Dodaj do ulubionych

Dziura w ustawie o becikowym

07.02.06, 08:55
Myślałem, że jak PO za czymś gardłuje z takim przekonaniem to można ufać, że
wszystko jest załatwione profesjonalnie...
Obserwuj wątek
    • piwi77 Czy trzeba zaraz z gory zakladac, ze wszyscy sa 07.02.06, 09:00
      nieuczciwi?
      • ab554 Re: Czy trzeba zaraz z gory zakladac, ze wszyscy 07.02.06, 09:03
        piwi77 napisał:

> nieuczciwi?
        1000 zl to duzo , wiec moga sie pokusic , niestety.Artykul krytykuje ustawe ,
        winni sa wszyscy , tylko nie PO.
        • atomm oto mamy bubel w wykonaniu LPR 07.02.06, 09:40
          Poprzednicy albo udaja glupich albo skleroza ich nie boli...
          Od kiedy to becikowe bylo pomyslem PO??
          Z tego co ja pametam to wspolny projekt PiS i LPR ktore w koncu sie nie
          dogadaly i uchwalono dwie uchwaly...
          Ale moze oficjalna historia sie tak szybko zmienia ze czlowiek juz za nia nie
          nadaza....
          • parob są 2 ustawy o becikowym.jedna PiSu i 2-LPR-PO 07.02.06, 12:54

• ascasc Hahahaha, znowu wina PO! Galba, jestes niesamowity 07.02.06, 09:42
          • dryo Re: Hahahaha, znowu wina PO! Galba, jestes niesam 07.02.06, 10:05
            Tym razem ma cześciową rację (aż dziwne). Ale ci co zagłosowali "za", powinni
            wiedzieć, za czym głosują. Przecież to ich praca.
            • bojownik_syjamski Bzdura 07.02.06, 13:00
              poslowie nie musza wiedziec za czym glosuja. W PiS-ie obowiazuje dyscyplina
              partyjna i zle zaglosowanie moze skonczyc sie szykana czarnej owcy. Przywodca
              mowi, reszta maluczkich glosuje. Bierni ale wierni.
    • 1309alek Dziura w ustawie o becikowym 07.02.06, 09:02
      Kto to jest posel Manka ,tak biedny pracowal w trudnych warunkach/budowa
      koalicji/,ze sie biedny pogubil,teraz bedzie znow naprawa,a ja sobie nie
      zycze bys robil buble za moje i innych podatnikow pieniadze.Idz do pracy
      fizycznej moze zbierac malze!
    • puuchatek Re: Dziura w ustawie o becikowym 07.02.06, 09:06
      PO dała d... jak rzadko, zrobiła z seibie debili. Natomiast nie zapominajmy, drogi Galbo, że to Twój ukochany PiS wziął sobie na koalicjanta partyjkę, która całe to g... wymyśliła. Więc się nie pusz i nie ciesz, że ionni robią źle.
      • miguell DZIURA 07.02.06, 09:53
        Po pierwsze to nie PO przygotowała projekt
        Po drugie jeżeli to wszystko ma rąbnąć jak w Argnetynie to lepiej wcześniej niż
        później.
    • myristicin becikowe=alkoholowe menele precz! 07.02.06, 09:13
    • brokowisko Rejestracja SEKT duzo latwiejsza (PiS) 07.02.06, 09:14
      Ja TRWAM w przekonaniu , ze to tylko sen (IV republika zakompleksionych
      kolesiow)
      • sansibar Re: Rejestracja SEKT duzo latwiejsza (PiS) 07.02.06, 11:02
        brokowisko napisał:

> Ja TRWAM w przekonaniu , ze to tylko sen (IV republika zakompleksionych
        > kolesiow)

Żebyś ty biedaku jeszcze wiedział co dokładnie oznacza słowo kompleks.
    • jimmyjazz PO? 07.02.06, 09:17
      galba napisał:

> Myślałem, że jak PO za czymś gardłuje

Jak to PO? Kaziu w TV powiedział że ustawa o beciokowym jest realizowana
      zgodnie z obietnicami przedwyborczymi PISu :))) Ale jaja, już pisuarczyki same
      nie wiedzą co mówic.
      • siersciuchspenetrowany Tak PO!!! Niestety. 07.02.06, 09:34
        • jimmyjazz Re: Tak PO!!! Niestety. 07.02.06, 09:39
          To czemu Kaziu powiedział w TV że ta ustawa to wypełnianie obietnic
          przedwyborczych przez PIS? Przecież projekt ustawy został zgłoszony przez LPR -
          koalicjanta PISu.
          • k_r Re: Tak PO!!! Niestety. 07.02.06, 10:40
            nie znasz zasady?
            Jak dobrze to nasz pomysł a jak złe to ich?
          • melisa-bb Re: Tak PO!!! Niestety. 07.02.06, 11:33
            Słyszałam wypowiedzi polityków P. Obrażonych ,że PIS nie chciał sie wywiązać ze
            swoich zobowiazań i dlatego PO zagłosowała na becikowe.Nie wiedzieli bidulki na
            co głosują.Tak to jest jak sie chce zrobić komuś na złość samemu sie wpada w te
            sidła.
            • jimmyjazz Re: Tak PO!!! Niestety. 07.02.06, 12:56
              melisa-bb napisała:

> Tak to jest jak sie chce zrobić komuś na złość samemu sie wpada w te sidła.

Sidła musi ktos zastawić. Coś wiesz na ten temat?
    • pinia1a Bubel prawny. 07.02.06, 09:19
      Od kiedy ojciec ma prawo do "becikowego" ?
      Dziecko mimo wszystko rodzi matka i wyłącznie ona powinna mieć do
      niego /"becikowego"/ prawo.
      To nie jest to samo co zasiłek rodzinny!
      Jedynie w przypadku gdy matka umrze przy porodzie, ojciec powinien przejąć
      prawo do tego świadczenia.
      Tak powinno być zagwarantowane w ustawie a nie inaczej!
      I "becikowe" powinny dostawać tylko niezamożne matki i koniec.
      • mrkmrk Re: Bubel prawny. 07.02.06, 10:44
        od wejścia w życie ustawy .... :)))

pinia1a napisała:
        > Od kiedy ojciec ma prawo do "becikowego" ?
        • katmoso Re: Bubel prawny. 07.02.06, 11:16
          czyli bierze becikowe i sie ulatnia. kto sprawdzi, czy faktycznie łoży na
          dziecko. rząd daje becikowe w ciemno, a alimenty w tym kraju nadal są
          nieściągalne.
    • e-qwerty Re: Dziura w ustawie o becikowym 07.02.06, 09:30
      PO gardłowała za ustawą rządową, aby PIS nie robił z gęby (i galby) cholewy!
      • gigok BECIKOWE! 07.02.06, 11:08
        Wogóle to te cale becikowe to jeden wielki, gigantyczny błąd!

Zamiast uprawiać rozdawnictwo (które i tak nie przyniesie ŻADNEGO efektu, no
        moze przez 2-3tyg.jakas lekka pomoc) należałoby zainwestowac te pieniadze w
        zwalczanie bezrobocia - przeciez gdyby społeczeństwo znalazło nowe miejsca pracy
        jednocześnie pieniądze znalazłyby się i obeszloby sie bez bezmyslnych beciokowych!

Becikowe wiec, uważam, to jeden wielki chwyt marketingowy ekipy karłów-kaczek.
    • wmp1234 Gazeta uprawia czarna propagande 07.02.06, 09:36
      Rzeczywiscie masz racje. To nie sama LPR przeforsowala te ustawe wbrew glosom
      PIS-u, ale do spólki m.in. z PO. Zreszta politycy PO nie robili z tego wtedy
      wiekszego problemu a wrecz traktowali to jako swoj sukces. Szkoda, ze w naszych
      mediach, zamiast obiektywnych informacji, mamy tak czesto do czynienia z
      prymitywna propaganda. Czyzby liczono na marna pamiec czytelnikow?
    • mrkmrk Re: Dziura w ustawie o becikowym 07.02.06, 09:36
      zgodnie z ustawa a wiec polskim prawem moge uczciwie dostac 2000 wiec dlaczego mam ich nie wziac??? czy tak zwane luki w rpawie sa tlyko dla bogatych???
      • jimmyjazz Re: Dziura w ustawie o becikowym 07.02.06, 09:42
        mrkmrk napisała:

> zgodnie z ustawa a wiec polskim prawem moge uczciwie dostac 2000 wiec
        > dlaczego

Uczciwie? Przecież jak bierzesz jedno becikowe to składasz oświadczenie że nie
        pobrałeś już gdzieś indziej. Więc jak składasz wniosek o drugie to kłamiesz i
        nie jesteś uczciwy. To że się fizycznie da nie oznacza że jesteś uczciwy.
        Samochód sąsiadowi też się da ukraść.
        • tymon99 Re: Dziura w ustawie o becikowym 07.02.06, 09:47
          jimmyjazz napisał:

> Uczciwie? Przecież jak bierzesz jedno becikowe to składasz oświadczenie że nie
          > pobrałeś już gdzieś indziej. Więc jak składasz wniosek o drugie to kłamiesz i
          > nie jesteś uczciwy

Ja nie pobrałem. Matka dziecka może i pobrała, ale mi nie powiedziała..
          • siersciuchspenetrowany Re: Dziura w ustawie o becikowym 07.02.06, 09:49
            Jestem przeciw "bełcikowemu", ale...

1. Przypada 1x1000 PLN na dzieciaka. Więc jeśli ojciec/matka podpisują
            zobowiązanie, że nigdzie indziej nie ubiegają się o kaskę to, w razie
            udowodnienia im czegoś przeciwnego, można ich pociągnąć do odpowiedzialności za
            poświadczenie nieprawdy/wyłudzenie itp.

2. Jeśli dziecko ma ojca to musi też mieć matkę, prawda? A żeby otrzymać
            pieniądze trzeba się udać do miejsca zameldowania. Czyli takowe trzeba mieć.
            Więc wystarczy, żeby facet, w przypadku, gdy matka jest zameldowana gdzieś
            indziej, poświadczył gdzie. Potem wystarczy telefon do odpowiedniej gminy z
            zapytaniem czy owa kobieta składała wniosek.

Dziwię się jak głupi bo u nas w Polsce jest tak, że jak nie ma specjalnej
            instytucji do każdej pierdoły to nic nie działa. To jakaś pozostałość jeszcze z
            zaboru rosyjskiego, chyba. Nie myśleć, tylko wykonywać to, co na papierku. Zero
            inicjatywy bo przyjdzie rewizor i stłucze po pysku.
            • mrkmrk Re: Dziura w ustawie o becikowym 07.02.06, 10:39
              przypada 1000 dla matki i 1000 dla ojca pod warunkiem ze nie kmieszkaja wpsolnie (różne gminy) nikt nie poswiadcza nie prawdy !!! wiec trzeba sie zameldować u rodziców/zmajomych i drugi 1000 calkowicie legaklnie i zgodnie z prawem ... a ze prawo tworza idioci to inna sprawa, jakby byl przepis ze rodzice placa 2 razy napewno urzednicy dokaldnie by wyegzekwowali

siersciuchspenetrowany napisał:
              > Jestem przeciw "bełcikowemu", ale...
              >
              > 1. Przypada 1x1000 PLN na dzieciaka. Więc jeśli ojciec/matka podpisują
              > zobowiązanie, że nigdzie indziej nie ubiegają się o kaskę to, w razie
              > udowodnienia im czegoś przeciwnego, można ich pociągnąć do odpowiedzialności za poświadczenie nieprawdy/wyłudzenie itp.
              >
              • jimmyjazz Re: Dziura w ustawie o becikowym 07.02.06, 10:46
                mrkmrk napisała:

> przypada 1000 dla matki i 1000 dla ojca pod warunkiem ze nie kmieszkaja
                > wpsolnie (różne gminy) nikt nie poswiadcza nie prawdy !!!

Becikowe przysługuje na dziecko, a nie na każdego jednego rodzica. To co z tego
                że się da. Jak ci żona nie powiedziała to tylko świadczy o rodzienie.

Mentalność Kalego. A potem się dziwicie że jest jak jest, jak sami kradniecie.
                • mrkmrk Re: Dziura w ustawie o becikowym 07.02.06, 10:50
                  jimmyjazz napisał:
                  > Becikowe przysługuje na dziecko, a nie na każdego jednego rodzica.

prawie masz racje, przysluguje na dziecko ale kazdy z rodziców może sie starać .... posełki zapomniały że żeby było dziecko to potrzeba dwojga....:)))
          • mrkmrk Re: Dziura w ustawie o becikowym 07.02.06, 10:43
            dokładnie z ust mi wyjąłeś, dzieki :)))

tymon99 napisał:
            > jimmyjazz napisał:
            > Ja nie pobrałem. Matka dziecka może i pobrała, ale mi nie powiedziała..
        • szatan33 Re: Dziura w ustawie o becikowym 07.02.06, 10:29
          Najgorzej jak ktoś nie czyta właściwie ustawy ewentualnie artykułu. Baranie
          zrozum, że ojciec bierze "becikowe" w jednej gminie i podpisuje oęwiadczenie,
          że nie będzie się starał o becikowe w innym miejscu. W świetle prawa on jako
          ojciec nie stara się w innej gminie o "becikowe". Robi to jego żona, która ma
          do tego takie samo prawo. No cóż, ustawa powinna być sprawdzona merytorycznie
          przez zespół prawników odpowiednio do tego przygotowanych. Nie dziwcie się
          zatem, że jak jakiś oszołom oderwany granatem od pługa przygotowuje ustawę, a
          pozostali (jak kupa baranów) bezkrytycznie to przyjmują. Ale to dopiero
          początek.
          • jimmyjazz Mentalność Kalego. 07.02.06, 10:43
            szatan33 napisała:

> W świetle prawa on jako ojciec nie stara się w innej gminie o "becikowe".
            > Robi to jego żona, która ma do tego takie samo prawo.

To jest właśnie uczciwośc po polsku. A potem się dziwicie, że jest jak jest, że
            politycy kradną. A oni poprostu są tacy sami jak ten naród.
            Mentalnośc Kalego.
          • mrkmrk Re: Dziura w ustawie o becikowym 07.02.06, 10:56
            tak ... papierki papierki przynosic grozmadzic a i tak ich nikt nie czyta ... a mozna by cała sprawe zalatwic przy wydawaniu akty urodzenie i po krzyku ... tak samo jak zabawa w 1% trzeba robic przelewy, trzymac, dowody wpłaty, obliczac, odpisywac, czekac na zwrot ... a wystarczylo by tylko podac nazwe instytucji na picie ze strony ministerstwa .... a rzebyście utoneli w tych papierzyskach!!!! :)))
        • mrkmrk Re: Dziura w ustawie o becikowym 07.02.06, 10:46
          ej jimmy ten samochód to chyba do prawa autorskiego nie pokręcilo ci się? .... policz do 10 uspokoj sie ty tem mozesz mieć dzieci :))))
          jimmyjazz napisał:
          > Samochód sąsiadowi też się da ukraść.
          >
        • jacoxl TO RZĄD DAJE DUPY!!!!! 07.02.06, 11:32
          Do ustawy zawsze są akty wykonawcze wydawane przez
          właściwego minstra!!!!!!!!!
          Jeśli jakiś baran w ministerstwie nie przewidział tego
          (może specjalnie) kształtując sposób postępowania przez samorządy
          przy weryfikacji wniosków, to jest za to winna PO.
          Gratuluję kaczej logiki.
          Wszystko obrócić i zamieszć do tego stopnia, że nie ważne,
          że mu ukradli - ale że jest zamieszany w kradzież!!!
          • parob ustawa jest aktem wyższej rangi, w niej jest zapis 07.02.06, 12:56
            o takiej możliwości.
    • zingy Re: Dziura w ustawie o becikowym 07.02.06, 09:48
      Gdybym była mamą to podziękowałabym gazecie za podpowiedź, jak podwoić
      becikowe ;) Tysiące rodziców są na pewno wdzięczne i z chęcią skorzystają z tej
      luki.
    • nauma Re: Dziura w ustawie o becikowym 07.02.06, 09:52
      Galba coraz bardziej mi się podoba. Nawet jak PO umożliwia realizację
      przedwyborczych obietnic partii rządzących (przypomnę: przed wyborami była mowa
      tylko i wyłącznie o becikowym dla każdego dziecka), to robi źle :)
    • siersciuchspenetrowany PO! 07.02.06, 09:56
      "...Dlatego zdumiewa postawa Platformy Obywatelskiej, która w zamian za
      przyśpieszenie wyborów prezydenta Warszawy, zdecydowała się poprzeć LPR-owski
      projekt rozszerzenia świadczeń dla noworodków. Oznacza to, że PO żegna się z
      polityką rozumianą jako poczucie odpowiedzialności i realizację własnego
      programu. Uścisk ręki Donalda Tuska i Marka Kotlinowskiego po głosowaniu
      świadczy, że cała polska polityka zamieniła się w doraźne gry i gierki, w
      których nie chodzi o dobro państwa, lecz o uzyskanie najlepszych pozycji
      przetargowych i schlebianie różnym grupom potencjalnych wyborców. Oczekiwałem,
      że przegrana wyborcza z PiS pozwoli PO na stworzenie opozycji patrzącej w
      przyszłość i myślącej kategoriami państwa.

To oczekiwanie zostało w czwartek zwinięte w becik.

Jan Lityński
      Partia Demokratyczna – demokraci.pl "

demokraci.pl/index.php?do=news&navi=0001,0001&id=1585
      Pozdrawiam.
      • j.martinez Re: PO! 07.02.06, 11:03
        Hehe, najśmieszniejsze, że ostatecznie to LPR wydymał PiS i PO. Nie masz
        stratego nad platformersa <rotfl>
    • vortex21 Typowe, oszukać, to typowe dla polaków... 07.02.06, 09:59
      Ktoś, kto idzie i składa oświadczenie że nie stara się o wypłatę 'becikowego' w
      innym rejonie a następnie idzie do innej gminy robiąc to samo, oświadcza
      nieprawdę! To jest czyn karalny!
      • irekj0 Re: Typowe, oszukać, to typowe dla polaków... 07.02.06, 10:13
        A gdzie tu oszustwo? Ojciec oświadcza, że nie stara się o becikowe w innym
        miejscu i to jest prawda. O becikowe w innym miejscu stara się matka.
    • seppuku Re: Dziura w ustawie o becikowym 07.02.06, 10:01
      galba napisał:

> Myślałem, że jak PO za czymś gardłuje z takim przekonaniem to można ufać, że
      > wszystko jest załatwione profesjonalnie...
      To znowu kot Jarka K. Czy ty galba masz nas za przygłupów z PiS-u?. Słuchanie
      radia ryja i tv plwam odmóżdża- becikowe to pomysł PO?. PogratulowaC
      bezczelności - Jarek K. to twój guru w kłamstwie i bezczelności.
    • edys1 Ktoś szuka dziury w całym, bo: 07.02.06, 10:04
      jeśli ja i mąż weźmiemy becikowe w dwóch miejscach, to ktoś z urzędników bardzo
      łatwo moze się tego dopatrzeć i sprawdzić - a wtedy grozi mi odpowiedzialność
      karna. Pewnie, wyłudzić można wszystko, ale są za to kary, a o tym już
      tendencyjny artykuł nie wspomina. Ja wolałabym nie ryzykować, bo sprawa szybko
      wypłynie (choćby teraz, kiedy zacznie się już sprawdzać w obu miejscach -
      władze szybko wytropią kto dokonał nadużycia). Moze weźmy się za ważniejsze
      polskie sprawy, hm...? I moze wykażmy nieco dobrej woli i własnego
      zaangazowania, zamiast non stop krytykować jakieś berety - ludzie, obudźcie
      się! To MY tworzymy Polskę, nie mozemy siedzieć w domu i gdakać że wszystko
      jest be.
    • pawel26wawa Re: Dziura w ustawie o becikowym 07.02.06, 10:08
      Galba dałbyś spokój. Lepiej odpowiedz na to dlaczego Twój ukochany PiS ma w tylnej częsci ciała najubozszych. Dlaczego nei troszczy się o przyrost naturalny. Dlaczego był przeciw becikowemu! PiS jest antypolski tylko tyle mozna powiedzieć po zachowaniu Kaczyńaskich bo to oni podjęli decyzję żeby nie głosowac za becikowym czyli za pomoca najuboższym. I nie mów mi że dlatego podjęli taką decyzję że bogatym chcieli nie dać! Oni zagłosowali przeciwko najubozszyym a nie bogatym! skandal!
    • kato28 Re: Dziura w ustawie o becikowym 07.02.06, 10:15
      Zastanawiam się czy za tego gniota ktoś odpowie personalnie. Wyobraźcie sobie
      taką sytuację w normalnej firmie. Macie jakiś pomysł, forsujecie go, zaćmiony
      szef firmy przystaje na Waszą propozycję, po czym się okazuje że Wasz pomysł
      zamiast zrobić dobrze naraził firmę na finansowe straty. Pewnie by się to
      skończyło kosmicznym kopem w tyłek i długotrwałym bezrobociem dla pomysłodawcy.
    • kowal6661 Czyli wierzysz, że PO jest profesjonalne 07.02.06, 10:18
      i najlepiej przygotowane do rządzenia?
    • baret Re: Dziura w ustawie o becikowym 07.02.06, 10:36
      a przypadkiem becikowe nie podniesie dochodów najniżej zarabiajacych? do MOPSa
      dostarcza sie kwartalnie zaswiadczenia o dochodach... 1000zł moze podnieść
      dochody do poziomu takiego ze zasiłek nie będzie przysługiwał!
    • jb777 A co na to Prezydent - jak pracuje nasz nowy 07.02.06, 10:39
      Pan i władca? Liczyć nie umie/nie chce czy też czytać? Przecież w kancelarii
      same doświadczone osoby pracują? Podpis złożony bo nie wypada zawetować bubla?
      Albo świadome działanie na szkodę budżetu albo mierne kompetencje.
    • mahir Dziura w ustawie o becikowym 07.02.06, 10:53
      A w ogóle to w czym problem? Gdyby nie dziura to nie mogło by być mowy o tej
      regulacji....
    • behemot68 gdy spytasz Galbę, która jest godzina.... 07.02.06, 10:58
      ...odpowie nie wiem, to platformy wina. Galbo? Jak się czujesz w koalicji z samoobroną, "brudną wycieraczką sld" jak mówił o niej idol twój Jarosław Kaczyński????
      • bat56 Re: gdy spytasz Galbę, która jest godzina.... 07.02.06, 11:16
        Galba się nie czuje. On czuje tylko jedno. On czuje nienawiść do wszystkiego,
        co nie jest PiSem. To uczucie jest u niego tak głębokie i wszechogarniające, że
        nie ma już miejsca na inne uczucia. Właściwie, to człowiek okaleczony, inwalida
        uczuciowy. Współczuję jego żonie, jeśli ją ma.

Pzdr
        • melisa-bb Re: gdy spytasz Galbę, która jest godzina.... 07.02.06, 11:28
          Partia Obrażonych tak bardzo chciała dokopać PIS,że nie sprawdziła na co
          głosuje.A gdzie dziennikarze , którzy jakby mogli podejrzeli by politykom czy
          noszą kalesony.
    • palil Re: Dziura w ustawie o becikowym 07.02.06, 11:26
      A skąd wzięła się data 1 listopada? Równie dobrze mogło być 15.11 albo 15.10.
      Moje dziecko urodziło się 25.10 i lipa...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka