michal.kozinski Nie jestem spokojny, wręcz przeciwnie nie mój prez 11.05.06, 07:33 ydencie Odpowiedz Link Zgłoś
gilu33 Koalicja z Bandziorami z Samoobrony konieczna.... 11.05.06, 07:34 aby budować IV Kaczolandię.Za kilka miesięcy po wydaniu nowego wyroku na Leppera za niszczenie zboża,ten zbój znajdzie się w więzieniu!Nowe wydatki na instalacje gabinetu wicepremiera w celi więziennej. A miało byc tanie państwa! Odpowiedz Link Zgłoś
bartencjusz PO jak zwykle winna 11.05.06, 07:35 PIS dla stolkow zawsze wyprze sie swoich idealow i podpisze koalicje nawet z diablem jesli pozwoli to tej partii zajmowac rzadowe stanowiska. Wina za taki stan rzeczy i swoja nieudolnosc w rzadzeniu (7 miesiecy autopromocji i zero sensownych dzialan zmierzajacych do naprawy panstwa) obarczy innych. Jakiez to zalosne. Coz, niektorzy nigdy nie beda miec klasy i minimum cywilnej odwagi aby brac odpowiedzialnosc za swoje czyny. Natomiast zajmujacy Palac Prezydencki kolejny raz udowodnil, ze nie zalezy mu aby byc prezydentem wszystkich Polakow tylko reprezentantem wyborcow PISu. Beznadziejne, pozbawione klasy, i poziomu odpowiedniego dla urzedu Prezydenta belkot rodem z kapturwego sadu w stylu PRlwskich nagonek na syjonistow, imperialistow, kulakow i innych przeciwnikow jedynie slusznego ustroju. Co do PO: Bardzo dobrze, ze nie zgodzila sie na dyktat Kaczynskich bo w praktyce jako "lumpenliberalowie" byliby obarczani wina zanieudolnosc rzadu na ktorego decyzje, w praktyce nie mieliby zadnego wplywu (jak pokazuje historia rozmow miedzy PO i PIS, rzadne z wazniejszych pomyslow PO nie zostaly zaakceptowane przez Kaczynskich gdzie wiec jest ta wola kompromisu ktora jakoby PO olala?). Odpowiedz Link Zgłoś
wisniowa Re: Prezydent Kaczyński: Ta koalicja jest niezbęd 11.05.06, 07:35 Najgorsze jest to, że audycja była nagrywana wcześniej (wzorce sprawdzone) - kiedy w tle waliło słońce pełnym blaskiem, u mnie w tle za telewizorem szło spać. Po drugie jako insygnia pokazano flagę państwową (bez godła), która przysługuje premierowi, zamiast prezydenckiej (z godłem). Odpowiedz Link Zgłoś
spike23 bierzmy pozyczki 11.05.06, 07:36 bierzmy pozyczki, leszek z jarkiem za nas splaca, jak beda placic za andrzeja i jego kumpli, a w razie co, trzeba straszyc ziobrem, jak widac skutkuje, psza zasada bierzmy od razu duzo, konkretnie, jakies kilka milionow, w koncu tacy ludzie jak nam jasnie panujacy sa od zalatwiania spraw najwyzszej wagi, a nie jakis drobniakow... Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Naprawa państwa z wyrokowcami i oszołomami... 11.05.06, 07:43 To ci dopiero będzie naprawianie. Ubawimy się przy tym po pachy... Odpowiedz Link Zgłoś
tukan_p Re: Prezydent Kaczyński: Ta koalicja jest niezbęd 11.05.06, 07:50 W czasie orędzia okno za Prezydentem było otwarte, nie ma w nim krat. Co to znaczy? Odpowiedz Link Zgłoś
uzaz Re: Prezydent Kaczyński: Ta koalicja jest niezbęd 11.05.06, 07:51 " Za fiasko POPiS-u winę ponosi Platforma ", naturalnie, winni są zawsze inni. Odpowiedz Link Zgłoś
janek344 Re: Prezydent Kaczyński: Ta koalicja jest niezbęd 11.05.06, 07:52 Rozliczanie z przeszłości nie pomoże w napraie państwa.Trzeba mądrych projektów ustaw dla przyszłości (zwłaszcza gospodarczych) a tego rząd Marcinkiewicza nie robi. Wogóle to tylko dużo gadania i gadania bez koncepcji na mądre pańśtwo. Odpowiedz Link Zgłoś
2507r Re: Prezydent Kaczyński: Ta koalicja jest niezbęd 11.05.06, 08:02 Może Prezydent ma dobre intencje, ale obciążony jest syndromem "rodzinnego chciejstwa pełni władzy". Dziwi mnie, że profesor prawa nie widzi nic złego we współsprawowaniu władzy państwowej przez ugrupowanie przestępców, ksenofobów. Zadufanie i brak samokrytycyzmu prowadzi do upadku - zdecydowanie więksi, chociaż nie wzrostem, (np. Napoleon) już dawno się o tym przekonali. Odpowiedz Link Zgłoś
ksks3 Re: Prezydent Kaczyński: Ta koalicja jest niezbęd 11.05.06, 08:00 Ta koalicja jest niezbędna..... do tego żeby posłowie Leppera czuli się jeszcze bardziej bezkarni, żeby Gertych mógł upowszechniać nacjonalizm w szkołach, żeby panowie Kaczyńscy mogli do końca zaspokoić swoją rządze władzy. I żeby uświadomić europie że rozszerzenie unii to nie był najlepszy pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
albacor Re: Prezydent Kaczyński: Ta koalicja jest niezbęd 11.05.06, 08:05 ..... potrzebni do naprawy państwa sa nam oszołomy, oszuści, kanalie. jest to niezbędne. paranoja. Odpowiedz Link Zgłoś
radiomaryja1 stołek barowy... 11.05.06, 08:08 jednak się przydał, no i okno było otwarte, bez obawy, że orły wylecą... Odpowiedz Link Zgłoś
kttosia a II wojna swiatowa to wina Żydów? 11.05.06, 08:18 złej baletnicy trąci rąbek u spódnicy. I tak samo wielki brat K. obwinia wszystkich za to że wziął przestępcę do rządu. Odpowiedz Link Zgłoś
stinger47 mała manipulacja ! 11.05.06, 08:20 a taka renomowana gazeta to nie ma zdjęcia prezydenta z wczorajszego przemówienia, tylko to stare. a może tak specjalnie? Odpowiedz Link Zgłoś
antykaczy podsłuchane 11.05.06, 08:24 ...i pamiętaj, powtarzaj to co powiedział mi Kot: Winna jest Platforma, Winna jest Platforma, Winna jest Platforma, Winna jest Platforma, Winna jest Platforma, Winna jest Platforma, Winna jest Platforma. A potem to już te pozostałe, zwykłe bzdety. Takie tam: zasady, idee, silne państwo... I pamiętaj o rączkach - zapamiętaj - nie tak jak u ptaszków; my inaczej my prawie tak ja ludzie - trzymaj je razem albo coś bo ostatnio wstydu za ciebie się najadłem !! Przypominam o kolacji u MAMY w czwartek. Przyślij mi samochód na szóstą, ten nowy dużyyyy i długiiiii. ...no leć już upudrować nosek co byś tak ładnie wyglądał jak wcześniej... ...nie, nie, powtarzam NIE ! Jaruś nie ma juz dla ciebie czasu, ale napewno się odezwie - masz czekać pod telefonem. A i jeszcze na koniec - Przypominam żebyś nie zapomniał matole jak na 3 maja - Platforma jest zla !!! 5 - 7 razy No to tyle ! Pa Odpowiedz Link Zgłoś
ozby wyć się chce!!! 11.05.06, 08:26 Bardzo żałuję, że jestem Polakiem. Poszukam wśród przodków, może uda mi się znaleźć cokolwiek innego. Mali ludzie wybierają małych polityków, ci mówią duże głupoty, nie są w stanie nawet zrozumieć tego co sami robią. Jak mawiał mój nauczyciel gdy ktoś coś bredził przy odpowiedzi "sen pijanego idioty". Wystąpienia prezydenta to nic innego jak "sen pijanego idioty". Z Polski nie można być dumnym. Wstydzę się, gdy widzę kretynów bełkoczących w kółko o tym, że byli do czegoś zmuszeni. To nie ja, to numer 26. Ani to męskie, ani poważne. Dawniej ludzie lali wodę. Odkąd kluczowym Polskim meblem jest pisuar, leje się mocz. I taka jest Polska – ślepa uliczka śmierdząca moczem. Ale nikt inny nie jest temu winien jak tylko ci mali, niemyślący zbyt wiele, zawistni, wiecznie sfrustrowani rodacy. Jak być patriotą gdy brudna, głupia i śmierdząca masa, która niczego od siebie nie wymaga (nawet mycia zębów i włosów), która czeka aż ktoś im da wszystko czego chcą, która nawet nie rozumie tego, co sama mówi, która najwyższe wartości sprowadziła do pustych słów, dla której nawet Chrystus sprowadza się do przyklęknięcia na kolano i odgonienia much sprzed nosa... jak być patriotą gdy ta masa zawłaszczyła sobie patriotyzm? Jak w ogóle być Polakiem, kiedy nie ma szans na to, że kiedykolwiek to się zmieni? Kiedy nie ma szans, by politycy byli odpowiedzialni, dojrzali, a nie byli moralnymi kurduplami, którzy nawet nie potrafią wziąć odpowiedzialności za swoje czyny. Gdy słucham tych wszystkich „wystąpień” (chyba dobra nazwa bo „występują” jak np. grzyby w lesie, rosną same z głupoty, bo nie ma za nimi prawdziwego, myślącego człowieka) to myślę, że czas pożegnać się ze starym światem. Przestać być częścią „układu” który zakorzenił się w psychikach moich rodaków – głupoty, uproszczeń, zwalania winy, roszczeniowości, złości, braku tolerancji. Tkwijcie w tych burakach jak wam wygodnie. Całe szczęście są ludzie do których jest mi blisko. A, że nie w tym kraju? To nie ja wyjeżdżam. To ten kraj wyjechał. Szkoda, bo fajnie było. Odpowiedz Link Zgłoś
waldi997 Re: Prezydent Kaczyński: Ta koalicja jest niezbęd 11.05.06, 08:26 Panie Prezydencie Wszystkich Polaków ,jak PIS nie chce koalicji a Samoobroną to mógł złożyć wniosek o wotum zaufania dla rządu lub podac rząd do dymisji , wtedy wybory musiałyby sie odbyć. We wczorajszym Panskim wystapieniu brakowało mi tylko stwierdzenia że to nie Panski brat, tylko Donald Tusk pamiętnego dnia poprzedniego Pańskiego orędzia jechał do pałacu prezydenckiego i prosił (tak naprawdę to chyba Wielki Brat nie prosił tylko wydał Panu polecenie) o nierozwiazywanie sejmu . Odpowiedz Link Zgłoś
ozby Re: Prezydent Kaczyński: Ta koalicja jest niezbęd 11.05.06, 08:28 Bardzo żałuję, że jestem Polakiem. Poszukam wśród przodków, może uda mi się znaleźć cokolwiek innego. Mali ludzie wybierają małych polityków, ci mówią duże głupoty, nie są w stanie nawet zrozumieć tego co sami robią. Jak mawiał mój nauczyciel gdy ktoś coś bredził przy odpowiedzi "sen pijanego idioty". Wystąpienia prezydenta to nic innego jak "sen pijanego idioty". Z Polski nie można być dumnym. Wstydzę się, gdy widzę kretynów bełkoczących w kółko o tym, że byli do czegoś zmuszeni. To nie ja, to numer 26. Ani to męskie, ani poważne. Dawniej ludzie lali wodę. Odkąd kluczowym Polskim meblem jest pisuar, leje się mocz. I taka jest Polska – ślepa uliczka śmierdząca moczem. Ale nikt inny nie jest temu winien jak tylko ci mali, niemyślący zbyt wiele, zawistni, wiecznie sfrustrowani rodacy. Jak być patriotą gdy brudna, głupia i śmierdząca masa, która niczego od siebie nie wymaga (nawet mycia zębów i włosów), która czeka aż ktoś im da wszystko czego chcą, która nawet nie rozumie tego, co sama mówi, która najwyższe wartości sprowadziła do pustych słów, dla której nawet Chrystus sprowadza się do przyklęknięcia na kolano i odgonienia much sprzed nosa... jak być patriotą gdy ta masa zawłaszczyła sobie patriotyzm? Jak w ogóle być Polakiem, kiedy nie ma szans na to, że kiedykolwiek to się zmieni? Kiedy nie ma szans, by politycy byli odpowiedzialni, dojrzali, a nie byli moralnymi kurduplami, którzy nawet nie potrafią wziąć odpowiedzialności za swoje czyny. Gdy słucham tych wszystkich „wystąpień” (chyba dobra nazwa bo „występują” jak np. grzyby w lesie, rosną same z głupoty, bo nie ma za nimi prawdziwego, myślącego człowieka) to myślę, że czas pożegnać się ze starym światem. Przestać być częścią „układu” który zakorzenił się w psychikach moich rodaków – głupoty, uproszczeń, zwalania winy, roszczeniowości, złości, braku tolerancji. Tkwijcie w tych burakach jak wam wygodnie. Całe szczęście są ludzie do których jest mi blisko. A, że nie w tym kraju? To nie ja wyjeżdżam. To ten kraj wyjechał. Szkoda, bo fajnie było. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.sygula Bravo ponadpartyjny prezydent wszystkich Polaków ! 11.05.06, 08:29 dobry braciszek, dobry Andrzejek L. i dobry Romcio G. cymesik Panie prezydencie cymesik i majstersztyk polityczny - możnaby rzec polityka z pogranicza 22/23 wieku, a wszystko to dzięki naszemu drogiemu o.Rydzykowi. 3 x BRAVO !!! Teraz chcecie na jednym ogniu upiec dwie "kaczuszki" od razu - zmienić konstytucję (tak jakby to miało coś zmienić - jak się nie umie rządzić, to trzeba "dolać "szczyptę" oliwy do ognia" " populizmu IV RP) i zatopić Platformersów podobnymi oskarżeniami - wspaniały przykład bycia prezydentem wszystkich Polaków - tego nauczyliście się od JP II panie prezydencie, jak skutecznie dzielić, a nie łączyć Polaków ??? Biedny JP II gdyby Was widział !! Obok CBŚ i wspaniałego rządu "fachowców" od "czarnej" (a może brudnej??) roboty powołajcie jescze w Polsce Inkwizycję Odpowiedz Link Zgłoś
krugozor Re: Prezydent Kaczyński: Ta koalicja jest niezbęd 11.05.06, 08:31 A ten swoje z tym PO.... Ale lud ciemny to kupi jak powiedzial kiedys Kurski. Odpowiedz Link Zgłoś
macmac1001 Z pewnoscia nie z PO 11.05.06, 09:34 PO to zdrajcy. Kazde dziecko potrafi bawic sie w piaskownicy Odpowiedz Link Zgłoś
albacor Re: Z pewnoscia nie z PO 11.05.06, 11:46 Trudno bawić się z chamami i chuliganami. W pape można dostać. Odpowiedz Link Zgłoś
zaifi ależ,chciano tej koalicji,chciano! 11.05.06, 08:33 proszę nam tego prymitywnie nie uświadamiać,te pakty,rozwody,powroty,korowody z głupawymi wykrętami,wreszcie podanie sobie rąk,przecież jesteście siebie warci.Jednakowe pokrętne myślenie z PO nie było wam po drodze,bo w rządzie siedzielibyście,jak na tureckim kazaniu a tak,poudajecie sobie mądrych! Odpowiedz Link Zgłoś
topewnieja Re: PO ptokach - placzcie GWniani inteletualisci 11.05.06, 08:41 pie..sie frajerze :) Odpowiedz Link Zgłoś
kaner Re: Prezydent Kaczyński: Ta koalicja jest niezbęd 11.05.06, 08:41 rozwiązanie Wojskowych Służb Informacyjnych, powołania Centralnego Biura Antykorupcyjnego i reformę finansów publicznych. "To wszystko można dzisiaj zrobić i wierzę, że zostanie to zrobione" to akurat sa najwazniejsze sprawy w panstwie abdykuj k&&^&*^%*^% bos za tępy na to stanowisko Odpowiedz Link Zgłoś