Dodaj do ulubionych

Opalona twarz nowej polski

14.05.06, 05:11
Kwiecisty język, histeria i bełkot. Przeczytałem i stwierdzam, że zmarnowałem
czas na mierny i wtórny do innych materiałów z GW tekst.
Obserwuj wątek
    • niewyspany_pawian Re: Opalona twarz nowej polski 14.05.06, 09:52
      A ja myślę, że to wcale nie Kaczyński wybrał Rydzyka, tylko Rydzyk wybrał
      Kaczyńskiego do realizacji swoich lekko paranoidalnych planów stworzenia w
      Polsce państawa wyzaniowego albo czegoś w tym rodzaju. Taki wniosek wyciągam z
      wieloletniego słuchania Radia Maryja.
      • x3936012 Wypominanie dziadkow juz jest OK? 17.05.06, 11:15
        Jezeli tak to moze by tak wspomniec o paru innych dziadkach?
        Tych co wyrywali paznokcie AKowcom, podpisywali wyroki smierci w stalinowskich
        procesach, szefowali stalinowskiej cenzurze, etc?

Alez nie, tego typu wycieczki sa "fe" to wyraz oszolomstwa, ksenofobii,
        antysemityzmu, kaczyzmu i ciemnogrodu. Jezeli dotycza oczywiscie dziadkow ludzi
        ktorzy dzisaj sa "swiatlymi przedstawicielami tolerancji, postepu, otwarcia na
        Europe i swiat". Innymi slowy Salonu, GTW czy ukladu.

Kalizm w postaci czystej.
        • navaira Może jakieś konkrety? 17.05.06, 17:09
          Czy x3936012 wzorem Wierzejskiego "tak tylko pyta"?
          • x3936012 my na prawicy nie grzebiemy ludziom w metrykach 17.05.06, 18:16
            Jezeli juz, to w ich wlasnych zyciorysach, bo za swoje czyny to kazdy jednak
            odpowiada.

Np. powszechnie wiadomo ze Dorn mial ojca komucha, ale to nie ma zwiazku. Nie
            jego (Lutka) wina.

Krwawy Ludwik jest "nasz" (tzn. oszolomska konserwa) i za to go lubimy. ;)))

• fritz.fritz Czech pisze idiotyzmy: PiS chciala wyborow, PO 17.05.06, 21:38
        zabrala spoleczenstwu mozwliowsc oczyszczenia sytuacji politycznej.

Obecna koalicje wymusiala wlasne PO: LPR nie weszlaby do sejmu.

PO spekulujac na calkowity chaos polityczny i gospodarczy majacy umozliwic jej
        wygranie wyborow na jesieni odrzucajac wybory okazala sie partia extremalnie
        nieodpowiedzialna za Polske, partia, ktora jest prawdziwym niebezpieczenstwem
        wlasnie dla Polski, partia ktora wrecz po trupach a wlasciwie trupie, jezeli w
        ten sposob nazwac panstwo pograzone w chaosie politycznym i gospodarczym,
        Polski dazy do wladzy.

Zawarcie koalicji zapobiegla temu najgorszemu z punktu widzenie Polski i
        Polakow scenariuszowi i najlepszemu z punktu widzenia PO, Tuska, Rokity (ktory
        nie tak dawno bardzo ladnie powiedzial to w wywiadzie dla GW) i .... GW.

PiS chciala nowych wyborow, mimo ze PO prowadzilo zdecydowanie w sondazach, z
        dynamika rosnaca na korzysc PO.

PiS pokazalo w ten sposob nie pozostawiajacy cienia watpliwosci, ze stawia
        interes Polski nad wlasnym, dokladnie na odwrot to PO chcacej doslownie calej
        wladzy za wszelka cene.

Rokita prosil Polakow zeby nie ogladali glosowania w tv. I slusznie, to byl
        dzien hanby dla PO.

Cytat:
        "Rządy mniejszościowe nauczyły nas, że na powierzchni utrzymują się jedynie
        dzięki zasadzie "głębokiego fotela", czyli przywiązania sporej części posłów
        opozycyjnych do foteli na Wiejskiej. Ale to raczej niepewne oparcie - wystarczy
        do przegłosowania budżetu, ewentualnie niektórych innych ustaw, gdy uda się
        zdobyć głosy poszczególnych posłów lub całych ugrupowań w zamian za posady,
        kontrakty lub koncesje.

W pozostałych kwestiach nie ma co liczyć na instynkt państwowy, poczucie racji
        stanu czy myślenie w kategoriach dobra wspólnego. Przeważa doraźny interes
        ugrupowania, chęć przypodobania się publiczności, nadzieja na uzyskanie w ten
        sposób kilku procent poparcia. Scena polityczna upodabnia się do polowania z
        nagonką, gdzie rządzący biegają za zwierzyną łowną, a pozostali posłowie najęli
        się do roli naganiaczy i myśliwych.
        "
    • jaremma Czech i jego UPA 14.05.06, 09:53
      Ej Panie Czech, juz dawno sie Pan skompromitowal. Jakos nie moze byc Pan
      uczciwym Ukraincem. Zbyt duzo w Panu dumy z ludobojczej dzialalnosci OUN i UPA.
      • dziwaczka13 Re: Czech i jego UPA 14.05.06, 11:25
        jaremma napisał:

> Ej Panie Czech, juz dawno sie Pan skompromitowal. Jakos nie moze byc Pan
        > uczciwym Ukraincem. Zbyt duzo w Panu dumy z ludobojczej dzialalnosci OUN i
        UPA.
        czy ty masz równo pod "sufitem"?Wildsteina ojciec był komunistą i to w dodatku
        żydowskim to jaki powinniśmy z tego wyciągnąć wniosek,albo że ojciec
        Kaczyńskich był lektorem PZPRu
        • chloppolski1 ...Lepper a wyroki sadowe.. 14.05.06, 11:53
          ...kazdy artykul niechetny, czy wrogi Lepperowi nie omieszka nazwac go
          przestepca, czy kryminalista podpierajac sie wyrokami wydanymi przez sedziow z
          NRD.
          Pytanie retoryczne: czy w Rzeczypospolitej Polskiej, moga orzekac w sprawach
          obywateli polskich sedziowie enerdowscy i dlaczego ....i dlaczego roznego
          rodzaju muchy plujki uzywaja to jako "dowodu koronnego" rzekomej kryminalnosci
          Leppera?
        • jaremma Nie wiem kimbyl ojciec 14.05.06, 14:08
          Czecha i nic mnie to nie obchodzi kim on byl. Wiem natomiast, ze ten Czech
          ktory belkocze w powyzzym artykule powiedzial, ze "UPA to chwala i chluba
          Ukrainy'. I dlatego uwam Miroslawa Czecha za osobe nie godna szacunku.
          • bombay_saphire Re: podobnie zresztą jak większość Litwinów.. 14.05.06, 22:13
            którzy uważają za niegodnych szacunku Polaków opowiadajacych im o swojej dumie
            z działań AK w czasie wojny na Litwie, bo uważają - tzn. wielu Litwinów, ze to
            były działania antylitewskie i często bandyckie.
            Ocena UPA przez ukraińców to osobny problem, ale nie powinno się zapominać, że
            dla wielu z nich były to przede wszystkim oddziały zbrojne walczące z sowietami
            a świadomośc odpowiedzialności za rzezie na Wołyniu jest mała, bo wciąż jest
            mała wiedza w ukraińskim społeczeństwie na ten temat. Wiem coś o tym, bo tam -
            na Ukrainie - bywałem dosyć często. Wielu z nich traktuje temat zbrodni na
            Polakach w ten mniej więcej sposób jak my historię z Pawłokomy - ubolewania
            godne, ale to wypadek przy pracy, nie o to chodziło itd..Nie ma tam poczucia
            róznicy skali, a przede wszystkim - autentycznie wiedza na ten temat jest zbyt
            mała.
            Z kolei jeżeli chodzi o Czecha, to przytoczona jego wypowiedź - jezeli jest
            cytowana dokładnie - brzmi prowokująco, ale jeżeli spojrzec na nia z
            perspektywy polskich ukraińców - tych z podkarpacia, z lubelszczyzny itd. ,
            którzy nie wypedzali nigdzie polskich sasiadów, a sami byli wypędzani i gdzie
            bilans ofiar wychodzi na fifty-fifty , albo wręcz na naszą niekorzyśc, to czy
            ja wiem.. trudna dyskusja, rózne punkty widzenia, rózne doświadczenia
            historyczne, mozna uznać ,że facet prowokuje, ale od razu odmawiać mu szacunku
            to przesada.. równie dobrze to on móglby powiedzieć ,że nie ma do ciebie
            szacunku, bo np. jestes dumny z AK a jemu w Pawłokomie czy gdzieś tam w okolicy
            wymordowano np. 3/4 rodziny..nie staram się wybielać ukraińców, duzo pracy nad
            sobą przed nimi, ale trochę dystansu w ocenie historii nie zaszkodzi : to nie
            było takie sobie czarno-białe, jak sądzi wielu kresowiaków przez pryzmat
            relacji swoich rodziców..
            • jaremma to porownywanie 15.05.06, 01:28
              UPA z AK to horror. AK byla organizacja apolityczna w sensie, ze podlegala
              rzadowi polskiemu na emigracji, ktory skladal sie z roznych partii
              politycznych. AK to byla armia podlegla rzadowi cywilnemu, ktory byl
              pluralistyczny. UPA to byla bojowka nawet nie partyjna, bo OUN nie byla partia,
              ale organizacja, zakonem. UPA podlegla tylko jednej organizacji, ktora byla
              faszystowska i dokonywala systematycznie czystki etnicznej, ktora byla
              ludobojstwem.
              Co do terenow dzisiejszej Polski, to zobacz jaka byla rola Ukrainskiego
              Centralnego Komitetu, ktory byl organizacja melnykowska, w wysiedleniach
              Polakow z Lubelszczyzny w latach 1942-43. To jego wodz, Kubijowicz, oczyszczal
              jako pierwszy Zamojszczyzne z Polakow razem z Niemcami.
    • rejtann Lewica Prosi Leppera: "Andrzej, Proszę Cię Wyjdź!" 14.05.06, 13:24
      Lewica Prosi Leppera: "Andrzej, Proszę Cię Wyjdź!", tak jak Leszek Miller
      upraszał Leppera - Wroga Publicznego Nr. 1 o zbawienie przed raportem Ziobry.
      A Wróg Publiczny Nr. 1 ani wtedy, ani teraz wychodzić nie zamierza.
    • hwadu Miodowicz prowadząc Akcję "Kosa" zakładał Samoobro 14.05.06, 13:51
      Miodowicz prowadząc Akcję "Kosa" zakładał Samoobronę? To teza bardzo ciekawa -
      Tusk teraz żąda by docenić osiągnięcia tego oficera prowadzącego, działającego
      pod przykrywką?
    • patriotajaipoeta Re: Opalona twarz nowej polski 14.05.06, 14:03
      żydoubecka morda starej Rywinlandii
    • hwadu Wybór Miodowicza oprotestowany 14.05.06, 14:04
      Anna Roży 13-05-2006, ostatnia aktualizacja 12-05-2006 20:01

Do Zarządu Krajowego Platformy Obywatelskiej trafiły protesty świętokrzyskich
      delegatów, którzy domagają się unieważnienia zjazdu wojewódzkiego partii,
      podczas którego wybrano jej szefa w województwie oraz delegatów na zjazd
      krajowy ugrupowania. Szanse na unieważnienie są jednak niewielkie.

- Rzeczywiście trafiły do nas protesty delegatów z województwa
      świętokrzyskiego, ale tak dzieje się właściwie po każdym zjeździe. Nie zostały
      one jednak jeszcze rozpatrzone. Myślę, że zarząd krajowy partii zajmie się tym
      w przyszłym tygodniu. Kiedy zajrzymy do dokumentów, będziemy mogli stwierdzić,
      czy są zasadne. Zarzuty, które się pojawiają w piśmie, nie są poważnego
      kalibru - mówi Paweł Graś, zastępca sekretarza generalnego PO.

Niezadowoleni delegaci zarzucają organizatorom zjazdu nieprawidłowości przy
      wydawaniu mandatów oraz przy głosowaniu. Najprawdopodobniej w przyszłym
      tygodniu Kielce odwiedzi przedstawiciel zarządu partii, który przejrzy
      dokumenty i porozmawia z niezadowolonymi z wyników zjazdu. Przypomnijmy, że
      podczas zjazdu, który odbył się w ubiegłą sobotę, na szefa zarządu regionalnego
      wybrano ponownie posła Konstantego Miodowicza. Jego kontrkandydatem był poseł
      Krzysztof Grzegorek, który przegrał zaledwie dziesięcioma głosami. Podczas
      zjazdu wybrano również delegatów na zjazd krajowy partii zaplanowany na 21 maja.

Jak poinformował Paweł Graś, wśród protestujących jest m.in. asystent posła
      Grzegorka Konrad Łęcki, który jest skonfliktowany z posłem Konstantym
      Miodowiczem.

Jak dowiedzieliśmy się nieoficjalnie, unieważnienie świętokrzyskiego zjazdu
      jest jednak mało prawdopodobne.
      • rejtann Miodowicz - to po prostu kompromitacja PO !!!! 14.05.06, 14:19
        Miodowicz wygrał ????? ten super specjalista pułkownik służb specjalnych,
        którego pewna kobieta Jarucka wpuściła w maliny, a tenże
        przebiegły fachowiec od kserowanych dokumentów skompromitował Platformę ???? No
        to jak tu głosować na PO, która nie eliminuje
        takich ludzi, którzy szkodzą i PO i Polsce. Miodowicz bardzo zaszkodził Tuskowi
        i PO, bo wielu ludzi widząc "wyczny" Miodowicza w
        Komisji Śledczej zniechęciło sie do PO i przestało wierzyć, że sa tam ludzie
        odpowiedzialni. Ale w końcu Tusk mógł przywołać
        Miodopwicza do porzadku w czasie prac Komisji - ale to inna sprawa !!!
        Miodowicz - to po prostu kompromitacja PO !!!!
    • patriotajaipoeta odżydzona twarz nowej polski 14.05.06, 19:08
      Stanisław Michalkiewicz
      O tę Polskę, o ojczyznę / Najboleśniej zatroskani / (Bożeż Ty mój miłościwy, /
      Co to będzie, moja pani?) / Widząc ją zhańbioną strasznie, / Niespokojni o jej
      losy, (...) Uroczyście protestują / Wszyscy niżej podpisani:" - tu będą
      następowały podpisy wszystkich sił zatroskanych powstaniem w Sejmie większości,
      która będzie mogła przeforsować różne ustawy, a wśród nich - również ustawę o
      likwidacji Wojskowych Służb Informacyjnych.
    • xxx82xxx Bełkot nieudacznika 14.05.06, 20:40
      Nie dość, że bełkot, to jeszcze nieudacznik z byłej UW i Ukraińca.
      • bombay_saphire Re: Bełkot nieudacznika 14.05.06, 22:15
        że ukrainiec i z bylej UW to sie zgadza. Cała reszta to już twój bełkot
    • hwadu Byli radni PO oskarżają Donalda Tuska 15.05.06, 00:18
      Sąd nad Donaldem Tuskiem zapowiadają byli działacze PO

Iwona Szpala 08-05-2006 , ostatnia aktualizacja 08-05-2006 21:02

Byli radni PO oskarżają Donalda Tuska, że "politycznie i materialnie" korzystał
      ze wsparcia Pawła Piskorskiego.

Radni należą do klubu samorządowego, który wspiera PiS w radzie miasta. Ich
      szefową jest Małgorzata Ławniczak-Hertel, wpływowa radna PO z czasów
      warszawskiej prezydentury Pawła Piskorskiego. Karierę pod sztandarami PO
      zakończyła, gdy okazało się, że firma jej ówczesnego męża wygrywała intratne
      przetargi w mieście.

Na wczorajszej konferencji radni pod jej wodzą postanowili grupowo podzielić
      się swoim wzburzeniem, w którym trwali od 28 kwietnia. Tego dnia lider PO,
      krytykując taktykę PiS, powiedział m.in., że partia korzysta ze wsparcia ludzi
      z tzw. układu warszawskiego, których PO odsunęła od działalności publicznej,
      ponieważ "nie trzymali odpowiednio wysokich standardów".

Tusk wypomniał Lechowi Kaczyńskiemu, że rozpoczynając rządy w stolicy, miał o
      tych radnych podobną opinię, by potem przyjąć ich z "szeroko otwartymi
      ramionami". Tusk podał nazwiska osób, o których mu chodziło: Małgorzata
      Ławniczak-Hertel, Wojciech Kozak, Mirosław Sztyber, Dorota Keller, Jolanta
      Skolimowska.

Ostatnia trójka odeszła z PO w 2005 r. po głosowaniu nad absolutorium dla
      Kaczyńskiego, w którym wbrew poleceniom ówczesnego zarządu warszawskiej PO
      (rozwiązanego potem przez władze krajowe) poparli uchwałę.

Wczoraj radni zaczęli rozliczenia Tuska, podkreślając, że z PO odeszli
      dobrowolnie. - Z Pawłem Piskorskim nigdy nie zamieniłam słowa - mówiła Dorota
      Keller. Tuska podaje do sądu. Podobnie jej klubowa koleżanka Jolanta
      Skolimowska, "samotna matka wychowująca 20-letnią córkę", którą opinie
      Tuska, "wysoce niemoralne, nieetyczne i kłamliwe", boleśnie dotknęły. Kolejny
      radny Mirosław Sztyber, "uzdrowiciel PO", rzucił: - Nie życzę sobie, by Donald
      Tusk używał mojego nazwiska do gry politycznej.

Na koniec wystąpiła Małgorzata Ławniczak-Hertel. Nie mogła zaprzeczyć, że była
      bohaterką "afery mostowej", ale postanowiła bronić kolegów. - Pan Tusk zachował
      się nieetycznie i niemoralnie. Tzw. układ warszawski był jego zapleczem.
      Korzystał z niego politycznie i materialnie. Niech uderzy się wiec we własne
      piersi - radziła.

Konkretów odmówiła. Naciskana wyjaśniła, że "korzyści materialne były zgodne z
      prawem". - A jeśli pan Tusk uważa inaczej, niech poda mnie do sądu -
      zaproponowała z uśmiechem.

Jak podał Telewizyjny Kurier Warszawski - sam Tusk sprawy nie komentuje.
    • the.bill1 Pan Czech i jemu podobni mylą siebie z Polską 15.05.06, 00:35
      właściwie to utożsamiają swój interes z interesem Polski.
      Państwo to ja - mawiał Ludwik XIV
      Państwo (demokracja,, NGOsy) to my - mawiają uwłaszczenie czerwoni i różowi...
      Żałosne towarzystwo, ale coż
      • pis_dolot a może Państwo to Lepper i Kaczory...? 15.05.06, 08:11
      • tiales1 the.debil1..poszukiwany!...uciekł z Tworek! 15.05.06, 09:30
    • tiales1 janmucha..idż słuchaj nadal RM, nie marnuj czasu! 15.05.06, 09:28
    • mt7 Apeluję do wszystkich ludzi dobrej woli. 15.05.06, 15:28
      Nie jest tak, że jesteśmy skazani na "nieustanną kampanią wyborczą i
      niekończące się przedstawienie" Nie jest tak, że dajemy się wmanipulować w
      podsycanie ostrych sporów i podziałów, w których bracia Kaczyńscy czują się jak
      ryba w wodzie. Owszem, media będą ekscytować się różnymi pierdołami, bo z
      czegoś muszą żyć. Ale tu chodzi o NAS, o NASZE ŻYCIE, NASZĄ PRZYSZŁOŚĆ, NASZĄ
      OJCZYZNĘ ( bez wycierania nią sobie ust, we wszelkich możliwych przypadkach).
      TO OD NAS ZALEŻY, OD NASZYCH GŁOSÓW, OD PRZEŁAMANIA NIECHĘCI I PÓJŚCIA NA
      WYBORY. Ci, którzy nie wzieli w nich udziału (ponad połowa uprawnionych)niech
      teraz milczą i ze skruchą spuszczą głowy. NAJBLIŻSZE WYBORY JUŻ NA JESIENI, to
      jest bardzo realna władza, ZASTANÓWCIE SIĘ!
    • drzorrz Re: Opalona twarz nowej polski 17.05.06, 10:59
      Mam wrażenie, że poziom intelektualny tej opinii nie odbiega znacząco od poziomu dyskusji na tym forum. To prowadzi do interesującej konkluzji dotyczącej tożsamości części forumowiczów. Czy panowie/panie redaktorzy nie powinni się zająć pracą? Niedługo w GW będą już same reklamy i przedruki z forum...
      • koham.mihnika Re: Opalona twarz nowej polski 21.05.06, 16:11
        a jakie jest twoje prawdziwe zdanie, piramidko intelektu?
        Co masz w sprawie istotnego do dodania? czym jestes lepszy od reszty forumowiczow?

drzorrz napisała:

> Mam wrażenie, że poziom intelektualny tej opinii nie odbiega znacząco od poziom
        > u dyskusji na tym forum. To prowadzi do interesującej konkluzji dotyczącej tożs
        > amości części forumowiczów. Czy panowie/panie redaktorzy nie powinni się zająć
        > pracą? Niedługo w GW będą już same reklamy i przedruki z forum...
    • amrik Nie twarz a morda 17.05.06, 11:04
      • soulworm psia morda. 18.05.06, 14:02

• t-800 Prezio (ten od Ałganowa) był lepiej opalony /bt. 17.05.06, 14:50

• pruss2003 Re: Opalona twarz nowej polski 18.05.06, 05:48
      Powinieneś napisać "Przeczytałem i nie zrozumiałem..." Więc lepiej nie czytaj,
      podejrzewam że to cię b. męczy. Tatuś Rydzyk wytłumaczy to prościej
      Pruss2003
    • koham.mihnika Facet pisze rzeczy oczywiste, na zamowienie, ale 21.05.06, 16:02
      MA RACJE!!!!
      Taka jest smutna prawda o malym rycerzyku 4 RP i jego kompanii. Same qrwa
      Zagloby, czerepy rubaszne, popic lubia i jak sie nachlaja, gotowi wszystko
      rozdeptac.
      Ojczyzna? nie to juz z innej bajki.

Szkoda tego kraju,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka