joan1 30.01.06, 09:05 Tu już nic nie trzeba pisać............ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jowitkaw1 Re: Krzycz, synu, krzycz! 30.01.06, 09:46 Współczuje!!To mogło dotknąć każdego z nas,przez czyjeś niedopatrzenie,zaniedbanie,cheć zysku zginęło tyle ludzi.Bezsensownie,niepotrzebnie.Do nowo panującej władzy:nie do końca ta akcja ratownicza była zorganizowana.Ciszej nad tymi trumnami(nie róbcie propagandy sukcesu,to nie to miejsce i nie ten czas-czas igrzysk i pozyskiwania elektoratu) Jest mi bardzo przykro i łącze się w bólu z tymi których odtknęła ta tragedia. Żaden człowiek nie jest samotną wyspą.......więc kiedy bije dzwon nie pytaj komu bo bije on Tobie....(parafrazując Hemingwey'a) jowitka Odpowiedz Link Zgłoś
annis_w Re: Krzycz, synu, krzycz! 30.01.06, 10:14 Jak kruche jest ludzkie życie uświadamiamy sobie dopiero w obliczu śmierci. Nie wiesz, czy puszczając dziecko do szkoły nie zostanie ono zmiażdżone na przystanku autobusowym przez pędzący samochód. Tak samo wszyscy ci ludzie, których synowie, córki, matki, zięciowie pojechali na imprezę, której tragicznego końca nikt z nas się nie spodziewał, nie wiedzieli co się wydarzy. Straszna tragedia, bardzo bolesna. Żal ludzi, żal zwierząt. Płaczę myśląc o gołębiach czekających na rumowisku na sygnał od swojego właściciela... [*] Odpowiedz Link Zgłoś
aperekitko Re: Krzycz, synu, krzycz! 30.01.06, 13:47 Czytam artykuly ogladam telewizjie nie moge sobie tego wyobrazic,dla mnie to jest straszna tragedia.Ludzie co pojechali na targi i co poniektorzy juz z tych targow nie wrocili do wlasnych domow,to jest straszne.Serdecznie wspolczuje rodzina tych ofiar,to jest totalny szok.Rodzina szuka w nadziei swoich bliskich Ci co sie uratowali mieli naprawde totalne szczscie.Najsmutniejsze jest to ze osoby ktore zginely musialy zginac taka smiercia,to jest niewyobrazalne.Łacze sie w glebokim bolu z tymi ktorych ta tragedia dotchnela. Odpowiedz Link Zgłoś
wujek_extrema Dosc! 31.01.06, 03:58 Mysle ze juz pora zeby Gazeta przestala ta szopke odstawiac i troszke sfolgowala z tematu. Jest to wielka tragedia ludzi i juz czas zeby dac im miejsce na personalna zalobe w prywatnisci jaka sami wybiora. Gazeta wzorujac sie na amerykanskich mediach z okreso 9/11 stara sie zrobic z tego podobny show ponadgorliwie nasladujac. Przestaje to byc smaczne juz nawet dla normalnych ludzi a co dopiero mowiac o rodzinach ofiar. Zamieszczanie portretow ofiar to tez przesada. Zaloze sie ze Gazeta zaczela dzwonic do rodzin ofiar i namawiac ich do zamieszczenia informacji o pokrzywdzonych lub zabitych ukochanych. To jest wiecej niz zenujace. Zaczyna to wszystko smakowac jak przesolona i przepiepszona zupa. Wzywa do wstrzemiezliwosci i szcunku dla rodzin ofiar! Dajcie im samym ustalic odpowiedni balans prywatnosci/publicznosci ich smutku, rozpaczy, zalu.... Jak chcemy byc narodem cywilizowanym i wrazliwym to pozostawmy wlasnie im ta decyzje a nie oszalalej Gazecie ktora juz dawno stracila dobry smak. Moje najszczersze wyrazy ubolewania dla wszystkich rodzin ofiar. I to bedzie tyle w tym temacie ode mnie Odpowiedz Link Zgłoś
aeternus13 Re: Dosc! 31.01.06, 10:13 ale jezeli nie bedzie sie o tym mówic, pokazywać w tv, pisac ... dla wielu "ludzi tematu nie bedzie" wiele osób przejdzie do codziennośc nie zauwazając bólu i cierpienia, dopiero jak usłyszałam fragmenty rozmów telefonicznych z dyspozytorkami pogotowia zrozumiałam, zrozumiałam co to znaczyło być tam na miejscu, usłyszałam "prawdziwych ludzi" ogrom nieszczescia, cięzko wyobrazić sobie co tam się stało... dzięki temu, dzięki pokazywaniu ogromu tej tragedii ludzie zrozumieją..., będa zwracać uwage na bezpieczeństwo, bedą informowac władze o zagrozeniach, zrozumieja że zecie innych ludzi jest w ich rekach, że od zgłoszenie jakiegoś uchybienia może uratowac życie wielu osób, beda mieli obrazy tej tragedii przed oczyma i to bedzie sprawiało że beda dokłądniej przygladac się otoczeniu, czasem potrzebny jest duzy wstrzas, straszne relacje, reportaże aby ludzie zrozumieli... tak naprawde zrozumieli... Odpowiedz Link Zgłoś
nissan2 Re: Krzycz, synu, krzycz! 30.01.06, 11:15 [***] Straszna tragedia.....Modlmy sie za nich. P.S. Moim zdaniem dzieku niedbalosci organizatorow imprezy doszlo do tego co sie stalo....... Odpowiedz Link Zgłoś
leonkoo0 Re: Krzycz, synu, krzycz! 30.01.06, 11:17 Macie rację czytając reportarz samo się płacze i człowiek nie czuje wstydu.Może lepiej faktycznie już nie trzeba pisać albo tak pisać albo już sama nie wiem.Cokolwiek by nie napisać to i tak będzie nie to..Należy przedewszystkim pomóc ofiarom wrócić do nas,do tego najgorszego z możliwych społeczeństw, do rodzin.Od nowa naczyć się uśmiechać,jak również bardzo rozważnie formułować oskarżenia i szukać "chłopców do bicia" Odpowiedz Link Zgłoś
barbamamma Re: Krzycz, synu, krzycz! 30.01.06, 11:47 Wstrzasajacy jest ten reportaz. Tak, jak wstrzasajace jest to co sie wydarzylo. Na przemian ogladam TVN 24 i czytam Gazete. W obliczu tego zdarzenia prosze Was wszyskich o wzajemna zyczliwosc i sympatie na co dzien. Takie tragedie nas jednocza i czynia szlachetnymi, pomocnymi, ofiarnymi. Tak jak po smierci Jana Pawla II... Pozostanmy tacy dobrzy i umilmy sobie zycie zamiast sie opluwac i obrzucac blotem. Odpowiedz Link Zgłoś
logophilos drobna poprawka 30.01.06, 11:53 ten człowiek od labradora pod koniec reportażu nazywa sie chyba Chmurzyński, a nie Murzyński - pamiętam to nazwisko z innych tekstów prasowych. Bardzo przejmujący reportaż... Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: drobna poprawka 30.01.06, 12:45 (*)(*)(*)(*)(*)(*)(*) tylko Ludzi i golebi zal ... Odpowiedz Link Zgłoś
knidyjka Re: (*)(*)(*) 30.01.06, 12:48 od soboty serce mi pęka z bólu,nie mogę i nie chcę powstrzymywać łez. Już sama nie wiem nad kim tak płaczę,nad cierpieniem żywych,czy nad zmarłymi? Odpowiedz Link Zgłoś
kaisy7 Re: Krzycz, synu, krzycz! 30.01.06, 12:51 Proszę, zdejmijcie ten reportaż. Jest taki straszny, nie można go czytać bez emocji. Odpowiedz Link Zgłoś
adiwroc Wyciągnelismy ok. 17-tu ciał 30.01.06, 15:26 Uczestniczyłem w akcji ratunkowej na gruzach katowickiej hali w godz. 22.00- 12.00 dnia wczorajszego. To co zobaczyłem budziło grozę. Wyciągneliśmy jedynie dwie osoby żywe. Niestety reszta osób, na których slad trafiliśmy z pomocą psów, nie dawała znaków życia. Było ich ok. 17 -tu, w tym dziecko. Po wycięciu otworu 1,5 x 1,5 m, w lezącym stalowym dachu, ujawniliśmy 9 ciał. To naprawde był straszny widok. Szczerze współczuję rodzinom osób, którym nie udało się opuścić hali w porę i którym mróz nie dał żadnych szans. Jednocześnie jestem pod wrażeniem działań kolegów z Grup Ratownictwa Specjalnego, Straźy Pożarnej, górników oraz Żandarmerii, którzy to ludzie z narażeniem życia, włożyli maksymalny wysiłek i zaangazowanie w ratowaniu uwięzionych pod gruzami ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
nicoletia Re: Wyciągnelismy ok. 17-tu ciał 30.01.06, 22:59 Jestem pod wrażeniem całej akcji ratunkowej. Boję się tylko , że wkrótce tak jak po ataku na teatr w Moskwie spora ilość ludzi zacznie obwiniać ratowników o to, że czegoś nie zrobili albo zrobili coś nie tak jak powinni. Widziałam to poświęcenie...tą chęć niesienia pomocy. Dziękuje wszystkim ratownikom którzy brali udział w tej akcji jak i osobom prywatnym, które przyczyniły się do odnalezienia żywych osób. Będe Was do końca życia podziwiać...jesteście BOHATERAMI Odpowiedz Link Zgłoś
oraw GDZIE RZYM,GDZIE KRYM!ŚLĄSK TO NIE MOSKWA! 31.01.06, 10:42 nicoletia napisała: > Jestem pod wrażeniem całej akcji ratunkowej. Boję się tylko , że wkrótce tak ja > k > po ataku na teatr w Moskwie spora ilość ludzi zacznie obwiniać ratowników o to, > że czegoś nie zrobili albo zrobili coś nie tak jak powinni. Widziałam to > poświęcenie...tą chęć niesienia pomocy. Dziękuje wszystkim ratownikom którzy > brali udział w tej akcji jak i osobom prywatnym, które przyczyniły się do > odnalezienia żywych osób. Będe Was do końca życia podziwiać...jesteście BOHATER > AMI ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ I potrzeba nam BOHATERÓW!!!!!! Serdcznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lilimonka ratownikom... 31.01.06, 03:09 Dziękuję, że tam byliście byliście za nas za mnie ratowaliście życia narażając swoje dziękuję od soboty bylam przy was myślą _________ Alexandra Odpowiedz Link Zgłoś
emmusia1 Re: Krzycz, synu, krzycz! 30.01.06, 21:42 Rozpacz, łzy, żal... nieopisany... umierający bez sensu ludzie, umierające ptaki, śnieg, mróz - jak senny koszmar... gorzej może być tylko tonąc jak na Titanicu... co za wstrząsający artykuł ... Odpowiedz Link Zgłoś
vox_populi Pro memoria 30.01.06, 23:12 A przeciez mozna bylo nie! Czyz tak bylo trzeba? Pustka... i tylko dusze jak golebie odlecialy do nieba... [`][`][`] VP Odpowiedz Link Zgłoś
ezpa7z9 Ilu nie uratowano przez bałagan i głupotę.! 30.01.06, 23:30 Ratownicy z Niemiec w hotelu-bo polska duma nie pozwoliła Pisiakom zaprosić ich do akcji!Zupełnie jak Putin z ,,Kurskiem''!Marcinkiewicz i Kaczory won! Odpowiedz Link Zgłoś
m15 [...] 31.01.06, 09:35 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
terence Re: Krzycz, synu, krzycz! 31.01.06, 02:50 gdy ginie człowiek to jakby ginął cały wszechświat... cieszmy się z życia, kochajmy się , spieszmy się kochać ludzi, bo nikt nie zna dnia ani godziny... Odpowiedz Link Zgłoś
substance żenująca próba grania na uczuciach:( 31.01.06, 14:41 niestety pismaki tylko chcą zarobic pisząc takie reportaze.nawet nie czytałem tego badziewia...jakby mnie ktos prosił o opisanie czegos takiego to bym mu oczy wydłubał na żywca Odpowiedz Link Zgłoś