Dodaj do ulubionych

Krzycz, synu, krzycz!

30.01.06, 09:05
Tu już nic nie trzeba pisać............
Obserwuj wątek
    • adwo-kat ["]["]["] tylko można się pomodlić. 30.01.06, 09:32
    • jowitkaw1 Re: Krzycz, synu, krzycz! 30.01.06, 09:46
      Współczuje!!To mogło dotknąć każdego z nas,przez czyjeś
      niedopatrzenie,zaniedbanie,cheć zysku zginęło tyle
      ludzi.Bezsensownie,niepotrzebnie.Do nowo panującej władzy:nie do końca ta akcja
      ratownicza była zorganizowana.Ciszej nad tymi trumnami(nie róbcie propagandy
      sukcesu,to nie to miejsce i nie ten czas-czas igrzysk i pozyskiwania elektoratu)
      Jest mi bardzo przykro i łącze się w bólu z tymi których odtknęła ta tragedia.
      Żaden człowiek nie jest samotną wyspą.......więc kiedy bije dzwon nie pytaj
      komu bo bije on Tobie....(parafrazując Hemingwey'a)
      jowitka
      • annis_w Re: Krzycz, synu, krzycz! 30.01.06, 10:14
        Jak kruche jest ludzkie życie uświadamiamy sobie dopiero w obliczu śmierci. Nie
        wiesz, czy puszczając dziecko do szkoły nie zostanie ono zmiażdżone na
        przystanku autobusowym przez pędzący samochód. Tak samo wszyscy ci ludzie,
        których synowie, córki, matki, zięciowie pojechali na imprezę, której
        tragicznego końca nikt z nas się nie spodziewał, nie wiedzieli co się wydarzy.
        Straszna tragedia, bardzo bolesna. Żal ludzi, żal zwierząt. Płaczę myśląc o
        gołębiach czekających na rumowisku na sygnał od swojego właściciela...
        [*]
      • aperekitko Re: Krzycz, synu, krzycz! 30.01.06, 13:47
        Czytam artykuly ogladam telewizjie nie moge sobie tego wyobrazic,dla mnie to
        jest straszna tragedia.Ludzie co pojechali na targi i co poniektorzy juz z tych
        targow nie wrocili do wlasnych domow,to jest straszne.Serdecznie wspolczuje
        rodzina tych ofiar,to jest totalny szok.Rodzina szuka w nadziei swoich bliskich
        Ci co sie uratowali mieli naprawde totalne szczscie.Najsmutniejsze jest to ze
        osoby ktore zginely musialy zginac taka smiercia,to jest niewyobrazalne.Łacze
        sie w glebokim bolu z tymi ktorych ta tragedia dotchnela.
        • wujek_extrema Dosc! 31.01.06, 03:58
          Mysle ze juz pora zeby Gazeta przestala ta szopke odstawiac i troszke
          sfolgowala z tematu. Jest to wielka tragedia ludzi i juz czas zeby dac im
          miejsce na personalna zalobe w prywatnisci jaka sami wybiora. Gazeta wzorujac
          sie na amerykanskich mediach z okreso 9/11 stara sie zrobic z tego podobny show
          ponadgorliwie nasladujac. Przestaje to byc smaczne juz nawet dla normalnych
          ludzi a co
          dopiero mowiac o rodzinach ofiar. Zamieszczanie portretow ofiar to tez
          przesada. Zaloze sie ze Gazeta zaczela dzwonic do rodzin ofiar i namawiac ich
          do zamieszczenia informacji o pokrzywdzonych lub zabitych ukochanych. To jest
          wiecej niz zenujace. Zaczyna to wszystko smakowac jak przesolona i
          przepiepszona zupa. Wzywa do wstrzemiezliwosci i szcunku dla rodzin ofiar!
          Dajcie im samym ustalic odpowiedni balans prywatnosci/publicznosci ich smutku,
          rozpaczy, zalu.... Jak chcemy byc narodem cywilizowanym i wrazliwym to
          pozostawmy wlasnie im ta decyzje a nie oszalalej Gazecie ktora juz dawno
          stracila dobry smak. Moje najszczersze wyrazy ubolewania dla wszystkich rodzin
          ofiar. I to bedzie tyle w tym temacie ode mnie
          • aeternus13 Re: Dosc! 31.01.06, 10:13
            ale jezeli nie bedzie sie o tym mówic, pokazywać w tv, pisac ... dla
            wielu "ludzi tematu nie bedzie" wiele osób przejdzie do codziennośc nie
            zauwazając bólu i cierpienia, dopiero jak usłyszałam fragmenty rozmów
            telefonicznych z dyspozytorkami pogotowia zrozumiałam, zrozumiałam co to
            znaczyło być tam na miejscu, usłyszałam "prawdziwych ludzi" ogrom nieszczescia,
            cięzko wyobrazić sobie co tam się stało... dzięki temu, dzięki pokazywaniu
            ogromu tej tragedii ludzie zrozumieją..., będa zwracać uwage na bezpieczeństwo,
            bedą informowac władze o zagrozeniach, zrozumieja że zecie innych ludzi jest w
            ich rekach, że od zgłoszenie jakiegoś uchybienia może uratowac życie wielu
            osób, beda mieli obrazy tej tragedii przed oczyma i to bedzie sprawiało że beda
            dokłądniej przygladac się otoczeniu, czasem potrzebny jest duzy wstrzas,
            straszne relacje, reportaże aby ludzie zrozumieli... tak naprawde zrozumieli...
    • jacek.69 Łzy same lecą, nie wstydzę się ich. 30.01.06, 10:12

• nissan2 Re: Krzycz, synu, krzycz! 30.01.06, 11:15
      [***]
      Straszna tragedia.....Modlmy sie za nich. P.S. Moim zdaniem dzieku niedbalosci
      organizatorow imprezy doszlo do tego co sie stalo.......
    • leonkoo0 Re: Krzycz, synu, krzycz! 30.01.06, 11:17
      Macie rację czytając reportarz samo się płacze i człowiek nie czuje wstydu.Może
      lepiej faktycznie już nie trzeba pisać albo tak pisać albo już sama nie
      wiem.Cokolwiek by nie napisać to i tak będzie nie to..Należy przedewszystkim
      pomóc ofiarom wrócić do nas,do tego najgorszego z możliwych społeczeństw, do
      rodzin.Od nowa naczyć się uśmiechać,jak również bardzo rozważnie formułować
      oskarżenia i szukać "chłopców do bicia"
      • barbamamma Re: Krzycz, synu, krzycz! 30.01.06, 11:47
        Wstrzasajacy jest ten reportaz. Tak, jak wstrzasajace jest to co sie wydarzylo.
        Na przemian ogladam TVN 24 i czytam Gazete. W obliczu tego zdarzenia prosze Was
        wszyskich o wzajemna zyczliwosc i sympatie na co dzien. Takie tragedie nas
        jednocza i czynia szlachetnymi, pomocnymi, ofiarnymi. Tak jak po smierci Jana
        Pawla II... Pozostanmy tacy dobrzy i umilmy sobie zycie zamiast sie opluwac i
        obrzucac blotem.
    • logophilos drobna poprawka 30.01.06, 11:53
      ten człowiek od labradora pod koniec reportażu nazywa sie chyba Chmurzyński, a
      nie Murzyński - pamiętam to nazwisko z innych tekstów prasowych.

Bardzo przejmujący reportaż...
      • anka1 Re: drobna poprawka 30.01.06, 12:45
        (*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)
        tylko Ludzi i golebi zal ...
    • knidyjka Re: (*)(*)(*) 30.01.06, 12:48
      od soboty serce mi pęka z bólu,nie mogę i nie chcę powstrzymywać łez.
      Już sama nie wiem nad kim tak płaczę,nad cierpieniem żywych,czy nad zmarłymi?
    • kaisy7 Re: Krzycz, synu, krzycz! 30.01.06, 12:51
      Proszę, zdejmijcie ten reportaż. Jest taki straszny, nie można go czytać bez
      emocji.
    • twardysko Re: Krzycz, synu, krzycz! 30.01.06, 13:46
      Wszelkie słowo są tu zbędne
    • adiwroc Wyciągnelismy ok. 17-tu ciał 30.01.06, 15:26
      Uczestniczyłem w akcji ratunkowej na gruzach katowickiej hali w godz. 22.00-
      12.00 dnia wczorajszego. To co zobaczyłem budziło grozę. Wyciągneliśmy jedynie
      dwie osoby żywe. Niestety reszta osób, na których slad trafiliśmy z pomocą
      psów, nie dawała znaków życia. Było ich ok. 17 -tu, w tym dziecko. Po wycięciu
      otworu 1,5 x 1,5 m, w lezącym stalowym dachu, ujawniliśmy 9 ciał. To naprawde
      był straszny widok. Szczerze współczuję rodzinom osób, którym nie udało się
      opuścić hali w porę i którym mróz nie dał żadnych szans. Jednocześnie jestem
      pod wrażeniem działań kolegów z Grup Ratownictwa Specjalnego, Straźy Pożarnej,
      górników oraz Żandarmerii, którzy to ludzie z narażeniem życia, włożyli
      maksymalny wysiłek i zaangazowanie w ratowaniu uwięzionych pod gruzami
      ludzi.
      • sarana Re: Wyciągnelismy ok. 17-tu ciał 30.01.06, 21:57
        Dziękujemy...
        • rezurekcja Re: Wyciągnelismy ok. 17-tu ciał 31.01.06, 11:03
          ja tez dziekuje.
      • nicoletia Re: Wyciągnelismy ok. 17-tu ciał 30.01.06, 22:59
        Jestem pod wrażeniem całej akcji ratunkowej. Boję się tylko , że wkrótce tak jak
        po ataku na teatr w Moskwie spora ilość ludzi zacznie obwiniać ratowników o to,
        że czegoś nie zrobili albo zrobili coś nie tak jak powinni. Widziałam to
        poświęcenie...tą chęć niesienia pomocy. Dziękuje wszystkim ratownikom którzy
        brali udział w tej akcji jak i osobom prywatnym, które przyczyniły się do
        odnalezienia żywych osób. Będe Was do końca życia podziwiać...jesteście BOHATERAMI
        • oraw GDZIE RZYM,GDZIE KRYM!ŚLĄSK TO NIE MOSKWA! 31.01.06, 10:42
          nicoletia napisała:

> Jestem pod wrażeniem całej akcji ratunkowej. Boję się tylko , że wkrótce tak
          ja
          > k
          > po ataku na teatr w Moskwie spora ilość ludzi zacznie obwiniać ratowników o
          to,
          > że czegoś nie zrobili albo zrobili coś nie tak jak powinni. Widziałam to
          > poświęcenie...tą chęć niesienia pomocy. Dziękuje wszystkim ratownikom którzy
          > brali udział w tej akcji jak i osobom prywatnym, które przyczyniły się do
          > odnalezienia żywych osób. Będe Was do końca życia podziwiać...jesteście
          BOHATER
          > AMI
          ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
          I potrzeba nam BOHATERÓW!!!!!!
          Serdcznie pozdrawiam
      • lilimonka ratownikom... 31.01.06, 03:09
        Dziękuję, że tam byliście
        byliście za nas
        za mnie
        ratowaliście życia
        narażając swoje
        dziękuję
        od soboty bylam przy was myślą
        _________
        Alexandra
    • emmusia1 Re: Krzycz, synu, krzycz! 30.01.06, 21:42
      Rozpacz, łzy, żal... nieopisany... umierający bez sensu ludzie, umierające
      ptaki, śnieg, mróz - jak senny koszmar... gorzej może być tylko tonąc jak na
      Titanicu... co za wstrząsający artykuł ...
      • vox_populi Pro memoria 30.01.06, 23:12
        A przeciez mozna bylo nie!
        Czyz tak bylo trzeba?
        Pustka... i tylko dusze jak golebie
        odlecialy do nieba...
        [`][`][`]
        VP
    • ezpa7z9 Ilu nie uratowano przez bałagan i głupotę.! 30.01.06, 23:30
      Ratownicy z Niemiec w hotelu-bo polska duma nie pozwoliła Pisiakom zaprosić ich
      do akcji!Zupełnie jak Putin z ,,Kurskiem''!Marcinkiewicz i Kaczory won!
      • m15 [...] 31.01.06, 09:35
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • terence Re: Krzycz, synu, krzycz! 31.01.06, 02:50
      gdy ginie człowiek to jakby ginął cały wszechświat... cieszmy się z życia, kochajmy się , spieszmy się kochać ludzi, bo nikt nie zna dnia ani godziny...
    • substance żenująca próba grania na uczuciach:( 31.01.06, 14:41
      niestety pismaki tylko chcą zarobic pisząc takie reportaze.nawet nie czytałem tego badziewia...jakby mnie ktos prosił o opisanie czegos takiego to bym mu oczy wydłubał na żywca
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka