adusia1989 01.02.06, 14:46 czyli mam rozumieć że chciała się zabić z poczucia winy. A może naprawdę coś ukryw. Mało jest ludzi tak wrażliwych i mających takie rozbudowane poczucie winy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kocis1 Re: Jacek J. próbował popełnić samobójstwo 01.02.06, 14:48 Trzeba będzie zapewne pierdzieć w pasiaki ... a zycie takie piękne jest. Odpowiedz Link Zgłoś
annamaria26 Re: Jacek J. próbował popełnić samobójstwo 01.02.06, 14:51 w sumie w obliczu takiej tragedii nic co sie napisze nie jest do konca rozsadne i madre, nawet jesli Pan Jacek J. nie byl winny doskonale go rozumiem, czulabym to samo, jak widac trauma dotyczy nie tylko ofiar i ich rodzin...! z drugiej strony ciesze sie ze jest jeszcze ktos po stronie osob odpowiedzialnych za budowe/uzytkowanie hali kto nie ma serca z kamienia a z pierwszej strony wspolczuje mu i zycze uporania sie z tym ciezarem Odpowiedz Link Zgłoś
opt Re: Jacek J. próbował popełnić samobójstwo 01.02.06, 18:57 Twoje stanowisko jest ludzkie i rozsądne.Też mu współczuję.Tylko ludziom,którzy coś robią nie są obce takie doznania .Inni,a za takich uważam posłow i tych wszystkich z rządu,którzy teraz się mądrzą,bo przecież nie ponoszą odpowiedzialności za uchwalane buble prawne,igrzyska teczkami,bezskuteczne modły,bełkot przed kamerami... Odpowiedz Link Zgłoś
olias dobrze że uratowali uczciwego człowieka 01.02.06, 20:07 winnych widziałem w TV. Pełni buty i fałszu znaleźli winę na biegunie północnym. Nakazali rządowi załatwić odszkodowania. Nie dostrzegali śniegu, którego widziała cała Polska. Winni są własciciele szybkiego szmalu. I ich zarządcy. Projektant - każdy kto projektuje czy w inny sposób uczestniczy realnie w procesie tworzenia zrozumie dlaczego człowiek obiektywnie niewinny bierze do siebie wypadek, tym bardziej taką katastrofę. Innym chyba szkoda wyjaśniać. Odpowiedz Link Zgłoś
renya winny zarzad. 01.02.06, 19:46 sama jestem projektantka i oburza mnie polskie prawo! Wlasnie prawo przetargowe powoduje, ze buduje sie tanio i uzywa sie przez to lipnych materialow, rezygnuje z bezpieczenstwa, a potem jak zostanie troche kasy to laduje w marmury i dekoracje. Podobnie przetarg nie gwarantuje wygrania projektu architektonicznego. Bo tanio nie znaczy pieknie. Nastepnym wnioskiem z sobotniej tragedii jest to, zeby zawsze byc solidnym w tym, co sie robi. Calkiem mozliwe ze p.Jacek nie jest winny.. ale kazdy inzynier, projektant ktory spedza tyle czasu z projektem najzwyczajniej zzywa sie, a potem jak cos sie zawali to... .. (niekoniecznie z jego winy). Ale moim zdaniem odpowiedzialnosc pelna powinni poniesc ci panowie z zarzadu za pyche bezczelnosc i winne smierci tylu osob. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr10530 Re: winny zarzad. 01.02.06, 21:42 No wlasnie chcialem sie spytac : Gdzie jest wykonawca? Odpowiedz Link Zgłoś