Dodaj do ulubionych

Świat według Al Dżaziry

07.05.06, 10:43
*Nigel Parsons - dziennikarz z ponad 30-letnim doświadczeniem. Przez wiele lat
pracował w BBC. Ostatnio był dyrektorem ds. kontraktów i kontaktów ze światem
w amerykańskiej agencji prasowej Associated Press.

Od dzisiaj towarzyszu Parsons bedziecie bezpartyjni!
Obserwuj wątek
    • hatteras Re: S´wiat wed?ug Al Dz˙aziry i Al Rydzyji 07.05.06, 13:33
      Podobienstwa i przeznaczenie obu tych stacji nie jest przypadkowe.Te same
      wyznaczone cele stawiaja przed soba siostrzane media:oglupic,omotac i zaszczuc
      nienawiscia wobec ca?ego otaczajacego swiata.
      • ares56 Nie ma co porównywać Al-Dżaziry i RM 07.05.06, 15:15
        Nie ma co porównywać Al-Dżaziry i TV Trwam czy RM. Jest to po prostu arabska
        stacja telewizyjna, a nie tuba propagandowa. Już samo to, że zaproszono
        dziennikarza BBC do tworzenia tego kanału, czy fakt że ich z Izraela nie
        wywali(co by zrobili, gdyby szerzyli nienawiść) jest na to dowodem. Wyobrażacie
        sobie zagranicznego dziennikarza w ksenofobicznym RM????????
        • heartpumper Re: Nie ma co porównywać Al-Dżaziry i RM 07.05.06, 15:31
          Czywiscie!!Rydzojebek to przeciez agent Mossadu i zachodnich sluzb wywiadowczych
          - wszystko po to aby skompromitowac obraz Wszechpolski w Jewropie oraz na calym
          swiecie!!!
          • meerkat1 Re: Nie ma co porównywać Al-Dżaziry i RM 07.05.06, 18:30
            heartpumper napisał:

> Czywiscie!!Rydzojebek to przeciez agent Mossadu i zachodnich sluzb
            wywiadowczych - wszystko po to aby skompromitowac obraz Wszechpolski w Jewropie
            oraz na calym swiecie!!!

Fakt, ze o. derechtor Pilzsztejn uparcie lansuje takich zydlakow jak Jehova,
            Jeszua, Miriam, Yusuf - swiadczy najdobitniej o tym KTO mu za to placi! :-)))
            • meerkat1 Re: Nie ma co porównywać Al-Dżaziry i RM 07.05.06, 18:38
              Sam, slyszalem, jak o. Rydzyk, mowiac ze nie nalezy obawiac sie prawdy o zydach
              i masonach cytowal list sw. Jana do Koryntian:

"A PRAWDA UCZYNI WAS WOLNYMI!"

A przeciez kazde dziecko wie, ze jest to od polwiecza MOTTO C I A !!! :-(((

Jak czlowiek wlazi do Hdqts w Langley, to to pierwsza rzecz jaka widzi wyryta
              na marmurowej posadzce.

No tak, Pilzsztejn; dobrze ze nasz agent (nuncjusz Kowalczyk) was w koncu
              zdekonspirowal. :-)))

A kto stoi za al-Zdzira, nasz pies lancuchowy, Ratzi, tez wkrotce wyniucha!
              • nick3 Skąd tyle anty-islamizmu na polskich forach? 07.05.06, 22:42
                Czasem przychodzi mi myśl, że część tych postów to robota US-służb.

Może paranoja. A może nie.

Minęły czasy, gdy można było spokojnie powiedzieć, że to, co sobie myślą
                Polacy, nikogo na świecie nie obchodzi.

Dziś - obchodzi bardziej, niż byśmy uwierzyli:)

Nie dość, że jesteśmy strategicznie położonym "osłem trojańskim" w UE, to
                jeszcze możemy być głównym dostarczycielem mięsa armatniego dla USA.

A wiele wskazuje, że niestety widzimy dopiero początek wojny ze światem
                islamskim.

Do swoich szeroko zakrojonych planów strategicznych potrzebuje
                oprócz "inteligentnych bomb" także rekruta. A Amerykanie jednak mają trochę
                rozsądku i cenią swoje życie.

Dlatego planistom wojskowym USA na gwałt są potrzebne kraje sojusznicze, w
                których poziom patriotyzmu, antyislamizmu - czy czego tam jeszcze - byłby na
                tyle wysoki, by dostarczyły potrzebnego mięsa armatniego zamiast amerykańskich
                chłopców.

Bo skąd takie rozpowszechnienie nastrojów antyislamskich na forum internetowym
                w kraju, gdzie nie ma muzułmanów (a jedynym państwem, które nie uznało
                zniszczenia jego niepodległości była muzułmańska Turcja! Słynne: "Poseł z
                Lechistanu nie przybył." - powtarzane na dworze sułtana przez cały XIX wiek!)?
                • mayim Re: Skąd tyle anty-islamizmu na polskich forach? 07.05.06, 23:27
                  stary i wyswiechtany argument - troche jednakowoz, musisz przyznac
                  przeterminowany ----

Turacja zawsze wspierala nas, bo bylo jej to na reke, poniewaz prowadzila
                  polityke antyrosyjska. kropka
                  w polityce o zadnej szczerej przyjazni nie ma mowy - a kazdy gest wpisany jest
                  w racje stanu; wspieranie Polski miescilo sie w racji stanu Turcji na ten
                  przyklad, natomiast juz w polska racje stanu nie jest wpisane wspieranie dazen
                  Turcji do czlonkowstwa w UE
                  clou jest takie - jedne kraje prowadza rozsadna polityke, inne prowadza
                  polityke historyczna
                  ot, cala prawda
                  • zupa_wolowa Re: Skąd tyle anty-islamizmu na polskich forach? 07.05.06, 23:47
                    Ależ my w Polsce ciągle prowadzimy politykę historyczną! Jak inaczej uzasadnić
                    sojusz z USA, z którego kompletnie żadnych korzyści nie ma, głęboką niechęć do
                    Rosji, ostrożność w stosunku do Niemiec czy Francji?
              • eva15 zdeptać butami prawdę (i wolność) 08.05.06, 01:21
                meerkat1 napisał:

> "A PRAWDA UCZYNI WAS WOLNYMI!"
                > A przeciez kazde dziecko wie, ze jest to od polwiecza MOTTO C I A !!! :-(((
                > Jak czlowiek wlazi do Hdqts w Langley, to to pierwsza rzecz jaka widzi wyryta
                > na marmurowej posadzce.

Chyba po to, by móc ją codzień od nowa DEPTAC....

> No tak, Pilzsztejn;

Raczej Reizker lub Rotmilchling (CZERWONY(sic!) mleczniak)
        • erg_samowzbudnik Re: Nie ma co porównywać Al-Dżaziry i RM 07.05.06, 17:56
          ares56 napisał:

> Nie ma co porównywać Al-Dżaziry i TV Trwam czy RM. Jest to po prostu arabska
          > stacja telewizyjna, a nie tuba propagandowa. Już samo to, że zaproszono
          > dziennikarza BBC do tworzenia tego kanału, czy fakt że ich z Izraela nie
          > wywali(co by zrobili, gdyby szerzyli nienawiść) jest na to dowodem.
          Wyobrażacie
          > sobie zagranicznego dziennikarza w ksenofobicznym RM????????

Jedna bombka powinna rozwiązać problem Al-Dżaziry . Ta tuba arabska nie powinna
          istnieć w aktualnej formie.
          • tierralatina Re: Nie ma co porównywać Al-Dżaziry i RM 07.05.06, 18:06
            Widze, ze niezaleznosc niektorych mocno w oczy kluje...
          • taziuta Przynosisz wstyd swojemu nickowi :-((( 07.05.06, 22:20
            Lem nie byłby z ciebie dumny...

erg_samowzbudnik napisał:
            Re: Nie ma co porównywać Al-Dżaziry i RM

> ares56 napisał:
            >
            > > Nie ma co porównywać Al-Dżaziry i TV Trwam czy RM. Jest to po prostu arabska
            > > stacja telewizyjna, a nie tuba propagandowa. Już samo to, że zaproszono
            > > dziennikarza BBC do tworzenia tego kanału, czy fakt że ich z Izraela nie
            > > wywali(co by zrobili, gdyby szerzyli nienawiść) jest na to dowodem.
            > > Wyobrażacie sobie zagranicznego dziennikarza w ksenofobicznym RM????????
            >
            > Jedna bombka powinna rozwiązać problem Al-Dżaziry . Ta tuba arabska nie
            > powinna istnieć w aktualnej formie.
        • ilirian Re: Nie ma co porównywać Al-Dżaziry i RM 07.05.06, 21:07
          > Wyobrażacie
          > sobie zagranicznego dziennikarza w ksenofobicznym RM????????
          Przecież tam bywają zagraniczni goście, z tego co pamiętam, a nie często ich
          słucham: francuski katecheta, afrykańska bojowniczka o prawa człowieka, jacyś
          Amerykanie i to niepolskiego pochodzenia, Niemiec - były pracownik struktur
          unijnych.
      • kamyk39 Re: S´wiat wed?ug Al Dz˙aziry i Al Rydzyji 07.05.06, 15:32
        hatteras napisała:

> Podobienstwa i przeznaczenie obu tych stacji nie jest przypadkowe.Te same
        > wyznaczone cele stawiaja przed soba siostrzane media:oglupic,omotac i zaszczuc
        > nienawiscia wobec ca?ego otaczajacego swiata.
        Taz ta mylisz sie. Co on mowi:
        "Bliski Wschód będzie prawdopodobnie największym dostarczycielem newsów przez
        wiele lat. "

A kto jest teraz? No kto?
    • me-e lewacka szcekaczka...internacjolistyczna 07.05.06, 15:40
      ...prosze zwrocic uwage...ze to musi sterowac jakas lewacko-liberalna
      internacolistyczna centrala...argumenty takie same jak w polsce w bolszewicko-
      liberalnych szczekaczkach...oni zawsze maja wiele punktow widzenia...oprocz
      jednego punktu ...ktory nazywa sie prawda...po tym ich poznacie...gdziekolwiek
      pojawia sie na swiecie...
      • dzieciatko_o_dyrektora Re: lewacka szcekaczka...internacjolistyczna 07.05.06, 16:07
        "Prawda" , to chyba leninowski wynalazek ?
        • me-e Re: lewacka szcekaczka...internacjolistyczna 07.05.06, 19:25
          ...www.earthcam.com/usa/newyork/groundzero/index.php?cam=3

...na bycie ograniczonym...nie wynaleziono lekarstwa...tym bardziej
          usprawiedliwienia...

dzieciatko_o_dyrektora napisała:

> "Prawda" , to chyba leninowski wynalazek ?
          • taziuta me-e, podziw bierze, cóż za samokrytyka... :-) 07.05.06, 22:25
            me-e napisał:
            > ...na bycie ograniczonym...nie wynaleziono lekarstwa...tym bardziej
            > usprawiedliwienia...
    • lena_ziemkiewicz Czy będą transmisje z kamieniowania, obrzezania i 07.05.06, 16:12
      palenia kobiet?
      • dzieciatko_o_dyrektora Re: Czy będą transmisje z kamieniowania, obrzezan 07.05.06, 16:13
        zaraz po transmisji z pedofilskich orgii o. rydzyka .
      • meerkat1 Re: Czy będą transmisje z kamieniowania, obrzezan 07.05.06, 18:26
        Arabska al Dżazira, choć jest najpopularniejszą arabską telewizją, wciąż nie
        przynosi dochodów. Dlaczego?

"Al Dżazira cierpi z powodu bojkotu reklamodawców, którzy ulegają presji swoich
        rządów, szczególnie Arabii Saudyjskiej. Tutaj warto wrócić do sprawy
        niezależności i bezstronności. Czy nie jest interesujące, że al Dżazira jest
        jednocześnie krytykowana przez Waszyngton i niemal wszystkie rządy na Bliskim
        Wschodzie? Iran, Irak, Arabia Saudyjska, Syria, Tunezja, Egipt, Jordania - z
        tych krajów al Dżazira była wyrzucana. Jednym z nielicznych krajów, z których
        nas nie wyrzucano, jest Izrael." :-)))

Nie jakos mnie to nie niepokoi.

Zwlaszcza ze bylem przy tworzeniu al-Hurra, podobnie jak Radio/TV Farda i
        nawet jakis swoj malenki wklad wnioslem. :-)

Nie, nie nadaja one reklam McDonalds, ani nawet - horrible dictu- Republikanow!
    • dominikarahmeh Re: Świat według Al Dżaziry 07.05.06, 16:56
      zawsze chciałam zostac dziennikarką i od lat sledziłam wszystkie media. mój maż
      jest Palestyńczykiem. Często spieralismy sie na rózne tematy. W końcu
      pojechałam, zamieszkałam tam i wróciałam na studia. jeszcze nie spotkałam sie
      choćby jedną wypowiedzią mówiacą o tym co tak na prawdę sie tam dzieje i jakie
      nastroje panują. przestałam czytac gazety i ogladac wiadomości bo szkoda
      nerwów. Polacy sa ogłupieni amerykańską propagandą, tzw terroryzmem. Słyszy sie
      tylko że Biały Dom to , amerykański rząd tamto. A przecież nie koniecznie
      musimu łykać co nam podsuną, ale Polacy łykają- niestety. szkoda gadać . wracam
      tam.I to jak najpredzej i modle się żeby Ci idioci nie wyruszyli na Syrię czy
      Iran.W Ammanie spotkałam wielu tych którzy uciekli z Iraku. normalnych ludzi
      którzy chcą spokojnie żyć. Posłuchac ich historii o tym co "zachodnia
      cywilizacja im zafundowała" to dopiero coś.Tego na pewno nie opowie żadna
      stacja telewizyjna.Kolejna maszynka do robienia kasy i propagandy.
      • erg_samowzbudnik Re: Świat według Al Dżaziry 07.05.06, 17:59
        dominikarahmeh napisała:

> zawsze chciałam zostac dziennikarką i od lat sledziłam wszystkie media. mój
        maż
        >
        > jest Palestyńczykiem. Często spieralismy sie na rózne tematy. W końcu
        > pojechałam, zamieszkałam tam i wróciałam na studia. jeszcze nie spotkałam sie
        > choćby jedną wypowiedzią mówiacą o tym co tak na prawdę sie tam dzieje i
        jakie
        > nastroje panują. przestałam czytac gazety i ogladac wiadomości bo szkoda
        > nerwów. Polacy sa ogłupieni amerykańską propagandą, tzw terroryzmem. Słyszy
        sie
        >
        > tylko że Biały Dom to , amerykański rząd tamto. A przecież nie koniecznie
        > musimu łykać co nam podsuną, ale Polacy łykają- niestety. szkoda gadać .
        wracam
        >
        > tam.I to jak najpredzej i modle się żeby Ci idioci nie wyruszyli na Syrię czy
        > Iran.W Ammanie spotkałam wielu tych którzy uciekli z Iraku. normalnych ludzi
        > którzy chcą spokojnie żyć. Posłuchac ich historii o tym co "zachodnia
        > cywilizacja im zafundowała" to dopiero coś.Tego na pewno nie opowie żadna
        > stacja telewizyjna.Kolejna maszynka do robienia kasy i propagandy.

Tak zamów sobie pas z dynamitem. Juz chyba czas.
        • bogdantadus Oto reakcja zabetonowanego umyslu: 07.05.06, 19:12
          erg_samowzbudnik napisał:

> Tak zamów sobie pas z dynamitem. Juz chyba czas.

Otworz ten twoj umysl (o ile cos takiego posiadasz) przynajmniej tak czesto jak
          rozporek!
          (Wiem - haslo stare... ale jare!)
    • warmi2 Re: Świat według Al Dżaziry 07.05.06, 17:07
      Hehe .. jak zwykle czepiaja sie Fox News.

Zadna telewizja nie jest niezalezna tak jak zadna gazeta nie jest niezalezna.
      CNN nie jest niezalezna, ABC nigdy nie byla nie mowiac juz o BBC.
      Fox jest nielubiany glownie dlatego , ze jest bardziej konserwatywny , cos co w srodowiku dziennikarskim (gdzie 90% dziennikarzy glosuje na demokratow) jest raczej zjawiskiem wyjatkowym.

Wszystkie owe organizacje prowadzone sa przez ludzi a nie automaty - ludzi ktorzy maja wlasne poglady i to sie zawsze bedzie odbijalo na programie/artykulach.

Tego nie da sie uniknac i jedynym rozwiazaniem jest wolny rynek gdzie wszyskie poglady i wersje wydarzen sa dostepne i ludzie sami moga opinie wyrabiac.

• konradmol Al Dżazira 07.05.06, 17:35
        Wolnosc slowa tez dla Al Dzaziry!!!
        Faktem jest ze wiekszosc ich audycji jest paranoicznie anty-amerykanska ale to
        dobrze odzwierciedla spojrzenie wiekszosci swiata arabskiego. (np ludzie w
        Maroku czuja sie ofiarami zionistow to tak jakby baskowie czulie przesladowni
        przez Putina)
        Lepiej jest zeby ci wariaci mieli upust niz cenzura zamknela im usta jeszcze
        bardziej nakrecac ich paranoje. Przyjamniej cywilizowany swiat bedzie na zywo
        widzial co sie majaczy w mozgach tych nieszczesnikow.

• warmi2 Re: Al Dżazira 07.05.06, 19:50
          Amerykanie nie probuja ich ocenzurowac.

Po prostu protestuja przeciwko kuriozalnym reportom, przedstawiajacych Amerykanow jako barbarzyncow na zydowskiej smyczy, ktorych jedenym celeme jest zniewolenie muzulmanow.

To jest raczej proste, Aljazeera przedstawia swoja wersje wydarzen a Amerykanie przedstawiaja swoja.
    • plzoltek Al Dżazira to muzułmańska CNN 07.05.06, 18:29
    • meerkat1 Nigel Parsons :-))) 07.05.06, 18:41
      THE PARSON'S WIFE IS HERE NOW
      SHE SITS HERSELF UP FRONT
      WITH A RING OF ROSES IN HER HAIR
      AND A CARROT IN HER CUNT!

(stara ballada irlandzka)
      • nick3 "Pożyteczni idioci"? Ci, co nie liżą Pięści Dobra. 07.05.06, 22:49
        Dla ciemnego brutalstwa jest oczywiste, że Pięść musi być atrybutem Dobra.
        Idzie tylko o to, by się zorientować, która pięść jest tą właściwą Pięścią:)

Póki jest wyraźnie widoczny hegemon, wybór jest łatwy.

• zywot Re: Świat według Ali Zdziry 07.05.06, 19:10
      Czy to arabska wersja Bandich albo Kiepskich?
    • 3m05 Bush chcial zbombardowac Al Jazeera 07.05.06, 23:36
      "PRESIDENT Bush planned to bomb Arab TV station al-Jazeera in friendly Qatar, a
      "Top Secret" No 10 memo reveals.
      But he was talked out of it at a White House summit by Tony Blair, who said it
      would provoke a worldwide backlash".

Jak wiadmomo prezydent Bush jest championem demokracji i wolnosci slowa. Pod
      warunkiem ze to jest jego slowo.

PS. Where is Lee Harvey Oswald when you need him? :(
      • zdzis1980 Re: Bush chcial zbombardowac Al Jazeera 08.05.06, 01:01
        W koncu ktos oparl sie temu bekartowi narodow zwanym ameryka, gdzie panuje masoneria i rzadza korporacje, a zeby zostac (na chociaz 2 kadencje) prezydentem, nie mozna byc katolikiem (Z "ojcow krwi Indian" tylko Keenedy byl Katolikiem).
        TYLKO PROSZE!!!!
        Nie stosowanie ARGUMENTUm AD Persona i rzeczowa polemike, bo zal mi ludzi ktorzy nie potrafia nic wymyslec tylko LPR i Radio Maryja.

W odpowiedzi na ich posty zeby juz sie nie produkowali sie niepotrzebnie

Nie chcesz nie sluchaj, nie lubisz nie glosuj!!!!!!!!!!

A na marginesie nie slucham RM ani nie glosowalem na LPR.

A moim Wodzem nie jest Giertych tylko Dmowski i Przewodnikiem Duchowym nie Rydzyk tylko Pawel VI (ostatni prawdziwy Papiez, ktory jawnie krytykowal masonerie).

Pozdrawiam Wszystkich Kochajacych TEN KRAJ

Salus animarum suprrema lex

CZY WIECIE ZE MUZULMANIE UZNAJA WIELKOSC PROROKA JEZUSA, a Zydzi go nienawidza?
        PS Ciekawe ile bedzie postow, ze jestem antysemita, ale w koncu jaka gazeta taki czytelnik, a najzabawniejsze, ze powiedzial mi to moj Kolega Zyd z Matki i Ojca.
        • kola Re: Bush chcial zbombardowac Al Jazeera 08.05.06, 01:28
          antysemita to nie wiem, ale pacanem to jestes na bank
          • zdzis1980 COCA-K.O.L.A.??? 08.05.06, 13:58
            Twoja arogancja swiadczy chocby o tym ze nie odwolales sie do tego co powiedzialem ale do mojej osoby. Ale po kims tak ograniczonym mozna sie spodziewac.

PS Czy wiesz co znaczy KOLA????
            KMIOT O LICZNEJ AMNEZJI:)
    • eurazja.org Terorryści go home 09.05.06, 02:44
      Po co GW promuje poglądy organizacji terrorystycznych takich jak ta telewizja
    • eurazja.org Śmierć terrorystom z Al Dżaziry 09.05.06, 02:45
      Wszyscy terroryści muzułmańscy będą zabijani
      • presentation1 Re: Śmierć terrorystom z Al Dżaziry 09.05.06, 08:15
        Wychowany jestes poprawnie politycznie.Czytasz co ci dadza i ogladasz to samo.
        Dzieki takim ludziom jak Ty udalo sie komunizmowi.Jestes super material
        • zdzis1980 Re: Śmierć terrorystom z Al Dżaziry 12.05.06, 02:32
          Masz pelna racje. Albowiem jak pokazuje historia swiata nie tworza ludzie tylko
          jednostki. I nie narzedzia tylko idee.
          To tyle.
          Jesli ktos sie poczul urazony to BARDZO DOBRZE albowiem jest tylko nieswiadoma
          rzecza w rekach innych.
          Pozdrawiam Wszytkich Myslacych(czyli tak naprawde pare osob:))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka