zyks 05.05.06, 17:11 Demokraci.pl, nędza z bidą, 30 osób, po co to? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maruda.r Zbędny trud 05.05.06, 17:16 Protestujący chcą wykazać, że dzisiejsze zawiązanie koalicji, to upadek demokracji. ********************************* Szkoda fatygi. Ta koalicja sama to udowodni. Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus horror. demonstruje 30 zombi :) 05.05.06, 17:21 demokraci wciaz zyja? :) ps-nie jestem szczesliwy z obecnego rzadu :) Zeby nie bylo. Ale zombi.pl to inna sprawa :) Odpowiedz Link Zgłoś
errabundi Dołączam do nich! Choć tylko wirtualnie 05.05.06, 17:45 ------ Jestem z Układu. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit Pogrobowcy czerwonych hien manifestuję? 05.05.06, 17:31 Ciekawe czemu nie było manifestacji tej antypolskiej sitwy jak milony ludzi głodowały ,byli wyrzucani z małymi dziećmi na ulice.Czemu nie interesował ich straszny i tragiczny los ludzi z byłych pegeerów i ich rodzin. Dlaczego nie było protestów tego ugrupowania przeciw bezdomności i bezrobociu? Czemu nie wyrażają sprzeciwu przeciw emigracji głodowej dziecięcej nędzy i tysiącom samobójców z powodów ekonomicznych których byli współprawcami? Cisną mi się niecenzuralne słowa.Pax. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodwoz Re: Pogrobowcy czerwonych hien manifestuję? 05.05.06, 17:40 Jolu z dywit.Tobie powinni odebrać dostęp do internetu.Dziwne,że pacjenci szpitala psychiatrycznego mają do niego dostęp.Tobie słoma nie wychodzi z gumiaków tylko z uszu!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wieslaw_szu Ale śmieszny post... 05.05.06, 17:41 Jeszcze powinnaś dopisać, że Balcerowicz musi odejść. I dodaj coś o matkach sprzedających swoje nerki i inne organy, żeby móc nakarmić głodujące dzieci. Ale jaja! A wiesz, że Polska jest w skali całego świata krajem dość zamożnym, o stosunkowo niedużym zróżnicowaniu majątkowym? Co oczywiście nie oznacza, że można nic nie robić i tylko biernie czekać, aż jacyś "oni" dadzą pracę. Te biedne wioski popegeerowskie nie byłyby takie biedne, gdyby zamiast chlać tanie wino pokombinowały, jak by tu się wyrwać z biedy. Rozumiem, że tak jak w państwie polskim jest rzecznik praw obywatelskich - tak samo ty na tym forum pełnisz rolę rzecznika nieudaczników. Odpowiedz Link Zgłoś
onufry5 Re: Ale śmieszny post... 05.05.06, 19:49 Brakuje jeszcze: Proszę panią, filipinek, proszę panią, o nędzy i bankructwie współczesnych kułaków (mają po kilkaset ha ziemi a komornik z pensji poselskiej ściąga niespłacone kredyty) Odpowiedz Link Zgłoś
errabundi Jolu, bo dzięki PGR-om mieliśmy nędzę. 05.05.06, 17:46 Dlatego właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
onufry5 wehikuł czasu 05.05.06, 19:42 Jolu z Dywit. Nie możesz przeboleć, że w swoim obwodzie wygrałaś wybory i nawet za tobą był obecny poseł a dla ciebie zabrakło miejsca w Sejmie. To co piszesz to świadczy o braku orientacji w czasie. To bardzo niebezpieczne. Opisujesz okres transformacji, czyli okres po zwycięstwie Solidarności, czasy po odniesieniu zwycięstwa nad tzw "komuną". Więc nie ubliżaj ludziom, którzy nie mieli z tym nic wspólnego. A swoje niecenzuralne słowa zachowaj na przyszłość, bo nawet wtedy może wylecą jak będzie jeszcze gorzej. Jak nie masz co robić to zainteresuj się tym, kto jest teraz w posiadaniu byłej PGR-owskiej ziemi? Kto ją dzierżawi po kilkaset hektarów i bierze unijne dopłaty nawet uprawiając na niej krawaty? Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.kosecki Re: Yola, jak tak dalej pójdzie, to 05.05.06, 20:38 jeszcze rok, dwa, a Ty będziesz miała szansę zostać pierwszą kobietą Prezydentem RP ! Wszystko zależy od tego czy kot Jarosława, Cię zaakceptuje ! Odpowiedz Link Zgłoś
ohne.zucker Re: Zbędny trud 05.05.06, 17:34 mam dwa komentarze do powyzszego artykolu: 1. buahahahaha lub 2. przepraszam, a kim sa demokraci.pl to jakas podziemna organizacja ? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Zbędny trud 05.05.06, 18:01 Nie. Demokraci.pl to partia polityczna. Na tę partię nie chciano głosować. Wolano głosować na PiS, Leppera, Giertycha i SLD. Skutki zobaczymy. W czasach, gdy rządzili demokracji (UD, UW, KLD), w Polsce POWSTAWAŁY prywatne firmy a nie padały pod ciężarem podatków i biurokracji. Wtedy ludzie POWRACALI z zagranicy aby inwestować i tworzyć miejsca pracy w Polsce, zamiast emigrować. Odpowiedz Link Zgłoś
madine1 Re: Zbędny trud 05.05.06, 20:08 > 1. buahahahaha Bardzo śmieszne. > 2. przepraszam, a kim sa demokraci.pl to jakas podziemna organizacja ? Nie, to legalnie działająca partia polityczna, w ktorej szeregach jest dwoch byłych premierów, obecny wicemarszalek Europarlamentu, twórcy przemian demokratycznych w Polsce po 89 roku, nie mówiąc o osobach, którym zawdzięczasz, że jesteś obywatelem Unii i NATO (Geremek, Onyszkiewicz...). Demokraci mają niskie poparcie społeczne. Naród jak widać woli kolesi od faszystowskich bojówek i kryminalistów. Cóż, takie czasy. Ale myślę że po paru miesiącach/latach rządów tej bandy Polacy zatęsknią za ludźmi kompetentnymi i uczciwymi. ___ Mądrość dedykowana braciom Kaczyńskim: Dwa półd*pki tworzą jedną d*pę, ale dwa półgłówki nie tworzą jednej głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Boże, co za liczna grupa tych protestujących! 05.05.06, 18:09 Pewnie przekrój socjalistyczno-liberalnych grup społecznych: czerwone komuszki + liberalni ateiści + homoseksualiści + zieloni +... scientolodzy z Ameryki! Odpowiedz Link Zgłoś
vitkabravo tales1.. ty jestes za, kryminalistami, faszystami? 05.05.06, 19:45 ty sprzedajny fagasie !.. Odpowiedz Link Zgłoś
polonus3 Protest przeciw wejściu Samoobrony i LPR do rządu 05.05.06, 17:25 KACZOR! Skompromitowales sie teraz calkiem. W tej sytuacji nie ma mozliwosci abyscie rzadzili. Jest tu tez wina PO destabilizujacej wszystko po przegranych wyborach. Czy jak jakis facet sklada doniesienie do prokuratury, ze jest obrazony bo ktos narysowal Twoja karykature, to nie jest to w celu osmieszenia Ciebie? Dlaczego Urbanski od razu nie interweniowal? To byl zaplanowany poczatek kompromitowania Ciebie i dales sie zlapac! Odpowiedz Link Zgłoś
lortea Słoma z butów? Kompromitacja Demokratów. 05.05.06, 17:28 Protestujący pokazują, między innymi, gumiaki, z których wystaje słoma Takie właśnie było podejście pewnych środowisk w Polsce do wsi i prowincji, i teraz zbieramy te owoce, nader gorzkie. Odpowiedz Link Zgłoś
madine1 Re: Słoma z butów? Kompromitacja Demokratów. 05.05.06, 20:12 Słoma w butach nie symbolizuje wiejskiego pochodzenia, tylko "wieśniactwo", a to trochę co innego. Jest wielu przywódców chłopskich, którzy nie raziliby mnie na tym stanowisku. A Lepper to postać chłopskiego awanturnika, takiego z tradycji XIX-wiecznych rabacji. ___ Mądrość dedykowana braciom Kaczyńskim: Dwa półd*pki tworzą jedną d*pę, ale dwa półgłówki nie tworzą jednej głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
wieslaw_szu Bardzo fajnie, popieram demonstrujących 05.05.06, 17:33 To fajnie, że znalazł się ktoś, kto publicznie dał wyraz obrzydzeniu tą koalicją ciemnoty, fanatyzmu i cwaniactwa. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Prawie 30 przygłupów protestuje ! 05.05.06, 18:02 Bo mądrale w rządzie? Poczekajmy na rezultaty. Odpowiedz Link Zgłoś
jas_wedrowniczek2 Ze mną 31.Precz z łże-prawem i łże-sprawiedliwoś. 05.05.06, 22:31 Ze mną jest już 31. Precz z łże-prawem i łże-sprawiedliwością. Odpowiedz Link Zgłoś
seawolfie Re: Protest przeciw wejściu Samoobrony i LPR do r 05.05.06, 17:40 Całe 30 osób? No, no, połowa Demokratów.prl wyległa na ulice w masowej manifestacji, hi,hi! No, chyba trzeba podać rzad w związku z tym do dymisji! Przy okazji, nie jestem zwolennikiem Lepera, ale dobrze, że sie w końcu dogadali, a rząd zyskał trwałą (oby) większość. Jest świetna koniunktura w gospodarce, giełda osiąga historyczne rekordy, dotacje z UE, Prezydent, większosć w Senacie, Sejmie- nie będzie żadnego wytłumaczenia, gdy to nie wyjdzie. Do roboty! A genialnym strategom z PO pozostaną smętno- kwaśne komentarze i czepianie sie jakichś dupereli przez następne 3.5 roku. Panie Donaldzie- świetna robota! Ma Pan u Leppera bukiet kwiatów , albo duże piwo, do wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
bekon6 No coz GW zapomniala dodac ze to ikona polskiego 05.05.06, 17:47 zycia politycznego (tak samo jak homo) hahahhaaahahahahahahahahah Odpowiedz Link Zgłoś
12wit Re: Protest przeciw wejściu Samoobrony i LPR do r 05.05.06, 18:43 gratuluje optymizmu. ja tez licze na zasilek od jędrka. gospodarka kwitnie jest z czego rozdawac. Odpowiedz Link Zgłoś
niewyspany_pawian Re: Protest przeciw wejściu Samoobrony i LPR do r 05.05.06, 17:53 Demokracja wnet nam skona I zostanie sama brona! Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: A co z Romkiem i jego weszpolakami ? 05.05.06, 18:03 Zobowiązania do współpracy z ... Nie napiszę z kim, bo zaraz zarzucą mi rusofobię. Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 30 protestujących: Tusk Rokita Olejniczak Borowski 05.05.06, 18:06 ich rodziny + Środa, Jaruga-Nowacka, Senyszyn, Szyszkwska, no i oczywiście w Biedroń, a jakżeby inaczej! Też mi reprezentacja, hi, hi, hi! Odpowiedz Link Zgłoś
margala dziwny protest 05.05.06, 18:10 w tekscie napisano: "Protestujący chcą wykazać, że dzisiejsze zawiązanie koalicji, to upadek demokracji." "Demonstranci uważają, że Samoobrona u władzy w Polsce oznacza kryzys europejski." Rozumiem, że komuś może się nie podobać Giertych i Lepper, ale proszę nie pisać o upadku demokracji, bo na czym miałby polegać ten upadek? Przecież wszystko odbywa się zgodnie z demokratycznymi procedurami. i ciekawi mnie też na czym miałby polegac ten 'kryzys europejski.' Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: dziwny protest 05.05.06, 18:16 Uprzejmie odpowiadam: 30 stycznia roku 1933 na podstawie WOLNYCH I DEMOKRATYCZNYCH WYBORÓW stanowisko kanclerza Niemiec objął przywódca radykalnej i populistycznej partii, polityk bardzo widowiskowy i dobrze wypadający w mediach. Kto chce, może napisać, co było dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
margala Re: dziwny protest 05.05.06, 18:39 zigzaur napisał: > Uprzejmie odpowiadam: > > 30 stycznia roku 1933 na podstawie WOLNYCH I DEMOKRATYCZNYCH WYBORÓW stanowisko > kanclerza Niemiec objął przywódca radykalnej i populistycznej partii, polityk > bardzo widowiskowy i dobrze wypadający w mediach. > > Kto chce, może napisać, co było dalej. mocno przesadzasz, porównując Giertycha, Lepera i Kaczyńskiego do Hitlera. Odpowiedz Link Zgłoś
madine1 Re: dziwny protest 05.05.06, 19:57 i ciekawi mnie też na czym > miałby polegac ten 'kryzys europejski.' To o "kryzysie europejskim" to cytat z wypowiedzi J. Kaczyńskiego z 2002 roku. ___ Mądrość dedykowana braciom Kaczyńskim: Dwa półd*pki tworzą jedną d*pę, ale dwa półgłówki nie tworzą jednej głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
kiauczau demokraci.pl a brzytwa 05.05.06, 18:50 Faktycznie, zawiazanie rzadowej koalicji wylonionej w wyniku domokratycznych wyborow to juz naprawde upadek demokracji. O tempora, o mores! No to juz chyba pozostaje wezwac na pomoc oscienne mocarstwa? No ale przynajmniej wiemy ze jezszcze istnieja demokraci. Na dnie co prawda ale zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
roro68 Re: demokraci.pl a brzytwa 05.05.06, 20:17 >>Leszek Jażdzewski zapewnił, że podobne demonstracje odbywają się w Poznaniu, >>Katowicach i Wrocławiu. Gdyby nie zapewnił, nikt by nie uwierzył, że się odbywają;-) Odpowiedz Link Zgłoś
jola1913 zorganizujmy demonstracje w całej Polsce! 05.05.06, 20:53 To naprawdę straszny wstyd dla Polski!!! Az trudno mi uwierzyć, że Giertych został Ministrem Edukacji! Jakie on ma wykształcenie tak w ogóle??? Proponuję masowe demonstracje z napisami "Wsydź się PIS!" w całej Polsce. Kto się dołączy? Ja jestem z Krakowa.(SERIO!)Może w poniedziałek 8.05 o 16 pod Collegium Novum? A inne miasta? Odpowiedz Link Zgłoś
t324911 Re: zorganizujmy demonstracje w całej Polsce! 05.05.06, 22:09 >Ja jestem z Krakowa.(SERIO!)Może w > poniedziałek 8.05 o 16 pod Collegium Novum? A inne miasta? Na inne miasta nie wystarczy protestantow . Odpowiedz Link Zgłoś
honkers Re: Protest przeciw wejściu Samoobrony i LPR do r 05.05.06, 22:09 Wstyd mi za te osoby które z taką podłą jezuicką nienawiścią atakują demokratów, jedyną partię która nie obiecywała gruszek na wierzbie. Więcej szacunku, a co do pogrobowaców to raczej są to pogrobowy rozumu narodowego. Bo to co się dzisiaj dzieje to Paranoja i Sku..syństwo... Odpowiedz Link Zgłoś
lodz123 30 zdrajcow Narodu Polskiego i slugusow brukseli 06.05.06, 02:57 Na 40 milionowy Narod 30 zdrajcow to nic. Odpowiedz Link Zgłoś
madine1 Śmiejcie się... 06.05.06, 09:33 > Demokraci.pl, nędza z bidą, 30 osób, po co to? Byłem jedną z tych 30 osób. Mi też jest wstyd, że nie jesteśmy Francją, gdzie na wieść o przejściu LePena do drugiej tury wyborów prezydenckich milionowe tłumy spontanicznie wyległy na ulice. Możecie się naśmiewać z Partii Demokratycznej, ale pamiętajcie, że byliśmy JEDYNYMI, którzy wczoraj publicznie zaprotestowali. Nie było nas wielu dlatego, że do końca nie było wiadomo, którego dnia i o której godzinie odbędzie się ta ceremonia. A każdy kto organizował kiedykolwiek jakiś protest wie, że na mobilizację tłumów potrzeba czasu. Przestańcie udawać że was to wszystko nie dotyczy. Organizujcie protesty. p.s. Na pierwszych manifestacjach KORu też bywało po kilkanaście osób, a skończyło się to obaleniem komuny. ___ Mądrość dedykowana braciom Kaczyńskim: Dwa półd*pki tworzą jedną d*pę, ale dwa półgłówki nie tworzą jednej głowy. Odpowiedz Link Zgłoś