Dodaj do ulubionych

Partie lewicowe jednoczą siły

25.03.06, 19:31
Kiedy idioci wkoncu zromumieja, ze tylko kapitalizm moze zapewnic dobrobyt...
Obserwuj wątek
    • scofield Brawo lewica! 25.03.06, 19:32
      Brawo SLD! Brawo SDPL! W końcu na horyzoncie pojawia się szansa na
      normalność, i myślenie o przyszłości.
      • lolovaxman te, oszołom - tak szybko się nawróciłeś??? 25.03.06, 19:38
        wybierz jeszcze nie wybranych - nie tych co szanse mieli i nie wykorzystali!!!
        a jak ci los w Polsce niemiły - "wypad z baru panno lalu" ;P
        • scofield Re: te, oszołom - tak szybko się nawróciłeś??? 25.03.06, 20:26
          A ty skąd? Z samoobrony, że posługujesz się ich hasłami? SLD nie wykorzystało
          szansy? wzrost PKB w 2001 roku niecały 1 proc. w 2004 i 2005 prawie 5, obniżka
          podatków, usunięcia zagrożenia kryzysu finansów publicznych, opanowanie
          lawinowego wzrostu bezrobocia, a w ciągu ostatniego roku rządów spadek o ponad
          1 proc, wprowadzenie Polski do UE na korzystnych warunkach i spełnienie
          warunków do wprowadzenia dopłat w rolnictwie i ponad 90 procentowy wskaźnik
          wykorzystania środków UE. W dziedzinie bezpieczeństwa - spadek przestępczości
          (przy jednoczesnym wzroście społecznego zagrożenia wywołanym przez kaczyzm).
          Dodam na koniec stabilność polityczną przez 4 lata, bo patrząc z dzisiejszej
          perspektywy to może być uznawane za sukces. Nie uważam, że te rządy były bardzo
          dobre, chmary szui i starych pieprzonych komuchów ciągle krąży woków SLD, ale
          coraz mniej mają do powiedzenia. Przez te 4 lata Polska nie była źle rządzona,
          tylko w zły sposób. Dzisiaj mamy jeszce bardziej skandaliczny sposób
          sprawowania władzy, a Polska w ogóle nie jest rządzona, chyba, że za rządzenie
          uznajemy uchwalanie od czasu do czasu idiotycznych ustaw typu becikowe, czy
          ustawa medialna, albo uchwałę o komisji śledczej i dyskusje o zmianie
          ordynacji. Faktycznie nie myślałem, że tak szybko zatęsknię za rządami SLD, ale
          tak naprawdę myślę, że z powodzeniem mogliby znów wystartować pod
          hasłem "przywróćmy normalność wybierzmy przyszłość".
          • jurek_rz Re: te, oszołom - tak szybko się nawróciłeś??? 25.03.06, 20:58
            www.mazowsze.k-raj.com.pl/11431450356228.shtml
            • scofield Re: te, oszołom - tak szybko się nawróciłeś??? 25.03.06, 21:25
              Z początku myślałem, że trafiłem na złą stronę, ale później zorientowałem się,
              że swoim rozpaczliwym gestem dajesz znać, że nie chcesz, żeby Ci SLD pozrywało
              paznokcie, torturowało a na koniec zamordowało. (tak w ogóle na stronie miga
              bardzo sympatyczny tekst "kara śmierci dla morderców", to chyba wzięte z tego
              sędziego. Trudno kązdy ma dzisiaj w 2006 roku jakieś problemy, jedni, że nie ma
              u nich we wsi dobrej drogi, drugi, że mało zarabia a trzeci, że mu SLD rodzinę
              wymorduje. To jest wolne forum, każdy mówi co chce.
              • andrexp Re: te, oszołom - tak szybko się nawróciłeś??? 25.03.06, 22:43
                Mieczysław Widaj ... urodził się 12 września 1912 r. w Mościskach (woj.
                lwowskie), syn Jana (kancelisty) i Anieli z Żywczynów (biuralistki). W 1934 r.
                ukończył wydział prawa na Uniwersytecie im. Jana Kazimierza we Lwowie... , a
                rok później Szkołę Podchorążych Rezerwy Artylerii we Włodzimierzu Wołyńskim. Do
                1939 r. aplikował w Sądzie Grodzkim w Mościskach i Sądzie Okręgowym w
                Przemyślu. W kampanii wrześniowej dowódca plutonu artylerii. Jak większość
                Polaków, wychowanych w II RP, wstąpił do Armii Krajowej, gdzie przyjął
                pseudo "Pawłowski" i został oficerem łączności Obwodu Mościska, należącym do
                lwowskiego okręgu AK. Pod koniec wojny awansowany na stopień kapitana."

pan Widaj spełnia zatem wszystkie kryteria genetycznego patriotyzmu -
                ogłoszone przez Marka Suskiego posla PiS, (bo pochodzenie i wykształcenie ma
                Widaj odpowiedznie, komunistą żadnym nie był!!! tylko walczył o Polskę, był w
                AK itd, itp...) O kryteriach genetycznego patriotyzmu według PiS-u mozna
                poczytać np. tu: serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34314,3227617.html
                No i jak potem postepuje taki "genetyczny patriota":

W lutym 1950 r. skazał na 15 lat Jana Władysława Władykę, jednego z kierowników
                lwowskiego AK i swojego przełożonego. Sądzenie dawnych organizacyjnych kolegów
                stało się jego specjalnością. Był jednym z najkrwawszych funkcjonariuszy
                stalinowskiego systemu bezprawia"

pozdrawiam,

PS.: A ja nie słyszałem, żeby SLD kogoś torturowało lub wyrywało paznokcie,
                moze więcej konkretów, kto z SLD to robił? komu? kiedy?
                • haribu [...] 26.03.06, 00:05
                  Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
                  • ohmygoodnes No i dobrze. 26.03.06, 07:39
                    Olejniczak troche burak, ale sobie poradzi. Byle tylko glosy odebrac PISowi...
                    LPr troche odbierze i nie wejdzie, Samoobrona troche odbierze, jakies KPNy i
                    inne ZCHNY troche odbiora... ziarnko do ziarnka i uzbiera sie dobry wynik PO

newsy z 26 marca 1956:
                    ZSRR: projekt atomowej lokomotywy
                    • moroux Re: No i dobrze. 26.03.06, 12:23
                      A co za różnica - PO czy pis? Tacy sami klerykałowie i konserwatyści. Dwa
                      rodzaje prawicy - wybórm między dżumą i cholerą.

--
                      <a href="<http://spoleczenstwo.blox.pl">Społeczeństwo Blog</a>
                      • mietek.jaworski Ożywianie Mumi Lenina Oddechem Olejniczaka !!!! 26.03.06, 16:45
                        ......
                        Przewodniczący SLD Wojciech Olejniczak poinformował, że jest to na razie
                        porozumienie, ponieważ lewicowym ugrupowaniom nie zależy na formalnym połączeniu
                        partii, ale na wspólnym działaniu. ...........

Wicemarszałek Sejmu powiedział, że w wyborach parlamentarnych lewica wystartuje
                        jako jeden klub parlamentarny złożony z różnych lewicowych partii.
                        ......

HE HE HE !!!
                        nie lewica tylko bolszewia !!!!
                        lewicą jest Samoobrona !
                        • mietek.jaworski Re: Ożywianie Mumi Lenina Oddechem Olejniczaka 26.03.06, 16:47
                          mietek.jaworski napisał:

> ......
                          > Przewodniczący SLD Wojciech Olejniczak poinformował, że jest to na razie
                          > porozumienie, ponieważ lewicowym ugrupowaniom nie zależy na formalnym połączeni
                          > u
                          > partii, ale na wspólnym działaniu. ...........
                          >
                          > Wicemarszałek Sejmu powiedział, że w wyborach parlamentarnych lewica wystartuje
                          > jako jeden klub parlamentarny złożony z różnych lewicowych partii.
                          > ......
                          >
                          > HE HE HE !!!
                          > nie lewica tylko bolszewia !!!!
                          > lewicą jest Samoobrona !

Partie postkomunistyczno-reżimowe
                          nadużywają słów Lewica i Socjaldemokracja !
                          • kontonaspam Tia 26.03.06, 17:53
                            SLD am tyle wspólnego z Leninem i jego ideałami, co PiS
                            z Solidarnością i jej ideałami (z lat 80). I jedni i drudzy
                            kiedyś się z tym spotakali.
                            Niestety Olejniczak jest za dupowaty, jak na przywódcę lewicy
                            (do prawoskrętnych: poczytajcie o różnicach między komunistami
                            a socjaldemokratami, oraz dlaczego Stalin za większego wroga
                            od kapitalistów uważał socjaldemokratów, a potem zacznijcie
                            skręcać sznur na szubienicę dla mnie i innych ludzi o poglądach
                            socjaldemokratycznych - uj, jakie trudne słowo, i nie wpada w ucho
                            tak łatwo jak "pedały do gazu").
                            W Polsce jest bardzo wielu ludzi, którzy uważają, że ludzie są wolni,
                            mają prawo do decydowania o sobie, akceptują ludzi o innych poglądach,
                            mają gdzieś orientacje seksualne innych ludzi (z wyjątkiem pedofili
                            i rozmaitych krzywdzących innych ludzi wbrew ich woli), uważających, że
                            państwo powinno pomagać najsłabszym, chorym, starym, niedołężnym,
                            skrajnie niezaradnym, że państwo powinno być świeckie, że wolny rynek
                            jest dobry, ale nie w wydaniu XIXwiecznego kapitalizmu, że aktualna
                            kiepska sytuacja finansowa Polaków wynika ze słabej gospodarki, a nie
                            jest skutkiem zmowy wiadomego układu, masonów, żydów komunistów i innej
                            zarazy.
                            To są poglądy centrolewicowe, naturalnym przedstawicielem takich ludzi
                            powinno być SLD, uważające się podobno za partię centrolewicową.
                            Tylko czy Olejniczak o tym wie? Słuchając/czytając jego wypowiedzi
                            mam wrażenie, że facet jest szefem SLD z przypadku, nie ma żadnych
                            poglądów (albo boi się je przedstawić - co na jedno wychodzi),
                            i najchętniej porzuciłby stanowisko i został sąsiadem Waldemara
                            Cimoszewicza.
                • sympatyklewicy Re: te, oszołom - tak szybko się nawróciłeś??? 26.03.06, 08:13
                  andrexp napisał:
                  PS.: A ja nie słyszałem, żeby SLD kogoś torturowało lub wyrywało paznokcie,
                  > moze więcej konkretów, kto z SLD to robił? komu? kiedy?
                  ja cię całkowicie popieram, też nie słyszałem, słyszałem że robili to
                  poprzednicy SLD, kiedy jeszcze należeli do PZPR, ale przecież nie wszyscy z
                  nich przeszli do SLD
          • kralik11 Re: te, oszołom - tak szybko się nawróciłeś??? 26.03.06, 01:39
            Nie no scofiel, wydaje sie ze jednak przewartosciowujesz swoje SLD, prawda jest
            taka, ze prawdziwe SLD, czyli rzad Millera doprowadzilo Polske prawie do ruiny
            (jak zreszta robi to teraz PiS) a wszelkie sukcesy ekonomiczne jakie
            przypisujesz SLD, byly zasluga rzadu Belki, przypomne ci tylko, ze Belka nigdy
            nie mmial nic wspolnego z SLD, to prawicowy polityk.
            I jest jeszcze jedna sprawa, jak sie czyta takie posty jak twoj, robi sie
            niedobrze, bo sa tak samo tendencyjnie bauwochwalcze jak teksty wielbicieli
            PiS;)
            • sympatyklewicy Re: te, oszołom - tak szybko się nawróciłeś??? 26.03.06, 08:26
              kralik11 napisał:
              przypomne ci tylko, ze Belka nigdy
              > nie mmial nic wspolnego z SLD, to prawicowy polityk.
              no nie Marka Belki wydrzeć sobie nie damy (SLD), zawsze był nasz, a że teraz
              troszkę zboczył i przeszedł do Demokratów, ale to tak samo jak by dalej był
              nasz
        • kicia44 Re: te, oszołom - tak szybko się nawróciłeś??? 26.03.06, 08:14
          Oszolom to jest wlasciwe okreslenie Twojej osoby
          • lolovaxman Re: te, oszołom - tak szybko się nawróciłeś??? 26.03.06, 13:22
            przyznam że zapędziłem się nieco - powinno byc : "a jeśli ci los Polski
            obojętny" -> miałem na myśli kompromitację Polski za rządów SLD w dziedzinie
            korupcji i układów
            by the way...
            nie porównywajcie wyniku SLD (ponad 40% - dzięki czemu mogli rządzic
            samodzielnie) z wynikiem PiSu który zdobył połowe mniej, przez co musi minąc
            więcej czasu (niż 4 lata temu) na uporządkowanie pracy parlamentu
            moim motto jest : "nie mozna mieć wszystkiego" - ten kto się z tym nie zgadza
            jest oszołomem ;)
      • sympatyklewicy Re: Brawo lewica! 25.03.06, 20:54
        scofield napisał:

> Brawo SLD! Brawo SDPL! W końcu na horyzoncie pojawia się szansa na
        > normalność, i myślenie o przyszłości.
        Miler na premiera - dobrze zaczął - jeszcze lepiej skończył
        Kwaśniewski na prezydenta - jest kilka osób do ułaskawienia
        GTW (Czażasty, Jakubowska i inni) - chyba najlepiej do rządu

• avin Re: Brawo lewica! 25.03.06, 22:20
        scofield napisał:

> Brawo SLD! Brawo SDPL! W końcu na horyzoncie pojawia się szansa na
        > normalność, i myślenie o przyszłości.
        A osiagniecie tej normalnosi z pomoca lewicy jest rownie realne jak dotarcie do
        horyzontu.
      • kolargolo przeciez juz mamy lewice: PiS, LPR i SO 26.03.06, 10:45
        SLD to tez partia lewicowa, ale wcale nie jest konieczna do budowania zdrowej
        sceny politycznej.
    • galba Lewica bardziej wiarygodna od PO 25.03.06, 19:35
      SLD-SDPL chcą wcześniejszych wyborów i co by o nich nie powiedzieć świadczy
      to, że są opozycją rozumną a nie, tak jak PO, betonowo-bezmózgą.
      • simplex Re: Lewica bardziej wiarygodna od PO 25.03.06, 19:39
        Wszyscy którzy chcą, aby stała się wola Wielkiego Kaczora są cacy, a wszyscy
        którzy nie chcą, są be.
        "betonowo-bezmózga" - Galba nieustannie utrzymuje wysoki poziom kultury swoich
        wypowiedzi i za to go tak bardzo cenię i staram się byc tak kulturalny jak on,
        co niestety nie zawsze mi wychodzi, za co z góry przepraszam.
      • nemo123 Re: Lewica bardziej wiarygodna od PO 25.03.06, 19:41
        psy szczekaja, karawana idzie dalej
      • zgodnik1 galba!.. macie większość..PIS,SLD, samoobrona!! 25.03.06, 20:15
        do tego Lenin... z takim poparciem, macie wybory w mmaju!.. przecież tego
        chciałeś!..wyborów w maju... SLD was popiera!~..samoobrone nastraszycie..i
        macie jak w banku!... hurrrra!
      • fajka2 Re: Lewica bardziej wiarygodna od PO 25.03.06, 20:52
        Galba tyś jest albo skrajnie podejrzliwy, albo dziecięco naiwny. Wcale nie chcą
        wyborów, ich głosy są bez znaczenia. Mówią co im wygodniej.
      • steku Re: Lewica bardziej wiarygodna od PO 26.03.06, 08:35
        oj galba naiwniaku :) po dlatego wlasnie nie chce wyborow bo NIE jest partia
        bezmozgo-betonowa i wie ze nic by to nie jej nie dalo, ze sytuacja by sie
        diametralnie nie zmienila bo najprawdopodobniej wygralaby zbyt mala przewaga by
        samemu rzadzic a to oznaczaloby tylko powiekszenie chaosu w kraju i tak juz
        nekanym "rzadami" pisiorow. dlatego chce okregow jednomandatowych ktore dalyby
        wreszcie w konsekwencji mocna pozycje albo jej albo kaczuchom. albo rozumiesz
        polityke jak lepper calkowanie albo jestes bardziej zakochany w pisiorach niz
        endrju w zapachu gnojowicy o poranku i juz ci to odebralo zdolnosc jasnego
        rozumowania. tak czy inaczej zal mi cie
    • resu To chyba nawet galba rozumie, że kapitalizm i 25.03.06, 19:38
      lewicowość nie są w opozycji. Poczytaj trochę zanim się odezwiesz...
      • pablopic kretyn????? 25.03.06, 19:52
        resu napisał:

> lewicowość nie są w opozycji. Poczytaj trochę zanim się odezwiesz...

może sprecyzuj którzy z rządzących oszołomów PiS, Samoobrona czy LPR(PSL) to
        kapitaliśći??? a może ty nie wiesz co to znaczy kapitalizm???
        • jrk1974 Re: kretyn????? 25.03.06, 20:22
          Co do kapitalizmu to mimo popularności tego terminu, zalecałbym ostrożność w
          jego używaniu. Obecnie chyba jest dość nieostry i w literaturze (głównie wchodzi
          tu w grę filozofia polityczna) bywa, jak mi sie wydaje, utożsamiany z
          liberalizmem ekonomicznym albo po prostu z wolnym rynkiem. Jeśli przyjąć że
          najczęsciej mówiąc o kapitaliźmie ma się na myśli ustrój społeczno-gospodarczy,
          w którym większość środków produkcji jest własnością prywatną, to można
          utrzymywać, że lewicowość nie pozostaje w nim w sprzeczności. Od czasu upadku
          "socjalizmu" w Europie Środkowej marksiści chyba doszli do wniosku, że nie ma
          alternatywy dla wolnego rynku, można co najwyżej w jego ramach starać się coś
          zmienić.
          • pablopic Re: kretyn????? 25.03.06, 22:57
            jrk1974 napisał:

> jego używaniu. Obecnie chyba jest dość nieostry i w literaturze (głównie
            wchodzi
            > tu w grę filozofia polityczna) bywa, jak mi sie wydaje, utożsamiany z
            > liberalizmem ekonomicznym albo po prostu z wolnym rynkiem. Jeśli przyjąć że

masz rację jest to istota kapitalizmu, wolny rynek i liberalizm ekonomiczny...

> "socjalizmu" w Europie Środkowej marksiści chyba doszli do wniosku, że nie ma
            > alternatywy dla wolnego rynku, można co najwyżej w jego ramach starać się coś

"socjalizm" mamy w Polsce wciąż, więc nie bardzo rozumiem co chciałeś wyrazić
            swoim postem...chyba że uważasz polską gospodarkę za kapitalistyczną (czytaj
            bliższą szkole ekonomicznej Misesa niż Keynesa) a to znaczy że masz problem z
            logiką...

• jrk1974 Re: kretyn????? 25.03.06, 23:54
              Jak zaznaczyłem, to co dotyczyło kapitalizmu bardzeij opierało się na filozofii
              politycznej niż na ekonomii i z tego punktu widzenia nie musi być sprzeczności
              (w potocznym tego słowa znaczeniu) pomiędzy kapitalizmem a bliżej przez ciebie
              nie określną "lewicowością". Ale zdaje się, że nawet w ekonomii funkcjonuje
              termin "kapitalizm państwowy" na określenie tego co działo się np. w gospodarce
              amerykańskiej w i tuż po Wielkim Kryzysie, czyli rzeczywiście model
              gospodarowania według Keynesa. Nie zmienia to faktu, że środki produkcji były
              wówczas prywatne, czyli zgodnie z bardzo ogólnym, przytoczonym przeze mnie
              rozumieniem kapitalizmu to był nadal kapitalizm.
              Natomiast zarzut "problemów z logiką" ma jak rozumiem charakter osobisty,
              wynikający z niezrozumiałego dla mnie zacietrzewienia, bo nie wiem, czy mój post
              mógł kogoś do takiego stopnia dotknąć. O dziwo z logiką mam nawet trochę do
              czynienia na co dzień, wiem jak brzmi prawo sprzeczności i kilka innych,
              natomiast pisząc założyłem, że bazujemy bardziej na języku potocznym, bo jakoś
              swojego rozumienia słowa "socjalizm" bliżej nie określiłeś a z upodobaniem się
              nim posługujesz. Wydaje mi się, że mogę upierać się, że socjalizmu nigdzie na
              świecie nigdy nie było, podobnie zresztą jak i liberalizmu, a to z czym mieliśmy
              i mamy do czynienia to najwyżej namiastka jednego i drugiego (chociaż
              liberalizmu akurat nieco większa).
              • pablopic Re: kretyn????? 26.03.06, 09:37
                piszesz strasznie długo i zawile,a niewiele z tego wynika, czy nie pracujesz
                przypadkiem na uczelni albo w PR? Definicja kapitalizmu podana przez Ciebie
                jest rzeczywiście bardzo ogólna, do tego stopnia, że nasz obecny ustrój można
                by potraktować jako kapitalizm. Ja uważam że do kapitalizmu oprócz środków
                produkcji w rękach prywatnych potrzebny jest jeszcze wolny rynek i brak
                interwencjonizmu państwowego...więc jak widzisz nie traktuję tego w sposób taki
                uproszczony co może być niebezpieczne. A co do partii rządzących obecnie, czego
                dotyczyła moja pierwsza odpowiedź na post (skoro ze mną polemizujesz w tym
                temacie, więc jak rozumiem uważasz że mylę się twierdząc że PiS, Samoobrona czy
                LPR są partiami prosocjalnymi),żebyśmy nie zatracili się w teoretycznej
                paplaninie wskaż mi która z nich jest prokapitalistyczna, ...
                • jrk1974 Dziękuję 26.03.06, 11:32
                  Mimo wszystko dziękuję za dyskusję, ale nie zamierzam w niej dłużej
                  uczestniczyć. Zabrałem głos, bo nie podobało mi się, że na jakiś pozbawiony
                  emocji post, ktoś odpowiada inwektywami typu "kretyn". Jednak wobec argumentów
                  bliżej nieokreślonego braku logiki, czy zarzutu (podejrzenia?) pracy naukowej
                  czuję się bezradny. Wydaje mi się, że wielu dyskutantów liczy na to, że jeśli
                  rzucą jakieś nie do końca jasne hasło, jedno czy dwa nazwiska i zarzucą komuś
                  ignorancję, to wprawią kogoś w zakłopotanie.
                  Poza tym dziecko ma dzisiaj urodziny i pewnie odniosę z tego powodu więcej
                  satysfakcji niż z irytowania się czyjąć niedojrzałością.
                  Przepraszam za zbyt zawiły styl (to skutek "nadmiernego" czytania literatury).
                  Pozdrawiam.
                  • pablopic Re: Dziękuję 26.03.06, 13:14
                    wszystkiego najlepszego dla dziecka, oby żyło w normalniejszych warunkach niż
                    my teraz...pozdrawiam i dziękuję..
                    • jrk1974 Re: Dziękuję 26.03.06, 13:31
                      Dziękuję w imieniu własnym i dziecka - może ma szanse, bo ma dopiero 2 lata.
            • sympatyklewicy Re: kretyn????? 26.03.06, 08:34
              pablopic napisał:

> "socjalizm" mamy w Polsce wciąż, więc nie bardzo rozumiem co chciałeś wyrazić
              > swoim postem...chyba że uważasz polską gospodarkę za kapitalistyczną (czytaj
              > bliższą szkole ekonomicznej Misesa niż Keynesa) a to znaczy że masz problem z
              > logiką...
              oj chyba ty masz problem z logiką, więcej jest u nas przedsiębiorstw prywatnych
              niż uspołecznionych, a tym samym więcej środków produkcji w rękach prywatnych,
              a to jest prosta definicja kapitalizmu, powołując się na inne szkoły może i
              świadczy o tym że jesteś przeuczony (też groźne) ale problem z logiką masz
              • pablopic Re: kretyn????? 26.03.06, 09:27
                sympatyklewicy napisał:

> niż uspołecznionych, a tym samym więcej środków produkcji w rękach
                prywatnych,
                > a to jest prosta definicja kapitalizmu, powołując się na inne szkoły może i

a możesz mi podać źródło z którego zaczerpnąłeś tą definicję? wygląda jakby się
                urodziła w Twojej głowie, ale jeśli podasz źródło to zwrócę honor..

• sympatyklewicy Re: kretyn????? 26.03.06, 09:46
                  pablopic napisał:

> sympatyklewicy napisał:
                  >
                  > > niż uspołecznionych, a tym samym więcej środków produkcji w rękach
                  > prywatnych,
                  > > a to jest prosta definicja kapitalizmu, powołując się na inne szkoły może
                  > i
                  >
                  > a możesz mi podać źródło z którego zaczerpnąłeś tą definicję? wygląda jakby
                  się
                  >
                  > urodziła w Twojej głowie, ale jeśli podasz źródło to zwrócę honor..
                  ktoś taki jak ty ani nie może honoru zabrać, ani zwrócić
                  • pablopic Re: kretyn????? 26.03.06, 10:25
                    sympatyklewicy napisał:

> ktoś taki jak ty ani nie może honoru zabrać, ani zwrócić

masz rację, nie moge ci zabrać i zwrócić czegoś czego nie masz...
              • trasat Re: kretyn????? 26.03.06, 09:57
                Panowie
                ksiażki czytać a nie powielać potocznych poglądów ekstremalnych meślicieli
                (Korwin)
    • zydzinski hi,hi,hi...stowarzyszenie nieboszczyków 25.03.06, 19:38
      Żadna reanimacja tu już nie pomże..truchło już śmierdzi!
      • r0b0l Re: hi,hi,hi...stowarzyszenie nieboszczyków 25.03.06, 20:06
        > Żadna reanimacja tu już nie pomże..truchło już śmierdzi!
        kacze owszem, jeszcze nie wiadomo czy padliną czy tylko gnojem z obory lepera.

Na pewno kaczą zaslugą jest zjednoczenie lewicy. A jesienią SLD będzie miało
        30% poparcia: elektorat mierny i wierny który zaczął się budzić i widzi że pis
        kaczki to nie to, poprosi czerwonych o przywracanie normalności...
        • sympatyklewicy Re: hi,hi,hi...stowarzyszenie nieboszczyków 25.03.06, 21:06
          r0b0l napisał:
          > Na pewno kaczą zaslugą jest zjednoczenie lewicy. A jesienią SLD będzie miało
          > 30% poparcia: elektorat mierny i wierny który zaczął się budzić i widzi że
          pis
          > kaczki to nie to, poprosi czerwonych o przywracanie normalności...
          za rządów lewicy (nie wiem ilu to pamięta) zawsze był porządek, frekfencja
          wyborcza na poziomie 98%, już na długo przed wyborami było wiadomo kto i gdzie
          zostanie wybrany, w sejmie nie było kłótni, każda ustawa przechodziła
          jednomyślnie, nie tak jak teraz, ech łza się w oku kręci
          • r0b0l Re: hi,hi,hi...stowarzyszenie nieboszczyków 25.03.06, 21:15
            za rządów lewicy (nie wiem ilu to pamięta) zawsze był porządek, frekfencja
            > wyborcza na poziomie 98%, już na długo przed wyborami ...

i do tego tęskni 30% narodu.
            Te same które dało głos na kaczki.
            Bo na nowe wynalazki typu LSD i zdrajcę Borowskiego głosowali nieco mądrzejsi.
            Po kilku miesiącach kaczych rządów sam się zastanawiam czy aby banda milera
            nie była lepsza
            • sympatyklewicy Re: hi,hi,hi...stowarzyszenie nieboszczyków 25.03.06, 21:25
              r0b0l napisał:

> za rządów lewicy (nie wiem ilu to pamięta) zawsze był porządek, frekfencja
              > > wyborcza na poziomie 98%, już na długo przed wyborami ...
              >
              > i do tego tęskni 30% narodu.
              > Te same które dało głos na kaczki.
              > Bo na nowe wynalazki typu LSD i zdrajcę Borowskiego głosowali nieco mądrzejsi.
              > Po kilku miesiącach kaczych rządów sam się zastanawiam czy aby banda milera
              > nie była lepsza
              nawet się nie zastanawiaj, jeżeli masz się za tych "nieco mądrzejszch" , głosuj
              na nas, dość kłótni w sejmie, dość niepewności kogo wyborcy wybiorą, za nas
              wszystko było z góry wiadomo (głosowali jak chcieli - a wybrali kogo trzeba),
              przwrócimy normalność
      • pw2221 niech połączą się z platformą - to jedna sitwa ! 25.03.06, 20:13
        Gazeta Wyborcza ich pobłogosławi ha, ha
    • konread Partie lewicowe jednoczą siły 25.03.06, 19:38
      "kompetentni i chcący działać w swojej społeczności" - no i mają szansę, skoro
      wyznacznikiem przydatności kandydata w przypadku PISu ma być pochodzenie i
      wykształcenie przodków.
    • vontomke Re: Partie lewicowe jednoczą siły 25.03.06, 19:38
      tak się porobiło że to właśnie lewica ma u nas najbardziej wyważony,
      umiarkowanie prawicowy program gospodarczy, a "prawica" z PiS na czele oferuje
      komunizm w najczystszej postaci
      • enlightened Re: Partie lewicowe jednoczą siły 25.03.06, 19:48
        To chyba o PO nie slyszales...
    • piss-on-pis4 Re: Partie lewicowe jednoczą siły 25.03.06, 19:45
      enlightened napisał:
      > Kiedy idioci wkoncu zromumieja, ze tylko kapitalizm moze zapewnic dobrobyt...
      >

A czemu tego ani PZPR, ani SAmogwałt, ani PO, ani PSL, ani PCK, ani TPPR, ani
      nawt PiS nie zgłaszają projektu odpowiedniej ustawy???
      • enlightened Re: Partie lewicowe jednoczą siły 25.03.06, 19:47
        PO nie zglosi bo nie przejdzie przez reszte socjalistow w sejmie...
    • pablopic Dobro jednostki dobrem ogółu !!!! niech żyje Lenin 25.03.06, 19:54
      i papier toaletowy na kartki...
    • r0b0l jaruś powinien zostać honorowym członkiem LSD 25.03.06, 20:00
      • r0b0l za zjednoczenie czerwonych 25.03.06, 20:01
        • r0b0l niech żyje towarzysz Kaczyński Odnowiciel 25.03.06, 20:02
      • colombina Kaczynski na pomniki 25.03.06, 20:44
        Pomniki beda stawiane w VPR Jarkowi, za zapewnienie zwyciestwa lewicy!
    • zgodnik1 tzn.PIS-SLD-Samoobrona...i Lenin? 25.03.06, 20:11
      mają większość!.. a jeszcze doliczyć Lenina..
    • podwladnywk Ale bez Kalisza byłego szefa MSWiA!!!!!!!!!!!!!! 25.03.06, 20:17
      Temu panu już dziękujemy!!! Juz nas wykolegował będąc szefem MSWiA!!!!Przez
      niego kochana leico nie masz co liczyc na elektorat słuzb mundurowych o czym
      się przekonałas podczas ostatnich wyborów!!!!!Juz trzeci raz nie damy się
      oszukac !!!! jak chcecie się o tym przekonac to poczytajcie fora internetowe
      słuzb mundurowych!!!!!!Juz lepsza jest PO niz wy.Oni przynajmniej mówia prawde
      a nie tak jak wy!!!!!!!!!
    • deis no prosze jak wyborcza nagle pozytywnie pisze 25.03.06, 20:21
    • deis szkoda ze wyborcza tylko Pis szkaluje 25.03.06, 20:22
      • rom48 PiS najbardziej szkaluja liderzy.... PiS :)))))) 26.03.06, 16:38

• unamatita Komuchy łączą się, bo świadomośc życia bez koryta 25.03.06, 20:24
      jest dla nich nie do zniesienia. Biedny Olejniczak - był przy korycie tak
      krótko, a już się zdążył uzaleznić.
      Na pohybel komunie.
      u.
    • deis szkoda ze wyborcza tylko Pis szkaluje 25.03.06, 20:24
      no prosze caly czas wyborcza wysmiewa szkaluje Pis a tutaj o bylych komunistach
      nagle sie potrafi tak sympatycznie wypowiadac . Teraz wiemy kogo reprezentuje
      wyborcza a dopiro pisali ze demokracja zagrozona , wolnosc slowa zagrozona . Ale
      byli komunisci ktorzy reprezentuja wartosci bylego rezimu nie sa zagrozeniem dla
      demokracji , wolnosci slowa.
      • zgodnik1 deis.. a co robi PIS?.. szkaluje wyborczą! 25.03.06, 21:00
        PISokomuna otrzymuje to , co daje!
        • kosa44 Re: deis.. a co robi PIS?.. szkaluje wyborczą! 25.03.06, 22:46
          Jaka jest ta gazetka każdy widzi..
          • wilmor1 kosa44.. nie czytaj!.. co tu jeszcze robisz? 26.03.06, 10:34
    • haen1950 Dzięki moherowym koncepcjom 25.03.06, 20:25
      politycznym panów Kaczyńskich i promowaniu dewotów od Rydzyka ta lewica w
      następnych wyborach uzyska wynik lepszy od sumy wszystkich moherów.
      • unamatita Nie kracz, nie kracz bo się.... 25.03.06, 20:28
        u.
    • przecinaki Re: Partie lewicowe jednoczą siły 25.03.06, 20:29
      moze wtedy gdy "model szwedzki" o ktorego kryzysie slysze od 20 lat przestanie
      byc jedna z najwydajniejszych gospodarek europy?
      albo gdy Finlandia zbankrutuje?

a przede wszystkim wtedy, gdy zwolennicy prawicy przestana uzywac okreslen w
      rodzaju "idioci" w stosunku do wszystkich ktorzy osmielaja sie myslec inaczej
      niz oni.
    • scofield Przywróćmy normalność wybierzmy przyszłość! 25.03.06, 20:32
      Myślę, że SLD-SDPL może z powodzeniem znowu startować pod tym hasłem. Znowu
      będą musieli naprawiać bajzel jaki zostawia w tym kraju prawica. Jestem bardzo
      niezadowolony z tego, że SLD ciągle bardziej kojarzy się z liberalną polityką
      gospodarczą i rzucaniem haseł socjalnych ad hoc i bez przemyślenia, ale
      dochodzę do wniosku, że normalność i rozum powinny być szerzej reprezentowane w
      sejmie. W regionach z SLD bywa różnie, w różnych miastach czają się jeszcze
      stare, głupie skorumpowane komuchy, ale ich czas w SLD się kończy.
      • sympatyklewicy Re: Przywróćmy normalność wybierzmy przyszłość! 25.03.06, 21:20
        scofield napisał:
        Przywróćmy normalność wybierzmy przyszłość!
        > Myślę, że SLD-SDPL może z powodzeniem znowu startować pod tym hasłem. Znowu
        > będą musieli naprawiać bajzel jaki zostawia w tym kraju prawica. Jestem
        bardzo
        > niezadowolony z tego, że SLD ciągle bardziej kojarzy się z liberalną polityką
        > gospodarczą i rzucaniem haseł socjalnych ad hoc i bez przemyślenia, ale
        > dochodzę do wniosku, że normalność i rozum powinny być szerzej reprezentowane
        w
        >
        > sejmie. W regionach z SLD bywa różnie, w różnych miastach czają się jeszcze
        > stare, głupie skorumpowane komuchy, ale ich czas w SLD się kończy.
        proponuję też inne hasła:
        Głosujcie na SLD - Lenin wiecznie żywy
        SLD gwarantem kontynuacji programu PZPR
        Siwak (kto go dziś pamięta), Miler, Czarzasty, Jakubowska do Biura Politycznego
        • uu1 Re: Przywróćmy normalność wybierzmy przyszłość! 25.03.06, 21:28
          > proponuję też inne hasła:
          > Głosujcie na SLD - Lenin wiecznie żywy
          > SLD gwarantem kontynuacji programu PZPR
          > Siwak (kto go dziś pamięta), Miler, Czarzasty, Jakubowska do Biura Politycznego
          Masz świetną pamięć. Ale po tylu latach czynnego udział trudno Ci się dziwić.
          Tylko co Cię tak zraziło do lewicy?
          • sympatyklewicy Re: Przywróćmy normalność wybierzmy przyszłość! 25.03.06, 21:30
            uu1 napisała:

> > proponuję też inne hasła:
            > > Głosujcie na SLD - Lenin wiecznie żywy
            > > SLD gwarantem kontynuacji programu PZPR
            > > Siwak (kto go dziś pamięta), Miler, Czarzasty, Jakubowska do Biura Polity
            > cznego
            > Masz świetną pamięć. Ale po tylu latach czynnego udział trudno Ci się dziwić.
            > Tylko co Cię tak zraziło do lewicy?
            nie widzisz że nic mnie nie zraziło, dalej jestem za normalnością
            • uu1 Re: Przywróćmy normalność wybierzmy przyszłość! 25.03.06, 21:33
              > nie widzisz że nic mnie nie zraziło, dalej jestem za normalnością
              Gdyby jeszcze istniała uniwersalna definicja normalności.
              • sympatyklewicy Re: Przywróćmy normalność wybierzmy przyszłość! 25.03.06, 21:42
                uu1 napisała:

> > nie widzisz że nic mnie nie zraziło, dalej jestem za normalnością
                > Gdyby jeszcze istniała uniwersalna definicja normalności.
                czy to że na długo przed wyborami było wiadomo jaka będzie frekfencja i kto
                wygra, że człowiek pracy nie był zaskakiwany, to za mało na normalność
                • uu1 Re: Przywróćmy normalność wybierzmy przyszłość! 25.03.06, 21:57
                  Dla mnie dalece za mało.
        • scofield Re: Przywróćmy normalność wybierzmy przyszłość! 25.03.06, 21:32
          Boże jaka na tej prawicy monotonia. "Wejdźmy do unii" - znów musicie się komuś
          wysługiwać wcześniej Moskwie, teraz Brukseli. "Państwo ma być neutralne
          światopoglądowo" - katolicy są w tym kraju dyskryminowani, media promują ateizm
          i szerzą zgorszenie "Lewica staruje razem w wyborach" - Lenin wiecznie żywy,
          PZPR itd. Poza wszystkim SLD nie ma co wprowadzać PRL-owskiego modelu rządzenia
          fasadowego, PiS się tym zajęło, wszystkim rządzą kacyki typu Jarek K.,
          Przemysław G.
          • sympatyklewicy Re: Przywróćmy normalność wybierzmy przyszłość! 25.03.06, 21:50
            scofield napisał:

>"Lewica staruje razem w wyborach" - Lenin wiecznie żywy,
            > PZPR itd. Poza wszystkim SLD nie ma co wprowadzać PRL-owskiego modelu
            rządzenia
            > fasadowego, PiS się tym zajęło, wszystkim rządzą kacyki typu Jarek K.,
            > Przemysław G.
            gdzie im do PRL-owskiego modelu rządzenia, do takich sław jak Miler,
            Kwaśniewski, Czarzasty, Jakubowska, do pięt im nie dorastają

• scofield ? 25.03.06, 21:55
              Chyba się po prostu nie nadajesz do rozmów dla dorosłych.
            • kosa44 Re: Przywróćmy normalność ..... 25.03.06, 21:59
              A o mnie zapomniałeś? Czuję się dotknięta..."złym dotykiem"...
      • rozowy.olek Potrzeba nam przywódców nie kelnerów 25.03.06, 22:37
        W regionach z SLD bywa różnie, w różnych miastach czają się jeszcze
        > stare, głupie skorumpowane komuchy, ale ich czas w SLD się kończy.

Ale te komuchy, jak piszesz, świadczą o tożsamości partii. Bez tego SLD jest
        miałka, niedookreślona, nijaka, nie osadzaona w czymkolwiek, taki klub na rzecz
        zalegalizowania małżeństwa homoseksualnych i skrobanek. 5 proc. w porywach.
        Olejniczak o aparycji bufetowego w dyskotece i jego zastępca (wygląda i mówi jak
        zawodowy kelner), raczej nie pociągną zbyt wielu. Tak więc czarno to widzę.
        Oleksy, Miller, Martens są kontrowersyjni, ale wyraziści. Kaczory też są
        kontrowersyjni, ale jakże wyraziści. Mozna i trzeba Kaczorów nie lubić, ale ich
        skutecznośc jest zastanawiająca.
        • andrexp Re: Potrzeba nam przywódców nie kelnerów 25.03.06, 22:57
          "Mozna i trzeba Kaczorów nie lubić, ale ich skutecznośc jest zastanawiająca."
          bo czerpią ze sprawdzonych leninowskich wzorców :)
    • wlodeusz Ponowna próba zawłaszczenia... 25.03.06, 20:33
      naszej ojczyzny?.
    • co.ty.powiesz A co z Platformą??? 25.03.06, 20:59
      Dziwne, że PO nie dołączyła do tej koalicji. W Sejmie wszysto cacy, ale jeśli
      chodzi o wybory, to jakoś nie mogą dogadać się z czerwonymi... A może ci
      ostatni nie chcą wchodzić w koalicję w Platformą, bo wiedzą, że PO zjeżdża na
      dół i do czasu wyborów "peowiacy" będą raczej kulą u nogi niż pomocą w
      zbieraniu głosów???
      • obserwatorpl2005 Re: A co z Platformą??? 25.03.06, 21:03
        Czerwoni juz pokazali na co ich stac. To wlasnie oni urzadzili bajzel po ktorym
        trzeba by bylo wszystko naprawiac.
        Dlatego jedyna alternatywa byla PO, ale niestety PiSiory omamily starsza czesc
        naszego spoleczenstwa i zamiast isc mocno do przodu, Polska idzie tylko troche
        do przodu.
        Jedno jest pewne. Jesli znowu do zloba dorwie sie Elita Kolesi, to mamy
        przechlapane (vide uzaleznienie sie od dostaw rosyjskiego gazu).
        • uu1 Re: A co z Platformą??? 25.03.06, 21:32
          > Czerwoni juz pokazali na co ich stac. To wlasnie oni urzadzili bajzel po ktorym
          > trzeba by bylo wszystko naprawiac.
          O jakim okresie piszesz?
          • obserwatorpl2005 Re: A co z Platformą??? 25.03.06, 21:50
            Naturalnie o latach 2001 - 2005...
            • uu1 Re: A co z Platformą??? 25.03.06, 21:59
              Sorki. Oprócz sprawy Rywina i Pęcaka, reformy zdrowia, co trzeba było sprzątać?
              • kosa44 Re: A co z Platformą??? 25.03.06, 22:08
                Było czy jest ? A Kwachowe biznesy.. chociażby Laboratorium Osocza...pozyjemy ...zobaczymy...że o drobiazgach z Komitetu d.s Młodziezy nie wspomnę..
                • uu1 Re: A co z Platformą??? 25.03.06, 22:13
                  Odróżnij gospodarkę od światłoćmiących opowieści na temat afer. Kto będzie
                  winny, pójdzie do pudła. Popatrz na wykonanie budżetu, wzrost PKB, eksport,
                  inflację. Po prostu - co boskie bogu, co cesarskie cesarzowi. Bo obecny rząd
                  zalicza kompromitację za kompromitacją. I nic nie wskazuje, ze to się zmieni.
                  • kosa44 Re: A co z Platformą??? 25.03.06, 22:43
                    A ta gospodarka wzięła się krachnęła ? Gratuluję talentu jasnowidzenia...

A może podasz wskażniki ilustrujące katastrofę w ostatnich miesiącach ?

A cały kapitał zachodni miał omijać Polskę szerokim łukiem...
                    Horrendum..
                    To nie tak miało być....
                    • uu1 Re: A co z Platformą??? 25.03.06, 22:48
                      W tym stylu nie można rozmawiać. Gospodarka nie załamuje się w ciągu kilku
                      miesięcy. Ale poczekaj jeszcze pół roku i odczujesz na własnej skórze.
                      > A cały kapitał zachodni miał omijać Polskę szerokim łukiem...
                      > Horrendum..
                      > To nie tak miało być....
                      Tak właśnie mówiła prawica we wrześniu 2001 roku. Dobrze pamiętasz.
                      • kosa44 Re: A co z Platformą??? 25.03.06, 23:23
                        Z propagandzistami SLD i UP można pogadać o ,,Maryni...przejrzyj swoje posty posty sprzed
                        kilku miesięcy..
                        • uu1 Re: A co z Platformą??? 25.03.06, 23:29
                          Trzeba byc wyjątkowo bystrym obserwatorem, żeby nazwać mnie "propagandzistą SLD
                          i UP". Pytanie - co trzeba obserwować?
                          PS. Proponuję Ci następującą sygnaturkę. Oto moje jedynie słuszne poglądy na
                          wszystko. pozdro.
                          • kosa44 Re: A co z Platformą??? 25.03.06, 23:37
                            A może byś tak o tej gospodarczej katastrofie....a nie o Maryni...
                            • uu1 Re: A co z Platformą??? 26.03.06, 00:10
                              > A może byś tak o tej gospodarczej katastrofie....a nie o Maryni...
                              Gospodarka pod rządami PiS sama padnie. Przepraszam, że pisałem o Tobie.
    • piezo1 Partie lewicowe... Oto konkrety 25.03.06, 21:12
      Cytat (www.racja.org.pl/content/view/218/1/):

"W Bełchatowie (woj. łódzkie) organizacje lewicowe (RACJA Polskiej Lewicy,
      Polska Partia Socjalistyczna, Unia Pracy, Socjaldemokracja Polska i Sojusz
      Lewicy Demokratycznej) podpisały porozumienie o wspólnym starcie w wyborach
      samorządowych.

Fragment deklaracji:

W wyborach samorządowych wystartujemy wspólnie, ponieważ RAZEM JESTEŚMY SILNI.
      Deklarujemy:
      1. SLD, SDPL, PPS, UP, RACJA PL podejmą działania na rzecz wspólnego startu w
      wyborach samorządowych.
      2. Do współpracy zaproszone zostaną organizacje społeczne i polityczne oraz
      autorytety życia publicznego do udziału w tworzeniu Komitetu Wyborczego
      Wyborców.
      3. Nazwa Komitetu Wyborczego będzie tożsama z nazwą ogólnopolskiego komitetu
      lewicy.
      4. Wyłonione zostaną zespoły robocze w celu opracowania wspólnego programu
      wyborczego.
      5. Sygnatariusze porozumienia deklarują wyłonienie wspólnego kandydata na
      prezydenta Bełchatowa, burmistrza Zelowa oraz wspólnych kandydatów na wójtów
      gmin naszego powiatu.

Deklarację podpisali:
      Grzegorz Stoigniew Nowak Przewodniczący OK PPS
      Sławomir Komidzierski Przewodniczacy SLD
      Marcin Rzepecki Przewodniczacy SDPL
      Jerzy Szałański Przewodniczacy UP
      Marek Szymczak Przewodniczący RACJA PL

Gosciem Forum był Przewodniczacy SDPL Marek Borowski."
      • piezo1 Re: Partie lewicowe... Oto konkrety 26.03.06, 12:45
        Podobne porozumienia podpisano w:
        Gdyni
        Koninie
        na Pogórzu
        w Krakowie...
        Podpisytwane są kolejne. Bełchatów i Zelów to nie jedyne miejsca!
    • atosatos1 Re: Partie lewicowe jednoczą siły 25.03.06, 21:16
      Jednocząc się nie zapominajcie o hasłach lewicy, takich jak oddzielenie Kościoła
      od państwa ( odrębne KASY), wyprowadzenie religii ze szkół ( czerwone berety
      chcą aby religia była na maturze itd.) + inne już zapomniane, a obiecywane
      wcześniej.
      • piezo1 Re: Partie lewicowe jednoczą siły 26.03.06, 12:50
        Zapewniam Cię, że partia Racja nie zapomni o tych obietnicach lewicowych.
        Sęk w tym, że może zostać zagłuszona przez liczniejszą pseudolewicę (SLD,
        SdPL), której już nie zależy na wyprowadzeniu religii ze szkół, likwidacji
        Funduszu Kościelnego... Jeśli będą działać wspólnie to większość, jak sądzę,
        zadecyduje o ostatecznym kierunku 'wspólnej lini'.
    • wieslawowie Re: Partie lewicowe jednoczą siły 25.03.06, 21:20
      Norwegowie twierdzą inaczej- żyjąw kraju demokratycznego socjalizmu. Co ty
      wiesz o dobrobycie?
      • sympatyklewicy Re: Partie lewicowe jednoczą siły 25.03.06, 21:39
        wieslawowie napisał:

> Norwegowie twierdzą inaczej- żyjąw kraju demokratycznego socjalizmu. Co ty
        > wiesz o dobrobycie?
        żyłem w dobrobycie jak rządziła PZPR, trudności były tylko przejściowe, cukier
        na kartki (ale był), mięso i wędlina na kartki (ale nigdy nie było, jak
        wracałem w piątek po pracy to zaczynała się formować kolejka na poniedziałek),
        majtki na kartki (ale tylko dla kobiet pracujących na drabinie) itd.,itp.
        komuno wróć!!!, bo łza się w oku kręci
        • scofield Re: Partie lewicowe jednoczą siły 25.03.06, 21:41
          i znowu te same brednie. Państwo socjalne = kartki, ocet, podcieranie się
          liśćmi. Katyń = Olejniczak, AK = Kaczyński.
    • wieslawowie Re: Partie lewicowe jednoczą siły 25.03.06, 21:22
      Jakie to są partie lewicowe?Ludzie opemietajcie się to nie sapartie lewicowe
      tylko neoliberalne, które wszystko prywatyzują!
      • scofield Re: Partie lewicowe jednoczą siły 25.03.06, 21:38
        Ty chyba pojmujesz lewicowość tak jak LPR - jak garb głupoty.
      • piezo1 Re: Partie lewicowe jednoczą siły 26.03.06, 12:53
        Zapoznaj się z programem Racji: już w 2002 roku wołała "Stop prywatyzacji!"
        SLD i ta druga, Borowskiego, to faktycznie pseudolewica: tak lewicowa, że aż po
        drodze jej z klerem katolickim, co wiemy od czasów rządów Millera (nawet
        prezenty klechom robił, choćby koncesja na wydobycie bursztynu przez
        Jankowskiego).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka