taziuta 08.05.06, 07:01 Pamiętacie hasła wyborcze PiS? No to teraz widzimy co się za nimi kryło! Jacek Kurski nie jest żadnym wyjątkiem, taki właśnie jest cały PiS! Zakłamany i fałszywy do szpiku kości… Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tadeusz_ja Re: Kurski sam rekomenduje kolegę do władz koncer 08.05.06, 07:06 Pisuar,jako partia nieprzewidywalna,będzie parł zawłszczenia wszystkiego co się da!! Odpowiedz Link Zgłoś
konread To pewnie są to... 08.05.06, 07:59 ...sprawdzone osoby i godne zaufaia, jeśli polecane przez pana Kurskiego, którym juz zapewne zdążył sprawdzć co im w spodniach siedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
okazik Sprawdzał nie tylko co w spodniach, sprawdzał 08.05.06, 08:06 przodków do 5 pokolenia - wszyscy musieli być takimi bucami jak Kurski Odpowiedz Link Zgłoś
moroux Re: Sprawdzał nie tylko co w spodniach, sprawdzał 08.05.06, 08:15 Czyli - genetycznymi "patriotami". Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: Jest taki polski polityk co zaatakował nieżyja 08.05.06, 08:21 Jest taki polski polityk co zaatakował nieżyjacego dziadka znanego innego polityka za to, że został siłą wcielony do wermachtu! Jest taki prezydent, co to potwierdzał. Ten polityk dla LPR pokazywał pisiorka, że nie jest obrzezany. Jest taki cień prezydenta i premiera, cichociemny J13, czyli ciemnotolubny na rydzomoheroinie. Kiedy J13 będzie premierem? -Jak ściągnie spodnie w TV Trwam! Ujmując to inaczej ma on ściągnąć spodnie na wydziale telewizyjnym odnowionej Stoczni Gdańskiej z siedzibą w Toruniu. Stąd bierze się pewnie to ich ulubione powiedzenie, kochać inaczej i mówić inaczej. Oczywiście inaczej znaczy kochać pieniądze! Dlatego powstał ten wierszyk na obłudę, nietolerancję, faszyzm. Aryjczyk! Załapał Acuś przezwisko żydziorka. Nie miał papierka , ale miał pisiorka. Nie ekshibicjonista bez rozporka, ja polski faszysta pokażę Wam pisiorka. Służył on do mszy, nie służył w wermachcie, jest prosty i swojski jakby maszt na jachcie. Jest taki poręczny, popatrz schodzi skórka, wszyscy tak mamy, aż po Marka Siurka. Oprócz jednego ze związku pisiaka, on nie jest wszakiem, ale ma buraka! Odpowiedz Link Zgłoś
kaczomowa Po co ten spis? 08.05.06, 08:44 Przecież wszyscy to wiemy. Lepiej się zbieżmy i coś zorganizujmy. Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: Dzień dobry Kurski nadal psuje powietrze 08.05.06, 08:49 Dzień dobry Kurski nadal psuje powietrze! Otwórzcie szeroko drzwi na Białoruś , a wiatr z zachodu ich wywieje! Oby! Do gnojowicy wsadzili pluszaka, a na jego łebku dużego wszaka! Prowadzą eksperyment jak Mengele na wolnej Polski jeszcze zdrowym ciele. Już zaszczepili, usadzili się w większości, przeciw ospie, nie, dla wadzy trwałości! Leją gnojowicę, tworzą pluszaki, a na pluszakach mnożą im się wszaki. Wyrusza w urzędy wszaków szyk zajadły, to jakby pchły i plagi nas dopadły. Mamy obok Białorusi kraj wszaków, które przylgnęły do nas jak bydlaków! Rusza hodowla, dać do szkoły wszaka, niech zrobią z ucznia nam nazibydlaka. Gdzie jest Grom na PiSiORnik? Wybudujmy w Toruniu PiSiORa pomnik. Zróbmy z PiSiORa do pomnika odgromnik, jeśli nad Polakami Bóg się ciut zlituje, to w odgromnik PiSiORnik gromem przyładuje! Odpowiedz Link Zgłoś
kontonaspam Re: Dzień dobry Kurski nadal psuje powietrze 08.05.06, 08:52 "To nadmierna przebojowość" - przecież tego nawet się skomentować nie da, ręce opadają. Odpowiedz Link Zgłoś
jas_wedrowniczek2 Bo są równi i równiejsi... 08.05.06, 08:24 Kto jeszcze nie przejrzał na oczy ? Ile musi napsuć i nakombinować rząd sterowany przez szuje, cwaniaków i nieudaczników aby społeczeństwo wysłało PiS z ich przystawkami w kosmos ? Odpowiedz Link Zgłoś
kronopio77 To kiedy wyjdziemy na ulice...??? 08.05.06, 08:32 Już raz do tego nawoływałem - może teraz bedzie więcej chętnych? Powiedzmy "NIE" IV RP. Chętnych z Katowic zapraszam - kronopio77@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kaczomowa W Warszawie we wtorek 08.05.06, 08:43 Patrz: www.pl.indymedia.org/pl/2006/05/20328.shtml Odpowiedz Link Zgłoś
kronopio77 Polecam wszystkim artykuł Wołka 08.05.06, 08:49 serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34314,3326468.html Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo bardzo dobre 08.05.06, 11:19 ale smutne zwlaszcza ze pisze to zwolennik prawicy. Odpowiedz Link Zgłoś
aisug Re: Bo są równi i równiejsi... 08.05.06, 15:20 jas_wedrowniczek2 napisał: > Kto jeszcze nie przejrzał na oczy ? > > Ile musi napsuć i nakombinować rząd sterowany przez szuje, cwaniaków i > nieudaczników aby społeczeństwo wysłało PiS z ich przystawkami w kosmos ? ==================================================== drogi jasiu, wywędruj juz lepiej teraz a nie czekaj na ustawę lustracyjną i rozwiązanie WSI bo potem będziesz musiał uciekać na golasa i bez butów. Jak wiadomo, w prawdziwych demokracjach np USA gdy wygrają demokraci, to wszystkie stanowiska obsadzają republikanami, a jak republikanie, to wszędzie wprowadzają demokratów. Puknijcie sie ludzie w mózgi, jak jeszcze macie w co. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit ****Wymienić Zarządy Spółek eneretycznych !!!**** 08.05.06, 09:01 To bastion korupcji ,niekompetencji i monopolu. Spróbójcie coś prostego tam załatwić,to zobaczycie tylko złodziejstwo i biurokrację, Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: ****Wymienić Zarządy Spółek eneretycznych !!! 08.05.06, 09:20 Jolę jak widać z samego rana prąd kąpnął, pobudzając lekko szare komórki. Tylko jestem ciekaw o jakie Ci objawy złodziejstwa i biurokracji chodzi w tej spółce? Bo coś mi się zdaje że stukasz jak zwykle w klawisze aby coś napisać. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit Re: ****Wymienić Zarządy Spółek eneretycznych !!! 08.05.06, 10:03 Pobieranie opłat za wirtualne czynności,a biurokracja to rzeka,akty notarialne mapy,pozwolenia,uzgodnienia,gotowości itp. Mało wiesz kolego więc milicz. Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: ****Wymienić Zarządy Spółek eneretycznych !!! 08.05.06, 10:18 jola_z_dywit napisała: > Pobieranie opłat za wirtualne czynności,a biurokracja to rzeka,akty notarialne > mapy,pozwolenia,uzgodnienia,gotowości itp. > Mało wiesz kolego więc milicz. Masz rację akty notarialne, każdy powinien sobie dowolnie prąd czerpać, kładąc kable gdzie my się podoba, wtedy będzie ład i porządek według Joli:))) A jeżeli masz zxamiar kogokolwiek uciszać to zsama spróbuj nie pisać bzdur jak to powyżej uczyniłaś:P Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit Re: ****Wymienić Zarządy Spółek eneretycznych !!! 08.05.06, 11:41 Prosty człowieku bez świadomości prawnej! Umowę zawiera się z odbiorcą a nie z aktem notarialnym . A uwarunkowania mogą być tak skomplikowane jak życie. Odpowiedz Link Zgłoś
ksks3 Re: ****Wymienić Zarządy Spółek eneretycznych !!! 08.05.06, 11:47 jola_z_dywit napisała: > Prosty człowieku bez świadomości prawnej! > Umowę zawiera się z odbiorcą a nie z aktem notarialnym . > A uwarunkowania mogą być tak skomplikowane jak życie. >>>>>>>>>> Wymienić zarządy spółek na Jacka Kurskiego <<<<<<<<<<< Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit Re: ****Wymienić Zarządy Spółek eneretycznych !!! 08.05.06, 11:52 > Prosty człowieku bez świadomości prawnej! > > Umowę zawiera się z odbiorcą a nie z aktem notarialnym . > > A uwarunkowania mogą być tak skomplikowane jak życie. > >>>>>>>>>> Wymienić zarządy spółek na > Jacka Kurskiego <<<<<<<<<<< nawet wampir z sosnowca byłby tam o niebo lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
tang2 Re: ****Wymienić Zarządy Spółek eneretycznych !!! 08.05.06, 14:40 Czy sądzisz ,że jak przyjdą do tej spółki ludzie p Kurskiego to uwarunkowania sie zmienią? Odpowiedz Link Zgłoś
s.t.garp Re: ****Wymienić Zarządy Spółek eneretycznych !!! 08.05.06, 23:45 jola_z_dywit napisała: > Prosty człowieku bez świadomości prawnej! heheheh, no nie moge, wrzucam to w podpis:D Odpowiedz Link Zgłoś
tadddd Re: ****Wymienić Joli mózg****** 08.05.06, 10:21 Jola jest teraz fachowcem od energrtyki !!!! Inwestycje energetycznie to nie budowa chlewika i sporo biurokracji musi byc Pojcia o tym nie masz wiec Ty milcz Pewnie na innym foru rozprawi sie ze słuzba zdrowia i ją uzdrowi. Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: ****Wymienić Joli mózg****** 08.05.06, 11:01 Myślę że jeżeli girtych jednak wyjdzie wcześniez z rządu niż sie wszystko rozpadnie to Jolcia w schedzie po nim powinna tenresort otrzymać. Też zapewne na edukacji się zna;) Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: ****Wymienić Joli mózg****** 08.05.06, 11:35 Oczywiście, na edukacji, elektryfikacji i lustryfikacji :) Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit Re: ****Wymienić Joli mózg****** 08.05.06, 11:45 Ty typiemasz pojęcie dlatego polskie sieci przesyłowe drenują z mojego kraju 3 mld dolarów ? Kulczyki i tym podobne towarzystwo ograbiło Polskę teraz monopolistycznie narzuca ceny a ty siedż i milcz.że nawet w niemczech prąd tańszy. Odpowiedz Link Zgłoś
parmalat Re: ****Wymienić Joli mózg****** 08.05.06, 12:35 Acha, i wymiana zarzadu spolki najlepszym sposobem na obnizke cen? Masz Ty agresywna kobiecino jakies pojecie o rynku czy tylko umiesz szczekac? Odpowiedz Link Zgłoś
tadddd Re: ****Wymienić Joli mózg i zasilić bateria****** 08.05.06, 17:47 umie wyłącznie szczekać Ty Jolu z dewiacjami to o energetyce wiesz tylko tyle jak swieczki uzywać jak Ci bateria w wibratorze padnie Odpowiedz Link Zgłoś
olo.gda Re: ****Wymienić Zarządy Spółek eneretycznych !!! 08.05.06, 09:22 Ta akurat spółka jest całkiem nieźle zarządzana i wymienianie jej na pierwszych stronach gazet przy okazji dokonań pana Kurskiego trochę niesprawiedliwie może szkodzić jej wizerunkowi. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit Re: ****Wymienić Zarządy Spółek eneretycznych !!! 08.05.06, 11:50 To może podaj wielkość pensji prezesów zarządu? Ja mam przyjemność je znać. I uważam że jest to skandal. Odpowiedz Link Zgłoś
tigga_11 Re: ****Wymienić Zarządy Spółek eneretycznych !!! 08.05.06, 12:43 No jasne, bo zarząd powinien zarabiać jak w Tesco na kasie, bo przecież nic nie robi. Typowo socjalistyczne myślenie. Dobrze zarządzają więc pieniądze się im należą. W przeciwieństwie do kolegów z leśniczówki Jacusia K. którzy przyjdą tylko po kasę i rozpieprzą to co inni zbudowali. Odpowiedz Link Zgłoś
antyswiniopas rzygam juz wami liderzy IV rp... 08.05.06, 10:31 naprawde staram sie nie emocjonowac, ale mam dosc. mniejsza o przyglupia, a moze po prostu schizofreniczna jolke z dywit. przeciez jaki jest jacek kurski kazdy wie. to taka sama menda polityczna jak czarnecki. jakie przekonania? jakie idealy? przeciez to chodzi tylko o wladze no i o kase. ci "dzentelmeni" nie potrafia normalnie pracowac. wiec trzymaja sie "ukladow" zebami i skacza jak szczury z pokladu tonacego okretu na poklad statku, ktory akurat ma sie niezle. a jesli monsieur jaroslaw nieszczegolny na kims takim opiera sie w swoim dzialaniu, to coz to znaczy? albo, ze glupi, albo, ze wyrachowany. ja stawiam na to drugie. IV rzeczpospolita... zwykla blaga, pieprzenie bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
rousseau Re: TKM TKM TKM! 08.05.06, 09:41 Czy oni są głupi!?! Przecież wiedzą, że są na "celowniku" niemal wszystkich mediów! Czy naprawdę myślą, że ich przekręty, jakieś podkładki, załatwianie kolegom różnych spraw na lewo... że to wszystko nie wyjdzie na światło dzienne? Zatem albo są kretynami, albo mają niesamowity tupet i poczucie bezkarności. Wydaje się, że mimo oczywistej głupoty niektórych, większość jest po prostu "spryciarzami" chcącymi wykorzystać stanowiska i "moment" do załatwienia sobie profitów. A więc jednak TKM i to w najgorszym - najbardziej chamskim - wydaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
moroux Re: TKM TKM TKM! 08.05.06, 09:56 > A więc jednak TKM i to w najgorszym - najbardziej chamskim - wydaniu. A jednak mam nieodparte wrażenie, że jak na początku lat 90, tak teraz ludzie ci są przekonani o własnej wyjątkowości i jakimś wręcz namaszczeniu przez los. Albo inaczej, prościej - sodówa im do głowy uderzyła. Odpowiedz Link Zgłoś
grzybpsi Tak, któż lepiej rozumie TKM! 08.05.06, 17:29 Degeneraci i manipulatorzy. A Polacy wciąż naiwni... Prawo i sprawiedliwość poszły się paść. Odpowiedz Link Zgłoś
zoo_keeper Re: Kurski sam rekomenduje kolegę do władz koncer 08.05.06, 09:00 tadeusz_ja napisał: > Pisuar,jako partia nieprzewidywalna,będzie parł zawłszczenia wszystkiego co się > > da!! Po trupach. Jedyną zasadą - TKM. -- fotografia cyfrowa Odpowiedz Link Zgłoś
dzimbim Boją się... 08.05.06, 07:07 "miec posła za wroga,bo facet bezwzględny".Co tu by jeszcze dodać? Odpowiedz Link Zgłoś
kiks8 Re: Kurski sam rekomenduje kolegę do władz koncer 08.05.06, 07:09 ciekawe co za idiota nazwał tego przygłupa dziennikarzem Odpowiedz Link Zgłoś
dzimdzirimdzi72 achhh 08.05.06, 07:12 naprawdę szkoda że PiS się tak błaźni bo całą "odnowę moralną" szlag trafi. że na ekonomii się nie znają to było wiadomo, ale mogli chociaż coś zmienić w mentalności. a tak - tracą mandat, nie będzie ani odnowy ani ekonomii... i na kogo głosować? Odpowiedz Link Zgłoś
berguzzz Re: achhh 08.05.06, 07:20 Racja. Ja na Ziobre liczylem na poczatku - ze wylapie troche tych bandziorow, ze bedzie mozna na spacer bez obaw wieczorem pojsc. A tu nic takiego sie nie zapowiada. Bo o ekonomii i 'odnowie moralnej' nawet nie snilem. Odpowiedz Link Zgłoś
trewas A kto był najskuteczniejszym w walce z gangsterami 08.05.06, 09:03 ministrem SW? Biernacki! Obecnie PO. Odpowiedz Link Zgłoś
dzimbim Re: achhh 08.05.06, 11:06 jest wiele partii o podobnych programach,które weszły do koalicji; mozna zagłosowac na SO , LPR itp ...tez głosza hasła odnowy -nie tylko moralnej:) Odpowiedz Link Zgłoś
taglinda Kurski uber alles 08.05.06, 07:15 hmmm, wyobrażam sobie sytuację, w której Kurski wiezie do Państwowej Komisji Wyborczej listy z poparciem kandydata w kolejnych wyborach prezydenckich, niejakiego Lecha K. Po czym już na miejscu okazuje się, że zgłasza np. niejakiego Jacka K., powszechnie znanego jako Kurski... Odpowiedz Link Zgłoś
szuwax Wiwat IV RP! 08.05.06, 07:15 Przecież nie można pozostawić kumpli w potrzebe. Zwłaszcza takich świetnych fachowców. Niedobrze mi się robi. PiS niczym nie różni się pod tym względem od LSD. Czekam na V RP mmoże wtedy będzie inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
van_monster Odnowa moralna idzie !!! 08.05.06, 07:23 Ale PiS takie zachowania będzie tolerował, bo jeszcze kolega Termi-Kurski-nator lub inni jemu podobni się obrażą i odejdą z partii, a to może zaburzyć tę stabilną większość. Zresztą skoro bezwzględny, to nikt Go nie ruszy Odpowiedz Link Zgłoś
gaspar2 Re: Wiwat IV RP! 08.05.06, 07:48 szuwax napisał: > Przecież nie można pozostawić kumpli w potrzebe. Zwłaszcza takich świetnych > fachowców. Niedobrze mi się robi. PiS niczym nie różni się pod tym względem od > LSD. Czekam na V RP mmoże wtedy będzie inaczej. Nie wiem czy bedzie coś jeszcze coś zostanie, po rządach pis-u, coś z czego mażna by stwrzyć V RP. A tak z tego co napisałeś tokolejny oszukany co to na pis glosował Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk1 Re: Kurski sam rekomenduje kolegę do władz koncer 08.05.06, 07:21 I kto mi teraz z popleczników Pisuaru odpowie jaka jest róznica miedzy SLD a PiS.Przeciez to bylo do przewidzenia, że oni tylko czekaja na dorwanie sie do władzy. Oni koralnośc maja tylko na szyldach ale nie w sercu. Odpowiedz Link Zgłoś
galba "Profesor-fachowiec" 08.05.06, 07:25 Prosze mi pokazać tych fachowców, których obsadzały SLD i PO gdzy sprawowały władzę. Jakoś wtedy GW to nie przeszkadzało... Np. nie przypominam sobie oburzonych tekstów gdy KGHM obsiedli ludzie UW. Odpowiedz Link Zgłoś
niedzwiedziczka odpwiedź godna zwolennika PiS: 08.05.06, 07:28 robię świństwo, więc rozgrzesza mnie to, że inni też takie robili... I to są właśnie "standardy etyczne" PiS. Brakuje tu tylko tekstu, że za to też odpowiada PO... Odpowiedz Link Zgłoś
lucusia3 Re: odpwiedź godna zwolennika PiS: 08.05.06, 07:50 No nie, to nie ten sam poziom błocka. Obsadzic gościa, bo sie ileś osób zdecydowało, że się nadaję, a obsadzić gościa bo kumpel i się kasą podzieli, bez względu co inni o tym sądzą (a pewnie sądzili źle, bo wcześniej nikt go na liste nie dopuścił). Galba wstyd mi za Ciebie. To nawet nie jest redukcja dysonansu poznawczego, a jeżeli jest to na tragicznym poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
no_guts_no_glory "...galbowac kota ogonem...", czyli jak nie dac po 08.05.06, 07:30 raz kolejny sobie szansy na obiektywna analize rzeczywistosci i isc w zaparte,ze PiS jest ugrupowaniem ludzi o czystych rekach i nie skazonymi ukladami z UKLADEM... galba, powiedz ile ci placa bo nie moga pojac ze ty wierzysz w to co piszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: "Profesor-fachowiec" 08.05.06, 07:31 Przeszkadzało, jełopo, i dlatego PiS wygrał. A tobie teraz nie przeszkadza, że PiS robi to samo?! galba napisał: > Prosze mi pokazać tych fachowców, których obsadzały SLD i PO gdzy sprawowały > władzę. Jakoś wtedy GW to nie przeszkadzało... Np. nie przypominam sobie > oburzonych tekstów gdy KGHM obsiedli ludzie UW. > Odpowiedz Link Zgłoś
van_monster Re: "Profesor-fachowiec" 08.05.06, 07:36 Galba, właśnie Twój przedmówca wskazał SLD jako tych co kumoterskie-obsadzanie- stanowisk uprawiali. Co do pozostałych, bez komentarza. Twój styl odpowiedzi sugeruje, że przyznajesz, iż PiS robi to samo. Pomijając kwestie tzw. niezależnych ekspertów, w każdym kraju polityka jest polityką i tu nie mam złudzeń, że zawsze będą stanowiska, które będą obsadzane z klucza partyjnego. Chodzi o sposób i intencje działania pana Kurskiego. niebawem Ci uczciwi z PiS-u, zaczną sie wstydzić swojej partyjnej legitymacji Odpowiedz Link Zgłoś
jardo-g Re: "Profesor-fachowiec" 08.05.06, 08:00 powiedz mi przygłupie kiedy rządziło PO (a zwłaszcza z SLD) Odpowiedz Link Zgłoś
gaspar2 Re: "Profesor-fachowiec" 08.05.06, 08:00 galba napisał: > Prosze mi pokazać tych fachowców, których obsadzały SLD i PO gdzy sprawowały > władzę. Jakoś wtedy GW to nie przeszkadzało... Np. nie przypominam sobie > oburzonych tekstów gdy KGHM obsiedli ludzie UW. > Ty nawet nie wiesz jak jesteś beznadziejny, jestem ciekaw kiedy do Ciebie dotrze fakt, że na tym forum jesteś uważany za idiotę, i pomimo tego że tyle już pojawiło się uwag na twój temat od forumowiczów, ze normalny człowiek dawno darowałby sobie wypowiedzi ale nie skończony kretyn jakim jesteś Odpowiedz Link Zgłoś
taglinda "Profesor-fachowiec" 08.05.06, 08:24 Galba, prosiłem o głos, ale - na litośc Boską - na temat!!! A może nie zromiałeś treści artykułu? Więc wytłumaczę przystępnymi zdaniami o niskim poziomie złożoności i nieskomplikowanym słownictwie: 1. kolesie z partii PIS na Pomorzu dzielili stołki. 2. Po podziale łupów spisali listę nazwisk. 3. Kurski został chłopcem na posyłki, który miał listę dostarczyć do ministerstwa. 4. Kurski listę dostarczył, ale swoją. 5. Cymański, który podział nadzorował, zwyczajnie boi się Kurskiego, więc siedzi cicho. Dla ciebie jako wzorca moralności iv rp dodam, że jeśli punkt 1. jest żenujący, to punkt 4 jest żenujący do kwadratu. Teraz rozumiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: "Profesor-fachowiec" 08.05.06, 11:34 Może teraz dotrze, chociaż Polacy mają kłopot ze zrozumieniem najprostszych komunikatów. Jeśli dodamy do tego jeszcze to, że na PiS głosowali niezbyt wykształceni wyborcy, mamy pełen obraz. Ale popieram tę mozolną pracę od podstaw - nauka czytania ze zrozumieniem, ortografii, interpunckji, wpajanie szacunku do polszczyzny, to wszystko musi kiedyś przynieść dobre rezultaty i wyeliminować wtórny i funkcjonalny analfabetyzm. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kiks8 Galba 08.05.06, 08:31 ty jesteś szczekaczka propagandowa pisuaru o imieniu Kali Odpowiedz Link Zgłoś
szuwax Re: "Profesor-fachowiec" 08.05.06, 08:45 galba napisał: > Prosze mi pokazać tych fachowców, których obsadzały SLD i PO gdzy sprawowały > władzę. Jakoś wtedy GW to nie przeszkadzało... Np. nie przypominam sobie > oburzonych tekstów gdy KGHM obsiedli ludzie UW. > Jak zwykle nie na temat. Nikt nie mówi, że LSD i UW działało w tej kwestii poprawnie. Z tego co mi wiadomo to teraz miała być odnowa moralna i walka z układem a tu proszę tworzymy nowy układ. Skompromitowany gość awansuje po znajomości. Gratulacje!!! Tłumaczenie w stylu, że inni robili źle to my też możemy jest na poziomie przedszkolaka. Może Galba nie widzi zachowaniu Kurskiego nic zdrożnego, ale to już nie mój problem. Mam cichą nadzieję, że inni mniej "twardogłowi" zwolennicy PiS dostrzegą obłudę i zakłamanie. Na Galbę jak powszechnie wiadomo nie ma co liczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
semafor.semafor Re: "Profesor-fachowiec" 08.05.06, 09:24 galba napisał: > Prosze mi pokazać tych fachowców, których obsadzały SLD i PO gdzy sprawowały > władzę. Jakoś wtedy GW to nie przeszkadzało... Np. nie przypominam sobie > oburzonych tekstów gdy KGHM obsiedli ludzie UW. > No i tu się mylisz. Gazeta protestuje konsekwentnie przeciwko upartyjnianiu gospodarki, tak samo i za to samo krytykowała AWS i SLD. PiS mydli oczy moralną przemianą, a cele i sposoby ma takie same jak SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
rousseau Re: "Profesor-fachowiec" 08.05.06, 09:53 galba napisał: > Prosze mi pokazać tych fachowców, których obsadzały SLD i PO gdzy sprawowały > władzę. Jakoś wtedy GW to nie przeszkadzało... Ciekawe, że obecna koalicja rządząca też posługuje się argumentami w stylu "Wy (ew. wasi koledzy) robiliście tak samo". Czy fakt, że ktoś z opozycji (PO, a nie daj Boże z UW) jakieś 5-10-15 lat temu zrobił tzw. "przekręt", odbiera aktualnym członkom tej partii prawo sprzeciwu wobec podobnej praktyki? A czy daje prawo do takiego postepowania ludziom z PiS, LPR i Samoobrony? TKM w imię "sprawiedliwości dziejowej"? Każdy szwindel powinien być wyciągnięty na światło dzienne i napiętnowany. Przez wszystkich: opozycję i Rząd. A zwłaszcza przez partię z prawem i sprawiedliwością w nazwie. To chyba zobowiązuje. Odpowiedz Link Zgłoś
zaciekawiony4 Re: "Profesor-fachowiec" 08.05.06, 09:54 A ja zacząłem podejrzewać, że Galba to po prostu dzienikarz w Wyborczej. Często jest pierwszy, rzuca jakiś komentarz wymagający odpowiedzi, co wzmaga ruch na forum. A sam siedzi przed kompem i złośliwie rechocze z tych, którzy się łapią na jego prowokacje. Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo przeciez IV RP miala byc inna, prawda? 08.05.06, 11:17 a co to ma do rzeczy? Przeciez mialo byc inaczej! Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk Polska energetyka to dziadostwo i nepotyzm!!! 08.05.06, 07:39 Całe rodziny obsiadły WSZYSTKIE stanowiska w energetyce w całej Polsce. Typowa korporacja. Tysiące ludzi kończą studia politeczniczne i nie mogą dostać tam pracy, bo wszystko obsadzone przez pociotków. I to z 10-letnimi gwarancjami zatrudnienia. Pora wreszcie rozpędzić tą bandę, bo za wszystko płaci odbiorca prądu !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
brocha Na pewno ten kolega to też fachura - jak to w PiS 08.05.06, 07:51 Give PiS a chance :) Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk Szynalski był be - ale koleś Kurskiego jest cacy. 08.05.06, 07:57 Oto moralność PiSuaru. Odnowa moralna w pełnej krasie. Odpowiedz Link Zgłoś
apoplaws Tylko czekac a naprawde 08.05.06, 07:58 rzuca sie sobie do gardel. Jak to w zbojeckiej jaskini w czasie podzialu lupow. Odpowiedz Link Zgłoś
2507r Re: Kurski sam rekomenduje kolegę do władz koncer 08.05.06, 08:00 Ciekaw jestem, co ma "na sumieniu" Cymański, że tak wystraszył się Kurskiego. A swoją drogą Kurski mając taki zasób wiedzy o przekrętach zastąpi chyba niedługo Wasermana (nie w wannie - na stanowisku) Odpowiedz Link Zgłoś
nowytor2 Widzisz Kurski, sfilmowałeś Michnika i Urbana 08.05.06, 08:31 i teraz masz. Adaś ci tego nigdy tego nie zapomni. Po coś nos wściubiał w nie swoje sprawy, są sprawy, którymi nie powinieneś był się interesować. A Lucjan Nowakowski najprawdopodobniej zjada niemowlęta lewactwa i powinno się go koniecznie unieszkodliwić. 85% przetargów z naruszeniem prawa - tak stwierdził NIK? NIK zapomniał sprawę skierować do prokuratury, więc my z Adasiem osobiście to zrobimy. I obiecujemyy solennie, że załatwimy i Kurskiego i Nowakowskiego i tych bandziorów z NIKu i prokuratury, którzy Nowakowskiego nie skazali przynajmniej na czytanie Gazety Wyborczej do końca życia (a więc już niedługo), a jak już nie będzie czego czytać na rozmowy umoralniające z samym Adasiem. Odpowiedz Link Zgłoś
nowytor2 I ty se Kurski uważaj! Odmówiłeś GW? 08.05.06, 08:43 I może jeszcze powiedziałeś jakiemuś zacnemu dziennikarzowi z GW: spier....j! My z Adasiem jeszcze znajdziemy na ciebie haka. Trzeba sprawdzić czy przypadkiem będąc w szkole podstawowej dziewczynek nie podglądałeś. Wszystko przeptrzepiemy, od niemowlęctwa aż do dnia dzisiejszego. Sprawdzimy wszystko nawet twoje myśli i to co chciałeś zrobić, a tylko przez przypadek nie zrobiłeś. A ta twoja "leśniczówka" (he, he, he), toż ona zdobniejsza niż sam pałac Kultury i pałac Prezydencki - do tego też wrócimy. Oj będzie bolało, zobaczysz! Odpowiedz Link Zgłoś
taglinda Szerokotorowa galba, ani chybi... 08.05.06, 09:06 na temat, chłopcze, na temat... Jeśliś nie zauważył, najbardziej kompromitujące w tej sytuacji jest to, że Kurski dokonał oszustwa. Oszukał nie czerwonych, różowych, Niemców, cyklistów, Żydów, wrotkarzy czy Wehrmacht, wszystkich ich razem cy każdego z osobna. Kurski oszukał swoich kolesi z partii włącznie z formalnym partyjnym przełożonym. Coś na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
antyswiniopas nowytor to pseudo kurskiego? 08.05.06, 10:42 bez watpienia pod tym "kryptonimem" kryje sie jakis dzialacz pis-u. taktyka zarzucania innym czegos co sie samemu robilo (vide: "Wszystko przeptrzepiemy > , > od niemowlęctwa aż do dnia dzisiejszego." a sprawa dziadka tuska...)znana w wykonaniu kurskiego, gosiewskiego, kaczynskiego, dorna, urbanskiego, drugiego kaczynskiego, bielana..... Odpowiedz Link Zgłoś
nowytor2 Jak to po co? Ci z PSu to tylko po to by Adasiowi 08.05.06, 08:45 przykrosć zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
slavik222 a powinni pozostac ,,uczciwi" z SLD i UW 08.05.06, 08:54 A powinni zostac ,,uczciwi i bezpartyjni fachowcy" z SLD i UW, ale odpowiedzialnosc ponosilaby nowa koalicja... Odpowiedz Link Zgłoś
antyswiniopas slavik przeczytaj artykul jeszcze raz... 08.05.06, 10:48 nie chodzi o wyrzucenie ze stanowisk kolesi z sld, tylko o to, ze dokladnie taki sam mechanizm "kolesiostwa" wprowadza jacek kurski. ze wprowadza, to mnie nie dziwi, bo jak mowiono w "misiu" barei : " ten czlowiek w zyciu slowa prawdy nie powiedzial". dziwi mnie, ze lider cnotliwego pis'u pozwala, ze znow troszke peka jego piekny wizerunek. najpierw koalicja z burakami, teraz sie okazuje, ze wlasny doradca kreci swoje lody. mial byc strateg i wzorzec snow ("we mnie jest samo dobro"), a jest piszczalka z koziej dupy. Odpowiedz Link Zgłoś
d_arek_d Jest czym się podniecać? 08.05.06, 08:56 I cóż w tym takiego sensacyjnego? Przecież to Kurski. Pamiętacie?? KURSKI. Tak, tak, ten sam! I wszystko jasne. Aha, zaobserwowałem właśnie sposób postępowania PiS i PO w podobnych sobie przypadkach. W przypadku Piskorskiego: został on wyrzucony z partii pomimo (jak tłumaczył Tusk), że swym postępowaniem nie przekroczył prawa. Przekroczył tylko etykę człowieka polityki. W przypadku Kurskiego: prędzej wielbłąd przejdzie przez ucho igielne nim zostanie on wyrzucony z partii. Jego postępowanie tłumaczone jest tym, że tak naprawdę nie ma ustanowionych procedur rekomendowania, więc nie ma sprawy. O etyce cisza... No bo jak tu mówić o czymś, o czym się nie ma pojęcia..? Odpowiedz Link Zgłoś
antyswiniopas A_M_E_N_!!! 08.05.06, 10:59 dzien po dniu wychodzi na jaw jak bardzo krol jest nagi. i zeby to byl jeszcze krol. krolik ledwie moze. grupka zakompleksionych facetow z niewielka wiedza merytoryczna (moze za wyjatkiem dorna), z marna lub zadna znajomoscia jezykow obcych, dziwaczna kindersztuba, ktorej przykladem jest prezydent (cmokanie w raczke kobiet, cmokanie bez schylania sie do raczki, ale z podciaganiem raczki pod swoj dziobek, podawanie kwiatow lodygami do gory: jak sie to powinno robic wiedza chlopcy z podstawowki; protokol dyplomatyczny zawiera troszke wiecej elementow), z obsesja szukania wroga, z brakiem swiadomosci, ze w dzisiejszym swiecie najwazniejszym elementem gry politycznej jest gospodarka, ekonomia... a ten "pasztet" podaje sie nam polany sosem z szumowin takich jak kurski czy lepper. "o dzieki panowie, magnaci"! Odpowiedz Link Zgłoś
arahat1 kumpel ma chodowle swin- i opowiada ze jak swinie 08.05.06, 09:07 dorwa sie do koryta to jedna potrafi pogrysc druga... Odpowiedz Link Zgłoś
xxmarceli Niedawno MOTOR pisła jak Kurski zdawał egzamin 08.05.06, 09:23 na prawko. Zdawał ustnie u swojego znajomego-egzaminatora. Oczywiście zdał. Obaj panowie zaprzeczają, iz znajomośc miała wpływ na przebieg egzaminu. Tylko, że egzamin ustny może zdawać obcokrajowiec lub niepełnosprawny. Kim jest Kurski? Odpowiedz Link Zgłoś
st1111 Czyste ręce nowej władzy 08.05.06, 09:24 "Żadnych przypadków korupcji, podporządkowania interesom i układom być nie może i tępić je będziemy w pierwszej kolejności w naszych szeregach. Dopiero w drugiej kolejności u koalicjantów, a w trzeciej u tych, którzy rządzili, choć odpowiedzialność powinni ponieść" - oświadczył Kaczyński." Marcinkiewicz zataił dochody Według RMF FM Marcinkiewicz nie poinformował w oświadczeniu majątkowym za 2001 r., że zarobił 36 tys. zł, doradzając Towarzystwu Emerytalnemu HMC Poznańskich parlamentarzystów, senatora Przemysława Aleksandrowicza i posła Jacka Tomczaka z PiS czekają procesy sądowe. Odpowiedzą za porównanie homoseksualizmu do pedofilii, zoofilii i nekrofilii. Nowo wybrany poseł Leonard Krasulski (PiS), startujący do Sejmu z okręgu elbląskiego, był z kolei karany za jazdę po pijanemu. Zamiast pieniędzy za prace w domu Zbigniewa Wassermanna sześciu fachowców ma zarzuty o to, że spowodowali zagrożenie życia posła PiS, bo źle zamontowali wannę z jacuzzi. Zarzuty postawiono po interwencji polityka. Spółka 2Si w upadłości, której prezesem jest senator elekt z Prawa i Sprawiedliwości Jerzy Szymura, jeszcze kilka lat temu miała świetne notowania.Wierzyciele stracili już nadzieję na odzyskanie pieniędzy. Są oburzeni, że prezes 2Si Jerzy Szymura został senatorem. Twierdzą, że nie jest etyczne, by osoba, która doprowadziła do wielu bankructw, zasiadała w parlamencie. Marcinkiewicz zapewniał: »Nie łączyły nas (z Łuczakiem) nigdy i nie łączą żadne, najmniejsze nawet interesy. Nigdy nie nastąpił żaden konflikt między moją pracą publiczną, a jego działalnością biznesową Prezes PiS Jarosław Kaczyński powiedział, że publikacja tygodnika "Wprost" nt. związków biznesowych kandydata PiS na premiera Kazimierza Marcinkiewicza z biznesmenem Janem Łuczakiem to "czarna kampania". Według najnowszego "Wprost", Łuczak finansował Instytut Środkowoeuropejski, którego współzałożycielem był Marcinkiewicz. Ponadto - jak pisze tygodnik - Łuczak pożyczał Marcinkiewiczowi pieniądze na wyjazdy zagraniczne, jak również zatrudnia jego syna i brata w swoich firmach. Ponadto - według tygodnika - jedna z firm Łuczaka została tytularnym sponsorem gorzowskiego klubu koszykówki żeńskiej, którego Marcinkiewicz jest wiceprezesem Nieistniejąca od kilku lat partia braci Kaczyńskich - Porozumienie Centrum wisi miastu Włocławek 40 tys. zł. Do dzisiaj bowiem miejski budżet nie otrzymał pieniędzy, jakie PC powinno zapłacić za wynajmowanie w latach 90. lokalu w centrum Włocławka. Jerzy Szymura, senator elekt z Prawa i Sprawiedliwości przedstawiał się swoim wyborcom jako biznesmen, naukowiec, informatyk i wizjoner. Zachęcał ich na stronie internetowej www.szymura.com do oddania na siebie głosów. Zamieścił tam m.in. swoje zdjęcie z Billem Gatesem. DZ sprawdził te informacje. Firma 2Si, której sukcesami Szymura się chwali, upadła i pozostawiła po sobie milionowe długi. Naukowcem senator nazywać się nie ma prawa. Nie uzyskał bowiem nawet tytułu doktora. Zaś fotografia z amerykańskim multimiliarderem, którą tak się chwali, to... fotomontaż. Pierwszy skok na państwową kasę PC wykonało w 1991 r., kiedy Fundacja Prasowa Solidarności należąca w całości do tej partii przejęła w wieczystą dzierżawę należące do państwa nieruchomości przy Al. Jerozolimskich 125/127 przy warszawskim pl. Zawiszy. Dziś w jednym z przejętych budynków mieści się lokal obecnej partii Kaczyńskich Prawa i Sprawiedliwości. Odbywały się tam m.in. wieczory wyborcze ugrupowania. Nieruchomości przekazał PC z naruszeniem prawa działający w imieniu wojewody warszawskiego kierownik urzędu rejonowego Stanisław Gutler, naciskany przez ministrów w Kancelarii Prezydenta Lecha Wałęsy ęJarosława Kaczyńskiego i Sławomira Siwka Baron paliwowy doprowadził do więzienia gen. Kluka, teraz... rzuca cień na ministra Wassermanna! Dlaczego prokuratura nie sprawdziła podsłuchów obciążających koordynatora służb specjalnych? Czy świeżo mianowany minister koordynator służb specjalnych Zbigniew Wassermann jest osobą kryształowo uczciwą? Policja rok temu nagrała rozmowę dwóch członków mafii paliwowej, którzy o ministrze mówią: chciwy, ale pożyteczny Konrad Tomaszewski, oskarżony w tzw. sprawie Matemblewa, znanej afery za rządów AWS, został szefem gabinetu ministra środowiska Jana Szyszki. To nie jedyna sprawa karna eksperta PiS skoligaconego z braćmi Kaczyńskimi Remont drogi w Bielsku Białej za pieniądze unijne- w ramach remontu wydano ponad 260 tys. zł na wymianę okien i drzwi w prywatnych budynkach sąsiadujących z drogą jakoś się tak jednocześnie złożyło że mieszkańcem jednego z nich jest prawicowy prezydent Jacek Krywult,ale to napewno przypadek przecież wszystkim wymieniają okna jak obok remontują drogę. Za PRL leśniczówka pod Malborkiem była letnią siedzibą pierwszych sekretarzy Komitetu Wojewódzkiego PZPR z Elbląga. U schyłku III RP kupił ją Jacek Kurski z PiS za 20 tys. zł. W IV RP sam wyceniał leśniczówkę już na blisko 300 tys. Ludwik Dorn, prawicowiec od pasa w górę, do biednych nie należy, dlaczego więc musimy co miesiąc dopłacać do jego mieszkania 1600 złotych. Ten zasiłek śmiało możemy nazwać kochankowym. Wicepremier Ludwik Dorn ma mieszkania kilkanaście km od centrum Warszawy. Od lat korzysta jednak z sejmowej dopłaty do wynajmowanych w stolicy lokali. W jednym z nich mieszka z kochanką. Z Kancelarii Sejmu dostaje na to miesięcznie 1600 zł. Ludwik Dorn nie ujawnił, że od kilkunastu lat jest zarejestrowany jako przedsiębiorca. Dziennik podkreśla, że wicepremier i szef MSWiA konsekwentnie nie uwzględnia tej działalności w kolejnych oświadczeniach majątkowych. Jak zostać właścicielem mieszkania komunalnego w Al. Ujazdowskich, nie rezygnując z willi na peryferiach miasta? Ewa Holewińska, radna PiS i szefowa komisji mieszkaniowej, znalazła na to sposób: nie zgłosiła zakończenia budowy domu i wykupując mieszkanie komunalne, oświadczyła, że nie ma żadnego lokum Żona obecnego ministra skarbu, Krystyna Mikosz pożyczyła ponad 300 tysięcy dolarów matce Witolda W. - gracza giełdowego, od lat mającego problemy z wymiarem sprawiedliwości. Wiceminister Bolesław Piecha dał popis arogancji: zamiast zapłacić a mandat nie byłby chyba wielki bo dotyczył przekroczenia prędkości o 30km/h pokazał zdumionym policjantom legitymację poselską i oświadczył, że płacić nie będzie, bo ma immunitet. Kontrowersyjna nominacja prezydenta Kaczyńskiego "Rzeczpospolita" donosi o kontrowersyjnej nominacji prezydenta. Do najwyższego organu sądowniczego w Polsce powołał on sędzinę, która kilka lat temu spowodowała wypadek i uniknęła kary. Chodzi o sędzinę Ewę Stryczyńską z Sądu Okręgowego w Warszawie, która od wczoraj reprezentuje Kaczyńskiego w Krajowej Radzie Sądownictwa. Gimbus pana ministra To już prawdziwa plaga! Służbowe limuzyny, które fundują rządowi podatnicy, czyli my wszyscy, bardzo przypadły do gustu nowym ministrom. Oto kolejny dowód: minister kultury Kazimierz Ujazdowski zamienił luksusową rządową hondę w... gimbusa i rozwozie nią swoje dzieci. Po wiceminister pracy Joannie Kluzik- Rostkowskiej (42 l.), która służbowym volvo wozi się do kosmetyczki, to już druga osoba z rządu, którą przyłapaliśmy na prywacie. Nowy dyrektor Świętokrzyskiej Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa Marek Płusa w 2001 roku został skazany przez Sąd Rejonowy w Busku za podrobienie dokumentu. Pikanterii sprawie dodaje fakt, że dyrektor Płusa od lipca ubiegłego roku jest działaczem Prawa i Sprawiedliwości, partii, która dla osób będących na bakier z prawem jest bezwzględna. Nowym wiceministrem sportu został Grzegorz Schreiber. Z nominacji cieszą się władze bydgoskiej spółdzielni mieszkaniowej, w której polityk PiS od miesięcy nie płaci czynszu. - Jak jest w rządzie, to chyba przez sam wstyd zapłaci, żeby się premier nie dowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
irena1949 Re: Czyste ręce nowej władzy 08.05.06, 10:06 --Jestem załamana,to jest straszne. Irena Odpowiedz Link Zgłoś
smoktasmanski List otwarty do p. Jarosława Kurskiego 08.05.06, 09:34 Szanowny Panie, Proszę przyjąć wyrazy ubolewania z powodu kolejnego wyskoku Pańskiego brata. Próbujemy zrozumieć Pański wstyd i zażenowanie spowodowane przez wyżej wymienionego. Na szczęście dla nas, nie mamy takich doświadczeń, przez co nasze próby są skazane na niepowodzenie. Proszę nie załamywać się i trwać dzielnie. Pozdrawiam w imieniu swoim i znajomych. Smoktasmański Odpowiedz Link Zgłoś
m15 to wstyd, ze komuchy zajmowali te stanowiska 08.05.06, 09:36 aż do tej pory ,czas najwyższy wyczyścić stajnie augiasza Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.69 W następnych wyborach głosuję na komuchów. 08.05.06, 09:40 Bo to, co robi ten rząd i jakie ma poparcie społeczne, to mnie przeraża. Dwa zawistne kurduple, facet kreujący się na fuhrera i wyrokowiec: oto nasze "elyty". Jakże się różnią od w miarę wykształconego i elokwentnego Kwaśniewskiego i eleganckiej pani Jolanty.... Odpowiedz Link Zgłoś
m15 wykształcony kwach,tak jak ty i reszta komuny? 08.05.06, 10:16 jacek.69 napisał: > Bo to, co robi ten rząd i jakie ma poparcie społeczne, to mnie przeraża. Dwa > zawistne kurduple, facet kreujący się na fuhrera i wyrokowiec: oto > nasze "elyty". Jakże się różnią od w miarę wykształconego i elokwentnego > Kwaśniewskiego i eleganckiej pani Jolanty.... Odpowiedz Link Zgłoś
mrlusiek Re: Kurski powinien przejść operację plastyczną 08.05.06, 09:42 i to pilnie Odpowiedz Link Zgłoś