Dodaj do ulubionych

Lepper: Jarosław Kaczyński jest zagrożeniem dla...

08.03.06, 11:04
Kaczyńscy są zagrożeniem dla Polski. Wieśniak zresztą też tylko mniej groźny,
Obserwuj wątek
    • Gość: jack Ciekawa lektura , póki co kręgosłupa JK tym partio IP: *.icpnet.pl 08.03.06, 11:08
      nie złamał. To cieszy.
      • centrolew Re: Ciekawa lektura , póki co kręgosłupa JK tym p 08.03.06, 11:32
        Dziwnych czasów dożyliśmy... Lepper jest mniejszym populistą niż rządzący PiS.
        • Gość: Ober Lepper nigdy nie byl populista w przeciwienstwie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.06, 13:11
          do Kaczynskich ale tern drugi ma dobra prase bo trzyma z kosciolem.
          • Gość: al magus Re:Ciemnotolubni, rydzykolubni,kaczolubni,IVRPlub IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 14:20
            Politykowi małego formatu siedzenie z głową o władzę się wykłóca!

Kto na gruncie prawa i sprawiedliwości wypalony,
            W ramach koalicji przechodzi do samoobrony!

Nie markuj, zrób dziecię trzecie
            Czy na drabinie, czy to w klozecie,
            czy to w obórce, czy na zagonie
            poczynaj w samoobronie!

Szukam ochoty do życia.
            Mam dużą zdolność krycia.
            Jak członek w pozycji bojowej
            chcę służyć Czwartej Ludowej!

Nażarłem się owsa, widzę „qrwiki”.
            Jestem ważny, jestem dziki.
            Porywam w swoje dłonie.
            Gwałcę w samoobronie!

Szukam ochoty do życia.

Stosuję różne zabiegi,
            sieg hail ślę do kolegi,
            gdy będzie koleś w skłonie,
            wezmę go w samoobronie!

Szukam ochoty do życia.

Tak głupie macie banki.
            Nabrałem od nich kaszanki.
            Utknie u mnie na bronie.
            Nie oddam w samoobronie!

Szukam ochoty do życia.

Mój rechot biegnie po sali,
            aż mi „poślaki” klaskali,
            każdy na samogonie.
            Chleję w samoobronie!

Szukam ochoty do życia.

Ja jestem chłopak szczery.
            Ze mną wszelkie afery.
            Wierni jak łyse konie
            kradniemy w samoobronie!

Szukam ochoty do życia.

Ja biorę datki, Ja biorę składki.
            Puszczam fałszywe gadki.
            Mam radio w każdej stronie.
            Biorę w samoobronie!

Szukam ochoty do życia.

I „hosztaplery, i profesory”,
            I konowały, czyli „dochtory”.
            Mam naturalne me feromony,
            to gnojowica samoobrony.

Szukam ochoty do życia.

Wszędzie sodomia no i „gomoria”,
            won „liberały”, klerykom gloria.
            Zrobimy dziurę w każdym „kondonie”
            to demografia w samoobronie!

Szukam ochoty do życia.

Wygasły już pluralizm,
            zanika liberalizm
            na politwiary falochronie,
            to solidarność w samoobronie!

Szukam ochoty do życia.

Widzę koryto i jest tak blisko.
            Ja nie wybrzydzam i zjadam wszystko
            choć smród w salonie,
            byle do władzy w samoobronie!

Szukam ochoty do życia.

Dopadł pisiorek pod kościołem władzę
            w samoobronie rydzyka ci wsadzę,
            jeszcze lessera i giera z Tycha zagonię
            dla stabilizacji nazinacji w samoobronie!

Szukam ochoty do życia.
            • Gość: gość portalu "Tanie państwo" ministra Dorna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.06, 16:26
              Wicepremier, minister spraw wewnętrznych i administracji bez skrępowania skubie
              podatników. Ludwik Dorn ostatnio się przemeldował. Regulując swoje rodzinne
              sprawy, przeniósł się do Warszawy. Nadal jednak - bezprawnie - pobiera dodatek
              przysługujący posłom mieszkającym poza stolicą.

15 lutego, podczas konferencji prasowej, Dorn bardzo narzekał na biurokrację
              panującą w administracji - jako przykład przedstawił swoje perypetie ze zmianą
              adresu zameldowania. Chcąc ulżyć społeczeństwu, zapowiedział przyspieszenie
              informatyzacji urzędów, aby ludzie nie musieli tak jak on wypełniać dziesiątków
              kwitów.
              To wypełnianie dokumentów musiało ministrowi bardzo dać się we znaki. Tak mu
              dokuczyło, że zapomniał zgłosić fakt zmiany adresu do Kancelarii Sejmu. Ta - w
              przeświadczeniu, że poseł Dorn jest nadal zameldowany w Pruszkowie - wciąż
              wypłaca mu niemałą kasę: comiesięczny dodatek mieszkaniowy w wysokości 1,1 tys.
              zł, przysługujący tylko posłom zamieszkującym poza Warszawą.
              - Dodatek jest wypłacany zgodnie z prawem -ępowiedział nam wczoraj dyrektor
              biura informacyjnego Sejmu Marek Kostrzewa. - A jeśli poseł przemeldował się do
              Warszawy? - zapytaliśmy. - Wtedy byłoby to wbrew prawu -ę stwierdził Kostrzewa.
              Wyjaśnił, że po przemeldowaniu poseł powinien zmienić swoje oświadczenie o
              miejscu zamieszkania. - My nie sprawdzamy, co posłowie mają wpisane w dowodach.
              Wypełnienie deklaracji należy do posłów - wytłumaczył.
              - Jeżeli jest tak, że minister Dorn ma mieszkanie w Warszawie, jest w Warszawie
              zameldowany i bierze pieniądze z Sejmu, to jest to złe i nieetyczne -
              dyplomatycznie ocenił Ryszard Kalisz (SLD), były szef MSWiA.
              Rzecznik prasowy MSWiA Tomasz Skłodowski stwierdził, że informacja o miejscu
              zamieszkania ministrów jest niejawna, ponieważ dotyczy sfery prywatnej ich
              życia. Względy bezpieczeństwa też mają tu swoje znaczenie. Zapytany, czy
              minister wyjaśnił wszystkie swoje zobowiązania wobec Kancelarii Sejmu,
              stwierdził, że nie ma na ten temat wiedzy. - Jeśli czegoś nie dopilnowaliśmy, to
              zostanie to zrobione w najbliższym czasie -ęzapewnił. Dodał, że jedyną przyczyną
              pewnych opóźnień w uregulowaniu spraw w Sejmie jest natłok obowiązków wicepremiera.
              W opinii Wacława Martyniuka (SLD), członka sejmowej Komisji Regulaminowej i
              Spraw Poselskich, Dorn nie ma prawa do zasiłku. - Jak można oceniać takie
              postępowanie ministra spraw wewnętrznych i administracji, który powinien stać na
              straży prawa? Tylko negatywnie - stwierdził. Jego zdaniem, jeśli szef MSWiA
              daje przykład łamania prawa, to nie powinien być ministrem. Martyniuk uważa, że
              jeśli po przemeldowaniu dodatek jest pobierany bez zgody Prezydium Sejmu, które
              z „jakichś względów" zdecydowałoby się na jego dalsze wypłacanie, to po pierwsze
              - powinien natychmiast zaprzestać pobierania tego świadczenia, a po drugie -
              zwrócić to, co wziął.
              Właśnie, czy minister zwróci podatnikom ich pieniądze? A co na to wszystko
              przełożony Dorna, czyli premier Kazimierz Marcinkiewicz? My czekamy na odpowiedź
              szefa rządu, a Kancelaria Sejmu na pobrane niezgodnie z prawem tysiące złotych.
            • Gość: dziadek H. Re:Ciemnotolubni, rydzykolubni,kaczolubni,IVRPlub IP: *.adsl.inetia.pl 08.03.06, 16:27
              Niezłe!!!!Brawo!!
              P.S.Precz z kaczyzmem!
              • Gość: almagus Re:Ciemnotolubni, rydzykolubni,kaczolubni,IVRPlub IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 22:05
                A to czytałeś?
                forums.cyberapple.com/~wb/guests
                "Niech zdycha Śląsk (1 wśród 6), czytane 18 razy
                Dział: Polityka
                Autor: pipek
                Data: Wednesday, March 08, 2006 10:43 AM

Rząd nie chce dać pieniędzy na uratowanie 600 tysięcy ludzi.

Już w 2002 r. tygodnik „NIE” krzyczał, że Polsce grozi katastrofa ekologiczna
                na miarę wybuchu elektrowni atomowej na Ukrainie („Śląski Czarnobyl”, nr
                21/2002). Ten Czarnobyl to pozostałości po Zakładach Chemicznych w Tarnowskich
                Górach. Rok później przypominaliśmy, że toksyczna bomba tyka („Póki żyje
                Śląsk”, nr 6/2003). Niedawno rechotaliśmy, gdyż okazało się, że skażeniami
                próbuje kupczyć wojsko („Trutka”, nr 12/2005). Tymczasem bomba już wybuchła.

W tegorocznym projekcie budżetu państwa zaplanowano wydatki na likwidację
                składowiska niebezpiecznych odpadów w Tarnowskich Górach. Były śmiesznie
                niskie, a i tak je ściachano w trakcie batalii budżetowych. W programie Moniki
                Olejnik senator Kazimierz Kutz ubolewał: Ukradziono 15 milionów z zakładów
                chemicznych, już zamkniętych od lat, w Tarnowskich Górach. Tam są ogromne
                ilości straszliwej trucizny, okropnych chemikaliów. Zatruwają wodę pitną dla
                mieszkańców terenu położonego pomiędzy Gliwicami a Lublińcem. Ostateczna
                kastracja pieniędzy na rozbrojenie bomby ekologicznej w Tarnowskich Górach
                odbyła się podczas ostatniego posiedzenia poświęconego budżetowi państwa na
                2006 r. Tego samego, na którym szastano dziesiątkami milionów. Dodatkowe
                miliony przeznaczono wtedy: 20 mln na Świątynię Opatrzności Bożej w Warszawie,
                10 mln dla Kancelarii Prezydenta RP, 18 mln dla Kancelarii Premiera RP, 12 mln
                dla Senatu, 13 mln dla Instytutu Pamięci Narodowej, 5 mln na Fundusz Kościelny.

Groźba skażenia jest jeszcze straszliwsza, niż ją przedstawiał senator. Dwa
                wielkie podziemne jeziora sta-nowią rezerwuary wody pitnej dla około 600
                tysięcy ludzi mieszkających w miejscowościach położonych między Katowicami a
                Częstochową. Plama trucizny rozlewa się powoli, lecz systematycznie. Przed
                kilku laty trujące chemikalia dostawały się tylko do trzech ujęć wody pitnej w
                samych Tarnowskich Górach. Dziś zamkniętych jest już 66 ujęć.

Jak cieknie śmierć

Zakłady Chemiczne działały w Tarnowskich Górach ponad 100 lat. Po ich
                zamknięciu przeprowadzono pomiary skażenia. Okazało się, że nawet mury
                fabryczne czy prowadząca obok droga są tak zatrute, że trzeba je jak
                najostrożniej rozebrać i przysypać czystą ziemią. Planowano zbudowanie
                superszczelnego sarkofagu, w którym miały się znaleźć trujące substancje
                składowane dotychczas w dołach i basenach, gruz z rozebranej fabryki i skażona
                ziemia.

Projekt powstał w połowie lat 90. Od samego początku było wiadomo, że cholernie
                trudno będzie go wykonać. Sarkofag musiał być gigantyczny – miał pomieścić
                około 2 mln ton trucizn. Miał też być gotowy jak najszybciej. Co roku do
                podziemnego zbiornika wody pitnej deszcze i śniegi wymywają 400 ton świństwa.

Działanie niektórych substancji wedle opisu przygotowanego przez specjalistów z
                Zakładów Chemicznych w Tarnowskich Górach: Siarczek sodowy. Trucizna. Kilka
                gramów użytych doustnie powoduje śmierć. Chlorek barowy. Trucizna. Dawka
                powodująca zatrucie wynosi od 0,2 do 0,5 miligrama. Siarczan miedziowy.
                Trucizna. Dawka trująca wynosi 40 miligramów na 1 kg wagi ciała. Działa żrąco
                na skórę. Kwas borowy. Substancja szkodliwa. Przy spożyciu dużej dawki (20–30
                gramów) może nastąpić śmierć.

Uzbrajanie bomby

Tumiwisizm i olewanie prawdziwych problemów nie są grzechami wyłącznie
                Kaczyńskich. Prace nad budową sarkofagu początkowo prowadziła firma Enpol.
                Przedsięwzięcie nazywało się „Ochrona Głównego Zbiornika Wód Podziemnych 330 –
                Gliwice”. Faktycznie chodziło o ochronę jeszcze jednego magazynu wody pitnej –
                GZWP 327-Lubliniec–Myszków. Inwestycja miała kosztować blisko 370 mln zł. To
                ogromna kwota i ogromny zarobek. Chyba oczywiste, że gigantyczna kasa powinna
                trafić w godne ręce.

Likwidator Zakładów Chemicznych w Tarnowskich Górach, który został mianowany za
                czasów wojewody Marka Kempskiego, wypowiedział umowę z Enpolem. Ogłoszono
                kolejny przetarg. Stanęły do niego cztery firmy. Ale tylko ta stanowiąca
                własność Aleksandra Ćwika, znajomego wojewody Kempskiego, spełniała wszystkie
                wymogi formalne. Jedynie ona miała zgodę wojewody na przemieszczanie
                toksycznych odpadów po terenie Zakładów Chemicznych w Tarnowskich Górach.
                Pozostałe firmy takiej zgody nie dostały. Wygrała więc najdroższa oferta –
                Ćwika. Cena, jaką ustalił za usuwanie odpadów, była kilka razy wyższa od ceny
                usuniętego ze składowiska Enpolu. Po latach Enpol wygrał proces – sąd zasądził
                tej firmie gigantyczne odszkodowanie.

Największym krytykiem działań prowadzonych za czasów Kempskiego był jego
                późniejszy następca na stanowisku wojewody śląskiego Lechosław Jarzębski. Kiedy
                jeszcze nie był wojewodą, ale byłym wojewódzkim inspektorem ochrony środowiska
                w Kato-wicach, pisał: Rozbrajanie gorsze od bomby; beztroska i brak
                gospodarności nie zna granic, zwłaszcza w obszarze wydawania publicznych
                pieniędzy. Nie wygrał z Ćwikiem. Ten dotąd prowadzi prace nad budową sarkofagu.

Sknery z Senatu

Składowisko odpadów niebezpiecznych miało kosztować około 60 mln zł. Do tej
                pory wydano 200 mln. Jego budowa miała zakończyć się w czerwcu 2005 r. Jest
                koniec lutego 2006 r., a w bezpiecznych schronach umieszczono dopiero połowę
                zatrutej ziemi, gruzu, szlamu i błota. Polska Akademia Nauk przygotowała
                analizę zagrożenia: Wyniki wskazują, że w odpadach pozostaje nadal bardzo duży
                ładunek zanieczyszczeń, ponieważ w analizowanych odciekach m.in. stężenie boru
                osiąga ponad 61,0 mg/l (okresowo wy-nosi ponad 70 mg/l), baru do 4,0 mg/l, a
                siarczanów do 348 mg/l. I – uwaga!– Monitoring gleb przyczynił się do odkrycia
                zwałowiska o nazwie „obszar GIV”, w obrębie którego stężenie baru dochodziło do
                160 tys. mg/kg przy normie 800 mg/kg. Norma przekroczona „zaledwie” 200 razy.
                Przypomnijmy, że śmiertelna dla człowieka dawka chlorku barowego wynosi od 0,2
                do 0,5 miligrama.

Śmiertelna trucizna sączy się do zbiorników wody pitnej dla setek tysięcy
                ludzi. Jedna solidna powódź, a trucizna nie będzie się sączyć gdzieś z dala od
                jeszcze czynnych ujęć, lecz popłynie wodociągami do Tarnowskich Gór, Gliwic,
                Zabrza, Bytomia, Lublińca, Myszkowa, Częstochowy, Piekar Śląskich i wielu
                innych miejscowości.

Tuż przed uchwaleniem ustawy budżetowej na ręce marszałka miała trafić
                interpelacja w sprawie ratowania ujęć wody dla około 600 tysięcy ludzi.
                Interpelacja była adresowana do Kazimierza Marcinkiewicza i dotyczyła nadużyć
                przy likwidacji Za-kładów Chemicznych w Tarnowskich Górach. W interpelacji
                opisano rzekome przekręty, domagano się rozliczenia winnych. Może była naiwna w
                treści, w każdym razie wskutek nacisków wewnątrzpartyjnych została wstrzymana.
                Jednak rząd doskonale wie o ekologicznej bombie atomowej. Najlepiej – Jerzy
                Polaczek, minister transportu i budownictwa, który pochodzi z Piekar Śląskich,
                miasta graniczącego z Tarnowskimi Górami. A zachowuje się tak, jak gdyby jego
                rodzina piła
                tylko źródlaną wodę.

W rządowym projekcie ustawy budżetowej na 2006 r. zapisano 4 mln zł na
                likwidację zagrożenia w Tarnowskich Górach, choć wiadomo, że i dziesięć razy
                więcej też byłoby za mało. Tyle zapisał rząd Marka Belki. Rząd Marcinkiewicza w
                autopoprawce wykreślił wszystkie pieniądze na usuwanie śmiertelnie
                niebezpiecznych odpadów. Podczas dyskusji nad budżetem Donald Tusk
                zaproponował, by urwać 20 mln z kwoty przeznaczonej na obsługę długu
                zagranicznego i przekazać te pieniądze na ratowanie ujęć wody pitnej dla
                mieszkańców zachodniej i północnej części województwa śl
                • Gość: almagus Re:Ciemnotolubni, rydzykolubni, c.d. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 22:09
                  "Podczas dyskusji nad budżetem Donald Tusk zaproponował, by urwać 20 mln z
                  kwoty przeznaczonej na obsługę długu zagranicznego i przekazać te pieniądze na
                  ratowanie ujęć wody pitnej dla mieszkańców zachodniej i północnej części
                  województwa śląskiego. Poprawka przeszła, ale uwalił ją Senat. Senatorowie
                  odjęli 15 mln, które przekazali na budowę jednej obwodnicy, jednej drogi i
                  jednej świątyni – Opatrzności Bożej.

Autor : Mateusz Cieślak "
          • Gość: jola_z_dywit SAM00BRONA jedyna rzetelna Polska partia. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 18:36
            Analizując powstałą sytuację ,trzeba autorytatywnie stwierdzić,Pis ma wszystkie
            instrumenty oprócz wiekszości parlamentarnej by poddać rzeczywistej nie jak w
            poprzednich rozdaniach politycznych tuningowanej,pozorowanej sanacji Kraju.
            Brak porozumienia wewnątrz tego ugrupowania i dobrego charyzmatycznego wodza jak
            Lepper ,wyznaczającego priorytety,primo gospodarcze,secundo socjalne,owocuje
            zadziwiającą bylejakością.Dychotomia przywódcza Marcinkiewiczowo-Kaczyńska
            powoduje krańcowo różne postrzeganie i działanie w problematyce dotycząvej tych
            samych segmentów działań politycznych.
            Pis ma po prostu rozdwojenie jaźni.
            Polsce dano znowu szansę na sukces,lecz by zakiełkował i wydał owoce,trzeba go
            umiejętnie pielęgnować,zgoda i porozumienie ugrupowań pronarodowych to óżywcza
            materia dla Ojczyzny.
            Dlatego niewyważone działania ,wojny wszystkich z wszystkimi w wykonaniu Pis
            ,mimo że są"rachunki krzywd" trzeba nazwać działalnością samobójczą dla tej
            właśnie opcji.
            Apeluję o powagę i konstruktywizm,szansę życie,zwłaszcza życie polityczne ,daje
            raz na wiele lat.
            Polski nie stać na swary i przejęcie zwowu władzy w ręce pogrobowców z nadania
            Stalina,wraz z aferałami i malwersantami z PO.
        • cetriolo Re: Ciekawa lektura , póki co kręgosłupa JK tym p 08.03.06, 13:24
          centrolew napisał:

> Dziwnych czasów dożyliśmy... Lepper jest mniejszym populistą niż rządzący PiS.
          >

Naprawde robi wrazenie lepsze niz PiS:) Jeszcze SO skorzysta na problemach
          psychicznych Jaroslawa Kaczynskiego.
        • Gość: fajka2 Re: Ciekawa lektura , póki co kręgosłupa JK tym p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 14:24
          Nie lubię Leppera, ale przy Jareczku to mąż stanu
          • Gość: zgryzliwyzenek DoKlAdNiE IP: *.240-136-217.adsl-fix.skynet.be 08.03.06, 15:31
        • a.k.traper PIS może sobie sprawić niespodziankę 08.03.06, 16:44
          Lepper tez potrafi wykorzystywać koniunkturę, a "wielki" JK to własnie mu napędza
      • Gość: Rafi Re: Ciekawa lektura , póki co kręgosłupa JK tym p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 12:00
        jesli demokracja nazwiemy rzadzace dotad Polska układy i układziki to
        rzeczywiscie JK jest dla nich zagrozeniem, i całe szczeście
        • Gość: a1 Re: Ciekawa lektura , póki co kręgosłupa JK tym p IP: *.vmwamsterdam.demon.nl 08.03.06, 13:23
          no nie mow ze w te bajki Jaroslawa o ukladach uwierzyles bo to jest bzdura
          piramidalna
        • Gość: Jacek JK nie zagraża żadnym układom, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.06, 13:42
          bo robi tylko szum i bajzel, niczego w politycznej rzeczywistości nie
          zmieniając (pomijam zagrożenie dla gospodarki). Tak jak jego mniejszy brat
          (choć wielki z niego prezydent) niczego nie zrobił będąc ministrem
          sprawiedliwości, tylko ogłaszał przed kamerami, jakie to nowe śledztwa kazał
          powszczynać. Populizm baaardzo niskiego lotu i totalna wojna na górze - to cała
          wielka strategia braci K.
          Kondolencje dla elektoratu PIS-u.
        • Gość: rt7 Re: Jasne. Jak wygląda niszczenie układów w/g PiS? IP: *.timsi.pl 08.03.06, 15:59
          Tak jak tu:
          www.przekroj.com.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=1253&Itemid=48
          A może tak jak Ziobro, powołujący na przybocznych PRLowców? (Biegalskiego
          biedaczek będzie musiał odwołać, bo nawet on spostrzegł, że trochę przesadził).
          A co z ograniczaniem immunitetów? Widzieliśmy to na przykładzie pani
          Stryczyńskiej, do której Prezydent i Jarosław mają "pełne zaufanie", zupełnie
          inaczej, jak w przypadku Sadowskiego, co? Może dlatego, że Stryczyńska jest z
          układu pana prezydenta.
    • Gość: Adomas Re: Lepper: Jarosław Kaczyński jest zagrożeniem d IP: *.chello.pl 08.03.06, 11:09
      Lepper to ty? Gadasz tak rozsądnie, jak nie ty normalnie! :)
    • alkud Andrzej jest mężem stanu 08.03.06, 11:19
      ostatnim, jedynym i prawdziwym
      religiapokoju.blox.pl/
      • znajomy_jennifer_lopez Re: Andrzej jest mężem stanu 08.03.06, 11:43
        chyba wyjątkowego, jak jego koleżka na Białorusi.
      • Gość: fajka2 Re: Andrzej jest mężem stanu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 14:25
        nie przesadzaj
      • Gość: Tadzio Re: Andrzej jest mężem stanu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 20:20
        Jasne ż Amdzrzej to debeściak,inna hołota mu do pięt nie dorasta.
        Nie przestraszyli go Bandyci z PO i SLD.
    • Gość: woj Re: Lepper: Jarosław Kaczyński jest zagrożeniem d IP: *.man.polbox.pl 08.03.06, 11:49
      Buraczane gadanie, jakby lepper nie był zagrożeniem?
    • Gość: m Re: Lepper: Jarosław Kaczyński jest zagrożeniem d IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 11:57
      dla smnie to wszyscy to banda koryciarzy i tyle
    • Gość: koloratura1 Ludzie! Cośmy zrobili?! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.03.06, 12:04
      Kogośmy wybrali? Co jedni to większe zagrożenie dla Polski.
      A nowe wybory? - OK, ale kto zagwarantuje, że nie wybierzemy podobnie?
      • tandil Re: Ludzie! Cośmy zrobili?! 08.03.06, 13:41
        Wybory to zawsze ryzyko - ale i tak największą gwarancję możemy uzyskać od
        siebie samych.

Lepper powiedział: "Owszem stwierdziliśmy wręcz, że to my LPR i Samoobrona mamy
        największe prawo do wytykania błędów, do pokazywania gdzie źle się dzieje,
        dlatego, że to my zagłosowaliśmy za rządem Marcinkiewicza, to my udzieliliśmy
        wotum zaufania, to my poparliśmy budżet".

To jest - uważam - demagogia. Jeśli ktoś głosował na tego, kto rządzi źle, to
        jest za te złe rządy w jakieś mierze odpowiedzialny, gdyż przyczynił się do
        nich. Tzw. prawo do krytyki przysłgiwałoby więc raczej nie jemu, lecz temu,
        który głosował odmiennie albo wcale (ale skądinąd, coś takiego jak jakieś
        wybiórcze prawo do krytyki, przysługujące tylko jednym, a innym nie - to jest
        nieporozumienie). Podobnego zdania co Lepper jest - słyszałem kiedyś - Wałęsa.
        Według niego, ten, kto nie głosował, nie ma prawa do krytyki; krytykować może
        ten, kto głosował (bez rozróżnienia tych, którzy głosowali za, i tych, którzy
        przeciw). Taką opinię słyszy się dość często.

Czym taka opinia jest uzasadniona? Chyba ogólną opinią, że "jeśli nie chciałeś
        pomagać, to teraz nie możesz zarzucać, że jest źle (bo krytykujesz sam siebie,
        a więc sam sobie przeczysz)". Po pierwsze, ona jest nieprawdziwa. Krytykować
        może każdy i jeśli jego krytyka jest merytorycznie słuszna, to ma on rację bez
        względu na to, czy zwraca się ona także przeciw niemu, czy nie. Po drugie, jest
        nietrafna. Nie udzielając nikomu poparcia, nie stawiasz się w sytuacji "tego,
        ktory nie chce pomóc". Nie chcesz pomóc akurat temu a temu, i temu a temu,
        itd. - ale nie dlatego, że nie chcesz w ogóle, tylko dlatego, że przypuszczasz,
        że gdyby pomóc akurat im, to ogólny rezultat byłby gorszy, niż gdybyś im
        pomógł. A do tego gorszego przyczyniać się nie chcesz.

Jeśli głosujesz, to nie dlatego, żeby w ogóle zagłosować, żeby "coś w ogóle
        zrobić, a nie stać bezczynnie". Powstrzymanie się od działania nie zawsze
        przynosi gorszy skutek niż jakiekolwiek działanie (to przecież oczywiste).
        • Gość: Marcin Twoje rozważania są wyrwane z kontekstu wypowiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 14:15
          Wałęsy i Leppera. Słusznie, moim zdaniem, Wałęsa odbiera prawo do krytyki osobom
          nie biorącym udziału w wyborach (bo o wybory mu chodziło). Pozostawiasz decyzję
          innym, pomimo, iż masz prawo wyboru to już twój problem. Nie chce ci się
          głosować, wysilić nad programem partii, przestudiować osobowość kandydatów,
          ponosić odpowiedzialności za wybór to nie krytykuj. To tak jakbym prosił kogoś o
          kupienie gazety, a potem miał pretensje że dostałem "Wyborczą" zamiast "Naszego
          Dziennika" pomimo, iż nie sprecyzowałem tytułu. Najłatwiej jest krytykować i
          zrzucać odpowiedzilność na innych.
          A Lepper swoją wypowiedzią pokazuje, że jest sfrustrowany. Podpisał pakt i nic
          nie może zrobić. Jego rola ogranicza się do podnoszenia ręki i wciskania guzika.
          Więc chce chociaż posiadać prawo do krytyki tego czego nie stworzył, a pod czym
          się podpisał. Krytykuje coś czego nie stworzył a za czym głosował. Tylko w ten
          sposób może pokazać że jeszcze jest.
        • Gość: Gość Re: Ludzie! Cośmy zrobili?! IP: *.cable.satra.pl 08.03.06, 14:28
          Zgoda, Leper i Gertych firmują działanie tego Rządu, tak jakby w nim byli.
      • Gość: żan pierre dno Głosuj na kapitalistów ,ale problem w tym ,że u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 15:29
        nas nie ma kapitalistów ,albo stara gwardia związkowców z Solidarności ,albo
        populiści ,albo socjaliści ,albo fanatycy religijni .
      • Gość: Funky Re: Ludzie! Cośmy zrobili?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.06, 15:50
        Mow za siebie. Ja na tych debili nie glosowalem.
    • Gość: nowy Re: Lepper: Jarosław Kaczyński jest zagrożeniem d IP: *.metronet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.06, 13:15
      Na stronie www.pischelm.pl w dziale dokumenty programowe znajduje się
      treść Paktu Stabilizacyjnego. Warto przeczytać
      • zkoza Re: Lepper: Jarosław Kaczyński jest zagrożeniem d 08.03.06, 13:34
        Faktycznie, treść porażająca. Oni na kolanie to pisali? Pospolite ruszenie wsrod
        ministrow zrobili, jakie ustawy trzeba koniecznie przeglosowac w tym roku?
        I to jest państwo prawa? Szczyt amatorszczyzny!
        • Gość: az Re: Lepper: Jarosław Kaczyński jest zagrożeniem d IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 23:51
          Faktycznie pisane na kolanie i jeszcze ...
          Załącznik 1.I.3.
          "Projekt ten ma na celu przystosowanie procedur naboru do służby cywilnej do
          standartów europejskich, ..."
          - tego to już za wiele nawet i dla mnie. Błędy ortograficzne w TAKIM DOKUMENCIE !
          Załącznik 1.X.2
          "zwiększenie stopnia uzawodowienia Sił Zbrojnych RP i profesjonalizacji armii."
          - wytłumaczcie mi O CO TU CHODZI?
    • bronimir Kaczyńscy plotą trzy po trzy, 08.03.06, 13:15
      jak to wykładowcy akademiccy. ogłaszają swe przemyślenia, ale nie po to, by
      wcielać je w życie. To są tylko rozważania teoretyczne. Ocena i wcielenie ich w
      życie należy do fachowców, a tych PiSowi brak. Biorą najlepszych z Suwałk czy
      Białegostoku, bo ci nie umoczeni w sprawowaniu władzy, ale to kończy się
      Jurgelem. Lech jak widać, nawet guzików nie zapina, żona mu musi sprawdzać.
      • Gość: wawiak Re: Kaczyńscy plotą trzy po trzy, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 17:23
        PiS w ogole nie ma kadr. To widac wyraznie. Farmazony Kaczynskich i medialne
        przedstawienia Kazia to juz smutne. A nam idzie na gorsze..
    • Gość: Funky J.Kaczyński jest zagrożeniem dla PTAKOW. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.06, 13:20
      W pierwszej chwili tak odczytalem tytul i zachodzilem w glowe, o co chodzi ...
      Goraczka ptasiej grypy mi sie chyba udziela.
    • gateway2012 IV RP w wydaniu komediowym 08.03.06, 13:27
      co dziwne calkiem sensowne wypowiedzi tych panow :)

no i mozna sie usmiechnac, a nie jak w przypadku kaczynskiego - sroga mina,
      patos i populizm.

Jak juz populizm, to niech bedzie na wesolo.

gdzie jest PPPP?
      • Gość: antypisuar Re: IV RP w wydaniu komediowym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 17:24
        Kaczynski z klonem wnie nadaje sie do niczego. Madrzy mowili ale nikt nie
        sluchal.
    • Gość: Krzysztof Re: Lepper: Jarosław Kaczyński jest zagrożeniem d IP: 83.238.95.* 08.03.06, 13:29
      Jarosław jest zagrożeniem dla paktu a Andrzej dla demokracji w Polsce.
    • andrew450 Jarosław Kaczyński jest zagrożeniem dla Polski 08.03.06, 13:40
      Posłowie opozycji, dlaczego wspólnie nie odsuniecie oszołomów z PiS od władzy,
      Polacy chcą spokoju a nie ciągłych rozrób, wywoływania konfliktów i szerzenia
      nienawiści w społeczeństwie,
      myślę, że gorszej partii rządzącej niż PiS być już nie może
      • Gość: hopsiup Re: Jarosław Kaczyński jest zagrożeniem dla Polsk IP: *.aster.pl 08.03.06, 15:14
        andrew450 napisał: "Polacy chcą spokoju a nie ciągłych rozrób, wywoływania
        konfliktów i szerzenia nienawiści w społeczenstwie"
        Wystarczy przez 4 miesiące młotkować jedno i to samo, dzięń i noc, od rana w
        mediach: czy będzie koalicja, premier z tylnego siedzenia, Kaczyńscy oszolomy,
        oszuści, destruktorzy, niscy, blizniaki, bez języków,czy będzie budżet,czy bę-
        dzie dymisja, już jest dymisja, nic nie robią,gdzie te mieszkania,dobra koalicja,
        zły pakt, dobry pakt, rozwiazanie sejmu, grozby, i juz wielu ma dość. Do tego
        dodać "koalicjantów" z paktu ktorzy łażą od kamery do kamery, od mikrofonu do
        mikrofonu i psioczą za posrednictwem usluznych mediów, że nie chce sie
        spotkać, że trzymaja ustawę, że chce usunąć Marcinkiewicza, że wypowiedzial
        wszystkim wojnę itd. Dwa pętaki, ktore o polityce maja pojecie jak ślepy....
        PiS zryzykował z nimi komitywę i teraz płaci. Wybory konieczne, wróci
        Jaskiernia,Piwnik,Pol, do nich Komorowski, Tusk i HGW plus Lepper i będzie
        spokój, ład i porządek. Media będą szczęsliwe i wszystko będzie jak zawsze,
        a władza wróci do ludu pracujacego miast i wsi. Niech żyje, niech żyje......
        • xpander Re: Jarosław Kaczyński jest zagrożeniem dla Polsk 08.03.06, 17:23
          > Wystarczy przez 4 miesiące młotkować jedno i to samo, dzięń i noc, od rana w
          > mediach: czy będzie koalicja, premier z tylnego siedzenia, Kaczyńscy oszolomy,
          > oszuści, destruktorzy, niscy, blizniaki, bez języków,czy będzie budżet,czy bę-
          > dzie dymisja, już jest dymisja, nic nie robią,gdzie te mieszkania,dobra koalicj
          > a,
          > zły pakt, dobry pakt, rozwiazanie sejmu, grozby

A czyja to wina? Ukladu?
          Przeciez to kaczorki sobie pogrywaja, ze sie takie cyrki dzieja. Oni sa prowadzacym to cale przedstawienie przeciez;/
    • piwi77 Kaczynscy coraz czesciej strzelaja do wlasnej 08.03.06, 13:45
      bramki. Chociaz nie, miedzy samobojami musieliby wyjmowac pilke z bramki, a na
      to juz im braknie czasu...
      • hetman131 Re: Juz Slowacki przestrzegał... 08.03.06, 13:53
        ...przed "głupim Polakiem"...Ale czy przewidział az TYLU !?
    • a.k.traper Re: Lepper: Jarosław Kaczyński jest zagrożeniem d 08.03.06, 13:52
      Kaczyński jest jak widac ugotowany psychicznie i tak trzymać.Co ma wziąć na
      plecy niech bierze, na rozum nie bo bedzie szwankował.To sa pochodne rządu
      Olszewskiego, takie same efekty.Nieudacznicy
    • the.gypsy Re: Lepper: Jarosław Kaczyński jest zagrożeniem d 08.03.06, 13:55
      nie tylko dla paktu i nie tylko on. burak , wysoki romek, sa zagrozeniem dla
      naszego pieknego kraju i wspanialych ludkow. nawet filipinka-gosiewski jest
      zagrozeniem.
    • malpa1230 Kaczyński zagrożeniem dla zdrowego rozsądku !!! 08.03.06, 13:59
      j
    • malpa1230 Łżepis jest zagrożeniem dla rozumu.Jako takiego. 08.03.06, 14:00
      a za oknem wiosna- znowu spisek PO
    • malpa1230 Za oknem wiosna- czyżby spisek PO? 08.03.06, 14:01
      pytanie do pisuarów.
      • hetman131 Re: krawaty... 08.03.06, 14:12
        Szara miernota w zawysokich ławach ,

samonapedzająca sie niemoc ekonomiczna,

bezdomne cienie w zaułkach smietnikow,

niewysłuchane cierpienie dzieci,

młodość na wygnaniu,

sny słabeuszy o potedze,

ministry i senatory spod strzechy...paradujący w płaszczach Gogola z wielkimi
        orderami Arcy lub Rozdęty,

i ten Sztandar Narodowy rozmieniony na krawaty,

Raz czerwone raz czarne...wyszydzają się wzajemnie daząc do jedności i
        przebaczenia bliźniemu w “miłosierdziu bożym”,
        I wielki nieustający bal chochołów..

Jak nieustający cyrk dla uciechy małych i dużych gapiow zza miedzy....
        etc...etc...
    • Gość: Zaslepiony ptak! Lepper: Jarosław Kaczyński jest zagrożeniem ! IP: *.w83-202.abo.wanadoo.fr 08.03.06, 14:11
      Brawo Lepper! Raz odwaznie a nie z za krzaka!
    • Gość: Michaś Re: Lepper: Jarosław Kaczyński jest zagrożeniem d IP: *.elblag.dialog.net.pl 08.03.06, 14:23
      A to burak millerowski!!! najpierw brał gaże od SLD za zadymy!! a tera chama
      wprowadzono na salony i udaje inteligenta za pieniadze PO!!!Łajza zawsze będzie
      łajzą!!!Brawo dziady z PO dla właszych ciemnych inetesów sprzedacie nawet matkę!!!
      jak powiadają najgorsze łajzy to w PO i UW no i naczelny GW sprzedawczyk!!!!
      • kfaker Re: Lepper: Jarosław Kaczyński jest zagrożeniem d 08.03.06, 14:44
        Michasiu, Ty chyba dzis nie lales, przejdz sie do WC zanim cos napiszesz bo widac ze pecherz uciska Ci mozdzek.
      • Gość: ugadej Re: Lepper: Jarosław Kaczyński jest zagrożeniem d IP: *.freedom2surf.net 08.03.06, 15:46
        Jak kazdy pissniety masz problemy z rzeczywistoscia. Moze jeszcze Lepper
        popiera pissniety rzad za pieniadze PO ?
    • Gość: smuff No kurcze, przepraszam, kacze blade, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 14:30
      kto by się spodziewał stabilizatorzy stabilizują, a PiS zachowuje się
      nieodpowiedzialnie, antypaństwowo, bolszewicko wręcz, pragnie wszystkich
      zniszczyć zgodnie z maksymą: po nas choćby potop (wiadomo - kurczaki utoną a
      kaczki - alternatywa). No nie, zgłaszam sejm RP z rządem do festiwalu Eurowizji
      w dziedzinie najlepszy program rozrywkowy! Yes, yes, yes!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • joanna0001000 Re: Lepper: Jarosław Kaczyński jest zagrożeniem d 08.03.06, 14:49
      Największym jednak ludzka głupota i prymitywizm.Współczuję.Modlić się o zdrowie,
      bo o rozum, niestety za późno...Pa.
      • wet3 Re: Lepper: Jarosław Kaczyński jest zagrożeniem. 08.03.06, 14:57
        Chyba tak jest. Wydaje mi sie, ze Kaczory probuja wycisnac partnerow paktu
        stabilizacyjnego tak jak wyciska sie cytryne - do ostatniej kropli. Widac, iz
        partnerzy maja tego dosc! Oby Kaczory nie przegiely paly, bo zmarnujemy
        wyjatkowa szanse naprawienia kraju i bedziemy mieli bajzel na kolkach.
    • aptymista Jarosław Kaczyński jest zagrożeniem. Toruń wie. 08.03.06, 15:25
      Dlatego też w Toruniu budują dużą klatkę.
      I łabędzie sie zmieszczą, i kaczki, i dla kota miejsce się znajdzie.

=====================
      PiSo-bolszewicy do boju!
      =====================
      W.I.Lenin: "Trzeba sobie uświadomić, na jak bezgraniczną pogardę zasługuje
      człowiek, by móc stać się prawdziwym bolszewikiem"
      =====================
      widziane_inaczej: "Wściekle pissujesz, pissujesz, boś Czerwona Gnida"
      • malpa1230 Dobrze przypomnieć Lenina. Bolszewicy wracają. 08.03.06, 15:28
    • przyladek.dobrej.nadziei Wiedzialem, ze sie Lepper Kaczorowi odwdzieczy 08.03.06, 15:27
      I to z nawiazka. Przyjemnie patrzyc, jak dr przestepca Leppiej batozy Kaczora.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka