Dodaj do ulubionych

PO przyjmuje do wiadomości koniec współpracy z PiS

27.01.06, 16:46
mam po dziurki w nosie tych naburmuszonych troglodytow
niech nie osmieszaja juz polskiej prawicy - mowa o PO

religiapokoju.blox.pl
Obserwuj wątek
    • galba Koniec PO 27.01.06, 16:47
      Czas zadać Platformie ostatni cios - nowe wybory. PO kończy z 15 % głosów i
      paroma posłami w kryminale (czyli naturalnym środowisku aferałów).
      • marcin.kiewicz wishful thinking to specjalność kacza 27.01.06, 16:59
        ale to dość typowe - im większa klęska, tym dalej idąca utrata oceny sytuacji.
        Gdyby internet wynaleziono 60 lat temu, wpisów "Jeszcze Hitler wygra tę wojnę!"
        nie brakowałoby i w maju 1945 roku.
        • isa.stern Re: wishful thinking to specjalność kacza 27.01.06, 17:05
          czy sugerujesz jakąś chorobę psychiczną, czy póki co powinien wypowiedzieć się
          jedynie ktoś od gerontologii?! ;)

marcin.kiewicz napisał:

> ale to dość typowe - im większa klęska, tym dalej idąca utrata oceny sytuacji.
          > Gdyby internet wynaleziono 60 lat temu, wpisów "Jeszcze Hitler wygra tę
          wojnę!"
          > nie brakowałoby i w maju 1945 roku.
          • andrzej_golaski [...] 27.01.06, 17:14
            Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
            • usiruf Ciesze sie ze chorzy tez maja dostep do sieci 27.01.06, 17:18
              Kiedys mieli w Sejmie swojego reprezentanta (Janowski), a teraz pozostal im
              tylko internet.
              • bbombel_reaktywacja Re: Ciesze sie ze chorzy tez maja dostep do sieci 27.01.06, 18:33
                A już nie długo to i nawet tego nie będzie, bo już na większości portali pewne
                nie wygodne wypowiedzi i teksty nie są zamieszczane.
                Stan naszego pluralizmu medialnego zaczyna coraz bardziej przypominać
                białoruską, gdzie panuje tylko jedna poprawna linia polityczna.
                Metod ataków na Radio Maryja nie powstydziłby się nawet Jerzy Urban, który
                również wprawiony jest szkalowanie ludzi Kościoła.
                tylko nie za bardzo wiem o co chodzi w takim razie z tymi hasłami o tolerancji,
                przecież niektórym środowiską odpowiada ten stan rzeczy (poprawnośc polityczna
                czyli wirtualny-pluralizm w demokracji).
                • mobisek Radio Maryja najbardziej uciskanym radiem 27.01.06, 18:44
                  No jasne, Radio Maryja jest przecież najbardziej uciskanym radiem w tej części
                  Europy! :o) Biedactwa cierpią strasznie ze względu na zwolnienia podatkowe jako
                  nadawcy społeczni, choć cały czas reklamują "Nasz Dziennik". Są też pomiatani
                  przez koła rządowe, bo zaledwie raz w tygodniu goszczą u siebie na antenie
                  członków rządu. Najbardziej zaś cierpią walcząc o "prawdę", kiedy to zręczynmi
                  insynuacjami i półprawdami szerzą fałszywe informacje na temat politycznych
                  przeciwników.
                  Ach, byłbym zapomniał: bezbożny Episkopat też ich strasznie uciska razem z
                  nuncjuszem apostolskim - całe szczęście, że ich wypowiedzi jednakże wcale się
                  do tego radia nie odnoszą (wg Rydzyka nuncjuszowi chodziło zapewne o radio
                  watykańskie).

:o)))
                • kosa811 a te linki to wykaz twoich, bombel, zainteresowań? 27.01.06, 20:19
                  oj, ciężkie musiałeś mieć dziciństwo i kiepskie geny. wiesz, niemiecka policja
                  znalazła w sieci ślady prowadzące do jakichś zboków w Polsce - chodziło im
                  chyba o te twoje ulubione linki :)))
              • centrolew Nie jest źle... 27.01.06, 18:36
                Hihi... coś mi się wydaje, że Kaczyńscy się zakiwali na amen! Wybory murowane.
                Czasami nie potrafię zrozumieć, jak można było do tego doprowadzić - większość
                (POPiS) prawie konstytucyjna, mogli zmieniać Polskę wg swoich wizji i aspiracji,
                a zmarnowali szansę. Ważniejsza okazała się walka międzypartyjna.
                • rafvonthorn Miałeś chamie złoty róg... 27.01.06, 18:42
                  • mobisek Re: Miałeś chamie złoty róg... 27.01.06, 18:46
                    ... ostał ci się kaczy smród.
                • crichton1 Re: Nie jest źle... 27.01.06, 20:17
                  A ja odnoszę wrażenie, że Kaczyńscy (jeden albo obydwaj) chcieli nie tyle
                  koalicji, co pełni władzy. Już przed wyborami mieli plany stworzenia nowej
                  partii prawicowej, oczywiście kontrolowanej przez nich samych. Cały czas próbują
                  to realizować, ale brakuje im niestety klasy i zdecydowanie umiejętności
                  negocjowania.

Zastanawiają mnie tylko wyniki ankiety obok tego artykułu. Miałem wrażenie, że
                  większość uczestników tego forum to sympatycy PiS, a tu się okazuje, że są oni w
                  zdecydowanej mniejszości (raptem 15%). Wygląda na to, że jak już ktoś na tym
                  forum pisał, PiS rzeczywiście może mieć jakąś młodzieżówkę, która aktywnie
                  bierze udział w internetowych forach, gloryfikuje PiS i atakuje jej
                  przeciwników. Jak inaczej wytłumaczyć te wyniki?
                  • avin Re: Nie jest źle... 27.01.06, 21:39
                    crichton1 napisał:

> A ja odnoszę wrażenie, że Kaczyńscy (jeden albo obydwaj) chcieli nie tyle

>
                    > Zastanawiają mnie tylko wyniki ankiety obok tego artykułu. Miałem wrażenie, że
                    > większość uczestników tego forum to sympatycy PiS, a tu się okazuje, że są
                    oni
                    > w
                    > zdecydowanej mniejszości (raptem 15%). Wygląda na to, że jak już ktoś na tym
                    > forum pisał, PiS rzeczywiście może mieć jakąś młodzieżówkę, która aktywnie
                    > bierze udział w internetowych forach, gloryfikuje PiS i atakuje jej
                    > przeciwników. Jak inaczej wytłumaczyć te wyniki?
                    Przygladalem sie roznym ankietom dolaczonych do niektorych artykulow GW i z
                    przykroscia musze stwierdzic, ze w wielu przypadkach zaobserwowalem dziwne
                    wahaniecia rezultatow . Z reguly poczatkowe wyniki mocno faworyzowaly PO,
                    Cimoszewicza ,Kwasniewskiego... Notowalem ten poczatkowy stan, zazwyczaj okolo
                    tysiaca glosow i czekalem na wynik nastepnego tysaca. Regula byl gwaltowny
                    spadek notowan faworytow GW, na tyle duzy, ze nieprawdopodobny. Znawcy problemu
                    wiedza, ze proba o liczebnosci rzedu tysiaca jest az nadto wystarczajaca.
                    Twierdze wiec, ze wyniki tych badan byly manipulowane i dlatego nie
                    przywiazuje do nich dzis wiekszej wagi, poniewaz opinie GW na temat pewnych
                    partii czy osobnikow znam z jej artykulow.
            • isa.stern Re: PSYCHO-FIRER TUSEK ROZWALA PLATFORME ! !! 27.01.06, 17:18
              cheche... a Ty to pewnie tak z troski o PO?! :D
              a w wolnych chwilach interesujesz się psychiatrią, zapewne tylko przypadkami
              klinicznymi... ;)

andrzej_golaski napisał:

> PSYCHO-FIRER TUSEK ROZWALA PLATFORME !!!!
              > roman-goldlewski napisał:
              >
              > > tusek, rakieta i komornik to hochoły
              > > które w psycho-amoku zmierzają to rozkładu pltformy
              > >
              > > i dobrze !!!!
              >
              > jakie to szczescie, że
              > ten agresywny psychopata
              > nie został prezydentem RP !!!!
              • silesius.monachijski Re: PSYCHO-FIRER TUSEK ROZWALA PLATFORME ! !! 27.01.06, 17:33
                ale chyba przyznasz - pomijajac komiczno-pseudowulgarny aspekt tej powyzszej
                wypowiedzi -, ze "co racja to racja"; mysle, ze juz w weekend poznamy nazwiska
                nastepnych poslow, ktorzy odchodza z PO do PiS-u; skoro ten PiS
                taki "paskudny", a "prawdziwy" sondza GW mowi juz o przewadze PO nad PiS-em, to
                jak to sie dzieje, ze polsowie PO maja ochote uciekac do przegrawajacej partii,
                rzadzonej na dodatek przez dyktatora Koaczynskiego?

isa.stern napisała:

> cheche... a Ty to pewnie tak z troski o PO?! :D
                > a w wolnych chwilach interesujesz się psychiatrią, zapewne tylko przypadkami
                > klinicznymi... ;)
                >
                > andrzej_golaski napisał:
                >
                > > PSYCHO-FIRER TUSEK ROZWALA PLATFORME !!!!
                > > roman-goldlewski napisał:
                > >
                > > > tusek, rakieta i komornik to hochoły
                > > > które w psycho-amoku zmierzają to rozkładu pltformy
                > > >
                > > > i dobrze !!!!
                > >
                > > jakie to szczescie, że
                > > ten agresywny psychopata
                > > nie został prezydentem RP !!!!
                • usiruf Teraz?! 27.01.06, 17:36
                  Teraz to juz trzeba byc kompletnym id**ta zeby zmienic barwy klubowe w
                  ktorakolwiek strone. WYBORY ZA MOMENT.

A z tych 3 kolesi co przeszli do PiS, 2 juz wczesniej wylecialo z PO, wiec tak
                  naprawde odszedl tylko 1.
                  • silesius.monachijski Re: Teraz?! 27.01.06, 17:45
                    no tak: i Gilowska, a wczesniej Plazynski, wycofanue sie Olechowskiego,
                    samorzadowcy z Torunia, itd., itp; a to napewno nie koniec; ja jednak sadze, ze
                    jeszcze paru odejdzie; widac golym okiem, ze ani Tusk ani Rokita nie moga sobie
                    poradzic z kierowaniem partia

usiruf napisał:

> Teraz to juz trzeba byc kompletnym id**ta zeby zmienic barwy klubowe w
                    > ktorakolwiek strone. WYBORY ZA MOMENT.
                    >
                    > A z tych 3 kolesi co przeszli do PiS, 2 juz wczesniej wylecialo z PO, wiec
                    tak
                    > naprawde odszedl tylko 1.
                    • isa.stern Re: Teraz?! 27.01.06, 17:49
                      silesiusie, niech odchodzą, lepiej teraz niż już po wygranych przez PO
                      wyborach... ;)
                      • silesius.monachijski Re: Teraz?! 27.01.06, 17:55
                        podziwiam Cie; zdajesz sie byc niepoprawna optymistka; mam nadzieje, ze nie
                        kirerujesz sie w swojej ocenie "prawdziwymi wynikami jedynie prawdziwego
                        sondazu" w GW? napewno wszytsko jest mozliwe, ale ja raczej w zwyciestwo PO nie
                        wierzylbym (cho napewno GW, TVP, TVN i Polsat zrobia wszystko, zeby PiS i
                        Kaczynskich zmieszac z blotem w kampanii wyborczej; poparcie - pewnie tez
                        ograniczone, ze wzgledu na dystans PiS- do LPR-u i Samoobrony - RM dla PiS-u
                        moze nie wystarczyc); choc narod nie jest w ciemie bity, i postapilby bardzo
                        glupio oddajac glos na takich nieudacznikow jak Tusk czy Rokita

isa.stern napisała:

> silesiusie, niech odchodzą, lepiej teraz niż już po wygranych przez PO
                        > wyborach... ;)
                        • isa.stern Re: Teraz?! 27.01.06, 18:04
                          Silesiusie, szczerze mówiąc - z ogromnym żalem zarazem - mi to "rybka", bo
                          niestety wszystkie partie są mocno skompromitowane. Chyba nie sądzisz, że
                          wierzę w to, że jak wygra PO, to będzie dużo lepiej?! Ale to, co pokazuje PiS
                          sprawia, że poważnie zastanawiam się, czy z Kaczyńskimi wszystko jest ok!
                          Chciałam Cię także zapewnić, że rozgrzeszam Cię z Twojego zaślepienia PiS-em,
                          gdyż nie będąc w Polsce, nie możesz w pełni poczuć i zrozumieć tego, co
                          Kaczyńsce wyprawiają!!!!
                          • silesius.monachijski Re: Teraz?! 27.01.06, 18:11
                            Droga Iso,

wiem, ze nie uwierzysz, ale ja naprawde nie jestem ani czlonkiem PiS-u, ani tym
                            bardziej "zaslepionym zwolennikiem"; po prostu: widze, ze PiS zdaje sie byc
                            jedyna partia, ktora dziala w sposob racjonalny i przewidywalny; to, ze - po
                            wielomiesiecznym dasaniu sie PO i braku jednoznacznej decyzji w sprawie
                            koalicji - PiS ma dosc, wacle mnie dziwi; przeciez te tzw. "rozmowy" sa w
                            mediach "sprzedawane" na korzysc PO: ja osobiscie podejrzeweam, ze to proba PO
                            przechyytrzenia PiS-u i J. Kaczynskeigo; sugerowanie, ze sie niby chce
                            rozmawiac, potem nic z tego nie wychodziu, a Tusk i Rokita twierdza w mediach
                            (w wiekszosci anty-PiS-owskich), ze cala wina jest po stronie tego "niedobrego
                            dyktatora" Kaczynskeigo; tak ja to widze - nie bedac "zaslepionym"

isa.stern napisała:

> Silesiusie, szczerze mówiąc - z ogromnym żalem zarazem - mi to "rybka", bo
                            > niestety wszystkie partie są mocno skompromitowane. Chyba nie sądzisz, że
                            > wierzę w to, że jak wygra PO, to będzie dużo lepiej?! Ale to, co pokazuje PiS
                            > sprawia, że poważnie zastanawiam się, czy z Kaczyńskimi wszystko jest ok!
                            > Chciałam Cię także zapewnić, że rozgrzeszam Cię z Twojego zaślepienia PiS-em,
                            > gdyż nie będąc w Polsce, nie możesz w pełni poczuć i zrozumieć tego, co
                            > Kaczyńsce wyprawiają!!!!
                            • isa.stern Re: Teraz?! 27.01.06, 18:38
                              Silesiusie,
                              mylisz się i to bardzo w swoich sądach i opiniach. I tak, jak już pisałam,
                              Tobie mogę wybaczyć, bo nie jesteś tu na miesjcu i wszystkiego nie widzisz.
                              A co do rozmów Po z PiS, to doprawdy nie mogę zrozumieć Twoich argumentów - o
                              czym tu rozmawiać: PO mówi chcemy koalicji, ale na partnerskich warunkach, PiS
                              odpowiada - nie, na naszych; PO to róbcie koalicję z SO, LPR i PSL, PiS na to -
                              nie, my chcemy z wami... i tak w koło Macieju. Silesjusie, czego Ty nie
                              rozumiesz, czego bronisz, co chcesz udowodnić...?!

silesius.monachijski napisał:

> Droga Iso,
                              >
                              > wiem, ze nie uwierzysz, ale ja naprawde nie jestem ani czlonkiem PiS-u, ani
                              tym
                              >
                              > bardziej "zaslepionym zwolennikiem"; po prostu: widze, ze PiS zdaje sie byc
                              > jedyna partia, ktora dziala w sposob racjonalny i przewidywalny; to, ze - po
                              > wielomiesiecznym dasaniu sie PO i braku jednoznacznej decyzji w sprawie
                              > koalicji - PiS ma dosc, wacle mnie dziwi; przeciez te tzw. "rozmowy" sa w
                              > mediach "sprzedawane" na korzysc PO: ja osobiscie podejrzeweam, ze to proba
                              PO
                              > przechyytrzenia PiS-u i J. Kaczynskeigo; sugerowanie, ze sie niby chce
                              > rozmawiac, potem nic z tego nie wychodziu, a Tusk i Rokita twierdza w mediach
                              > (w wiekszosci anty-PiS-owskich), ze cala wina jest po stronie
                              tego "niedobrego
                              > dyktatora" Kaczynskeigo; tak ja to widze - nie bedac "zaslepionym"
                              • czat-man Re: Teraz?! 27.01.06, 18:48
                                isa.stern napisała:
                                > PO mówi chcemy koalicji, ale na partnerskich warunkach, PiS
                                > odpowiada - nie, na naszych; PO to róbcie koalicję z SO, LPR i PSL, PiS na to -
                                > nie, my chcemy z wami...

I tu jest pies pogrzebany. Co znaczy na "partnerskich", a co na "naszych" warunkach. Puste slowa bez
                                tresci. Rownie dobrze PiS moze mowic, ze chce na partnerskich, a PO na wlasnych - i wszystko na to
                                wskazuje, ze tak wlasnie jest. Bez szczegolow tego typu dewagacje nie maja sensu.

PiS od poczatku chcial koalicji i wiekszosci konstytucyjnej! I dlatego pewnie caly czas PiS liczy na jakis
                                kompromis. Znasz zapewne, ze w polityce nigdy nie mowi sie nigdy :-)
                                • isa.stern dwa słowa 27.01.06, 18:53
                                  Czat-manie, dwa słowa - "pakt stabilizacyjny" wysmażony przez PiS, jest to na
                                  papierze, więc nie będziesz mógł mydlić oczu (właściwie chyba tylko sobie,
                                  jeśli naprawdę wierzysz, w to, co napisałeś :P)
                                  • czat-man Re: dwa słowa 27.01.06, 19:42
                                    isa.stern napisała:
                                    > Czat-manie, dwa słowa - "pakt stabilizacyjny" wysmażony przez PiS, jest to na
                                    > papierze, więc nie będziesz mógł mydlić oczu (właściwie chyba tylko sobie,
                                    > jeśli naprawdę wierzysz, w to, co napisałeś :P)

I dobrze, ze jst jakis pakt, lepsze to niz nic. I bardzo dobrze, ze na papierze. Nie znam szczegolow, ale
                                    zwracam uwage, ze nie jest to koalicja rzadowa.

Trzeba bylo od razu rzadac od PO, aby wszelkie zobowiazania i ustalenia zapisac na papierze. Nie bylo
                                    by tyle kretactw.

Nie mozna w nieskonczonosc czekac i znosic humorki urazonej i kaprysnej PO. Krajem trzeba rzadzic,
                                    podejmowac decyzje. Nie mozna swojej postawy ograniczac tylko do negacji. Jestes anarchistka?
                                    • isa.stern Re: dwa słowa 27.01.06, 19:55
                                      jej, Czat-manie, czego Ty chłopak nie rozumiesz?! Niech PiS rządzi krajem z SO
                                      i LPR, musi z PO?! To zaczyna podchodzić pod "molestowanie" PO przez PiS ;D
                                      A co do anarchistki, to muszę przyznać mocno mnie rozbawiłeś, serdeczne dzieki
                                      lubię się śmiać... ;D Nie wiem, jak te anarchistyczne ciągoty u mnie odkryłeś,
                                      ale muszę Ci przyznać, że bardzo cenię prawo i sprawiedliwość.
                                      • czat-man Re: dwa słowa 27.01.06, 20:13
                                        isa.stern napisała:
                                        > jej, Czat-manie, czego Ty chłopak nie rozumiesz?! Niech PiS rządzi krajem z SO
                                        > i LPR, musi z PO?! To zaczyna podchodzić pod "molestowanie" PO przez PiS ;D
                                        > A co do anarchistki, to muszę przyznać mocno mnie rozbawiłeś, serdeczne dzieki
                                        > lubię się śmiać... ;D Nie wiem, jak te anarchistyczne ciągoty u mnie odkryłeś,
                                        > ale muszę Ci przyznać, że bardzo cenię prawo i sprawiedliwość.

Oj dziewcze, ja juz chyba niczego nie rozumiem :-(
                                        Tak jakos wygladasz mi na anarchistke, albo hippie :-)
                                        Molestowanie? A to wina PO, ciagle sie mizdrzy, zwodzi, prowokuje...
                                        Ja tez cenie prawo - zwlaszcza takie, ktore mi odpowiada :-)
                                        Bo prawo (naturalne, moralne) i sprawiedliwosc to sa rzeczy umowne!
                                        • isa.stern Re: dwa słowa 27.01.06, 20:20
                                          no widzisz wyszło na to, że jestem konformistką, ale to też nie jest tak do
                                          końca... ;)
                                          pozdrawiam, lubię z Tobą i Silusiusem rozmawiać, ale matolów13 w PiS też nie
                                          brakuje, więc znikam....
                                          pappapapa
                                          • czat-man Re: dwa słowa 27.01.06, 20:24
                                            isa.stern napisała:
                                            > no widzisz wyszło na to, że jestem konformistką, ale to też nie jest tak do
                                            > końca... ;)

Isa, Isa! Chwileczke poczekaj!
                                            To kim/czym Ty wlasciwie jestes?
                                            No powiedz, powiedz prosze! :-)
                                            • isa.stern Re: dwa słowa 27.01.06, 20:40
                                              cheche... znowu udało Ci się mnie rozbawić. Jak możesz pytać człowieka, o
                                              to "czym" jest, chyba że podejrzewasz, że jestem programem komputerowym.
                                              Otóż, nie! Rozczaruję Cię, jestem wysoką blondynką. Ale pewnie Ty jesteś z tych
                                              osób, które, jak widzą blondynkę w dodatku taką ładną, to zaraz ciśnie im się
                                              na usta epitet "pewnie głupia"... :P
                                              Więcej się do Ciebie nie odezwę...;)
                                              • czat-man Re: dwa słowa 27.01.06, 20:42
                                                sa.stern napisała:
                                                > jestem wysoką blondynką.

Uwielbiam blondynki!
                                                Do tego wysokie!!
                                                A wysokie i inteligentne blondynki rzucaja mnie na kolana!!!
                                                :-)
                                              • katolik_polski1 Re: dwa słowa 27.01.06, 20:49
                                                isa.stern napisała:

> cheche... znowu udało Ci się mnie rozbawić. Jak możesz pytać człowieka, o
                                                > to "czym" jest, chyba że podejrzewasz, że jestem programem komputerowym.
                                                > Otóż, nie! Rozczaruję Cię, jestem wysoką blondynką. Ale pewnie Ty jesteś z
                                                tych
                                                >
                                                > osób, które, jak widzą blondynkę w dodatku taką ładną, to zaraz ciśnie im się
                                                > na usta epitet "pewnie głupia"... :P
                                                > Więcej się do Ciebie nie odezwę...;)
                                                +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
                                                Admin kasowac !!!
                                                To jest autoreklama .
                                                Nie potrzebujemy blondynek :)))
                                                • isa.stern Re: dwa słowa 27.01.06, 20:56
                                                  cheche.... a co robię Ci konkurencję?! Jesteś wysoką blondynką, a moze niską
                                                  brunetką?! Jak to mawia moja koleżanka (filigramowa brunetka): "małe też jest
                                                  piękne" :D pozdro :))))
                                                  A jeśli chodzi o mój poprzedni post, to można wykasować :)
                                                  • silesius.monachijski Re: dwa słowa 27.01.06, 20:59
                                                    w sumie to nie rozumie, o co ten katolik polski drze koty? rozumiem, ze gdybys
                                                    napisala, ze jestes mulatka, albo Turczynka, albo tez i Murzynka, to on -
                                                    zgodnie ze swoim rozumieniem "polskosci" - moglby sie "slusznie" oburzyc; ale:
                                                    oburzac sie na wysoka blondynke? oj katoliku! juz Romek Giertych przywola Cie
                                                    do porzadku, aze przywola!

isa.stern napisała:

> cheche.... a co robię Ci konkurencję?! Jesteś wysoką blondynką, a moze niską
                                                    > brunetką?! Jak to mawia moja koleżanka (filigramowa brunetka): "małe też jest
                                                    > piękne" :D pozdro :))))
                                                    > A jeśli chodzi o mój poprzedni post, to można wykasować :)
                                                  • katolik_polski1 Re: dwa słowa 27.01.06, 21:19
                                                    isa.stern napisała:

> cheche.... a co robię Ci konkurencję?! Jesteś wysoką blondynką, a moze niską
                                                    > brunetką?! Jak to mawia moja koleżanka (filigramowa brunetka): "małe też jest
                                                    > piękne" :D pozdro :))))
                                                    > A jeśli chodzi o mój poprzedni post, to można wykasować :)
                                                    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
                                                    Nieslychane ,obrazajace i ponizajace !
                                                    To "male tez jest piekne " tyczy sie mnie ???
                                                    To jest obraza !
                                                    Moze jest i male ale ho ho ho !
                              • silesius.monachijski Re: Teraz?! 27.01.06, 19:00
                                Iso,

nikogo i niczego nie bronie z pozycji ideologicznych; brak koalicji to napewno
                                wina obydwu partnerow do rozmow; irytuja mnie jedynie,ze media - a i Ty i wielu
                                innych forumowiczow - poza niczym nie uzasadnionym "wieszaniem psow" na
                                Kaczynskich, niczego do dyskujsi nie wnosi; racja: nie jestem w Polsce; ale:
                                moj dobry znajomy i bardzo inteligentny czlowiek (ni ejest czlonkiem PiS-u)
                                otrzymal ostatnio propozycje b. ciekawej i odpowiedzialnej pracy w URM-ie, skad
                                go pan Wagner - prawa , raczej "lewa" reka Millera wyrzucil, bo nie byl
                                czlonkiem SLD, i nie mial zamiaru sie do tej partii (wogole jest bezpartyjny)
                                zapisywac; tak wiec, jezeli mi o cos chodzi, to o odrobine zdrowego rozsadku w
                                ocenach; wyzywanie PiS-u od nsdap, a Kaczynskiego od hitlera, wydaje jedynie -
                                calkiem mizerne - swiadectwo tym, ktorzy takie opinie wyglaszaja; podobnie jest
                                z proba "wybielanie" oczywistych bledow, i braku jakiejkolwiek (jednej
                                obowiazujacej) koncepcji, czy to na tworeznie koalicji z PiS-em, czy tez na
                                opozycje u przywodcow PO;

isa.stern napisała:

> Silesiusie,
                                > mylisz się i to bardzo w swoich sądach i opiniach. I tak, jak już pisałam,
                                > Tobie mogę wybaczyć, bo nie jesteś tu na miesjcu i wszystkiego nie widzisz.
                                > A co do rozmów Po z PiS, to doprawdy nie mogę zrozumieć Twoich argumentów - o
                                > czym tu rozmawiać: PO mówi chcemy koalicji, ale na partnerskich warunkach,
                                PiS
                                > odpowiada - nie, na naszych; PO to róbcie koalicję z SO, LPR i PSL, PiS na
                                to -
                                >
                                > nie, my chcemy z wami... i tak w koło Macieju. Silesjusie, czego Ty nie
                                > rozumiesz, czego bronisz, co chcesz udowodnić...?!
                                >
                                > silesius.monachijski napisał:
                                >
                                > > Droga Iso,
                                > >
                                > > wiem, ze nie uwierzysz, ale ja naprawde nie jestem ani czlonkiem PiS-u, a
                                > ni
                                > tym
                                > >
                                > > bardziej "zaslepionym zwolennikiem"; po prostu: widze, ze PiS zdaje sie b
                                > yc
                                > > jedyna partia, ktora dziala w sposob racjonalny i przewidywalny; to, ze -
                                > po
                                > > wielomiesiecznym dasaniu sie PO i braku jednoznacznej decyzji w sprawie
                                > > koalicji - PiS ma dosc, wacle mnie dziwi; przeciez te tzw. "rozmowy" sa w
                                >
                                > > mediach "sprzedawane" na korzysc PO: ja osobiscie podejrzeweam, ze to pro
                                > ba
                                > PO
                                > > przechyytrzenia PiS-u i J. Kaczynskeigo; sugerowanie, ze sie niby chce
                                > > rozmawiac, potem nic z tego nie wychodziu, a Tusk i Rokita twierdza w med
                                > iach
                                > > (w wiekszosci anty-PiS-owskich), ze cala wina jest po stronie
                                > tego "niedobrego
                                > > dyktatora" Kaczynskeigo; tak ja to widze - nie bedac "zaslepionym"
                                • isa.stern Re: Teraz?! 27.01.06, 19:09
                                  jeśli uważasz, że moje posty nic nie wnoszą do ogólnej dyskusji, to powinieneś
                                  je omijać, szkoda oczu ;)
                                  póki co przynajmniej Polska (o tym co dzieje się w Niemczech nie śmiałabym się
                                  wypowiadać, bo tam nie mieszkam) jest wolnym krajem i Kaczyńskim jeszcze nie
                                  udało się zablokować prawa do głoszenia własnych poglądów
                                  • silesius.monachijski Re: Teraz?! 27.01.06, 19:22
                                    a czy Kaczynski kiedykolwiek zabronil Ci gloszenia swoich pogladow Iso?
                                    natomiast zazywanie go hitlerem jest czynem karalnym, i na jego miejscu juz
                                    dawno popdalbym tego smiesznego Kutza do sadu; sa jednak granice chamstwa; z
                                    gloszeniem pogladow nie ma to nic wspolnego

isa.stern napisała:

> jeśli uważasz, że moje posty nic nie wnoszą do ogólnej dyskusji, to
                                    powinieneś
                                    > je omijać, szkoda oczu ;)
                                    > póki co przynajmniej Polska (o tym co dzieje się w Niemczech nie śmiałabym
                                    się
                                    > wypowiadać, bo tam nie mieszkam) jest wolnym krajem i Kaczyńskim jeszcze nie
                                    > udało się zablokować prawa do głoszenia własnych poglądów
                                    • isa.stern Re: Teraz?! 27.01.06, 20:05
                                      Silesiusie,
                                      muszę Ci się do czegoś przyznać, otóż forum traktuję, jako pewnego rodzaju ale
                                      jednak rozrywkę, nie przejmuje się tekstami obsmiewającymi PO (przedwczoraj
                                      Awersja porównał Rokitę do wahadła - ubawiło mnie to). Jednak skoro zarzucasz
                                      mi, że moje posty niczego nowego do dyskusji nie wnoszą, to chyba liczysz się z
                                      jakąś reakcją z mojej strony - odpowiadam, jeśli ktoś nie lubi czytać moich
                                      postów, niech je omija, wszystkie są podpisane tak samo! Rozumiem to i szanuję.
                                      Co do Kaczyńskiego, to akurat jego nie znam osobiście, a nawet gdybym go znała,
                                      to nie sądzę, aby mnie przekonał do robienia czegokolwiek wbrew sobie.
                                      Jestem przekonana, że gdyby tylko Kaczyński mógł wykorzystać drogę prawną do
                                      pociagnięcia Kutza do odpowiedzialności za jego wypowiedź, to by to zrobił,
                                      pytanie zatem - dlaczego tego nie robi?!
                                      • silesius.monachijski Re: Teraz?! 27.01.06, 20:15
                                        Droga Iso,

chyba wiem, dlaczego tego nie robi; to jest podobna sytuacja, jak z tekstem w
                                        nie o Dornie; zawsze tak bylo, i jest, i bedzie, ze kiedy polityk
                                        zaczyna "ciagnac" po sadach innych (a w tym przypadku osobe zak znana - choc o
                                        wielce niezasluzonej slawie, czyli Kutza), to medialnie przegrywa; ostatni
                                        przypadek to kiedy kanclerz Schroeder oskarzyl "bild" o to, ze napisali, iz
                                        farbuje sobie wlosy; proces wygral, ale medialnie przegral; i o tym wie
                                        Kaczynski: gdyby zlozyl na Kutza pozew do sadu, to GW,TVO i inne media by go
                                        najzwyczajniej "zjadly", i wtedy nasluchalibysmy sie o "dyktaturze
                                        Kaczysnkich"; ja mam inny pmysl: kiedy lepper mazwal cim,oszewicza kanalia, to -
                                        slusznie - zostal ukarany przez komisje etyki poselskiej; proponuje, zeby
                                        panem Kutzem, i jego chamska wypowiedzia zajela sie komisja etylki senatu (mam
                                        nadziej, ze taka istnieje); zas do senatorow apeluja, aby zastosowali ostracyzm
                                        wobec tak chamskiego osobnika, jakim okazal sie byc senator Kutz

isa.stern napisała:

> Silesiusie,
                                        > muszę Ci się do czegoś przyznać, otóż forum traktuję, jako pewnego rodzaju
                                        ale
                                        > jednak rozrywkę, nie przejmuje się tekstami obsmiewającymi PO (przedwczoraj
                                        > Awersja porównał Rokitę do wahadła - ubawiło mnie to). Jednak skoro zarzucasz
                                        > mi, że moje posty niczego nowego do dyskusji nie wnoszą, to chyba liczysz się
                                        z
                                        >
                                        > jakąś reakcją z mojej strony - odpowiadam, jeśli ktoś nie lubi czytać moich
                                        > postów, niech je omija, wszystkie są podpisane tak samo! Rozumiem to i
                                        szanuję.
                                        > Co do Kaczyńskiego, to akurat jego nie znam osobiście, a nawet gdybym go
                                        znała,
                                        >
                                        > to nie sądzę, aby mnie przekonał do robienia czegokolwiek wbrew sobie.
                                        > Jestem przekonana, że gdyby tylko Kaczyński mógł wykorzystać drogę prawną do
                                        > pociagnięcia Kutza do odpowiedzialności za jego wypowiedź, to by to zrobił,
                                        > pytanie zatem - dlaczego tego nie robi?!
                                        • isa.stern Re: Teraz?! 27.01.06, 20:26
                                          nie, Kaczyński tego nie robi, bo pojawiło się sporo publikacji porównujące
                                          Kaczyńskiego i PiS do faszystów. O tym m.in. pisał Twój znajomy w swoim tekście.
                                          • silesius.monachijski Re: Teraz?! 27.01.06, 20:34
                                            Michal nigdy by tego nie uwazal za rozsadne publikacje; to raczej niczym
                                            nieuprawnione ataki medialne, ktorych autorzy sa wiadomej prowienencji; juz Ci
                                            mowilem: nie jestem tzw. "pisuarem", ale sytuacje w Polsce calkiem dobrze znam;
                                            i irytuje mnie, kiedy komunistyczny kacyk, ktory byl w kc pzpr i weryfikowal
                                            dziennkarzy w stanie wojennym, kwasnieski, jest przedstawiany (choc udzial we
                                            wszelkich mozliwych aferach duzo o "moralnosci" tego czlowieka takze i w III RP
                                            mowi) jako prawdziwy "maz stanu", jako "obronca demokracji", zas J. Kaczynski,
                                            ktory z komuna walczyl, w Solidarnosci odegral powazna role, i od lat walczy z
                                            korupcja i innymi schorzeniami mlodej polskiej demokracji, jest przyrownywany
                                            do hitlera; po prostu nie moge tego zniesc: to ma sie nijak do rzeczywisctosci,
                                            duzo zas mowi o politycznej i osobistej kulturze ludzi, ktorzy sie w ten sposob
                                            wyrazaja

isa.stern napisała:

> nie, Kaczyński tego nie robi, bo pojawiło się sporo publikacji porównujące
                                            > Kaczyńskiego i PiS do faszystów. O tym m.in. pisał Twój znajomy w swoim
                                            tekście
                                            > .
                                            • isa.stern Re: Teraz?! 27.01.06, 20:51
                                              Mój Drogi, już o tym rozmawialiśmy, nikt rozsądny nie traktuje tych publikacji
                                              poważnie. Jednak Kaczyński sam daje argumenty swoim przeciwnikom. Ostatnio
                                              Staniszkis, która do tej pory wspierała b. macno Kaczyńskiego, w ostrych
                                              słowach wypowiedziała się o tym, co robi Jarosław.
                                              A porównania Kaczyńskiego do Hitlera są faktycznie wyjatkowo nie na miejscu i
                                              b. niesmaczne.
                                              • katolik_polski1 HEJ;HEJ TO JA JESTEM POGROMCOM BLONDYNEK 27.01.06, 20:56
                                                Udawana inteligencja daleko ci nie zaprowadzi !
                                                • silesius.monachijski A JA JESTEM "ZNAWCOM" POLSZCZYZNY 27.01.06, 21:00
                                                  katolik_polski1 napisał:

> Udawana inteligencja daleko ci nie zaprowadzi !
                                                • isa.stern Re: HEJ;HEJ TO JA JESTEM POGROMCOM BLONDYNEK 27.01.06, 21:14
                                                  no ale Ty, to tzw. "sztuczna inteligencja"...;D
                                                  co do Polaka - to może i tak, a Katolikiem - tylko chyba z nazwy, co do "1", to
                                                  niestety takich jak Ty jest zbyt wielu :P
                                                  No proszę, ortografia w pisaniu postów też Ci nie przeszkadza :D

katolik_polski1 napisał:

> Udawana inteligencja daleko ci nie zaprowadzi !
                                              • silesius.monachijski Re: Teraz?! 27.01.06, 20:57
                                                I o to wlasnie chodzi! Nalezy Kaczynskeigo krytykowac, ale z dystansem,
                                                umiarem, i w oparciu o fakty; mnie strasznie irytuja chamskie inwektywy, tym
                                                bardziej, ze Kaczynski nic porownywalnego z dzialalnoscia Kwasnieskiego nie
                                                zrobil; troche mi zal, ze ani Tusk ani Rokita (ktorzy sie przeciez z Kaczynskim
                                                swietnie znaja) nie biora go w obrone przed takimi chamskimi inwektywami

isa.stern napisała:

> Mój Drogi, już o tym rozmawialiśmy, nikt rozsądny nie traktuje tych
                                                publikacji
                                                > poważnie. Jednak Kaczyński sam daje argumenty swoim przeciwnikom. Ostatnio
                                                > Staniszkis, która do tej pory wspierała b. macno Kaczyńskiego, w ostrych
                                                > słowach wypowiedziała się o tym, co robi Jarosław.
                                                > A porównania Kaczyńskiego do Hitlera są faktycznie wyjatkowo nie na miejscu i
                                                > b. niesmaczne.
                                                • isa.stern Re: Teraz?! 27.01.06, 21:30
                                                  nie biorą, bo jak były wybory to PO starała się do końca zachowywać po
                                                  dżentelmeńsku, a tymczasem Kurski chasał w najlepsze. Tak czy inaczej,
                                                  wyciagnięcie dziadka Tuska było obrzydliwe
                                                  • silesius.monachijski Re: Teraz?! 27.01.06, 21:38
                                                    a "podchody" Miodowicza i Brochwicza - z Jarucka w tle - wobec Cimoszewicza to
                                                    niby Wersal byl? hmm

isa.stern napisała:

> nie biorą, bo jak były wybory to PO starała się do końca zachowywać po
                                                    > dżentelmeńsku, a tymczasem Kurski chasał w najlepsze. Tak czy inaczej,
                                                    > wyciagnięcie dziadka Tuska było obrzydliwe
                                  • silesius.monachijski Czyzbys sie obrazila? 27.01.06, 19:40
                                    tak podejrzewam; szkoda, bo dyskusja zawsze cos wnosi, choc czasami atmosfera
                                    dyskutantow "ponosi";
                                    .
                                    Milego wieczoru

isa.stern napisała:

> jeśli uważasz, że moje posty nic nie wnoszą do ogólnej dyskusji, to
                                    powinieneś
                                    > je omijać, szkoda oczu ;)
                                    > póki co przynajmniej Polska (o tym co dzieje się w Niemczech nie śmiałabym
                                    się
                                    > wypowiadać, bo tam nie mieszkam) jest wolnym krajem i Kaczyńskim jeszcze nie
                                    > udało się zablokować prawa do głoszenia własnych poglądów
                          • matol13 Re: Teraz?! 27.01.06, 19:41
                            isa.stern-ie Ty też jesteś Klonem?
                            dlaczego pieprzysz bzdury? kto Ci za to płaci? każdy kto ma oczy i uszy i
                            trochę inteligencji wie o co chodzi platfusom- nieudacznikom. Pozdrowienia
                            • isa.stern Re: Teraz?! 27.01.06, 20:14
                              matol13... i wszystko jasne! ;D Pozdrawiam
                              A przy okazji, to oczywiste, że tolerancji uczysz się słuchając RM, zaraz to
                              widać.
                              Nie, nie jestem szczególną sympatyczką PO, ale po takim poście PiSofila, mam
                              coraz większą awersję do matolów z PiS...;D

matol13 napisał:

> isa.stern-ie Ty też jesteś Klonem?
                              > dlaczego pieprzysz bzdury? kto Ci za to płaci? każdy kto ma oczy i uszy i
                              > trochę inteligencji wie o co chodzi platfusom- nieudacznikom. Pozdrowienia
                              • silesius.monachijski Re: Teraz?! 27.01.06, 20:20
                                a skad wiadomo, ze on jest zwolennikiem pis-u? tak samo moglby sie wypowiedziec
                                zwolennik lpr-u, so czy nawet sld (psl raczej az tak radxkalny nie jest); tez
                                nie podoba mi sie wypowiedz matola, ale dlaczego od razu laczysz to z RM czy
                                PiS-em? poczytaj urbanowe nie, jak oni pisza o PO: RM nie mialby w rywalizacji
                                z nie zadnych szans

isa.stern napisała:

> matol13... i wszystko jasne! ;D Pozdrawiam
                                > A przy okazji, to oczywiste, że tolerancji uczysz się słuchając RM, zaraz to
                                > widać.
                                > Nie, nie jestem szczególną sympatyczką PO, ale po takim poście PiSofila, mam
                                > coraz większą awersję do matolów z PiS...;D
                                >
                                >
                                > matol13 napisał:
                                >
                                > > isa.stern-ie Ty też jesteś Klonem?
                                > > dlaczego pieprzysz bzdury? kto Ci za to płaci? każdy kto ma oczy i uszy i
                                >
                                > > trochę inteligencji wie o co chodzi platfusom- nieudacznikom. Pozdrowieni
                                > a
                                • isa.stern Re: Teraz?! 27.01.06, 20:35
                                  Silesiusie, teraz to mnie zaskoczyłeś. skąd wiem, że to zwolennik PiS, a nie
                                  LPR czy SO..., wiem to stąd, że piszę tylko o PiS negatywnie - nie sądze zatem,
                                  aby ktokolwiek z sympatyków innej niż PiS partii poczuł się dotknięty, bo też
                                  nie przepadają za PiS ;D
                                  Co do RM, to tylko symbol - RM, to radio katolickie, które powinno głosić hasła
                                  zgodne z doktrynami tej religii, że tak nie jest do końca, dlatego też zostało
                                  m.in. upomniane przez papieża.
                                  Nie mam zamiaru sięgać po "Nie", bo niby po co?
                                  • czat-man Re: Teraz?! 27.01.06, 20:39
                                    isa.stern napisała:
                                    > piszę tylko o PiS negatywnie

Hahahahaa, sprawa sie rypnela :-D

Czyli juz cos wiemy... :-)
                                    • isa.stern Re: Teraz?! 27.01.06, 20:44
                                      no tak, wiedziałam, że specjalnie dla Ciebie powinnam zaznaczyć, że w tych
                                      postach, do których odniósł się matol13 :P

Odpowiadasz na :
                                      czat-man napisał:

> isa.stern napisała:
                                      > > piszę tylko o PiS negatywnie
                                      >
                                      > Hahahahaa, sprawa sie rypnela :-D
                                      >
                                      > Czyli juz cos wiemy... :-)
                                      • silesius.monachijski PROGRAM DNIA J.M.ROKITY 27.01.06, 21:07
                                        Program dnia posła PO na przykładzie J.M. Rokity:

6.30 - pobudka
                                        8.00 - wywiad radiowy, temat: "Fiasko rządu PiS"
                                        9.00 - konferencja prasowa: "Prezes PiS korumpuje posłów PO"
                                        10.00 - wywiad dla prasy krajowej: "Prezes PiS złym cieniem (!?) Sejmu RP"
                                        11.00 - wywiad dla prasy zagranicznej: "Eurofobie Prezesa PiS"
                                        12.00 - lektura prasy krajowej: GW, Wprost, Przekrój
                                        13.00 - obiad
                                        14.00 - wywiad dla TV zagranicznej: "Prezes PiS gwałci Samoobronę"
                                        15.00 - wywiad dla TV krajowej: "Niepohamowana żądza władzy Prezesa PiS"
                                        16.00 - rozmowa telefoniczna z żoną - przypuszczalny temat: "nie zatańczę z
                                        tobą gdy gra Prezes PiS"
                                        17.00 - odpoczynek
                                        18.00 - talk-show: "Co zrobi Prezes PiS?"
                                        19.30 - Wiadomości TV - "Co dziś powiedział Prezes PiS?"
                                        21.00 - gość M. Olejnik: "To wszystko wina Prezesa PiS"
                                        22.00 - Co z tą Polską?: "Prezes PiS - wielki destruktor"
                                        23.30 - sen
                                        ok. 4.30 - faza REM - koszmar: "Zawieram układ z Prezesem PiS"
                                        6.30 - pobudka...

• silesius.monachijski Re: Teraz?! 27.01.06, 20:53
                                    Nie do konca sie z Toba zgodze; poglady bardzo radykalne (a czesto "okraszone"
                                    wulgaryzmami) czsto glosi na forum Joal z Dywit (goraca zwolenniczka leppera i
                                    so);i glosi je w kazdej mozliwej sytuacji (nie tylko wtedy, kiedy atakuja so);
                                    wiec: nie mozesz byc pewna, ze matol3 to zwolennik PiS-u (a moze to nowy PO-
                                    owski Miodowicz, siejacy prowokacje na forum?)
                                    .
                                    Co do RM: nieprawda jest, ze papiez to radio upomnial (enuncjacje
                                    medialne "dyzurnych" komentatorow GW typu biskupa Pieronka mozna miedzy bajki
                                    wlozyc); wiem - tym razem ze zrodel sprawdzonych, ze papiez odniosl sie
                                    do "wszelkiej" zbyt rozpotylikowanej (np. komentarze abp. Zycinskiego)
                                    dzialalnosci kleru; ani slowa nie bylo o RM (chyba, ze w prywatnych rozmowach
                                    poszczegolnych biskupow z papiezem);
                                    .
                                    wspomnialem o nie ze wzgledu na urbana, i role, ktora - az nazbyt czesto - w
                                    zyciu politycznym III RP odgrywal; ponoc ostatnio sie skrazyl, bo w obecnej
                                    sytuacji nie za bardzo sobie na salonach wladzy poharcuje:
                                    .
                                    P.S. w kwestii pewnej Twojej wczesniejszej wypowiedzi na forum (na temat koloru
                                    wlosow i wzrostu): mam wlos juz mocno posrebrzany, a - prawie - cale 2 m
                                    wzrostu (cokolwiek by to mialo znaczyc)

isa.stern napisała:

> Silesiusie, teraz to mnie zaskoczyłeś. skąd wiem, że to zwolennik PiS, a nie
                                    > LPR czy SO..., wiem to stąd, że piszę tylko o PiS negatywnie - nie sądze
                                    zatem,
                                    >
                                    > aby ktokolwiek z sympatyków innej niż PiS partii poczuł się dotknięty, bo też
                                    > nie przepadają za PiS ;D
                                    > Co do RM, to tylko symbol - RM, to radio katolickie, które powinno głosić
                                    hasła
                                    >
                                    > zgodne z doktrynami tej religii, że tak nie jest do końca, dlatego też
                                    zostało
                                    > m.in. upomniane przez papieża.
                                    > Nie mam zamiaru sięgać po "Nie", bo niby po co?
                                    • isa.stern Re: Teraz?! 27.01.06, 21:08
                                      Nie czytują postów Jolki, a co do matola13, to może nie zabraknie mu odwagi
                                      cywilnej, aby się przyznać, kogo popiera. Niemniej, jestem przekonana, że jego
                                      post do mnie był wynikiem moich krytycznych wypowiedzi na temat PiS. Zresztą,
                                      to nie ma znaczenia, którą opcję polityczna popiera dany forumowicz, w każdej
                                      grupie społecznej znajdzie sie osoba o niskiej kulturze osobistej.
                                      A papież upomniał RM, mówił o tym nie tak dawno prymas Glemp. Oczywiście, lubię
                                      Życińskiego, Pieronka i np. Gocłowskiego, ale najb. lubię bp. Józefa
                                      Zawitkowskiego, ciekawa jestem czy go kojarzysz (wygłosił kazanie podczas
                                      obchodów jubileuszowych RM).
                                      • czat-man Re: Teraz?! 27.01.06, 21:14
                                        isa.stern napisała:
                                        > Oczywiście, lubię
                                        > Życińskiego, Pieronka i np. Gocłowskiego, ale najb. lubię bp. Józefa
                                        > Zawitkowskiego,

To jeszcze tylko powiedz mila Isa, kogo lubisz tak naj, naj, naj - i juz nie bede Cie dzisiaj
                                        molestowal :-)

Ide na wieczornego drinka :-D
                                        • isa.stern Re: Teraz?! 27.01.06, 21:23
                                          z ksiaży biskupów?!

czat-man napisał:

> isa.stern napisała:
                                          > > Oczywiście, lubię
                                          > > Życińskiego, Pieronka i np. Gocłowskiego, ale najb. lubię bp. Józefa
                                          > > Zawitkowskiego,
                                          >
                                          > To jeszcze tylko powiedz mila Isa, kogo lubisz tak naj, naj, naj - i juz nie
                                          be
                                          > de Cie dzisiaj
                                          > molestowal :-)
                                          >
                                          > Ide na wieczornego drinka :-D
                                          • czat-man Re: Teraz?! 27.01.06, 21:28
                                            isa.stern napisała:
                                            > z ksiaży biskupów?!

Moze niekoniecznie ;-)
                                            (pytanie prowokacyjne)
                                            • isa.stern Re: Teraz?! 27.01.06, 21:35
                                              wiedziałam! :)))))))
                                              oczywiścię - lubię także Ciebie :)))))))
                                              idź na drinka i miłego weekendu, papappapa!

czat-man napisał:

> isa.stern napisała:
                                              > > z ksiaży biskupów?!
                                              >
                                              > Moze niekoniecznie ;-)
                                              > (pytanie prowokacyjne)
                                              • czat-man Re: Teraz?! 27.01.06, 21:46
                                                isa.stern napisała:
                                                > wiedziałam! :)))))))
                                                > oczywiścię - lubię także Ciebie :)))))))
                                                > idź na drinka i miłego weekendu, papappapa!

To zamykam na dzisiaj moje biuro i znikam...
                                                ale kiedys sie pojawie :-)
                                                Ide marzyc... ;-D
                                          • silesius.monachijski Re: Teraz?! 27.01.06, 21:29
                                            ja najbardziej cenie arcybiskupa Alfonsa Nossola

isa.stern napisała:

> z ksiaży biskupów?!
                                            >
                                            > czat-man napisał:
                                            > >
                                            > > To jeszcze tylko powiedz mila Isa, kogo lubisz tak naj, naj, naj - i juz
                                            > nie
                                            > be
                                            > > de Cie dzisiaj
                                            > > molestowal :-)
                                            > >
                                            > > Ide na wieczornego drinka :-D
                                            • isa.stern Re: Teraz?! 27.01.06, 21:38
                                              na mnie bp opolski nie robi większego wrażenia (poza oczywiście swoim
                                              wyglądem :D)
                                              • silesius.monachijski Re: Teraz?! 27.01.06, 21:48
                                                bo jest b.madry czlowiek, stroniacy raczej od polityki; to on podpisywal w
                                                imieniu Kosciola "oswiadczenie augsburskie" o drodze ku pojednaiu katolikow i
                                                ewangelikow; jest czlonkiem papieskiej rady d/s jednosci chrzescijan; cenionym
                                                w Niemczech, Francji i we Wloszech teologiem; dzieki niemu powstal uniwersytet
                                                opolski; jedyna rzecza "polityczny" w jego dzialalnosci bylo staranie sie o
                                                umozliwienie mniejszosci niemieckiej na Slasku prawa do swobodnego rozwoju, a
                                                tym samymulozenie poprawnych stosunkow miedzy wiekszoscia i mniejszoscia; i
                                                musze przyznac - choc miewalem rozne obawy -, ze mu sie to udalo; poza drobnymi
                                                sporami i konfliktami, wszystkow ydaje sie calkiem dobrze funkcjonowac; a poza
                                                tym - przed utworzeniem diecezji gliwickiej - biskup Nossol byl moim
                                                ordynariuszem, i z tego powodu odczuwalem dume; obecny biskup gliwicki -
                                                Weiczorek (choc tez autochton) - to jednak nie ta klasa co abp. Nossol

isa.stern napisała:

> na mnie bp opolski nie robi większego wrażenia (poza oczywiście swoim
                                                > wyglądem :D)
                                            • czat-man Re: Teraz?! 27.01.06, 21:39
                                              > ja najbardziej cenie arcybiskupa Alfonsa Nossola

Ja cenie Ciebie, Silesiusu (mowie calkiem powaznie).

Bardzo sie dziwie, ze jestes banowany. Twoje posty sa zawsze wywazone i kulturalne. Moze to tylko jakies
                                              klopoty z Twoim kompem? Przynajmniej z 50% innych wulgarnych postow powinno byc zabanowanych,
                                              ale nie Twoje.
                                              • silesius.monachijski Re: Teraz?! 27.01.06, 21:50
                                                tez Cie lubie i pozdrawiam; o tym banowaniu to moznaby bylo calkiem ciekawa
                                                historyjke opowiedziec; ale nie dzisiaj; idz na Twojego zasluzonego drinka, ja
                                                zas napewno nie pogardze lampka wina
                                                .
                                                pozdrawiam

Silesius

czat-man napisał:

> > ja najbardziej cenie arcybiskupa Alfonsa Nossola
                                                >
                                                > Ja cenie Ciebie, Silesiusu (mowie calkiem powaznie).
                                                >
                                                > Bardzo sie dziwie, ze jestes banowany. Twoje posty sa zawsze wywazone i
                                                kultura
                                                > lne. Moze to tylko jakies
                                                > klopoty z Twoim kompem? Przynajmniej z 50% innych wulgarnych postow powinno
                                                byc
                                                > zabanowanych,
                                                > ale nie Twoje.
                                          • katolik_polski1 Re: Teraz?! 27.01.06, 21:30
                                            isa.stern napisała:

> z ksiaży biskupów?!
                                            >
                                            > czat-man napisał:
                                            >
                                            > > isa.stern napisała:
                                            > > > Oczywiście, lubię
                                            > > > Życińskiego, Pieronka i np. Gocłowskiego, ale najb. lubię bp. Józef
                                            > a
                                            > > > Zawitkowskiego,
                                            > >
                                            > > To jeszcze tylko powiedz mila Isa, kogo lubisz tak naj, naj, naj - i juz
                                            > nie
                                            > be
                                            > > de Cie dzisiaj
                                            > > molestowal :-)
                                            > >
                                            > > Ide na wieczornego drinka :-D
                                            +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
                                            Dziewcze drogie, jakie ty masz szczescie ,ze twojej
                                            zyciowej drogi polski katolik nie przekroczyl.
                                            Milosc od pierwszego spojrzenia !
                                            Kocie ,zielone oczy nie jestes w stanie odrzucic !
                                            • isa.stern Re: Teraz?! 27.01.06, 21:44
                                              katolik_polski1, co do oczu coś w tym jest, bo to samo można powiedzieć o
                                              moich... :P

katolik_polski1 napisał:
                                              Kocie ,zielone oczy nie jestes w stanie odrzucic !
                                              • katolik_polski1 Re: Teraz?! 27.01.06, 21:50
                                                isa.stern napisała:

> katolik_polski1, co do oczu coś w tym jest, bo to samo można powiedzieć o
                                                > moich... :P
                                                >
                                                > katolik_polski1 napisał:
                                                > Kocie ,zielone oczy nie jestes w stanie odrzucic !
                                                *******************************************************************
                                                Widzisz,sama mnie prowokujesz !
                                                Znowusz nieprzespana noc !
                                                Dziekuje !!!!
                                                • silesius.monachijski Re: Teraz?! 27.01.06, 21:52
                                                  a o czym to my w tej nieprzespanej nocy snimy, panie katolik? tylko prawde
                                                  prosze! jak na spowiedzi

katolik_polski1 napisał:

> isa.stern napisała:
                                                  >
                                                  > > katolik_polski1, co do oczu coś w tym jest, bo to samo można powiedzieć o
                                                  >
                                                  > > moich... :P
                                                  > >
                                                  > > katolik_polski1 napisał:
                                                  > > Kocie ,zielone oczy nie jestes w stanie odrzucic !
                                                  > *******************************************************************
                                                  > Widzisz,sama mnie prowokujesz !
                                                  > Znowusz nieprzespana noc !
                                                  > Dziekuje !!!!
                                                  • katolik_polski1 JAK TO O CZYM 27.01.06, 22:04
                                                    Ja leze i Iza mnie masuje .
                                                    W ogole nalezymy do siebie .
                                                    Ona jeszcze o tym nie wie .
                                      • silesius.monachijski Re: Teraz?! 27.01.06, 21:15
                                        Alez oczywiscie, ze go znam i cenie; i wszyscy moi przyjaciele w Kanadzie
                                        bardzo cieplo o nim mowia: biskup poeta; cos mi sie wydaje - zwazajac na jego
                                        tzw. "poglady polityczne" -, ze Zycinski, Pieronek i inni nie za bardzo go
                                        lubia; znam wypowiedz prymasa Glempa na temat RM i rzekomej krytyki papieskiej
                                        tego radia; z dosc pewnych zrodel (napewno nie o.rydzyk czy inni redemptorysci)
                                        wiem, ze to nieprawda, i ze prymas Glemp bardzo "nadinterpretowal" rzeczywista
                                        wypowiedz papieska; jako, ze mam jednak szacunek do czlowieka i urzedu, nie
                                        osmiele sie powiedziec tego, co chyba powinienem powiedziec; wiec ograniczmy<
                                        sie do stwierdzenia, ze "zle zrozumial intencje papieskiego przeslania"

isa.stern napisała:

> Nie czytują postów Jolki, a co do matola13, to może nie zabraknie mu odwagi
                                        > cywilnej, aby się przyznać, kogo popiera. Niemniej, jestem przekonana, że
                                        jego
                                        > post do mnie był wynikiem moich krytycznych wypowiedzi na temat PiS. Zresztą,
                                        > to nie ma znaczenia, którą opcję polityczna popiera dany forumowicz, w każdej
                                        > grupie społecznej znajdzie sie osoba o niskiej kulturze osobistej.
                                        > A papież upomniał RM, mówił o tym nie tak dawno prymas Glemp. Oczywiście,
                                        lubię
                                        >
                                        > Życińskiego, Pieronka i np. Gocłowskiego, ale najb. lubię bp. Józefa
                                        > Zawitkowskiego, ciekawa jestem czy go kojarzysz (wygłosił kazanie podczas
                                        > obchodów jubileuszowych RM).
                    • czat-man Re: Teraz?! 27.01.06, 17:51
                      > ani Tusk ani Rokita nie moga sobie
                      > poradzic z kierowaniem partia

A czy oni kiedykolwiek rzeczywiscie samodzielnie kierowali partia?
                      Ja w to nie wierze.
                      • isa.stern Re: Teraz?! 27.01.06, 17:57
                        pewnie uległeś tekstom block-bukstera o kocie Jarosława... ;D :P

czat-man napisał:

> > ani Tusk ani Rokita nie moga sobie
                        > > poradzic z kierowaniem partia
                        >
                        > A czy oni kiedykolwiek rzeczywiscie samodzielnie kierowali partia?
                        > Ja w to nie wierze.
                        • silesius.monachijski Re: Teraz?! 27.01.06, 18:00
                          Schetyna zdaje sie pociagac za sznurki

isa.stern napisała:

> pewnie uległeś tekstom block-bukstera o kocie Jarosława... ;D :P
                          >
                          > czat-man napisał:
                          >
                          > > silesius.monachijski napisał:
                          > > > ani Tusk ani Rokita nie moga sobie
                          > > > poradzic z kierowaniem partia
                          > >
                          > > A czy oni kiedykolwiek rzeczywiscie samodzielnie kierowali partia?
                          > > Ja w to nie wierze.
                          • usiruf A co to znaczy? 27.01.06, 18:04
                            > Schetyna zdaje sie pociagac za sznurki

Przecieze jest sekretarzem tej partii:)

Tylko w PiS i Samoobronie, wszyscy musza czekac na szefa aby wylozyl wykladnie
                            i interpretacje wszystkich zdarzen na dany dzien.
                            • isa.stern Re: A co to znaczy? 27.01.06, 18:12
                              usiruf , musisz wybaczyć PiSofilom, mając mózgi niewolników nie mogą zrozumieć
                              w pełni, czym jest demokracja. Tu psychologia się kłania: jeśli dziecko od
                              urodzenia dostaje od rodziców tylko baty, to zaczyna myśleć, że to jest jedyny
                              sposób okazywania uczuć; jeśli zabraknie mu razów, jest gotowe samo wymierzyć
                              sobie karę....;)
                              Niektórzy myślą, że wszystko jest ok, skoro wróciły teczki, kamasze i
                              permanentna inwigilacja - bo w końcu jest znów jak za pięknych czasów PRL... ;)
                              • silesius.monachijski Re: A co to znaczy? 27.01.06, 18:14
                                znam jednego takiego "sclavusa" na forum, ale to pewnie nie jego mialas na
                                mysli?

isa.stern napisała:

> usiruf , musisz wybaczyć PiSofilom, mając mózgi niewolników nie mogą
                                zrozumieć
                                > w pełni, czym jest demokracja. Tu psychologia się kłania: jeśli dziecko od
                                > urodzenia dostaje od rodziców tylko baty, to zaczyna myśleć, że to jest
                                jedyny
                                > sposób okazywania uczuć; jeśli zabraknie mu razów, jest gotowe samo wymierzyć
                                > sobie karę....;)
                                > Niektórzy myślą, że wszystko jest ok, skoro wróciły teczki, kamasze i
                                > permanentna inwigilacja - bo w końcu jest znów jak za pięknych czasów
                                PRL... ;)
                              • czat-man Re: A co to znaczy? 27.01.06, 18:21
                                isa.stern napisała:

> Tu psychologia się kłania: jeśli dziecko od
                                > urodzenia dostaje od rodziców tylko baty, to zaczyna myśleć, że to jest jedyny
                                > sposób okazywania uczuć; jeśli zabraknie mu razów, jest gotowe samo wymierzyć
                                > sobie karę....;)

Odruch Pawlowa :-)
                            • silesius.monachijski Re: A co to znaczy? 27.01.06, 18:13
                              tzn., ze w PO nie ma nikogo, kto by chcial przejac pelna odpowiedzialnosc za
                              to, co pO mowi, i co robi; raz Tuska chlapnie cos na boku, potem Rokita powie
                              swoje, a Schetyna sie prywatnie umawia, o czym Rokita zdaje sie nie miec
                              zielonego pojecia;

usiruf napisał:

> > Schetyna zdaje sie pociagac za sznurki
                              >
                              > Przecieze jest sekretarzem tej partii:)
                              >
                              > Tylko w PiS i Samoobronie, wszyscy musza czekac na szefa aby wylozyl
                              wykladnie
                              > i interpretacje wszystkich zdarzen na dany dzien.
                              • usiruf Zgoda. Masz racje. W PiS jest inaczej 27.01.06, 19:02
                                Tam nikt palcem nie kiwnie bez zgody Ukochanego Przywodcy.

A glosowania w Sejmie trzeba przekladac, bo Kaczor jest akurat w TV i partia
                                nie wie czy ma glosowac za czy przeciw:DDD

> tzn., ze w PO nie ma nikogo, kto by chcial przejac pelna odpowiedzialnosc za
                                > to, co pO mowi, i co robi; raz Tuska chlapnie cos na boku, potem Rokita powie
                                > swoje, a Schetyna sie prywatnie umawia, o czym Rokita zdaje sie nie miec
                                > zielonego pojecia;
                                >
                                > usiruf napisał:
                                >
                                > > > Schetyna zdaje sie pociagac za sznurki
                                > >
                                > > Przecieze jest sekretarzem tej partii:)
                                > >
                                > > Tylko w PiS i Samoobronie, wszyscy musza czekac na szefa aby wylozyl
                                > wykladnie
                                > > i interpretacje wszystkich zdarzen na dany dzien.
                                • silesius.monachijski Re: Zgoda. Masz racje. W PiS jest inaczej 27.01.06, 19:25
                                  wiesz, lepsze to, niz "platformowe rozdwojenie jazni"; tam czesc glosowalaby
                                  jak Tusk, czysc jak Schetyna, czesc jak Rokita, zas wielu mysli juz tylko o
                                  tym, kiedy przyjma ich do klubu PiS-u

• usiruf Re: Zgoda. Masz racje. W PiS jest inaczej 27.01.06, 19:28
                                    No, czy lepszy zamordyzm czy przydlugasne dyskusje to juz kwestia gustu, wiec
                                    pora watek zakonczyc.

Milo bylo poczatowac ze zwolennikiem PiS bez klapek na oczach. Szkoda ze jestes
                                    tu dosc osamotniony.

pzdr

> wiesz, lepsze to, niz "platformowe rozdwojenie jazni"; tam czesc glosowalaby
                                    > jak Tusk, czysc jak Schetyna, czesc jak Rokita, zas wielu mysli juz tylko o
                                    > tym, kiedy przyjma ich do klubu PiS-u
                                    >
                                    • silesius.monachijski Re: Zgoda. Masz racje. W PiS jest inaczej 27.01.06, 19:38
                                      e tam: zwolennik PiS-u; lepiej znam Tuska i Rokite (bo osobiscie sie z nimi
                                      spotykalem) niz Kaczynskich; i wlasnie dlatego, ze obydwu panow calkiem niezle
                                      znam, to pozwole sobie wyrazic watpliwosc, ze cokolwiek sa w stanie zbudowac
                                      (raczej zburzyc);
                                      .
                                      Tez bardzo serdecznie pozdrawiam

usiruf napisał:

> No, czy lepszy zamordyzm czy przydlugasne dyskusje to juz kwestia gustu, wiec
                                      > pora watek zakonczyc.
                                      >
                                      > Milo bylo poczatowac ze zwolennikiem PiS bez klapek na oczach. Szkoda ze
                                      jestes
                                      >
                                      > tu dosc osamotniony.
                                      >
                                      > pzdr
                                      >
                                      >
                                      >
                                      > > wiesz, lepsze to, niz "platformowe rozdwojenie jazni"; tam czesc glosowal
                                      > aby
                                      > > jak Tusk, czysc jak Schetyna, czesc jak Rokita, zas wielu mysli juz tylko
                                      > o
                                      > > tym, kiedy przyjma ich do klubu PiS-u
                                      > >
                          • czat-man Re: Teraz?! 27.01.06, 18:17
                            > Schetyna zdaje sie pociagac za sznurki

Obawiam sie, ze i on jest tylko lacznikiem.
                            Gdyby decydowali sami, prawdopodobnie Tusk i Rokita by sie jakos dogadali z PiS, mieli calkiem dobre
                            propozycje.
                    • usiruf Re: Teraz?! 27.01.06, 18:01
                      Nie wiem nic na ten temat: samorzadowcy z Torunia

Plazynski owszem odszedl sam. Daaaaaaaaaaaaawno temu.

Olechowski zostal odsuniety na boczny tor. Nie poszedl tam sam.

Zyta sie obrazila za wtykniecie jej nepotyzmu.

Naprawde nie zauwazasz roznicy miedzy tymi przypadkami, a SLD w pozniej fazie
                      rozkladu gdzie rzeczywiscie uciekal kazdy byle gdzie?

Mysle ze PO trzyma sie calkiem niezle.

• silesius.monachijski Re: Teraz?! 27.01.06, 18:06
                        Obys mial racje, bo im naprawed zle nie zycze; obawiam sie jednak, ze oni
                        troche funkcjonuja jak takie pospolite ruszenie, a nie dobrze zorganizowana -
                        na wzro zachodni - partia; Kaczynski poswiecil wiele czasu na to, zeby PiS stal
                        tym czym jest - czyli sprawnie funkcjonujaca partia; PO - w dodatku z tak
                        nieudolnym szefostwem (ktore sie miedzy soba "gryzie": spojrz na "wyciecie"
                        Rokicie przed wyborami ludzi z listy wyborczej) bedzie b. trudno zachowac
                        jednosc; sam czytales naglowki w GW (ktora raczej sprzyja PO a nie PiS-owi) o
                        grupie poslow, ktorzy rozwazaja opuszczenie PO

usiruf napisał:

> Nie wiem nic na ten temat: samorzadowcy z Torunia
                        >
                        > Plazynski owszem odszedl sam. Daaaaaaaaaaaaawno temu.
                        >
                        > Olechowski zostal odsuniety na boczny tor. Nie poszedl tam sam.
                        >
                        > Zyta sie obrazila za wtykniecie jej nepotyzmu.
                        >
                        > Naprawde nie zauwazasz roznicy miedzy tymi przypadkami, a SLD w pozniej fazie
                        > rozkladu gdzie rzeczywiscie uciekal kazdy byle gdzie?
                        >
                        > Mysle ze PO trzyma sie calkiem niezle.
                        >
                        • marcin.kiewicz salceson monachijski kreuje rzeczywistość 27.01.06, 18:12
                          i On kiedyś pisał o Goedlu! Salcesonie, zastanów się nad sobą, bo złej bronisz
                          sprawy, a przede wszystkim rozumujesz kompletnie nielogicznie! Polityka to nie
                          jest system formalny, ale chyba jakieś zdroworozsądkowe podstawy - aksjomaty -
                          da się wyróżnić.

>Kaczynski poswiecil wiele czasu na to, zeby PiS stal
                          > tym czym jest - czyli sprawnie funkcjonujaca partia

No tak, na przykład taka NSDAP też funkcjonowała bardzo sprawnie. Co to za
                          argument?

> sam czytales naglowki w GW (ktora raczej sprzyja PO a nie PiS-owi) o
                          > grupie poslow, ktorzy rozwazaja opuszczenie PO

W Świętym Radyju usłyszysz natomiast same dobre wieści o ukochanej Partii.
                          • silesius.monachijski Re: salceson monachijski kreuje rzeczywistość 27.01.06, 18:17
                            Widzisz, jacy Wy jestescie - rozloszczeni "rycerze" przegranej sprawy (czyli
                            wyborczego zwyciestwa PO); sami widzicie, jak jest, ze PO (kierownictwo)
                            zachowuje sie jak "rozlazla baba", a Wy zaklinalibyscie ciagle rzeczywistosc, i
                            wyzywali kazdego, kto cos pozytywnego powie o PiS-ie
                            od "kryptofaszystow", "glupcow" etc; przeciez ten Wasz jezyk tylko Was
                            osmiesza; naprawde tego nie widzicie? no to wypada tylko wspolczuc

marcin.kiewicz napisał:

> i On kiedyś pisał o Goedlu! Salcesonie, zastanów się nad sobą, bo złej bronisz
                            > sprawy, a przede wszystkim rozumujesz kompletnie nielogicznie! Polityka to nie
                            > jest system formalny, ale chyba jakieś zdroworozsądkowe podstawy - aksjomaty -
                            > da się wyróżnić.
                            >
                            > >Kaczynski poswiecil wiele czasu na to, zeby PiS stal
                            > > tym czym jest - czyli sprawnie funkcjonujaca partia
                            >
                            > No tak, na przykład taka NSDAP też funkcjonowała bardzo sprawnie. Co to za
                            > argument?
                            >
                            > > sam czytales naglowki w GW (ktora raczej sprzyja PO a nie PiS-owi) o
                            > > grupie poslow, ktorzy rozwazaja opuszczenie PO
                            >
                            > W Świętym Radyju usłyszysz natomiast same dobre wieści o ukochanej Partii.
                            • marcin.kiewicz spodziewałem się mądrzejszej odpowiedzi... 27.01.06, 18:24
                              to wycinek jakiegoś strumienia świadomości.

W zasadzie nie byłoby się czym załamywać, niezłe teatrum się odstawia, tylko...

wzrost PKB Litwy w ostatnim kwartale - prawie 8%...
                        • usiruf Hmmmm... troche tak, troche nie. 27.01.06, 19:18
                          > obawiam sie jednak, ze oni
                          > troche funkcjonuja jak takie pospolite ruszenie,

Zgoda. Troche tak. Trzeba zauwazyc ze byli PEWNI na podstawie tych sondarzy ze
                          beda rzadzic. Mieli plan co, jak i kiedy reformowac i tu nagle d***. Zaraz po
                          wyborach byli chaotyczni jak cholera i PiS ich walil po lbach ile wlazlo.

Wydaje sie, ze chyba jednak powoli zaczynaja znowu miec strategie - vide
                          gabinet cieni.

a nie dobrze zorganizowana -
                          > na wzro zachodni - partia; Kaczynski poswiecil wiele czasu na to, zeby PiS
                          stal
                          > tym czym jest - czyli sprawnie funkcjonujaca partia;

Na poczatek 1 wyjasnienie.
                          PiS - sprawnie funkcjonujaca partia ....TAK
                          PiS - dobrze zorganizowana na wzro zachodni partia........NIE

Widzisz problem w tym, ze SLD poczatkowego Millera tez byl sprawnie
                          funkcjonujacy i na dodatek duzo bardziej skuteczny nie aktualny PiS.

Uczciwosc osobista przywodcow PiS jest niewatpliwie wieksza niz SLD, ale
                          niestety CYNIZM tez. SLD kradl dla siebie i swoich i to byla cala misja;
                          nieskomplikowana raczej, a na dodatek kradnie sie po cichu. PiS ma misje na
                          lata (budowa bloku narodowo-ludowego) i idzie po trupach jak nikt nigdy lamiac
                          wszelkie zwyczaje parlatenarne, umowy i naginajac konstytucje. Zauwaz, ze nikt
                          mu juz w Sejmie nie wierzy.

> PO - w dodatku z tak
                          > nieudolnym szefostwem (ktore sie miedzy soba "gryzie": spojrz na "wyciecie"
                          > Rokicie przed wyborami ludzi z listy wyborczej)

Nie zgadzam sie ze Tusk jest nieudolny. JEST NAIWNY. Ja zreszta troche tez i
                          dlatego doskonale rozumiem gorycz jaka musial przezywac gdy "nasi przyjaciele z
                          PiS" wydymali go z nienacka w kampanii.

Konflikt miedzy Rokita i Tuskiem raczej ostatnio przygasl. A Schetyna to kawal
                          skutecznego squ..ela pokroju Kaczynskiego, zobaczymy czy dobrze zrobi PO czy
                          nie.

> sam czytales naglowki w GW (ktora raczej sprzyja PO a nie PiS-owi) o
                          > grupie poslow, ktorzy rozwazaja opuszczenie PO

Jezeli mam byc kompletenie szczery to z polskich gazet czytam Rzepe, a na GW
                          zagladam tylko dla tego Forum:)
                  • bbombel_reaktywacja Re: Teraz?! 27.01.06, 18:45
                    Trzeba współczuć ludziom z PO, zostali tak "brutalnie" oderwali od koryta i
                    stołków, że "musieli" doprowadzić do upadku rząd PiS aby dostać się z powrotem
                    na miejsce. Jaki macie w tym interes, że banda klakierów i karierowiczów z PO
                    dostanie się z powrotem do koryta?
                    Może można to tak wytłumaczyć, że stanowicie elektorat lewicy i pragniecie aby
                    ci ludzie powrócili do rządu i Wiecie, że tylko po 4 latach rządów PO może to
                    się stać (PiS rządziłby uczciwie i kompetentnie w przeciwieństwie do PO).
                    Widze, że stary plan Urbana skompromitowania Solidarności (poprzez włączenie w
                    ich szeregi ludzi o poglądach liberalno-lewicowych i wciągnięcia do rządu wraz z
                    postkomunistami, co zrealizował Wałęsa) chcecie dalej kontynuować :-)
                    • usiruf 1no pytanie 27.01.06, 19:40
                      bo i tak za duzo belkotu tam wrzuciles.

Co to sa poglady liberalno-lewicowe?
                • kwiecien45 bo do koryta chcą albo haki na nich mają 27.01.06, 18:32
              • bbombel_reaktywacja Re: PSYCHO-FIRER TUSEK ROZWALA PLATFORME ! !! 27.01.06, 18:36
                Cóż za styl rozumowania, tylko idioci nie zgadzają się z Gazetą Wyborczą.
                Kto Was nauczył braku szacunku dla inaczej myślących, poprzedni system czy
                Gazeta Wyborcza, a może jedno i drugie.
                Ludzie którzy najbardziej krzyczą na demokracji, powinni wyryć sobie na czołach
                hasło, które powinno być ich mottem: "nie zgadzam się z Tobą ale uczynie
                wszystko abyś mógł głosić swoje poglądy".
                Powinniście świecić przykładem tolerancji dla inaczej myślących, w przeciwny
                wypadku Wasza mowa o konieczności tolerancji staje się jałowa i pusta.
            • jola_z_dywit PRZYJMUJĘ KONIEC PO !!! 27.01.06, 19:08
              Skrajnie niekompetentni i szkodliwi dla Polski ludzie z Platformy powinni odejść
              w imię dobra naszego Kraju. Ci ludzie są odpowiedzialni za nędzę i upadek
              gospodarczy i etyczny Polski.
              • katolik_polski1 Re: PRZYJMUJĘ KONIEC PO !!! 27.01.06, 19:12
                Joleczka ,to juz erotyczny upadek Polski nam nastal ?
                • katolik_polski1 JEST LEPPER SEXY ? 27.01.06, 19:15
                  Jolu,podkochuja sie w nim dziewczyny ze wsi ?
        • kasia20055 Upadek polityki Tuska i Rokity 27.01.06, 18:45
          To upadek polityki Tuska i Rokity.
      • chateau Re: Koniec PO 27.01.06, 17:02
        Galba, szatan jest wszędzie, nie tylko w PO. Podnieś głowę i walcz, nie skupiaj
        się na jednej ledwo dychającej Platformie. Podnieście sztandar wasz...
        • usiruf PiS naszym zbawca 27.01.06, 17:12
          chateau jak ty w ogole smiesz robic takie insynuacje!

Platforma to zacietrzewieni klotliwcy, glupcy, aferzysci, niekatolicy,
          kurduple, kanibale i ogolnie zli nierodzinni ludzie, co nawet samego Ojca
          Dyrektora nie sluchaja.

PiS natomiast grupuje osoby intelignetne, kompetentne, przystojne, powszechnie
          powazane, kochajace Ojca Dyrektora i Oiczyzne, szanujace starszych, ktore
          niestety przez glopote wyborcow i systemu musza zadawac sie z ta banda.

Przejrzyj wreszcie na oczy gdzie szatan jest!
          • charnel Re: PiS naszym zbawca 27.01.06, 17:21
            :)
          • chateau Re: PiS naszym zbawca 27.01.06, 17:21
            Przepraszam, samokrytykę składam, mam nadzieję, że łomot od bicia się we własne
            piersi dotarł na forum. Dopiero Ty jasno mi to wyłożyłeś. Galba jakiś taki... no
            bolszewicki za bardzo, nie trafia do mnie ;-)
          • mario.osh ... i wysokie. zapomniałeś dodać :] 27.01.06, 23:00

• isa.stern Re: Koniec PO 27.01.06, 17:30
          chateau, przestań, bo galba gotów jest przedzierzgnąć sie w Constantina i
          dopiero zacznie się dziać.
          A co do sztandarów, to dobrze trafiłeś, w PiS od dawna hitem jest "Die Fahne
          hoch", o czym jakiś czas temu nie omieszkała napisać nawet wyborcza... ;D

chateau napisał:

> Galba, szatan jest wszędzie, nie tylko w PO. Podnieś głowę i walcz, nie
          skupiaj
          > się na jednej ledwo dychającej Platformie. Podnieście sztandar wasz...
      • ironlord Re: Koniec PO 27.01.06, 17:06
        Żenujące, jak ślepi są polacy żeby dac się robić równiusieńko takiemu konusowi
        jak kaczka. Ślepo wierzcie swojemu guru, a zostaniecie jeno na zgliszczach.
        • galba Ortografia, panie Iron, ortografia... /nt/ 27.01.06, 17:10

• offler No Galba, jak zwykle Twoje argumenty poprostu 27.01.06, 17:33
            pograzaja przeciwnika.
            Cale szczescie, ze Ty nigdy nic zle nie napisales.
            Czy to jest wlasnie retoryka PiSu?
            • galba Takiego błędu... 27.01.06, 18:04
              jak "Polacy" pisani małą literą raczej nie popełniam. POwcom i innym lewakom
              dziwnie często to się przytrafia...

> pograzaja przeciwnika.
              > Cale szczescie, ze Ty nigdy nic zle nie napisales.
              > Czy to jest wlasnie retoryka PiSu?
              • enkkidu :) 27.01.06, 18:10
                Tak sobie poczytałem parę Twoich postów galba i myślę,że z Ciebie niezły ...
                schiz jest. No, ale cóż... wolność słowa...
                • polelektron Re: :) 27.01.06, 18:24
                  osobiście twierdzę, że to troll forumowy.
                  • mobisek Re: :) 27.01.06, 18:49
                    polelektron napisał:

> osobiście twierdzę, że to troll forumowy.

Troll ale z jajami. Kaczymi, ale zawsze jajami. :o)
                    • mario.osh Re: :) facet z ikrą. 27.01.06, 23:03
                      czyli małojajeczny i do tego jednojajowy.
          • alan.ski Re: Ortografia, panie Iron, ortografia... /nt/ 27.01.06, 20:33
            Oj galba, piszesz zawodowo i służbowo. A ortografią się nie podpieraj.
            29.12.2005 napisałeś "zahełpienie". Przez samo "h" to się pisze honor a słowo
            to nie jest (szczególnie po ostatniej nocy) u was w szczególnej cenie. No cóż
            na słoncu też są plamy a z wypominaniem cudzych błędów, ostrożnie.
        • erg_samowzbudnik Re: Koniec PO 27.01.06, 17:29
          Ja spojrzałem w ocząta Jarosława (oczywiscie w telewizorze bo BOR pilnuje ,
          tylko dlaczego?) i już wiem "Czy te oczy mogą kłamać". Pewnie ze samo
          łgarstwo , jak sie pomyli to prawdę powie.
      • kblach Re: Koniec PO 27.01.06, 17:11
        galba napisał: Czas zadać Platformie ostatni cios - nowe wybory. PO kończy z 15
        % głosów i paroma posłami w kryminale (czyli naturalnym środowisku aferałów).
        A ja piszę tak: Czas zadać PISowi ostatni cios - nowe wybory. PIS kończy z 15 %
        głosów i paroma posłami w kryminale (czyli naturalnym środowisku aferałów).
        • usiruf Re: Koniec PO 27.01.06, 17:15
          No i obaj piszecie brednie. Z tym ze orginal nalezy go galby:)
      • morhendos Re: Koniec PO 27.01.06, 17:14
        galba - wszyscy wiedza ze jestes agentem jaroslawa do spraw opinii proPISowych w internecie, jestes sprzedany, bedziesz bronil swojego pisu do ostatniej kropli krwi, do konca nie bedziesz zauwazal hipokryzji twojego ukochanego jaroslawa kaczejdupy, bedziesz robil wszystko zeby zaklamac fakty tj jak sam jaroslaw, a fakty sa takie ze to PiS nigdy nie chcialo koalicji z PO bo PO jest dla nich za uczciwe! ale ty udajesz ze tego nie widzisz albo po prostu masz juz obiecana posadke w nowym ministerstwie w Imperium Jaroslawa Kaczki I : ministerstwie do spraw wizerunku partii w spoleczenstwie. bo do czegos takiego doprowadza starania twojego Pisu jezeli wszystko im sie uda. czemu jak na razie im sie udaje? dlatego ze istnieja tacy ludzie jak ty.. ktorzy albo nie maja oczu i nie widza co sie dzieje albo po prostu nie chca widziec :> galba.. daje se reke uciac ze umawiacie sie czasem z jarkiem na tajne narady i dotykacie sie wtedy pisiorkami ;) opowiadasz mu wtedy jak strasznie pojechales PO w swoim komentarzu a jarek az kwili z zadowolenia, jak to jest galba? opowiedz nam. spoleczenstwo chce znac szczegoly nie daj sie prosic
        • usiruf Re: Koniec PO 27.01.06, 17:20
          e, tak to nie dziala. Galba nie wdaje sie w zadne dyskuje. Puszcza baka i
          ucieka na nastepne forum.

patrzac na kase jaka na media internetowe PiS wydal w czasie kampanii to chyba
          dostaje kase raczej od obskoczonego forum, nie od przekonywania kogokolwiek.
        • galba Przejrzałeś mnie, czas odejść... 27.01.06, 17:22
          Dodam tylko, że po konferencjach z JK jadę jeszcze do ambasady Izraela i też
          zdaję relację ze swoich działań. A potem, jakby tego było mało, biorę taxi do
          przedstawicielstwa Korei Północnej i oddaję cześć Wielkiemu Przywódcy.

> galba - wszyscy wiedza ze jestes agentem jaroslawa do spraw opinii
          proPISowych
          > w internecie, jestes sprzedany, bedziesz bronil swojego pisu do ostatniej
          kropl
          > i krwi, do konca nie bedziesz zauwazal hipokryzji twojego ukochanego
          jaroslawa
          > kaczejdupy, bedziesz robil wszystko zeby zaklamac fakty tj jak sam jaroslaw,
          a
          > fakty sa takie ze to PiS nigdy nie chcialo koalicji z PO bo PO jest dla nich
          za
          > uczciwe! ale ty udajesz ze tego nie widzisz albo po prostu masz juz obiecana
          p
          > osadke w nowym ministerstwie w Imperium Jaroslawa Kaczki I : ministerstwie do
          s
          > praw wizerunku partii w spoleczenstwie. bo do czegos takiego doprowadza
          starani
          > a twojego Pisu jezeli wszystko im sie uda. czemu jak na razie im sie udaje?
          dla
          > tego ze istnieja tacy ludzie jak ty.. ktorzy albo nie maja oczu i nie widza
          co
          > sie dzieje albo po prostu nie chca widziec :> galba.. daje se reke uciac ze
          > umawiacie sie czasem z jarkiem na tajne narady i dotykacie sie wtedy
          pisiorkam
          > i ;) opowiadasz mu wtedy jak strasznie pojechales PO w swoim komentarzu a
          jarek
          > az kwili z zadowolenia, jak to jest galba? opowiedz nam. spoleczenstwo chce
          zn
          > ac szczegoly nie daj sie prosic
          • usiruf 1 sie na pewno zgadza 27.01.06, 17:29
            Codziennie na tym forum powielekroc oddajesz czesc Wielkiemu Przywódcy:DD
          • morhendos Re: Przejrzałeś mnie, czas odejść... 27.01.06, 17:53
            prawda kole w oczy.. galba zdaj raport kaczynskim ze zostales zdemaskowany, mysle ze jarek juz cos wymysli.. jakis chytry planik <zaciera_raczki>
            zeby zatrzec slady.
            a ty coz.. ladnie wybrnales masz widac talent moze cie jarek zauwazy i wiesz.. moze jednak cos ci sie skapnie jakis cieply stolek
      • mozart Re: Koniec PO 27.01.06, 17:34
        I pomyslec, ze za wszystko odpowiedzialni sa: zydzi, kosmici i cyklisci ;-)
      • mleon JAKA WIĘKSZOŚĆ PO EW. WYBORACH? 27.01.06, 18:39
      • rtg Re: Koniec PO 27.01.06, 22:00
        galba napisał:

> Czas zadać Platformie ostatni cios - nowe wybory. PO kończy z 15 % głosów i
        > paroma posłami w kryminale (czyli naturalnym środowisku aferałów).
        >
        nie jestem pewien czy tam paru z PiS sie nie znajdzie jak dojdzie do rządów PO
    • greri Rokita! Przyjmij do wiadomosci, ze PRZEGRALES! 27.01.06, 16:47
      Rokita! Przyjmij do wiadomosci, ze przegrales
      • czekoladowy już sie wynajęci studenci od Kurskiego wpisują ? 27.01.06, 16:50
        szybcy są, to trzeba przyznać
        • pokolenieue Re: już sie wynajęci studenci od Kurskiego wpisuj 27.01.06, 17:04
          ale tak a propos, kto ma czas na czytanie tej rosyjskiej literatury?

czekoladowy napisał:

> szybcy są, to trzeba przyznać
      • nawrocony1 Z niejakim Jasinskim 27.01.06, 16:53
        czlonkiem PZPR z czasu wojennego - brawo PIS
        a juz myslalem ze PISuary siegnely dna - a tu jeszce pare metrow mulu.
        • sebastian64 Re: Z niejakim Jasinskim 27.01.06, 16:55
          Sędzia z okresu stanu wojennego skazujący opozycje w rządzie im nie przeszkadza
          to co się zwykłym członkiem PZPR będą przejmować
          • isa.stern Re: Z niejakim Jasinskim 27.01.06, 17:00
            bo Jarosław zmienił zdanie, on sam teraz zakłada teczki, okazało się bowiem, że
            najcięższym grzechem jest krytyka jego osoby. Wczoraj u lisa przyznał się, że
            sobie takie pozakładał, jedna nawet pokazał... ;)
            • zi69 Lech tez ma takie teczki. Wycinki prasowe 27.01.06, 17:13
              z wypowiedzi innych polityków, krytykujace jego lub brata. Spotkanie z
              Platformą w pałacu rozpoczął od wyciagnięcia teczki PO.
              Jarek na spotkanie z Lisem przyniósł teczkę dziennikarzy. Podobno przygotowuje
              się teczkę internautów.
              Takiego cyrku jeszcze w tym kraju nie było.
              • isa.stern Re: Lech tez ma takie teczki. Wycinki prasowe 27.01.06, 17:23
                zi69, wiesz całkiem poważnie - przedtem myślałam, że te wypowiedzi na temat
                Kaczyńskich (gł. ich mściwość itp.) to czysta złośliwość, teraz zaczynam się
                bać, że bliźniacy przejmą władzę i będziemy mieć to samo, co jest obecnie w
                Rosji i na Białorusi - pełna załamka... ;(
                • silesius.monachijski Re: Lech tez ma takie teczki. Wycinki prasowe 27.01.06, 17:35
                  nie wiem czy maja teczki czy nie, ale nie maja takich "wybitnych specjalistow"
                  jak Miodowicz czy Brochwicz; pod tym wzgledem jednak PO gora

isa.stern napisała:

> zi69, wiesz całkiem poważnie - przedtem myślałam, że te wypowiedzi na temat
                  > Kaczyńskich (gł. ich mściwość itp.) to czysta złośliwość, teraz zaczynam się
                  > bać, że bliźniacy przejmą władzę i będziemy mieć to samo, co jest obecnie w
                  > Rosji i na Białorusi - pełna załamka... ;(
                  • czat-man Re: Lech tez ma takie teczki. Wycinki prasowe 27.01.06, 17:44
                    > nie wiem czy maja teczki czy nie, ale nie maja takich "wybitnych specjalistow"
                    > jak Miodowicz czy Brochwicz; pod tym wzgledem jednak PO gora

A JMR wyglada na zdjeciu tez na jakiegos specjaliste - podobny do tajemniczego Don Pedro z Krainy
                    Deszczowcow - skrada sie za Tuskiem... :-)
                    • silesius.monachijski Re: Lech tez ma takie teczki. Wycinki prasowe 27.01.06, 17:47
                      moze "Brutus" czai sie juz na przejecie wladzy od "platfusowego Cetara"? tylko
                      tego sztaletu nie widac; narazie oczywiscie

czat-man napisał:

> > nie wiem czy maja teczki czy nie, ale nie maja takich "wybitnych specjali
                      > stow"
                      > > jak Miodowicz czy Brochwicz; pod tym wzgledem jednak PO gora
                      >
                      > A JMR wyglada na zdjeciu tez na jakiegos specjaliste - podobny do
                      tajemniczego
                      > Don Pedro z Krainy
                      > Deszczowcow - skrada sie za Tuskiem... :-)
                      • davidmors ŻEGNAJ PLATFORMO ! Idź i nie wracaj ! 28.01.06, 11:27
                  • isa.stern Re: Lech tez ma takie teczki. Wycinki prasowe 27.01.06, 18:30
                    Silesiusie, wczoraj u Lisa Jarosław przyznał publicznie, że pozakładał teczki
                    tym, którzy śmieli źle wyrazić się o nim lub o jego bracie!!!
                    Proszę, powiedz, jak byś nazwał takie zachowanie!?

> nie wiem czy maja teczki czy nie, ale nie maja takich "wybitnych
                    specjalistow"
                    > jak Miodowicz czy Brochwicz; pod tym wzgledem jednak PO gora
                    >

• czat-man Re: Lech tez ma takie teczki. Wycinki prasowe 27.01.06, 18:35
                      isa.stern napisała:
                      > Silesiusie, wczoraj u Lisa Jarosław przyznał publicznie, że pozakładał teczki
                      > tym, którzy śmieli źle wyrazić się o nim lub o jego bracie!!!

Nie widzialem tego programu, dlatego pytam. Jak powiedzial i w jakim kontekscie, czy powiedzial, ze
                      pozakladal teczki "tym osobom", czy zbiera w teczkach negatywne wypowiedzi, ktore te osoby glosza na
                      jego temat?
                      • isa.stern Re: Lech tez ma takie teczki. Wycinki prasowe 27.01.06, 18:48
                        Załuj, że nie widziałeś, chociażby miny Lisa, jak mu Jarosław wypalił "Nigdy
                        panu nie zapomnę, że podczas programu Kutz powiedział o mnie, że jestem
                        Hitlerem" (zachowałam tylko sens oskarżenia wygłaszonego przez Jarosława,
                        początek jest dokładnym cytatem, a chodziło mu o to, że Kutz nazwał go
                        Hitlerem, a Lis nie zaprotestował), a później - to było najlepsze ;) - Jarosław
                        wyciagnął żółtą teczkę i powiedział coś w stylu, że wszystkim takie teczki
                        pozakładał: dziennikarzom, posłom itd... i że są tam własnie wycinki oraz info.
                        gdzie co niepochlebnego o nim powiedziano

czat-man napisał:

> isa.stern napisała:
                        > > Silesiusie, wczoraj u Lisa Jarosław przyznał publicznie, że pozakładał te
                        > czki
                        > > tym, którzy śmieli źle wyrazić się o nim lub o jego bracie!!!
                        >
                        > Nie widzialem tego programu, dlatego pytam. Jak powiedzial i w jakim
                        kontekscie
                        > , czy powiedzial, ze
                        > pozakladal teczki "tym osobom", czy zbiera w teczkach negatywne wypowiedzi,
                        kto
                        > re te osoby glosza na
                        > jego temat?
                        • silesius.monachijski Re: Lech tez ma takie teczki. Wycinki prasowe 27.01.06, 19:19
                          pomijam inne sprawy; kiedys w RM ktorys z nawiedzonych sluchaczy zadzwonil, i
                          wyglosil swoja glupia, antysemicka kwestie; o. prowadzacy mocno go za
                          to "objechal", ale i tak nie pomoglo; RM i tak zostala okrzyknieta rozglosnia
                          antysemicka; ten stary i glupi paranoik Kutz (na nieszczescie tez Slazak),
                          ulubieniec gen. Zietka, pozwala sobie na chamskie porownanie i co? i to
                          jest "normalne"? czemu nikt nie mowi, ze Polsat i red. Lis pozwalja na
                          gloszenie pogladow faszystowskich i obraze drugiego czlowieka? na miejscu
                          Kaczynskiego zachowalbym sie podobnie; slowo; styl, w jakim mu sie ubliza, i
                          skala tej medialnej - i nie tylko - agresji jest czyms niespotykanym; w pelni
                          Jarolsawa Kaczynskiego popieram!

isa.stern napisała:

> Załuj, że nie widziałeś, chociażby miny Lisa, jak mu Jarosław wypalił "Nigdy
                          > panu nie zapomnę, że podczas programu Kutz powiedział o mnie, że jestem
                          > Hitlerem" (zachowałam tylko sens oskarżenia wygłaszonego przez Jarosława,
                          > początek jest dokładnym cytatem, a chodziło mu o to, że Kutz nazwał go
                          > Hitlerem, a Lis nie zaprotestował), a później - to było najlepsze ;) -
                          Jarosław
                          >
                          > wyciagnął żółtą teczkę i powiedział coś w stylu, że wszystkim takie teczki
                          > pozakładał: dziennikarzom, posłom itd... i że są tam własnie wycinki oraz
                          info.
                          >
                          > gdzie co niepochlebnego o nim powiedziano
                          >
                          >
                          > czat-man napisał:
                          >
                          > > isa.stern napisała:
                          > > > Silesiusie, wczoraj u Lisa Jarosław przyznał publicznie, że pozakła
                          > dał te
                          > > czki
                          > > > tym, którzy śmieli źle wyrazić się o nim lub o jego bracie!!!
                          > >
                          > > Nie widzialem tego programu, dlatego pytam. Jak powiedzial i w jakim
                          > kontekscie
                          > > , czy powiedzial, ze
                          > > pozakladal teczki "tym osobom", czy zbiera w teczkach negatywne wypowiedz
                          > i,
                          > kto
                          > > re te osoby glosza na
                          > > jego temat?
                          • mario.osh widzisz iza 27.01.06, 23:16
                            z idiotami gadasz.
                        • mario.osh Re: Lech tez ma takie teczki. Wycinki prasowe 27.01.06, 23:14
                          isa.stern napisała:

> Załuj, że nie widziałeś, chociażby miny Lisa, jak mu Jarosław wypalił "Nigdy
                          > panu nie zapomnę, że podczas programu Kutz powiedział o mnie, że jestem
                          > Hitlerem" (zachowałam tylko sens oskarżenia wygłaszonego przez Jarosława,
                          > początek jest dokładnym cytatem, a chodziło mu o to, że Kutz nazwał go
                          > Hitlerem, a Lis nie zaprotestował), a później - to było najlepsze ;) -
                          >Jarosław wyciagnął żółtą teczkę i powiedział coś w stylu, że wszystkim takie
                          >teczki pozakładał: dziennikarzom, posłom itd... i że są tam własnie wycinki
                          >oraz info. gdzie co niepochlebnego o nim powiedziano "

P-O-W-A-Ż-N-I-E ??? ty nie żartujesz ???

qr.a, to są zj.by na powaznie. bez żartów. psychopaci.
                          • silesius.monachijski Re: Lech tez ma takie teczki. Wycinki prasowe 27.01.06, 23:39
                            I tak wszyscy wiemy, ze Kaczynski temu smeisznemu Kutzowi zadnego procesu nie
                            wytoczy; gdyby to zrobil, toby dopiero na niego gw, polsat, tvp, wprost, tvn, i
                            reszta "powaznych mediow", naskoczyla; ze niby wykorzystuje swoja pozycje do
                            niszczenia polityczengo przeciwnika, "zacnego" Kutza; Kutz o tym wie, dlatego
                            sobie pozwala; a gdzei komisja etyki senatu? to juz teraz w Polsce kazdy moze
                            sobie obluzgac Kaczynskiego, wyzywajac go od "hitlerow"? zenada

mario.osh napisał:

> isa.stern napisała:
                            >
                            > > Załuj, że nie widziałeś, chociażby miny Lisa, jak mu Jarosław wypalił "Ni
                            > gdy
                            > > panu nie zapomnę, że podczas programu Kutz powiedział o mnie, że jestem
                            > > Hitlerem" (zachowałam tylko sens oskarżenia wygłaszonego przez Jarosława,
                            >
                            > > początek jest dokładnym cytatem, a chodziło mu o to, że Kutz nazwał go
                            > > Hitlerem, a Lis nie zaprotestował), a później - to było najlepsze ;) -
                            > >Jarosław wyciagnął żółtą teczkę i powiedział coś w stylu, że wszystkim tak
                            > ie
                            > >teczki pozakładał: dziennikarzom, posłom itd... i że są tam własnie wycink
                            > i
                            > >oraz info. gdzie co niepochlebnego o nim powiedziano "
                            >
                            > P-O-W-A-Ż-N-I-E ??? ty nie żartujesz ???
                            >
                            > qr.a, to są zj.by na powaznie. bez żartów. psychopaci.
                            >
                    • silesius.monachijski Re: Lech tez ma takie teczki. Wycinki prasowe 27.01.06, 19:10
                      ja bym to nazwal takim sobie gadaniem Kaczynskiego; napewno powinien wiedziec,
                      co i kiedy Tusk i Rokita o nim mowili, bo sprytna taktyka obydwu panow zdaje
                      sie polegac na tym, ze raz mowia, a raz inaczej, a i tak zawsez media przyznaja
                      im racje (ze to oni tacy niewinni i dobrzy), zas jedyna "czarna owca" jest
                      Kaczynski; zwaz w jakich okolicznosciach zaczynaly sie "rozmowy koalicyjne"; PO
                      wymusila na PiS-ie zenujacy medialny spektakl, pt: "Otwarte dla publicznosci
                      rozmowy koalicyjne"; pokaz mi prosze choc jeden przyklad kryju cywilizowanego,
                      w ktorym przywodcy duzej partii az tak sie osmieszyli? i wlasnie od tego
                      momentu zaczalem sie dzialalnosci panow Rokity i Tusak baczniej przygladac; i
                      stad tez pewnie obawy Kaczynskiego, ze musi sobie wszytsko notowac, bo ci dwaj
                      panowie - na uzytek mediach - zawsze i tak odwroca kota ogonem; a tak na
                      marginesie: to jednak nie to samo niz "likwidowanie" przeciwnika politycznego
                      za pomoca p. Miodowicza

isa.stern napisała:

> Silesiusie, wczoraj u Lisa Jarosław przyznał publicznie, że pozakładał teczki
                      > tym, którzy śmieli źle wyrazić się o nim lub o jego bracie!!!
                      > Proszę, powiedz, jak byś nazwał takie zachowanie!?
                      >
                      >
                      >
                      > > nie wiem czy maja teczki czy nie, ale nie maja takich "wybitnych
                      > specjalistow"
                      > > jak Miodowicz czy Brochwicz; pod tym wzgledem jednak PO gora
                      > >
                      >
                • czat-man Re: Lech tez ma takie teczki. Wycinki prasowe 27.01.06, 17:42
                  isa.stern napisała:
                  > teraz zaczynam się
                  > bać, że bliźniacy przejmą władzę i będziemy mieć to samo, co jest obecnie w
                  > Rosji i na Białorusi - pełna załamka... ;(

Moze potrzebujesz pomocy specjalisty od zalaman?
                  :-)
                  • isa.stern Re: Lech tez ma takie teczki. Wycinki prasowe 27.01.06, 17:54
                    cheche... Czat-manie miły, jesteś pewien tak do końca, co chciałam przez to
                    powiedzieć... ;)

czat-man napisał:

> isa.stern napisała:
                    > > teraz zaczynam się
                    > > bać, że bliźniacy przejmą władzę i będziemy mieć to samo, co jest obecnie
                    > w
                    > > Rosji i na Białorusi - pełna załamka... ;(
                    >
                    > Moze potrzebujesz pomocy specjalisty od zalaman?
                    > :-)
                    • czat-man Re: Lech tez ma takie teczki. Wycinki prasowe 27.01.06, 17:56
                      isa.stern napisała:
                      > cheche... Czat-manie miły, jesteś pewien tak do końca, co chciałam przez to
                      > powiedzieć... ;)

Tego sie obawialem. Nie wiem :-(
                      Cooo?
                      • isa.stern Re: Lech tez ma takie teczki. Wycinki prasowe 27.01.06, 18:18
                        tego byłam pewna, że nie wiesz :P
                        to czemu chciałeś mi polecić specjalistę.... :D :P
                        mam tylko cichą nadzieję, że nie jesteś wyznawcą Sławińskiego, co?!

czat-man napisał:

> isa.stern napisała:
                        > > cheche... Czat-manie miły, jesteś pewien tak do końca, co chciałam przez
                        > to
                        > > powiedzieć... ;)
                        >
                        > Tego sie obawialem. Nie wiem :-(
                        > Cooo?
                        • czat-man Re: Lech tez ma takie teczki. Wycinki prasowe 27.01.06, 18:26
                          isa.stern napisała:
                          > tego byłam pewna, że nie wiesz :P
                          > to czemu chciałeś mi polecić specjalistę.... :D :P

No bo bylas zalamana i martwilem sie o Ciebie, mila isa.stern.
                          Chcialem Ci tylko pomoc - juz mam takie dobre serce :-)
                          • silesius.monachijski Pozwolicie, ze sie na chwile wycofam; 27.01.06, 18:31
                            Wy sobie tu prywatna wymiane pogladow - niekoniecznie na temat watku -
                            urzaduacie; znajac zycie, to Was zostawia w spokoju, zsa silesiusa zabanuja
                            za "lamanie nietykiety"; a i tak musze pedzic po zakupy, wiec zycze Wam dalszej
                            milej pogawedki

czat-man napisał:

> isa.stern napisała:
                            > > tego byłam pewna, że nie wiesz :P
                            > > to czemu chciałeś mi polecić specjalistę.... :D :P
                            >
                            > No bo bylas zalamana i martwilem sie o Ciebie, mila isa.stern.
                            > Chcialem Ci tylko pomoc - juz mam takie dobre serce :-)
                            • czat-man Re: Pozwolicie, ze sie na chwile wycofam; 27.01.06, 18:40
                              > Wy sobie tu prywatna wymiane pogladow - niekoniecznie na temat watku -
                              > urzaduacie; znajac zycie, to Was zostawia w spokoju, zsa silesiusa zabanuja
                              > za "lamanie nietykiety";

W jaki sposob Cie banuja? Dziwne. Twoje wypowiedzi sa bardzo kulturalne i zrownowazone. Moze masz
                              tylko jakies klopoty z kompem?
                              • isa.stern Re: Pozwolicie, ze sie na chwile wycofam; 27.01.06, 19:01
                                Czat-manie, znając Twoje dobre serce, to pewnie mu jakiegoś specjalistę
                                polecisz... ;D
              • mario.osh Re: Lech tez ma takie teczki. Wycinki prasowe 27.01.06, 23:09
                buhahaha.... to czubki, regularne czubki.

wychodzi że nie tylko po jednym jajku mają ale tez półkule mózgowe bóg dał dwie
                do spółki.
            • nawrocony1 To juz Niesiolowski o tym mowil 27.01.06, 17:15
              i dlatego nie zostal wicemarszalkiem
            • charnel Re: Z niejakim Jasinskim 27.01.06, 17:28
              Żałuję, że Lis nie podchwycił tematu z teczkami... Mogło być śmiesznie :)
              W ogóle mało mówił... może się wystraszył Wysokości
              • czat-man Re: Z niejakim Jasinskim 27.01.06, 17:36
                charnel napisał:
                > Żałuję, że Lis nie podchwycił tematu z teczkami... Mogło być śmiesznie :)
                > W ogóle mało mówił... może się wystraszył Wysokośc

Pan Lis tylko zobaczyl teczke i najwyrazniej sie przestraszyl :-)
                A w srodku nic nie bylo na niego :-D
      • voodeen Koniec współpracy?????? 27.01.06, 16:58
        A to była w ogóle jakaś współpraca? To chyba coś przegapiłem.
      • olbin6 Re: Rokita! Przyjmij do wiadomosci, ze PRZEGRALES 27.01.06, 17:12
        Nie jest nieszczęściem,że Rokita przegrał[chociaż.czy naprawdę?]Nieszczęściem
        jest to,że Polską rządzi jeszcze PiS.Nie można mieć pretensji do PO.że nie dali
        się kupić PiS-owi jak inne oszczymurki.A handel stanowiskami w zamian za
        poparcie w trakcie głosowań,to sytuacja,w której policja płaciłaby przestępcom
        comiesięczny okup,aby nie popełniali oni przestępstw.
        • swam Re: Rokita! Przyjmij do wiadomosci, ze PRZEGRALES 27.01.06, 17:27
          Popieram - jeden z niewielu sensownych wpisów. Szkoda że większość Polaków jest
          tak słabo uświadomiona że dała (i nadal daje) się zwieść gierkom PiS-u. Teraz
          widać jak na dłoni że PiS nie planował - i nie planuje żadnej koalicji. PO ma
          rację - to wszystko co się dzieje to zagrywki pod wcześniejsze wybory. PiS to
          partia trzymana mocną ręką przez Jarosława. A to nie jest postać przywódcy który
          potrafi spojrzeć przeciwnikowi prosto w oczy, tylko kombinatora i lisa, którego
          metodą na zwycięstwo jest podstawienie nogi. I taka jest cała partia PiS.
          • swam I nawet dobrze się rymuje: PIS - LIS 27.01.06, 18:37
            Tylko szkoda że to lis jest totalnie i na wskroś fałszywy i obłudny
            • swam Re: I nawet dobrze się rymuje: PIS - LIS 27.01.06, 18:39
              > Tylko szkoda że to lis jest totalnie i na wskroś fałszywy i obłudny

Miało być

Tylko szkoda że ten lis jest totalnie i na wskroś fałszywy i obłudny
    • mondokane Re: PO przyjmuje do wiadomości koniec współpracy 27.01.06, 16:51
      PO jest niepoważne - oddalem na nich glos, ale go zmarnowalem. Traktuja
      rzadzenie krajem jak wystepy w operetce.
      • zirby Re: PO przyjmuje do wiadomości koniec współpracy 27.01.06, 16:54
        Rzadzenie??? To PO rzadzi krajem??? Kurde, a nam od kwartału (mniej więcej)
        jakieś ciemne siły wciskają że rzadzi pis!
        Na szczescie sa tacy którzy czuwają i odkrywaja te matactwa- jak gieroj
        mondokane!:)
        • mondokane Re: PO przyjmuje do wiadomości koniec współpracy 27.01.06, 16:57
          zirby napisał:

> Rzadzenie??? To PO rzadzi krajem??? Kurde, a nam od kwartału (mniej więcej)
          > jakieś ciemne siły wciskają że rzadzi pis!
          > Na szczescie sa tacy którzy czuwają i odkrywaja te matactwa- jak gieroj
          > mondokane!:)

Udzial w pracach parlamentu, glosowanie za lub przeciw ustawami, przystepowanie
          lub nieprzystepowanie do koalicji to JEST rzadzenie krajem. Chyba ze myslicie,
          ze do sejmu sie idzie tylko po to zeby robic operetkowe konferencje prasowe.
          • zirby Re: PO przyjmuje do wiadomości koniec współpracy 27.01.06, 16:59
            mondokane napisał:

> Udzial w pracach parlamentu, glosowanie za lub przeciw ustawami,
            przystepowanie
            > lub nieprzystepowanie do koalicji to JEST rzadzenie krajem. Chyba ze myslicie,
            > ze do sejmu sie idzie tylko po to zeby robic operetkowe konferencje prasowe.

Genialne! To już wiadomo dlaczego w tym kraju jest tak źle - Giertych miał
            racje!!!. To przez Niemców! Bo przecież z powyższej definicji wynika że rządzi
            nami dwóch posłów z mniejszości niemieckiej! Bij kto w boga wierzy! Nie rzucim
            ziemi skąd nasz ród...!
            • mondokane Re: PO przyjmuje do wiadomości koniec współpracy 27.01.06, 17:05
              > Genialne! To już wiadomo dlaczego w tym kraju jest tak źle - Giertych miał
              > racje!!!. To przez Niemców! Bo przecież z powyższej definicji wynika że rządzi
              > nami dwóch posłów z mniejszości niemieckiej! Bij kto w boga wierzy! Nie rzucim
              > ziemi skąd nasz ród...!

Zrozumiales z mojej wypowiedzi tyle ile potrafiles. Ze to sie mija z tym, co
              napisalem, to nie moja wina.

• zirby Re: PO przyjmuje do wiadomości koniec współpracy 27.01.06, 17:11
                mondokane napisał:

> Zrozumiales z mojej wypowiedzi tyle ile potrafiles. Ze to sie mija z tym, co
                > napisalem, to nie moja wina.

W którym miejscu się mija? To mniejszośc niemiecka:
                a) nie bierze udziału w pracach parlamentu?
                b) nie uczestniczy w głosowaniach
                c) nie może wchodzić w koalicje?
                Skoro tak, to jest jeszcze gorzej niz żle: albo obiboki jedne marntrawia
                pieniadze podatnika, albo ktos im to uniemozliwia, gwałcąc tym samym podstawy
                demokracji! To ktory z tych przypadków zachodzi? Bo przynajmniej ten drugi
                podpada pod prokuratora... :)

>
                >
                • mondokane Re: PO przyjmuje do wiadomości koniec współpracy 27.01.06, 17:15
                  > W którym miejscu się mija? To mniejszośc niemiecka:
                  > a) nie bierze udziału w pracach parlamentu?
                  > b) nie uczestniczy w głosowaniach
                  > c) nie może wchodzić w koalicje?
                  > Skoro tak, to jest jeszcze gorzej niz żle: albo obiboki jedne marntrawia
                  > pieniadze podatnika, albo ktos im to uniemozliwia, gwałcąc tym samym podstawy
                  > demokracji! To ktory z tych przypadków zachodzi? Bo przynajmniej ten drugi
                  > podpada pod prokuratora... :)

Nie zauwazyles zapewne, ze PO ma troche wiecej poslow niz MN. I moze nie wiesz,
                  ze w Sejmie sie glosuje, co m.in. opiera sie na liczeniu glosow.
                  Byc moze skupiles sie na mniejszosci niemieckiej bo masz problemy ze zliczeniem
                  do wiecej niz 3?
                  • zirby Re: PO przyjmuje do wiadomości koniec współpracy 27.01.06, 17:23
                    mondokane napisał:

> Nie zauwazyles zapewne, ze PO ma troche wiecej poslow niz MN. I moze nie
                    wiesz,
                    > ze w Sejmie sie glosuje, co m.in. opiera sie na liczeniu glosow.
                    > Byc moze skupiles sie na mniejszosci niemieckiej bo masz problemy ze
                    zliczeniem
                    > do wiecej niz 3?

Wszystkie partie, co do jednej, maja wiecej glosów niz MN. A wiec: PSL, LPR,
                    LSD...wróc! SLD, PO, PiS. I da sie zawiazac wiekszosciowa koalicje bez PO. Wiec
                    oni tez rzadza? To skoro wszyscy rzadza, to po jaka cholere i na mocy czego pis
                    wyznaczyl premiera?
                    • mondokane Re: PO przyjmuje do wiadomości koniec współpracy 27.01.06, 17:38
                      > Wszystkie partie, co do jednej, maja wiecej glosów niz MN. A wiec: PSL, LPR,
                      > LSD...wróc! SLD, PO, PiS. I da sie zawiazac wiekszosciowa koalicje bez PO. Wiec
                      >
                      > oni tez rzadza? To skoro wszyscy rzadza, to po jaka cholere i na mocy czego pis
                      >
                      > wyznaczyl premiera?
                      >

To może inaczej: jaki jest wg Ciebie cel zasiadania w parlamencie jako poseł? Po
                      to w ogóle jest parlament? Do czego służy?

Podpowiem: parlament to organ WŁADZY ustawodawczej! Rząd to WŁADZA wykonawcza!
                      WŁADAĆ wg słownika języka polskiego oznacza: 1. «sprawować władzę, panować,
                      rządzić» Władać państwem, światem.

Kurde, prościej już nie moge...
                      • zirby Re: PO przyjmuje do wiadomości koniec współpracy 27.01.06, 17:46
                        mondokane napisał:

>
                        > To może inaczej: jaki jest wg Ciebie cel zasiadania w parlamencie jako poseł?
                        P
                        > o
                        > to w ogóle jest parlament? Do czego służy?
                        >
                        > Podpowiem: parlament to organ WŁADZY ustawodawczej! Rząd to WŁADZA
                        wykonawcza!
                        > WŁADAĆ wg słownika języka polskiego oznacza: 1. «sprawować władzę, panować
                        > ,
                        > rządzić» Władać państwem, światem.
                        >
                        > Kurde, prościej już nie moge...

I z tego wynika, że wina za brak dobrego rządzenia lezy po stronie PO??? A
                        dlaczego nie po stronie PiS, SO, PSL, SLD, LPR i nawet owej wspomnianej
                        mniejszości niemieckiej? Argument liczby głosów jest niestety psu pod ogon -
                        MOŻNA zawiazac wiekszościowo koalicje bez PO, co dowodzi proste dodawanie.
                        Wedlug kostytucji RP to partia ktora WYGRAŁA wybory desygnuje premiera i ten
                        wlasnie premier i ta partia ma sie starac dobrze rzadzic. To ich psi obowiazek,
                        tak jak psim prawem opozycji jest forsowac swoje projekty, niekoniecznie zgodne
                        z linia parti wygranej/rządzacej. Wiec czemuz to PO mialoby byc tym "czarnym
                        ludem"?
                        • mondokane Re: PO przyjmuje do wiadomości koniec współpracy 27.01.06, 17:56
                          > I z tego wynika, że wina za brak dobrego rządzenia lezy po stronie PO??? A
                          > dlaczego nie po stronie PiS, SO, PSL, SLD, LPR i nawet owej wspomnianej
                          > mniejszości niemieckiej? Argument liczby głosów jest niestety psu pod ogon -
                          > MOŻNA zawiazac wiekszościowo koalicje bez PO, co dowodzi proste dodawanie.
                          > Wedlug kostytucji RP to partia ktora WYGRAŁA wybory desygnuje premiera i ten
                          > wlasnie premier i ta partia ma sie starac dobrze rzadzic. To ich psi
                          obowiazek,
                          >
                          > tak jak psim prawem opozycji jest forsowac swoje projekty, niekoniecznie
                          zgodne
                          >
                          > z linia parti wygranej/rządzacej. Wiec czemuz to PO mialoby byc tym "czarnym
                          > ludem"?

Jak sie ma te stokilkadziesiat glosow, to znaczy sie otrzymalo mandat do
                          rzadzenia od 40-milionowego narodu. A co za tym idzie - odpowiedzialnosc.
                          Parlament nasz jest tak urzadzony, ze REPREZENTUJE wole tego narodu. Jesli PO
                          zachowuje sie niepowaznie i zajmuje sie pyskowkami, zamiast probowac zmieniac
                          ten kraj na lepsze, to dla mnie moj glos jest stracony, bo glosowalem na
                          partie, ktora miala zmieniac ten kraj na lepsze a nie gardlowac.
                          Poza tym, nigdzie nie napisalem, ze wina jest wylacznie po stronie PO. Uwazam
                          jednak, ze gdyby zachowywali sie nieco bardziej ODPOWIEDZIALNIE i nie babrali
                          sie w malostkowe pyskowki to moglby powstac rzad koalicyjny z POPiS. Czytales
                          te 21 postulatow Rokity? Przeciez to smiech na sali - chcieli miec przewage w
                          rzadzie.

Inny przyklad, z wyborami do KRRIT. Przeciez mogli powiedziec - zgadzamy sie
                          poprzec taka a taka ustawe, pod takimi a takimi warunkami. Ale nie, oni wola
                          wyglaszac operetkowe oswiadczenia przed dziennikarzami.
                          • zirby Re: PO przyjmuje do wiadomości koniec współpracy 27.01.06, 18:05
                            Taaa... PO caly czas zajmowala sie pyskowkami, a pis taki był biedny, nic nie
                            mogl zrobic, chociaz glosow mial znacznie wiecej:)
                            A czytales program PiSu? To nawet nie jest smiech na sali - to jakiś horror,
                            wypisany przez ekonomicznego kretyna, ktory nawet PODSTAW ekonomii innej niż
                            socjalistyczna nie pojął. I wytlumacz mi teraz, czemu PO mialo taki program
                            firmowac?

> Inny przyklad, z wyborami do KRRIT. Przeciez mogli powiedziec - zgadzamy sie
                            > poprzec taka a taka ustawe, pod takimi a takimi warunkami. Ale nie, oni wola
                            > wyglaszac operetkowe oswiadczenia przed dziennikarzami.

Buhahahahaha! Czyli całe ideały władzy i służby narodowi, które tak sa ci
                            drogie won, liczy sie geszeft w zamian za poparcie. I to jest "operetka:. Nie
                            jest operetka popieranie kandydata który dostał 0 (słownie: ZERO) głosów przy
                            głosowaniu na rekomendacje lub nie. To nie jest operetka - to jest oczywiscie
                            odpowiedzialne rządzenie krajem :)))
                            • mondokane Re: PO przyjmuje do wiadomości koniec współpracy 27.01.06, 19:30
                              zirby napisał:

> Taaa... PO caly czas zajmowala sie pyskowkami, a pis taki był biedny, nic nie
                              > mogl zrobic, chociaz glosow mial znacznie wiecej:)
                              > A czytales program PiSu? To nawet nie jest smiech na sali - to jakiś horror,
                              > wypisany przez ekonomicznego kretyna, ktory nawet PODSTAW ekonomii innej niż
                              > socjalistyczna nie pojął. I wytlumacz mi teraz, czemu PO mialo taki program
                              > firmowac?

Hej, ale ja nie glosowalem na PiS! ;-) Poza tym, jesli PO mialoby wchodzic do koalicji to nie po to, aby firmowac program PiS-u, ale zeby realizowac wlasny - oczywiscie jak to w koalicji - po kompromisie obu stron. Z tym ze mysle, ze Marcinkiewiczowi tak daleko od PO pod wzgledem gospodarczym nie jest. W koncu dal Zycie Gilowskiej ministerialny fotel!

> Buhahahahaha! Czyli całe ideały władzy i służby narodowi, które tak sa ci
                              > drogie won, liczy sie geszeft w zamian za poparcie. I to jest "operetka:. Nie
                              > jest operetka popieranie kandydata który dostał 0 (słownie: ZERO) głosów przy
                              > głosowaniu na rekomendacje lub nie. To nie jest operetka - to jest oczywiscie
                              > odpowiedzialne rządzenie krajem :)))

Chyba sie nie zrozumielismy - nie chodzi o geszeft, ale wplyw na to co sie w Polsce dzieje. Do polityki nie idzie sie po to, aby dawac swiadectwo, ale zeby realizowac swoj program rzadzenia panstwem, nie? Moze to zabrzmialo cynicznie, ale nie taki byl moj zamiar, bo granice kompromisow musza byc. A co PiS robi, to jest jego broszka - myslalem, ze rozmawiamy o PO - ale najwyrazniej uwazali, ze realizowanie wlasnego programu jest wazniejsze, niz kompromis przy KRRICIE. Tak, czy inaczej efekt jest taki, ze wybrali zlego. I PO tez mialo w tym swoj udzial, przez zaniechanie.
                          • etta2 Re: PO przyjmuje do wiadomości koniec współpracy 27.01.06, 18:27
                            No tak, wszystko jasne. Rząd marnie rządzi, bo PO mu nie daje poparcia, nie
                            chce kupić stołka w KRRiT, słabo wychodzą agitacje członków klubu do przejścia
                            do PiSu w zamian za ciepłe posadki...uuu...jacy to niewdzięcznicy, jakie
                            paskudy. Taki dobry rząd, z takim dobrym programem, takim dobrym premierem i
                            prezydentem, że o szefie rządzącej partii nie wspomnę. A że koalicji nie
                            potrafi stworzyć, to wina tej całej reszty, że nie chcą wspierać dobrego rządu
                            za friko, tylko też by se chcieli porządzić, skoro mają swoją reprezentację w
                            sejmie, a ten dobry rząd ma swoich zbyt mało. Nie udało się zamącić w głowach
                            tylu ludkom, by zdobyć 60-70% poparcia, to się mówi trudno. Obawiam się, że
                            kacze akcje teraz raczej spadną i piekny sen o kaczej dyktaturze skończy się
                            brutalną pobudką.
                          • polelektron Re: PO przyjmuje do wiadomości koniec współpracy 27.01.06, 18:47
                            Mondokane oglądałem wczoraj TV i teraz jestem na 100% pewien, że wizija IV RP
                            wg. Kaczyńskiego to wizja państwa despotycznego (serio) i nie jest to moje widzi
                            mi się a faktyczny pogląd Kaczyńskiego, sam to przyznał wczoraj po wypowiedziach
                            różnych ludzi (Wildstein), nie ma u niego miejsca na demokracje, chciał
                            prawdopodobnie zaserwować nam zmiane konstytucji i długie rządy braci w których
                            wszyscy mieli być szcześliwi. Tylko on nie rozumie, że ludzie wolą demokracje,
                            wszystkie złe wypowiedzi autorytetów pod jego adresem uważał za nie trafione,
                            gdzie widizsz porozumienie z cżłowikiem który dąży do despotyzmu?
                          • goldilock Re: PO przyjmuje do wiadomości koniec współpracy 27.01.06, 19:00
                            tluku, albo sie lecz albo zrob cos z ta przypadloscia na umysle. Rzadzi RZAD
                            jak sama nazwa wskazuje a funkcja OPOZYCJI jest recenzowanie rzadu. No ale
                            kaczy mozdzek uwaza zielone za czerwone - jak w komunie.
                          • polakmoronslayer Re: PO przyjmuje do wiadomości koniec współpracy 27.01.06, 19:07
                            Mam dla ciebie propozycje.Wsadz sobie w d..e ten glos ,ktory podobno oddales na
                            PO i przestan mendzic!!!
      • sebastian64 to PO rządzi krajem ? 27.01.06, 16:54

Kurcze nie wiedziałem, dobrze za na forum są tacy znawcy jak mondokane - zawsze
        czegos ciekawego można się dowiedzieć
      • chateau Re: PO przyjmuje do wiadomości koniec współpracy 27.01.06, 16:58
        Przykro mi, że zmarnowałeś głos. Ja też głosowałem na PO i czuję coś odwrotnego.
        Ale mogło być gorzej, mogłeś głosować na PiS, dopiero byś się podle czuł.
        Trzeba być optymistą - mogłeś wybrać gorzej. ;-)
      • block-buster Nareszcie jest klarowna sytuacja-kaczory sa same 27.01.06, 17:32
        I nie bedzie juz zwalania na wszystkich swietych.Za wszystko sa juz kaczory
        odpowiedzialne personalnie.Skonczy sie wciskanie kitu,ze my chcemy,tamci
        nie.Zacznie sie czas prawdy.
        Zrobcie cos,doopki na kaczych lapach cos w pojedynke."Zwycieska
        partia"...Pokazcie,ze cos potraficie,poza klamstwami i czarnym PR.
      • lmark Patafiany i Sługusy Płaskodziobych a nie Prawo i 27.01.06, 17:33
        Zaprzeczeniem Prawa i Sprawiedliwości są ukrywające się pod chlubną nazwą
        PATAFIANY i Sługusy płaskodziobych co z nikim nie są w stanie zawrzeć koalicji
        programowej a sieją tylko FERMENT, oszustwo , podstęp , obłudę i oszczerstwo
        wszystkich a zwłaszcza ludzi uczciwych skupionych pod sztandarem wolności.
        Nieokiełzane pazerstwo kwacze na dzierżymordstwo i pogarda dla wyborców i
        obywateli polskich cechuje ludzi maluczkich nie tylko wzrostem.... Wstyd i
        chańba dla fałszywców i obłudników którzy na sztandary wciągają populistyczne
        hasła oraz mienią się chrześcijanami, a postępują wręcz przeciwnie. Następne
        wybory udowodnią ilu jeszcze wybierających da się nabrać na FAŁSZYWKĘ KACZĄ.
        Jeśli ciemnota wygra to społeczeństwo usunie bałwochwalców którzy sumiennie
        "pracując" ZDEMASKUJE swe prawdziwe oblicze "Dziewicy Niepokalanej" co za nic ma
        polskie społeczeństwo. Tak jak polskie społeczeństwo nie będzie jednolite
        politycznie tak kolejne Rządy mają OBOWIĄZEK reporezentować interes ogółu
        Polaków a nie tylko Patafianów i Safandułów chołubiących płaskodziobych.Nigdy
        więcej OSZUSTÓW i OSZCZERCÓW oraz kłamców wybielających się a zrzucających winę
        na .... wszystko i wszystkich a nie na swoje Wielkie ułomności w przeciwieństwie
        do wzrostu. Kto mieczem wojuje ten od miecza..... a sprawiedliwość jest
        sprawiedliwa i z PiS jak na razie nie ma nic wspólnego.
      • ironlord Re: PO przyjmuje do wiadomości koniec współpracy 27.01.06, 17:36
        Ślepy jesteś czy tylko udajesz, żeby był szum na forum. Kto żałuje głosu na PO
        ten jest niespełna rozumu. PO jako jedyne nie sprzedaje sie na prawo i lewo,
        nie łamie własnych zasad tylko dla stołków i władzy. Cała reszta łącznie z
        chorymi do obłędu na władze kaczyńskimi lecą jak ćmy do ognia byle by mieć
        jakiś stołek gdzieś się załapać. Naród jest ślepy, bo dał się zrobić na szaro,
        przez dwóch konusów, których drugim ja jest kłamstwo, cynizm, obłuda i
        arogancja. PiS jak na razie nic dobrego nie zrobił, jedynie rozdaje stołki
        swoim kolesiom. To co PiS chciał likwidować tak "ładnie" wykrzykując w hasłach
        wyborczych, sam uprawia teraz w najgorszym wydaniu.

Program PiS to wywalmy od koryta obcych (w wersji dal PiSuarów: oczyścimy kraj
        ze skorumpowanych polityków), a zajmijmy je sami i dojmy ile wlezie zanim sie
        zorientują(w wersji dla PiSuarów: naprawimy kraj, zlikwidujemy korupcję).
    • rafvonthorn Re: PO przyjmuje do wiadomości koniec współpracy 27.01.06, 16:52
      No i bardzo dobrze.
    • hamlet1111 PiS do obciach 27.01.06, 16:53
      Jeszcze rok temu myslałem, że nie można się bardziej skompromitować niż to
      zrobiło SLD. Jakże się myliłam. A kto mnie przekonał? - KURDUPELKI.
    • lowcadebili Re: PO przyjmuje do wiadomości koniec współpracy 27.01.06, 16:54
      alkud-troglodytow?
      jestes debilem alkud,zero umiejetnosci analizy i oceny sytuacji-jezeli
      tusk,schetyna,rokita czy komorowski sa troglodytami to-bang bang
      bang-odstrzelilem cie ...
      • 9111951u Re: PO przyjmuje do wiadomości koniec współpracy 27.01.06, 16:59
        a jak inaczej nazwać tych platfusów z PO ?
        • isa.stern Re: PO przyjmuje do wiadomości koniec współpracy 27.01.06, 17:14
          9111951, masz chyba dość bogaty słownik epitetów, jeden już użyłeś... no chyba,
          że jesteś ortopedą z zamiłowania ;D

9111951u napisała:

> a jak inaczej nazwać tych platfusów z PO ?
    • isa.stern szkoda, PiS okazało się takie samo jak SO i SLD 27.01.06, 16:54
      z kim platforma po wygranych wyborach będzie zatem współrządzić...;)
      • dj_dlugi Re: szkoda, PiS okazało się takie samo jak SO i S 27.01.06, 17:03
        z nikim czeka nas kilka lat przepychanek :) fajnie? ja wieje z kraju...
      • tales1 Z cieniami, chłopcze, z cieniami PO będzie rządzić 27.01.06, 18:42
        Oni to potrafią doskonale, mają praktykę!
    • raadoo Re: PO przyjmuje do wiadomości koniec współpracy 27.01.06, 16:55
      dziwne... opis pasuje jak ulal do PISS
      • lowcadebili Re: PO przyjmuje do wiadomości koniec współpracy 27.01.06, 16:57
        no fakt ze szybkosc z jaka kundle zareagowaly jest imponujaca-zdazylem
        odstrzelic tylko alkuda a juz innni...ale co sie odwlecze...bang bang bang
    • przyladek.dobrej.nadziei Olac PiS i robic swoje 27.01.06, 16:58
      PiSkorze niczego dobrego dla Polski nie zrobia. Wzmacniaja lewice i ukladaja
      sie z Samoobora. CHWDPiS.
      • tales1 Prymityw czerwonoróżowy na forum? Ale okaz, ho, ho 27.01.06, 18:43
    • ja564 Niech kaczki dalej kwaczą a my olewa...... ich 27.01.06, 16:59
      a gdzie słynny pogromca mafii hydraulików ???? i wcale nie był prokuratorem za
      słynnych czasów ( pzpr )
      To wszystko to spisek !!!! ale nieloty to wykryły i zniszczą , narzeszcie
      będzie u nas jak w raju :))))))))
      • tales1 ... i cały kraj, co? Sympatyk sfrustrowanego PO?! 27.01.06, 18:46
    • pokolenieue Re: PO przyjmuje do wiadomości koniec współpracy 27.01.06, 16:59
      ojejku, jejku, jakie macie zabawki w przedszkolnej świetlicy? zielony misio i
      żabka?

alkud napisał:

> mam po dziurki w nosie tych naburmuszonych troglodytow
      > niech nie osmieszaja juz polskiej prawicy - mowa o PO
      >
      > religiapokoju.blox.pl
    • kedath Re: PO przyjmuje do wiadomości koniec współpracy 27.01.06, 16:59
      Gdzie dwóch się biję tam trzeci korzysta:)Prawcia solidarnościowa nie umię
      rządzić...Towarzysze czyli post- komunistyczn prawica miniąca się lewicą
      (jedyna nie narodowo katolicka partiia liberalna w Polsce) rządzi to będzie
      spokój...
      • wj_2000 Z trojga złego, 27.01.06, 17:31
        to ja wybieram (od 12 lat niezmiennie)to co nazywasz:
        > "Towarzysze czyli post- komunistyczn prawica miniąca się lewicą
        > (jedyna nie narodowo katolicka partiia liberalna w Polsce)"

I będę sie tego trzymał.
        Póki tego nie zrozumieją ci, co SLD nazywaja lewicą i popieraja nieudaczników z
        PO (popieraczy becikowego, KRUSu, rozmaitych kolejarzy itp.), nie będzie w tym
        kraju dobrze.
    • kblach Re: PO przyjmuje do wiadomości koniec współpracy 27.01.06, 17:10
      alkud napisał:
      > niech nie osmieszaja juz polskiej prawicy - mowa o PO.
      A ja piszę tak: mam po dziurki w nosie tych naburmuszonych troglodytow
      niech nie osmieszaja juz polskiej prawicy - mowa o PIS
    • xyzx1 to już koniec PO! w końcu ... 27.01.06, 17:10
      mam nadzieję, że PIS starczy sił żeby do końca zrobić porządek w Polsce! tylko
      niestety problemem były/są/będą media - za dużo tam ludzi
      sprzyjającym "salonowi" i starym układom... niestety na czele tej listy
      stoi "agora"
      • tales1 Też mam taką nadzieję! Część PO do PiS i rządzić! 27.01.06, 18:47
    • jankbh Re: PO przyjmuje do wiadomości koniec współpracy 27.01.06, 17:11
      Tak, prawica powinna przestac narazac swa reputacje i definitywnie zakonczyc
      wszelkie próby kompromisu z socjopatyczna koalicja PiS-SO-LPR. Jak mozna nie
      osmieszac sie wchodzac w uklady z partiami kierowanymi przez kryminalistów lub
      osobników z wyraznymi zaburzeniami osobowosci? Jak mozna myslec o ukladaniu sie
      z partiami, które kupcza stanowiskami w rzadzie, Sejmie, Senacie i wszystkich
      mozliwych instytucjach? Z partiami, które na rzecznika praw obywatelskich
      powoluja zwolennika kary smierci, do dekomunizowanej Krajowej Rady Sadownictwa
      powoluja bylego dzialacza partii komunistycznej, odpowiedzialnej za
      wypowiedzenie wojny polskiemu narodowi. Z partia, która wydala ministra spraw
      wewnetrznych skorego do wysylania niepokornych inteligencików do karnej
      kompanii. Boze, przeciez tak mozna w nieskonczonosc wyliczac, a oszolomy rzadza
      (?) dopiero od trzech miesiecy. Naprawde, dla dobra polskiej prawicy PO powinno
      natychmiast przerwac ta farse, zakonczyc wszelkie dyskusje o koalicji i wprost
      zadac nowych wyborów.
    • taziuta Re: Alkud, dobrze że to doprecyzowałeś! :-) 27.01.06, 17:13
      Początek był zaskakujący! Już zaczynałem wierzyć, że na weekend nawet alkud
      sobie odpuszcza balwochwalcze peany na rzecz fałszywców, ale na szczęście (?),
      w ostatniej chwili, wszystko stało się jasne :-)

alkud napisał:
      Re: PO przyjmuje do wiadomości koniec współpracy z PiS
      > niech nie osmieszaja juz polskiej prawicy - mowa o PO
      • wet3 To bardzo dobra wiadomosc! 27.01.06, 17:20
        PO - zgin zakalo!
    • eptesicus nowe wybory 27.01.06, 17:27
      Kaczory juz obnazyly przed wyborcami prawde o sobie i swoich aroganckich
      intencjach. Tak wiec teraz pozostaje tylko isc na wybory i skonczyc sprawe.
      Wdeptac Kaczystan w ziemie i zdobyc w Sejmie wiekszosc dla Platformy. Wiekszosc
      taka, zeby mogla rządzić samemu. Polacy, nie spieprzcie tego!
      • luzak33 Re: nowe wybory 27.01.06, 17:34
        obawiam się że spieprzą.
        • strong7 Re: nowe wybory 27.01.06, 18:20
          Nie tyle,że sp...ą,ale układ może byc podobny. PiS,PO, Samoobrona...i co dalej?
          Liderzy partii daja bardzo zły przykład współpracy i isnieje obawa przeniesienia
          się tych sejmowych klimatów na samorządy. Oby nie sprawdziło się powiedzenie
          "Polska nierządem stoi".
    • brokowisko Beda rozmowy PO i PiS ! Z ostatniej chwili ! ! ! ! 27.01.06, 17:33
      Jarek zadecydowal: bedziemy rozmawiac na szczeblu sprzataczek a moze
      nawet "goryli"! Jezeli PO zgodzi sie na nasze waruki ( cala wladza dla PiS)
      to moze przejdziemy do poziomu rozmow na szczeblu woznych!
      "Zdeterminowany PiS"(Kto tam szczeka - to LPR , PSL i SO - uciszcie ich !!!)
    • vapin buractwo w PO 27.01.06, 17:38
      ja już wymiękam, jak słyszę te płaczliwe głosy tuska i rokity. Aż nie chce mi
      się tego komentować.
    • katolik_polski1 WYOBRAZ SOBIE WYBORY NA KTORE JUZ NIKT NIE POJDZIE 27.01.06, 17:38
      Polacy juz wybrali.Niestety czterech moze pieciu
      tzw.politykow potrafi rozwalic polska demokracje.
      Na wczesniejsze wybory nikt juz nie pojdzie !
    • wuuuj PO za pieniadze niemieckiego wywiadu destabilizuje 27.01.06, 17:39
      sytuacje polityczna w Polsce.
      • centrala A nie za pieniadze cyklistow? 27.01.06, 17:47
      • gss87 Proponuję udać się do psychologa 27.01.06, 18:18
        albo lepiej psychiatry. Razem z Kaczyńskimi.
    • tpepe Re: PO przyjmuje do wiadomości koniec współpracy 27.01.06, 17:40
      Dobrze, ze zaznaczyles o kogo chodzi, bo dla normalnego czlowieka troglodyci
      zasiadaja w lawach PiS.
    • r0b0l koniec PO(?)lski jako państwa cywilizowanego 27.01.06, 17:42
      teraz niech kacze łapki zaczną bez przeszkód rewolucję moralną. Kto przeciw
      jedynej i słusznej partii oraz myśli jej wodzów ten żyd, pedał i aksamitny
      liberał albo jeszcze gorzej bo ubecki ateista . A dla takich nie ma miejsca w
      4 rzycipospolitej katolicko-narodowej.
      Ciekawe kiedy Jarosława Kaczyńska ogłosi początek sezonu polowań na czarownice
      • swam Uwaga - trudne pytanie 27.01.06, 18:52
        Kolo, słyszałeś o czymś takim jak(uwaga - trudne słowo) demokracja? Pewnie
        gdzieś było w TV, ale czy np. wiesz czym się różni od drugiego (trudnego) słowa
        jak totalitaryzm? Polecam - poczytaj gdzieś sobie. Może w wikipedii? albo wpisz
        w googlach. Jak już będziesz wiedział na czym to polega, zapraszam do dyskusji.
        • r0b0l demokratyczny koniec demokracji 27.01.06, 19:36
          właśnie trwa. A zaczął się 4 miesiące temu
          Masz rację, to bardzo trudne słowo
          A jeżeli tego jeszcze nie widzisz co napisałem w tytule i nie czujesz to na
          pewno poczujemy wszyscy za kilka miesięcy.
          System monopartyjny na wzór PZPR i satelitów staje się faktem, sianie
          nienawiści i skłócanie społeczeństwa ze sobą raczej też jest charakterystyczne
          dla systemów innych niż demokracja.
          Wszelkie odnowy moralne ( jakby politycy byli od tego a nie rządzenia i służby
          całemu narodowi ), oczyszczanie państwa z kilkunastu milionów ubeków i innej
          nieprawomyślnej hołoty, system nakazowy, upartyjnianie wszystkich ważniejszych
          urzędów i instytucji, bojkot publicznych środków prekazu na rzecz jedynych i
          słusznych, ideologizacja nawet w szkołach ( takie rzeczy już bywały i nie
          wyszły na zdrowie żadnemu narodowi ani państwu ).
          A do tego poparcie jawne dla ugrupowań szerzących poglądy niezgodne z
          obowiązującą Konstytucją.
          Oczywiście konstytucję jak i wiele innych przepisów się zmieni dla dobra
          lepszej części narodu.
          Odnoszę wrażenie że nic nie wiesz o czasach przed 1989, wówczas niejaki
          Kiszczak też mówił że w Polsce mamy demokrację
          ;-))
          A totalitaryzm????
          zbyt wiele widzę ( i gorsze prawie pół narodu też widzi ) podobieństw z
          systememi komunistycznymi i nazistowskimi.
          Odsyłam do historii Chile, Hiszpanii i troszkę bliżej
          • swam Re: demokratyczny koniec demokracji 27.01.06, 19:54
            Oho, właśnie zauważyłem że odpowiedziałem nie do tego wątku co trzeba - bardzo
            przepraszam. W 100% się z Tobą zgadzam - PiS rozpoczął proces niszczenia
            demokracji - a to wszystko przez opętanego nieznaną manią Jarosława. Powiem w
            prostych słowach - ich przywóda zachowuje się jak zakompleksiony tchórz i
            marszczyfred, typowy kombinator z Wołomina czy Pruszkowa, zawsze chowa się za
            murem swoich wasali. A za jego przykładem idzie cała partia. I nie walczą po
            męsku, ale strzelają przeciwnikowi w plecy.
            • r0b0l Re: demokratyczny koniec demokracji 27.01.06, 20:05
              > Oho, właśnie zauważyłem że odpowiedziałem nie do ...
              nie gniewam się ;-))
              > marszczyfred
              doskonałe, kupuję to określenie
              pozdrawiam
            • r0b0l P.S. 27.01.06, 20:10
              >>I nie walczą po
              męsku, ale strzelają przeciwnikowi w plecy.
              a raczej poniżej pleców.
              Jareczek to lubi i żyje w wielkim stresie, tak przynajmniej cykliści twierdzą.
              Trudno więc żeby się zachowywał jak osobnik płci męskiej w 100 %
              • swam Re: P.S. 27.01.06, 20:35
                No, niewykluczone, hahaha. Ewidentnie gość ma jakieś kompleksy z dzeciństwa.
    • centrala Wielki wszechwiedzacy Galba, Prawie Prosty, 27.01.06, 17:45
      przepowiada (wtorek, 25 października 2005):

"Będzie rząd, będzie koalicja, będzie minister Rokita, będzie marszałek Tusk i
      pewnie będzie POwski minister obrony (wraz z tamtejszymi służbami).

Niestety nie ma zakładów bukmacherskich na ten temat i w związku z tym nie
      będzie kolejnej tłuściutkiej wygranej na moim koncie."

Oj nie bedzie, nie bedzie, prosze pana. Rozpadu w PO jakos takze nie widac.
      Moze czas juz udac sie do wrozki?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka