Dodaj do ulubionych

Bielan: koalicja do przyjazdu papieża albo w ogóle

• andrex551 Re: Bielan: koalicja do przyjazdu papieża albo w 09.04.06, 13:19
      Cz Polska jest już krajem wyznaniowym? wszystkie decyzje polityczne żądu muszą
      mieć akceptacje guru-dyrektora,jakiekolwiek decyzje za czy przeciw są uzależnione
      od przyjazdu Papy lub terminu świąt,zdaje mi się że Polacy wbierali ten parlament
      dla polepszenia swego bytu materialnego a nie duchowego.
    • silesius.monachjiski1 Bielan: odroczymy przyjazd papieża o 3,5 roku :-D 09.04.06, 13:24
    • me-e wszystko co dobre rodzi sie w ...bolach 09.04.06, 13:28
      ...troche czasu ...czas dzial na nasza kozysc...beda dwie partie w
      polsce...kaczynski pracuje nad tym...zastal polske podzielona...zostawi
      zjednoczona z opcja na interes polski...co dzisiaj w polscesie
      naywa...nacjonalizmem...dobra rade wam dam...nie pilujcie galezi na, ktorej
      siedzicie...a raczej sie spytajcie...tych co rzadzili przez ostanie 16
      lat ...spytajcie sie balcerowicza...towarzysze ( dzisiaj panowie) gdzie jest
      kasa...
      • silesius.monachjiski1 Smukły Jarcio zbuduje Czwartą PR z bandziorami. 09.04.06, 13:30
        • me-e morderca i bandzior...a do tego zlodziej... 09.04.06, 13:35
          ...krzyczy lapaj zlodzieja...wy to jestescie slmukl i z niebieskimi ocztami...
          • silesius.monachjiski1 No jasne! Lepper od razu Ziobre do pierdla wpakuje 09.04.06, 13:37
            w ramach samoobrony własnej...
      • dzieciatko_o_dyrektora Re: wszystko co dobre rodzi sie w ...bolach 09.04.06, 13:33
        kasa poszla na wanne wassermana i zloty pisuar kaczynsiego , a to co zostalo
        pojdzie na becikowe .
        • silesius.monachjiski1 Nieprawda bo kase rydzol podprowadził ):-( 09.04.06, 13:35
        • me-e Re: wszystko co dobre rodzi sie w ...bolach 09.04.06, 13:36
          ...i na kaczuszki plywajace w wannie... klonie...

dzieciatko_o_dyrektora napisała:

> kasa poszla na wanne wassermana i zloty pisuar kaczynsiego , a to co zostalo
          > pojdzie na becikowe .

• dzieciatko_o_dyrektora Re: wszystko co dobre rodzi sie w ...bolach 09.04.06, 14:03
            me-e napisał:

> ...i na kaczuszki plywajace w wannie... klonie...

A czlonek cie wie na co wydajesz kieszonkowe . Moze bys jednak kupil jakas
            ksiazke imbecylku ?
      • zgodnik1 [...] 09.04.06, 13:35
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • dzieciatko_o_dyrektora jakby powiedzial Owsiak : 09.04.06, 13:30
      Robta co chceta , ale przestanta juz pie____c .
    • mogarek Re: Bielan: koalicja do przyjazdu papieża albo w 09.04.06, 13:37
      Ciekawe spostrzeżenie. Cała Polska miała się zmobilizować na wybory i wizyta
      papieska nie stała temu na przeszkodzie, teraz sami rządzący maja wątpliwości
      czy im uda się zmobilizować do poskładania koalicji. Nic tylko płakać.
    • me-e panie kaczynski ...jedna partia... 09.04.06, 13:45
      ...wszystko co nie z terrorystycznego kc pzpr ( obecnie kc lsd ) i ich kolesi
      z woznym balcerowiczem na czele...polaczyc w jedno...paru ukrytych oczywiscie
      sie wykruszy...i wroca do bolszeikow i kolesi...
      • antykagan Re: panie kaczynski ...jedna partia... 09.04.06, 17:59
        me-e napisał:

> ...wszystko co nie z terrorystycznego kc pzpr ( obecnie kc lsd ) i ich
        kolesi
        > z woznym balcerowiczem na czele...polaczyc w jedno...paru ukrytych oczywiscie
        > sie wykruszy...i wroca do bolszeikow i kolesi...

Meee... beeee... nie myjesz dzisiaj kibli? Twoi państwo też niedzielę obchodzą?
        Bo myślałem, że to Żydzi albo Arabowie...
    • cetriolo Na BIelana co niedziela! Beczka smiechu i wesela, 09.04.06, 13:47
      Karuzela, karuzela!
      Na Bielana co niedziela!
      Karuzela, karuzela!
      • me-e wspaniale kojarzycie...towarzyszu 09.04.06, 13:56
        ...a jaki wspanialy glos partii macie...)))

cetriolo napisał:

> Karuzela, karuzela!
        > Na Bielana co niedziela!
        > Karuzela, karuzela!

• pogromca_gamonia [...] 09.04.06, 14:04
        • cetriolo Karuzela, karuzela, Na Bielana co niedziela 09.04.06, 14:07
          Beczka smiechu i wesela,
          A muzyczka, muzyczka nam gra.
          • me-e Re: Karuzela, karuzela, Na Bielana co niedziela 09.04.06, 15:41
            ...niczym niebieskie oczy i dysko-polo...czy te oczy moga klamac...to sie
            zobaczy gdzie podzialo sie 100 m...)))

cetriolo napisał:

> Beczka smiechu i wesela,
            > A muzyczka, muzyczka nam gra.

• zgodnik1 me-e Samoobrona PIS-u..me-e..towarzyszu.... 09.04.06, 15:09
          • me-e od kiety to samoobrona mordowala....bolszewiku 09.04.06, 15:31
            ...kc pzpr mordowalo polakow...
            • r0b0l Re: od kiety to samoobrona mordowala....bolszewik 09.04.06, 18:26
              ...kc pzpr mordowalo polakow...
              w kc pzpr też byli polacy. I karuzela się zaczęła od nowa: polacy polakow w
              imię polski.
              a mee polak mały stetryczały nawiałes w stanie wojennym jak wielu ubeków i
              teraz robisz za patriotę? a może mee z pokolenia polskiego piekła
              emigracyjnego z londynu?

będziesz mee mieeeć leeeepeera świętego po prawicy kaczyńskego

nie wiem czy aby czerwone świnie nie były lepsze od tej bandy złodziei i
              nacjonalistów.
              SO nie będzie mordować, SO ukradnie wszystko bez skrupółów, nie tak jak
              bolszewicy. I SO zamorduje kraj. Ale do tego czasu mee już całkiem odlecisz na
              alzhajmera czy inną sklerozę
    • katolik_polski1 Kto zajrzal Michnikowi do rozporka ??? 09.04.06, 13:58
      Pytanie socjologiczne !
      Jego rodzice byli przekonanymi komunistami .
      Nurtuje mnie pytanie ,czy mimo wszystko dali
      go obrzezac ???
      Pisze prace na temat zydow w Polsce !
      • dzieciatko_o_dyrektora [...] 09.04.06, 14:08
      • jasiecki Re: Kto zajrzal Michnikowi do rozporka ??? 09.04.06, 21:29
        katolik_polski1 napisał:

> Pytanie socjologiczne !
        > Jego rodzice byli przekonanymi komunistami .
        > Nurtuje mnie pytanie ,czy mimo wszystko dali
        > go obrzezac ???
        > Pisze prace na temat zydow w Polsce !

katolik a drugiemu mężczyźnie chce zaglądać do rozporka! Fuuuuuj! Toż to grzech
        i zboczenie w kościele katolickim ! Idź się wyspowiadać przed Wielkanocą. No
        tak, to katolik... tyle że polski. Czego się spodziewać! :-(
        • nicram112 masz racje - polak-katolik jest jednoznaczne 10.04.06, 00:11
          wystarczy spojrzec na posty tego czegos co sie tak podpisuje.
    • tadjan Re: Bielan: koalicja do przyjazdu papieża albo w 09.04.06, 14:13
      A kim tem gó..arz jest? Kłamstwem, krętactwem wygrali wybory i myśleli, że im
      tak zostanie, że już rozumu nie trzeba do zdobytej władzy dołożyć. Niestety
      bielan może już tylko tyle co jakubowska za czasów millera tzn. próbować się
      nachapać co z pewnością uczyni. I wynocha, kłamczuchy i nieudacznicy. Wynocha!
      Niewiele miałem do kaczylandu zaufania, ale i to okazało się zbyt dużo - ale
      skoro się takimi jak bielan i kurski ideologami otoczyli - no to została
      ściana....tylko ściana!
      • cookies3 Re: Bielan: koalicja do przyjazdu papieża albo w 09.04.06, 14:22
        tadjan napisał:

> A kim tem gó..arz jest? Kłamstwem, krętactwem wygrali wybory i myśleli, że im
        > tak zostanie, że już rozumu nie trzeba do zdobytej władzy dołożyć. Niestety
        > bielan może już tylko tyle co jakubowska za czasów millera tzn. próbować się
        > nachapać co z pewnością uczyni. I wynocha, kłamczuchy i nieudacznicy. Wynocha!
        > Niewiele miałem do kaczylandu zaufania, ale i to okazało się zbyt dużo - ale
        > skoro się takimi jak bielan i kurski ideologami otoczyli - no to została
        > ściana....tylko ściana!
        --------------------------------------------------------------------------------
        -Bielan i Kurski to młdzi i gniewni polskiej prawicy,którą to prawicę na manowce
        sprowadzają i to tak dokładnie,że mimo woli, socjademokracji zwolenników
        przysparzają...
    • harbour5 Bielan robi w gacie !!!!!!!! 09.04.06, 14:21
      A co przekręciarze- pisuarze. Boicie się, że jak Papierz przyjedzie, to
      będziecie musieli udławić się własnym językiem za ten burdel w Polsce, którego
      jesteście przyczyną. Wałęsa (nie przepadam, bo nie muszę) bardzo celnie
      powiedział do czego jesteście zdolni. Do rozrób i robienia zadymy. Zapiszcie
      się do bojówek Strąka i wręczajcie kondomy następnym statkom, które bojkotuje
      Strąk
      • mandaryna65 najpierw oddajcie Le Madame! później le Koalicja 09.04.06, 14:25
    • nocny.lot Re: Bielan: koalicja do przyjazdu papieża albo w 09.04.06, 14:27
      A co mnie obchodzi wizyta papieza? Kwaki moga sie kompromitowac jak chce i z kim chca, ale
      niech to sie odbywa z uwzglednieniem konstytucyjnych zapisow o neutralnosci
      swiatopogladowej panstwa.
    • grali1 Re: Bielan: koalicja do przyjazdu papieża albo w 09.04.06, 14:28
      Jeśli tak niewiarygodny facet jak Bielan coś głosi, to najlepsza antypisowska
      rzecz jaka może zaistnieć. Brawo chłopcze, aby tak dalej, szybciej PiS będzie
      wykończony.
    • tzetze1 [...] 09.04.06, 14:41
    • cetriolo Wielkanocne pisanki na zdjeciu? 09.04.06, 14:52
      Niedziela Palmowa: "Madre glowy" ze sztabu PiS w pelni przygotowane na obchody
      Swiat Wielkanocnych. Jakie piekne pisanki! Po prostu jaja :)
    • ulpwp Re: Bielan: koalicja do przyjazdu papieża albo w 09.04.06, 16:00
      Koalicji nie bedzie bo to byloby samobojstwo dla Pis-u ta partia ponioslaby
      totalna klęske.
      • cetriolo Re: Bielan: koalicja do przyjazdu papieża albo w 09.04.06, 16:16
        > Koalicji nie bedzie bo to byloby samobojstwo dla Pis-u ta partia ponioslaby
        > totalna klęske.

Ta partia i tak poniesie totalna kleske.
        Nie oszukujmy sie, wszyscy na prawo liczyli na koalicje POPIS, do momentu kiedy
        Bielan, Kaminski i Kurski nie wyskoczyli z pomyslem ataku na Platforme przy
        uzyciu lodowek, zabawek i dziadka z Wermachtu. Wygrali tym wybory... ale tylko
        wybory. Gratuluje PO ze nie dala sie sprowokowac i przetrzymala kretaczy. Dzieki
        temu kompletnie nieuzasadnione haslo 'zatopic PO' zmienilo sie na 'zatopic PiS'.
        I jesli PO nie musiala robic nic zeby te polroczna "walke" wygrac to co mozna
        powiedziec o jej samozwanczych rywalach? :)
    • bsc1 To "Konkubinat" Prawa z Przestępczością 09.04.06, 16:32
      Mamy więc "Konkubinat" Prawa z Przestępczością i "Małżeństwo na próbę", skazane
      na niepowodzenie.To jest niechciane małżeństwo pod dyktando mędrców co to chcą
      połączyć sędziów z kryminalistami.
      "Docywilizowany" zewnętrznie Lepper dopiero pokaże gdzie kaczki zimują.
    • tango9 Re: Bielan: koalicja do przyjazdu papieża albo w 09.04.06, 16:50
      Co za artyści!!! Biedny Benedykt XVI-ty. Najbliższy i najbardziej zaufany
      współpracownik Jana Pawła II.
    • logis_on_line tak to moja teściwa też potrafi... 09.04.06, 16:59
      Jak rządzenie by im tak wychodziło jak stawianie warunków - tak to moja teściwa
      też potrafi, tylko jej nic w życiu nie wyszło.

Pozdrawiam
    • premier_pacynka Papiez ma uroczyscie poswiecic ten rzad czy co?? 09.04.06, 17:34
      A moze jakas fuche chca mu dac? Unia Personalna Katoland-Vatican??
    • ezpa7z9 [...] 09.04.06, 18:26
    • mal49 rządźcie , albo w ogóle znikajcie! 09.04.06, 19:48
    • bloks Re: Bielan: koalicja do przyjazdu papieża albo w 09.04.06, 20:14
      Ale terroryzm: albo koalicja..........albo nie..........
      Tego typu warunki bezwzględne brzmią jak dyktatura !
    • michal19755 Nieeeeee!!!!!! 09.04.06, 20:51
      Qvo vadis Prezesie???
      Ktoś z członków Prawa i Sprawiedliwości musi w końcu zadać to pytanie. PiS
      został tak pomyślany, że nie postawi go nikt z władz partii (i żaden z
      parlamentarzystów). Na razie... Sukces Jarosława Kaczyńskiego jest faktem-wiara
      w jego „geniusz” powszechna wśród członków naszej partii i obecna również poza
      nią (np. część komentatorów politycznych; wielu
      polityków Platformy itd. itp.). Właściwie PiS to Jarosław Kaczyński-i to on
      jest odpowiedzialny za politykę partii. Rola trybika w pisowskiej maszynie
      niespecjalnie mi jednak odpowiada-tym bardziej, że jej działanie-moim zdaniem-
      szkodzi: raz Polsce, dwa polskiej centroprawicy. Mój głos jest słaby-cóż może
      szary członek-niemniej jednak, jako się rzekło: ktoś musi zacząć...
      Gwoli porządku-przypomnę wszystkim dzisiejszym krytykom PiS-u, dlaczego tacy
      ludzie jak ja (niekoniecznie kochający Ojca Dyrektora, całkiem nieźle
      wykształceni-czyli niestereotypowi „fani bliźniaków”) głosowali na PiS .
      Po pierwsze, Polacy łaknęli (i łakną!) uczciwości w życiu publicznym.
      Uczciwości rozumianej jako zaprzeczenie złodziejstwa (pamiętamy AWS-owski i SLD-
      owski TKM) i wyrzeczenia się korzyści, które są pochodną
      sprawowanej władzy (czyli bezinteresowności). Po drugie, Polacy chcieli być
      dumni z własnej tożsamości narodowej-z własnego dziedzictwa. Po trzecie, Polacy
      chcieli (i nadal chcą!) wzmocnienia instytucji państwa, które wielokrotnie w
      ciągu ostatnich szesnastu lat, okazywało się bezsilne wobec patologii
      (korupcji, ale też kolesiostwa, czy pospolitego bandytyzmu).
      Prawo i Sprawiedliwość wyszło naprzeciw tym oczekiwaniom. Kto był w Muzeum
      Powstania Warszawskiego, ten wie, że Lech Kaczyński spełnił oczekiwania Polaków
      czekających na upamiętnienie i rozpropagowanie tego, co w naszej-polskiej
      historii...(„brakuje”mi przymiotnika) wielkie. Kto czytał program PiS-u i
      śledził działania polityków naszej partii, ten wie, że jak mantra przejawiało
      się w nich żądanie wzmocnienia sądów i usprawnienie admninistracji
      publicznej. „Podkładkę” intelektualną do tego punktu programu dorobiła profesor
      Staniszkis, wołająca od lat o wzmocnienie państwa, bez
      którego i wolny rynek nie może sprawnie funkcjonować (ostatnio zresztą pisał o
      tym guru republikanów i liberałów-Milton Friedman). Dorzucić do tego trzeba
      (zapomnianą?) ideę zmian własnościowych w tzw. spółdzielniach mieszkaniowych, o
      co nie zadbał żaden (!) z rządów wolnej Polski, w tym żaden z tych,
      które szermowały ideologią liberalną (a własność jak
      wiadomo...). Jeżeli dodamy niewątpliwą uczciwość braci
      Kaczyńskich i ogromnej większości polityków PiS-u, mamy już
      gotową odpowiedź na pytanie o przyczyny sukcesu. I nawet hasło solidaryzmu,
      który nie jest tożsamy z socjalizmem (a przynajmniej nie miał być!), świetnie
      trafiało i do tych, którzy z sentymentem wspominali czas pierwszej
      Solidarności, i do tych, którzy na co dzień spotykają się z łamaniem swoich
      praw (np. pracowniczych) i takiego solidaryzmu oczekują (ze
      strony państwa i innych Polaków). Na koniec dodam jeszcze, że alternatywą dla
      PiS-u były zaklęcia w stylu 3 razy 15 (a dlaczego nie 3
      razy 12.5?) i kilkanaście (!) stroniczek „programu”, który wstyd było pokazać w
      wersji papierowej (później się okazało, że Jan Rokita pracował z grupą znanych
      ekonomistów nad programem gospodarczym-wyłącznie!, ale wyniki prac pokazał
      dopiero po wyborach!!!).
      Powie ktoś: a gdzie sojusz z Ojcem dyrektorem, wyraźnie zaznaczony w czasie
      kampanii? Jak mogłem go nie zauważać? Ależ zauważałem! Ale jestem
      czterdziestolatkiem, śledzę politykę nie od dziś i pamiętam, że to Jarosław
      Kaczyński określił działanie neoendeckiego ZChN-u mianem „prostej drogi do
      dechrystianizacji Polski”. Pamiętam, że bracia Kaczyńscy wyrośli
      w tradycji zupełnie odmiennej-piłsudczykowskiej i akowskiej, czyli obcej
      nacjonalizmowi. Pamiętam, że Jarosław Kaczyński wiele razy oskarżał (i
      słusznie) Ojca Rydzyka o otaczanie się byłymi działaczami PZPR-u i Grunwaldu.
      Pamiętam oskarżenia (słuszne!!!) o prorosyjskość (dostało się kiedyś nawet
      Giertychowi-do pewnego czasu pupilowi Radia Maryja). Mogłem więc mieć nadzieję,
      że wizyty w telewizji Trwam, to jedynie czasowy sojusz, obliczony
      na zwycięstwo wyborcze i „uwiedzenie” elektoratu „neoendeckiego”-jego
      ucywilizowanie. Pomyliłem się...
      Pomyliłem się albo zostałem zrobiony w bambuko. Tak, czy siak, zauważam, że
      kapitan wiedzie statek na mielizny, że nie zauważa skał i gór lodowych.... I
      chcę o tym napisać.
      Pierwsze moje zaskoczenie budzi język jakiego prezes, od pewnego czasu
      używa. I nie chodzi mi o to, że jest dosadny. Na to mógłbym
      się z oporami zgodzić. Język, którego używa Jarosław Kaczyński to... bełkot. To
      mowa, która niczego nie tłumaczy, nie nazywa. Gdybym chciał go sparafrazować-
      napisałbym, że to łże-język, ale nie muszę. Mogę się odnieść do konkretów. Cóż
      znaczy określenie: „lumpenliberalizm/lumpenliberałowie”? Konia z rzędem temu,
      kto znajdzie desygnat dla tej nazwy! Że niby liberałowie, ale
      niedouczeni? Że liberałowie werbalnie, ale w działaniu
      etatyści??? Ale lumpenliberałowie? Nie rozumiem.
      A cóż znaczy, że Gazeta Wyborcza jest „mutacją Komunistycznej Partii Polski”?
      Można nie zgadzać się z liberalna linią Gazety; można się z nią spierać (i
      trzeba!). Ale, że mutacja KPP? To co-przemycają myśli Marksa pod płaszczykiem
      liberalnej doktryny? Nie? Więc co? Że liberalizm szkodzi Polsce tak samo jak
      żądania rewolucji proletariackiej i wyrzeczenie się
      (programowe) niepodległości? Absurd!
      A łże-elity? Że niby zawsze kłamią? A kto konkretnie? I kiedy?
      A „Pan który prawie zawsze się mylił”? Że niby co: prezes Kaczyński wie lepiej,
      jak kontrolować podaż pieniądza, tak, żeby nie wywołać inflacji?
      I tu przechodzę do mojego drugiego zaskoczenia: jak można było dyskusję o
      polityce monetarnej (zna się na tym paru ludzi w Polsce!) sprowadzić do
      wrzasków człowieczka, którego zawsze się miało w pogardzie??? Jak można było,
      będąc wiernym przekonaniom i uczciwości (!), odwoływać się do
      najniższych instynktów prostych ludzi, którzy za
      wszystkie swoje niepowodzenia gotowi są winić profesora Balcerowicza??? Jak
      można było tak mocno dopieścić homo-sovieticusa??? Żeby nie powiedzieć po
      prostu:chama (albo Polactwo-jak napisał Rafał Ziemkiewicz). To,
      co dzieje się wokół osoby Leszka Balcerowicza i instytucji NBP, jest po prostu
      antypaństwową destrukcją Panie Prezesie! Jeżeli chce Pan budować partię chamsko-
      nacjonalistyczną (bo wszak nie ludowo-narodową), to trzeba
      było to powiedzieć przed wyborami!
      Czemu służy bowiem kluczenie w kwestii: będzie Lepper w rządzie, czy nie
      będzie? Wchodzenie w alians z Lepperem jest błędem-Pana błędem-za który zapłaci
      cały naród. Czym różni się dla Pana PZPRowski dyrektor PGR-u, od
      sekretarza Millera? Ten drugi przynajmniej udaje, że się czegoś nauczył! Ten
      pierwszy-nie nauczył się niczego (poza doskonaleniem postpańszczyźnianego
      cwaniactwa). Nie wolno igrać z ogniem! Szczególnie wtedy, gdy poparzyć się mają
      inni!
      A gdzie ustawy Panie Prezesie: wzmacniające polskie sądy, policję,
      administrację? Gdzie pomysł uwłaszczenia spółdzielców? Gdzie gospodarka-w tym
      dbałość o młode pokolenie, które musi wszak utrzymać nie tylko siebie!??

Czas się obudzić-członkowie PiS-u! Kapitan (z wiadomych sobie powodów) chce
      rozbić łajbę, w której płyniemy! Zwinął już dumną banderę i wywiesił...kaftan!

• aleksa78 Re: Bielan: koalicja do przyjazdu papieża albo w 09.04.06, 21:02
      Najbardziej mnie denerwuje jak w te swoje klotnie polityczne wciagaja papieza...
      co wspolnego ma termin wyborow z jego przyjazdem?
      bo ja nie rozumiem...
    • dzieciatko_o_dyrektora przyszlo nowe :) 09.04.06, 21:03
      Nowa RP
      • rom48 Re: przyszlo nowe :)?? Ono wrocilo z 1948r 09.04.06, 21:16

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka