Dodaj do ulubionych

Ziobro wspiera ojca Rydzyka

25.04.06, 07:02

i bedzie tak pieknie..o jezu jak pieknie...:/

........

bezpieczeństwo
zabezpiecz dane
chroń swoja siec

Obserwuj wątek
    • struve Nagonka rusza dalej! 25.04.06, 07:03
      A gdzie jest pełny tekst nuncjatury do Kowalczyka? Dlaczego dziennikarze niby
      tak dociekliwi nie chcą znać całości?
      • moroux Re: Nagonka rusza dalej! 25.04.06, 07:08
        Ktoś musi godnie zastąpić ministra Jurgiela. W charakterze pomocnika Rydyzka.
        Ziobro młokos, to się nada idealnie.
        • der.die.das W Muzeum Ośiągnięćnie może zabraknąć wiersza pt 25.04.06, 08:09
          wiersza pt "Służalcy i Unia", który wykorzystał potem Big Cyc w piosence
          "Moherowe berety" oraz rodzajów ściegów i typów szydełek do dziergania beretów,
          a i o maszynie prząśniczce do wytwarzania moheru też nie wolno zapomnieć.
          • znajomy_jennifer_lopez 11. Czcij Ojca Dyrektora swego 25.04.06, 09:41
            Imperium Ojca Tadeusza rośnie i już nikt tego nie zatrzyma:
            Szkoła Wyższa - by indoktrynować młode owieczki
            Dom Starców - żeby bogata Polonia przyjezdzała umierac do Polski (szybko) i
            nie zapomniała zrobić odpowiednich zapisów w swoich spadkach.
            Muzeum Narodu Polskiego - oby to było jak z nazwy a nie Muzeum Antysemityzmu.

Rydzyk Holding rośnie w siłę, z błogosławieństwem biskupów i polskiego Episkopatu.
            • plmlp A jak ci zakłamańcy słuchali Papieża gdy poparł 25.04.06, 10:02
              wejście do Unii? W nosie go mieli.
              • mamotoja Re: A jak ci zakłamańcy słuchali Papieża gdy popa 25.04.06, 10:29
                >>Minister Ziobro z kolei po publikacjach "Gazety" zapowiedział "poddanie analizie" sprawy zbiórki pieniędzy przez toruńską rozgłośnię na zakup Stoczni Gdańskiej...<<

Zostanie poddane analizie i umożone jak zwykle, ale gotów jest wsadzić do więzienia człowieka za przesyłanie maili:
                serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3304634.html
                Jestem wykształconym, młodym człowiekiem z dużymi możliwościami... co jeszcze robię w tym chorym kraju...

... juz wiem... jestem tu bo to MÓJ kraj i nie oddam go bez walki!!
                • scyg Re: A jak ci zakłamańcy słuchali Papieża gdy popa 25.04.06, 10:41
                  Dlaczego w artykule o Ziobrze nie ma ani jednego cytatu od Ziobry, tylko od
                  Rydzyka? Czyżby Wyborcza znów coś zmyślała?
                  • r306 Hmmm 25.04.06, 10:50
                    "Tymczasem w czasie uroczystości wziął w obronę o. Rydzyka. - Moja tu obecność
                    jest wyrazem solidarności i wsparcia dla ojca dyrektora w związku z napaściami
                    medialnymi - relacjonował jego wypowiedź poniedziałkowy "Nasz Dziennik"."
                    • dobrasekta prawo prawem a Sprawiedliwośc musi być po naszej s 25.04.06, 11:51
                      Prawo prawem a Sprawiedliwosc musi byc po naszej stronie.
                      Ziobro zadaje się z ludźmi podejrzanymi o kryminalne występki - co z niego za
                      minister sprawiedliwości?

www.moherfucker.com i tyle

--------------------------------------------
                      • uniaeuropejska1 Re: prawo prawem a Sprawiedliwośc musi być po nas 26.04.06, 17:45
                        Tak napadają na tatkę Rydzyka.No to wystarczy złożyć pozew do sądu w swojej
                        obronie.Czy minister musi bronic dorosłego człowieka?Rydzyk nie jest przecież
                        ubezwłasnowolniony.
                • zupa_wolowa Narwanie 25.04.06, 11:29
                  > ... juz wiem... jestem tu bo to MÓJ kraj i nie oddam go bez walki!!
                  Bez walki? Na razie nie widać żadnej walki, tylko pokrzykiwania.
              • mamotoja Re: A jak ci zakłamańcy słuchali Papieża gdy popa 25.04.06, 12:22
                >>Minister Ziobro z kolei po publikacjach "Gazety" zapowiedział "poddanie analizie" sprawy zbiórki pieniędzy przez
                toruńską rozgłośnię na zakup Stoczni Gdańskiej...<<

Zostanie poddane analizie i umożone jak zwykle, ale gotów jest wsadzić do więzienia człowieka za przesyłanie maili:
                Jestem wykształconym, młodym człowiekiem z dużymi możliwościami... co jeszcze robię w tym chorym kraju...

• mamotoja Re: A jak ci zakłamańcy słuchali Papieża gdy popa 25.04.06, 12:22
                >>Minister Ziobro z kolei po publikacjach "Gazety" zapowiedział "poddanie analizie" sprawy zbiórki pieniędzy przez
                toruńską rozgłośnię na zakup Stoczni Gdańskiej...<<

Zostanie poddane analizie i umorzone jak zwykle, ale gotów jest wsadzić do więzienia człowieka za przesyłanie maili:

• resdes Ziobro w obronie rasizmu, ksenofobii, lżenia 25.04.06, 08:16
          i ciemniuactw
          • almagus Re: Ziobro w obronie rasizmu, ksenofobii, lżenia 25.04.06, 08:39
            A jaka jest ich prawda, a taka jak rzadu o 3 mln mieszkan!

Czysta rydzomoheroina!

W unijnej demokracji
            za przyczyną dewiacji,
            arbuz słuzy awiacji!
            • majowa_jutrzenka Re: Ziobro w obronie rasizmu, ksenofobii, lżenia 25.04.06, 08:50
              Tak to jest. Trzeba było chodzić do wyborów.
              • konread Re: Ziobro w obronie rasizmu, ksenofobii, lżenia 25.04.06, 08:58
                majowa_jutrzenka napisał:
                > Tak to jest. Trzeba było chodzić do wyborów.
                No i racja, nawet kiedy się ma tylko wybór pomiędzy mniejszym a większym złem.

No trochę zwariować można, bo ponoć w naszym państwie treści faszystkowskie są
                ścigane z urzędu, i to na czele którego stoi Pan Ziobro, no chyba że coś się w
                prawie zmieniło, tylko ciemny lud jeszcze nie został o tym poinformowany.
                • majowa_jutrzenka Re: Ziobro w obronie rasizmu, ksenofobii, lżenia 25.04.06, 09:04
                  Przecież ziobro to prawo. A prawo to ziobro!
                  • 4g63 Re: Ziobro w obronie rasizmu, ksenofobii, lżenia 25.04.06, 09:22
                    ziobro nie słucha prawa ... to prawo słucha ziobro
                    • kubakuba co myslicie O TYM? 25.04.06, 10:55
                      a ja tak powiem:
                      www.bomba.put.poznan.pl/phorum/viewtopic.php?t=66

minal ledwie rok z hakiem, a szydercza wizja juz znacznie bardziej realna. co
                      myslicie?
                      pozdrawiam, kuba
                • najnaczelniejszy Re: Ziobro w obronie rasizmu, ksenofobii, lżenia 25.04.06, 17:38
                  " No trochę zwariować można, bo ponoć w naszym państwie treści faszystkowskie..."

To i Pomarańczowa Alternatywa z3eszła na takie podwszałe psy, że ludzie majacy stronę o niej w stopce wypisuja takie pierdoły?
            • kig7276 Re: Ziobro w obronie rasizmu, ksenofobii, lżenia 25.04.06, 11:21
              Jak czyta sie takie idiotyzmy zwiazane ze sklerykalizowanym rzadem, to
              czlowiekowi odechciewa sie wszystkiego.Gdzie podziala sie prawdziwa nasza
              ojczyzna Polska.
          • lukasito Ziobro nie wie co to rasizm, lżenie itd. 25.04.06, 09:43
            I dlatego robi za głupka wioskowego:)) Nawet Marcinkiewicz i Jurek nie byli tak
            głupi, żeby się pokazać na tej uroczystości. Jarosław K., lider PiSu pojawia
            się tam tylko w nocy, ostatnio w "Rozmowach niedokończonych", gdzie krzewiłby
            miłość bliźniego i ideały chrześcijańskie wg. nauk JPII, ale PO mu nie
            pozwalała, a może nie jest chrześcijaninem... już nie pamiętam powodu:)))
            • jama314 A "Lukasito" wie co to noc? 25.04.06, 12:45
              "Lukasito" wielu rzeczy nie pamięta i nie wie dokłądnie. Lider PiS-u ostatnio
              "tam" pojawił się po 18. To już noc była wtedy u "Lukasito"?
              • lukasito "dokłądnie" tak:)) 25.04.06, 14:45
                Jak gdzieś puszczają, albo pokazują Jarosłwa K., to u mnie się ściemnia:))
      • lukciu struve znowu nadaje:)))) 25.04.06, 07:10
        nie chca przytaczac calosci w obawie przed zloscia takich czytelnikow jak ja. to
        pewnie jakis spisek albo uklad. a tak wogole to wszystkiemu winna jest PO.
      • kaczkozerca Re: Nagonka rusza dalej! 25.04.06, 07:53
        jasne, nagonka.... wszyscy się uwzięli na to biedne radio maRyja, ostoje
        patriotyzmu i polskości. idz struve i własną piersią broń rozgłosni z torunia,
        przed łże-redaktorami z jude zeitung....
      • uniaeuropejska1 Re: Nagonka rusza dalej! 26.04.06, 17:42
        No to może byś ten tekst opublikował kolego,skoro tak zależy ci na
        przekazywaniu prawdy.
    • gniewek.113 Wyjątkowy szkodnik ten Rydzyk.. 25.04.06, 07:08
      ..a ostatnio przechodzi już samego siebie.
      • findzia Re: Wyjątkowy szkodnik ten Rydzyk.. 25.04.06, 07:27
        A czym ci trutniu zaszkodzil?Moze wyjasnisz.
        • pe1 Re: Wyjątkowy szkodnik ten Rydzyk.. 25.04.06, 07:30
          ukradł wdowi grosz
        • berguzzz Re: Wyjątkowy szkodnik ten Rydzyk.. 25.04.06, 08:28
          PiS + koncern medialny Rydzyka + Samoobrona(czyli pierwiastek przestepczy) =
          scisle powiazania: rzad-media-mafia = nowy uklad :)
          • mr_osjano Re: Wyjątkowy szkodnik ten Rydzyk.. 25.04.06, 08:48
            Pewien przedwojenny publicysta tak sie swego czasu wyrazil: "Sa dwa powazne
            powody dla ktorych Polska mi zbrzydla: za duzo swieconej wody i z malo zwyklego
            mydla".
            I wody przybylo i mydla takze, .......niestety obrzydzenia tez
        • janek344 Re: Wyjątkowy szkodnik ten Rydzyk.. 25.04.06, 09:15
          Szkodzi i to bardzo Polsce, jej interesom i miejscu w świecie. Nazywanie
          kogokolwiek trutniem czy innym obelżywym słowem niczego tu nie zmieni.
        • koloratura1 Re: Wyjątkowy szkodnik ten Rydzyk.. 25.04.06, 12:39
          findzia napisała:

> A czym ci trutniu zaszkodzil?Moze wyjasnisz.

Proszę bardzo!

Zaszkodził mi i memu krajowi tym, że dzięki niemu, wybory wygrali ci, co je
          wygrali i -

- rujnują kraj "tanim państwem",
          - dla urzeczywistnienia swych chorych wizji gotowi są sprostytuować się nawet z
          Lepperem, żeby tylko nie oddać władzy,
          - robią z mego kraju katobolszewicką PRL-bis,
          - wysyłają młodych, zdolnych, myślących, na emigrację za chlebem i wolnością,
          - robią z mego kraju pośmiewisko świata.

Mało?

Dodam jeszcze, że mam w nosie rydzykowe defraudacje (mojego nie zdefraudował, bo
          mu nigdy nic nie dałam), jego obrzydliwy antysemityzm (nie on pierwszy, ani nie
          ostatni), szkodzenie Kościołowi (nie czuję się członkiem tego Kościoła i jego
          dobro ani mnie ziębi, ani parzy) oraz fakt, czy tenże Rydzyk jeździ maybachem,
          czy - na osiołku (nie za moje jeździ).
      • kardynal_pacelli1 Re: Wyjątkowy szkodnik ten Rydzyk.. 25.04.06, 08:11
        gniewek.113 napisał:

> ..a ostatnio przechodzi już samego siebie.

Może i szkodnik, ale kase robić potrafi i jeszce twierdzi że ręce ma czyste.
        • lucusia3 Re: Wyjątkowy szkodnik ten Rydzyk.. 25.04.06, 08:39
          Czyli robi tak jak wszyscy na świeczniku, tylko wykorzystuje metodę dla mnie wyjatkowo brzydką.
          • watford1 Re: Wyjątkowy szkodnik ten Rydzyk.. 25.04.06, 09:09
            Rydzk jak wszystcy ksieza (KATABASY)posluguje sie klamstwem i wszystkim tym co
            moze przyniesc jak najwieksza kase,po trupach i totalna obluda.Tak bylo jest i
            bedzie,bo taka byla i jest doktryna kosciola kat.
          • uniaeuropejska1 Re: Wyjątkowy szkodnik ten Rydzyk.. 26.04.06, 17:50
            Jedyna pociecha,że ks.Jankowski przegrał w sądzie.Sądów jeszcze nie
            sklerykalizowali.
    • krzych.korab Takie prawo, taka sprawiedliwość.Zabrakło mi wiary 25.04.06, 07:17
      że PIS znaczy Prawo i Sprawiedliwość
    • prof-antoni chora koalicja Rydzyka już wkrótce!!! 25.04.06, 07:17
      czy Rydzyk spotkał się kobylanskim? pecunia non olet
    • galba GW ma fiksację na punkcie O.Rydzyka 25.04.06, 07:22
      Ciekawe, że media Lux Veritatis nie poświęcają znacznie potężniejszemu
      człowiekowi jakim jest Michnik nawet setnej części tego co w mediach Agory jest
      o O.Rydzyku.

Jakieś natręctwo Judaszowców? To się ponoć da leczyć.
      • pe1 Re: GW ma fiksację na punkcie O.Rydzyka 25.04.06, 07:31
        Michnik nie okrada emerytów ani nie deprawuje młodzieży
        • jama314 Mnie tak... 25.04.06, 08:27
          Pozbawił mnie całkowicie złudzeń co do swojej osoby...
      • volandina Re: GW ma fiksację na punkcie O.Rydzyka 25.04.06, 07:45
        A ja chylę czoła,że nie panikują i nie uprawiają autocenzury jak wiekszość
        innych mediów( choć nie zawsze ). TRzeba głośno piętnować takie egzemplarze jak
        Rydzyk. Wyobraź sobie co powiedziałby Jezus zstępując na ziemię i widząc
        imperium RYdzyka i cały fałsz fanatyków spod znaku Radia Maryja. Przypomnij
        sobie co zrobiła z kupcami handlującymi w świątyni!
      • bloody_rabbit Re: GW ma fiksację na punkcie O.Rydzyka 25.04.06, 08:17
        O, teraz zamiast "Judejczyków" są "Judaszowcy" ;-)
        • zaciekawiony4 Re: GW ma fiksację na punkcie O.Rydzyka 25.04.06, 08:22
          I wyszło szydło z wora. Galba jest zwykłym antysemitą, jak zresztą większość
          jego towarzyszy z PiS.
          • lucusia3 Re: GW ma fiksację na punkcie O.Rydzyka 25.04.06, 08:44
            Trochę mi szkoda, że Galba tak napisał, co prawda nie zgadzam się z jego poglądami, ale stawiałam, że jest człowiekiem na jakim takim poziomie, tylko o zapieczonych pogladach. Ale teraz cień sympatii zniknął. Wygląda na to, że to typowy frustrat, który musi na kogos zwalić, że idzie mu żle. Szkoda.
        • silezius.monachijski judaszowcy do Judei, studenci do nauki 25.04.06, 09:24
          Zjednoczeni wokół Kaczyńskich i Leppera wspólnie pokonamy siły
          internacjonalistycznego syjonizmu!

Program koalicji PiS-Samoobrona Programem Narodu!

PiS i Samoobrona przewodnią siłą Narodu!

Koalicja PiS-Samoobrona fundamentem dynamicznego rozwoju Kraju!
      • j_mat Re: GW ma fiksację na punkcie O.Rydzyka 25.04.06, 11:59
        galba napisał:

> Ciekawe, że media Lux Veritatis nie poświęcają znacznie potężniejszemu
        > człowiekowi jakim jest Michnik nawet setnej części tego co w mediach Agory
        jest
        >
        > o O.Rydzyku.
        >
        > Jakieś natręctwo Judaszowców? To się ponoć da leczyć.
        >

Ojciec wszystkich Rydzyków przyciąga jak magnes nie tylko Michnika, ale również
        cały rząd i pół parlamentu, sytuując się tym samym w centrum publicznej uwagi.
        Obawiam się, że aspiruje do roli ojca wszystkich Polaków o zdrowym korzeniu,
        skazując pozostałych na wieczne (i doczesne) potępienie. Powinien się leczyć z
        grzechu pychy, studiując pilniej Ewangelię. Również Judasza.
    • a.k.traper Rzygac sie chce na IV RP 25.04.06, 07:26
      • albacor Re: Rzygac sie chce na IV RP 25.04.06, 07:35
        To już przechodzi pojęcie: minister, odpowiedzialny za prawo pozwala sobie nie
        tylko na pogawędki ale i wspieranie typa podejrzanego o bezprawne działania.
        jak widzę włazidupstwo PISowców Rydzykowi to mnie mdli, albo jak wyżej tytuł
        postu
    • seret2 Ziobro jest pajac ! 25.04.06, 07:34
      To panoptikum zmierza do jakiegoś końca . Ale jakiego ? Naród durny i leniwy, a
      na scenie same oszołomy, oszuści lub złodzieje. Jak to się stało, że na kim oko
      spocznie to typ jakiś nienormalny; już same bliżniaki to jakaś farsa a tu na
      dodatek giertychy, leppery, dorny, rokity, tuski, kalisze, begery, czarneckie,
      ziobry - przecież to menażeria, gabinet osobliwości. No to oddałem mocz
      poranny, może będzei lżej.
      • jama314 "Seret2" jeszcze gorzej 25.04.06, 07:57
        Jak by nie porównywać wypadają jednak lepiej niż "seret2"
        • lucusia3 Re: "Seret2" jeszcze gorzej 25.04.06, 08:55
          jama314 może jakies argumenty,opinię, a nie jedynie obrażanie kolejnych ludzi?
          • jama314 Z pretensjami do tatusia! 25.04.06, 12:28
            A bardzo proszę. Moja interpretacja słów "Seret2". Ziobro jest pajac bo: "[...]
            na scenie same oszołomy, oszuści lub złodzieje. Jak to się stało, że na kim oko
            spocznie to typ jakiś nienormalny; już same bliżniaki to jakaś farsa a tu na
            dodatek giertychy, leppery, dorny, rokity, tuski, kalisze, begery, czarneckie,
            ziobry - przecież to menażeria, gabinet osobliwości. No to oddałem mocz
            poranny, może będzei lżej".
            To były argumenty "Seret2" za tym, iż "Ziobro jest pajac!". Przytłoczony tak
            poważnymi argumentami nie do odparcia wręcz, zastanawiam się com temu winien, że
            i "lucusi3" mało. Do tatusia z pretensjami. Jeśli zaś "Seret2" czuje się
            obrażony, no to... niech napisze. Jakoś go może udobrucham.
        • lukasito Nie może być gorzej niż Ziobro:)) 25.04.06, 09:49
          Chyba, że empirycznie to udowodnisz na własnym przykładzie:))
    • kiks8 Miernej jakości prokuratorzyna 25.04.06, 07:37
      nie potrafiacy zliczyc do trzech.Takich prawniczych kmiotów kaształci sie za
      państwową forse na studiach.W normalnym kraju by dostał kopa w katolandzie
      zbiera laury.
      • jama314 Za dużo "kiksów" jak na krytyka... 25.04.06, 08:11
        Nie wytrzymałbyć kmiotku z nim nawet 1/4 rundy i padłbyś przez KO. W ramach
        dążenie do doskonałości na początek może poprawisz swoje "wykaształcenie" bo
        kiepskie, nawet jak na ateistoland.
        • tim7 Re: Za dużo "kiksów" jak na krytyka... 25.04.06, 08:26
          Tiaa... Jak nie mamy czego, to czepiamy się literówki, co...? A jak daleko ty
          jesteś posunięty w tym "dążeniu do doskonałości". Czyżbyś miał ochotę kształcic
          się na flagowym okręcie ojca Rydza ? No i czym jest dla ciebie "ateistoland" ?
          Jak mniemam, chodzi ci o Polskę w wydaniu ateistycznym, ale taką nigdy owa nie
          była, nawet za PRL-u...
          • jama314 Tylko czemu "ojca Rydza" a nie ojca T. Rydzyka? 25.04.06, 10:49
            Tia, jest nieźle. Jeszcze tylko spacje przed pytajnikami zlikwidować i można
            zajmować katedrę...
            • tadeusz_ja Jama314 25.04.06, 10:56
              Retoryka z Wyższej Szkoly Rydzykowych Junkrów,zastanawiam się czy starczylo
              pieniędzy Stoczni Gdańskiej na te obiekty ze snu hohstaplera??
            • tim7 Re: Tylko czemu "ojca Rydza" a nie ojca T. Rydzyk 25.04.06, 11:26
              Katedrę już zajmowałem. Miłe doświadczenie, przynajmniej bezpośredni kontakt z
              inteligentnymi ludźmi.
              DLACZEGO "ojca Rydza" ? Bo ten pan nie zasługuje w moich oczach na szacunek
              należny osobie duchownej za wszystkie przekręty finansowe, za manipulowanie
              ludzkimi umysłami przy pomocy tanich chwytów retorycznych, za antysemityzm, za
              nieszanowanie osoby i nauk papieża Jana Pawła II, za kradzież pieniędzy
              ofiarowanych mu na ratowanie Stoczi Gdańskiej, za wyciąganie łapy po szmal od
              biednych emerytów i rencistów, za niegodne kapłana otaczanie się luksusami
              itd...

A co ci się nie podoba w spacjach przed znakami zapytania ?
              • jama314 Pewnie o tym wiesz tyle co o spacjach! 25.04.06, 13:03
                Tylko tyle, że ma ich tam nie być, panie "ex katedra"! A z epitetami i osądem to
                może lepiej poczekać na bardziej kompetentnych? Głupio się będzie wycofywać, kto
                wie, może nawet powróci zwyczaj odszczekiwania? Czy komuś "z katedry" to
                przystoi, podobnie jak zniekształcać czyjeś nazwisko? Dotychczas był to
                przywilej prostaków i nieuków! Na razie przyjacielu to ty mi wyglądasz na
                zmanipulowanego. Pewnie o tym wiesz tyle co o spacjach! Więc lepiej sza.
                • tim7 Re: Pewnie o tym wiesz tyle co o spacjach! 25.04.06, 13:49
                  Nie jesteśmy przyjaciółmi, wiec bez spoufalania się proszę.
                  O jakich "epitetach" mówisz ? A czy duchownemu przystoi "osądzac" ludzi ?
                  W temacie "spacji" może i masz rację, ale czy naprawdę nie masz ciekawszych
                  tematów do dyskusji ? Robię spację, bo tak mi się podoba...
                  A skąd wiesz co przystoi, a co nie przystoi ludziom z katedry ? Wszak ludzie z
                  katedry to też ludzie, i im też zdarzają się "filipinki"...
                  Masz jakieś niespotykane widac zdolności, bowiem poprzez łącza internetowe
                  jesteś w stanie powiedziec jak wyglądam...

> Pewnie o tym wiesz tyle co o spacjach!
                  Nie jestem polonistą. I ty mi mówisz, bym "nie osądzał"...
                  • jama314 Podtrzymuję wszystko... 25.04.06, 16:37
                    Z przykrością muszę podtrzymać wszystkie swoje opinie. Mam wrażenie że już sam
                    nie wiesz co piszesz. Możesz sobie robić spacje gdzie chcesz, upowszechniać
                    fałszywe opinie i epitetować etykietkami np. "antysemityzmu" (tak jak Ci się
                    podoba). Przecież to anonimowo i bez odpowiedzialności. Tylko tak jak dziś się
                    zdziwiłeś, że ze spacjami to jest inaczej niż Ci się wydaje, to jutro, jak
                    gościom z WJC uda się wyłudzić od Polski te 65 mld. USD nie mów, żeś o tym nie
                    wiedział (bo zajmowałeś się czymś innym niż meritum sprawy) i nie dziw się...
                    Może jednak warto włączyć samodzielne myślenie, docierać do prawdy i nie
                    upowszechniać bezkrytycznie fałszywych opinii o innych. Bo jak przypomniał
                    ostatnio "antysemita" red. S. Michalkiewicz, tylko prawda jest interesująca i
                    nic tak jak ona, innych nie gorszy. Roma locuta, causa finita.
                    • tim7 Re: Podtrzymuję wszystko... 25.04.06, 23:06
                      Antysemityzm ojca Rydza to nie powielana opinia, tylko na własne uszy słyszałem
                      co ten pan mówi. Dotyczy to również "felietonów" antysemity S.Michałkiewicza.
                      Czytałem je.
                      Co to jest "WJC", i jak się ma do tematu dyskusji ?

A teraz patrzę na pewnego pana, Kurskiego zwanym, i bebechy mi się przewracają,
                      jak słyszę jego kolejne kłamliwe manipulacje słowne i próby robienia z rozmówcy
                      idioty...

A jak się okazuje, ojciec Rydz Rzym też ma w ...
            • lukasito T. Rydzyk brzmi jak "trądzik":)) 25.04.06, 12:08
              Media ojca trądzika:)) "lepper" to trędowaty, więc wszystko znów zaczyna się
              zgadzać:)))
            • kiks8 Re: Tylko czemu "ojca Rydza" a nie ojca T. Rydzyk 25.04.06, 12:18
              bo to twój ojciec
        • tadeusz_ja Sluchaj Jamo314 używasz inwektyw w stosunku 25.04.06, 09:05
          do uczestników forum " Nie wytrzymałbyć kmiotku z nim nawet 1/4 rundy i padłbyś
          przez KO" Będziesz kasowany!
          • jama314 Przepraszam za ten wypadek, choć dokładnie to... 25.04.06, 16:41
            Przepraszam, na ogół staram się wtedy używać męskich atrybutów i argumentów...
        • kiks8 Zero zawsze bedzie zerem 25.04.06, 12:16
          a pisowskie zero w szczególności.
    • derduch Re: Ziobro wspiera ojca Rydzyka 25.04.06, 07:42
      To ziobro jako minister sprawiedliwości broni podejrzanego o wyłudzenie i
      oszustwo na milionową skale? Norma! To przeciez PISuar u władzy :-)))
      Ale ich naród pogoni nastepnym razem, nawet się ziobro z kolegami spakowac ie zdąży
    • d_arek_d Re: Ziobro wspiera ojca Rydzyka 25.04.06, 07:48
      Przepraszam, muszę to napisać: Ziobro to bydlak. Pewnie nie pobędzie to długo
      na formu, ale już mi lepiej.
      • niestaly_czytelnik Re: Ziobro wspiera ojca Rydzyka 25.04.06, 11:55
        d_arek_d napisał:

> Przepraszam, muszę to napisać: Ziobro to bydlak. Pewnie nie pobędzie to długo
        > na formu, ale już mi lepiej.

A nie lepiej wziąć lekarstewko? Też bedzie lepiej - a i forum będzie czystsze.
    • grogreg No to sie zaczyna. 25.04.06, 07:48
      Dla niepokornych "prawo", a dla swoich "sprawiedliwosc".
    • kaczkozerca Re: Ziobro wspiera ojca Rydzyka 25.04.06, 07:58
      ciekawe czy łojciec tranzystor myśli czasami,
      jak tam w piekle zacierają ręce w oczekiwaniu
      na jego "zstąpienie".
      • lucusia3 Re: Ziobro wspiera ojca Rydzyka 25.04.06, 09:12
        On nie wierzy w takie rzeczy. To dla motłochu.
    • brocha Ziobro wziął urlop czy w czasie pracy jeździ na 25.04.06, 08:15
      wycieczki do Torunia?
      • lukasito W czasie pracy:)) a za co mu płacą! 25.04.06, 09:30
        On ma tak odpowiedzialna funkcję, że wszystkiego musi doglądać osobiście. Nawet
        ostatnio musiał sprawdzić, czy aby Anglicy nie podnoszą głów i nie mówią czegoś
        złego o PiSie i RM i w tym celu udał się na mecz Premiership:)) A może on chce
        zostać premierem? :))
        Marcinkiewicz też obskakuje wszystko, jak leci. Otworzył sezon dawców nerek,
        wziął udział w spotkaniu ze studentami na Wyszyńskim, ponoc z rozpędu otworzył
        sezon polowan na kaczki, ale kancelaria prezydenta zablokowała wszelkie
        publikacje na ten temat (Dziennikarz "Nowin łowieckich" jeszcze nie wyszedł z
        aresztu), ;))
    • zigzaur Strach Ziobry przed utratą stołka? 25.04.06, 08:18
      Lepperstwo bardzo chętnie zachapie resort sprawiedliwości.
      Czy Zbigniew Ziobro jest przygotowany na funkcję młodszego podsekretarza stanu u
      pani minister Hojarskiej?
      (wikipedia sugeruje, jakoby "o" w nazwisku nie było oryginalne)
    • tadeusz_ja Piss pogrąża się coraz bardziej !! 25.04.06, 08:24
      Pan Ziobro miast wsadzić hohstaplerów do aresztu,komplemetuje ich,
      niewiarygodne!!!!
      • woland7 PiSiOR 25.04.06, 08:31
        Prawo i Sprawiedliwośc + Ojciec Rydzyk= PiSiOR. I wszystko na ten temat.
        Widać ten nędzny,niedouczony prokuratorzyna który nawet nie skończył dobrze
        aplikacji musi się dowartościować. Pewnie tow. Rydzyk pozwolił mu potrzymać
        kropidło.Swoje :)
      • jama314 Zaś "tadeusz_ja" już sięgnął dna 25.04.06, 08:46
        A czy "tadeusz_ja", zanim zacznie nas raczyć swoimi "genialnymi" uwagami, mógłby
        postudiować nieco "Słownik ortograficzny języka polskiego"? Bo ja dalej widzę
        ten diabli ogon. Za popularyzowanie błędów ortograficznych na forum, areszt u
        mnie miałbyś pewny, na długo i bez komplementów... Zatem do książek na razie
        tumanie!
        • tadeusz_ja Re: Zaś "Jama314 już sięgnął dna 25.04.06, 08:57
          Sluchaj zakompleksiony rydzykowy skrybo,czas na rekolekcje u hohstaplera z
          Torunia !!!(celowo używam pisowni niemieckiej)Nic tobie nie pomągą wściekle
          ataki na mnie,jesteście na szczęście w odwrocie, a rydzyk pójdzie tam gdzie jego
          miejsce.
          • jama314 Śmiech na sali i wesołość ogólna... 25.04.06, 10:23
            Miejsce człowieka, który nie wie co to spacja, nie mówiąc o innych rozlicznych
            mankamentach jest (no, niech będzie trochę wyżej) w pierwszej klasie szkoły
            podstawowej. Wyświadcz więc mi i innym nieco bardziej rozgarniętym tę uprzejmość
            i nie zajmuj katedry, a w każdym razie nic nie pisz (wystający ogon nieuctwa
            będzie któtszy). By the way, my tu o nauce poważnie, a tobie grzyby w głowie?
            • tadeusz_ja jama314!!! verrückte Mann???? 25.04.06, 10:35
              Obsesje ciebie trapiące są bez wątpienia balastem psychicznym dla
              ciebie,wspólczuję tobie.Coż mogę tobie powiedzieć jeszcze?Zwróć się do
              psychoanaltyka,to będzie bez wątpienia jakieś wyjście dla ciebie.
              • niestaly_czytelnik Tadeuszu! 25.04.06, 12:06
                > Obsesje ciebie trapiące są bez wątpienia balastem psychicznym dla
                > ciebie,wspólczuję tobie.Coż mogę tobie powiedzieć jeszcze?Zwróć się do
                > psychoanaltyka,to będzie bez wątpienia jakieś wyjście dla ciebie.

Tadeuszu, uważam, że to co przypisujesz interlokutorowi to w całości dotyczy
                ciebie (to jest znany psychiatrom efekt tzw. projekcji). Poza tym jesteś bardzo
                przewrotny - najpierw sadzisz byka ortograficznego (hohsztapler), potem
                (błędnie) tłumaczysz, że to pisownia niemiecka (prawidłowe użycie samego "h" w
                tym słowie jest prawidłowe tylko w jednym przypadku - hoeher, czyli w stopniu
                wyższym od "wysoki"). Reasumując, wygląda na to, że kończyłeś wieczorowe kursy
                na WUML-u, bo usiłujesz posługiwać się dialektyką marksistowską, czyli używasz
                niewprawnie metody "odwracania kota ogonem".
                • tadeusz_ja Tadeuszu do "niestaly_czytelnik' 25.04.06, 12:42
                  Nie wiem kim jesteś, może Jama314? albo nie czytaleś moich wszystkich postów
                  do Jama314, w jednym z nich użylem slowa hohstapler nadmieniajac jednoczesnie
                  że celowo uzylem pisowni niemieckiej( Ein hohstapler)to wszystko, do reszty
                  ustosunkowywal się nie będę, bo to nieprawda!
                  • niestaly_czytelnik Panie Tadeuszu 25.04.06, 13:06
                    > Nie wiem kim jesteś, może Jama314?

Musi mi pan uwierzyć na słowo, że nie jestesmy ta samą osobą.

> że celowo uzylem pisowni niemieckiej( Ein hohstapler)to wszystko, do reszty
                    > ustosunkowywal się nie będę, bo to nieprawda!

a jednak niemieckie słowo "hochstapler" pisze się przez "ch" (www.ling.pl),
                    więc to co pan pisze nie jest pisownią niemiecką.
                    • tadeusz_ja Re: Panie Tadeuszu 25.04.06, 13:12
                      Masz rację (Ein Hochstapler) sorry
                      • jama314 Masz u mnie pierwszy plus 25.04.06, 14:44
                        Ale to wszystko co dobrego mogę powiedzieć o Tobie na razie. Sugeruję wziąć
                        sobie do serca pozostałe uwagi odnośnie języka polskiego (sporo tego jeszcze).
                        Zaś merytorycznie to na razie ustalmy, że człowiek który obrzuca innych (bez
                        podstawy prawnej) określeniami typu "złodziej", o Rzeczpospolitej (czyja i która
                        tam by nie była) mówi "do Kibla", o Kaczyńskich - "narodowi socjaliści", używa
                        określenia "polaczkowie" w sensie pogradliwym (resztą niech się inni zajmą), nie
                        ma prawa do zarzucania nikomu niczego, tym bardziej bezpodstawnie. Sam bowiem
                        tylko dzięki anonimowości jeszcze jest na wolności. Ogonek pod siebie i nie
                        odsłaniać się tak jawnie ze zwoim antyklerykalizmem bo się traci wiarygodność w
                        walce z RM. No i z tym nominowaniem na antysemitę to zalecam ostrożność. Podobno
                        już niedługo mają skazywać za fałszywe pomówienia. Mnie judejczycy zachodzili
                        już też od przodu i udało się wyminąć bez etykietowania. Na koniec walnij się
                        pałą dębową chłopie w łeb i myślę że odczujesz znaczną poprawę samopoczucia.
                        • tadeusz_ja idée fixe jamy314 to ja 25.04.06, 17:38
                          Nie mam wątpliwości, iz na tym forum przyszlo mi się zetknąc z wyjątkowo
                          przebieglym,i sprytnym na swój sposób osobnikiem, nieodrodnym uczniem pana
                          Rydzyka,apologety "polskosci" która ma być patentem na "szczęscie" tego niezle
                          wyksztalconego Narodu, któremu niestety przyszlo żyć między Odrą a Bugiem. W
                          ostanim poście Jamy314 powialo pogróżkami,! Jama grozi mi "Ogonek pod siebie i nie
                          > odsłaniać się tak jawnie ze zwoim antyklerykalizmem bo się traci wiarygodność w
                          > walce z RM. No i z tym nominowaniem na antysemitę to zalecam ostrożność. Podobn
                          > o
                          > już niedługo mają skazywać za fałszywe pomówienia".Zaiste kuriozalne to,ale
                          nic to w porownaniu z wyczynami pana Ziobro, który wiedzac że tandem Rydzyk
                          -Król są podejrzani o wielomilionowy "przekręt"mimo wszystko "zaszycil"
                          obecnością swoją uroczystosci otwarcia rydzykowej uczelni.Jak mamy to rozumieć?
                          Czyżby o żadnym dochodzeniu w sprawie ukradzionych pieniędzy mowy nie
                          będzie??Ano zobaczymy, przypomnimy panu Ziobro w stosownym miejscu i czasie.Dni
                          pisu i calej tej wokól pisowej kamaryli są policzone.
        • koloratura1 Re: Zaś "tadeusz_ja" już sięgnął dna 25.04.06, 12:57
          jama314 napisał:

> A czy "tadeusz_ja", zanim zacznie nas raczyć swoimi "genialnymi" uwagami, mógłb
          > y
          > postudiować nieco "Słownik ortograficzny języka polskiego"? Bo ja dalej widzę
          > ten diabli ogon. Za popularyzowanie błędów ortograficznych na forum, areszt u
          > mnie miałbyś pewny, na długo i bez komplementów... Zatem do książek na razie
          > tumanie!

A jakieś merytoryczne argumenty w dyskusji możesz podać?
    • dorota285 Rydzyk, radio ma ryja i Ziobro 25.04.06, 08:44
      Ziobro też ma ryja do darcia się na komuchów, obrony ludzi "uczciwych"( Lepper,
      Ojdyr, Hojarska, Łyżwińscy itp.) Tylko w IV Rzeczypospolitej mogą dziać się
      takie rzeczy.
      • jama314 Wszystko się spóźnia... 25.04.06, 08:49
        Oj tak, tak. Za Kwaśniewskiego to mielibyśmy już żniwa albo i dożynki nawet!
        • tadeusz_ja Desperackie wyczyny "Jamy' rydzykowej" . 25.04.06, 09:01
          Jama314 nieztrudzenie śledzi uczestników forum, kopiuje posty tychze
          forumowiczów,poczym wysyla "material" do "centrali rydzykowej" w Toruniu!
    • alebaba17 Jest pluralizm ale nie dla Rydzyka, demokracja 25.04.06, 08:52
      ...
    • roman_j Re: Ziobro wspiera ojca Rydzyka 25.04.06, 08:54
      Pan minister chyba powinien opuścić ministerialny stołek, skoro nie potrafi
      zrozumieć, że od ministra, a ministra sprawiedliwości w szczególności, oczekuje
      się bezstronności i powściągliwości w wypowiedziach. Skoro tego nie potrafi, to
      może zostać, jako brat Ziobro, rzecznikiem prasowym o. Rydzyka.
    • norbertrabarbar Re: Ziobro wspiera ojca Rydzyka 25.04.06, 08:58
      he he he. Pedofile zmontowały sobie mete, biskup ją poświęcił a minister dał
      przyzwolenie mrugając oczkiem :]
    • alkud Ministerstwo Sprawiedliwości Ojca Rydzyka 25.04.06, 08:59
      tyle w temacie,

---
      religiapokoju.blox.pl/2006/04/Jak-byc-muzulmaninem-na-Zachodzie.html
    • puuchatek Re: Ziobro wspiera ojca Rydzyka 25.04.06, 09:04
      O, tak, tak! Bohaterski ministrze Ziobro, broń naszego ókochanego Radyja przed tym wstrętnym papieżem! O, broń!

;-)

struve napisał:

> A gdzie jest pełny tekst nuncjatury do Kowalczyka? Dlaczego dziennikarze niby
      > tak dociekliwi nie chcą znać całości?

Prosiaczku, czy Ty w ogóle czytasz to, co sam piszesz? Jaki "tekst nuncjatury do Kowalczyka"? Przecież Kowalczyk (tak między nami - wypadałoby może dodać "abp. Kowalczyk") to właśnie nuncjusz apostolski w Polsce. A tekst listu był zamieszczany w prasie, w całości (obu listów zresztą).
    • winiary2 Ziobro wspiera ojca Rydzyka 25.04.06, 09:05
      Jest tak jak mówiłem. Ziobro broni ojca Rydzyka. Śmiech pusty z tego naszego
      wspaniałego ministra. Ha, ha, ha,...
    • corradocatani Świecka władza ziobry 25.04.06, 09:17
      Już wiemy dokłądnie jak ma wyglądać nasze przyszłę prawo. Pewnie ziobro z
      rydzykiem mocno żałują ze nie można rozpalić stosów ani uruchomić obozów
      koncentracyjnych. Zaludniliby je szybciutko. Myślicie że ich poglądy dalekie są
      od skrajnego nazizmu? Wcale nie, oni też uważają swoją opcję za jedyną słuszną
      a oponentów chcą niszczyć wszelkimi dostępnymi środkami. Jakże dobrze czuliby
      się w SS.
    • bereciara Niby nowoczesne niby wspaniale 25.04.06, 09:18
      Macie dowod ze boga nie ma, bo jak by byl to za ta pyche, tych czarnych
      szarlatanow by ich ukaral.Jakas ospa,szkarlatyna cos takiego abysmy naocznie
      widzieli jego sprawiedliwosc i sile.A moze sie myle jest tylko z Rydzolem nie
      moze i on sobie poradzic.Za zlodziejstwa Rydzyku pieklo to za malo.Tylko ze ty
      wiesz tak jak ja ze piekla nie ma,i dlatego masz odwage zakladac nowa swoja
      sekte.Niektore dewoty sie do niego modla.Czy to jest normalne,czy obled.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka