Dodaj do ulubionych

10 tys. "moherowych beretów" jedzie do Torunia

07.12.05, 12:52

A ja się zastanawiałem nad przyczynami mniejszej aktywności na forum tuzów w
moherku. A tu proszę: przystanek Woodstock w nowym klimacie.

Obserwuj wątek
    • daavid Biznes się kręci 07.12.05, 12:55
      10 tyś to niezła ilość :) Jeszcze takich zatwardziale wiernych...

dziadostwo.blox.pl
      • filo_de_putino Biznes się kręci 07.12.05, 13:32
        To samo można powiedzieć gdy jesz w domu pierogi i posypujesz je solą. :)
        Babki wydają swoje pieniądze i robią to dobrowolnie. Też bym wolał, żeby
        przekazały na Śląsk Wrocław, ale to przecież ich sprawa... :)

Życzę rozsądniejszego podejścia
        • xieni Re: Biznes się kręci 07.12.05, 13:44
          Cóż to racja, przeciez dobrowolnie wpłacają. Chociaz podejrzewam tam rózne
          manipulacje socjotecjniczne.

www.kurczeblade.pl
          • ascasc www.chomiks.com/chomiki50.htm 07.12.05, 14:13
            no comment :)
            • gunnison KIEDY LUX VERITATIS POJDZIE NA GIELDE? 07.12.05, 18:10
              proponuje aby rydzyk zamienil na spolke akcyjna i na gielde. Media sie bardzo
              dobrze sprzedaja. Sam bym kupil a potem namawial PiS do podniesienia rent i
              emerytur. Bez przymusowych abonamentow i bez reklam tak im pieknie idzie, a co
              dopiero jakby zaczeli sprzedawac reklamy. Ojcze prowadzacy pomysl o tym.
              • kgniu SEKCIARSTWO GÓRĄ !!!!!! 07.12.05, 23:15
                Można zaobserwować powolny rozłam w kościele katolickim w Polsce.
                Wyodrębnia się coraz wyraźniej odłam o charakterze sekciarskim przy "radiu"
                Maryja gdzie pod przykrywką wiary i modlitwy za pomocą propagandy sekciarskiej
                wyłudza się pieniądze od ludzi uzasadniając że jest to "dobrowolna darowizna" co
                jest charakterystczne dla wszystkich sekt.

Smutno że coraz więcej hierarchów "normalnego" Kościoła zaczyna wspierać ten
                sekciarski odłam głosząc bluźnierstwa na temat demokracji z ambony. BIADA NAM
                BIADA !!!!!
                • orellafellaci SPOKOJNIE, KACZOR ICH SPIONUJE :) 07.12.05, 23:41
                  Niech tylko poczuje trochę władzy w mediach a da popalić Rydzowi i całej tej
                  kompanii nawiedzonej jak LPR i Lepperowi .. nie bój się :)))
                  • wejsunek Re: SPOKOJNIE, KACZOR ICH SPIONUJE :) 08.12.05, 11:38
                    kaczor spionuje? pewnie ..jak już skończy rozliczać frakcję ugodową powstańców
                    listopadowych.....a może agentów z drużyny Chrobrego?
                • marmurek4 --------------------------------- ----------------- 07.12.05, 23:48
                  Szukaj prawdy... Nie powielaj plotek... Szukaj prawdy... Nie powielaj plotek...
                • marmurek4 --- --- P R Z E C Z Y T A J . . T O --- ---- 07.12.05, 23:51
                  Tak! To boli, gdy widzi się coś, co wydaje się niezdrowe, raniące, tłamszące.
                  Słuszne i zdrowe są Państwa reakcje, ponieważ nie znają Państwo prawdy.

"Poznajcie prawdę a prawda was wyzwoli." - zacytował Jan Paweł II, dając
                  odpowiedź jednemu pytającemu go, jakie przesłanie z Pisma Świętego dałby
                  światu. (Proszę o wybaczenie za niedokładność wypowiedzi - przytaczam z
                  pamięci.)

Tak... to bolało i boli nadal - niezrozumienie mojej wiary, przez tych, przez
                  których jestem dyskryminowany. A mówi się, że to RM, Rydzyk, TRWAM, itd. - jest
                  źródłem zła.

W 90% społeczeństwa, wystarczy że pisnę, że słucham Radia Maryja i mogę
                  zapomnieć o sympatii do mojej osoby. Sam tak nie postępuję z tymi ludźmi, mimo
                  że się z nimi nie zgadzam. Daję to jako świadectwo tutaj.

Proszę ludzie - szukajcie prawdy. Nie słuchajcie Radia Maryja, jeśli was drażni
                  ale na Miłość Boską - szukajcie prawdy. Bo skrzywdzicie niesłusznie jeszcze
                  wielu ludzi. Mówię do tych mądrych, nie do tych, którzy krzyczą na ślepo, bo
                  wolą jednym głosem z większością, bo tak im łatwiej. Mówię do tych mądrych,
                  powtarzając także za Pismem Świętym. Szukajcie prawdy...
                  • orellafellaci SŁUCHAJ_PAPIEŻA_BENEDYKTA_ A_NIE _RYDZYKA 08.12.05, 00:16
                    i jego mediów które spotwarzają pamięć i nauki Jana Pawła II. I ten sam apel
                    kieruję do o. Rydzyka - Polacy mówią NIE wypaczaniu i deformowaniu nauk Jezusa
                    Chrystusa.
                    • marmurek4 Re: SŁUCHAJ_PAPIEŻA_BENEDYKTA_ A_NIE _RYDZYKA 08.12.05, 00:20
                      Tu się z Tobą zgodzę :)
                      • orellafellaci Re: SŁUCHAJ_PAPIEŻA_BENEDYKTA_ A_NIE _RYDZYKA 08.12.05, 00:24
                        No to o co chodzi :)
                        • marmurek4 Re: SŁUCHAJ_PAPIEŻA_BENEDYKTA_ A_NIE _RYDZYKA 08.12.05, 00:59
                          Co innego słuchać a co innego rozumieć. Żeby wszystko było takie proste, to
                          pewnie już dawno cały Świat by się nawrócił... ;) ja jestem za głupi, żeby
                          wiedzieć kto ma rację, ale uważnie przysłuchuję się i szukam prawdy, nie
                          rzucając przy okzaji niesłusznych oskarżeń przeciw żadnej ze stron, bo skąd mam
                          wiedzieć kto ma racje. W sercu czuję, co jest bardziej słuszne a co nie, no ale
                          to są moje odczucia... :)
                          • orellafellaci Re: SŁUCHAJ_PAPIEŻA_BENEDYKTA_ A_NIE _RYDZYKA 08.12.05, 01:06
                            Odczucia polskich katolikow sa takie ze 90 % z nich brzydzi sie tym co
                            prezentuje Rydzyk i jego media ... wiesz o tym ?
                    • orellafellaci KOSCIOL_NIE_MOZE_ZAJMOWAC_SIE_POL ITYKA !!! 08.12.05, 00:23
                      Nie moze zajmowac sie dzialalnoscia polityczna - takie jest zdanie papieza
                      Benedykta i jesli jestes katolikiem to jest dla nas wszystkich obowiazujaca
                      wykladnia a nie odszczepienczego redemptorysty z Torunia !
                      • marmurek4 Re: KOSCIOL_NIE_MOZE_ZAJMOWAC_SIE_POL ITYKA !!! 08.12.05, 00:54
                        Kościół nie powinien zajmować się polityką. Dobrze mówisz. Ale czy pamiętasz z
                        lat dzieciństwa, z lekcji religii taką naukę: "Czy człowiek, który jest głodny
                        i ukradnie chleb ma grzech? Nie ma grzechu - był głodny - jedna z pierwszych
                        potrzeb człowieka." (jeśli masz Pismo Św. w domu, sprawdź Syr30:21).

Podobnie poczytaj 3K (czyli Katechizm Kościoła Katolickiego). Sprawdź co mówi,
                        np. o zagrożeniu życia. Jeśli ktoś grozi Ci odebraniem życia, to w
                        ostateczności możesz Ty jemu odebrać życie (kiedy już nie masz żadnej innej
                        możliwości obrony) - i nie masz grzechu. Poczytaj - zachęcam.

A jeśli Cię ktoś okłamuje i wyszydza i obraża, to czy bronienie siebie i swoich
                        poglądów pod szyldem Kościoła jest grzechem - zastanów się. Dlatego nie uważam,
                        żeby Rydzyk miał z tego powodu grzech, choć nie mnie dane jest sądzić...

Pozdrawiam Ciebie serdecznie
                        Życzę dużo dobrego
                        • orellafellaci Re: KOSCIOL_NIE_MOZE_ZAJMOWAC_SIE_POL ITYKA !!! 08.12.05, 01:02
                          dobranoc marmurek, jesli bedziesz to pogadamy jeszcze jutro :)
                          • marmurek4 Re: KOSCIOL_NIE_MOZE_ZAJMOWAC_SIE_POL ITYKA !!! 08.12.05, 01:24
                            Dobranoc :)
                        • y.y Re: KOSCIOL_NIE_MOZE_ZAJMOWAC_SIE_POL ITYKA !!! 08.12.05, 03:19
                          zapominasz, że pismo podlega interpretacji, nie jest tak, że to co tam napisano
                          jest absolutem, no chyba że jest się trydenckim radykałem, niemniej Watykan
                          niekoniecznie uznaje tych odszczepieńców. Zasada oko za oko od dawna jest
                          grzechem i nie jest akceptowana.
                          • marmurek4 Re: KOSCIOL_NIE_MOZE_ZAJMOWAC_SIE_POL ITYKA !!! 08.12.05, 14:16
                            Postudiuj dokładniej co głosi Kościół - dowiesz się więcej. Jak naprawdę się
                            wczytasz, to wrócimy do rozmowy.

A przecież istnieje jeszcze kwestia czegoś takiego, jak większe lub mniejsze
                            zło. Czy da się porównać politykowanie Radia Maryja z odrzuceniem mnie przez
                            społeczeństwo na wieść, że słucham sobie Radia Maryja? Po prostu słucham, żeby
                            wiedzieć co mówią. I kto tu mówi "oko za oko" - ja słuchając nikomu krzywdy nie
                            czynię, a nieźle mi się dostaje... Przepraszam, jeśli kogokolwiek uraziłem tym,
                            że słucham sobie Radia Maryja. Ale czy to przypadkiem nie jest odwrotnie? Czy
                            to nie przeciwnicy" Radia Maryja okazują agresję...?

Proszę Ciebie o wyrozumiałość dla mnie - ja tylko szukam, skąd mam wiedzieć
                            gdzie jest prawda, jestem tylko człowiekiem.

Pozdrawiam Ciebie serdecznie...
                        • erg_samowzbudnik Re: KOSCIOL_NIE_MOZE_ZAJMOWAC_SIE_POL ITYKA !!! 17.12.05, 08:12
                          Podobnie poczytaj 3K (czyli Katechizm Kościoła Katolickiego). Sprawdź co mówi,
                          np. o zagrożeniu życia. Jeśli ktoś grozi Ci odebraniem życia, to w
                          ostateczności możesz Ty jemu odebrać życie (kiedy już nie masz żadnej innej
                          możliwości obrony) - i nie masz grzechu. Poczytaj - zachęcam.

Ale jezeli płód zagraża życiu kobiety to juz nie?
                • marmurek4 _________________________________ _________________ 07.12.05, 23:55
            • gunnison KIEDY LUX VERITATIS POJDZIE NA GIELDE? 07.12.05, 18:12
              Proponuje aby o.rydzyk zamienil na spolke akcyjna i na gielde. Media sie bardzo
              dobrze sprzedaja. Sam bym kupil a potem namawial PiS do podniesienia rent i
              emerytur. Bez przymusowych abonamentow i bez reklam tak im pieknie idzie, a co
              dopiero jakby zaczeli sprzedawac reklamy. Ojcze prowadzacy pomysl o tym.
            • billups tego jeszcze nie bylo !! 07.12.05, 21:59
              Ludzie juz chyba zaczynaja za duzo cpac bo im sie w glowach przewraca ! No chyba ze to cale radio "ma ryja" sprzedaje dobry towar na lewo i dlatego tak ludzie tam ciagna jak muchy do gówna, bo towar im sie skonczyl na imprezy a tylko dzis byla promicja, kupisz torebke,druga masz za darmo hahaha!
              • kgniu SEKCIARSTWO GÓRĄ !!!!! 07.12.05, 23:14

Można zaobserwować powolny rozłam w kościele katolickim w Polsce.
                Wyodrębnia się coraz wyraźniej odłam o charakterze sekciarskim przy "radiu"
                Maryja gdzie pod przykrywką wiary i modlitwy za pomocą propagandy sekciarskiej
                wyłudza się pieniądze od ludzi uzasadniając że jest to "dobrowolna darowizna" co
                jest charakterystczne dla wszystkich sekt.

Smutno że coraz więcej hierarchów "normalnego" Kościoła zaczyna wspierać ten
                sekciarski odłam głosząc bluźnierstwa na temat demokracji z ambony. BIADA NAM
                BIADA !!!!!
          • pozlotemu GW REKLAMUJE: "RADIO MARYJA" - 100 LAT!!! 07.12.05, 14:15
            Nie ma w Polsce liberala, libertyna, wyzwolonego geja, czyli otwartego
            pederasty, czy jakiejs mniejszosci seksualnej, ktora nie zostalaby dokladnie
            poinformowana przez Gazete Wyborcza o istnieniu i obecnie o swiecie 14 rocznicy
            powstania Radia Maryja.
            Wszystko dzieki redakcji, ktora trzyma reke na pulsie i krytycznie obserwuje
            nawet najmniejsze uchybienia w pracy Radia Maryja, w postawie jej pracownikow,
            czy w ogole w zarysie programowym tej ogolnopolskiej i swiatowej rozglosni. Nie
            trzeba dodawac, ze ojciec Tadeusz Rydzyk, ktory jest zalozycielem Radia Maryja i
            jest prawie rowiesnikiem Adama Michnika nie mialby tylu sponsorow, gdyby nie
            wklad w to dzielo redakcji Gazety Wyborczej. Ojcowie Radia Maryja pozostaja w
            szczerej wdziecznosci i na dowod zbieraja wycinki z Gazety Wyborczej mowiace o
            ich rozglosni. A tych wycinkow sa juz ponoc tysiace. Dzis powiedziec mozna, ze
            14 lat Radia Maryja, to nie tylko sukces ojca Tadeusza Rydzyka, ale i wielkiej
            pracowitosci Gazety Wyborczej. To Gazeta Wyborcza wylansowala ruch darczyncow
            Radia Maryja, jednoczac ich pod wspolna nazwa MOHEROWYCH BERETOW. Ojciec
            T.Rydzyk przyjal te nazwe i stala sie ona synonimem formacji splecznej o
            wplywowym oddzialywaniu na polityke. MOHEROWE BERETY W ostatnich wyborach
            odegraly decydujaca role i przekreslily szanse na prezydenture Donalda Tuska,
            dajac wladze Lechowi Kaczynskiemu. Adam Michnik moze byc zadowolony, ze
            uruchomil taka sile spoleczna. Stad juz jeden wniosek, ze bez Gazety Wyborczej
            nie byloby dzis Radia Maryja, a na pewno nie byloby tak prezne i popularne, a
            jego sympatycy nie czuliby sie tak zjednoczeni.
            OJCU TADEUSZOWI I JEGO ROZGLOSNI "RADIO MARYJA" ZYCZYMY STO LAT!!!
            • wroxi [...] 07.12.05, 14:28
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • gigilatrottola Żałosny jesteś; Co ma robic babcia która ma 600zl 07.12.05, 15:05
                renty? Jedni są ogłupiani telewizja tvp/polsat/tvn a inni radiem maryja i tv
                trwam. jedni kupuja sobie nowe tv/mp3/dvd i inne konsupcyjne shity a "babcie"
                wola wydac kase na RM. Czemu nie mozecie tego ścierpieć?
                • awersja Re: Żałosny jesteś; Co ma robic babcia która ma 6 07.12.05, 15:06
                  gigilatrottola napisał:

> renty? Jedni są ogłupiani telewizja tvp/polsat/tvn a inni radiem maryja i tv
                  > trwam. jedni kupuja sobie nowe tv/mp3/dvd i inne konsupcyjne shity a "babcie"
                  > wola wydac kase na RM. Czemu nie mozecie tego ścierpieć?

Zgadzam się...! Oddajmy cesarzowi co cesarskie, a panu Rydzykowi co z
                  emerytury.
                  • almagus Re:Wyście przyszłością narodu,straszyć będziecie 07.12.05, 16:24
                    Mieli POPiSzczeć, a tylko myszy kościelne PiSzczą!

Moherowe stado tryka,
                    owieczki Ojca Rydyka,
                    rodakom beczą zarannie,
                    żeby oddali się hosannie,
                    całodobowo nachalnie
                    beczą, beczą nienormalnie
                    o liberałach, homolkach,
                    komuchach no i o Bolkach.
                    Beczą o polskojęzycznych,
                    obywatelach plastycznych,
                    co są chciwymi żydami,
                    libertynami, masonami,
                    takimi niby Polakami
                    i zawsze udawanymi.
                    Polakami prawdziwymiiiiiiiiiiii,
                    owieczkami namaszczonymi
                    do wskazywania kierunku,
                    oceny twego wizerunku,
                    jesteśmy my wybrani,
                    aby ciebie do bani
                    pouczyć jak żyć masz,
                    tak aż staniesz się nasz!

Bóg jest w nich.
                    Bóg jest ich.
                    Bóg wskazuje wiele dróg.
                    Jak nie wyjdzie,
                    tak chciał Bóg.

Wyście przyszłością narodu,
                    straszyć będziecie z za grobu.
                    Odnawiam oblicze tej ziemi,
                    kropię łzami swojemi.

Wadzy, wadzy, wadzy dajcie, jak coś chcecie, to spieprzajcie , dziady, dziady,
                    dziady damy liche wam obiady, won, won, won sokoły , a matoły na cokoły,
                    obiecamy wam tu raj, mamy w dapie cały Kraj, wadzy, wadzy, wadzy daj ...!!

Hej sokoły ze stodoły...

"Kiedy będzie lepiej ? Już było", ale będzie lepszy odbiór medialny rządu,
                    gorzej z prawdą, ale ten ciemny moher się nie pozna.
                    Rząd jak obuwie, Jacek i Placek, PiS dzielnie ma się jako lewy i prawy, czyli
                    obu wie.
                    Jakie to obuwie czy to są walonki, kapcie muzealne, czy trepy sakralne?
                    Może buraki i "bedzie Leppej", jak mówi scejbaty ojciec jeproduktor, co liczy,
                    że mu zęby odrosną, bo nie ma na dentystę.

• ajkaj Re:Wyście przyszłością narodu,straszyć będziecie 07.12.05, 19:45
                      zmień ten jadowity i głupi tekst, bo wysługujesz się nim jak pomywaczka ścierą
                      niemal przy każdej okazji i sam się nim bawisz najwidoczniej
                      • almagus Re:Wyście przyszłością narodu,straszyć będziecie 07.12.05, 20:12
                        Wyście przyszłością narodu,straszyć będziecie z za grobu!!!!!!!!!!!!!!!!!
                        Kto wchodzi do polityki, ponosi konsekwencje!
                        Kazać to możesz...

W ojczyźnie Lechitów głupota soli darnie !
                        I tak soli farmazony
                        czy ten kler tak pomylony?

Burleska - "Kacza zupa"!
                        Burleska - waadza!
                        Szmaty - rzeczywistość!
                        Polska to nie władza!
                        Odnowa moralna - wyciruch!
                        Wygrał Rydzyk, Kaczyńscy to marionetki w mocy ciemnogrodu!
                        Rydzyk przetrwa!

Premier pozycja ratlerka.
                        Tylko Trrwam wam prawdę powie,
                        poukłada jakoś w głowie.
                        Bo kaganiec na ratlerki
                        i zawijać wam w papierki
                        przyjdzie, gdy was liberały,
                        libertyni, agnostycy, aferały
                        razem z koszerną gazetką,
                        że do szamba za klozetką
                        spadniecie po ich kopie,
                        • dochtor4 A tak wogole ... 07.12.05, 20:27
                          A tak wogole to jestes tolerancyjny, no nie?
                          • almagus Re: A tak wogole ... 07.12.05, 20:40
                            Nie odbieram Tobie wiary, mam nadzieję, to tylko ludzie, jest negatyw, jest
                            pozytyw.

Moher zrozumie mohera, ja potrzebuję tłumacza i dlatego czytam Gazetę Wyborczą.

Nie przyjmę chleba od oszołoma, któremu chleb żytni kojarzy się z żydnim!
                            • dochtor4 Re: A tak wogole ... 07.12.05, 21:45
                              A skad wiesz, ze jestem wierzacym? Ja tego nie napisalem.

Moher zrozumie mohera, ja potrzebuję tłumacza i dlatego czytam Gazetę Wyborczą
                              Jestes jak rozumiem "tolerancyjny inaczej" wedlug wytycznych GW ;)
                              • almagus Re: A tak wogole ... inaczej ???????? 07.12.05, 22:03
                                A tak w ogóle ... inaczej ????????
                                Każdy jest inny, zobacz!
                                Inny, ale jest genetycznie wymienialny pół na pół, za wyjątkiem dzieworództwa,
                                ale to dotyczy tylko dziewczynek, za wyjątkiem cudu wtedy jest chłop!
                                Wierzysz w cuda, normalnie czy inaczej?

• orellafellaci DLACZEGO GW ROBI DARMOWĄ REKLAMĘ RYDZYKOWI.. ? 07.12.05, 22:42
                                  ... macie z nim jakiś układ, czy co ? Radyjko którego słucha 1,1 mln słuchaczy
                                  ( SMG/KRC ) to medialny plankton, który trzeba medialnie izolować, ignorować i
                                  zamilczeć. I TO WYSTARCZY. A tymczasem wy Rydzykowi sami nabijacie popularność
                                  obsesyjnie tłukąc artykuły na jego temat ( jak o Lepperze) jeden za drugim - PO
                                  CO ?!!!
                                  • lavojtek Re: DLACZEGO GW ROBI DARMOWĄ REKLAMĘ RYDZYKOWI.. 07.12.05, 22:55
                                    Na szczescie na tym polega demokracja ze takie sfrustrowane miernoty nie beda
                                    narzucac swojej woli innym. Nawet jezeli jest to plankton. Ludzie placa swoimi,
                                    czasem ciezko zapracowanymi pieniedzmi. To ich sprawa jak je wydaja. Wara od
                                    cudzej wolnej woli i cudzego portwela!
                                    • orellafellaci Re: DLACZEGO GW ROBI DARMOWĄ REKLAMĘ RYDZYKOWI.. ? 07.12.05, 23:05
                                      Pisze się "portFela". Czy spowiadasz się z tego że jako katolik wspierasz
                                      działalność radia założonego i sponsorowanego przez ciemnego typa z Urugwaju,
                                      szmalcownika i sprzedawczyka Żydów z Auschwitz ?
                                      • orellafellaci PYTAM - SPOWIADASZ SIĘ Z TEGO ?!!! 07.12.05, 23:14
                                  • wiedmak Czytelniku Trybuny Ludu, te czasy nie wroca juz 07.12.05, 23:00
                                    A jak chcesz gazetke ktora pisze co chcesz widziec to prosze, rynek jest
                                    nasycony, dla kazdego cos milego.
                                    • orellafellaci Zmiataj głuptasku - na ciebie szkoda mojego czasu. 07.12.05, 23:05
                                      • lavojtek Re: Zmiataj głuptasku - na ciebie szkoda mojego c 07.12.05, 23:23
                                        To takie typowe dla ciebie. Gramatyczne upomnienie (ciekawe czy tobie nie
                                        zdazaja sie literowki) a potem pseudoargumenty. Mowilem ci juz kiedys ze skoro
                                        zjadlas wszystkie rozumy przynajmniej jeden trzeba bylo zostawic dla siebie.
                                        Nie wiem po czym wnosisz ze sponsoruje RM? Ale ty wiesz wszystko najlepiej wiec
                                        moze zaczne wysylac. A tak powaznie to zawsze bede walczyl z ludzmi twojego
                                        pokroju, ktorym wydaje sie ze wszystko wiedza i swoja falszywa wiedze probuja
                                        narzucac innym. Powiedzialem juz: wara od cudzego portfela. Niech nawet
                                        wysylaja pieniadze na Reformowany Kosciol Satanistyczny. Nic nam do tego. Kurde
                                        nie wiem po co to pisze. Twoja logika opiera sie przeciez na: kto nie z nami
                                        ten przeciwko nam. Zwymyslaj mnie tez od mohera. Pozdrawiam (werbalnie, nie
                                        oralnie)
                                        • orellafellaci do lavojtka - wiedmak to twoje alter ego ? 07.12.05, 23:53
                                          • lavojtek Re: do lavojtka - wiedmak to twoje alter ego ? 08.12.05, 00:23
                                            A jezeli odpowiem ze nie? Czy to cos zmieni? Twoje poglady sa
                                            raczej "betonowe". Lubisz doprawiac ludziom etykietki.
                                            • orellafellaci Re: do lavojtka - wiedmak to twoje alter ego ? 08.12.05, 00:38
                                              Ganz egal - jesli sam nie wspomagasz RM dlaczego namawiasz innych do tego ?
                                  • almagus Re:Jesteś Polką więc musisz wiedzieć o mechanizmie 07.12.05, 23:08
                                    Jesteś Polką więc musisz wiedzieć o mechanizmie zdobywania u nas władzy.
                                    Dwie siły są w stanie zrobić wszystko, mianowicie:
                                    - struktury nomenklaturowe dawnego PZPR, teraz OPZZ , SLD i klonów,
                                    -struktury kościelne,
                                    obie antypolskie i pazerne!
                                    Jak Sowieci i KGB były cieniem postkomuny, tak o. Rydzyk jest czarną chmurą
                                    tornado, zdolną wessać wszystko i wszystkich, i wyrzucić połamanych!
                                    Z takim nickiem to z pewnością wiesz więcej!
                                    Widzisz gdzieś miejsce dla PO?

• orellafellaci Re:Jesteś Polką więc musisz wiedzieć o mechanizmi 07.12.05, 23:27
                                      Nie ma co wpadać w panikę, Kaczor ( jeśli nadal będzie działać konsekwentnie i
                                      mądrze ) ustawi Rydzyka i przerobi na swoje kopyto jak LPR i Leppera - raczej
                                      nie wejdzie z nim w otwarty konflikt bo zależy mu na ludowym pionie w chadeckim
                                      bloku który jest jego punktem docelowym, choć to niewykluczone. A co do PO -
                                      Platforma nie przelicytuje PiS w konserwatyźmie i musi wrócić na liberalne
                                      pozycje - inaczej przeciwwagą dla konserwatywnej prawicy stanie się
                                      centrolewica a PO w tej rozgrywce zostanie starta w pył.
                                      • almagus Re:Szkoda stary młynek mieli jak ten w Bałtyku. 07.12.05, 23:34
                                        Szkoda stary młynek mieli jak ten od soli w Bałtyku.

Czyli tak dalej, do znudzenia?
                                        I tak nam tu soli darnie,
                                        I tak nam tu soli marnie!
                                        I tak soli farmazony
                                        czy tak świat jest pomylony?
                                        Zmów paciorek za premiera,
                                        co ty jesteś dzieckiem zera?
                                        Gdyby tata dawał lanie,
                                        to mówiłabyś litanie.
                                        Chyba przyszło żyć tu karnie
                                        i wypasać krowom darnie.
                                        Nie ma takich już miesięcy
                                        i nas o trzydzieści tysięcy
                                        jest mniej o tych co potrafi,
                                        że niedługo szlag nas trafi,
                                        nas za tanie nam płacenie,
                                        cienkie PiSolenie,
                                        reform uwalenie!
                                        Przyjdzie nadciśnienie,
                                        przyjdzie przesilenie!
                                        • orellafellaci Re:Szkoda stary młynek mieli jak ten w Bałtyku. 07.12.05, 23:56
                                          Almagus, Oleksy głosował na PiS - zastanów się dlaczego :)))
                                          • almagus Re:Szkoda stary młynek mieli jak ten w Bałtyku. 08.12.05, 00:10
                                            Chyba nie pasuję do tego kraju, szkoda.
                                            Mogę się zbuntować i to robię.
                                            Mogę robić to co czynię doskonalej, czyli nowe technologie, ale ten nasz Kraj
                                            jest ciągle za ubogi i za głupi.
                                            Mogę się poderwać i przyłożyć, ale z kim?
                                            Mogę odpuścić i dziadować dalej.
                                            Jeśli dziadować to w zdrowszej atmosferze,
                                            czyli wyjechać!
                                            Pomału dojrzewam.
                                            Dobrych snów życzę!
                                            Miło mi było, popisać!
                                            • orellafellaci Re:Szkoda stary młynek mieli jak ten w Bałtyku. 08.12.05, 00:38
                                              gudnajt almagusie :)
                • taktrzymaj Re: Żałosny jesteś; Co ma robic babcia która ma 6 07.12.05, 15:41
                  Ja to mogę spokojnie ścierpieć,że babcia daje forsę.Chodzi o charakter
                  programowy tego radyjka.
                • madzad Re: Żałosny jesteś; Co ma robic babcia która ma 6 07.12.05, 15:55
                  Mój historyk powtarzał: sztuką jest wyłowić z przekazu fakty a jeszcze większą
                  sztuką je zinterpretować. Pomijam fakt ze TVN24 uważane jest za najlepszy
                  wschodnioeuropejski serwis on line, i .. sam ma matke z taką rentą, chodzącą
                  codziennie do koscioła ale ... w wyborach dała krechę Tuskowi, a dała ją
                  ponieważ bardziej interesuje ją los jej dzieci i wnuków niż iluzoryczne
                  zycie ... po śmierci. jednym słowem żałosny jest poziom percepcji przedmówcy
                  jak i jego wiedza o gospodarce.
                  A tu juz zaden komentarz nie pomoże ;(

gigilatrottola napisał:

> renty? Jedni są ogłupiani telewizja tvp/polsat/tvn a inni radiem maryja i tv
                  > trwam. jedni kupuja sobie nowe tv/mp3/dvd i inne konsupcyjne shity a "babcie"
                  > wola wydac kase na RM. Czemu nie mozecie tego ścierpieć?
                  • gigilatrottola Re: Żałosny jesteś; Co ma robic babcia która ma 6 07.12.05, 19:09
                    madzad napisał:

> Mój historyk powtarzał: sztuką jest wyłowić z przekazu fakty a jeszcze
                    większą
                    > sztuką je zinterpretować. Pomijam fakt ze TVN24 uważane jest za najlepszy
                    > wschodnioeuropejski serwis on line, i .. sam ma matke z taką rentą, chodzącą
                    > codziennie do koscioła ale ... w wyborach dała krechę Tuskowi, a dała ją
                    > ponieważ bardziej interesuje ją los jej dzieci i wnuków niż iluzoryczne
                    > zycie ... po śmierci. jednym słowem żałosny jest poziom percepcji przedmówcy
                    > jak i jego wiedza o gospodarce.
                    > A tu juz zaden komentarz nie pomoże ;(

A co mnie obchodzi co robi twoja babcia z renta i na kogo glosowala? To jest
                    argument? Miliony ludzi ogladaja filmy-niektorzy za nie płacą aniektorzy nie.
                    Niektorzy sluchaja radia maryja i daja na nie kase a niektorzy nie.

A jesli chodzi o telewizje to na mysli mialem nie tylko programy informacyjne
                    ale glownie programy typu ciao darwin, fikanie z gwiazdami, zaloz sie, Big Bary
                    i inne tego typu perelki.

Jesli robi sie skandal z tego ze premier wystepuje w tv trwam to ja robie
                    skandal z tego, ze premier wystapil w tvn. w telewizji ktora nadawała taki
                    program jak CIAO DARWIN ktory był zniewagą dla wszystkich Polakow.

ave Donald frustrat
                  • gigilatrottola WoW 07.12.05, 19:14
                    madzad napisał:

większą

ave Donald frustrat
                  • gigilatrottola Re: Żałosny jesteś; Co ma robic babcia która ma 6 07.12.05, 19:15
                    madzad napisał:

większą

ave Donald frustrat
                    • shootcaller WHERE ARE SUICIDE BOMBERS? 07.12.05, 19:18
                      ...when you need them.
                      • orellafellaci KATCHYNSKI UNABOMBER CAN BE ?! 07.12.05, 20:00
                        • orellafellaci KACZOR - WEŹ ZA TWARZ TO TOWARZYSTWO !! 07.12.05, 22:16
                          Łaska Rydzyka na pstrym koniu jeździ - kiedy PiS przejmie władzę w mediach RM
                          szybko pójdzie w odstawkę, a wtedy Rydzyk obróci swe działa przeciwko PiS -
                          owcom. Pomyśl o tym Kaczorze Duży !!!
              • pozlotemu Red. Naczelny tez niech sobie zyje 07.12.05, 15:25
                Dlaczego jestes taki nienawistny. Red. Naczelny
                ma sie juz dobrze.

wroxi napisał:

> Im szybciej wyciagnie swe pulchne kopytka,
                > tym lepiej dla Polski i Europy.
                • madzad Re: Red. Naczelny tez niech sobie zyje 07.12.05, 15:57
                  Well, student .. trzeciego roku wiadomej uczelni??
                  pozdr
                  d

pozlotemu napisał:

> Dlaczego jestes taki nienawistny. Red. Naczelny
                  > ma sie juz dobrze.
                  >
                  > wroxi napisał:
                  >
                  > > Im szybciej wyciagnie swe pulchne kopytka,
                  > > tym lepiej dla Polski i Europy.
            • ronlen2 Re: GW REKLAMUJE: "RADIO MARYJA" - 100 L 07.12.05, 15:30
              Nie, niezupelnie. Pierwsze zasadnicze pytanie: Ile jest w Polsce rozglosni
              radiowych? Pytanie retoryczne. Dlaczego tak im
              (lewicy i radykalnej lewicy) przeszkadza fakt, ze jeden z nich jest Chrzescijanski?

Zyjemy w demokracji, a to oznacza, ze ludzie o innych pogladach nie moga byc z
              tych powodow przesladowani. A Wybiorcza wlasnie do tego dazy. Nalezy szanowac
              kazdego i wszystkich, z wyjatkiem Chrzescijanstwa. To ich taka "lewicowa"
              demokracja.

I lewicy POTRZEBNY jest WROG, aby moc wyladowac swoje agresje. Jesli takiego nie
              ma, lewica szybko go sobie znajduje. Przyklad: Jedna z afer Kwasnieskiego,
              niedawne ulaskawienie Sobotki. Jeden forumowicz pisze, ze to akt chronienia
              ludzi z wlasnej partii, na korzysc interesu narodowego. (i taki forumowicz ma
              racje). Inny zaraz odpowiada, ze napewno sie nasluchal RM. I cel lewicy zostal
              osiagniety. Nie gada sie juz o korupcji lewakow. I mozna dalej krasc. Tak wiec
              lewica MUSI miec wroga, egzystujacego lub nie, aby moc uzasadnic wlasny byt.

Prosze popodawajcie ten post dalej, byc moze sie kilku ludziom otworza oczy.
              • madzad Re: GW REKLAMUJE: "RADIO MARYJA" - 100 L 07.12.05, 16:03
                Well, wystarczy posłuchać RM by po 30 min wiedzieć kto ją atakuje, teoria wroga
                jak słyszę w eterze nie jest obca dla RM, faktem jest ze czerwoni do perfdekcji
                opanowali socjotechnike, ale wraz ze wzrostem swiadomosci (i wiedzy
                społeczeństwa tania kiełbasa poszła w odstawkę). Natomiast przerażające jest ze
                mając PiS u władzy nie nalezy sie spodziewać boomu gospodarczego (raczej ...
                więzienniczego), dodając do tego fakt że nasze społeczeństwo się starzeje w
                tempie szybszym niz europejskie to potencjalna baza moherowych sie poszerza. i
                to mnie głęboko frustruje

ronlen2 napisał:

> Nie, niezupelnie. Pierwsze zasadnicze pytanie: Ile jest w Polsce rozglosni
                > radiowych? Pytanie retoryczne. Dlaczego tak im
                > (lewicy i radykalnej lewicy) przeszkadza fakt, ze jeden z nich jest
                Chrzescijan
                > ski?
                >
                > Zyjemy w demokracji, a to oznacza, ze ludzie o innych pogladach nie moga byc z
                > tych powodow przesladowani. A Wybiorcza wlasnie do tego dazy. Nalezy szanowac
                > kazdego i wszystkich, z wyjatkiem Chrzescijanstwa. To ich taka "lewicowa"
                > demokracja.
                >
                > I lewicy POTRZEBNY jest WROG, aby moc wyladowac swoje agresje. Jesli takiego
                ni
                > e
                > ma, lewica szybko go sobie znajduje. Przyklad: Jedna z afer Kwasnieskiego,
                > niedawne ulaskawienie Sobotki. Jeden forumowicz pisze, ze to akt chronienia
                > ludzi z wlasnej partii, na korzysc interesu narodowego. (i taki forumowicz ma
                > racje). Inny zaraz odpowiada, ze napewno sie nasluchal RM. I cel lewicy zostal
                > osiagniety. Nie gada sie juz o korupcji lewakow. I mozna dalej krasc. Tak wiec
                > lewica MUSI miec wroga, egzystujacego lub nie, aby moc uzasadnic wlasny byt.
                >
                > Prosze popodawajcie ten post dalej, byc moze sie kilku ludziom otworza oczy.
                • pozlotemu Re: GW REKLAMUJE: "RADIO MARYJA" - 100 L 07.12.05, 18:36
                  madzad napisał:

> Natomiast przerażające jest ze... nasze społeczeństwo się starzeje w
                  > tempie szybszym niz europejskie to potencjalna baza moherowych sie poszerza. i
                  > to mnie głęboko frustruje
                  >
                  Gdybys pomyslal glebiej, to nie bylbys tak przeazony,
                  ani sfrustrowany. To co Cie tak martwi, czyli
                  "potencjalna baza moherowych sie poszerza", jest
                  dobrodzijstwem dla narodu. "Moherowa" koalicja
                  u wladzy da takie becikowe, ze wyskoczymy na
                  pierwsze miejsce w Europie z przyrostem naturalnym.
                  Jako dla studenta III roku to chyba nie jest trudne
                  do zrozumienia. Skad wiec frustracje, czy aby nie
                  z obawy o idee o ktore tak walczy A. Michnik i GW?
                  Tak, to moze martwic redakcje i sympatykow.
                  • grubel Re: GW REKLAMUJE: "RADIO MARYJA" - 100 L 07.12.05, 19:59
                    Szczerze powiedziawszy to nie wiem wogóle po co komu to becikowe. Raczej oczami
                    wyobraźni widzę te rzesze alkoholioków rozmnażające się tylko i wyłącznie po to
                    by mieć pieniądze na następne tanie wino. Zapewniam Cię, że wychowanie dziecka
                    kosztuje trochę więcej niż 1000pln.
                    • pozlotemu Re: GW REKLAMUJE: "RADIO MARYJA" - 100 L 07.12.05, 20:54
                      Prawda, w Czechach daja przeszlo dwa razy
                      wiecej niz w Polsce. Widac maja z czego dawac.
                      U nas komuchy tak wyczyscily kase, ze tylko
                      dlugi i z tego nawet Salomon nie naleje.
                      Pewnie ze pod gwinta to zawsze beda sie tacy
                      znajda i tych zadnymi pieniedzmi nie zmienisz.
                      Lepiej zawsze jest miec te 1000 zlp niz nic,
                      gdy dziecko sie urodzi. Piszesz jakbys sie,
                      zastanawial, czy jakby ich nie bylo to byloby
                      lepiej. Samochodu za to nie kupisz, ale dziecku
                      wyprawke tak.

grubel napisał:

> Szczerze powiedziawszy to nie wiem wogóle po co komu to becikowe. Raczej
                      oczami
                      >
                      > wyobraźni widzę te rzesze alkoholioków rozmnażające się tylko i wyłącznie po
                      to
                      >
                      > by mieć pieniądze na następne tanie wino. Zapewniam Cię, że wychowanie
                      dziecka
                      > kosztuje trochę więcej niż 1000pln.
            • sclavus Re: GW REKLAMUJE: "RADIO MARYJA" - 100 L 07.12.05, 16:07
              My?? To kto, to my???
              • pozlotemu Re: GW REKLAMUJE: "RADIO MARYJA" - 100 L 07.12.05, 18:43
                O ile wiem to 166 cm, a nie 156. (Lubimy bledy?)
                I o jeden centymetr (1cm) jest nizszy od Donalda Nerwowego.
                Rozumiem, Donald Nerwowy mial byc preziem wyssssooookim.

sclavus napisał:

> My?? To kto, to my??? My?? To kto, to my???
                • bio.mum Re: GW REKLAMUJE: "RADIO MARYJA" - 100 L 07.12.05, 19:21
                  pozlotemu napisał:

> O ile wiem to 166 cm, a nie 156. (Lubimy bledy?)

Hahahahaha. 166?? Nadal 10 centymetrów niżsi ode mnie :)))))) Hahahahahaha
                  • pozlotemu Re: GW REKLAMUJE: "RADIO MARYJA" - 100 L 07.12.05, 20:58
                    bio.mum napisała:

> Hahahahaha. 166?? Nadal 10 centymetrów niżsi ode mnie :)))))) Hahahahahaha<

Myslisz, ze miales wieksze od nich szanse by zostac prezydentem?
                    Jesli tak, to wspolczuje.
              • ajkaj Re: GW REKLAMUJE: "RADIO MARYJA" - 100 L 07.12.05, 19:50
                ten idiotyczny tekst już sie postarzał, a wzrost innych ludzi nie interesuje
                tych, którzy mają przywzoita norme moralną, ty jesteś na pewno kurduplem w tym
                zakresie, a nawet karłem
            • stary_szczur Re: 100 Lat? nie sądzę 07.12.05, 19:43
              kto mu życzy to mu życzy, ja mu życzę żeby się głebiej nad sobą zastanowił a
              biskup Zawitkowski sam nie wie co to znaczy demokracja i tolerancja, może
              zamiast napiminać wiernych skupi się nad Ewangelią?
              "promocja zła" - no właśnie, nie dostrzegam u zwolenników Radia M. miłości
              bliźniego...
            • miecia3 Re: GW REKLAMUJE: "RADIO MARYJA" - 100 L 07.12.05, 23:00
              szczerze współczuję, po takim wyznaniu trudno się dziwić, że żyjemy w kraju
              kretynów
      • hummer PKP zarobi :-) 07.12.05, 15:16
        daavid napisał:

> 10 tyś to niezła ilość :) Jeszcze takich zatwardziale wiernych...
        >
        > dziadostwo.blox.pl
      • hetman131 Re: Kilku sprytnych klientow i prosze co mozna... 07.12.05, 19:17
        i co mozna wykrecic...

Mlodzi uczcie sie !!
        Business is business!!

Pamietam rydza kiedy zaczynal swoje kombinacje..
        Troche tutaj - troche w Niemczech.. Malo nie wpadl..

Ale oplacilo sie ryzyko!!

• irekt1 Re: Biznes się kręci 07.12.05, 21:46
        Dajcie juz spokoj. Nikogo nie gorsza, nikogo nie zabijaja, a czesto to sa nasze
        matki lub ciotki, ktorym sie tak odwdzieczamy za lata trudu wychowania nas
        w tych ciezkich, komunistycznych czasach. Troche przykro i smutno, ze tak
        reagujemy.
        • anna_dark Piękna była msza św,piekna homilia,piękna rocznica 07.12.05, 21:54
          Dziwią mnie wszelkie słowa krytyki a nawet bezczelnego lżenia na Radio Maryja o
          o.Rydzyka, przecież stamtąd płynie tylko dobro,dobro i patriotyzm.dzisiejsza
          rocznica wzruszyła mnie dogłębnie.
    • kazen Milion złotych 07.12.05, 12:55
      Zakładajac ze kazda babulinka zostawi srednio 100 zł Rydzykowi wpadnie milion
      złotych, ojciec tadeusz powienien wykładac przedsiebiorczosc na najbardziej
      renomowanych uczelniach
      • jan62 Re: Milion złotych 07.12.05, 13:17
        kazen napisała:

> Zakładajac ze kazda babulinka zostawi srednio 100 zł Rydzykowi wpadnie milion
        > złotych, ojciec tadeusz powienien wykładac przedsiebiorczosc na najbardziej
        > renomowanych uczelniach
        >A ile twój antyPolonusie predzio wydaje na okupacje Iraku>wyznawco 30-
        srebrników.
        • taktrzymaj Re: Milion złotych 07.12.05, 14:00
          Mamy nową religię-wyznawanie 30-tu srebników.W jaki sposób to stwierdzono
          pozostanie słodką tajemnicą "znawcy" niejakiego Jana62
      • pcat Każdy robi z kasą co chce. Daj 100 PLN na Michnika 07.12.05, 13:20
        Nikt ci tego nie zabrania.
      • kxx1 Re: Milion złotych 07.12.05, 14:02
        Daj spokoj - Tadek jest gejem. Mnie to ryba ale znajac tolerancje czwartej RP
        pracy na uczelni nie dostanie ;)

> ojciec tadeusz powienien wykładac przedsiebiorczosc na najbardziej
        > renomowanych uczelniach
      • milo_1 [...] 07.12.05, 14:10
      • zbujowachata Re: Milion złotych/Wykładowca Przedsiębiorczości 07.12.05, 14:25
        Masz rację z jednym ale wykładowca przedsiębiorczości
        bez jakiejkolwiek pracy organicznej i kapitału
        ale taki bussines można wykonać tylko jeden raz.
        Old Hors.
    • daavid Re: 10 tys. "moherowych beretów" jedzie do Toruni 07.12.05, 12:56
      muszą uważać na inne subkultury :)
    • superkulfon Ciekawe jakie bedzie nowe auto Tadeusza? 07.12.05, 12:59
      Bo reklama dwignia handlu i jak widac powoli staje sie szefem najwiekszej sekty
      w tej czesci europy do ktorej naleza czolowi politycy rzadzacy polska
      • www.nasznocnik.pl "Oh Lord won't you buy me a... 07.12.05, 14:38
        ...Mercedes Benz" ;-)
    • bio.mum Pomimo tego, że moheru nie posiadam 07.12.05, 13:02
      ...chyba się skuszę i pojadę. Trudno sie oprzeć takim wyszukanym rozrywkom
      kulturalnym jak występy i koncerty: Estrady Regionalnej "Równica" z Ustronia,
      orkiestry reprezentacyjnej Straży Granicznej i zespołu "Trim".

I jak tu nie żałować, że budowa Rydzykówki z Warszawy do Torunia nie nabrała
      jeszcze prawdziwego tempa. Byłoby nas 100.000 a nie 10.000:)) Gdzie indziej
      można posłuchać zespołu Trim za darmo...Oj ten Rydzyk to niezły kusiciel;)Wie,
      że wszyscy co nie pojadą, będą żałować i zazdrościć:)
      • zipy Re: Pomimo tego, że moheru nie posiadam 07.12.05, 13:05
        Brak mi słów! to jest chyba najwieksza sekta na świecie!
        • jan62 Re: Pomimo tego, że moheru nie posiadam 07.12.05, 13:20
          zipy napisał:

> Brak mi słów! to jest chyba najwieksza sekta na świecie!
          >A ty jesteś antyPolonusie wyznawcą 30-srebrników.W metalowej bejs-BOL.
          • zipy Re: Pomimo tego, że moheru nie posiadam 07.12.05, 13:36
            a ty kim jestes? Rydzykowym pomiotem? czy może człowiekiem pozbawionym mózgu? chyba jedno i drugie bo to idzie w parze!
      • hfghfghfg Re: Pomimo tego, że moheru nie posiadam 07.12.05, 13:10
        > "Kto to czyta? Wszyscy, których znam czytają GAZETĘ":)

aż żal, że się obracasz w takim towarzystwie :)
        • bio.mum Re: Pomimo tego, że moheru nie posiadam 07.12.05, 13:17
          hfghfghfg napisała:

> > "Kto to czyta? Wszyscy, których znam czytają GAZETĘ":)
          >
          > aż żal, że się obracasz w takim towarzystwie :)

To cytat. Dla ułatwienia dodam, że autor był żołnierzem Wehrmachtu a cytat
          pochodzi z 1974 roku:)
    • mangold Przystanek Jezus znalazł wreszcie swoje miejsce 07.12.05, 13:04
      w polsce. Może wreszcie przestaną do Owsiaka jeździć ??
    • galba Antymoheryzm vs. antysemityzm 07.12.05, 13:07
      Jeśli Gazeta daje takie tytuły to niech się późńiej nie oburza gdy ktoś będzie
      pisał, że na jubileusz GW zjeżdżają się dziesiątki "Żydów".
      • bio.mum Re: Antymoheryzm vs. antysemityzm 07.12.05, 13:21
        galba napisał:

> Jeśli Gazeta daje takie tytuły to niech się późńiej nie oburza gdy ktoś
        będzie
        > pisał, że na jubileusz GW zjeżdżają się dziesiątki "Żydów".

Ciekawe, która opiniotwórcza gazeta tak napisze...niech zgadnę..."Nasz
        Dziennik"?:D

A poza tym Moherowe Berety sa dumną ze swojej nazwy jednostką bojową. Przecież
        sam ojciec dyrektor zamówił sobie taki beret. Nie rozumiem dlaczego się tak
        oburzasz. Przez jakiś czas pogryzie cię w głowę, ale potem się przyzwyczaisz.
        Na pewno;)
        • isa.stern Re: Antymoheryzm vs. antysemityzm 07.12.05, 13:37
          bio? stawiasz na równi "Nasz Dziennik" z "Gazetą Wyborczą"?!
          Twoim zdaniem, aż tak nisko upadła...????!!!!! :D
          • bio.mum Re: Antymoheryzm vs. antysemityzm 07.12.05, 13:42
            isa.stern napisała:

> bio? stawiasz na równi "Nasz Dziennik" z "Gazetą Wyborczą"?!
            > Twoim zdaniem, aż tak nisko upadła...????!!!!! :D

Nie. Ja tylko zgaduję, w której gazecie antysemityzm kwitnie w najlepsze, i
            która gazeta ludzi pochodzenia żydowskiego traktuje pejoratywnie - w tym
            wypadku jak podludzi.

Przypominam, że Moherowych Beretów nie wymysliła GW, tylko forumowicze bacznie
            przyglądający się naszej współczesnej polskiej rzeczywistości.
      • isa.stern Re: Antymoheryzm vs. antysemityzm 07.12.05, 13:34
        galba - trudno się z tym, co napisałeś nie zgodzić
        trafna uwaga
        ale w "Gazecie" mnóstwo takich "wpadek"...
      • stary_szczur Re: Antymoheryzm vs. antysemityzm 07.12.05, 20:30
        różnica między antymoheryzmem a antysemityzmem polega na tym, że nikomu nawet
        przez głowę nie przeszło chociażby sugerować budowanie dla nich gett i obozów,

za to mohery chętnie by zrobiły taki obóz dla wszystkich grzesznych w ich
        mniemaniu: nie tylko gejów i lesbijek, ale wszystkich, którzy ojca R. mają za
        księdza nie-katolickiego uważają, że poza radiem M. jest jeszcze całe mnóstwo
        dróg do Boga oraz, że ksiądz katolicki czy jakikolwiek inny duchowny nie jest
        do tego wszystkiego niezbędny.
        Powinni się dogadać z Osamą, cele inne, ale spojrzenie na świat podobne,
        niestety.
    • mamam8 Re: 10 tys. "moherowych beretów" jedzie do Toruni 07.12.05, 13:07
      wiem dlaczego miałam mądrą mamę choć słuchała "Radia Maryja" nosiła na głowie
      chusteczkę,a nie moherowy berecik i dlatego myśla jak coś mówiła
    • trojanska Mieszające GWno 07.12.05, 13:07
      A GWno dalej miesza. Gdybyście chcieli pokazalibyście zdjęcie z przeważajacą
      częścią uśmiechniętej młodzieży ale to wam przez gardło nie przejdzie.
      • bio.mum Re: Mieszające GWno 07.12.05, 13:25
        trojanska napisała:

> A GWno dalej miesza. Gdybyście chcieli pokazalibyście zdjęcie z przeważajacą
        > częścią uśmiechniętej młodzieży ale to wam przez gardło nie przejdzie.

Nie dramatyzuj. Masz swoje jedynie słuszne polskie media przecież. One pokażą
        wiwatującą na cześć Rydzyka młodzież. Skoro Gazeta przekłamuje i prawdziwi
        Polacy o tym wiedzą, to czym ty sie przejmujesz?:)
        • silesius.monachijski Re: Mieszające GWno 07.12.05, 13:28
          Droga bio.mum: ale wszyscy bysmy sie ucieszyli, gdyby tak znaczacy i wielki
          publikator jak gw, podszedl do sprawy powaznie: tzn. krytycznie, ale bez
          emocji; ranga tej gazety pozwalaby tego czekiwac; przeciez to nie jest tabloid;
          z tym sie oboje przeciez zgadzamy;
          .
          pozdrawiam bardzo serdecznie, i... uciekam na dyzur

bio.mum napisała:

> trojanska napisała:
          >
          > > A GWno dalej miesza. Gdybyście chcieli pokazalibyście zdjęcie z przeważaj
          > acą
          > > częścią uśmiechniętej młodzieży ale to wam przez gardło nie przejdzie.
          >
          > Nie dramatyzuj. Masz swoje jedynie słuszne polskie media przecież. One
          pokażą
          > wiwatującą na cześć Rydzyka młodzież. Skoro Gazeta przekłamuje i prawdziwi
          > Polacy o tym wiedzą, to czym ty sie przejmujesz?:)
          • bio.mum Re: Mieszające GWno 07.12.05, 13:37
            silesius.monachijski napisał:

> Droga bio.mum: ale wszyscy bysmy sie ucieszyli, gdyby tak znaczacy i wielki
            > publikator jak gw, podszedl do sprawy powaznie: tzn. krytycznie, ale bez
            > emocji; ranga tej gazety pozwalaby tego czekiwac; przeciez to nie jest
            tabloid;
            >
            > z tym sie oboje przeciez zgadzamy;

Ale ja nadal nie rozumiem o co te pretensje? Czy to wina GW, że większość
            słuchaczek Radia Maryja lubi Moher??? Chyba to nie jest jakiś gadżet z targów
            erotycznych, którego należałoby się wstydzić?
            • taziuta Re: Też nie rozumiem :-( 07.12.05, 14:07
              Przecież to jest legalna (chyba?) demonstracja! Nie będzie na niej zboków
              (chyba?). Bo przecież w IV RP nie uważa się kołtuństwa za zboczenie! :-)

bio.mum napisała:
              Re: Mieszające GWno
              > Ale ja nadal nie rozumiem o co te pretensje? Czy to wina GW, że większość
              > słuchaczek Radia Maryja lubi Moher??? Chyba to nie jest jakiś gadżet z targów
              > erotycznych, którego należałoby się wstydzić?
              • bio.mum Re: Też nie rozumiem :-( 07.12.05, 14:26
                taziuta napisał:

> Przecież to jest legalna (chyba?) demonstracja! Nie będzie na niej zboków
                > (chyba?). Bo przecież w IV RP nie uważa się kołtuństwa za zboczenie! :-)

Dokładnie. Nie dość, że się policja z nimi obchodzi jak z jajkiem, że miejscowi
                notable ścielą moherem ulice, żeby wszstkim było wygodnie, że społeczeństwo (w
                tym geje i lesbijki) sponsoruje im namioty, kiełbaski, dewocjonalia i
                didaskalia to jeszcze im za mało... Co za zachłanny rodzaj wełny:(
                • rapit79 Re: Też nie rozumiem :-( 07.12.05, 15:02
                  najwyraźniej w moher dobrze wsiąka....
                  lol
                  • ewazh Re: Też nie rozumiem :-( 07.12.05, 17:15
                    rapit79 napisał:

> najwyraźniej w moher dobrze wsiąka....
                    > lol
                    No i wiadomo dlaczego brak zwojów mózgowych.
              • ewazh Re: Też nie rozumiem :-( 07.12.05, 17:12
                taziuta napisał:

> Przecież to jest legalna (chyba?) demonstracja! Nie będzie na niej zboków
                > (chyba?). Bo przecież w IV RP nie uważa się kołtuństwa za zboczenie! :-)
                Czy otrzymali oficjalne zezwolenie na zgromadzenie?
    • silesius.monachijski A ilu "agentow" Bojanowskich jest w drodze? 07.12.05, 13:09
      • kaczkadziwaczka7 [...] 07.12.05, 13:11
    • bio.mum Re: 10 tys. "moherowych beretów" jedzie do Toruni 07.12.05, 13:09
      maruda.r napisał:

>
      >
      > A ja się zastanawiałem nad przyczynami mniejszej aktywności na forum tuzów w
      > moherku. A tu proszę: przystanek Woodstock w nowym klimacie.

;)) No przecież w Toruniu są...kolejki do kawiarenek internetowych
      kilometrowe...Daj im czas:)
    • piwosz8 jezus był żydem??? to straszne:)) 07.12.05, 13:11
      • autumn_mist JEZUS BYŁ POLAKIEM! 07.12.05, 13:19
        Naukowcy z Wyższej Szkoły Kultury Społecznej i Medialnej w Toruniu opublikowali
        niedawno artykuł, w którym niezbicie dowiedli, że Jezus był Polakiem! :P
        • bio.mum Re: JEZUS BYŁ POLAKIEM! 07.12.05, 13:27

autumn_mist napisał:

> Naukowcy z Wyższej Szkoły Kultury Społecznej i Medialnej w Toruniu
          opublikowali niedawno artykuł, w którym niezbicie dowiedli, że Jezus był
          Polakiem! :P

:))))
        • isa.stern Re: JEZUS BYŁ POLAKIEM! 07.12.05, 13:43
          dobre!!!!!!! Platnowy Moher im!!!!! :D
          pozdro, moherki zresztą też
    • joris Re: 10 tys. "moherowych beretów" jedzie do Toruni 07.12.05, 13:12
      Udzial umundurowanej oficjalnej orkiestry strazy granicznej w badz co badz
      prywatnym (choc spolecznym) przedsiewzieciu to skandal. To znak panstwa tak
      samo religijnego jak Iran.
    • jan62 Re: 10 tys. "moherowych beretów" jedzie do Toruni 07.12.05, 13:12
      Wszystko co POLSKIE nie-NAWIDZICIE anty-POLONUSY,metalowe ROGATE kaszkiety.
      RADIO RYDZYKA to jedyne nasze POLSKIE niezależne RADIO-
      TELEWIZJA.KŚ.POPIEUSZKĘ,PYJASA,KŚ.JANKOWSKIEGO,KLASZTOR W OŚWIĘCIMIU,również
      nie-NAWIDZICIE.POLACY się wam METALOWCY(w rogatych kaszkietach)nie-PODDADZĄ
      trwamy 1000-lat i was PRZETRWAMY wyznawcy 30-srebrników.
      • kotek.filemon Re: 10 tys. "moherowych beretów" jedzie do Toruni 07.12.05, 13:13
        W szpitalach psychiatrycznych Internet powinien być zdecydowanie dostępny
        wyłącznie dla personelu...
      • mangold Jestem METALOWCEM i jestem z tego dumny !!! 07.12.05, 13:19
        Gorgoroth na ołtarze !!

P.S. Odpisze Ci w Twoim chorym stylu... :-DD

jan62 napisał:

> Wszystko co POLSKIE nie-NAWIDZICIE anty-POLONUSY,metalowe ROGATE kaszkiety.
        > RADIO RYDZYKA to jedyne nasze POLSKIE niezależne RADIO-
        > TELEWIZJA.KŚ.POPIEUSZKĘ,PYJASA,KŚ.JANKOWSKIEGO,KLASZTOR W OŚWIĘCIMIU,również
        > nie-NAWIDZICIE.POLACY się wam METALOWCY(w rogatych kaszkietach)nie-PODDADZĄ
        > trwamy 1000-lat i was PRZETRWAMY wyznawcy 30-srebrników.
        • ascasc Re: Jestem METALOWCEM i jestem z tego dumny !!! 07.12.05, 14:14
          daj spokoj, mangold... przeciez on sie zgrywa ;)))))

Wspolczuje Toruniowi ;)

>
          > P.S. Odpisze Ci w Twoim chorym stylu... :-DD
          >
          >
          > jan62 napisał:
          >
          > > Wszystko co POLSKIE nie-NAWIDZICIE anty-POLONUSY,metalowe ROGATE kaszkiet
          > y.
          > > RADIO RYDZYKA to jedyne nasze POLSKIE niezależne RADIO-
          > > TELEWIZJA.KŚ.POPIEUSZKĘ,PYJASA,KŚ.JANKOWSKIEGO,KLASZTOR W OŚWIĘCIMIU,równ
          > ież
          > > nie-NAWIDZICIE.POLACY się wam METALOWCY(w rogatych kaszkietach)nie-PODDAD
          > ZĄ
          > > trwamy 1000-lat i was PRZETRWAMY wyznawcy 30-srebrników.
          >
          >
          • mangold Re: Jestem METALOWCEM i jestem z tego dumny !!! 07.12.05, 14:15
            ascasc napisał:

> daj spokoj, mangold... przeciez on sie zgrywa ;)))))
            >
            obawiam sie ze nie....
            • ascasc Re: Jestem METALOWCEM i jestem z tego dumny !!! 07.12.05, 14:23
              > ascasc napisał:
              >
              > > daj spokoj, mangold... przeciez on sie zgrywa ;)))))
              > >
              > obawiam sie ze nie....
              >

Stary - wpisz w google'a "jak zrobic mala bombe atomowa" ;) jak sie tak ladnie
              w 1 miejscu zebrali ;)
              • mangold Re: Jestem METALOWCEM i jestem z tego dumny !!! 07.12.05, 14:26
                ascasc napisał:

> >
                >
                > Stary - wpisz w google'a "jak zrobic mala bombe atomowa" ;) jak sie tak ladnie
                > w 1 miejscu zebrali ;)

Ja się z nich śmieję tylko...ja nie jestem katolik żeby czymkolwiek rzucać ...:-))
      • podchmielony_wikary Re: 10 tys. "moherowych beretów" jedzie do Toruni 07.12.05, 13:26
        ale prymityw:)
      • furia1024 Re: 10 tys. "mohero.... - Refleksja kynologiczna 07.12.05, 13:46
        > Wszystko co POLSKIE nie-NAWIDZICIE anty-POLONUSY,metalowe ROGATE kaszkiety.
        > TELEWIZJA.KŚ.POPIEUSZKĘ,PYJASA,KŚ.JANKOWSKIEGO,KLASZTOR W OŚWIĘCIMIU,również
        > nie-NAWIDZICIE.POLACY się wam METALOWCY(w rogatych kaszkietach)nie-PODDADZĄ

Mówią, że najbardziej zajadłe są małe kundelki, to chyba prawda...
        • m.turkiewicz Re: 10 tys. "mohero.... - Refleksja kynologiczna 07.12.05, 23:21
          Boże mój! Naprawdę szczerze współczuję tego zaślepienia Rydzykiem i jego
          ściemami. Niezależne Radio uzależniające portfele niewinnych, naiwnych,ale
          równocześnie mocno wierzących ludzi, siejących pogardę dla innych narodów,
          kłamiące, pokazujące "rzeczywistość" taką, jaką chce,a nie takąjaka naprawdę
          jest.

furia1024 napisał:

> > Wszystko co POLSKIE nie-NAWIDZICIE anty-POLONUSY,metalowe ROGATE kaszkiet
          > y.
          > > RADIO RYDZYKA to jedyne nasze POLSKIE niezależne RADIO-
          > > TELEWIZJA.KŚ.POPIEUSZKĘ,PYJASA,KŚ.JANKOWSKIEGO,KLASZTOR W OŚWIĘCIMIU,równ
          > ież
          > > nie-NAWIDZICIE.POLACY się wam METALOWCY(w rogatych kaszkietach)nie-PODDAD
          > ZĄ
          > > trwamy 1000-lat i was PRZETRWAMY wyznawcy 30-srebrników.
          >
          >
          > Mówią, że najbardziej zajadłe są małe kundelki, to chyba prawda...
          • lavojtek m.turkiewicz 07.12.05, 23:26
            czyzby to pan posel ziemi lubanskiej we wlasnej osobie?
      • taktrzymaj Re: 10 tys. "moherowych beretów" jedzie do Toruni 07.12.05, 14:07
        Rogaty kaszkiet? Po jakich prochach ma się takie wizje?
      • ascasc Hahahaha, komentarz roku!!! :) 07.12.05, 14:21
        janek! jestes moim idolem. Ten post jest jak "Porachunki" - tyle tu smaczkow...

> ... nie-NAWIDZICIE

ze-co? :)

> metalowe ROGATE kaszkiety

Hahahahahahahaaha ale jaja. pojechal gosc niezle :)

> TELEWIZJA.

malo smieszne :/ juz benny hill byl lepszy

> KŚ.POPIEUSZKĘ,PYJASA,KŚ.JANKOWSKIEGO,KLASZTOR W OŚWIĘCIMIU,również
        > nie-NAWIDZICIE.

zenujace. poza tym po polsku "nienawidzicie" pisze sie bez "-" w srodku

> POLACY się wam METALOWCY(w rogatych kaszkietach)nie-PODDADZĄ

hahahahaha - a metalowcy bez rogatych kaszkietow? co z nimi?

oby, bo bardzo mi humor poprawiles. szkoda, ze nie przeczytalem twojego postu w
        PO-nie-DZIALEK bo mialem wtedy ciezki dzien :P
    • huski Re: 10 tys. "moherowych beretów" jedzie do Toruni 07.12.05, 13:13
      Bedzie ich tyle w jednym miejscu, moz by tak to wszystko raz za jednym
      razem..... rozwiazac problem
      • kazio.killer Re: 10 tys. "moherowych beretów" jedzie do Toruni 07.12.05, 13:17
        a wieczorem marsz z pochodniami po starówce bedzie?
    • kompost444 10 tys. "moherowych beretów" jedzie do Toruni 07.12.05, 13:14
      A w przyszłym roku ja też pojadę. Sursum corda
    • brynk no i z czego sie niemadrzy śmiejecie ? - 07.12.05, 13:15
      ...poprostu Wam - tym szydercom jak i gw brak kultury.Zapytuje :- gdzie tu
      jest tolerancja , no gdzie ? Przyznam, ze nie jestem sympatykiem Radia Maryja ,
      ani komunistów , ani Samoobrony , ani PiS, ani PO , homoseksualistów równiez ,
      ale w koncu mamy sie tolerowac o co ci ostatni tak zażarcie walczą . Wiec
      pytam :- o co tu chodzi ? . Widze nienawiśći tak ogromna , ze poprostu nie
      dowierzam , ze zyję w Polsce
      • mangold Qrna..to czyim jestes sympatykiem ?? Bo swoich 07.12.05, 13:21
        lekarzy też chyba nie.... :-0))

brynk napisał:

Przyznam, ze nie jestem sympatykiem Radia Maryja
        > ,
        > ani komunistów , ani Samoobrony , ani PiS, ani PO , homoseksualistów równiez ,
        >
        • taktrzymaj Re: Qrna..to czyim jestes sympatykiem ?? Bo swoic 07.12.05, 14:11
          Bo ten koleś jest może zwolennikiem siebie samego?
          • mangold Re: Qrna..to czyim jestes sympatykiem ?? Bo swoic 07.12.05, 14:12
            taktrzymaj napisał:

> Bo ten koleś jest może zwolennikiem siebie samego?

Znaczy się -onanista ??
            • taktrzymaj Re: Qrna..to czyim jestes sympatykiem ?? Bo swoic 07.12.05, 15:53
              Nie odniosłem mojego postu wyłącznie do spraw orientacji seksualnej,ale domysł
              niekiepski.
      • michal_33 Re: no i z czego sie niemadrzy śmiejecie ? - 07.12.05, 13:28
        tolerancja polega na tym ze tego ich spotkania nikt nie zakazal choc 10tys
        ludzi jest trudniej ochronic niz 300
        a wolnosc polega na tym ze mozna ich krytykowac i sie z nich smiac!!!
      • bio.mum Re: no i z czego sie niemadrzy śmiejecie ? - 07.12.05, 13:31
        brynk napisał:

> ...poprostu Wam - tym szydercom jak i gw brak kultury

A gdzie twoje nieodłączne hihranie?? To chyba nie ten Brynk:))) Co zrobiłes z
        hihrajacym się Brynkiem podszywaczu???? Daj próbkę hihihihi hahahaha, nie daj
        sie prosić;)))
      • maruda.r Śmiech to zdrowie 07.12.05, 14:51
        brynk napisał:

> ...poprostu Wam - tym szydercom jak i gw brak kultury.Zapytuje :- gdzie tu
        > jest tolerancja , no gdzie ?

Ano jest. Nie ma wyzwisk "mohery do gazu". Nie ma grup skinów obrzucajacych
        babcie kamieniami. Ludzie się śmieją.

• awersja Re: Śmiech to zdrowie 07.12.05, 14:54
          Kulture znajdziesz w tekstach o moim napletku. Polecam je gorąco - są nie tylko
          pełne kultury, ale i rzeczowych argumentów. No i oczywiście przepojone
          tolareancją oraz znajomością tematu.
          • bio.mum Re: Śmiech to zdrowie 07.12.05, 19:08
            Trzeba umieć odpowiednio reagować a nie się obrażać.
    • morgen_stern Re: 10 tys. "moherowych beretów" jedzie do Toruni 07.12.05, 13:18
      Żeby było jasne - delikatnie mówiąc nie sympatyzuję z Radiem Maryja, ale tytuł
      uważam za oburzający i bardzo obraźliwy dla tych w większości starszych, mocno
      zagubionych ludzi. Tylko nakręci to spiralę niechęci i niezrozumienia...
      Gazeto, opanuj się!
    • pcat GW obraża moją starą, schorowaną babcię. 07.12.05, 13:18
      Teraz aby być trendy (lub jazzy) najlepiej popierać eutanazję i nienawidzić
      moherowych beretów. Walę coś takiego. Mam 26 lat, ale właśnie zostałem
      ultrakonserwatystą (o liberalnych poglądach gospodarczych).
      • mangold Wiesz jaka jest róznica miezy moherem a mną ?? 07.12.05, 13:29
        Ja sie z nich śmieje, oni mnie nienawidzą....

pcat napisał:

> Teraz aby być trendy (lub jazzy) najlepiej popierać eutanazję i nienawidzić
        > moherowych beretów. Walę coś takiego. Mam 26 lat, ale właśnie zostałem
        > ultrakonserwatystą (o liberalnych poglądach gospodarczych).
        • pcat Mangold, co ma piernik do wiatraka? 07.12.05, 13:41
          ...
          • mangold Nie wie....spytaj Rydzyka :-)) 07.12.05, 13:42

• jan62 Re: Wiesz jaka jest róznica miezy moherem a mną ? 07.12.05, 13:45
          mangold napisał:

> Ja sie z nich śmieje, oni mnie nienawidzą....
          >
          >
          > pcat napisał:
          >
          > > Teraz aby być trendy (lub jazzy) najlepiej popierać eutanazję i nienawidz
          > ić
          > > moherowych beretów. Walę coś takiego. Mam 26 lat, ale właśnie zostałem
          > > ultrakonserwatystą (o liberalnych poglądach gospodarczych).
          >
          > Mangold=manZŁOM,przerdzewiały i zbutwiały rodem ze śmierciogrodu.
          • mangold 62 w nicku to wiek, IQ czy numer legitymacji 07.12.05, 13:47
            Rodziny RM ??

jan62 napisał:

>> >
            > > Mangold=manZŁOM,przerdzewiały i zbutwiały rodem ze śmierciogrodu.
            • taziuta Re: 62 w nicku to wiek, IQ czy numer legitymacji 07.12.05, 13:57
              Pewnie 3 w jednym :-)

mangold napisał:

> Rodziny RM ??
              >
              >
              > jan62 napisał:
              >
              > >> >
              > > > Mangold=manZŁOM,przerdzewiały i zbutwiały rodem ze śmierciogrodu.
              >
              >
          • bio.mum Re: Wiesz jaka jest róznica miezy moherem a mną ? 07.12.05, 14:33
            jan62 napisał:

> > Mangold=manZŁOM,przerdzewiały i zbutwiały rodem ze śmierciogrodu.

Skądś znam tą retorykę...może to kolejny radny z Turka;)
            • taktrzymaj Re: Wiesz jaka jest róznica miezy moherem a mną ? 07.12.05, 15:56
              Śmierciogród?A dlaczego? Czyżby niemoherowcy byli już hurtem kwalifikowani jako
              siewcy śmierci?
        • m15 Re: Wiesz jaka jest róznica miezy moherem a mną ? 07.12.05, 13:55
          mangold napisał:

> Ja sie z nich śmieje, oni mnie nienawidzą....

teraz to przesadziłeś ,przecież ty nie zasługujesz na nienawiść ,co najwyżej na
          litość:)
      • hudges Re: GW obraz˙a moja˛ stara˛, schorowana˛ babcie˛. 07.12.05, 15:26
        pcat napisa?:

> Teraz aby byc´ trendy (lub jazzy) najlepiej popierac´ eutanazje˛ i nienawidzic´
        > moherowych beretów. Wale˛ cos´ takiego. Mam 26 lat, ale w?as´nie zosta?em
        > ultrakonserwatysta˛ (o liberalnych pogla˛dach gospodarczych).

Twoja stara schorowana babcia jest wykorzystywana przez cwaniaka Rydzyka, tak jak i te 10
        000 innych starszych, zdesperowanych ludzi, ktorzy stracili kompas pod wplywem jego
        ultrakonserwatywnej propagandy, nie miejacej nic wspolnego z prawdziwa wiara. Rydzyk to
        bardzo sprytnie sobie wymyslil: nikt przeciez nie podniesie reki na starsze, babcie, bez wzgledu
        na to co wyprawiaja i kogo obrazaja.
        • pcat Ile masz lat dziecko? 07.12.05, 15:45
          Czy wychowywałeś się w domu dziecka? Czy nikt nie nauczył cię szacunku dla
          starszych ludzi? Chcesz podnosić rękę na ubogie, chore babcie? Coś jest z Tobą
          nie tak. Mamy demokrację i podobno tolerancję. Dlaczego nie tolerujesz
          katolickich mediów i babć w beretach? Wymagasz od innych, żeby kochali
          homoseksualistów, a sam chętnie posłałbyś babcie na ostatni zastrzyk w
          hospicjum. Piszesz o wykorzystywaniu ich przez Rydzyka - sam jesteś
          wykorzystywany, tylko jeszcze o tym nie wiesz. Czytaj dalej tylko GW, oglądaj
          tylko TVN. Życzę dużo zdrowia na starość gnojku.
          • taktrzymaj Re: Ile masz lat dziecko? 07.12.05, 15:58
            Chyba nie są takie ubogie i chore jeżeli przyjechały aż do Torunia.
    • moheras Przez ta holote mamy teraz taki syf 07.12.05, 13:19
      a moglo byc tak pieknie a tak bedzie ta banda rozdawac jak za PRL nasze
      pieniadze :"ludziom pracy". W jakim kraju my rzyjjemy, miala byc IV RP a
      wyszedl II PRL. Premier znow czesciej niz w warszawie jest na slasku w
      kopalniach bo tam mamy przeciez to cholerne czarne zloto
      • pcat Jesteś jakiś sfrustrowany. 07.12.05, 13:21
        ...
    • me-e RELACJA NICZYM Z ...HARKOWA ? 07.12.05, 13:22
      ...jak kwasniewski oslab na golen...ale
      wtedy...gazeta...milczala...POZDROWIENIA DLA MOHEROW...trzymajcie sie cieplo w
      cieplych moherowych beretach...bo co by bylo gdyby was nie bylo...az strach
      pomyslec jak przypomne sobie poczatki lata 90 w polskiej propagandzie medialnej
      wzmacniajacych lewa noge... nazywajacych oszolomami wszystkich tych co mieli co
      do tego watpliwosci...odpie..ie sie od moherowych beretow...-)))
      • taktrzymaj Re: RELACJA NICZYM Z ...HARKOWA ? 07.12.05, 14:16
        Jesteś pewien,że osłabł?Raczej pachnie to kiepską propagandówą.A moherem
        będziemy się zajmować,bo moher lubi wkładać paluchy do polityki.
    • echo_o Proponuję... 07.12.05, 13:26
      zrobić jakiś update w portfolio dot. RM, bo ta fotka dołączona do artykułu
      dotyczy 11 rocznicy tej rozgłośni czyli pochodzi sprzed 3 lat.
      Zważywszy na wiek tych babinek, niektóre mogą być już poza 'zasięgiem' tego
      medium, hmm...
      • the_dzidka Re: Proponuję... 07.12.05, 13:39
        > zrobić jakiś update w portfolio dot. RM, bo ta fotka dołączona do artykułu
        > dotyczy 11 rocznicy tej rozgłośni czyli pochodzi sprzed 3 lat.

... o czym Gazeta informuje w podpisie.
        • echo_o Re: Proponuję... 07.12.05, 13:45
          the_dzidka napisała:

> > zrobić jakiś update w portfolio dot. RM, bo ta fotka dołączona do artykuł
          > u
          > > dotyczy 11 rocznicy tej rozgłośni czyli pochodzi sprzed 3 lat.
          >
          > ... o czym Gazeta informuje w podpisie.
          >

```````````````````````````````

Wiem, że GW informuje o dacie w podpisie - stąd moja wiedza n/t (nie mam
          empirycznych doświadczeń z RM). Ale nie brak przecież dokumentacji tego
          środowiska, a ta fotka może już być (vide: wiek 'modelek') zdezaktualizowana.
          Jakaś córka, czyjś syn, wnuk czy inny krewny może doznać szoku...
    • m15 Re: 10 tys. "moherowych beretów" jedzie do Toruni 07.12.05, 13:28
      za to komuchy ,lewacy i kochający inaczej ciągle na posterunku-za to was lubię
      • mangold O ! Znalazłeś net w Toruniu :-DD 07.12.05, 13:30
        m15 napisał:

> za to komuchy ,lewacy i kochający inaczej ciągle na posterunku-za to was lubię

15 ciągle na posterunku.. za to Cię lubię....
        • m15 ciągle z w-wy 07.12.05, 13:43
          mangold napisał:

> m15 napisał:
          >
          > > za to komuchy ,lewacy i kochający inaczej ciągle na posterunku-za to was
          > lubię
          >
          > 15 ciągle na posterunku.. za to Cię lubię....
          moim skromnym zdaniem to jekaś wasza fobia ,nauka powinna to jakoś nazwać ,jak
          pragnę podskoczyć, będę musiał wreszcie posłuchać tego "rydzykowego jadu"to
          muszą być pouczające audycje skoro wszystkie komuchy tego słuchają ,a może z
          wiary w komunizm swe sympatie przenieśli na wiarę chrześcijańską -to byłby
          kolejny dowód na cud w kościele katolickim:)
    • isa.stern za rok to się dopiero będzie działo 07.12.05, 13:29
      wtedy na pewno przyjedzie prezydent, już nie elekt ;)
      • m15 Re: za rok to się dopiero będzie działo 07.12.05, 13:35
        isa.stern napisała:

> wtedy na pewno przyjedzie prezydent, już nie elekt ;)
        a co to będzie na pięćdziesiątarocznicę ,a na setną,a na...,pomimo ,iż jestem
        zwolennikiem pisu to impreza w toruniu wcale mnie nie kręci ,natomiast wielu z
        was ,aż piszczy by tam pojechać(ukryci zwolennicy?)
        • isa.stern myślałam, że to będzie oczywiste 07.12.05, 13:51
          nie odczytałeś mojej subtelnej ironii, czy może coś Cię uwiera w głowę?!
          może wbrew przekonaniom, organizm sam się buntuje, to tzw. alergia
          a ja nie głosowałam na PiS :P
          i jestem z tego dumna :D
          • m15 Re: myślałam, że to będzie oczywiste 07.12.05, 14:01
            isa.stern napisała:

> nie odczytałeś mojej subtelnej ironii, czy może coś Cię uwiera w głowę?!
            > może wbrew przekonaniom, organizm sam się buntuje, to tzw. alergia
            > a ja nie głosowałam na PiS :P
            > i jestem z tego dumna :D
            to mi przypomina czarzastego-ble,ble,ble...i jestem z tego dumny
            co do ucisku - chyba beret uwiera me nędzne szare komurki:)
            "jestem z tego dumny"
            • isa.stern mówisz Czarzasty?! 07.12.05, 14:11
              chym... jak go widzę w tv, to telewizor sam mi się wyłącza :D
              pozdro m15 :)
              • jerzyk444 Re: mówisz Czarzasty?! 07.12.05, 15:51
                mózg też Ci się wyłącza...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka