normalny_inaczej Re: fight for your right to know 14.02.06, 14:49 Czytaj tylko gorące wiadomości Odpowiedz Link Zgłoś
xxx222 Konieczne zmiany kadrowe w PAP? 14.02.06, 14:55 PAP, nie jest od tego by rozpowszechniać pogłoski... Chyba przydały by się tam jakieś zmiany na stanowiskach kierowniczych. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Konieczne zmiany kadrowe w PAP? 14.02.06, 15:59 xxx222 napisał: > PAP, nie jest od tego by rozpowszechniać pogłoski... Chyba przydały by się > tam jakieś zmiany na stanowiskach kierowniczych. Sam widzisz, że Romek chciał dobrze... ("Cały PAP od góry do dołu...") Odpowiedz Link Zgłoś
cymber.gaj Re: Blef czy kryzys? Skąd PAP wiedziała o wahania 14.02.06, 14:56 Dziś na swojej konferencji prasowej Giertych bardzo ładnie odwrócił kota ogonem. Wychodzi na to, że to on wydymał Kaczyńskich, bo teraz (po podpisaniu wczorajszego aneksu) PiS nie może bez jego zgody zagłosować za żadną ustawą, ani poprawką. A jeszcze wczoraj wyglądał jak mysz wrzucona do klatki z wężem. Trzeba przyznać, że gdy zagrożenie minęło, szybko się zregenerował i odzyskał swoją normalną pyszałkowatą bezczelność. Odpowiedz Link Zgłoś
wj_2000 Re: Blef czy kryzys? Skąd PAP wiedziała o wahania 14.02.06, 15:01 A ja się dziwię, że telewizje (może poza ściśle informacyjną TVN 24) wogóle zechciały emitować orędzie poza godziną 20. Kaczor Młodszy, bezceremonialnie dezorganizuje życie setek ludzi pracujących nad programami swoich stacji, milionów telewidzów planujących sobie wieczór z telewizorem. W ramówce zawsze mozna zmieścić o 20 krótkie wystąpienie osób upoważnionych (prezydent, premier marszałek i kto tam jeszcze), ale takie kaprysy gnojka kurdupla - 20, nie 20. Nie wczesniej niż 21:10 etc. A co to wojna? Wybuch wulkanu? Gnojek chciał se pogadać czego to on nie zrobi. Brrr... Odpowiedz Link Zgłoś
nyyankee Reaktywacja AWS 14.02.06, 15:05 To, co działo się wczoraj wokół przyszłości parlamentu, to były kpiny z Polaków. Podobnie zresztą jak i wiele innych wcześniejszych działań Prawa i Sprawiedliwości. Ludzie prezydenta robili tajemnicze miny i opowiadali dyrdymały, premier odwołał swoje spotkanie z dziennikarzami, Lepper i Giertych nerwowo dreptali wokół Jarosława Kaczyńskiego. A sami Kaczyńscy pilnie studiowali najnowsze sondaże. W tym czasie złotówka leciała na łeb, na szyję. Prezydent zaś, zamiast przerwać ten szalony taniec, kazał czekać na swoją decyzję aż do wieczora. Tak normalne państwo nie może funkcjonować. Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz961 Re: Reaktywacja AWS 14.02.06, 16:38 niestety zgadzam się całkowicie. To są zagrywki rodem z podwórka! NIe mozna instytucji państwa traktowac jak tanią prostytutkę!! uważam ze tym sie kompletnie skompromitowali! Te numerki, ze prezydent powie, ale ja nie wiem, jestem polonistą, dziennikarze, Jarek z aneksem. No dno, to juz pachnie rejonami Ułan Bator. Odpowiedz Link Zgłoś
leokadius Re: Blef czy kryzys? Skąd PAP wiedziała o wahania 14.02.06, 15:09 co tu sie k.... dzieje!!!!!!! czy ktos te nadete kaczorki wreszcie przystopuje.KPINA!!!a jaki byl sztywny nasz (nie moj)prezydencik wczoraj.ten gosc nie ma krzty umiejetnosci medialnych.spec od PR mu powiedzial,ze ma trzymac rece na wierzchu, to je trzymal!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mcguirre Kpiny z obywateli. 14.02.06, 15:12 Bracia robią sobie jaja z obywateli a państwo traktują jak własny folwark prowadząc jakieś schizofreniczne gierki. Odpowiedz Link Zgłoś
antonioni1 Re: Blef czy kryzys? Skąd PAP wiedziała o wahania 14.02.06, 15:13 A niechże ten parlament rozwiążą. Strata czasu i atłasu. Ten parlament do niczego się nie nadaje. Sojusz Samoobrony, LPR i PiS to najgarosza z możliwych opcji. Odpowiedz Link Zgłoś
nyyankee . 14.02.06, 15:14 Islam zakazuje przemocy. Chrześcijaństwo nakazuje miłość bliźniego. Wśród wyznawców nie widać tego. Odpowiedz Link Zgłoś
tag1 Re: Blef czy kryzys? Skąd PAP wiedziała o wahania 14.02.06, 15:18 Najchętniej "podziękowałbym" i Panu Prezydentowi i Pisowi "TYM PONOM JUŻ DZIĘKUJEMY" Jest chyba na to forma "impeatshement" KOMPROMITACJA URZĘDU PREZYDENTA R.P. Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk Brawo Prezydent! Brawo JK! 14.02.06, 15:20 Sa to "lekcje" braci Kaczynskich wstrzemiezliwosci w komentarzach udzielone w pierwszym rzedzie polskim "politykom", ale rowniez calej reszcie do ktorej naleza uczestnicy w forum. Sa to rowniez "lekcje", i brawo za to braciom Kaczynskim, dzieki ktorym polska "elita" polityczna i polskie spoleczenstwo wieksza wage bedzie przywiazywac do faktow, a nie do slow, plotek i etykietek jak to ma miejsce obecnie. W aspekcie tego co napisalem najgorzej (biorac pod uwage reakcje, ktore znam) zaprezentowal sie chyba pan Komorowski z PO. Reszta "establishmentu" politycznego i dziennikarskiego nie wykazala sie zreszta duzo wieksza przezornoscia. Dalsze tego typu lekcje sa jak najbardziej wskazane. Moze wreszcie czegos ci zadufani w sobie i pretensjonalni reprezentanci polskich "elit" politycznych i dziennikarskich sie naucza! Po ostatnich rezultatach "sprawdzianu" droga jest dluga a wysilek, zwiazany z mozliwosciami intelektualnuymi tych grup spolecznych morderczy! Odpowiedz Link Zgłoś
delfina77 Re: Brawo Prezydent! Brawo JK! 14.02.06, 15:31 Wyborcom PiS już chyba całkiem na mózg padło, są tak totalnie bezkrytyczni wobec poczynan rządu. A nie przyszło ci baranku do głowy, że te rozgrywki na górze odbijają się w sposób bezpośredni na polskiej gospodarce, wskutek czego wielu inwestorów ominie Polskę i podąży do spokojniejszych krajów, np. do Czech? Jak to się ma do obiecywanej walki z bezrobociem? Dlaczego bezrobocie ciągle rośnie chociaż coraz więcej ludzi wyjeżdża za granicę? Przemyśl to sobie zanim napiszesz następny komentarz typu "hura" Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk "A nie przyszło ci baranku do głowy, że .......... 14.02.06, 15:52 Otoz "baranek" wie, z wlasnego doswiadczenia, ze tych co maja pieniadze slowa niewiele interesuja. Oni przygladaja sie faktom. Swoje decyzje podejmuja na podstawie faktow. Takim faktem, bardzo waznym, byly nasze polskie warunki budowy gazociagu, ktore spowodowaly ze Rosja i Niemcy zbuduja ten gazociag conajmniej 5-krotnie drozej pod Baltykiem. Jest to czesty argument (rozgrywki na gorze odbijaja sie na gospodarce) ktory slyszy sie ze strony PO majacy uwierzytelniac i propagowac wplywy PO jako jedynej zdolnej do zapewnienia takich warunkow. Po tym co zaprezentowala po wyborach, kazdy posiadacz kapitalow dlugo sie zastanowi zanim zainwestuje w kraju rzadzonym przez chlopcow w krotkich spodenkach, ktorzy przegrywajac obrazaja sie zachowujac sie jak pies gospodarza: sam nie zjem i drugiemu nie dam! Odpowiedz Link Zgłoś
bikeman Re: "A nie przyszło ci baranku do głowy, że ..... 14.02.06, 16:00 tobie sie chyba cos pomylilo od kiedy to w tym kraju rzadzi Platforma? Odpowiedz Link Zgłoś
bikeman P.S. 14.02.06, 16:04 chyba "pies ogrodnika"? wszystko ci sie troche myli, co? Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk To sa wszystkie Twoje kontrargumenty, czy beda 14.02.06, 16:35 nastepne rownie przekonywujace? Te, ktore zaprezentowales bazuja bardziej na moich, w Twoich oczach, "pomylkach" niz na polskiej rzeczywistosci i dotycza bardziej mojej osoby niz tematu polemiki, ktorym w przypadku mojej poprzedniej wypowiedzi byla odpowiedz na zarzut jakoby wplyw demokratycznej walki politycznej na inwestycje zagraniczne byl wazniejszy niz na przyklad stan korupcji, sadownictwa, salonowego "wolnego" rynku w ktorym zamiast efektywnosci, wydajnosci pracy, pomyslowosci, rzetelnosci itd. decyduja "ukladu" z wladza ta oficjalna i ta "zakamuflowana" wieczornymi telefonami miedzy sedziami, bylymi pracownikami SB, IW, dwanymi wysokimi funkcjonariuszami PZPR, wyzszymi oficerami LWP, niejednokrotnie przeksztalconymi historyczna zawierucha w "liberalow".Lista tych "byznesmenow" jest dluga i szkoda mojego czasu by tutaj ja prezentowac w calosci. Byla nia rowniez, ale w duzo mniejszym stopniu, zdolnosc PO do rzadzenia Polska, po tym co zaprezentowala po przegranych dwukrotnie wyborach (parlamentarnych i prezydenckich) po ktorych, nie byla nie tylko zdolna do zmiany nieudolnego i przegranego kierownictwa (Tusk i cala reszta) ale rowniez do wypelnienia wlasnych zobowiazan przedwyborczych koalicji z PiS-em. U jednych sa ogrody z ogrodnikiem a u innych posiadlosci z gospodarzem. Ja jestem od tych z posiadlosciami z gospodarzem Odpowiedz Link Zgłoś
delfina77 Re: To sa wszystkie Twoje kontrargumenty, czy bed 14.02.06, 16:41 Ok, można nie lubic PO, ale skąd ci przyszło do głowy, że to co robi PiS jest dobre? Mam wielu znajomych za granicą i powiem ci, że tam się z nas śmieją w kułak! Tylko tu niektórym się wydaje, że PiS odnowi wartości, wprowadzi ład moralny, bla bla bla. Niestety, politycy PiS nie różnią się wiele od pozostałych, czyli patrzą nie dalej niż koniuszek własnego nosa, a gadka o moralności służy tylko i wyłącznie pozyskaniu elektoratu radia maryja. Poza tym wprowadzają taką zadymę na każdym polu, że chwilami z rzewnością wspominam SLD, choc gdy kończyli kadencję sądziłam, że gorszego rządu nie będzie. Jak widac, myliłam się Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk Ten argument ("zagraniczny") jest kolejnym z 14.02.06, 17:30 kolekcji liberalow PO. To, ze innym nasze zmiany nie przypadaja do gustu jest zrozumiale. Zapowiadany koniec "latwych interesow" w Polsce polegajacych na wykorzystaniu politycznego entuzjazmu do prywatyzacji, ktorego skutkiem bylo "rozdaniem" tego co najlepsze za bezcen, bez uwzglednienia elementarnych pojec marketingowych takich jak marka, stan posiadanego rynku wsrod polskich "specow", czesto z profesorskimi tytulami, od prywatyzacji. Jaki interes ma "zagranica", szczegolnie ta w ktorej pojawialy sie krytyczne artykuly (szczegolnie Niemcy, ale i Francja i pewnie gdzie indziej rowniez) by cieszyc sie i pochwalac w Polsce rzad, ktory postanowil (ich kosztem) dbac o nasze interesy. Oczywiscie nie tak to prezentuja: zajma sie zupelnie nie znaczaca demonstracja, jakims oswiadczeniem pani Minister, czy Prezydenta tak by prawdziwa przyczyna wyrazanej wobec naszych obecnych wladz niecheci nie ujawniala rzeczywistych interesow jakie kryja sie za ta krytyka. Znajac dobrze "zagranice" posunalbym sie nawet do stwierdzenia, ze im wiecej sie z nas "smieja w kulak" tym lepiej to swiadczy o dzialaniu naszych wladzy. Ktos na innym forum zadal mi pytanie, na ktore chcialbym tutaj odpowiedziec. "Czy możesz nam pzybliżyć owe dokonania braci K?" Mimo, ze w moim poprzednim poscie nie bylo niczego, co mogloby sklonic do powyzszego pytania zaryzykuje szczera odpowiedz: pierwszym i najwielszym dokonaniem braci Kaczynskich w moich oczach jest reakcja calej reszty, ktora dumna ze swego pseudowyksztalcenia i swocih pseudowartosci smiesznie obnosi sie ze swoja opozycja by dodac sobie animuszu i powagi demonstrujac tym samym brak poszanowania dla demokracji wtedy gdy jej to nie "urzadza". PS. Dopiero czytajac protestujace i apale srodowiska wymiaru sprawiedliwosci nabralem przekonania o slusznosci dzialan Minista Ziobro. Odpowiedz Link Zgłoś
bikeman Re: Ten argument ("zagraniczny") jest kolejnym z 14.02.06, 17:48 Zaraz zarzucisz mi, ze nie wnosze nic nowego, ale do ciebie na prawde nic nie trafia Jestes szablonowym wyborca pissu majacym klapki na oczach i uszach. Prosze, odpowiedz najpierw na poprzednie posty zamiast sprowadzac dyskusje na boczny tor!! Odpowiedz Link Zgłoś
delfina77 Re: Ten argument ("zagraniczny") jest kolejnym z 14.02.06, 18:02 Akurat nie miałam na myśli nikogo z Niemiec ani Francji, ale ty oczywiście wiesz swoje... Zachód boi się, że obecny rząd zaprzepaści przemiany gospodarcze w Polsce dokonane w ciągu ostatnich kilkunastu lat i szanse rozwoju tego kraju, przez co Polska nie będzie równym partnerem (a już jesteśmy w UE). U nas zamiast na gospodarkę stawia na rozdawnictwo dodatków socjalnych oraz rozliczanie przeszłości. Przeszłośc owszem, jest ważna, ale są rzeczy ważne i ważniejsze i w obliczu gdy setki tysięcy ludzi ucieka z kraju a prezydent cieszy się jak dziecko, że byc może zniosą wizy do USA a kolejne kraje otworzą nam swoje rynki pracy to sorry-ale coś jest nie tak. Co da becikowe gdy rząd popiera emigrację młodych i wręcz do niej zachęca, gdyż sam nie chce i nie potrafi rozruszac gospodarki. Od komisji śledczych nikomu chleba ani pracy nie przybyło, ludzie mają dośc polityków obiecujących im gruszki na wierzbie - chcą pracy i mieszkań, PiS wycofał się ze wszystkich swoich obietnic wyborczych, co ty na to? Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk Cokolwiek bym nie napisal to i tak bedzie zle, bo 14.02.06, 20:29 nie dolaczam do smiesznego choru dumnych swoim pseudowyksztalceniem i pseudowartosciami pseudinteligentow, ktorym sie zdaje, ze "zachod" nie ma innych zmartwien, w dobie miedzynarodowej rywalizacji, jak obawy "co zaprzepasci nasz rzad". Jesli cos zaprzepasci, to wlasnie nie kto inny, tylko ten "wspanialomyslny zachod" znajdzie sie na pierwszym miejscu by "zaprzepaszczone" przejac pod swoje "skrzydelka" jak ma to obecnie miejsce z fala wyksztalconych Polakow. Nie przez przypadek Francuzi przygotowywuja obecnie nowa ustawe o warunkach selekcji dla kandydatow na emigracje do ich kraju. Twoj argument o radosciach Prezydenta LK jest o tyle ciekawy, ze sprawa wiz do USA to niejako dzialanie obecnego rzadu PiS-u pod publiczke poprzednich "wyksztalconych" i reprezentujacych "postkomusnistyczne wartosci" wyborcow glosujacych na Prezydentow Walese i Kwasniewskiego za kadencji ktorych, "inteligentni i wyksztalceni" dzinnikarze rozpetali w Polsce ta iscie kabaretowa kampanie w sprawie wiz wjazdowych do Stanow Zjednoczonych. Zadaniem sejmowych komisji sledczych nie bylo tworzenie miejsc pracy: bylo zbadanie mechanizmow wladzy, ktore doprowadzily do nieprawdopodobnych naduzyc w okresie polityczno-ekonomicznych zmian systemowych by moc zapobiec podobym w przyszlosci i okreslenie odpowiedzialnosci osob i instytucji. Transmisje na zywo z posiedzen komisji pozwolily rowniez widzom na wlasna ocene "specjalistow", ktorzy w tym uczestniczyli, a ktorych na pewno trudno byloby dzis zaliczyc do "ciemnego i niewyksztalconego" elektoratu PiS-u jako, ze w duzej czesci byli to wlasnie "naukowo zasluzeni" ludzie z tytulami niejednokrotnie profesorskimi. Czytajac petycje i apele srodowiska sedziowskiego przeciwko Ministrowi Ziobrze, podpisane czestokroc profesorskimi tytulami przejrzalem tamte nagrania. Chyba nic innego nie byloby w stanie przekonac mnie bardziej do racji Ministra, jak stek bredni jakich sie jeszcze raz nasluchalem od profesorow przesluchiwanych w komisjach. Poki co rzad nie zrobil specjalnie nic co mogloby hamowac rozwoj gospodarki. Szermowanie "becikowym", ktorego udzial w budzecie stanowi jesli nie promil to niewiele wiecej jest niczym innym (szczegolnie po dobrych rezultatch negocjaji w sprawie budzetu UE)jak argumentem propagandowym. Praca i mieszkania sa wazne. By byly dostepne dla wszystkich musza powstac rynkowe mechanizmy konkurencji, ktorych z racji na korupcje, na ustawiane przetargi, na tolerowane brakorobstwo przesiebiorstw budowlanych (z ktorych conajmniej jedna trzecia dziala nielegalnie i powinna zostac zamknieta a wlasciciele i dyrektorzy znalezc sie za kratkami) itd itd ...ktorych (mechanizmow rynkowych) z tych wszystkich wlasnie i wielu jeszcze innych wzgedow obecnie nie ma. Obecne dzialania ekipy "Kaczynskich" koncetruja sie wlasnie na tym polu co wzbudza "wscieklosc" tych, ktorzy czuja, ze czasy latwych zarobkow kosztem reszty sie skonczyly (oby definitywnie) i wykorzystuja wrogie PiS-owi nastroje w spoleczenstwie by torpedowac te dzialania. Odpowiedz Link Zgłoś
bikeman Re: To sa wszystkie Twoje kontrargumenty, czy bed 14.02.06, 17:15 Wybacz, ale twoje wypowiedzi odnosnie Platformy sa po prostu smieszne. Do POPiSu nie doszlo wylacznie z winy tych drugich. Nie wiem czy pamietasz, ale Platforma zapowiadala, ze z lepperem i giertychem wiazac sie nie bedzie, bo to nie ich poziom (co jest jasne i zrozumiale). Pierwsza rzecza ktora zrobil PiS (skoro tak chcial koalicji, to by tego nie zrobil) bylo mianowanie obu tych swiatlych ludzi na wicemarszalkow!! Nie sadzisz, ze cos tu nie gra? Ja z takimi ludzmi tez bym nie chcial rozmawiac (ty bys chcial?). Platforme mozna za to tylko pochwalic, ze w trosce o dobro tego kraju nie chiala ukladac sie z prymitywami. Nie dosc, ze zrobili jedyna sluszna rzecz w tej sytuacji, to jeszcze w przeciwienstwie do pissu byli w swoich dzialaniach konsekwentni. Ale widze, ze takie wartosci dla ciebie nie maja znaczenia, wolisz czcza paplanine... Smutne. Acha, no i nie odpowiedziales na moje pytanie: od kiedy w tym kraju rzadzi Platforma, ze wszystkie niepowodzenia rzadu zwalacie (wy, ofiary kaczej propagandy) wlasnie na nich? Odpowiedz Link Zgłoś
mariantonia Re: To sa wszystkie Twoje kontrargumenty, czy bed 14.02.06, 17:45 Ja też uważam, że takie "lekcje" są kosztowne i za kosztowne w naszej obecnej sytuacji. Ktoś mi bliski jest chory onkologicznie i naprawdę trudno jest uzyskać dostateczną pomoc lekarską - bo nie mamy pieniedzy na służbę zdrowia. Wybacz ale stan sądownictwa można poprawić , korupcja nie wiele ma wpływu na sytuację w kraju, a salonowe rozgrywki też na szczęście nie mają znaczenia - polska gospodarka ma sie wcale dobrze, ale przy takich "zagrywkach" może się pogorszyć. Mnie i tysiące ludzi w Polsce naprawdę mało dotykaja salonowe zabawy, korupcja i sądowmictwo - na codzień pottrzebne nam są spokój, dostęp do służby zdrowia i do pracy. A jeżeli walka z korupcją ma kosztować - to narazie lepiej te pieniądze przeznaczyć dla emerytów, których zmusza sie do życia za 500 zł miesięcznie, ściągając za czynsz, gaz, elektryczność i lekarstwa. A krwawe zabawy lustracyjne - czyli walka z salonowymi bijatykami - napraswdę tylko fanatyków obchodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
rafvonthorn Re: To sa wszystkie Twoje kontrargumenty, czy bed 14.02.06, 17:49 Masz racje, politycy wpadają w amok i zajmują się pierdołami. Rozwiązanie sejmu- TAK, nowe wybory- NIE. Powodzenia ze zdrowiem w rodzinie, to są naprawdę ważne sprawy... Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: "A nie przyszło ci baranku do głowy, że ..... 14.02.06, 16:18 zmień upodobania i nie wypowiadaj sie na temat tego, czego kompletnie nie rozumiesz: o mediach i polityce już pisałam, dochodzi jeszcze gospodarka. Niestety, aby się mienić Europejczykiem, trzeba spełniać dużo wyższe standardy niż te prezentowane przez polityków PiS, SO i LPR - indolencja gospodarcza, ksenofobia i eurosceptyzm - aż dziw, że osoba z tamkim nickiem nie rozumie tego. Odpowiedz Link Zgłoś
mario.osh ten nick to mu nadali w sztabie pis by 14.02.06, 18:19 udawał europejczyka że to niby ktoś znający co więcej poza polem za stodołą w pierdkach małych może popierac pis. taka zmyłka. obliczona na innych mieszkańców pierdek małych. Odpowiedz Link Zgłoś
sarhenziel Re: Brawo Prezydent! Brawo JK! 14.02.06, 17:05 A co mają robić jak każdy do tej pory miał ich w dupie. Zamiast lepiej żyć udostępniono im śmietniki.Byle kanciarz co przekretem kupił blok z ludzmi straszy eksmisją.Zarobek płacony przez bisnesmenów nie starcza na czynsz a za co żyć. Są kochany ludzie którzy byliby szcześliwi mając na 5-cio osobową rodzinę 5zł dziennie.Teraz wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Brawo Prezydent! Brawo JK! 14.02.06, 16:06 bzdury opowiadasz, media sie takimi sytuacjami żywią, same podnoszą cisnienie... to było równie medialne, co wpadka Jurgiela, zapewne pamiętasz, że zostało wszystko wyreżyserowane przez dziennikarzy Odpowiedz Link Zgłoś
mariantonia Re: Brawo Prezydent! Brawo JK! 14.02.06, 17:28 Czy Komorowskiemu zazdrościsz inteligencji, bystrości i...kultury? Odpowiedz Link Zgłoś
poznan.is.4.lovers Dobry poker 14.02.06, 15:22 nie lubię ani LPR ani Samoobrony ale mam nadzieję, że sie za to kiedyś PISowi odwdzięczą Odpowiedz Link Zgłoś
ws21 ??? 14.02.06, 15:30 Słuchałem dzisiaj R. Giertycha. Trudno mu odmówić racji. To PiS strzelił sobie gola. Mała partia LPR może blokować poczynania dużej PiS. Ten układ działa w dwie strony. Nic bez zgody PiS ale także nic bez zgody LPR i Samoobrony. Ale popaprańcy .... Odpowiedz Link Zgłoś
bikeman Re: ??? 14.02.06, 15:33 Ciekawe, czym teraz piss bedzie kupczyc? Powoli chyba koncza im sie argumenty, chcociaz z drugiej strony niepelnosprawny umyslowo jarus na pewno cos jeszcze wymysli... Odpowiedz Link Zgłoś
ws21 Trwałosć sojuszu. 14.02.06, 15:41 Myślę to to PiS się najszybciej znudzi tym układem. Gdyby dziś prezydent podejmował decyzję myślę że sejm byłby rozwiązany. PiS to partia nie z mojej bajki ale wolę jeszcze kilka miesięcy kompromitacji. Bo dotychczasowe dokonania to jedna wielka kompromitacja. Największe osiągnięcie to budowa konkurencyjnego do bałtyckiego gazociągu (tego w Krakowie). Warto by też R Sikorskiemu przypomnieć co mówił o poprzednikach po ich wizytach w USA i skonmfrontować to z jego osiągnięciami. Odpowiedz Link Zgłoś
bikeman Re: Trwałosć sojuszu. 14.02.06, 15:57 Z jednej strony mysle, ze w pewnym momencie caly ten durny pis zakonczy swoja dzialalnosc z wielkim hukiem. Z drugiej jednak strony, widzac zapatrzenie i slyszac glosy ludzi oraz biorac pod uwage to ile ta parodia juz trwa, boje sie, ze na prawde piss opanowal sztuke ugniatania gliny (czytaj: wciskania kitu narodowi) do perfekcji i ludzie sie jeszcze dluuugo nie otrzasna... Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: ??? 14.02.06, 16:10 ws21 napisał: > Słuchałem dzisiaj R. Giertycha. Trudno mu odmówić racji. To PiS strzelił sobie > gola. Mała partia LPR może blokować poczynania dużej PiS. Ten układ działa w > dwie strony. Nic bez zgody PiS ale także nic bez zgody LPR i Samoobrony. > Ale popaprańcy .... Może tych czasów nie pamiętasz, ale za pierwszej komuny też rządziły trzy partie: PZPR + dwie "bratnie partie": ZSL i SD. Zapewniam Cię, że PZPR nie miała z nimi najmniejszego kłopotu. W PRL-bis będzie podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ws21 Nie te czasy. 14.02.06, 16:15 Oj, jak dowodzi grudniowe doświadczenie PiS będzie miał kłopot. Reszta sejmu się skuma i bez trudu utworzy wiekszość, jak to przy "becikowym" było. Teraz to PiS nawet samorozwiązania nie jest w stanie przegłosować. Rok trwania zagwarantowany. Następna szansa przy budżecie 2007. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Dobry poker 14.02.06, 16:21 przywódcy LPR i SO słyną z wbijania noża w plecy, chyba, że Kaczyński uprzedzi ruch na razie mu to wychodzi, ale... czy opatrznościowy duch w postaci o. dyr. wystarczy...;))) poznan.is.4.lovers napisał: > nie lubię ani LPR ani Samoobrony ale mam nadzieję, że sie za to kiedyś PISowi > odwdzięczą Odpowiedz Link Zgłoś
mestre_bimba Re: Blef czy kryzys? Skąd PAP wiedziała o wahania 14.02.06, 16:08 bracia bawia sie w intrygi i pseudo-polityke (tak i w ich oczach ma wygladac rzadzenie panstwem), jakby byli w piaskownicy, oni w ogole nie dorosli od czasu ich pierwszej glownej roli w filmie szkoda tylko, ze teraz chodzi o nasz kraj, a ich zabawy odbija sie (i juz sie odbijaja - patrz wskazniki gieldowe i kurs zlotowki) bardzo wyraznie na sytuacji gospodarczej i spolecznej w Polsce pozostaje tylko plakac Odpowiedz Link Zgłoś
ekohelper Re: Postawa Prezydenta 14.02.06, 16:13 Szkoda,że Prezydent jednoznacznie zdeklarował się jako Prezydent PIS-u a nie wszystkich Polaków. Za skandal poczytuję fakt ,ze w ciągu 4 minut 2 razy zganił Platformę i pochwalił braciszka. To nie jest folawrk Kaczek , u licha , tylko Polska . Zero taktu ,dyplomacji i wyczucia . Jestem zażenowana. Odpowiedz Link Zgłoś
ws21 Re: Postawa Prezydenta .... 14.02.06, 16:17 była ok. Nie garbił się. Tylko te śmieszne łapki ..... Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Postawa Prezydenta .... 14.02.06, 16:26 nom... jakby miał za chwilę spaść pod stół i tylko te dwa przylepce pomogły mu przetrwać do końca, a później.... w pałacu prezydenckim drzwi są b. wysokie i ledwie Kwaśniewski sięgał do klamki, chciałabym zobaczyć te wolty obecnego prezydenta, który próbuje otworzyć sobie takie drzwi...;D Odpowiedz Link Zgłoś
kika113 PO namieszało, 14.02.06, 16:25 a teraz siedzi i zaciera łapki. Chociaż zaczęło się od jej pomysłu, by razem z LPR i Samoobroną przegłosować postulaty , które jeszcze bardziej rozwalą budżet, co byłoby totalnie niebezpieczne dla Państwa. LPR i Samoobrona chciały nabić sobie parę punktów u wyborców swoją troską o biednych. Jeszcze dobrze atrament nie wysechł na pakcie stabilizacyjnym, a już Samoobrona i LPR zaczynają go łamać. Nawet Nowy Dzień o tym pisze. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: PO namieszało, 14.02.06, 16:55 a przypomnij z kim SO i LPR podpisała pakt stabilizacyjny; oraz jak nazywa się prezydent, który podpisał ustawę "becikową", która rozwala m.in. budżet; a jak wyjaśnisz zwiększenie o 6 proc. wydatków budżetowych tylko na administrację, bo chyba nie masz większych problemów z rozszyfrowaniem hasła "tanie państwo" Odpowiedz Link Zgłoś
rafvonthorn Re: PO namieszało, 14.02.06, 17:41 Już nie mówiąc o tym, że PO chciała poddać pod głosowanie propozycje PiSu z kampanii wyborczej. Skoro PiS proponował rozwiązania "rozsadzające budżet" i "nieodpowiedzialne", to albo to oszuści są, albo liczyć nie umieją. Tak czy inaczej robią ze swojego elektoratu naiwnego łosia... Odpowiedz Link Zgłoś
tag1 Re: Blef czy kryzys? Skąd PAP wiedziała o wahania 14.02.06, 16:16 Jeszcze jedna refleksja po wczorajszym "CYRKU" z Prezydentem i Pisem w rolach głównych - celowo nie wymieniam panów Romana i Andrzeja, oni zagrali ogony i coś mi się widzi, że poraz ostatni , jeszcze trochę cierpliwości, a dostaną "Złote Maliny" od członków swoich partii za najgorsze role pozaplanowe w spektaklu pt. "IV R.P." "Koalicjańci Dwaj" łudzą się,że mają coś do powiedzenia.......!!!!!!! Oni mogą panu majstrowi skoczyć.......!!! Wczoraj pogrzebali swoje szanse. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek2784 Re: Oglądajcie telewizję Polvision w internecie 14.02.06, 16:25 W telewizji Polvision z Chicago, można było zobaczyć wywiad z prezydentem przeprowadzony na lotnisku w Chicago. Prezydent tam jasno i dobitnie powiedział że nie będzie rozwiązany Sejm. Jednak media pozostające w szoku po klęsce PO, dalej zadufane są w siebie i ignorują mniejsze ale bardziej wiarygodne środki komunikacji publicznej. Najpiękniejsze są małe media. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Oglądajcie telewizję Polvision w internecie 14.02.06, 16:28 ależ nie przeszkadzaj sobie - oglądaj...:))) Odpowiedz Link Zgłoś
kika113 Prowokacja PO udana 14.02.06, 16:34 Widzę prowokacja udana, Michnikowcy i POwcy zadowoleni i media mogą przekazywać fałszywy bo jednostronny obraz rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Prowokacja PO udana 14.02.06, 16:50 po takim tekście alternatywa brzmi: 1 - jesteś masochistką 2 - płacą Ci za pisanie takich postów Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Prowokacja PO udana 14.02.06, 16:59 argumentacja adherentów PiS zawsze poraża merytoryką to kolejny dowód, ze niepotrzebnie wypowiadasz się na forum "Gazety Wyborczej" Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk33 Re: Prowokacja PO udana 14.02.06, 17:05 NOWA wersja władzy triumwiratu według PO!. (…)Kaczyński doprowadził wkrótce do zawarcia tajnego porozumienia między najbogatszym człowiekiem w Koszalińskim, pogromcą L. Millera Lepperem, a niezadowolonym z postanowień senatu Giertychem. Kolejne małżeństwo Giertycha z córką Kaczyńskiego Julią przypieczętowało porozumienie trzech wodzów - Giertycha, Kaczyńskiego i Leppera, nazwane triumwiratem. (..)Walka polityczna w Warszawie stała się bardzo kosztowna. Posłowie i senatorzy po złożeniu urzędów zostawali wojewodami prowincji i podczas sprawowania tej funkcji zyskiwali olbrzymi majątek. Tak więc coraz więcej osób ubiegało się o te stanowiska. Niektórzy zaciągali nawet olbrzymie długi, które przeznaczali na walkę polityczną, a więc na opłacanie zwolenników, urządzanie uczt i igrzysk dla ludu. Pieniądze oddawali po wzbogaceniu się podczas namiestnictwa w województwie.(..) Podobno tak samo postępował Kaczyński, który pożyczył znaczne sumy na opłacenie kosztownej kampanii wyborczej. Porozumienie zawarte z Leperem i Giertychem (trumwirat) ułatwiło mu prowadzenie politycznej gry i uzyskanie tytułu dożywotniego władcy. Kaczyński za zgodą trumwirów przyznał sobie prowincję Białorusię, w której mógł toczyć zyskowną wojnę, i w 2006 r. p.n.e. przystąpił do jej podboju. Pomimo oporu białorusinów i licznych powstań w pełni mu się to udało. W święto zwane idami (15 marca 2006 r. p.n.e.) Gajusz Juliusz Kaczyński został zamordowany w senacie. Aby uniknąć kolejnej wojny domowej, główni spadkobiercy Kaczyńskiego- Gosiewski, Marcinkiewicz i Radek Sikorski, jeden z naczelnych dowódców armii Kaczyńskiego - zawarli w 2006r. p.n.e. oficjalne porozumienie, nazwane drugim triumwiratem. Triumwirowie podzielili między siebie władzę w imperium, znajdujących się pod ich wpływami, i zgodnie przystąpili do walki z wojskami PO, SLD i PSL. Sporządzali listy proskrypcyjne, na których umieszczali nazwiska skazanych na śmierć przeciwników politycznych w liczbie ok. 3 tys. osób. Jednym z zamordowanych był wybitny mówca J.M. Rokita.(…) PS. Rolę list proskrypcyjnych pełnią archiwa IPN. Odpowiedz Link Zgłoś
punter Re: Blef czy kryzys? Skąd PAP wiedziała o wahania 14.02.06, 16:31 Polskim politykom to bardziej niż "The End" należało by się "Die Endlosung" Odpowiedz Link Zgłoś
dj_dlugi Re: Blef czy kryzys? Skąd PAP wiedziała o wahania 14.02.06, 16:54 a jarek powinien oskara dostać za reżyserie :) Odpowiedz Link Zgłoś
dj_dlugi Re: Blef czy kryzys? Skąd PAP wiedziała o wahania 14.02.06, 16:58 a tak na serio to to już nie jest śmieszne... niech spi(s)tają na drzewo. Odpowiedz Link Zgłoś
adamk017 Re: Blef czy kryzys? Skąd PAP wiedziała o wahania 14.02.06, 17:07 teraz w Sejmie będzie tak jak / no prawie tak / za PRL ,, puk , puk ,puk o pdłogę Sejm wyraża dzisiaj zgodę ... " Trzy partie PiS , Samoobrona i LPR najpierw przed posiedzeniem pogadają sobie o danej ustawie / oczywiście mówcą będzie PiS a oni będą tylko głowami kiwać / a potem na sali plenarnej odbędzie się głosowanie 1 , 2 i 3 i ustawa jest . Szybko sprawnie i ustawa gotowa , a że to bubel trudno oby Prezydent tylko nie skracał Parlamentu Odpowiedz Link Zgłoś
voytex Re: Blef czy kryzys? Skąd PAP wiedziała o wahania 14.02.06, 17:17 Jak to skad? Od rzadnych krwi gazetkowych reporterkow.... Odpowiedz Link Zgłoś
ojkoorde Re: Blef czy kryzys? Skąd PAP wiedziała o wahania 14.02.06, 17:23 Nie wiem czy zauważyliście ale główne postacie z PO nie dość, że są bezpłciowe i niewyraźne to niewyraźnie mówią np.: półmósk czy półTusk Blekota vel Rokita Gronkowiec walec Giglowska mówiła niewyraźnie ale przeszła do Pis i się jej poprawiło Paliknot Ze statystycznego punktu widzenia jest to raczej niemożliwe chyba, że jest to związane z niedorozwojem umysłowym - szczególnie dwóch pierwszych pozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
gacekemdk Re: Blef czy kryzys? Skąd PAP wiedziała o wahania 14.02.06, 17:26 Żenada. Takiego głupiego postu jeszcze nie czytałem. Ile masz lat 13? Odpowiedz Link Zgłoś
ojkoorde Re: Blef czy kryzys? Skąd PAP wiedziała o wahania 14.02.06, 17:38 Więc to chyba twoja pierwsza czytanka dopiero i pewnie pytaniem retorycznym byłoby zapytać o twą preferencję POwyborczą. Odpowiedz Link Zgłoś
rafvonthorn Re: Blef czy kryzys? Skąd PAP wiedziała o wahania 14.02.06, 17:46 Niezależnie od opji wszyscy obiektywnie stwierdzają, że Twój post jest idiotyczny i świadczy jedynie o Tobie. Nie kłopocz się odpowiadaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
mario977 Re: Blef czy kryzys? Skąd PAP wiedziała o wahania 14.02.06, 17:23 Takiej błazenady jak pis i mr.president dawno nikt nie odstawił..i coś mi się wydaje, że niedługo czeka nas taki cyrk, po którym nikt już nie posprząta..Rządy sld to to będą przy tym " jak ciepłe wspomnienie "..Cała nadzieja w PO. Odpowiedz Link Zgłoś
ws21 Nadzieja w PO? 14.02.06, 17:44 A czy PO różni się od PiS? Posługiwanie się służbami specjalnymi w walce wyborczej. "Nicea albo śmierć". I te postacie "z pierwszego rzędu": Miodowicz, Brochwicz, Niesiołowski, Rokita .... Nie, dziękuję. To ten sam sort. Dużo buffonady, mało treści. Odpowiedz Link Zgłoś
friedmar to die for stolek 14.02.06, 17:39 w Polsce tylko 2 rzeczy są ważne dla prawdziwego narodowościowego patrioty: 1. stołek i 2.koryto. Odpowiedz Link Zgłoś
pokla R brawo wykiwane media! 14.02.06, 18:00 Kręcą wszystkimi te kaczory jak chcą Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz.s.gajda Re: Blef czy kryzys? Skąd PAP wiedziała o wahania 14.02.06, 18:01 o co ten szum ? www.polishpolitics.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
kika113 Prowokacja PO 14.02.06, 18:07 w celu zachwiania paktu stabilizacyjnego, kosztem kraju dla zachowania poprzedniego układu sił, nietykalności. Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 To prowokacja Talibów za naszą obecność tam 14.02.06, 18:24 Talibowie są też w PO. Niektórzy byli członkami Wermahtu. Odpowiedz Link Zgłoś
rafvonthorn Re: Prowokacja PO 14.02.06, 18:25 Weź sobie zapisuj Twoje posty, najlepiej wydrukuj, pogadamy za parę lat. Jak trzeba naiwnym być, by wierzyć politykom? Najlepszy polityk to taki, co nic nie może i w nic się nie wtrąca, a Ty wierzysz w nich jak w obrazek. Pogadamy za pare lat. Odpowiedz Link Zgłoś
kika113 Re: Prowokacja PO 14.02.06, 18:30 Wczoraj Olejnik stwierdziła, że Giertych w jej programie powiedział, że będzie głosował razem z PO, za podatkami i ulgami pro-rodzinnymi, wbrew PiS, czy nie jest to robienie wbrew umowie stabilizacyjnej i na rękę PO, która chce powiększyć dziurę budżetową i w ten sposób wykończyć PiS (a przy okazji całe Państwo). Odpowiedz Link Zgłoś
zhk PLATFORMA nic nie musi. Oni się sami zbłaźnią 14.02.06, 19:30 Jedyna dla nich szansa to daćrządzić Marcinkowi. A kaczor do lamusa historii. Jak go odwołają z prezesa, Dorna durnia z czego tam trzeba to mają jeszcze szansę. No i Gosiewskiego mendę do lasu przepędzić. Odpowiedz Link Zgłoś