lesio.kaczorek Kaczynski - Dzierzynski. 28.01.06, 01:58 Tusk ma racje, dla PiS celem jest wladza sama w sobie, w dodatku wolnosc im tylko przeszkadza, dlatego tak namietnie daza do centralizacji wladzy, zmniejszenia roli demokracji i wprowadzenia PiS-owej nomenklatury - obsadzania czego sie da swoimi ludzmi. W efekcie, jesli chodzi o styl sprawowania wladzy nie roznia sie w ogole od SLD, natomiast sa o wiele bardziej od niego socjalistyczni. Odpowiedz Link Zgłoś
palnick [...] 28.01.06, 02:03 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
scept Re: Kaczynski - Dzierzynski a demokracja 28.01.06, 02:08 dawno temu mądrzy ludzie napisali że demokracja to uświadomiona konieczność podporządkowania się. Dotyczy to nie tylko wyborców, przede wszystkim dotyczy tych wybranych. Chyba trochę za dużo w nich arogancji aby mogli tworzyć demokrację do tego jeszcze IV. Odpowiedz Link Zgłoś
antytusk1 Re: CZY ten czlowiek oszalał??? 28.01.06, 02:26 Naprawde jest coś na rzeczy, Czyz nie moze on sie usunąc w cien gdy juz tyle przegrał? Czy ktoś go popycha? wiele pytan sie nasuwa..... Odpowiedz Link Zgłoś
polakmoronslayer Re: CZY ten czlowiek oszalał??? 28.01.06, 07:24 Nie martwcie sie o niego on przezyje wasza bolszewie.Zacznijcie juz przeprowadzac nacjonalizacje ,bo niewystarcza stolkow do sadzania waszych dup i dlatego jatrzycie tu nienawisc.Morony pisowskie. Odpowiedz Link Zgłoś
lacymon Re: Donald Tusk: Nie pozwolimy na wybory 28.01.06, 02:03 TRZYMAM KCIUKI ZA DONALDA TUSKA !!!!! NIECH SIĘ PAN TRZYMA !!!W końcu w Polsce moze kiedyś nastanie normalnosć, bez agresji , bez spiskowych teorii dziejów, bez ksenofobii...marzy mi się tak normalność. Może dożyję jeszcze czasów kiedy będziemy się do siebie uśmiechali, otworzymy się na rzeczywistość, zaakceptujemy mniejszości seksualne, religijne,światopogladowe...marzy mi się... Odpowiedz Link Zgłoś
gumienny Prawicowi liberalowie, 28.01.06, 02:08 gdyby doszli do wladzy, nie beda trzymac za morde. Oni chwyca od razu za jaja. Cieniej bedziecie wtedy piszczec, drodzy Polacy. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Poslowie PO! Uciekajcie z klubu 28.01.06, 02:07 Szef Waszej partii ma powazny problem psychiczny; uciekajcie juz teraz; a pan Donald Tusk niech sie rozliczy z kampanii wyborczej, i z przekroczenia przepisow; Odpowiedz Link Zgłoś
langston TUSK GROZI WOJNA DOMOWA???? 28.01.06, 02:07 Czy ten idiota zwariowal? Jaka zfalszowala konstytucja, jakie obywatelskie nieposluszenstwo? Moze jeszcze Wermacht sprowadzi by zaprowadzic tu porzadek!!! Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Nie będzie Niemiec (Thusk) pluł nam w twarz !!!! 28.01.06, 02:12 I wojnę domową wywoływał !!! Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l [...] 28.01.06, 02:08 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: zastrzelić jedną kaczkę i będzie spokój 28.01.06, 02:45 > Donalda? pudło jest mało szkodliwy znam inną kaczkę która w ramach odnowy moralnej chce kazać wszystkim pływać w błocku wedle kaczego gustu. Czyli powtórka z komunizmu: robienie wszystkim dobrze, czy tego chcą czy nie Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: Gratuluję Panie Tusk 28.01.06, 02:10 silesius.monachijski napisał: > mam pochodzenie, jakie mam; Tuska znam osobiscie, i radze mu, zeby "spadal" z > polskiej polityki; jak sie porzadnie wkurze, to mu powiem, co przy wodce o > Polsce i Polakach wygadywal; on - dumny Kaszub; ja ludzi na ulice nie > wyprowadzam; a on chce; I w ten sposob Tusk pokazal kim jest: wscieklym warcholem bojacym sie osadu Polakow w wolnych wyborach. W ten sposob Tusk w sposob nie pozostawiajacy nic do zyczenia odrzucil najbardziej podstawowa ze wszystkich zasad demokracji, wolne wybory jako srodek podejmowania decyzji przez narod. Tym samym Tusk nie rozni sie niczym od islamskich fanatykow w Iraku mordujacych w Irakijczykow pulapkami bombowymi w celu zapobiezenia wlasnie... wolnym wyborom. Irakijczycy nie dali sie zastraszyc... ciekawe, kiedy Tusk zacznie nawolywac do kladzenia bomb i czy Polacy dadza sie zastraszyc. Jeszcze jedna rzecz interesuje mnie niezwykle: To co Tusk powiedzial stanowi bezposrednie zagrozenie dla bezpieczenstwa panstwa. Wlasciwie odpowiednie sluzby powinny nim sie z urzedu natychmiast zajac. Problem polega na tym, ze te sluzby byly do dzisiaj bastionem komunistow i ukladow postkomunistycznych, a reformy co prawda zaczeto, ale nie wiem jak daleko zostaly przeprowadzone. Ojcem chrzestnym ukladow postkomunistycznych byla z jednej strony SLD a z drugiej rzad Bieleckiego (pierwszy rzad po rzadzie Mazowieckiego). Bielecki nalezal do KL-D. Szefem KL-D byl Tusk. W ten sposob kolo sie zamyka. Tusk chce doprowadzic do kryzysu panstwa demokratycznego blokujac wolne wybory. Ciekawe, nawet Putin na to sie nie zdobyl. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Gratuluję Panie Tusk 28.01.06, 02:14 masz racje fritz; dla mnie Tusk jest spalony; na zawsze; nie chce go juz widziec i slyszec! Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: Gratuluję Panie Tusk 28.01.06, 02:15 silesius.monachijski napisał: > masz racje fritz; dla mnie Tusk jest spalony; na zawsze; nie chce go juz > widziec i slyszec! > To jest porazajace, nawet calego scheissu jeszcze nie przeczytalem ale cos taktiego jest nie do zniesienia. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Gratuluję Panie Tusk 28.01.06, 02:17 ja czytalem "caly szajs" przed 2 godzinami (znajomy, majacy kontakty w gw mi to mailem podeslal); nie moglem uwierzyc; trafil mnie szlag fritz.fritz napisał: > silesius.monachijski napisał: > > > masz racje fritz; dla mnie Tusk jest spalony; na zawsze; nie chce go juz > > widziec i slyszec! > > > To jest porazajace, nawet calego scheissu jeszcze nie przeczytalem ale cos > taktiego jest nie do zniesienia. Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Jak był osioł, tak został! Niczego się nie nauczył 28.01.06, 09:45 Brak władzy go oszołomił. Podwójna przegrana odebrała resztki rozumu. Ciekawe, kto nim steruje? Pewnie WSI mają coś na niego, i to dużego, że godzi się robić z siebie takiego idiotę! Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: Gadka lidera w rozum uwiera ! 28.01.06, 10:32 Gadka lidera w rozum uwiera ! Bo zanim matoł z sensem wystęka, że liberał to jego męka, a Żyd Sorosz, psiororz oraz jakiś Stolorz rozkradli Polskie i pozostawili nam tylko Wsze Polskie, to żaden rozum tego nie wytrzyma, chyba, że rozumu ni ma. Orlen dla klonów petrobaronów, samoobronna gnojowica to lewica, biopaliwa i pycha biokalifa, prawica fika w imię Rydyka, a Demokraci spadli do gaci! Czepiły się Tuska kacze półtuszki jak Polaków prezydent białoruski. Nie urośnie za Tuska na świnię półtuszka, gdy korupcja nie przeminie, będą rosły świnie! Feromonem klonów samoobronna gnojowica, ta woń ściąga głupich i nie zachwyca. Końska woń, sex, dużo owsa. Taka zlePeRoLowana Polska mi urosła. Coś tam trzepie pod moherkiem, to głupota, jak ratlerkiem! Rydzol daje więcej mocy, aż polucje miałem w nocy! Odpowiedz Link Zgłoś
azx Kaczory krętacze. A już miało byc tak dobrze. Oka 28.01.06, 11:35 zuje się, że tacy sami dranie jak SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit POPISOWYM OSZOŁOMOM NIE UFAM TYLKO SAMOOBRONIE 28.01.06, 10:25 Plany bezpardonowej walki politycznej,na całość i do ostatniej kropli krwi.Interes Kraju i Narodu w odstawce.Popisowe bagno.Na tym tle Samoobroma jawi się niczym opoka tym bardziej że ustawy które zdobyły większe poparcie społeczne były żywcem ściągnięte z programu Samoobrony. Odpowiedz Link Zgłoś
centrolew Lepiej już było... 28.01.06, 14:27 PiS niestety jest chorobą demokracji, którą trzeba przezwyciężyć. Może dobrze, że odbędą się wybory, kto wie czy nie uda się szybko wyleczyć Państwa z nieustającego awanturnictwa politycznego. Ja tylko mam nadzieję, że uda się zjednoczyć centrum i lewicę, bo PO - z całym szacunkiem dla Tuska - to partia stricte prawicowa (wg standardów zachodnich). Odpowiedz Link Zgłoś
piotrgiedrowicz Re: Lepiej już było... 28.01.06, 15:21 natomiast chorobą już nie demokracji, ale rakiem narodów - jest lewacka utopia, która odradza się niczym hydra w postaci kolejnych mutacji - stanowi to dowód na to, ze historia niestety niczego nie uczy. a centrolewem się nazywacie, chyba dla odróżnienia od lwów z buszu, prawda? :o) czytałeś moją "Bessa~Lalę"? w razie czego napisz na priv., bo ja wiem - takiej książki przecież nie ma - tak zadecydowały i Kazia, i Kinga, i Grzesio. tylko nie nazywajcie mnie Adolfem, tylko z tego powodu, że walczę na dwa fronty :o) swoją drogą taka Japonia - strasznie dala ciała nie atakując swego czasu Sowietów, ale jakże pięknie wygrała pokój. pozdrawiam ludzi dobrej woli. siemXXX. Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors TUSKOWI ODBIŁO !!! 28.01.06, 16:28 Strach przed ponowną weryfikacją wyborów odbiera Platformersom rozum. Odpowiedz Link Zgłoś
smakowita palnick, fritz.fritz, silesius.monachijski 28.01.06, 04:21 Ja myślałam, że nikt nie przebije kretynizmem "emerytki z rzeszowa",a wy wsyscy trzej razem wzięci moglibyście jej jedynie czerwoną pianę ze śmierdzącego zjadliwego pyska zlizywać. A może wy jesteście (w trójcy jedyni) ten jej niby wnuś idiota? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: palnick, fritz.fritz, silesius.monachijski 28.01.06, 04:25 poliz sobie lepiej "sledzia kaszubskiego", moze zaprosi cie na swoja "street party"; od razu poczulem, ze od ciebie "pachnie" PO (taki jaks dziwny smrodzik sie po forum przelecial); uwazasz, ze grozenie burda uliczna przez szefa najwiekszej partii opozycyjnej to taki sobie "pikus"? gratuluje opetania Po- wska propaganda smakowita napisała: > Ja myślałam, że nikt nie przebije kretynizmem "emerytki z rzeszowa",a wy > wsyscy trzej razem wzięci moglibyście jej jedynie czerwoną pianę ze śmierdząceg > o > zjadliwego pyska zlizywać. A może wy jesteście (w trójcy jedyni) ten jej niby > wnuś idiota? Odpowiedz Link Zgłoś
smakowita Re: palnick, fritz.fritz, silesius.monachijski 28.01.06, 04:57 Wszystko jest lepsze niż rządy tych dwóch psubratów, a na ulicę jestem już gotowa wyjść sama, bez zaproszenia. Miarą zbydlęcenia kaczyzmu jest to, że potrafił wyzwolić w nas wszystkich tyle agresji, że skaczemy sobie do oczu z jego powodu. Jestem zwykłą osobą i jeszcze niedawno nie myślałam, że jestem zdolna do takich jak ta wypowiedzi, ale kaczki z PiS-owskiej paczki w ujawnianiu takich uczuć także u swoich własnych zwolenników są mistrzami. Tu są wielcy. A propos - głosowałam na PiS i TEGO prezydenta. Będę tego żałować do końca życia. Odpowiedz Link Zgłoś
stilller Re: palnick, fritz.fritz, silesius.monachijski 28.01.06, 07:32 "a wy wsyscy trzej razem wzięci moglibyście jej jedynie czerwoną pianę ze śmierdzącego zjadliwego pyska zlizywać" Tak mówią do nas inetligenci, liberałowie, superczuli na wolność wypowiedzi europejczycy, stojący na straży demokracji i jedności narodu, organizujący wzruszające marsze na rzecz równości. Tak mówią o wszystkich którzy ośmielili się zagłosować inaczej niż BYŁO ZAPLANOWANE. Ze wzruszającą sterowaną przez komunistów i GW naiwną głupotą, z olśniewającym brakiem orientacji wyzywają nas od mocherów, buraków, kaczystów i CZERWONYCH (sic!) nie zadając sobie nawet trudu by uzasadnić MI czemu. Pan Tusk - ma obsesję władzy i jest w stanie szoku powyborczego, a Wy moi jak widać cholernie liberalni sędziowie kupujcie już bejsbole, żeby roztrzaskać mi czaszkę w imię demokracji... Odpowiedz Link Zgłoś
mukroko Re: palnick, fritz.fritz, silesius.monachijski 28.01.06, 16:33 > Tak mówią do nas inetligenci, liberałowie, superczuli na wolność wypowiedzi > europejczycy, stojący na straży demokracji i jedności narodu, organizujący chyba nie przyuwazyles ze w europie liberalizm cholernie zadko wystepuje...(i zle) wiec albo lewak albo liberal zdecyduj sie kim wg ciebie jestesmy wiesz ja na przyklad nie jestem za zwiazkami homoseksualistow, i w zasadzie uwazam sie za patriote, wiec kacza mysl by zagrac na patriotyzmie rowniez na mnie zadziala, ale niestesty okazalo sie ze to bylo tylko zagranie, kaczorek chce zawladnac wszystkim pomimo tego ze nikt mu takiego prawa nie dal, pan hitler pol roku temu zachowywal sie dokladnie tak samo jak teraz kaczorek!!! tez mial 30%, wszyscy wiem co dzialo sie dalej. a tak wogole to co sadzisz o wassermanie ktory probuje zniszczyc jakiegos kafelkarza ? Odpowiedz Link Zgłoś
synd Re: palnick, fritz.fritz, silesius.monachijski 28.01.06, 10:41 myslisz ze nick bedzie wystarczajacym powodem abys miala wziecie (na ulicy ) Odpowiedz Link Zgłoś
smakowita Re: palnick, fritz.fritz, silesius.monachijski 28.01.06, 18:27 Wracam z ulicy. Zimno się zrobiło. Byłam tylko na spacerze i choć nikomu się nie przedstawiałam oraz byłam szczelnie zakryta płaszczem i w czapce, to kilku wychodzących akurat z kościoła mężczyzn oglądało się za mną ze smakiem i pożądaniem. A jak ich żony na mnie patrzyły. Palnick! Uśmieszek się pojawił przy twojej wypowiedzi, kiedy mi znalazłeś miejsce w życiu. Jak miło. Mam nadzieję, że ci trochę nerwy puściły i dzięki temu nagła apopleksja, albo zawał nie powali cię zbyt wcześnie. Ale chyba płonne są te nadzieje. Twoja ślepa nienawiść, którą jakoś jednak godzisz ze swoistym (PiSowskim)rozumieniem katolicyzmu, wykończy cię bez wątpienia. Czego oczywiście ani tobie, ani sobie nie życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
edan1 Re: palnick, fritz.fritz, silesius.monachijski 28.01.06, 12:42 kobieto, mam dokładnie te same odczucia, poziom agresji w stosunku do czarnego betonu wzrósł we mnie niebezpiecznie. Byłem sobie spokojnym obserwatorem wydarzeń politycznych, choć krew mnie zalewała jak widziałem parszywe działania czerwonych z Millerem na czele. No ale Kaczyńscy przebijają Millera!!! Nigdy, przenigdy nie uwierzyłbym jeszcze pół roku temu, że będę świadkiem większego bydła, niż miało miejsce za czasów Millera... i że tylu oszołomów będzie ich zwolennikami, z jadem na ustach z nienawiścią w oczach... ech, agresja rodzi agresję... Odpowiedz Link Zgłoś
zibiwrocek Po raz pierwszy od czasów Olszewskiego 28.01.06, 14:18 do władzy w polsce doszła ta strona sceny politycznej która nie akceptowała okrągłostołowego porozumienia. Podobnie jak wówczas mamy wycie mediów, grożby puczu itp. pohukiwania. Agresja jest tak naprawdę z jednej strony. Druga wyciąga rękę i musi ją co chwila ocierać z jadu którym opluwają ją psełdopolskie media i partie. Wybór komucha do rady sądownictwa zachwiał moją wiarę w PiS. Wywiad z Tuskiem mi ją przywrócił - na zasadzie mniejszego zła. W Polsce przede wszystkim trzeba rozbić układ pookrągłostołowy i odzyskac choć część mediów, aby uświadamiały Polakom rzeczywistą sytuację. A potem może będzie miejsce na dialog i wymianę poglądów. Na ścieranie się racji i programów. Ale dopiero na grobie postkomuny i ich popleczników. Odpowiedz Link Zgłoś
wikal Re: Po raz pierwszy od czasów Olszewskiego 28.01.06, 16:28 Wyrżnijcie połowę obywateli tego kraju, powieście na latarniach wszystkich, których choćby pradziadek chociaż przez tydzień należał do PZPR, spalcie na stosach ateistów, agnostyków, innowierców, a najlepiej wszystkich, którzy nie wielbią kaczorów, wassermanów, ziobrów no i oczywiście Wildsteina. Czy będziecie wtedy szczęśliwi i zaczniecie się przykładnie rządzić i zachowywać? Wątpię. Bo PiS i w ogóle cała ta wasza spieniona od nienawiści rasa potrzebuje WROGA. Wtedy wiecie, że żyjecie, jest na kogo zwalić swoje niepowodzenia i frustracje. Niczego nie umiecie, nie macie żadnego pomysłu na normalne życie, na postęp, boicie sie świata i jego rozwoju (stąd umiłowanie rydzykowego skansenu, którego nawet spora część duchownych nie rozumie). Ale cóż, wystarczyło posłuchać waszego guru (a może tego niedorobionego Napoleona - jak kto woli), który w programie Lisa w czwartek bez zmrużenia oka plótł od rzeczy niczym zmartwychwstały z grobu Gomułka. Do tego klakierzy za plecami bijący brawo w odpowiednich momentach, pewnie wcześniej wybranych przez Kurskiego. Jak na zjeździe PZPR (jestem dość stara, by pamiętać te żałosne wystepy komuny). I wy mówicie, że zwalczacie komunę, jesteście jej wrogami? Wolne żarty!!! Pełnymi garściami czerpiecie z jej doświadczeń, cynizmu i totalnej głuchoty na rzeczywistość. I skończycie tak samo - na śmietniku historii. I nie będzie to trwało przeszło 40lat. Odpowiedz Link Zgłoś
matol13 Re: palnick, fritz.fritz, silesius.monachijski 28.01.06, 16:22 Droga smakowita, Ty nie musisz wychodzić na ulicę! Ulicznice wstydzą się Ciebie! Odpowiedz Link Zgłoś
almagus [...] 28.01.06, 10:54 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ember11 Re: Gratuluję Panie Tusk 28.01.06, 09:52 Macie racje Panowie, jemu sie juz chyba na glowe rzuca. Niedopowiedzenia w sprawie wyprowadzenia ludzi na ulice, wypowiedzenie posluszenstwa demokratycznie wybranemu Prezydentowi RP zeby nie dopuscic narodu do glosu pokazuja komu chorobliwie zalezy tylko na wladzy a nie na Polsce. On najnormalniej w swiecie zaczal straszyc destabilizacja kraju i puczem. Czytalem to z niedowierzaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
czat-man Re: Gratuluję Panie Tusk 28.01.06, 09:56 ember11 napisał: > Macie racje Panowie, jemu sie juz chyba na glowe rzuca. Tak tez uwaza pani Malinowska, moja sasiadka :-) -- Pani Malinowska: "Matko Boska, ten Tusk to chyba zwariowal!" Odpowiedz Link Zgłoś
malpa-z-paryza jarek do rzadu! 28.01.06, 10:14 i tu sie zgadzam z Tuskiem, dosyc tych wrzaskow Jarka, niech wrescie bedzie odpowiedzialny za rzad. Bo kto by widzial aby sekretarz parti trzymal wladze w rakach. Fatkt ze zagrywki Pis sa ponizej pasa, PO jest nie lepsze, ale z dwoch bandziorow wole jednak PO. Odpowiedz Link Zgłoś
izaiza3 Re: jarek do rzadu! 28.01.06, 10:23 We wszystkich mediach wrzeszczy i panikuje na przemian Tusk z Rokitą. W portalach inernetowych ciągle cytaty z Gazety Wybiórczej, histeria Tuska i poetyckie biadolenie Rokity. Propaganda na całego. Odpowiedz Link Zgłoś
agni1 Re: jarek do rzadu! 28.01.06, 12:39 Ja nie mam nic przeciwko. Fala krytyki ze strony liberałów przeciw PIS pomogła im wygrać wybory. Teraz pomaga im osiągać wysokie wyniki poparcia w sondażach. Odpowiedz Link Zgłoś
patman Co za wazeliniarze, fritz i silesius 28.01.06, 11:20 Nawzajem silesius i fritz sobie przytakują. Żałosne. Do tego bzdety pod niebiosa wyśpiewują. >I w ten sposob Tusk pokazal kim jest: wscieklym warcholem bojacym sie osadu Polakow w wolnych wyborach. - to napisał silesius. Kto się boi osądu? Żądasz, żeby co kilka miesięcy były wybory, bo chciwa na władzę partia, która "wygrała" wybory, nie potrafi rządzić? Szlag mnie trafia, że będę musiał kolejny raz w ciągu krótkiego czasu iść do urn, bo kaczuch twierdzi, że już zmieniłem swój pogląd na to, kto ma rządzić. Zróbię mu tę przyjemność i zagłosuję przeciwko niemu jeszcze raz. Musi się nauczyć, że sprawowanie władzy nie polega na naprawianiu obywateli, tylko państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
edan1 Re: Co za wazeliniarze, fritz i silesius 28.01.06, 12:51 brawo patman.. ja jestem za kolejnymi wyborami... niestety,trzeba naprawić to, co zostało zepsute w poprzednich. W kręgu moich znajomych byłem jednym z nielicznych, nie głosujących na PiS... Teraz większość deklaruje, że nigdy więcej na PiS... chłopaki się zawiedli, a mówiłem im, że ta dwugłowa hydra może jedynie niszczyć - nigdy budować, wtedy mi nie wierzyli... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Co za wazeliniarze, fritz i silesius 28.01.06, 13:42 jasne, wygracie wybory, atedy co? "dwuglowa hydra" tez bedzie ludzi na ulice wyprowadzac? pozyczycie kije bejsbolowe (bo sadze, ze Tusk i cale PO juz niezle uzbrojone)? edan1 napisał: > brawo patman.. ja jestem za kolejnymi wyborami... niestety,trzeba naprawić to, > co zostało zepsute w poprzednich. W kręgu moich znajomych byłem jednym z > nielicznych, nie głosujących na PiS... Teraz większość deklaruje, że nigdy > więcej na PiS... chłopaki się zawiedli, a mówiłem im, że ta dwugłowa hydra może > jedynie niszczyć - nigdy budować, wtedy mi nie wierzyli... Odpowiedz Link Zgłoś
wildthing1 Re: Co za wazeliniarze, fritz i silesius 28.01.06, 15:21 ja też wyjdę . Kaczynskich trzeba usunąć, nawet siłą! To sa największe oszł\ołomy jakie siadziały w parlamencie przez ostatnie 15 lat!!! Jesli PiS dalej bedzie łamał Prawo jak do tej pory to ja chetnie wyjde na ulice i pojde na wiejską i na Plac Prezydencki! Ewentualnie można zrobic wewnetrzny rozbiór Polsii!!! Ci co głosowali na PiS niech sobie zyją z moherami na wschodzie, a poz achodzniej części Wisły bedzie rządziła Platforma;) Jestem ciekaw, co powiedzieliby zwolennincy PiS gdyby po 10 latach wschodnia socjalistyczna IV Rzeszapospolita byłaby o lata świetlne gorzej rozwinięta gospodarczo niż zachodnia Rzeczpospolita Obywatelska Odpowiedz Link Zgłoś
norton2005 Tusk i Rokita - ustąpcie 28.01.06, 08:17 Jedyną szansą dla Tuska i Rokity, aby przetrwać, to nie dopuścić do wyborów, ale jednocześnie rozwalać ten sejm od środka. W wyborach obecnie i w przyszłości nikt już nie poprze tych nieudaczników. Odpowiedz Link Zgłoś
lwaw Re: Tusk i Rokita - ustąpcie 28.01.06, 09:39 Jeśli Tusk w tym stylu wejdzie w kampanię wyborczą to nie wiem czy PO 10% przekroczy. Płakał nie będę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
c_22 Re: Tusk i Rokita - ustąpcie 28.01.06, 12:23 Oj zaplaczesz ty,zaplaczesz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Re: Gratuluję Panie Tusk 28.01.06, 13:03 fritz.fritz napisał: > silesius.monachijski napisał: > xxxxxxxxxxxxxxxx A Ty fritz.fritz, i ten Twój Silesius, to kiedyście na SB-eckie emeryturki poszli sobie? Tyle czasu minęło, a wam jeszcze przeszkadza uczciwy człowiek, który walczył o polskę wolną od komunizmu. Czy nie możecie sobie pisywać do swoich jakichś SB-eckich gazetek? Co wy robicie na forum w wolnej Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Tylko PIS potrafi !! 28.01.06, 14:26 Jasne !! rozstrzelać Tuska i jego popleczniikow , wprowadzić cenzure prasy, przejać kontrolę nad wydawnictwami. Trzeba oczyścić naród, stworzyć jeden kraj, jeden naród, pod wodzą jednego (?) przywódzcy ! Tylko PiS jest zdolny do takich działań. Odpowiedz Link Zgłoś
matol13 Re: Gratuluję Panie Tusk 28.01.06, 16:16 Wiesz, fritz-u, miałeś juz u mnie na dołku, ale dzisiaj gratuluję! Wypowiedź Tuska przedstawia dno, do którego dąży PO Odpowiedz Link Zgłoś
t-801 [...] 28.01.06, 02:18 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e [...] 28.01.06, 02:24 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
palnick [...] 28.01.06, 02:24 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski [...] 28.01.06, 03:32 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
gasior1st Re: Donald Tusk: Nie pozwolimy na wybory 28.01.06, 02:22 Wysluchalem wywiadu J. Kaczynskiego w 1ce, brrr az ciarki przechodza ..... Brawo PO, chcemy oddychac swiezym powietrzem !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Donald Tusk: Nie pozwolimy na wybory 28.01.06, 02:25 gasior1st napisał: > Wysluchalem wywiadu J. Kaczynskiego w 1ce, brrr az ciarki przechodza ..... > Brawo PO, chcemy oddychac swiezym powietrzem !!!!!!! ------------ Wystrzelcie się w stratosferę. Tu powietrze zanieczyszcza bezmózg Tusk i ferajna :) Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: Donald Tusk: Nie pozwolimy na wybory 28.01.06, 02:25 ...to co...REWOLUCJA...a nie ...OKRAKLY STOL... gasior1st napisał: > Wysluchalem wywiadu J. Kaczynskiego w 1ce, brrr az ciarki przechodza ..... > Brawo PO, chcemy oddychac swiezym powietrzem !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
langston TUSK NAWOLUJE DO WOJNY DOMOWEJ?? 28.01.06, 02:25 Bo juz tego chorego cymbala nie rozumiem!!!!!!!!! Chce Wermacht tu wprowadzic czy co? Pogubilem sie w myslach tego chorego czlowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: TUSK NAWOLUJE DO WOJNY DOMOWEJ?? 28.01.06, 02:25 langston napisał: > Bo juz tego chorego cymbala nie rozumiem!!!!!!!!! > > Chce Wermacht tu wprowadzic czy co? Pogubilem sie w myslach tego chorego > czlowiek. ----------- On nie myśli. Nie ma czym :) Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: TUSK NAWOLUJE DO WOJNY DOMOWEJ?? 28.01.06, 02:28 ...PO oszczerstwach...ktorych wyborcy nie kupili...nawoluje do rewolucji,ktora przeprowadza bolszewicy z kapusiami...a pozniej zwala winne na wyborcow...czytaj; lud palnick napisał: > langston napisał: > > > Bo juz tego chorego cymbala nie rozumiem!!!!!!!!! > > > > Chce Wermacht tu wprowadzic czy co? Pogubilem sie w myslach tego chorego > > czlowiek. > ----------- > On nie myśli. Nie ma czym :) Odpowiedz Link Zgłoś
matol13 Re: lepszy Tusk głupawy niż kaczor szubrawy 28.01.06, 16:54 Te, r0bol, to Ty stawałeś na trybunie 1 maja obok Millera? Na następny raz postaw przed sobą tabliczkę z nazwiskiem, bo niektórzy w pochodzie pytali: co to za przygłup tam stoi? Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l stałem koło kaczora i wiem duużo o pisie ( PC ) 28.01.06, 17:01 nick masz idealny, pasuje do bezkrytycznego zwolennika PISu Odpowiedz Link Zgłoś
ssadam Re: Donald Tusk: Nie pozwolimy na wybory 28.01.06, 02:28 Nie chce mi sie dalej czytac tego crapu.Ten Tusk to jednak niezly wariat,ci co popieraja PO sa prawdopodobnie tacy sami jak on.Oszolomow w Polsce nie brakuje - dlatego mamy taka historie- wiecznie przegrane.Gdzie wam "polaczkowie " do Swiata czy Europy.Dobrze ze nasz Prezydent Bush utrzymal wize dla Was- prymitywy. Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Polska: pół oszołomy, pół maniacy religijni 28.01.06, 02:33 zabory były z winy PO Malborka Jagieła nie zdobył bo prapradziadek Rokity sabotował. A za rozbicie dzielnicowe to odpowiada motłoch wyborczy który głosował na platfusy. Chmielnicki też był liberałem i cyklistą Odpowiedz Link Zgłoś
gasior1st Re: Donald Tusk: Nie pozwolimy na wybory 28.01.06, 02:35 obserwowalem was w green point i innych miejscach przeczytaj siebie a moze zrozumiesz dlaczego ty i PiS NIGDY nie zyskacie mego poparcia Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Donald Tusk: Nie pozwolimy na wybory 28.01.06, 02:35 ssadam napisał: > Nie chce mi sie dalej czytac tego crapu.Ten Tusk to jednak niezly wariat,ci co popieraja PO sa prawdopodobnie tacy sami jak on.Oszolomow w Polsce nie brakuje -dlatego mamy taka historie- wiecznie przegrane.Gdzie wam "polaczkowie " do Swiata czy Europy.Dobrze ze nasz Prezydent Bush utrzymal wize dla Was- prymitywy. ------ Tusk kwintesencją polskiego idiotyzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
bloody_rabbit Główny błąd Jarosława Kaczyńskiego 28.01.06, 02:35 Problem z Kaczyńskim jest taki, że on wierzy, że państwo można zbawić wszędzie wsadzając swoich zaufanych ludzi. Ale ludzie kiedyś opuszczą stanowiska, a system pozostanie. Zmieniać należy system, tak żeby działał dobrze nawet jak następne wybory wygra SLD. Tego Kaczyński nigdy nie zrozumie. Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Główny błąd Jarosława Kaczyńskiego 28.01.06, 02:37 bloody_rabbit napisał: > Problem z Kaczyńskim jest taki, że on wierzy, że państwo można zbawić wszędzie > wsadzając swoich zaufanych ludzi. Ale ludzie kiedyś opuszczą stanowiska, a > system pozostanie. Zmieniać należy system, tak żeby działał dobrze nawet jak > następne wybory wygra SLD. Tego Kaczyński nigdy nie zrozumie. --------- On o tym wyłącznie myśli. Gdyby chciał tylko stołków to po budżecie mógłby spać spokojnie. On naprawdę chce dobrej Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
swam Ty naprawdę myślisz w kategoriach komuny 28.01.06, 08:16 > On naprawdę chce dobrej Polski. Co to znaczy dobrej? Państwo da? Państwo rozdzieli sprawiedliwie? Państwo się zaopiekuje wszystkim? To się nazywa totalitaryzm, odsyłam do encyklopedii. Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Ty naprawdę nie myślisz wcale 28.01.06, 10:13 swam napisał: > > > On naprawdę chce dobrej Polski. > > Co to znaczy dobrej? Państwo da? Państwo rozdzieli sprawiedliwie? Państwo się > zaopiekuje wszystkim? To się nazywa totalitaryzm, odsyłam do encyklopedii. ------- Zadajesz pytanie. Sam odpowiadasz...Pojebało cię jak Herr Thuska :) > > Odpowiedz Link Zgłoś
polelektron Re: Ty naprawdę nie myślisz wcale 28.01.06, 18:42 Napisał Ci tak a nie inaczej żeby nie było nieporozumień. Z naszej historii moge Ci odrazu przytoczyć gdzie był system totalitary: PRL - system centralnie sterowany, jedna partia. Chyba wiesz jak sie skończyło, ekonomiczne błędy partii wyprowadziły ludzi na ulice. Wolne media (brak jakiej kolwiek cenzury) i niezawisłe sądy to filary demokracji, Kaczyński natomiast nie ukrywa, że chce dążyć do idei "silnego państwa". Zanim zdobędzie większość w sejmie radzę się zapoznąć z tym co on rozumie dokładnie pod tym pojeciem. Poniżej przytaczam też słowa z "pl.wikipedia.org/wiki/Totalitaryzm" "Dwaj współcześni politolodzy Brzeziński i Friedrich wyróżnili 6 cech, które, występując jednocześnie w danym państwie, świadczą o jego totalitaryzmie. Są to: * jedna ideologia * jedna partia * kult jednostki, wodza * aparat przymusu politycznego i represji * gospodarka centralnie sterowana * brak wolnych mediów, media w rękach władzy * ew. militaryzacja, tzw. państwo policyjne" Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Główny błąd Jarosława Kaczyńskiego 28.01.06, 02:40 to sld wyrzucal najlepiej wyksztalconych urzednikow (wiekszosc po ksap-ie) z urzedow, wstawiajac na ich miejsce swoje partyjne kadry; to sld zniszczyl etos pozapartyjnego urzednika, upartyjniajac doslownie wszystko (nawet na szkolenia do Brukseli jezdzili nie ci, ktorzy znali jezyki i byli swietnie wyksztalceni - vide: absolwenci ksap-u, tylko czlonkowie mlodziezowki sld: bo im to tober od reki zalatwial); jeden z moich znajomych - bezpartyjny - dopiero teraz, za pis- u znow mogl wrocic do pracy w URM-ie, z ktorego wyrzucil go wagner, cerber millera, bo nie byl w sld; bloody_rabbit napisał: > Problem z Kaczyńskim jest taki, że on wierzy, że państwo można zbawić wszędzie > wsadzając swoich zaufanych ludzi. Ale ludzie kiedyś opuszczą stanowiska, a > system pozostanie. Zmieniać należy system, tak żeby działał dobrze nawet jak > następne wybory wygra SLD. Tego Kaczyński nigdy nie zrozumie. Odpowiedz Link Zgłoś
kornett Re: Donald Tusk: Nie pozwolimy na wybory 28.01.06, 02:40 Nie rozumiecie tłuki PiSowskie, że jeśli wasi bracia-bogowie zmierzają w kierunku faszyzującej DYKTATURY i ewidentnie idą w kierunku łamania konstytucji RP, to naszym świętym obowiązkiem obywatelskim jest jej bronić!! I właśnie Tusk o tym mówił - tylko nie dociera to do was. Moherowe berety jednak was uciskają za mocno! Odpowiedz Link Zgłoś
antytusk1 Bronić konstytucji - łamiąc ją...no ładnie... 28.01.06, 02:47 to sobie zalogowałes w swojej główce, Odpowiedz Link Zgłoś
kornett TUSK ma rację - trzeba bronić demokracji 28.01.06, 02:51 Za wszelką cenę! Ostatnie 100 dni braci Xero to jedna wielka porażka demokracji - a IV RP idzie z nimi w kierunku faszyzacji i dyktatury. Super! :-( Odpowiedz Link Zgłoś
stilller Re: TUSK ma rację - trzeba bronić demokracji 28.01.06, 12:51 kornett napisał: > Za wszelką cenę! > > Ostatnie 100 dni braci Xero to jedna wielka porażka demokracji - a IV RP idzie > z nimi w kierunku faszyzacji i dyktatury. Super! :-( Obraza prezydenta RP! Odpowiedz Link Zgłoś
matol13 Re: TUSK ma rację - trzeba bronić demokracji 28.01.06, 17:03 A mi podoba się Nowy York bez ku..., bez ćpunów, bez złodziei! No i kto to zrobił? jakiś tam oszołom a na dodatek, cholera, znalazł następców Odpowiedz Link Zgłoś
me-e ...A JUTRO DOLACZY DO TUSKA...CALE kc LSD... 28.01.06, 02:54 ...i zrobia taki raban w swych bolszewicko-liberalnych ...SZCZEKACZKACH...ze ludzie moga wyjsc na ulice...ZA CHLEBEM...i ...SWIETLANA PRZYSZLOSCIA...POd i kc lsd rzadami... Odpowiedz Link Zgłoś
gasior1st Re: ...A JUTRO DOLACZY DO TUSKA...CALE kc LSD... 28.01.06, 03:01 ty naprawde potrzebujesz calodobowej opieki lekarskiej nie zgadzam sie by twoj glos wazyl tyle samo w wyborach powszechnych Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: ...A JUTRO DOLACZY DO TUSKA...CALE kc LSD... 28.01.06, 03:04 ...jesli masz wroga, to zycz mu okresu przejsciowego ) gasior1st napisał: > ty naprawde potrzebujesz calodobowej opieki lekarskiej > nie zgadzam sie by twoj glos wazyl tyle samo w wyborach powszechnych Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l [...] 28.01.06, 04:24 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
o90 [...] 28.01.06, 09:46 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
gasior1st [...] 28.01.06, 02:58 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski A propos atakow na Kaczynskich 28.01.06, 03:01 ze sa niby faszystami, ze pis to nsdap, a j. kaczynski to "hitler"; otoz wydaje mi sie, ze od dzisiaj faszysta mozemy bez oporow nazywac tuska: to on chce po- owskie bojowki (jak wczesniej hitler SA: pamietacie jeszcze "Horst Wessel Lied") wyprowadzac na ulice; Tusk i PO to wspolczesni polscy faszysci; prosze forumowiczow o pamietanie o tym Odpowiedz Link Zgłoś
gasior1st Re: A propos atakow na Kaczynskich 28.01.06, 03:06 nie kompromituj sie zupelnie , tak ? liberalizm = narodowy socjalizm ? chyba w bawarii + wsrod czesci zwolennikow pis Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: A propos atakow na Kaczynskich 28.01.06, 03:07 ...silesius...skad ten fanatyk...POpaprancow sie wziol...na prawicowej ...GAZECIE...? gasior1st napisał: > nie kompromituj sie zupelnie , tak ? > liberalizm = narodowy socjalizm ? chyba w bawarii + wsrod czesci zwolennikow > pis Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: A propos atakow na Kaczynskich 28.01.06, 03:11 o nie; to wy ciaglewyzywaliscie kaczynskiego od hitlera, a pis od nsdap (choc nie bylo po temu powodow); dzisiaj ja stwierdzam autorytatywnie: zagrozeniem dla demokracji w Polsce jest Donald Tusk; podobnie jak hitler w republice weimarskiej; nie dopuscmy do powstania "tuskowej rzeszy" gasior1st napisał: > nie kompromituj sie zupelnie , tak ? > liberalizm = narodowy socjalizm ? chyba w bawarii + wsrod czesci zwolennikow > pis Odpowiedz Link Zgłoś
kornett Re: A propos atakow na Kaczynskich 28.01.06, 03:06 Wiesz co chłopcze... mieszają Ci się fakty, mieszają Ci się pojęcia! Rydzyk z Kurskim namieszali Ci tak w głowie i teraz gadasz od rzeczy. Żal mi Ciebie, bo delirium Cię trapi wielkie i antidotum nijakiego na nie nie masz. :-: silesius.monachijski napisał: > ze sa niby faszystami, ze pis to nsdap, a j. kaczynski to "hitler"; otoz wydaje > > mi sie, ze od dzisiaj faszysta mozemy bez oporow nazywac tuska: to on chce po- > owskie bojowki (jak wczesniej hitler SA: pamietacie jeszcze "Horst Wessel > Lied") wyprowadzac na ulice; Tusk i PO to wspolczesni polscy faszysci; prosze > forumowiczow o pamietanie o tym Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: A propos atakow na Kaczynskich 28.01.06, 03:13 wiem, ze ten wywiad cie "boli"; dlatego - bo po-wcy zawsze sobie na tym forum pozwalali - bez konsekwencji: zadatki na wspolczesnego polskiego hitlera ma tusk; i basta! kornett napisał: > Wiesz co chłopcze... mieszają Ci się fakty, mieszają Ci się pojęcia! > Rydzyk z Kurskim namieszali Ci tak w głowie i teraz gadasz od rzeczy. > Żal mi Ciebie, bo delirium Cię trapi wielkie i antidotum nijakiego na nie nie > masz. > > :-: Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: A propos atakow na Kaczynskich 28.01.06, 03:09 a może to akcja powoduje reakcję tusk się wygłupił ale kaczki robią to codziennie od 4 miesięcy a sporo ludzi im przyklaskuje. bądźmy obiektywni, krytyka dotyczy obu stron. A jeśli nie można firera krytykować to znaczy że faktycznie jest firerem a demokracja poszła się czesać Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l każdy dyktator musi mieć wroga, tusk jest idealny 28.01.06, 03:12 bo słabowity i wiele nie zdziała. kaczki ułaskawią biedaka, posiedzi w obozie parę lat Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: A propos atakow na Kaczynskich 28.01.06, 03:12 ...z dachu lepiej widac...r0b0l ...chcialo by sie rzec...tusk i kaczor...i wszystko jasne...r0b0l...co za obiektywnosc...KLONA GAPCZASTEGO... r0b0l napisał: > a może to akcja powoduje reakcję > tusk się wygłupił ale kaczki robią to codziennie od 4 miesięcy a sporo ludzi im > > przyklaskuje. > bądźmy obiektywni, krytyka dotyczy obu stron. > A jeśli nie można firera krytykować to znaczy że faktycznie jest firerem a > demokracja poszła się czesać Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: A propos atakow na Kaczynskich 28.01.06, 04:33 klona???pudło bo zza dużej wody walisz na oślep. podpowiem że klonów nie miewam w przeciwieństwie do wielu schizontów wysilających się na forum za pieniądze. ja choć nawalony to polskom gorzałom i w Polsce siedzę jeszcze prosto. I nie pucuję się żem w NYcity coś tam szmondzę i mądrego udaję z awansu że mi wizę kiedyś dali. A z dachu i owszem, stodoły , więcej widzę niźli z USRa. Zajrzyj tutaj, powąchaj smrodki katolickie, poobserwuj a odechce Ci się PISuaru na zawsze. Lepszy Tusk głupawy niż kaczor szubrawy Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: A propos atakow na Kaczynskich 28.01.06, 03:14 masz na mysli wnuka dziadka z wehrmachtu? jemu jeszcze troche do "fuehrera" brakuje; na szczescie dla Polski r0b0l napisał: > a może to akcja powoduje reakcję > tusk się wygłupił ale kaczki robią to codziennie od 4 miesięcy a sporo ludzi im > > przyklaskuje. > bądźmy obiektywni, krytyka dotyczy obu stron. > A jeśli nie można firera krytykować to znaczy że faktycznie jest firerem a > demokracja poszła się czesać Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: A propos atakow na Kaczynskich 28.01.06, 04:42 mam na myśli takich małych i ostatnio dziwnie rozglądających się na boki. Znów szkoda że nie oglądałeś linii specjalnej: jaruś wyglądał jak dziewica co chooja zobaczyła. Najgorsze co może spotkać państwo to dyktator o manii władzy i tchórzliwy zarazem. Podejrzewam że zrozumiesz to jak pierwszy milion kapusiów pójdzie za druty, drugi na wygnanie, dwa miliony następnych będą przesłuchiwane przez służby dorna a wodzowie ogłoszą że to dopiero początek oczyszczania państwa ze złych tkanek ( kojarzysz te określenia??? ) Prawie PÓŁ narodu to ubecy, TW, Żydzi, pederaści, obcy agenci, sutenerzy, liberałowie i zwykli przestępcy. W to NIKT zdrowy na umyśle nie uwierzy, zresztą co robią towarzysze z PZPR w ścisłym otoczeniu wodzów??? Telegraf był elementem czworokąta ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: A propos atakow na Kaczynskich 28.01.06, 04:45 jestem "porazony sila Twoich argumentow"; od razu zachcialo mi sie spac; . dobranoc r0b0l napisał: > mam na myśli takich małych i ostatnio dziwnie rozglądających się na boki. Znów > szkoda że nie oglądałeś linii specjalnej: jaruś wyglądał jak dziewica co chooja > > zobaczyła. Najgorsze co może spotkać państwo to dyktator o manii władzy i > tchórzliwy zarazem. > Podejrzewam że zrozumiesz to jak pierwszy milion kapusiów pójdzie za druty, > drugi na wygnanie, dwa miliony następnych będą przesłuchiwane przez służby > dorna a wodzowie ogłoszą że to dopiero początek oczyszczania państwa ze złych > tkanek ( kojarzysz te określenia??? ) > Prawie PÓŁ narodu to ubecy, TW, Żydzi, pederaści, obcy agenci, sutenerzy, > liberałowie i zwykli przestępcy. > W to NIKT zdrowy na umyśle nie uwierzy, zresztą co robią towarzysze z PZPR w > ścisłym otoczeniu wodzów??? > Telegraf był elementem czworokąta ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
me-e [...] 28.01.06, 03:17 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
antytusk1 fuc'n sh..t ...polskie piekiełko sie zaczyna... 28.01.06, 03:29 pozyjemy zobaczymy...bedziemy spogladac z oddali co sie tam dzieje Odpowiedz Link Zgłoś
me-e TUSK ...polskie piekiełko sie zaczyna. 28.01.06, 03:33 ...masz racje...towarzysu...co innego byloby z kaczynskim ...ZA TAKA WYPOWIEDZ...jak dzisiaj tuska...bys tu ...SZALAL...oszolomie...a jak tuska...to POzyjemy zobaczymy...FILOZOFIE... antytusk1 napisał: > pozyjemy zobaczymy...bedziemy spogladac z oddali co sie tam dzieje Odpowiedz Link Zgłoś
gavcio Tusk warchoł 28.01.06, 04:08 No prošę, Tusk okazał się być zwykym pieniačem. Teraz widać kto w Polsce jest fašystą. No, ale Pan Michnik nie napiše o Tusku złego słowa, w jedna trąbkę grają. Obaj slużą obcym interesom. Chcą Polske wprowadzić w chaos, warchoły. Třeba to jasno powieđieć. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Tusk: WSTAPIL NA DZIALO i ROZRYWA KOSZULE... 28.01.06, 04:16 ...nam z po strzelac nie kazano spojzalem po sejmie-co innego nocna zmiana artyleryji bolszewickiej ciagna sie lawy prosto,dlugo, daleko niczym trasa lazienkowska i widzialem ich sekretarza- z siatka po zakupach dowalimy pis'owi kartaczami, bombami w naszych mediach Odpowiedz Link Zgłoś
historyk12 [...] 28.01.06, 04:22 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l bronię Silesiusa: to uczciwy TW Rydzyka 28.01.06, 04:45 i bez niego byłoby nudno ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: bronię Silesiusa: to uczciwy TW Rydzyka 28.01.06, 04:50 dobranoc lewusie; nic na twoj wielce organiczony horyzont umyslowy nie poradze; ale tak to juz jest, jak czlowiek zadaje sie jedynie z "czlonkami" PO i SLD; wtedy o paskudne chorobsko nietrudno; i umysl sie szybko wyjalawia; . r0b0l napisał: > i bez niego byłoby nudno ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l na żartach się nie znasz? 28.01.06, 16:35 wychodzi na to że wszyscy miłośnicy pisu to dysząca nienawiścią i wiarą katolicką ekipa która nie wie co znaczy żart ani konstruktywna dyskusja. Kto nie z nami ten przeciw nam jak ktoś ma inne zdanie to pewnie ubek dużo rozmawiam z bezkrytycznymi zwolennikami 4 RP i zauważyłem ciekawą i nie nową cechę: są tak odporni na argumenty jak niegdyś beton z pzpr. Proponuję Ci abyś podobnie jak doktor 1 walnął bloga samochwalczego o swej chlubnej przeszłości prawej i solidarnej A nazywanie mnie lewakiem to zwykła głupota: lewy i niemal komunistyczny to jest Twój rząd i Twoje kaczki. Ja jestem zdecydowanym zwolennikiem DEMOKRACJI i wolności, nie lubię czerwonych z identycznych powodów jak Ty 98 może mam ich nawet więcej ) A na kaczki to mam panzerfausta po dziadku ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
me-e [...] 28.01.06, 04:51 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
stilller [...] 28.01.06, 07:40 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
jerry.uk A jakby odeszli z partii Tusk, Rokita i Kaczynscy? 28.01.06, 05:05 wyglada na to, ze ci czterej panowie sa tak zacietrzewieni, ze nie moga razem pracowac. to moze niech oni odejda ze swoich partii, a Polacy bez nich sami sie dogadaja? Odpowiedz Link Zgłoś
epistola GDYBY POLSCY POLITYCY BYLI CHRZEŚCIJANAMI, 28.01.06, 05:55 w naszej polityce byłoby inaczej,niż jest. Bo pomyślmy: czy przywódcy polityczni przejmują się przykazaniem miłości bliźniego? Nie. Czy liczni politycy łamią przykazanie "nie mów fałszywego świadectwa przeciw bliźniemu swemu"? Tak. Poza tym politycy grzeszą pychą,obłudą itd.,itp. W modlitwie "Ojcze nasz" są słowa:"I odpuść nam nasze winy,jako i my odpuszczamy naszym winowajcom". Gdyby politycy,podający się za katolików, recytując tę modlitwę w niedzielę,uświadomili sobie,co mówią... W Kościele katolickim istnieje sakrament pokuty,zwany spowiedzią. Aby spowiedź była ważna,muszą być spełnione warunki - "5 warunków dobrej spowiedzi". Te warunki to: 1. Rachunek sumienia 2. Żal za grzechy 3. Postanowienie poprawy 4. Szczera spowiedź 5. Zadośćuczynienie Bogu i bliźnim. Więc jeżeli katolik coś ukradł,musi to oddać,jeżeli powiedział o kimś nieprawdę,musi ją sprostować itd.,itd.. Zapewne część polskich polityków bywa czasem u spowiedzi,tylko co te spowiedzi są warte? Odpowiedz Link Zgłoś
smok5 Tuskowi na mózg się rzuciło. Ludzi na ulicę chce 28.01.06, 06:41 wyprowadzić. A kto to ci ludzie? O czym on pieprzy. Tusk straciłeś rresztę szacunku jaka miałem dla ciebie. Przegrany polityk opowiada jakieś horrendalne bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
stilller Re: Tuskowi na mózg się rzuciło. Ludzi na ulicę c 28.01.06, 07:58 To co on pieprzy to ciąg dalszy kampanii "przyjaźni" i nic w tym dziwnego ale nie wiem jak można być tak ślepym i próbować wydrapywać oczy w obronie tego półgłówka - jak niektórzy na tym forum - to naprawdę nie rozumiem, ludzie on by Was sprzedał be mrugnięcia, czy Wy nie widzicie tej tępej nienawiści którą przyjeliście jako swoją? Czy ktoś wyzywa was od buraków i czerwonych (sic!) tylko dlatego, że oddaliście głoś na tą a nie na tamtą partię... i to w obronie SWOBÓD OBYWATELSKICH - żałosne - odmawia mi się prawa do głoszenia swoich przekonań, tylko dlatego ŻE NIE SĄ ZGODNE Z POGLĄDAMI "prezydenta wszystkich polaków którzy na to zasłużą", jednocześnie rwąc szaty w obronie ODGÓRNIE STEROWANEJ parady pedałów - akurat sobie czas znaleźli, czy wy ślepi jesteście? i w sumie konia z rzędem temu kto rozumie o co im chodziło... ale Wam moi drodzy "obrońcy demokracji" to wystarcza: słowa klucze, obelgi, prowokacje, nie trzymające się jakiejkolwiek logiki i faktów wywody... jesteście gorzej manipulowani niż za komuny... ale Wam to odpowiada... to dużo łatwiejsze od uruchomienia myślenia - pochłanianie reklamowej papki: serek, proszek, Tusk, Michnik, chrupki, kondon, proszek, Tusk, serek a popatrzcie jakie "autorytety" mówią Wam co macie myśleć o tym czy o tamtym... Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Tuskowi na mózg się rzuciło. Ludzi na ulicę c 28.01.06, 08:12 stilller zgadzam się w pełni. Polacy to niestety rozchwiany emocjonalnie naród niezdolny do racjonalnych zachowań. Odpowiedz Link Zgłoś
czat-man Re: PiS Muppet Show - poprawione 28.01.06, 07:51 swam napisał: > Wałęsa już dawno temu mówił o J.Kaczyńskim, że jest doskonały w niszczeniu, ale > nie potrafi budować. Pan Prezydent Walesa jest Twoim idolem, sie domyslam? :-) -- Pani Malinowska: "Matko Boska, ten Tusk to chyba zwariowal!" Odpowiedz Link Zgłoś
swam Nie żartuj 28.01.06, 07:53 Ale zna Kaczyńskich na wylot i w tym osoądzie zupełnie się z Wałęsą zgadzam. Odpowiedz Link Zgłoś