Dodaj do ulubionych

Warszawa: noworodek w kontenerze na śmieci

19.01.06, 20:38
Becikowe nic nie pomogło?
Obserwuj wątek
    • jb777 no właśnie dlatego trzeba uchwalić becikowe x 3 19.01.06, 20:51
      • block-buster Pokolenie JPII-tylko ze bez srodkow do przezycia 19.01.06, 20:56
        I zadne zakazy nie pomoga.
    • wuuuj [...] 19.01.06, 20:57
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • panzwami Oto pokolenie JP2... 19.01.06, 20:58
    • robertrobert2 Re: Warszawa: noworodek w kontenerze na śmieci 19.01.06, 21:08
      pewnie jakaś gimnazjalistka?
    • b.6.1966 [...] 19.01.06, 21:15
      • martino [...] 19.01.06, 21:54
        • martino jakie prawo lub który punkt regulaminu złamałem? 20.01.06, 15:12
    • mariuszdaniel Niech policja szuka rodziców! 19.01.06, 21:19
      Może wreszcie,
      przy powtarzających się
      matczynych tragediach,
      zacznie policjant i redaktor
      nawoływać do szukania także tatusia.
      To on pierwszy skrzywdził dwie osoby:
      matkę i dziecko. Może ów samiec
      zgłosi się i zatroszczy o swoje dzieło.
      Łatwo potępić porzuconą matkę,
      może zdobądźmy się na słowa potępienia
      takiego tatusia.
      Dziewczyna sama nie zaszła.
      Jak on mógł jej (im) to zrobić!
      • m0n1ka Re: Niech policja szuka rodziców! 20.01.06, 01:19
        Dokładnie tak. Oprócz mamy trzeba też szukać tatusia. Jako matka dwulatki oraz
        jej majowego braciszka odmawiam przyjęcia do wiadomości, że ktokolwiek mógłby
        coś takiego zrobić w pełni świadomości. Jeśli ta dziewczyna była w szoku,
        dlaczego nie było przy niej kogoś, kto mógł się się nią i maluchem zaopiekować?
        Jeśli np rodziła pokątnie ze strachu, to gdzie przez 9 miesięcy byli rodzice,
        krewni i wreszcie ojciec dziecka? Nie twierdzę, że matka powinna zostać
        uwolniona od odpowiedzialności za porzucenie dziecka, ale na równi z nią
        powinien odpowiadać ten, kto tak jak ona jest odpowiedzialny za dziecko, czyli
        tata.

• polski_murzyn Socjalizm , becikowe i stolyca nie pomogły ??n/t 19.01.06, 21:34
    • b.6.1966 Re:MARTINO-----pomoge Ci. 19.01.06, 23:06
      Osobiscie przezylam aborcje wlasnego dziecka, wiec nie jestem debilna paniusia
      czy kretynskim chlopem, co nie posiadaja wiedzy w tym temacie.Skasowany nik
      dotyczyl podobnie jak Twoj, inwektyw , tyle ze pod adresem matki dziecka. Moja
      odpowiedz wielokrotnie w tym temacie:porzucanie dzieci, zakatowywanie,
      odrzucanie, zawsze dotyczyla zrozumienia sensu checi posiadania potomstwa lub
      nie. Aborcja jest tym wyjsciem z sytuacji, ktore nie dopuszcza do porzucania
      dzieci w smietnikach, zabijania przez konkubenta lub skazywania na nienawisc.
      Do dla Twojej wiedzy, zeby zanim cokolwiek powiesz, miales rozeznanie.A co do
      Twojej sugestii ROZSZARPYWANIA czegokolwiek, to miej SZACUNEK dla tych, co
      wiedza czym jest ten bol, i nie tylko FIZYCZNY!
    • b.6.1966 Re:Przepraszam za poziom mojej wypowiedzi. 19.01.06, 23:14
      Wspomnialam o bolu, a przeciwnicy aborcji patrza na sam problem. To wielka
      roznica.Ktos, kto nie doswiadczyl tego, i nie wazne z jakiego powodu, nie
      powinien zabierac glosu. Ten glos powinien nalezec do kobiety.
      • aurita Re:Przepraszam za poziom mojej wypowiedzi. 19.01.06, 23:46
        znalezli matke: ma 27 lat i tlumaczyla sie trudna sytuacja rodzinna (mowili w
        trojce)
        Moze pomodlmy sie zeby dzis w nocy zadne dziecko nie trafilo na smietnik , jest
        tak zimno :(
        Zamiast sie klocic moze pomyslmy co trzeba w tym cholernym kraju zmienic zeby
        nie cierpialy dzieci?
        • cziriklo Re:Przepraszam za poziom mojej wypowiedzi. 20.01.06, 01:24
          To bardzo ladne co napisalas, aurito, ale odpowiedz jest jedna: nalezy
          wprowadzic rzetelna edukacje seksualna w szkolach, nalezy subsydiowac przez
          panstwo srodki antykoncepcyjne, a nade wszystko nalezy zalegalizowaC aborcje
          czym predzej. Wtedy nie bedzie tylu dzieci niechcianych ani w beczkakch z
          kapusta, ani w smietnikach.
          I jeszcze jedno. W kraju w ktorym w tej chwili przebywam, kiedy media doniosa
          o porzuconym dziecku, to policja nie lata z psami w poszukiwaniu matki, tylko
          nadaje komunikat: Droga pani, zapewne potrzebuje pani pomocy i pani ja otrzyma
          jesli sie do nas zglosi. Przyrzekamy to pani. A dziecko jest nakarmione i
          bezpieczne. Niech pani zadzwoni. Pomozemy...
          Tak jest w kraju gdzie ponoc koscioly swieca pustkami.......... Pozdrawiam
          • anka1 Re:Przepraszam za poziom mojej wypowiedzi. 20.01.06, 08:57
            dobrze, ze Dzieciaczek przezyl ... mam nadzieje,ze znajdzie szybko ludzi ktorzy
            otocza Go opieka i miloscia tak jak na to zasluzyl.
        • marekwysmulek Re:Przepraszam za poziom mojej wypowiedzi. 20.01.06, 17:04
          1) Przede wszystkim zapewnić ludziom możliwość utrzymania dziecka. Pracy a nie
          żenującej jałmużny w postaci "becików" czy innego idiotyzmu.
          2) zmienić mentalność społeczeństwa, gdzie panna z dzieckiem to wstyd na całą
          wieś. Niestety w tym kraju 70% ludzi mieszka we wsiach i miasteczkach, gdzie
          głupota sięga zenitu. Do tego potrzebny jest Kościół ale niestety on robi
          wszystko żeby działać dokładnie odwrotnie. Pytanie teraz dlaczego ? Ano
          dlatego, że łóżko to najbardziej intymna sprawa a możliwość zarządzania takią
          intymnoscią w psychice daje zezwolenie na zarządzanie całą świadomoscią a to
          daje władzę. A klechom tylko na tym zależy.
          3) edukować ciemny lud, że nie ryba a wędka jest tym co potrzebne jest do
          rozwoju społeczeństwa.

Ale czego spodziewać się od tłumoków mamionych kolejnymi obietnicami jałmużny.
          Byle tylko siedzieć cicho.
      • martino Nie za bardzo rozumiem 20.01.06, 09:23
        Jest ból (na pewno) - tak. I w związku z tym należy pozwolić na zadawanie go sobie kobiecie? Poza tym dla Ciebie to temat do roztrząsania i opowiadania o sobie na forum. Dla dziecka do egzekucja. Nie opowiadaj o prawach kobiet, jak odmawiasz komuś niewinnemu prawa do życia.

Swoją drogą cieszę się, że dziecko znaleziono żywe i mam nadzieję, że teraz wyrodna matka nie będzie nagle robić przeszkód przy adopcji. Nie przemawiają do mnie argumenty o braku środków do życia. Jeżeli nie może dziecka utrzymać, to może oddać je w szpitalu. I nie chcę słyszeć też argumentów, że pielęgniarki złe, że będą krzywo patrzeć, bo oznacza to, że dla własnego dobrego samopoczucia można zamordować dziecko. Koniec i kropka.
    • marekwysmulek Re: Warszawa: noworodek w kontenerze na śmieci 20.01.06, 16:51
      Niech ciemny lud dalej klaszcze bydlakom, którzy sikają i plują na nich z góry
      i wmawiają, że deszcz pada. Niech klaszcze i godzi się na becikowe, staruchowe
      i Wujkowską.

Wujkowska zapewni przyszłym rodzicom radość z posiadania pokręconego potworka.
      To dopiero wpłynie na chęć rozmnażania się narodu. A jak to zmniejszy podziemie
      aborcyjne ... powiem więcej ... rozwiąże ten problem całkowicie. A jak to
      poprawi byt niechcianych noworodków.

Ach samo niebo. Dziękujemy.
      • martino Re: Warszawa: noworodek w kontenerze na śmieci 20.01.06, 16:55
        marekwysmulek napisał:

> Wujkowska zapewni przyszłym rodzicom radość z posiadania pokręconego
        potworka.

Widze, że piszesz z perspektywy wlasnych rodziców.
    • b.6.1966 Re: MARTINO-------------- 21.01.06, 22:20
      Nie jestem egocentryczka, nie roztrzasam wlasnego ego na forum, bo cenie czas i
      intelekt forumowiczow, jednakze nie pojales tematu. Zycze wszystkim dzieciom w
      Polsce, zeby mialy szczesliwe i kochajace ich rodziny, jednak problem
      skazywania dzieci po urodzeniu na smierc, uwazam za najwiekszy idiotyzm
      panujacych praw. Dzieki takim osobom jak Ty, ktore nie podejmuja meritum
      sprawy, ktora jest DOBROWOLNY wybor kobiety bedacej w ciazy,osobom , ktore
      lepiej niz kobieta bedaca w tej sytuacji-wiedza.Tu lezy problem.Aborcja to
      zapobieganie nieszczesciom typu:smietnik, zakatowanie czy odrzucenie.A wzgledy
      ETYCZNE i moralne, proponuje pozostawic decydujacym sie na aborcje. Zapewniam,
      ze kobiety decydujace sie na ten krok, nie sa zwyrodnialcami.Aborcja to prawo
      do decydowania w sytuacji, gdzie odpowiedzialne za pomoc instytucje tylko
      istnieja z nazwy.Latwo krytykowac zjawisko, gdy wiedza dotyczy jedynie
      popoludniowego stukania na forum.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka