Dodaj do ulubionych

"Solidarność": Leppera nie popieraliśmy

15.04.06, 08:13
Widzialy galy co braly . Teraz to mozecie sie pomodlic do swietego grzyba .
Obserwuj wątek
    • zgodnik1 to już nie jest prawdziwa "Solidarność" to.... 15.04.06, 09:12
      to zbiorowisko wzajemnej adoracji, coś jak sekta Rydzyka!.. pilnują tylko
      własnych interesówi stółków...
      • przemjod [...] 15.04.06, 10:31
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • wrojoz Re: __nóżki kaczuszki coraz bardziej gliniane... 15.04.06, 12:27
          Rydzyk i Kaczyński psują Polskę.
          • zkyc Re: __nóżki kaczuszki coraz bardziej gliniane... 15.04.06, 14:10
            Autor: wrojoz
            napisał:

>Rydzyk i Kaczyński psują Polskę.

Chyba chcialeś napisać, że Rydzyk i Kaczyński pisują Polskę!:)
            To jest bardziej zgodne z otaczającą nas rzeczywistością polityczną i niestety
            coraz bardziej widoczną rzeczywistością gospodarczą;(

• seawolfie [...] 15.04.06, 17:55
    • gromek1 Re: "Solidarność": Leppera nie popieraliśmy 15.04.06, 09:33
      Zachwycony nową koalicja nie jestem - zapewnia przewodniczący "S". Zaraz się
      jednak pociesza: - Przeżyłem premiera Oleksego i Millera, więc nic gorszego
      mnie już chyba nie spotka.

Oj naiwny, naiwny naiwny. Z wypowiedzi Polaczka wynika, że Nowi mają Was
      głęboko w d...e
      • gromek1 Re: "Solidarność": Leppera nie popieraliśmy 15.04.06, 09:34
        Autopoprawka. Nie Polaczka, a Pietrasza
        • kowal75 Re: "Solidarność": Leppera nie popieraliśmy 15.04.06, 09:45
          moze to nawet i leppiej ze ta koalicja powstala, bo to kolejny
          gwozdz do politycznej trumny PIS. we wrzesniu wsrod elektoratu
          tej partii zostanie tylko rydzykowa sekta.
          • piss-on-pis4 Ciszej nad tą trumną 15.04.06, 11:05

Niech nam ten głupawy PiS spoczywa w pokoju!

Alleluja!!!
            • jacek230 Niech spoczywa... 15.04.06, 11:12
              tylko, ze Kaczory zanim padna jeszcze sporo nakasza. Hitler tez wygladal na
              poczatku na nieszkodliwego wariata. Nie twierdze, ze Kaczory poprlnia takie
              zbrodnie, ale za pyski wezma wielu i co gorsza doprowadza Polske na skraj
              upadku gospodarczego, bo dzis nie mozna gospodarka recznie sterowac tak jak oni
              sobie wymarzyli. Osmiesza tez Polske i Polakow za granica. Juz na Zachodzie
              Polska uchodzi za dziwolaga rzadzonego przez szalonych blizniakow i smutnego
              Kazia-homofoba. Jesli o to chodzilo elektoratowi PiS, to udalo sie w 100
              procentach. Z Lepperem uda sie do n-tej potegi.
              • konread Re: Niech spoczywa... 15.04.06, 11:51
                SLD przynajmniej tylko nas straszyło Lepperem... PIS widać postanowiło użyć to
                oręże pomimo że poprzedni właściciel był czerwony i głosił do niedawna że
                Samoobrona powstała z agentów SB.
                A Solidarność dopiero się obudzi w pełni jak nam zacznie wzrastać bezrobocie,
                dzięki pomysłom nowego wice.
              • gromek1 Re: Niech spoczywa... 15.04.06, 12:02
                Rest in PIS
      • jola_z_dywit Solidarność SBeków z bezdomnymi i bezrobotnymi, 15.04.06, 10:39
        kontyunatorka Solidarności? Czy jej zaprzeczenie? Jej program to wprowadzenie
        postulatów z jakimi wystąpiła Solidarnść.Oto niektóre z postulatów Solidarnosci
        z 17 sierpnia 1980 roku
        - Zagwarantowanie prawa do strajku oraz bezpieczeństwa strajkującym i osobom
        wspomagającym. ( nieprzestrzegane strajkujący zostają najcześciej wyrzuceni z
        pracy)
        - Wypłacenie wszystkim pracownikom biorącym udział w strajku wynagrodzenie
        - Wprowadzić zasady doboru kadry kierowniczej na zasadach kwalifikacji, a nie
        przynależności partyjnej ( do tej pory kazy prezes jest nominowany z partyjnych
        konotacji)
        - Obniżyć wiek emerytalny dla kobiet do 55 lat, a dla mężczyzn do lat 60 - PO i
        UW wręcz odwrotnie domaga się wydłużenia
        - Poprawić warunki pracy służby zdrowia, co zapewni pełną opiekę medyczną osobom
        pracującym.
        - Podnieść diety i dodatek za rozłąkę.
        - Wprowadzić wszystkie soboty wolne od pracy. Pracownikom w ruchu ciągłym i
        systemie czterobrygadowym brak wolnych sobót zrekompensować zwiększonym wymiarem
        urlopu wypoczynkowego lub innymi płatnymi dniami od pracy.
        I wiele innych.
        O godności i sprawiedliwości nie wspomnę bo takich wartości po prostu moe ma.
        • tim7 Re: Solidarność SBeków z bezdomnymi i bezrobotnym 15.04.06, 11:40
          Co ty tu wyskakujesz z postulatami sprzed 25 lat ??! Pogięło cie zupełnie !
          Pięknie spędzasz Wielki Tydzień. Plując jadem od samego rana. Widać, dzień bez
          obrzucania błotem dniem straconym dla ciebie. A moze przytoczysz też żądanie
          zwiększenia przydziału margaryny z 50 na 100 gram dla robotnika ? I parę
          rajstop ? Jola, spadaj na drzewo i przemyśl swoje życie jeszcze raz na nowo...
          • jola_z_dywit Re: Solidarność SBeków z bezdomnymi i bezrobotnym 15.04.06, 12:50
            Idź do przytulisk dla bezdomnych to zobaczysz waszą margarynę i dobrobyt.
            • gilu33 Re: Solidarność SBeków z bezdomnymi i bezrobotnym 15.04.06, 14:33
              dokłądnie tak, co PISuary i Lepper zrobili dla bezdomnych prze ponad pół roku ?
              nic, oprócz obietnic..
            • prawy.prosty Re: Solidarność Leppera z celą 15.04.06, 14:34
              Prawomocne wyroki szefa Samoobrony

Słupsk, 1993 r. Półtora roku więzienia w zawieszeniu na trzy lata za pobicie
              zarządcy majątku popegeerowskiego.

Lublin, 1997 r. Rok więzienia w zawieszeniu na dwa lata i 3 tys. zł grzywny za
              lżenie naczelnych organów państwa, w tym prezydenta Lecha Wałęsy.

Łódź, marzec 2001 r. 2 tys. zł grzywny za nazwanie wicepremiera Janusza
              Tomaszewskiego "bandytą z Pabianic".

Gdańsk, maj 2001 r. 20 tys. zł grzywny za znieważenie prezydenta Aleksandra
              Kwaśniewskiego oraz wicepremierów Leszka Balcerowicza i Janusza Tomaszewskiego.

Elbląg, 2003 r. 8 tys. zł grzywny za nazwanie rządu Jerzego Buzka
              rządem "zdrady narodowej", wicepremiera Tomaszewskiego - "bandytą", ministra
              rolnictwa Jacka Janiszewskiego - "pajacem", a Mariana Krzaklewskiego -
              "towarzyszem z KC AWS".

Gorzów Wlkp., kwiecień 2003 r. Rok i cztery miesiące więzienia w zawieszeniu na
              cztery lata za zorganizowanie blokady terminalu w Świecku.

We wszystkich tych sprawach akty oskarżenia były wnoszone przez prokuraturę, a
              więc były ścigane z oskarżenia publicznego. - To są przestępstwa popełniane z
              winy umyślnej - powiedział nam prof. Leszek Kubicki z Instytutu Nauk Prawnych
              PAN, znawca prawa karnego
              Za:
              www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060414/kraj/kraj_a_4.html
          • bernard_mark Re: Solidarność SBeków z bezdomnymi i bezrobotnym 17.04.06, 03:13
            ( skopiowane z net'u...)

Ja pracowałam w oborze i kurniku
            Autor: jola_dywity
            Data: 03.03.06, 11:18 + dodaj do ulubionych wątków

skasujcie post

+ odpowiedz

--------------------------------------------------------------------------------
            W oborze musiałam czyścić miejsca dla krow i krowy. Mycie, czesanie ogonów,
            dojenie itd. W kurniku opiekowałam się sie kurami i kurczakami oraz jednym
            kogutem
            który był ślepy i którego gospodarz chciał zabić na rosół. Udało mnie sie
            uprosić gospodarza - ten miał darować kogutowi zycie pood warunkiem ze ja sie
            nim zaopiekuje 24/7. Zaprzyjaznilam sie z tym kogutem i kilkom innymi kurami co
            pozwolilo mi na udział w radzie kur (odbywa sie co miesiąc) dotyczcej
            szerokopojetej problematyce drobiu i sytuacji kur w kurniku. W Radzie zajelam
            miejsce gospodarza i pisarza. Robilam notatki.
            Pewnego razu kogut zaginal, kilka dni pozniej znalazlam go za obora. Nie wiem
            co sie tam stalo, natomaista jedna z kur powiedziala mi poufnie ze kury
            zorganizowaly potajemne spotkanie i zdecydowaly sie zabic slepego koguta. Ponoc
            mial on miec seks z dwiema kurami na raz...
            Zwolnilam sie z pracy, przeprowadzilam spowrtotem do mista w celu kontynuacji
            studiow.

P.S. Z gospodarzem dalej utrzymuje kontak listowny. On informuje mnie o kurach
            i ich postanowieniach. Podobno kury za mna tesknily.

JANISZEWSKA JOLANTA
            zam.: DYWITY Diernowa 26 Dywity
            tel. 697259317.
            14 JANISZEWSKA Jolanta Kandydat został zarejestrowany Zawód: technik
            żywienia
            Miejscowość: Dywity
            Partia (poparcie): członek Samoobrony RP
            Złożyła następujące oświadczenie: nie pracowałam,nie pełniłam służby ani nie
            byłam świadomym i tajnym współpracownikiem organów bezpieczeństwa państwa w
            rozumieniu art. 1, art. 2, art. 4 i art. 4a powołanej ustawy

14 JANISZEWSKA Jolanta Kandydat został zarejestrowany Occupation: technik
            żywienia
            City: Dywity
            Party (support): członek Samoobrony RP
            Złożyła następujące oświadczenie: nie pracowałam, nie pełniłam służby ani nie

• Re: manipulacje jolki

Przeczytaj komentowany artykuł »
            prawdziwy_polski_katolik 27.03.06, 23:37 + odpowiedz

WM.pl :: Zobacz temat - BARDZO ZŁA KOSIARKA Z SAMOOBRONY ???
            www.samoobrona.org.pl/pages/15.Glos/94nr06/rozkladowka/14.pdf
            Zdjęcie Jolki_z_Dywit na samym dole artykułu … urocze !?..
            Była nie tylko na jednych wyborach:
            Państwowa Komisja Wyborcza: Wybory samorządowe
            Wybory 2005

prywatne forum frontu zdrowego rozsądku?....

tim7 napisał:

> Co ty tu wyskakujesz z postulatami sprzed 25 lat ??! Pogięło cie zupełnie !
            > Pięknie spędzasz Wielki Tydzień. Plując jadem od samego rana. Widać, dzień
            bez
            > obrzucania błotem dniem straconym dla ciebie. A moze przytoczysz też żądanie
            > zwiększenia przydziału margaryny z 50 na 100 gram dla robotnika ? I parę
            > rajstop ? Jola, spadaj na drzewo i przemyśl swoje życie jeszcze raz na nowo...
        • kolargolo nie bluznij 15.04.06, 13:20
          jako przedstawicielka bandyty i jego SB-ckiej partii nie masz prawa do
          wypowiadania sie na temat tradycji Solidarnosci. Twoj szef do konca (!) zostal
          w PZPR i ze strachu nawet nie pisnal jak jego kolegow z Solidarnosci RI
          wsadzali do pierdla. Jak Solidarnosc wywalczyla dla niego wolnosc, to od razu
          zaczal walczyc o kase ktora wisial bankom. W Solidarnosci chodzilo o wolnosc a
          nie o kielbase. Ale z taka moralnosci jaka ma twoj szef nigdy tego nie
          zrozumiesz.
          • eexmd2 Re: nie bluznij 15.04.06, 13:26
            >>W Solidarnosci chodzilo o wolnosc a nie o kielbase.

no, raczej nie szerokim masom pracujacym
            przypomnij sobie co bylo bezposrednia przyczyna wybuchu kolejnych strajkow
            solidarnosciowych i czemu podwyzki cen
            ideowcow byla garstka
          • wariant_b Re: nie bluznij 15.04.06, 15:49
            OK, Lepper nie ma prawa.
            Kto ma? Śmiało! Nie kryj faceta.
            A może jest ich więcej. Śmiało, wal nazwiskami.

• colage [...] 15.04.06, 14:14
        • bernard_mark Re: Solidarność SBeków z bezdomnymi i bezrobotnym 17.04.06, 03:11
          ( skopiowane z net'u...)

skasujcie post

+ odpowiedz

--------------------------------------------------------------------------------
          kogutem
          studiow.

JANISZEWSKA JOLANTA
          tel. 697259317.
          żywienia

żywienia

Wybory 2005

• colage Re: "Solidarność": Leppera nie popieraliśmy 15.04.06, 09:43
      Smieszne to wszystko: komunisci z solidarnosci obrazili sie na bolszewikow z
      pisu o to, ze do stolu dopuscili konkurencyjnych lewakow z samoobrony. Sniadek
      chyba zapomnial jak jego molodcy rzucali srubami i petardami w policje, kiedy
      trzeba bylo wymusic przywileje emerytalne dla gornikow. Wtedy to bylo solidarne,
      a kiedy to samo robi lepper to jest zagrozenie demokracji. Kiedy wreszcie
      komunizm zdechnie w tym nieszczesnym kraju?
      • rezydent.klamczynski Re: "Solidarność": Leppera nie popieraliśmy 15.04.06, 10:38
        colage napisał:

> Kiedy wreszcie komunizm zdechnie w tym nieszczesnym kraju?

Obawiam się, że nieprędko. Niestety, zbyt wielu ludziom tęskno do rzeczywistości
        w stylu minionej epoki.
        • zigzaur Re: "Solidarność": Leppera nie popieraliśmy 15.04.06, 15:32
          Komunizm zdechnie, gdy komuniści zdechną.
      • eexmd2 Re: "Solidarność": Leppera nie popieraliśmy 15.04.06, 13:07

colage napisał:

> Smieszne to wszystko: komunisci z solidarnosci obrazili sie na bolszewikow z
        > pisu o to, ze do stolu dopuscili konkurencyjnych lewakow z samoobrony. Sniadek
        > chyba zapomnial jak jego molodcy rzucali srubami i petardami w policje, kiedy
        > trzeba bylo wymusic przywileje emerytalne dla gornikow. Wtedy to bylo
        solidarne
        > ,
        > a kiedy to samo robi lepper to jest zagrozenie demokracji. Kiedy wreszcie
        > komunizm zdechnie w tym nieszczesnym kraju?

dokladnie, w czym niby ta solidarnosc sie czuje lepsza od samoobrony? taki sam
        sped burakow walczacych tylko o kase i wladze albo prowadzacych gornikow zeby
        porzucali se w policje mutrami
        dokladnie takie samo dno jak samoobrona, a czuja sie 'lepsi' bo odziedziczyli
        zaszczytna nazwe po przodkach-gigantach
        karly
        pamietam sniadka z czasow awsu, pamietam wybijanie okien w sejmie i pamietam
        leppera bijacego komornika
        jedno dno
      • europa130 [...] 15.04.06, 18:02
    • prokto [...] 15.04.06, 09:47
    • jacek230 Szok? To ZDRADA ! 15.04.06, 10:06
      Zdrada ze strony Kaczorow. Dla wladzy gotowi sa zwiazac sie z samym diablem,
      ronowczesnie modlac sie w Radiu Maryja ze zlodziejem i oszustem Rydzykiem. Jaki
      pan taki kram. Upadek Kaczorow bedzie spektakularny. I tylko Polski zal.
      • piss-on-pis4 Szok? To ZDRADA? to głupota! 15.04.06, 10:29
        jacek230 napisał:
        > Zdrada ze strony Kaczorow. Dla wladzy gotowi sa zwiazac sie z samym diablem,
        > ronowczesnie modlac sie w Radiu Maryja ze zlodziejem i oszustem Rydzykiem. Jaki
        > pan taki kram. Upadek Kaczorow bedzie spektakularny. I tylko Polski zal.

Żadna zdrada
        • wariant_b Re: Szok? To ZDRADA? to głupota! 15.04.06, 15:53
          Alleluja!!!
      • australopitecus Re: Szok? To ZDRADA ! 15.04.06, 14:11
        O Polsce nalezalo myslec podczas wyborow.
      • seawolfie Re: Szok? To ZDRADA ! 15.04.06, 17:59
        A czym są konszachty PO i SLD? Co lepsze, sojusz z burakami z samoobrony, czy
        sojusz z komuchami i złodziejami z SLD? Chyba tylko taki mamy wybór. Bo
        prawdziwego wyboru nie mamy, bo wybory zablokowała PO
    • a.k.traper Jakie wnioski na przyszłość? 15.04.06, 10:06
      PIS to demagogia i fałsz.
      • seawolfie Re: Jakie wnioski na przyszłość? 15.04.06, 18:02
        a.k.traper napisał:

> PIS to demagogia i fałsz. "

A PO, SLD, Samoobrona, PSL i LPR to krynica prawdy i oaza uczciwości.
    • piss-on-pis4 Re: "Solidarność": Leppera nie popieraliśmy 15.04.06, 10:14
      dzieciatko_o_dyrektora napisała:
      > Widzialy galy co braly . Teraz to mozecie sie pomodlic do swietego grzyba .

Nie znacie się na niczym i pchancie noś wszędzie i wszystko
      rozp..lacie co na drodze. Ni nie znacie się na związkach ani
      na polityce. Wasi ojcowie musieli, ale później potrafili się
      ograniczyć i oddać władzę w ręce tych, którzy potrafią.

Wy nawet takich nie potrafiie rozpoznać. Daliście poparcie
      byle Kaczorom a już od ponad 10 lat dawali dowody swego
      dyletantyzmu. Nie tłmczecie się wiec po otraymamniu kolejnych.

Powiedzcie jak Smardzyk: przepraszamy, więcej już nas nie słuchajcie
      bo my się na tym nie znamy. Wtedy nawet ludzie zaczną Was szanować.
      Teraz jesteście na pozionie Leppera, któremu przeciwstawiacie się.
      CVhyba się nie pogniewacie jak Wasz Kaczor na Tuska,
      który wcześniej już był to zapowiadał.

Po Świętach będzie lepiej, z tą zarazą sobie musimy poradzić
      A teraz wesołych Świąt i więcej uśmiechu.
      Allaluja!!!
    • ibuprofen1 Debile wybierają na swoich przedstawicieli debili 15.04.06, 10:25
      W demokracji naród ma takich przedstawicieli jakich sobie wybrał. Żałuję, że
      urodziłem się polakiem.
      • a.k.traper Re: Debile wybierają na swoich przedstawicieli de 15.04.06, 10:34
        Nie przesadzaj, sa wśród nas ludzie mądrzy, honorowi, piękni i wysocy, ja nie
        tracę nadziei, że pewni ludzie skończa u "czubków".Pozdrawiam, Wesołych Świąt.
      • piss-on-pis4 Re: Debile wybierają na swoich przedstawicieli de 15.04.06, 10:41
        ibuprofen1 napisał:
        > W demokracji naród ma takich przedstawicieli jakich sobie wybrał. Żałuję, że
        > urodziłem się polakiem.

Już nic nie poradzisz, możesz zmienić ogólną (złą?)
        opinię o naszych rodakach.
        Przestań myśleć o politykach, pomyśl o Rodzinie,
        o Świętach i o odpoczynku.
        Nigdy nie wstydź się siebie
        • prokto A ja i tak będę głosować na PIS. 15.04.06, 10:44
          I na pana Kaczyńskiego.
          • jola_z_dywit Re: a ja i tak będę głosować na SAM00BR0NĘ 15.04.06, 10:49
            Bo nie zdradziła jak solidarność robotmiczych postulatów.
            • gromek1 Re: a ja i tak będę głosować na SAM00BR0NĘ 15.04.06, 10:51
              Już niedługo wejdzie do rządu i zdradzi. Tak jak wszyscy populiści, obiecujący
              gruszki na wierzbie przed wyborami, po tym jak wybory wygrywają.
            • janek344 [...] 15.04.06, 10:58
              • jola_z_dywit [...] 15.04.06, 12:51
                • pohulanka Re: a ja i tak będę głosować na SAM00BR0NĘ 15.04.06, 13:33
                  jola_z_dywit napisała:

> Patriotyzmu różowo czerwone hieny będą mnie uczyć.Paranoja!
                  zanim zaczniesz kogoś wyzywać zastanów się głęboko co wypisujesz. Jeżeli ktos
                  ma inne poglądy od samejbrony jest "różowo czerwoną" hieną to chroń nas Panie
                  Boze od takich demokratów, którzy zamiast nieskłamanych argumentów uzywają
                  epitetów. Przestań na siłę uszczęśliwiać szambobroną około 90% ludzi w tym
                  kraju, bo tego nie chcą. Dociera? Niestety do Ciebie nic nie dociera, na
                  krytykę masz wyzwiska. Popatrz jak Cię w wyborach poparli własni sąsiedzi.
                  Wygląda na to ze tam tez maja Ciebie dość. Czekasz na transparent "Dywity
                  przepraszaja za Jolkę"? Niedługo taki zawiśnie
                  • gilu33 Skąd 90% głosów na Samąbronę ??? 15.04.06, 14:38
                    kolega szanowny się pomylił,tak naprawdę na Lepper i tę bande nierobów i
                    kryminalistów w Sejmie pod sztandarem Samejbrony głosowało raptem 3,3-5 % ogółu
                    uprawnionych do głosowania. Z dużej części tych którzy głosowali, rekrutuje się
                    zaplecze kadrowe z Wronek,Rawicza, reszta była zaczadzona dyktą i cukierkani ze
                    spirytusem rozdawanymi przez akty buraczany w ramach promocji : i Ty polaku
                    posmakuj szczęscia"...
                  • zigzaur Re: a ja i tak będę głosować na SAM00BR0NĘ 15.04.06, 15:34
                    Czerwone i różowe hieny? Zgadza się!

Lepper był w PZPR - jest więc czerwony.

Lepper inseminował świnie (dawniej zawodowo dziś widocznie dla rozrywki) - jest
                    więc różowy. Kto z kim przestaje, takim się staje.
                  • bernard_mark Re: a ja i tak będę głosować na SAM00BR0NĘ 17.04.06, 03:16
                    ( skopiowane z net'u...)

skasujcie post

+ odpowiedz

kogutem
                    studiow.

JANISZEWSKA JOLANTA
                    tel. 697259317.
                    żywienia

żywienia

Wybory 2005

• piss-on-pis4 a ja i tak będę głosować na SAM00BR0NĘ 15.04.06, 11:13
              jola_z_dywit napisała:
              > Bo nie zdradziła jak solidarność robotmiczych postulatów.

Witaj Jolu. Oto odpwooedź godna ministerki spraw bezrgranicznie ogrniczonych.
              Nigdy nie zdradziła, bo nie miała po temu okazji. Dotychczas zdradzała
              tylko w tym zakresie w jakim mogła a już wiadomo, że orzynaliście się
              nawzajem. Potem ustalicie, że wzajemne oszustwa to nie przestępstwo
              i już będziecie się szykować do raju.

A ja zapowiadam: DO DUPY
            • tim7 Re: a ja i tak będę głosować na SAM00BR0NĘ 15.04.06, 11:41
              Tak ? A jakie są postulaty Samoobrony ? Wymień kilka w punktach jeśli
              potrafisz, a za pół roku rozliczymy...
            • pohulanka Jolka, jedno pytanie 15.04.06, 13:27
              jola_z_dywit napisała:

> Bo nie zdradziła jak solidarność robotmiczych postulatów.

wymień choc jeden postulat robotniczy który szambobrona zrealizowała i w jaki
              sposób to zrobiła
              • gilu33 Ja znam odpowiedź ...!!! 15.04.06, 14:41
                Samborbona zrealizowała jeden postulat, zresztą swój własny a nie robortniczy :
                mianowicie Sambobrona doprowadziła do oddłużenia Leppera. Stał się cud : Lepper
                miał długi, a teraz ich nie ma. Ba, ma kupę siana i z uśmiechnięta opaloną bużką
                Nikosia Dyzmy pokazuje dziennikarzom mebelki gdańskie ze swojego salonu,, o ile
                to można nazwać salonem
          • piss-on-pis4 [...] 15.04.06, 11:03
      • europa130 [...] 15.04.06, 18:09
    • patman "Solidarność" = PiS = Samoobrona 15.04.06, 10:39
      Jedni drugich warci, niech Śniadek nie wylewa krokodylich łez, bo szkody, jakie robią związki zawodowe w przedsiębiorstwach są porównywalne z głupią polityką gospodarczą rządu. Wszystko komuniści.
      • eddi4 Re: "Solidarność" = PiS = Samoobrona 15.04.06, 11:18
        lepper powinien mieć sam troche godności i zrezygnować!!! a najlepiej niech
        weżnie i strzeli sobie w łeb.głosujecie na nich a teraz macie wszyscy
        pretensje?po co na nich głosujecie pytam was oszoLomy?dojaże krów i traktorzyści
        mają polską żądzić???leppera i jego bande nic nie
        obchodziWłADZA,WłADZA,WłADZAludzie ten człowiek jest jak pasożyt i już od paru
        lat żeruje ze swojiom klikom na polakach.ile ma wyroków sąd.szkoła rolniczo i
        dalej nic.skorumpowany po uszy
        • zigzaur Re: "Solidarność" = PiS = Samoobrona 15.04.06, 15:35
          Lepper i godność?
          Chyba żartujesz.

A czy zrezygnuje czy nie, to nie on będzie decydować, tylko jego szefowie z
          Łubianki.
    • leszek.sopot naiwne dzieci a nie liderzy 15.04.06, 11:21
      Można im tłumaczyć spokojnie, wykłócać się i za to dostawać w tyłyk, że Związek
      za żadne obietnice, nigdy nie powinien angażować się w popieranie wybranej
      partii politycznej - nic to nie da. Kołki bowiem myśleć nie potrafią i na
      dodatek mają krótką pamięć i lezą bez ustanku w nowe polityczne awantury,
      które "S" ze znaczącej siły uczyniło siłę ledwie widoczną, która nawet nie
      potrafiła wykorzystać swoich obchodów dla przypomnienia prawdziwych ideaów i
      programu "Solidarności".
      Po raz kolejny "S" rumieni się z powodu dania poparcia. Dobre chociaż to, że
      tym razem "S" nie zamieniła się w partię polityczną i całymi swoimi strukturami
      nie poszła w kampanię wyborczą. Z "S" jest chyba tak, że byle bardziej wygadany
      polityk coś im naobiecuje, a słowa przyoblecze w radykalną retorykę, to
      liderzy "S" jak dzieci będą się cieszyć i radośnie wyrażać poparcie. Kiedy w
      końcu nauczą się, że nie ważne kto rządzi bo stosunki pracy miedzy pracodawcą a
      pracobiorcą dalej będą polegały na tym samym i żaden z rządzących nie zamieni
      się w związkowca broniącego robotnika. Jeśli jednak dla "S" wciąż ważniejsze od
      spraw pracowniczych będzie ideologia, rozliczenia czy np. sprawa przerywania
      ciąży albo Duch Święty, to tak długo z tych powodów będą popierać
      wykrzykujących jakieś ideologiczne hasełka polityków.
    • incipit Ale jakoś Pannie "S" nie przeszkadza 15.04.06, 11:21
      że Lepperek chce za nich budować solidarne państwo.
      Albo przepłaceni,
      albo zgwałceni,
      albo stracili wszelkie swoje wpływy.

W każdym razie winni przekazać "temu skazywanemu przestępcy" swój znaczek, bo
      stracili do niego uprawomocnienie.
      Smutno, niby związek zawodowy, a zachowuje się jak "mafia której wybito zęby".
      • silesius.monachjiski1 Moze to i dobrze ze PiS sie tak zeszmacił... 15.04.06, 11:34
        Przynajmniej zdejma z afisza te kłamliwe dyrdymały o uczciwej Czwartej RP.
        • silesius.monachijski1 Re: Moze to i dobrze ze PiS sie tak zeszmacił... 15.04.06, 12:10
          tak, tak klony sie zeszmacily; to czuc na odleglosc, nie prawdaz sileniusu?

silesius.monachjiski1 napisał:

> Przynajmniej zdejma z afisza te kłamliwe dyrdymały o uczciwej Czwartej RP.
      • bob_l To nie tamta Solidarność 15.04.06, 11:39
        Wystąpiła zbieżność nazwy. Dzisiejsza Solidarność jest tylko bezradnym związkiem
        zawodowym, biorący pieniądze od pracodawców za sam fakt waszego istnienia.
        Związek broni pracowników przedsiębiorstw przed bezrobotnymi - gwarancje
        zatrudnienia, blokowanie reform kodeksu pracy i reformy emerytalnej. Nie
        interesują go pracownicy małych firm, którzy dziś najbardziej potrzebują
        ochrony. Solidarność to Samoobrona bis - JAK MOŻECIE ATAKOWAĆ LEPPERA, JESTEŚCIE
        TACY SAMI
        • piss-on-pis4 Re: To nie tamta Solidarność 15.04.06, 11:47
          bob_l napisał:
          > Wystąpiła zbieżność nazwy. Dzisiejsza Solidarność jest tylko bezradnym związkiem

A co oczekujecie rozpierpzu? To sobie jedźcie na Białoruś. Tam Łukaszenka
          ma zastępy bojców, którzy z Wami chętnie 'podyskutują'.
          Tylko nie oczekujcie potem akcji MSZ w Waszej obronie.

Pomarzcie sobie spokojnie przy świątecznym stole a jak
          już przetrawicie, czanijcie wyśleć. To naprawdę nie boli!

Alleluja!!!
    • a.k.traper Ambicja juz dawno przerosła umysł, został strach. 15.04.06, 11:34
      Mówie wam tak jak imć Onufry Zagłoba, Rochowi Kowalskiemu: Co masz wziąć na
      plecy to bierz Rochu, a na umysł nie bierz, bo będzie szwankował.Tak ocenim i
      PIS i "S" której kiedys słuzyłem póki elementy pisu hierarchii nie zaczęły
      sterować tymi ludkami.Zaczęło sie od wojny na górze, głupota i miałkość umysłu
      nadal przodują.
    • polski_murzyn [...] 15.04.06, 11:43
    • polski_murzyn Kiedy głupie głąby ,polskie buraki zrozumieją ,że 15.04.06, 11:46
      socjalizm i biurokracja nie jest za darmoche ? Kiedy do ku.. nędzy
      zrozumiecie ,że utrzymywanie debili z sejmu i urzędasów na posadkach kosztuje
      was grube miliardy ? Czy widzicie jakiś postęp w tym kraju odkąd nastał
      socjalizm ? Bo ja nie widzę tu kapitalizmu .
      • piss-on-pis4 Re: Kiedy głupie głąby ,polskie buraki zrozumieją 15.04.06, 11:55
        polski_murzyn napisała:
        > socjalizm i biurokracja nie jest za darmoche ? Kiedy do ku.. nędzy
        > zrozumiecie ,że utrzymywanie debili z sejmu i urzędasów na posadkach kosztuje
        > was grube miliardy ? Czy widzicie jakiś postęp w tym kraju odkąd nastał
        > socjalizm ? Bo ja nie widzę tu kapitalizmu .

Negro:
        zacznij się po polsku wyrażać z szacunkiem o Polakach, bo zrobimy Ci
        kąpiel pierzową.

Dobrzwe, że masz zniośny wzrok. A Ty wiesz, co to jest kapitalizm?
        Czytaj i myśl: NO FREE LUNCH.

Tak, jak pisałeś
    • sumienie.lk Pogonić pisiorów! Dość kpin z Polski i Polaków! 15.04.06, 11:53
      Czas zakończyć te pseudorządy bliźniaków. Dalsze utrzymywanie takiej sytuacji
      nie ma już sensu. Won!
      • piss-on-pis4 Pogonić pisiorów! Dość kpin z Polski i Polakó 15.04.06, 12:08
        sumienie.lk napisał:
        > Czas zakończyć te pseudorządy bliźniaków. Dalsze utrzymywanie takiej sytuacji
        > nie ma już sensu. Won!

Sancta veritas. Ale poczekajmy, wszak nadchodzi czas pokoju.
        W poniedziałek poleje, może trchę tej zarazy spłucze
        a potem pogadamy. Jest coraz śmieszniej zgodnie z przewidywaniami.

Teraz pokój i radujemy się. Alleluja!!!
    • moherowy.kondom Ale Kaczora tak. A to na JEDNO wychodzi. 15.04.06, 11:54
      Solidaruchy, co to nigdy nie były internowane za to pisały w owym czasie
      "doktoraty" z prawa pracy obficie cytując W.I. Lenina czy były prokuratorami za
      PRL dogadały się z dawnymi agentami WSI.

No to macie Czwartą Rzeczpospolitą. Widziały gały co brały, móżdżek nie
      wiedział, bo był za krótki.
      • piss-on-pis4 Re: Ale Kaczora tak. A to na JEDNO wychodzi. 15.04.06, 11:58
        moherowy.kondom napisała:
        > Solidaruchy, co to nigdy nie były internowane za to pisały w owym czasie
        > "doktoraty" z prawa pracy obficie cytując W.I. Lenina czy były prokuratorami
        ...

Nie bluzgaj tak dziewczyno. Spróbuj po męsku: wperw myślimy potem
        mówimy/piszemy. Zawsze jest więcej czasu na zastanowienie.

A teraz raduj się. Alleluja!!!
        • moherowy.kondom Re: Ale Kaczora tak. A to na JEDNO wychodzi. 15.04.06, 12:03
          piss-on-pis4 napisał:

> Nie bluzgaj tak dziewczyno. Spróbuj po męsku: wperw myślimy potem
          > mówimy/piszemy. Zawsze jest więcej czasu na zastanowienie.

Polecam lekturę doktoratu pana Lecha Kaczyńskiego. A PRL-owski prokurator to
          Wasserman. Obaj solidaruchy okropne, poparte w zeszłym roku przez
          "Solidaruchy'2005".

> A teraz raduj się. Alleluja!!!

Bo ci śmignę dyngusa że zakwaczesz.

--
          rozczochrany moherek
      • piss-on-pis4 Re: Ale Kaczora tak. A to na JEDNO wychodzi. 15.04.06, 12:04
        moherowy.kondom napisała:
        > Solidaruchy, co to nigdy nie były internowane za to pisały w owym czasie
        > "doktoraty" z prawa pracy obficie cytując W.I. Lenina czy były prokuratorami za

Zmęczyły Cię porządki świąteczne?
        Ppd...liło Ci się wszystko dokumentnie,
        Odpocznij deczko, porozmawiaj z Rodziną, wykop trochę chrzanu
        i zetrzyj a w końcu usiądź i nie myśl nawet
        o tej niby-polityce-amatorów.

Raduj się to czas Wielkiejnocy! Alleluja!!!
    • hegemon72 [...] 15.04.06, 11:59
      • kiks8 Solidarność to ubecki wytwór 15.04.06, 12:52
        z którego powstał PiS,Samoobrona natomiast powstała z innego ugrupowania
        ubeków,bardziej umusłowo chorych.I tak oto rzadzi nami czwerwona ubecja.
      • zigzaur Re: ŁŻĄ jak PSY!!! 15.04.06, 15:29
        Bossowie związków zawodowych są gotowi sprzymierzyć się z każdym, aby tylko
        przeciwko wolnemu rynkowi.
    • ezpa7z9 Kto to jest Śniadek ,co to jest ,,Solidarność''? 15.04.06, 12:25
      Wiele ulic w III RP nosi nazwy ,,al solidarności,ul.solidarności itd.JP II ma
      więcej ale i tych dostatek.Solidarnośc walczyła z ,,komuną'' a koszty
      ,,zwycięstwa'' ponsi 60-80% społeczeństwa.Wielu ,,ideologów''solidarności to
      byli komuniści odsunięci od żłoba w 1968-Gieremek,,,koalicjanci
      PZPR''-Mazowiecki lub czynni do 1981 roku komuniści aktywiści -Balcerowicz +
      kilku głupawych agentów jak niejaki ,,Bolek'' i 10 mln Polakówe ,,nabitych w
      butelke''.To zabawne gdy Lepper jest nazywany ,,postkomuchem''przez b.I
      sekretarza PZPR UW tow. Geremka lub ,,populistą''przez b.wykładowcę WSNS
      tow.Balcerowicza.
    • jerzymisiek Re: "Solidarność": Leppera nie popieraliśmy 15.04.06, 12:26
      Drodzy związkowcy ! Trwa zabawa małpy z brzytwą - krew się leje, a małpa myli
      brzytwę z organkami i gra.
      Postawa związku S przed każdymi wyborami jest zawsze do d...
      Niszczycie podstawy ekonomii będąc frustratami pochodzacymi ze skrzyżowania
      socjalizmu z nacjonalizmem z domieszką fanatyzmu religijnego. Tak naprawdę
      zawsze jesteście manipulowani, szkoda bo chęci macie dobre, ale możliwości
      żadnych. Nie płaczcie o Leppera, ale wyciągnijcie właściwe wnioski.
    • zdrawko-dragan Re: "Solidarność": Leppera nie popieraliśmy 15.04.06, 12:27
      Wy już nawet robotników nie popieracie.
    • wrojoz Re: "Solidarność": Leppera nie popieraliśmy 15.04.06, 12:27
      Kaczyński musi odejść.!
    • kabu12 Kim oni są ! 15.04.06, 12:27
      Tak to jest jak szmaciarz popiera szmaciarza !!!!!!.
    • me-e co tam lepper...cenzuruja... bolka... 15.04.06, 12:38
      ...kto nami rzadzil...i jakiego mial wspolpracownika...to dopiero jest
      sprawa ...nie tylko dla olejnik...i reszty ludzi honoru...)))

Emisja filmu o "Bolku" wstrzymana

Lech Wałęsa
      (fot. AFP)

Telewizja nie dopuściła do emisji reportażu o sprawie tajnego
      współpracownika "Bolka" - pisze "Życie Warszawy".

• gromek1 Re: co tam lepper...cenzuruja... bolka... 15.04.06, 12:52
        Ty jak zwykle na temat.
        Może załóż nowy wątek, Tutaj piszemy o Solidarności i Lepperze.
      • zgodnik1 [...] 15.04.06, 13:23
    • znj2 Re: "Solidarność": Leppera nie popieraliśmy 15.04.06, 12:45
      Osobiście dziwią mnie takie komentarze w stylu: Co powiedziała Solidarność, czy
      np. ciotka Stacha i kogo popierały lub nie. Leppera poparło dużo ludzi, a
      Solidarność to pieśń przeszłości.A z kim PiS zawrze układ,to jego sprawa.Może
      być i z diabłem,byle Polska zaczęła normalnieć.Solidarność powinna myśleć wtedy,
      kiedy ludzie wypięli na nią pewną część ciała i wybrali czerwonych.Teraz jest
      tylko reliktem przeszłośći.
      • jacek230 Re: "Solidarność": Leppera nie popieraliśmy 15.04.06, 13:05
        znj2 napisała:

Osobiście dziwią mnie takie komentarze w stylu: Co powiedziała Solidarność, czy
        np. ciotka Stacha i kogo popierały lub nie. Leppera poparło dużo ludzi, a
        Solidarność to pieśń przeszłości.A z kim PiS zawrze układ,to jego sprawa.Może
        być i z diabłem,byle Polska zaczęła normalnieć.

Tyle, ze rzadzona przez szalonych Kaczorow w sojuszu z diablem, Rydzykiem z
        piekla rodem lub oszolomem Lepperem nie zacznie normalniec. Wot zagwozdka !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka