coitusik 30.12.05, 16:22 smieszny dornik wprowadza swoj stanik wojenny:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
p.atryk Min.Dorn-rozbawiles mnie setnie! 30.12.05, 16:23 Taaaak? :-))))).A jak Dorn na to wpadl? Niby PRAWO i Sprawiedliwosc,ale rozsadku brakuje,a co tu mowic o znajomosci prawa? Kabaretowe teksty,w rzeczy samej :))) Odpowiedz Link Zgłoś
pndzelek lekarze sa bez ochrony 30.12.05, 16:25 im nic nie wolno jedyne co moga to placic podatki Odpowiedz Link Zgłoś
coitusik a co sie stanie, jak wszyscy lekarze pojda na .... 30.12.05, 16:27 zwolnienie lekarskie od 1 stycznia, sprytny dorniku ? Odpowiedz Link Zgłoś
miss.take Biale niedziele 3x w tygodniu??? 30.12.05, 16:43 Buhahahaha Moze sie jeszcze Dorn zalapie na text roku! Moze od razu zadekretowac, ze niedziela jest od poniedzialku do piatku? Podpowiem wam towarzyszu Dorn, ze lepiej dla przykladu rozstrzelac 5000 lekarzy. Tak samo glupie jak wasz pomysl z wcieleniem ich do wojska ale przynajmniej nie smieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
jaruzel2 Re: Biale niedziele 3x w tygodniu??? 30.12.05, 18:49 ha, ha - cwaniaczki do woja! Do woja marsz, do woja, a ty nie płacz mamono moja... Odpowiedz Link Zgłoś
hegemon72 [...] 30.12.05, 19:24 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Będąc Młodą Lekarką 30.12.05, 21:19 Będąc młodą lekarką, zostałam powołana do wojska... Fantastyczny materiał na kolejny odcinek w Powtórce z Rozrywki. → → → → → → → → → → → → Nadchodzi Era Mohera! ← ← ← ← ← ← ← ← ← ← ← ← Odpowiedz Link Zgłoś
alfaomega7 POZ.REPUBLIKA.PL - to juz bylo 2 lata temu ... 30.12.05, 21:24 Czyli 2003/2004 ... potem na przełomie 2004/2005 było jakoś normalnie, bo komuchy z SLD jakoś uczą się na błędach ... a teraz od nowa - tym razem w roli głównej kolejny geniusz - tym razem od rolnictwa (prezes NFZ byl wcześniej prezesem Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa z której "zrezygnował" ze względu na problemy z AJAXEM). Odpowiedz Link Zgłoś
jagnieszkaa Reagan - to było ze 30 lat temu? 30.12.05, 21:45 W każdym razie przed moim urodzeniem. Jeśli dobrze wiem, to prezydent Ronald Reagan jednym podpisem jednego dnia zwolnił z pracy ponad 20 000 (dwadzieścia tysięcy) kontrolerów ruchu lotniczego, i w ten sposób związek zawodowy, który trząsł Amewryką, z dnia na dzień przestał istnieć. Upadł i więcej nie powstał. A samoloty jak latały, tak latają. Howgh. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Sprywatyzować służbę zdrowia i NFZ!!!!! 30.12.05, 22:13 Oraz dopuścić konkurencyjne prywatne zakłady ubezpieczeniowe! Inaczej za tzw. "składkę zdrowotną" nadal otrzyma się wyłącznie prawo ustawienia się w kolejce. Odpowiedz Link Zgłoś
centrolew Lekarze w kamasze! 30.12.05, 23:13 Ludzie, gdzie my żyjemy?! Ministra trzeba ubrać w taki specjalny kaftan z długimi rękawami wiązanymi z tyłu! Rozumiem, że brakuje pieniędzy w budżecie NFZ, ale nie można nikogo zmuszać do niewolniczej pracy. Sam zrezygnowałem z pracy w zawodzie lekarza, bo nie mam zamiaru męczyć się za 700,- zł miesięcznie ze świadomością, że ze względu na brak szkoleń i dokształcania (na które trzeba wydawać spore pieniądze) pewnego dnia popełnię błąd i komornik zlicytuje mi wszystko, do czego doszedłem ciężką wieloletnią pracą... Nie, dziękuję za taki biznes! Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem123 Re: Lekarze w kamasze! 30.12.05, 23:22 Ale to nie bedzie przecież niewolnicza praca - to bedzie wielkie picie herbaty! Co nie potrafisz stwierdzić, że stan pacjenta przerasta Twoje umiejętnosci, wobec czego zażadasz konsultacji specjalisty. A żołdzik będzie plynął! To prawda, że traktują (te Dormy) lekarzy poniżej krytyki, ale przecież lekarze to są ludzie na poziomie intelektualnym. Nich no ten Dorm wprowadzi tą swoją militaryzację, którą kopiuje po Jaruzelskim. Zobaczymy jak na tym wyjdzie! Odpowiedz Link Zgłoś
centrolew Re: Lekarze w kamasze! 30.12.05, 23:26 nikodem123 napisał: > Ale to nie bedzie przecież niewolnicza praca - to bedzie wielkie picie herbaty! (...) > A żołdzik będzie plynął! No w sumie racja... Taki żołd może być lepszy niż niejedna pensja. Może to jest wyjście? Hihi.., za chwilę groźba wcielenia do wojska będzie traktowana jako obietnica. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem123 Re: Lekarze w kamasze! 30.12.05, 23:37 No stary! Jeśli jesteś lekarzem to nareszcie bedziesz mógł uprawiać swój zawód na najwyższym europejskim poziomnie. Tomografia komputerowa za 500 PLN dla wszystkich!! Scyntygrafia serca dla wszystkich z chorobą wieńcową!! Jeśli nie, to ja przepraszam - nie jestem w stanie podjąć decyzji terapeutycznej. brawo Dorm - ja chcę do wojska! Odpowiedz Link Zgłoś
jurek_rz Re: MICHTRIX wam pomoże. 31.12.05, 13:28 wpisz.blox.pl/html/1310721,262146,13.html;jsessionid=FFDAB4E293A99543D4E441B7A67C1C65.tomcat2?708395 Odpowiedz Link Zgłoś
c.neeon A o to i dane o zarobkach w sektorze zdrowotnym!!! 31.12.05, 15:56 www.stat.gov.pl/dane_spol-gosp/praca_ludnosc/zatr_wyn/2005/Ipol/15.doc Odpowiedz Link Zgłoś
dziadek544 Re: Lekarze w kamasze! 31.12.05, 12:28 centrolew napisał: Sam zrezygnowałem z > pracy w zawodzie lekarza, bo nie mam zamiaru męczyć się za 700,- zł miesięcznie > ze świadomością, że ze względu na brak szkoleń i dokształcania (na które trzeba > wydawać spore pieniądze) pewnego dnia popełnię błąd i komornik zlicytuje mi > wszystko, do czego doszedłem ciężką wieloletnią pracą... Widzę brak logiki i konsekwencji w tym wywodzie. Co miałby zlicytować, jeżeli zarabiałeś 700zł? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
awm10 Re: Lekarze w kamasze! 31.12.05, 14:55 chyba go pogięło, albo mu sodowa do głowy uderzyła. Gdyby komuchy coś takiego powiedziały, to by się działo. Aleśmy wybrali. Odpowiedz Link Zgłoś
mindhardcore Re: Sprywatyzować służbę zdrowia i NFZ!!!!! 31.12.05, 16:15 postuluję dwa rozwiązania - pierwsze - płatne studia medycyny - kredytowane przez państwo - kredyt malałby w kolejnych przepracowanych latach w służbie zdrowia - jeśli nie podjętoby pracy - kredyt należałoby spłacić gotówką - to zmniejszyłoby drenaż mózgów. Dwa -należałoby całkowicie sprywatyzować służbę zdrowia i rozgonić ZUS, a składki powinien płacić sobie każdy sam jak za ubezpieczenie samochodu. Zostawić rezerwę budżetową dla najbiedniejszych, którzy nie mogą sami tego finansować. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Reagan - to było ze 30 lat temu? 30.12.05, 22:21 > Jeśli dobrze wiem, to prezydent Ronald Reagan jednym podpisem jednego dnia > zwolnił z pracy ponad 20 000 (dwadzieścia tysięcy) kontrolerów ruchu ZWOLNIŁ a nie WCIELIŁ :o)))) Niech NFZ zatem szuka nowych lekarzy - podobno jest dużo młodych, zdolnych, którzy nie mogą sie przebić, może im trzeba dać szansę :o))) Odpowiedz Link Zgłoś
nicknaczacie Re: Reagan - to było ze 30 lat temu? 31.12.05, 06:18 Bardzo trafne porownanie do planowanej akcji ministra Dorna. Proste rozwiazanie okazalo sie prostackim. Wtedy wielu sadzilo, ze ta decyzja Regana i koncepcja deregulacji rozwiaze problem. Z perspektywy czasu widac, ze deregulacja okulawila przemysl lotniczy. Zobacz na przyklad ten link: www.factmonster.com/ce6/bus/A0802898.html Odpowiedz Link Zgłoś
jajarz Re: Reagan - to było ze 30 lat temu? 31.12.05, 08:34 dude, what is your point? how does it apply to the topic? since when ‘factmoster’ is an reliable source for any info - get your facts right.... Odpowiedz Link Zgłoś
donkowalski do nicknaczacie oraz Ludwika 31.12.05, 10:28 rozumiem ze chodzi ci o ten fragment: The Airline Deregulation Act of 1978 allowed airlines to set their own routes and after 1982 let them set their own fares. In 1984 the CAB was abolished; the Federal Aviation Administration now regulates airline safety. Lower fares and greater competition increased the number of passengers from 297 million in 1980 to over 455 million in 1988, producing complaints about congestion and safety. Financial problems in the 1980s after deregulation of the industry led to a period of labor strife. A number of major carriers were either bought by other airlines or forced out of business, and small start-up airlines began serving niche markets. strona rzeczywiscie wyglada troche niepowaznie. to chyba jakas internetowa encyklopedia dla uczniow szkol podstawowych, ale mniejsza o to! Czy ty liczysz na to, ze ludzie jezykow nie znaja czy zwyczajnie sam masz problem z rozumieniem czytanych tekstow...??? Do Dorna: Wszyscy sie czasem zapedzamy w slowach. mi raczej ciezko sobie wyobrazic leniwych doktorkow na poligonie. Oni stanowiliby wtedy podwojne zagrozenie bezpieczenstwa narodowego (oprocz skarajnego egoizmu, - co nie idzie w parze z porzadanymi cechami zolnierza - dojdzie w wojsku jeszcze handel skorami). niech juz lepiej lecza tylko nas cywilow tym cyklonem czy pawulonem.... ja bym radzil zwyczajnie zaplacic tyle ile mozna tym, co chca uczciwie i ciezko pracowac oraz dac szanse mlodym i zdolnym - za rok rynek znow sie napelni - a tych patafianow pozbawic uprawnien za lamanie przysiegi lekarskiej i niech pojda na budowe za 500 zl jak im 700 (+ "extras")za malo. Odpowiedz Link Zgłoś
awm10 Re: do nicknaczacie oraz Ludwika 31.12.05, 15:01 nie ma z czego im płacić, becik jest ważniejszy. Czeka nas odpływ lekarzy do unii. Nasi moherowi geniusze - co za takt i zdolność prowadzenia negocjacji. Odpowiedz Link Zgłoś
jajarz Re: Reagan - to było ze 30 lat temu? 31.12.05, 08:28 i jak to ma sie do rzeczy? Odpowiedz Link Zgłoś
melipol To dlatego kopiesz staruszki idace do kosciola? 31.12.05, 06:31 anuszka_ha3.agh.edu.pl napisała: > > Będąc młodą lekarką, zostałam powołana do wojska... > > Fantastyczny materiał na kolejny odcinek w Powtórce z Rozrywki. > > > → → → → → → → → → → > → → > Nadchodzi Era Mohera! > ← ← ← ← ← ← ← ← ← ← > ← ← Odpowiedz Link Zgłoś
minimol Re: Będąc Młodą Lekarką 31.12.05, 06:52 Ja tez bylam w wojsku jako sluzba medyczna. Nasi dowadzacy na tematy medyczne wiedze mieli zadna i wydawalo im sie ze lekaz o musi byc mezczyzna a kobieta to tylko salowa, bo w/g jednego kaprala to tylko do tego sie kobiety nadawaly. zaluje ze nie mozecie zobaczyc jego miny jak wyladowal w izolatce kiedy to jego zatrucie pokarmowe (czytaj kac) pewna mloda lekarka postanowila zdiagnozowac jako chorobe zakazna i poddac pacjenta kwarantannie w celu chronienia calego zgrupowania wojskowego. Oczywiscie, pielegniarze (faceci) sami zglaszali sie na dyzury na ochotnika... A co do bialych niedziel, polowa dowodzocych w wojku to daltonisci, a druga polowa nie zna dni tygodnia. A swoja droga, jak my osiolki glosowalismy na baranki to teraz mamy folwark zwierzecy. Wesolego nowego roku Odpowiedz Link Zgłoś
and-j1 LECI ........ KAMASZOWY ...... KABARECIK ... !? 31.12.05, 12:21 jaruzel2 napisał: > ha, ha - cwaniaczki do woja! > Do woja marsz, do woja, a ty nie płacz mamono moja... Odpowiedz Link Zgłoś
jag007 Re: Biale niedziele 3x w tygodniu??? 31.12.05, 13:40 pomysl jest przedni... a moze panie ministrze dorn w ramach sluzby wojskowej wyslac bialy kontyngent do iraku???? zycze wam panowie sukcesow w umacnianiu wladzy "ludowej". Odpowiedz Link Zgłoś
jaknigdy Re: Biale niedziele 3x w tygodniu??? 31.12.05, 13:10 Można też lekarzy internować. Może na Irkuck. Jedzie się 2 tygodnie więc może po drodze dojdą do wniosku, że trzeba zawrócić. Czasami mam wrażenie, że niektórzy politycy powinni spędzić tam trochę czasu, może by im wywietrzały z głowy idiotyczne pomysły. Propagują politykę prorodzinną, a kto nas będzie leczył, jak wszyscy pojadą do Anglii etc.? Jeżeli już tak chętnie wracamy do komunistycznych rozwiązań to wprowadźmy zasadę wszystkim po równo, proponuję zrównanie pensji i dodatków do poziomu górników. Może niekoniecznie równie "wesołego" Nowego Roku Odpowiedz Link Zgłoś
phun Dorn ma skonnosci Schizofreniczno - Faszystowskie 30.12.05, 19:02 Tak jak caly pis zreszta, podobnie jak NSDAP ktory doszedl do wladzy na fali faszyzmu, nazizmu, nacjonalizmu, i szowinizmu tak teraz i tutaj w polsce PIS wykorzystujac podobne tendencje w narzodzi przejal pelnie wladzy tak jak NSDAP ktora szukala wszedzie swoich wrogow, lacznie za a w szczegolnosci wsrod sasiadow tak teraz i pis buduje swa doktryne na wrogosci do wszystkich swoich sasiadow obecnej Polski: zwlaszcza do Rosji Niemiec a takze i do wszystkich innych panstw ktore nie podzielaja pisowej filozfofi politycznej. Pis dziala na szkode panstwa Polskiego zas panstwo traktuje jako swoj wlasny folwark ktorym do woli moze zarzadzac, pis szuka spiskow te poszukiwania spiskow nie maja granic ani czasowych ani przestrzennych to poszukiwanie spiskow jest bardzo zbiezne z tym co robil Adolf Hitler trzeba powstrzymac rozpad tego panstwa jaki funduje nam pis przez przyspiwszone wybory dopoki sa jeszcze mozliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
mlepek Re: Dorn ma skonnosci Schizofreniczno - Faszystow 01.01.06, 10:21 a ty masz manię prześladowczą Odpowiedz Link Zgłoś
p.atryk Min.Dorn... 30.12.05, 16:33 ...kompromituje sie takimi stwierdzeniami.Juz student pierwszego semestru prawa w piec sekund osmieszy wykladnie Dorna. Pytanie-co robi czlowiek o takich kompetencjach i takiej znajomosci podstaw prawa na stanowisku ministra w rzadzie RP ??? Za podobna glupote w jakiejkolwiek zachodzniej demokracji Dorn zostalby zdymisjonowany w +/- 12 godzin. Odpowiedz Link Zgłoś
mattino Re: Min.Dorn... 30.12.05, 21:12 najprawdopodobniej w -12h ... czyli pol doby przed gloszeniem takich bzdur ;D Odpowiedz Link Zgłoś
darek_pn Jeszcze krok a będą zmuszać do pracy ... 30.12.05, 17:58 ... i zamkną granice. Ja stąd spadam :) Informatyk (całkiem niezły) Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: Jeszcze krok a będą zmuszać do pracy ... 30.12.05, 20:58 usiruf napisał: > Powodzenia! Zmuszać jak zmuszać, ale zażądaja zwrotu pieniędzy za naukę . oczywiscie wg swoich wyliczeń gdzie kazdy koszt pomnożony parę razy. Odpowiedz Link Zgłoś
bateau1 Dorn - spieprzaj dziadu! 30.12.05, 18:01 No to teraz można lekarzy za darmo do roboty zapędzić strasząc prawem!!!! Przecież kontrakty są niepodpisane!!! Trochę poczekajcie Polacy, niedługo Jarek Kaczyński i jego pomgierzy wezmą kodeks karny do ręki...no i zap.... do roboty wszyscy równo za darmo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
walbrzych RZĄD MARCINKIEWICZA - STANEM WOJENNYM 30.12.05, 20:58 p.atryk napisał: > Taaaak? :-))))).A jak Dorn na to wpadl? Niby PRAWO i Sprawiedliwosc,ale > rozsadku brakuje,a co tu mowic o znajomosci prawa? Kabaretowe teksty,w > rzeczy samej :))) WYGRANE WYBORY PISUARÓW I POWOŁANIE RZĄDU MARCINKIEWICZA Z DORNEM I WASSERMANEM BYŁY PRAKTYCZNIE WPROWADZENIEM STANU WYJĄTKOWEGO W TRZECIEJ RZECZYPOSPOLITEJ. TERAZ CZAS NA OBOZY INTERNOWANIA DLA KRYTYKÓW DORNA I WASSERMANNA. PS. ZAWSZE BAŁEM SIĘ POZYTYWNEGO ODCZYNU WASSERMANNA... Odpowiedz Link Zgłoś
kroczak Re: Min.Dorn-rozbawiles mnie setnie! 30.12.05, 21:35 Byle parch straszy jak za głębokiej komuny,Dorn mozesz straszyć tą rekordzistkę w cykałkach,od polskich lekarzy wara brykaj na drzewo iwreju. Odpowiedz Link Zgłoś
tematyk Re: Min.Dorn-rozbawiles mnie setnie! 31.12.05, 00:23 Nie popieram Dorna ale, please, dajmy spokoj z wyciaganiem pochodzenia. Dorn jest Polakiem a ze ma zydowskie korzenie no to co ztego. Mysle, ze wielu Polakow moglo miec takie drzewo genealogiczne siegajac pare pokolen w tyl, jako ze Zydow bylo w Polsce miliony. Odpowiedz Link Zgłoś
tomograf Re: Min.Dorn-rozbawiles mnie setnie! 31.12.05, 01:12 Ale kochanka Dorna jest gojką! Odpowiedz Link Zgłoś
john_jasny Re: Min.Dorn-rozbawiles mnie setnie! 31.12.05, 04:04 tematyk napisał: > Nie popieram Dorna ale, please, dajmy spokoj z wyciaganiem pochodzenia. Dorn > jest Polakiem a ze ma zydowskie korzenie no to co ztego. Mysle, ze wielu Polako > w > moglo miec takie drzewo genealogiczne siegajac pare pokolen w tyl, jako ze Zydo > w > bylo w Polsce miliony. ========================================================================== Ogolnie masz racje, ale przypomnij sobie jakimi metodami PIS walczyl o wladze (casus Kurski), wobec tego forumowicze sa usprawiedliwieni stosujac ta sama metode. Po drugie forma rzadzenia przypominajaca metody komunistow musi spotkac sie z zdecydowanym odporem. Mysle ze swiatli Polacy musza twardo stanac oporem przed nowym magacym sie zdazyc totalitaryzmem. Nalezy pamietac ze dyktatury czesto mialy korzenie w rodzacych sie demokracjach. Niestety wladza ma to do siebie ze bez specjalnie silnych mechanizmow stabilizujacych szybko degeneruje sie i chce byc zachowana na blizej nie okreslony czas. Duza role odgrywaja elemrnty oboczne wladzy tzw lizidupcy, to oni sa motorem napedowym tej degeneracji Odpowiedz Link Zgłoś
donkowalski Re: Min.Dorn-rozbawiles mnie setnie! 31.12.05, 11:27 1. casus Kurski - dowiedziono ponad wszelka watpliwosc, ze dziadek donalda byl "wermachtowcem", watpliwosci moga byc tylko, co do tego czy byl wcielony sila czy tez dobrowolnie. czemu ten wielki dziadek patriota nie zdezerterowal, nie wstapil do AK albo chocby do AL? niemcy to wiedza ale.... nie powiedza. dlaczego(oni popieraja donalda)? czemu sam donald nie wystapi o dokumenty by rozwiac watpliwosc? czemu my mielibysmy o tym nie wiedziec? jaki jest sens ukrywania tej "chlubnej" przeszlosci? moj dziadek byl w AL (bo byl glupi) ale powiedzial, ze broni nosic nie bedzie bo jest chrzescijaninem. przylozyli mu pistolet do glowy ale zdania nie zmienil i ... byl sanitariuszem. chce wiedziec czy dziadek donalda tez byl sanitariuszem 2. epitety na tym forum nazywasz "swiatly czlowieku" "silnym mechanizmem stabilizujacym"? ja nazywam je brakiem wychowania oraz brakiem szacunku do wladzy i demokratycznych procedur w wyniku ktorych ta wladze mamy. a powyzsze tlumacze to sobie strachem wielu przed panstwem prawa i porzadku, bo ilu z was kantuje doktorku??? Odpowiedz Link Zgłoś
backspace2 Re: Min.Dorn-rozbawiles mnie setnie! 31.12.05, 12:28 Samo to, że dziadek Tuska może być dla kogokolwiek ważny w czasie wyborów jest kompromitacją tego wyborcy. Nie pogrążaj się udowadniając, kim był dziadek Tuska, który nikogo nie powinien obchodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek252 Re: Min.Dorn-rozbawiles mnie setnie! 31.12.05, 14:55 ad1 Zdezerterował, uciekł do Polskiego Wojska na Zachodzie wiec o co ci chodzi? ad2 Jestes za odpowiedzialnością zbiorowa. Wszyscy lekarze kantuja to wszyscy mają ponieść karę, a dowody? A może wszyscy w Polsce kantują cwaniaczku i przy każdym trzeba postawić milicjanta i jakieś obozy by się przydały dla niepewnego elementu. Puknij sie w czoło z rozpędu baranie. Odpowiedz Link Zgłoś
donkowalski Re: Min.Dorn-rozbawiles mnie setnie! 31.12.05, 10:42 jakis ty "lekarz polski" skoro ty tysiace ba miliony ludzi/polakow pozbawiasz opieki medycznej??? ani "lekarz", ani "polski"! kroczak, krok za kroczkiem sam brykaj! tylko ostroznie bo jak nozka peknie to moze byc tak ze refundacji za usg i gips nie dostaniesz... Odpowiedz Link Zgłoś
mlepek Re: Min.Dorn-rozbawiles mnie setnie! 01.01.06, 10:31 donkowalski napisał: > jakis ty "lekarz polski" skoro ty tysiace ba miliony ludzi/polakow pozbawiasz > opieki medycznej??? > ani "lekarz", ani "polski"! > kroczak, krok za kroczkiem sam brykaj! tylko ostroznie bo jak nozka peknie to > moze byc tak ze refundacji za usg i gips nie dostaniesz... Nie ja pozbawiam, tylko koledzy Dorna. Lekarze chcą leczyć i leczą. Ale muszą za coś się kształcić, bo za każde szkolenie płacą z własnej kieszeni. I nie po to ciężko pracowali całe swoje zawodowe życie, żeby teraz byle kto wycierał sobie gębę przysięgą lekarską i kazał im pracować za darmo. Realny socjalizm - to już było. Odpowiedz Link Zgłoś
jazg1 Powołani do wojska będą przyjmowali w wojsku? 31.12.05, 08:59 Bo przecież przychodnie będą nieczynne. Widać że Dorn i Religa nie mają pojęcia, o czym mówią. Skoro przychodnia jest nieczynna, to dokąc ma się udać pacjent? Do jednostki wojskowej albo wojskowego szpitala?? Odpowiedz Link Zgłoś
x.agave a niesolidnych rzemieslnikow 31.12.05, 16:57 np instalatorów łazienek? Też do woja, nich sie naucza! Odpowiedz Link Zgłoś
sisgw Dorn - Jaruzelski ZOZu 30.12.05, 16:29 czy dobrze zrozumiałem - umilitarnienie lekarzy nas czeka? Odpowiedz Link Zgłoś
okazik 5 złotych z 76 na ubezpieczenie zdrowotne dla 30.12.05, 16:31 lekarzy pierwszego kontaktu, pozostałe 71 złotych na firmy farmaceutyczne i koszty własne NFZ. Dlaczego nie rozliczacie całej skladki panowie politycy Dorn, Religa, urzednicy NFZ? Może tam sa rezerwy? Odpowiedz Link Zgłoś
greg0.75 Re: 5 złotych z 76 na ubezpieczenie zdrowotne dla 30.12.05, 16:35 no, są jeszcze lekarze - specjaliści, szpitale, hospicja... Odpowiedz Link Zgłoś
okazik Re: 5 złotych z 76 na ubezpieczenie zdrowotne dla 30.12.05, 16:38 czy znasz konkrety? Jestem bardzo ciekawy całości rozliczenia skladki Odpowiedz Link Zgłoś
neo1113 Re: 5 złotych z 76 na ubezpieczenie zdrowotne dla 30.12.05, 19:23 jakie 76, ja płacę coś około 140 Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Dorn: zamykanie ZOZ-u to złamanie prawa 30.12.05, 16:32 Na konferencji były jeszcze takie pomysły: - cywilne procesy ze wspomaganiem prokuratora, - mobilizacja lekarzy, czyli w kamasze, - wyrzucanie lekarzy z lokali komunalnych. Prywatna wojna Dorna, panowie doktorzy, diagnoza potrzebna. Odpowiedz Link Zgłoś
przyladek.dobrej.nadziei Re: Dorn: zamykanie ZOZ-u to złamanie prawa 30.12.05, 16:36 haen1950 napisał: > Na konferencji były jeszcze takie pomysły: > - cywilne procesy ze wspomaganiem prokuratora, > - mobilizacja lekarzy, czyli w kamasze, > - wyrzucanie lekarzy z lokali komunalnych. > > Prywatna wojna Dorna, panowie doktorzy, diagnoza potrzebna. Myslalem ze Wassermana nikt nie przebije. Mylilem sie. Odpowiedz Link Zgłoś
usiruf Wejscie Lutka 30.12.05, 18:06 Lutek po prostu pozazdroscil i stwierdzil ze jak sie postara to sie jeszcze zalapie na najglupsze wystapienie 2005. przyladek.dobrej.nadziei napisał: > haen1950 napisał: > > > Na konferencji były jeszcze takie pomysły: > > - cywilne procesy ze wspomaganiem prokuratora, > > - mobilizacja lekarzy, czyli w kamasze, > > - wyrzucanie lekarzy z lokali komunalnych. > > > > Prywatna wojna Dorna, panowie doktorzy, diagnoza potrzebna. > > Myslalem ze Wassermana nikt nie przebije. Mylilem sie. Odpowiedz Link Zgłoś
miss.take Re: Dorn: zamykanie ZOZ-u to złamanie prawa 30.12.05, 16:45 haen1950 napisał: > Prywatna wojna Dorna, panowie doktorzy, diagnoza potrzebna. To nie choroba to glupota niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
block-buster Po to wlasnie resorty silowe sa dla kaczorow 30.12.05, 16:33 Aby grozbami,aresztowaniami lub sprawami sadowymi zalatwiac sprawy gospodarcze i administracyjne.Chcieliscie prawa i sprawiedliwosci.No to MATA... Odpowiedz Link Zgłoś
langston BRAWO DORN!!!! 30.12.05, 16:35 Lekarzom wydaje sie ze sa kolejna "wladza" w Polsce. Juz nie wiem piata czy dziesiata po dziennikarzynach oczywiscie. Odpowiedz Link Zgłoś
jjr44 kuba, korea, białoruś 30.12.05, 16:42 Lekarze pełnią misję więc nie mogą się upominac o kasę, prawda? Znaczy mają obowiazek pracowac za grosze i nie marudzic? Stuknij sie człowieku w głowę. Odpowiedz Link Zgłoś
langston Przewrocilo ci sie w glowie od tej "demokracji" 30.12.05, 16:43 Maja prawo ...postepowac zgodnie z prawem czyli ew. strajkowac. Zadne fochy i widzimisie nie powinny byc tolerowane. Odpowiedz Link Zgłoś
johngalt Lekarz niewolnikiem ludu 30.12.05, 16:54 Jesli ktos placi mi mniej niz ja zadam, to mu nie sprzedaje. Czy chodzi tu o lizaki czy ulugi lekarskie nie ma zadnej roznicy. Odpowiedz Link Zgłoś
jjr44 chyba czytac nie umiesz 30.12.05, 16:56 Ci ludzie nie podpisali kontraktów z NFZ. Za darmo mają pracowac? Z definicji powinni zgodzic się na warunki NFZ bo dobry urzędnik wie lepiej ile kasy im potrzeba? Zgodnie z prawem to oni nie mają podstaw żeby podjąc pracę. Pracowałbyś bez umowy? Zgodziłbyś się gdyby pracodawca powiedział ci że zapłaci ci 20% mniej niż chcesz? uważasz że lekarz ma obowiazek pracowa za tyle ile NFZ mu da? A jak jutro okaże się ze NFZ może da tylko 2,5zł zamiast 5 to co? też do roboty i nie gadac? A Dorn się ośmiesza - niech powie niby jakie prawo ci ludzie łamią. Odpowiedz Link Zgłoś
langston ...a jak lekarz powie 30.12.05, 17:21 ...a jak lekarz powie ze bedzie pracowal tylko z 5tys euro? Nie znam tu regulacji prawnych ale sprawa jest prosta: albo lekarze zlamia prawo i recje ma Dorn albo lekarze nie zlamia prawa i Dorn sie osmieszyl ...proste innego rozwiazania nie ma. Widzimisie i fochy nie maga byc brane pod uwage. Odpowiedz Link Zgłoś
johngalt Re: ...a jak lekarz powie 30.12.05, 17:24 > ...a jak lekarz powie ze bedzie pracowal tylko z 5tys euro? To albo mu zaplaca 5tys euro albo lekarz bedzie bezrobotny. Gdzie widzisz problem? Odpowiedz Link Zgłoś
langston Re: ...a jak lekarz powie 30.12.05, 17:34 Wlasnie o to chodzi ze nie widze problemu. Tylko moj przedmowca napisal ze ZOZ ma zaplacic lekarzowi tyle ile zazada. Odpowiedz Link Zgłoś
jjr44 Re: ...a jak lekarz powie 30.12.05, 22:54 Ech, czytałbyś ze zrozumieniem. To ty powiedziałeś że lekarz ma pracowac za pieniądze zaproponowane przez NFOZ. to jest umowa o pracę. do mnie też przychodzą czasem mili młodzi ludzie po studiach z zerowymi kwalifikacjami i mówią: chcę 5 tys zł. A ja na to: niestety, nie mogę tyle panu zaproponowac. Dla mnie pana kwalifikacje warte są obecnie znacznie mniej. I potem dogadujemy się albo i nie. Zawiera się kontakt po negocjacjach a tłumaczenie że lekarze nie mogą negocjowac tylko muszą brac tyle ile im NFOZ daje jest śmieszne. A gadanie lucka - chłopaka marianny rokity że jesli ktoś nie zawarł umowy o pracę to i tak musi pracowac za darmo dlatego że jest lekarzem a ten zawód to misja - no śmieszne jest. Pomysly wcialania lekarzy do armii też wesołe. Jednoznacznie potwierdza to moją opinię o PiS - to są bolszewicy. Homo sovieticus. Tym mi też na to wygladasz. Odpowiedz Link Zgłoś
amhu Re: ...a jak lekarz powie 30.12.05, 17:27 Langston, wbij sobie w koncu do glowy: brak podpisanego kontraktu to tak jakbys nie podpisal umowy o prace. Nie ma zatem wzajemnego stosunku prawnego miedzy stronami i jakichkolwiek wzajemnych zobowiazan. Czy zatem nasz Lucus Policmajster ma zamiar przymusic lekarzy do podpisania kontraktów na warunkach NFZ? Jesli tak, to jest najzwykleszym durniem, jako ze nikogo nie mozna przymusic do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
langston Re: ...a jak lekarz powie 30.12.05, 17:35 jakos bardziej polegam na znajmosci rzeczy Ludwika niz Twojej. Odpowiedz Link Zgłoś
przypadek Re: ...a jak lekarz powie 30.12.05, 18:29 polegaj dalej, będziesz zimą w sandałkach chodził :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zkyc Re: ...a jak lekarz powie (dokończenie) 30.12.05, 21:51 Autor: przypadek polegaj dalej, będziesz zimą w sandałkach chodził :-) na drewnianej podeszwach i sznurkowych paskach!!!!!!!!!!!!!!! i będzie "Arbeit macht frei!" Odpowiedz Link Zgłoś
john_jasny Re: ...a jak lekarz powie 31.12.05, 04:17 przypadek napisał: > polegaj dalej, będziesz zimą w sandałkach chodził :-) ============================================================ Popieram - bedzie chodzil w zimie w sandalkach do pracy i to przymusowej. Pisalem powyzej o roli lizidupcow w demoralizacji wladzy. Odpowiedz Link Zgłoś
g7t Re: ...a jak lekarz powie 30.12.05, 22:24 Ty Langston chyba się rydzyków najadłeś... Odpowiedz Link Zgłoś
mario.osh ...na kube, na kube, trzeba ci, langson. szkoda 31.12.05, 12:37 życia w zgniłej demokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
langston Malo podrozujesz po swiecie 31.12.05, 13:07 nie myl demokracji z anarchia Odpowiedz Link Zgłoś
kblach Re: kuba, korea, białoruś 30.12.05, 17:25 jjr44 napisał: > Lekarze pełnią misję więc nie mogą się upominac o kasę, prawda? Znaczy mają > obowiazek pracowac za grosze i nie marudzic? Stuknij sie człowieku w głowę. Nie zgadzam się z Tobą - misja to praca za DARMO, myślę, że to jest ideał, do którego wartoby się przybliżać. W tym roku 5zł, w przyszłym 4zł, za 2 lata... Odpowiedz Link Zgłoś
jjr44 Re: kuba, korea, białoruś 30.12.05, 22:57 No rzeczywiście, masz rację. to będzie realizacja programu tanie państwo. Dalej można tak z nauczycielami i resztą budżetówki. :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
szefunio1 Re: kuba, korea, białoruś 31.12.05, 01:25 ... za wyjątkiem górników (bo jak im ktoś zaproponowałby im choć odrobinę mniej to wiadomo co by się stało) Odpowiedz Link Zgłoś
janlol Dorn - pierwszy odważny 31.12.05, 12:58 Nareszcie znalazł się odważny, który nie boi się lekarzy! Do tej pory wszyscy się ich bali bo pewnie każdy zdawał sobie sprawę, że może jutro zachorować. Lekarze to najbardziej zdeprawowana część społeczeństwa. "Do roboty!!!" Odpowiedz Link Zgłoś
zibi111 Re: BRAWO DORN!!!! 30.12.05, 17:03 langston napisał: > Lekarzom wydaje sie ze sa kolejna "wladza" w Polsce. > Juz nie wiem piata czy dziesiata po dziennikarzynach oczywiscie. Po pierwsze zastanów się, jeśli podpisywanie kontraktów jest dobrowolne i podlega negocjacji, to jak niepodpisanie go może być złamaniem prawa. Poza tym lekarz ma tak jak pewnie ty na utrzymaniu rodzinę.I nie powołój się przypadkiem na przysięgę Hipcia, ponieważ ona nie mówi nic o stawianiu się do pracy czy negocjowaniu kontraktu.Mówi mianowicie o tym, że lekarz nie może przejść obok konającego czy wymagającego pomocy, a jeśli leczy to ma to robić najlepiej jak potrafi i na co mu pozwalają okoliczności. Odpowiedz Link Zgłoś
kblach Re: BRAWO DORN!!!! 30.12.05, 17:19 Proponuję: wszyscy lekarze do wojska i tam za darmo pracować!!! Po co Wam pieniądze, macie przecież etykę, czyż nie powiedziano: ..."nie samym chlebem żyje człowiek..."? Odpowiedz Link Zgłoś
billy-the-kid Re: BRAWO DORN!!!! 31.12.05, 01:25 To typowe dla ustrojów totalitarnych dezawuowac prasę nazywając ją dziennikarzynami. Każdy kto nie zgadza się z jedyną słuszną władzą jest "dziennikarzyną" . Literaci do pióra, studenci do nauki, lekarze do leczenia!!! Skąd my to znamy? Odpowiedz Link Zgłoś
mlepek Re: BRAWO DORN!!!! 01.01.06, 10:37 langston napisał: > Lekarzom wydaje sie ze sa kolejna "wladza" w Polsce. > Juz nie wiem piata czy dziesiata po dziennikarzynach oczywiscie. Pomśl zanim coś napiszesz. Jaką władzą? Będziesz pracował za grosze, tylko dlatego, że tego wymaga dobro większości? A sam brał kolejny kredyt aby podnieść swoje kwalifikacje i udoskonalić warsztat pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
przyladek.dobrej.nadziei Wraca obowiazek pracy? 30.12.05, 16:35 Panie Dorn daruj pan sobie. Wroze PiSowi swietlana przyszlosc z takim rzadzeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
zkyc Re: Wraca obowiazek pracy? 30.12.05, 21:53 przyladek.dobrej.nadziei napisał: > Panie Dorn daruj pan sobie. Wroze PiSowi swietlana przyszlosc z takim > rzadzeniem. Widać PiS jest przewidujący! Chcą wchłonąć Swietlisty Szlak!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ciaps Re: Dorn: zamykanie ZOZ-u to złamanie prawa 30.12.05, 16:38 Nie sztuką jest się leczyć w klinikach rządowych Panie Dorn. Jako zwykły pacjent wiem jak wygląda skrzecząca rzeczywistość służby zdrowia. I wiem że ta wywalczona złotówka w mojej przychodni na pewno nie pójdzie na płace dr. Macieja, ale na podstawowe srodki medyczne.Najprościej jest pozamykać protestyjących lekarzy, pacjętów niech szlak trafi, a my czyli PiS reformujmy dalej mając wszystkich i wszystko w d....ie Odpowiedz Link Zgłoś
zima0001 Re: Dorn: zamykanie ZOZ-u to złamanie prawa 30.12.05, 18:40 ciaps napisał: > I wiem że ta > wywalczona złotówka w mojej przychodni na pewno nie pójdzie na płace dr. > Macieja, ale na podstawowe srodki medyczne.Najprościej jest pozamykać > protestyjących lekarzy, pacjętów niech szlak trafi, a my czyli PiS reformujmy > dalej mając wszystkich i wszystko w d....ie A zastanowiłeś się chwilę skąd tak dodatkowa złotówka ma się urodzić? Jakby sie tak zastanowić to 2zł więcej byłoby jeszcze lepsze dla pacjenta. Tyle że jest jakis ograniczony budżet a nie worek bez dna. Dlaczego lekarze rodzinni z Mazowieckiego sie dogadali z NFZ a porozumienie zielonogórskie nie może? Oczywiście, za nędze słuzby zdrowia każdy kretyn będzie winił teraz Kaczyńskich, 2 mies. po wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
apoplaws Re: Dorn: zamykanie ZOZ-u to złamanie prawa 30.12.05, 18:51 Za sytuacje w sluzbie zdrowia - nie. Za kretynskie wypowiedzi komisarzy PiS-owskich - tak. A swoja droga, skad te 800 mln. ? Liczylem tu juz dzis i w najbardziej pesymistycznej wersji wychodzilo mi 555 mln. zlotych. Nie wnikajac w meritum sporu ktos powinien zapytac o ta liczbe pana Millera. Wyglada mi jednak na to ze ani pan Religa ani komisarz Dorn tego nie zrobili. Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: Dorn: zamykanie ZOZ-u to złamanie prawa 30.12.05, 21:04 apoplaws napisał: > Za sytuacje w sluzbie zdrowia - nie. Za kretynskie wypowiedzi komisarzy > PiS-owskich - tak. > A swoja droga, skad te 800 mln. ? Liczylem tu juz dzis i w najbardziej > pesymistycznej wersji wychodzilo mi 555 mln. zlotych. Nie wnikajac w meritum > sporu ktos powinien zapytac o ta liczbe pana Millera. Wyglada mi jednak na to z > e > ani pan Religa ani komisarz Dorn tego nie zrobili. Zapytam prosto ile zarabia pan Miller i po cholere on potrzebny? Odpowiedz Link Zgłoś
noyle MAFIA FARMACEUTYCZNA POGRAZA SLUZBE ZDROWIA 30.12.05, 23:50 > A swoja droga, skad te 800 mln. kika a nawet kilkanascie mld wychodzi do firm farmaceutycznych u nas lekarstwa po dofinansowaniu sa srednio 2 razy drozsze niz nierefundowane leki jakie mozesz kupic w czechach lub na slowacji Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Dorn: zamykanie ZOZ-u to złamanie prawa 30.12.05, 21:08 > Oczywiście, za nędze słuzby zdrowia każdy kretyn będzie winił teraz > Kaczyńskich, 2 mies. po wyborach. Od wyborow minely ponad trzy miesiace, to po pierwsze. Czyli ponad sto dni. Najwyzszy czas, zeby PiS zaczal RADZIC, a nie RZADZIC SIE, jesli chwytasz roznice. A poza tym - jesli nie teraz, to kiedy wreszcie bedzie mozna ich z czegos rozliczyc? Bo na razie to tylko mozemy zgadywac, ze mieszkan nie bedzie, leczenia nie bedzie, becikowe bedzie, polityki prorodzinnej poza becikowym raczej nie nalezy sie spodziewac... Kiedy przyjma odpowiedzialnosc za to, co robia - i czego nie robia? f. Odpowiedz Link Zgłoś
incipit Dornowanie Polski 30.12.05, 16:42 Analiza prawna z udziałem prokuratora plus groźba "pójścia w kamasze". Tylko co w tym towarzystwie robi ten sercowy profesor. Odpowiedz Link Zgłoś
okazik Durnowata ta władza, wart jeden dureń drugiego a 30.12.05, 16:50 resztę niepokornych prawem i sprawiedliwością przez łeb Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Re: Durnowata ta władza, wart jeden dureń drugieg 30.12.05, 17:23 Moe durnowata, ale dornowata. Ewentualnie Dorn i wata. Odpowiedz Link Zgłoś
amhu Re: Dorn: zamykanie ZOZ-u to złamanie prawa 30.12.05, 16:47 Ho, ho! Lutek Policmajster zaczyna grozic. Paleczka wywijac. Wez sie Lucus za ksiazeczki - przynajmniej popularne - z dziedziny prawa a paleczka ci opadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
behemot68 Re: Dorn: zamykanie ZOZ-u to złamanie prawa 30.12.05, 16:53 Rozumiem, że jak górnicy strajkiem zagrożą, to też się ich do wojska powoła? No tak, ale lekarze nie pójda przecież z łomami na warszawę Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Re: Dorn: zamykanie ZOZ-u to złamanie prawa 30.12.05, 17:08 A pies drapał tych górników. Przyjdąinni na ich miejsce jakby cośtam chcieli. A węgiel to niech sobie w dupę wsadzą, albo zeżrą na przeczyszczenie. Pozalewać te kopalnie w pi.du. To średniowiecze energetyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
himhith PRL II zamiast IV RP 30.12.05, 16:54 Za chwile panowie z rządu każą mówić do sie per towarzysze. :> Odpowiedz Link Zgłoś
jkm8 Re: PRL II zamiast IV RP 31.12.05, 13:29 ..., chyba raczej "parteigenosse", bo "towarzysz", no ten tego.... Odpowiedz Link Zgłoś
alfaomega7 ZOZy umowy podpisały. NZOZy nie. 30.12.05, 16:58 ZOZ - zakład opieki zdrowotnej - najczęściej gminny - z niskimi pensjami lekarzy i występowaniem w związku z tym patologii w postaci łapówek. Takie instytucje umowy juz podpisaly, bo jak będą deficytowe, to gmina doplaci ... NZOZ - niepubliczny zakład opieki zdrowotnej - prywatna forma świadcząca usługi medyczne (takze w ramach umów z NFZ). Czyli normalna firma prowadząca działalność gospodarczą. różnica między ZOZem a NZOZem jest taka jak między spleśniałym serkiem a serkiem pleśniowym. A co do pomysłów Pana Dorna - gratulacje - przebił Pan Leppera ... Jeśli PiS po takich wypowiedziach swoich czołowych polityków wygra wybory samorządowe, to znaczy, że jesteśmy już na Białorusi ... Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem123 Re: ZOZy umowy podpisały. NZOZy nie. 30.12.05, 22:36 Stray, co się martwisz! Każą ci pod mundurem przyjmować pacjentów, to ich będziesz przyjmować. I nareszcie będziesz mógł im fundować diagnostykę na "światowym" poziomie: "wszystkie badania i konsultacje dla wszystkich". "Nie podejmę decyzji, gdy nie uzyskam konsultacji lub badań" Ciekawe kiedy w obliczu takiej sytuacji kaczki pękną? Odpowiedz Link Zgłoś
yarixch Dlaczego PiS (tym razem Dorn) wali samoboje? 30.12.05, 16:58 przeciez to nie komuna, kiedy glupi PZPR-owiec i tak byl najmadrzejszy gdyz pozostali bali sie odezwac, czyzby wracaly mroczne czasy PRL? Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Re: Dorn: zamykanie ZOZ-u to złamanie prawa 30.12.05, 17:02 No to szykuje sięzadyma. Wszystko sprawa kasy. Kasa rządzi światem doczesnym niestety. Kto tego nie rozumie, jest głupi, albo nie doświadczył jeszcze bezsilności z powodu braku kasy na ważne rzeczy... Odpowiedz Link Zgłoś
makumba2 Re: kobiety (zwłaszcza te po 40-tce) też powoła do 30.12.05, 17:03 wojska? A co z masowymi zaświadczeniami lekarskimi o chorobach świadczących o choćby czasowej niezdolności do służby - kto je wszystkie zweryfikuje? A co z sądami administracyjnymi do których się poodwołują ci nieliczni, którzy będą się kwalifikowali do służby wojskowej. Pomijam już wogóle kwestię podstaw prawnych takiego powołania. Mają rację internauci - Dorn kompromituje się takimi wypowiedziami. To wszystko mrzonki bardzo typowe dla ludzi PIS-u którzy tak naprawdę niegdy nie egzekwowali prawa w tym kraju. A o tym rzekomym przestęptstwie to nawet nie będę komentował bo średnio rozgarnięty student prawa wie że to bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
arektk Re: kobiety (zwłaszcza te po 40-tce) też powoła d 30.12.05, 19:48 tych co nie beda mogli sluzyc w wojsku sie rozstrzela i po problemie, przy okazji pokaze sie innym wywrotowym elementom ze nie warto podskakiwac nowej wladzy. a od 1 styczia w kazdym zakladzie pracy stworzymy komorke pisu, ktora bedzie czuwala nad przestrzeganiem nowych planow piecioletnich. hail kaczor! Odpowiedz Link Zgłoś
dupaasi Tej zielonogórskiej hołocie tylko forsa w głowie! 30.12.05, 17:07 Pacjenta mają gdzieś.Od nich to zlecenia na zwykłe badania krwi i moczu nie można dostać tacy są pazerni na nasz ubezpieczeniowy grosz. Rzeczywiście trzeba zagonić tą hołote do wojska niech pocwiczą pracę "ku chwale ojczyzny" Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Re: Tej zielonogórskiej hołocie tylko forsa w gło 30.12.05, 17:13 Tu jednak powinien działać wolny rynek. Zobacz jak Ci w dupęwłażą w sklepach żebyścoś kupił. Co stoi na przeszkodzie, by i Ci tak się zachowywali? Lobby tajemne, a właściwie nietajemne. To pier.olona utopikna lewicowa filozofia, któa zaprzecza istocie człowieka. Wszyscy lewacy, lewicowcy, czy inne gady do Korei Płn. Odpowiedz Link Zgłoś
janusz112 Re: Tej zielonogórskiej hołocie tylko forsa w gło 30.12.05, 17:49 masz rację - tylko pokaż mi taki sklep w którym wchodzą klientowi w dupę za 5 PLN miesięcznie.... Odpowiedz Link Zgłoś
dupaasi Re: Tej zielonogórskiej hołocie tylko forsa w gło 30.12.05, 17:59 janusz112 napisał: > masz rację - tylko pokaż mi taki sklep w którym wchodzą klientowi w dupę za 5 > PLN miesięcznie.... Właśnie pokaż mi taki sklep w którym właściciel dostaje 5 PLN /m-nie za klienta który do sklepu jeszcze nie wszedł i może długo nie wejdzie! Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo placi 5 zlotych miesiecznie przez 20 lat 31.12.05, 00:03 placi 5 zlotych miesiecznie przez 20 lat a potem chce zeby mu dac mercedesa. a za rok znowu przychodzi i chce BMW. im starszy tym lepsza bryka. Odpowiedz Link Zgłoś
kblach Re: Tej zielonogórskiej hołocie tylko forsa w gło 30.12.05, 17:30 dupaasi napisał: > Pacjenta mają gdzieś.Od nich to zlecenia na zwykłe badania krwi i moczu nie > można dostać tacy są pazerni na nasz ubezpieczeniowy grosz. Rzeczywiście trzeba > zagonić tą hołote do wojska niech pocwiczą pracę "ku chwale ojczyzny" Proponuję więcej: wszystkich lekarzy do wojska w Iraku, tam będą mogli pracować za darmo, jak wielu by chciało. A w Polsce zapanuje Prezes Narodowego Funduszu Zdrowia, który zna się na bardzo wielu dziedzinach - polecam stronę www.trybuna.com.pl/n_show.php?code=2004091316 Odpowiedz Link Zgłoś
moherowe_stringi Chcą kasy na te twoje siki młocie 30.12.05, 17:47 Nie kumasz tego moherowy bubku, że większa ilośc pieniędzy na pacjenta to większa możliwość wykonania badań u lekarza rodzinnego? Odpowiedz Link Zgłoś
bsc1 Dorn:zamykanie ZOZ-u to złamanie prawa i sprawiedl 30.12.05, 17:11 Dorn:zamykanie ZOZ-u to złamanie prawa i sprawiedliwości. PiS-owskie prawo i sprawiedliwość? Odpowiedz Link Zgłoś
miss.take Re: Dorn: zamykanie ZOZ-u to złamanie prawa 30.12.05, 17:16 To najwyższy czas na wprowadzenie niewolnictwo w Polsce. Za miskę zupy i dach nad głową w noclegowni będą w IV RP pracować lekarze POZ, homoseksualiści, cykliści i oczywiście Żydzi. Prawo to ja powiedział Ludwik Dorn, no i jeszcze mój mały Pryncypał. Odpowiedz Link Zgłoś
alfaomega7 Znacjonalizujmy taksówki. 30.12.05, 17:17 Tak się zastanawiam ... po co NFZ podpisuje umowy z pogotowiem ratunkowym. Niech Dorn znacjonalizuje taksówki. Dlaczego tylko taksówki? ZOMOWców na ulicę i niech pilnują aby każdy obywatel świadczył obowiązki transportu sanitarnego wobec pozostałych obywateli. Odpowiedz Link Zgłoś
coitusik i agencje towarzyskie..... 30.12.05, 17:28 gdzies sie trzeba schowac przed komandosami w moherowych beretkach, Odpowiedz Link Zgłoś
iwonakrystyna złamanie prawa 30.12.05, 17:19 Przyjmowanie pacjentów bez umowy z NFZ to złamanie prawa, lekarz bez umowy nie może wypisać recepty, skierować na badania. Brak znajomości prawa panie Dorn - należy przeczytać Ustawę o finansowaniu świadczeń zdrowotnych ze środków publicznych z 27 sierpnia 2005 Odpowiedz Link Zgłoś
cuauhtemoc Re: złamanie prawa 30.12.05, 19:28 dokladnie. Co ten lekarz bez kontraktu po zbadaniu ma zrobic? Powiedziec co jest nie tak i odeslac do takiego z kontraktem? Rzucanie populistycznych hasel po wyborach nic nie da, bo teraz trzeba za nie odpowiadac jak juz sie rzadzi. Odpowiedz Link Zgłoś
ljblues1 Re: Dorn: zamykanie ZOZ-u to złamanie prawa 30.12.05, 17:20 zlamanie prawa? I kto to mowi? Prawie zlamany Dorn! Pozdrowienia dla Rokity! Odpowiedz Link Zgłoś
phun Dorn Lamie PRAWO do godnej pracy i placy 30.12.05, 17:27 czy ten pajacowaty cwiok nie moze zrozumiec ze nie mozna zadekretowac wykonywania swoich obowiazkow, a jesli juz to mamy tu z czysta forma niewolnictwa. Od nowego roku PRAD wzrasta o 10% wesolego pisiorka w nowym roku wszystkim zycze :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kotek5050 Re: Dorn Lamie PRAWO do godnej pracy i placy 31.12.05, 04:15 Słoneczko Ty moje.Zbyt cienkim jesteś lekarzem, zby dyskutować.Nic na razie kolego nie umiesz.Więc spadaj... Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz [...] 30.12.05, 17:33 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kblach [...] 30.12.05, 17:47 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: Jak bedziesz sie przygladac agoni matki, pon 30.12.05, 18:50 kblach napisał: Fritz!! >Po pierwsze znajdź sobie człowieku w internecie Przysięgę Hipokratesa ( bo >jestem pewien, że jej wczesniej na oczy nie widziałeś) Slyszalem w paru filmach:) Ale cos tam bylo o obowiazku pomocy ludziom... Czyzbym zle zapamietal? >Po drugie prezes Narodowego Funduszu Zdrowia Jerzy Miller zna się najbardziej na medycynie warto poczytać jego życiorys - jak przeczytasz, to zrozumiesz Ja nie atakuje Millera, chociaz rowniez moze nie miec racji. Ale nie moze byc tak, ze lekarze rzucaja wszystko do diabla i ludzie maja umierac. Pozdrawiam!!! W Polsce ludzie są niesmiertelni - giną tylko w kontakcie ze służbą zdrowia!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
very_martini Re: Jak bedziesz sie przygladac agoni matki, pon 30.12.05, 19:04 Lekarze już od paru lat nie mają obowiązku składać przysięgi Hipokratesa, o ile mnie pamięć nie myli. To tak na marginesie. 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem123 Re: Jak bedziesz sie przygladac agoni matki, pon 30.12.05, 19:16 > Ja nie atakuje Millera, chociaz rowniez moze nie miec racji. > Ale nie moze byc tak, ze lekarze rzucaja wszystko do diabla i ludzie maja > umierac. Fritz, piana Ci z ust cieknie, a nie wiesz o co w tym sporze chodzi. Po pierwsze nie wszyscy lekarze. Lekarze w placówkach publicznych, w tym w szpitalach publicznych będą przyjmować pacjentów. Przyjmować pacjentów też będą lekarze, którzy podpisali kontrakty z NFZ. Po drugie, lekarze z Porozumienia Lubuskiego, pacjentów mogą i pewnie będą przyjmować, tyle tylko, że nie wramach ubezpieczenia lecz z odpłatnością. Po trzecie, to wiń NFZ swojego ubezpieczyciela, że ramach ubezpieczenia, na które płacisz co miesiąc niemałe pieniądze, nie był w stanie znaleźć dla Ciebie odpowiedniej ilości dostawców usług medycznych. Po czawrte, z godnie z polskim prawem każdy lekarz może odmówić leczenia pacjenta (nie mówię o stanach zagrożenia życia), o ile wskaże mu, gdzie dany pacjent poradę lekarską może uzyskać. "Ja pana leczyć dłużej nie będę, odpowiednią poradę lekarską może pan uzyskać na przykład w poradni/gabinecie przy ul. ...." Koniec, kropka Odpowiedz Link Zgłoś
sk8isgr8 Re: Jak bedziesz sie przygladac agoni matki, pon 30.12.05, 19:49 Z koncem roku konczy mi sie umowa z NZOZem. Na jakiej podstawie mam isc do pracy po 1 stycznia 2006? A jak ktos mi przyjdzie do domu sie leczyc to go przyjme, zgodnie z przysiega Hipo, ale tep wystawie rachunek na 50zł bo nigdzie nie jest napisane ze mam to robic za darmo. Od nowego roku gaz drozeje, prad drozeje, benzyna jest qrewsko droga, tylko uslugi medyczne maja byc tansze? Niech wprowadza ubezpieczenia prywatne i wtedy rynek zweryfikuje ile jest warta moja praca. Odpowiedz Link Zgłoś
endrzej Takiś sprytny, ludzi uczysz ? 30.12.05, 18:11 Trzeba było samemu się uczyć na medyka i pracować za Judyma, miałbyś możliwości się wykazać. A tak co ? Frajerów szukasz ? Odpowiedz Link Zgłoś
jaruzel2 Re: Takiś sprytny, ludzi uczysz ? 30.12.05, 18:52 frajerów już dawno nie ma - pokażcie mi lekarza biednego! Albo pokażcie mi lekarza który wykonuje skomplikowane badania na pańswowym sprzęcie za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
naturapark1 Re: Takiś sprytny, ludzi uczysz ? 30.12.05, 19:16 Możesz mnie obejrzeć, jak będziesz sobie robił rezonans niesprawnej głowy. Być może stwierdzę że masz szczątkowy móżdżek. Odpowiedz Link Zgłoś
kblach Re: Takiś sprytny, ludzi uczysz ? 31.12.05, 11:56 A ja lecze ludzi w gabinecie prywatnym na SWOIM najnowszym sprzęcie ( niewiele szpitali go ma) za pieniądze, i nie chcę widzieć takich, którzy za przeprowadzone badanie odpowiadają "to na razie doktorze dziękuję" bo za to w żadnym sklepie nic nie kupię i żadnego rachunku nie zapłacę. Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: Takiś sprytny, ludzi uczysz ? 30.12.05, 18:54 endrzej napisał: > Trzeba było samemu się uczyć na medyka i pracować za Judyma, miałbyś możliwości > > się wykazać. A tak co ? Frajerów szukasz ? Polska jest taka jaka jest. Warunki sa takie jakie sa. Wybierajac studio medycyny zobowiazujesz sie do pomocy ludziom. To jest moralne zobowiazanie. Jezeli nie czujesz sie zdolny do podjecia go, nie powinienes studiowac medycyny. Poniewaz wtedy medycyna jest dla ciebie tylko i wylacznie mozliwoscia zarabiania. Wtedy bedziesz wlasnie lekarzem bydlakiem. Judymem w Polsce nie musisz juz byc. Na szczescie. Odpowiedz Link Zgłoś
endrzej Kryzys powołań, Panie fritz.fritz... 30.12.05, 19:23 No cóż, Polska a z nią i świat, przeżywają kryzys powołań. Można byłoby się tylko zastanawiać, czy kiedykolwiek dopisywał im urodzaj obfitości. Widać brakuje chętnych, którzy w kraju takim - jakim jest, w warunkach takich - jakie są, chcieliby czuć się zdolni do podejmowania moralnych zobowiązań bez względu na okoliczności. Obawiam się, że moralne zobowiązanie, o którym pisze fritz.fritz słania się na chwiejnych nogach. Jeśli brakuje ludzi potrafiących sprostać tak formułowanym wymogom, mimo wszystko dobrze byłoby, żeby byli jacykolwiek. Daleki jestem jednak od karykaturalnych przerysowań. Nie. Nie kryminaliści. Nie zwyrodnialcy. Zaryzykuję twierdzenie, że pomimo iż "bydlacy" chcą zarobić, dla wielu "bydlaków" medycyna stanowi też treść życia, jego oś główną i pobocza. Warto pamiętać o kilku faktach. Lekarze też są ludźmi. Też mają rodziny. To w kwestii ich uposażenia. Drugi fakt, to potencjał POZ co do prowadzenia diagnostyki. Jak dzieje się obecnie, wie każdy zainteresowany. Bez podwyżki ceny za pacjenta nie da się tego zmienić. Ci, których na to stać, którzy mają tu bliskich, zbyt wiele spraw, które ich trzymają - zostaną. Niekoniecznie w zawodzie. Zostaną też niekompetentni, bo nie znajdą pracy na wymagających zagranicznych rynkach. Zostaną Ci, którzy nie znają języków i mają do nich ciężką głowę. Zostaną wreszcie Ci, którzy trzęsą tym całym majdanem i dla których tu właśnie jest większy niż gdziekolwiek indziej zysk. I to nie jest dobre. Rękawica rzucona przez Dorna to jawne wyzwanie do otwartej konfrontacji. Przynajmniej ja odbieram to w taki sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem123 Re: Takiś sprytny, ludzi uczysz ? 30.12.05, 19:23 Tu się mylisz w Polsce niestety Judymem trzeba być. Jeśli stawka proponowana przez NFZ jest za niska i nie pokrywa kosztów utrzymania gabinetu, kosztów zatrudnienia personelu oraz kosztu zlecanych pacjentom badań laboratoryjnych i radiologicznych, albo gabinet prywatny trzeba zamknąć, albo dokładać do jego funkcjonowania z własnych oszczędności. Niech do Ciebie dotrze, że prywatny gabinet lekarski w kategoriach finansowych funkcjonuje tak jak każda inna działalność gospodarcza. Jeśli koszty są wyższe niż przychody to następuje plajta. Lekarz za długi swojego gabinetu odpowiada całym swym majątkiem osobistym. Odpowiedz Link Zgłoś
duszkan Re: Takiś sprytny, ludzi uczysz ? 30.12.05, 20:41 Nie, wybierajac studia medyczne nie wybierałam woluntariatu. Zresztą przecztaj dokładadnie (jeśli w ogóle coś czytasz) opowieść o dr Judymie ( w Polsce wykorzystywanego do przypominarzania medykom żeby żyli powietrzem) że brał za wizytę w srebrze (bo żył w kapitaliżmie), a czasami ludziom ubogim udzielał porad za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
evald Re: Jak bedziesz sie przygladac agoni matki, pon 30.12.05, 19:41 Jeszcze nie jest za pozno. Mozesz skonczyc studia medyczne a potem leczyc za darmo zgodnie z przyzeczeniem. Szkoda ze nikt nie zwraca uwage na gornikow ktorzy dostaja wszystko co chca tylko tym ze pojde demolowac Wawe. Odpowiedz Link Zgłoś