znajomy_jennifer_lopez 10.03.06, 13:31 Szkoda że rząd nie zajmie sie patologiami. Jest tak zajęty powoływaniem komisji, speckomisji i superkomisji... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marek10004 Re: do jennifer_lopez 10.03.06, 14:11 To jest wlasnie jedna z najwiekszych polskich patologii. Miliony Polakow pobiera nielegalnie swiadczenia ZUS, co powoduja straty miliardow dolarow w skali rocznej. Jesli tego nie rozumiesz, to moga byc tego tylko dwa powody; albo wogole niewiele rozumiesz, albo jestes jednym z tych oszustow. Odpowiedz Link Zgłoś
znajomy_jennifer_lopez Re: do jennifer_lopez 10.03.06, 14:33 marek10004 napisał: > To jest wlasnie jedna z najwiekszych polskich patologii. Miliony Polakow > pobiera nielegalnie swiadczenia ZUS, co powoduja straty miliardow dolarow w > skali rocznej. Jesli tego nie rozumiesz, to moga byc tego tylko dwa powody; > albo wogole niewiele rozumiesz, albo jestes jednym z tych oszustow ??? Facet, masz poważne problemy z rozumieniem tekstu. Początkowo chciałem napisać czy niedługo wszyscy przejdziemy na renty bo w Polsce własciwie nic sie nie robi żeby nie tylko sprawdzić ilu zdrowych ludzi pobiera renty ale tez dopuszcza sie do takich patologii jak handlowanie rentami. Prawdopodobnie przynajmniej 1mln osób pobiera renty nienaleznie z czego przynajmniej połowa poradziłaby sobie świetnie bez renty (renta to dodatkowy dochód dla wielu, w skrajnych przypadkach przeznacza się ją głownie na opłacenie tel. komórkowego) A ostatnie zdanie mnie rozbawiło - jestem z układu. Brawo Marek, iscie sPiSkowa spostrzegawczość. Odpowiedz Link Zgłoś
marek10004 Re: do jennifer_lopez 10.03.06, 14:51 Facet, przeczytaj jeszcze raz swoja pierwsza wypowiedz. Moze rzeczywiscie sie myle, ale wydaje mi sie, ze sugerowales rzdowi zajecie sie innymi, prawdziwymi patologiami. Moje koncowe sformulowanie bylo sarkastyczne i nic wiecej. Ale, niestety masz powazne problemy z rozumieniem tekstow. Odpowiedz Link Zgłoś
znajomy_jennifer_lopez Re: do jennifer_lopez 10.03.06, 18:28 Niemożliwe a jednak - drugi post jeszcze zabawniejszy Nadal nie rozumiesz że pisałem że "warto żeby rząd zajął sie w końcu lewymi rentami i całym bajzlem w ZUS" ale Ty nadal nie rozumiesz a jeszcze zachowujesz sie jak dziecko przyłapane na błędzie "wcale nie bo Ty, a w ogóle to Twoja mama jest gruba" itp. Zapraszam do piaskownicy. marek10004 napisał: > Facet, przeczytaj jeszcze raz swoja pierwsza wypowiedz. Moze rzeczywiscie sie > myle, ale wydaje mi sie, ze sugerowales rzdowi zajecie sie innymi, prawdziwymi > patologiami. > Moje koncowe sformulowanie bylo sarkastyczne i nic wiecej. Ale, niestety masz > powazne problemy z rozumieniem tekstow. Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Nie ma takiej choroby 10.03.06, 18:46 ktorej nie potrafiliby wyleczyc dr Pavulok i dr Potasik! ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
marek10004 Re: do jennifer_lopez 10.03.06, 18:58 Rowniez niemozliwe, a jednak Twoj drugi post jest rownie zabawny jak pierwszy. Musisz zrozumiec jedna rzez; to nie jest moja wina, ze myslales co innego, niz napisales. Ani nie siedze w Twojej glowie, ani nie jestem w stanie temu zapobiec. Zachowujesz sie jak male dziecko, ktore koniecznie musi miec racje. Tak wiec ze wzgledu na dobro innych dzieci, proponuje abys opuscil piaskownice i poprosil swoja mame o wytarcie noska. Odpowiedz Link Zgłoś
znajomy_jennifer_lopez Re: do jennifer_lopez 11.03.06, 00:33 Nie chce mi sie juz Tobie odpisywac bo to juz nie zabawne a żenujące. Nie tylko że brniesz to nawet nie jestes w stanei zdobyc sie na cos oryginalnego "Twoj post jest równie zabawny jak pierwszy" - wyciąłes to z mojego? No i spodziewałem sie tekstu w rodzaju "to Ty wyjdz z piaskownicy" i takie tam... ech szkoda czasu. Zegnam Odpowiedz Link Zgłoś
marek10004 Re: do jennifer_lopez 11.03.06, 01:27 Mnie nie chcialo sie z Toba polemizowac od samego poczatku, glownie dlatego iz od razu zauwazylem, ze nie posiadasz zadnych argumentow. Mala uwaga; to , iz ktos nie wypowiada sie tak jak sie tego spodziewasz, nie znaczy wcale ze nie ma racji. Wiem , iz ciezko to jest Tobie zrozumiec, ale tak tez byc moze. Jestes rownie arogancka persona jak ow znajomy Jennifer Lopez, czy sama kiczowata J. Lo. Zegnam. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: do jennifer_lopez 10.03.06, 23:03 marek10004 napisał: > To jest wlasnie jedna z najwiekszych polskich patologii. Miliony Polakow > pobiera nielegalnie swiadczenia ZUS, co powoduja straty miliardow dolarow w > skali rocznej. ******************************************** Więc ZUS może okradać miliony Polaków, ale Polacy ZUS-u juz nie? Masz dosyć powierzchowną wiedzę na temat funkcjonowania ZUS-u. Jeden przykład: spóźnisz się jeden dzień z zapłatą składki i przez 6 miesięcy nie przysługuje Ci swiadczenie. Płacic jednak musisz nadal. Kto tu kogo okrada? Odpowiedz Link Zgłoś
marek10004 Re: do marudy 11.03.06, 01:29 Jak zwykle jestes czlowieku bez kontaktu. O czym Ty piszesz? Z Twoja filozofia, Twoje miejsce jest na dzikim zachodzie. Tam ludzie tez brali prawo w swoje rece. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy3b Re: Kolejny lekarz zatrzymany w związku z wyłudze 10.03.06, 15:34 Z tego co mi wiadomo ten proceder trwa od momentu dojścia do władzy AWS z pomroczną jasnością i wszystkim było to na rękę sporo z nich(ręciści)pracowali na lewo w niemczechi innych landach,nie musieli walczyć o pracę ale z nich pożytku też nie było.EMERYT Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Okradanie złodzieja 10.03.06, 23:12 Według dotychczasowych ustaleń śledztwa, w latach 1999-2003 z lubelskiego ZUS wyłudzono co najmniej 44 świadczenia rentowe; straty szacuje się wstępnie na 300 tys. zł. Załatwienie renty kosztowało od kilkuset zł do kilku tysięcy zł. ************************************** Podejrzewam, ze ZUS wydymał podobna liczbę przedsiębiorców odmawiajac im swiadczeń zdrowotnych z tytułu drobnego opóźnienia w płatności. Zysk czy raczej przychód z kradzieży był znacznie większy, wiec per saldo ZUS wyszedł na swoje. Jeżeli doliczymy jedna do tego wstrzymanie wypłat zasiłków dla kobiet na urlopach macierzyńskich (zarzut, ze zatrudniaja sie tylko po to, żeby brac zasiłek - były takie hece) i kupe innych spraw, to dojdziemy do wniosków oczywistych. restrykcyjne przepisy wobec obywatel generuja szarą strefę w obszarze rent. Wiele osób, którym renta sie należy, zabezpiecza sie przed pazernoscia ZUS-u i próbuje załatwiać rentę. To chory system ubezpieczeń społecznych tworzy te patologie. Odpowiedz Link Zgłoś
sam_sob Re: Kolejny lekarz zatrzymany w związku z wyłudze 11.03.06, 07:29 znajomy_jennifer_lopez napisał: > Szkoda że rząd nie zajmie sie patologiami. Do tego są odpowiednie służby, a nie rząd, które je winien kontrolować, a nie zastępować. > Jest tak zajęty powoływaniem komisji, speckomisji i superkomisji... Nie jest to proste, bo jak uczy życie ich skuteczność nawet z udziałem posła Rokity okazała się niewielka, z powodu lepszej i skuteczniejszej organizacji strony przeciwnej. Odpowiedz Link Zgłoś