Dodaj do ulubionych

Dorn: modelowe działania policji w Poznaniu

• taziuta Re: A to ktoś napadał na tych faszystów? :-) 24.11.05, 13:27
      W relacji TV nie zauważyłem żeby faszyści wymagali jakiejś specjalnej ochrony.
      Zdaje się, że zanim policja rozpędziła to zgromadzenie, to najpierw musiała je
      właśnie przed tymi faszystami bronić! :-(

marcus_crassus napisał:

> nie chronili wznoszacych hasla faszystowskie !!! Jestem dumny !!! Coz za
      > wiekopomny czyn!!!!
      >
      > czy wszyscy juz zrozumieli jak wspaniale sie spisali??? nawet nie chronili
      > tych ktorzy wznosili hasla faszystowskie!!!
      >
      > pogratulowac!
    • magnusg POLICJA MIALA CHRONIC NIELEGALNA DEMONSTRACJE????? 24.11.05, 13:32
      Chyba juz totalnie absurdalni jestecie.Czegos takiego nie ma nigdzie na swiecie-
      no chyba,ze policja steruje SLD i Pan Kalisz.Policja nie miala prawa chronic
      takiej demonstracji.Jezeli organizatorom nie podobala sie zakaz,to maja
      mozliwosc weryfikacji tej decyzji droga sadowa i to jest jedyna dopuszczalna
      moliwosc,a nie poprostu uznac,ze nas prawo nie obchodzi,bo my sie czujemy
      pokrzywdzeni i maszerowac sobie wbrew zakazom.TO JEST ANARCHIA.I gdyby kazdy
      Kowalski wymierzal sam sprawiedliwosc i robil to co mu sie podoba wbrew
      zakazom,tylko dlatego,ze uwaza sie pokrzywdzonym,to bysmy mieli 400 morderstw
      na dzien.
      Problem polega na tym,ze srodowisko organizatorow nie moze pogodzic sie z
      tym,ze ma praktycznie zerowe poparcie w spoleczenstwie.Mieli kandydatow so
      Sejmu i na urzad Prezydenta,ale Unia Lewicy,Zieloni 2004 czy SdPL nie zblizyli
      sie nawet w polowie do progu 5%,a Pani Szyszkowska nie uzyskala nawet minimum
      glosow,zeby wystartowac w wyborach. I to jest obiektywna prawda.
      I wiedzac to probuja krzykiem i nielegalnymi demonstracjami wymusic
      prawa,ktorych normalna i prawidlowa droga demokratyczna im sie wywalczyc nie
      udalo.
      Policja zachowala sie wzorowo-ani debilni faszysci,krzyczacy nazistowskie
      hasla,ani nielegalni demonstranci nie maja prawa zawlaszczac sobie polskich
      miast dla swoich partykularnych politycznych interesikow.
      Dodam,ze tego samego dnia policja w Niemczech rozpedzila nielegalna
      demonstracje przeciwnikow energii atomowej w Gorleben(dolna Sakosonia) i nikt
      na zachodzie nie robi z tego afery,bo jest to zupelnie normalne i zgodne z
      prawem zachowanie organow porzadkowych.
      • hirsh1 Nikt cywilizowany nie zabrania takich manifestacj 24.11.05, 13:34
        magnusg napisał:

> Chyba juz totalnie absurdalni jestecie.Czegos takiego nie ma nigdzie na
        swiecie
        > -
        > no chyba,ze policja steruje SLD i Pan Kalisz.Policja nie miala prawa chronic
        > takiej demonstracji
        Nikt w cywilizoowanym świecie nie zabronił by takiej demonstracji... kolego...
        • magnusg Re: Nikt cywilizowany nie zabrania takich manifes 24.11.05, 13:40
          Podalem ci przyklad z Niemiec,gdzie demo tez byla pokojowa.Ale wracajac do
          Polski,to jezeli uwazacie,ze decyzja byla nieprawidlowa,to poddajcie ja do
          weryfikacji przez niezalezny sad.Ale nielegalne marzse i lamanie prawa jest
          absolutnie nie do zaakceptowania.
          • zkyc Re: Nikt cywilizowany nie zabrania takich manifes 24.11.05, 14:03
            Jaki niezależny sąd?
            Przeciez teraz wszystko zależy od pisuarów!
            Zwłaszcza, gdy tanio (i za darmo)chcą się przypodobać LPR i rydzykowi!
            • magnusg Re: Nikt cywilizowany nie zabrania takich manifes 24.11.05, 14:10
              I dlatego jeden z tych sadow skazal Jaroslawa Kaczynskiego na przeprosiny
              komunisty z SLD ???Tak argumentujac jak ty,ja tez moge powiedziec,ze wszelkie
              zezwolenia na takie demonstracje za czasow rzadow SLD byly nielegalne,bo od
              gory sterowane przez Jaruge i Kalisza.I tak sobie mozemy dyskutowac 100 lat.
              • zkyc Re: Nikt cywilizowany nie zabrania takich manifes 24.11.05, 14:13
                A ty naiwnie myślisz, że ci obecni osobnicy są inni?!
                • magnusg Re: Nikt cywilizowany nie zabrania takich manifes 24.11.05, 14:20
                  a poprzednich krytykowales?Ja pamietam,jak prokuratura poprzednia po 9-
                  godzinnym przesluchaniu Pana Cimoszewicza nie wiedziala,ze sa 3 zeznania
                  majatkowe,nie mowiac juz o tym,zeby probowala sprawdzac jego podejrzane
                  transakcje,a o oskarzeniu go juz nie wspomne.Wiec patrzac na to,ze skazuje sie
                  bynajmniej jednego z najwazniejszych politykow rzadzacej koalicji i kolege
                  partyjnego Prokuratora generalnego,nie dostrzegam prob manipulacji sadami i
                  prokuratura jak za czasow SLD.
                  • zkyc Re: Nikt cywilizowany nie zabrania takich manifes 24.11.05, 14:23
                    Krytykowałem, a co manifa ma z cimą????????????
                    • magnusg Re: Nikt cywilizowany nie zabrania takich manifes 24.11.05, 14:43
                      Rozmawialismy o niezawislosci sadow,ktora ty podwazyles mowiac,ze wszystko
                      nalezy do PiS i weryfikacja sadowa decyzji o paradzie dlatego nie ma sensu
                      • zkyc Re: Nikt cywilizowany nie zabrania takich manifes 24.11.05, 14:49
                        Jak nie wiesz, jak smakuje musztarda po obiedzie, to spróbuj!
              • venus99 Re: Nikt cywilizowany nie zabrania takich manifes 24.11.05, 15:36
                nie było zgody na "takie demonstracje" - to znaczy na jakie takie?
                i po co kłamiasz?
      • maruda.r Re: POLICJA MIALA CHRONIC NIELEGALNA DEMONSTRACJE 24.11.05, 13:41
        magnusg napisał:

to jest jedyna dopuszczalna
        > moliwosc,a nie poprostu uznac,ze nas prawo nie obchodzi,bo my sie czujemy
        > pokrzywdzeni i maszerowac sobie wbrew zakazom.TO JEST ANARCHIA.I gdyby kazdy
        > Kowalski wymierzal sam sprawiedliwosc i robil to co mu sie podoba wbrew
        > zakazom,tylko dlatego,ze uwaza sie pokrzywdzonym,to bysmy mieli 400 morderstw
        > na dzien.

Sam sobie zaprzeczasz, dając prezydentowi miasta prawo wydawania dowolnych
        zakazów i nakazów, wbrew ustawie i Konstytucji. To Grobelny anarchizuje porządek
        prawny w RP.

• magnusg Re: POLICJA MIALA CHRONIC NIELEGALNA DEMONSTRACJE 24.11.05, 13:44
          Kazda decyzja admistracyjna moze byc zweryfikowana przez sad.To czy zlamal
          ustawe podstawowa musi rozpatrzy sad,a nie ty czy ja.
          • zkyc Re: POLICJA MIALA CHRONIC NIELEGALNA DEMONSTRACJE 24.11.05, 13:59
            To nie ma nic wspólnego z decyzją administracyjną!
            Prezydent z Poznania chciał tylko przypodobać sie pisuarom!
            Może go zostawią na stołku?
            Ale jest jednak naiwny! I tak usłyszy sztandarowe zawołanie "Spieprzaj dziadu!".
            • magnusg Re: POLICJA MIALA CHRONIC NIELEGALNA DEMONSTRACJE 24.11.05, 14:02
              Masz cos merytorycznie do powiedzenia??Bo taki poziom dyskusji mnie nie
              interesuje.Jak znajdziesz jakies sensowne argumenty to sprobuj jeszcze raz.
              • zkyc Re: POLICJA MIALA CHRONIC NIELEGALNA DEMONSTRACJE 24.11.05, 14:08
                Rusz wreszcie łepetyną, a wiele pod czaszką ci sie wyjaśni!
                Spróbuj odpowiedzieć na 7 "złotych pytań kryminalistyki":
                kto?; kiedy?;z kim?; czym?..........i dlaczego?, to nie będziesz miał
                wątpliwości!
                • magnusg Re: POLICJA MIALA CHRONIC NIELEGALNA DEMONSTRACJE 24.11.05, 14:15
                  Jak juz pisalem-FRUSTRACJA POWYBORCZA.
                  • zkyc Re: POLICJA MIALA CHRONIC NIELEGALNA DEMONSTRACJE 24.11.05, 14:16
                    Twoja?????????????????????????
                    • magnusg Re: POLICJA MIALA CHRONIC NIELEGALNA DEMONSTRACJE 24.11.05, 14:21
                      Mi sie wyniki wyborow bardzo podobaja-tobie tez??
                      • zkyc Re: POLICJA MIALA CHRONIC NIELEGALNA DEMONSTRACJE 24.11.05, 14:24
                        Nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło!
                        Trzeba tylko taką sytuację wykorzystać!
    • povilas Sam tego chciałeś, Grzegorzu Dyndało, sam... 24.11.05, 13:38
      Powiało IV RP, panśtwem o ustroju zwanym demokracją moralną. Oto władze
      administracyjne pewnego miasta uznały się za kompetentne w kwestiach etycznych.
      Na razie krępują się tego, uzasadniają zakaz ohydnej manifestacji względami
      bezpieczeństwa. Ale spokojnie, nie od razu Poznań zbudowano. Przy pełnej
      aprobacie rządu, większości parlamentarnej, prezydenta i GENIALNEGO POLITYKA
      (najwyższy, jednoosobowy urząd w demokracji moralnej) już wkrótce następny
      urzędnik zawoła spiżowym głosem: NIE BĘDZIE MARSZU RÓWNOŚCI, BO MY MAMY W DUPIE
      WARTOŚCI, TAKIE JAK: TOLERANCJA DLA INNOŚCI. MY ZNAMY PRAWDĘ I WIEMY, ZE
      HOMOSEKSUALIZM JEST DEWIACJĄ, A KTO MYŚLI INACZEJ, WIDOCZNIE NIE DORÓSŁ DO
      MYŚLENIA I TRZEBA TO ZROBIC ZA NIEGO. Minister spraw wewnętrnych udzieli
      błogosławieństwa, policja spałuje studentów, długowłosych, pedałów, Żydów,
      ateistów. liberałów (brr, trzeba będzie myć pałki), a policji pomogą wygoleni
      młodzieńcy, zdrowa siła narodu. "A dookoła, a dookoła sami dobrzy Niemcy"
      • zlyporucznik Re: Sam tego chciałeś, Grzegorzu Dyndało, sam... 24.11.05, 13:47
        aleś ty się nałykał sloganów.A policja rozpędza tych,których wskarzą ich
        cywilni zwierzchnicy bawiący się w politykę.Byłem przy tej demonstracji i nie
        widziałem ,żeby jakiś policjant znęcał się nad kimkolwiek,aże wynosili ich siłą
        to nie był ich wybór
        • wylkot Re: Sam tego chciałeś, Grzegorzu Dyndało, sam... 24.11.05, 13:54
          zlyporucznik napisał:

> aleś ty się nałykał sloganów.A policja rozpędza tych,których wskarzą ich
          > cywilni zwierzchnicy bawiący się w politykę.Byłem przy tej demonstracji i nie
          > widziałem ,żeby jakiś policjant znęcał się nad kimkolwiek,aże wynosili ich
          siłą
          >
          > to nie był ich wybór

Ale policję wybrali, tak?
          Tak samo tłumaczyli się ormo-wcy w stanie wojennym, że jak wstępowali do Ormo,
          to nie wiedzieli, że będzie stan wojenny i będą im kazać pałować robotników.
          Oni chcieli dobrze. I tak zawsze wszyscy chcą dobrze, tylko ciągle nas du.y
          bolą.
          • zlyporucznik Re: Sam tego chciałeś, Grzegorzu Dyndało, sam... 24.11.05, 14:01
            Ja zapytam Cie tylko o jedno: Czy jest gdzieś na świecie taka policja,która
            Twoim zdaniem odpowiada Twojemu wzorcowi? Bo nawet w Watykanie policja stoi na
            straży prawa ustalonego przez zwierzchnią władzę
    • el_bigos nikt nic nie widział, nie slyszał,wszystko było ok 24.11.05, 13:38
      czyli zaczyna nam się tu Białoruś
      • zkyc Re: nikt nic nie widział, nie slyszał,wszystko by 24.11.05, 13:52
        A czego się spodziewaleś po pisiorach?!
        Przyzwoitości?
    • fulana WIEC SOLIDARNOSCI Z POZNANIEM 1200 NIEDZIELA 24.11.05, 13:53
      o 1200 w niedziele we wszystkich wiekszych miastach Polskich odbeda sie wiece
      solidarnosci z poznaniem pt."nie oddamy demokracji, nie oddamy demonstracji"

wiem ze w lodzi na pewno obedzie sie on na pasazu schillera w innym miastach
      niestety nie mam pojecia ale na pewno zainteresowani beda mogli sie w swoim
      miescie dowiedziec

PRZYJDZCIE POKAZCIE ZE NIE ZGADZAMY SIE NA LAMANIE PODSTAWOWYCH WOLNOSCI W POLSCE
    • maureen2 Re: Dorn: modelowe działania policji w Poznaniu 24.11.05, 13:54
      policja działała zgodnie z prawem i otrzymanymi wytycznymi.
      • venus99 Re: Dorn: modelowe działania policji w Poznaniu 24.11.05, 15:41
        i bardzo dobrze,szkoda tylko,ze tego wzorcowego zaangażowania nie ma w stosunku
        do bandytów,chuliganów,złodziei.ale wiadomo baby łatwiej lać.
    • ab343 Re: Dorn: modelowe działania policji w Poznaniu 24.11.05, 13:55
      Ludzie, czyż nie widzicie do czego to wszystko zmierza!!??? Ciemna noc!!!
      Na szczęście istnieje GW, i tacy ludzie jak Adam Michnik, ktorzy podnoszą
      standardy o parę pięter!! Panie Adamie, niechże Pan pisze więcej!!! Tak nam
      potrzebny duch wielkiego kalibru, bo duszno się robi, duszno!!!
      Te perły rzucane przez Pana trafiają NIE TYLKO między wieprze, jak na to często
      wygląda!!!
      • brrr3 Re: Dorn: modelowe działania policji w Poznaniu 24.11.05, 14:15
        O jakich stadardach piszesz? Protesty powodujące np. blokowanie normalnego
        życia miasta bez zgody prezydenta to standard ? Róbta co chceta to standard ?
        Nie mam nic przeciw homoseksualistm czy lesbijką ale nie zgodzę się za
        spacjalne ich traktowanie. O to im chyba idzie co ? Jeszcze jedna prośba..nie
        podawaj pana Adam Michnika jako autorytetu moralnego. Serio proszę. Mam dla
        niego duzo szacunku ale autorytet ? Nie znam nikogo kto by sie tak stoczył z
        piedestału na dno jak On. Sam sobie jest winien i jego pomruki, eseje i jedynie
        słuszne pouczania na nikim juz nie robią wrazenia, prawie na nikim. Pozdrawiam.
    • ab343 Re: Dorn: modelowe działania policji w Poznaniu 24.11.05, 13:58
      Czemu nic nie ma!!??
    • brrr3 Re: Cywilizowany swiat tzn. lewacki świat. 24.11.05, 14:20
      Jaki cywilizowany swiat ? Czy lewaki i innej maści grupy (lesby, geje,
      miłośnicy znaczków) są ponad prawem ? Mogą sobie blokować ulice miast bo takie
      jest ich zyczenie? POLICJA miała 100 % prawo do interwencji. Zrobiła to w
      białych rękawiczkach ( jak mozna inaczej użyć siły wobec nielegalnych
      demostrantów niż w sposób pokazny w mediach , przecież usłużnych wobec
      wymienionych wyżej "postępowych sił" ? Mają szczęscie ,że nie polali ich wodą
      (swoją drogą byłoby to najskuteczniejsze i dobrze wpływało na jasność umysłu
      protestujących) Lobby gejowsko-lesbijskie musi mieć długie rączki skoro
      wszystkie niemal dzienniki i pisma pokazywały jako wielkie wydarzenie "protest
      gejów amerykańskich" w liczbie...chyba 3-4 osobników pod ambasadą w
      Waszyngtonie. Uśmiałem się po pas. PIS ma racje walcząc z poczuciem dążenia do
      bycia ponad prawem tych grup. Narzucanie tzw poprawności politycznej,
      społecznej ( co to wogóle za pojęcia ?) doprowadza do takich paranoi jak
      oburzenie lewackich posłów parlamentu UE na widok zdjęc dziecka z obozu
      koncentracyjnego czy nazywaniem tak oczywistej rzeczy po imieniu jak fakt,że to
      NIEMCY mordowali Żydów, Rosjan, Polaków i innych w czasie II wojny światowej.
      Przyklady mozna by mnożyc i mnożyć. Brawo PIS I POLICJA
    • mangold Poczekam Ludwika jak za 4 lata y wyjdziesz 24.11.05, 14:24
      na ulicę...wtedy pogadamy...
      • zkyc Re: Poczekam Ludwika jak za 4 lata y wyjdziesz 24.11.05, 14:29
        ......a będzieta rozgrzeseni! (rydzyk)
        • karbat Re:Polska demokratycznie jednomyslna 24.11.05, 14:36
          Jeden kaczor
          jeden rydyk
          jeden Pis
          jeden swiatopoglad

kto sie nie zgadza tym gorzej dla niego
          spieprzaj dziadu

Lukaszenko sie smieje ,czy te buraki musza mnie we wszystkim nasladowac
    • hardcorepride Re: Dorn: modelowe działania policji w Poznaniu 24.11.05, 14:52
      dorn chyba jest slepy albo ma w dupie oczy! co on nie widzial relacji czy jak?
      co za zapatrzenie we wlasna "idealnosc" dorwalo sie rest in PIS do wladzy i
      prosze co sie dzieje,IV rzeczpospolita zajebista sie zowie co by gorzej jej nie
      nazwac,
      pogratulowac panie szewie (na dupie) MSWiA
    • zyks Ależ MODEL z tego Lutka...Nie chcę powiedzieć:mend 24.11.05, 16:22
      a...
    • holyboy_666 Re: jesli nie uzywano pałek... 24.11.05, 18:26
      ..to czym dostała w głowę moja koleżanka?

ludwiku ludwiku, ty sie moze najpier popytaj, a potem zapewniaj..
    • aga1000 Re: Dorn: modelowe działania policji w Poznaniu 24.11.05, 22:39
      Słyszałam wypowiedź Dorna w radoi. szczęka mi opadła. To jest jakbym sie cofnęła
      w czasie przed 89 rok. Jedynym uchybienbiem policji było nastąpienie na palec
      kończyny dolnej manifestanta ale ten nawet nie podbiegł krwią.
      No comments
      • aga1000 Re: Dorn: modelowe działania policji w Poznaniu 24.11.05, 22:45
        Sorki, znaczy rzeczony palec nie "podbiegł krwią"

aga1000 napisał:

> Słyszałam wypowiedź Dorna w radoi. szczęka mi opadła. To jest jakbym sie cofnęł
        > a
        > w czasie przed 89 rok. Jedynym uchybienbiem policji było nastąpienie na palec
        > kończyny dolnej manifestanta ale ten nawet nie podbiegł krwią.
        > No comments
        • jerakeen Re: Dorn: modelowe działania policji w Poznaniu 25.11.05, 07:35
          Ludzia najwyrazniej przewraca sie juz w glowach i nie rozumieja ze ta tolerancja, o ktorej tak wykrzykuja nie nadejdzie z dnia na dzien, poprostu potrzeba czasu zeby spoleczenstwo do tego doroslo.
          Ponadto fakt ze policja zaczyna zdecydowanie dzialac jest jak najbardziej pozytywny.
          Jezeli teraz ktos zacznie mi bluzgac na policje lub wplyw "pisuarow" na ich dzialania to niech sobie lepiej daruje, bo moze lepiej zeby zaczac pozwalac na parady "rownosci", jednoczesnie nie chroniac tych kretynow. W takim wypadku moze wszechpolacy wytlumacza towarzystwom homoseksualnym dlaczego tak naprawde wladze zakazuja organizacji tego typu "imprez".

pozdrowienia dla Wszystkich

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka