Dodaj do ulubionych

Sikorski: Zostaję w MON

14.02.06, 11:22
Sikorski (chyba?) sobie jaja robi: pokornie dziękuje Panu Prezydentowi (gotów
go po rękach całować), za to że "możemy dalej pracować", pokornie dziękuje
p.Wassermanowi, że mu świetną ustawę o WSI przygotował (Radek - głuptas, sam
nie potrafi)...Radek spryciarz: pokorne ciele dwie krowy ssie :)
Obserwuj wątek
    • ansad3 Re: Sikorski: Zostaję w MON 14.02.06, 11:50
      O ile pamietam, red. J. Gugała rzeczywiście prezentował się w mundurze w
      TVP,chyba w roku 1982. Czy ktoś to też pamięta?
      • Gość: Jerzy Urban obywatelu,nie pieprzcie bez sensu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.06, 12:01
        GUGAŁA JAROSŁAW (ur. 1959), tłumacz, dziennikarz, muzyk; współzałożyciel
        Zespołu Reprezentacyjnego, w TVP od 1990 dziennikarz, prezenter i lektor
        Wiadomości, 1991 kierownik działu krajowego TAI, 1991 92: komentator
        parlamentarny TVP, reporter, prezenter i wydawca Wiadomości, dyrektor red.
        nacz. Programu 1 TVP, 1992 94 dyrektor red. nacz. TAI; od 1999 ambasador w
        Urugwaju
    • Gość: jasiek Ja w to nie wierzę! IP: *.fonet.pl / 195.117.234.* 14.02.06, 12:01
      Uważam że korespondent wojenny z Afganistanu i Angoli nie musi być dobrym
      ministrem MON. Z kolei człowiek który przesiedział od 1981r więcej czasu w
      Wielkiej Brytanii niż w Polsce, bardziej pasuje na ambasadora w tym kraju!
      Dlatego obecne dyskusje o Panu Radku i wywołujące taką "podnietę" mnie śmieszą!

Panie Jarku I lubię Pana od dawna,nawet bardziej niż Jarka II Prezesa. Mam
      prośbę niech Pan nie zaprasza do dyskusji o godz. 8:00 Pana Bronka. Niech on
      nadal "wyżywa się" u Pana Jasia w TVP2. Bez niego dyskusje nocne są tam senne!
    • Gość: Demostenes Re: Sikorski: Zostaję w MON IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.06, 12:51
      Brawo Sikorski. Słuchałem TOK FM przez jakąś godzinę przed wywiadem, i w każdych
      kolejnych wiadomościach podczas podawania plotek o Mellerze zapowiadano
      sensacyjnym tonem wywiad red. Gugały. Wywiad, który być może, już za chwilę
      uchyli rąbka tajemnicy o szykujących się zmianach personalnych na najwyższych
      szczeblach władzy w Polsce. Napięcie sięga zenitu i... w 10 sek. Sikorski
      załatwia red. na cacy (to pyszne "panie redaktorze, panie ambasadorze"). Warto
      posłuchać, czytanie nie odda efektu dźwiękowych m.in. odgłosu jaki wydaje
      opadająca szczęka red. Gugały o pulpicik w studio. Dalej było już mniej
      ciekawie, bo przez resztę wywiadu red. Gugała nie bardzo mógł się pozbierać i
      dopiero na koniec rzucił przygotowanym wcześniej dowcipem o przymusowym
      wcielaniu lekarzy i dziennikarzy do wojska (w zamyśle subtelna aluzja do recepty
      dr Dorna na strajk łapiduchów), niestety znów chybił bo Sikorski zamiast się z
      wicu pośmiać z całą powagą przypomniał, że służba dla kraju zaszczytem jest i
      basta. Skofundowany red. Gugała gęsto się tłumacząć, że on już swoje odsłużył a
      teraz i owszem, też chętie choć siły nie te, swój występ na antenie zakończył.

• czerwony_sen Re: Sikorski: Zostaję w MON 14.02.06, 13:00
        dla mnie bardzo dobry minister

• Gość: pro Re: Sikorski: Zostaję w MON IP: *.aster.pl 14.02.06, 13:59
          Trudno zrozumieć. Wczoraj JM Rokita na konferencji PO poświęconej "bzdetom"
          p.v-ce minister rolnictwa /dziś też była i konferencja i o tych bzdetach/,
          powiedział wyraznie:"ze smutkiem przyjmuje decyzje o dymisji min. Mellera".
          Na dzisiejszej konferencji ani slowa na ten temat i oczywiście żadnego pytania
          ze strony dziennikarzy. Ponieważ tematy budżet, pakt, rozwiązanie parlamentu sie
          kończą,już podsunięto temat zmian Sikorski/Gosiewski, Mellera chwilowo
          odpuszczono.Co dzień 1-2 konferencje PO?! JMR z kumplami wykończą nas jak Józek
          Oleksy który był tez uprzjmy gadac latami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka