krzysio28 02.02.06, 19:44 Gosc wie co robi... najlepsza szkola informatyczna niedaleko... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krzysio28 Gates w Polsce: Microsoft inwestuje w Warszawie 02.02.06, 19:47 Najwyzszy czas... Odpowiedz Link Zgłoś
dracula26 Re: Gates w Polsce: Microsoft inwestuje w Warszaw 02.02.06, 19:53 Zagłębiem informatycznym w Polsce jest... kraków! Odpowiedz Link Zgłoś
pzablo Microsoft inwestuje w Warszaw 02.02.06, 19:58 chyba oszalales z tym krakowem... Odpowiedz Link Zgłoś
rozumny5 US-korporacjonizm znalazł sobie nowych 02.02.06, 21:23 niewolników, tym razem polaczków co to da gloujacym rolnikom z pgrow? albo gornikom z rozdanych za bezcen kopalni? Odpowiedz Link Zgłoś
1korektor Re: US-korporacjonizm znalazł sobie nowych 02.02.06, 21:54 ...co to da egzaltowanym grafomanom ? Odpowiedz Link Zgłoś
jakubowska100 WELCOME MICROSOFT!! WE WORK WELL!! 03.02.06, 00:07 and we are ambitous to work even better Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.frankowski Re: US-korporacjonizm znalazł sobie nowych 03.02.06, 00:25 Echhhh... PiS i Samoobrona widać robi wodę z tej szarej papki która mózgiem nie jest. Cóż - ja pracuję w korporacji w WB i czuję, że właśnie to jest droga...Podziwiam MS za to co robi, choć jest monopolistą. Podziwiam również Linusa Towaldsa i ludzi pracujących nad open source software - zjednoczmy się i zapracujmy razem na godną polskość, a nie tą napiętnowaną alkoholizmem i kleptomanią. Jak My - ludzie inteligentni i ambitni mamy rozwijać nasz kraj, kiedy ludzie pokroju rozumnego (o ironio) podcinają nam skrzydła i zostawiają nas w sarmatyzmie? Odpowiedz Link Zgłoś
sigact1 Re: US-korporacjonizm znalazł sobie nowych 03.02.06, 01:02 Zmień Nicka błagam dodaj przedrostek "bez".Co ma idioto piernik do wiatraka?! Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.frankowski Re: US-korporacjonizm znalazł sobie nowych 03.02.06, 01:12 Piernik do wiatraka - akurat dla mnie ma sporo, a dla Pana rozumnego? Nie sądzę, żeby pojął to, że w wiatraku miele się ziarno na mąkę, z której następnie wypieka się piernik :D:D My to rozumiemy, ale oni nie. Kaczogród, jak słowo daję... Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: US-korporacjonizm znalazł sobie nowych 03.02.06, 01:48 W "Krzyżakach" Sienkiewicza jest scena, w której Kuno Lichtenstein mówi "My krzyż na płaszczach nosimy!" na co Zyndram z Maszkowa odpowiada "A trzeba go nosić w sercu". Myślę że to pasuje jak mało co do "Pana rozumnego". Odpowiedz Link Zgłoś
mbraun Co to da popegieerowcom: 03.02.06, 19:34 to, że iluś polskich fachowców nie wyemigruje, będzie zarabiać i płacić podatki w Polsce, z których tych ludzi się utrzymuje. Mało? A co, byłych robotników rolnych Gates ma zatrudnić? Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: US-korporacjonizm znalazł sobie nowych 03.02.06, 20:56 Lepiej gdyby Polscy informatycy wyjechali do WBrytanii. Przynajmniej ich rolnicy by nic nie zarobili. Odpowiedz Link Zgłoś
pietrus74 Re: Microsoft inwestuje w Warszaw 02.02.06, 22:00 Wcale nie. Kiedyś widziałem ogłosznie z ofertą dla specjalistów IT na grupie pl.prac.oferowana, które brzmialo po części mniej więcej : " (...) najlepiej absolwenci wydziałów (tu te skróty wydzialów EAiE czy coś) warszawskiej Politechniki lub krakowskiej AGH (...) ". Telekomunikacja AGH to potęga, kupe moich kumpli pracuje obecnie w Wawie w Nokii, Erze, Alcatelu czy Oraclu. Jeśli chodzi o programistów to chyba uniwerki np. w Wawie czy Wrocku też są mocne. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bartollommeo Re: Gates w Polsce: Microsoft inwestuje w Warszaw 02.02.06, 20:24 Taaa...Kraków, akurat. Długo nie, a potem wcale. Warszawa i Wrocław! Odpowiedz Link Zgłoś
dracula26 Re: Gates w Polsce: Microsoft inwestuje w Warszaw 02.02.06, 20:42 jak nie jak tak czyste fakty: comarch, onet, interia, optimus To wszystko firmy w Krakowie lub w przypadku Optimusa w małopolsce Odpowiedz Link Zgłoś
mesppian Re: Gates w Polsce: Microsoft inwestuje w Warszaw 02.02.06, 21:11 Comarch - zgodzę się, jak najbardziej Kraków. Natomiast siedziba Optimusa, która jest w Nowym Sączu ma zostać przeniesiona do Warszawy... a portale, które wymieniłeś.. to portale - mają mało wspólnego z nowoczesnymi technologiami i rozwojem IT. Faktem jest, że Warszawa jest najlepszym miejscem na taką inwestycję i wiadomo, że zasilać ją będą mózgi z MIMUW czy (w pewnie mniejszym stopniu) WEiTIPW. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin.kiewicz mózgi w małym-miękim ha ha ha 02.02.06, 23:37 może w USA, faktycznie ostatnio musieli wziąć trochę dobrych speców bo kompilator C++ totalnie nie trzymał się standardu, no owszem Tony Hoare, ale tutaj w bananowej republice? Handelek w kolonii. Szansą na zatrudnienie tu mózgów jest konsekwentne stawianie na open-source. Za pieniądze publiczne zmarnowane na kupowanie nieudolnych płodów M$ można by zrobić tyle ciekawych projektów... Odpowiedz Link Zgłoś
cyberrafi Chrzanić takie inwestycje 02.02.06, 21:00 Cieszycie się z tego słówka "inwestycje" jak małpka, która dostała banana. Nie zastanowiliście się, że te inwestycje są nieporównywalnie mniejsze niż straty, które poniesie nasz kraj? Sprzedając swoje dziurawe oprogramowanie M$ wysysa gigantyczne pieniądze z naszego kraju. W zamian oferuje miejca pracy dla parudziesięciu osób. To ma być interes dla nas? Najbardziej szkodliwe jest wciskanie oprogramowania M$ do szkół. Takie szkoły wykształcą technicznych analfabetów, którzy nie wiedzą nawet jak wygląda prawdziwe oprogramowanie. Ten gejts uważa, że robi Polsce wielką łachę rzucając ochłapy w postaci paru darmowych windowsów. A ja mówie niech sobie je wsadzi. Nie używałbym tego zawirusowanego chłamu nawet jakby mi dopłacał. Wartościowe oprogramowanie dostępne jest za darmo. Czy nie lepiej zamiast kupować komercyjne badziewia zainwestować w szkolenia pracowników obsługujących Wolne Oprogramowanie? Wtedy pieniądze pozostaną w naszym kraju, zamiast tuczyć bezczelnego bogacza. Odpowiedz Link Zgłoś
bogdantadus Re: Chrzanić takie inwestycje 02.02.06, 21:19 cyberrafi napisał: > Cieszycie się z tego słówka "inwestycje" jak małpka, która dostała banana. Nie > zastanowiliście się, że te inwestycje są nieporównywalnie mniejsze niż straty, > które poniesie nasz kraj? Sprzedając swoje dziurawe oprogramowanie M$ wysysa > gigantyczne pieniądze z naszego kraju. Z kupczykami raczej nie pogadasz. Im jest obojetne co - moga byc nawet abazury z ludzkiej skory - tych pare groszy tak znieczula, ze nawet nie zauwaza, ze to juz ich swieci na biurku. "Bez serc, bez dupy - to kosciotrupy!" jak mawial poeta. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
colombina Re: Chrzanić takie inwestycje 02.02.06, 21:21 jak juz ktos tu slusznie na tym forum zauwazyl wszystko bedzie zalezalo od polskiego rzadu i jak prawo bedzie respektowane. Momentum jakie w tej chwli maja linuksy i inne moze byc tylko przyhamowane przez regulacje i dzialania dyskryminacyje. Nawet w USA, gdzie MS jest pupilkiem rzadu i duza czesc kongresmenow jest "wspierana" przez MS, FSF ma sie coraz lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
bogdantadus Re: Chrzanić takie inwestycje 02.02.06, 21:30 colombina napisała: > dyskryminacyje. Nawet w USA, gdzie MS jest pupilkiem rzadu i duza czesc > kongresmenow jest "wspierana" przez MS, NSA i M$ wspieraja sie nawzajem - poczytaj cos o Echelonie. Trzeba byc calkiem naiwnym, zeby pozwolic urzedowym serwerom pracowac na M$. Odpowiedz Link Zgłoś
colombina Re: Chrzanić takie inwestycje 02.02.06, 21:44 bogdantadus napisał: > NSA i M$ wspieraja sie nawzajem - poczytaj cos o Echelonie. Trzeba byc calkiem > naiwnym, zeby pozwolic urzedowym serwerom pracowac na M$. Jak mowi wloskie powiedzenie o kims kto sie do niczego nie nadaje "dobry w sam raz do panstwowej roboty". Od 8 lat, zadna z PRYWATNYCH kompanii w ktorych pracowalam, nie uzywa serwerow z MS. Odpowiedz Link Zgłoś
hub123 a ja tak 02.02.06, 21:56 a ja pracowałem. W firmie serwer postawiony był na Windows. Chodził bez zarzutu. A admin mówił, że jest wygodniejszy i sprawniejszy. Jak wygląda serwer i cała sieć zależy od admina i jego rozumu, a nie od tego na jakim systemie stoi. Bo MS postarał się i to bardzo w projektowaniu wersji serwerowej. Niechęć do MS jest jednak tak głęboko zakorzeniona, iż dziś większość serwerów jednak się od niego odcina. Dobrze czy źle? Nie wypowiadam się w tej materii ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
1korektor Re: a ja tak 02.02.06, 22:01 pewien system chodził sobie na MS i co 3 dni były kłopoty. Postawiliśmy to na Novelu i od 5 lat chodzi bez problemów. Serwer raz na pół roku się przeładowuje i odkurza. i to by było na tyle Odpowiedz Link Zgłoś
bogdantadus Re: a ja tak 02.02.06, 22:03 hub123 napisał: > a ja pracowałem. W firmie serwer postawiony był na Windows. Chodził bez zarzutu > . A admin mówił, że jest wygodniejszy i sprawniejszy. Admin byl certyfikowanym mcp i nic innego nie znal - jest jeszcze wielu takich. > Niechęć do MS jest jednak tak głęboko zakorzeniona, iż dziś większość serwerów > jednak się od niego odcina. > Dobrze czy źle? Nie wypowiadam się w tej materii ;-) Bo chodzi o zalamanie zaufania (Echelon) i niemoznosc sprawdzenia do czego sluzy naprawde kod systemu. Linuksa mozesz sobie obejrzec, sprawdzic, zmienic i placisz (z wszystkimi kosztami) 20% ceny M$. Odpowiedz Link Zgłoś
hub123 Re: a ja tak 02.02.06, 22:07 Admin całe życie pracował w uniksach, szkolenia nie przeszedł w MS. ale wziął system MS na próbę i pozytywnie go zaskoczył. A w pracy admina to - przepraszam - po kiego grzyba potrzeba znać cały kod, który można sobie oglądać, sprawdzać, zmieniać? Admin wtedy powiedział: nie używałeś nigdy, zawsze na niego klniesz; ale spróbuj, dopiero potem narzekaj. Odpowiedz Link Zgłoś
bogdantadus Re: a ja tak 02.02.06, 22:20 hub123 napisał: > A w pracy admina to - przepraszam - po kiego grzyba potrzeba znać cały kod, któ > ry można sobie oglądać, sprawdzać, zmieniać? Nie trzeba. Inni to juz zrobili i okazalo sie, ze w system wmontowane sa drzwiczki, przez ktore mozna sobie zagladac do woli, a kluczyki leza w NSA (kryptonim Echelon) - sprawa dotyczy NT i W2k, ale nikt jeszcze nie sprawdzil nowszych. Moze sa czyste, tylko dlaczego system (np. XP) sam z siebie robi trafic, jak tylko go podlaczyc do sieci? Odpowiedz Link Zgłoś
1korektor Re: Chrzanić takie inwestycje 02.02.06, 21:57 pominąwszy emocje to masz facet rację Odpowiedz Link Zgłoś
toksol Re: Chrzanić takich malkontentów 02.02.06, 22:02 Jak do tej pory to zrobił "w konia" w Europie Anglików i Niemców. Teraz my sie dajemy,... A tak poważniej to dziwny jest ten świat. Gość chce zatrudnić u nas naszych porogramistów co rozjeżdzają się po świecie a tu niektórzy marudzą? Przecież to niczego nie zamyka. A jak jeden z drugim tak znacie sie na tym biznesie to zróbcie mu konkurencę i zainwestujcie w te alternatywne oprogramowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
bogdantadus Re: Chrzanić takich malkontentów 02.02.06, 22:10 toksol napisał: > naszych porogramistów co rozjeżdzają się po świecie a tu niektórzy marudzą? > Przecież to niczego nie zamyka. A jak jeden z drugim tak znacie sie na tym > biznesie to zróbcie mu konkurencę i zainwestujcie w te alternatywne > oprogramowanie. Prywatni juz dawno to robia z powodu: racjonalizm! Wieden, Szwajcaria, Monachium tez. Ale sprobuj "ewangelizowac" naszych matolow przy wladzy, dla ktorych Gates to Mamon w czystej postaci - ich najwieksze bostwo! Odpowiedz Link Zgłoś
kali301 Re: Chrzanić takie inwestycje 02.02.06, 23:29 cyberrafi napisał: Cieszycie się z tego słówka "inwestycje" jak małpka, która dostała banana. Nie zastanowiliście się, że te inwestycje są nieporównywalnie mniejsze niż straty, które poniesie nasz kraj?... Czy nie lepiej zamiast kupować komercyjne badziewia zainwestować w szkolenia pracowników obsługujących Wolne Oprogramowanie? Wtedy pieniądze pozostaną w naszym kraju, zamiast tuczyć bezczelnego bogacza. _______________________________________________________________________________ Masz rację. Znakomita większość informatyków robi za sklepowych w supermarketach lub handluje skopiowanymi programami na giełdach. Zajrzyj na stronę i zobacz kto tu rządzi. land.netonecom.net/tlp/ref/federal_reserve.shtml Nie zaśnij tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
lucky81 Re: Chrzanić takie inwestycje 03.02.06, 10:01 > Sprzedając swoje dziurawe oprogramowanie M$ wysysa > gigantyczne pieniądze z naszego kraju. Skoro tak uważasz, to nie martw się, z Ciebie nie wyssą - przecież nikt Cię do kupna nie zmusi. Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: Chrzanić takie inwestycje 03.02.06, 21:02 Oczywiście jak kto chce może stosować to wolne oprogramowanie. A najgorsze że nikt prawie tego nie chce. Może jest za dobre? Odpowiedz Link Zgłoś
xs550 Re: Gates w Polsce: Microsoft inwestuje w Warszaw 02.02.06, 22:22 dracula26 napisał: > Zagłębiem informatycznym w Polsce jest... kraków! Na jakiej podstawie tak twierdzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
wielka_zyrafa wawa sux 02.02.06, 23:58 Nie miał gdzie tylko w wawie. Grunty tam tanie, zero korków, ludzie sympatycznu niezmanierowni i uprzejmi :> Odpowiedz Link Zgłoś
e-kotek Re: Gates w Polsce: Microsoft inwestuje w Warszaw 03.02.06, 01:08 Hey, hey, mylalem, ze bardziej nas doceni, te 40 osob moze byc, ale przydaby sie do tego "maly" biurowiec w W-wie, no nie ?, panie micro- cos tam, prosze o sprostowanie, lub ominiecie tak "malego" rynku, - "prosze, 20% = niewiele rocznie wzrostu "- taka zla tendencja w naszym spoleczenstwie, obyczajach, bardzo przepraszamy, wiecej juz sie to nie ... Odpowiedz Link Zgłoś
michaelz Re: Gates w Polsce: Tlumacz podczas webcastu!! 02.02.06, 20:13 Jasny gwint. Czy webcast ze strony Microsoftu nie moze byc z napisanymi, tylko z jakims kiepskim tlumaczem w tle? Kiedy ci ludzie produkujacy jakiekolwiek filmy, programy, reportaze pojda W KONCU po rozum do glowy i zaczna umieszczac napisy polskie w jakichkolwiek programach telewizyjnych i podobnych. Jak mlodziez, ludzie maja sie uczyc angielskiego, innych jezykow, gdy tlumacz, lektor tylko przeszkadza i nic nie da sie uslyszec, jak Bill Gates w tym przypadku mowi po angielsku...Masakra!! PROPOZYCJA: Wprowadzic pare lat napisy do wszystkich programow obcojezycznych w programach TV, to pozniej zobaczycie jak przynajmniej rozumienie ze sluchu u uczacych sie angielskiego (innego) jezyka sie polepszylo. Ps. Gosc tlumaczacy Billa to masakra, nie ma pojecia o tym co mowi. Ja rozumiem, ze pewnie na zywo tlumaczyl, ale do takich rzeczy sprowadza sie doswiadczonych ludzi, i kobiety przede wszystkim, bo lepiej im to wychodzi i maja przyjemniejszy glos. A poza tym na spotkaniu z Billem to wiekszosc i tak zna angielski i gostka wcale tam nie musialo byc. pozdrawiam i zycze NAPISOW we wszystkich programach!! KONIEC LEKTOROW Michal Ps. A jezeli ktos uwaza, ze nie mysle o niewidomych, to w koncu telewizja cyfrowa ma mozliwosci zeby takie opcje zmienic na lektora. Wszystko zalezyc tylko od checi. NAPISY NAPISY!! A w koncu zaczniemy dobrze mowic po angielsku jak Szwedzi np.;) Odpowiedz Link Zgłoś
jasioszur Re: Gates w Polsce: Microsoft inwestuje w Warszaw 02.02.06, 20:21 Gratuluje polszczyzny autorowi artykulu... Odpowiedz Link Zgłoś
mahir szkode że rumunia nie wygrała 02.02.06, 20:22 ale nic to czekam na info od znajomego jak postępy w postępowaniu przeciwko firmom państwowym narzucającym kontrachentom system gatesa w raz z takimi drobiazgami jak pakiet biurowy. Oczywiscie w wersji profesjonalnej. Np. taki NFZ warunkuje od tego otrzymanie konteraktu. Jak by tego było mało na strony dla świadczeniodawców gdzie loguje się z hasłem można dostać się tylko z tego internet przeglądacza made by gates. Będzie straszno a zarazem śmieszno. Nie3 to żebym twierdził że ktoś na tym zarobił czy wziął jakąś lewiznę. Ot tak po prostu. Nie masz mikrosoftu, walnij sobie baranka. A już na pewno wara ci od kasy. I oczywiście od informatyków, którzy potrafią jak mantrę powtarzać słowa: małemiękkie ale wielkie i dla twardzieli. Odpowiedz Link Zgłoś
cyberrafi Kaczyński pozytywnie mnie zaskoczył 02.02.06, 20:35 Ale to i tak dobrze, że Kaczyński nie przyjął go osobiście. Pierwszy raz pozytywnie mnie zaskoczył. Poprzednio polscy politycy zrobili z siebie dupków przyjmując tego akwizytora jak króla i angażując się w kampanię marketingową M$. Odpowiedz Link Zgłoś
colombina a mnie nie zaskoczył.. 02.02.06, 21:02 ..niestety. Uwazam ze powinien tam byc. Ile firm zagranicznych otworzylo w Polsce swoje centra rozwoju dlajac prace polskim naukowcom i specjalistom? Jak juz ktos inwestuje to najwyzej w stanowiska "manualne". No coz, nie wydaje mi sie zeby Polska z rozwinieta mysla techniczna i inteligentna to byla wizja Kaczora dla IV Rzeczpospolitej. W koncu dlaczego ma wspierac nie swoj elektorat. Odpowiedz Link Zgłoś
hub123 Re: Kaczyński pozytywnie mnie zaskoczył 02.02.06, 22:00 Miał spotkać, wysłał przydupasa. Nie zgadzam się z Tobą, kilkadziesiąt polskich głów z najwyższej półki zostaje w kraju, bo WRESZCIE będą mieli gdzie się zrealizować - to rzadkie osiągnięcie w naszym pięknym kraju, gdzie myśl sprowadza się do rolników i górników. I hutników. Oby się udało, jestem dobrej myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
sansibar Re: Kaczyński pozytywnie mnie zaskoczył 02.02.06, 22:06 > Ale to i tak dobrze, że Kaczyński nie przyjął go osobiście. Pierwszy raz > pozytywnie mnie zaskoczył. Poprzednio polscy politycy zrobili z siebie dupków > przyjmując tego akwizytora jak króla i angażując się w kampanię marketingową M$ No, taki Kołodko to przed drzwiami URM witał Michela Jacksona, a potem przez kwadrans wdzięczył się do niego przed kamerą. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel-news hity tlumacza 02.02.06, 20:29 Masakra, mam nadzieje ze dzwiek w sluchawkach mu przerywal. dla mnie hit to "spolegliwy hardware" ... i "... mamy postepy yyyyy postepy yyyyy yyyyyy yyyyy yyyyy dobre ..." Odpowiedz Link Zgłoś
czak.norris w warszawie? buhahahaha 02.02.06, 20:31 ma przepłacać bubkom z wawy? inwestycja będzie kraków albo wrocław Odpowiedz Link Zgłoś
mafjmafj Re: w warszawie? buhahahaha 02.02.06, 20:45 Kraków, Wrocław, Warszawa... a kiedy Poznań? Czego brakuje Poznaniowi? Odpowiedz Link Zgłoś
xs550 Re: w warszawie? buhahahaha 02.02.06, 22:25 czak.norris napisała: > ma przepłacać bubkom z wawy? > inwestycja będzie kraków albo wrocław A nie Kozia Wolka? Odpowiedz Link Zgłoś
xx23 Welcome Microsoft in Poland !!! 02.02.06, 20:40 Witamy Microsoft w KACZORLANDZIE !!! Coraz lepiej! Zgrzytaja zebami POwiacy i Michnikopodobni.Dzis ich czarny dzien , dzien zaloby bo nie tylko Microsoft- symbol postepu w Kaczorlandzie a takze podpisano PAKT stabilizacyjny i ustawa za ustawa beda przechodzily...humor mi sie poprawia i otwieram szampan. God bless Poland! God bless PiS! Odpowiedz Link Zgłoś
dracula26 Re: Welcome Microsoft in Poland !!! 02.02.06, 20:47 no dziennikarzy nie wpuscicli na konferencje prasowa, ojciec rydzyk przejmie TVP szatanskie telewizje jak polsat i tvn sie zlikwiduje, niedługo zabiora nam paszporty itd czad!!! zyc nie umierac!! Odpowiedz Link Zgłoś
treyy Jak zwykle zazdrosc wobec Wawy 02.02.06, 21:00 to juz naprawde nude, co by sie nei wydarzylo w Wawie odrazu pojawiaja sie jacys zakompleksieni ludzie, ktorzy nei moga sie pogodzic z faktem,ze Wawa jest najwazniejszym miastem w Polsce tak samo jak Londyn w Anglii czy Paryz we Francji i dlatego powstaje tu najwiecje inwestycji. Drodzy Panstwo, troche mniej kompleksow prosze. Pozdrowienia dla wsyztskich, bez wzgledu na miejsce zamieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
cyberrafi Zazdrość mnie aż rozsadza ;))))))))))) 02.02.06, 21:19 Ach jak zazdroszczę Warszawie, że akwizytor przyjechał ją naciągać! To szczegół, że kilku takich codziennie przepędzam z przed swoich drzwi ale faktycznie zazdrość mnie aż rozsadza. ;)))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
bogdantadus Re: Zazdrość mnie aż rozsadza ;))))))))))) 02.02.06, 21:25 cyberrafi napisał: > że kilku takich codziennie przepędzam z przed swoich drzwi ale faktycznie > zazdrość mnie aż rozsadza. ;)))))))))))))) Ciekawe ilu z nich jutro sie bedzie dziwic, ze taki wspanialy, szczelny system i swietne ofisy, a nie mozna niczego otworzyc! Szefowie wysuplaja szmal na nowy, beda bulic i dalej nic nie wiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
hub123 Re: Jak zwykle zazdrosc wobec Wawy 02.02.06, 22:04 Szkoda, że nie w Poznaniu jednak :-) Ale rację masz. Co nie powiedzieć - to Wawa jest największa w Polsce i najważniejsza. Najlepsze uczelnie itp. Chciałoby się nam, z innych miast, inaczej - ale tak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
xs550 Re: Jak zwykle zazdrosc wobec Wawy 02.02.06, 22:27 treyy napisał: > to juz naprawde nude, co by sie nei wydarzylo w Wawie odrazu pojawiaja sie > jacys zakompleksieni ludzie To fakt. W sieci na kazdym kroku mozna spotkac zakompleksiencow ktorzy na samo slowo "Warszawa" reaguja nerwowymi drgawkami i nieskoordynowanym ruchem palcow po klawiaturze... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
boorack Re: Welcome Microsoft in Poland !!! 02.02.06, 20:59 Gates pojawia się zawsze wtedy, gdy opcja rządząca zmienia się na bardziej sprzedajną. 'Kruczek' tegorocznej wizyty ujrzymy za kilka tygodni - może jakaś ustawka eliminująca małe firmy i niezależnych programistów, może patenty na oprogramowanie ? Kto wie. Po ostatniej wizycie minister Łybacka stwierdziła że w polskich szkołach może być windows, windows i tylko windows. Żadnej alternatywy. Żadnej konkurencji. Jestem niezależnym programistą i wizyta pana Gatesa zmartwiła mnie, podobnie jak wielu innych. Z niepokojem oczekuję co nasz genialny rząd ogłosi w najbliższych tygodniach i czy będę mógł dalej swobodnie działać bez konieczności zatrudniania prawnika badającego każdą linijke kodu który piszę. Odpowiedz Link Zgłoś
bogdantadus Amerykanskie bazy + M$oft = IV Raj 02.02.06, 21:13 boorack napisał: > Gates pojawia się zawsze wtedy, gdy opcja rządząca zmienia się na bardziej > sprzedajną. 'Kruczek' tegorocznej wizyty ujrzymy za kilka tygodni - może jakaś > ustawka eliminująca małe firmy i niezależnych programistów, może patenty na > oprogramowanie ? Kto wie. Po ostatniej wizycie minister Łybacka stwierdziła że > w > polskich szkołach może być windows, windows i tylko windows. Żadnej alternatywy > . > Żadnej konkurencji. > Jestem niezależnym programistą i wizyta pana Gatesa zmartwiła mnie, podobnie ja > k > wielu innych. Z niepokojem oczekuję co nasz genialny rząd ogłosi w najbliższych > tygodniach i czy będę mógł dalej swobodnie działać bez konieczności zatrudniani > a > prawnika badającego każdą linijke kodu który piszę. Polskie zacofanie kiedys minie - bogata Austria, Szwajcaria, Monachium wyrzusaja ten $hit, a prowincja sie raduje ochlapami i zelaznym usciskiem Gatesowego monopolu. Rozumiem Cie i naprawde wspol-czuje! Poza tym jestem przekonany, ze to chwilowy tryumf glupoty: No pasaran! Odpowiedz Link Zgłoś
maciekzmiasta Re: Amerykanskie bazy + M$oft = IV Raj 02.02.06, 21:23 Coś jest na rzeczy, że te syfiaste gaganty wykończają wszstkich! Al enic to niedługo Ojcie R zabroni używania szatańskiego internetu i będzie git-:::)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
bogdantadus Re: Amerykanskie bazy + M$oft = IV Raj 02.02.06, 21:36 Mac is for working. Linux is for networking. Windows is for solitaire. (Wiadomo gdzie mieszka robal.) Odpowiedz Link Zgłoś
tibor5 Przykro mi, ale sie mylisz... 02.02.06, 22:15 > Polskie zacofanie kiedys minie - bogata Austria, Szwajcaria, Monachium > wyrzusaja ten $hit, a prowincja sie raduje ochlapami i zelaznym usciskiem > Gatesowego monopolu. Rozumiem Cie i naprawde wspol-czuje! > Poza tym jestem przekonany, ze to chwilowy tryumf glupoty: No pasaran! Musze Cie rozczarowac. W CERNie, www.cern.ch, wszystkie serwery pocztowe chodza na windzie. Wiekszasc oprogramowania wykorzystywana do pracy, przetwarzania dokumentow, zarzadzania uzytkownikami - korzysta z technologii m$owskich... Narzedzia do testowania budowanego wlasnie LHC (Large Hadron Colider), SCADA i inne tego typu soft chodzi na windzie. Kompy uzytkownikow - winda by default. Mam tylko nadzieje, ze zbieranie danych z eksperymentow nie dziala na tym m$hicie... Po prostu zgroza. Pewnie ktos tu z walizka pieniedzy przyjechal i tyle... Przykre. Mam nadzieje, ze jednak kiedys sie ockna, i cos z tym zrobia. Bo jak nie, to przechlapane. Pozdrawiam silnych i nieuzaleznionych od m$... A dla reszty - kondolencje. Odpowiedz Link Zgłoś
bogdantadus Re: Przykro mi, ale nie... :-) 02.02.06, 22:26 tibor5 napisał: > Musze Cie rozczarowac. W CERNie, www.cern.ch, wszystkie serwery pocztowe > chodza na windzie. Mowilem o administracji miast. Migracja na OpenSource zaczela sie rowniez w CH. > dziala na tym m$hicie... Po prostu zgroza. Pewnie ktos tu z walizka pieniedzy > przyjechal i tyle... Przykre. > > Mam nadzieje, ze jednak kiedys sie ockna, i cos z tym zrobia. Bo jak nie, to > przechlapane. > > Pozdrawiam silnych i nieuzaleznionych od m$... A dla reszty - kondolencje. Moge sie tylko przylaczyc! Odpowiedz Link Zgłoś
psycholusus Re: Przykro mi, ale sie mylisz... 02.02.06, 23:15 a) Zapomiales dodac, ze cala poczte CERNu obsluguje obecnie ponad 50 ! serwerow. Poprzedni system to bylo 1 czy 2 serwery uniksowe z sendmailem. b) pod windowsem dziala tylko oprogramowanie obslugujace potrzeby uzytkownikow. Cala reszta (obliczenia ~4000 komputerow + czesc uzytkownikow ) dziala pod Linuksem (Scientific Linux Cern - SLC) dziekuje i upraszam o zaprzestanie dezinformacji. CERNowiec. PS linux.web.cern.ch/linux/ Odpowiedz Link Zgłoś
entefuhrer "Microsoft - symbol postępu" ;-DDD 02.02.06, 22:12 LOL - chyba dla tępego PiSuara (w sumie to i tak lepiej, że nie np. Nowa Huta ;- ) Odpowiedz Link Zgłoś
drakoniusz Limeryk o Billu Gatesie 02.02.06, 21:23 Kiedyś kobieta z Krzemowej Doliny Gatesa powiodła silikonowe wyżyny Instalowali noc całą Lecz się zawieszało Microsoft - wyrwało się z ust dziewczyny Odpowiedz Link Zgłoś
langston JACKSON 0LAL KWACHA 02.02.06, 21:28 jaja byly jak Kwach i Jola czekali na Jacksona ponad godzine w palacu, a on to maial gdzies:)) Odpowiedz Link Zgłoś
k4free >>> _ Koncern poprosił mnie o rękę _ <<< 02.02.06, 21:32 Koncern poprosił mnie o rękę Mimo że dziewic wokół tłumy Ja mu się oddam z tanim wdziękiem On wsze pozjadał nam rozumy! Języki nowe, myśli nowe za darmo od studetów kradnie W monitor każdy wkłada głowę A świat się kręci tak nieładnie! Odpowiedz Link Zgłoś
bogdantadus Rozne sa odcienie blondu. 02.02.06, 22:12 jolcia2005 napisała: > I love Bill Gates. Twoj najblondniuchniejszy! Odpowiedz Link Zgłoś
e-kotek Re: I love Bill Gates. 03.02.06, 00:30 He,He Jolcia, nie kazdy jest kobieta, jak Ty, by kochac tylko mnie:-). I tylko mnie, nie jakies tam oprogramowanie Odpowiedz Link Zgłoś
maggisterr To jest Iran z czasów szacha,przyjazny Wujowi S:-) 02.02.06, 22:30 A przy okazji jaką mają radochę nasi talibowie, że ktoś taki jest na tyle głupi by inwestować w naszym słomiano-gnojowo-becikowym raju :-) Odpowiedz Link Zgłoś
bogdantadus Sorry Jolcia - ten jest bardziej blond! 02.02.06, 22:33 xs550 napisał: > Po prostu swietnie! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
dryo Re: Kapitalna wiadomosc! 03.02.06, 00:08 Ta... wychoduje sobie kolejne pokolenie uzależnionych od niego klientów. Oby tylko nie przeforsował swojej wersji formatu konkurencyjnego do OpenDocument, bo znowu wrócimy do czasów, gdy aby obejrzeć ustawę na sejm.gov.pl trzeba będzie instalować MS Windows i MS Office (wersja podst.), czyli zapłacić minimum 1000 zł, a jeżeli dojdzie do tego jeszcze jakiś arkusz kalkulacyjny lub jeszcze lepiej zrzut bazy Accessa, to jeszcze 2000 zł :( Odpowiedz Link Zgłoś
marcin.kiewicz ZDRADZAM FRAGMENT IMPLEMENTACJI !!! 02.02.06, 23:39 produkt Micro$oft więc jakość nienajlepsza void Kaczynski::Wypowiedz( const Temat & t ) { if( t.PytanieOKatastrofe ) } Odpowiedz Link Zgłoś
marcin.kiewicz ZDRADZAM FRAGMENT IMPLEMENTACJI !!! 02.02.06, 23:40 produkt Micro$oft więc jakość nienajlepsza void Kaczynski::Wypowiedz( const Temat & t ) { if( t.PytanieOKatastrofe ) nrRP = 3; else nrRP = 4; } funkcja Kaczynski::Lepper() ostatnio byla napisana na nowo. Odpowiedz Link Zgłoś
yaroslaff Re: Gates w Polsce: Microsoft inwestuje w Warszaw 03.02.06, 00:00 Hehe a za pół roku LPR SAMOOBRONA I PIS go wywłaszczą :) Ale za to wzrośnie becikowe i senioralne Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.frankowski Re: Gates w Polsce: Microsoft inwestuje w Warszaw 03.02.06, 00:31 Ja się naprawdę cieszę. A cóż... Ogromne firmy w WB pracują na serwerach MS, co było dla mnie niejakim zdziwieniem, ale z drugiej strony jednak znakiem... Co jest ciekawe - serwery na systemach Unixowych, ale stacje klienckie cały czas na MS Windows 2000 lub XP. Niekonsekwencja czy użyteczność? Odpowiedz Link Zgłoś
bogdantadus Re: Gates w Polsce: Microsoft inwestuje w Warszaw 03.02.06, 00:52 konrad.frankowski napisał: > MS Windows 2000 lub XP. Niekonsekwencja czy użyteczność? Solitaire! ___________________ Mac is for working. Linux is for networking. Windows is for solitaire. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Gates w Polsce: Microsoft inwestuje w Warszaw 03.02.06, 01:59 > Niekonsekwencja czy użyteczność? Raczej to drugie. Systemy MS się delikatnie mówiąc niezbyt nadają na serwery sieciowe - albo za ciężkie, albo za słabe, albo zwyczajnie inny typ komputera (na serwerze firmy Sun czy HP taki Windows zwyczajnie nie ruszy; Fedora zresztą też nie). Stacje robocze - zależy do czego są wykorzystywane. MS np. się dobrze sprawdza w biurze (zwłaszcza z wykorzystaniem Windows 2003, służącego za serwer BIURA). Rozwiązania inne, np. biznesowe, tzw. developerskie, bazodanowe itp. itd. w wykonaniu redmondzkim też trzymają całkiem przyzwoity poziom. Odpowiedz Link Zgłoś
dccircle Re: Gates w Polsce: Microsoft inwestuje w Warszaw 03.02.06, 00:44 krzysio28 napisał: > Gosc wie co robi... Inwestycje w kaczystowskiej Polsce świadczą, że nie wie, co robi. _______________ Rydzopis kryminalisty: kurduplowaty ch... na kaczych nóżkach. Daje na tacę w piątek, świątek i niedzielę. Z cudzych pieniędzy. Uzdrawia moralnie ze złodziejami od Leppera i faszystami od Giertycha (co to spadł z PRONcia kolaboranta). Odpowiedz Link Zgłoś
sauternes Re: Gates w Polsce: Microsoft inwestuje w Warszaw 03.02.06, 00:52 Gates to Zyd a wiec wie jak robic geszeft. Przyjechal zeby oznajmic ze zatrudni cale czterdziesci osob w swojej firemce.:=))))))) To na poczatek jak mozna sie domyslac.... Poza tym on swietnie wie ze w Polsce administraacja jest nasycona krajanami i ze bedzie mial wszelkie ulatwienia niedostepne dla innych/ Trzeba uwazac aby nas znowu nie wykiwal... Polska w swiecie jest traktowana na rowni z republikani bananowymi. ...moze juz niedlugo...oby. Odpowiedz Link Zgłoś
e-kotek Re: Gates w Polsce: Microsoft inwestuje w Warszaw 03.02.06, 00:53 Oj, mylsle, ze troche nas nie doszacowal (Spodziewalem sie wiekszego kroku).Balem sie tego, ze Bill zmieni wiele w wolnym oprogramowaniu w Polsce, teraz juz wiem, ze tak sie nie stanie, nie zainwestowal w Nas, zbyt wiele, by to znaczco zmienic. No, ale wiadomo kazdy ma racje, wiec brawo, oby tak dalej p Panie microsofcie, oby tak dalej ! Pozdrawiam Pana, np Aurox Odpowiedz Link Zgłoś
dobrowoj ŚWIAT BEZ BILLA GATESA... 03.02.06, 01:01 JEST MOŻLIWY...www.bezuprzedzen.pl/recenzje/juszczyk.html Odpowiedz Link Zgłoś
ekumeniczny Thanks Bill. We need more investment. 03.02.06, 01:17 Thanks Bill. We need more investment from Microsoft. You've chosen right country. cheers :-))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ekumeniczny POLAK NIE PIJE POLAK SIE UCZY 03.02.06, 01:20 MOze wreszcie Polacy zrozumieja ze nauka a nie wodka jest warunkiem sukcesu. Hey Bill, thanks again. Odpowiedz Link Zgłoś
rozumny5 Re: POLAK NIE PIJE POLAK SIE UCZY 03.02.06, 01:32 nonsens, nie mozna budowac swiata opartego na wyzysku i wyscigu szczurow Odpowiedz Link Zgłoś
lucky81 Re: POLAK NIE PIJE POLAK SIE UCZY 03.02.06, 10:06 Zdefiniuj najpierw "wyzysk", a później praw teorie ekonomiczne na tym słowie oparte. Odpowiedz Link Zgłoś
liberau Zboczony? 03.02.06, 03:24 Oj jakoś dziwnie się ten Bill patrzy na naszego pana Andrzeja (foto w wersji powiększonej!) To takie "centrum" mu w głowie?! Odpowiedz Link Zgłoś
jan583 A miało być tak źle 03.02.06, 06:46 Kapitał miał uciekac ,a tu przyjeżdża największy z wielkich i chce inwestować Oj nie pomyśłi różowych i innych komuchów. Odpowiedz Link Zgłoś
gilu33 a PREZESEM tego Majkrosoftu kto bedzie ? 03.02.06, 06:51 a ja wiem ! I powiem! znakomita w dziedzinie OPROGRAMOWANIA WYBORCZEGO odpornego na wirusy uczciwości - Prezes i Dyrektor Generalny Majkrosoft of Poland RENATA BEGER Odpowiedz Link Zgłoś
belial13 Re: Gates w Polsce: Microsoft inwestuje w Warszaw 03.02.06, 06:56 Hehehe!!Zobaczcie jak Bill wyglada przy panisku Urbańskim.Jak jego lokaj.Boki mozna zerwać. Odpowiedz Link Zgłoś