jerzynowa 04.05.06, 13:20 Brak mi słów. Miejmy tylko nadzieję, że do odpowiedzialności zostaną też pociągnięci mieszkańcy wsi, bo to się chyba nazywa współudziałem w przestępstwie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wys Niepełnosprawny 6 lat był więziony w kurniku 04.05.06, 13:22 Pokolenie JP2 w akcji! Odpowiedz Link Zgłoś
winka53 Re: Niepełnosprawny 6 lat był więziony w kurniku 04.05.06, 13:25 <dokladnie ...katolicyzm...po polsku... ciemnote trzeba napietnowac...a nie-ciemnote trzeba karac w takich przypadkach i proponuje cala wies...bedzie szybko i...po klopocie ...amem... Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Miłosierdzie gminy, jego mać:(( 04.05.06, 13:44 Ludzie uwielbiają myśleć, że są cacy. Na pewno szwagier uważa, że słusznie trzymał biedaka w kurniku, bo mu sie należała cała gospodarka teściów, albo znajdzie sobie inną racjonalizację. Corasz więcej przemawia za tym, że za wcześnie uznaliśmy RP za kraj europejski. Jesteśmy krajem rozwijającym się w kazdym tego słowa znaczeniu: chwiejna demokracja, populisci u steru, nawoływania do nienawiści w madiach ogólnopolskich, arbitrarna redystrybucja podatkowa itd. Wszyscy mówią, że inni winni, każdy robi pod siebie. A jeszcze jakiś wypierdek twierdzi, że społeczeństwo obywatelskie jest nietrafionym pomysłem. Nie ma społeczeństwa obywatelskiego, bo wszyscy są stłamszeni przez władzę centralną, która niszczy lokalne inicjatywy. Wszelkie próby jego wprowadzenia są torpedowane przez intelektualne zbuki rodzące się w gabinetach ministerialnych biurokratów. Odpowiedz Link Zgłoś
baba_w_oknie Re: Miłosierdzie gminy, jego mać:(( 04.05.06, 13:46 Ciekawe gdzie byl miejscowy proboszcz ze swoja Sluzba Wywiadu.. a powaznie; nie ma juz wywiadow srodowiskowych? Odpowiedz Link Zgłoś
jerzynowa Re: Miłosierdzie gminy, jego mać:(( 04.05.06, 13:51 Zastanawiam się, jak ten biedak pobierał swoją rentę. Listonosz też niczego nie zauważył? Nie zauważył, że ten człowiek jest skundlony? Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Miłosierdzie gminy, jego mać:(( 04.05.06, 14:02 Że szwagier podszywający się pod więźnia jest skundlony? Nie mógł się zorientować, boć to u nas norma:(( Wszyscy ujadają, jeden na drugiego. Tylko opinia o psach, niesprawiedliwa, wciąż żywa:( Odpowiedz Link Zgłoś
alex-alexander Re: Miłosierdzie gminy, jego mać:(( 04.05.06, 14:48 baba_w_oknie napisała: > Ciekawe gdzie byl miejscowy proboszcz ze swoja Sluzba Wywiadu.. > a powaznie; nie ma juz wywiadow srodowiskowych? TAKIE HECE ZDARZAJA SIE TYLKO W RELIGIJNYM KRAJU. TO SA POLSKIE WARTOSCI CHRZESCIJANSKIE. AMEN! Odpowiedz Link Zgłoś
nie_trawie_glupcow Milosierdzie "prawdziwych katolikow":) Ciekawe, 04.05.06, 16:08 ilu mieszkancow tej wsi slucha Radyja i udzialem w mszy dzien swiety swieci? Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit ****,L I B E R A L I Z M !!!**** 04.05.06, 13:51 I wszyscy głosowali na PO! Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Wypuściłaś już swego szwagra? 04.05.06, 14:03 Jak nie, to lepiej to zrób. Odpowiedz Link Zgłoś
polska_baba Ta rodzina pewnie nawet nie wie, co to liberalizm 04.05.06, 14:12 zresztą Ty też nie wiesz - jasno to wynika z Twoich postów Odpowiedz Link Zgłoś
sievert zmoge isc o zaklad ze ta rodzina ma poglady ... 04.05.06, 14:56 DOKLADNIE TAKIE JAK TWOJE hahahahah i lumpen liberalow obwinia za swoja ciezka sytuacje. Odpowiedz Link Zgłoś
mat25 Re: Niepełnosprawny 6 lat był więziony w kurniku 04.05.06, 13:24 Rodzinka pewnie w kosciele siedziala w pierwszej ławce. Odpowiedz Link Zgłoś
kinlej Re: Niepełnosprawny 6 lat był więziony w kurniku 04.05.06, 13:26 Walerian - uważam że to bardzo ładne imię. A wy jak sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Bałem się, że go Giertychy trzymały w Kórniku:( 04.05.06, 13:33 Biedny facet. W naszym pięknym kraju w dalszym ciągu funkcjonują enklawy ciemnoty i zabobonu. Nudne pozytywistyczne lektury, w dalszym ciągu zabijają swoją aktualnością, co nie znaczy, że sa przez to ciekawsze:( Sama elektryfikacja sprawy nie załatwia, tylko wpływa naegatywnie na przyrost naturalny, bo sie ludzie wgapiaja w TV zamiast prokreować. A opieka społeczna sprowadza sie u nas do wypłacania pieniedzy i to w dużej mierze nie tym osobom, które powinny byc ich adresatami:((( Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Widać biedak nie miał ojca w AK:( 04.05.06, 14:05 I nie był genetycznym patriotą:(( Z takim elementem to PiSowcy mogą zrobić wszystko:(( Odpowiedz Link Zgłoś
skun2 Re: Ta rodzina głosowała na pis i chodzi do kości 04.05.06, 15:54 dzika likwidacja PGR-ów i stworzenie popiegeerowskich gett, gdzie zanikają jakiekolwiek wartości to jedno z osiągnięć 3-ciej RP, Balceroweicza i liberałów./ Odpowiedz Link Zgłoś
ann.k Przemiła redakcjo... 04.05.06, 14:04 >(...)który jest przykuty łańcuchem do pala podtrzymującego dach drewnianej > szopy, służącego dawniej za kurnik (...) Przepraszam, bo nie zrozumiałam. Pal czy dach służyły za kurnik? I w związku z tym (sądząc po temacie notatki) ów człowiek był przetrzymywany w palu (przy lub na palu byłoby logicznie), czy w dachu (na dachu byłoby po polsku)... No a szopa jest rodzaju żeńskiego po polsku. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Tam szczegóły:)) 04.05.06, 14:07 Pal może służyć zadawaniu bólu jeszcze lepiej niż kurnik:)) To był zabieg majacy na celu podkreślenie okrucieństwa:)) Odpowiedz Link Zgłoś
polska_baba I zostawili go u tych oprawców? 04.05.06, 14:08 Czy ktoś zatroszczy się o to, żeby rodzinka zwróciła mu te odebrane przez te lata pieniądze z renty? Odpowiedz Link Zgłoś
gosc1978 Re: Niepełnosprawny 6 lat był więziony w kurniku 04.05.06, 14:13 to ze zdarzaja sie ludzie ktorzy pastwia sie nad innymi (np. wiezia), zeby czerpac profity (podbieraja rente) to wlasciwie jest "normalne" - tzn nie ze sie z tym zgadzam, ale rozni wykolejency sie zdarzaja... ale ze przez 6 lat cala wies + listonosz przynoszacy rente + jakies tam sluzby spoleczne udawaly ze NIC sie nie dzieje (mimo ze nie mogli, po prostu nie mogli nie wiedziec, albo przynajmniej nie podejrzewac) to jest wedlug mnie prawdziwy skandal... Odpowiedz Link Zgłoś
huski Re: Niepełnosprawny 6 lat był więziony w kurniku 04.05.06, 20:20 "nic nowego pod Sloncem" jaki tam skandal, news na 5 alo 6 strone Odpowiedz Link Zgłoś
blueel Re: Niepełnosprawny 6 lat był więziony w kurniku 04.05.06, 14:17 Tylko nie to! Niech mieszkancy wsi zostana dobrze pouczeni. Nic wiecej nie mozna zrobic. Przeciez gdyby kogokolwiek ukarano z mieszkancow, to mamy jak w banku ze nastepnym razem nikt nie pisnie ani slowa, bo sie bedzie bal, ze go do paki posla. Przez taka kare wytworzylaby sie jeszcze wieksza znieczulica. Odpowiedz Link Zgłoś
makrakra Re: Niepełnosprawny 6 lat był więziony w kurniku 04.05.06, 14:19 Poczytajcie dokładnie - aresztowano syna Marka Ś., a nie jego samego. Poza tym jacyś debile zostawili tego biednego człowieka po interwencji policji na pastwę wkurzonej rodziny. "Na razie Walerian Ś. nadal przebywa na terenie posesji swojej siostry" - no przecież to woła o pomstę do nieba! Który idiota zdecydował o pozostawieniu ofiary z oprawcami???? Liczą na to, że "rodzinka" się opamieta, a siostrunia po tylu latach uwrażliwi się na niedolę swojego brata? Czy Walerian Ś. dostał ochronę, żeby rodzina go nie ubiła jak psa za to, że się "wydało"? Nie wiem, czy za parę dni będzie co zbierać z Waleriana, skoro nadal pomieszkuje z rodzinką... polskim odpowiednikiem Addamsów. Oj chciałabym zobaczyć, jak to policja dba o nietraumatyzowanie dodatkowo ofiar przemocy... Tak właśnie wygląda polska PIS-u - obłudnych, wsiowych katoli, kretynów we władzach i "wrażliwego" społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
timekiller Re: PO WINNA!!!!!! 04.05.06, 14:27 PRZECIEŻ TO EWIDENTNA WINA PLATWORMY OBYWATELSKIEJ. MAM NADZIEJĘ ŻE JASNIE WIELMOŻNIE NAM PANUJĄCY KACZOR WIELKI NIE PUŚCI TEGO PŁAZEM I ROZGŁOSI TO ŚWIATU WSZEM I WOBEC,.... NA LITWIE; W BRUKSELI I CAŁEJ GALAKTYCE ŻE TO WINA PO I TRZEBA WRESZCIE RAZ NA ZAWSZE Z TYM SKOŃCZYĆ!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
okrutny_kamikadze Re: PO WINNA!!!!!! 04.05.06, 14:43 i Piskorskiego! to m.inn on dopuścił do tego, że ludzi trzyma się w komórkach! Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: 04.05.06, 14:47 nieładnie tak zbijac kapitał polityczny na ludzkim nieszczęsciu wy fantycy Odpowiedz Link Zgłoś
bogslu Re: Niepełnosprawny 6 lat był więziony w kurniku 04.05.06, 14:32 Tej sytuacji winny jest o. Rydzyk! Zamknąć radio! Odpowiedz Link Zgłoś
ryszard.ostrowski Re: Niepełnosprawny 6 lat był więziony w kurniku 04.05.06, 15:01 Pomijając ewidentne barbarzyństwo;...wartosci zamieniono na kasę/renta!/ pielęgniarki środowiskowe zlikwidowano za czasów postępowego liberalizmu!:)nic nowego,to temat tabu,zwlaszcza dla "elyt" POstkomunistycznych... ,w okresie"transformacji ustrojowej"powstal PFRON dokladnie 9maja1991roku/sic!/. Zastanawia mnie tylko dlaczego piszecie Wasze komenty tu,a nie do swojego Prezesa? podaje adres:)p.Roman Sroczyński Prezes PFRON/dzialacz SLD!/ Państwowy Fundusz Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych Warszawa ul.Gałczyńskiego 4. OSTRY107. Odpowiedz Link Zgłoś
nie_trawie_glupcow Poczytaj sobie Oskara Kolberga - to raczej stara 04.05.06, 16:15 tradycja wielce religijnego wiejskiego ludu polskiego. To trzymanie "woryjotow" i kalek w chlewach, szopach, kurnikach etc, bo to "wstyd przed calom wsiom" Odpowiedz Link Zgłoś
ryszard.ostrowski Re: Poczytaj sobie Oskara Kolberga - to raczej st 04.05.06, 16:36 Też nie_trawie_głupców! jaki nick taki poziom:( Nie muszę cztać Oskara Kolberga,bo problem znam ,z autopsji!:) Właśnie dzięki Waszej mądrości książkowej!:),w 1991r.odszedłem ze struktur Krajowych NSZZ"S"...bez komentarza!:( Oczyścić po Was tę Stajnię Augiasza to praca na pokolenie!,ale kiedyś trzeba zacząć!,o tyle trudno,że jak perz siedzicie wszędzie i ciężko Was oderwać,z Waszych ciepłych posad,a często nawet trudno Was zlokalizować!Na szczęście jest internet,a tu kończy się Wasza"wadza":) towarzysze z KLD,UD,UW,PO-SLD,PD łączcie się!w Waszym Boju,Co by już Ostatnim:) OSTRY107. Odpowiedz Link Zgłoś
ulisse Re: Niepełnosprawny 6 lat był więziony w kurniku 04.05.06, 14:39 jerzynowa napisała: Miejmy tylko nadzieję, że do odpowiedzialności zostaną też pociągnięci mieszkańcy wsi Sugerujesz napalm czy indywidualnie rozstrzelc? Odpowiedz Link Zgłoś
thehard Re: Niepełnosprawny 6 lat był więziony w kurniku 04.05.06, 14:50 I na pewno cała wioska słuchała radia z buźką. Odpowiedz Link Zgłoś
belial13 Re: Niepełnosprawny 6 lat był więziony w kurniku 04.05.06, 14:55 No i kochane ludziska nauki JP BIS nie poszły w las.Prawdziwie katolickie podjeście do problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
123rbr Re: Niepełnosprawny 6 lat był więziony w kurniku 04.05.06, 14:56 A to ci katolicy! Takie owieczki jak i pasterze! Odpowiedz Link Zgłoś
fidziaczek Dogville 04.05.06, 15:20 obejrzyjcie "Dogville" tam jest pokazane jak sie zalatwia takie sprawy, obejrzyjcie koniecznie!! bedziecie sie nudzic koszmarnie przez 1 godzine nudzic mocno przez 2 godzine lekko interesujacy film stanie sie w 3 godzinie a jak sie skonczy bedziecie bardzo zadowoleni ze go obejrzeliscie :) Odpowiedz Link Zgłoś
lk10 Re: Niepełnosprawny 6 lat był więziony w kurniku 04.05.06, 15:22 A GDZIE DUSZPASTERZ TYCH OWIECZEK I CO NA TO RODZINA RADIA MARYJA ????? TO PRZECIEŻ ZAPEWNE ŻARLIWI KATOLICY. Odpowiedz Link Zgłoś
kamyczekk15 Re: Niepełnosprawny 6 lat był więziony w kurniku 04.05.06, 15:39 Nie potrafie wyrazić uczuć jakie odczółam czytając co wydarzyło sie w tym artylkule. Mało powiedziane , że byłam wcząśnięta tym co przeczytałam , po prostu to sie w głowie nie mieści. Do czego może doprowadzić człowiek a przecież to była rodzina.!!!! Jesteśmy cywilizowanymi ludźmi a niektórzy z nas zachują sie po prostu skandaliczne. Jeśli tak dalej będzie wątpie , żebyśmy przetrwali chociaż połowy XXI wieku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
k.asia2 Re: Niepełnosprawny 6 lat był więziony w kurniku 04.05.06, 16:08 To pewno potencjalni zwolennicy Leppera. On tez swoje sprawy zalatwial po chlopsku Odpowiedz Link Zgłoś
izabella1991 Re: Niepełnosprawny 6 lat był więziony w kurniku 04.05.06, 16:39 Luuudzie trzymajcie mnie,bo mnie zaraz szlag trafi!!! Co za bydlo! Co za s....syny. To za k...a siostrunia!Kara smierci dla takich!a obozy koncentracyjne nam tylko i wylacznie za muzea sluza. Mam rodzine na wsi i wiem niestety,jak prymitywni,wredni i zacofani potrafia byc niektorzy ex-pegieerowcy(z calym szacunkiem dla mieszkancow wsi).Fakt,tzw miastowi tez nie lepsi!Zaczyna sie od topienia szczeniat,kociat w stawach(lub zakopywaniu zywcem-taaaak!),a konczy sie.....na ludziach niestety! Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Niepełnosprawny 6 lat był więziony w kurniku 04.05.06, 16:46 tak, na zapadlej wsi... kpisz czy o droge pytasz? stawiam, ze to rodzina radyja ojca dyktatora. Odpowiedz Link Zgłoś
bereciara Re: Niepełnosprawny 6 lat był więziony w kurniku 04.05.06, 16:55 Ciekawa jestem geby plebana tej owieczki bo do niego napewno to dotarlo,te gamonie zawsze wiedza kto z kim znaja wszystkie ploty w parafii a tu takie wiadomosci.Tak jest w kraju o 99% populacji katolikow.Patologia tej "rodziny",patologia spolecznosci lokalnej,patologia wladzy gminnej ktos z wydzialu pomocy spolecznej bierze za to aby czegos takiego nie bylo pieniadze.Jeszcze do plebana, cos ci sie gosciu w gloszeniu milosci blizniego nie wyszlo.Taka jest sila waszej nauki,milosierdzia i odprawianych gusel. Odpowiedz Link Zgłoś
puuchatek Re: Niepełnosprawny 6 lat był więziony w kurniku 04.05.06, 17:19 jola_z_dywit napisała: > I wszyscy głosowali na PO! JASSSSSNE, na zapadłej wiosze ludzie o mentalności z XIX w. na pewno głosowali na PO. Jolu, weź lekarstwa, bo ci się pogarsza. Odpowiedz Link Zgłoś
rakunica Zwierzeta maja obroncow 04.05.06, 17:39 serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3323222.html Za stresowanie swini Rebelii poprzez zmusznie jej do ogladania urzednikow panstwowych, wlasciciel dostal pol roku (w zawieszeniu). Za swinia ujeli sie milosnicy czworonoznych i wymiar sprawiedliwosci. Dostala dach nad glowa i pelna miche w zoo. Co tam chory, niepelnosprawny, bezrobotny, bezdomny czy niedozywiony czlowiek. Dla takich nie ma pomocy. Anna Kozlowska Odpowiedz Link Zgłoś
czuwaj5 Re: Niepełnosprawny 6 lat był więziony w kurniku 04.05.06, 18:37 Jak to " do chwili obecnej ten biedny czlowiek przebywa na posesji swojej i swojej siostry? Tak samo przywiazany? Odpowiedz Link Zgłoś