą działalnością przeciwko czemu walczył i o
          co? Jakie znaczenie wobec działalności Wałęsy od 1970 aż do dziś roku mogą mieć
          takie papierki.

Nie ma żadnych dowodów, że jeżeli Wałęsa podpisał jakieś papierki, to działał
          na szkodę kolegów-robotników czy działaczy opozycji.

Gdyby SB miała na Wałęsę jakieś rzeczywiste "kwity", to by je przecież ujawniła
          i to w odpowiednim momencie.

A że sporządzała na Wałęsę fałszywki, to chyba też o czymś świadczy. Raz, że
          nie miała na niego rzeczywistych "kwitów"; dwa, że starała się go zwalczać na
          wszelkie sposoby, póki mogła.

Same zajadłe powtarzanie zarzutów pod adresem Wałęsy wbrew oczywistym faktom
          rzuca jedynie bardzo nieprzyjemne światło na rzetelność i racjonalność tych,
          którzy te zarzuty nadal powtarzają.

• jowitaa1 Re: Na czym polega zajadłość Wyszk. i Gwiazdy? 17.11.05, 04:56

nie ma zadnej zajadlosci ani u Wyszkowskiego ani Gwiazdy ani Walentynowicz.

Oni wiedza wiecej i lepiej bo byli tuz przy Walesie podczas strajkow.

Przypisuje im sie zajadlosc i nienawisc a to jest po prostu mowienie prawdy o
            tamtych dniach,ktore sa zafalszowywane dzis dla doraznych celow politycznych
            rzadzacej koterii,ktora jest beneficjentem ukladow okraglowstolowych,o ktorych
            tez sie mowe ze zadnych ukladow nie bylo:-0)))

Prawda o "Solidarnosci ' jest zupelnie inna niz to podaja przekaziory dla
            gawiedzi.

To jest bardzo istotne co mowi IPN o statusie Walesy; ze jest to kwit wydany
            dlatego ze tak stanowi orzeczene TK a nie sama ustawa o IPN,bo w nmysl ustawy o
            IPN WAlesa nie moglby miec przyznantgo statusu pokrzywdzonego.

I tak sie tez wypowiada IPN,ze to ze wzg na TK.Nikt nie mowi wyraznie ze Walesa
            nie byl szpiclem,tylko ze byl przez sb przesladowany.
            A to jest roznica.

Walesa usiluje wmowic opinii a wraz z nim media ,ze jak byl przesladowany to
            nie mogl wspolpracowac. Jedno drugiego nie wyklucza przeciez.

Polecam zapiski Wyszkowskiego z czasow okraglego stolu na www.abcnet.com.pl

• golota20 Re: Na czym polega zajadłość Wyszk. i Gwiazdy? 17.11.05, 05:08
            bogalfa napisał:

> Trudno ich zrozumieć.
            >
            > Bo nawet przyjmując, że Wałęsa jakieś papierki podpisał ok. 1970 r., to czyż
            > nie udowodnił całą swoją późniejszą działalnością przeciwko czemu walczył i o
            > co? Jakie znaczenie wobec działalności Wałęsy od 1970 aż do dziś roku mogą
            mieć
            >
            > takie papierki.
            >
            > Nie ma żadnych dowodów, że jeżeli Wałęsa podpisał jakieś papierki, to działał
            > na szkodę kolegów-robotników czy działaczy opozycji.
            >
            > Gdyby SB miała na Wałęsę jakieś rzeczywiste "kwity", to by je przecież
            ujawniła
            >
            > i to w odpowiednim momencie.
            >
            > A że sporządzała na Wałęsę fałszywki, to chyba też o czymś świadczy. Raz, że
            > nie miała na niego rzeczywistych "kwitów"; dwa, że starała się go zwalczać na
            > wszelkie sposoby, póki mogła.
            >
            > Same zajadłe powtarzanie zarzutów pod adresem Wałęsy wbrew oczywistym faktom
            > rzuca jedynie bardzo nieprzyjemne światło na rzetelność i racjonalność tych,
            > którzy te zarzuty nadal powtarzają.

>
            Racje racje co to za argumenty..
            To jest polityka....

Walesa przypadkowo zostal wazniakiem w polsce.
            A Wyszkowski i Gwiazda maja do Walesy pretensje ze bedac wspolpracownikiem SB
            Zrobil kariere..

Gwiazda na swietne nazwisko wiec nie potrzebowal promowania.
            Walesa ma takie nazwisko Co sie tylko obija i sie walesa.
            Komunisci wypromowali walese na szczyty wladzy.

I to niektorych boli....

Powinni oczerniac kwasniewskiego rakowskiego i jaruzelskiego ze Walese
            dopuscili do koryta.
            Walesa niepotrzebnie sie broni ze nie byl wspolpracownikiem SB.

Walesa przyznaj sie ze ty byles Powodem 2 wojny swiatowej...
            bedzie smiesznie i ciekawie co dla niektorych???????????????
    • jowitaa1 Re: Wyszkowski: Status Wałęsy wynika z wyroku Try 17.11.05, 05:00

osobiscie czekam na pierwszy taki proces wytoczony przez Walese:-))

Niech wytacza!!!

Prawda w takim procesie ma szanse na wyplyniecie

Tylko czy aby Walesa tego naprawde chce????;-)))

Na raziei nie ma czasu zeby zajrzec do tych papierow. Bo co ma zagladac. Wie co
      tam jest,...
      • zbychuchicago Re: Wyszkowski: Status Wałęsy wynika z wyroku Try 17.11.05, 10:37
        Po pierwsze pod nickiem Y.Y podpisuje sie mlody Walesa ,po wtore Walesa nigdy
        nie bedzie wytaczal procesow gdyz juz zapowiedzial ze nie ma czasu i da
        pelnomocnictwa emerytowanym prawnikom-ktorym?kolejny problem jest iz wlasnie
        Pan K.Wyszkowski posiada dokumenty i nie tylko zresza on ktore nie zostaly
        zniszczone i wiem napewno ze ta sitwa tz(gazeta wyborcza wraz z TVN i innymi
        mas mediami beda szalaly by wykazac iz Walentynowicz,Gwiazdowie,Wyszkowski i
        wielu,wielu innych dzialaczy to oszolomy prosze sie przyjzec na zjazdy
        Solidarnosci jak wchodzil na sale obrad Walesa to byly gwizdy i okrzyki Bolek
        czy tak sie okazuje szacunek przywodcy-NIE.Ja wiem ze zostanie to wyciete jak
        zwykle przez Gazete gdyz wszystkie moje posty o Walesie sa usuwane ale ja wiem
        ze Walesa z ta Matka Boska w klapie to jakies nieporozumienie gdyz szanujacy
        sie katolik a ponadto czlowiek nie postepuje wbrew wierze i pomaga blizniemu a
        tu bylo widac jego pomoc Pani Annie Waletynowicz ktora nie ma na lekarstwa a on
        byl przeciwny by przyznac jej odszkodowanie to jest poprostu nieuczciwe niech
        on popatrzy na tych zwiazkowcow ktorzy nie maja co do garnka wlozyc,ktorzy
        szukaja po smietnikach a on oplywa w luksusach pomnazajac majatek ukladajac sie
        z czerwonymi bandytami czyz nie jest to obraza BOGA i Narodu?
        Wiem tez napewno iz Walesa tak ksztaltuje opinie publiczna jak to nie jest
        witany przez Polonie w USA tak jest ale przez garstke ludzi z Kongresu Poloni
        Amerykanskiejgdzie srednia wieku jest 80 lat a ludzie ktorzy tu przybyli w
        latach 80tych i dluzej nie maja szacunku dla tego pseudo charyzmatycznego
        przywodcy zwiazkowego oni maja wyrobiony poglad na Walese i dlategotez niech
        Bog ma w Swej opiece tego drania,ofiare niegodziwosci ktory pobratal sie z
        samym diablem wystepujac przeciwko narodowi,swoimi czynami(dzialalnosc
        zwiazkowa,prezydentura,okragly stol)uwiarygodnily swietna robote
        komunistycznych sluzb w przygotowywaniu tego czlowieka do pracy jakze innej od
        tej ktora glosil.
        • golota20 Re: Wyszkowski: Status Wałęsy wynika z wyroku Try 18.11.05, 05:09
          > mas mediami beda szalaly by wykazac iz Walentynowicz,Gwiazdowie,Wyszkowski i
          > wielu,wielu innych dzialaczy to oszolomy prosze sie przyjzec na zjazdy

Kampania wyborcza sie skonczyla juz miesiac temu...
          A ty dalej agitujesz ......

Walesa byl kiepskim prezydentem. kiepskim tez komunista,

Ale gwiazda Wyszkowski i Walentynowicz to sa oszolomy jak ludzie od GERTYCHA
          Paniatno
          Mieszkam w chicago ..

Ale na polityke patrze trzezwo bez emocji....

Dobrze ze choc Kaczynscy sa nie najgorsi.

Jedynie w nich nadzieja.

Oszolomstwo dawnej solidarnosci juz zmienilo sie na lepsze.
          Ale mamy Tych nielicznych nienawistnikow w Osobach gwiazdy i
          Wyszkowskiego...itp....
          • zbychuchicago Re: Wyszkowski: Status Wałęsy wynika z wyroku Try 18.11.05, 14:17
            Zmien imie gdyz Andrzej ci lep u...i za podszywanie sie pod niego najlepiej na
            BURAK 20ponadto sieroto jak tobie lepiej sie z tym zyje to popieraj tego
            popapranca(Walesa)ktory ma tyle wspolnego z ruchem zwiazkowym co ty z
            katecheza.Pamietaj wara Tobie od A.Gwiazdy,K.Wyszkowskiego,Pani Anny
            Walentynowicz i tych prawdziwych zwiazkowcow ktorzy nie sprzedali sie za
            srebrniki jak twoj protegowany Walesa.Samo to co on wyglosil ze nie nalezy sie
            zadne odszkodowanie Pani Annie Walentynowicz dyskwalifikuje go jako
            zwiazkowca,czlowieka i katolika.Trzeba bylo sledzic zjazd Solidarnosci jak ten
            klakier wchodzil na sale jakie byly okrzyki Bolek ,Komuch dlatego tez on chce
            sie wypisac z Solidarnosci i przejsc do ugrupowania (druzyny Kiszczaka)to jelop
            rozalil ideie Soliodarnosci.A dodatkowo powiem ci jeszcze ze jak byl sedzia
            Nizinski Walesa zwracal sie kilkakrotnie o status i otrzymywal odpowiedz
            odmowna dlaczego odpowiedz sobie sam na te i inne pytania pojedz na wybrzeze i
            posluchaj co powiedza o nim robotnicy stoczni ja mialem te przyjemnosc.

Mam nadzieje ze Pan Hodysz(dawna SB)Pan Nizienski i wielu innych przerwa zmowe
            milczenia gdyz narodi inne narody ktore zapraszaja go na odczyty zadaja
            tego.Sprawdz dokladnie i pisz posty sensowne a nie zlosliwe dla tych ktorych
            nie powinnes obrzucac blotem niedorobiony.
        • y.y Re: Wyszkowski: Status Wałęsy wynika z wyroku Try 12.12.05, 12:55
          Ja jestem młody Wałęsa? Buahahahaha, rotfl, naprawdę? Nie wiedziałem. Weź już
          nie bredź człowieku więcej, sprawdź sobie moje IP chociażby, zobaczysz, że to W-
          wa - Ursynów i przestaniesz pieprzyć.
          • mg2005 IPN nie chciał wydać statusu pokrzywdzonego Bolka, 12.12.05, 18:32
            bo w IPN sa dokumenty współpracy (raporty Bolka,pokwitowania pieniędzy)

Wg definicji pokrzywdzonym był też B.Bierut - bo był inwigilowany przez UB.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka