sybirak2 Re: Prokuratura na tropie kaczki internetowej 27.04.06, 15:05 To nie jest PRL, to jest PRL stalinowski. Wtedy też trafiało się do więzienia za dowcipy. Kurdupel to taki gatunek ludzki, króry ani nie zna żartów, a nie zna się na żartach. Odpowiedz Link Zgłoś
ppo Kurdupli nie lubię i nie ufam im 27.04.06, 15:44 Ale jak mam alternatywę wielkiego (wzrostem) Romana "Large" Giertycha u władzy to chyba jednak wolę ten kaczyzm... "Przeżyliśmy główki trupie- przeżyjemy główki głupie"- jak mawiała moja babcia. P. i S. Widzieliscie dokąd sięga Romanowi nasz Wielki Brat? Spragniony oralnych fiksacji Romuś nie musiałby nawet stawać na stołku. Ha! Odpowiedz Link Zgłoś
jerostasz Re: Prokuratura na tropie kaczki internetowej 27.04.06, 15:21 Kaczy kapo? Odpowiedz Link Zgłoś
charlottka Re: Prokuratura na tropie kaczki internetowej 27.04.06, 15:25 To Raczej Dymkowski powienien pójść siedzieć - za donosicielstwo! Zupełnie jak w czasach PRLu, zaczynamy się cofać, jeden zaczyna donosić na drugiego, bo co liczy na jakieś korzyści, że może Kaczory (z całym szacunkiem, ja na nich nie głosowałam) mu to wynagrodzą? To zamach na demokrację! Trzeba zacząć działać, bo inaczej wrócimy do "zamordyzmu". Pozdrawiam Wrocław licząć na to, że Dymkowski jest tylko jedną czarną owcą. Odpowiedz Link Zgłoś
sasza_z_wnp Re: Prokuratura na tropie kaczki internetowej 27.04.06, 15:27 Dymowski- ile za to wziąłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
troque najwyższy wymiar kary ... 27.04.06, 15:27 ... już czas najwyższy przywrocić karę śmierci. Niedopuszcalne jest przecież znieważanie urzędników. Odpowiedz Link Zgłoś
ppo Apel do Wrocławian! 27.04.06, 15:35 Pokażcie, że macie jaja! Niech kto inny nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
sasza_z_wnp Re: Apel do Wrocławian! 27.04.06, 15:40 ppo napisał: > Pokażcie, że macie jaja! Niech kto inny nie ma... Prosze do Wrocławian (ktokolwiek go zna) o podanie pełnych danych osobowych tego kapusia. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczory11 Towarzysze Kaczynscy, Bierut sie wam klania !!! 27.04.06, 15:40 Towarzysze Kaczynscy i spolka, Bierut sie wam klania. Niech zyje "IV RP towarzyszy Szmaciakow" - hip, hip hura. Niebawem towarzysze Dornowaty i Zero wszystkich nas z tego forum pozamykaja w Rawiczu i innych Wronkach. Pozdrawiam wszystkich, co nie dali sie jeszcze zwariowac. Kaczory11 Odpowiedz Link Zgłoś
claudio1 Re: Towarzysze Kaczynscy, Bierut sie wam klania 27.04.06, 15:55 taki wsydt byc Polakiem gdzie ta wolnosc Odpowiedz Link Zgłoś
ppo To nie wstyd być Polakiem 27.04.06, 16:41 Wstyd jest być Krzysztofem Dymkowskim, tramwajarzem z Wrocławia (z góry przepraszam ludzi, którzy nim nie są, a przez okrutny przypadek tak samo się nazywają). Odpowiedz Link Zgłoś
makabi Re: Prokuratura na tropie kaczki internetowej 27.04.06, 16:00 Do prokuratury to trzeba złożyc donbiesienie na tego człowieka, który zdecydował się wszcąc postępowanie na koszt skarbu państwa (społeczeństwa). gdyby głupota miała skrzydła to ten ktos latałby wyżej nix te kaczki na zdjęciu. Jakos nie wiodze tam aby zdjęcie przedstawiało głowe panstwa. czy jak kupie dziecku gumowa zabawke do wanny w kształcie kaczki to sprzedawca tez mnie pozwie do prokuratury. Kiedys krązył zart, "dlaczego nie mozna wchodzić do lasu?". Odpowiedz Link Zgłoś
gacek74 Re: Prokuratura na tropie kaczki internetowej 27.04.06, 16:16 Właśnie dotarło do mnie,że jestem wielokrotnym przestępcą. Nie dośc,że rozsyłam podobne żarty, to jeszcze mam z tego porządny ubaw. Nawet kulinarnie nie jestem poprawny, ponieważ nie znoszę kaczyny. Pozdrawiam wszystkich podobnych recydywistów. Odpowiedz Link Zgłoś
ppo Czarna polewka 27.04.06, 16:47 A z czego robi się czarną polewkę? Nie powiem, bo to pod zamach stanu podpadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
rm429 Re: Prokuratura na tropie kaczki internetowej 27.04.06, 16:58 A czego policja szukała w mieszkaniu emeryta. Może większej ilości materiałow do śmiechu bo chcieli sie chłopcy rozweselić w tej ponurej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
viking03 Re: Prokuratura na tropie kaczki internetowej 27.04.06, 17:11 dajcie tutaj maila do tego dziada, zaraz go zasypiemy ;-)) Niech każdy wyśle do niego tylko 2-3 maile ... Odpowiedz Link Zgłoś
master-of-reality Wyjatkowo glupia menda tan dymkowski. 27.04.06, 17:11 Jeszcze glupsza jest policja i prokuratura wogole zajmujac sie ta sprawa.To jest chore !!! Gdzie wolnosc wypowiedzi ? Nazwisko mendy specjalnie napisalem z malej litery. Odpowiedz Link Zgłoś
omacku Re: Wyjatkowo glupia menda tan dymkowski. 27.04.06, 18:28 Problem blizniaków K.to chyba jakiś kompleks nizszości (he,he).W latach konspiracji dziłali w drugim szeregu, a i potem kariery nie zrobili. To tacy rewolucjoniści z drugiego szeregu, zawsze przeciw wszystkiemu. I nagle teraz mają szansę porządzić. Oczywiście nadal nic nie potrafią poza rozrabianiem, rozliczaniem, mieszaniem no i nadal mają kompleksy.Żałosne. A najsmutniejsze, że sporo osób im zaufało, poznałem jedną taką Pisówkę, wierzącą w ich wizję sanacji.Może się ocknie po doświadczeniach koalicji ze świniopasem spod Darłowa. A swoją drogą zamiast się na tym forum pluć i ironizować, może niech każdy wyśle choć JEDEN Odpowiedz Link Zgłoś
omacku Re: Wyjatkowo glupia menda tan dymkowski. 27.04.06, 18:32 Problem blizniaków K.to chyba jakiś kompleks nizszości (he,he).W latach konspiracji dziłali w drugim szeregu, a i potem kariery nie zrobili. To tacy rewolucjoniści z drugiego szeregu, zawsze przeciw wszystkiemu. I nagle teraz mają szansę porządzić. Oczywiście nadal nic nie potrafią poza rozrabianiem, rozliczaniem, mieszaniem no i nadal mają kompleksy.Żałosne. A najsmutniejsze, że sporo osób im zaufało, poznałem jedną taką Pisówkę, wierzącą w ich wizję sanacji.Może się ocknie po doświadczeniach koalicji ze świniopasem spod Darłowa. A swoją drogą zamiast się na tym forum pluć i ironizować, może niech każdy wyśle choć JEDEN kawał o kaczkach na e-mail Prezydenta RP? No co, kto się odważy? A Brzechwę lepiej zostawić w spokoju z uwagi na jego żydowskie korzenie. Znowu się ktoś przyczepi... Odpowiedz Link Zgłoś
slarwar Re: Prokuratura na tropie kaczki internetowej 27.04.06, 18:28 Panu Dymkowskiemu pomyliło się cokolwiek. Mieszkamy w Polsce a nie na Białorusi czy w Chinach. Po drugie radzę temu panu kupić nowy kalendarz - mamy rok 2006 a nie 1986. Jego Ekselencja Pan Prezydent Lech Kaczyński (i jego brat) powinni sami dbać o swoją cześć odpowiednio zachowując się na scenie publicznej. To co wyczyniają nie przynosi im chwały. Po raz pierwszy wstydzę się że jestem wrocławianiem. Odpowiedz Link Zgłoś
ppo Re: Prokuratura na tropie kaczki internetowej 27.04.06, 20:10 Ja bym radził temu "panu" kupić nowe mieszkanie gdzieś daleko od Wrocławia, bo chyba sąsiedzi żyć mu nie dadzą. Haha! Odpowiedz Link Zgłoś
jurwal Prokuratura na tropie kaczki internetowej - szok 27.04.06, 18:29 Człowek który zakapaował jest osobnikiem najgorszej jakości. Nie chciałbym go poznać. Kazdy ma prawo do swego zdania o każdym. Kaczyńscy są osobami publicznymi i dlatego kazdy ma prawo wypowiadac o nich publicznie. Nie wolno jednak używać słów wulgarnych i typowo obraźliwych. Jeśli zajęła sie tym perokuratura to niepokoji mnie szybkość zbliżania się do Białorusi. Tam też prokuratura natychmiast zajmuje się ludźmi mającymi inne niż dobre zdanie o swym przywódcy. Odpowiedz Link Zgłoś
kudlatyzwierz Re: Prokuratura na tropie kaczki internetowej 27.04.06, 18:49 w takich chwilach wstyd mi że jestem POlakiem... brawo Krzysiu niech paranoja zwycięży!!!do przodu kaczory... Odpowiedz Link Zgłoś
zoraborys Re: Prokuratura na tropie kaczki internetowej 27.04.06, 19:00 Była komedia braci Marks " KACZA ZUPA ". Czyżby amerykański ślad ? Co nato George Bush? Czy prokuratura będzie go wzywać? Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Prokuratura na tropie kaczki internetowej 27.04.06, 20:20 sam sobie odpowiedziales: braci MARX! czyli wiemy kto za tym stoi, tak? uklad, panie, uklad! jakis lumpen-renista nie bedzie tu sobie urzadzal smichow-chichow i rozsylal lze-obrazkow przyzwoitym ludziom. do kamieniolomow z nim! a ciemny narod to kupi... Odpowiedz Link Zgłoś
dzimbim Re: Prokuratura na tropie kaczki internetowej 27.04.06, 19:48 Jest takie mądre powiedzenie; Boże,strzeż mnie od przyjaciół bo z wrogami sobie sam poradzę. A w tym wypadku,p.D okazał się,takim właśnie przyjacielem... A tak na marginesie -prokuratury i sądy mają mnóstw poważnych spraw do"przerobienia",a tu muszą zajmować się dość niepoważną sprawą. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg podpisuję sie pod przeprosinami 27.04.06, 20:01 mikess napisał: > wrocław przeprasza za Dymkowskiego Odpowiedz Link Zgłoś
dzakarta Re: Prokuratura na tropie kaczki internetowej 27.04.06, 20:02 Achtung! Dymkowski to kapucha! Jak obrażali Kwaśniewskiego to tez kablowałeś do policajów, ty kłapouchu? Odpowiedz Link Zgłoś
ppo Nie jestem komuchem, ale kaczek nie trawię 27.04.06, 20:17 Pie.. tak samo Kwacha, jak i Kwaka. Ale najbardziej pie.. w dupę wielkim ch..em zaje..ą mendę dymkowskiego. Pedałem też nie jestem- poprostu w ten sposób wyrazam swoją dezaprobatę. Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: a kto 27.04.06, 20:27 twierdzi ,ze prokuratorzy nie moga byc kretynami Odpowiedz Link Zgłoś
kali301 Re: Prokuratura na tropie kaczki internetowej 27.04.06, 20:39 Przestępstwa przeciwko Rzeczypospolitej Polskiej: www.sejm.gov.pl/prawo/konstytucja/kon1.htm Rozdział V PREZYDENT RZECZYPOSPOLITEJ POLSKIEJ Art. 133. Kto publicznie znieważa Naród lub Rzeczpospolitą Polską, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3. Art. 135. § 1. Kto dopuszcza się czynnej napaści na Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5. § 2. Kto publicznie znieważa Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3. ______________________________ Ta konstytucja to produkt okrągłostołowy skomponowany pod naciskiem komunistów i światowej finansjery. W nowej K. nie wolno będzie znieważać również zaprzyjaźnionych prezydentów, królów i carów takich jak: Busz, Putin, Juszczenko, Łukaszenko, ... Elżbieta Wtoraja u.s.w. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
omacku Re: biuroprasowe@prezydent.pl 27.04.06, 20:41 Skoro już ponad 300 wkurzonych osób odreagowuje tu swoją złość na takie chore sytuacje, a przywalić Dymkowskiemu za kapowanie się nie da (raczej), to może z rozpędu, skoro już jesteśmy przy klawiaturach, napisać parę słów prawdy bezpośrednio do biura prezydenta. Albo chociaż coś śmiesznego o kaczkach, niech wiedzą (pewnie już wiedzą), a przynajmniej się uśmiechną (jeśli mają poczucie humoru). Odpowiedz Link Zgłoś
tatapsa Kaczka nadziewana burakami 27.04.06, 21:20 Przepis na to danie serwują nam od kilku miesięcy politycy i pokazuje to telewizja, nadaje radio, drukują wszystkie gazety! A ludzie na to patrzą, słuchają, czytają!!! Toż to straszne, pozamykają całe społeczeństwo... Odpowiedz Link Zgłoś
jacekot Re: Prokuratura na tropie kaczki internetowej 27.04.06, 21:34 Postępek Krzysztofa Dymkowskiego jest odrażający - już nawet nie ze względu na obrazę czy nie obrazę kaczyńskiego, ale na fakt, że sprzedał dobrego znajomego czy przyjaciela. Uważam go za człowieka o mentalności szmalcownika, tyle że nie wiem, co za to uzyskał - tamci z reguły dostawali pieniądze. Swoją drogą, jeżeli PiS i kaczyńscy mają takich zwolenników to najwyższy czas z tego kraju uciekać i nigdy tu nie wracać. Bardzo się wstydzę, że jestem Polakiem - nie chcę mieć nic wspólnego z Dymkowskim czy szmalcownikami, nawet narodowości. Odpowiedz Link Zgłoś
apropag Re: Prokuratura na tropie kaczki internetowej 27.04.06, 21:45 Profesor Marian Filar z Katedry Prawa Karnego UMK w Toruniu: - Prokuratura musi zbadać, czy ta satyra zawiera treści obraźliwe, np. wyzwiska, lub przedstawia osoby w sposób zohydzający. Wtedy dopiero można mówić o znieważeniu. Będzie też musiała udowodnić, że człowiek, który te rysunki rozpowszechniał, miał zamiar znieważyć. Na pierwszy rzut oka wydaje mi się, że z tego nie da się ukręcić aktu oskarżenia. Ale prokuratura jest w trudnej sytuacji, bo zależy od władzy, a władza niekoniecznie ma poczucie humoru. I dalej tak niebawem te tak zwane "kacze jaja" roztocza zapach ktory dodatkowo wywoluje brak poczucia humoru.Tych co chca ukrasc ksiezyc stosujac swoje prawo i swa sprawiedliwosc. Dla mnie sa "popaprancami" a nie przedstawicielami panstwa ktore uwazam za swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
hanka67 Re: Prokuratura na tropie kaczki internetowej 27.04.06, 21:53 Słusznie ,że wreszcie prokuratura zajmie się znieważaniem wartościwych ludzi ,pracujących uczciwie dla dobra kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
leniak Re: Prokuratura na tropie kaczki internetowej 27.04.06, 22:22 i racja ten donosiciel też pracuje dla dobra kraju i te kaczki ze zdjęcia też dla dobra tego nurkują a my tu sobie popełniamy przestepstwa żeby Ziobro mógł nas dla dobra kraju nas zamknąć, czyli że jest ok! Odpowiedz Link Zgłoś
habdas Re: Prokuratura na tropie kaczki internetowej 27.04.06, 22:51 czlowiek przeslal maila dalej, i sie go czepiaja... w tej chwili min. Ziobro ktory krytykowal Trybunal Konstytucyjny, tlumaczy ze to jego zdanie, ktore moze miec, wiec nie bedzie zadnego sledztwa w tej sprawie... Dlaczego Min. Ziobro moze mies swoje zdanie, krytykowac kogo chce i jak chce, a czlowiek nie moze wyslac zdjecia z 2 kaczkami...? nie rozumiem tego... Odpowiedz Link Zgłoś