bereciara Przeczytajcie 16.12.05, 10:56 Skad w Was tyle zawisci,zazdrosci i jadu.Jestescie chorzy,chorzy psychicznie,pozostalo tylko brac leki psychotropowe i ubierac kaftan zebyscie nie dotykali klawiatury. Jestescie przypadkami szczegolnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
gdkj Re: Wykłady, czyli zajęcie dla byłego prezydenta 16.12.05, 11:01 mam taki pomysł. kwach bez magistra może przecież popracować w jakimś magistracie. czekał bym tylko kiedy pojawi sie tam korupcja... pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ja-polak Kwasniewski w swietle lusterka wstecznego... 16.12.05, 11:02 Zrobil on niezly kawalek dobrej pracy. Byl zorientowany na lewice - ale przeciez trudno wymagac od Kwasniewskiego, aby nie mial swoich wlasnych pogladow. To byla dobra kandydatura na prezydenta w okresie bardzo trudnym dla Polski. Pokonal wlasna historie i tradycje w PZPR i wyciagnal z tego tylko pozytywne wnioski i doswiadczenie. Teraz, pod koniec kadencji chce uwolnic "kilku towarzyszy" - czuje sie moze bardziej zobligowany emocjonalnie niz patrzac racjonalnie... Uwazam, ze nic nikomu nie jest dluzny i nie musi nikomu pomagac. Jesli ulaskawi kilku przestepców... hmmm, to pokaze, ze ludzie pretendujacy do wielkosci chodza wlasnymi drogami... Zrobil to co do niego nalezalo. Odpowiedz Link Zgłoś
equus3 Życzę mu dobrze. 16.12.05, 11:06 Nie siedzę za mocno w polityce, ale gościa generalnie lubiłem. Życzę mu jak najlepiej po zakończeniu prezydentury. --- Equus equus.webd.pl Odpowiedz Link Zgłoś
mista_onanista [...] 16.12.05, 11:13 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
daisy2005 Lech Wałęsa był tez wykładowcą a ma zawodówkę ! 16.12.05, 11:15 Niektórzy maja doktoraty w Polsce, a nie wiedzą co to matura, więc dajmy spokój juz temu Kwasniewskiemu. Słyszałam, ze podobno ma zrobic wreszcie magisterium. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 [...] 16.12.05, 11:40 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ja-polak Re: Lech Wałęsa był tez wykładowcą a ma zawodówkę 16.12.05, 13:53 daisy2005 napisała: > Niektórzy maja doktoraty w Polsce, a nie wiedzą co to matura, więc dajmy spokój > > juz temu Kwasniewskiemu. Słyszałam, ze podobno ma zrobic wreszcie magisterium. ...z tego jak znam zycie, to za moment dostanie gdzies doctor honoris cause... to po jaka ekskluzywna mu magister? Odpowiedz Link Zgłoś
alkud KWAŚNIEWSKI BĘDZIE PROFESOREM 16.12.05, 11:22 zobaczycie! jezzcze tego dożyjemy :D :D :D religiapokoju.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
oraw Re: KWAŚNIEWSKI BĘDZIE PROFESOREM 16.12.05, 12:00 A mianuje go KACZOR .... w czasie TRZECIEJ KADENCJI!!!!!!!!!!!!!!!!! Zawsze znajdą się ludzie,którzy chcą zapłacić tym,"SPECJALISTOM", którzy mogą im powiedzieć to co sami mogli poznać przez dogłębne studia, ale im się nie chciało!!! Kwaśniewskki MA dużo do powiedzenia,ale NIE UMIE MÓWIĆ(ględzi na okrągło)!!! Miał szczęscie być Prezydentem w MINIONYM okresie! KACZOR (choć mu życzę najlepiej) MA PECHA- bo nadeszły gorsze czasy! Serdecznie pozdrawiam VIATORES Odpowiedz Link Zgłoś
brynk Re: KWAŚNIEWSKI BĘDZIE PROFESOREM 16.12.05, 14:01 a kim bedzie jego Jolke ?- panią profesorową ? - hihihihih jaja jak donice Odpowiedz Link Zgłoś
pcx GAZETO DAJ ZYC.... 16.12.05, 11:26 nieczesto wypada mi krytykowac "Gazete", ale tytul tego artykulu to spore przegiecie... Jak widze juz sporo innych osob przypomnialo "Gazecie" innych "wykladowcow", ktorzy wyzsza uczelnie, to tylko od zewnatrz ogladali... Nie wspomne juz o doktoratach bardziej "humoris", niz "honoris" przyznawanych nie wiadomo dlaczego i za co... Coz, polityka, polityka, polityka... Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 No to ma POLSKA OSOBISTOSCI... 16.12.05, 11:30 Nieuk po zawodowce i lawirant bez dyplomu magistra. Odpowiedz Link Zgłoś
gregor_1976 101 % 16.12.05, 11:35 Zaglosowalem w sondzie i po podliczeniu procentow uzyskalem wynik 101 %. Swietnie. Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Ukarać f-mę Dan Walker! Niech szan.dyskutanci złoż 16.12.05, 11:40 ą deklaracje, że nigdy, przenigdy nie wygłoszą wykładu za jej pośrednictwem ! Odpowiedz Link Zgłoś
oregano Re: Wykłady, czyli zajęcie dla byłego prezydenta 16.12.05, 12:00 wyjątkowo złośliwy ten tutuł... Odpowiedz Link Zgłoś
woodbridge Wyklad: Jak zarobic $700mln kosztem 40mln. narodu 16.12.05, 17:37 Uzaleznic narod od poteznego sasiada w imie korzysci majatkowych - to jest perawdziwe oblicze tego Prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
pyosalpinx Re: Wykłady, czyli zajęcie dla byłego prezydenta 16.12.05, 12:18 i ostatni wyklad z tego cyklu, "Jak wyjsc pijanym z samolotu?" to bardzo ladny cykl bedzie.Ciagle czekam na prezydenta z ktorym bede sie identyfikowal, bo ostatnim takim byl Moscicki. Odpowiedz Link Zgłoś
pan12345 Re: Wykłady, czyli zajęcie dla byłego prezydenta 16.12.05, 12:20 znacznie lepiej niż "jak używać śrubokręta" przy wózku akumulatorowym i być i mieć doktoraty po podstwówce. A ta na marginesie, ty woziłeś w czym forsę od tajnych służb niemieckich z przeznaczeniem na rozwalanie Polski, to była chuba "solidarność", a teczuszka? Odpowiedz Link Zgłoś
waclaw_grzyb Re: Wykłady, czyli zajęcie dla byłego prezydenta 16.12.05, 12:28 "Cały marzec przyszłego roku spędzę, jeżdżąc po Stanach Zjednoczonych. Stawka to 10 tys. dol. za dzień - zdradził Wałęsa" Co on robi z tymi pieniędzmi? Składa do kupki a jego rodacy głodują. o take Polske walczylim? Odpowiedz Link Zgłoś
mamgotamgo Re: Wykłady, czyli zajęcie dla byłego prezydenta 16.12.05, 17:33 > Co on robi z tymi pieniędzmi? Wszystko przekazuje na Radio Maryja i tlewizję TRWAM, żeby babcie moherowe nie musiały wydawać całej swojej emerytury na podtrzymanie tego jedynie polskiego radia i jedynie polskiej telewizji. A tak na marginesie. Ja też mam dużo pieniędzy w banku i każdego miesiąca konto mi rośnie. Uczciwą pracą zarabiam to co mam. Też mnie zapraszają i też mi płacą. Rozdysponowanie tych pieniędzy to moja osobista spraw. Zaden dupek nie będzie mi dyktował co ja mam z nimi zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski U mnie tez kwach moze wykladac 16.12.05, 12:29 .. kafelki w lazience Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 Re: U mnie tez kwach moze wykladac 16.12.05, 13:04 No, no. Jestem po remoncie łazienki. Niejeden Magister (!) nie dałby temu rady. - silesius.monachijski napisał: > .. kafelki w lazience Odpowiedz Link Zgłoś
waclaw_grzyb Re: Wykłady, czyli zajęcie dla byłego prezydenta 16.12.05, 12:31 "Kalendarza spotkań byłego prezydenta będą pilnowali profesjonaliści z nowojorskiej Harry Walker" Panie prezydencie Kwaśniewski, ja panu przygotuję kalendarz 100 razy taniej, a tak samo dobrze jak ta firma. A nadwyżkę pieniędzy odda Pan ubogim. Odpowiedz Link Zgłoś
arielmoisiecyc Re: PREZYDENT KWASNIEWSKI JEST NASZYM.... 16.12.05, 16:11 PREZYDENT KWASNIEWSKI JEST NASZYM ZYDEM , ZEBY TAKIM BYC TO NA TO TRZEBA BYC ZYDEM TY POLACZKU . ZAPRZAGNIJ SWOJE KONIKA DO FURMANKI I JEDZ WYSRAC SIE ZA CHLEWIK. CIEBIE ZAPROSZA NA UNIWERSYTET W SUKOWIE ABO W PACANOWIE LUB MOZESZ WYSTAPIC W KONKURENCJI PLUCIA NA ODLEGLOSC. DOWIEDZ SIE ZE ZYDZI SA NAJZDOLNIEJSI I NIKT NAS NIE POKONA MAMY PRECYZYJNA BRON JADROWA JEDNO UDERZENIE I ..... UBODZY POLACZKOWIE POPROSCIE ZYDA ZEBY WAS NAUCZYL PRACOWAC I ZARABIAC E ARIEL Odpowiedz Link Zgłoś
lavojtek Temat wykładów: ... 16.12.05, 12:38 Jak nadstawic tyłka amerykanom robić loda ruskim i jednoczesnie dmuchać własny naród! Odpowiedz Link Zgłoś
lavojtek Re: Temat wykładów: ... 16.12.05, 15:28 Jak nadstawic tyłka amerykanom robić loda ruskim i jednoczesnie dmuchać własny naród! Odpowiedz Link Zgłoś
bronek25 Re: Wykłady, czyli zajęcie dla byłego prezydenta 16.12.05, 12:45 A co może powiedzeć np;prezydent -elekt,gdyby go gdziekolwiek zaproszono? Jako profesor na uniwersytecie kardynala Wyszyńskiego może 'uraczyć" sluchaczy tym co przeciętny proboszcz w niedziele we wsiowym kościele i nic wiecej!W tych warunkach Kwasniewski ma o wiele wiecej doświadczen, przemysleń! Z marketingowego wiec także powodu, zaproszenie go na wyklady jest strzalem w dziesiatkę. W Polsce go lubią( bo gosciu da sie lubić)więc bez względu na niechęci polityczne, winniśmy się cieszyć,ze bedzie dobrze promował naszą ojczynę!A obrońcow , po stracie Papieża nie widać! Odpowiedz Link Zgłoś
malpa-z-paryza brawo panie prezydencie 16.12.05, 12:50 polak nigdy nie potrafi docenic to co ma.. pluje na swoich pisarzy, malarzy, ludzi, ktorzy tworza historie, ale za to uwielbiaja dyktatorow ( Pilsudzki)i uzupatorow ( krol Kaczor I) pseudo katolikow ( rydzyk) Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Re: Wykłady, czyli zajęcie dla byłego prezydenta 16.12.05, 13:28 "W Polsce go lubią( bo gosciu da sie lubić)więc bez względu na niechęci polityczne, winniśmy się cieszyć,ze bedzie promował... " Co takiego?! A W ŻYCIU! Zaraz zostanie ogłoszony Marodowy Miesiąc Modlitw o Trybunał Stanu dla Kwacha albo chociaż Narodowy Tydzień Modlitw o Katastrofę Samolotową dla tegoż... Odpowiedz Link Zgłoś
ukos A czy on nie jest doktorem? 16.12.05, 12:47 Honoris causa, oczywiście, tak jak magistrem. Odpowiedz Link Zgłoś
nemi13 wyklady ? a magister ? 16.12.05, 12:49 mamy go w d ....e . to tylko tytul i jestem przerazony z jaka wiedza sa obecni magistrowie . mowia w kazdym jezyku tylko ich rece bola . Odpowiedz Link Zgłoś
prawopl Kwaśniewski zawsze do usług: zatańczy, zaśpiewa. 16.12.05, 12:55 Wystarczy zapłacić. To wszystko. -- www.upadloscian.org.pl - kolejna afera z czasów prezydentury A.Kwaśniewskiego, który sympatyzuje z biznesami powiązanymi ze znanym aferzystą - sędzią. cytat ze strony www.upadloscian.org.pl Prezydent RP (Aleksander Kwaśniewski) nadaje w 2003 roku współtwórcom szkoły EWSPA wysokie odznaczenia państwowe, w tym nawet ... "Krzyż Komandorski Orderu Odrodzenia Polski z Gwiazdą". Dzieje się to w czasie gdy ogólnopolska prasa już od miesięcy opisuje aferę sędziego Dariusza Czajki, który jest założycielem- kanclerzem tej uczelni. Tymczasem żona Pana Prezydenta (Jolanta Kwaśniewska) patronuje imprezom organizowanych na jachcie Fryderyk Chopin należącym do uczelni EWSPiA. Zakup tego jachtu po okazyjnej cenie również ma związek jak sugeruje prasa z pozostałymi upadłościami bezkarnego sędziego Czajki. Również to właśnie należąca do żony Pana Prezydenta (Jolanta Kwaśniewska) firma "Royal Wilanów" występuje do założyciela Eko-Mysiadło przed ogłoszeniem przez sędziego Dariusza Czajkę upadłości Eko-Mysiadło z zainteresowaniem pośrednictwa w zakupie terenów tej firmy. Osobą, która z własnej inicjatywy zgłosiła się w tej sprawie reprezentując firmę Jolanty Kwaśniewskiej był Marek Zabrzeski - którego kilka lat później Polska poznała z następujących publikacji prasowych: W 2005 roku tygodnik WPROST pisze: "Interesy z Andrzejem Kuną i Aleksandrem Żaglem robił także Marek Zabrzeski, obecny zarządca firmy Nieruchomości Royal Wilanów Jolanty Kwaśniewskiej." Również jak pisze w 2005 roku PRZEKRÓJ: "Żona świeżo wybranego prezydenta wzięła udział w kameralnym spotkaniu wigilijnym z Andrzejem Kuną i Aleksandrem Żaglem - wspólnikami w interesach szpiega Władimira Ałganowa. Na spotkaniu w hotelu Holiday Inn był też Edward Mazur - zdaniem prokuratury zleceniodawca zabójstwa byłego szefa policji Marka Papały. Spotkanie współorganizował stary znajomy Kwaśniewskiej Marek Zabrzeski." Sędzia Dariusz C. nie został usunięty z zawodu, do czego aktywnie przyczynił się występując w jego obronie zatrudniony w założonej przez sędziego Dariusza C. uczelni EWSPA Tadeusz Szymanek, sędzia Sądu Najwyższego, a prywatnie ojciec Jolanty Szymanek Deresz - która tak się składa jest szefową kancelarii Prezydenta RP (Aleksander Kwaśniewski). Sędzia Dariusz C. i pozatrudniani w powiązanych z nim biznesach sędziowie różnych instancji ogłaszali pośpiesznie upadłości firm, których majątek następnie trafiał do biznesów powiązanych z Dariuszem C. - jak pisze prasa (zarzut czerpania korzyści majątkowych z prowadzonych przez tych sędziów spraw). Odpowiedz Link Zgłoś
nemi13 Re: Kwaśniewski zawsze do usług: zatańczy, zaśpi 16.12.05, 13:06 zapytaj sie o zdanie znawcow konstytucji , co moze prezydent . nie sra sie na swego reprezentanta . a ja go sie nie wstydze . Odpowiedz Link Zgłoś
prawopl Re: Kwaśniewski zawsze do usług: zatańczy, zaśpi 16.12.05, 14:01 nemi13 napisała: > zapytaj sie o zdanie znawcow konstytucji , co moze prezydent . nie sra sie na > swego reprezentanta . a ja go sie nie wstydze . A ja się go wstydzę. Wstydzę się też jego przyjaciół - kryminalistów. Wstydzę się, że reprezentant narodu koncentruje się na swoich prywatnych sprawach - ułaskawieniu swojego przyjaciela - przestępcy - Zbyszka Sobotki z SLD. Gdybym na niego głosował, to dzisiaj czułbym się okłamany. Zbyszek z SLD, przyjaciel Kwaśniewskiego, dostał wyrok 3,5 roku więzienia. Wyrok jest prawomocny (został utrzymany przez wszystkie instancje). Pan Kwaśniewski ma jednak widać inny pogląd na tę sprawę. Uważa, inaczej niż polski Wymiar Sprawiedliwości, że Zbyszek z SLD, jego przyjaciel, nie powinien trafić do kryminału nawet na jeden dzień. Osobiście odbieram to zachowanie jako podważanie autorytetu państwa, właśnie dlatego że sprawa dotyczy przyjaciela Kwaśniewskiego. A tak na marginesie, to skandalem jest to z kim zadaje się Kwaśniewski. Zgadzam się, że ma prawo mieć przyjaciół, ale dlaczego przyjaciele Kwaśniewskiego to przestępcy?! -- www.upadloscian.org.pl - kolejna afera z czasów prezydentury A.Kwaśniewskiego, który sympatyzuje z biznesami powiązanymi ze znanym aferzystą - sędzią. Odpowiedz Link Zgłoś
wuetend Re: Kwaśniewski zawsze do usług: zatańczy, zaśpi 16.12.05, 16:16 > > A tak na marginesie, to skandalem jest to z kim zadaje się Kwaśniewski. Zgadzam > > się, że ma prawo mieć przyjaciół, ale dlaczego przyjaciele Kwaśniewskiego to > przestępcy?! > > -- > www.upadloscian.org.pl - kolejna afera z czasów prezydentury > A.Kwaśniewskiego, który sympatyzuje z biznesami powiązanymi ze znanym > aferzystą - sędzią. Wnioskuje, ze skoro tak dobrze znasz jego przyjaciol to sam musisz byc jego dobrym przyjacielem. Idac tym torem - jest spore prawdopodobienstwo ze sam jestes przestepca. Wiec nie afiszuj sie tak publicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
prawopl każdy zna Zbyszka z SLD 16.12.05, 16:51 wuetend napisał: > > > > > A tak na marginesie, to skandalem jest to z kim zadaje się Kwaśniewski. > Zgadzam > > > > się, że ma prawo mieć przyjaciół, ale dlaczego przyjaciele Kwaśniewskiego > to > > przestępcy?! > > > > -- > > www.upadloscian.org.pl - kolejna afera z czasów > prezydentury > > A.Kwaśniewskiego, który sympatyzuje z biznesami powiązanymi ze znanym > > aferzystą - sędzią. > > > Wnioskuje, ze skoro tak dobrze znasz jego przyjaciol to sam musisz byc jego > dobrym przyjacielem. Idac tym torem - jest spore prawdopodobienstwo ze sam > jestes przestepca. Wiec nie afiszuj sie tak publicznie. > Zbyszka z SLD każdy zna. To nie byle kto. Wice-szef MSWiA. Przyjaciel Kwaśniewskiego. Przestępca, skazany na 3,5 roku więzienia. Mimo to, to "porządny" facet według Kwaśniewskiego. Przyznam się nieśmiale, że nigdy nie czułem się przyjacielem Kwaśniewskiego - nie należę do SLD, nie mam na imię Zbyszek, ani też nie byłem nigdy skazany. Mam więc przeczucie, że nie zasługuję na przyjaźń Pana Kwaśniewskiego. Zbyszek z SLD, to co innego.. Osobiście wstydziłbym się podać Kwaśniewskiemu rękę, a nawet nogę, skoro jego przyjaciółmi są przestępcy. Po co wikłać się w takie środowisko? -- www.upadloscian.org.pl - kolejna afera z czasów prezydentury A.Kwaśniewskiego, który sympatyzuje z biznesami powiązanymi ze znanym aferzystą - sędzią. Odpowiedz Link Zgłoś
skorpionos Re: Kwaśniewski zawsze do usług: zatańczy, zaśpi 16.12.05, 17:18 Gościu , zmień tekst. Już źle się robi na widok tego co wypisujesz. Dało to coś? Ktoś to czyta ? Odpowiedz Link Zgłoś
kuczynski2 Re: Wykłady, czyli zajęcie dla byłego prezydenta 16.12.05, 12:59 Mogłaby sobie Szanowna Pani dziennikarka podarowac ten niemądry tytul. Jest to wyraz bardzo brzydkiej małosci wobec wybitnego polityka o niemalych zaslugach dla kraju. Wstyd szanowna Pani. Waldemar Kuczynski www.kuczyn.com Odpowiedz Link Zgłoś
kroczak Re: Wykłady, czyli zajęcie dla byłego prezydenta 16.12.05, 16:41 Brawo panie Kuczynski tylko zapomniał pan dodać że ta pani to zwykły wyciruch.Za byle jaki tekścik pani ta nawet by wypijała z du.y krew aby dostać parę groszy,tacy są pismacy w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
pinia1a Re: "Panta rei"...odp. dla m635 16.12.05, 12:59 Jeszcze "Kaczorki" i "Rydzyki" wyjdą Ci bokiem i zatęsknisz do tego "Kwacha", którego tak nienawidzisz. Historia wszystkich oceni, musi minąć tylko trochę czasu. Odpowiedz Link Zgłoś