Dodaj do ulubionych

Ojciec Rydzyk ciągle walczy

11.04.06, 07:07
O.Rzydzyk. Kiedy przestanę o nim słuchać i czytać ?.
Obserwuj wątek
    • altspringe Panie Lizut: proponuje nowy temat 11.04.06, 07:10
      Zajmijcie sie sobą chłopaki i drogą jaka przeszła GW - od narodzin, których
      akuszerem był caly narod po stan dzisiejszy, gdy jako biznes służy nielicznym.
      Przyznacie chyba, że start był wyjatkowo komfortowy.
      • japoeta1 Re: Panie Lizut: proponuje nowy temat 11.04.06, 07:21
        altspringe napisał:
        > Zajmijcie sie sobą chłopaki i drogą jaka przeszła GW - od narodzin, których
        > akuszerem był caly narod po stan dzisiejszy, gdy jako biznes służy nielicznym.
        > Przyznacie chyba, że start był wyjatkowo komfortowy.

tak jest, panie Lizus nie bądź lebiegą
        ukradłeś gazetę i wytłumacz się z tego
        • dzieciatko_o_dyrektora Re: Panie Lizut: proponuje nowy temat 11.04.06, 07:36
          "a w GW bija murzynow" :) Rydzykowe odpady zaczynaja swirowac .
          • leon1920 Jak się zatopi Rydzyka to zniknie 11.04.06, 08:15
            Już się nie mogę doczekać kiedy to nastąpi...
            Jak go widze to mi się na wymioty zbiera
            • tatamajaja Helenka i Adaś w obronie wiary katolickiej 11.04.06, 09:51
              • mosiek.z.gw He He ! Pobożne Życzenia ŻydoBolszewi :))))))))) 11.04.06, 14:11
                żydokomuna, lewico-kler i esbecja
                zastartowały kampanię nienawiści
                do Radia Maryja i ojca Rydzyka
                na niespotykaną skalę !

naiwnie sądząc, że można zniszczyć
                Dyrektora a co za tym idzie
                Radio słuchane przez 15 milionów Polaków !
                perfidiami, paszkwilami i pomówieniami !
                albo też doprowadzić do rozłamu Polskiego Kościoła :)))
                • zbyszek.gronowski Re: He He ! Pobożne Życzenia ŻydoBolszewi :)))) 11.04.06, 14:28
                  .................
                  Po zdecydowanej i bezprecedensowej reprymendzie Stolicy Apostolskiej,
                  a także ostrych listach Rady Stałej Episkopatu,
                  Rady Etyki Mediów, marszałka Sejmu,
                  dramatycznym apelu Marka Edelmana w sprawie nienawiści, ksenofobii, antysemityzmu,
                  po ujawnionych przez "Gazetę" giełdowych operacjach Radia Maryja, w których
                  ojcowie z rozgłośni przetrwonili miliony złotych zebranych na ratowanie stoczni,
                  .................

he he he he he he he he !!!!!!!!!!!!!
                  bzdury !!!!!!!
                  ......bezprecedensowej reprymendzie Stolicy Apostolskiej .....kłamstwo !!!
                  listu nucjusz to Nie stolica Apostolska a jego listu nikt nie widział !!

.... ostrych listach Rady Stałej Episkopatu.... kłamstwo !!!!
                  Episkopat jako całość jeszcze się nie wypowiedział !!!!!!!!!!

.... dramatycznym apelu Marka Edelmana... he he he !!! sklerotyczny Żyd popierający
                  de facto antypolskie wystąpienia żydów na zachodzie !!!

.... w których ojcowie z rozgłośni przetrwonili miliony złotych... he he e ! to
                  pomówienie
                  które trzeba zaskarżyć sądownie !!!!!!
                  • amaciosz Re: He He ! Pobożne Życzenia ŻydoBolszewi :)))) 11.04.06, 21:04
                    To do dzieła Zbychu do dzieła udowadniaj to 90% pozostałej społeczności, która
                    już traci cierpliwość do świętojebliwego o.Rydzyka - a może ona też kłamie?

Do dzieła Zbychu do sądu a może i Ty masz w tym interes lub czarną teczkę jak
                    Tymiński? ;)))

Ośmieszasz się czy bronik o.Rydzyka?
                  • nurnii hehe...Zbyszek na prezydenta... 11.04.06, 21:17
                    ...w Tworkach...

poczujesz się tam świetnie
                    • miec.maleszka Re: hehe...Zbyszek na prezydenta... 11.04.06, 21:35
                      > nurniI PODRÓBA napisał:
                      > ...w Tworkach...
                      >
                      > poczujesz się tam świetnie

Od orginału dużo cię różni, a na pewno jąkanie w końcówce.

Orginalny NURNI jest przez jedno i
                      • nurnii a miec.maleszka to orginal czy podróba? 11.04.06, 23:14
                        znasz orginał? ciekawe skąd...
                        nie wysilaj się
                  • gdotb Re: He He ! Pobożne Życzenia ŻydoBolszewi :)))) 12.04.06, 08:47
                    jaaaaaaasne. dlatego tez NIK sprawdzi machloje uojca derektora, nie? bo to
                    pomowienia, nie?

oj, twoch pastuch (bo pasterzem tego faszysty, populisty, debila i oszoloma
                    nazwac nie moge) miejmy nadzieje w koncu trafi do wlasciwej celi,

HE HE HE
                • nurnii Sekta z Radia M. 11.04.06, 14:31
                  jest Was 15 milionów??? chyba w taki sam sposób w jaki PRL była dziesiątą potęgą gospodarczą świata...O S Z O Ł O M Y
                  • amaciosz Re: Sekta z Radia M. 11.04.06, 21:12
                    nurnii napisał:

> jest Was 15 milionów??? chyba w taki sam sposób w jaki PRL była dziesiątą
                    potęg
                    > ą gospodarczą świata...O S Z O Ł O M Y

Popieram - rozdajmy im mocherowe beretki będą mieli własną koalicję :)))
                • lmblmb Nieprawda, ja byłem pierwszy ;) 11.04.06, 18:53
                  mosiek.z.gw napisał:

> żydokomuna, lewico-kler i esbecja
                  > zastartowały kampanię nienawiści
                  > do Radia Maryja i ojca Rydzyka
                  > na niespotykaną skalę !

Nieprawda, ja byłem pierwszy ;)

> naiwnie sądząc, że można zniszczyć
                  > Dyrektora a co za tym idzie
                  > Radio słuchane przez 15 milionów Polaków !

Dlaczego RM zalezy tylko od Rydzyka? Proponuję przetrzepać finanse RM, ale samo
                  radio zostawić. Bronię wolności słowa.

> perfidiami, paszkwilami i pomówieniami !

No, tak jak Rydzyk i Unia. Całe szczęście nie udało się wsteczniakom wygrać.

> albo też doprowadzić do rozłamu Polskiego Kościoła :)))

To już Rydzyk robi.
                • jarek1977 Re: He He ! Pobożne Życzenia ŻydoBolszewi :)))) 11.04.06, 22:21
                  Radio Maryja niewygodne jest głównie dla żydowskiego syfu którego tu w Polsce
                  jeszcze troche pozostało po wojnie.Jest taki jeden zydek nazywa sie Edelman
                  który pisał aby zamknąć radio Maryja. Ja proponuje mu aby sam sie zamknął i
                  siedział cicho a jak się mu nie podoba cos to do Izraela tam bedzie mógł się
                  wypowiadac.
            • ethebor Znajdzie sie nowy temat na nagonke... 11.04.06, 11:31
              Kto pamieta o oprzednich medialnych egzekucjach:
              Herberta, ks. Jankowskiego, o. Hejmo...

leon1920 napisał:

> Już się nie mogę doczekać kiedy to nastąpi...
              > Jak go widze to mi się na wymioty zbiera
            • linke1 Re: Jak się zatopi Rydzyka to zniknie 11.04.06, 18:09
              leon1920 napisał:

======
              U mnie następują odruchy wymiotne na widok jego zdjęcia, nawet jak to zdjęcie
              jest w GW.
            • amaciosz Re: Jak się zatopi Rydzyka to zniknie 11.04.06, 20:58
              leon1920 napisał:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=40098397&a=40142333
        • jancior Odpowiedz Michalkiewicza 11.04.06, 14:58
          Nic tak nie gorszy, jak prawda - mawiał Stefan Kisielewski. I rzeczywiście.
          Kiedy w felietonie wygłoszonym na antenie Radia Maryja 26 marca br.
          poinformowałem o grudniowej wizycie w Polsce przedstawiciela izraelskich władz,
          domagającego się spacyfikowania Radia Maryja oraz o kolejnej wizycie w Polsce
          dyrektora Amerykańskiego Komitetu Żydowskiego, pana Dawida Harrisa, który 16
          marca br. domagał się realizacji żydowskich roszczeń majątkowych i uzyskał
          obietnicę, że nastąpi to "jeszcze w tym roku", Rada Etyki Mediów wydała
          oświadczenie, w którym zarzuciła mi posługiwanie się "językiem nienawiści",
          operowanie "słabo udokumentowanymi twierdzeniami" i "prymitywnymi antysemickimi
          określeniami". O co Radzie chodziło konkretnie - tego dokładnie nie wiem,
          ponieważ nie otrzymałem od niej żadnego pisma, mimo prośby złożonej
          telefonicznie znanemu mi osobiście członkowi Rady, panu red. Maciejowi
          Iłowieckiemu. Z zacytowanych przez media fragmentów dowiedziałem się, że chodzi
          m.in. o określenie "przemysł Holokaustu" i "holokaustowa industria", a także
          słowa "Judejczykowie". Rada Etyki Mediów oczywiście wie, że określenia "przemysł
          Holokaustu" czy "holokaustowa industria" są używane w książkach prof. Normana
          Finkelsteina, który zdemaskował postępowanie żydowskich organizacji nękających
          różne kraje w celu wydobycia od nich pieniędzy tytułem "odszkodowań" za
          wymordowanie Żydów przez Niemców, ale daje do zrozumienia, że "co wolno
          wojewodzie, to nie tobie smrodzie". Pan prof. Finkelstein może sobie mówić i
          pisać, jak mu się tam akurat podoba, bo jego o "antysemityzm" oskarżyć
          niepodobna, ale już Stanisławowi Michalkiewiczowi - wara. Kładę to na karb
          nadgorliwości członków Rady Etyki Mediów, bo najwyraźniej nie zdaje sobie sprawy
          z tego, iż w ten sposób przyznała się do stosowania kryteriów rasowych w
          dozowaniu wolności słowa. Stwarza to oczywiście mimowolny efekt komiczny, na
          który nic już oczywiście poradzić nie mogę.
          Zresztą nie jedyny i nie tylko z tego powodu. Rada Etyki Mediów napiętnowała
          również użycie przez mnie określenia "Judejczykowie", jako "antysemickiego", a
          pewnie też i "nienawistnego". Jak oskarżać, to oskarżać! Tymczasem określenie
          "Judejczykowie" to cytat z wiersza... Juliana Tuwima. Otóż Tuwim pisał kiedyś,
          jak to rozmaici poeci napisaliby wierszyk "Nie rusz Andziu tego kwiatka,/ róża
          kole, rzekła matka / Andzia mamy nie słuchała / ukłuła się i płakała". Więc
          Adolf Nowaczyński, zdaniem Tuwima, napisałby tak: "Gdy Czech żelazem pracuje i
          stalą, / To u nas kwitną złotych śnień ogrójce / Płodzą się poezjanci i
          przemysłobójce / Judejczykowie falą na nas walą..." i tak dalej. No proszę!
          Julian Tuwim, jako prekursor "języka nienawiści"! A to ci dopiero siurpryza! A
          przecież ten utalentowany poeta pisał wiersze, które Rada Etyki Mediów ze
          strachu pewnie spaliłaby przed przeczytaniem. Np. wiersz pod tytułem "Bank":
          "Jak czarne włochate kulki / Po banku toczą się srulki. / Skaczą, skaczą nad
          biurkiem / targuje się srulek ze srulkiem. / Srulek srulkowi uległ / i biegnie
          do kasy srulek. / Liczy drżącymi palcami / i zmyka przed srulkami / W
          klubzeslach z dala od kasy / siedzą srule grubasy. / Srulki z uśmiechem lubym /
          kłaniają się srulom grubym. / A w głębi - w ciszy - wielki jak król / Duma sam
          główny Srul".
          Kiedy Tuwim to pisał, Polska była wolna również w tym znaczeniu, że nie pojawiły
          się w niej żadne samozwańcze guwernantki, uważające się za uprawnione do
          dyktowania ludziom, jak im wolno myśleć i mówić, a jak nie. "Jeszcze się przed
          cenzorskim nie trzęsły obliczem łazienkowskie satyry, śpiewając z Kudliczem".
          Dlatego kultura stworzona w okresie międzywojennym, właśnie dzięki swojej
          autentyczności, jest dla nas niedościgłym wzorem również i dzisiaj.
          Ale przecież - powiedzmy sobie szczerze - Radzie Etyki Mediów nie chodzi ani o
          kulturę języka, ani o prawdę. Zarzuca mi np. że moje stwierdzenia są "słabo
          udokumentowane". A przecież piszę o sprawach powszechnie znanych z prasy
          polskiej i zagranicznej! Nie jest żadną tajemnicą, że w 1994 r. na skutek
          kontrolowanego przecieku do amerykańskiej prasy listu ośmiu wpływowych polityków
          do ówczesnego sekretarza stanu Warrena Christophera dowiedzieliśmy się, iż jeśli
          Polska nie zadośćuczyni roszczeniom żydowskim, to być może będzie musiała
          pożegnać się z nadziejami na członkostwo w NATO. Nie jest żadną tajemnicą, że w
          kwietniu 1996 roku pan Izrael Singer, ówczesny sekretarz Światowego Kongresu
          Żydów zagroził, że jeśli Polska nie zadośćuczyni żydowskim majątkowym
          roszczeniom prywatnym, to "będzie upokarzana na arenie międzynarodowej". Nie
          jest żadną tajemnicą, że akty takiego "upokarzania" miały miejsce. Nie jest
          żadną tajemnicą, że już w trzy dni po akcesyjnym referendum w 2003 r. pojawił
          się w Polsce pan Harris i w towarzystwie ambasadora USA odwiedził premiera
          Millera i prezydenta Kwaśniewskiego, domagając się realizacji "rekompensat". Nie
          jest żadną tajemnicą, że szacunkowa kwota tych roszczeń oscyluje koło 60 mld
          dolarów. Jaka zatem "dokumentacja" zadowoliłaby Radę? Czy mam jeszcze narysować
          obrazek?
          W swoim felietonie nazwałem pana Singera naszym "wrogiem". To jest określenie
          ścisłe. Pan Singer w 1996 r. wypowiedział Polsce, a właściwie nie tyle Polsce,
          co Narodowi Polskiemu wojnę psychologiczną, której stawką jest międzynarodowa
          reputacja naszego narodu. W języku polskim, nie w żadnym "języku nienawiści",
          każdego, kto Polsce wypowiada wojnę, nazywa się "wrogiem", a jakieś bardziej
          pieszczotliwe określenia mogłyby się nasunąć chyba tylko w jakimś ostrym ataku
          żydofilii.
      • felinecaline Re: Panie Lizut: proponuje nowy temat 11.04.06, 15:33
        I Ty jestes wsrod tych "nielicznych" poslugujac sie jej forum.
      • lmblmb Zmień gazetę, jeśli temat nie ten 11.04.06, 18:52
        > Zajmijcie sie sobą chłopaki i drogą jaka przeszła GW - od narodzin, których
        > akuszerem był caly narod po stan dzisiejszy, gdy jako biznes służy nielicznym.

Nieprawda w stylu RM. Agora nie jest prywatną spółką, a publiczną. Jeśli masz
        problem, to kup akcje Agory i wpływaj na Gazetą Wyborczą.

> Przyznacie chyba, że start był wyjatkowo komfortowy.

Każdemu takiego życzyć! Nie trzeba jednak należeć do narodu wybranego, żeby
        zrobić dobry interes. Trzeba przede wszystkim chcieć. A z chęcią u Polaków to
        tak różnie. Niedługo długi łykend, znowu wakacje....
    • japoeta1 Re: Ojciec Michnik ciągle walczy 11.04.06, 07:18
      panie Lizus, nie popadaj pan w ekstaze
      to ubecka nagonka przeszła w 2-gą fazę
      • pantanal Spisek Hitlerjugend i UB? 11.04.06, 07:21
        Czy tak, panie jawierszokleto?
        • japoeta1 Re: Spisek Hitlerjugend i UB? 11.04.06, 07:31
          pantanal napisał: Spisek Hitlerjugend i UB?
          > Czy tak, panie jawierszokleto?

dla przygłupów wszystko jest możliwe,
          gdy bierzesz prochy nie popijaj piwem
          • dzieciatko_o_dyrektora Re: Spisek Hitlerjugend i UB? 11.04.06, 07:35
            A co pali swiety grzyb ?
          • zgodnik1 Judasz Hejmo--przyjaciel złodziei z Radia M. !! 11.04.06, 09:34
            Rydzyk i KróL pokazali wielką pogardę dla Jana Pawła II..komitywa ze zdrajcą
            Hejmo, jest na to żywym dowodem!.. wszyscy co popierają Rydzyka, opluwają
            poamięc naszego ukochanego Papieża...Rydzyk i Król ..! do Piekła!!!!
            • ted1951 Judasz Hejmo--przyjaciel złodziei z Radia M. 11.04.06, 09:44

Pofolguj sobie, zgodnik1! O tym kto do piekła na szczęście decyduje Pan Bóg
              a nie ludzie! Nie wiemy nawet, czy Judasz został potępiony a co tu dopiero
              mówić o ojcu Hejmo.
              Nie sądźcie abyście nie byli sądzeni!
              Miłuj nieprzyjaciela swego jak siebie samego!
              • ethebor Re: Judasz Hejmo--przyjaciel złodziei z Radia M. 11.04.06, 11:34
                Co tam Pan Bóg! GW juz potepila kogo trzeba.

ted1951 napisał:

>
                > Pofolguj sobie, zgodnik1! O tym kto do piekła na szczęście decyduje Pan Bóg
                > a nie ludzie! Nie wiemy nawet, czy Judasz został potępiony a co tu dopiero
                > mówić o ojcu Hejmo.
                > Nie sądźcie abyście nie byli sądzeni!
                > Miłuj nieprzyjaciela swego jak siebie samego!
      • ted1951 Ojciec Rydzyk ciągle walczy 11.04.06, 07:25

..."szatan jest jak lew ryczący, który szuka wciąż aby kogoś pożreć"...
        /św. Paweł/
        Coż więc w tym dziwnego, że ten człowiek wciąż walczy? Wykonuje robotę swego
        szefa.
        Mam nadzieję na, że miarka już się obecnie przebrała i na czele tak
        potrzebnego ludowi bożemu Radia Maryja stanie teraz wreszcie Katolik.
        • niedowiarek1 Re: Ojciec Rydzyk ciągle walczy 11.04.06, 07:38
          Szatan,szatanem,ale jeśli jest się szarlatanem to co innego.
          Armia Taty Rydzyka jest waleczna,
          Ale zapomniał,co to jest broń obosieczna.
          Już nie warto inwestować w moherowe berety,
          Koniec Uzupatora jest bliski,niestety.
      • dzieciatko_o_dyrektora Re: Ojciec Michnik ciągle walczy 11.04.06, 07:34
        japoeta1 napisała:

> panie Lizus, nie popadaj pan w ekstaze
        > to ubecka nagonka przeszła w 2-gą fazę
        O k___a , mohery panikuja :) . Niedlugo Benka nazwa UBekiem .
        • niedowiarek1 Re: Ojciec Michnik ciągle walczy 11.04.06, 07:50
          jakoś tam poeta.Dawno temu jak stonka nas dopadła.

>Mały ,głupi jeszcze byłem,
          >w imperialistów z zachodu uwierzyłem.
          >Teraz troche lat mi przybyło,
          >ale widzę,że w sprawie spychologii nic się nie zmieniło.

>Prawda,prawda w oczy kole,
          >lecz trudno ją usłyszeć,tam na ambonie.
          >Tam tylko fałsz,obłuda i zakłamanie,
          >Finito,poczekać warto,hehehe bo tak się stanie.
    • zywot Ojciec Rydzyk ciągle warczy 11.04.06, 07:26
      • japoeta1 Re: Ojciec Michnik ciągle warczy 11.04.06, 07:40
        Ojciec Michnik ciągle jeszcze warczy
        ale na Polaków może to nie starczyć!
        • ted1951 jawierszokleta1 też! 11.04.06, 07:50

Czytając wpisy na forum GW widzę, że niejaki "jawierszokleta1" ciągle
          warczy. Dziwi mnie, że wciąż jeszcze ma ochotę czytać GW! To nielogiczne.
          Przecież istnieje "Nasz Dziennik"!
          • japoeta1 Re: jawierszokleta1 też! 11.04.06, 07:59
            ted1951 napisał:
            > Czytając wpisy na forum GW widzę, że niejaki "jawierszokleta1" ciągle
            > warczy. Dziwi mnie, że wciąż jeszcze ma ochotę czytać GW! To nielogiczne.
            > Przecież istnieje "Nasz Dziennik"!

otóż powiem ci w sekrecie mój ty tedzie drogi,
            że żadna gazeta nie zastąpi ci rozumu, niebogi!
            • ted1951 jawierszokleta1 też! 11.04.06, 09:33

jedyne na co stać jawierszokletę1 to wierszoklecenie bez sensu. Ten typ tak
              ma. Zero rozumu = zero argumentów. Czysta propaganda, jak Majakowski.
              • nurnii nie przesadzaj 11.04.06, 20:09
                Majakowski co by nie mówić pisał wiersze, a japoeta1 to po prostu głąb...ani sensu, ani rymu.
                • miec.maleszka Re:podróba 11.04.06, 21:36
                  nędzna
                  • nurnii nędzna maleszka? 11.04.06, 23:20
                    no i jeszcze miec...
                • ted1951 nie przesadzam! 12.04.06, 07:27

Majakowski był poetą który pisał wiersze na polityczne zamówienie
                  komunistycznej partii ZSRR. Jawierszokleta1 jest wierszokletą wierszoklecącym
                  na zamówienie polityczne jedynie słusznej partii czystego dobra. Nie widzę
                  różnicy! Róznicę w poziomie "twórczości" obydwu panów oddaje nazwanie
                  Majakowskiego poetą a tego drugiego wierszokletą czyli nieudolnym wyrobnikiem.
          • amaciosz Re: jawierszokleta1 też! 11.04.06, 21:41
            ted1951 napisał:

>

Tjaaa i telewizja trwaaaam :))))))))))
          • amaciosz Re: jawierszokleta1 też! 11.04.06, 21:41
            ted1951 napisał:

>

Tjaaa i telewizja trwaaaam :))))))))))
        • aquarius12 Ojciec Michnik też ma swoich szefów 11.04.06, 08:51
          Ojciec Rydzyk wykonuje polecenia swoich szefów, ojciec Michnik swoich. Ot, taka
          praca. Każdy robi co mu każą.
          • ted1951 Ojciec Michnik też ma swoich szefów 11.04.06, 09:35

Michnik, to już racej walczy o przeżycie niż wykonuje czyjeś polecenia! Cóż,
            życie jest tylko jedno, a zdrowie w IV RP to luksus.
    • jerzy.zywiecki Re: Ojciec Rydzyk ciągle walczy 11.04.06, 07:45
      O.Rydzyk jest dla Kościola poważnym problemem,o którym nie chce się glośno
      mówić.Jest jak na duchownego niepokornym,zadufanym i wchodzącym co raz mocniej
      w schizmę,bardzo grożna dla kościoła.Pokazuje też że można się nie liczyć i nie
      słuchać przełożonych.Dla wielu osób w Polsce jest on ważniejszy niż obecny
      papież Benedykt XVI.
      • amaciosz Re: Ojciec Rydzyk ciągle walczy 11.04.06, 21:44
        jerzy.zywiecki napisał:

> O.Rydzyk jest dla Kościola poważnym problemem,o którym nie chce się glośno
        > mówić.Jest jak na duchownego niepokornym,zadufanym i wchodzącym co raz
        mocniej
        > w schizmę,bardzo grożna dla kościoła.Pokazuje też że można się nie liczyć i
        nie
        >

zagramy w jaka to melodia? :))) ... a przyjdzie czas na ciebieee ;))) ...
        > słuchać przełożonych.Dla wielu osób w Polsce jest on ważniejszy niż obecny
        > papież Benedykt XVI.
    • wmp1234 Gazeta wyborcza do likwidacji? 11.04.06, 08:08
      Od lat w Gazecie ukazuja sie antypolskie i antykatolickie artykuły. Szarga sie
      świetości. Nie szanuje uznanych Polaków w kraju i zagranicą np. Moskala i
      Kobylańskiego (obaj w końcu wybierani wielokrotnie przez organizacje polonijne).
      Ciagłe angazowanie sie w politykę. Brak obiektywizmu i neutralności w sporach
      ideologiczno-politycznych.
      Obcy kapitał przejmuje wydawnictwo zbudowane na bazie zrywu solidarnosciowo-
      niepodległosciowego przełomu lat osiemdziesiątych i dziewięcdziesiatych.
      Itd., itp.
      Najwyższy więc czas zlikwidować tę ostoję zła i demoralizacji jaką stała sie
      Gazeta Wyborcza.
      To nie zwykły tylko żart, to propagandowy styl Gazety Wyborczej w artykule p.
      Lizuta.
      Zgodnie z postulatami GW to nie rynek i czytelnicy mają decydować o wyborze
      gazety do czytania, radia do słuchania i telewizji do ogladania.
      Naród bowiem jest tak durny, ze tylko wielce oswieceni mają namaszczenie aby o
      tym decydować.
      Polska demokracja polegac więc ma w praktyce na akceptacji przez tzw. masy,
      woli i wizji, tzw. elit i salonów?
      Nasz krajowy liberalizm zrzuca swoją maskę? Wolno wszystko, ale najpierw "My"
      musimy wyrazić przyzwolenie?
      Ciekawa praktyka i jak widać dla niektórych czytelników GW dosyć atrakcyjna.
      Czy ktoś wie jak załapać sie do tych lepszych? Może i ja się zapiszę.
      • ted1951 "Gazeta wyborcza do likwidacji" 11.04.06, 09:39

wmp1234 napisał, cytuję: "najwyższy więc czas zlikwidować tę ostoję zła
        demoralizacji jaką stała się GW". Czyli co proponujesz: obóz koncentracyjny,
        rozwałkę pod ścianą czy zsyłkę do łagru na Sybir?
        • wmp1234 Rozbawiłeś mnie trochę - dziekuję. 11.04.06, 10:42
          Ale gdybyś to jednak napisał na serio, to mam wielką prosbę.
          - Bądź uprzejmy (uprzejma) i przeczytaj jeszcze przynajmniej jedno zdanie (te
          następne).
          Pozdrawiam.
        • 18261826www Dziekuje Gazecie Wyborczej za prawde o Rydzyku 11.04.06, 14:40
          Piszcie prawde, cala prawde i tylko prawde!Prawda zwyciezy!!!
        • amaciosz Re: "Gazeta wyborcza do likwidacji" 11.04.06, 21:47
          ted1951 napisał:

>
          > wmp1234 napisał, cytuję: "najwyższy więc czas zlikwidować tę ostoję zła
          > demoralizacji jaką stała się GW". Czyli co proponujesz: obóz koncentracyjny,
          > rozwałkę pod ścianą czy zsyłkę do łagru na Sybir?

... on jest głosem świętojebliwego powiada nam zaprawdę mówię wam prawdę a
          grzeszników czyli w przenośni czytających GW chce wysłać do spowiedzi wprost do
          świętojebliwego o.Rydzyka ... :)))

... a może to on jest tym wybrańcem? :)))
    • katolik_polski1 [...] 11.04.06, 08:27
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • mar9910 Re: Lizut rzucil sie na swietego papieza ! 11.04.06, 09:43
        czytam stare posty i mam wrażenie że w wszyscy macie problemy z rozumieniem
        tekstu który czytacie
        • ted1951 Lizut rzucil sie na swietego papieża 11.04.06, 09:47

...jak większość polityków w Polsce! Ryba psuje się od głowy!
    • halfliner Wygląda na to że hierarchiczny KK jest w stanie 11.04.06, 08:28
      • halfliner rozkładu. 11.04.06, 08:28
    • rs_gazeta_forum Re: Ojciec Rydzyk ciągle walczy 11.04.06, 08:40
      tppiotr napisał:
      > O.Rzydzyk. Kiedy przestanę o nim słuchać i czytać ?.

Jeśli będziesz słuchał i czytał, to nigdy - zawsze się jakiś wódz moheru
      znajdzie, bo natura próżni nie lubi. A sam moher jest niezniszczalny.
      Ale co ja Ci będę odpowiadał na pytanie, które jest tylko okrzykiem rozpaczy!
    • katolik_polski1 Spytajcie o holocaust Pinkelsteina 11.04.06, 08:48
      To on jako zyd nazwal organizacje zydowskie
      przeciebiorstwem holocaust.
      Cala ksiazke napisal o przekretach wspolbraci.
      Pan poczyta panie Lizut !
    • europejczyk6 Anetene wysadzic w powietrze... 11.04.06, 09:04
      Budnyki zajac, a te swienie Rydzyka, wyslac do Putina na biala niedzwiedzie, a
      jezeli babcie w mocherowych beretach maja jakis problem, moga jechac razem z
      nim!!!
      Ten debil, psuje tylko nasz obraz w kraju i za granica. Oszust, zlodziej i
      psychopata!
      Cale szczescie, ze zaczyna sie wokól tego bandyckiego radia cos dziac, mam
      nedzieje, ze ze skutkiem.
      • jama314 A "europejczyka6" najlepiej zdematerializować 11.04.06, 10:06
        Oto obraz "europejczyka" reprezentującego "otwarty", niezakłamany, tolerancyjny
        światopogląd, nacechowany miłością do bliźniego. Takie właśnie indywidua, są
        najlepszym dowodem na to, że Radio Maryja jest niezbędne, aby nas przed takimi
        osobnikami przestrzegać i aby ich na salony i do rządzenia nie dopuścić, bo taki
        "wejdzie i na środku się wyrobi". To tacy jak "europejczyk6" są spadkobiercami
        idei "ostatecznego rozwiązania kwestii żydowskiej" Hitlera. Obyśmy tego nie
        musieli kiedyś doświadczyć. Najlepiej takich trzymać w chlewie, słabo karmić i
        nie dać szansy głoszenia poglądów, bo przynoszą wstyd nie tylko GW ale i
        gatunkowi ludzkiemu!
        • europejczyk6 A "europejczyka6" najlepiej zdematerializować 11.04.06, 12:37
          Ty sie licz ze slowami biedny polaczku, bo cie kupie jak niewolnika i wysle
          razem z twoim knurem rydzykiem na syberie!!!!
          • jama314 No i wszystko jasne... 11.04.06, 17:09
            Rozumiem, tatuś{?) ma w tej branży duże doświadczenie, zdobyte zapewne po roku
            1939 w Jedwabnem? No, ale potem wypracowano dużo bardziej efektywne sposoby.
            "Europejczyk6" nie słyszał? Strzał w tył głowy, wystarczy popytać kumpli, opowiedzą.
      • lmblmb Re: Anetene wysadzic w powietrze... 11.04.06, 18:55
        > Ten debil, psuje tylko nasz obraz w kraju i za granica. Oszust, zlodziej i
        > psychopata!
        > Cale szczescie, ze zaczyna sie wokól tego bandyckiego radia cos dziac, mam
        > nedzieje, ze ze skutkiem.

Dobrze gadasz, tylko 1) anteny są własnością TP SA (jakiegoś odłamu), 2) moher
        nie przez ce cha.
    • katolik_polski1 Zorganizowac pikiete pod redakcja GW 11.04.06, 09:22
      Trzeba pokazac kto w Polsce rzadzi!
      Polacy czy farbowancy !
      Zadanie dla moherowych beretow !
      • mar9910 Re: Zorganizowac pikiete pod redakcja GW 11.04.06, 09:46
        katolik_polski1 napisał:

> Trzeba pokazac kto w Polsce rzadzi!
        > Polacy czy farbowancy !
        > Zadanie dla moherowych beretow !

a c to znaczy "farbowancy", chyba z tego zacietrzewienia klawisze ci się pomyliły!!
      • nurnii Możesz pokazać co tylko chcesz... 11.04.06, 13:30
        ...ekshibicjonisto
      • nurnii nie kłap paszczą tylko zorganizuj protest... 11.04.06, 14:43
        ...przeciwko...
        pośmiejemy się z ciebie, a zreszta tchórzem jesteś i tylko kłapiesz
    • zgodnik1 lze_elyta_zgw..zawsze dziewica,zgwałcona przez ... 11.04.06, 09:28
      "elyty"..
    • mietek01 Re: Ojciec Rydzyk ciągle walczy 11.04.06, 09:31
      Czy w Polsce brak pługów siedmioskibowych?
      • mar9910 Re: Ojciec Rydzyk ciągle walczy 11.04.06, 09:53
        okropne jest to że "mocherowcy" są aż tek zaślepieni że dadzą sie pokroić za
        swojego pana i władcę, a tak naprawde to niby katolickie radio uczy tylko
        nienawiści i braku tolerancji. my jesteśmy dobrzy a cała reszta won.
        czy tego uczył chrystus?
    • jacek230 Prawda jest taka, ze czesc biskupow dzieli poglady 11.04.06, 09:57
      • jacek230 Prawda jest taka, ze czesc biskupow dzieli poglady 11.04.06, 10:02
        Rydzyka i chroni go z tych wlasnie powodow. Nie da sie dalej ukrywac, ze czesc
        episkopatu ma skrajne poglady polityczne, jest konserwatywna i antysemicka do
        bolu wbrew zaleceniom Soboru Watykanskiego II. Ci biskupi sa wrogami
        postanowien soborowych, ale nie moga tego powiedziec otwarcie, bo to pachnie
        schizma. A dlaczego sa przeciw? Bo traca pozycje autorytetow narzuconych sila
        urzedu, a nie sa w stanie zapracowac na swoj prawdziwy autorytet. I tak to
        miernota broni sie przed zejsciem ze sceny.
    • matrioszka25 Rydzyk nie musi nic robic-jego pozycja jest 11.04.06, 10:02
      niezagrozona. Nieudla sie niektorym zniszczyc Jankowskiego, tym bardziej nie uda sie Rydzyka, reprymenda z Watykanu, co ma Watykan do wolnosci mediow w Polsce? Co maja do rzeczy spekulacje na gieldzie, ktory powiedzial ze Rydzykowi nie wolno korzystac z demokratycznych praw uczestniczenia w wolnym obrocie pieniadza. Ze sie przespekulowal? nie kazdy ma dobrych znajmych w NBP, ktorzy informuja rozne korporacje, jakie sa zamierzenia NBP na przyszlosc, a przez to umozliwiaja kolosalny interes dla zaprzyjaznionych.

Rydzyk i RM jako niezalezne media, musza pozostac na rynku polskim, jako przeciwaga dla antyslowianskich mediow korzystajacych z szerokich koneksji w Polsce i obawiaja sie zdrowej polskiej konkurencji, a nagonka na Imperium Rydzyka, histeria okreslonych mediow, potwierdzaja ta teze.

• ethebor Re: Rydzyk nie musi nic robic-jego pozycja jest 11.04.06, 11:42
        Akurat sie zgodze. Gral na gieldzie: przeciez rzad sam zacheca do tego
        obywateli. Gral nieudolnie: nie on tylko koncesjonowani profesjonalisci ktorym
        zaufal. Sam stracilem na zakupie i sprzedazy swiadect idzialowych (na szczescie
        tak niewielu zeby sie tym przejmowac), mam sie podac o sadu o niegospodarnosc?
        A w temacie swiadect udzialowych to raczej dostrzegam kompromitacje
        zaproponowanego przez panstwo modelu powszechnej prywatyzacji.
        Wielu ludzi ofiarowalo je RM rowniez dlatego ze byly dla nich praktycznie
        bezwartosciowe.

matrioszka25 napisała:

> niezagrozona. Nieudla sie niektorym zniszczyc Jankowskiego, tym bardziej nie ud
        > a sie Rydzyka, reprymenda z Watykanu, co ma Watykan do wolnosci mediow w Polsce
        > ? Co maja do rzeczy spekulacje na gieldzie, ktory powiedzial ze Rydzykowi nie w
        > olno korzystac z demokratycznych praw uczestniczenia w wolnym obrocie pieniadza
        > . Ze sie przespekulowal? nie kazdy ma dobrych znajmych w NBP, ktorzy informuja
        > rozne korporacje, jakie sa zamierzenia NBP na przyszlosc, a przez to umozliwiaj
        > a kolosalny interes dla zaprzyjaznionych.
        >
        > Rydzyk i RM jako niezalezne media, musza pozostac na rynku polskim, jako przeci
        > waga dla antyslowianskich mediow korzystajacych z szerokich koneksji w Polsce i
        > obawiaja sie zdrowej polskiej konkurencji, a nagonka na Imperium Rydzyka, hist
        > eria okreslonych mediow, potwierdzaja ta teze.
        >
        • antykagan Re: Rydzyk nie musi nic robic-jego pozycja jest 11.04.06, 20:35
          ethebor napisał:

> Akurat sie zgodze. Gral na gieldzie: przeciez rzad sam zacheca do tego
          > obywateli. Gral nieudolnie: nie on tylko koncesjonowani profesjonalisci ktorym
          > zaufal. Sam stracilem na zakupie i sprzedazy swiadect idzialowych (na
          szczescie
          > tak niewielu zeby sie tym przejmowac), mam sie podac o sadu o niegospodarnosc?
          > A w temacie swiadect udzialowych to raczej dostrzegam kompromitacje
          > zaproponowanego przez panstwo modelu powszechnej prywatyzacji.
          > Wielu ludzi ofiarowalo je RM rowniez dlatego ze byly dla nich praktycznie
          > bezwartosciowe.
          >

Twoja głupota i cynizm są niezmierzone. Nie wiesz, że o. Malwersant okradł
          ludzi ze świadectw, które przysyłali mu na wykup Stoczni Gdańskiej, a potem
          utopił kilka-kilkanaście milionów na giełdzie? Jakim prawem ta menda grała na
          giełdzie nie swoimi pieniędzmi? W tym samym czasie powiedział wyrzuconym z
          pracy w Stoczni Gdańskiej ludziom, którzy często nie mieli za co przeżyć,
          że "nie da im, bo wszystko przeżrą", a sam otaczał się w luksusie i zbytku.
          Próbował kupić też maybacha, nawet nim jeździł, ale zrobił się za duży szum i
          zrezygnował. Swołocz ostatniej kategorii.
    • cynik9 Rydzyk walczy a rzad RP sie kompromituje 11.04.06, 10:37
      Papiez jest autorytetem. Jego ostatnie upomnienie Kosciola w Polsce by zrobil w
      koncu cos z Radiem Maryja jest szeroko komentowane w prasie europejskiej jako
      wyjatkowe. Wielu co sie zbytnio Polska nie interesowalo teraz zaczyna zwracac
      uwage i utorzsamiac ja przede wszystkim z RM i jego linia.

Ten negatywny rozglos na poziomie europejskim Radiu Maryja na pewno nie
      zaszkodzi... Nie wiem natomiast czy wielu zdaje sobie sprawe jak bardzo
      kompromituje on rzad polski, ktory zrobil z tej rozglosni swoja glowna tube
      propagandowa i udzialem czolowych swych politykow firmuje kontrowersyjne tresci
      na jej antenie.
      • wmp1234 Uprzejmie donoszę, że... 11.04.06, 11:00
        Zaobserwowałem, że ten rząd również w taki sam sposób kompromituje się
        wystepując na łamach i falach róznych innych gazet, rozglośni radiowych i
        telewizyjnych, firmując także ich kontrowersyjne treści (któż jest bez winy
        niech pierwszy rzuci oskarżeniem).
        Wydaje sie więc pozytecznym aby ustalić, które media są jedynie słuszne i nie
        kontrowersyjne a w pozostałych zabronić wystepowania.
        Jakie to proste i skuteczne rozwiazanie.
        Drugi pomysł byłby bardziej negatywny - ustalić te nieprawomyslne tworząc tzw.
        czarną listę. Ale te rozwiazanie mi sie nie podoba. Za bardzo trąci cenzurą.
        A przecież chyba wszyscy walczymy o wolność słowa?
        • cynik9 Re: Uprzejmie donoszę, że... 11.04.06, 12:57
          wmp1234 napisał:

> Zaobserwowałem, że ten rząd również w taki sam sposób kompromituje się
          > wystepując na łamach i falach róznych innych gazet, rozglośni radiowych i
          > telewizyjnych, firmując także ich kontrowersyjne treści (któż jest bez winy
          > niech pierwszy rzuci oskarżeniem).

Nie wiem czy i jak rzad kompromituje sie w innych mediach. Ale o ile to czyni to
          nie w miejscu prominentnie eksponowanym papieska krytyka oraz
          rozpowszechniajacym tendencje antysemickie, ktore przez reszte Europy sila
          rzeczy kojarzone sa z wystepujacymi tam politykami.
    • mefeusz Profesor Ratzinger 11.04.06, 12:42
      Najwyrazniej agent Hejmo nie odnotowal, że Karol Wojtyla w momencie wyboru na
      papieza posiadal tytul profesora zwyczajnego.
    • kwakwa11 Niedlugo odejdzie Rydzak, bedziesz mial cisze 11.04.06, 13:05
      o nim. Jak o Jankosiu pedalku.
    • apropag Re: Ojciec Rydzyk ciągle walczy 11.04.06, 13:08
      Z calym szacunkiem do ludzi ktorzy zaangarzowani sa w dzialanosc Radia Maryja.
      Proponuje by Episkopat Oraz Ojcowie Redemptorysci Zastanowili sie nad tym by
      Dzialanosca tego radja zajal sie "Krakowski Instytut Jakosci". Nie jest to
      instytucja religijna, lecz specjalisci ktorzy w tym instytucie pracuja potrafia
      myslec logicznie i tak ustawic dzialanosc Radja by uniknac "idjotyzmow"
      finansowych,i moralnych.
    • chris12 Ojciec Rydzyk, karykatura osoby duchownej 11.04.06, 13:18
      Ten patafian odkrywa całą polską nijakość, zakłamaną religijność i chamskość
      sceny politycznej.
      • 18261826www Obrona kosciola kat. to walka z sekta Rydzyka!!! 11.04.06, 14:29
        Nasza religia opiera sie na fundamencie dziesieciu przykazan, jest to religia
        ?aski i mi?osierdzia.
        Sekta rydzyka opiera sie na klamstwie,rasizmie i nienawisci.Najdobitniej o tym
        swiadcza agenci Rydzyka wystepujacy na forum GW.
    • nurnii Ty wchodzisz bez mydła Rydzykowi 11.04.06, 14:41
    • wielki.manipulator Re: Ojciec Rydzyk ciągle walczy 11.04.06, 15:53
      Na ile te spekulacje "Wyborczej" są prawdziwe nie podejmuję się nawet
      domniemywać.
      Wygląda to bardziej na pobożne życzenia tegoż środowiska niż na
      zakres faktycznych możliwych zmian. A może sam Nadredaktor Michnik ma
      zwyczajną ochotę
      wcielić się w Czcigodnego "Brata" Dyrektora? wszak ma doświadczenie
      medialne, a jakże.
      No i można było by połączyć oba koncerny
      tworząc super trust...Słowem zamienił stryjek siekierkę na kijek!
      Czapajew
    • kropekus Trzymaj sie Rydzyk! Nie daj sie "wybiorczej"! 11.04.06, 16:10
      polaczki jak zwykle.... sami sobie noge podstawiaja i nie wiedza po ktorej
      stronie stanac. wyznawcy adasia:-))))
      • nurnii debilu, wiesz kto nazywał nas polaczkami? 11.04.06, 17:41
        ...nie wiesz, boś głupi...nie naduzywaj tego zwrotu bo bluznisz
        • kropekus wszystko jedno...i pewnie mial racje. 11.04.06, 18:17
          polacy nie odgryzaja sobie nogi na ktorej stoja..pacanie. a polaczki i
          owszem...:-))
          • nurnii No jednak debil... 11.04.06, 20:03
            szkoda z Tobą gadać głąbie
            • kropekus uwazaj szczeniaku bo sie cumlam zadlawisz:-)) 11.04.06, 20:19
              • nurnii szczeniaku? pomieszało Ci się w głowie... 11.04.06, 21:01
                ...weż tabletki...tak będzie lepiej
                i idż już spać.
    • przyladek.dobrej.nadziei Re: Ojciec Rydzyk ciągle walczy 11.04.06, 17:19
      Na Wyspach Kanaryjskich? :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka