marekmarek44 Re: Jaruzelski zwrócił order Kaczyńskiemu 31.03.06, 09:13 Niech podziękuje mediom,gdyby nie one nie byłoby sprawy. To TVN pierwszy postawił Kaczyńskigo przed dylematrm:dasz medal-żle,nie dasz-jeszcze gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
jozekg Re: Jaruzelski zwrócił order Kaczyńskiemu 31.03.06, 09:17 BRAWO GENERALE JESZCZE SĄ LUDZIE HONORU CHOĆ JEST ICH CORAZ MNIEJ NAWET NA SAMEJ GÓRZE DRABINY -WSTYD PANIE prezydeńcie kaczyński a ja na pana głosowałem jest mi wstyd 'że popełniłem taki błąd ale TO BYŁO OSTATNI RAZ Odpowiedz Link Zgłoś
jaaaacek Re: Jaruzelski zwrócił order Kaczyńskiemu 31.03.06, 09:18 Niestety mam dokładnie takie same odczucia. Nazwa "Krzyż Zesłańców Sybiru" chyba jednoznacznie wskazuje, komu powinno przysługiwać to odznaczenie. Kryteria do tego odznaczenia Gen. Jaruzelski spełnia i jak dotąd nie został skazany za żadne przestępstwo. Jest to odznaczenie honorowe, i z żołnierskim honorem tego "wymawianego mu" odznaczenia nie przyjął. Kwaśniewskiemu zarzucano bierność, to jak nazwiemy Lecha Kaczyńskiego, który jest służalczo podporządkowany bratu nie pełniącemu żadnej ważnej funkcji państwowej a poza tym ślepo podpisuje, co mu podłożą. Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Dziękuję, Panie Generale 31.03.06, 09:19 Nie pochwalam wszystkich Pańskich decyzji i uczynków, ale ten wskazuje, że - w odróżnieniu od Pana Prezydenta - jest Pan człowiekiem honoru. Dziękuję Panu, Panie Generale. Odpowiedz Link Zgłoś
grabowscy ktos mowi o Honorze? niech siegnie to definicji 31.03.06, 09:23 Jaruzelski zaprzedał sie tym, ktorzy zabijali naszych ojcow i dziadkow, bezbronne kobiety i dzieci. Ma na rekach krew mordowanych w czasie jego 50 lat sluzby. ZDRAJCA, ktoremu powinno sie odebrac nie tylko tytul generalski ale i obywatelstwo. Wybaczyc - nie znaczy zapomniec, ale ROZLICZYC i juz do tego nie wracac. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita81 Re: ktos mowi o Honorze? niech siegnie to definic 31.03.06, 09:39 Dlaczego oceny ludzkich czynów,jak również historii losów jednostek są tak pełne jadu.Dziwi mnie to,bo mamy się wszyscy za wierzących w Boga.Tak wiele w nas manifestacji tych przekonań,a tak mało zwykłego ludzkiego miłosiedzia.Proszę opamiętajmy się.Przecież gen.Jaruzelski też jest Sybirakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk Cos mi to bardzo przypomina antyimperialistyczna 31.03.06, 10:29 komunistyczna propagande z czasow po rewolucji Wystarczy zamienic nazwisko Jaruzelski na na przyklad jednego z carow. Cieszcie sie, ze nie musicie dokonywac trudnych zyciowych wyborow zyjac w wolnym i demokratycznym kraju, miedzy innymi dzieki zdolnosci WJ do adaptowania sie do trudnych i czesto tragicznych warunkow jakie niesie los. Polske po wojnie "sprzedali" za darmo Amerykanie i Anglicy zdradzajac wielokrotnie ponawiane przyrzeczenia wobec "bujajacego w oblokach" Rzadu Polskiego w Londynie i oddajac polska racje stanu w rece ZSSR a tym samym zmuszajac wielu Polakow do trudnych wyborow. Odpowiedz Link Zgłoś
stan65 Re: Jaruzelski zwrócił order Kaczyńskiemu 31.03.06, 09:26 TEN CZłOWIEK NIE CHOWA GłOWY W PIASEK. Odpowiedz Link Zgłoś
vlad.palownik tylko dla orłów 31.03.06, 09:46 naoglądałeś się Pan reklam i udajesz Pan mądrego i honorowego. Odpowiedz Link Zgłoś
pinia1a Jaruzelski zwrócił order Kaczyńskiemu - Brawo! 31.03.06, 09:36 Lech Kaczyński jako prezydent się teraz kompletnie skompromitował. Powstał teraz skandal. Mam nadzieję, że jeśli ma trochę honoru i czuje się dobrym Polakiem powinien przeprosić generała Jaruzelskiego a w jego osobie wszystkich polskich Sybiraków, którzy mało, że przeszli uciążliwości zsyłki to też przelewali krew w szlaku bojowym wyzwalając Polskę. A on milczy! - "mały nędzny człowieczek" Jestem córką i wnuczką Sybiraków i taka sytuacja pośrednio uderza w moją rodzinę. Do dziś żyje stryj, jedyny świadek Sybiru z mojej rodziny, nie czeka na żadne odznaczenia z tego tytułu ale należy mu się i pozostałym zmarłym członkom rodziny - szacunek. Ten precedens z tym rzekomo "pomyłkowym odznaczeniem" dla generała godzi we wszystkich Sybiraków i jest skandalem! Generał wobec tej sytuacji postępił bardzo słusznie i honorowo - innego wyjścia nie było. KOMPROMITACJA PREZYDENTA! - POTRZEBA NOWYCH WYBORÓW!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ozesz-ty1 Re: Jaruzelski zwrócił order Kaczyńskiemu 31.03.06, 09:44 ...i Jaruzelski okazał sie człowiekiem honoru. Jak generał za starego Wojska Polskiego. I jest moralnym "zwycięzcą" tej przykrej sytuacji. A Kaczyński (za sprawą swoich ludzi...) okazał sie człowiekiem "małym" i ponownie ośmieszył stanowisko Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
wnuk.nerona Re: Jaruzelski zwrócił order Kaczyńskiemu 31.03.06, 09:48 Dzięki Bogu, są w tym kraju jeszcze normalni. Odpowiedz Link Zgłoś
untochables Re: Jaruzelski zwrócił order Kaczyńskiemu 31.03.06, 09:54 panie prezydeńcie kaczyński wielki wstyd tak postąpić z człowiekiem nie myśle w tej chwili o panu jaruzelskim ale o tym jak potraktował pan człowieka to pan jest za dalszym dzieleniem narodu i ciągłą agresją nie głosowałem na pana przynajmnie nie mam sie czego wstydzić Odpowiedz Link Zgłoś
cookies3 Re: Jaruzelski zwrócił order Kaczyńskiemu 31.03.06, 09:54 Dobra decyzja p.Jaruzelskiego.Wstyd dla kancelarii p.Prezydenta.Ciekawe, swiadkami ilu "wpadek" będziemy. Odpowiedz Link Zgłoś
niqaab Ciekawe co by na to powiedział JPII 31.03.06, 09:55 Widac ile niektórzy wynieśli z nauki JP II, który podał rękę własnemu niedoszłemu mordercy. Pójdziecie na marsze pamięci, będziecie beczeć w kościele, płakać, wzruszać się a wystarczy zwykła życiowa sytuacja i nie umiecie wznieść się ponad nienawiść. Jak myślicie, co On by zrobił? Na pewno po prostacku nie kopał leżącego. Jaruzelski w świetle tego co działo się wokół niego przez ostatnie lata i tak poniósł już konsekwencje swojego czynu i będzie je ponosił jeszcze długo. A Wy się zastanówcie, czy zianie nienawiścią jest zgodne z tym, co sobie obiecywaliśmy mniej więcej o tej samej porze rok temu. Odpowiedz Link Zgłoś
pinia1a Re: Ciekawe co by na to powiedział JPII 31.03.06, 10:05 niqaab napisała: > Widac ile niektórzy wynieśli z nauki JP II, który podał rękę własnemu > niedoszłemu mordercy. Pójdziecie na marsze pamięci, będziecie beczeć w > kościele, płakać, wzruszać się a wystarczy zwykła życiowa sytuacja i nie > umiecie wznieść się ponad nienawiść. Jak myślicie, co On by zrobił? Na pewno po > > prostacku nie kopał leżącego. Jaruzelski w świetle tego co działo się wokół > niego przez ostatnie lata i tak poniósł już konsekwencje swojego czynu i będzie > > je ponosił jeszcze długo. A Wy się zastanówcie, czy zianie nienawiścią jest > zgodne z tym, co sobie obiecywaliśmy mniej więcej o tej samej porze rok temu. BRAWO - CZEKAŁAM NA TAKI GŁOS!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tomiasia Re: Ciekawe ..... JPII 01.04.06, 18:50 niqaab BRAWO!!!!! Ujete dokladnie i precyzyjnie. A tak na marginesie ,czy zauwazyliscie,ze jestesmy zaklamanym i przewrotnym narodem. SMUTNE to ,oj bardzo SMUTNE. Nie potrafimy uszanowac wieku i siwego wlosa na skroni. Liczy sie tylko nienawisc. Skad tyle zajadlosci i zacietrzewienia w katolickim,badz co badz, narodzie. Kazdy psy wiesza na islamistach,ktorzy czynia w imie swojego boga. Zycze wszystkim katolikom ,tak mocnej wiary ,jaka maja w sobie ,wlasnie islamisci, a swiat bedzie lepszy i piekniejszy. Jestescie fanatykami nienawisci do Gen Jaruselskiego , a Jego oskarzacie o fanatyzm komunistyczny. To jak to jest, jednym wolno byc fanatykiem ,a drugiemu nie?????????? Taaaaak, ale opluwacze sa tolerancyjni i kochaja swobode, o ktora tak walczyli ,ale ktorej nie chcial(ponoc)dac im Jaruzelski. LUDZIE OPAMIETAJCIE SIE !!!!!! Siadzcie w katku i uderzcie sie w piersi ,ze wy tez jestescie zli, jak to innych o to oskarzacie. Czytam tu wypowiedzi ludzi internowanych, ktorzy wybaczyli Gen.,bo wiedza ,ze wybral mniejsze zlo. Skruszcie zatwardziale serca wasze i zrobcie to samo, a bedzie wam sie lzej zylo. Nienawisc ciazy na sercu ,jak olow, ulzyj swojemu sercu i duszy. Odpowiedz Link Zgłoś
glaca7 Jaruzelski zadal cwieka 31.03.06, 10:07 Jaruzeslki unisl sie chonorem i oddal odznaczenia. Mnie to bardzo cieszy, ze je oddal. Nie interesuje mnie tak naprawde z jakiej przyczyny to zrobil. Zadal cwieka malemu czlowiekowi, ktory wyszed przez to na jeszcze wiekszego idiote. Nie lubie Jaruzelskiego i dla mnie jest on zdrajca, ale az to co zrobil naleza sie brawa Odpowiedz Link Zgłoś
thook gen. Jaruzelski po raz kolejny potwierdził swoją.. 31.03.06, 10:14 ...klasę. To jedyny człowiek z pierwszych stron gazet, do którego odczuwam autentyczny szacunek. Szkoda, że na naszej scenie politycznej nie ma ludzi tego formatu Odpowiedz Link Zgłoś
xxxxyyyyzzzz O, kolejny ubek sie wypowiada 31.03.06, 10:57 thook napisał: > ...klasę. To jedyny człowiek z pierwszych stron gazet, do którego odczuwam > autentyczny szacunek. Szkoda, że na naszej scenie politycznej nie ma ludzi tego > > formatu Odpowiedz Link Zgłoś
misiek9941 Re: Jaruzelski zwrócił order Kaczyńskiemu 31.03.06, 10:14 Jaruzel już dawno powinien sobie w łep palnąć, ale nie ma honoru bo to sowiecki generał. Odpowiedz Link Zgłoś
arek64 Moim zdaniem Urbański się skompromitował 31.03.06, 10:18 swoją wypowiedzią, że teraz powinni się wstydzić wszyscy, którzy rozpętali tę aferę. Oni (PiS) mają nas naprawdę za idiotów, za ciemny lud, któremu można wszystko wcisnąć. Ja rozumiem, że Urbański musi zawsze bronić prezydenta, ale można to robić z większym taktem, wyczuciem, no i także pokorą, gdy zrobi się poważny błąd. Mimo że gen. Jaruzelski kojarzy mi się jak najgorzej, to podobnie jak Roman Giertych uważam, że w tej sytuacji górą jest Jaruzelski. Odpowiedz Link Zgłoś
yamaneko HONOR !!! 31.03.06, 10:24 Brawo Panie Generale !!! dzisiejszym ludziom u władzy go brakuje ! ...brakuje też chrześcijańskiego "wybaczam" ! Odpowiedz Link Zgłoś
leszek-wroblewski HONOR !! obcy jest dla zdrajcom i agentom !!!!!!! 31.03.06, 10:36 towarzyszu Genierał !!! dzisiejszym ludziom jak wy go brakuje ! my Naród Polski rządamy od was !!!!!!!! stawcie się wiecie dobrowolnie do osądzenia wiecie do Sądu wiecie lud do Trybunału wiecie jeżeli macie choć trochę honoru ! Odpowiedz Link Zgłoś
rkorn Re: HONOR !! obcy jest dla zdrajcom i agentom !! 31.03.06, 11:04 Wielu analfabetów na tym forum się produkuje - wszystkich jednak na głowę bije nijaki L.-Wróblewski Odpowiedz Link Zgłoś
wdakra Re: HONOR !! obcy jest dla zdrajcom i agentom !! 31.03.06, 11:54 leszek-wroblewski napisał: > my Naród Polski rządamy od was !!!!!!!! Zanim zaczniesz się wypowiadać w imieniu narodu polskiego naucz się języka polskiego i zorientuj się, co na dany temat sądzi większość Polaków. Aczkolwiek zgadzam się, że honor jest obcy zdrajcom, to na pewno nie jest obcy gen.Jaruzelskiemu, który zachował się honorowo w przeciwieństwie do Twoich idoli. Odpowiedz Link Zgłoś
general_ok Re: HONOR !! obcy jest dla zdrajcom i agentom !!! 31.03.06, 14:48 gdyby to Pierd..olnięcie w Łeb jaruzela zostało wykonane fachowo nie mielibyśmy dzisiaj problemów z tym bolszewickim łajnem :) a może by go odesłać do sowieckiej centrali dla której ponad 50 lat agenturował ten bolszewik ! niech go tam utrzymują ! Odpowiedz Link Zgłoś
leszek-wroblewski HONOR !! obcy jest zdrajcom i agentom !!!!!!!!!! 31.03.06, 10:37 towarzyszu Genierał !!! dzisiejszym ludziom jak wy go brakuje ! my Naród Polski rządamy od was !!!!!!!! stawcie się wiecie dobrowolnie do osądzenia wiecie do Sądu wiecie lud do Trybunału wiecie jeżeli macie choć trochę honoru ! Odpowiedz Link Zgłoś
adwach Re: Odczepcie sie od Jaruzelskiego!!! 31.03.06, 10:31 Dajcie temu człowiekowi spokój!! Zajmijcie się gospodarką, bezrobociem a nie szarpaniem starszych ludzi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
leszek-wroblewski P i n o c z e t Odczep Się Od Polski !!!!!!!!!! 31.03.06, 10:42 adwach napisał: > Dajcie temu człowiekowi spokój!! Zajmijcie się gospodarką, bezrobociem a nie > szarpaniem starszych ludzi!!! Okręt zwany Polską trzeba oczyścić z starych gówien, które sie do niego przyczepiły za czasów sowieckiej zarazy Odpowiedz Link Zgłoś
wdakra Re: P i n o c z e t Odczep Się Od Polski !!!!! 31.03.06, 11:57 leszek-wroblewski napisał: > > Okręt zwany Polską > trzeba oczyścić z starych gówien, > które sie do niego przyczepiły > za czasów sowieckiej zarazy Nowe bardziej śmierdzą, więc byłoby sensowne przede wszystkim z nich ten okręt oczyścić. Odpowiedz Link Zgłoś
borutta1 Re: P i n o c z e t Odczep Się Od Polski !!!!! 31.03.06, 12:00 he he he...stare gówna nie śmierdzą... Odpowiedz Link Zgłoś
general_ok Re: P i n o c z e t Odczep Się Od Polski !!!!!! 31.03.06, 14:50 gdyby ten bubek jaruzel miał trochę honoru to zwróciłby stopień polskiego generała który splamił sowiecką kryminalna agenturą ! Odpowiedz Link Zgłoś
irekj0 teraz Kaczyński powinien odesłać medal z powrotem 31.03.06, 10:39 Jaruzelskiemu. Niech pokaże, że też ma honor i jak coś podpisał to się z tego nie wycofa. Odpowiedz Link Zgłoś
czarek62 Re: teraz Kaczyński powinien odesłać medal z powr 31.03.06, 11:18 irekj0 napisał: > Jaruzelskiemu. Niech pokaże, że też ma honor i jak coś podpisał to się z tego > nie wycofa. Chyba cie pokrecilo! Kaczynski i tzw. HONOR to dwie rozne rzeczy. Zakompleksiony niedolajda, tuman i nieudacznik zyciowy nie ma honoru, tylko zew zemsty. takie male, glupie ciele! Odpowiedz Link Zgłoś
arek64 Re: teraz Kaczyński powinien odesłać medal z powr 31.03.06, 11:44 > Zakompleksiony niedolajda, tuman i nieudacznik zyciowy nie ma honoru, tylko zew > > zemsty. takie male, glupie ciele! Czy to możliwe, żeby "niedolajda, tuman i nieudacznik" został prezydentem prawie 40-milionowego kraju? Przecież głosowała na niego większość Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
rekin19 Re: teraz Kaczyński powinien odesłać medal z powr 31.03.06, 11:47 arek64 napisał: > > Zakompleksiony niedolajda, tuman i nieudacznik zyciowy nie ma honoru, tyl > ko > zew > > > > zemsty. takie male, glupie ciele! > > Czy to możliwe, żeby "niedolajda, tuman i nieudacznik" został prezydentem > prawie 40-milionowego kraju? Przecież głosowała na niego większość Polaków Jaka większość???Zaledwie około 25-30%.Większość to została w domach. Odpowiedz Link Zgłoś
arek64 Re: teraz Kaczyński powinien odesłać medal z powr 31.03.06, 12:44 > Jaka większość???Zaledwie około 25-30%.Większość to została w domach. Wystarczy policzyć głosy z 10% lokali wybarczych, a będą one prawie idealnie pokrywać się z wynikami ze wszystkich lokali. Wystarczy próba na tysiącu kilkudziesięciu Polakach, aby otrzymać w miarę dokładny sondaż. Zakładam, że u tych ludzi co nie poszli na wybory poglądy politycznie rozłożyły się podobnie, jak u tych, co do wyborów poszli. Można oczywiście twierdzić, że część z nich nie poszła, bo nie było na kogo głosować, albo było im to obojętne, ale niestety w ten sposób poparli większość. A większość głosowała na Lecha Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
cookies3 Re: teraz Kaczyński powinien odesłać medal z powr 31.03.06, 18:02 ...wiekszosc głosowała?To przesada.Większośc została w domu.I dzięki temu mamy prezydenta,jakiego mamy! Odpowiedz Link Zgłoś
arek64 Re: teraz Kaczyński powinien odesłać medal z powr 31.03.06, 11:45 > Niech pokaże, że też ma honor i jak coś podpisał to się z tego > nie wycofa. Juz za późno, Urbański spalił most. Publicznie przecież powiedział, że Prezydent ze zrozumieniem przyjął decyzję Jaruzelskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
irekj0 Re: teraz Kaczyński powinien odesłać medal z powr 31.03.06, 12:35 szkoda... myślałem, że oni tak będą sobie nawzajem ten medal odsyłać. Odpowiedz Link Zgłoś
arek64 Re: teraz Kaczyński powinien odesłać medal z powr 31.03.06, 12:46 > szkoda... myślałem, że oni tak będą sobie nawzajem ten medal odsyłać. Może jeszcze nic straconego. Ekipa Kaczyńskich tak często nie dotrzymuje słowa i przekręca fakty, że jeszcze wszystko możliwe... Odpowiedz Link Zgłoś
brown.sugar Re: Jaruzelski zwrócił order Kaczyńskiemu 31.03.06, 10:48 Uważam, że wielu ludzi, w szczególności polityków powinno wziąć przykład z zachowania gen.Jaruzelskiego. Myslę, że rzeczywistość rozlicza Go bardzo srogo za Jego udział w tworzeniu historii Polski. Może za pare lat kiedy na jaw wyjdą nowe fakty historyczne okaże się, że w Jego zachowaniu było wiele racji. Dzisiaj dał nam szkołę zachowania się z Godnością i Honorem. A ja dziękuję za tą lekcję. Odpowiedz Link Zgłoś
jacekkrol1 Generał człowiek z honorem 31.03.06, 10:51 Generał Jaruzelski kolejny raz pokazał wszystkim co to znaczy honor. Zachował twarz a jednocześnie upokorzył pana prezydenta. Generał Jaruzelski jest obecnie starym schorowanym człowiekiem, wiele z życiu przeszedł, dla mnie jest swego rodzaju bohaterem. Tym wszystkim cymbałom którzy tak głośno domagają się jego głowy, polecam naukę historii, poczytajcie sobie panowie o losach Polaków wywiezionych za krąg polarny, poczytajcie o ich dramatach, trudnych wyborach, i powojennych losach. Nie wszyscy wywiezieni zdązyli do gen.Andersa, wielu z nich pozostawało nadal w syberyjskich łagrach, dopiero porozumienia komunistów polskich ze Stalinem, pozowoliły im na wstapienie w szeregi LWP Przeszli trudny szlak bojowy, walczyli nie o socjalizm a o wolną Polskę, dopiero za nimi szli radzieccy nienkawudzisci wprowadzając usilnie socjalizm. Przyznanie takiego medalu generałowi Jaruzelskiemu, byłoby symbolem zniesienia się ponad historyczne podziały. Niestety wymaga to wielkiej mądrości i odwagi. Trudno wymagać takich cech od ludzi z partii kierójącej się nienawiścią i pogardą dla wszystkiego co sprzweczne jest programem. Odpowiedz Link Zgłoś
mirulowska Re: Jaruzelski zwrócił order Kaczyńskiemu 31.03.06, 10:54 Jaruzelski pokazał klasę!!! Pan K. bez względu na przyczynę jaka była powodem przyznania odznaczenia p. Jaruzelskiemu pokazał swoją bezradność i brak kompetencji. Odpowiedz Link Zgłoś