filipm1 Re: Donald Tusk: Nie pozwolimy na wybory 29.01.06, 12:42 niech pan Tusk, powie nam jaki był jego udział w obaleniu rządu Olszewskiego i kto pierwszy pytał go o dziadka w Wermahcie (bo nie Kurski) i niech się pogodzi z przegraną w wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
czekajow ZWOLENNICY PO PRZECZYTAJCIE :) 29.01.06, 12:47 w USA jest dobry zwyczaj przegrany lider (np. Tusk lub Rokita - ten juz 16 lat przegrywa :) po przegranych wyborach wycofuje sie :) partia zas wybiera nowego lidera, i zapomina o starych wyborach mam nadzieje, ze PO to zrozumie, czekam na kongres PO z nadziejami :) Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: ZWOLENNICY PO PRZECZYTAJCIE :) 29.01.06, 13:13 pan T. i cale to PO zachowuje sie jak obrazona primadonna, ktorej konkurentka dostala glowna role. widac jak na dloni, ze w d... maja Polakow i kraj w ktorym jest tyle problemow, ze stajnie Augiasza wygladalyby przy nim jak sterylna sala oprecyjna. panu T. i jego komandzie chodzi tylko o wladze i jak widac zadna metoda im niestraszna, aby sie tylko do niej dobrac. Panie T. kiedy wreszcie do pana dotrze, ze przegraliscie wybory i czas sie z tym pogodzic ? kiedy zaczniecie cos wreszcie budowac a nie "obywatelskim nieposluszenstwem" straszyc ? ja was sluchac na pewno nie bede i mam nadzieje, ze Polacy was oleja tak jak wy olewacie ich. Odpowiedz Link Zgłoś
block-buster Komentarze mediow swiatowych po stronie Tuska 29.01.06, 14:08 Mam przed soba reakcje mediow swiatowych na wypowiedz Tuska.Wszystkie/67 komentarzy/sympatyzuja z Tuskiem. Co?Porabalo cala swiatowa prase,telewizje? Nie.Swiat juz wie,ze w Polsce nastala dyktatura i dyktator zada zablokowania demokracji,aby realizowac chore pomysly... Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: Proscie raczej Boga o mozg,bo linkow do brain 29.01.06, 16:05 coś Ci się pomerdało pod deklem Bo ja w Boga niespecjalnie wierzę a w dodatku jestem liberalnym ubekiem i pezetperowską wywłoką niechętną PISdzie tak mnie wczoraj na forum określono Odpowiedz Link Zgłoś
czat-man Re: Komentarze mediow swiatowych po stronie Tuska 29.01.06, 16:12 block-buster napisał: > Mam przed soba reakcje mediow swiatowych na wypowiedz Tuska.Wszystkie/67 > komentarzy/sympatyzuja z Tuskiem. > Co?Porabalo cala swiatowa prase,telewizje? Sprobuj sobie odpowiedziec na jedno pwoste pytanie. Czy "mediom swiatowym" zalezy na mocnej, czy na slabej Polsce? Pytanie pomocnicze: wolalbys miec silnego sasiada, z ktorym musialbys sie liczyc, czy slabego, ktorego moglbys wykorzystywac? Pani Malinowska (sasiadka) pojmuje to sama, nie trzeba jej tlumaczyc. -- Pani Malinowska: "Matko Boska, ten Tusk to chyba zwariowal!" Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: Komentarze mediow swiatowych po stronie Tuska 29.01.06, 17:00 Czy "mediom swiatowym" zale > zy na mocnej, czy > na slabej Polsce? słaby kraj to taki w którym można prowadzić krótkotrwałe i niepewne interesy. Mocny kraj to otwarty i demokratyczny, niezagrożony wstrząsami politycznymi i społecznymi, ze stabilną gospodarką rynkową opartą o zdrowe zasady. I otwarty na świat , nie obawiający się złych wpływów. Na pewno państwo rządzone przez zamordystów wietrzącychwrogów i zagrożenie zewsząd będzie silne tylko w propagandzie, na zewnątrz zaś będzie postrzegane jako coś wysoce niepewnego: przykładem jest Iran, do tego stopnia silny że ma ambicje nuklearne. I nic z tego prócz izolacji i embarga nie wynika. Państwo silne to bogaci i wykształceni obywatele mogący wybierać i myśleć samodzielnie, bez chorych przywódców usiłujących myśleć za nich i robić wszystkim dobrze na siłę >>wolalbys miec silnego sasiada, z ktorym musialbys sie liczy > c, czy slabego, ktorego z silnymi się liczą, ze słabymi nie. Ale siła nie polega na izolacjoniźmie i ideologii, już to było przed 1989. Siła polega na posiadaniu autorytetu na arenie międzynarodowej, nie na przepychankach ideologicznych i religijnych z których wynika tylko gwałtowny upadek prestiżu Polski Rozliczenia, naprawa moralności, polowania na ubeków i komuchów a gospodarka niech sobie leży Różnice między krajami Europy Zachodzniej a Polską powoli stają się przepaścią. Była żelazna kurtyna, zburzyliśmy ją chyba nie po to żeby budować od nowa. Osobiście wolę słabe i stabilne gospodarczo państwo w którym obywatele sobie radzą sami o ile ekipa rądząca im nie przeszkadza. Im bogatsze społeczeństwo tym mądrzejsze i tym więcej znaczy wśród innych. Chyba że zamiast dostatku i dobrych perspektyw mamy mieć tysiąc pomników, nowych kościołów a przede wszystkim procesów ( każdy wróg kaczek będzie niedługo komuchem, ubekiem i cyklistą ) Jeżeli tak to trzeba wywalić z tego kraju kilka milionów wykształconych ludzi mających nastawienie proeuropejskie. Wówczas o kogoś z dyplomem i myślącego będzie trzeba ze świecą szukać. I na koniec: mediom światowym w ogóle nie zależy na jakiejkolwiek Polsce. polska jest traktowana od dłuższego czasu jak wszystkie kraiki 3 świata. Cały biznes i przemysł przechodzi do Czechów i Słowaków oraz na Węgry a te kraje do słabizn nie należą, wręcz przeciwnie, odstajemy od nich coraz bardziej. I pomyśleć że kiedyś szliśmy z nimi łeb w łeb a w dodatku mamy więcej ludności niż oni weszyscy razem wzięci O Litwie, Łotwie, Estonii nie ma co wspominać, wszak niedawno były to republiki sowieckie a niedawno przypadkiem trafiły do UE, zaś ich rosnąca siła i bogactwo to tylko przypadek. Za najdalej 8 lat podobnie przez przypadek stanie się tak samo z Białorusią i Ukrainą... A Rzeczpospolita numer zapewne kolejny będzie nadal pogrążona w kryzysach ale za to będzie silna, zwarta, gotowa i katolicka. Już tak było w przeszłości Zresztą obywatele Odpowiedz Link Zgłoś
czat-man Re: Komentarze mediow swiatowych po stronie Tuska 29.01.06, 18:12 r0b0l napisał: > I na koniec: mediom światowym w ogóle nie zależy na jakiejkolwiek Polsce. > polska jest traktowana od dłuższego czasu jak wszystkie kraiki 3 świata. > Cały biznes i przemysł przechodzi do Czechów i Słowaków oraz na Węgry a te > kraje do słabizn nie należą, wręcz przeciwnie, odstajemy od nich coraz > bardziej. I pomyśleć że kiedyś szliśmy z nimi łeb w łeb a w dodatku mamy więcej > ludności niż oni weszyscy razem wzięci Media swiatowe to nie zawieszone w prozni abstrakcyjne twory, lecz narzedzia wladzy (mowi sie tez, ze to tzw. czwarta wladza), sluzace danym interesom. I to jest powszechnie znane. Teza, iz mediom swiatowym w ogole nie zalezy na jakiejkolwiek Polsce, jest nie do obrony. Wobec roli, jakie spelniaja, wrecz przeciwnie, zalezy na slabej Polsce. Z reszta powyzszego sie oczywiscie zgadzam, to kazdy widzi. A jaka jest tego przyczyna? Jest to rezultat rzadow ostatnich 16 lat. A kto rzadzil? Nie chce mi sie dluzej nad tym rozwodzic, bo kto che, to wie, albo stara sie sam dowiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Komentarze mediow swiatowych po stronie Tuska 29.01.06, 18:33 block-buster napisał: > Mam przed soba reakcje mediow swiatowych na wypowiedz Tuska.Wszystkie/67 > komentarzy/sympatyzuja z Tuskiem. > Co?Porabalo cala swiatowa prase,telewizje? > Nie.Swiat juz wie,ze w Polsce nastala dyktatura i dyktator zada zablokowania > demokracji,aby realizowac chore pomysly... ---------- Nie. Świat chce mieć w Polsce u władzy łatwych do manipulowania nieudaczników. Jeszcze trochę jest do rozkradzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: Komentarze mediow swiatowych po stronie Tuska 29.01.06, 22:34 a niby co jeszcze zostało do ukradzenia??? święte obrazy i wszy na pewno. Na wartości katolickie to raczej nie ma chętnych No, pewnie wredni żydzi chcą buchnąć kilka niemowląt na potrzeby swoich niecnych obrzędów Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Komentarze mediow swiatowych po stronie Tuska 29.01.06, 23:40 r0b0l napisał: > a niby co jeszcze zostało do ukradzenia??? --------- Nie podpowiem ci PO-wiacka kreaturo, bo zaraz podpie..sz :) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Przegladalem serwery niemieckie i francuskie 29.01.06, 23:43 jak podejrzewylem: nic o Tusku; duzo o tragedii na moim rodzinnym Salsku i o S.P. ofiarach; block-buster kolejne klamstwo; zenada palnick napisał: > r0b0l napisał: > > > a niby co jeszcze zostało do ukradzenia??? > --------- > Nie podpowiem ci PO-wiacka kreaturo, bo zaraz podpie..sz :) Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: Przegladalem serwery niemieckie i francuskie 29.01.06, 23:51 Twój rodzinny Śląsk się Ciebie wyrzekł za zdradę. Sprzedałeś się za szwabski chleb i pyskujesz na rodaków z Vaterlandu wstyd Silesiusie, nawet jeśli to robisz za srebrniki Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Przegladalem serwery niemieckie i francuskie 29.01.06, 23:55 Cos Ci sie w glowie pomieszalo; ja jestem na moim rodzinnym Slasku 4-5 razy w roku (a propos: ile razy Ty tam byles - nie tylko przejazdem?); mam tam rodzine i przyjaciol; wielu z nich to "golebiorze"; troche mi Cie zal; w obliczu takiej tragedii potrafisz jedynie politykowac; zamiast tego podaj mi lepiej te linki do zagranicznych mediow, zebym i ja mogl sobie poczytac o "wielkosci" Tuska; hucpa, panie kolego; jedna wielka hucpa; o Tusku nikt juz nie pisze r0b0l napisał: > Twój rodzinny Śląsk się Ciebie wyrzekł za zdradę. > Sprzedałeś się za szwabski chleb i pyskujesz na rodaków z Vaterlandu > wstyd Silesiusie, nawet jeśli to robisz za srebrniki Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: Przegladalem serwery niemieckie i francuskie 29.01.06, 23:57 żartowałem ze smutku.. tam zginął mój kolega Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: Przegladalem serwery niemieckie i francuskie 29.01.06, 23:59 linki sam chciałbym dostać bo jestem ciekaw co i gdzie i jak piszą A na Ślunsku bywam częściej od Ciebie, nawet żonę mam z Hanysowa Odpowiedz Link Zgłoś
danz5 Re: Przegladalem serwery niemieckie i francuskie 04.02.06, 12:41 > > r0b0l napisał: > > > Twój rodzinny Śląsk się Ciebie wyrzekł za zdradę. > > Sprzedałeś się za szwabski chleb i pyskujesz na rodaków z Vaterlandu > > wstyd Silesiusie, nawet jeśli to robisz za srebrniki Jestes po prostu (post)komunistycznym gnojem. Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: Komentarze mediow swiatowych po stronie Tuska 29.01.06, 23:47 nie musisz, potwierdzasz tylko że tu nic już nie ma. A jeżeli zostało to zmarnujecie wszystko . Zgodnie z Przypowieścią Jezusa o talentach a zwłaszcza o jednym bubku który miał i nie wykorzystał bo mu rozumu brakło agencie z kaczego błocka ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Komentarze mediow swiatowych po stronie Tuska 29.01.06, 19:21 block-buster napisał: > Mam przed soba reakcje mediow swiatowych na wypowiedz Tuska.Wszystkie/67 > komentarzy/sympatyzuja z Tuskiem. > Co?Porabalo cala swiatowa prase,telewizje? > Nie.Swiat juz wie,ze w Polsce nastala dyktatura i dyktator zada zablokowania > demokracji,aby realizowac chore pomysly... - To taki sobie belkot globalistow, ktory popierasz. Dali pewnie Tuskowi forse. Przegral - i teraz nie moze sie rozliczyc i pyskuje bezustannie. Bral udzial w obaleniu rzadu Olszewskiego i teraz robi wszystko aby obalic obecny rzad! Dlaczego? - Bo to pierwszy (przepraszam - drugi) rzad, ktory jest w PEWNYM SENSIE prawdziwie antykomunistyczny i propolski. - A to nie jest politycznie poprawne! A wiec "huzia na Jozia" - jak mawiano po smierci niejakiego Stalina! Gratuluje poprawnego politycznie myslenia! Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l lepszy globalista niż fundamentalista 29.01.06, 22:38 czyli globaliści globalizują , katole katolą a w Polsce kryzysy od niepamiętnych czasów. Trzeba zrobić jakiś pogromik to od razu będzie lepiej Z katolickim pozrowieniem: gott mit uns Odpowiedz Link Zgłoś
danz5 Re: Komentarze mediow swiatowych po stronie Tuska 29.01.06, 19:53 block-buster napisał: > Mam przed soba reakcje mediow swiatowych na wypowiedz Tuska.Wszystkie/67 > komentarzy/sympatyzuja z Tuskiem. > Co?Porabalo cala swiatowa prase,telewizje? > Nie.Swiat juz wie,ze w Polsce nastala dyktatura i dyktator zada zablokowania > demokracji,aby realizowac chore pomysly... Ciekawe,czy to brak logiki,a moze celowe mataczenie dyzurnego pieska Michnika. Jest ogolnie wiadomym,ze Tusk bylby lepszym prezydentem dla interesow europejskich w Polsce,anizeli Kaczynski reprezentujacy polskie interesy w Europie. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Poprosze block-bustera o linki z komentarzami 29.01.06, 22:22 tych 2wiarygodnych zachodnich meduiow"; swobodnie poczytam sobie po niemiecku, angielsku, franckusku, zas - z pewna pomoca slownika - po portugalsku i hiszpansku; wiec: albo te linki podasz, albo - typowe dla zwolennika PO - znow sklamales; . P.S. Trudno wogole dyskutowac w obliczu takiej tragedii, jak ta w Chorzowie, ale na klamstwo block-bustera trudno pozostac obojetnym danz5 napisał: > block-buster napisał: > > > Mam przed soba reakcje mediow swiatowych na wypowiedz Tuska.Wszystkie/67 > > komentarzy/sympatyzuja z Tuskiem. > > Co?Porabalo cala swiatowa prase,telewizje? > > Nie.Swiat juz wie,ze w Polsce nastala dyktatura i dyktator zada zablokowa > nia > > demokracji,aby realizowac chore pomysly... > > Ciekawe,czy to brak logiki,a moze celowe mataczenie dyzurnego pieska Michnika. > Jest ogolnie wiadomym,ze Tusk bylby lepszym prezydentem dla interesow > europejskich w Polsce,anizeli Kaczynski reprezentujacy polskie interesy w > Europie. Odpowiedz Link Zgłoś
chloppolski1 DO KRYSZTALOWEJ NOCY... 29.01.06, 15:28 ....nawoluje obywalel polski, niemieckiego pochodzenia Donald Tusk! Ma to po dziadku, hitlerowcu wermachtowcu! Marzy mu sie krzyczec SIEG HEIL!...HEIL HITLER!, SCHNELLER!, SCHNELLER! DO ROBOTA GUPI POLACZEK, DO ROBOTA, ARBEIDEN, ARBEIDEN, SCHNELLER, SCHNELLER!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l lepszy hitlerowiec niż durny pisowiec 29.01.06, 17:05 kaczor chłopie polski da Ci pracę, mieszkanie i wszystko o co poprosisz. Byleś go poparł. Dostałeś już mieszkanko, robotę, becikowe czy inny socjal? Pewno jeszcze nie ale partia obiecała to partia słowa dotrzyma PIS da każdemu kto w Boga i kaczki na wierzbie wierzy. A demokracja to niepotrzebna bo ani tego zjeść ani wypić Odpowiedz Link Zgłoś
czat-man Re: lepszy hitlerowiec niż durny pisowiec 29.01.06, 18:15 r0b0l napisał: > kaczor chłopie polski da Ci pracę, mieszkanie i wszystko o co poprosisz. > Byleś go poparł. > Dostałeś już mieszkanko, robotę, becikowe czy inny socjal? > Pewno jeszcze nie ale partia obiecała to partia słowa dotrzyma > PIS da każdemu kto w Boga i kaczki na wierzbie wierzy. > A demokracja to niepotrzebna bo ani tego zjeść ani wypić Jeszcze raz, przesledz ostatnie 16 lat. Przesledz kto i co robil. Dla przypomnienia: Tusk i Rokita brali czynny udzial w puczu parlamentarnym Walesy 4 czerwca 1992. Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: lepszy hitlerowiec niż durny pisowiec 29.01.06, 19:05 znam dokładnie i gdyby ode mnie zależało to wysłałbym WSZYSTKICh rządzących na Księżyc. Z wyjątkiem LSD bo dla nich przewiduję dziurawą barkę i wycieczkę na środek Bałtyku. Ale zależy mi na normalności i demokracji, po prostu na normalnym państwie na poziomie 21 wieku i standardach europejskich. Należy dokonać wielu rozliczeń ale Polska nie może zmienić się w teatr komosji śledczych i polowań na czarownice. Mimo że nie znałem szczegółów zamachu tuskowo - wałęsowego to uważałem że działo się dobrze. Rzygać mi się chciało jak słyszałem debaty w Sejmie na temat czy orzeł ma mieć koronę i jaką oraz czy używaniue prezerwatywy to grzech przeciw państwu czy tylko wykroczenie A co do poprzedniego Twojego postu o sile mediów to nie mam zdania, z pewnością masz dużo racji lecz ja bym jednak nie demonizował. W państwach demokratycznych można sobie pozwolić na olanie mediów i ograniczenie się do własnej pracy, rodziny i książki, nie jest potrzebna upolityczniona RTV bo normalni ludzie w normalnych warunkach mają media tam gdzie jest ich miejsce Odpowiedz Link Zgłoś
danz5 Re: lepszy hitlerowiec niż durny pisowiec 29.01.06, 19:57 r0b0l napisał: > kaczor chłopie polski da Ci pracę, mieszkanie i wszystko o co poprosisz. > Byleś go poparł. > Dostałeś już mieszkanko, robotę, becikowe czy inny socjal? > Pewno jeszcze nie ale partia obiecała to partia słowa dotrzyma > PIS da każdemu kto w Boga i kaczki na wierzbie wierzy. > A demokracja to niepotrzebna bo ani tego zjeść ani wypić Dziwny to obyczaj GAZETY tolerowanie wypowiedzi takiego sk......na. Odpowiedz Link Zgłoś
pidun Re: DO KRYSZTALOWEJ NOCY... 29.01.06, 19:02 Nie dał Bóg moralności - proś człowieku o chociaż o szczyptę rozumu.Pan Bóg jest łaskaw. Odpowiedz Link Zgłoś
czwarta-rp Wyszło szydło z worka. Winien jest .............. 29.01.06, 16:26 Winni są Lech Kaczyński , że nie chce słuchać się Tuska oraz wyborcy - gnoje, którzy zagłosowali na Kaczyńskiego. Co za postsowieckie zapędy pana Donalda. Olejniczak przy nim to urodzony socjaldemokrata. Naprawdę ! Odpowiedz Link Zgłoś
pidun Re: Wyszło szydło z worka. Winien jest .......... 29.01.06, 18:52 Poziom rozumowania zgodny ze sposobem formułowania myśli.Wygląda mi na to, że pisał to wyborca, który" zagłosował na Kaczyńskiego." Odpowiedz Link Zgłoś
asikm22 Nędza moralna i intelektualna wzywa do anarchii. 29.01.06, 18:17 W przeszłości podobne śmiecie wezwały caryce Katarzyne by zrobiła porządek z polską konstytucją. Odpowiedz Link Zgłoś
pidun Re: Nędza moralna i intelektualna wzywa do anarch 29.01.06, 18:33 Rzeczywiście ten sposób argumentaqcji to absolutna nędza moralnaa i intelektualna. Odpowiedz Link Zgłoś
asikm22 Re: Nędza moralna i intelektualna wzywa do anarch 29.01.06, 18:46 Ciężko powiedzieć co to jest 'argumentaqcja', ale bez wątpienia 'pidun' to analfabeta. Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Jeżeli Donald Tusk nie chce wyborów... 29.01.06, 18:37 To niech PO w nich nie startuje, na zanak "obywatelskiego nieposłuszeństwa" :) Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: Jeżeli Donald Tusk nie chce wyborów... 29.01.06, 22:47 prawdę prawisz, najlepiej niech wszyscy zwolennicy PO i zaplutej Europy oraz zasr..ej cywilizacji wyjadą z Kaczolandu. Zdechniecie z nędzy w 5 lat z imieniem rydzyka na ustach Tyle że jak mawiał taki jeden fagas od morałów: Ojczyzna to zbiorowe dobro i zbiorowy obowiązek, pomijam że wspólne dobro które właśnie za obietnice bez pokrycia niszczycie Jak nie chcecie platfusów to siedźcie w swoich lepiankach i wołajcie do bozi o mannę, może dostaniecie prócz becikowego. My zabierzemy się z naszą wiedzą i umiejętnościami i poradzimy sobie wszędzie. Za 2 lata będziecie błagać LSD żeby wam przywróciła normalność bo kaczki się zesrały Elektoracie kiełbasiany z bożej łaski który 4 lata temu gardłował za czerwonymi Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Jeżeli Donald Tusk nie chce wyborów... 29.01.06, 23:38 r0b0l napisał: > My zabierzemy się z naszą wiedzą i umiejętnościami i poradzimy sobie wszędzie. ------------- No to dalej jazda :) "wiedza i umiejętności" świetny dowcip! Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: Jeżeli Donald Tusk nie chce wyborów... 29.01.06, 23:53 i kto wam udzieli pżyczek na kolejne pomniki, kościoły i suto zakrapiane katolickie biby??? Zapomniałem, wszak Renia Beger robi studia, będziecie mieć takie elity na jakie zasługujecie ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Portret r0b0la 29.01.06, 23:58 Mała trawestacja wiersza jednego z forumowiczów witka.bis - geniusza. Wściekły i zawzięty, podły, obrzydliwy, Zły, podstępny, wredny, ohydny i mściwy, Zielony z zawiści, strzykający jadem, Goni co sił w nogach inkwizycji śladem. Marzy by nareszcie porozpalać stosy, Torturować bliźnich, obalać etosy. Nieustannie myśli - piątek to, czy świątek - O pięknej i krwawej rzezi niewiniątek. I całymi dniami - czy zmierzcha czy dnieje - Pianę toczy z pyska, nienawiścią zieje. A po nocach pisze - długo, do świtania - Listy kandydatów do wymordowania. Jak temu zaradzić? Nie mamy wyboru! Na pomoc wzywamy znów ludzi honoru. By Polska nie sczezła w nienawiści szale Ciebie dziś prosimy: „Ratuj, Generale!”. Ocal ty nas przed nim - miły panie bracie - Osadź go w areszcie, albo w internacie, Niechaj zgnije w pudle, albo i w gułagu... Kłaniam się z szacunkiem. Ślusarz z Pafawagu. Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: Portret r0b0la 30.01.06, 00:06 piękne i choć pomieszałeś prawych z lewymi i katów z oprawcami to chylę czoła ślusarz z PaFaWagu; to najlepsze, wygląda że sam na siebie złożyłem donos pozdrowienia od robola z wrocławskiej fabryki wagonów, obecnie mającej nazwę bombardier a niegdyś Linke-hoffman-Werke ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Portret r0b0la 30.01.06, 00:08 r0b0l napisał: > piękne i choć pomieszałeś prawych z lewymi i katów z oprawcami to chylę czoła > > ślusarz z PaFaWagu; to najlepsze, wygląda że sam na siebie złożyłem donos > pozdrowienia od robola z wrocławskiej fabryki wagonów, obecnie mającej nazwę > bombardier a niegdyś Linke-hoffman-Werke > ;-)) -------- Czy to nie przez nową naz firmy tak bombardujesz na forum :) Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: Portret r0b0la 30.01.06, 00:21 > Czy to nie przez nową naz firmy tak bombardujesz na forum :) bombarduję bo mamy urlop przestojowy. Prawi sprywatyzowali, kolejni prawi puścili z torbami a obecni prawi mają zamiar kontynuować dzieło zniszczenia Choć jest szansa że im się nie uda bośmy solidaruchów na taczkach wywieżli a księdza nie wpuszczamy. Kiedyś tu robiło 12 tys luda, produkcja szła na cały świat, przez 15 lat zdechło wszystko i musiałem iść na prywatę do Niemca na kontrakt. Może się uda ruszyć ale partia ani żadne inne spece od naprawy nie są potrzebne rynek sie sam obroni o ile kolejni debile nie zaczną mieszać ( debile zarówno z LSD jak i PC, AWS, PIS ) Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Portret r0b0la 30.01.06, 00:33 r0b0l napisał: > > Czy to nie przez nową naz firmy tak bombardujesz na forum :) > bombarduję bo mamy urlop przestojowy. > Prawi sprywatyzowali, kolejni prawi puścili z torbami a obecni prawi mają > zamiar kontynuować dzieło zniszczenia > Choć jest szansa że im się nie uda bośmy solidaruchów na taczkach wywieżli a > księdza nie wpuszczamy. > Kiedyś tu robiło 12 tys luda, produkcja szła na cały świat, przez 15 lat > zdechło wszystko i musiałem iść na prywatę do Niemca na kontrakt. > Może się uda ruszyć ale partia ani żadne inne spece od naprawy nie są potrzebne rynek sie sam obroni o ile kolejni debile nie zaczną mieszać ( debile zarówno z LSD jak i PC, AWS, PIS ) --------- Współczuję, choć na globalizm niema na razie rady. Dobrze, że pogoniliście solidaruchów ze "związku" - to bezwolne i bezrozumne tabuny biurokratów dbających o własny interes. Co miałby u was robić klecha - doprawdy nie wiem. Dziwię się tylko dlaczego zakochałeś się w Tusku?! To on przecież firmuje idiotyczne prywatyzacje, które są w istocie albo wrogimi przejęciami albo zakupem dla likwidacji konkurencji. Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: Portret r0b0la 30.01.06, 01:12 globalizacja nikomu nie zaszkodzi: ten problem był rozważany pod koniec lat 80tych, były teoretyczne zagrożenia i jakoś nic sie nie stało. Bo prawdziwe wartości bronią się same. Za to jak kaczki zaczną reedukację patriotyczną to będzie dokładnie na odwót: tak już było z religią w szkołach. ksiądz by się przydał czasem z ostatnim namaszczeniem dla naszej produkcji. Takie gnioty powinny trafiać od razu na zlom ;-)) Dziwi mnie że nie bronisz solidaruchów jeżeli kaczki ich przytulają W Tusku się nie kocham, na tyle nie jestem zboczony. Ale wolę go z braku innych kandydatów jako nieszkodliwego dla obywateli i państwa obywatelskiego. Za lewe prywatyzacje odpowiadają wszyscy dotychczas rządzący, ZChN iPC również. nie są kryształowo czyści, spółka telegraf powstała wyłącznie po to żeby przechwycić rzekomo bezpańskie pieniądze bo czerwoni by ukradli. Czy złodziej okradający innego złodzieja jest w czymś lepszy? Zwałaszcza że było to dobro narodowe i szansa na rozwój a nie degrengoladę całego przemysłu i polskiej myśli technicznej. Wrocław stał doskonałym przemysłem i większość padła pod rządami prawych z różnych formacji. Nie chcesz chyba żebym wołał za powrotem czerwonych choć za pół roku będą mieli 20% głosów. I to jest dowód na to że wyborów nie będzie a kaczki żonglują hasłami na gładkich mózgach swoich zwolenników Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Czy Donald Tusk jest członkiem Al Fatah? 29.01.06, 18:48 Al Fatah jak Platforma Obywatelska :) Podpalili parlament bo nie mogli sie pochodzic z wynikami wyborow, ktore przegrali. Tusk na razie jeszcze zapałkami się nie bawi ale demokrację chce zniszczyć :) wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3134489.html Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Ten Jarek Kaczyński to bezczelny gość jak cholera! 30.01.06, 00:11 "Mówi się - co jest dla wielu tak oczywiste jak kulistość ziemi - że Kaczyński 'nie chce się dzielić władzą'. Proponuję zwrócić się do jakiegokolwiek cudzoziemca, mającego przynajmniej elementarną kompetencję polityczną i powiedzieć mu tak: 'Jest u nas pewien straszny polityk, który wygrał wybory i nie chciał się podzielić władzą ze swoim potencjalnym koalicjantem. Proszę sobie wyobrazić, że w swojej arogancji proponował koalicjantowi połowę resortów, w tym najważniejsze gospodarcze, administrację, politykę zagraniczną i obronną. Na dodatek zaoferował szefowi opozycyjnej partii przewodniczenie parlamentowi. Czyż nie ma on zapędów dyktatorskich?' Jeśli nie zobaczycie państwo na twarzy swojego rozmówcy wyrazu osłupienia, to jestem gotów do końca życia wychwalać mądrość polityczną Donalda Tuska." Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: Ten Jarek Kaczyński to bezczelny gość jak cho 30.01.06, 00:29 od kiedy niedorobiona ciota ma władzę??? Prezydent to i owszem, ale menda partyjna o wyglądzie i sposobie rozumowanialokalnego aparatczyka PZPR??? Mój brat prezydent, mój rząd, to jego słowa. Brakuje żeby powiedział moja własność i moi poddani ;-)) szanuję wybór Rządu PiS i Prezydenta, w końcu jak demokracja to demokracja, długo zresztą to nie potrwa bo błędy mają tendencje do samonaprawy. Ale tego spedalunego chooja nie znoszę i już. ( tu obrażam go celowo i może mi skoczyć bo jest nikim: ja też jestem prezesem pewnego klubu ) Szara eminencja pieprzona, głupsza od Maryjana z AWSu. Najdalej za rok tłum go zmiecie a jeżeli nie tłum to wiatr historii za 3-4 lata. Najgorsze że Polska będzie przez te lata dreptać w miejscu od kryzysu do kryzysu a po PIS przyjdzie znów sprzątać czerwona hołota Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Ten Jarek Kaczyński to bezczelny gość jak cho 30.01.06, 00:36 a gdzie choc jedno slowo wspolczucia Tuska, Rokity czy Schetyny wobec naszej slaskiej tragedii; mowe im zatkalo? nie wierze; zawsze maja tyle do powiedzenia; wobec ich postawy tez mi juz zaczyna brakowac slow: zacheta do anrchii, a z drugiej strony brak jakiejkolwiek reakcji na to, co sie stalo; no coz: Tusk wybralsie w Dolomity na narty; i Ty probujesz mi wmowic, ze to polityk troszczacy sie dobro wspolne? "prezydent WSZYSTKICH Polakow"? dziekuje r0b0l napisał: > od kiedy niedorobiona ciota ma władzę??? > Prezydent to i owszem, ale menda partyjna o wyglądzie i sposobie > rozumowanialokalnego aparatczyka PZPR??? > Mój brat prezydent, mój rząd, to jego słowa. > Brakuje żeby powiedział moja własność i moi poddani ;-)) > szanuję wybór Rządu PiS i Prezydenta, w końcu jak demokracja to demokracja, > długo zresztą to nie potrwa bo błędy mają tendencje do samonaprawy. > Ale tego spedalunego chooja nie znoszę i już. ( tu obrażam go celowo i może mi > skoczyć bo jest nikim: ja też jestem prezesem pewnego klubu ) > Szara eminencja pieprzona, głupsza od Maryjana z AWSu. > Najdalej za rok tłum go zmiecie a jeżeli nie tłum to wiatr historii za 3-4 > lata. > Najgorsze że Polska będzie przez te lata dreptać w miejscu od kryzysu do > kryzysu a po PIS przyjdzie znów sprzątać czerwona hołota Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: Ten Jarek Kaczyński to bezczelny gość jak cho 30.01.06, 00:47 > a gdzie choc jedno slowo wspolczucia Tuska, Rokity czy Schetyny wobec naszej > slaskiej tragedii; mowe im zatkalo? nie wierze też się zastanawiam. Może to kwestia dostępu do mediów a może masz rację. Ale nie wyciągajmy na razie wniosków bo otrzemy się o robienie polityki na ludzkim nieszczęściu. Nigdy nie twierdziłem że popieram PO czy Tuska ( Schetyna jest dobrze znany w Breslau i to od złej strony ), opowiadam sie za określonym modelem państwa obywatelskiego i jeżeli jestem po stronie PO to dlatego że uważam ich za mniejsze zło niż chore pomysły kaczek, dorna i wassermana. Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Ten Jarek Kaczyński to bezczelny gość jak cho 30.01.06, 00:38 No dobrze widzę, że nienawidzisz J.K w stopniu, który tobie najbardziej szkodzi (na nerwy). Odnieś się może jednak do tego racjonalnie i spokojnie: "Mówi się - co jest dla wielu tak oczywiste jak kulistość ziemi - że Kaczyński 'nie chce się dzielić władzą'. Proponuję zwrócić się do jakiegokolwiek cudzoziemca, mającego przynajmniej elementarną kompetencję polityczną i powiedzieć mu tak: 'Jest u nas pewien straszny polityk, który wygrał wybory i nie chciał się podzielić władzą ze swoim potencjalnym koalicjantem. Proszę sobie wyobrazić, że w swojej arogancji proponował koalicjantowi połowę resortów, w tym najważniejsze gospodarcze, administrację, politykę zagraniczną i obronną. Na dodatek zaoferował szefowi opozycyjnej partii przewodniczenie parlamentowi. Czyż nie ma on zapędów dyktatorskich?' Jeśli nie zobaczycie państwo na twarzy swojego rozmówcy wyrazu osłupienia, to jestem gotów do końca życia wychwalać mądrość polityczną Donalda Tuska." Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: Ten Jarek Kaczyński to bezczelny gość jak cho 30.01.06, 00:58 racjonalnie: proszę: morda kaprawa, oczki skaczą na boki jak złodziejowi, gada jak były kleryk z kompleksami że mu święceń nie dali za grzechy sodomii. A poważnie: nie życzę sobie żeby ten ciul wypowiadał się w stylu: my zrobimy, my naprawimy, my rozliczymy, my urządzimy. Od tego jest rząd i prezydent, po drodze parlament i odpowiednie przepisy prawne. Tak samo nie życzę sobie kryminalistów w rządzie ( lada tydzień to nastąpi, poczekaj tylko aż sąd apelacyjny uniewinni lepera ) Nie życzę sobie narzucania jakiejkolwiek ideologii na siłę: to już było za komuny i powtórka skończyć się może katastrofą państwa. Był marksizm i leninizm, teraz ma być jedyna i słuszna wiara katolicka. Z deszczu pod rynnę, odnoszę wrażenie że połowa narodu nie dorosła do demokracji Odpowiedz Link Zgłoś
majkowa Re: Donald Tusk: Nie pozwolimy na wybory 29.01.06, 23:59 kk Art. 258. § 1. Kto bierze udział w zorganizowanej grupie albo związku mającym na celu popełnianie przestępstw, w tym i przestępstw skarbowych, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3. § 2. Jeżeli grupa albo związek określony w § 1 ma charakter zbrojny, sprawca podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5. § 3. Kto grupę albo związek określony w § 1 lub 2 zakłada lub taką grupą albo takim związkiem kieruje, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8. Art. 128. § 1. Kto, w celu usunięcia przemocą konstytucyjnego organu Rzeczypospolitej Polskiej, podejmuje działalność zmierzającą bezpośrednio do urzeczywistnienia tego celu, podlega karze pozbawienia wolności na czas nie krótszy od lat 3. § 2. Kto czyni przygotowania do popełnienia przestępstwa określonego w § 1, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5. § 3. Kto przemocą lub groźbą bezprawną wywiera wpływ na czynności urzędowe konstytucyjnego organu Rzeczypospolitej Polskiej, podlega karze pozbawienia wolności od roku do lat 10. Art. 249. Kto przemocą, groźbą bezprawną lub podstępem przeszkadza: 1) odbyciu zgromadzenia poprzedzającego głosowanie, 2) swobodnemu wykonywaniu prawa do kandydowania lub głosowania, 3) głosowaniu lub obliczaniu głosów, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5. Art. 255. § 1. Kto publicznie nawołuje do popełnienia występku lub przestępstwa skarbowego, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2. § 2. Kto publicznie nawołuje do popełnienia zbrodni, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3. § 3. Kto publicznie pochwala popełnienie przestępstwa, podlega grzywnie do 180 stawek dziennych, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Donald Tusk: Nie pozwolimy na wybory 30.01.06, 00:05 brawo Majkowa! powiedzialas to, co na tym forum nalezalo powiedziec, bez zlosliwosci i bez zbednej dyskusji; gratuluje i serdecznie pozdrawiam . obolaly - po smierci kochanych golebiorzy - Silesius Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: Donald Tusk: Nie pozwolimy na wybory 30.01.06, 00:14 niezłe, warto było się zapoznać. Niemniej przekopię jutro mądre kodeksy i wyszukam haki na niszczycieli demokratycznego ustroju RP oraz wszystkie drobiazgi nawołujące do nienawiści wobec mniejszości etnicznych, religijnych, seksualnych a zwłaszcza myślących inaczej. Przestępstwa może mniejszego kalibru ale wyrok będzie podobny po zsumowaniu. Mussolini, hitler, Stalin, Franco, Pinochet i paru innych również powoływało się na kodeksy, puścili dużo dymu i krwi z ludzi. Każdy dyktator kończy szybko i tak samo, z reguły od tego narzędzia którego sam używa Odpowiedz Link Zgłoś
tja22 Re: Donald Tusk: Nie pozwolimy na wybory 30.01.06, 00:03 Tusk, to kiedy będziesz gotowy do wyborów? Tylko uprzedź ze 2 dni wcześniej abym nie miał rozwolnienia..... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Donald Tusk: Nie pozwolimy na wybory 30.01.06, 00:10 Tusk i wybory? Alez tak: badzie mial do wybory cele jednoosobowa (niezasluzona), albo cela razem z Peczakiem tja22 napisała: > Tusk, to kiedy będziesz gotowy do wyborów? Tylko uprzedź ze 2 dni wcześniej > abym nie miał rozwolnienia..... Odpowiedz Link Zgłoś
mendoweszka Re: Donald Tusk: Nie pozwolimy na wybory 30.01.06, 17:07 silesius.monachijski napisał: > Tusk i wybory? Alez tak: badzie mial do wyboru cele jednoosobowa > (niezasluzona), albo cela razem z Peczakiem ------------ W tej kwestii tylko z kolegą Pęczakiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l niech was kaczka kopnie idę spać 30.01.06, 01:17 a wam drogie pisiory niech się przyśni piękny folwark zwierzęcy w którym kaczki są najrówniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
czwarta-rp Nie pozwolimy na demokratyczne wybory 30.01.06, 05:40 Dosuć tej demokracji. Demokracja demokracja ale władza ma być u PO Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Nie pozwolimy na demokratyczne wybory 30.01.06, 11:30 "Nie może być tak, że w Polsce w roku 2006 rząd, wszyscy ministrowie, większość parlamentarna zamienia się w jedną wielką komisję śledczą. To absurd. To musi doprowadzić do wywrotki i do powtórki ze słynnego upadku rządu Jana Olszewskiego". Tusk przyznał pośrednio, że jest w Polsce rozległy układ interesów, jak się nalezy domyślać niejasnych, na tyle jednak silny i wpływowy, że próba jego demontażu "musi doprowadzic do wywrotki, jak rządu Olszewskiego". No i wszystko jasne. Tusk oraz PO nie mają zamiaru tego układu naruszać i to jest istota sporu z PiS. Reszta to teatr i strojenie min. Fragmenty tego układu odłonięte były podczas obu sejmowych komisji śledczych. I pomyslec, że Tusk, taki tchórz i oportunista, o mało co nie został prezydentem Polski. Chyba że jest gorzej niz myślę i Tusk jest po prostu częścią tego układu, podobnie jak podczas obalania rządu Olszewskiego. Co w tym towarzystwie robi Rokita Bóg raczy wiedzieć. Przypomina mi się dziwne włamanie do mieszkania Rokity na początku kampanii wyborczej, a później coraz bardziej dziwne jego zachowania. Stanowczo powinny sie odbyć nowe wybory, albo staniemy się krajem marionetkowej demokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
slawoprim Re: Donald Tusk: Nie pozwolimy na wybory 30.01.06, 14:39 Tusku jesteś ze swoim kolesiem Rokitą chory na wladzę,naród dal wam wczasie wyborów do zrozumienia gdzie Was ma.Przegraliście wszysko i co teraz chcecie wywolać w kraju rewolucje-nieposluszeństwo Wam sie marzy, to tak w waszym wykonaniu wygląda DEMOKRACJA.Daj sie chlopie leczyć a nie mąć i uciekaj na urlop.Wizualnie Wyglądasz już na chorego,ale psychicznie.Już czas z kolegą odejść w nicość.Wstydu Sobie oszczędz. Odpowiedz Link Zgłoś
kafar.pl Re: Donald Tusk: Nie pozwolimy na wybory 30.01.06, 14:58 slawoprim napisał: > Tusku jesteś ze swoim kolesiem Rokitą chory na wladzę,naród dal wam wczasie > wyborów do zrozumienia gdzie Was ma.Przegraliście wszysko i co teraz chcecie > wywolać w kraju rewolucje-nieposluszeństwo Wam sie marzy, to tak w waszym > wykonaniu wygląda DEMOKRACJA.Daj sie chlopie leczyć a nie mąć i uciekaj na > urlop.Wizualnie Wyglądasz już na chorego,ale psychicznie.Już czas z kolegą > odejść w nicość.Wstydu Sobie oszczędz. ------ Najgorsze, że oni nie słuchają życzliwych rad :) Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Donald Tusk: Nie pozwolimy na wybory 31.01.06, 20:21 Tusk zidiociał do reszty :) Odpowiedz Link Zgłoś
kafar.pl Re: Donald Tusk: Nie pozwolimy na wybory 01.02.06, 16:41 Herszel wedrujac goscincem napotkal wspaniala karete z okna ktorej wyzierala spasiona twarz magnata. Wielmoza dostrzegl go, kazal zatrzymac pojazd i huknal: - Ej parchu! Skad ty jestes? - Z Ostropola - odpowiada Herszel nie zdejmujac czapki. Magnat wskazuje laska na glowe sowizdrzala i wola groznie: - Czapka! Czapka! - Czapka tez z Ostropola... ------- To a'propos nieposłuszeństwa obywatelskiego :) Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Donald Tusk: Nie pozwolimy na wybory 01.02.06, 19:26 www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060131/publicystyka/publicystyka_a_5.html Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Donald Tusk - uzasadniona histeria 02.02.06, 14:52 www.itvp.pl/konfrontacja/ Odpowiedz Link Zgłoś