bimbalimba 17.03.06, 23:11 skądinąd wiemy, ze kazimiera Szczuka nie tylko nie drwiła, ale wręcz chciała przekazać swój podziw i fascynację dla niezwykłej charyzmy Magdy Buczek. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ksiaze-ciemnogrodu Gadała Suka z wnukiem Sylwestra Wojewódzkiego 17.03.06, 23:13 wasze wybielanie Szczuki jest doprawdy żałosne..ide o zakład ze gdyby to ktos z kręgów kościelnych w podobny sposób wypowiedziałby się np o Michniku czy Seynyszyn to atakom GW i ich moralizatorstu nie byłoby końca..prosze sobie przypomnieć jak redakcja wsiadła na posłów czy radnych LPR z Warszawy gdy ci odkryli ze Jan Nowak Jeziorański pracował w czasie okupoacji w pionie administracyjnym a więc dla okupanta... albo jaki raban podnieśliscie gdy Polacy zaprotestowali przeciw pochówkowi Miłosza na Skalce... Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Gadała Suka z wnukiem Sylwestra Wojewódzkiego 17.03.06, 23:15 ksiaze-ciemnogrodu napisał: > wasze wybielanie Szczuki jest doprawdy żałosne..ide o zakład ze gdyby to ktos > z kręgów kościelnych w podobny sposób wypowiedziałby się np o Michniku czy > Seynyszyn to atakom GW i ich moralizatorstu nie byłoby końca.. Wystarczy sobie przypomnieć reakcje na żarty Resich-Modlińskiej z łysin Durczoka i ś.p. Pawłowskiego gdy chorowali na raka. Odpowiedz Link Zgłoś
skin.polski Re: Gadała Suka z wnukiem Sylwestra Wojewódzkiego 17.03.06, 23:25 akurat tu reakcja była bardzo ostra a pani Alicja straciła stolek szefowej Gali Odpowiedz Link Zgłoś
bimbalimba Re: Gadała Suka z wnukiem Sylwestra Wojewódzkiego 17.03.06, 23:27 tak skinie, o to katarynie idzie ile bylo szumu o niemoralnym nihilizmie itd ... Odpowiedz Link Zgłoś
gazeciarz68 Posłuchałem sobie, bo nie znam gości 18.03.06, 01:27 Posłuchałem sobie online, bo nie znam gości. Nie mam telewizora ani radia. Panienki Buczek dlatego także nie znam. I to nieważne czy chora, czy zdrowa, bo nawet gdyby była to najzdrowsza osoba świata i zamiast szerzyć elementraną wiarę na polskich podwśrkach, walczyła z problemem malarii w Afryce albo zaśmiecaniem kosmosu, to nie ulega żadnej wątpliości: pan Wojewódzki i pani Szczuka wykazali poziom szamba. Te wszystkie osoby w rodzaju Najsztubów, Wojewódzkich, Szczuk itp. udają, że robią publicystykę w nowoczesnym stylu. Tymczasem to jest ohydniejsze od przysłwiowego magla, bo w tymże autentycznym i dlatego przysłwiowym maglu nie było brutalnego cynizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Cała ta sprawa stoi na głowie. 18.03.06, 02:07 A przy tym jest mocno rozdmuchana i nie za bardzo wiadomo po co. Nie ma co wybielać Szczuki - od pani dr historyk literatury głoszącej tolerancję można oczekiwać więcej szacunku dla innych ludzi czy szerzej: (świato)poglądów, choć dość dziwnie wygląda zarzucanie jej "wyśmiewania kalectwa", nawet (a może zwłaszcza?) w świetle tego co powiedziała u Wojewódzkiego. Ale cała sprawa ma drugie (znacznie ciekawsze!) dno, którym jest bardzo zdecydowana reakcja KRRiTV _oraz_ Radia Maryja. O ile sama pokrzywdzona bez zbędnej dyskusji przebaczyła winowajczyni (co należy podkreślić, gdyż jest to zgodne z duchem chrześcijaństwa), to Radio Maryja nie było już takie ugodowe: temat poruszono dość mocno (rozmawiano z trzema osobami w tym jakimś biskupem) w "Aktualnościach dnia", oberwało się przy okazji całemu popsutemu światu, przy czym z audycji nijak nie wynikało co tak naprawdę Szczuka powiedziała, rozmówcy prowadzącego też zresztą zdawali się tego nie wiedzieć. Nie świadczy to dobrze o RM, skoro sprawie poświęcono na antenie ponad 10 minut a nie znaleziono czasu na nadanie choćby wypowiedzi Szczuki trwającej 30 sekund. KRRiTV zareagowała stanowczo i wymierzyła karę. OK - mają takie prawo. Tylko że teraz należy liczyć na obiektywizm i oczekiwać że wszelkie przypadki braku rzetelności dziennikarskiej, lżenia jakichkolwiek osób itp. itd. pojawiające się _notorycznie_ na antenie RM będą traktowane z równą surowością. W przeciwnym razie wyjdzie na to, że na kalectwie Magdy Buczek żerują nie Wojewódzki i Szczuka, a Radio Maryja i Krajowa Rada. Odpowiedz Link Zgłoś
skin.polski dziś trwam wyemituje reportaż o 21,45 o Szczuce 18.03.06, 12:47 wypowiedzi są przytaczane..widzialem ten reportaż ze trzy razy ostatnio dziś o 9 go puscili ..w sumie reportaż zostal wyemitowany jakieś 5 6 razy Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Kłamstwo powtarzane powielokroć 18.03.06, 12:57 zostaje uznane za prawdę. Zwłaszcza przez głupawych widzów Trwama. Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Średniowieczna hagiografia 18.03.06, 13:30 72.14.203.104/search?q=cache:Zde0gupOkq0J:www.sl-zdr.kielce.opoka.org.pl/madzia1.htm+madzia+buczek&hl=pl&gl=pl&ct=clnk&cd=4 "Od zarania swojego życia spotyka się Madzia z cierpieniem, znosi bardzo silne bóle. A jednak – twierdzi jej Mama – Madzia była zawsze radosnym dzieckiem. Gdy miała pół roku zaczęła już mówić. Mając rok – mówiła już płynnie! Ze względu na jej chorobę i wyjątkowo delikatną budowę, lekarze nie mogą jej podawać środków przeciwbólowych. Tego Madzia nie przeżyłaby. Gdy znów - z powodu złamania - trafia do szpitala, jednoroczna Madzia prosi lekarzy, aby na chwilę wstrzymali rozpoczęcie operacji. Następnie powtarza kilkukrotnie słowa modlitwy: ???Panie Jezu, przyjdź i daj mi siłę”. Dopiero gdy skończy modlitwę, lekarze mogą zaczynać rozcinanie ubrania i nastawianie złamanych kości." "Madzia od bardzo wczesnego wieku modliła się, a jej modlitwa zadziwiała wszystkich niezwykłą dojrzałością – opowiada Mama Madzi. W wieku 3 lat kieruje do rodziców słowa, jakby katechezę, której słuchali oni z wielką uwagą, żałując tylko, że nie mogli wówczas nagrać na magnetofon słów swojej córeczki. Czasem wypływały te słowa jakby spontanicznie z Madzi. Dziewczynka przekazywała dalej to, co było dane. To fantastyczne, jak obficie została ona obdarowana przez Ducha Świętego od wczesnego dzieciństwa. Ważne jest także, że chętnie te dary przyjęła. Po raz kolejny uświadomiłam sobie, że Bóg na każdą okazję ma przygotowane specjalne dary. Podczas gdy jeden chętnie je przyjmuje, drugi nawet nie dostrzega ich obecności. Madzia miała niespełna 4 lata, gdy do ich domu przyszedł ksiądz z wizytą duszpasterską (tzw.???kolędą”). Madzia zapytała go, czy może mu coś opowiedzieć na temat ciężkich grzechów. Mama Madzi czuła się zakłopotana, ale ksiądz wyraził zgodę i tak trzyletnia (!) Madzia długo wypowiada się na ten temat. Ksiądz jest zaskoczony tym, co słyszy, to przecież on studiował teologię. Sam jednak nie potrafiłby w ten sposób ująć tematu." → → → → → → → → → → → → Nadchodzi Era Mohera! ← ← ← ← ← ← ← ← ← ← ← ← Odpowiedz Link Zgłoś
zeter1 Re: Średniowieczna hagiografia 18.03.06, 15:13 anuszka: cały dowcip w tym, ze ten opis Madzi odpowiada prawdzie... Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: Średniowieczna hagiografia 18.03.06, 18:35 > anuszka: cały dowcip w tym, ze ten opis Madzi odpowiada prawdzie... Pytam zupełnie poważnie, bo mnie to niezwykle interesuje wcale nie dla śmiechu: skąd to wiesz? Ten opis brzmi jak wyjęty ze średniowiecznych żywotów świętych. Czy rzeczywiscie jest prawdziwy? Jeśli wiesz coś więcej na ten temat, napisz, proszę! → → → → → → → → → → → → Nadchodzi Era Mohera! ← ← ← ← ← ← ← ← ← ← ← ← Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Admini, wytnijcie "ciemnogroda" Cham musi wiedzieć 19.03.06, 15:31 Na człowieka, który pod ochroną anonimowości pozwala sobie na taki podły język wobec kobiety, nie mam innych słów. Właśnie obowiązkiem człowieka kulturalnego jest nazwać chamstwo po imieniu, a nie się uchylać. Całuj mnie w d.pę, prostaku. Odpowiedz Link Zgłoś
zeter1 Re: Średniowieczna hagiografia 19.03.06, 22:16 Wszystko znajdzeisz w internecie /w googlu/, na stronach Naszego Dziennika, ostatnio w rzepie /ale to już w ich archiwum/: www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060309/publicystyka/publicystyka_a_1.html a takze w świeżym Ozonie /w necie otwierają całość, z biografią, dopiero po 2 tyg./. Nie chce mi sie przepisywać fragmentów, bo podaja podobne przyklady. Ja moge tylko potwierdzić, bo słyszałem ją już 10 lat temu, wtedy zdumiało mnie, że to dziecko ma coś z 10 lat. Mówiła niewiarygodnie dojrzale, przyznaję, było to dość szokujące, ale nie było to oszustwo. Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello Nasz Dziennik podał nawet prawdziwą informację, 20.03.06, 02:05 że Szczuka ma dwa doktoraty (a mimo to w pracy ukrywa się skromnie pod tytułem magistra) ! www.radiomaryja.pl/artykuly.php?id=99 (na końcu tekstu głównego) Szczególnie mocny jest ten fragment jak to Szczuka przekonywała, że obrażała M. Buczek dla jej własnego dobra ... (nietety nie podano gdzie) Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello Szczególnie jak się porówna z tym: 10.04.06, 16:47 www.logopedia.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=94&Itemid=37 Mamy do czynienia z genialnym dzieckiem ! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wieslawa.46 Re: Cała ta sprawa stoi na głowie. 18.03.06, 20:15 Ok. Madzia przebaczyła. Ale obowiązkiem nas wszystkich jest stawać w obronie osób słabszych. No bo jak Madzia ma walczyć z dziennikarzami? Dziennikarze i tak napiszą co chcą. Dziwię się, że właściwie gazeta broni osoby krzwdzące a nie pokrzywdzone. Czy wolność słowa na tym polega, że można pleść co ślina na język przyniesie? Gdzie odpowiedzialność za słowa. Audycja pana K. W. jest na poziomie rynsztoka. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Buczek pewnie ma gdzieś takich jak wy obrońców. 18.03.06, 20:17 Podczepiając się pod nią załatwiacie własne interesy polityczne i religijne. Nie pozwolimy na to. Odpowiedz Link Zgłoś
janmucha Re: Posłuchałem sobie, bo nie znam gości 18.03.06, 07:53 gazeciarz68 napisał: > Posłuchałem sobie online, bo nie znam gości. Nie mam telewizora ani radia. > Panienki Buczek dlatego także nie znam. I to nieważne czy chora, czy zdrowa, bo > > nawet gdyby była to najzdrowsza osoba świata i zamiast szerzyć elementraną > wiarę na polskich podwśrkach, walczyła z problemem malarii w Afryce albo > zaśmiecaniem kosmosu, to nie ulega żadnej wątpliości: pan Wojewódzki i pani > Szczuka wykazali poziom szamba. Te wszystkie osoby w rodzaju Najsztubów, > Wojewódzkich, Szczuk itp. udają, że robią publicystykę w nowoczesnym stylu. > Tymczasem to jest ohydniejsze od przysłwiowego magla, bo w tymże autentycznym i > > dlatego przysłwiowym maglu nie było brutalnego cynizmu. Zgadzam sie z toba. To co zaprezentowali Szczuka z Wojewodzkim to zwykle chamstwo. Chamstwo ubrane w inteligencki kostium. Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello Oczywiście i jest to nauczka dla ludzi ! 20.03.06, 01:59 Nie fascynujcie się osobami z Radia Maryja, a najlepiej ich nie słuchajcie, bo jak je przypadkiem powtórzycie zbyt wiernie to skończycie jak Szczuka, Wojewódzki i Polsat ! Pamiętajcie też, że każda osoba z Radia Maryja może być niepełnosprawna i jakie kolwiek jej cytowanie grozi śmiercią i kalectwem medialnym ! Amen ! Odpowiedz Link Zgłoś
motherofpsycho3 Re: Posłuchałem sobie, bo nie znam gości 10.04.06, 09:39 BRAWO!!!!!!!!!!! popieram !!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
andiboz Re: Gadała Suka z wnukiem Sylwestra Wojewódzkiego 17.03.06, 23:26 ksiaze-ciemnogrodu napisał: > wasze wybielanie Szczuki jest doprawdy żałosne..ide o zakład ze gdyby to ktos > z kręgów kościelnych w podobny sposób wypowiedziałby się np o Michniku czy > Seynyszyn to atakom GW i ich moralizatorstu nie byłoby końca..prosze sobie > przypomnieć jak redakcja wsiadła na posłów czy radnych LPR z Warszawy gdy ci > odkryli ze Jan Nowak Jeziorański pracował w czasie okupoacji w pionie > administracyjnym a więc dla okupanta... albo jaki raban podnieśliscie gdy > Polacy zaprotestowali przeciw pochówkowi Miłosza na Skalce... "Książe Ciemnogrodu"- wspaniała ksywka, wystarczy za każdy komentarz.... Odpowiedz Link Zgłoś
maniek.kilof taaa... to typowe 18.03.06, 00:20 > "Książe Ciemnogrodu"- wspaniała ksywka, wystarczy za każdy komentarz.... że pseudointeligenci przeszyci totalną pustką wewnętrzną nie potrafią wspiąć się na jakikolwiek poziom umoliwiający dyskusję na argumenty więc... uciekają się - jak dzieciaki w przedszkolu - do wyszydzania czyjegoś nazwiska/nicka... żenada - taka sama jak zachowania reszty fanów wybiórczej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: taaa... to typowe 18.03.06, 02:13 > na jakikolwiek poziom umoliwiający dyskusję na argumenty więc... uciekają się - > jak dzieciaki w przedszkolu - do wyszydzania czyjegoś nazwiska/nicka.. To chyba należy odnieść w pierwszej kolejności do tego, kto (w obronie prawowitych wartości zapewne) wyciął trzy litery z nazwiska Szczuki. Odpowiedz Link Zgłoś
zeter1 Re: Gadała Suka z wnukiem Sylwestra Wojewódzkiego 18.03.06, 00:43 andiboz, do rzeczy proszę, nie uciekaj. To, co zaprezentowała Szczuka nie jest przypadkową pomyłką. Wyraźnie Madzia Buczek była dla Szczuki w tej audycji symbolem tych innych Polaków. Kpiąc z madzi Buczek, kpiła z wszystkich słuchaczy tego radia, z innego - takiego- podejścia do zycia /zawierzenie modlitwie/, z ich systemu wartości. Cienki i piskliwy głos Madzi Buczek oraz jej bezgraniczne zaangazowanie uczuciowe i intelektualne w modlitwę "świetnie" sie do tego nadawał - odpowiada wyobrażeniom tej drugiej części społeczeństwa o "oszołomach", "dewotach", "prymitywach". W wywiadzie dla Faktu w tym tygodniu szczuka bez żenady taka sugestię podtrzymała. Od jesieni we wszelkich dyskusjach, nie tylko w necie, ale i w mediach, przeciwnicy PiSu kreują, albo ujawniają podobny obraz jego elektoratu. Niestety, takze wyborcy PO. "Moherowe berety" Tuska nie były przypadkiem, mieszczą się w tej samej konwencji widzenia drugiej strony. Wyzywanie od ciemnoty, buraków, własnie oszolomów i prymitywów jest dominujące. Rywalizacja PiS-PO ujawniła głębokie podziały kulturowe. Poczucie wyższości i wielką pogardę przeciwników PiSu dla drugiego człowieka, dla inności, w zasadzie odbierając takiemu człowiekowi prawo do istnienia, bycia obywatelem i wsółdecydowania. Jest to wojna cywilizacji. W tym sensie wybór Kaczyńskiego jest słusznym wyborem. Opowiedział sie po stronie człowieka. Politycznie PO stało się /było wcześniej?/ zakładnikiem takiego myślenia, ale i tych, którzy je reprezentują, czyli wszelkiej maści lewizny, socjalistów /!/, udeków, gejów, ubeków itd. Oni to zreszta czują, ofiarnie wspierając PO w walce z władzą PiSu. Łagiewniki są w tej sytuacji tylko socjotechnicznym zabiegiem, sztuczką. W takiej sytuacji trudno bedzie PO utrzymać wizerunek partii konserwatywnej. Stanie się nową UW. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Gadała Suka z wnukiem Sylwestra Wojewódzkiego 18.03.06, 01:02 zeter1 napisał: > andiboz, do rzeczy proszę, nie uciekaj. > To, co zaprezentowała Szczuka nie jest przypadkową pomyłką. Wyraźnie Madzia > Buczek była dla Szczuki w tej audycji symbolem tych innych Polaków. Kpiąc z > madzi Buczek, kpiła z wszystkich słuchaczy tego radia, z innego - takiego- > podejścia do zycia /zawierzenie modlitwie/, z ich systemu wartości. **************************************** Nie ściemniaj, bo KRRiT ukarała Polsat za kpienie z ułomności fizycznej Buczkówny. Odpowiedz Link Zgłoś
zeter1 Re: Gadała Suka z wnukiem Sylwestra Wojewódzkiego 18.03.06, 02:05 Nieslusznie ukarala Polsat, o tym piszę niżej: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=904&w=38717327&a=38721436 KRRiTv przyjęła złą kwalifikację czynu :))) Ale nie w karaniu rzecz. Napisałem, że zagranie Szczuki jest przykładem pewnego sposobu myślenia. I podejścia do człowieka, ale nie niepełnosprawnego, człowieka jako takiego. Wylazła z niej podswiadomość. To myślenie Szczuki polega na tym, że człowiek liczy się tylko wtedy, gdy mieści się w dozwolonym ideologicznie projekcie. Niepełnosprawni są w tym schemacie /wraz z tzw. mniejszościami/, dlatego wierzę Szczuce, że nie wiedziała o chorobie Madzi. Swoją drogą, wpadka iście teatralna. Pan Bóg chyba ją pokarał za pychę i zarozumiałość. Odpowiedz Link Zgłoś
zeter1 Re: Gadała Suka z wnukiem Sylwestra Wojewódzkiego 18.03.06, 02:29 Nie muszę chyba dodawać, że myslenie o człowieku w kategoriach ideologicznego projektu, to klasyczne myślenie lewicowe. Cały komunizm opierał się przecież na tej "nowej systematyce": jedni nadawali sie do budowy lepszego społeczeństwa, inni byli przeznaczeni do odstrzału... Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Gadała Suka z wnukiem Sylwestra Wojewódzkiego 18.03.06, 16:06 zeter1 napisał: > Nie muszę chyba dodawać, że myslenie o człowieku w kategoriach ideologicznego > projektu, to klasyczne myślenie lewicowe. *************************************** Ile masz lat? 15 czy 16? Przecież to właśnie Kaczyńscy są skrajnym demagogami, projektujacymi ideologicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
zeter1 Re: Gadała Suka z wnukiem Sylwestra Wojewódzkiego 18.03.06, 19:03 Kulą w płot. Napisałem: myślenie o człowieku. A nie: myslenie i projekty. Wszystkie programy wszystkich partii /może z wyjatkiem SLD :))/ oparte są o pewne założenia ideologiczne. PO także. Oparte o pewien system wartości i zawierające pożądane cele. Ale tylko w myśleniu lewicowym traktuje się człowieka jak przedmiot, instrumentalnie, odwrotnie, niż głoszą. To człowiek musi dostosowac się do ich ideologicznych projektów. A jak nie - to kula w łeb, lub - dzisiaj - na margines. I do tego są to projekty zabójcze dla społeczeństwa, WYMYŚLAJĄCE nowe społeczeństwo, nowy świat. Kaczyńscy nie wymyslają nowej utopii /o ile oczywiście założymy, że mozliwość naprawy tego bagna nie jest utopią... - choć po dzisiejszym wezwaniu do rozwiazania sejmu.../. Chcą naprawić to, co jest. Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 D l a c z e g o n i e p r a w i c a 19.03.06, 03:21 Tylko projekt lewicowy, zeter, jest powiązany z ideą nieograniczonego eliminowania stosunków przymusu z życia międzyludzkiego. Jest to warunek konieczny (acz, jak się okazało, niewystarczający) polityki traktującej człowieka nieinstrumentalnie. Prawica - akceptując zastane społeczeństwo, wraz z obecnymi w nim stosunkami przemocy (nie dążąc - choćby w dalekim horyzoncie - do jej eliminacji)- traktuje człowieka instrumentalnie. I do tego są to projekty zabójcze dla > społeczeństwa, WYMYŚLAJĄCE nowe społeczeństwo, nowy świat. "Utopia" (projekt wartościowego życia społecznego, niewywiedziony z interesów struktur zastanych) nie jest niczym "złym", "instrumentalizującym człowieka", jak powtarzasz za popularną myślą antykomunistyczną. Właśnie aby traktować ludzi nieinstrumentalnie, trzeba widzieć społeczeństwo w odniesieniu do czegoś więcej niż (pragmatycznego w gruncie rzeczy) podtrzymywania status quo (ekonomicznego, politycznego, narodowego ale także ideowego, religijnego, obyczajowego). Człowiek zasługuje na coś więcej niż by służyć do podtrzymania narodu, religii, czy jakichś zastanych wartości, TYLKO DLATEGO ŻE SĄ ZASTANE. Człowiek zasługuje na to, by KRYTYCZNIE SPRAWDZIĆ wszystkie sprawy, które mienią się jego dobrem. (Stąd wartościowe jest tylko dobro "wymyślone", tj. wartości wynikłe z samodzielnego myślenia, nie z bezkrytycznego przejęcia) Tym krytycyzmem jest lewica. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna0001000 Re: nie dokazuj miły, nidokazuj... 26.03.06, 00:47 Piszesz " krytycyzmem jest lewica", to znaczy komunizm, bolszewizm czy jeszcze inny diadeł. Wyjaśnij dokładniej, dokładniej! Ja ci z kolei oświadczam, że ja mam poglądy prawicowe, a względem ciebie jestem tak kryyczna, jak żaden człowiek lewicy. Widzisz więc, że twoja teoria jest nieprawdziwa. W ogóle, to ci się już w głowie wszystko miesza, a ja ci tylko współczuję. W tym, co piszesz jedno przeczy drugiemu, to jakieś diaboliczne wymysły, brednie nielogiczne. Nie zmuszaj mnie swoimi, aby była niegrzeczna. Piszesz,że projekt lewicowy eliminuje przymus. Wobec tego zapytam cię uczony filozofie, czy czytałeś dokumentalny "Archipelag Gułag" Sołżenicyna, o pierwszych obozach przymusu, obozach przymusowej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Gadała Suka z wnukiem Sylwestra Wojewódzkiego 19.03.06, 15:17 zeter1 napisał: Ale tylko w myśleniu lewicowym traktuje się > człowieka jak przedmiot, instrumentalnie, odwrotnie, niż głoszą. To człowiek > musi dostosowac się do ich ideologicznych projektów. ******************************** A w mysleniu prawicowym nie? Prawica nie narzuca ideologii? Z czterech podstawowych wariantów politycznych: prawicowej, lewicowej, centrowej i liberalnej, to własnie prawica najwyraźniej akcentuje konieczność przedmiotowego kształtowania postaw, a nie podmiotowego przyjęcia innych postaw światopoglądowych. O ile osobisty światopogląd obywatela dla lewicy jest obojetny, to dla prawicy jest podstawowym wyznacznikiem "przyzwoitości". Odpowiedz Link Zgłoś
zeter1 Re: Gadała Suka z wnukiem Sylwestra Wojewódzkiego 19.03.06, 22:41 tak ci sie tylko wydaje. Gdyby tu chodziło o postawy... To "podmiotowe przyjecie innych postaw światopogladowych" to eufemizm. Wymaga psucia całego zastanego układu /nie - naprawiania!/, wymyslania nowych konstrukcji, przeorywania struktur spolecznych, rodzinnych, tego, co w naturalny sposób sie ukształtowało. Nikt z prawicy nie ma zamiaru zmuszać nikogo, aby np. chodził do kościoła. A stosunek do spraw takich jak aborcja wynika nie tylko z dekalogu, czy innego podejścia do życia ludzkiego, ale i z wiedzy naukowej. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna0001000 Re: Gadała Suka z wnukiem Sylwestra Wojewódzkiego 26.03.06, 12:23 Zgoda, nikt o poglądach prawicowych nie ma zamiaru zmuszać do chodzenia do kościoła, ale szczytem marzeń lewicy jest to, aby kościoły były puste. Drażnią mnie bezmyślni ludzie, którzy nawoływując do aborcji, mówią " to nie średniowiecze". Odpowiadam: właśnie dlatego,że nie średniowiecze i dysponujemy odpowiednią wiedzą. Zapominasz jednak Zeter,że Nick wyznaje pogląd,że nie ma wiedzy obiektywnej. Jako człowiek inteligentny, powinieneś to zauważyć. To tak jak gdybyś głuchemu przystawił do ucha silnik samolotu odrzutowego,a on i tak oznajmił,że jest cicho. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Gadała Suka z wnukiem Sylwestra Wojewódzkiego 18.03.06, 02:12 > Politycznie PO stało się /było wcześniej?/ zakładnikiem takiego myślenia, ale i > tych, którzy je reprezentują, czyli wszelkiej maści lewizny, socjalistów /!/, > udeków, gejów, ubeków itd. Wybacz, ale to są zwyczajne insynuacje. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Gadała Suka z wnukiem Sylwestra Wojewódzkiego 18.03.06, 01:14 ksiaze-ciemnogrodu napisał: > wasze wybielanie Szczuki jest doprawdy żałosne..ide o zakład ze gdyby to ktos > z kręgów kościelnych w podobny sposób wypowiedziałby się np o Michniku czy > Seynyszyn ************************************* Dlaczego z kręgów koscielnych? To Buczek jest księdzem? Ale pewnie przypomnisz nam, kiedy to za wyśmiewanie się z jąkania Michnika czy skrzeczącego głosu Seneszyn ktoś został ukarany. Odpowiedz Link Zgłoś
nomadsoul Re: Gadała Suka z wnukiem Sylwestra Wojewódzkiego 18.03.06, 06:35 oh doprawdy?? "Polacy" zaprotestowali?? radni LPR "odkryli"?? doprawdy ciekawe, i kto podniosl ten raban, "my"?? j Odpowiedz Link Zgłoś
behemot68 Re: Gadała Suka z wnukiem Sylwestra Wojewódzkiego 18.03.06, 07:18 Oczywiście drogi książę, masz rację! Miłosz miał w czasie wojny litewski paszport! Ale odkrycie, co? Tyle, że wtedy większość miała mniej lub bardziej lewe papiery. Każdy starał się przetrwać. A ty? Cóż, ów paszport wypominał Miłoszowi Putrament. Fajne towarzystwo, w sam raz dla księcia (samozwańczego) Odpowiedz Link Zgłoś
aniamamambe szczuka też człowiek 18.03.06, 08:39 W ogóle nie widzę problemu ze Szczuką. Jej wypowiedź nie była ani obraźliwa ani złośliwa. Była lekko ironiczna, ale bez przesady. Ironii głównie nadawał jej fakt, że wypowiadała to w programie Wojewódzkiego i tyle. Autentycznie wierzę, że idąc przez las głos Madzi Buczek mógł utkwić jej w głowie, myślę nawet, że mogła się modlić. Czy ktoś taki jak Szczuka nie może mieć ludzkich odruchów? Historia jest zabawana, nie ma tam mowy o niepełnosprawności MB. Niestety, będąc osobą publiczną, występującą w mediach pani Buczek jest skazana na różne reacje na jej osobę, tym bardziej, że jest bardzo wyraista i specyficzna. Jeśli poczułaby się dotkinęta mogłaby dochodzić swoich praw w sądzie, a KRRiT nie ma prawa nakładać żadnych kar na Polsat, bo jest to ingerencja w wolnośc słowa. wszelkie argumenty ad personam, które padają w tej dyskusji są żenujące, ale najwyraźiej do takich muszą się uciekać niektórzy nie mając żadynch innych. Odpowiedz Link Zgłoś
xiaze Re: Gadała Suka z wnukiem Sylwestra Wojewódzkiego 18.03.06, 08:51 Kurcze, nie wydaje mi sie, ze Radio Maryja jest radiem katolickim. Jak ja swoje Radio nazwe Katolickim i bedzie tam kilka minut modlitwy dziennie a pozostalą część czasu antenowego przeznacze na szerzenie nienawisci, to bedzie to radio Katolickie? Niech ten antysemita Rydzyk przestanie wreszcie rządzić w tym Radio, może wtedy sie cos zmieni. A co do Szczuki? Fakt, nie powinna drwić z chorej osoby, ale tez bym sie spierał o to, czy to była drwina czy też zwykła rozmowa na ten temat. Pozdrawiam Zwolennik Jedynych Wolnych Mediów Odpowiedz Link Zgłoś
atomek76 Re: Gadała Suka z wnukiem Sylwestra Wojewódzkiego 19.03.06, 18:28 Pieprzysz dziadu! I to trzy po trzy. Zmyślasz bzdety. Jak będzie się z tego spowiadał baranie? Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 SZczuka kłamie - sama to pryzynaje!!!!!!!!!! 23.03.06, 17:16 Jeśli mówi, że nie wiedziała, że Madzia jest niepełnosprawna, to skąd wiedziała, że ona jest "taka stara dziewczynka" - czyli musiała ja widzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello Stara dziewczynka to raczej określenie psychiki 10.04.06, 17:20 a nie wyglądu - to można powiedzieć o nad wiek rozwiniętym umysłowo dziecku ale nie w sensie inteligencji tylko wypowiadanych treści powagą znacznie przekraczających wiek osoby, tu wynikającyc z barwy głosu. CAłe nieporozumienie wynika z tego, że M. Buczek nie widać a tylko słychać, przygodny słuchacz może zostać wprowadzony w błąd. Odpowiedz Link Zgłoś
yamata Re: Gadała Suka z wnukiem Sylwestra Wojewódzkiego 24.03.06, 03:49 Zaiste - jesteś książę ciemnogrodu! "odkryli ze Jan Nowak Jeziorański pracował w czasie okupoacji w pionie administracyjnym a więc dla okupanta..." No to bardzo odkrywczy ci radni, jak całe LPR zresztą. Biedni kretyni nie wiedzą, co to działalność wywiadowcza. I że Jan Nowak - pracował tam, bo taki miał rozkaz i przydział. Wiesz co to jest "wtyka"? Hansa Klossa oglądałeś??? To właśnie taka polska wtyka w niemieckim urzędzie była, matołku... Odpowiedz Link Zgłoś
joanna0001000 Re: Gadała Suka z wnukiem Sylwestra Wojewódzkiego 25.03.06, 23:55 Gadała suka, gadała ... tylko suka tak potrafi, bez żenady naigrywać się z choroby, wiary, przeknań. Uznanie, że to przejaw wolność, byłoby cywilizacyjną klęską, prawdę mówiąc już nam niedaleko do niej, a może całkiem blisko. Odpowiedz Link Zgłoś
entropia_wszechswiata Szczuka drwiąc podziwiała 17.03.06, 23:37 bimbalimba napisał: > skądinąd wiemy, ze kazimiera Szczuka nie tylko nie drwiła, ale wręcz chciała > przekazać swój podziw i fascynację dla niezwykłej charyzmy Magdy Buczek. Skądinąd, czyli skąd właściwie? I drwiąc z osoby niepełnosprawnej chciała wyrazić swój podziw dla niej? Drwina jest oczywistą oznaką podziwu, czy to chciałeś napisać? Czy istnieja dla ciebie jakieś nieprzekraczalne granice nonsensu? Odpowiedz Link Zgłoś
bimbalimba Re: Szczuka drwiąc podziwiała 17.03.06, 23:53 pisalem to ironicznie skadinad to z jej poprzednich publicznch 'przeprosin' Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Szczuka drwiąc podziwiała 18.03.06, 01:07 entropia_wszechswiata napisał: > Skądinąd, czyli skąd właściwie? I drwiąc z osoby niepełnosprawnej chciała > wyrazić swój podziw dla niej? ************************************ W którym dokładnie momencie Szczuka drwi z kalectwa Buczkówny? Odpowiedz Link Zgłoś
entropia_wszechswiata Re: Szczuka drwiąc podziwiała 18.03.06, 21:44 maruda.r napisał: > W którym dokładnie momencie Szczuka drwi z kalectwa Buczkówny? To Gazeta tego nie transmitowała? Jaka szkoda, jaka stracona szansa, by dac odpór Radiu Maryja za jego propisowską wsteczność. Biedaczka ta Agora, nie ma jeszcze swojej telewizji. Masz jeszcze szanse to obejrzyć, czasem jakieś stacje to dają, TV Puls raz chyba puściła ten materiał. Jak tego nie obejrzysz to nie wiesz o co chodzi - w przekazie Gazety brakuje oczywiście fonii i obrazu stąd nie wiesz w jak ordynarny sposób Szczuka przedrzeźniała Buczkówną. I pomysleć, córka znanego adwokata, w czasach PRL słynnego obrońcy w sprawach politycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Szczuka drwiąc podziwiała 19.03.06, 14:55 entropia_wszechswiata napisał: > maruda.r napisał: > > > W którym dokładnie momencie Szczuka drwi z kalectwa Buczkówny? ****************************************** w przekazie Gazety brakuje oczywiście fonii i obrazu stąd > nie wiesz w jak ordynarny sposób Szczuka przedrzeźniała Buczkówną. ****************************************** Za trudne pytanie postawiłem? Jeszcze raz: w którym momencie Szczuka wyśmiewała się z kalectwa Buczkówny? Czy przedrzeźnianie stylu mówienia bądź pisania kogos bez ręki jest nabijaniem się z jego kalectwa? Odpowiedz Link Zgłoś
giles Re: Gadała Szczuka z Wojewódzkim 18.03.06, 00:01 kara nalozona na polsat to atak na wolnosc slowa a la putin!!! mam nadzieje, ze polsat nie da sie zastraszyc i bedzie szukal sprawiedliwosci w sadach. trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
entropia_wszechswiata Gadała Szczuka z Wojewódzkim 18.03.06, 21:51 giles napisał: > kara nalozona na polsat to atak na wolnosc slowa a la putin!!! mam nadzieje, ze > > polsat nie da sie zastraszyc i bedzie szukal sprawiedliwosci w sadach. trzymam > kciuki. Chyba jestes cięzko doświadczony w bojach o tolerancję albo charakterologicznie ułomny, skoro twierdzisz, że mozna drwić z kalectwa osoby niepełnosprawnej i to ramach wolności słowa. Szczuka nie jest tak beznadziejna jak i ty, ma pewną klasę, juz zapowiedziała, że przeprosi Magdę Buczek w sposób - jak się wyraziła - mniej formalny i bardziej zindywidualizowany. Odpowiedz Link Zgłoś
zeter1 Re: jestem przeciwny karaniu Polsatu. 18.03.06, 00:54 polsat jest stacją prywatną, może pokazywać, co chce. Także bzdury. Trudno karac także za głupie poglady Szczukę. Sądzę, że lepsze byłoby zażądanie przeprosin ze strony Polsatu. Moglyby wygladać nastepująco: program Wojewódzkiego przekroczył granice dobrego smaku i kultury, za co przepraszamy widzów i zainteresowaną. Realizował jednak misje społeczną mediów - dał możliwość ukazania pewnej wizji swiata i człowieka, istniejacej w duzej cześci naszego społeczeństwa. Nie naszą winą jest, ze ta wizja jest tak prymitywna i ksenofobiczna. Odpowiedz Link Zgłoś
speckomisarz Re:Ojczyznę wolną racz nam zwrócić Panie. 18.03.06, 05:32 co to ma byc? warto wypisywac takie bzdury?! praktykujący katolicy nie takie anegdoty/zarty opowiadają. Pogięło ludzi w tym kraju, że aż strach pomyśleć , co będzie dalej. Ja nie do końca wierzę, że to się dzieje. Na Kazię Szczukę musiał się paragraf znależć. Boże chroń Polskę. Odpowiedz Link Zgłoś
janul1 [...] 18.03.06, 07:57 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
malpa-z-paryza oszolomy ciemnogrodu 18.03.06, 08:06 tylko w Polsce mozna ukarac za parodie.. a co by bylo gdyby parodiowalo sie z Boga, z papieza? co robi sie nagminie na zachodzie.. Odpowiedz Link Zgłoś
mim05 Re: oszolomy ciemnogrodu 18.03.06, 09:47 Smutno mi. "Nowe" wraca. Gdy w 1954 roku byłem przesłuchiwany przez UB, funkcjonariusz mnie przesłuchujący w kółko powtarzał: "Wy mi tu nie pieprzcie. My lepiej wiemy co mieliście na myśli". Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: oszolomy ciemnogrodu 18.03.06, 13:01 Najbardziej na tym oberwałyby wierzące (i inteligentne) kręgi katolickie, w których m.in. opowiada się dowcipy oparte na Biblii oraz parodiuje się specyficzny sposób wymowy J.Św. Benedykta XVI. Odpowiedz Link Zgłoś
jm19 Ten zapis dyskwalifikuje towarzyszkę Szczukę! 18.03.06, 09:42 Nie ma o czym mówić. Towarzyszka Szczuka (przepraszam za wyrażenie) przkroczyła wszelkie normy etyczne i moralne, a nawet zasady zwykłej przyzwoitości! Karą za coś takiego może być tylko i wyłącznie jej trwała eliminacja z publicznych środków przekazu! Najgorsze, że idąc do Polsatu, towarzyszka Szczuka sobie ułożyła w swoich kwadratach cały ten tekst a nawet się tego nauczyła! Wyborcza opowiada jakieś brednie o chaotycznych pytaniach niejakiego Wojewódzkiego. To robienie ludziom "wody z mózgu". Wypowiedź towarzyszki Szczuki, to zamierzona prowokacja, atak na Radio Maryja i Kościół Katolicki! Odpowiedz Link Zgłoś
mim05 Re: Ten zapis dyskwalifikuje towarzyszkę Szczukę! 18.03.06, 09:55 Mój wpis się nie zdążył ukazać, gdy odezwał się duchowy potomek przesłuchującego mnie UBeka. On LEPIEJ wie, co myślała Szczuka przed audycją. BTW mnie przesłuchiwano pod zarzutem ataku na Polskę Ludową, bo się m.in. krytycznie wyraziłem o morale sekretarza OOP PZPR. Tu się dowiedzieliśmy, że Szczuka zaatakowała KK. Odpowiedz Link Zgłoś
jm19 Re: Ten zapis dyskwalifikuje towarzyszkę Szczukę! 18.03.06, 10:12 Jeżeli chociaż jedno słowo z tego co piszesz jest prawdziwe, to dlaczego jesteś takim koszmarnym lewakiem i dlaczego odbierasz ludziom prawo do obny ich zasad etyczno-moralnych oraz zasad zwykłej przyzwoitości? Twoja historia o której piszesz ma się nijak do tego czego obecnie bronisz! Albo nas okłamujesz albo jesteś totalnie wykołowany? Odpowiedz Link Zgłoś
mim05 Do jm19 18.03.06, 11:34 Oczywiście, że na odległość nie jestem Ci w stanie udowodnić, że wszystko, co napisałem jest prawdą. Ale tak było. Nie odbieram nikomu żadnych praw. Po prostu nie podoba mi się sposób w jaki broni się tych praw. Popatrz ilu dyskutantów wiedziało "co Szczuka myślała przed audycją" i przyjęło za pewnik, że wiedziała o kalectwie MB. BTW - byłem też przeciw emisji klipu wyborczego Krzaklewskiego. Uważałem, że w tym przypadku karę za obrazę WC powinien ponieść nie sprawca, a ten, co rozpowszechnia (jak w przypadku pornografii). Odpowiedź na Twoje ostatnie zdanie: Nie okłamuję, ale potrafię myśleć samodzielnie. Czy jestem lewakiem? To zależy od definicji tego stanu. Odpowiedz Link Zgłoś
yamata Re: Ten zapis dyskwalifikuje towarzyszkę Szczukę! 24.03.06, 04:07 Niezależnie od tego, jak głupi i płytki jest program Wojewódzkiego - to waść używając zdania " Karą za coś takiego może być tylko i wyłącznie jej trwała eliminacja z publicznych środków przekazu!" przekroczyłeś wszelkie zasady zdrowego rozsądku. Spal ją jeszcze na stosie, nastoletni fundamentalisto... Chyba, że se jaja z nas robisz - internetowy "trollu"(?) ;) Odpowiedz Link Zgłoś
daniel40 Re: To teraz Kazia powinna oskarżyć o ... 18.03.06, 10:20 ...zniesławienie wszystkich wszechburaków, którzy publicznie drwili z jej wady wymowy, a Izabela J.-N. podać do sądu klechę, który nazwał ją feministycznym betonem, przykłady można mnożyć. Najlepiej niech wszyscy oskarżą wszystkich :) Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: ustalmy coś 18.03.06, 10:32 1. nie ma zwiazku między kalectwem M. Buczek a brzmieniem jej głosu 2. Szczuka już dawno i wielokrotnie przeprosiła zainteresowaną podczas gdy politycy partii rządzącej Nigdy Nikogo nie przeprosili z własnej intencji 3. w Polsce nie ma równego traktowania obu stron sporu światopoglądowego. Odpowiedz Link Zgłoś
skin.polski apropo ustalen 18.03.06, 12:49 akurat glos jej ma ścisly związek z kalectwem Odpowiedz Link Zgłoś
ppo Re: apropo ustalen 19.03.06, 19:26 A ty, skinie.kolski bronisz niepełnosprawnych? Przecież w/g takich jak ty nie ma dla nich miejsca w "nowym świecie" głoszonym przez takich jak ty nazioli. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: A kiedy PIS zacznie palić książki? 18.03.06, 12:52 Jak tylko zdejmą Majewskiego z anteny ;o)))) Odpowiedz Link Zgłoś
skin.polski Re: A kiedy PIS zacznie palić książki? 18.03.06, 12:53 najpierw trzeba pogonić Wojewódzkiego Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: A kiedy PIS zacznie palić książki? 18.03.06, 12:55 Po kolei. Na niego też przyjdzie czas ;o)))) Ale on będzie trudniejszy, bo jeszcze w Antyradiu wspiera antypolski układ ;o))) Odpowiedz Link Zgłoś
holyboy_666 Re: jakias totalna bzdura 18.03.06, 13:48 w ktorym miejscu szczuka wysmiewa sie z kalectwa tej dziewczynki? bo jakos niezauwazylem. sądzę też, że ten odcinek programu pana powiatowego powinni pare razy powtorzyc (btw, nie lubie gościa, ale jest przepięknie bezczelny;-) Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: jakias totalna bzdura 18.03.06, 13:57 holyboy_666 napisał: > (btw, nie lubie gościa, ale jest przepięknie bezczelny;-) Lud tego nie lubi dlatego udając ludzi kulturalnych najeżdża na Wojewódzkiego i Szczukę. Odpowiedz Link Zgłoś
seawolfie Re: Gadała Szczuka z Wojewódzkim 18.03.06, 19:12 Oglądałem ten program i czułem niesmak nawet nie wiedząc, kim jest ta Madzia Buczek. Jak poczytałem o tej dziewczynie, miałem ochotę napluć Szczuce w tę chamską gębę. Tak oto wygląda obrona niepełnosprawnych i tym podobne bzdety w wykonaniu światłej obrończyni tolerancji i równości. szumowina... Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello Jeszcze trochę a dojdziesz do stanu ... 10.04.06, 16:50 strzelania do ludzi, bo czapki nie zdjęli przechodząc przed kościołem ! Odpowiedz Link Zgłoś
wieslawa.46 Re: Gadała Szczuka z Wojewódzkim 18.03.06, 20:07 Szczuka nie tylko drwiła z Madzi ale, także drwiła z religii chrześcijańskiej. A tak nawiasem mówiąc autor tego programu, to żałosny błazen o manierach troglodyty, nie liczący się z nikim i niczym. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Bardzo dobrze że drwiła. 18.03.06, 20:16 Aby ludzi odciągnąć od zgubnego chreścijaństwa należy obrzydzać im to wyznanie. Ośmieszanie to jeden z dopuszczalnych środków. Odpowiedz Link Zgłoś
wieslawa.46 Re: Gadała Szczuka z Wojewódzkim 18.03.06, 20:44 Moja św. pamięci mama mawiała: "cham chamem na wieki wieków amen". Studia wyższe, doktoraty nie nauczą ludzi kultury, jeżeli nie wyssali jej z mlekiem matki. Poza tym bez komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Och! Niesamowite. 18.03.06, 20:48 Wszyscy powinni być harcerzami i ideały II Rzeczpospolitej. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek_makler Re: Och! Niesamowite. 20.03.06, 00:56 obraza.uczuc.religijnych napisał: > Wszyscy powinni być harcerzami i ideały II Rzeczpospolitej. To były bardzo dobre ideały, na których wychowała się masa wartościowych ludzi więc czemu nie. Odpowiedz Link Zgłoś
inna_pora Re: Gadała Szczuka z Wojewódzkim 18.03.06, 21:20 O tak , karać, karać za drwinę, szyderstwo, parodię , pastisz koniecznie!!!! To potworne przestępstwa.Nasza pani mc carthy dopiero zaczyna ......... Odpowiedz Link Zgłoś
mika68 W sumie to jeszcze większym burkiem jest ten pajac 19.03.06, 01:49 Wojewódzki, gościu któremu już 2 lata temu wyczerpał się repertuar i jedzie na poziomie urbanowej kloaki. Tak naprawdę to on podpuszczał Szczukę, wielokrotnie kpi z katolicyzmu (Twój Gość Niedzielny - K.W. itp.), a że wpadła na minę to już jej zmartwienie. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Bardzo dobrze że kpi z katolicyzmu. 19.03.06, 10:31 Należy wszelkimi środkami, a zwłaszcza śmiechem, odciągać ludzi od tej bezsensownej religii. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek2235 Wykadrowane zdjęcie Magdy Buczek!!!!!!! 19.03.06, 10:43 Dlaczego zdjęcie M. Buczek jest wykadrowane tak aby nie było widać jej inwalidztwa??????? Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Wykadrowane zdjęcie Magdy Buczek!!!!!!! 19.03.06, 15:21 jacek2235 napisał: > Dlaczego zdjęcie M. Buczek jest wykadrowane tak aby nie było widać jej > inwalidztwa??????? ***************************** Tak bardzo jesteś zaintrygowany cudzym nieszczęściem, że musisz oglądąć je w całości? Odpowiedz Link Zgłoś
osa54 Re: Gadała Szczuka z Wojewódzkim 19.03.06, 16:04 Dlaczego Madzia, a nie Magda czy też Magdalena? Madzia sugeruje dziecko, a nie pełnoletnią osobę. Głos dziecka, a intelekt i zdolności medialne dorosłej osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczkozerca Re: Gadała Szczuka z Wojewódzkim 19.03.06, 16:35 możesz 100 albo 1000 razy nawet postawić pytanie "Gdzie nabijano się z kalectwa?" a wszyscy wielce "urażeni" i "zbulwersowani" jakby tego nie słyszeli.... mała sprawa rozmuchana do granic możliwości by tylko ukryć wszystki kłamstwa i podłości głoszone na antenie ryja... trzy słowa do ojca prowadzącego : ........... Odpowiedz Link Zgłoś
prawdeczka1 Re: Gadała Szczuka z Wojewódzkim 19.03.06, 19:46 Mieszkam w Paryzu w dzielnicy zydowskiej. Dwa kroki od mego domu znajduje sie synagoga. Wiekszosc moich przyjaciol praktykuje judaizm w sposob liberalny, ale tez znam srodowisko zydow ortodoksyjnych. Oni juz zewnetrznie przypominaja mi polskich ortodoksow katolickich spod znaku Rydzyka. Kobiety nosza tez moherowe berety do zludzenia podobne do polskich moherow. Jest to swiat rozmodlony, mistyczny, rytualnie zorganizowany, do ktorego jako agnostyk nie mam klucza. Znam tez troche srodowisko muzulmanskie. jeden z moich kolegow jest mulem, czlonkiem braci islamskich. I tu podobnie jest to srodowisko rozmodlone, mistyczne, kontemplacyjne. Roznica miedzy mna a nimi polega na tym, ze dla mnie bog jest mozliwoscia (nie wykluczam jego istnienia), a dla nich on po prostu istnieje; Jest. I jest to fundamentalna roznica. My, ludzie uksztaltowani przez modernistyczny racjonalizm mamy bardzo wielkie problemy w znalezieniu sie w swiecie doznan i praktyk religijnych. Sa to przezycia, ktorych po prostu nie doznajemy. Stad zgadzam sie z opinia, ze Szczuka nie tylko nie drwiła, ale wręcz chciała przekazać swój podziw i fascynację dla niezwykłej charyzmy Magdy Buczek Odpowiedz Link Zgłoś
zeter1 Re: Gadała Szczuka z Wojewódzkim 19.03.06, 22:44 prawdeczka: czy rechot Wojewódzkiego i rechot na sali był "oznaką podziwu i fascynacji"?. Oni tam chyba dobrze odczytali intencje Szczuki... Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello To trzeba by salę zapytać o to ? 10.04.06, 17:07 Radio Maryja ogólnie wywołuje u młodszej części widowni reakcje niepoważne, a sam głos Magdaleny Buczek niepasujący do wygłaszanych treści wywołuje efekt komiczny, bo tak mamy ukształtowany "próg śmiechu". W wielu filmach (komediach) efekt komiczny jest wywoływany przez wygłaszanie przez dzieci śmiertelnie poważnych treści. Do tego samo RM wprowadza niejako słuchaczy w błąd nie mówiąc, że treści wygłasza osoba dorosła tylko z dziecięcym głosem wywołanym ciężką chorobą. Przygodny słuchacz RM słyszący imię Madzia, słyszący dziecięcy głos wygłaszający uduchowione treści z zaśpiewem natchnionego księdza, będzie miał raczej skojarzenia komiczne niż poważne, BO DZIECI TAK NIE MÓWIĄ. Pamiętam (z początków jej kariery radiowej) jaks się zastanawialiśmy kto to mówi, bo treść nie pasowała do głosu. Odpowiedz Link Zgłoś
duk123 Podpisz! :) 19.03.06, 19:47 List otwarty do Przewodniczącej Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji www.dostepne.info/szczuka Odpowiedz Link Zgłoś
mela-blonda Re: Gadała Szczuka z Wojewódzkim 19.03.06, 23:14 Nie mogę w ogóle zrozumieć dlaczego Szczuka przyjęła zaproszenie do takiego programu. No, ale poszła i ma za swoje. Bo czy wiedziała, że dziewczynka jest niepełnosprawna czy też nie, poziom rozmowy był/jest żenujący. Całe szczęście, że dane mi było tę rozmowę jedynie czytać. Powinnam chyba dziękować (kółkom różańcowym?). Odpowiedz Link Zgłoś
iquea Re: Gadała Szczuka z Wojewódzkim 19.03.06, 23:38 Kazimiera Szczuka: - Nie, nie, nie. Ale ja tam mam taką swoją jakąś..., niesamowicie jestem zafascynowana pewną postacią z Radia Maryja. Słuchaj, to jest taka, nie wiadomo jakaś osoba. Wygląda na to, że dla niektórych czytanie ze zrozumieniem jest zadaniem nie do przeskoczenia. Przecież z tej, a także dwóch innych wypowiedzi Szczuki, jasno wynika, ze nie miała pojęcia kim jest ta "nie wiadomo jakaś osoba," której głos słyszała w radiu i który ją faktycznie zainteresował. To jest anegdota, na miłośc Boską, zresztą świetna. Dla mnie zapis tej rozmowy nie pozostawia najmniejszej wątpliwości, że Szczuka nie tylko nie drwiła z niczyjego kalectwa, ale faktycznie jest zafascynowana charyzmą osoby o której mówi. Jeśli ktoś mi potrafi jakiś rozsądny argument popierający tezę przeciwną przedstawić to będę wdzięczna, bo na razie to same bzdury czytam na ten temat. Na dodatek sama Magda Buczek jakoś nie przeżywa całej sprawy tak boleśnie jak jej tzw. obrońcy. Odpowiedz Link Zgłoś
iquea O co chodzi? 19.03.06, 23:38 Kazimiera Szczuka: - Nie, nie, nie. Ale ja tam mam taką swoją jakąś..., niesamowicie jestem zafascynowana pewną postacią z Radia Maryja. Słuchaj, to jest taka, nie wiadomo jakaś osoba. Wygląda na to, że dla niektórych czytanie ze zrozumieniem jest zadaniem nie do przeskoczenia. Przecież z tej, a także dwóch innych wypowiedzi Szczuki, jasno wynika, ze nie miała pojęcia kim jest ta "nie wiadomo jakaś osoba," której głos słyszała w radiu i który ją faktycznie zainteresował. To jest anegdota, na miłośc Boską, zresztą świetna. Dla mnie zapis tej rozmowy nie pozostawia najmniejszej wątpliwości, że Szczuka nie tylko nie drwiła z niczyjego kalectwa, ale faktycznie jest zafascynowana charyzmą osoby o której mówi. Jeśli ktoś mi potrafi jakiś rozsądny argument popierający tezę przeciwną przedstawić to będę wdzięczna, bo na razie to same bzdury czytam na ten temat. Na dodatek sama Magda Buczek jakoś nie przeżywa całej sprawy tak boleśnie jak jej tzw. obrońcy. Odpowiedz Link Zgłoś
emsej Re: Gadała Szczuka z Wojewódzkim 20.03.06, 01:49 jak dla mnie to to wygląda na cenzurowanie programów. nie rozumiem za co ta kara. czy ktoś mi może wskazać w którym miejscu pani Szczuka naśmiewa się z kalectwa dziewczynki??? a jak KRRiT brakuje pieniędzy to niech sobie pensje obetną i przestaną się wozić służbowymi samochodami... płakać mi się chce w tej IV RP... Odpowiedz Link Zgłoś
kaczka_balbinka Czy zabronione jest takze drwienie z terrorystek? 20.03.06, 03:56 Jak znam perfidie Kosciola to wynalezienie Magdy Buczek jako narzedzia terroryzowania spokojnie zyjacych sobie Polakow zostalo bardzo zimno skalkulowane. Kosciol Polski zawsze chowal swa nikczemnosc za swietosciami - poslugiwal sie nimi jak tarcza. teraz wynalazl Magdzie Buczek. Konsekwencja nikczemnosci kleru bedzie w tym przypadku rzeczywisty brak poszanowania osob kalekich, albowiem nie ma najmniejszego znaczenia kto staje sie narzedziem sluzacym do terroryzowania spokojnych Polakow (a podworkowe kolka rozancowe to jest terroryzowanie i przymuszanie do akceptacji ostentacyjnej religijnosci na kazdym kroku). Jako narzedzia terroru zas, traca przyslugujacy im zwyczajowo immunitet, albowiem nalezy zwalczac je przy uzyciu wszelkich dostepnych srodkow, na czele z szyderstwem. Kler winien zdawac sobie sprawe do jakiego stopnia moze traktowac ludzi instrumentalnie. To jest wyjatkowo obrzydliwy przypadek nikczemnosci polskiego kleru. Odpowiedz Link Zgłoś
abcde2 Re: Czy zabronione jest takze drwienie z terrorys 20.03.06, 18:39 podpisuje sie obiema rekami. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
slawekpl Re: Czy zabronione jest takze drwienie z terrorys 22.03.06, 14:59 kaczka_balbinka napisała: > Jak znam perfidie Kosciola to wynalezienie Magdy Buczek jako narzedzia > terroryzowania spokojnie zyjacych sobie Polakow zostalo bardzo zimno > skalkulowane. Kosciol Polski zawsze chowal swa nikczemnosc za swietosciami - > poslugiwal sie nimi jak tarcza. teraz wynalazl Magdzie Buczek. > > Konsekwencja nikczemnosci kleru bedzie w tym przypadku rzeczywisty brak > poszanowania osob kalekich, albowiem nie ma najmniejszego znaczenia kto staje > sie narzedziem sluzacym do terroryzowania spokojnych Polakow (a podworkowe kolk > a > rozancowe to jest terroryzowanie i przymuszanie do akceptacji ostentacyjnej > religijnosci na kazdym kroku). Jako narzedzia terroru zas, traca przyslugujacy > im zwyczajowo immunitet, albowiem nalezy zwalczac je przy uzyciu wszelkich > dostepnych srodkow, na czele z szyderstwem. Kler winien zdawac sobie sprawe do > jakiego stopnia moze traktowac ludzi instrumentalnie. To jest wyjatkowo > obrzydliwy przypadek nikczemnosci polskiego kleru. Prawda.Brawo. Jezeli ktos wystepuje publicznie musi sie liczyc z krytyka.Wszystko jedno czy jest kaleka czy nie. Pani Szczuka nie drwila z kalectwa, wiec o co chodzi? Moze by rzad stworzyl cos na miare KRRiT do karania i oceniania wypowiedzi znajdujacych obecnie przy zlobie "moralnych, etycznych" pseudopolitykow i chamow.... Odpowiedz Link Zgłoś
sebai Re: Czy zabronione jest takze drwienie z terrorys 23.03.06, 15:53 ale bzdety walicie : Pani Kazia napieprzała się z kalectwa tej dziewczyny - do programu przygotowywali sie oboje - i pan powiatowy przeprowadzając reportaż i pani kazia - doskonale wczuła się w rolę, ponad pół programu trwał jej pseudo- feministyczny pseudo-inteligencki kabaret z niepełnosprawnosci tej dziewczyny ! Ta antysemicka radiomaryjna szczekaczka w całej swojej rozpietości ma tez inncyh prowadzących, nie wykluczając łojca derektora. z tego pana pani Kazia jednak nie szydziła, jak równiez z telefonów słuchaczy, "rozmów niedokończonych" itp ... Przyczepiła sie do niepełnosprawności dziewczyny co nie ma ani z polityką ani z zyciem publicznym (do czasu prymitywnego ataku pani Kazi) nic wspólnego. Jak panią kazię tak śmieszą wady wymowy, to czemu nie robi sobie jej z siebie samej - przeciez ona tez gada tak że można by sie z tego napierdzielać na różne sposoby... To niesmaczne, że 'znawca literatury" prymitywnie napierdziela się z niepełnosprawnosci innej osoby. Program nie był 'na żywo' prowadzony - dlatego uważam że ewentualna kara nadana Posatowi będzie zasadna. slawekpl napisał: > kaczka_balbinka napisała: Prawda.Brawo. Jezeli ktos wystepuje publicznie musi sie liczyc z > krytyka.Wszystko jedno czy jest kaleka czy nie. Pani Szczuka nie drwila z > kalectwa, wiec o co chodzi? Moze by rzad stworzyl cos na miare KRRiT do karania > > i oceniania wypowiedzi znajdujacych obecnie przy zlobie "moralnych, etycznych" > pseudopolitykow i chamow.... Odpowiedz Link Zgłoś
jermaj Re: Gadała Szczuka z Wojewódzkim 23.03.06, 12:17 ,KRRIT powinna ukarać Radio Maryja za beszczelne wykorzystywanie kalectwa do swych propagandowych celów , co świadczy o tym że krk nie cofnie się przed użyciem wszelkich środków by ten cel osiągnąć ( patrz historia krk) Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.kosecki Re: Pani Kazimiero, gdyby choc troszeczkę 23.03.06, 16:27 (cien) ludzkiego uczucia (nie mówię bojaźni bożej) miała Pani w sercu, to by przestała pastwić się nad Tą nieszczęśliwą istotą i byłaby Pani miała mój szacunek nadal. Ale jest Pani, jak bracia Mniejsi, pełna pychy. Myślę, że to Pani nie przystoi. Odpowiedz Link Zgłoś