Dodaj do ulubionych

Prezydent: Nie da się powiedzieć, kiedy wybory

01.04.06, 20:25
Ja kompletnie nie rozumiem, dlaczego nikt nie liczy glosow. Platforma ma 131
poslow a do zablokowania nowych wyborow potrzeba 153! Czyli PO nie moze sama
zablokowac wyborow. Same male partie maja iloscpotrzebna do zablokowania,
wiec jesli nawet PO by chciala (i PiS ale nie SLD) to by sie tez nie dalo.
Z tego wynika, ze jak na razie najblizszym sojusznikiem PiS jest SLD
Obserwuj wątek
    • plzoltek "Nie da się powiedzieć, kiedy" 01.04.06, 20:38
      "trudno powiedziec"
      "trudna sytuacja"
      "rozważamy"
      "będziemy"
      itd.
      Czyli nie wie co zrobić
      • maureen2 Re: "Nie da się powiedzieć, kiedy" 01.04.06, 20:49
        to jest dalszy ciąg sprawowania władzy a la Hitchcock,budowanie napięcia,grozy,
        iiii jest ! oto rozwiązanie władcy,jak przyjdą,poproszą,no,to,może,albo zastano
        wi się iiii ! jeeest!.Przeżyliśmy wojnę,komunę to i te parę miesięcy jeszcze
        przeżyjemy.
        • konread Re: "Nie da się powiedzieć, kiedy" 01.04.06, 22:34
          Można jedynie powróżyć z kaczego puchu kiedy wybory. Pis zachowywał się po
          wyborach jakby głosowało na niego z 80-90% społeczeństwa, a nie 37% - ale temu
          oczywiście winna PO oraz UKŁAD.
          • plaszcz Link do prawdziwego paktu stabilizacyjnego :) 01.04.06, 22:45

• przemjod >> Demontaż państwa, demontaż obywateli... 02.04.06, 07:18
              Ciąg dalszy demontażu państwa...
              Największy sukces rządu to otwierane przez Europę rynki pracy. Wszyscy młodzi
              wyjadą, wybierać będą mohery...
              Poczekajcie jeszcze, panowie bracia, niedługo dostaniecie 80% parlamentu dzięki
              takiej polityce zatrudnienia ;-)))
              • hiob102 Komisarz PiS a nie prezydent. 02.04.06, 09:24
                • quasimodo006 Re: Komisarz PiS a nie prezydent. 02.04.06, 09:50
                  A mi się nasuwa następująca rzecz:
                  Wygląda na to, że Polska bardzo się rozwinęła pod względem techniki, fizyki
                  itd... Wszystkich prześcignęliśmy, a ś.p. Albert Einstein patrzył by na nas z
                  podziwem.
                  Dlaczego?
                  Otóż w czasach gdy świat zajęty jest ptasią grypą, my mamy Kaczory potrafiące
                  się teleportować!
                  Załączam tv i widzę kaczora w Warszawie mówiącego coś o platformie. W rogu
                  ekranu pisze: "na żywo". Pięć minut później, inny program i co? Znowu widzę
                  kaczora, teraz np we Lwowie i gadającego to samo. W rogu ekranu tak jak 5 min
                  temu pisze: "na żywo". I co ? Powie mi ktoś jeszcze, że jesteśmy zacofani ?
                  • moroux Bo ich jest czterech! 02.04.06, 10:15
                    Gazet układowych nie czytasz?
                    • hatteras SAM00BR0NA i jej szmata na forum GW 02.04.06, 16:22
                      Co robisz tutaj i czego o nas chcesz lepperowa szmato? Jestes szmata ,bez
                      honoru i godnosci,skoro szmacisz sie opluwajac szlachetnych i uczciwych ludzi.
              • jola_z_dywit SAM00BRONA w rządzie to sukces ludzi pracy 02.04.06, 11:31
                Po latach nędzy ,wyzysku,wasalstwa i poddaństwa ekonomicznego i politycznego na
                odległym horyzoncie zaświeciła iskierka rzeczywistej a nie iluzorycznej nadzieji
                na przywrócenie w Polsce choć minimum godności i chleba powszedniego milionom
                wyzutych i ograbionych w imieniu gospodarczo- politycznego idee fix firmowanego
                przez kapo Balcerowicza.
                Miliony emigrantów głodowych których narastająca fala ciągle wzmaga,będą w
                przyszłości mogli pracować na rzecz swojej Ojczyzny,będą się rodzić dzieci i
                słowo człowiek będzie znaczyło to samo co pierwotnie.
                Polityczny sukces Samoobrony to konsekwetne i rzeczowe optowanie za programem
                rozwoju gospodarczego opartego na polskich pracownikach.
                A co zatem idzie likwidacja bezrobocia i barier podatkowo urzędniczych będących
                ogromną przeszkodą dla rozwoju zwłaszcza małych przetsiębiorstw.
                Nowoczesna linia lewicy,grupująca ludzi pracy,od robotników po rolników dała
                szansę na rzeczywistą naprawę umęczonej Ojczyzny.
                • hatteras SAM00BRONA w rzadzie to sukces pijakow i z?odzieji 02.04.06, 16:39
                  Tak powinno byc napisane, bo taka jest prawda!
                • 18261826www SAM00BRONA w rzadzie to sukces pijakow i z?odzieji 02.04.06, 16:42
                  Polowe rozkradna, a polowe przepija!
          • banc Re: "Nie da się powiedzieć, kiedy" 02.04.06, 00:27
            27%. To był wynik PISu w ostatnich wyborach. Ani większość narodu. Ani większość
            wyborców, ani większość czegokolwiek.
          • andrexp Re:"Nie da się powiedzieć, kiedy" nie 37% a 10,95% 02.04.06, 10:36
            nie wiem, skąd Ci się wzieło, że 37% społeczenstwa poparło PiS. W wyborach
            wzięło udzial 40.57% uprawnionych do głosowania. Na PiS zagłosowało 26.99%, co
            stanowi tylko 10.95% spoleczeństwa - i takie PiS miało poparcie wyborcze
          • koloratura1 Jeszcze gorzej! 02.04.06, 11:09
            konread napisał:

> Można jedynie powróżyć z kaczego puchu kiedy wybory. Pis zachowywał się po
            > wyborach jakby głosowało na niego z 80-90% społeczeństwa, a nie 37% - ale temu
            > oczywiście winna PO oraz UKŁAD.

Zgoda, co do wniosków, ale - poprawka: na PiS głosowało tylko 27% wyborców.
            • konread Re: Jeszcze gorzej! 02.04.06, 11:57
              Racja. Mój błąd, ale chyba już sam padam mimo woli, propagandzie jedynie
              słusznej partii;)
      • pyosalpinx Re: "Nie da się powiedzieć, kiedy" 01.04.06, 22:50
        czyli kombinuje jak koń pod górkę...zresztą jak to PIS
      • sw.patryk Re: "Nie da się powiedzieć, kiedy" 01.04.06, 23:55
        A czy ten gosc , zwany prezydentem kiedykolwiek wiedzial cokolwiek. Do tego
        trzeba miec ja...a , a nie tylko brata.
    • babaqba [...] 01.04.06, 20:41
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • jacek230 Nie chcem ale muszem... 01.04.06, 21:24
      Nie wstyd panie Kaczynski nasladowac zdradzonego pryncypala? Moze lepiej sie
      przyznac, ze nie ma ani kadr ani pomyslu na rzadzenie. Trzeba szukac raczka w
      szambie. Zalosne te rzady Kaczorow. A teraz beda rzady Kaczo-Lepperow. Tylko
      Polski zal.
      • mirek.zkanady Re: Nie chcem ale muszem... 01.04.06, 22:30
        myslisz koles, ze jestes blyskotliwy lub dowcipny?
        • osmol Re: Nie chcem ale muszem... 02.04.06, 00:29
          A czy on choć słowem wspomniał, że chce byc dowcipny lub błyskotliwy? Zatem czego miał dotyczyć Twoj post? A może pomyliły Ci sie fora i zamierzałeś napisac do kogoś innego?
          Proponuje ćwiczyć podzielność uwagi.

• basiahm Re: Do Mirka z Kanady 02.04.06, 06:16
          Juz od jakiegos czasu obserwuje twoje posty i musze ci powiedziec, ze bardzo
          sie o ciebie martwie. Nie dajesz sobie rady w Kanadzie? Masz tam sprawiedliwie
          i socjalnie, to ciesz sie i korzystaj, a Polakom z Polski daj zdecydowac, co
          jest dla nich dobre. Ja tez nie mieszkam stale w Polsce, ale co roku jade do
          mojej ojczyzny i przenigdy nie powiedzialabym o sobie "ktos tam z zagranicy".
          Ja bede zawsze soba Z POLSKI i jestem dumna, ze jestem Polka z wolnego kraju a
          nie kims tam z np Singapuru. Moze poszukalbys jakiegos innego forum, gdzie
          moglbys siac ferment do woli i wylewac swoje stresy, bo tu, widzisz, jest forum
          dla Polakow, ktorzy martwia sie o losy kraju, w ktorym zyja lub beda zyc?!
    • jacek230 Zbychuk, czy ty nie rozumiesz 01.04.06, 21:28
      ze Kaczory caly czas jada na sciemie? Wszystkim nieszczesciom z definicji winna
      jest Paltforma - koziol ofiarny PiSu. Zenada. Precz z nadetym kurduplem!!!
      • placek230 [...] 01.04.06, 21:42
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • gonzogonzales Re: Zbychuk, czy ty nie rozumiesz 01.04.06, 22:00
        Sprawa wydaje się prosta: PiS bezradnie trwa w swojej nieudolności (może się
        wreszcie rozsypie?). Poparcie dla PiSu spadnie na łeb i szyję. Im później
        wybory, tym więcej ludzi się opamięta i tym większe szanse PO. Nic dziwnego, że
        jeszcze teraz nie chcą wyborów.
      • jkwt Kiedyś kozłem ofiarnym był rząd Buzka teraz PO 01.04.06, 22:02
        Nic nowego PiS nie wymyślił. 4 lata temu kozłem ofiarnym był rząd Buzka teraz
        PO.
        4 lata temu niczemu nie służyło i podniosło popularność rządu na krótką metę.
        Teraz też tak będzie.
        Nawiasem mówiąc duża, naprawdę duża część kadr AWS jest teraz w PiS.
      • plaszcz Re: Zbychuk, czy ty nie rozumiesz 01.04.06, 22:50
        kaczory ściemniają jak zwykle... kombinują jak tu pozyskać najwięcej władzy i wpływów.
    • bsc1 "Konkubinat" z Samoobroną przesądzony ! 01.04.06, 21:35
      Po odrzuceniu przez PiS koalicji z PO, już był przesądzony "konkubinat" z
      Samoobroną i z drugim "konkubentem" LPR i lub z PSL. Mówienie o genialnej
      strategii dwóch "mędrców" o wymuszonym przez PO zawiązaniu paktu
      stabilizacyjnego z tymi ugrupowaniami jest bałamutne i polega na wmawianiu
      ludziom, że czarne jest białe a biale czarnym. To czarny scenariusz paktowania
      nawet z diabłem byle do celu. To hipokryzja i meandry polityczne na zasadzie
      czeskiego filmu "Nikt nic nie wie". Lepper po powrocie z USA ma już tekę
      wicepremiera w kieszeni. Ale to pyrrusowe zwycięstwo! A gdzie tu prawo i
      sprawiedliwosć? To ordynarne oszustwo wyborcze.
    • wariant_b Re: Prezydent: Nie da się powiedzieć, kiedy wybor 01.04.06, 22:09
      "Według prezydenta Lecha Kaczyńskiego, w tej chwili nie da się powiedzieć, czy
      w maju odbędą się przyspieszone wybory parlamentarne. Obecna postawa Platformy
      Obywatelskiej może spowodować "konieczność przyjęcia różnych rozwiązań",
      których on sam nie jest entuzjastą - uważa prezydent."

Tak mi coś chodzi po głowie, że Kancelaria Prezydenta tak bardzo szuka
      kruczków prawnych pozwalających na rozwiązanie Sejmu, że nawet nie patrza,
      co podpisują. Syndrom Lecha, czy co?

• grooken Re: Prezydent: Nie da się powiedzieć, kiedy wybor 01.04.06, 22:20
      22 głosy to niewiele, jeśli weźmie się pod uwagę, że nie wszyscy posłowie mogą
      być obecni. PiS nie chce skompromitować się (bardziej).
    • zgodnik1 Prezydent PIS-u?.. Jarek postanowi.... 01.04.06, 22:24
    • adam_l27 Re: Prezydent: Nie da się powiedzieć, kiedy wybor 01.04.06, 22:44
      PiS i tak jest ZŁY więc po co wysilasz szare komórki i używasz pokrętnej logiki ??

SLD chce wyborów bo wie że się wzmocni. PiS wcale nie musi.

Zrobią rząd z Samoobroną i będzie wam wszystkim wesoło.
    • rom48 Ktory z nich jest w Kijowie. Lechu,Jarek,Czesiu cz 01.04.06, 22:48
      Romek ???? :D
    • olex5 Zwykłe cwaniactwo wrednego karła. 01.04.06, 23:00
      znowu ten pajac cwaniaczy.On wie doskonale,ze jak wybory były by na jesien to
      PIS ma przewalone dlatego wybory w maju były by jego szansą.Oficjalnie jednak
      opowiada głupoty.Zwykłe cwaniactwo wrednego karła.
    • apoplaws Co za kretynski pomysl... 01.04.06, 23:09
      pytac pana "prezydenta" L'Echo Kaczynskiego, kiedy na ten temat jeszcze nie
      wypowiedzial sie pan prezes Jaroslaw Kaczynski... Slyszal ktos, zeby "prezydent"
      z PiS wyszedl kiedys przed prezesa z PiS ? Zagraniczni dziennikarze kompletnie
      jeszcze nie rozumieja IV RP.
      • milygosc PO popiera 100 % na tym forum - Jak to możliwe ?? 01.04.06, 23:21
        Nawet w PRL-u poparcie dla PZPR-u było tylko ok 95 %.
        Ciekawy mamy pluralizm.
        • apoplaws Re: PO popiera 100 % na tym forum - Jak to możli 01.04.06, 23:52
          Wlasnie! Nie wiem czy panie milygosciu zwrociles uwage na szereg innych roznic.
          Te marne 5% moglo trafic kiedys za swoje poglady do wiezienia! popatrz tu, jak
          smialo sie wypowiadaja. Jak odchodza od kompa za potrzeba, to pewnie podcieraja
          sie .... imaguj wasc sobie.. papierem toaletowym nabytym bez kolejki. Ale co ja
          mowie, od kompa - rzecz rownie nieslychana! A do tego...tadam: jest cala masa
          innych forow internetowych i tam tez mozna glosic dowolne poglady. Do,
          oczywiscie czasu, kiedy bedziemy mieli PiS-owski model mediow z ustalonymi
          odgornie pogladami wpisany w konstytucje.
          A co do "prezsydenta" L'Echo Kaczynskiego - z przyjemnoscia skorzystam raz
          jeszcze z wolnosci slowa i powiem: zalosna figura sterowana przez swojego brata.
          Prezydent jednej pratii. Smieszny w tlumaczeniach swoich faux pas. "Prezydent
          kraju w ktorym place podatki", bo to juz od jakiegos czasu w moim rozumieniu nie
          jest moj kraj.
        • koloratura1 PO popiera 100 % na tym forum - Jak to możliwe 02.04.06, 11:24
          Nie jest jeszcze aż tak dobrze, tylko mohery, wciąż jeszcze popierające PiS,
          raczej nie korzystają z komputera i internetu.
          O ile wogóle umieją pisać...

milygosc napisał:

> Nawet w PRL-u poparcie dla PZPR-u było tylko ok 95 %.
          > Ciekawy mamy pluralizm.

• koloratura1 Znakomite, Apoplaws! 02.04.06, 11:17
        "Prezydent" L'Echo Kaczyński!

Muszę to zapamiętać!
      • amrra Re: Co za kretynski pomysl... 02.04.06, 11:28
        apoplaws napisał:
        prezydent
        > z PiS wyszedl kiedys przed prezesa z PiS ? Zagraniczni dziennikarze kompletnie
        > jeszcze nie rozumieja IV RP.

to zupełnie tak samo jak większość Polaków, czemu wybitni twórcy Komedii MIŚ dawali wyraz wiele lat temu. Wyczuwając swą podadprzeciętną artystyczną wrażliwością, że ktoś nam znów kiedyś jakiegoś Misia ukręci.
        ___

A te zniknięte parównki jeszcze mocniej zewrą nasze szeregi"
    • hehenio Jedyna prawda o Lechu: Trzy brodawki! 01.04.06, 23:19
      Cała reszta to klepanie tego, co mu Święta Dziewica Jaroława każe.
    • januszz4 To przypomina pakt Stalina z Hitlerem 01.04.06, 23:40
      Argumentacja PiS, że nie ma wyjścia i trzeba zawrzeć kolalicję z Samoobroną,
      przypomina argumenty Stalina, według którego ponieważ Francja i Wlk.Brytania
      przewlekają negocjacje, a Polska nie zgadza się na przemarsz Armii Czerwonej
      przez jej terytorium, no to trzeba samemu zawrzeć układ z Hitlerem. I to się
      prawdopodobnie podobnie zakończy. Po kilku tygodniach sielanki Lepper złapie za
      gardło Kaczyńskich i PiS stanie przed widmem totalnej katastrofy. Trzeba będzie
      wtedy pokornie zwrócić się o pomoc do aliantów nie zważając nawet na dziadka w
      Wermachcie. W końcu wspólnymi siłami i wielkim kosztem SA zostanie pokonana,
      następnie dotychczasowi alianci zerwą wszelkie układy i znowu rozpoczną zimną
      wojnę.
      • cymber.gaj Re: To przypomina pakt Stalina z Hitlerem 02.04.06, 00:53
        Bardzo prawdopodobny scenariusz. Można jeszcze tylko dodać, że po tym zwycięstwie PiS będzie sobie przypisywał (nomen-omen) wszystkie zasługi.
    • minerwamcg Re: Prezydent: Nie da się powiedzieć, kiedy wybor 01.04.06, 23:44
      No cóż. Kiedy zachowywałam się podobnie jak Platforma, mama przyglądała mi się
      uważnie i mówiła: "Ja chyba wiem, czego ty chcesz. Porządnego klapsa".
      • ezpa7z9 Re: Prezydent: Nie da się powiedzieć, kiedy wybor 01.04.06, 23:47
        minerwamcg napisała:

> No cóż. Kiedy zachowywałam się podobnie jak Platforma, mama przyglądała mi się
        > uważnie i mówiła: "Ja chyba wiem, czego ty chcesz. Porządnego klapsa".
        Platformie nie wystarczy sam spryt potrzeba inteligencji a tego ci tam niedostatek.
        • a_weasley Za to sprytu nadmiar 01.04.06, 23:50
          ezpa7z9 napisał:

> Platformie nie wystarczy sam spryt potrzeba inteligencji a tego ci tam
          > niedosta tek.

Sprytu dużo, mądrości brak. Fatalne połączenie. Dostatecznie cwani, żeby
          przeszkadzać w dążeniu, przy odrobinie fartu dorwać się do władzy, a za głupi,
          żeby rządzić.
        • zenutek Re: Prezydent: Nie da się powiedzieć, kiedy wybor 02.04.06, 01:04
          > Platformie nie wystarczy sam spryt potrzeba inteligencji a tego ci tam
          niedostatek.

Gdybyś posiadał odrobinę tylko tej inteligencji nie pisał byś bzdur. Tobie
          przydałby się spryt w myśleniu.
      • osmol Re: Prezydent: Nie da się powiedzieć, kiedy wybor 02.04.06, 00:38
        Rozumiem, że wtedy kiedy pytałeś dlaczego tata bije mamę, mama zapytała czy nie chcesz mocnego klapasa?
        prosze, oto i mama z tatą doszli do porozumienia ponad podziałami w wychowaniu syna a następnie wrócili do "utarczek rodzinnych" w które najlepiej żeby nikt nie ingerował. Wszak kto ingeruje i pyta, baaaaa kontestuje ten jest z.. UKŁADU!

• zenutek Re: Prezydent: Nie da się powiedzieć, kiedy wybor 02.04.06, 01:01
        A jak się zachowywałaś, że zasłużyłaś na klapsa? W czym chcesz porównać się do
        zachowań PO?
      • kiks11 Re: Prezydent: Nie da się powiedzieć, kiedy wybor 02.04.06, 09:05
        No i pewnie twoja szanowna rodzicielka nosi teraz mohairowy beret i słucha
        rydzykaa
    • a_weasley Re: Prezydent: Nie da się powiedzieć, kiedy wybor 01.04.06, 23:48
      zbychuk napisał:

> Ja kompletnie nie rozumiem, dlaczego nikt nie liczy glosow. Platforma ma 131
      > poslow a do zablokowania nowych wyborow potrzeba 153! Czyli PO nie moze sama
      > zablokowac wyborow.

Nie może, ale SLD nie ma żadnego interesu w nowych wyborach. Ich jedyną szansą
      są cztery lata niewydolnego parlamentu, cztery lata stabilnego rządu
      większościowego i są trupami politycznymi.

> Same male partie maja iloscpotrzebna do zablokowania,

OIP, hipotetyczna koalicja POPiS miałaby konstytucyjną większość, czyli drobnica
      sama zablokować nie jest w stanie.
    • 1_gb_miejsca_na_twoje_maile TerazKaczynski twierdzi: nie da sie powiedziec? 02.04.06, 00:04
      Jak to Kaczynski teraz twierdzi, ze nie da sie powiedziec kiedy beda wybory? W
      maju na pewno nie bedzie, a jeszcze pare dni temu wykrzykiwal, ze jak nie w
      maju, to dopiero za cztery lata. Wydawal sie byc tego pewny, a tu sie okazuje,
      tak jak zpodpisywaniem dokumentopw.
    • tatiana99 Re: Prezydent: Nie da się powiedzieć, kiedy wybor 02.04.06, 00:12
      Ja bym się chciała dowiedzieć, jakie to konkretnie projekty zaproponował PiS, a
      nie zostały przegłosowane w sejmie z winy Platformy. (poza walką z Balcerowiczem
      np.) Bo mi sie wydaje, że PiS nie ma żadnego pomysłu, a tylko narzeka, mąci,
      żeby to ukryć.
      • jjr44 PiS może rządzic tylko nie ma pomysłu jak 02.04.06, 01:41
        Dużo obiecywali a teraz nie wiedzą co z tym zrobic. Niższe podatki mają byc od
        2009 - to jest rok nowych wyborów. (oczywiście jeśli do 2009 dotrwaja). 3 mln
        mieszkań też nie będzie. Tylko stanowiska dla kumpli w służbie cywilnej i
        instytyucjach typu kritv będą.
        Ech biedny kraj....
    • moherecik Faksymile-Prezydencie załatwiłoby w lutym problem 02.04.06, 00:21
      wyborów - a tak musisz biedaku sam zmagać się z tym tematem i kserować decyzje
      swego brata, prezesa.Flaki sie przewracaja słuchając - Platforma to,Platforma
      tamto -do roboty nygusy a jak nie potraficie wspólnie z innymi "bawić się w
      politykę" na podwórku zwanym Polska to spadać na Księzyc.Wałesa miał racje
      puszczając was z wilczym biletem- ale wy i tak jemu tego nie darujecie -taka
      wasza zawzięta natura......"Chłop żywemu nie przepuści" jak to śpiewał T.Chyła.
      Marcinkiewicz stoi wam kością w gardle - ma poparcie a wy nie wiecie jak się go
      pozbyć a więc, szukacie osła ,który weźmie "plecak" na swój kark.
      A'propos,prezydencie,kiedy będą pzreprosiny kard.Dziwisza za obraźliwe słowa
      Urbańskiego.W przeddzień rocznicy śmierci JP II, Urbański popełnił takie małe
      fo-pa w stosunku do najbliższej osoby papieża ale jeżeli w jego przypadku to
      norma to prezydencka norma powinno byc naprawianie tych błędów.
      • cymber.gaj Re: Faksymile-Prezydencie załatwiłoby w lutym pro 02.04.06, 00:58
        moherecik napisał:

> wasza zawzięta natura......"Chłop żywemu nie przepuści" jak to śpiewał T.Chyła.

To był Grześkowiak. Poza tym wszystko się zgadza.
        • moherecik Re: Faksymile-Prezydencie załatwiłoby w lutym pro 02.04.06, 20:34
          cymber.gaj napisał:

> moherecik napisał:
          >
          > > wasza zawzięta natura......"Chłop żywemu nie przepuści" jak to śpiewał T.
          > Chyła.
          >
          > To był Grześkowiak. Poza tym wszystko się zgadza.
          ---------------------------------------------
          dzięki za korektę - natomiast "CYSORZ", tym razem T.Chyły jako żywo pasuje do
          Słońca Narodu........

....."Potem żonę otruć każe
          Albo cichcem zakłuć stryjca
          Dobrze, dobrze być cysorzem
          Choć to świnia i krwiopijca".......
      • zenutek Re: Faksymile-Prezydencie załatwiłoby w lutym pro 02.04.06, 01:19
        > Marcinkiewicz stoi wam kością w gardle - ma poparcie a wy nie wiecie jak się
        go
        > pozbyć a więc, szukacie osła ,który weźmie "plecak" na swój kark.

Jak głupi, to niech bierze na swój kark postępowanie przywódców PiS-u. Myślący
        człowiek dawno sam by spuścił ich z wodą. Jednak błyszczeć na salonach i przed
        kamerami TV przyćmiewa rozsądek i poczucie miary. Sam tego chce....
    • apoplaws Chocby mowil 02.04.06, 00:37
      jezykami ludzi i aniolow a nie wiedzialby co Jarek o tym mniema
      bylby jako smiec bredzacy albo cymbal...
      • vinc0 Re: Chocby mowil 02.04.06, 00:47
        Albowiem napisano:

Jajo ześle pan,a z jednego jaja,co dwie głowy to nie jedna.
    • kiauczau Lech Kaczyński vere Nobilis Polonus 02.04.06, 00:56

Pan z panow, ze starej, dobrej mazowieckiej szlachty herbu Pomian.
      (Vide Paprocki, Niesiecki, Boniecki, Uruski, etc.)
      • zenutek Re: Lech Kaczyński vere Nobilis Polonus 02.04.06, 01:14
        A przypadkiem korzenie Kaczyńskich nie z Ukrainy? Na "pana" trzeba mieć wygląd
        i wychowanie.Prawdziwi "panowie" starej szlacheckiej rodziny mają we krwi
        szlacheckie postawy, zachowanie godności, honor i .... umiejętność wręczania
        kwiatów kobiecie. Niestety, tych podstawowych zasad u panów Kaczyńskich jest
        niedostatek i to ogromny.
        • kiauczau Re: Lech Kaczyński vere Nobilis Polonus 02.04.06, 01:25
          No coz. Moim zdaniem, te wymienione przez Pana/Pania cechy akurat panowie
          Kaczynscy posiadaja w stopniu doskonalym. Widac przedwojenna kindersztube.
          Czego o panu Tusku, mimo najlepszych checi, powiedziec sie nie da. Ze Pan/Pani
          o tym nie ma zielonego pojecia, to juz trudno darmo.
          Szanuje przeciez roznice zdan.
          • zenutek Re: Lech Kaczyński vere Nobilis Polonus 02.04.06, 01:37
            Aż jakie to maniery posiadają w stopniu doskonałym panowie Kaczyńscy? Podaj
            chociaż jeden przykład prawdziwego szlacheckiego zachowania w/w "panów".
            • kiauczau Re: Lech Kaczyński vere Nobilis Polonus 02.04.06, 02:25

Chociazby konsekwencja w realizacji programu wyborczego PiS.
              "Verbum nobile debet esse stabile".
              Sapienti satis?
              • zenutek Re: Lech Kaczyński vere Nobilis Polonus 02.04.06, 02:51
                A jakiż to plan wyborczy realizują panowie Kaczyńscy? 3 mln mieszkań? - Nie!
                Obniżka podatków? - Nie! Budowa autostrad? - Nie! Pomoc najniżej zarabiającym? -
                Nie! Spadek bezrobocia? - Nie! Czy coś, poza krzykiem, obrażaniem wszystkich,
                oskarżaniem wszystkich o wszystko (tutaj kłania sie przysłowie: każdy sądzi
                według siebie), jest realizowane z tego popularnego 160-stronicowego programu
                wyborczego?????? A może to znowu wina PO?????
                • kiauczau Re: Lech Kaczyński vere Nobilis Polonus 02.04.06, 03:14
                  >A może to znowu wina PO?????

Wina PO jak najbardziej. Zupelnie inaczej by to wygladalo przy rzadach koalicji
                  POPiS. PO zakladalo pewne zwyciestwo w wyborach, tak sie nie stalo, a po klesce
                  nie nie moze sie pozbierac do dzis. Fucking loosers, voila tout.
                  • scull1 Re: Lech Kaczyński vere Nobilis Polonus 02.04.06, 07:50
                    Re kiaczau:

Jakiej koalicji? Z kim? Kaczorami? Przecież to nagromadzenie obsesji, wiedza na
                    poziomie przedwojennym i całkowity brak zdolności i chęci do porozumienia z
                    innymi plus brudne buty i nie umyte włosy. Boże dzięki żeś nie dopucił do
                    koalicji z takim elementem. Teraz tylko trzeba czasu, aby elektorat się
                    zorientował z kim ma do czynieni. Tutaj nic nie trzeba robić. Tylko czas. "Daj
                    małpie brzytwę to sie sama potnie" Tak Polska straci, ale doświadczenia bywają
                    kosztowne i bolesne....
                  • laaazy_boy czy to PO rządzi tym krajem ? 02.04.06, 10:20
                    Do takiej konkluzji można dojść słuchając LK. Prezio PiS zapomina, że w systemie
                    parlamentarno-gabinetowym to zwycięska partia odpowiedzialna jest za tworzenie
                    koalicji. Na niej spoczywa odpowiedzialność za rząd, za jakość rządzenie i
                    sytuację polityczną, społeczną i ekonomiczną w kraju.

Ale nie - wszystkiem winna jest PO, prawda? kiauczau - istnieje coś takiego jak
                    negocjacje, których zwieńczeniem jest kompromis. Dobry negocjator potrafi go
                    wypracować. Tyle, że PiSuarczycy nie znają tego pojęcia w ogóle. I tu jest pies
                    pogrzebany.
              • zenutek Re: Lech Kaczyński vere Nobilis Polonus 02.04.06, 03:06
                Na zakończenie zadam pytanie: czy "solidarnie" biedni obywatele tego kraju są w
                stanie zbudowac potężne podwaliny dobrobytu na przyszłość????
                • kiauczau Re: Lech Kaczyński vere Nobilis Polonus 02.04.06, 03:35
                  Powiem krotko: nie. 'Biedni obywatele' i 'podwaliny dobrobytu' to pojecia
                  sprzeczne. Contradictio in terminis.
              • quasimodo006 Re: Lech Kaczyński vere Nobilis Polonus 02.04.06, 09:54
                kiauczau napisał:

> Chociazby konsekwencja w realizacji programu wyborczego PiS.
                > "Verbum nobile debet esse stabile".
                > Sapienti satis?

Oj, chyba cię dawno w kraju nie było... Problem właśńie w tym, że niczego z
                programu wyborczego nie realizują, o czym nawet Kaczor Prezydent oficjalnie
                powiedział.
          • apoplaws Jesli pana wywody sa sluszne 02.04.06, 01:38
            a zbadac to mozna w 100% po kadzieli tylko, bez dodatkowej zabawy z, chociazby,
            genetyka, moim zdaniem rodza sie powazne watpliwosci co do konduity szanownych
            antenatow panow Jaroslawa i Lecha. Te uleganie bezwiedne panaepperowskim fuidom ...
          • antykagan Re: Lech Kaczyński vere Nobilis Polonus 02.04.06, 03:36
            kiauczau napisał:

> No coz. Moim zdaniem, te wymienione przez Pana/Pania cechy akurat panowie
            > Kaczynscy posiadaja w stopniu doskonalym. Widac przedwojenna kindersztube.
            > Czego o panu Tusku, mimo najlepszych checi, powiedziec sie nie da. Ze
            Pan/Pani
            > o tym nie ma zielonego pojecia, to juz trudno darmo.
            > Szanuje przeciez roznice zdan.

Przykład wyjątkowo bezczelnego pisowskiego łgarza. Jaruś paranoik bluzga jadem
            i językiem rynsztokowym, chodzi w podartych butach, niby-prezydent kwiatów nie
            umie wręczyć (jak żyję czegoś takiego nie widziałem), strzela gafę za gafą,
            pani prezydentowa paraduje z reklamówką, a jakiś kretyn mówi, że to jest piękne
            szlacheckie wychowanie.
            • indeed4 Re: Lech Kaczyński vere Nobilis Polonus 02.04.06, 03:51
              Mieszkając w różnych miastach Polski ( a także w stolicy ) , zaobserwowałem że
              maniery tzw. inteligencji warszawskiej bardzo się różnią od reguł towarzyskich
              praktykowanych przez intelektualne środowiska elit z tzw. prowincji - na
              korzyść tych drugich.
      • vinc0 Re: Lech Kaczyński vere Nobilis Polonus 02.04.06, 01:15
        Ale głowy nie dasz za to że kiedyś tam jakiś przystojny i bogaty Żydowski
        młodzian,na karnawałowym balu przeleciał prababkę ,a pradziadek nic o tym nie
        wiedział?Nie ,to niemożliwe!
        Nawet gdyby na siłę to zrobił,to tak głęboko patriotyczna polka ,nie zaszła by w
        ciążę.
        • kiauczau Re: Lech Kaczyński vere Nobilis Polonus 02.04.06, 01:29
          A jak to wyglada w twoim rodowodzie? Inteligencja w pierwszym pokoleniu, zgadza
          sie?
          • vinc0 Re: Lech Kaczyński vere Nobilis Polonus 02.04.06, 01:35
            Próbuję ci jaśnie inteligencie od pokoleń,wytłumaczyć że czystość "rasowa" to
            fikcja.Był już jeden taki co selekcjonował pod tym kontem.
            Ale ty w swojej pokoleniowej inteligencji,wszystko bierzesz do siebie.
            Skąd te kompleksy,skoro tak wysoko siebie cenisz???
            • firstman Re: Lech Kaczyński vere Nobilis Polonus 02.04.06, 01:38
              vinc0 napisał:

> Próbuję ci jaśnie inteligencie od pokoleń,wytłumaczyć że czystość "rasowa" to
              > fikcja.Był już jeden taki co selekcjonował pod tym kontem.
              > Ale ty w swojej pokoleniowej inteligencji,wszystko bierzesz do siebie.
              > Skąd te kompleksy,skoro tak wysoko siebie cenisz???

Fikcja? Poważnie?
              Czyli wszystko tak jak kundle?
              • vinc0 Re: Lech Kaczyński vere Nobilis Polonus 02.04.06, 03:01
                firstman napisał:

> vinc0 napisał:
                >
                > > Próbuję ci jaśnie inteligencie od pokoleń,wytłumaczyć że czystość "rasowa
                > " to
                > > fikcja.Był już jeden taki co selekcjonował pod tym kontem.
                > > Ale ty w swojej pokoleniowej inteligencji,wszystko bierzesz do siebie.
                > > Skąd te kompleksy,skoro tak wysoko siebie cenisz???
                >
                > Fikcja? Poważnie?
                > Czyli wszystko tak jak kundle?

---------------------------------------------------

Jeżeli uważasz że potomek Polaka i Żydówki to kundel....
            • kiauczau Re: Lech Kaczyński vere Nobilis Polonus 02.04.06, 01:49
              Czystosc rasowa? Wiem natomiast co to jest 'tabula rasa'. Selekcjonuje sie sama
              m.in. przez nieznajomosc polskiej ortografii.
              'pod kątem', ty ignoramusie.

vinc0 napisał:

> Próbuję ci jaśnie inteligencie od pokoleń,wytłumaczyć że czystość "rasowa" to
              > fikcja.Był już jeden taki co selekcjonował pod tym kontem.
              > Ale ty w swojej pokoleniowej inteligencji,wszystko bierzesz do siebie.
              > Skąd te kompleksy,skoro tak wysoko siebie cenisz???
              • vinc0 Re: Lech Kaczyński vere Nobilis Polonus 02.04.06, 03:04
                Treść cię bardziej kompromituje,niż ortografia .
                • kiauczau Re: Lech Kaczyński vere Nobilis Polonus 02.04.06, 03:20
                  >selekcjonował pod tym kontem<
                  To są ćwoku twoje slowa i ortografia - ja nie bardzo wiem co mnie mialoby
                  kompromitowac?

vinc0 napisał:

> Treść cię bardziej kompromituje,niż ortografia .
        • zeter1 Re: Lech Kaczyński vere Nobilis Polonus 02.04.06, 01:32
          Zwykła chamówa. czy zwolennicy PO /?/ nie potrafią inaczej pisać?
      • apoplaws Lech Kaczyński vere Debilis Polonus ? 02.04.06, 01:41
      • apoplaws A moze to Kastor z bratem Polluksem ? 02.04.06, 01:56
        Zwani niegdyś u Sławian: Lele i Polele ??
      • heniu66 Re: Lech Kaczyński vere Nobilis Polonus 02.04.06, 15:49
        W hodowli niestety zdarzają się przypadki degeneracji genotypu. Zwłaszcza jeśli
        krzyżowanie następuje w obrębie małej populacji. Czasem na przykład po dumnych
        przodkach zostają tylko kompleksy i wyrywkowa, małosejmikowa łacina.
    • zorro_i_juz Re: Prezydent: Nie da się powiedzieć, kiedy wybor 02.04.06, 01:26
      "To zależy od Platformy Obywatelskiej, której postawa, jest można powiedzieć,
      bardzo dziwna" - dodał. "Bo z jednej strony (PO) twierdzi że rząd jest zły - ja
      nie podzielam tego poglądu -z drugiej strony, że nie powinno być koalicji z
      Samoobroną, z trzeciej strony, że nie wejdzie do koalicji, a z czwartej strony -
      nie chce, żeby były wybory" - powiedział Kaczyński.

Natomiast my z bratem uwazamy ze rzad jest dobry dlatego chcemy nowych wyborow
      to jest logika
      • zeter1 Re: Prezydent: Nie da się powiedzieć, kiedy wybor 02.04.06, 01:58
        zorro: logiki brakuje u ciebie.
        Rząd jest dobry, ale praca jego ma sie opierać na nowych ustawach. Jeżeli nie
        ma wiekszości w parlamencie, to pożądanych ustaw nie będzie, ponieważ:
        1. Pozostali stabilizanci chcą ugrać swoje, i albo rządają stanowisk /lepper -
        tak na marginesie, nie rozumiem, dlaczego wytykacie PiSowi niechęć do S, jeżeli
        sami jej nie lubicie? Przeciez to powód do pochwały.../, albo chcą swoich
        ustaw /lepper, Giertych - nie rozumiem, dlaczego wy macie się bać ustaw
        wymyslonych przez te partie, a wytykacie PiSowi, że sie do takiego małżeństwa
        nie garnie? Przecież to powód do uznania.../.
        2. Projekty ustaw PiSu mogą poprzeć inne partie w sejmie, jeżeli będą
        dobre /?/. Dla kogo dobre? Komu wierzyć, że się wzniesie ponad podziały?
        Pomijając blędy formalne, zawsze można powiedzieć, że ta /PiSu/ propozycja jest
        szkodliwa, a tylko nasza jest dobra /patrz p.1/. No, ale jest PO. Przecież
        zapowiedzieli, że popra mądre ustawy... Tylko, czy aby napewno? Bo, chłopcze,
        po 3, PO naprawdę ogłosiła /może to przeoczyłeś/, że chce poczekać, aż PiS się
        całkiem umoczy. Nie dodali, że Polska tez, przy okazji. To jak, poczeka, czy
        będzie żyrować PiSowi, aby się mu udało? Ponieważ PO jest mądrą i
        odpowiedzialną partią, więc powyższe "czekanie" PO rozumiem w ten sposób, iz PO
        pewnie nie boi się, że ewentualne rządy PiS-S zaszkodzą Polsce. Bo w innym
        przypadku nie czekałaby na "koniec" PiSu. Dobrze rozumuję? Wiec może z dwojga
        złego, PO dopuszcza tę koalicję?
        3. Kaczyński jednak tak nie uważa /inaczej więc niż PO!!!/, sądzi
        zapewne /głupi jakiś?/, że ta przymusowa koalicja z S może zaszkodzić Polsce,
        stąd, wobec braku innych rozwiązań, optuje za nowymi wyborami.
        4. Ale, do tego potrzebna jest zgoda sejmu. A w sejmie PiS nie ma większości. W
        związku z tym musi szukać kolejnej koalicji, do rozwiazania sejmu. I wracamy do
        punktu 1 i następnych...
        Pozdrawiam.
        • zenutek Re: Prezydent: Nie da się powiedzieć, kiedy wybor 02.04.06, 02:40
          Przeczytałeś dokładnie to co napisałeś? Myślę, że nie, bo zarzuty pod względem
          PO przysłaniają Tobie, jak i całej formacji związanej z PiS, trzeźwe spojrzenie
          na rzeczywistość. Gdyby ten rząd był taki dobry, nie potrzebował by żadnych
          koalicji do wprowadzenia ustaw dobrych dla Polski, dla obywateli. Miał pakt
          stabilizacyjny (głosowania w 100%),i także nie potrafił wykorzystać tego do
          uchwalania ustaw... A może po prostu tych ustaw nie ma????
          ad.1. Czy rząd i PiS myśli, czy jest taki naiwny, że inne kluby będą w ciemno
          popierać hasła, które są wygodne jedynie dla jednej partii? I to bez żadnych
          zobowiązań ze strony rządowej? Rząd miał możliwość rządzić już od stycznia z
          Samoobroną, więc dlaczego tego nie zrobił? Co może być przyczyną do ciągłego
          straszenia, oszukiwania, można spokojnie napisać - terroryzowania - innych
          partii? A może to jedynie tylko polityczna gra braci Kaczyńskich naszym krajem?
          A może właśnie oni chcą odnieść jedynie z tego zamieszania jakąś korzyść (nie
          śmiem twierdzić, że finansową - po nieudanej na początku lat
          dziewięćdziesiątych)?
          ad.2. Jak się nie sprawdzi, nie przedstawi dobrej ustawy do uchwalenia, to nie
          można na zapas krytykować i podważać zachowania innych ugrupowań. Nie można
          krytykować z góry wszystko i wszystkich. A może to złośliwość dziejów????
          ad.3. A jak byś Ty zrobił na miejscu PO? Każdy polityk pragnie jak najlepiej
          dla swojego ugrupowania. Nie ma się co dziwić. Co jednak wcale nie przeszkadza
          popierać dobrych ustaw dla obywateli, nawet jeśli te ustawy przedstawia
          przeciwnik polityczny. Na tym polega prawdziwa polityka merytoryczna. Jeśli
          ktoś nie rozumie, nie powinien zajmować się polityką.... A tego właśnie brakuje
          politykom PiSu.
          ad.4. A na co im bezwzględna większość w parlamencie? Co takiego chcą
          wprowadzić, co z góry wiedzą, że nie przejdzie?
          A tak na marginesie: jeśli chcą wyborów, to mają trzy sposoby:
          po pierwsze: namówić Samoobronę, LPR i PSL do zagłosowania za rozwiązaniem
          parlamentu. Dlaczego tylko PO ma brać odpowiedzialność za to na siebie?
          Przypuśćmy taki przykład: jeśli, w konsekwencji ciągłych awantur PiSu ze
          wszystkimi innymi partiami, wygrała wybory SLD (też tak może zaistnieć - nic
          nie jest 100% pewne, że wygra je PiS czy PO), to kto będzie odpowiedzialny? No
          kto?
          po drugie: podać rząd do dymisji.... własnie z powodu nie możności uchwalania
          ustaw w parlamencie... Nie muszą twierdzić, że rząd jest do bani...
          po trzecie: votum zauwania dla rządu... także dobry sposób...
          po czwarte: koalicja... koalicja i jeszcze raz koalicja rządowa. Z Samoobroną?
          Dlaczego nie! Odpowiedzialność za rządzenie i tak ponosi rząd z premierem na
          czele.
          Nie ma co szukać bez przerwy winnego swojego złego postępowania. Po prostu
          trzeba wziąźćsię do roboty, i to z prawdziwego zdarzenia. Nie omamiać ludzi
          obiecankami i rozliczeniami (nie można tkwić w historii bez końca).
    • firstman Oczywiście że się nie da. 02.04.06, 01:32
      Jak się nie da to się nie powie?
    • jorge.martinez Nie da się powiedzieć bo... 02.04.06, 01:39
      W PiS panują teraz dni milczenia o polityce i po prostu brat Jarosław nie
      oznajmił bratu Lechowi swojej decyzji w rzeczonej kwestii.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka