Dodaj do ulubionych

Lech, Adrzej i Roman + Maryja i Trwam

02.02.06, 23:29
Czy nie uważacie, że ogłoszenie przez PiS umowy stabilizacyjnej tylko przy
Telewizji "Trwam", Radia Maryja i "Naszego Dziennika" jest
piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii , dodam w tym miejscu dźwięk, bo to co
chciałbym powiedzieć nawet dla tych co przeklinają może wydać nadto wulgarne.
Obserwuj wątek
    • martinezzz23 Re: Lech, Adrzej i Roman + Maryja i Trwam 03.02.06, 02:26
      LECH,ENDRIU,ROMAN + MARYJA,TRWAM = W N M ;))
    • doktor.1 Do maedma ! 03.02.06, 06:16
      Nie ! - Nie uważam piiiiiiiiiiiiiiii.
      Nie popieraj prawa Kalego, ok ???
      • xs550 Re: Do maedma ! 03.02.06, 12:21
        "Prawo Kalego"??? Nie lapie... Trzy partie wybraly sobie konkretnych nadawcow prywatnych do transmisji waznego dla kraju wydarzenia a reszta kraju ma byc z tego zadowolona?
        • maedma Re: Do maedma ! 03.02.06, 15:58
          Też nie łapię, w prawie Kalego chodziło o krowy jakieś. Chyba, że chodzi o to,
          jak ta trójca zrobi komuś koło dupy to dobrze a jak ktoś zrobi trójcy koło dupy,
          to źle.
        • doktor.1 Do xs550 ! - Nie bój się myśleć, myślenie nie boli 03.02.06, 16:22
          I te trzy partie skorzystały z wolności wyboru mediów, które im odpowiadały
          podczas PARAFOWANIA umowy, by w kilkanaście minut później przed kamerami TVP,
          TVN i Polsat PODPISAĆ ową umowę.

Na takie, a nie inne traktowanie wyżej wymienione media same sobie zasłużyły.
          Zapytasz zapewne : - A czymże to sobie zasłużyły ???
          Jeśli twój wzrok nie widzi, jak szczególnie od 16 lat ( a w zasadzie
          od roku 1945 ) – Naród był i nadal jest ogłupiany, to nie moja wina.
          Trzeba umieć „czytać między wierszami”, gdyż to właśnie w zawoalowany sposób
          widz, słuchacz i czytelnik jest manipulowany.
          Nam patriotom szczególnie dziś nie jest potrzebny przekaz medialny – oparty
          na chamstwie, manipulacji i deprecjacji wszystkiego, co związane jest z obroną
          Ojczyzny, polskim interesem narodowym i szeroko pojętym patriotyzmem.
          Stąd też PiS, Samoobrona i LPR wybrały takie media, które w sposób rzetelny,
          zgodny ze sztuką dziennikarską – przekażą te jakże podniosłe wydarzenie.

Nawet w takim dniu wieczorem stacje TVN i Polsat w swych blokach informacyjnych
          potrafiły skłamać i wprowadzić widzów w błąd po to, by zdeprecjonować
          o. T. Rydzyka. Powiedziano mianowicie, że PODPISANIE umowy stabilizacyjnej
          odbyło się przed kamerami TV Trwam należącej do imperium ojca Rydzyka !!!
          Niezorientowanym po raz enty wyjaśniam : TV Trwam NIE JEST Ojca T. Rydzyka !
          Właścicielem tej stacji jest Fundacja Lux Veritatis z Wrocławia, a Ojciec
          Tadeusz Rydzyk jest dyrektorem tej stacji.
          Jeśli Ty na przykład wygrałbyś konkurs na dyrektora jakiegoś przedsiębiorstwa
          prywatnego, którego właścicielami są ludzie w liczebności około 5 milionów,
          to czy mógłbyś powiedzieć, że to przedsiębiorstwo jest Twoje ? - Oczywiście,
          że nie mógłbyś tak powiedzieć, bo to byłoby kłamstwo ! – Ale libertyńskie
          i polskojęzyczne stacje nie miały skrupułów, by kolejny raz skłamać, - podając
          także, że odbyło się PODPISANIE, nie zaś PARAFOWANIE.
          Więc jak może być taka stacja zapraszana do przekazu bardzo ważnych informacji,
          skoro nie stać ją na podawanie prawdy ???

To na falach tychże stacji słyszę i widzę bezczelne zachowanie się redaktorów
          w stosunku do swoich zaproszonych gości – np. polityków, bądź na konferencjach
          prasowych. Najpierw redaktor zadaje trywialne i niejednokrotnie bezczelne
          pytanie oparte na tzw. fakcie prasowym, nie zaś na prawdzie, po czym po
          pierwszych słowach odpowiedzi w równie bezczelny sposób przerywa tę wypowiedź
          po to, by prawda nie „ujrzała światła dziennego”, albo też by ów rozmówca
          ( np. polityk z PiS-u, Samoobrony czy LPR-u ) uchodził w oczach telewidzów
          za osobę niekompetentną, bądź za „oszołoma”. Takim koronnym przykładem owych
          pseudo-redaktorów są : Monika Olejnik, Tomasz Lis, Kamil Durczok, Piotr
          Najsztub, Barbara Czajkowska i wielu innych, których z całą odpowiedzialnością
          nazywam antydziennikarzami.
          Zdaję sobie sprawę z tego, że ich mocodawcy oczekują właśnie takich zachowań.
          Tak więc pełnią oni role „użytecznych durniów”.
          Odrębny rozdział tych programów – to dobór zapraszanych autorytetów ( pseudo-
          autorytetów ), ekspertów ( pseudo-ekspertów ), którzy często są niekompetentni
          w poruszanym temacie. Ale dla prowadzącego redaktora nie jest to ważne.
          Ważne jest tylko to, że reprezentuje „poprawność polityczną” - zgodną z linią
          prezentowaną przez prowadzącego.
          Tak więc jeśli Jarosław Kaczyński, Andrzej Lepper, Roman Giertych,
          czy wcześniej b.Minister Skarbu Andrzej Mikosz czy jeszcze wcześniej Premier
          Kazimierz Marcinkiewicz byli gośćmi RM i TV Trwam, to z całą pewnością mieli
          pełen komfort w sformułowaniach odpowiedzi i przedstawienia swojego stanowiska
          w przedmiotowej sprawie słuchaczom i telewidzom TV Trwam, albowiem ojciec
          redaktor nie atakował gościa, nie przerywał bezczelnie jego wypowiedzi.
          Ponadto słuchacze i telewidzowie tychże mediów ( w programach prowadzonych
          ze studia ) mają możliwość zadania pytania owym politykom
          ( a spróbuj zatelefonować z pytaniem do rozmówców B. Czajkowskiej np. do TVP
          podczas trwania „Linii Specjalnej” czy T. Lisa podczas programu „Co z tą
          Polską, itd ! ).

Prawo Kalego
          W trakcie trwania kampanii parlamentarnej, jak i kampanii prezydenckiej –
          Radio Maryja i TV Trwam kilkakrotnie zapraszała polityków z Platformy
          Obywatelskiej, by w ramach audycji „Rozmowy niedokończone” zaprezentowali
          słuchaczom i telewidzom program swojej partii, a przede wszystkim by
          odpowiedzieli na pytania słuchaczy w tej audycji „na żywo”. Owi politycy
          wyrazili zgodę, wszakże stawiając warunek, iż przyjadą do Torunia tylko
          wówczas, gdy nie będą „odpytywani” przez telefonujących słuchaczy i telewidzów.
          A teraz krótki test dla ciebie : - Jak myślisz ? – Czego się owi politycy
          obawiali ze strony słuchaczy i telewidzów ???
          Ponieważ ta audycja ma taki, a nie inny charakter z zastosowaniem „mikrofonu
          otwartego”, - nie mogło być zgody ze strony Ojców Redemptorystów na
          warunek „platrormersów”. Tak więc „platformersi” skorzystali z prawa wyboru
          mediów, - nie występując w RM i TV Trwam, za to „produkując się” w TVN-ie,
          Polsacie i TVP. Owszem, nie powiem, że byliśmy z tego faktu zadowoleni, ale
          uszanowaliśmy wolny wybór, którego dokonali „platformersi” i nie nagłaśnialiśmy
          tego faktu jako dyskryminację mediów i podział na „gorszych i lepszych”.
          Czyli jak „platformersi” dokonują wyboru, - to jest DOBRZE,
          ale jak wybiera PiS, - to jest ŹLE !!!
          Oto prawo Kalego w wykonaniu PO. Teraz trafiło owe prawo do twojego – jak mi
          się wydaje – niezbyt tęgiego umysłu ???
          • maedma Re: Do xs550 ! - Nie bój się myśleć, myślenie nie 03.02.06, 20:39
            Doktorze 1, masz mocno zatruty organizm, co nie pozwala Ci trzeźwo mysleć,
            zalecam ziółka, choć jeśli uważasz, że TV Trwam i Radio Maryja to rzetelne
            źródła informacji, nie ma dla Ciebie ratunku. Zostań w pokoju.
            P.S.
            Nie pisz więcej, nie mi pozwól mi odpowiedzieć Ci bardziej dosadnie.
            • doktor.1 Re: Do xs550 ! - Nie bój się myśleć, myślenie nie 03.02.06, 20:54
              Ja ci piszę o faktach rzeczywistych, a nie o medialnych,
              które były, a więc z nimi się nie dyskutuje !!!
              To po jasną cholerę negujesz ich istnienie ???
              A ty swoje - niestabilny umysłowo człowieczku !!!
              Zatruty libertynizmem to ty jesteś ! - Ja jestem normalny.
              Jeśli dla ciebie wiarygodne są stacje TVN, POlsat, TVP,
              to się lecz, niedouczony libertyński pomiocie !!!
              • maedma Re: Do xs550 ! - Nie bój się myśleć, myślenie nie 03.02.06, 20:59
                Apage Satanas
              • apolot Re: Do xs550 ! - Nie bój się myśleć, myślenie nie 05.02.06, 08:12
                Oj...... kogos tu ponosi...Radze zmienic lekarza...
          • mechanicznapomarancza Re: Do xs550 ! - Nie bój się myśleć, myślenie nie 04.02.06, 06:44
            i ty naiwnie wierzysz, ze kazdego sluchacza wpuszczaja na antene... ;o))
            buchachachachaaa.....
            • doktor.1 Do mechanicznapomarancza ! 04.02.06, 07:05
              Tak, wierzę, że każdy słuchacz po uzyskaniu połączenia
              z ojcem prowadzącym audycję w RM od swoich pierwszych słów
              jest na antenie.
              W eter "idzie" głos z około 5 - 7 sek. opóźnieniem,
              a to dlatego, by w razie używania przez telefonującego
              niecenzuralnych słów lub obrażających kogokolwiek,
              nie był "zaśmiecany" eter i dobre imię Radia Maryja.
              Słucham tego radia od ponad 8 lat i nie zdarzyło mi się,
              bym dodzwoniwszy się nie został wpuszczony na antenę,
              a telefonuję średnio raz w miesiącu.
              Także - jak słyszę - przeciwnicy tego radia także mają
              tę możliwość, czego dowodem była chociażby audycja prowadzona
              przez o. Jana Króla. Dodzwoniła się "podsłuchiwaczka",
              ale nie "systematyczna", która zarzuciła RM, iż ta rozgłośnia
              na swojej antenie obraża "platformersów", także nazywając ich
              nienormalnymi. Ojciec J. Król poprosił o skonkretyzowanie
              owych "zarzutów", ale słuchaczka w iście libertyńskim stylu
              powiedziała, że "wszyscy" w RM obrażają.
              Kiedy ? W jaki sposób ? - Nie potrafiła uszczegółowić.
              Więc prowadzący program o. J. Król skwitował, że owa pani
              dołączyła do grona tych, co opluwają RM, a zarzuty powtarza
              bezmyślnie za innymi mediami, nie słuchając RM.

Więc przestań się śmiać, bo przypominasz mi głupiego Jasia
              śmiejącego się do sera i ze swojej głupoty.
              • soulworm Re: Do mechanicznapomarancza ! 04.02.06, 13:02
                do glupich jasiow i lokalnych wioskowych glupkow adresuje swoje brejowate
                transmisje radio maryja tudziez dowlny fiut z PIS, ale mniejsza o to.

mam propozycje: wez sobie dziadek slownik wyrazow obcych, poszukaj hasel:
                liberalizm, libertynizm, ewentualnie jeszcze libertarianizm - przeczytaj
                deskrypcje i juz wiecej nie myl jablek z gruszkami.
                • doktor.1 Re: Do soulworm ! 04.02.06, 14:14
                  Kiedy ty miałeś w majtkach pieluchę i kaszkę
                  w butelce ze smoczkiem, - ja już byłem na tyle wyedukowany,
                  że publikowałem.
                  Słowników mam więcej, niż ci się wydaje, więc jeśli używam
                  określonych słów, to znam ich znaczenie bardziej,
                  niż ci się wydaje, szczylu !!!

Jak jeszcze będziesz obrażał ludzi z PiS-u,
                  to będziesz następnym postawionym przed sądem.
                  Ja nie straszę, tylko uprzedzam.

Nick + IP = nazwisko + adres = ### + grzywna
                  Chyba nie powiesz, że taka wizja przyszłości ci pasuje.

• manonfire Re: Do xs550 ! - Nie bój się myśleć, myślenie nie 04.02.06, 06:59
            doktor.1 napisał:

> I te trzy partie skorzystały z wolności wyboru mediów, które im odpowiadały
            > podczas PARAFOWANIA umowy, by w kilkanaście minut później przed kamerami TVP,
            > TVN i Polsat PODPISAĆ ową umowę.
            >

"I ty im wierzysz, głupia dziewczyno?" Chłopie, jak zaczniesz wierzyć
            Kaczyniakom, to w zimę w japonkach będziesz chodził. Oraz spał w nogach i gazetą
            (w domyśle - Naszym Dziennikiem) się nakrywał.
            • doktor.1 Do manonfire ! 04.02.06, 07:14
              To, o czym pisałeś byłoby możliwe za rządów
              libertyńskich "platformersów", którzy Polskę
              chcieli potraktować jak przedsiębiorstwo.
              A gdzie miejsce na człowieka ??? - Nie ma.
              Poczytaj ich pseudo-program, to się przekonasz.

I przestań obrażać braci Kaczyńskich,
              bo jeden proces za obrażanie już niebawem
              będzie w sądzie.

Obyś nie był następny !!!
              • maedma Re: Do manonfire ! 04.02.06, 09:56
                Doktorze.1, słuchaj Radia Maryja, braci Kaczyńskich i czekaj, nie wiem ile masz
                lat ale mam nadzieję, że dozyjesz efektów ich szkodliwej działalności. Jesteś
                wyjątkowo zaślepiony i to nie pozwala Ci obiektywnie patrzeć a właściwie nie
                tyle patrzeć co widzieć.
              • sara9912 Re: Do manonfire ! 04.02.06, 11:24
                Co za brednie!! W tym "przedsiębiorstwie " jak nazywasz państwo, w którym
                obowiązywały jednak jakieś standardy w miarę oświcone czułam się normalnie!!
                Teraz mam wrażenie jakiegoś ciemnogrodu, jak czarna noc, gdzie lata świetlne do
                Europy!! No takie mam wrażenie! Redaktorze, Adamie Michniku, niechże Pan
                więcej pisze swoje wspaniałe teksty, bo zdychamy w tym smrodzie!!!
                • doktor.1 Do sary9912, która nie wie, po co żyje w Polsce 04.02.06, 14:33
                  W drugim zdaniu saro9912 napisałaś, cyt.: „W tym "przedsiębiorstwie "
                  jak nazywasz państwo, w którym obowiązywały jednak jakieś standardy
                  w miarę oświcone czułam się normalnie!!”

Przecież to nie ja nazwałem moją Ojczyznę ( nie Twoją ! ) „przedsiębiorstwem”,
                  - a „platformersi”.
                  A jakież to standardy obowiązywały według Ciebie ??? W miarę oświecone ???
                  – To znaczy jakie ???
                  Wiesz co ? – Taki tekst traktuję jako jeden wielki bełkot na wzór tych,
                  które słyszę w TVN-ie i pozostałych libertyńskich polskojęzycznych mediach !
                  – No popatrz, - jak to się Tobie „udzieliło”, co tylko świadczy
                  o skutecznym „praniu mózgów” podatnym na manipulację.

Owe standardy – jak piszesz, to według Ciebie są to :

1) branie wynagrodzenia „za nic” lub za tzw. pracę pozorną ( która przynosiła
                  więcej strat niż zysków ), - jak za PRL-u, afery korupcyjne, dobór dyplomatów
                  na placówki dyplomatyczne, którzy już „na dzień doby” zarzekają się, że nie
                  będą reprezentować i bronić Polonii w innych krajach, itp.,

2) bandyckie rozgrabianie, zawłaszczanie i sprzedaż polskich przedsiębiorstw:
                  - np. cukrowni, hut, kopalń, zakładów przemysłu samochodowego, włókienniczego,
                  chemicznego, spożywczego, itd., ( mogę tu wymienić długą listę ),

3) Sprzedaż banków obcemu kapitałowi:
                  - chociażby PKO S.A., WBK, BH, PBK, i pozostałych tu nie wymienionych ( łatwiej
                  wyliczyć te, które pozostały w polskich rękach : - BGŻ, PKO Bank Polski
                  i pomniejsze Banki Spółdzielcze i też nie wszystkie ),

4) sprzedaż obcemu kapitałowi kluczowych zakładów strategicznych państwa
                  polskiego:
                  - że wymienię Zakłady Energetyczne Warszawa, Toruń, Płock i wiele innych ( a
                  lista jest równie długa ),

5) sprzedaż obcemu kapitałowi polskiej ziemi w ilości około 80 tys. ha,

6) wyparcie polskich handlowców przez obce super i hipermarkety,

7) „produkowanie” rzeszy ludzi bezrobotnych i bezdomnych,
                  8) promowanie dewiacji seksualnej i „wciskanie” Polakom, iż owe dewiacje
                  powinny być normą w Polsce i powinny być zalegalizowane – np. związki
                  homoseksualne, także z adopcją dzieci przez takie związki,

9) przyzwolenie na zabijanie dziecka poczętego i zakusy do legalizacji
                  eutanazji,

10) filtrowanie w mediach publicznych i komercyjnych wszystkiego,
                  co „pachnie katolicyzmem i patriotyzmem”,

I tak dalej i tak dalej, - a lista jest długa. Wyszczególniłem tylko
                  niektóre „standardy”, – jak to nazwałaś.

Jeśli te wyżej wymienione są dla Ciebie normalne i standardowe, to wskaż mi
                  kraj w Europie, który tak jak Polska uzależnił się od obcych wpływów
                  i kapitału. Może wymienisz Niemcy ? A może Francję ? No, a może tak Anglię ?

Tacy rządzący w tych krajach, którzy postępowaliby tak jak rządzący w Polsce
                  – natychmiast zostaliby zdymisjonowani i postawieni przed sądem za działania
                  na szkodę państwa, osądzeni i skazani, a oprócz kary pozbawienia wolności,
                  nakazem sądu mieliby obowiązek naprawienia krzywd, jakich się dopuścili wobec
                  swojego narodu.

Czy to, co wyżej napisałem – dotarło do Twojego jakże ograniczonego umysłu ???
                  Jeśli jeszcze nie, to możesz siebie śmiało zaliczyć do ludzi niereformowalnych
                  i ... antypolaków, dla których niestety, – nie mam litości !!!

O ówczesnym oświeceniu, które tak chwalisz i o ciemnogrodzie, które wg Ciebie
                  mamy za rządów PiS-u – nie będę się ustosunkowywał, albowiem nie dysponuje taką
                  ilością czasu. Opisanie tego zagadnienia w sposób prawdziwy i poparty
                  przykładami wymaga poświęcenia co najmniej kilku godzin. Teraz tylko napiszę,
                  że kłamiesz jak z nut w iście libertyńskim stylu.

Odnośnie zachwytu A. Michnikiem, - to poproś, by napisał o swoim braciszku
                  Stefku, który niebawem będzie deportowany ze Szwecji i osądzony za zbrodnie
                  przeciwko Polakom.

Poczytaj o A. Michniku tu :

www.jerzyrobertnowak.com/

Poczytaj także o swoim idolu tu :

qvovadis.eblog.pl/glowna_notki.php?czas=200510

a tu o mnie,

qvovadis.eblog.pl/omnie.php

bo wbrew pozorom, nie jestem jakimś tam „małym pikusiem” czy „oszołomem”,
                  za którego mnie uważasz.

Nie bój się myśleć,
                  myślenie nie boli.
              • soulworm Re: Do manonfire ! 04.02.06, 12:58
                > I przestań obrażać braci Kaczyńskich,
                > bo jeden proces za obrażanie już niebawem
                > będzie w sądzie.
                >
                > Obyś nie był następny !!!

ODPOWIEM OSCHLE: KACZYNSKI TO CH...
                • maedma Re: Do manonfire ! 04.02.06, 22:43
                  Kaczyńscy ! Oddajcie księżyc !
                  • y.y Re: Kłamstwa doktorka 05.02.06, 03:12
                    I te trzy partie skorzystały z wolności wyboru mediów, które im odpowiadały
                    podczas PARAFOWANIA umowy, by w kilkanaście minut później przed kamerami TVP,
                    TVN i Polsat PODPISAĆ ową umowę.

>>>Kłamstwo nr 1. Partie polityczne mają obowiązek informować WSZYSTKIE media o
                    konferenacjach prasowych, co wynika z prawa prasowego. Tutaj doszło do zlamania
                    tego prawa. Więc prosze nie kłamać skoro sie nie zna prawa, ergo nie powtarzać
                    bredni zasłyszanych od łgarzy z PiSu.

Na takie, a nie inne traktowanie wyżej wymienione media same sobie zasłużyły.
                    Zapytasz zapewne : - A czymże to sobie zasłużyły???
                    Jeśli twój wzrok nie widzi, jak szczególnie od 16 lat ( a w zasadzie
                    od roku 1945 ) – Naród był i nadal jest ogłupiany, to nie moja wina.
                    Trzeba umieć „czytać między wierszami”, gdyż to właśnie w zawoalowany sposób
                    widz, słuchacz i czytelnik jest manipulowany.

>>>Wyssane z palca, a poza tym nie do Ciebie ani polityków należy ocenianie czy
                    media te lub inne manipulują czy nie (to ocenia sąd, na tym polega państwo
                    prawa) i wedle tego to ma być usprawiedliwienie niby dla tego, aby samemu
                    kłamac i łamac prawo? Bzdura i kłamstwo. A poza tym, warto nie być gołosłownym
                    o manipulacjach. Jak narazie dowodów nie widze.

Nam patriotom szczególnie dziś nie jest potrzebny przekaz medialny – oparty
                    na chamstwie, manipulacji i deprecjacji wszystkiego, co związane jest z obroną
                    Ojczyzny, polskim interesem narodowym i szeroko pojętym patriotyzmem.

>>>Patriotą jest ten, kto kocha kraj, a nie ten kto nienawidzi innych.
                    środowisku tzw. "patriotów" z Torunia pełno nienawiści, na co mogę podac
                    przykłady. Więc po pierwsze patrioci to na pewno nie Ci, którzy narażają Polskę
                    na posmiewisko, po drugie znowu brednie wyssane z palca, to znaczy nie poparte
                    niczym atakowanie mediów innych niż te, które ślepo przekazują radykalne
                    kłamstwa rydzyka.

Stąd też PiS, Samoobrona i LPR wybrały takie media, które w sposób rzetelny,
                    zgodny ze sztuką dziennikarską – przekażą te jakże podniosłe wydarzenie.

>>>Do czego nie miały prawa, pomijając kłamstwo jakoby owe wybrane media były
                    rzetelne.

Nawet w takim dniu wieczorem stacje TVN i Polsat w swych blokach informacyjnych
                    potrafiły skłamać i wprowadzić widzów w błąd po to, by zdeprecjonować
                    o. T. Rydzyka. Powiedziano mianowicie, że PODPISANIE umowy stabilizacyjnej
                    odbyło się przed kamerami TV Trwam należącej do imperium ojca Rydzyka !!!
                    Niezorientowanym po raz enty wyjaśniam : TV Trwam NIE JEST Ojca T. Rydzyka !
                    Właścicielem tej stacji jest Fundacja Lux Veritatis z Wrocławia, a Ojciec
                    Tadeusz Rydzyk jest dyrektorem tej stacji.

>>>Stacja jest całkowicie kontrolowana przez Rydzyka, podobnie jak radio. Gdzie
                    tu kłamstwo?

Jeśli Ty na przykład wygrałbyś konkurs na dyrektora jakiegoś przedsiębiorstwa
                    prywatnego, którego właścicielami są ludzie w liczebności około 5 milionów,
                    to czy mógłbyś powiedzieć, że to przedsiębiorstwo jest Twoje ? - Oczywiście,
                    że nie mógłbyś tak powiedzieć, bo to byłoby kłamstwo ! – Ale libertyńskie
                    i polskojęzyczne stacje nie miały skrupułów, by kolejny raz skłamać, - podając
                    także, że odbyło się PODPISANIE, nie zaś PARAFOWANIE.

>>>Po pierwsze to ty kłamiesz, podobnie jak PiS. parafowanie nie jest terminem
                    urzędowym i nie ma czegos takiego jak parafowanie umów zgodnie z literą prawa.
                    Umowy sie podpisuje, co zreszta zrobili Ci panowie. Poza tym, to kolejna
                    brednia, bo niby na czym polegaćby miała róznica, skoro parafowanie to
                    podpisanie umowy, ale nie pełnym podpisem lecz skrótem? Pomijam to, że sam PiS
                    potwierdził póxniej, że odbyły się DWIE ponoć tożsame konferencje, najpierw dla
                    wybranych, póxniej dla reszty, a więc różnicy między parafowaniem a podpisem
                    nie było, robiono to samo. Kłamiesz i łżesz. No bo w sumie to chyba nie to
                    samo?:) Aa, Rydzyk nie został wybrany na drodze konkursu, więc znowu łżesz.

To na falach tychże stacji słyszę i widzę bezczelne zachowanie się redaktorów
                    w stosunku do swoich zaproszonych gości – np. polityków, bądź na konferencjach
                    prasowych. Najpierw redaktor zadaje trywialne i niejednokrotnie bezczelne
                    pytanie oparte na tzw. fakcie prasowym, nie zaś na prawdzie, po czym po
                    pierwszych słowach odpowiedzi w równie bezczelny sposób przerywa tę wypowiedź
                    po to, by prawda nie „ujrzała światła dziennego”, albo też by ów rozmówca
                    ( np. polityk z PiS-u, Samoobrony czy LPR-u ) uchodził w oczach telewidzów
                    za osobę niekompetentną, bądź za „oszołoma”. Takim koronnym przykładem owych
                    pseudo-redaktorów są : Monika Olejnik, Tomasz Lis, Kamil Durczok, Piotr
                    Najsztub, Barbara Czajkowska i wielu innych, których z całą odpowiedzialnością
                    nazywam antydziennikarzami.

>>>I oczywiście masz dowody na to prawda?

Zdaję sobie sprawę z tego, że ich mocodawcy oczekują właśnie takich zachowań.

>>>Znowu wyssana z palca brednia

Odrębny rozdział tych programów – to dobór zapraszanych autorytetów ( pseudo-
                    autorytetów ), ekspertów ( pseudo-ekspertów ), którzy często są niekompetentni
                    w poruszanym temacie.

>>>Dowody?

Ale dla prowadzącego redaktora nie jest to ważne.
                    Ważne jest tylko to, że reprezentuje „poprawność polityczną” - zgodną z linią
                    prezentowaną przez prowadzącego.

>>>Dowody??

Prawo Kalego
                    W trakcie trwania kampanii parlamentarnej, jak i kampanii prezydenckiej –
                    Radio Maryja i TV Trwam kilkakrotnie zapraszała polityków z Platformy
                    Obywatelskiej, by w ramach audycji „Rozmowy niedokończone” zaprezentowali
                    słuchaczom i telewidzom program swojej partii, a przede wszystkim by
                    odpowiedzieli na pytania słuchaczy w tej audycji „na żywo”. Owi politycy
                    wyrazili zgodę, wszakże stawiając warunek, iż przyjadą do Torunia tylko
                    wówczas, gdy nie będą „odpytywani” przez telefonujących słuchaczy i telewidzów.
                    A teraz krótki test dla ciebie : - Jak myślisz ? – Czego się owi politycy
                    obawiali ze strony słuchaczy i telewidzów ???

>>>Może tego, że dzownią ludzie, którzy kłamią i bredzą? Rasistowskie treści od
                    słuchaczy własnie wielokrotnie pojawiały się na antenach tych mediów. Moge
                    udowodnić.

• doktor.1 Super kłamstwa i niewiedza y-y ! 05.02.06, 09:30
                      Po pierwsze :
                      Jeśli zwracasz się do mnie, to wypraszam sobie ironiczną odzywkę
                      per „doktorku” !!!
                      Nie jestem twoim równym „pampersiarzu” ! – A jeśli masz kłopot z odczytaniem
                      mojego nicku, to wynocha z forum.

Po drugie :
                      Przestań robić wodę z mózgu mnie i innym forumowiczom, bo za dobrze znam
                      te wasze kłamstwa !
                      PiS, Samoobrona i LPR powiadomiły media o konferencji prasowej, która tego dnia
                      miała się odbyć około godz. 17:15. Z kilkuminutowym opóźnieniem liderzy tych
                      partii przybyli do sali, więc o jakim złamaniu prawa bredzisz ???

Po trzecie :
                      Czy ty jesteś takim idiotą czy tylko udajesz twierdząc, że nie ma manipulacji
                      w mediach ???
                      A dlaczego twierdzisz, że ja jako obywatel RP, posiadający pełne prawa wyborcze
                      i odpowiednie kwalifikacje zawodowe, mający także półwieczne doświadczenie
                      życiowe - NIE MAM PRAWA oceniać mediów ( za które płacę ! ) pod względem
                      rzetelności i prawdziwości przekazu informacji ??? – Czy ty przypadkiem
                      nie jesteś psychicznym ??? Sąd natomiast reaguje wówczas, gdy wpłynie do niego
                      akt oskarżenia. A jak myślisz ? – Kto powinien zgłosić doniesienie o dokonaniu
                      przestępstwa do prokuratury ??? – Może ty ? – Ty odpadasz, bo masz bielmo
                      na oczach, także pewne ograniczenia umysłowe, bo nie widzisz jak specjaliści
                      od psychosocjotechniki robią spustoszenie w twoim umyśle.

Mam parę tysięcy dowodów, które archiwizuję od roku 1985, – początkowo
                      na kasetach audio i VHS, a od roku 1997 na CD i DVD. Przecież nie będę
                      ci tu „puszczał” tych nagrań. A poza tym wymagany byłby mój komentarz na
                      podbudowie faktograficznej. Więc jak ty sobie wyobrażasz przeprowadzenie
                      dowodowe tu na forum ? Na to potrzeba co najmniej 80 godzin czasu, byś zaczął
                      cokolwiek „kumać”, o co chodzi.
                      Twierdzisz, że nie masz dowodów, iż media manipulują ? – Nie dziwię się,
                      albowiem jesteś „cienki Bolek” w odbiorze przekazu ! Polecam bardzo dobrą
                      książkę ( jedną z wielu ), której treść oświeci twój umysł. O ile szybko
                      przyswoisz sobie jej treść, to może w końcu zaczniesz widzieć, jakie „numery”
                      socjotechniczne są stosowane. Książka ma tytuł „Media w ogniu propagandy”
                      autor – ks. bp prof. Adam Lepa. Już widzę twój ironiczny i szyderczy uśmiech
                      po tym, jak przeczytałeś, że autorem tej książki jest ksiądz biskup i w dodatku
                      profesor. A kto ma pisać o manipulacji ??? – Sami manipulatorzy ???

Po czwarte :
                      Patriotą jest ten, kto między innymi oprócz innych wartości – stawia na dobro
                      swojego kraju, priorytetowo traktuje interes narodowy. A tę osobę, która
                      szkodzi temu interesowi i wizerunkowi Polski i Polaków w świecie – po prostu
                      stara się wszelkimi prawnymi sposobami wyeliminować z życia społecznego
                      i politycznego, by nie dać możliwości jemu do dalszego szkodzenia Ojczyźnie.
                      Gdzie ty widzisz nienawiść ? – Może podasz te przykłady, co ???

Na pośmiewisko – jak piszesz to Polskę narazili między innymi ci,
                      którzy „wazelinując” eurofederastom przed akcesją do EU ( Kołakowski,
                      Truszczyński, Hubner, Miller, Kwaśniewski ), zgodzili się na tyle ustępstw,
                      że Polska po akcesji jest traktowana jako państwo drugiej kategorii.
                      Oczywiście zaraz mi wyjedziesz z tekstem : „a gdzie dowody ?” Są, nie martw
                      się. Kup sobie książki mojego autorstwa pt. „Europejskie Eldorado”
                      i „Eurokonstytucja – gwóźdź do trumny III RP”.
                      Natomiast jeśli chodzi o udowodnienie kłamstw, to napisz, jakiż to „radykalnych
                      kłamstw” dopuścił się o. T. Rydzyk ? ( nie rydzyk – jak napisałeś !!! – Miej
                      szacunek dla innych, to i inni będą cię szanowali !!! ).

Po piąte :
                      Tylko taki niedouczony jak ty nie wie, jakie obowiązki spoczywają na
                      dyrektorze !!! A pisałem ci wcześniej, że jesteś „pampersiarzem”, - więc jak
                      wyrośniesz z pampersów, to sam się przekonasz, czym się powinien zajmować
                      dyrektor. Oczywiście wiedzę tę pozyskasz z obserwacji, bo ty dyrektorem do
                      końca swojego życia nie zostaniesz z przyczyn oczywistych.
                      Jest rzeczą bezsporną, iż dyrektor rozgłośni czy TV ma możliwość wpływać
                      bezpośrednio na kształt, formę i treść przekazu, pomimo tego, iż funkcjonuje
                      Rada Programowa czy to w RM czy w TV Trwam. Nie nazywaj tego oddziaływania
                      kontrolą.
                      Ale media liberalne ( np. TVN ) podkreślając, iż RM i TV Trwam „należące
                      do imperium ojca Rydzyka” - miały w podtekście werbalnie wskazać telewidzom,
                      że o. T. Rydzyk jest właścicielem tej stacji, a dalej w „potoku” tej myśli
                      miały wzbudzić w umysłach telewidzów pytanie : „A skąd ten rydzyk miał tyle
                      kasy, że stać go na taką telewizję ???”. No i w domysłach tych podatnych
                      na manipulacje ludzi jest: ma kasę, bo pewnie okrada emerytki !!!
                      I to jest ewidentny przykład manipulacji. Skąd tobie o tym wiedzieć,
                      jak warczysz na książki, no – może za wyjątkiem jednej – autorstwa pani Rolling
                      pt. „Harry Potter i kamień piekielny” Chachachacha ???
                      Ty po prostu jesteś intelektualnym „miernotą”, ale za to lubisz się mądrzyć
                      na forum. A ja na takich jak ty nie pozostawiam „suchej nitki”
                      i jestem „cięty”. Nie czynię tego z żywienia nienawiści do ciebie, ale dlatego,
                      iż takim „mądrachełkom jak ty czasem „utarcie nosa” wyjdzie na zdrowie
                      i pobudzi w końcu uśpiony twój mózg.

Po szóste :
                      Jeśli nie widzisz różnicy między parafowaniem, a podpisaniem ? - To odsyłam cię
                      do podręcznika dla I kl. liceum do nauczania przedmiotu o nazwie "Wiedza
                      o Społeczeństwie". Z niego się dowiesz, jaka to różnica. Nie będę tu na forum
                      robił wykładu o elementarnych sprawach.

Jak jeszcze raz głąbie zarzucisz mi że łgam, to żebyś wiedział, - odszukam cię
                      po IP i powtórzysz to panom, którzy zapukają do twoich drzwi. Wierz mi – mam
                      takie możliwości. Wtedy zobaczysz, jak za rządów PiS-u działa wymiar
                      sprawiedliwości. Przeczytaj sobie art. 212 K.k.

Fundacja Lux Veritatis nie jest spółką Skarbu Państwa, ani też terenowym
                      organem administracji państwowej, by w obsadzaniu stanowiska dyrektora
                      rozpisywać konkurs. Zapisy prawne regulujące zasady funkcjonowania fundacji
                      nie nakazują obsadzania stanowisk na drodze konkursu.
                      Więc przestań wypisywać idiotyzmy, bo im więcej twojego tekstu przeczytałem,
                      tym bardziej zbiera mi się na wymioty !!

Po siódme :
                      Podaj, jakie to rasistowskie treści słyszałeś na falach RM. Najlepiej podaj
                      dzień, godz. nazwę audycji i autora tych słów.

P. S.
                      Odpowiedz tylko na moje pytania i więcej nie pisz do mnie.
                      Nie jesteś partnerem do dyskusji, -
                      musisz się jeszcze długo, długo edukować.
                      A zwroty typu : "ty", "tobie", "ci" świadomie napisałem małą literą,
                      albowiem obrażając innych i mnie - nie zasłużyłeś na mój szacunek.

qvovadis.eblog.pl/omnie.php
                      • y.y Re: Super kłamstwa i niewiedza y-y ! 05.02.06, 21:57
                        Po pierwsze :
                        Jeśli zwracasz się do mnie, to wypraszam sobie ironiczną odzywkę
                        per „doktorku” !!!
                        Nie jestem twoim równym „pampersiarzu” ! – A jeśli masz kłopot z odczytaniem
                        mojego nicku, to wynocha z forum.

>>>Możesz sobie wypraszać, tyle mnie obchodzi czy ci się to podoba czy nie, co
                        zeszłoroczny śnieg:) A z forum to sobie możesz wyganiać, takie dno jak ty to
                        może najwyżej poszczekać.

Po drugie :
                        Przestań robić wodę z mózgu mnie i innym forumowiczom, bo za dobrze znam
                        te wasze kłamstwa!
                        PiS, Samoobrona i LPR powiadomiły media o konferencji prasowej, która tego dnia
                        miała się odbyć około godz. 17:15. Z kilkuminutowym opóźnieniem liderzy tych
                        partii przybyli do sali, więc o jakim złamaniu prawa bredzisz ???

>>>Jak narazie to ty kłamiesz i bredzisz. Pakt "parafowano" na konferencji, na
                        którą zaproszono tylko media rydzyka, innych nie powinformowano. Dopiero druga,
                        zbojkotowana była dla wszystkich, gdzie "podpisywano". Więc to ty kłamiesz.

Po trzecie :
                        Czy ty jesteś takim idiotą czy tylko udajesz twierdząc, że nie ma manipulacji
                        w mediach ???
                        A dlaczego twierdzisz, że ja jako obywatel RP, posiadający pełne prawa wyborcze
                        i odpowiednie kwalifikacje zawodowe, mający także półwieczne doświadczenie
                        życiowe - NIE MAM PRAWA oceniać mediów ( za które płacę ! ) pod względem
                        rzetelności i prawdziwości przekazu informacji ??? – Czy ty przypadkiem
                        nie jesteś psychicznym ???

>>>Z nas dwóch tylko jeden jest psychiczny, ale to nie ja. Nigdzie nie
                        odbierałem nikomu do niczego prawa, radze nauczyć się czytać ze zrozumieniem.
                        Stwierdzenie, że ktoś bredzi albo klamie nie oznacza nakazu zaprzestania, nie
                        mam możliwości ani chęci niczego nikomu zakazywać, co najwyżej mogę się pośmiać
                        albo ocenić czyjąć wypowiedź, do czego z kolei ja mam prawo. Napisałem, że nie
                        do ciebie ani do polityków nalezy ocenianie rzekomej manipulacji mediów, i
                        związanego z tym łamania prawa poprzez nieinformowanie o konferencji. Polityk
                        nie ma prawa oceniać w ten sposób, nie tobie też oceniać rzekome
                        manipulatorstwo mediów i w związku z tym twierdzić, że moznaby w ten sposób
                        zapraszac albo nie. To jest, wyjaśnię, przenośnia sytuacyjna, taki związek
                        logiczny, ale mniejsza o to.

Sąd natomiast reaguje wówczas, gdy wpłynie do niego
                        akt oskarżenia. A jak myślisz ? – Kto powinien zgłosić doniesienie o dokonaniu
                        przestępstwa do prokuratury ??? – Może ty ? – Ty odpadasz, bo masz bielmo
                        na oczach, także pewne ograniczenia umysłowe, bo nie widzisz jak specjaliści
                        od psychosocjotechniki robią spustoszenie w twoim umyśle.

>>>Twoje opinie na temat mojego stanu psychiki czy inteligencji niestety
                        niekoniecznie mnie obchodzą, bo słabe masz komepetencje do takich ocen (ale ja
                        rozumiem, skoro się nie ma argumentów ad rem, to walimy ad hominem, to już
                        satry zwyczaj moherowej hałastry) jako intelektualna i klamliwa miernota. A co
                        do sądu, to polecam jeszcze raz: czytać ze zrozumieniem. Czy media manipulują
                        może stwierdzić sąd. Skoro masz tyle "dowodów" to możesz złożyć zawiadomienie.
                        Podobnie politycy PiSu, którzy oczywiście chętnie twierdzą, że prawie wszystkie
                        media manipuluja, ale jakoś dowodów na to nie pokazują. Gdyby sąd orzekł, że
                        media mówią nieprawdę w jakiejś sprawie, to mógłby nakazać sankcje, wtedy zaś
                        politycy pis mieliby uzasadnienie przynajmniej. A tak to mają stek bzdur i
                        kłamstw.

Mam parę tysięcy dowodów, które archiwizuję od roku 1985, – początkowo
                        na kasetach audio i VHS, a od roku 1997 na CD i DVD. Przecież nie będę
                        ci tu „puszczał” tych nagrań. A poza tym wymagany byłby mój komentarz na
                        podbudowie faktograficznej. Więc jak ty sobie wyobrażasz przeprowadzenie
                        dowodowe tu na forum ? Na to potrzeba co najmniej 80 godzin czasu, byś zaczął
                        cokolwiek „kumać”, o co chodzi.

>>Tak, tak, oczywiście. Wiem, ale nie powiem:) Powala mnie głebia argumentacji
                        i dowody. Napisać oskarżenia każdy potrafi, a takich rydzykowych tropicieli
                        teorii spiskowych i wszechobecnego spisku żydomasonerii już słyszałem co to
                        mają te "dowody" ale oczywiście jak przychodzi co do czego, to o proszę, jakoś
                        ich nie pokazują. A oglądac nie trzeba. Można tu napisać faktografię, który
                        program, kiedy, jak, co. Można też umieścić gdzieś w sieci kawałek programu w
                        formacie avi albo mpeg, do 10% w celach niekomercyjnych nie jest lamaniem prawa
                        autorskiego. To nie jest trudne, ale oczywiście ja rozumiem, w Polsce istnieją
                        dziesiątki "arhciwów" tzw. "badaczy" ale jakoś nikt ich nigdy nie widział.

Twierdzisz, że nie masz dowodów, iż media manipulują ?

>>>Nie, twierdzę, że ty nie masz i chce abyś podał, bo jak narazie jedynie są
                        gołosłowne brednie. Polecam czytanie ze zrozumieniem po raz 3. resztę tego
                        paragrafu pominę litościwym milczeniem, po raz kolejny zwracając uwagę, że
                        mylisz mnie z kims kogo obchodzą twoje szczekania wobec mnie personalnie.

Po czwarte :
                        Patriotą jest ten, kto między innymi oprócz innych wartości – stawia na dobro
                        swojego kraju, priorytetowo traktuje interes narodowy.

>>Tak, to prawda, niesamowite, zgadzam się!:)

A tę osobę, która
                        szkodzi temu interesowi i wizerunkowi Polski i Polaków w świecie – po prostu
                        stara się wszelkimi prawnymi sposobami wyeliminować z życia społecznego
                        i politycznego, by nie dać możliwości jemu do dalszego szkodzenia Ojczyźnie.
                        Gdzie ty widzisz nienawiść ? – Może podasz te przykłady, co ???

>>>Tak, to też prawda. O ile udowodni się że jakas osoba szkodzi, a nie kłamie
                        na ten temat, co ma miejsce w przypadku moherowej hołoty. Przykłady? Prosze
                        bardzo:

Na przykład powtarzanie tez ze sfabrykowanego wywiadu B. Geremka z H. Krall, w
                        którym Geremek oświadcza, że nienawidzi Polaków:
                        "(...) Teraz powiem, może mnie usłyszy pan Geremek. Pan Geremek kiedyś się
                        wypowiedział dziennikarce, że "nienawidzę Polaków". Bo ona się pyta "nie lubi
                        pan?", a mówi [Geremek] "nieściśle, ja ich nienawidzę"! Tak! I jak można było
                        powierzyć takiemu człowiekowi tak ważną funkcję ministra spraw zagranicznych?
                        Czy on godnie będzie reprezentował? I tak są inni: pan Michnik, pan Kuroń i
                        inni. (31 VIII 2002 22:21, inż. A. Szablewski)

Wyjaśnienie: rzekomy "wywiad" Bronisława Geremka dla Hanny Krall został
                        wymyślony przez Służbę Bezpieczeństwa jeszcze w latach 80-tych i nigdy nie miał
                        miejsca. Alina Grabowska pisze o tym przy okazji omawiania innych fałszywek
                        rodem z PRL. Tekst "wywiadu" jest dostępny m.in. tu. Hanna Krall pisała o
                        fałszywce w "Gazecie Wyborczej" z 27-28 XII 1997 r.

Drugi przykład: "(...) Jeziorański to przestępca, przegrał procesy, rabował
                        mienie żydowskie. [...] P. Jeziorański nie lubi Polaków, chyba z racji swojego
                        pochodzenia. (2 IX 2002, 00:47, A. L. Szcześniak w audycji "Przemyślenia o
                        konsekwencjach wojny w życiu społecznym" prowadzonej przez o. Janusza Dyrka)
                        Jeziorański za Unią Europejską - pętla komuś na szyi zaczyna się zaciskać. (13
                        XII 2002, 00:47, o. Janusz Dyrek)
                        Kilkakrotne wypowiedzi J. R. Nowaka, np. "Bo były też takie tłumaczenia
                        sugerujące, że właśnie strach przed szantażem z powodu tej roli w czasie wojny,
                        w pierwszych latach wojny, spowodował, że właśnie za Nowaka-Jeziorańskiego
                        Wolna Europa po 68 r. została w szczególnym stopniu zdominowana przez
                        emigrantów byłych komunistów pochodzenia żydowskiego." (29 VI 2002, 23:27, w
                        rozmowie z C. Pogonowskim, audycja z o. J. Cydzikiem)

Wyjaśnienie: to fałszerstwo Służby Bezpieczeństwa pochodzi jeszcze z lat 70-
                        tych. Alina Grabowska pisze o nim przy okazji omawiania innych fałszywek rodem
                        z PRL. Pisze też o tej prowokacji w swoich wspomnieniach "Polska z oddali" sam
                        Jan Nowak-Jeziorański. A. L. Szcześniak dodaje to tego swój wkład: Nowak-
                        Jeziorański w dodatku jest Żydem. Nigdy nie było dowodów potwierdzających
                        zarzuty, są
                        • y.y Re: cdn 05.02.06, 21:58
                          I to jest ewidentny przykład manipulacji. Skąd tobie o tym wiedzieć,
                          jak warczysz na książki, no – może za wyjątkiem jednej – autorstwa pani Rolling
                          pt. „Harry Potter i kamień piekielny” Chachachacha ???

>>>Żebyś ty jeszcze znał poprawnie ten tytuł, mniej bys sie ośmieszał:))

Ty po prostu jesteś intelektualnym „miernotą”, ale za to lubisz się mądrzyć
                          na forum. A ja na takich jak ty nie pozostawiam „suchej nitki”
                          i jestem „cięty”. Nie czynię tego z żywienia nienawiści do ciebie, ale dlatego,
                          iż takim „mądrachełkom jak ty czasem „utarcie nosa” wyjdzie na zdrowie
                          i pobudzi w końcu uśpiony twój mózg.

>>>Ojejku, już sie schowałem w kącie i pisze list kondolencyjny do samego
                          siebie, bo mściciel doktorek nadchodzi i ja już po prostu będę mial koszmary do
                          końca życia, że mi dogadał na forum, bo przecież całe moje życie kręci sie
                          wokół tego, aby na forum być górą i ja traktuje to tak poważnie, aaaa!!!:) Idź
                          sie leczyć, pogromco:)

Po szóste :
                          Jeśli nie widzisz różnicy między parafowaniem, a podpisaniem ? - To odsyłam cię
                          do podręcznika dla I kl. liceum do nauczania przedmiotu o nazwie "Wiedza
                          o Społeczeństwie". Z niego się dowiesz, jaka to różnica. Nie będę tu na forum
                          robił wykładu o elementarnych sprawach.

>>>Znowu nie rozumiesz tekstu. Ja pisze o tym, że zgodnie z literą prawa umowa
                          jest ważna tylko wtedy kiedy sie ja podpisuje, a ty o jakichś różnicach
                          bredzisz.

Jak jeszcze raz głąbie zarzucisz mi że łgam, to żebyś wiedział, - odszukam cię
                          po IP i powtórzysz to panom, którzy zapukają do twoich drzwi. Wierz mi – mam
                          takie możliwości. Wtedy zobaczysz, jak za rządów PiS-u działa wymiar
                          sprawiedliwości. Przeczytaj sobie art. 212 K.k.

>>>ROTFL!! (rolling on the floor laughing, FYI: czyli for your information) po
                          prostu juz uciekłem!:) Ależ ja się boję:) Buahaha, to przebiło wszystko co do
                          tej pory widziałem!!! Rewelka!:)))) Po IP mnie znajdzie i naśle "panów",
                          huehue. Żałosny chłopczyku, możesz mi nagwizdać. Żebyś ty jeszcze znał kodeksy
                          z których podajesz paragrafy, może byś mniej bredził. Ale pozwolę sobie
                          przypomnieć:

Pomówienie nie jest przestępstwem zniesławiającym, jeżeli mieści się w ramach
                          prawa do krytyki. 1. Gdy zarzut uczyniony został niepublicznie nie ma
                          zniesławienia, jeżeli był on prawdziwy. Przeprowadzenie dowodu prawdy powoduje
                          brak przestępstwa (art. 213 § 1). 2. Gdy zarzut był uczyniony publicznie, nie
                          ma zniesławienia, gdy zarzut jest prawdziwy a ponad to służy obronie społecznie
                          uzasadnionego interesu (art. 213 § 2).

Zyczę szczęścia w udowadnianiu, że po pierwsze słowo którego uzyłem podlega pod
                          zniesławienie (Łgarz), poza tym, że pisałem nieprawdę, po trzecie, mi będzie
                          łatwo udowodnić, że napisałem co napisałem w ramach walki z kłamstwem i
                          treściami nienawistnymi:) Więc zycze owocnych bredni w dalszym ciągu:)) Aha:
                          łgasz! łgasz! łgasz!

Fundacja Lux Veritatis nie jest spółką Skarbu Państwa, ani też terenowym
                          organem administracji państwowej, by w obsadzaniu stanowiska dyrektora
                          rozpisywać konkurs. Zapisy prawne regulujące zasady funkcjonowania fundacji
                          nie nakazują obsadzania stanowisk na drodze konkursu.
                          Więc przestań wypisywać idiotyzmy, bo im więcej twojego tekstu przeczytałem,
                          tym bardziej zbiera mi się na wymioty !!

>>>Mało mnie to obchodzi niestety. Sam zacząłeś o konkursach, to do siebie miej
                          pretensje.

Po siódme :
                          Podaj, jakie to rasistowskie treści słyszałeś na falach RM. Najlepiej podaj
                          dzień, godz. nazwę audycji i autora tych słów.

>>>Prosze bardzo:

1) "Czytałem ["Protokoły mędrców Syjonu"], bardzo ciekawa lektura, niektórzy
                          mówią że autentyczne, inni że nie, ja nie jestem specjalistą doświadczenie
                          wskazuje że są w środowiskach żydowskich takie grupy." (19 VII 2002 01:26, A.
                          Macierewicz odpowiadając na pytanie słuchacza w audycji "kryzys rządu czy
                          formacji komunistycznej" prowadzonej przez o. T. Rydzyka)

Wyjaśnienie: "Protokoły mędrców Syjonu" to słynne fałszerstwo carskiej policji
                          politycznej "Ochrany".
                          Cała historia "Protokołów": polish-jewish-heritage.org/Pol/madry.htm

2) słuchaczka: "Jeżeli w tym [polskim] narodzie prezydentem może być człowiek
                          żydowskiego pochodzenia, jeżeli marszałkiem Sejmu polskiego jest też [człowiek]
                          żydowskiego pochodzenia - to w tym narodzie nie ma antysemityzmu"; o.
                          prowadzący: "starają się zbić interes"; słuchaczka: "gromadźmy materiały
                          potwierdzone notarialnie [o pomocy Żydom] i z tego kiedyś zrobimy użytek"
                          [faktycznie RM wydało książkę o pomocy Żydom] ...; słuchaczka: "podają, że
                          zginęło 3 mln żeby dostać większe odszkodowania, a zginęło 1,4 mln. Jest
                          nieprawdą, Żydzi uciekli do Ameryki, wiedzieli, że będzie wojna, bo oni tę
                          wojnę wywołali."; o. prowadzący: "dziękuje pani" (4 VI 2002 01:15)

Wyjaśnienie: Niewprawny słuchacz może nie rozumieć co to za "ktoś" starający
                          się wg. prowadzącego audycję zbić interes i kogo dotyczą słowa
                          słuchaczki "podają, że ...". Autor tego opracowania też nie ma pewności. W
                          pierwszym wypadku jest mowa też o Żydach, jak w całym dialogu, w drugim zapewne
                          też o Żydach albo o innych wrogach, ich wspierających.

Mogę dalej, dużo tego jest:)

P. S.
                          Odpowiedz tylko na moje pytania i więcej nie pisz do mnie.
                          Nie jesteś partnerem do dyskusji, -
                          musisz się jeszcze długo, długo edukować.
                          A zwroty typu : "ty", "tobie", "ci" świadomie napisałem małą literą,
                          albowiem obrażając innych i mnie - nie zasłużyłeś na mój szacunek.

>>>Po pierwsze, znowu mylisz mnie z kims kogo obchodzę te dyrdymały ad
                          hominem:) Po drugie, nie ty mi będziesz mówił, kto jest partnerem do dyskusji i
                          chyba coś ci się pomyliło w swej megalomańskiej nie znoszącej sprzeciwu i
                          zawsze prawdziwej głowie i ubzdurałeś sobie, że traktuję cię jak partnera do
                          czegokolwiek. A na szacunek, wielkie litery to sobie trzeba zsłuszyć, a jak
                          dotąd od początku niestety nie zaslużyłeś, to nie dostałeś:)
                          Dobranoc:)
                          • kung Re: o doktor.1 06.02.06, 10:07
                            Wiesz z doktorkiem rozmowa jest jak z kłamcą i oszczercą. Facet tworzy spiskowe teorie dziejów, poczytaj jego blog (qvovadis.eblog.pl) a uśmiejesz się, szczególnie z jego wpisu na qvovadis.eblog.pl/glowna_notki.php?czas=200511.

Wiesz udowodniłem facetowi że potrafi jedynie rzucać oszczerstwa.
                            Przestał odpowiadać na moje pytania pisząc że on wie lepiej jak było.

Na swoim blogu dokonałem wpisu, jak i wiele innych osób przede mną. I tak jak sądziłem i napisałem mu w komentarzu, usunął moje niewygodne mu komentarze.
                            Na miejsce wstawił, bardzo chwalebny dla niego opis. :)

Nie trać czasu na dyskusje z człowiekiem, który być może jest rozżalonym na życie samotnym emerytem, co siedzi w domu, słucha jedynego radia maRYJA i jednej słusznej linii politycznej jojca RYJdzyka. Kiedyś walczył z Komuną więc i teraz potrzebował sobie znaleźć wroga na którym mógłby uwiesić swoje żale.

Pozdrawiam,

• maedma Re: do y;y 07.02.06, 07:18
                            Brawo, brawo i jeszcze raz brawo !
                • historyk12 Re: Do manonfire ! 05.02.06, 02:58
                  soulworm popieram. Duża kaczka to s-PiS-działy palant. O małej kaczce nie
                  napiszę co myślę, bo za prezia faktycznie teraz będą oddawać do sądu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka