Dodaj do ulubionych

Burmistrz Zakopanego nie widzi nic złego w spot...

21.04.06, 08:11
Facet jest po prostu zenujacy.

Dęby
Jacek Kaczmarski

Pośród nas żyją ci, co przeżyli

Choć przeżyć przecież nie mieli prawa

I jeszcze cieszą się z każdej chwili

Którą ich los im zostawia

Żyją wyrokom wieku na przekór

Wieku, co siejąc śmierć - sam umiera

Rano po mleko drepczą do sklepu

I sadzą dęby na skwerach

Prawem kaduka, w drodze wyjątku

Niepowtarzalni, jak starodruki

Żyją co dzień, dzień w dzień - od początku

I troszczą się o prawnuki

Przegapił Hitler, pogardził Stalin

Nie dały rady - zawał, prostata.

Czytają, czego nie przeczytali

I wciąż ciekawi są świata

Nie pysznią się - bliźniacy stulecia

Że ich nie dorzucono do stosu

Ich życie ma się powtórzyć w dzieciach

- Jesteśmy cześcią kosmosu!

Częścią kosmosu - popiół we włosach

Popiół tych wszystkich, co nie przeżyli

Nieusuwalna pamięć, jak osad

Spalonej kolekcji motyli

Czasem sję z -losem godzi czas

Mleko i motyl, dąb w rozkwicie

Ci, co przeżyli - żyją wśród nas

Tak obrażonych na życie
Obserwuj wątek
    • piotr1959 Re: Burmistrz Zakopanego nie widzi nic złego w sp 21.04.06, 08:24
      A może pomogła by akcja: Spędzaj wakacje w Tatrach słowackich?
      • rs_gazeta_forum Re: Burmistrz Zakopanego nie widzi nic złego w sp 21.04.06, 08:43
        piotr1959 napisał:
        > A może pomogła by akcja: Spędzaj wakacje w Tatrach słowackich?

W czym taka akcja miałaby pomóc?
        Ten pan Bąk nie stanie się od niej mądrzejszy, a ludziom, którzy go od wielu
        już lat wybierają nie przybędzie rozumu. A rząd z kogo ostatnio się składa, jak
        nie z członków ZHR i Opus Dei? (czyli potencjalnych popleczników rodzimych
        faszystów, jak się okazuje).
        Jedyną sensowną akcją tego typu, zresztą już prowadzoną, jest więc nie urlop na
        Słowacji, ale życie z daleka od tych wyborców. Tylko, że to nie jest rozwiązanie
        tak naprawdę.
        • libryk [...] 21.04.06, 09:21
          Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
          • brat_anzelm To są ataki Układu i Stolika na patriotów 21.04.06, 11:16
            ONR to organizacja podobnie jak Młodzież Wszechpolska promująca patriotyzm i
            cnoty obywatelskie. Jest oczywiste, że Układ (według ostatnich sondaży 70%
            mieszkańców Polski
            • konread Re: To są ataki Układu i Stolika na patriotów 21.04.06, 12:13
              No tak, zasadniczo masz rację, w NSDAP, w Hitlerjugen i innych organizacjach z
              tego okreczu też w nich byli sami patrioci i promowali same cnoty obywatelskie.
              Więc istotnie tylko się czepiają niepotrzebnie dziennikarzyny tego tematu.
              • aquarius12 Re: To są ataki Układu i Stolika na patriotów 21.04.06, 12:54
                Z ciekawości po raz pierwszy przejrzałem stronę ONR onr.boo.pl/art.html.
                Jest ona głównie antyniemiecka. jest trochę bełkotu antysupermarketowego,
                rzeczy antyaborcyjne z mocnymi zdjęciami, dużo o znaczeniu patrotyzmu dla
                narodu. Oczywiście totalna krytyka poprawności politycznej. Jedynym artkułem
                porusxzającym kwestię Żydów jest opracowanie Jerzego Zagórskiego dotyczące ich
                roli w staliniźmie zawierające chyba graniczące z prawem stwierdzenie iż
                urzadzili nam oni powtórkę z holokaustu w latach 50 -tych. Nie ma natomiast nic
                z tego, co mozna wyczytac u nektórych dyskutantów. Ja rozumię, że można nie
                lubiec ONR (sam nie przepadam), ale nie można kłamac.
                • doktorka1 Re: To są ataki Układu i Stolika na patriotów 21.04.06, 13:40
                  Jestem od 27 lat już(znaczy od urodzenia) mieszkanką Zakopanego i wstydzę się
                  po stokroć za naszych włodarzy miejskich!!! Nigdy nie głosowałam na tych ludzi
                  i przykro mi,że moje miasto się marnuje pod takimi rządami :(( Odkąd pamiętam w
                  magistracie przewijają się te same nazwiska(Bąk,Owczarek Zacharko),tylko
                  funkcje zmieniają z vice na dyrektora a potem znowu na zastępcę i tak w koło!!!
                  A co do komentarza o omijaniu w planach wakacyjno -feryjnych Zakopanego,to
                  zgadzam się,ze Słowacy mają piękne(i przede wszystkim większe!!)Tatry i czemu
                  tam właśnie nie spędzić urlopu,owszem...ale wolałabym by Polacy spędzali
                  wakacje w Tatrach słowackich nie dlatego ,ze muszą tylko dlatego,że chca :))
                  • adamo64 Re: To są ataki Układu i Stolika na patriotów 21.04.06, 15:26
                    Msaz racje ze sie wstydzisz ze jestes mieszkanka zakopanego. Sam bym sie
                    wstydzil, bo takich ludzi jak tam nie spotkalem nigdzie na swiecie. Cale
                    szczescie,ze za powietrze jeszcze nie kaza placic,ale jak was znam to i do tego
                    dojdzie.
                    A teraz w temacie; nie zastanawia was ze akurat wyborcza wrzeszczy na cale
                    gardlo klamstwa ktore nie maja miejsca, o organizacji ktora im oscia w gardle
                    stoi. Wg nich burmistrz powinien spotykac sie tylko z czlonkami diaspory
                    zydowskiej, Wowczas bylby cacy.
                  • konread Re: To są ataki Układu i Stolika na patriotów 21.04.06, 16:05
                    Doktorko1, wiele razy bywałem z Zakopanym i dobrze znam jegpo historię, i Wy
                    jako mieszkańcy (choć wiem że to trudne) naprawdę nie powinniście zadziałać aby
                    kilku idiotów nie zniczyło tych pięknych kart historii, aby nie stało się to
                    samo co z Toruniem, który się teraz zamniast kojażyć z Kopernikiem, piernikami i
                    starówką, kojarzy się wszystkim jedynie z anteną obłudy i nienawiści.
                • campusek Re: To są ataki Układu i Stolika na patriotów 21.04.06, 15:36
                  aquarius12 napisał:

> Z ciekawości po raz pierwszy przejrzałem stronę ONR onr.boo.pl/art.html.

> Jest ona głównie antyniemiecka. jest trochę bełkotu antysupermarketowego,
                  > rzeczy antyaborcyjne z mocnymi zdjęciami, dużo o znaczeniu patrotyzmu dla
                  > narodu. Oczywiście totalna krytyka poprawności politycznej. Jedynym artkułem
                  > porusxzającym kwestię Żydów jest opracowanie Jerzego Zagórskiego dotyczące
                  ich
                  > roli w staliniźmie zawierające chyba graniczące z prawem stwierdzenie iż
                  > urzadzili nam oni powtórkę z holokaustu w latach 50 -tych. Nie ma natomiast
                  nic
                  >
                  > z tego, co mozna wyczytac u nektórych dyskutantów. Ja rozumię, że można nie
                  > lubiec ONR (sam nie przepadam), ale nie można kłamac.

Też przejrzałem. Myślę, że maja dobrych prawników. Są tam nawet teksty
                  przekraczające poziom przeciętnego skina, w szczególności z myśli konserwatywno
                  liberalnej. Jestem trochę podłamany, na forum walka toczy się na epitety, nie
                  na argumenty. Fakt, artykuł o udziale osób narodowości żydowskej w represjach
                  lat 50 jest pamfletem także na rodzinę Michnika. Ale eptetami typu faszyści nic
                  się nie załatwi. Natomiast z takiej dyskusji, jak na tym forum wyniknie tylko
                  to, że nikt nikogo nie przekona, najwyżej jeden drugiego powyzywa.
                • againstinsanity Re: To są ataki Układu i Stolika na patriotów 21.04.06, 18:33
                  to łże-forum jest na prawde lumpen-inteligenckie:)poczytajcie o onr, pozniej
                  komentujcie, a nie rzygacie w pasji swoimi wypocinami jakie to onr jest be.
                  troche wiecej dystansu
                  • indeed4 Re: To są ataki Układu i Stolika na patriotów 21.04.06, 18:37
                    Dobry pomysł, na przykład tutaj :

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=40593401&a=40628211
            • lodz123 A totalitarnym pedalom i PZPRowi to wszystko wolno 21.04.06, 18:59
              Komunizm byl o wiele bardziej zbrodniczy od faszyzmu i dla swiata i dla Polski.
              Komunizm wymordowal w Rosji, w Chinach, na Kubie i wogole na calym swiecie 150
              mln ludzi, faszyzm moze 25 mln. W Polsce komunizm rzadzil przez 50 lat, faszyzm
              przez 5. Wiecej Polakow zabili stalinowcy niz hitlerowcy. PZPR to platni
              zdrajcy pacholki rosji-oczywiscie im to wszystko wolno. A ONR to badz co badz
              Polscy faszysci, ktorzy sa Polskimi patriotami w przeciwienstwie do ukladu, SLD-
              PZPR i michnikow ktorzy Polski nienawidza.
              A jesli sie ONR atakuje to powinno sie tez atakowac wulgarnych pedalow, ktorzy
              molestuja dzieci i mysla ze to jest OK, ktorzy niszcza kible i rozpowrzechniaja
              aids i nienawisc. To oni wkroczyli do Katedry Notre Dame.
        • piotr1959 Re: Burmistrz Zakopanego nie widzi nic złego w sp 21.04.06, 09:50
          Mylisz się. W każdym kraju są ludzie, którzy nie rozumieją dlaczego
          prześladowanie i mordowanie innych jest złem. Publiczny nacisk na nich jest
          najlepszą metodą nacisku. Lepszą niż wybory co parę lat. A jaki nacisk na
          turystyczne miasto i jego mieszkańców będzie lepszy niż hasło: nie
          przyjeżdzajcie do miasta, którego burmistrz lubi faszystów?

PS Chociaż cholernie lubię Zakopane
          • rs_gazeta_forum Re: Burmistrz Zakopanego nie widzi nic złego w sp 21.04.06, 10:05
            Gdyby to było w Polsce takie proste, jak piszesz, nie byłoby sprawy. Tylko że u
            nas ostatnio namnożyło się miejsc, do których należałoby zastosować bojkot -
            choć Zakopane wyróżnia się tu znacząco. A czy bojkot mniejszości wobec
            większości ma większy sens (wychowawczy)?
            • eutrapelia Zakopane i trockisci 21.04.06, 10:31

A czy burmistrz Zakopanego ewentualnie mógłby sie spotkac z anarchistami i
              trockistami? I jakie to wywołałoby reperkusje?
              • gelimer A co z legalną mafią adwokacką? 21.04.06, 11:38
                Bardzo jestem ciekaw dlaczego Wybiórcza to tak uporczywie przemilcza.
                • m15 a co mają napisać,że tk stanąl po stronie mafii 21.04.06, 12:08
                  prawniczej , że kaczor ma rację mówiąc ,że tk to nie grupa mędrców ,lecz grupa
                  zwykłych ludzi ,często uwikłanych w politykę z określonymi poglądami,sympatiami
                  itp
                  • wraczek A co z legalną mafią adwokacką? 21.04.06, 12:12
                    To, że to zwykli ludzie jest jeszcze zrozumiełe. Definicja człowieka spoza
                    układu jest przecież dość mglista. Problem polega na tym, że to tak jakby kazać
                    Jelcynowi decydować czy wschodnie ziemie Polski należą się Stalinowi. Werdykt
                    był od początku oczywisty.
                • funia81 Re: A co z legalną mafią adwokacką? 21.04.06, 15:03
                  > A co z legalną mafią adwokacką?

Nic. Nie zauwazyles, ze tu akurat piszesz nie na temat? Oczywiscie, ze nie
                  zauwazyles. Klapki na oczach pozwalaja tylko na dostrzeganie Ukladu - ale za to
                  wszedzie.
                  • gelimer Re: A co z legalną mafią adwokacką? 21.04.06, 15:20
                    Owszem nie na ten temat. Problem w tym Moja Panno, że ustalanie tematów z góry
                    już się skończyło. A skoro nie ma artykułu z tematem, który bulwersuje trzeba
                    pisać pod innym. Pozdrowienia dla tatusia mecenasa.
                    • adamo64 Re: A co z legalną mafią adwokacką? 21.04.06, 15:31
                      > Pozdrowienia dla tatusia mecenasa.<

Acha czyli kto sie z toba nie zgadza, jest z ukladow? Co za palant. Jak czytam
                      cos takiego to odnosze wrazenie, ze ustawa antyaborcyjna jest bledem.
                      • gelimer Re: A co z legalną mafią adwokacką? 21.04.06, 15:57
                        Wybacz, ale ja nikgo nie nazwałem palantem i zyczyłbym sobie aby mnie równiez
                        tak nie nazywano. Nie uzyłem również słowa "układ". Nie masz pewności czy nie
                        znam mojej przedmówczyni i nie wiem czy jej ojciec jest adwokatem. Inna sprawa,
                        że jak dotąd nie spotkałem nikogo spoza palestry kto twierdziłby, że zasady
                        przyjmowania na aplikacje są czyste.
                      • againstinsanity Re: A co z legalną mafią adwokacką? 21.04.06, 18:39
                        rzeczywiscie, jestes kolejna jej ofiara...buahahahaahahaha
                        • indeed4 Re: A co z legalną mafią adwokacką? 21.04.06, 18:43
                          Zwolennik ustawy antyaborcyjnej ?
                          Pięknie ; rozumiem, że jako przeciwnik cywilizacji śmierci jesteś równie
                          zagorzałym przeciwnikiem kary śmierci propagowanej przez PiS ?
          • mrrek niestety, ja musiałem 10 lat żyć w kraju, którego 21.04.06, 12:40
            prezydent NIGDY zbrodni komunistycznych nie potepił. Natomiast okazał totalne
            lekceważenie ofiarom tych zbrodni. SA Gazecie to wisi. Gazeta szuka prawdziwych
            i urojonych faszystów, gazeta obraża nas, Polaków i nasz patriotyzm. Chciałbym
            Wam przypomnieć, jak Gazeta pod kierownictwem Nadredaktora Michnika potraktowała
            50-tą rocznicę Powstania Warszawskiego. To było żenujące! A od tego czasu nic
            się w Gazecie nie zmieniło. Dalej wszystkie Jaruzelskie, Kiszczaki, Rakowskie i
            reszta czerwonej bandy jest hołubiona i uważana za ludzi honoru. Tfu!
            • pantanal Faszyzm to faszyzm i tyle 21.04.06, 14:24
            • m15 jaka gazeta -tacy idole 21.04.06, 14:57
            • funia81 Re: niestety, ja musiałem 10 lat żyć w kraju, któ 21.04.06, 15:04
              Nikt ci nie kazal tu mieszkac, jesli tak cie to boli.
              A to, ze GW szuka faszystow, to pol biedy. Gorzej, ze ich znajduje.
              I nie mow "nas, Polakow", bo nie zycze sobie, zeby takie prostactwo mnie
              reprezentowalo.
              • adamo64 Re: niestety, ja musiałem 10 lat żyć w kraju, któ 21.04.06, 15:34
                Qzwa, az zaluje, ze wszedlem na to forum, funia podrosnij (intelektualnie) nim
                zaczniesz pisywac na forach
      • kbengi Re: Burmistrz Zakopanego nie widzi nic złego w sp 21.04.06, 14:56
        Moze nie bede taki poetycki jak autor pierwszego posta, ale mimo to powiem co
        mysle o Baku: Bak ty glupi faszyzujacy chu.ju skocz w przepasc razem ze swoimi
        kolegami przyglupami z onr.
        • niestaly_czytelnik Intelekt nie jest waszą bronią... 21.04.06, 16:07
          kbengi napisał:

> Moze nie bede taki poetycki jak autor pierwszego posta, ale mimo to powiem co
          > mysle o Baku: Bak ty glupi faszyzujacy chu.ju skocz w przepasc razem ze
          swoimi
          > kolegami przyglupami z onr.

Tylko tyle potraficie trockistowskie d...pki (sorry, ale musiałem). W
          artykułach gazetowych staracie się nie bluzgać, ale tutaj sobie folgujecie w
          dwójnasób. Jednak co jak co, ale intelekt nie jest waszą bronią, zarówno tu,
          jak i w artykułach które piszecie w tej gadzinówce.
    • puuchatek Re: Burmistrz Zakopanego nie widzi nic złego w sp 21.04.06, 10:23

"Nic złego... działają legalnie..."

I to w moim ukochanym Zakopanem! Zaczynam się wstydzić swoich korzeni, słowo daję...

Panie burmistrzu - to nie jest kwestia, czy ci faszyści działają legalnie, czy nie (nota bene nie jestem w stanie pojąć, jakim cudem). Aż głupio o tym mówić - przyzwoity człowiek z pewnymi ludźmi po prostu się nie zadaje - niezależnie od tego, czy są "legalni" czy nie. To nie jest kwestia prawa (ani nawet sprawiedliwości...) tylko zwykłej, ludzkiej przyzwoitości. Po prostu.
      • ciupazka Re: Burmistrz Zakopanego nie widzi nic złego w sp 21.04.06, 10:28
        Ni ma straku, w wyborak samorządowyk dostanie ino głosy od nik, hehe...
        a moze i nie?! Łatke mu fajnom przypiyni ku rzycisku. A moze som kcioł sie
        tym spolić? Ftoz wie?
      • aquarius12 Re: Burmistrz Zakopanego nie widzi nic złego w sp 21.04.06, 10:33

> "Nic złego... działają legalnie..."
        >
        > I to w moim ukochanym Zakopanem! Zaczynam się wstydzić swoich korzeni, słowo
        da
        > ję...
        >
        > Panie burmistrzu - to nie jest kwestia, czy ci faszyści działają legalnie,
        czy
        > nie (nota bene nie jestem w stanie pojąć, jakim cudem). Aż głupio o tym
        mówić -
        > przyzwoity człowiek z pewnymi ludźmi po prostu się nie zadaje - niezależnie od
        > tego, czy są "legalni" czy nie. To nie jest kwestia prawa (ani nawet sprawiedl
        > iwości...) tylko zwykłej, ludzkiej przyzwoitości. Po prostu.
        >

A to, kto jest przyzwoity oceni ojciec Michnik. Myślenie ma kolosalną
        przyszłoś, ale nie u Ciebie.

• kfaker aquarius kontra myślenie 21.04.06, 13:11
          aquarius, przeciez Ty jestes czlowieku chory na jakas fobie. Gdzie w cytacie ktory przytoczyles widzisz chocby jedno slowo o Michniku czy GW? Jego autor wyrazil opinie ze osoba publiczna jaka jest niewatpliwie burmistrz duzego miasta nie powinna spotykac sie z ekstremistami, obojetne z prawej czy z lewej strony, tak samo jak nie spotyka sie np. z dresiarzami czy kibolami. Skad Ci sie tu wzial Michnik??? Fobie nalezy leczyc chory z nienawisci czlowieku.
          • aquarius12 Re: aquarius kontra myślenie 21.04.06, 14:48
            kfaker napisał:

> aquarius, przeciez Ty jestes czlowieku chory na jakas fobie. Gdzie w cytacie
            kt
            > ory przytoczyles widzisz chocby jedno slowo o Michniku czy GW? Jego autor
            wyraz
            > il opinie ze osoba publiczna jaka jest niewatpliwie burmistrz duzego miasta
            nie
            > powinna spotykac sie z ekstremistami, obojetne z prawej czy z lewej strony, ta
            > k samo jak nie spotyka sie np. z dresiarzami czy kibolami. Skad Ci sie tu
            wzial
            > Michnik??? Fobie nalezy leczyc chory z nienawisci czlowieku.
            >

Gazeta realizuje swoją fobię. Jest to trend nadany przez Michnika. Podzielić
            instytucje na poprawne i nieporawne, ztych drugich zrobić antysemitów lub
            przynajmniej oszłomów. I jako jedyny autorytet moralny oceniać, zkim się wolno
            spotykać, z kim nie. Rusz szare k0mórki, póki nie jest za późno.
    • lol76 daleki od pogladow faszystowskich.... 21.04.06, 10:26
      banda gowniarzy, ktora w penwym momencie zrozumie swoja glupite i jeszcze
      glupszy burmistrz, ktory twierdzi ze jest daleki od calej, tej absurdalnej
      otoczki tych baranow. Gosciu na 99% byl albo zwiazany z tymi czubami w
      przeszlosci albo jest nadal. Wymowki typu: wszystko jest ok, daleczego nie,
      przeciez oni sa normalni itd... tylko dowodza jakim debilem jest ten burmistrz.
      Sam bylem punkiem, natomiast w wieku 17 lat przeszlo mi to totalnie. I o ile
      nie dziwi mnie i nie zenuje fakt ze wieku 14-15-16-17 l. mlodziez bawi sie w te
      glupty o tyle smutnym mnie sie wydaje kiedy zaangazowani w to sa ludzie
      starsi... Nie chce mnie sie wierzyc w to ze oni w to wszystko wierza... jak
      mozna budowac zycie i katalog moralny oparty na tym absurdzie. Czy ci ludzie
      nie dostrzegaja innych, normalnych rzeczy na swiecie?
      I krotka konkluzja... Wiek w jakim sie ciagle wierzy w te glupoty jest wprost
      proporcjonalny do potencjalu glupoty danego osobnika. Im starszy skinhead tym
      glpuszy z niego czlowiek.
      pozdrawiam
      • siamlady Re: daleki od pogladow faszystowskich.... 21.04.06, 10:30
        Bardzo bliski. Faszystoidalny dureń
      • lol76 i jeszcze jedno.... 21.04.06, 10:35
        Wiem ze do idtiotow nie przemawiaja argumenty historyczno-spoleczno-logiczne,
        tak weic polecilbym prostsze rozwiazanie. Mianowicie jest taki film 'American
        history X', ktory polecilbym wszystkim faszyzujacym czubom jako material
        edukacyjny. Nie wiem jednak w jakim stopniu film ten zostalby przez tych
        idiotow zrozumiany... Romper-Stomper tez jest niezly, tyle ze blednie przez
        glupkow interpretowany. Pokazuje beznadzieje i nonsens faszystowskiej
        moralnosci.
      • againstinsanity Re: daleki od pogladow faszystowskich.... 21.04.06, 18:47
        uuuuu...to kawał z ciebie buntownika. ile lat masz teraz 19,20?lepiej nie
        pie.. piecy w oswiecimiu onr jeszzce nie uruchomilo i uwierz mi na słowo nic
        poza swoimi spotkaniami czy z burmistrzem czy bez niego nie osiagna
    • aquarius12 Re: Burmistrz Zakopanego nie widzi nic złego w sp 21.04.06, 10:31
      To co pisze Wyborcza to typowa durnota. Jeżeli organizacja jest faszystowska i
      głosi treści antysemickie, to powinna byc rozwiązana a jej członkowie piodlegac
      odpowiedzialności karnej.Odpowiednie paragrafy isrtnieją, a przewidywane kary
      są surowe. Jesli organizacja działa legalnie, to znaczy, że nie łamie prawa.
      Wyborcza jednak lepiej wie kto jest faszystą a kto nie. Proponuję, aby wzorem
      faszystów Wyborcza opublikowała listę osób z którymi burmistrzowi Zakopca nie
      wolno się spotykac. Podobne listy tworzyli komuniści, np pracownikom ambasady w
      Paryżu nie wolno było przebywać na tych samych spotkaniach i imprezach co
      Giedroyc.
      Pólgłowkom, którzy chca omijac Zakopiec warto wytłumaczyc, że przeciętny
      turysta patrzy na ceny oraz transport i w du... ma, kto się gdzie i z kim
      spotyka
      • sternsternhard Re: Burmistrz Zakopanego nie widzi nic złego w sp 21.04.06, 10:43

aquarius12 napisał:

> To co pisze Wyborcza to typowa durnota.

podpisując się obiema rękami, zauważe jedynie, że odpowiedzi burmistrza zostały
        skrócone (w porównaniu do bodajże wp.pl), co dość niekorzystnie się na nich odbiło.
        • lol76 Re: Burmistrz Zakopanego nie widzi nic złego w sp 21.04.06, 10:51
          sternsternhard: zdzislaw, bornek, wladek czy jak ci tam. jezeli tez uwazasz ze
          to jest ok, to wejdz sobie na strone tych psycholi i chwile poczytaj o
          Hitlerze, Holocouscie itd. Niezaleznie od tego co powiedzial burmistrz, jest
          nieproprawnym fakt ze on sie z tymi ludzmi spotyka. Ty i ten polglowek powyzej
          najwidoczniej nie rozumiecie powagi tej sytuacji. Nie wiem ile ty masz lat 15?
          17? proponuje jednak nmei wypowiadac sie na tematy doroslych... jezeli jednak
          jests starszy to przestan z siebie robic skonczonego kretyna, ty 'polska szmato
          z popsutymi zebami' - jak ci sie podoba to okreselenie? Fajnie byloby gdyby
          ciebie i toja rodzine jakas banda skinheadow z niemiec nazywala biedne,
          polskie, brudne szmaty? ha? Otoz wbij sobie do glowy ty cwiercinteligenta, ze
          tak cie wlasnie nazywaja np. glupki z niemiec. Sa dokladnie tacy sami jak
          polscy skinheadzi - glupi! Tak wiec przestan tutaj usprawaiedliwiac tego typka
          i poczytaj lepiej ksiazki - wyjdzie ci to na lepsze.
          • aquarius12 Re: Burmistrz Zakopanego nie widzi nic złego w sp 21.04.06, 11:01
            lol76 napisał:

> sternsternhard: zdzislaw, bornek, wladek czy jak ci tam. jezeli tez uwazasz
            ze
            > to jest ok, to wejdz sobie na strone tych psycholi i chwile poczytaj o
            > Hitlerze, Holocouscie itd. Niezaleznie od tego co powiedzial burmistrz, jest
            > nieproprawnym fakt ze on sie z tymi ludzmi spotyka. Ty i ten polglowek
            powyzej
            > najwidoczniej nie rozumiecie powagi tej sytuacji. Nie wiem ile ty masz lat
            15?
            > 17? proponuje jednak nmei wypowiadac sie na tematy doroslych... jezeli jednak
            > jests starszy to przestan z siebie robic skonczonego kretyna, ty 'polska
            szmato
            >
            > z popsutymi zebami' - jak ci sie podoba to okreselenie? Fajnie byloby gdyby
            > ciebie i toja rodzine jakas banda skinheadow z niemiec nazywala biedne,
            > polskie, brudne szmaty? ha? Otoz wbij sobie do glowy ty cwiercinteligenta, ze
            > tak cie wlasnie nazywaja np. glupki z niemiec. Sa dokladnie tacy sami jak
            > polscy skinheadzi - glupi! Tak wiec przestan tutaj usprawaiedliwiac tego
            typka
            > i poczytaj lepiej ksiazki - wyjdzie ci to na lepsze.

Dopóki nie są rozwiązani, są legalni. Za głoszenie antysemityzmu mozna
            nawet "beknąc bez zawiasów". NJie mam natomiast ochoty abgy ojciec Michnik lub
            takie kreatury juak ty mówiły ludziom z kim jest poprawnie się spotykac a z km
            nie.
            Natomiast to co wygadją niemieccy skini ma tyle wspolnego ze spawą, co świnia z
            kamizelką albo ty z inteligencją.
          • sternsternhard Re: Burmistrz Zakopanego nie widzi nic złego w sp 21.04.06, 11:03
            Burmistrz jest organem Rady Gminy, czyli wspólnoty samorządowej mieszkańców
            danego terenu. Polskie prawo nie zezwala na różnicowanie osób z uwagi na
            głoszone poglądy, więc burmistrz ma obowiązek spotykania się z
            mieszkańcami/organizacjami jego terenu.
            ONR wciąż działa legalnie - a jak się to GW nie podoba, to niech zawiadomią
            odpowiedni organy.

Poza tym powtórzę za przedmówcą. Wersja GW i wersja burmistrza różnią się, i to
            dosć znacznie.

Zrozumiałeś?

Jeśli nie, i jeśli lubisz róznicowanie z uwagi na poglądy to wyjedź do krajów
            arabskich. Tam jest to czego chcesz.
            • lol76 Re: Burmistrz Zakopanego nie widzi nic złego w sp 21.04.06, 11:15
              sternsternhard... najwodoczniej jestes jednym z tych czubow i argumenty, o
              ktorych wspomnialem sa poza twoim wyobrazeniem... w takim wypdaku (na
              szczescie) pozostaja juz tylko rekawice bokserskie. Powiem tylko jedno
              chlopcze - dalbym ci 1 min na ringu! potem z przyjemnoscia poslalbym cie na
              deski!
              • aquarius12 Re: Burmistrz Zakopanego nie widzi nic złego w sp 21.04.06, 11:36
                lol76 napisał:

> sternsternhard... najwodoczniej jestes jednym z tych czubow i argumenty, o
                > ktorych wspomnialem sa poza twoim wyobrazeniem... w takim wypdaku (na
                > szczescie) pozostaja juz tylko rekawice bokserskie. Powiem tylko jedno
                > chlopcze - dalbym ci 1 min na ringu! potem z przyjemnoscia poslalbym cie na
                > deski!

Podoba mi się logika twoch argumentów. Byłbyś wspaniałym członjkiem
                przypobcznej gwardii Hitlera
              • idiotyzmy-kacze buahahahahaha ale mu powiedziałeś 21.04.06, 12:08
                musiałeś wysilić chyba całą swoją ćwierćinteligencję
              • sternsternhard Re: Burmistrz Zakopanego nie widzi nic złego w sp 21.04.06, 15:45

przyjmuję.
                napisz na sternsternhard@gazeta.pl, podaj czas i miejsce.
                jeśli to jakaś dalsza odległość od cz-wy to proponuję którąś niedzielę.

powtórzę sobie to i owo, hłe hłe.
              • sternsternhard Re: Burmistrz Zakopanego nie widzi nic złego w sp 21.04.06, 15:53
                lol76 napisał:

> Powiem tylko jedno
                > chlopcze - dalbym ci 1 min na ringu! potem z przyjemnoscia poslalbym cie na
                > deski!

wpadlo mi jeszcze jedno do glowy.
                Proponuję bez rękawic i daję Ci 30 sekund.
                Tylko wcześniej chcę własnoręczne oświadczenie, że zgodziłeś się na walkę w stylu jakiejś organizacji sportó walki.
                NIe zamierzam zbyt długo tłumaczyć się w prokuraturze, z Twojego stanu zdrowia.
                A tacy jak Ty - jak się zdaje - lubią później robić z siebie wielkich pokrzywdzonych.

Czekam na odzew.
            • bardu Re: Burmistrz Zakopanego nie widzi nic złego w sp 21.04.06, 11:52
              sternsternhard napisał:
              > Burmistrz jest organem Rady Gminy, czyli wspólnoty samorządowej mieszkańców
              > danego terenu. Polskie prawo nie zezwala na różnicowanie osób z uwagi na
              > głoszone poglądy, więc burmistrz ma obowiązek spotykania się z
              > mieszkańcami/organizacjami jego terenu.
              Polskie prawo również - niestety - nie zakazuje kandydować na urzędy
              przygłupom. Czy to oznacza, że jeśli przypadkiem przygłup wygra wybory dzięki
              głosom podobnych przygłupów, cała reszta ma cicho siedzieć i akceptować co
              tylko przygłupiej władzy przyjdzie do głowy?
              • sternsternhard Re: Burmistrz Zakopanego nie widzi nic złego w sp 21.04.06, 15:51
                > Polskie prawo również - niestety - nie zakazuje kandydować na urzędy
                > przygłupom. Czy to oznacza, że jeśli przypadkiem przygłup wygra wybory dzięki
                > głosom podobnych przygłupów, cała reszta ma cicho siedzieć i akceptować co
                > tylko przygłupiej władzy przyjdzie do głowy?

dlaczego GW nie zawiadomi że ONR propaguje faszystowskie poglądy lub cele działania? To jest przestępstwo.

Od wydawania wyroków w tym kraju są sądy, a nie gazeta, która słynie z wymyślania tezy artykułu przed jego napisaniem.

Niestety nie raz już słyszałem od różnych ludzi, że to co powiedzieli dziennikarzowi wybroczej, zostało, hmmm zmienione dość znacznie.
                Cała nadzieja w Dzienniku. ;)
        • aquarius12 Re: Burmistrz Zakopanego nie widzi nic złego w sp 21.04.06, 10:53
          sternsternhard napisał:

>
          > aquarius12 napisał:
          >
          > > To co pisze Wyborcza to typowa durnota.
          >
          > podpisując się obiema rękami, zauważe jedynie, że odpowiedzi burmistrza
          zostały
          > skrócone (w porównaniu do bodajże wp.pl), co dość niekorzystnie się na nich
          odb
          > iło.

manipulacje medialne stosowano już w Starożytności. Np. humanista Neron.
    • mario.osh kto puścił brunatnego bąka? czas na dezynfekcję 21.04.06, 10:45
      zakopca.

--
      co za why duck
      • eutrapelia kto puścił czerwonego bąka? czas na dekomunizację 21.04.06, 12:31
        mario.osh napisał:
        >ktos puścil brunatnego baka, czas na dezyfnekcję
        > zakopca.
        >

Rozumiem, że czerwony bąk pachnie polnym kwieciem.
        • mario.osh rozumiesz co chcesz rozumieć 21.04.06, 13:25
          choć osobiście mam odmienne zdanie.

masz w tym temacie jakieś doświaczenia?

pisz, podziel się "wiedzą"

choć i tak raczej nie dam się przekonać.

--
          co za why duck
          • eutrapelia rozumiesz ? 21.04.06, 15:36
            mario.osh napisał:

> choć osobiście mam odmienne zdanie.
            >
            > masz w tym temacie jakieś doświaczenia?
            >
            > pisz, podziel się "wiedzą"
            >
            > choć i tak raczej nie dam się przekonać.

Na polemikę to się nie nadaję.
    • piwosz8 hitler i stalin to też byli ludzie???? 21.04.06, 10:51
      • eutrapelia Re: hitler i stalin to też byli ludzie 21.04.06, 15:34
        Bierut, Gomółka, Gierek, Jaruzelski, Oleksy, Miller także.
    • ryckus Re: Burmistrz Zakopanego nie widzi nic złego w sp 21.04.06, 10:52
      SKANDAL ! I taki neofaszysta jest BURMISTRZEM !! Wygonić go gdzie pieprz rosnie
      a najlepiej do Wenezueli tam spotka swoich pociotków z hakenkreuzami !
    • zgodnik1 to mamy w 21.04.06, 10:55
    • iurisconsult tak to obywatele do ktorych stosuje sie art 256 kk 21.04.06, 10:56
      !
    • iurisconsult a burmistrz z art. 18 w zw z art. 256 kk 21.04.06, 10:57
      !
      • m15 skoro spotyka się z pismakiem gazetyto czemu nie 21.04.06, 11:01
        z działaczami legalnej organizacji,prawdę mówiąc to większym wstydem jest
        wywiad dla polskojęzycznego tabloidu
    • zgodnik1 WPolsce faszyzm jest legalny? 21.04.06, 10:59
      z gadki burmistrza-faszysty,wynika że tak!... Ziobro!!!... co ty robisz, do
      cholery?!
      • phun Spora czesc spoleczenstawa jest chora - jestesmy 21.04.06, 11:03
        Chorym czlowiekiem europy bo jak tego nie nazwac ze wplywowe osoby milczaco
        aprobuja i kibicuja nurtom nazistowskim w polsce.
        Widac ze WJC mial racje ze proba zmiany nazwy pewnego obozu koncentracyjnego ma
        na celu tylko wytpranie pewnych brudow z sumien naszego krypto faszystowskiego
        spoleczenstwa.
      • m15 ziobro najpierw zajmie się komuną 21.04.06, 11:04
        to była organizacja przestępcza ,trzeba zająć się jej członkami i
        sympatykami,oraz takimi jak ty propagatorami lewackich,komunistycznych itp haseł
        • zgodnik1 m15.. szczekaj ubecki kundlu, szczekaj.. 21.04.06, 11:18
          co ci łajzo zostało?.. jeno sznur.. rydzyk nie wpuszcza uboli do siebie? nie
          masz gdzie sie podziać!.. tylko GW daje ci szanse, możesz pluc, oczerniać...
          demokracja!.. ale czy taki śmieć to złapie?
          • m15 znowu się ubawiłem setnie ,czerwońce głupieją komp 21.04.06, 11:35
            zgodnik1 napisał:

> co ci łajzo zostało?.. jeno sznur.. rydzyk nie wpuszcza uboli do siebie? nie
            > masz gdzie sie podziać!.. tylko GW daje ci szanse, możesz pluc, oczerniać...
            > demokracja!.. ale czy taki śmieć to złapie?
            pletnie,śmiech śmiechem ,lecz musisz wiedzieć moskiewski prostaku ,że czas na
            was przyszedł i nic wam nie pomoże ,ani PO, ani gazeta ,ani frasyniuk z
            Pedecją,możesz pisać ,możesz pluć ,piszczeć i co tam jeszcze ,ale kres
            komuny,lewactwa,złodziejstwa,zboczeń nadszedpowodzenia w drodze do dna czerwony
            buraczku:-)
          • jama314 Jeden faszysta trafiony 21.04.06, 14:01
            Jednego towarzysza faszystę już zidentyfikowałem, co ty na to "m15". Bez żadnych
            wątpliwości. Zdradza Cię język. Co z towarzyszem partyjnym "wilomor1", ostatnio
            jakoś go nie widać...
            • m15 mówiąc szczerze -maqmw d..wszystkich komuchów 21.04.06, 14:59
              jama314 napisał:

> Jednego towarzysza faszystę już zidentyfikowałem, co ty na to "m15". Bez
              żadnyc
              > h
              > wątpliwości. Zdradza Cię język. Co z towarzyszem partyjnym "wilomor1",
              ostatnio
              > jakoś go nie widać...
              lewaków i wszelkiej maści popaprańców
      • bolko_turan Demokracja = hipokryzja??? 21.04.06, 13:13
        Dla kogo jest demokracja jezeli nie dla WSZYSTKICH obywateli? Wolnosc slowa
        nalezy sie tylko WYBRANEJ grupie?
        • campusek Re: Demokracja = hipokryzja??? 21.04.06, 15:53
          W pełni sie zgadzam. Wszyscy uczestnicy forum są równi, ale niektórzy sa
          równiejsi.
    • artnow Re: Burmistrz Zakopanego nie widzi nic złego w sp 21.04.06, 11:13
      Ciekawe czy tak samo chętnie by poszedł na spotkanie z ludźmi, co zamiast znaków faszystowskich mają tęczę na przepaskach na ramionach...
      • againstinsanity Re: Burmistrz Zakopanego nie widzi nic złego w sp 21.04.06, 18:57
        chyba tylko po to zeby na nich zwymiotowac:)
    • milena.rl Są tam, są bo patrzcie: 21.04.06, 11:21
      serwisy.gazeta.pl/metro/1,50145,3276557.html
      "W ubiegłą sobotę o 11 rano Anna Dominko, 46-letnia mieszkanka Lublina, wyszła
      z Kuźnic na Nosal. Po godzinnej wspinaczce dotarła na szczyt. W pewnym momencie
      dostrzegła młodą parę, około 20-letnich mężczyznę i kobietę. Poprosiła ich o
      zrobienie jej zdjęcia. Kiedy schodziła w dół, przepuściła parę "zakochanych".
      Po pewnym czasie młodzi zwolnili tempo marszu. Kiedy pani Anna ich mijała,
      niespodziewanie otrzymała silne uderzenie kamieniem w lewy policzek. Potem
      spadły na nią kolejne mocne uderzenia w głowę, po których straciła przytomność.
      Gdy się ocknęła, zauważyła brak aparatu, plecaka, telefonu, kluczy i pieniędzy.
      Złodzieje zabrali jej nawet okulary."
    • pw2221 a czy można się spotykać np. z Jaruzelskim ? 21.04.06, 11:34
      przecież kazał strzelać do ludzi !!! i to wam nie przeszkadza prawda ?
      • m15 wszak to wódz ,a oni to jego armia 21.04.06, 11:41
        pw2221 napisał:

> przecież kazał strzelać do ludzi !!! i to wam nie przeszkadza prawda ?
      • aquarius12 Ojciec Michnik daje dyspensę. 21.04.06, 11:45
        pw2221 napisał:

> przecież kazał strzelać do ludzi !!! i to wam nie przeszkadza prawda ?

W tym przypadku ojciec Michnik da ci dyspensę. On i GW sa głosicielami bprawdy
        absolutnej. Ny prostaki tego w życiu nie załapiemy.
        A poważnie. Dziennkarze Wyborczej są t5ak przepracowani, że tylko bpiszą a nie
        mają czasu czytac. Np. geniusz opisujący feliton Michalkiewicza, rzeczywiście
        mocno kontrowersyjny, wyraźnie nie miał pojęcdia o tym kto to Norman
        Filkienstein i co napisał oraz gdzie zginęla jego rodzina.
        • m15 "odpier...się od generała"-a.michnik 21.04.06, 12:13
          aquarius12 napisał:

> pw2221 napisał:
          >
          > > przecież kazał strzelać do ludzi !!! i to wam nie przeszkadza prawda ?
          >
          > W tym przypadku ojciec Michnik da ci dyspensę. On i GW sa głosicielami
          bprawdy
          > absolutnej. Ny prostaki tego w życiu nie załapiemy.
          > A poważnie. Dziennkarze Wyborczej są t5ak przepracowani, że tylko bpiszą a
          nie
          > mają czasu czytac. Np. geniusz opisujący feliton Michalkiewicza, rzeczywiście
          > mocno kontrowersyjny, wyraźnie nie miał pojęcdia o tym kto to Norman
          > Filkienstein i co napisał oraz gdzie zginęla jego rodzina.
    • rebjot Re: Burmistrz Zakopanego nie widzi nic złego w sp 21.04.06, 11:38
      Faktycznie działacze ONR to też obywatele. Podobnie jak członkowie SLD czy
      homoseksualiści. Ciekawe czy pan burmistrz z równym zapałem uczestniczyłby w
      mitingu SLD lub odwiedził gejowski klub?
      • m15 gejowski klub też,ale zo z zagrożeniem hiv 21.04.06, 11:43
        rebjot napisał:

> Faktycznie działacze ONR to też obywatele. Podobnie jak członkowie SLD czy
        > homoseksualiści. Ciekawe czy pan burmistrz z równym zapałem uczestniczyłby w
        > mitingu SLD lub odwiedził gejowski klub?
    • memor3 Bojkotuj Zakopane! Niech mieszkancy wybiora innego 21.04.06, 11:42
      burmistrza!
      Tyle jest lepszych i przyjemniejszcyh i tanszych miejsc na wypoczynek
      w gorach.
      Pozdro.
    • kwiecien45 Burmistrz Zakopanego -zdymisjować go natychmiast 21.04.06, 11:55
      Otwarty sympatyk ruchów neofaszystowskich nie powinien być burmistrzem
      polskiego miasta.
    • czarytka m15.. co ty robisz na forumGW? 21.04.06, 11:58
      po twoich postach, na tematGW, jestem zdegustowana.. ty, który wypisujesz na
      temat gazety, to co najgorsze,..tkwisz na jej forum,jak pal w tyłku Azji T...
      co z tobą?..samoumartwianie?
      • m15 to misja uświadamiania czerwonych baranów 21.04.06, 12:11
        czarytka napisała:

> po twoich postach, na tematGW, jestem zdegustowana.. ty, który wypisujesz na
        > temat gazety, to co najgorsze,..tkwisz na jej forum,jak pal w tyłku Azji T...
        > co z tobą?..samoumartwianie?
        oraz lewackiej hołoty
        • eora Re: to misja uświadamiania czerwonych baranów 21.04.06, 13:44
          prawicowa hołota bedzie lewicowa hołote uświadamiać. śmiechu warte LOL
        • czarytka m15..już wiem..jesteś zwykły ćwok... 21.04.06, 13:45
    • jarek.jam Re: Burmistrz Zakopanego nie widzi nic złego w sp 21.04.06, 12:06
      Burmistrz ma racje, legalne organizacja nie moze byc szykanowana przez wladze
      np WOSP nie moze byc szykanowany
      nawet jesli Ci ludzie maja eeee dziwne przekonania to jest to legalna organizacja
    • jerzy30 Obywatele naziści i neohitlerowcy 21.04.06, 12:07
    • fartur78 Re: Burmistrz Zakopanego nie widzi nic złego w sp 21.04.06, 12:21
      Proponuje zacząć bojkotować Zakopane jako miejsce wyjazdów wypoczynkowych - jak
      się skończą góralom dudki z turystów to sami pana burmistrza razem z tym całym
      ONR na taczkach i ciupagach wywiozą...
      • ciupazka Re:Poscekiwanie skąd??? I w jakim celu? 21.04.06, 12:48
        Ty sie od... od góroli , ftoryk na dziedzinie jest ino ok. 5 tysięcy na
        około 30 tysiecy mieszkańców, to nie górole miysajom ino "górolocepry"!
        tzw. "Zokopiany", diabli wiedzom skąd...a róznyj maści narodowości
        u nos tyz juz nie brakuje i tóto wykorzystujom.Bajako! W mętnyj wodzicce
        rybke łatwiyj chycić, nie? Zwłosca przed wyborami samorządowymi. Ciekawi
        mnie , co to syćka telo sie tutook wypowiadajom, a w Zokopie ftory z Wos
        siedzi? He?
    • czechy11 Bojkot Zakopanego - nie jeździjmy tam póki rzadzi 21.04.06, 12:31
      taki gość.
      • krzych.korab Jak górale nie zarobią to Jasny Pan Burgemajster 21.04.06, 13:46
        dostanie kopa.
    • kiks8 Zakopane stacza sie na dno 21.04.06, 12:52
      gratuluje zakopiańczykom wyboru na stołek burmistrza "barana" Gdybyscie jednak
      wybrali prawdziwego barana to mielibyście mniej wstydu
    • dawid_madian Re: Burmistrz Zakopanego nie widzi nic złego w sp 21.04.06, 12:56
      Jakoś tak odechciało mi się wyjazdów do Zakopanego… Przynajmniej do momentu,
      kiedy neonaziści dla lokalnej władzy nie będą czymś normalnym. Mam tylko
      nadzieję, że Ku-Klux-Klan nie zrobi sobie tam również placówki…

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka