Dodaj do ulubionych

Dorn: zamykanie ZOZ-u to złamanie prawa

30.12.05, 16:22
smieszny dornik wprowadza swoj stanik wojenny:)
Obserwuj wątek
    • p.atryk Min.Dorn-rozbawiles mnie setnie! 30.12.05, 16:23
      Taaaak? :-))))).A jak Dorn na to wpadl? Niby PRAWO i Sprawiedliwosc,ale
      rozsadku brakuje,a co tu mowic o znajomosci prawa? Kabaretowe teksty,w
      rzeczy samej :)))
      • pndzelek lekarze sa bez ochrony 30.12.05, 16:25
        im nic nie wolno
        jedyne co moga to placic podatki
        • coitusik a co sie stanie, jak wszyscy lekarze pojda na .... 30.12.05, 16:27
          zwolnienie lekarskie od 1 stycznia,
          sprytny dorniku ?
          • antipatico Łamaniem prawa jest niezamykanie ust przez Dorna. 30.12.05, 16:30
            • miss.take Biale niedziele 3x w tygodniu??? 30.12.05, 16:43
              Buhahahaha
              Moze sie jeszcze Dorn zalapie na text roku!

Moze od razu zadekretowac, ze niedziela jest od poniedzialku do piatku?

Podpowiem wam towarzyszu Dorn, ze lepiej dla przykladu rozstrzelac 5000 lekarzy.
              Tak samo glupie jak wasz pomysl z wcieleniem ich do wojska ale przynajmniej nie
              smieszne.
              • jaruzel2 Re: Biale niedziele 3x w tygodniu??? 30.12.05, 18:49
                ha, ha - cwaniaczki do woja!
                Do woja marsz, do woja, a ty nie płacz mamono moja...
                • hegemon72 [...] 30.12.05, 19:24
                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                  • anuszka_ha3.agh.edu.pl Będąc Młodą Lekarką 30.12.05, 21:19

Będąc młodą lekarką, zostałam powołana do wojska...

Fantastyczny materiał na kolejny odcinek w Powtórce z Rozrywki.

→ → → → → → → → → → → →
                    Nadchodzi Era Mohera!
                    ← ← ← ← ← ← ← ← ← ← ← ←
                    • alfaomega7 POZ.REPUBLIKA.PL - to juz bylo 2 lata temu ... 30.12.05, 21:24
                      Czyli 2003/2004 ...

potem na przełomie 2004/2005 było jakoś normalnie, bo komuchy z SLD jakoś uczą
                      się na błędach ... a teraz od nowa - tym razem w roli głównej kolejny geniusz -
                      tym razem od rolnictwa (prezes NFZ byl wcześniej prezesem Agencji
                      Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa z której "zrezygnował" ze względu na
                      problemy z AJAXEM).

• jagnieszkaa Reagan - to było ze 30 lat temu? 30.12.05, 21:45
                        W każdym razie przed moim urodzeniem.
                        Jeśli dobrze wiem, to prezydent Ronald Reagan jednym podpisem jednego dnia
                        zwolnił z pracy ponad 20 000 (dwadzieścia tysięcy) kontrolerów ruchu
                        lotniczego, i w ten sposób związek zawodowy, który trząsł Amewryką, z dnia na
                        dzień przestał istnieć.
                        Upadł i więcej nie powstał.
                        A samoloty jak latały, tak latają.
                        Howgh.
                        • adas313 Sprywatyzować służbę zdrowia i NFZ!!!!! 30.12.05, 22:13
                          Oraz dopuścić konkurencyjne prywatne zakłady ubezpieczeniowe!

Inaczej za tzw. "składkę zdrowotną" nadal otrzyma się wyłącznie prawo ustawienia
                          się w kolejce.
                          • centrolew Lekarze w kamasze! 30.12.05, 23:13
                            Ludzie, gdzie my żyjemy?! Ministra trzeba ubrać w taki specjalny kaftan z
                            długimi rękawami wiązanymi z tyłu! Rozumiem, że brakuje pieniędzy w budżecie
                            NFZ, ale nie można nikogo zmuszać do niewolniczej pracy. Sam zrezygnowałem z
                            pracy w zawodzie lekarza, bo nie mam zamiaru męczyć się za 700,- zł miesięcznie
                            ze świadomością, że ze względu na brak szkoleń i dokształcania (na które trzeba
                            wydawać spore pieniądze) pewnego dnia popełnię błąd i komornik zlicytuje mi
                            wszystko, do czego doszedłem ciężką wieloletnią pracą... Nie, dziękuję za taki
                            biznes!
                            • nikodem123 Re: Lekarze w kamasze! 30.12.05, 23:22
                              Ale to nie bedzie przecież niewolnicza praca - to bedzie wielkie picie herbaty!
                              Co nie potrafisz stwierdzić, że stan pacjenta przerasta Twoje umiejętnosci,
                              wobec czego zażadasz konsultacji specjalisty.

A żołdzik będzie plynął!

To prawda, że traktują (te Dormy) lekarzy poniżej krytyki, ale przecież
                              lekarze to są ludzie na poziomie intelektualnym. Nich no ten Dorm wprowadzi tą
                              swoją militaryzację, którą kopiuje po Jaruzelskim. Zobaczymy jak na tym wyjdzie!
                              • centrolew Re: Lekarze w kamasze! 30.12.05, 23:26
                                nikodem123 napisał:

> Ale to nie bedzie przecież niewolnicza praca - to bedzie wielkie picie herbaty!
                                (...)
                                > A żołdzik będzie plynął!

No w sumie racja... Taki żołd może być lepszy niż niejedna pensja. Może to jest
                                wyjście? Hihi.., za chwilę groźba wcielenia do wojska będzie traktowana jako
                                obietnica. ;-)
                                • nikodem123 Re: Lekarze w kamasze! 30.12.05, 23:37
                                  No stary!

Jeśli jesteś lekarzem to nareszcie bedziesz mógł uprawiać swój zawód na
                                  najwyższym europejskim poziomnie.

Tomografia komputerowa za 500 PLN dla wszystkich!!

Scyntygrafia serca dla wszystkich z chorobą wieńcową!!

Jeśli nie, to ja przepraszam - nie jestem w stanie podjąć decyzji
                                  terapeutycznej.

brawo Dorm - ja chcę do wojska!
                                  • jurek_rz Re: MICHTRIX wam pomoże. 31.12.05, 13:28
                                    wpisz.blox.pl/html/1310721,262146,13.html;jsessionid=FFDAB4E293A99543D4E441B7A67C1C65.tomcat2?708395
                                    • c.neeon A o to i dane o zarobkach w sektorze zdrowotnym!!! 31.12.05, 15:56
                                      www.stat.gov.pl/dane_spol-gosp/praca_ludnosc/zatr_wyn/2005/Ipol/15.doc
                            • dziadek544 Re: Lekarze w kamasze! 31.12.05, 12:28
                              centrolew napisał:

Sam zrezygnowałem z
                              > pracy w zawodzie lekarza, bo nie mam zamiaru męczyć się za 700,- zł miesięcznie
                              > ze świadomością, że ze względu na brak szkoleń i dokształcania (na które trzeba
                              > wydawać spore pieniądze) pewnego dnia popełnię błąd i komornik zlicytuje mi
                              > wszystko, do czego doszedłem ciężką wieloletnią pracą...

Widzę brak logiki i konsekwencji w tym wywodzie.
                              Co miałby zlicytować, jeżeli zarabiałeś 700zł?
                              :-)
                            • awm10 Re: Lekarze w kamasze! 31.12.05, 14:55
                              chyba go pogięło, albo mu sodowa do głowy uderzyła.
                              Gdyby komuchy coś takiego powiedziały, to by się działo.
                              Aleśmy wybrali.
                          • mindhardcore Re: Sprywatyzować służbę zdrowia i NFZ!!!!! 31.12.05, 16:15
                            postuluję dwa rozwiązania - pierwsze - płatne studia medycyny - kredytowane
                            przez państwo - kredyt malałby w kolejnych przepracowanych latach w służbie
                            zdrowia - jeśli nie podjętoby pracy - kredyt należałoby spłacić gotówką - to
                            zmniejszyłoby drenaż mózgów.
                            Dwa -należałoby całkowicie sprywatyzować służbę zdrowia i rozgonić ZUS, a
                            składki powinien płacić sobie każdy sam jak za ubezpieczenie samochodu.
                            Zostawić rezerwę budżetową dla najbiedniejszych, którzy nie mogą sami tego
                            finansować.
                        • adas313 Re: Reagan - to było ze 30 lat temu? 30.12.05, 22:21
                          > Jeśli dobrze wiem, to prezydent Ronald Reagan jednym podpisem jednego dnia
                          > zwolnił z pracy ponad 20 000 (dwadzieścia tysięcy) kontrolerów ruchu

ZWOLNIŁ a nie WCIELIŁ :o))))
                          Niech NFZ zatem szuka nowych lekarzy - podobno jest dużo młodych, zdolnych,
                          którzy nie mogą sie przebić, może im trzeba dać szansę :o)))
                        • nicknaczacie Re: Reagan - to było ze 30 lat temu? 31.12.05, 06:18
                          Bardzo trafne porownanie do planowanej akcji ministra Dorna. Proste rozwiazanie okazalo sie
                          prostackim. Wtedy wielu sadzilo, ze ta decyzja Regana i koncepcja deregulacji rozwiaze problem. Z
                          perspektywy czasu widac, ze deregulacja okulawila przemysl lotniczy. Zobacz na przyklad ten link:
                          www.factmonster.com/ce6/bus/A0802898.html
                          • jajarz Re: Reagan - to było ze 30 lat temu? 31.12.05, 08:34
                            dude, what is your point? how does it apply to the topic? since when
                            ‘factmoster’ is an reliable source for any info - get your facts right....
                          • donkowalski do nicknaczacie oraz Ludwika 31.12.05, 10:28
                            rozumiem ze chodzi ci o ten fragment:
                            The Airline Deregulation Act of 1978 allowed airlines to set their own routes
                            and after 1982 let them set their own fares. In 1984 the CAB was abolished; the
                            Federal Aviation Administration now regulates airline safety. Lower fares and
                            greater competition increased the number of passengers from 297 million in 1980
                            to over 455 million in 1988, producing complaints about congestion and safety.
                            Financial problems in the 1980s after deregulation of the industry led to a
                            period of labor strife. A number of major carriers were either bought by other
                            airlines or forced out of business, and small start-up airlines began serving
                            niche markets.

strona rzeczywiscie wyglada troche niepowaznie. to chyba jakas internetowa
                            encyklopedia dla uczniow szkol podstawowych, ale mniejsza o to!

Czy ty liczysz na to, ze ludzie jezykow nie znaja czy zwyczajnie sam masz
                            problem z rozumieniem czytanych tekstow...???

Do Dorna: Wszyscy sie czasem zapedzamy w slowach. mi raczej ciezko sobie
                            wyobrazic leniwych doktorkow na poligonie. Oni stanowiliby wtedy podwojne
                            zagrozenie bezpieczenstwa narodowego (oprocz skarajnego egoizmu, - co nie idzie
                            w parze z porzadanymi cechami zolnierza - dojdzie w wojsku jeszcze handel
                            skorami). niech juz lepiej lecza tylko nas cywilow tym cyklonem czy
                            pawulonem....
                            ja bym radzil zwyczajnie zaplacic tyle ile mozna tym, co chca uczciwie i ciezko
                            pracowac oraz dac szanse mlodym i zdolnym - za rok rynek znow sie napelni - a
                            tych patafianow pozbawic uprawnien za lamanie przysiegi lekarskiej i niech
                            pojda na budowe za 500 zl jak im 700 (+ "extras")za malo.
                            • awm10 Re: do nicknaczacie oraz Ludwika 31.12.05, 15:01
                              nie ma z czego im płacić, becik jest ważniejszy.
                              Czeka nas odpływ lekarzy do unii.
                              Nasi moherowi geniusze - co za takt i zdolność prowadzenia negocjacji.
                        • jajarz Re: Reagan - to było ze 30 lat temu? 31.12.05, 08:28
                          i jak to ma sie do rzeczy?
                    • melipol To dlatego kopiesz staruszki idace do kosciola? 31.12.05, 06:31
                      anuszka_ha3.agh.edu.pl napisała:

>
                      > Będąc młodą lekarką, zostałam powołana do wojska...
                      >
                      > Fantastyczny materiał na kolejny odcinek w Powtórce z Rozrywki.
                      >
                      >
                      > → → → → → → → → → →
                      > → →
                      > Nadchodzi Era Mohera!
                      > ← ← ← ← ← ← ← ← ← ←
                      > ← ←
                    • minimol Re: Będąc Młodą Lekarką 31.12.05, 06:52
                      Ja tez bylam w wojsku jako sluzba medyczna. Nasi dowadzacy na tematy medyczne
                      wiedze mieli zadna i wydawalo im sie ze lekaz o musi byc mezczyzna a kobieta to
                      tylko salowa, bo w/g jednego kaprala to tylko do tego sie kobiety nadawaly.
                      zaluje ze nie mozecie zobaczyc jego miny jak wyladowal w izolatce kiedy to jego
                      zatrucie pokarmowe (czytaj kac) pewna mloda lekarka postanowila zdiagnozowac
                      jako chorobe zakazna i poddac pacjenta kwarantannie w celu chronienia calego
                      zgrupowania wojskowego. Oczywiscie, pielegniarze (faceci) sami zglaszali sie na
                      dyzury na ochotnika... A co do bialych niedziel, polowa dowodzocych w wojku to
                      daltonisci, a druga polowa nie zna dni tygodnia.
                      A swoja droga, jak my osiolki glosowalismy na baranki to teraz mamy folwark
                      zwierzecy.
                      Wesolego nowego roku
                • and-j1 LECI ........ KAMASZOWY ...... KABARECIK ... !? 31.12.05, 12:21
                  jaruzel2 napisał:

> ha, ha - cwaniaczki do woja!
                  > Do woja marsz, do woja, a ty nie płacz mamono moja...
                • jag007 Re: Biale niedziele 3x w tygodniu??? 31.12.05, 13:40
                  pomysl jest przedni... a moze panie ministrze dorn w ramach sluzby wojskowej
                  wyslac bialy kontyngent do iraku???? zycze wam panowie sukcesow w umacnianiu
                  wladzy "ludowej".
              • jaknigdy Re: Biale niedziele 3x w tygodniu??? 31.12.05, 13:10
                Można też lekarzy internować. Może na Irkuck. Jedzie się 2 tygodnie więc może
                po drodze dojdą do wniosku, że trzeba zawrócić. Czasami mam wrażenie, że
                niektórzy politycy powinni spędzić tam trochę czasu, może by im wywietrzały z
                głowy idiotyczne pomysły. Propagują politykę prorodzinną, a kto nas będzie
                leczył, jak wszyscy pojadą do Anglii etc.? Jeżeli już tak chętnie wracamy do
                komunistycznych rozwiązań to wprowadźmy zasadę wszystkim po równo, proponuję
                zrównanie pensji i dodatków do poziomu górników.

Może niekoniecznie równie "wesołego" Nowego Roku
            • phun Dorn ma skonnosci Schizofreniczno - Faszystowskie 30.12.05, 19:02
              Tak jak caly pis zreszta, podobnie jak NSDAP ktory doszedl do wladzy na fali
              faszyzmu, nazizmu, nacjonalizmu, i szowinizmu tak teraz i tutaj w polsce PIS
              wykorzystujac podobne tendencje w narzodzi przejal pelnie wladzy tak jak NSDAP
              ktora szukala wszedzie swoich wrogow, lacznie za a w szczegolnosci wsrod
              sasiadow tak teraz i pis buduje swa doktryne na wrogosci do wszystkich swoich
              sasiadow obecnej Polski: zwlaszcza do Rosji Niemiec a takze i do wszystkich
              innych panstw ktore nie podzielaja pisowej filozfofi politycznej. Pis dziala na
              szkode panstwa Polskiego zas panstwo traktuje jako swoj wlasny folwark ktorym do
              woli moze zarzadzac, pis szuka spiskow te poszukiwania spiskow nie maja granic
              ani czasowych ani przestrzennych to poszukiwanie spiskow jest bardzo zbiezne z
              tym co robil Adolf Hitler trzeba powstrzymac rozpad tego panstwa jaki funduje
              nam pis przez przyspiwszone wybory dopoki sa jeszcze mozliwe.
              • mlepek Re: Dorn ma skonnosci Schizofreniczno - Faszystow 01.01.06, 10:21
                a ty masz manię prześladowczą
          • p.atryk Min.Dorn... 30.12.05, 16:33
            ...kompromituje sie takimi stwierdzeniami.Juz student pierwszego semestru
            prawa w piec sekund osmieszy wykladnie Dorna.
            Pytanie-co robi czlowiek o takich kompetencjach i takiej znajomosci podstaw
            prawa na stanowisku ministra w rzadzie RP ???
            Za podobna glupote w jakiejkolwiek zachodzniej demokracji Dorn zostalby
            zdymisjonowany w +/- 12 godzin.
            • mattino Re: Min.Dorn... 30.12.05, 21:12
              najprawdopodobniej w -12h ... czyli pol doby przed gloszeniem takich bzdur ;D
        • wuuuj od lapowek tez placa? 30.12.05, 18:01
      • darek_pn Jeszcze krok a będą zmuszać do pracy ... 30.12.05, 17:58
        ... i zamkną granice.
        Ja stąd spadam :)
        Informatyk (całkiem niezły)
        • usiruf Re: Jeszcze krok a będą zmuszać do pracy ... 30.12.05, 18:03
          Powodzenia!
          • erg_samowzbudnik Re: Jeszcze krok a będą zmuszać do pracy ... 30.12.05, 20:58
            usiruf napisał:

> Powodzenia!

Zmuszać jak zmuszać, ale zażądaja zwrotu pieniędzy za naukę . oczywiscie wg
            swoich wyliczeń gdzie kazdy koszt pomnożony parę razy.
      • bateau1 Dorn - spieprzaj dziadu! 30.12.05, 18:01
        No to teraz można lekarzy za darmo do roboty zapędzić strasząc prawem!!!!
        Przecież kontrakty są niepodpisane!!!

Trochę poczekajcie Polacy, niedługo Jarek Kaczyński i jego pomgierzy wezmą
        kodeks karny do ręki...no i zap.... do roboty wszyscy równo za darmo!!!
      • walbrzych RZĄD MARCINKIEWICZA - STANEM WOJENNYM 30.12.05, 20:58
        p.atryk napisał:

> Taaaak? :-))))).A jak Dorn na to wpadl? Niby PRAWO i Sprawiedliwosc,ale
        > rozsadku brakuje,a co tu mowic o znajomosci prawa? Kabaretowe teksty,w
        > rzeczy samej :)))

WYGRANE WYBORY PISUARÓW I POWOŁANIE RZĄDU MARCINKIEWICZA Z DORNEM I WASSERMANEM BYŁY PRAKTYCZNIE WPROWADZENIEM STANU WYJĄTKOWEGO W TRZECIEJ RZECZYPOSPOLITEJ. TERAZ CZAS NA OBOZY INTERNOWANIA DLA KRYTYKÓW DORNA I WASSERMANNA.

PS. ZAWSZE BAŁEM SIĘ POZYTYWNEGO ODCZYNU WASSERMANNA...
      • kroczak Re: Min.Dorn-rozbawiles mnie setnie! 30.12.05, 21:35
        Byle parch straszy jak za głębokiej komuny,Dorn mozesz straszyć tą
        rekordzistkę w cykałkach,od polskich lekarzy wara brykaj na drzewo iwreju.
        • tematyk Re: Min.Dorn-rozbawiles mnie setnie! 31.12.05, 00:23
          Nie popieram Dorna ale, please, dajmy spokoj z wyciaganiem pochodzenia. Dorn
          jest Polakiem a ze ma zydowskie korzenie no to co ztego. Mysle, ze wielu Polakow
          moglo miec takie drzewo genealogiczne siegajac pare pokolen w tyl, jako ze Zydow
          bylo w Polsce miliony.
          • tomograf Re: Min.Dorn-rozbawiles mnie setnie! 31.12.05, 01:12
            Ale kochanka Dorna jest gojką!
          • john_jasny Re: Min.Dorn-rozbawiles mnie setnie! 31.12.05, 04:04
            tematyk napisał:

> Nie popieram Dorna ale, please, dajmy spokoj z wyciaganiem pochodzenia. Dorn
            > jest Polakiem a ze ma zydowskie korzenie no to co ztego. Mysle, ze wielu
            Polako
            > w
            > moglo miec takie drzewo genealogiczne siegajac pare pokolen w tyl, jako ze
            Zydo
            > w
            > bylo w Polsce miliony.
            ==========================================================================
            Ogolnie masz racje, ale przypomnij sobie jakimi metodami PIS walczyl o wladze
            (casus Kurski), wobec tego forumowicze sa usprawiedliwieni stosujac ta sama
            metode. Po drugie forma rzadzenia przypominajaca metody komunistow musi spotkac
            sie z zdecydowanym odporem. Mysle ze swiatli Polacy musza twardo stanac oporem
            przed nowym magacym sie zdazyc totalitaryzmem. Nalezy pamietac ze dyktatury
            czesto mialy korzenie w rodzacych sie demokracjach. Niestety wladza ma to do
            siebie ze bez specjalnie silnych mechanizmow stabilizujacych szybko degeneruje
            sie i chce byc zachowana na blizej nie okreslony czas. Duza role odgrywaja
            elemrnty oboczne wladzy tzw lizidupcy, to oni sa motorem napedowym tej
            degeneracji
            • donkowalski Re: Min.Dorn-rozbawiles mnie setnie! 31.12.05, 11:27
              1. casus Kurski - dowiedziono ponad wszelka watpliwosc, ze dziadek donalda
              byl "wermachtowcem", watpliwosci moga byc tylko, co do tego czy byl wcielony
              sila czy tez dobrowolnie. czemu ten wielki dziadek patriota nie zdezerterowal,
              nie wstapil do AK albo chocby do AL?
              niemcy to wiedza ale.... nie powiedza. dlaczego(oni popieraja donalda)? czemu
              sam donald nie wystapi o dokumenty by rozwiac watpliwosc? czemu my mielibysmy o
              tym nie wiedziec? jaki jest sens ukrywania tej "chlubnej" przeszlosci?
              moj dziadek byl w AL (bo byl glupi) ale powiedzial, ze broni nosic nie bedzie
              bo jest chrzescijaninem. przylozyli mu pistolet do glowy ale zdania nie zmienil
              i ... byl sanitariuszem. chce wiedziec czy dziadek donalda tez byl sanitariuszem

2. epitety na tym forum nazywasz "swiatly czlowieku" "silnym mechanizmem
              stabilizujacym"? ja nazywam je brakiem wychowania oraz brakiem szacunku do
              wladzy i demokratycznych procedur w wyniku ktorych ta wladze mamy. a powyzsze
              tlumacze to sobie strachem wielu przed panstwem prawa i porzadku, bo ilu z was
              kantuje doktorku???
              • backspace2 Re: Min.Dorn-rozbawiles mnie setnie! 31.12.05, 12:28
                Samo to, że dziadek Tuska może być dla kogokolwiek ważny w czasie wyborów jest
                kompromitacją tego wyborcy. Nie pogrążaj się udowadniając, kim był dziadek
                Tuska, który nikogo nie powinien obchodzić.
              • jacek252 Re: Min.Dorn-rozbawiles mnie setnie! 31.12.05, 14:55
                ad1 Zdezerterował, uciekł do Polskiego Wojska na Zachodzie wiec o co ci chodzi?
                ad2 Jestes za odpowiedzialnością zbiorowa. Wszyscy lekarze kantuja to wszyscy
                mają ponieść karę, a dowody? A może wszyscy w Polsce kantują cwaniaczku i przy
                każdym trzeba postawić milicjanta i jakieś obozy by się przydały dla niepewnego
                elementu. Puknij sie w czoło z rozpędu baranie.
        • donkowalski Re: Min.Dorn-rozbawiles mnie setnie! 31.12.05, 10:42
          jakis ty "lekarz polski" skoro ty tysiace ba miliony ludzi/polakow pozbawiasz
          opieki medycznej???
          ani "lekarz", ani "polski"!
          kroczak, krok za kroczkiem sam brykaj! tylko ostroznie bo jak nozka peknie to
          moze byc tak ze refundacji za usg i gips nie dostaniesz...
          • mlepek Re: Min.Dorn-rozbawiles mnie setnie! 01.01.06, 10:31
            donkowalski napisał:

> jakis ty "lekarz polski" skoro ty tysiace ba miliony ludzi/polakow pozbawiasz
            > opieki medycznej???
            > ani "lekarz", ani "polski"!
            > kroczak, krok za kroczkiem sam brykaj! tylko ostroznie bo jak nozka peknie to
            > moze byc tak ze refundacji za usg i gips nie dostaniesz...
            Nie ja pozbawiam, tylko koledzy Dorna. Lekarze chcą leczyć i leczą. Ale muszą
            za coś się kształcić, bo za każde szkolenie płacą z własnej kieszeni. I nie po
            to ciężko pracowali całe swoje zawodowe życie, żeby teraz byle kto wycierał
            sobie gębę przysięgą lekarską i kazał im pracować za darmo. Realny socjalizm -
            to już było.
      • jazg1 Powołani do wojska będą przyjmowali w wojsku? 31.12.05, 08:59
        Bo przecież przychodnie będą nieczynne. Widać że Dorn i Religa nie mają
        pojęcia, o czym mówią. Skoro przychodnia jest nieczynna, to dokąc ma się udać
        pacjent? Do jednostki wojskowej albo wojskowego szpitala??
      • x.agave a niesolidnych rzemieslnikow 31.12.05, 16:57
        np instalatorów łazienek? Też do woja, nich sie naucza!
    • sisgw Dorn - Jaruzelski ZOZu 30.12.05, 16:29
      czy dobrze zrozumiałem - umilitarnienie lekarzy nas czeka?
    • okazik 5 złotych z 76 na ubezpieczenie zdrowotne dla 30.12.05, 16:31
      lekarzy pierwszego kontaktu, pozostałe 71 złotych na firmy farmaceutyczne i
      koszty własne NFZ. Dlaczego nie rozliczacie całej skladki panowie politycy
      Dorn, Religa, urzednicy NFZ? Może tam sa rezerwy?
      • greg0.75 Re: 5 złotych z 76 na ubezpieczenie zdrowotne dla 30.12.05, 16:35
        no, są jeszcze lekarze - specjaliści, szpitale, hospicja...
        • okazik Re: 5 złotych z 76 na ubezpieczenie zdrowotne dla 30.12.05, 16:38
          czy znasz konkrety? Jestem bardzo ciekawy całości rozliczenia skladki
      • neo1113 Re: 5 złotych z 76 na ubezpieczenie zdrowotne dla 30.12.05, 19:23
        jakie 76, ja płacę coś około 140
    • haen1950 Re: Dorn: zamykanie ZOZ-u to złamanie prawa 30.12.05, 16:32
      Na konferencji były jeszcze takie pomysły:
      - cywilne procesy ze wspomaganiem prokuratora,
      - mobilizacja lekarzy, czyli w kamasze,
      - wyrzucanie lekarzy z lokali komunalnych.

Prywatna wojna Dorna, panowie doktorzy, diagnoza potrzebna.
      • przyladek.dobrej.nadziei Re: Dorn: zamykanie ZOZ-u to złamanie prawa 30.12.05, 16:36
        haen1950 napisał:

> Na konferencji były jeszcze takie pomysły:
        > - cywilne procesy ze wspomaganiem prokuratora,
        > - mobilizacja lekarzy, czyli w kamasze,
        > - wyrzucanie lekarzy z lokali komunalnych.
        >
        > Prywatna wojna Dorna, panowie doktorzy, diagnoza potrzebna.

Myslalem ze Wassermana nikt nie przebije. Mylilem sie.
        • usiruf Wejscie Lutka 30.12.05, 18:06
          Lutek po prostu pozazdroscil i stwierdzil ze jak sie postara to sie jeszcze
          zalapie na najglupsze wystapienie 2005.

przyladek.dobrej.nadziei napisał:

> haen1950 napisał:
          >
          > > Na konferencji były jeszcze takie pomysły:
          > > - cywilne procesy ze wspomaganiem prokuratora,
          > > - mobilizacja lekarzy, czyli w kamasze,
          > > - wyrzucanie lekarzy z lokali komunalnych.
          > >
          > > Prywatna wojna Dorna, panowie doktorzy, diagnoza potrzebna.
          >
          > Myslalem ze Wassermana nikt nie przebije. Mylilem sie.
      • miss.take Re: Dorn: zamykanie ZOZ-u to złamanie prawa 30.12.05, 16:45
        haen1950 napisał:

> Prywatna wojna Dorna, panowie doktorzy, diagnoza potrzebna.

To nie choroba to glupota niestety.
    • block-buster Po to wlasnie resorty silowe sa dla kaczorow 30.12.05, 16:33
      Aby grozbami,aresztowaniami lub sprawami sadowymi zalatwiac sprawy gospodarcze
      i administracyjne.Chcieliscie prawa i sprawiedliwosci.No to MATA...
    • langston BRAWO DORN!!!! 30.12.05, 16:35
      Lekarzom wydaje sie ze sa kolejna "wladza" w Polsce.
      Juz nie wiem piata czy dziesiata po dziennikarzynach oczywiscie.
      • jjr44 kuba, korea, białoruś 30.12.05, 16:42
        Lekarze pełnią misję więc nie mogą się upominac o kasę, prawda? Znaczy mają
        obowiazek pracowac za grosze i nie marudzic? Stuknij sie człowieku w głowę.
        • langston Przewrocilo ci sie w glowie od tej "demokracji" 30.12.05, 16:43
          Maja prawo ...postepowac zgodnie z prawem czyli ew. strajkowac.
          Zadne fochy i widzimisie nie powinny byc tolerowane.
          • johngalt Lekarz niewolnikiem ludu 30.12.05, 16:54
            Jesli ktos placi mi mniej niz ja zadam, to mu nie sprzedaje. Czy chodzi tu o
            lizaki czy ulugi lekarskie nie ma zadnej roznicy.
          • jjr44 chyba czytac nie umiesz 30.12.05, 16:56
            Ci ludzie nie podpisali kontraktów z NFZ. Za darmo mają pracowac? Z definicji
            powinni zgodzic się na warunki NFZ bo dobry urzędnik wie lepiej ile kasy im
            potrzeba? Zgodnie z prawem to oni nie mają podstaw żeby podjąc pracę.
            Pracowałbyś bez umowy? Zgodziłbyś się gdyby pracodawca powiedział ci że zapłaci
            ci 20% mniej niż chcesz? uważasz że lekarz ma obowiazek pracowa za tyle ile NFZ
            mu da? A jak jutro okaże się ze NFZ może da tylko 2,5zł zamiast 5 to co? też do
            roboty i nie gadac?
            A Dorn się ośmiesza - niech powie niby jakie prawo ci ludzie łamią.
            • langston ...a jak lekarz powie 30.12.05, 17:21
              ...a jak lekarz powie ze bedzie pracowal tylko z 5tys euro?
              Nie znam tu regulacji prawnych ale sprawa jest prosta:
              albo lekarze zlamia prawo i recje ma Dorn
              albo lekarze nie zlamia prawa i Dorn sie osmieszyl
              ...proste innego rozwiazania nie ma.
              Widzimisie i fochy nie maga byc brane pod uwage.
              • johngalt Re: ...a jak lekarz powie 30.12.05, 17:24

> ...a jak lekarz powie ze bedzie pracowal tylko z 5tys euro?

To albo mu zaplaca 5tys euro albo lekarz bedzie bezrobotny. Gdzie widzisz
                problem?
                • langston Re: ...a jak lekarz powie 30.12.05, 17:34
                  Wlasnie o to chodzi ze nie widze problemu.
                  Tylko moj przedmowca napisal ze ZOZ ma zaplacic lekarzowi tyle ile zazada.
                  • jjr44 Re: ...a jak lekarz powie 30.12.05, 22:54
                    Ech, czytałbyś ze zrozumieniem. To ty powiedziałeś że lekarz ma pracowac za
                    pieniądze zaproponowane przez NFOZ. to jest umowa o pracę. do mnie też
                    przychodzą czasem mili młodzi ludzie po studiach z zerowymi kwalifikacjami i
                    mówią: chcę 5 tys zł. A ja na to: niestety, nie mogę tyle panu zaproponowac.
                    Dla mnie pana kwalifikacje warte są obecnie znacznie mniej. I potem dogadujemy
                    się albo i nie.
                    Zawiera się kontakt po negocjacjach a tłumaczenie że lekarze nie mogą
                    negocjowac tylko muszą brac tyle ile im NFOZ daje jest śmieszne.

A gadanie lucka - chłopaka marianny rokity że jesli ktoś nie zawarł umowy o
                    pracę to i tak musi pracowac za darmo dlatego że jest lekarzem a ten zawód to
                    misja - no śmieszne jest. Pomysly wcialania lekarzy do armii też wesołe.
                    Jednoznacznie potwierdza to moją opinię o PiS - to są bolszewicy. Homo
                    sovieticus. Tym mi też na to wygladasz.
                • parsnip Re: ...a jak lekarz powie 30.12.05, 17:37
                  who's john galt ?
              • amhu Re: ...a jak lekarz powie 30.12.05, 17:27
                Langston, wbij sobie w koncu do glowy: brak podpisanego kontraktu to tak jakbys
                nie podpisal umowy o prace. Nie ma zatem wzajemnego stosunku prawnego miedzy
                stronami i jakichkolwiek wzajemnych zobowiazan. Czy zatem nasz Lucus
                Policmajster ma zamiar przymusic lekarzy do podpisania kontraktów na warunkach
                NFZ? Jesli tak, to jest najzwykleszym durniem, jako ze nikogo nie mozna
                przymusic do pracy.
                • langston Re: ...a jak lekarz powie 30.12.05, 17:35
                  jakos bardziej polegam na znajmosci rzeczy Ludwika niz Twojej.
                  • przypadek Re: ...a jak lekarz powie 30.12.05, 18:29
                    polegaj dalej, będziesz zimą w sandałkach chodził :-)
                    • zkyc Re: ...a jak lekarz powie (dokończenie) 30.12.05, 21:51
                      Autor: przypadek
                      polegaj dalej, będziesz zimą w sandałkach chodził :-)

na drewnianej podeszwach i sznurkowych paskach!!!!!!!!!!!!!!!

i będzie "Arbeit macht frei!"
                    • john_jasny Re: ...a jak lekarz powie 31.12.05, 04:17
                      przypadek napisał:

> polegaj dalej, będziesz zimą w sandałkach chodził :-)

============================================================

Popieram - bedzie chodzil w zimie w sandalkach do pracy i to przymusowej.
                      Pisalem powyzej o roli lizidupcow w demoralizacji wladzy.
                  • mario.osh twój wybór [błędny] 31.12.05, 12:41

• g7t Re: ...a jak lekarz powie 30.12.05, 22:24
                Ty Langston chyba się rydzyków najadłeś...
          • mario.osh ...na kube, na kube, trzeba ci, langson. szkoda 31.12.05, 12:37
            życia w zgniłej demokracji.
            • langston Malo podrozujesz po swiecie 31.12.05, 13:07
              nie myl demokracji z anarchia
        • kblach Re: kuba, korea, białoruś 30.12.05, 17:25
          jjr44 napisał:

> Lekarze pełnią misję więc nie mogą się upominac o kasę, prawda? Znaczy mają
          > obowiazek pracowac za grosze i nie marudzic? Stuknij sie człowieku w głowę.
          Nie zgadzam się z Tobą - misja to praca za DARMO, myślę, że to jest ideał, do
          którego wartoby się przybliżać. W tym roku 5zł, w przyszłym 4zł, za 2 lata...
          • jjr44 Re: kuba, korea, białoruś 30.12.05, 22:57
            No rzeczywiście, masz rację. to będzie realizacja programu tanie państwo. Dalej
            można tak z nauczycielami i resztą budżetówki. :-)))
            • szefunio1 Re: kuba, korea, białoruś 31.12.05, 01:25
              ... za wyjątkiem górników (bo jak im ktoś zaproponowałby im choć odrobinę mniej
              to wiadomo co by się stało)
        • janlol Dorn - pierwszy odważny 31.12.05, 12:58
          Nareszcie znalazł się odważny, który nie boi się lekarzy! Do tej pory wszyscy się ich bali bo pewnie każdy zdawał sobie sprawę, że może jutro zachorować. Lekarze to najbardziej zdeprawowana część społeczeństwa. "Do roboty!!!"
      • zibi111 Re: BRAWO DORN!!!! 30.12.05, 17:03
        langston napisał:

> Lekarzom wydaje sie ze sa kolejna "wladza" w Polsce.
        > Juz nie wiem piata czy dziesiata po dziennikarzynach oczywiscie.
        Po pierwsze zastanów się, jeśli podpisywanie kontraktów jest dobrowolne i
        podlega negocjacji, to jak niepodpisanie go może być złamaniem prawa. Poza tym
        lekarz ma tak jak pewnie ty na utrzymaniu rodzinę.I nie powołój się przypadkiem
        na przysięgę Hipcia, ponieważ ona nie mówi nic o stawianiu się do pracy czy
        negocjowaniu kontraktu.Mówi mianowicie o tym, że lekarz nie może przejść obok
        konającego czy wymagającego pomocy, a jeśli leczy to ma to robić najlepiej jak
        potrafi i na co mu pozwalają okoliczności.
      • kblach Re: BRAWO DORN!!!! 30.12.05, 17:19
        Proponuję: wszyscy lekarze do wojska i tam za darmo pracować!!! Po co Wam
        pieniądze, macie przecież etykę, czyż nie powiedziano: ..."nie samym chlebem
        żyje człowiek..."?
      • billy-the-kid Re: BRAWO DORN!!!! 31.12.05, 01:25
        To typowe dla ustrojów totalitarnych dezawuowac prasę nazywając ją
        dziennikarzynami. Każdy kto nie zgadza się z jedyną słuszną władzą jest
        "dziennikarzyną" . Literaci do pióra, studenci do nauki, lekarze do leczenia!!!
        Skąd my to znamy?
      • mlepek Re: BRAWO DORN!!!! 01.01.06, 10:37
        langston napisał:

> Lekarzom wydaje sie ze sa kolejna "wladza" w Polsce.
        > Juz nie wiem piata czy dziesiata po dziennikarzynach oczywiscie.

Pomśl zanim coś napiszesz. Jaką władzą? Będziesz pracował za grosze, tylko
        dlatego, że tego wymaga dobro większości? A sam brał kolejny kredyt aby podnieść
        swoje kwalifikacje i udoskonalić warsztat pracy?
    • przyladek.dobrej.nadziei Wraca obowiazek pracy? 30.12.05, 16:35
      Panie Dorn daruj pan sobie. Wroze PiSowi swietlana przyszlosc z takim
      rzadzeniem.
      • zkyc Re: Wraca obowiazek pracy? 30.12.05, 21:53
        przyladek.dobrej.nadziei napisał:

> Panie Dorn daruj pan sobie. Wroze PiSowi swietlana przyszlosc z takim
        > rzadzeniem.

Widać PiS jest przewidujący! Chcą wchłonąć Swietlisty Szlak!!!!!!!!!!!!!
    • ciaps Re: Dorn: zamykanie ZOZ-u to złamanie prawa 30.12.05, 16:38
      Nie sztuką jest się leczyć w klinikach rządowych Panie Dorn. Jako zwykły pacjent
      wiem jak wygląda skrzecząca rzeczywistość służby zdrowia. I wiem że ta
      wywalczona złotówka w mojej przychodni na pewno nie pójdzie na płace dr.
      Macieja, ale na podstawowe srodki medyczne.Najprościej jest pozamykać
      protestyjących lekarzy, pacjętów niech szlak trafi, a my czyli PiS reformujmy
      dalej mając wszystkich i wszystko w d....ie
      • zima0001 Re: Dorn: zamykanie ZOZ-u to złamanie prawa 30.12.05, 18:40
        ciaps napisał:
        > I wiem że ta
        > wywalczona złotówka w mojej przychodni na pewno nie pójdzie na płace dr.
        > Macieja, ale na podstawowe srodki medyczne.Najprościej jest pozamykać
        > protestyjących lekarzy, pacjętów niech szlak trafi, a my czyli PiS reformujmy
        > dalej mając wszystkich i wszystko w d....ie

A zastanowiłeś się chwilę skąd tak dodatkowa złotówka ma się urodzić?
        Jakby sie tak zastanowić to 2zł więcej byłoby jeszcze lepsze dla pacjenta.
        Tyle że jest jakis ograniczony budżet a nie worek bez dna.
        Dlaczego lekarze rodzinni z Mazowieckiego sie dogadali z NFZ a porozumienie
        zielonogórskie nie może?
        Oczywiście, za nędze słuzby zdrowia każdy kretyn będzie winił teraz
        Kaczyńskich, 2 mies. po wyborach.
        • apoplaws Re: Dorn: zamykanie ZOZ-u to złamanie prawa 30.12.05, 18:51
          Za sytuacje w sluzbie zdrowia - nie. Za kretynskie wypowiedzi komisarzy
          PiS-owskich - tak.
          A swoja droga, skad te 800 mln. ? Liczylem tu juz dzis i w najbardziej
          pesymistycznej wersji wychodzilo mi 555 mln. zlotych. Nie wnikajac w meritum
          sporu ktos powinien zapytac o ta liczbe pana Millera. Wyglada mi jednak na to ze
          ani pan Religa ani komisarz Dorn tego nie zrobili.
          • erg_samowzbudnik Re: Dorn: zamykanie ZOZ-u to złamanie prawa 30.12.05, 21:04
            apoplaws napisał:

> Za sytuacje w sluzbie zdrowia - nie. Za kretynskie wypowiedzi komisarzy
            > PiS-owskich - tak.
            > A swoja droga, skad te 800 mln. ? Liczylem tu juz dzis i w najbardziej
            > pesymistycznej wersji wychodzilo mi 555 mln. zlotych. Nie wnikajac w meritum
            > sporu ktos powinien zapytac o ta liczbe pana Millera. Wyglada mi jednak na to
            z
            > e
            > ani pan Religa ani komisarz Dorn tego nie zrobili.
            Zapytam prosto ile zarabia pan Miller i po cholere on potrzebny?
          • noyle MAFIA FARMACEUTYCZNA POGRAZA SLUZBE ZDROWIA 30.12.05, 23:50
            > A swoja droga, skad te 800 mln.
            kika a nawet kilkanascie mld wychodzi do firm farmaceutycznych
            u nas lekarstwa po dofinansowaniu sa srednio 2 razy drozsze niz nierefundowane
            leki jakie mozesz kupic w czechach lub na slowacji
        • funia81 Re: Dorn: zamykanie ZOZ-u to złamanie prawa 30.12.05, 21:08
          > Oczywiście, za nędze słuzby zdrowia każdy kretyn będzie winił teraz
          > Kaczyńskich, 2 mies. po wyborach.

Od wyborow minely ponad trzy miesiace, to po pierwsze. Czyli ponad sto dni.
          Najwyzszy czas, zeby PiS zaczal RADZIC, a nie RZADZIC SIE, jesli chwytasz
          roznice. A poza tym - jesli nie teraz, to kiedy wreszcie bedzie mozna ich z
          czegos rozliczyc? Bo na razie to tylko mozemy zgadywac, ze mieszkan nie bedzie,
          leczenia nie bedzie, becikowe bedzie, polityki prorodzinnej poza becikowym
          raczej nie nalezy sie spodziewac... Kiedy przyjma odpowiedzialnosc za to, co
          robia - i czego nie robia?
          f.
    • incipit Dornowanie Polski 30.12.05, 16:42
      Analiza prawna z udziałem prokuratora plus groźba "pójścia w kamasze".
      Tylko co w tym towarzystwie robi ten sercowy profesor.
      • okazik Durnowata ta władza, wart jeden dureń drugiego a 30.12.05, 16:50
        resztę niepokornych prawem i sprawiedliwością przez łeb
        • zhk Re: Durnowata ta władza, wart jeden dureń drugieg 30.12.05, 17:23
          Moe durnowata, ale dornowata. Ewentualnie Dorn i wata.
    • amhu Re: Dorn: zamykanie ZOZ-u to złamanie prawa 30.12.05, 16:47
      Ho, ho! Lutek Policmajster zaczyna grozic. Paleczka wywijac. Wez sie Lucus za
      ksiazeczki - przynajmniej popularne - z dziedziny prawa a paleczka ci opadnie.
      • behemot68 Re: Dorn: zamykanie ZOZ-u to złamanie prawa 30.12.05, 16:53
        Rozumiem, że jak górnicy strajkiem zagrożą, to też się ich do wojska powoła? No tak, ale lekarze nie pójda przecież z łomami na warszawę
        • zhk Re: Dorn: zamykanie ZOZ-u to złamanie prawa 30.12.05, 17:08
          A pies drapał tych górników. Przyjdąinni na ich miejsce jakby cośtam chcieli. A
          węgiel to niech sobie w dupę wsadzą, albo zeżrą na przeczyszczenie. Pozalewać
          te kopalnie w pi.du. To średniowiecze energetyczne.
          • gloubiboulgomm Dla fryca:jaki jest pana zawôd, anty-bydlaku? 30.12.05, 19:43
            • gloubiboulgomm Fryca boli brzuszek.Polecial do lekarza 30.12.05, 19:47
    • johngalt PiS nauczy SLD jak sie robi prawdziwy socjalizm 30.12.05, 16:52
    • himhith PRL II zamiast IV RP 30.12.05, 16:54
      Za chwile panowie z rządu każą mówić do sie per towarzysze. :>
      • jkm8 Re: PRL II zamiast IV RP 31.12.05, 13:29
        ..., chyba raczej "parteigenosse", bo "towarzysz", no ten tego....
    • alfaomega7 ZOZy umowy podpisały. NZOZy nie. 30.12.05, 16:58
      ZOZ - zakład opieki zdrowotnej - najczęściej gminny - z niskimi pensjami lekarzy
      i występowaniem w związku z tym patologii w postaci łapówek. Takie instytucje
      umowy juz podpisaly, bo jak będą deficytowe, to gmina doplaci ...

NZOZ - niepubliczny zakład opieki zdrowotnej - prywatna forma świadcząca usługi
      medyczne (takze w ramach umów z NFZ). Czyli normalna firma prowadząca
      działalność gospodarczą.

różnica między ZOZem a NZOZem jest taka jak między spleśniałym serkiem a serkiem
      pleśniowym.

A co do pomysłów Pana Dorna - gratulacje - przebił Pan Leppera ... Jeśli PiS po
      takich wypowiedziach swoich czołowych polityków wygra wybory samorządowe, to
      znaczy, że jesteśmy już na Białorusi ...
      • nikodem123 Re: ZOZy umowy podpisały. NZOZy nie. 30.12.05, 22:36
        Stray, co się martwisz!
        Każą ci pod mundurem przyjmować pacjentów, to ich będziesz przyjmować. I
        nareszcie będziesz mógł im fundować diagnostykę na "światowym"
        poziomie: "wszystkie badania i konsultacje dla wszystkich". "Nie podejmę
        decyzji, gdy nie uzyskam konsultacji lub badań"

Ciekawe kiedy w obliczu takiej sytuacji kaczki pękną?
    • yarixch Dlaczego PiS (tym razem Dorn) wali samoboje? 30.12.05, 16:58
      przeciez to nie komuna, kiedy glupi PZPR-owiec i tak byl najmadrzejszy gdyz
      pozostali bali sie odezwac, czyzby wracaly mroczne czasy PRL?
    • zhk Re: Dorn: zamykanie ZOZ-u to złamanie prawa 30.12.05, 17:02
      No to szykuje sięzadyma. Wszystko sprawa kasy. Kasa rządzi światem doczesnym
      niestety. Kto tego nie rozumie, jest głupi, albo nie doświadczył jeszcze
      bezsilności z powodu braku kasy na ważne rzeczy...
    • makumba2 Re: kobiety (zwłaszcza te po 40-tce) też powoła do 30.12.05, 17:03
      wojska? A co z masowymi zaświadczeniami lekarskimi o chorobach świadczących o
      choćby czasowej niezdolności do służby - kto je wszystkie zweryfikuje? A co z
      sądami administracyjnymi do których się poodwołują ci nieliczni, którzy będą
      się kwalifikowali do służby wojskowej. Pomijam już wogóle kwestię podstaw
      prawnych takiego powołania. Mają rację internauci - Dorn kompromituje się
      takimi wypowiedziami. To wszystko mrzonki bardzo typowe dla ludzi PIS-u którzy
      tak naprawdę niegdy nie egzekwowali prawa w tym kraju.
      A o tym rzekomym przestęptstwie to nawet nie będę komentował bo średnio
      rozgarnięty student prawa wie że to bzdury.
      • arektk Re: kobiety (zwłaszcza te po 40-tce) też powoła d 30.12.05, 19:48
        tych co nie beda mogli sluzyc w wojsku sie rozstrzela i po problemie, przy
        okazji pokaze sie innym wywrotowym elementom ze nie warto podskakiwac nowej
        wladzy. a od 1 styczia w kazdym zakladzie pracy stworzymy komorke pisu, ktora
        bedzie czuwala nad przestrzeganiem nowych planow piecioletnich.
        hail kaczor!
    • dupaasi Tej zielonogórskiej hołocie tylko forsa w głowie! 30.12.05, 17:07
      Pacjenta mają gdzieś.Od nich to zlecenia na zwykłe badania krwi i moczu nie
      można dostać tacy są pazerni na nasz ubezpieczeniowy grosz. Rzeczywiście trzeba
      zagonić tą hołote do wojska niech pocwiczą pracę "ku chwale ojczyzny"
      • zhk Re: Tej zielonogórskiej hołocie tylko forsa w gło 30.12.05, 17:13
        Tu jednak powinien działać wolny rynek. Zobacz jak Ci w dupęwłażą w sklepach
        żebyścoś kupił. Co stoi na przeszkodzie, by i Ci tak się zachowywali? Lobby
        tajemne, a właściwie nietajemne. To pier.olona utopikna lewicowa filozofia,
        któa zaprzecza istocie człowieka. Wszyscy lewacy, lewicowcy, czy inne gady do
        Korei Płn.
        • janusz112 Re: Tej zielonogórskiej hołocie tylko forsa w gło 30.12.05, 17:49
          masz rację - tylko pokaż mi taki sklep w którym wchodzą klientowi w dupę za 5
          PLN miesięcznie....
          • dupaasi Re: Tej zielonogórskiej hołocie tylko forsa w gło 30.12.05, 17:59
            janusz112 napisał:

> masz rację - tylko pokaż mi taki sklep w którym wchodzą klientowi w dupę za 5
            > PLN miesięcznie....
            Właśnie pokaż mi taki sklep w którym właściciel dostaje 5 PLN /m-nie za klienta
            który do sklepu jeszcze nie wszedł i może długo nie wejdzie!
            • kolargolo placi 5 zlotych miesiecznie przez 20 lat 31.12.05, 00:03
              placi 5 zlotych miesiecznie przez 20 lat a potem chce zeby mu dac mercedesa. a
              za rok znowu przychodzi i chce BMW. im starszy tym lepsza bryka.
      • kblach Re: Tej zielonogórskiej hołocie tylko forsa w gło 30.12.05, 17:30
        dupaasi napisał:

> Pacjenta mają gdzieś.Od nich to zlecenia na zwykłe badania krwi i moczu nie
        > można dostać tacy są pazerni na nasz ubezpieczeniowy grosz. Rzeczywiście
        trzeba
        > zagonić tą hołote do wojska niech pocwiczą pracę "ku chwale ojczyzny"
        Proponuję więcej: wszystkich lekarzy do wojska w Iraku, tam będą mogli pracować
        za darmo, jak wielu by chciało. A w Polsce zapanuje Prezes Narodowego Funduszu
        Zdrowia, który zna się na bardzo wielu dziedzinach - polecam stronę
        www.trybuna.com.pl/n_show.php?code=2004091316
      • moherowe_stringi Chcą kasy na te twoje siki młocie 30.12.05, 17:47
        Nie kumasz tego moherowy bubku, że większa ilośc pieniędzy na pacjenta to
        większa możliwość wykonania badań u lekarza rodzinnego?
    • bsc1 Dorn:zamykanie ZOZ-u to złamanie prawa i sprawiedl 30.12.05, 17:11
      Dorn:zamykanie ZOZ-u to złamanie prawa i sprawiedliwości.
      PiS-owskie prawo i sprawiedliwość?
    • miss.take Re: Dorn: zamykanie ZOZ-u to złamanie prawa 30.12.05, 17:16
      To najwyższy czas na wprowadzenie niewolnictwo w Polsce. Za miskę zupy i dach
      nad głową w noclegowni będą w IV RP pracować lekarze POZ, homoseksualiści,
      cykliści i oczywiście Żydzi. Prawo to ja powiedział Ludwik Dorn, no i jeszcze
      mój mały Pryncypał.
    • alfaomega7 Znacjonalizujmy taksówki. 30.12.05, 17:17
      Tak się zastanawiam ... po co NFZ podpisuje umowy z pogotowiem ratunkowym. Niech
      Dorn znacjonalizuje taksówki. Dlaczego tylko taksówki? ZOMOWców na ulicę i niech
      pilnują aby każdy obywatel świadczył obowiązki transportu sanitarnego wobec
      pozostałych obywateli.
      • coitusik i agencje towarzyskie..... 30.12.05, 17:28
        gdzies sie trzeba schowac przed komandosami w moherowych beretkach,
    • iwonakrystyna złamanie prawa 30.12.05, 17:19
      Przyjmowanie pacjentów bez umowy z NFZ to złamanie prawa, lekarz bez umowy nie
      może wypisać recepty, skierować na badania. Brak znajomości prawa panie Dorn -
      należy przeczytać Ustawę o finansowaniu świadczeń zdrowotnych ze środków
      publicznych z 27 sierpnia 2005
      • cuauhtemoc Re: złamanie prawa 30.12.05, 19:28
        dokladnie. Co ten lekarz bez kontraktu po zbadaniu ma zrobic? Powiedziec co jest
        nie tak i odeslac do takiego z kontraktem? Rzucanie populistycznych hasel po
        wyborach nic nie da, bo teraz trzeba za nie odpowiadac jak juz sie rzadzi.
    • ljblues1 Re: Dorn: zamykanie ZOZ-u to złamanie prawa 30.12.05, 17:20
      zlamanie prawa? I kto to mowi? Prawie zlamany Dorn!
      Pozdrowienia dla Rokity!
    • phun Dorn Lamie PRAWO do godnej pracy i placy 30.12.05, 17:27
      czy ten pajacowaty cwiok nie moze zrozumiec ze nie mozna zadekretowac
      wykonywania swoich obowiazkow, a jesli juz to mamy tu z czysta forma niewolnictwa.

Od nowego roku PRAD wzrasta o 10% wesolego pisiorka w nowym roku wszystkim zycze :))
      • kotek5050 Re: Dorn Lamie PRAWO do godnej pracy i placy 31.12.05, 04:15
        Słoneczko Ty moje.Zbyt cienkim jesteś lekarzem, zby dyskutować.Nic na razie
        kolego nie umiesz.Więc spadaj...
    • fritz.fritz [...] 30.12.05, 17:33
      • kblach [...] 30.12.05, 17:47
        • fritz.fritz Re: Jak bedziesz sie przygladac agoni matki, pon 30.12.05, 18:50
          kblach napisał:

Fritz!!
          >Po pierwsze znajdź sobie człowieku w internecie Przysięgę Hipokratesa ( bo
          >jestem pewien, że jej wczesniej na oczy nie widziałeś)

Slyszalem w paru filmach:)
          Ale cos tam bylo o obowiazku pomocy ludziom...
          Czyzbym zle zapamietal?

>Po drugie prezes Narodowego Funduszu Zdrowia Jerzy Miller zna się najbardziej
          na medycynie warto poczytać jego życiorys - jak przeczytasz, to zrozumiesz

Ja nie atakuje Millera, chociaz rowniez moze nie miec racji.
          Ale nie moze byc tak, ze lekarze rzucaja wszystko do diabla i ludzie maja
          umierac.

Pozdrawiam!!! W Polsce ludzie są niesmiertelni - giną tylko w kontakcie ze
          służbą zdrowia!!!
          :)
          • very_martini Re: Jak bedziesz sie przygladac agoni matki, pon 30.12.05, 19:04
            Lekarze już od paru lat nie mają obowiązku składać przysięgi Hipokratesa, o ile
            mnie pamięć nie myli. To tak na marginesie.

16%VOL
            22%VAT
          • nikodem123 Re: Jak bedziesz sie przygladac agoni matki, pon 30.12.05, 19:16
            > Ja nie atakuje Millera, chociaz rowniez moze nie miec racji.
            > Ale nie moze byc tak, ze lekarze rzucaja wszystko do diabla i ludzie maja
            > umierac.

Fritz, piana Ci z ust cieknie, a nie wiesz o co w tym sporze chodzi.

Po pierwsze nie wszyscy lekarze. Lekarze w placówkach publicznych, w tym w
            szpitalach publicznych będą przyjmować pacjentów. Przyjmować pacjentów też będą
            lekarze, którzy podpisali kontrakty z NFZ.

Po drugie, lekarze z Porozumienia Lubuskiego, pacjentów mogą i pewnie będą
            przyjmować, tyle tylko, że nie wramach ubezpieczenia lecz z odpłatnością.

Po trzecie, to wiń NFZ swojego ubezpieczyciela, że ramach ubezpieczenia, na
            które płacisz co miesiąc niemałe pieniądze, nie był w stanie znaleźć dla Ciebie
            odpowiedniej ilości dostawców usług medycznych.

Po czawrte, z godnie z polskim prawem każdy lekarz może odmówić leczenia
            pacjenta (nie mówię o stanach zagrożenia życia), o ile wskaże mu, gdzie dany
            pacjent poradę lekarską może uzyskać. "Ja pana leczyć dłużej nie będę,
            odpowiednią poradę lekarską może pan uzyskać na przykład w poradni/gabinecie
            przy ul. ...."

Koniec, kropka
          • sk8isgr8 Re: Jak bedziesz sie przygladac agoni matki, pon 30.12.05, 19:49
            Z koncem roku konczy mi sie umowa z NZOZem. Na jakiej podstawie mam isc do pracy po 1 stycznia 2006? A jak ktos mi przyjdzie do domu sie leczyc to go przyjme, zgodnie z przysiega Hipo, ale tep wystawie rachunek na 50zł bo nigdzie nie jest napisane ze mam to robic za darmo.

Od nowego roku gaz drozeje, prad drozeje, benzyna jest qrewsko droga, tylko uslugi medyczne maja byc tansze? Niech wprowadza ubezpieczenia prywatne i wtedy rynek zweryfikuje ile jest warta moja praca.
      • endrzej Takiś sprytny, ludzi uczysz ? 30.12.05, 18:11
        Trzeba było samemu się uczyć na medyka i pracować za Judyma, miałbyś możliwości
        się wykazać. A tak co ? Frajerów szukasz ?
        • jaruzel2 Re: Takiś sprytny, ludzi uczysz ? 30.12.05, 18:52
          frajerów już dawno nie ma - pokażcie mi lekarza biednego!
          Albo pokażcie mi lekarza który wykonuje skomplikowane badania na pańswowym
          sprzęcie za darmo.
          • naturapark1 Re: Takiś sprytny, ludzi uczysz ? 30.12.05, 19:16
            Możesz mnie obejrzeć, jak będziesz sobie robił rezonans niesprawnej głowy.
            Być może stwierdzę że masz szczątkowy móżdżek.
          • kblach Re: Takiś sprytny, ludzi uczysz ? 31.12.05, 11:56
            A ja lecze ludzi w gabinecie prywatnym na SWOIM najnowszym sprzęcie ( niewiele
            szpitali go ma) za pieniądze, i nie chcę widzieć takich, którzy za
            przeprowadzone badanie odpowiadają "to na razie doktorze dziękuję" bo za to w
            żadnym sklepie nic nie kupię i żadnego rachunku nie zapłacę.
        • fritz.fritz Re: Takiś sprytny, ludzi uczysz ? 30.12.05, 18:54
          endrzej napisał:

> Trzeba było samemu się uczyć na medyka i pracować za Judyma, miałbyś
          możliwości
          >
          > się wykazać. A tak co ? Frajerów szukasz ?

Polska jest taka jaka jest. Warunki sa takie jakie sa. Wybierajac studio
          medycyny zobowiazujesz sie do pomocy ludziom.

To jest moralne zobowiazanie. Jezeli nie czujesz sie zdolny do podjecia go,
          nie powinienes studiowac medycyny. Poniewaz wtedy medycyna jest dla ciebie
          tylko i wylacznie mozliwoscia zarabiania. Wtedy bedziesz wlasnie lekarzem
          bydlakiem.

Judymem w Polsce nie musisz juz byc. Na szczescie.
          • endrzej Kryzys powołań, Panie fritz.fritz... 30.12.05, 19:23
            No cóż, Polska a z nią i świat, przeżywają kryzys powołań.
            Można byłoby się tylko zastanawiać, czy kiedykolwiek dopisywał im urodzaj
            obfitości.
            Widać brakuje chętnych, którzy w kraju takim - jakim jest, w warunkach takich -
            jakie są, chcieliby czuć się zdolni do podejmowania moralnych zobowiązań bez
            względu na okoliczności.
            Obawiam się, że moralne zobowiązanie, o którym pisze fritz.fritz słania się na
            chwiejnych nogach. Jeśli brakuje ludzi potrafiących sprostać tak formułowanym
            wymogom, mimo wszystko dobrze byłoby, żeby byli jacykolwiek.
            Daleki jestem jednak od karykaturalnych przerysowań.
            Nie.
            Nie kryminaliści. Nie zwyrodnialcy.
            Zaryzykuję twierdzenie, że pomimo iż "bydlacy" chcą zarobić, dla
            wielu "bydlaków" medycyna stanowi też treść życia, jego oś główną i pobocza.
            Warto pamiętać o kilku faktach. Lekarze też są ludźmi. Też mają rodziny.
            To w kwestii ich uposażenia.
            Drugi fakt, to potencjał POZ co do prowadzenia diagnostyki.
            Jak dzieje się obecnie, wie każdy zainteresowany.
            Bez podwyżki ceny za pacjenta nie da się tego zmienić.
            Ci, których na to stać, którzy mają tu bliskich, zbyt wiele spraw, które ich
            trzymają - zostaną. Niekoniecznie w zawodzie.
            Zostaną też niekompetentni, bo nie znajdą pracy na wymagających zagranicznych
            rynkach. Zostaną Ci, którzy nie znają języków i mają do nich ciężką głowę.
            Zostaną wreszcie Ci, którzy trzęsą tym całym majdanem i dla których tu właśnie
            jest większy niż gdziekolwiek indziej zysk.
            I to nie jest dobre.
            Rękawica rzucona przez Dorna to jawne wyzwanie do otwartej konfrontacji.
            Przynajmniej ja odbieram to w taki sposób.
          • nikodem123 Re: Takiś sprytny, ludzi uczysz ? 30.12.05, 19:23
            Tu się mylisz w Polsce niestety Judymem trzeba być.

Jeśli stawka proponowana przez NFZ jest za niska i nie pokrywa kosztów
            utrzymania gabinetu, kosztów zatrudnienia personelu oraz kosztu zlecanych
            pacjentom badań laboratoryjnych i radiologicznych, albo gabinet prywatny trzeba
            zamknąć, albo dokładać do jego funkcjonowania z własnych oszczędności.

Niech do Ciebie dotrze, że prywatny gabinet lekarski w kategoriach finansowych
            funkcjonuje tak jak każda inna działalność gospodarcza. Jeśli koszty są wyższe
            niż przychody to następuje plajta. Lekarz za długi swojego gabinetu odpowiada
            całym swym majątkiem osobistym.
          • duszkan Re: Takiś sprytny, ludzi uczysz ? 30.12.05, 20:41
            Nie, wybierajac studia medyczne nie wybierałam woluntariatu. Zresztą przecztaj
            dokładadnie (jeśli w ogóle coś czytasz) opowieść o dr Judymie ( w Polsce
            wykorzystywanego do przypominarzania medykom żeby żyli powietrzem) że brał za
            wizytę w srebrze (bo żył w kapitaliżmie), a czasami ludziom ubogim udzielał
            porad za darmo.
      • evald Re: Jak bedziesz sie przygladac agoni matki, pon 30.12.05, 19:41
        Jeszcze nie jest za pozno. Mozesz skonczyc studia medyczne a potem leczyc za
        darmo zgodnie z przyzeczeniem. Szkoda ze nikt nie zwraca uwage na gornikow
        ktorzy dostaja wszystko co chca tylko tym ze pojde demolowac Wawe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka