winku 10.05.06, 11:20 Mam nadzieję, że nikt nie zginął. Poza tym ciekawe co przewoziła ta cysterna.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
znajomy_jennifer_lopez Pewnie wiózł rozwolnienie - stąd ten pośpiech... 10.05.06, 14:16 Odpowiedz Link Zgłoś
nijakoinny Re: Pewnie wiózł rozwolnienie - stąd ten pośpiech 11.05.06, 07:50 Nie ma sie z czego smiac.Mam nadzieje , ze dzieci nie sa w ciezkim stnie. Nielegalne oprogramowanie. Znajomość zagrożeń Odpowiedz Link Zgłoś
moris210 [...] 10.05.06, 11:39 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
leon3030 Re: Znowu PO winne - zakladacie sie? 10.05.06, 11:42 jestem za. to zapewne osobista sprawka rokity Odpowiedz Link Zgłoś
gtw100 Re: Znowu PO winne - nie... to MPO 10.05.06, 12:10 Re: Znowu PO winne - nie... to MPO Miejska Platforma Obywatelska Odpowiedz Link Zgłoś
mirandus Re: Łodź: zderzenie autobusu z cysterną, wielu ra 10.05.06, 11:37 kiedy tam zrobią droge,jesteśmy w Unii podobno Odpowiedz Link Zgłoś
kinlej Re: Łodź: zderzenie autobusu z cysterną, wielu ra 10.05.06, 11:41 > Mam nadzieję, że nikt nie zginął. Poza tym ciekawe co przewoziła ta cysterna... wodę święconą! Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Łodź: zderzenie autobusu z cysterną, wielu ra 10.05.06, 11:56 Nioch, nioch, jakie zabawne :/ Odpowiedz Link Zgłoś
szerszen039 Re: Łodź: zderzenie autobusu z cysterną, wielu ra 10.05.06, 12:15 Zyczę wyzdrowienia wszystkim rannym i poszkodowanym w wypadku autobusu z cysterną. powodzenia służbie zdrowia w walce o godne wynagrodzenie. szerszen Odpowiedz Link Zgłoś
ksks3 Re: Łodź: zderzenie autobusu z cysterną, wielu ra 10.05.06, 12:24 I przyjechało łódzkie pogotowie Odpowiedz Link Zgłoś
changchun Re: Łodź: zderzenie autobusu z cysterną, wielu ra 10.05.06, 12:47 ja co prawda nie mam szans oddac dla nich krwi bo jestem bardzo daleko od Polski,a le mysle, ze powinienes sprecyzowac jakich grup ma byc to krew.pozdrawiam i zycze powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
heartpumper Re: Łodź: zderzenie autobusu z cysterną, wielu ra 10.05.06, 13:25 Raczej krew nie bedzie potrzebna - tzn. oby nie!!! Ale to chamskie zachowanie na drodze to norma w tym kraju /schamialym niezmiernie badz co badz/. Wjazd na skrzyzowanie na tzw. 'a jeszcze zdaze!' na zoltym niejednokrotnie juz na czerwonym swietle to ulubiona zabawa niektorych 'kierowcow'. Druga kwestia jest tez ruch ciezarowek przez miasto ale to inna bajka. Od ponad 15 lat nie ma wciaz normalnych drog lub chociazby obwodnic. _________________________________ ***A.Lepper - Polski Chamas*** Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof.gorczynski czerwone_STOP!!! 10.05.06, 14:01 Nie ma dnia, żebym nie widział przejeżdżających samochodów na czerwonym świetle!!! Plaga kierowców, którzy lekceważą podstawowe przepisy drogowe... ŻÓŁTE ŚWIATŁO - ZATRZYMAJ SIĘ! CZERWONE ŚWIATŁO!!! BEZWZGLĘDNIE STOISZ I CZEKASZ! A NIE PRZEJEŻDŻASZ!!! KIEROWCY ŁAMIĄCY PRZEPISY! PAMIETAJCIE! SAMI NA KOGOŚ WJEDZIECIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dzimbim Re: Łodź: zderzenie autobusu z cysterną, wielu ra 10.05.06, 14:03 winku,czytaj uważnie.."przewoziła fekalie" .Przejechała na żółtym świetle... Odpowiedz Link Zgłoś
zazizuza Re: Łodź: zderzenie autobusu z cysterną, wielu ra 10.05.06, 14:19 niedaleko stamtad jest zlewnia sciekow. niemal w centrum miasta. cysterny jezdza tam bez przerwy. sprobujcie przejechac ul. drewnowska pod torami kolejowymi. najlepiej w upalny dzien. stoi sie w korku, bo pod mostem jest zwezenie jezdni, a ze zlewni roztacza sie upiorny smrod. unijna, europejska ohyda. dzieciom na szczescie chyba nic sie nie stalo. Odpowiedz Link Zgłoś
bigos_kk Re: Łodź: zderzenie autobusu z cysterną, wielu ra 10.05.06, 14:41 dzimbim napisała: > winku,czytaj uważnie.."przewoziła fekalie" .Przejechała na żółtym świetle... Chyba jednak nie przejechała. Wjechała, ale już nie ze skrzyżowania. Odpowiedz Link Zgłoś
jassut na żółtym - łódzka norma 10.05.06, 16:11 Wystarczy chwile popatrzeć. Światło żółte to zakaz wjazdu na skrzyżowanie, ten przepis w Łodzi nie działa. Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: na żółtym - łódzka norma 10.05.06, 18:13 jezeli wjechal na skrzyzowanie na zoltym swietle i mimo to doszlo do zderzenia, to chyba cos jest nie tak z tym skrzyzowaniem i jego sygnalizacja, nie sadzisz? zastanow sie chwile. w momencie wjazdu ciezarowki na zoltym autobus powinien jeszcze stac na czerwonym, zgadza sie? Odpowiedz Link Zgłoś
rmateusz Ja codziennie jeżdże do szkoły tą linią 10.05.06, 18:05 Ja codziennie jeżdże do szkoły tą linią i myśle, że to co się stało i tak nie zrobi większego wrażenia na MPK. Nie muszę chyba wspominać o tym, że autobus "lubi się" spóźnić z 10 minut lub wcale nie przyjechać. Przystanki a raczej pozostałości po przystankach też są extra. Nie ma co !! Ale nie ma się co dziwić skoro prezes MPK zarabia 100 tysięcy miesięcznie i wogóle go to nie obchodzi. Sporo ludzi kupuje te SUPER drogie migawki (bilety miesięczne) oraz zwykłe jeszcze droższe BILETY ( !! )i pewnie wszystkie wpływy idą na prensje dla tego prezesa. Poza tym komunikacja w Łodzi zaczęła się "sypać" jakieś 5 lat temu ( mam 17 lat to moge nie pamiętać innych przypadków). Ale dopiero od momentu kiedy zacząłem chodzić do liceum i dojeżdżać do szkoły widzę jak jest ŹLE !! Nie chce robić z siebie nie wiem kogo, ale myśle, że gdybyśmy my ,łodzianie się postarali to byśmy byli w stanie zmienić sytaucje w komunikacji miejskiej w naszym mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Re: Ja codziennie jeżdże do szkoły tą linią 10.05.06, 20:24 I to samo zaproponowac panu prezesowi od MPK,tym bardziej,ze bilet ma za darmo. I od czasu do czasu powinien pojezdzic swoim taborem przez te skrzyzowania i przy żółtym swietle.Byłaby to -jak sie mówi- jazda bez trzymanki. Odpowiedz Link Zgłoś
lottrzmiela Re: Łodź: zderzenie autobusu z cysterną, wielu ra 10.05.06, 18:40 ja przez to skrzyżowanie często przejeżdżam i mimo, że przestrzegam przepisów drogowych, to i tak nie mogę przjechać bez trąbienia innych kierowców i uciekania przed nadjeżdżającymi z różnych stron samochodami. Panuje tam niezły chaos, nikt nie patrzy na sygnalizatory, znaki, po prostu jedzie na oślep. Nie dziwię się, że zderzyły się pojazdy, bo często są tam kolizje. Ciekawa jestem tylko na jakie przedstawienie jechały te dzieci??? Odpowiedz Link Zgłoś
stachu44 Nie badajcie sygnalizacji, przebadajcie kierowcow! 10.05.06, 19:50 Psychiatrycznie, wiem co mowie. Odpowiedz Link Zgłoś
mr.yez Re: Łodź: zderzenie autobusu z cysterną, wielu ra 10.05.06, 21:50 Prezes MPK powinien w ramach klauzuli lojalnościowej jeździć wyłącznie autobusami swojej firmy. Aha, jeszcze jedno: dalej większość z was forumowiczów uważa, że zapinanie pasów w autobusach to głupota? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
szerszen039 Re: Łodź: zderzenie autobusu z cysterną, wielu ra 11.05.06, 05:09 dziwię się ludziom dorosłym w autobusie,zamiast ratować najpierw dzieci, uciekali na łeb na szyję depcząc po dzieciach,rozumiem jeden, dwóch wpada wpanikę, są też ludzie słabi ale żeby wszyscy wiali,zostawijąc słabszych, tego nie rozumiem.Widocznie tylko dzieci są zdolne do poświęceń, przykładem, mały Brajan. Odpowiedz Link Zgłoś
ciaxp RP to Państwo niebezpieczne................... 11.05.06, 07:52 dla swoich obywateli.Nie jest w stanie zapewnić niczego obywatelom.zaczynając od tolerowania morderców na drogach publicznych po akceptację kryminogennych zachowań wszędzie dosłownie we wszystkich dziedzinach życia.Ostatnie przykłady to zabójstwo chłopaka przez swojego trenera oraz torturowanie w domach swoich domowników [ dwa przypadki gdzie ludzi więziono trzymając uwięzionych na łańcuchach].jedyne miesca gdzie zapewnia się bezpiaeczeństwo obywatelom to więzienia i dbałość o spełnianie norm UE w stosunku do przestępców.Państwo niemocy, korupcji, zabobonów oraz pretensji do całego Świata o wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś