4g63 12.02.06, 15:31 średniowiecza ciąg dalszy... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vinc0 Re: Ponad 1300 osób było u licheńskiego egzorcyst 12.02.06, 15:37 eeeehhhhheeeehheeehheehehehehehehehehhehehehee 1300 wyborców PISu Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l to pewnie politbiuro pisu ze wszystkich szczebli 12.02.06, 15:50 ciekawe czy niejaki jarosław dziewica dał się wypędzić sam z siebie Odpowiedz Link Zgłoś
vinc0 Re: to pewnie politbiuro pisu ze wszystkich szcze 12.02.06, 15:58 Na razie to wygnali Lecha aleksandra z lecha aleksandra. Wygląda i zachowuje się ja zombi:) Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: to pewnie politbiuro pisu ze wszystkich szcze 12.02.06, 16:03 > Wygląda i zachowuje się ja zombi:) a kieruje nim nieczysta siła * *tak określili wilkiego brata znajomi zwolennicy pisu ( do niedawna, już zmienili zdanie ) Odpowiedz Link Zgłoś
navaira Wiecie, czemu palenie czarownic nie wróci? 12.02.06, 19:34 Wielka Maria jest temu kategorycznie przeciwna. Odpowiedz Link Zgłoś
krasnov Re: Egzorcyzmy 12.02.06, 16:05 Egzorcyzmy w cieniu wieży Babel… Arcyciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
zzamiedzy Re: Egzorcyzmy 12.02.06, 16:41 A czy jest dluga kolejka i na kiedy sa zapisani szeryf Kaminski, zupak Dorn, schizo Wodnik i sromotnik Podgrzybek. Moze by mnie na ten sam dzien zapisali? Bylbym w niezlym towarzystwie. Odpowiedz Link Zgłoś
fakopis ZLOZMY SIE NA WIZYTE DLA OJCA DYREKTORA ;o) 12.02.06, 17:32 ja daje 50 gr - wiecej nie wart Odpowiedz Link Zgłoś
mag9 sredniowiecze? 12.02.06, 18:30 >> średniowiecza ciąg dalszy... Ciekawe ile razy w zeszlym roku czytaliscie horoskopy i chodziliscie do bioenergoterapeutow. To dopiero jest sredniowiecze... Jak zauwazyliscie ten ksiadz nie "egzorcyzmowal" wszystkich, a zazwyczaj odsylal do psychologa. Moze wiec z tym sredniowieczem sie troche pospieszyliscie. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: sredniowiecze? 12.02.06, 18:44 mag9 napisał: > >> średniowiecza ciąg dalszy... > > Ciekawe ile razy w zeszlym roku czytaliscie horoskopy i chodziliscie do > bioenergoterapeutow. To dopiero jest sredniowiecze... > > Jak zauwazyliscie ten ksiadz nie "egzorcyzmowal" wszystkich, a zazwyczaj odsyla > l > do psychologa. Moze wiec z tym sredniowieczem sie troche pospieszyliscie. Niech będzie: późne średniowiecze... Odpowiedz Link Zgłoś
jurek_rz Re: Poczytaj o średniowieczu 12.02.06, 18:45 www.whoisjesus-really.com/polish/default.htm Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit OPENTANYCH NAJWIĘCEJ W PLATFORMIE !!! 12.02.06, 18:38 Rokita opentał Tuska a Tusk Niesiłoskiego .Ziuta została wyegzorcyzmowana i jeszcze z niej pożytek może być.Deficyt chce zwiększać. Odpowiedz Link Zgłoś
ziuta111 Re: OPENTANYCH NAJWIĘCEJ W PLATFORMIE !!! 12.02.06, 19:03 Jola_z_dywit się obudziła pod wieczór, no proszę, i jak zwykle parę głupstw napisała, w dadtku z błędami ortograficznymi! A myślałam Jolu,że wzięłaś sobie do serca radę i przestaniesz nas nękać. Szkoda, że wolisz się kompromitować. Może jednak uda ci się zapamiętać, że pisze się "opętać"! A zdradzisz nam tajemnicę kto to taki Nisiłoski? I dlaczego sądzisz, że chcę zwiększać deficyt? Ty naprawdę nic nie rozumiesz z tego, co piszą wykształceni ludzie. Idź dziecinko do szkoły, na naukę nigdy za późno. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit Re: OPENTANYCH NAJWIĘCEJ W PLATFORMIE !!! 12.02.06, 21:00 Kto tu kogo nęka?.Sitwa hochsztaplerów z PO rujnuje kraj,połajanki szkrzekliwej kaczorzycy donaldzicy,a to za błąd ortograficzny a to za poglądy.Natomiast sztraszliwa prawda o 17 letnim holokauście Narodu zbywana jak zwykle milczeniem,100 000 tyś samobójców którym swoją antyhumanitarną polityką dopomogliście przenieść się do grobu.Milionowa emigracja głodowa ,nędza afrykańska,a najważniejsza gramatyka ,nie niekompetencja i zwykłe nieuctwo ,pazerność i ideowa chwiejność. Do szkoły ,logopedy i na operację geriatryczną wraz z przeszczepem mózgu powinnaś babinko iść raczej ty niż ja i spożywaj coś na amnezję,bo praktyków zdroworosądkowych ciężko jest wykołować ,choć społeczeństwo oszukać się niestety dało. Odpowiedz Link Zgłoś
ziuta111 Re: OPENTANYCH NAJWIĘCEJ W PLATFORMIE !!! 12.02.06, 21:15 Droga Jolu, Odpowiadam ci po raz ostatni, albowiem masz tak maleńki rozumek, że dyskusja z tobą pozbawiona jest sensu. Lepiej i zdrowiej będzie cię po prostu ignorować. Ty nawet nie wiesz kto rządzi krajem i wydaje ci się, że to PO rujnuje kraj, podczas gdy to twoi kochani PiS-owcy rozdają na prawo i lewo pieniądze, których brak w budżecie, gdybyś miała pojęcie o ekonomii, wiedziałabyś czym to grozi. Ty mylisz samobójstwa nieudaczników z zaplanowaną przez hitlerowców eksterminacją narodu żydowskiego, co jest absolutnie niedopuszczalne. Rzucasz kalumnie bez pokrycia, wyciągasz wnioski nie wiadomo skąd (jak ten, że jetem "babinką", podczas gdy to raczej ja powinnam powiedzieć coś takiego o tobie, bo to ty reprezentujesz "moherowe berety", które jak wiadomo są raczej w wieku emerytalnym) i na dodatek uparcie nie korzystasz ze słownika ortograficznego, choć robisz masę błędów. Ponawiam mą radę: do szkoły dziecinko, do szkoły a nie wypowiadać się na forum!!! Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit Re: OPENTANYCH NAJWIĘCEJ W PLATFORMIE !!! 12.02.06, 22:21 No tak wszystko mylę,i popełniam błędy. "Samobójstwa zwłaszcza nieudaczników" to dla mnie tragedie ludzi dla takich jak ty eliminacja nieudaczników,Porównywanie moje jest niedopuszczalne bo śmierć z powodów socjalnych w okresie niby pokoju,a śmierć w okresie wojny to wszak zawsze śmierć a jeszcze w tym kraju jest wolność poglądów,choć wolność ich wyrażania jest często cenzurowana. Podszywasz się pod babinkę i jeszcze mnie strofujesz ,to twoje kompleksy i poczucie niskiej wartości. Mickiewicz i Napoleon popełniali błędy jak też Akademia Szwedzka to od nobli jakby co. A porady swoje sfrustrowana i z pewnością seksualnie nieapetyczna kobieto ,kieruj do brzydszej połowy,z pretensją Boże czemu dałeś mi takę gębę i cielsko? Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: Oczywiście za sprawą demonów. 13.02.06, 18:48 U normalnego człowieka za prawą stronę ciała odpowiada lewa półkula mózgu, za lewą prawa, ułomność kobiet polega na myśleniu przedziałkiem, natomiast ułomność myślenia mężczyzn polega na myśleniu tym co jest pomiędzy lewym a prawym, to tak jakby się mózg obsunął, ale najpierw się skurczył. Oczywiście za sprawą demonów. Taki liberał... Ułomności zbliżają! Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l co będzie jak Jolę z Dywit wyegzorcyzmują>>> 12.02.06, 20:44 wypadnie worek owsa spod kiecki Odpowiedz Link Zgłoś
morszuk Re: OPENTANYCH NAJWIĘCEJ W PLATFORMIE !!! 12.02.06, 21:56 Jolu, czy ty przypadkiem nie jesteś Siostrą Bożeną z onetu? Pierdoły wypisywane przez Ciebie, niewiele się róznią od tamtych. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit Re: OPENTANYCH NAJWIĘCEJ W PLATFORMIE !!! 12.02.06, 22:31 Morszczuk ty mi śniętą rybą walisz! A ty nie jesteś przypadkiem czerwonym kmerem z WP? Bo składnia i opóźnienie umysłowe podobne? Odpowiedz Link Zgłoś
ryboza mamy 21. wiek 12.02.06, 15:38 jezeli w 21. wieku znalazlo sie 1300 osob, ktore wierzac w tego rodzaju brednie uznaly, ze sa w stanie podjac spory wysilek i wybrac sie do lichenia, czyli bog wie gdzie i odwiedzic egzorcyste Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: mamy 21. wiek 12.02.06, 15:39 to tylko 1300 sztuk w pakistanie byloby tego juz 1300000 Odpowiedz Link Zgłoś
vinc0 Re: mamy 21. wiek 12.02.06, 15:40 Wypędzenie Belzebuba musi kosztowac min. 2000 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: mamy 21. wiek 12.02.06, 15:43 a podlaczenie go w czasie tak zwanego chrztu ile?? co laska,sami wciskaja sie w lapy szatana a potem chca sie go pozbyc!! Odpowiedz Link Zgłoś
zzamiedzy Re: mamy 21. wiek 12.02.06, 16:44 Co my tu mowimy tylko o 1300 oosbach. Przeciez tych szamanow w PRL-bis jest wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
klenik Pan Jezus działalnosc publiczną od egzorcyzmów 12.02.06, 16:52 Jesli ktoś twierdzi ,ze posługa egzorcyzmów jest ze sredniowiecza to jest po prostu ignorantem.Ludzie od początku ludzkosci próbowali walczyc ze złem osobowym.Zło jest osobą,dlatego tylko OSOBA moze je zniszczyc.Złe duchy tylko przegrywaja z mocą CHRYSTUSA.Nikt inny i w żadne inne imie nie jest zdolny wyrzucić demona z człowieka.Dziisiejszy czlowiek techniczny jest całkowicie bezbronny w stosunku do demonów jesli nie zabezpiecza sie srodkami które podaje Kosciól Katolicki. Dzis Kosciół przywrócił posługe egzorcyzmów po kilkudziesieciu latach niepraktykowania i chwała mu za to. Jesli ktos uwaza ze to przezytek to jest po prostu ignorantem. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Pan Jezus działalnosc publiczną od egzorcyzmó 12.02.06, 16:59 Jezeli tylko KK i tylko w imie Chrystusa moze wyrzucic z czlowieka zlo, to Bog jest w najwyzszym stopniu niesprawiedliwy, ze o milosierdziu nawet nie wspomne. Znaczna bowiem wiekszosc ludzkosci nic nawet nie wie co to KK i zgodnie z powyzsza teoria z woli samego Boga jest pozbawiona srodkow do walki ze zlem. Chyba, ze tam gdzie nie ma KK nie ma tez zla. Wtedy swiat znow jest OK. Odpowiedz Link Zgłoś
xs550 Re: Pan Jezus działalnosc publiczną od egzorcyzmó 12.02.06, 20:06 Klenik, obudz sie czlowieku! Odpowiedz Link Zgłoś
skydak Re: mamy 21. wiek 12.02.06, 17:01 A może Ci biedni, smutni, chorzy ludzie po prostu nie oglądali tych horrorów i nie wiedzą, że zło to tylko wymysł holywoodzkich potenetatów filmowych? Jak pomyślę, że ktoś może nie oglądać kiepskich amerykańskich filmów to tracę wiarę w człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
kratzer Re: mamy 21. wiek - i takie informacje w GW 12.02.06, 18:08 serwisy.gazeta.pl/magia/0,0.html Odpowiedz Link Zgłoś
merwinka Re: Ponad 1300 osób było u licheńskiego egzorcyst 12.02.06, 15:43 ależ ciemnogród :/ ten "artykuł" powinien się znaleźć w dziale "GW Deser", pomiędzy tekstem o babciach-wielorybach a tekstem o kolejnej gwieździe Playboya... W jakim kraju my żyjemy? Aż strach pomyśleć, że te 1300 osób i więcej chętnych tego typu, chodzi gdzieś po ulicach, obsługuje nas w sklepie albo gdzieś:/ Blee... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
vinc0 Re: Ponad 1300 osób było u licheńskiego egzorcyst 12.02.06, 15:48 Jesteśmy potęga światową ,jeżeli chodzi o egzorcyzmy. W zeszłym roku w Cząstochowie był nawet ich zjazd . Czekam teraz na Hiszpańską Inkwizycję,Jej nik się nie spodziewa. Odpowiedz Link Zgłoś
rafvonthorn Re: Ponad 1300 osób było u licheńskiego egzorcyst 12.02.06, 17:05 Musisz przestać czekać, bo to tak jakbyś się spodziewał, a przecież wiadaomo, że: NIKT SIĘ NIE SPODZIEWA HISZPAŃSKIEJ INKWIZYCJI! HAA! Odpowiedz Link Zgłoś
paulo1978 Re: Ponad 1300 osób było u licheńskiego egzorcyst 12.02.06, 19:15 buehehe. Alescie mnie teraz rozbawili. Przypomnieliscie mi ten stary, ale jak cudny i prawdziwy serial. A swoja droga to nie rozumiem ludzi, ktorzy z jednej strony sie nasmiewaja z egzorcyzmow itp, a z drugiej stony sa istotami wierzacymi w bostwa i inne religijne mity. Wybieraja sobie w co chca wierzyc i co jest akurat na czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
linke1 Re: Ponad 1300 osób było u licheńskiego egzorcyst 12.02.06, 15:55 merwinka napisała: > ależ ciemnogród :/ ten "artykuł" powinien się znaleźć w dziale "GW Deser", > pomiędzy tekstem o babciach-wielorybach a tekstem o kolejnej gwieździe > Playboya... > > W jakim kraju my żyjemy? Aż strach pomyśleć, że te 1300 osób i więcej chętnych > tego typu, chodzi gdzieś po ulicach, obsługuje nas w sklepie albo gdzieś:/ > Blee... :/ ========== Odpowiedź jest prosta, ten kraj nazywa się katoland. Ta ciemnota była od zawsze i jest nadal i tak chyba pozostanie do czasu aż od wpływu na wychowanie, zostaną odsunięci faceciki w czarnych sukienkach a państwo stanie się w pełni laickie i demokratyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
kali301 Re: Ponad 1300 osób było u licheńskiego egzorcyst 12.02.06, 17:19 inke1 napisał: Oberschlesien ist mein liebes Heimatland. _________________________________________________________ Jo, wy mota recht. Odpowiedź jest prosta, ten kraj nazywa się katoland. Ta cimnota była od zawsze i je nadal i tak chyba pozostanie do czasu aż od wpływu na wychowanie, zostaną odsunięci faceciki w czarnych sukienkach a państwo stanie się w pełni laickie i demokratyczne. A to je rychtyk powiedzołne. Marks i Engyls to samo godoli i tero ich trza świncunum wodum, co by pośli precz aus Oberschlesien. Odpowiedz Link Zgłoś
linke1 Re: Ponad 1300 osób było u licheńskiego egzorcyst 12.02.06, 20:27 kali301 napisał: > inke1 napisał: Oberschlesien ist mein liebes Heimatland. > _________________________________________________________ > Jo, wy mota recht. Odpowiedź jest prosta, ten kraj nazywa się katoland. > Ta cimnota była od zawsze i je nadal i tak chyba pozostanie > do czasu aż od wpływu na wychowanie, zostaną odsunięci faceciki w czarnych > sukienkach a państwo stanie się w pełni laickie i demokratyczne. A to je rychty > k > powiedzołne. Marks i Engyls to samo godoli i tero ich trza świncunum wodum, co > by pośli precz aus Oberschlesien. ============ Jak widać to nie za bardzo ci się podoba, moja sygnaturka i chyba dlatego masz ochotę, wypędzić mnie z domu rodzinnego. Dobry człowieku - czyżby to była emanacja twojego katolickiego miłosierdzia? Odpowiedz Link Zgłoś
zeter1 Re: Ponad 1300 osób było u licheńskiego egzorcyst 12.02.06, 16:33 Merwinko, wybrałem Ciebie, dla twojego sympatycznego nicku. Nie zabieraj głosu w sprawach, na których sie nie znasz, których nie widziałaś, a o których wyrobiłaś sobie zdanie na podstawie czego... no własnie, czego? Kolegów, którzy lepiej znają kapele niz prawdy wiary, gazety, która ma takie teksty wpisane w statut? Tak się sklada, że akurat wiem o takim aktualnym przypadku. Rodzice /psycholog, socjolozka/ wpadli w strach, ale do końca bronią się przed myślą, ze to nie to. Córka niby ma napady padaczkowe, choc wyniki tego nie potwierdzają. Ma ataki utraty świadomości, wyrywa się z potworną siłą, coś bełkocze, pobiła koleżankę, zamierzała się na rodziców. Kilka osób musi ja uspokajać, jak mówią, najlepiej wtedy zablokować ją ciężkim przedmiotem /łózkiem, szafą/. W zasadzie przerażenie rodziców /i obecnych przy tym/ wywołuje jej wygląd w czasie tych ataków. Nienaturalnie wykręcone ciało i twarz. Rysunki Goyi przy tym to pejzaże. Jeszcze się łamią, ale chyba zgodzą się na egzorcystę. Nie było dotąd przy tych atakach księdza. Odpowiedz Link Zgłoś
merwinka Re: Ponad 1300 osób było u licheńskiego egzorcyst 12.02.06, 16:53 Zeter1, do czego mnie wybrałeś? :D czy mam się już czuć zaszczycona? ;) zeter1 napisał: > Merwinko, wybrałem Ciebie, dla twojego sympatycznego nicku. Nie zabieraj głosu > w sprawach, na których sie nie znasz, których nie widziałaś, a o których > wyrobiłaś sobie zdanie na podstawie czego... no własnie, czego? Kolegów, którzy > > lepiej znają kapele niz prawdy wiary, O jakich kolegach i kapelach mówisz? I co to są kapele w ogóle i co one mają wspólnego ze mną? ;D Chyba nie sądzisz, że na forum opowiem o swoim światopoglądzie:)) Co do tej historii o dziewczynce... No cóż, bardzo współczuję temu dziecku... Nie znam szczegółów, więc sie wypowiadać nie będę. Mam tylko nadzieję, że skoro ma wykształconych rodziców, to jest też pod opieką psychiatryczną, ma postawioną diagnozę i jakos się leczy? Rzeczywiście trudno mi uwierzyć, że rodzic psycholog przygniata ciężkim przedmiotem ("łóżkiem, szafą" - jak napisałeś) swoje dziecko, które akurat ma atak agresji... No a poza tym jest rzeczą ciekawą taki fakt, że dzieci psychologów mają często zaburzenia psychiczne... Może ktoś kiedyś zrobi jakieś statystyki i badania, bo z moich obserwacji wynika, że takie zjawisko istnieje. Absolutnie nie chcę tu obrazić nikogo, zaznaczam. Tak mi się tylko nasunęło przy okazji wypowiedzi Zetera1. Naprawę współczuję temu dziecku... I pewnie większość czytelników tego wątku też współczuje tej dziewczynce... Wiadomo czemu... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Ponad 1300 osób było u licheńskiego egzorcyst 12.02.06, 17:12 Mam w rodzinie psychiatre i nic takiego nie obserwuje. Twoje spostrzezenie moze wynika stad, ze psychiatra u swoich najblizszych dostrzeze to, czego nie widza inni u swoich. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Ponad 1300 osób było u licheńskiego egzorcyst 12.02.06, 17:08 Bardzo ciekawy opis. Nie rozumiem tylko dlaczego nikt jeszcze nie sfilmowal opisanego stanu (wielu z nas woli jednak ujrzec i wtedy dopiero uwierzyc - nie mamy ambicji byc lepszym od sw. Tomasza Apostola). Mysle jednak, ze koscielna aura wokol egzorcyzmow to kolejny sposob przestraszenia nas. Wpedzanie strachu to przeciez stara metoda KK (ale innych religgi tez) zwiekszania liczby wiernych. Odpowiedz Link Zgłoś
kali301 Re: Ponad 1300 osób było u licheńskiego egzorcyst 12.02.06, 17:39 eter1 napisał: > Merwinko, wybrałem Ciebie, dla twojego sympatycznego nicku. Nie zabieraj głosu > w sprawach, na których sie nie znasz, których nie widziałaś, a o których > wyrobiłaś sobie zdanie na podstawie czego... no własnie, czego? Kolegów, którzy > > lepiej znają kapele niz prawdy wiary, gazety, która ma takie teksty wpisane w > statut? Tak się sklada, że akurat wiem o takim aktualnym przypadku. > Rodzice /psycholog, socjolozka/ wpadli w strach, ale do końca bronią się przed > myślą, ze to nie to. Córka niby ma napady padaczkowe, choc wyniki tego nie > potwierdzają. Ma ataki utraty świadomości, wyrywa się z potworną siłą, coś > bełkocze, pobiła koleżankę, zamierzała się na rodziców. Kilka osób musi ja > uspokajać, jak mówią, najlepiej wtedy zablokować ją ciężkim > przedmiotem /łózkiem, szafą/. W zasadzie przerażenie rodziców /i obecnych przy > tym/ wywołuje jej wygląd w czasie tych ataków. Nienaturalnie wykręcone ciało i > twarz. Rysunki Goyi przy tym to pejzaże. Jeszcze się łamią, ale chyba zgodzą > się na egzorcystę. Nie było dotąd przy tych atakach księdza. ___________________________________________________________________________ Zamiast egzorcyzmów, za darmo, polecam tę stronę do uważnego przestudiowania i zastosowania Merwince i córce wahających się rodziców. www.vulvavelvet.org/survey.html#Results www.funnyjunk.com/p/euro_vs_america-jpg.html_______________________________________________________ • Księdzu, pijanemu, wariatowi i kobiecie zawsze ustąp. • A bad woman is a sort of woman a man never gets tired of Zepsuta kobieta należy do tego rodzaju istot, których mężczyźni nigdy nie mają dosyć. Oscar Wilde (Fingal O`Flahertie Wills, 1854 - 1900) Odpowiedz Link Zgłoś
ljab Re: Ponad 1300 osób było u licheńskiego egzorcyst 12.02.06, 18:09 Oczywiście przypadek który opisujesz zamyka usta wszystkim ignorantom. Moim zdaniem to jest opętanie w czystej, klinicznej, postaci. Profilaktycznie - by pozbyć się sztana - należy: wpłacić na konto Bazyliki Licheńskiej stosowną ofiarę ( adekwatną do wielkości bazyliki ), wpłacić zaliczkę i tym samym wpisać się na listę oczekujących ( należy pamiętać że to jest serwis autoryzowany), a do tego czasu porażoną trzeba: nasmarować wyciągiem z jąder ropuchy madagaskarskiej i lekko podgrzać w piecu chlebowym o północy 15 np grudnia. Objawy zginą jak ręką odjął. Gwarancji udzielam po przedstawieniu oryginału polecenia przelewu na konto. Odpowiedz Link Zgłoś
tomograf Re: Ponad 1300 osób było u licheńskiego egzorcyst 12.02.06, 20:40 > Córka niby ma napady padaczkowe, choc wyniki tego nie > potwierdzają. Ma ataki utraty świadomości, wyrywa się z potworną siłą, coś > bełkocze, pobiła koleżankę, zamierzała się na rodziców. Kilka osób musi ja > uspokajać, jak mówią, najlepiej wtedy zablokować ją [...] Sam sobie odpowiedziałeś - ataki padaczkowe z aurą zdarzają się, trzeba poszukać zmian ogniskowych w mózgowiu. Przyczynę takich zaburzeń coraz częściej udaje się ustalić, kwestią kilkunastu lat zapewne jest aby wyjaśnić większość takich "opętań" ;-D Trzeba tylko szukać, a nie poprzestać na stwierdzeniu, że to robota demonów. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Ponad 1300 osób było u licheńskiego egzorcyst 12.02.06, 21:53 zeter1 napisał: > > Rodzice /psycholog, socjolozka/ wpadli w strach, ale do końca bronią się przed > myślą, ze to nie to. Córka niby ma napady padaczkowe, choc wyniki tego nie > potwierdzają. Ma ataki utraty świadomości, wyrywa się z potworną siłą, coś > bełkocze, pobiła koleżankę, zamierzała się na rodziców. Kilka osób musi ja > uspokajać, jak mówią, najlepiej wtedy zablokować ją ciężkim > przedmiotem /łózkiem, szafą/. W zasadzie przerażenie rodziców /i obecnych przy > tym/ wywołuje jej wygląd w czasie tych ataków. Nienaturalnie wykręcone ciało i > twarz. Rysunki Goyi przy tym to pejzaże. Jeszcze się łamią, ale chyba zgodzą > się na egzorcystę. Nie było dotąd przy tych atakach księdza. A psychiatra był? Dziewczyna dostaje jakieś leki? Bo mi to wygląda na ciężki przypadek schizofrenii; to "nienaturalnie wykręcone ciało" - typowa katotonia. Inne, wspomniane objawy, też dość typowe dla tej choroby w ciężkim stadium. Doradzam raczej dobry szpital psychiatryczny, niż egzorcyzmy. Choć rokowania są raczej kiepskie, ale dobry psychiatra oraz leki nowoczesnej terapii (niestety, bardzo drogie i nierefundowane) mogą jednak sporo pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Ponad 1300 osób było u licheńskiego egzorcyst 12.02.06, 18:21 merwinka napisała: > ależ ciemnogród :/ ten "artykuł" powinien się znaleźć w dziale "GW Deser", > pomiędzy tekstem o babciach-wielorybach a tekstem o kolejnej gwieździe > Playboya... > > W jakim kraju my żyjemy? Aż strach pomyśleć, że te 1300 osób i więcej chętnych > tego typu, chodzi gdzieś po ulicach, obsługuje nas w sklepie albo gdzieś:/ > Blee... :/ Oj, biedny, ty biedny, 'misiu o bardzo małym rozumku'...)) Odpowiedz Link Zgłoś
toyboy98 Re: Ponad 1300 osób było u licheńskiego egzorcyst 12.02.06, 15:45 Hej kolego,nikt nie zapraszal tych ludzi,sami przyszli, potrzebowali pomocy, nie byli w satnie uwolnic sue od pewnych rzezcy.Wiec potrzebowali pomocy Bozego czlowieka, jesli znasz Biblie to pewnie wiesz,ze prawdziwym uczniom Jezusa zle duchy musza byc posluszne. Ale trzeba jeszce wierzyc w zlo tzn.,wierzyc w to ,ze ono istnieje. A jessli nie wierzysz w Szatana ktory zlych ludzi zniewala ich wlasnym grzechem i czyni ich podobnymi sobie-czyli pelnymi klamstwa, sprosnosci i obludy to juz Twoj problem. Nie pisz sredniowiecze wraca,bo dzis jest duzo wiecej zla na swiecie niz w sredniowieczu. Wolnosci sztucznej ktora zniewala, a czlowiek latwo wplatac sie moze w jakies uzaleznnienia -ktore go niszcza. Odpowiedz Link Zgłoś
vinc0 Re: Ponad 1300 osób było u licheńskiego egzorcyst 12.02.06, 15:50 Ciemnota średniowieczna. Spalmy kogoś na stosie. Odpowiedz Link Zgłoś
adamwiz Re: Ponad 1300 osób było u licheńskiego egzorcyst 12.02.06, 16:39 Jako historyk mogę definitywnie stwierdzić że Twoja i Twoich poprzedników wiedza na temat inkwizycji i Średniowiecza są bardzo słabe. Wasze wypowiedzi o tym dobitnie stwierdzają. Zresztą pisanie o rzeczach o których się nie ma pojęcia a tymbardziej komentowania niektórych artykułów opierając sięo tą pseudo wiedzę to chyba zwykła sprawa na tym forum. Dlatego polecam zaglądnięcie do prac sztandarowych typu J. Legoff, Kultura Średniowiecznej Europy, czy A. Guriewicza a być może pojęcie średniowiecza czy roli kościoła w tych wiekach zmieni wasze podejście do tych spraw. Jeśli chodzi o Inkwizycje jej początek to połowa 15 wieku czyli po średniowieczu a jej apogeum to 16 wiek a w zasadzie druga połowa. Tak samo wiek 16 jest wiekiem kiedy najwięcej pali się tzw. czarownic itd itd. polecam powyższe pozycje. Odpowiedz Link Zgłoś
opt Re: Ponad 1300 osób było u licheńskiego egzorcyst 12.02.06, 15:52 Oczywiście ,że poszli sami,ale kto ich wcześniej w taki stan wprowadził,kto im wciskał ciemnotę o diabłach ,złych duchach ,kto zwichrował ich psychikę.Te praktyki powinny być prawnie zakazane.Żerowanie na ułomnościach ludzi,to jest hipokryzja. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Ponad 1300 osób było u licheńskiego egzorcyst 12.02.06, 15:58 Najpiew nalezy uwierzyc ze rzymski kler ma cos wspolnego z Jezusem ,a z histori tej szatanskiej sekty wynika ze nic ,wiec te egzorcyzmy to bzdura Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Ponad 1300 osób było u licheńskiego egzorcyst 12.02.06, 17:18 toyboy98 napisał: > Nie pisz sredniowiecze wraca,bo dzis > jest duzo wiecej zla na swiecie niz w sredniowieczu. Wolnosci sztucznej ktora > zniewala, a czlowiek latwo wplatac sie moze w jakies uzaleznnienia -ktore go > niszcza. Glebsze studiowanie historii pokazuje, ze w sredniowieczu nie bylo wcale mniej zla niz obecnie. Wiec nie mow nieprawdy. Ze sformulowaniem "Wolnosci sztucznej" trudno jest polemizowac bo to slogan. Wolnosc jest albo jej nie ma. Wolnosc jest nam dana od Boga. I nie czlowiekowi, chocby byl samym papiezem, jest ja odbierac. Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 AMERYKANSCY MENADZEROWIE CHODZA DO WROZEK 12.02.06, 15:47 Zeby sie doradzic jaka podjac decyzje. Nie wspomne o szarlatanach psychoanalitykach zerujacych na ludzkiej glupocie. Odpowiedz Link Zgłoś
vinc0 Re: AMERYKANSCY MENADZEROWIE CHODZA DO WROZEK 12.02.06, 15:52 AMERYKANSCY MENADZEROWIE CHODZA DO WROZEK. A każdy pijak to złodziej. Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: AMERYKANSCY MENADZEROWIE CHODZA DO WROZEK 12.02.06, 15:53 hamerykanie sie cofają do późnego średniowiecza, z Polakami jest na pewno lepiej bo dopiero dochodzą do poziomu XV wieku. Ciekawe ile taka usługa kosztuje i czy dobrodziej daje gwarancję oraz fakturę. W końcu w kraju jedynej słusznej wiary powinien się należeć odpis od podatku Odpowiedz Link Zgłoś
vinc0 Re: AMERYKANSCY MENADZEROWIE CHODZA DO WROZEK 12.02.06, 15:55 Ciekawe ile taka usługa kosztuje i czy dobrodziej daje gwarancję oraz fakturę. > W końcu w kraju jedynej słusznej wiary powinien się należeć odpis od podatku -------------------------- Fakturę wystawia tylko jeżeli delikwent przeżyje "próbę wody" Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: AMERYKANSCY MENADZEROWIE CHODZA DO WROZEK 12.02.06, 15:59 to pewnie trzeba wyrąbać nieco lodu na rzece. Zaraz dzwonię i oferuję się jako podwykonawca. Wyrąbanie dziury do splawiania 1000 złotych Użyczenie linki holowniczej 500 złotych. Pewnie przeżyje 10% co da niezły zarobek, nawet po odliczeniu ZUS, PIT i co łaska na swiątynię opaczności ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
vinc0 Re: AMERYKANSCY MENADZEROWIE CHODZA DO WROZEK 12.02.06, 16:02 r0b0l napisał: > to pewnie trzeba wyrąbać nieco lodu na rzece. > Zaraz dzwonię i oferuję się jako podwykonawca. > Wyrąbanie dziury do splawiania 1000 złotych > Użyczenie linki holowniczej 500 złotych. > Pewnie przeżyje 10% co da niezły zarobek, nawet po odliczeniu ZUS, PIT i co > łaska na swiątynię opaczności > ;)) --------------------------------- Pan jest wielki,alleluja bracie alleluja!!! Odpowiedz Link Zgłoś
siwy43 Re: AMERYKANSCY MENADZEROWIE CHODZA DO WROZEK 12.02.06, 16:26 UUU zasmucę Cię , szybko byś na tym splajtował , tam mają podgrzewane jezioro , nigdy nie zamarza :) Wiedzieli jak się ustawic :P Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: AMERYKANSCY MENADZEROWIE CHODZA DO WROZEK 12.02.06, 16:32 chyba masz rację, nam maluczkim nie mierzyć się z monopolistami. Ale może linka i wyciagarka się przyda... oczywiście nie za Bóg zapłac bo bym dznia nie popracował a już by ukradli Odpowiedz Link Zgłoś
siwy43 Re: AMERYKANSCY MENADZEROWIE CHODZA DO WROZEK 12.02.06, 16:54 No ale nie widzę problemu , dla chcącego nic trudnego , szczególnie w Licheniu , można by korzystając z warunków na miejscu (jedno z większych chyba targowisk w polsce) machnąć mały interesik , jakieś dyby , kije samobije, płynny ołów do picia tudzież inne tego typu specjały służące do poprawiania samopoczucia gawiedzi :) jak by co dawaj znać , mam naprawde niedaleko (takie mało znaczące miasteczko Konin koło Lichenia :)) , zaklepię miejsce :) sukces (widząc co się dzieje)murowany :) Odpowiedz Link Zgłoś
siwy43 Re: zaqlożymy MAŁA INKWIZYCJA sp. z o. o. 12.02.06, 18:51 Znając bywalców , powodzenie murowane , problem tylko byłby z kapitałem zagranicznym , noooo może poza inwestorami z watykanu :) Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: zaqlożymy MAŁA INKWIZYCJA sp. z o. o. 12.02.06, 20:46 obcych nie wpuścimy, dopomoże O. Rydzyk a NBP pod kierownictwem Reni Beger da nieograniczony kredyt. TERAZ POLSKA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rauss_gw Re: zaqlożymy MAŁA INKWIZYCJA sp. z o. o. 12.02.06, 22:39 czystki, czystki nam potrzeba. wrzucic michnikowa bande do szamba Odpowiedz Link Zgłoś
siwy43 Re: zaqlożymy MAŁA INKWIZYCJA sp. z o. o. 12.02.06, 23:28 rauss_gw napisał: > czystki, czystki nam potrzeba. wrzucic michnikowa bande do szamba hehe widze już pierwszy klient jest , Co kolega potrzebuje , może smołe do ogni piekielnych :) a może drewno na stos ? Mamy tu pełen asortyment :) Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Ależ o co wam chodzi?? 12.02.06, 15:51 Ten ksiądz egzorcysta przecież wykazał się wyjątkową roztropnością, bo spośród 1300 osób tylko kilka zakwalifikował do egzorcyzmu. Resztę posłał do psychologa. Komu lekarz może pomóc, ten niech idzie do lekarza. Może pozostałe kilka przypadków, to takie, których współczesna medycyna nie kwalifikuje do leczenia. A skoro tacy ludzie mogą iść do bioenergoterapeuty, to dlaczego nie do księdza?? Gdybyż jeszcze wszyscy polscy bioenergoterapeuci byli tak mądrzy i bezinteresowni, jak ten ksiądz, który dobrowolnie odesłał 99.9% klientów! Nikt się nie pluje że średniowiecze, gdy tysiące ludzi zostawiają grubą kasę u wróżek, bioenergoterapeutów i znachorów. Wiecie, jaki nakład mają czasopisma psychotroniczne, takie jak "Wróżka"? → → → → → → → → → → → → Nadchodzi Era Mohera! ← ← ← ← ← ← ← ← ← ← ← ← Odpowiedz Link Zgłoś
opt Re: Ależ o co wam chodzi?? 12.02.06, 15:55 No i jeszcze jeden nawiedzony do tego biznesu,przecież kościół nie przepuści takiej okazji.Najpierw przygotowuje sobie klientów ,a potem ich leczy. Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l zabawmy się w imię Boga ( ponoć milosiernego ) 12.02.06, 16:06 stosik tak, ale najpierw szczypce, węgle i rozciąganie jak średniowiecze to na całego. Czy możńa wygonić doiabła z diabła? Odpowiedz Link Zgłoś
rauss_gw Re: Spalmy kogoś ,albo pocwiartujmy.LEWAKOW 12.02.06, 22:35 najlepiej was, GW, i reszte choloty Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: Spalmy kogoś ,albo pocwiartujmy.LEWAKOW 13.02.06, 00:18 i na kogo zwalicie wszystkie nieszczęścia spadające na Polskę jak nas wymordujecie? Stąd nawet diabły spieprzają A swoją drogą to miło usłyszeć od Polaka i Katolika obietnice mordu. Odpowiedz Link Zgłoś
4g63 Re: Ależ o co wam chodzi?? 12.02.06, 18:22 > bezinteresowni, jak ten ksiądz, który dobrowolnie odesłał 99.9% klientów! po diagnozie i wystawieniu rachunku oczywiście LOL :D Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: Ależ o co wam chodzi?? 12.02.06, 20:34 > po diagnozie i wystawieniu rachunku oczywiście Skąd to wiesz? Gdyby tak było, to dziennikarze pierwsi by to napisali. → → → → → → → → → → → → Nadchodzi Era Mohera! ← ← ← ← ← ← ← ← ← ← ← ← Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Ależ o co wam chodzi?? 12.02.06, 20:36 ale co laska to jest napewno!! Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 WY OSWIECENI W XXI WIEKU :))) 12.02.06, 16:01 Sami czytacie horoskopy,przepowiednie,kabaly. Ukladacie pasjanse i patrzycie na uklad gwiazd. Nowoczesni ludzie bojacy sie trzynastego i czarnego kota :) Odpowiedz Link Zgłoś
opt Re: WY OSWIECENI W XXI WIEKU :))) 12.02.06, 16:05 Tylko to wszystko to humor i nikt tego poważnie nie traktuje(tak myślę),a egzorcyzmy,to horror w powadze autorytetu kościelnego. Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: WY OSWIECENI W XXI WIEKU :))) 12.02.06, 16:07 opt napisał: > Tylko to wszystko to humor i nikt tego poważnie nie traktuje(tak myślę),a > egzorcyzmy,to horror w powadze autorytetu kościelnego. +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ To ciekawe,jesli w piatek trzynastego po wyjsciu z domu droge przebiegnie ci czarny kot,pojdziesz dalej bez mrugniecia okiem ? Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: WY OSWIECENI W XXI WIEKU :))) 12.02.06, 16:11 strzeżonego Pan Bóg strzeże na wszelki wypadek zawsze spluwam przez lewe ramię, żegnam się i chwytam za różaniec Najgorzej gdy się zobaczy zakonnicę i kominiarza równocześnie: to nieomylny znak że w pobliżu czai się sam Belzebub i próbuje ogonem zamieszać w bożym porządku tego świata. Odpowiedz Link Zgłoś
rafvonthorn Re: WY OSWIECENI W XXI WIEKU :))) 12.02.06, 17:14 Wtedy trzba paść plackiem na ziemie i głośno zawodząc wystawić czek bez pokrycia na Gazetę Wyborczą, a potem czek z pokryciem na Radio Maryja. Jeśli jest cokolwiek sensownego w jakiejkolwiek religii, to na pewno nie są te przesądy ( i egzorcyzmy, i czarne koty). Katolik, jeśli czarny kot wywołuje u Ciebie niepokój, to jesteś dupa, a nie katolik. Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: WY OSWIECENI W XXI WIEKU :))) 12.02.06, 17:40 Mialem na mysli tych swiatlych krytykantow :) Odpowiedz Link Zgłoś
tomograf Re: WY OSWIECENI W XXI WIEKU :))) 12.02.06, 20:50 Jeżeli czarny kot pojawi się dwa razy to niechybny znak, że Matrix się zaciął. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: WY OSWIECENI W XXI WIEKU :))) 12.02.06, 22:13 katolik_polski1 napisał: > > To ciekawe,jesli w piatek trzynastego po wyjsciu z domu > droge przebiegnie ci czarny kot,pojdziesz dalej bez mrugniecia okiem ? Naturalnie! Odpowiedz Link Zgłoś
merwinka Re: WY OSWIECENI W XXI WIEKU :))) 12.02.06, 16:10 katolik polski1, znalazłam Twoje zdjęcie : kovenant.org/~shog/fun/polskikatolik.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: WY OSWIECENI W XXI WIEKU :))) 12.02.06, 16:13 merwinka napisała: > katolik polski1, znalazłam Twoje zdjęcie : +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Dobre :))) Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: WY OSWIECENI W XXI WIEKU :))) 12.02.06, 16:26 Braci katoliku, masz doprawdy zacny wyraz twarzy ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
rysiopysio Re: WY OSWIECENI W XXI WIEKU :))) 12.02.06, 19:47 > katolik polski1, znalazłam Twoje zdjęcie : > > kovenant.org/~shog/fun/polskikatolik.jpg Przystojny, poważny,zamyślony. Teraz wszystko jasne :-) Odpowiedz Link Zgłoś
4g63 Re: WY OSWIECENI W XXI WIEKU :))) 12.02.06, 18:23 katolik_polski1 napisał: > Sami czytacie horoskopy,przepowiednie,kabaly. > Ukladacie pasjanse i patrzycie na uklad gwiazd. > Nowoczesni ludzie bojacy sie trzynastego i czarnego kota :) Mów za siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: WY OSWIECENI W XXI WIEKU :))) 12.02.06, 22:12 katolik_polski1 napisał: > Sami czytacie horoskopy,przepowiednie,kabaly. O tak, czytuję, baardzo lubię! Podobnie jak lubię oglądać horrory, także i te z egzorcyzmami oraz czytać literaturę science fiction. Ale z tego nie wynika, że wierzę w zielone ludziki i insze wampiry. > Ukladacie pasjanse i patrzycie na uklad gwiazd. Nie, bo to mi się wydaje nudne. > Nowoczesni ludzie bojacy sie trzynastego i czarnego kota :) Do głowy by mi nie przyszło bać się trzynastego, nawet gdyby wypadł w piątek, a koty, maści wszelakiej, łącznie z czarnymi, wręcz kocham. Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciatko_o_dyrektora Re: W WIĘKSZOŚCI 12.02.06, 16:06 chyna byles jedynym - inni nie potrafili czytac . Odpowiedz Link Zgłoś
obcy444 Re: Ponad 1300 osób było u licheńskiego egzorcyst 12.02.06, 16:04 Co za zidiocialy narodek! Potrzeba dobrego egzorcyste, zeby wszystkich Polakow jako zbiorowosc uwolnil od zlych duchow glupoty, opetania, dewocji. Odpowiedz Link Zgłoś
lolino1 Re: Ponad 1300 osób było u licheńskiego egzorcyst 12.02.06, 16:07 Ludzie, czemu w was tyle złości. 'Źli bo chodzą do egzorcysty, głupi bo czytają horoskopy, naiwni bo wierzą w psychoanalizę'. Jasne najlepiej wszystkich opluć, wyśmiać. A wy co robicie by tym zalęknionym, odrzuconym, chorym psychicznie, uzależnionym było łatwiej na świecie? Odpowiedz Link Zgłoś
henio56 duchowni katoliccy robią z Polaków głupków 12.02.06, 16:15 jesteśmy pośmiewiskiem całej Europy, nie trawię tych szamanów Odpowiedz Link Zgłoś
kali301 Re: duchowni katoliccy robią z Polaków głupków 12.02.06, 17:50 henio56 napisał: > jesteśmy pośmiewiskiem całej Europy, nie trawię tych szamanów _________________________________________________________________________________ Heniu56, czy zmieniłeś ostatnio płeć po operacji chirurgicznej i zostałeś Europą? czy może reprezentujesz liczbę ludności europejskiej? Jeśli tak, to dołącz do mitomana i megalomana Wałęsy. To jest choroba, a nie opętanie przez moce piekielne. Odpowiedz Link Zgłoś
rauss_gw Re: duchowni katoliccy robią z Polaków głupków 12.02.06, 22:43 widze ze michnik ma taki sam efect na henia i spolke. ta gazeta wyborcza to prawdziwy cud natury. istna czarna dziura ktora wysysa kazdemu czytelnikowi madrosc i normalnosc. z stad wszytkie problem biora sie w kraju Odpowiedz Link Zgłoś
strong7 Re: Ponad 1300 osób było u licheńskiego egzorcyst 12.02.06, 16:18 Własnie, ,ile w tych postach nienawisci,ironii i lekcewazenia innych. Fakt,że tyle osób skorzystało z usług egzorcysty o czymś swiadczy; o zagubieniu,samotności czy opuszczeniu.I to jest problem,że czujemy się samotni i często bezradni. Odpowiedz Link Zgłoś
chloppolski1 MICHNIK!....... 12.02.06, 16:13 ...jak bede potrzebowal pomocy to napewno nie zwroce sie do ciebie przez twoje sondaze..... Odpowiedz Link Zgłoś
tzetze1 Re: MICHNIK!....... 12.02.06, 20:42 chloppolski1 napisał: > ...jak bede potrzebowal pomocy to napewno nie zwroce sie do ciebie przez twoje > sondaze..... chlopie zglos sie natychmiast, gdziekolwiek, ty juz potrzebujesz pomocy Odpowiedz Link Zgłoś
zeter1 Najlepszy jest tu SONDAŻ obok artykułu. 12.02.06, 16:14 Po cholerę to bohaterstwo, ateusze? W chwili smierci i tak poprosicie o księdza. Jak Jacek Kuroń, Aleksander Małachowski i wielu,wielu innych. Bo a nóż widelec? Odpowiedz Link Zgłoś
ziuta111 Re: Najlepszy jest tu SONDAŻ obok artykułu. 12.02.06, 17:15 "W chwili smierci i tak poprosicie o > księdza." I tu się mylisz Zeter, tylko ludzie słabi jak ty potrzebują księdza i wiary. Ateiści są przeważnie ludźmi silnymi psychicznie, nie potrzebują, ani księdza, ani psychiatry, ani egzorcysty! Mnie nie przeraża śmierć, w Boga nie wierzę, ksiądz to dla mnie chory psychicznie facet, który lubi się przebierać i bawić jak dziecko. Na pewno nie chciałabym, aby taki ktoś był przy mnie w chwili śmierci, możesz sobie wybić to ze swojej pustawej głowy. POzdrawiam i zaznaczam równocześnie, że nie jestem też komunistką!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rafvonthorn Re: Najlepszy jest tu SONDAŻ obok artykułu. 12.02.06, 17:16 Oddawaj mojego posta! To ja chciałem napisać!!! A swoją drogą moglibyśmy się umówić ;). Odpowiedz Link Zgłoś
lolino1 Re: Najlepszy jest tu SONDAŻ obok artykułu. 12.02.06, 17:20 I tu się mylisz. Psychiatry niestety nawet potrzebują "silni ateiści". Pofdobnie jak kardiologa czy chirurga. Choroba nie wybiera. Nawet Ciebie może dopaść, choć ci tego nie życzę siłaczu. Odpowiedz Link Zgłoś
rafvonthorn Re: Najlepszy jest tu SONDAŻ obok artykułu. 12.02.06, 17:22 Oczywiście, że choroba nie wybiera. Ale jeśli będę w stanie wybrać lekarstwo, to na pewno nie będzie nim oszołom i leń w sukience, przekonany o swoim zbawiennym wpływie. A chrześcijaństwo, niestety, promuje postawy niewolnicze, to mnie wkurza najbardziej... Odpowiedz Link Zgłoś
ziuta111 Re: Najlepszy jest tu SONDAŻ obok artykułu. 12.02.06, 17:31 Nie chodziło o "silnego ateistę", tylko o silnego psychicznie! To słabi psychicznie chorują i to oni potrzebują psychiatry. Odpowiedz Link Zgłoś
lolino1 Re: Najlepszy jest tu SONDAŻ obok artykułu. 12.02.06, 17:36 Nie do końca się z Tobą zgadzam. Zachorować psychicznie może każdy w pewnych sprzyjających warunkach. Odpowiedz Link Zgłoś
rafvonthorn Re: Najlepszy jest tu SONDAŻ obok artykułu. 12.02.06, 18:11 Racja, ale osoba o chwiejnej psychice NA PEWNO będzie szukała stałości i pocieszenia w wierze, już nie mówiąc o wątpliwościach, które w słabych umysłach buduje właśnie mało spójna (na poziomie racjonalnym) religijność. Ateista (agnostyk) inaczej patrzy na świat, moim zdaniem ludzie, których myślenie logiczne zatrzymuje się na ścianie dogmatów, są dużo bardziej narażone na kłopoty w sferze logiki i ducha. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Najlepszy jest tu SONDAŻ obok artykułu. 12.02.06, 22:36 ziuta111 napisała: > Nie chodziło o "silnego ateistę", tylko o silnego psychicznie! To słabi > psychicznie chorują i to oni potrzebują psychiatry. Niestety, nie masz racji... Wiem coś o tym, bo od dwudziestu lat mam do czynienia w rodzinie z ciężkim przypadkiem schizofrenii. A jest to chyba najcięższa z chorób psychicznych i przez zdecydowaną więkdzość specjalistów jest ona uważana za chorobę genetyczną. A na nieszczęście dla chorych, ich blizcy często wolą szukać pomocy u różnych szarlatanów, włączjąc w to egzorcystów, bo lepiej być opętanym, niż wariatem (popularne określenie schizofrenika). Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Najlepszy jest tu SONDAŻ obok artykułu. 12.02.06, 22:26 zeter1 napisał: > Po cholerę to bohaterstwo, ateusze? W chwili smierci i tak poprosicie o > księdza. Jak Jacek Kuroń, Aleksander Małachowski i wielu,wielu innych. Bo a > nóż widelec? Co do Kuronia i Małachowskiego - brak mi wiedzy. (A Ty byłeś przy tym?) Znam paru, co w chwili śmierci nie poprosiło. I mam nadzieję, że sama nie zgłupieję, w imię zastawy stołowej. Odpowiedz Link Zgłoś
fidonga75 Arogancja rozumu 12.02.06, 16:17 Jestem racjonalistką i filozofem. Trochę się uczyłam. Nie sądzę, żebym pojadła wszystkie rozumy. "Nauka jest jak bezmierne morze." A poza nią jest jeszcze ogromny obszar, dotychczas niezbadany. Lub może - skąd możemy to wiedzieć - dla naszych umysłów nie do zbadania. Nie można przecież wykluczyć, że są inne sposoby poznawania niż poprzez władze umysłu? Toż zmysły mówią nieraz co innego? Więc dlaczego mam krytykować tych, którzy próbują jeszcze innych metod? Odpowiedz Link Zgłoś
lolino1 Re: Arogancja rozumu 12.02.06, 16:19 Dziękuję. "Kiedy umysł śpi budzą się demony" Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 KTO WIDZIAL FILM Z PRAWDZIWYCH EGZORCYZMOW 12.02.06, 16:19 Wloski zreszta.Ten fabularny jest przy tym jak dla dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Roman G został skutecznie wyegzorcyzmowany!!! 12.02.06, 16:19 Egzorcysta po krótkim wstępie i jeszcze krótszej diagnozie polegającej na wystawieniu rachunku podał Poszkodowanemu czopki. Dyabeł wielki i czarny wyleciał z wielkim hukiem Roman G ma juz czystą duszę a umysł nieskażony szaleństwem Odpowiedz Link Zgłoś
siwy43 Re: Roman G został skutecznie wyegzorcyzmowany!!! 12.02.06, 17:00 i tylko ten jakoś dziwnie rozbiegany wzrok ...... Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: Roman G został skutecznie wyegzorcyzmowany!!! 12.02.06, 18:31 bardziej rozbiegany wzrok mają Wielcy Bracia. Ale to raczej nie diabelskie sztuczki tylko objaw niezbyt czystych sumień oraz zwyklego stracha przed otaczającymi ich zewsząd gejami, liberałami, demokratami i innymi masonami Ja bym ich wykąpał w wodzie święconej. Profilaktycznie, a nuż jakiś diabełek wyskoczy... Odpowiedz Link Zgłoś
siwy43 Re: Roman G został skutecznie wyegzorcyzmowany!!! 12.02.06, 18:55 oj obawiam się że takowa woda mogłaby się zagotować w trakcie ablucji :) Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: Roman G został skutecznie wyegzorcyzmowany!!! 12.02.06, 20:48 no to mamy alternatywne źródło energii niech Putin się nadmucha swoim gazem i ropą Odpowiedz Link Zgłoś
brillo Re: Ponad 1300 osób było u licheńskiego egzorcyst 12.02.06, 16:22 Religia w szkole przyniosła odwrotny skutek, albo katabasy robią małolatom wodę z mózgu i specjalnie wpychają ich w szpony szatana. Odpowiedz Link Zgłoś
chalid Re: Ponad 1300 osób było u licheńskiego egzorcyst 12.02.06, 16:25 ale wiekszosc z osob tu piszacych jest po prostu glupia i pod jakims pseudointelektualnymi wypowiedziami probuje ukryc swoja glupote. bo po pierwsze ci, ktorzy pisza ze powrot do sredniowiecza, stosy itp. zapewnie nie wiedza nic o sredniowieczu oraz o tym, ze inkwizycja i procesy, ktore konczyly sie stosami mialy miejsce przede wszystkim w renesansie... epoce, ktora zapewne wielu z was ceni za oswiecenie i madrosc... po drugie, egzorcyzmy nie sa sprawa wiary. to fakt. cos, co nazywa sie zlymi duchami istnieje i niektorzy duchowni zajmuja sie "likwidacja" tego. to ze laczy sie to akurat z rzymskim obrzedem to juz inna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
babaqba Re: Ponad 1300 osób było u licheńskiego egzorcyst 12.02.06, 17:56 chalid napisał: > ale wiekszosc z osob tu piszacych jest po prostu glupia i pod jakims > pseudointelektualnymi wypowiedziami probuje ukryc swoja glupote. Iscie katolicka ocena bliznich... > > bo po pierwsze ci, ktorzy pisza ze powrot do sredniowiecza, stosy itp. zapewnie > nie wiedza nic o sredniowieczu oraz o tym, ze inkwizycja i procesy, ktore > konczyly sie stosami mialy miejsce przede wszystkim w renesansie... epoce, ktor > a zapewne wielu z was ceni za oswiecenie i madrosc... I to ma dezawuowac dyskutantow i oczyscic kosciol katolicki z odium ciemnoty, zacofania, podburzania ludzi do czynienia zla, krzywdzenia niewinnych? > po drugie, egzorcyzmy nie sa sprawa wiary. to fakt. cos, co nazywa sie zlymi > duchami istnieje i niektorzy duchowni zajmuja sie "likwidacja" tego. to ze lacz > y sie to akurat z rzymskim obrzedem to juz inna sprawa. Nooo, tu dajesz czadu. Zadne zle duchy nie istnieja, podobnie jak dobre aniolki i bozki i dlatego kazdy zajmujacy sie "likwidacja" nieistniejacego jest ordynarnym oszustem. Ale to o klerze wiemy juz od dawna. A oczywiscie egzorcyzmy sa faktem, podobnie jak kabala, wrozenie z fusow, zakopywanie posuplanej nitki pod studnia i inne, rownie powazne ludzkie zachowania. Odpowiedz Link Zgłoś
chalid Re: Ponad 1300 osób było u licheńskiego egzorcyst 12.02.06, 18:52 babaqba napisała: > Iscie katolicka ocena bliznich... ciekawe. chcesz przez to powiedziec, ze jestem katolikiem? rowniez ciekawe. > I to ma dezawuowac dyskutantow i oczyscic kosciol katolicki z odium ciemnoty, z > acofania, podburzania > ludzi do czynienia zla, krzywdzenia niewinnych? nie, to nie ma oczyszczac kosiola, ale owszem, ma pokazywac glupote ludzi, ktorzy pisza o czyms, o czym nie maja pojecia, bo akurat nadarzyla sie okazja aby pojechac po kosciele. > Nooo, tu dajesz czadu. Zadne zle duchy nie istnieja, podobnie jak dobre aniolki > i bozki i dlatego kazdy > zajmujacy sie "likwidacja" nieistniejacego jest ordynarnym oszustem. Ale to o k > lerze wiemy juz od > dawna. A oczywiscie egzorcyzmy sa faktem, podobnie jak kabala, wrozenie z fusow > , zakopywanie > posuplanej nitki pod studnia i inne, rownie powazne ludzkie zachowania. twoje proby osmieszania nic nie dadza. nie zanegujesz tego, co jest chocbys nie wiem co wymyslil... napisalem "cos, co nazywa sie zlymi duchami". a ty oczywiscie od razu kojarzysz to z aniolkami i tak dalej, wiazesz to z kosiolem aby po nim pojechac i po ludziach, ktorzy wierza w to, co wierza. ja nie wiem czym sa te tak zwane zle duchy, ale cos takiego istnieje i sa tez ludzie (nie tylko duchowni z kosciola katolickiego), ktorzy zajmuje sie usuwaniem tego czegos (chyba lepiej pisac "cos" bo widze ze "zle duchy" wywoluje od razu zle skojarzenia). ---- ogolnie chodzi mi o to, ze jak widac po komentarzach na tej stronie, wielu ludzi sytuacje opisana w artykule potraktowalo jako kolejny atak na kosciol oraz po czesci na jakies ugrupowanie polityczne oraz ludzi ktorzy wierza akurat w to, co wierza. i nazywa sie ich glupkami. a to, ci ktorzy tak pisza sa glupi, ignorancja w najczystrzej postaci tu sie pojawia. ale tak to jest jak byle kto moze napisac co mu slina na jezyk przyniesie. Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk33 Re: Licheński egzorcysta leczy polityków PiS 12.02.06, 16:26 Z porad licheńskiego egzorcysty winien skorzystać każdy polityk PiS, bowiem (…) gazeta o. Rydzyka każe usuwać (z prasy i telewizji), nie tylko wedle kryteriów niejasnych, ale też bardzo ogólnych: w telewizjach mają nie występować osoby, których w obecnej Polsce nie chcielibyśmy już widzieć. Przy zmiennych gustach radiomaryjnych rzecz wymaga tego, by o.Rydzyk i jego otoczenie stale z bożą pomocą wskazywali bieżących gwiazdorów i dyskutantów, jakich wolno pokazywać. Giertych jest np. to w niełasce, to doznaje łaski (groźnego)ojca dyrektora. Rozmaicie zakreśla się także dziedziny wymagające oczyszczenia. Na przykład „Nasza Polska” wywodzi, że nie tylko programy polityczne, ale także kulturalne i rozrywkowe muszą w telewizjach tworzyć nowi ludzie. Trudno np. odgadnąć, kto oprócz Jana Pietrzaka i Z. Wassermanna należy do nowych ludzi rozrywkowych. Odnotowano tylko w prasie, że o. Tadeusz Rydzyk czyni już wprawki jako gwiazdor „Randki w ciemno”, bo nocą w hotelu sejmowym randkuje z Giertychem. Które jednak zakony żeńskie obejmą role komediowe w serialach, gdzie amantami będą redemptoryści, nie ogłoszono jeszcze.(…) Dlatego tak cenne są porady licheńskiego egzorcysty! Odpowiedz Link Zgłoś
tragish Re: W Licheniu rocznie są 2 miliony pielgrzymów! 12.02.06, 16:26 przede wszystkim warto pamiętać o tym, że w Licheniu generalnie jest wielki tłok. Zakładając, że w zeszłym roku było tam 2 mln pielgrzymów, to do egzorcysty udała się (tzn. wstąpiła żeby porozmawiać, nie żeby od razu odprawiać egzorcyzmuy) TYLKO 1 OSOBA NA OK. 1 500 pielgrzymów. A TYLKO KILKA OSÓB Z TYCH 2 MILIONÓW WYMAGAŁO EGZORCYZMÓW!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
l.puchala Re: Ponad 1300 osób było u licheńskiego egzorcyst 12.02.06, 16:41 ludzie,jak możecie być tak cyniczni; takie rzeczy dzieją się naprawdę i są tragedią dla osób opętanych i ich najbliższych; totalnie zszokowała mnie ankieta w której jedną z możliwych odpowiedzi jest Chuck Norris(sic!); szokująca postawa redakcji gazety.pl Odpowiedz Link Zgłoś
rafvonthorn Re: Ponad 1300 osób było u licheńskiego egzorcyst 12.02.06, 17:20 Nie ma lepszego egzorcyzmu, niż kop z półobrotu! Kto twierdzi inaczej, obraża moje uczucia religijne i jego ambasada zostanie spalona! Odpowiedz Link Zgłoś
ziuta111 Re: Ponad 1300 osób było u licheńskiego egzorcyst 12.02.06, 17:20 totalnie zszokowała mnie > ankieta w której jedną z możliwych odpowiedzi jest Chuck Norris(sic!); > szokująca postawa redakcji gazety.pl A dlaczego mnie nie zszokowała? Bo w przeciwieństwie do ciebie wiem, że ludzie mają różne poglądy i nie można uznać za jedynie słuszną wiarę w egzorcyzmy i opętanie! Poza tym, trzeba było spojrzeć na wyniki ankiety. Bezapelacyjnie wygrał Chuck Norris, więc kogo jest więcej, wierzących w te zabobony czy niewierzących, jak myślisz? Dlaczego chciałabyś narzucać swoje poglądy innym? Jak nie podoba ci się GW to zacznij może czytać jakąś katolicką gazetę! Odpowiedz Link Zgłoś
stvader Re: Ponad 1300 osób było u licheńskiego egzorcyst 12.02.06, 19:19 Ankieta miała być szokująca i miała uświadomic części Polaków herezje(sic!) głoszone przez KK albo ściślej RM czy TRWAM czy bazylikę w Licheniu która wszelkim sposobem stara się znaleźć fundusze na budowę. Uważam że autor komentarza poprzeniego nie posiada poczucia humoru, stąd to oburzenie. Moje pytanie do przedmówcy to skąd wie że takie rzeczy dzieją się naprawdę? Czy był osobistym świadkiem czy moze dowiedział się z relacji RM lub TRWAM? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Ponad 1300 osób było u licheńskiego egzorcyst 12.02.06, 22:51 l.puchala napisał: > ludzie,jak możecie być tak cyniczni; takie rzeczy dzieją się naprawdę i są > tragedią dla osób opętanych i ich najbliższych; I właśnie największym nieszczęściem jest to, że wielu tak właśnie uważa, a w przypadku tragicznych wręcz problemów psychicznych, które mogą być objawem schizofrenii, zamiast pomocy dobrego psychiatry, szukają szarlatana, który wypędzi złego ducha. > totalnie zszokowała mnie > ankieta w której jedną z możliwych odpowiedzi jest Chuck Norris(sic!); > szokująca postawa redakcji gazety.pl Fajna opcja, sama na niego zagłosowałam, a jego "zwycięstwo" świadczy, że z czytelnikami Gazety nie jest jeszcze najgorzej: mają poczucie humoru. Odpowiedz Link Zgłoś
kratzer Re: Sporo mamy i światłych magików 12.02.06, 18:14 serwisy.gazeta.pl/magia/0,0.html Odpowiedz Link Zgłoś
radiomaryja1 no i jesteśmy w Europie :) 12.02.06, 16:52 a czarni od debili kasiorkę tłuką, no i gratulacje - 1300 diabłów mniej w naszej jaśnieoświeconej IV RP, sorry - kończę, bo zygać mi się chce.... Odpowiedz Link Zgłoś
przemek_pl gratuluje redakcji... 12.02.06, 16:57 ...dunskiego poczucia humoru. sonda pierwsza klasa. coz, gdy bog chce kogos pokarac, to mu rozum odbiera. wam odebral. dobrego smaku nie musial odbierac, bo go nigdy nie mieliscie. Odpowiedz Link Zgłoś
wilmor1 Re: gratuluje redakcji... 12.02.06, 17:02 po co czytasz ćwoku?...rydzyk ci pozwolił? Odpowiedz Link Zgłoś
zazam APAGE!! 12.02.06, 18:29 redakcja "gazety" to oczywiście czciciele butelki - jak tylko się źle poczują: błagają o pomoc butelkę, czasem nawet pustą - o zgrozo :o) w sytuacjach awaryjnych wznosza modły do chucka norrisa... swoją drogą - to ciekawe, jak kwestia egzorcyzmów wyglada w judaiźmie... w praktyce buddyjskiej są ich odpowiedniki, chwała Bogu. moja propozycja dla moherowych aliantów: macie chyba jakieś samoloty do rozpylania po polach środków owado- i chwastobójczych? wystarczy kilkanaście litrów wody święconej i parę przelotów nad redakcją "gazety" na czerskiej - pomijając kwestię [byc może] zbawienia niektórych dusz - jakiż to wspaniały byłby widok!! to przerażenie na twarzach przemądrzałuych cw..i oderwanych w końcu od butelki :o) polecam wszystkim powieść mego mistrza i kolegi - Piotra Giedrowicza, ma tytuł "BESSA~LALA" tam jest jeszcze więcej anegdot tego typu. alleluja i do przodu!!! Odpowiedz Link Zgłoś