Dodaj do ulubionych

Zakaz Kaczyńskiego przed Trybunałem

19.05.06, 07:07
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • tadeusz_ja Re: Zakaz Kaczyńskiego przed Trybunałem 19.05.06, 07:16
      steve69 jesteś chory??
      • steve69 normalny. 19.05.06, 07:17
        ...
        • krytykk nie bedzie publicznego propagowania katolicyzmu 19.05.06, 07:43
          wszelkie pielgrzymki itp równiez powinny być zakazane.
          • kardynal_pacelli1 Re: nie bedzie publicznego propagowania katolicyz 19.05.06, 09:13

krytykk napisał:

> wszelkie pielgrzymki itp równiez powinny być zakazane.

Procesje i modły pod figurą też.Do tego zakazać należbębnienia w dzwony w
            niedzielę o 6 rano.
            • k4free ________Wyślij Kartkę Wierzejskiemu________ 19.05.06, 12:18
              Zapraszam do lektury i linkowania oraz publikowania bez ograniczeń
              pierwszego felietonu z cyklu "Zranione uczucia obywatelskie":

zieloni.org.pl/articles.php?id=1042
              Dodatkowy GRATIS - "Wyślij Kartkę Wierzejskiemu":

www.zieloni2004.pl/portal/index.php?s1=kartki4
              • gebels.z.tv24 Brawo JK !! Od Prad Zboczeńców Jest Berlin !!!!!!! 19.05.06, 22:56
                ....nie będzie publicznego propagowania homoseksualizmu.....

i to jest słuszne !
                żaden trybunał nie jest w stanie
                tej oczywistości zmienić !
          • jacg Re: nie bedzie publicznego propagowania katolicyz 19.05.06, 15:46
            dlaczego buduje sie jakies opozycje geje-kosciol? jestem niewierzacy do
            kosciola nie chodze i takze jestem za zakazem parad gejowskich. nie widze
            powodow dla ktorych mialyby zostac zabronione pielgrzymki (w czy wyraza sie ich
            szkodliwosc spoleczna? albo w biciu dzwonow co jest elementem naszej kultury od
            setek lat?), natomiast propagowanie orientacji homoseksualnej uwazam za
            szkodliwe spolecznie i dosyc chamskie w szczegolnosci wobec ludzi starszych
            ktorych to co najmniej żenuje. mysle ze takze wielu rodzicow nie zyczy sobie
            zeby ich dzieci ogladaly takie widowiska i nie widze powodu dla ktorego mieli
            by sie chowac po domach bo geje maja potrzebe manifestacji. czyzby
            homoseksualista w polsce byl sciganym zwierzatkiem kryjacym sie w kazamatach
            przed ciemnym ludem chcacym go spalic na stosie? czy raczej zapanawala moda na
            kolorowe paradki i jak zawsze sa grupki mlodych "rewolucjonistow" ktorzy maja
            potrzebe walki o wazne w ich mniemaniu sprawy? latwo pluc na katoli trudniej
            robic to co wielu z nich (jak dotad gosc ktory chce byc ksiedzem katplickim
            musi w ogole zrezygnowac z bara-bara, po to zeby poswiecic sie sprawom wlasnej
            parafii i nie mowcie mi ze wszyscy ksieza bzykaja swoje gospodynie oraz
            podtrzymuja ciemnote i doją lud na rzecz watykanu...)
        • lucusia3 Re: normalny. 19.05.06, 07:48
          Normalny inaczej.
        • tubarzadowa Re: normalny. 19.05.06, 07:56
          nie jestes normalny,taki kaczor niedługo powie ze zakaze oddychac bo tak chce.
        • k_r Re: normalny. 19.05.06, 09:23
          Jak jestes normalny to zrozumiesz.
    • frant3 Re: Zakaz Kaczyńskiego przed Trybunałem 19.05.06, 07:19
      "... nie będzie publicznego propagowania homoseksualizmu" - powiedział Kaczyński. Wynika z tego, że władze Warszawy naruszyły wolność zgromadzeń i dyskryminowały organizatorów ze względu na orientację seksualną. Szkoda, że władze nie przestrzegają prawa.

--
      Frant - humor, satyra, krytka
      • carlitos35 Re: Zakaz Kaczyńskiego przed Trybunałem 19.05.06, 07:23
        frant3 napisał:

> "... nie będzie publicznego propagowania homoseksualizmu" - powiedział
        Kaczyńsk
        > i. Wynika z tego, że władze Warszawy naruszyły wolność zgromadzeń i
        dyskrymino
        > wały organizatorów ze względu na orientację seksualną. Szkoda, że władze nie
        przestrzegają prawa.

Delikatnie...powiedziane.
        :-(((

>
        > --
        > Frant - humor, satyra, krytka
    • wgruncierzeczywiscie tu chodzi o sprzeciw wobec dyktatury i reżimu 19.05.06, 07:19
      a takie radykalne i zacofane bubki jak wypowiedz powtzej cofaja tylko ten kraj do sredniowiecza, tfuu gin, przepadnij
      • tadeusz_ja Re: tu chodzi o sprzeciw wobec dyktatury i reżimu 19.05.06, 07:21
        Czekamy na wyrok Trybunału,mam nadzieje że kaczy rezim dostanie po dziobie!
        • carlitos35 Re: tu chodzi o sprzeciw wobec dyktatury i reżimu 19.05.06, 07:24
          tadeusz_ja napisał:

> Czekamy na wyrok Trybunału,mam nadzieje że kaczy rezim dostanie po dziobie!

I...po kaczym kuprze (x 2 !).
        • lucusia3 Re: tu chodzi o sprzeciw wobec dyktatury i reżimu 19.05.06, 07:50
          Ale ty za to zapłacisz. Zazwyczaj głęboko ideowi bojownicy koszty bojów pokrywają z cudzych pieniędzy.
    • carlitos35 Re: Zakaz Kaczyńskiego przed Trybunałem 19.05.06, 07:22
      steve69 napisał:

> Zboczkom we łbach się poprzewracało

Umysłowym - głównie. Jak wyżej.
    • koloratura1 Re: Zakaz Kaczyńskiego przed Trybunałem 19.05.06, 07:26
      steve69 napisał:

Tym - ze Strasburga?
    • igel1 Re: Zakaz Kaczyńskiego przed Trybunałem 19.05.06, 07:37
      No doigral sie ten cep...wreszcie powiedza mu w Strasburgu co to demokracja
      Dyktatora Kaczynskiego musi juz skonczyc sie na tak straszliwym
      poczatku..obsadzenie stanowiska ministra edukacji fraszysta i dopuszczenie do
      rady TVP nastepnego faszysty z mlodziezowki jest juz koronacja....nie
      wspominajac iz przstepcy dostali rownierze posady od rzadu do wladz w
      tysiacach polskich instytucjach i itp.
      P O L S K O D O K A D I D Z I E S Z ??????!!!!!!
      • tadeusz_ja Re: Zakaz Kaczyńskiego przed Trybunałem 19.05.06, 07:43
        Kompleksy bliżniaków wpędziły Polskę,w kryzys!! Ale dobierzemy się im do
        skóry,staną Oni przed sądem!
        • igel1 Re: Zakaz Kaczyńskiego przed Trybunałem 19.05.06, 07:57
          im wczesniej tym lepiej...
    • normalski1 [...] 19.05.06, 07:37
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • sneaker Re: Zakaz Kaczyńskiego przed Trybunałem 19.05.06, 07:47
        normalski1 napisał:

> do tej pory oprocz jednego wypowiedzieli się geje ,jedyna na to rada zezwolic
        > na parade i wtedy
        >
        wystrzelac !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        > !
        > !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wystrzelać też pielęgniarki, lekarzy, górników, nauczycieli, pielgrzymkę do
        Częstochowy, w ogóle wszystkich, którzy w jakikolwiek sposób spróbują wyrazić
        swoje niezadowolenie, czy zachwyt, albo przywiązanie do tradycji.
        Ale będą wtedy szczytujące niziołki miały satysfakcję, że rządzą w takim
        spokojnym państwie.
      • carlitos35 Re: Zakaz Kaczyńskiego przed Trybunałem 19.05.06, 08:00
        normalski1 napisał:

> do tej pory oprocz jednego wypowiedzieli się geje ,
        """"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
        Skąd ta pewność ? Dawałeś im wszystkim (oprócz jednego...he...he...) ???

jedyna na to rada zezwolic
        > na parade i wtedy
        > wystrzelac
    • indianski L.K. po ogloszeniu wyroku ... 19.05.06, 07:39
      "Trybunał w Strasburgu jest finansowany przez organizacje pedofilskie
      utrzymujace sie z handlu bronia i narkotykami" .
      • koloratura1 Re: L.K. po ogloszeniu wyroku ... 19.05.06, 07:49
        indianski napisał:

> "Trybunał w Strasburgu jest finansowany przez organizacje pedofilskie
        > utrzymujace sie z handlu bronia i narkotykami" ...

... "oraz przez światowy UKŁAD i takież łze-elity."
        • carlitos35 Re: L.K. po ogloszeniu wyroku ... 19.05.06, 08:03
          koloratura1 napisała:

> indianski napisał:
          >
          > > "Trybunał w Strasburgu jest finansowany przez organizacje pedofilskie
          > > utrzymujace sie z handlu bronia i narkotykami" ...
          >
          > ... "oraz przez światowy UKŁAD i takież łze-elity."

Dodać :-))) Żydów i masonów !!!
          I wszystkich tych, których kaczki się boją (po ciemku...).
          • remik.bz PiS powinien dziękować Trybunałowi 19.05.06, 08:44
            No cóż . Trybunał chyba chce pomóc PiS-owi w przyszłych wyborach.
            Większość naszego społeczeństwa nie akceptuje publicznej propagandy gejowskiej.
            Takie sa realia.
            Trybunał pewnie posługując się "zachodnimi realiami" ( i myśląc ,że Polacy je
            rozumieją i akceptuja) potepi Kaczyńskiego.
            No i w ten sposób da znakomity argument PiS-owi w przyszłych wyborach.
            Na 100 % wyborcy PiSu (ludzie starzy , biedni , odrzuceni , inteligencja
            katolicka , wrażliwi społecznie , emeryci- to duzy elektorat) tak strasznie się
            przejmą wyrokiem Trybunału , ze natychmiast zagłosują na PO.
            • pe1 Re: PiS powinien dziękować Trybunałowi 19.05.06, 09:35
              > No cóż . Trybunał chyba chce pomóc PiS-owi w przyszłych wyborach.
              > Większość naszego społeczeństwa nie akceptuje publicznej propagandy gejowskiej.
              >
              > Takie sa realia.

realia są dokładnie odwrotne, zejdź na ziemię, mądralo.
              • remik.bz Re: PiS powinien dziękować Trybunałowi 19.05.06, 09:41
                pe1 napisał:

> > No cóż . Trybunał chyba chce pomóc PiS-owi w przyszłych wyborach.
                > > Większość naszego społeczeństwa nie akceptuje publicznej propagandy gejow
                > skiej.
                > >
                > > Takie sa realia.
                >
                > realia są dokładnie odwrotne, zejdź na ziemię, mądralo.

Acha , i zgodnie z tymi odwrotnymi realiami PiS wygrał wybory? Pewnie PiS
                akceptuje nawet małżeństwa homo? A może LPR czy SO ?
        • kardynal_pacelli1 Re: L.K. po ogloszeniu wyroku ... 19.05.06, 09:15
          koloratura1 napisała:

> indianski napisał:
          >
          > > "Trybunał w Strasburgu jest finansowany przez organizacje pedofilskie
          > > utrzymujace sie z handlu bronia i narkotykami" ...
          >
          > ... "oraz przez światowy UKŁAD i takież łze-elity."

... i żydo-masonerię.

• plyn.ludwik Tu sie w pelni zgadzam !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 19.05.06, 08:03
      ..."Nie jestem za dyskryminacją z powodu orientacji seksualnej, np. za łamaniem
      tym ludziom karier zawodowych. Ale nie będzie publicznego propagowania
      homoseksualizmu".

Podpisuje sie obiema rekoma i nogami :-)))
      • carlitos35 Re: Tu sie w pelni zgadzam !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 19.05.06, 08:04
        plyn.ludwik napisał:

> ..."Nie jestem za dyskryminacją z powodu orientacji seksualnej, np. za
        łamaniem
        >
        > tym ludziom karier zawodowych. Ale nie będzie publicznego propagowania
        > homoseksualizmu".
        >
        > Podpisuje sie obiema rekoma i nogami :-)))

A...pozostałe członki ? A - głowa ?
        Ta ostatnia, myśle najważniejsza !!!

>
        • koloratura1 Re: Tu sie w pelni zgadzam !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 19.05.06, 11:24
          carlitos35 napisał:

> plyn.ludwik napisał:
          >
          > > ..."Nie jestem za dyskryminacją z powodu orientacji seksualnej, np. za
          > łamaniem
          > >
          > > tym ludziom karier zawodowych. Ale nie będzie publicznego propagowania
          > > homoseksualizmu".
          > >
          > > Podpisuje sie obiema rekoma i nogami :-)))
          >
          > A...pozostałe członki ? A - głowa ?
          > Ta ostatnia, myśle najważniejsza !!!

Głowa - tak, bardzo ważna, ale najważniejsze, co jast w tej głowie...
          >
    • izabela8000 Re: Zakaz Kaczyńskiego przed Trybunałem 19.05.06, 08:18
      Nie jestem zwolennikiem homoseksualizmu . Ale uwazam że nasze wladze razem z
      rozglosniami Rydzyka nie robia nic procz szerzenia w tym kraju nietolerancji i
      nienawisci. Orientacja ,religia i poglady to sprawa indywidualna kazdego
      czlowieka. Mysle ze oni chyba robia jakies przekrety i odwracaja nasza uwage w
      inna strone.
      • pe1 Re: Zakaz Kaczyńskiego przed Trybunałem 19.05.06, 09:37
        > Nie jestem zwolennikiem homoseksualizmu.

wytłumacz, jak można być "zwolennikiem homoseksualizmu", najwyraźniej w ogóle
        nie rozumiesz o czym piszesz.
        • trzezwy5 Re: Zakaz Kaczyńskiego przed Trybunałem 19.05.06, 10:05
          Jeśli mniejszość (homo) chce szacunku i tolerancji, niech najpierw szanuje
          większość. Swoim zachowaniem i narzucanymi paradami prowokują ludzi do protestów
          i niechęci. I niech nikt nie porównuje pielgrzymki z paradą homo bo to też obraza
          • koloratura1 Re: Zakaz Kaczyńskiego przed Trybunałem 19.05.06, 11:43
            trzezwy5 napisał:

> Jeśli mniejszość (homo) chce szacunku i tolerancji, niech najpierw szanuje
            > większość.

Nie musi. Większość - z definicji - jest wystarczająco silna, żeby jej ów brak
            szacunku ze strony mniejszości w niczym nie zaszkodził.
            I na czym właściwie ten szacunek miałby polegać?

> Swoim zachowaniem i narzucanymi paradami prowokują ludzi do protestów
            > i niechęci.

Co to takiego "narzucane parady"? Czy ktoś kogoś zmusza do uczestnictwa w nich?
            W jaki sposób zmusza?
            I na czym ta rzekoma prowokacja ma polegać? Na ośmieleniu się ujawnienia samego
            faktu swego istnienia?

> I niech nikt nie porównuje pielgrzymki z paradą homo bo to też obra
            > za

Czego?

Dla kogoś pielgrzymka może być równie irytująca, co dla kogoś innego - parada,
            ale niezależnie od odczuć i opinii czyichkolwiek, zarówno pielgrzymka jak i
            parada ma prawo się odbyć. (Patrz - Konstytucja RP)
          • warzycha1 parady beda dopoki spoleczenstwo nie zaakceptuje 19.05.06, 15:58
            homoseksualistow i lesbijek. "tolerancyjni" mowia, ze ich to nie obchodzi co
            kto z kim i gdzie byle tylko facet z facetem po ulicy za reke nie chodzili.
            typowe swietoszkowate. jakos nikt sie nie czepia parek damsko-meskich
            obsciskujacych sie publicznie.
            i to wlasnie ci wokol prowokuja tak nielubiane manifestacje i parady rownosci.
            homoseksualisci po prostu pokazuja, ze sa i maja do tego pelne prawo.

• zyks Oczywiście,mądra dziewczyno:robią przekręt na max, 19.05.06, 09:45
        tj. skok na państwo (nie jakaś tam filia banku), i dlatego kierują uwage publiki
        na rzeczy drugorzędne. :)
    • obalmykaczyzm Nasi faszysci maja gdzies trybunaly - zarowno w 19.05.06, 08:19
      Strasburgu, jak i w Warszawie. Lada moment zawlasna Trybunalem Konstytucyjnym,
      a wdedy dopiero zaspiewamy - wszyscy, i geje i hetero.Jesli nie bedzie wolnego
      Trybunalu - nie bedzie miczego wolnego i niezaleznego od tych szubrawcow.
      Z faszystowskim rzadem trzeba cos zrobic. On nie moze zabrac nam wolnosci i
      demokracji.
      • kisiek1 Re: Nasi faszysci maja gdzies trybunaly - zarowno 19.05.06, 08:43
        obalmykaczyzm napisała:

> Strasburgu, jak i w Warszawie. Lada moment zawlasna Trybunalem
        Konstytucyjnym,
        > a wdedy dopiero zaspiewamy - wszyscy, i geje i hetero.Jesli nie bedzie
        wolnego
        > Trybunalu - nie bedzie miczego wolnego i niezaleznego od tych szubrawcow.
        > Z faszystowskim rzadem trzeba cos zrobic. On nie moze zabrac nam wolnosci i
        > demokracji.

Stary co ty wiesz o .... faszyźmie???? Ten rząd jest tak samo faszystowski jak
        z Ciebie jest Smok Wawelski. Po prostu ludzie mają prawo nie popierać idei
        szerzenia homoseksualizmu, tym bardziej, że ta idea prowadzi do
        samounicestwienia gatunku. Nie mam nic do żadnego geja i współczuje tym
        ludziom, ale eskalacja demonstrowania swojej innośći a szczególnie wtedy gdy
        wykorzystywana jest do celów politycznych, budzi poważne zastrzerzenia.
        szczerz mówiąc zezwolił bym na taką paradę, ale jako miejsce demonstracji
        wyznaczyłbym np. teren lotniska na Bemowie, tak żeby nie tamowć ruchu. Kto by
        chciał to by przyszedł popatrzeć, a jak komuś by nie pasowało to mógłby bez
        stresu iść na zakupy do centrum.
        Cześć Smoku.
        • evald Re: Nasi faszysci maja gdzies trybunaly - zarowno 19.05.06, 14:09
          Czyli twierdzisz, ze jak przejdzie po jakims miescie kilka demonstracji
          homoseksualistow to przekonaja Cie i zaczniesz sie zachowywac jak oni ;)? Jesli
          tak by bylo, to by znaczylo, ze jestes "ukrytym gejem". Bo mnie nawet 1000
          demonstracji by nie przekonalo do zmiany orientacji seksualnej i nie mam tez
          nic przeciwko akim demonstracja jesli taka demonstracja nie zachowuje sie
          wyzywajaco (stroj itp). Tez o tym pomysl. Pomysl tez o tym, ze moze nagle
          Kaczynski badz ktos inny stwierdzi, ze on uwaza ze czegos nie trzeba lub cos
          trzeba robic i bedzie przymuszal do tego innych... Ja chce wolnosci i
          demokracji nie totalitaryzmu i zaklamania Kaczek i calego PiSu..
    • remik.bz Decyzja Kaczyńskiego zgodna z wola wyborców 19.05.06, 08:37
      Cytat : Nie jestem za dyskryminacją z powodu orientacji seksualnej, np. za
      łamaniem tym ludziom karier zawodowych. Ale nie będzie publicznego propagowania
      homoseksualizmu".

Przecież Kaczyński otrzymał władzę w demokratycznych procedurach. Ludzie znali
      jego poglądy i większość je zaakceptowała. Więc w czym problem?
      Skoro większość mieszkańców Warszawy uważała ,że propaganda gejowska nie
      powinna mieć miejsca , to o co chodzi? Niech partia "progejowska" wygra wybory
      pod swoimi hasłami i wtedy uprawia propagandę . Bo taka bedzie wola większości.
      • pawel_berlin Re: Decyzja Kaczyńskiego zgodna z wola wyborców 19.05.06, 08:51
        zauwaz, ze Polska jest w UE....
        ....a moze juz nie????
        • remik.bz Re: Decyzja Kaczyńskiego zgodna z wola wyborców 19.05.06, 09:11
          pawel_berlin napisał:

> zauwaz, ze Polska jest w UE....
          > ....a moze juz nie????

No to trzeba do Trybunału dac wyborców Kaczyńskiego.
          • pawel_berlin Re: Decyzja Kaczyńskiego zgodna z wola wyborców 19.05.06, 09:14
            zwaz, ze decyzja Kaczynskiego byla niezgodna z Konstytucja RP (zostala
            podwazona przez TK) oraz jest niezgodna z dokumentami unijnymi ratyfikowanymi
            przez Polske.
            Ale co tam; zapewne i tu i tam zasiadaja lze-elity. W razie czego moga nas z
            tej unii wyp.......c; pan Prezydent powie wowczas: to wszystko wina tych
            pedalow!
            • janjas2 "Zważ, że..." 19.05.06, 09:28
              Zważ, że UE to nie to samo co PL! Piszeż, że Polska jest w Unii - chcesz
              powiedzieć, że UE ma więcej do powiedzenia Polsce niż ich własni rządący?! Po
              drugie nikt nie zabrania homikom życia, mieszkania, pracowania itd. itp. a co
              innego wychodzić na ulicę i robić manifestcję dla swojej homiczości! To tak
              jakby blondynki wyszły na ulice protestując, że na ich temat jest tyle dowcipów,
              a one sobie tego nieżyczą! Mało tego - wyszłyby z hasłami, że blondynki są tak
              samo mądre jak brunetki i chciałyby publicznego uznania tej mądrości!!
              • remik.bz Wąchock tez powinien iść do Trybunału 19.05.06, 09:32
                Miszkańcy Wąchocka też są jawnie dyskryminowani. Tyle kawałów na temat ich
                soltysa się opowiada ....
                • pe1 Re: Wąchock tez powinien iść do Trybunału 19.05.06, 09:38
                  to idź manifestuj, zamiast siedzieć na forum GW i wypisywać swoje "mądrości"
                • janjas2 Zapomniałem o Wąchocku! 19.05.06, 09:55
                  PRAWDA!! Zapomniałem o Wąchocku! Dzięki za przypomnienie... A skoro jesteśmy
                  przy temacie to może i wszyscy o imieniu Jan powinni zaprotestować - w końcu w
                  dowcipach pełno jest Jasiów/Janów/Kowalskich - czy nie zakrawa to na
                  zniesławienie albo przynajmniej na targanie dobrego imienia tychże Janów?!?!

Proponuję więc aby w czasie demonstracji homików wyszli na ulicę wszyscy inni
                  dyskryminowani: blondynki, mieszkańcy Wąchocka, Jany (w szczególności Kowalskie)
                  itd.itp. i razem z homikami domagali się "swoich praw"! :)

Serdecznie pozdrawiam wszystkich dyskryminowanych :)
                  • koloratura1 Re: Zapomniałem o Wąchocku! 19.05.06, 12:16
                    janjas2 napisał:

>
                    > Proponuję więc aby w czasie demonstracji homików wyszli na ulicę wszyscy inni
                    > dyskryminowani: blondynki, mieszkańcy Wąchocka, Jany (w szczególności Kowalskie)

Jeżeli tylko zgłoszą chęć demonstrowania odpowiednim władzom, na pewno taką
                    zgodę otrzymają.

A również - wysocy (lub niscy), garbaci (i prości), długonodzy i ("kaczuszki"),
                    wąsaci (i gładkolicy), itp, itd.

W wolnym kraju żyjemy. Przynajmniej tak wynika z Konstytucji...
                • koloratura1 Re: Wąchock tez powinien iść do Trybunału 19.05.06, 12:10
                  remik.bz napisał:

> Miszkańcy Wąchocka też są jawnie dyskryminowani. Tyle kawałów na temat ich
                  > soltysa się opowiada ....

Mogą zademonstrować przeciw owym dowcipom. Nikt im nie będzie miał prawa tego
                  zabronić.
              • pawel_berlin Re: "Zważ, że..." 19.05.06, 10:35
                Czy to sie tobie podoba, czy nie, ale konstytucja RP gwarantuje KAZDEMU prawo
                do demonstracji (chyba, ze gloszone beda hasla nacjonalistyczne); bez wzgledu
                na opinie spoleczenstwa, ich sympatie, czy antypatie. Podobnie wolnosc
                zgromadzen jest zagwarantowana w przepisach unijnych. Ale jak widze ty
                jestes "europejczykiem" (celowo malej litery) ktory jedynie reke po forse do
                uni wyciagnac potrafi, ale kiedy chodzi o unifikacje prawa to "wara mi"....
                Ciemnogrod, az gadac szkoda....
                • janjas2 "Ciemnogród, aż gadać szkoda..." 19.05.06, 10:52
                  WIEM, że konstytucja gwarantuje prawo do demonstracji. Nie zrozumiałeś mnie! Nie
                  podważam w żaden sposób tego prawa tylko ZASADNOŚĆ PROTESTÓW!! Homicze
                  "równouprawnienie" jest tak samo żenujące, jak byłaby demonstracja blondynek do
                  uznania ich "mądrości", leworęcznych aby mieli te same prawa co praworęczni, czy
                  mieszkańsów Wąchocka, żeby nikt więcej nie targał ich "dobrego imienia"!

Nie zaprzeczam też wolności zgromadzeń - niech się ludzie gromadzą - w końcu
                  wyjście na jakąś imprezę TEŻ JEST ZGROMADZENIEM!!

Niestety widzę, że zbyt pochopnie mnie oceniłeś (jeśli wogóle miałeś
                  jakiekolwiek podstawy, żeby mnie oceniać co do moich zapatrywań na UE), jakbym
                  ja wyciągał rękę do UE po cokolwiek. Nawet więcej - nie zrozumiałeś niczego co
                  napisałem a mimo to, "odpowiadasz".

"Ciemnogród, aż gadać szkoda..."
                  • pawel_berlin Re: "Ciemnogród, aż gadać szkoda..." 19.05.06, 11:20
                    Ok; w takim razie cofam to, co napisalem. Naturalnie kazdy ma prawo miec wlasne
                    zdanie, co do tego nie mam watpliwosci. Zobacz; ja osobiscie sam mam dziwne
                    uczucia, gdy patrze na demo MW, ale nie odmawiam im prawa do demonstracji i
                    nigdy za takowym nie bede sie opowiadal! Jednak nasi rzadzacy, a takze MW chce
                    zabronic demonstrowania "innym" ugrupowaniom.
                    Dyskusja nad zasadnoscia jest jak najbardziej na miejscu; jestem zwolennikiem
                    debaty publicznej na KAZDY drazliwy temat; nie lubie jednak gdy cos, narzuca
                    sie spoleczenstwu odgornie...
                    • janjas2 W takim razie zgoda. 19.05.06, 11:44
                      Miło mi, że się ze mna zgadzasz. Nikt nie ma prawa narzucać nikomu (w tym i mi)
                      jakichkolwiek poglądów/przekonań.

Gdy patrzę na te demonstracje mam wrażenie, że jestem naciskany, aby zatwierdzić
                      homoseksualizm na równi z heteroseksualizmem. Pomijając wszelkie aspekty etyczne
                      tego, statystyczne (homoseksualiści to naprawdę mniejszość i to nie w skali
                      Polski ale i świata), i zwracając tylko uwagę na sam aspekt biologiczny, to
                      jeszcze w podstawówce mnie uczono, że rozmnażanie płciowe jest najdoskonalszym
                      sposobem utrzymania i przystosowania gatunku do warunków życiowych. Pozwala on
                      bowiem na wymianę kodu genetycznego, czyli jego doskonalenie. W związku z
                      powyższym heteroseksualizm, czyli popęd płciowy (bo to jest uwarunkowanie czysto
                      biologiczne) do płci przeciwnej jest jak najbardziej zgodny z naturą, gdyż służy
                      rozmnażaniu (i taki jest cel), czyli podtrzymaniu gatunku (tak robią wszystkie
                      żywe istoty na Ziemi). Homoseksualizm, jesli już czemukolwiek ma służyć, to
                      tylko i wyłącznie zaspokojeniu chuci/fantazjom i niczemu więcej.

Dopóki homoseksualiści "robią swoje" i nie robią wokół tego wielkiego halo, to
                      jak najbardziej nie mam nic przeciwko temu - niech się homicza ze sobą ile
                      wlezie. Ale propagowanie tego - to zdecydowanie przesada.
                      • pawel_berlin Re: W takim razie zgoda. 19.05.06, 11:51
                        W kwestii rozmnazania, jako biolog musze sie z Toba zgodzic. Czym innym jest
                        natomiast powod, dla ktorego geje sa gejami. Tu nie chodzi o zaspakajanie
                        swoich popedow; gejem jest sie nawet, kiedy nie wyladowalo sie z rzadnym
                        facetem w lozku! Zrozumcie w koncu, ze homoseksualizm to nie kwestia wyboru!
                        Czy ktos swiadomie wybiera sobie problemy jakie bedzie mial z rodzina,
                        otoczeniem, wszechpolakami, skinami, urzedami, sasiadami???? Czy homoseksualni
                        ksieza tez wybrali sobie swoja orientacje? Co ciekawe, jest ich duuuuzo wiecej,
                        niz wynosi odsetek homo w spoleczestwie! Nie bede naciagal danych, tylko
                        zacytuje jezuite, teologa:
                        "Do niedawno twierdzono, że w USA seminarzyści i kapłani o orientacji
                        homoseksualnej stanowią od 5% do 10% kleru amerykańskiego. Obecnie uważa się,
                        na podstawie różnych badań, że proporcje te są znacznie wyższe i wynoszą od 25%
                        do 50%. Większość autorów zajmujących się tą problematyką jest zdania, że około
                        połowa amerykańskiego kleru to osoby o skłonnościach homoseksualnych, a zdaniem
                        niektórych (np. znanego amerykańskiego psychiatry pracującego z wieloma
                        duchownymi, R. Sipes’a), jeśli ta tendencja się utrzyma, to przed rokiem 2010
                        większość amerykańskich księży będą stanowiły osoby o skłonnościach
                        homoseksualnych."
                        www.mateusz.pl/wdrodze/nr389/07-wdr.htm
                        • janjas2 Hym... 19.05.06, 12:44
                          Statystyki, które przytoczyłeś zastanawiają mnie. JEŚLI homoseksualizm nie jest
                          kwestią wyboru indywidualnego człowieka (a ja myślę, że to "odstępstwo" od
                          natury jest najzwyklejszą w świecie mutacją), to bardzo niepokojący jest wzrost
                          odsetek liczby homików wśród księży.

Mimo wszystko USA jest zdecydowanie bardziej "do przodu" posunięte z wszelkimi
                          "wolnościami" i nie do końca wiązałbym ten wątek z polskimi realiami. Weź pod
                          uwagę, że Polska to kraj katolicki podczas gdy USA nie (tam jest zdecydowanie
                          większa różnorodność religijna), a w związku z tym zdecydowanie większą wagę
                          przykładamy do wartości katolickich, podczas gdy Amerykanie starają się zawsze
                          wypracować wspólny mianownik tak, żeby nikogo z mieszkańców nie obrazić (stąd
                          między innymi to śmieszne/idiotyczne/żałosne "Happy Holidays" zamiast "Merry
                          Christmass"). Myślę (zgaduję, strzelam), że w Polsce odsetek homików jest mimo
                          wszystko znacznie mniejszy nie tylko wśród księży, ale w ogóle społeczeństwa.
                          Niestety nie mogę znaleźć żadnych danych, które potwierdziłyby moje
                          przypuszczenia ani nawet zaprzeczyłyby im...
                  • zssyp Re: "Ciemnogród, aż gadać szkoda..." 19.05.06, 11:23
                    janjas2 napisał:

> WIEM, że konstytucja gwarantuje prawo do demonstracji.

I to jest najważniejsze w tym sporze! jest to niewątpliwie obowiązujące PRAWO.
                    Żadne poglądy: rządzących, czy elektoratu nie mogą go ograniczać! Prawo to
                    ograniczone jest jedynie przez precyzyjnie wskazane ustawy. Jeśli takie prawo
                    istnieje, to KAŻDEMU WOLNO w jego granicach demonstrować, BEZ OGLĄDANIA SIĘ NA
                    CZYJEKOLWIEK ZDANIE. I już! Precz z bezprawiem! Precz z Łamiącymi_Prawo!
                    Decydenci ręce Precz od Wolności Obywatelskich!

PS Chętnie przyłączył bym się do wspomnianej demonstracji blondynek... :)
                    Mogłoby być sympatycznie!
                    • remik.bz To prosta droga do anarchii 19.05.06, 12:33
                      Proponyjesz więc demonstrowanie każdego w kazdej sprawie gdziekolwiek i
                      kiedykolwiek. Czyli proponujesz anarchie. Wybacz , ale ja się nie pisze.
                      Po to mamy demokrację i procedyry wyborcze , aby swoja wole wyrażac w akcie
                      głosowania.
                      A zasada demokracji jest prosta: decyduje większość a mniejszość się
                      dostosowuje .
                      Demonstracje mniejszości są po prostu nielogiczne. Przecież i tak każdy na ogół
                      zna ich przekonania, więc po co ta anrchia? Chyba tylko do celów propagandowych.
                      Chciałbyś ,aby każdy , kto "przegrał" (w demokratycznych procedurach)
                      natychmiast swój żal i rozczarowanie wyrażał na ulicy? Przeciez to sparaliżuje
                      całe nasze życie.
                      • koloratura1 Re: To prosta droga do anarchii 19.05.06, 14:53
                        remik.bz napisał:

> Proponyjesz więc demonstrowanie każdego w kazdej sprawie

Dokładnie tak, jeżeli tylko ta "sprawa" nie jest sprzeczna z obowiązującym prawem.
                        Dla wyjaśnienia: prawo zakazuje m.in. propagowania treści komunistycznych, zatem
                        demonstracja pod sztandarami: "Niech żyje Stalin!", musiałaby być zakazana.

> gdziekolwiek i
                        > kiedykolwiek. Czyli proponujesz anarchie.

Nieprawda. Na demonstrację trzeba mieć zgodę, a rzeczą władz jest dbać, żeby do
                        "anarchii" nie doszło. Ale również - rzekoma dbałość o porządek (jak to miało
                        niedawno miejsce w Poznaniu) nie może być pretekstem do zakazu demonstracji,
                        która się władzy nie podoba.

> Wybacz , ale ja się nie pisze.

Twój wybór, choć niewiele z niego wynika...

> Po to mamy demokrację i procedyry wyborcze , aby swoja wole wyrażac w akcie
                        > głosowania.
                        > A zasada demokracji jest prosta: decyduje większość a mniejszość się
                        > dostosowuje .

BŁĄD! W demokracji decyduje większość z POSZANOWANIEM PRAW MNIEJSZOŚCI.

> Demonstracje mniejszości są po prostu nielogiczne. Przecież i tak każdy na
                        > ogół zna ich przekonania, więc po co ta anrchia? Chyba tylko do celów
                        > propagandowych

Nawet jeśli, to wolno im, a nikomu nie wolno im tego zabraniać.

> Chciałbyś ,aby każdy , kto "przegrał" (w demokratycznych procedurach)
                        > natychmiast swój żal i rozczarowanie wyrażał na ulicy? Przeciez to sparaliżuje
                        > całe nasze życie.

Każdy, powtarzam - każdy (także i ten, kto "przegrał w demokratycznych
                        procedurach"), ma prawo demonstrować własną opinię (por. ostatnie demonstracje
                        przeciwko Giertychowi, też - w końcu - demokratycznie wybranemu). Przed
                        "paraliżem życia" chroni obowiązek zgłaszania demonstracji władzom, a do tych
                        ostatnich należy zadbać, aby zarówno demonstranci mogli skorzystać ze swego
                        konstytucyjnego prawa, jak i "życie" nie zostało "sparaliżowane".
                        • remik.bz Re: To prosta droga do anarchii 19.05.06, 19:03
                          koloratura1 napisała:
                          > Nieprawda. Na demonstrację trzeba mieć zgodę, a rzeczą władz jest dbać, żeby
                          do
                          > "anarchii" nie doszło.

No to sie zgadzamy. Ciesze się.
                          Czyli jak sie demonstruje nie majac zgody , to sie po proastu łamie prawo. A
                          jesli władza dba o to ,aby "do anarchi nie doszło" i siłą ( w ramach
                          obowiazujacego prawa)przeszkadza nielegalnej demonstracji, to po prostu robi to
                          czego Ty i ja od władzy oczekujemy

> BŁĄD! W demokracji decyduje większość z POSZANOWANIEM PRAW MNIEJSZOŚCI.

Dokladnie tak.
                          W Polsce nie ma prawa dyskryminujacego gejów.
                          Oczywiście róznie jest z tym w praktyce, ale to inny problem. Co innego prawo a
                          co innego jego egzekucja.
                          Demonstrowanie przeciwko "marnej egzekucji prawa" niewiele zmieni.
                          Równie dobrze mozna by było demonstrowac przeciwko "niesciąganiu
                          alimentów" , "przekraczaniu predkości w obszarze zabudowanym" , "braku
                          oczyszczalni ścieków w gminie" czy "zasmiecaniu parku narodowego przez
                          turystów".
                          Demonstracja ma sens gdy chodzi o tworzenie prawa a nie jego egzekucje.
                          W przypadku gejów to nawet nie chodzi o egzekucję prawa ( nie słyszałem ,aby np
                          jakis gej przegrał sprawę np cywilną tylko dlatego ,ze jest gejem), tylko o
                          agresywną "propagandę" i brak tolerancji środowisk gejowskich dla uczuć
                          religijnych "innych".

> Każdy, powtarzam - każdy (także i ten, kto "przegrał w demokratycznych
                          > procedurach"), ma prawo demonstrować własną opinię (por. ostatnie demonstracje
                          > przeciwko Giertychowi, też - w końcu - demokratycznie wybranemu). Przed
                          > "paraliżem życia" chroni obowiązek zgłaszania demonstracji władzom, a do tych
                          > ostatnich należy zadbać, aby zarówno demonstranci mogli skorzystać ze swego
                          > konstytucyjnego prawa, jak i "życie" nie zostało "sparaliżowane".

Błąd . Kazdy ma prawo demonstrowac , ale w ramach prawnych. To znaczy ,ze musi
                          mieć zgodę np lokalnego samorządu. Bez takiej zgody demonstracja oznacza
                          złamanie prawa.
                          Wg Ciebie hipotetyczna, groteskowa sytuacja- np 100 roznych demonstracji w tym
                          samym miejscu i czasie to "konstytucyjne prawo"? Lokalny samorząd "musi" na
                          takie 100 demonstracji wydac zgode i "ochraniac" je za pieniądze podatników?
                      • pawel_berlin Re: To prosta droga do anarchii 19.05.06, 15:15
                        czytaj konstytucje; czytaj i analizuj; czytaj o demokracji i wolnosci slowa,
                        wolnosci zgromadzen; MYSL

...a potem dyskutuj
                        • remik.bz Re: To prosta droga do anarchii 19.05.06, 18:37
                          pawel_berlin napisał:

> czytaj konstytucje; czytaj i analizuj; czytaj o demokracji i wolnosci slowa,
                          > wolnosci zgromadzen; MYSL
                          >
                          > ...a potem dyskutuj

A to lokalny samorząd nie ma prawa zabronic zgromadzenia? Wolność słowa oznacza
                          wolność mowienia "czegokolwiek"?
                          No to czemu czepiacie sie wszechpolaków ( których nie popieram zresztą , ale
                          potrzbni mi sa dla przykladu). Chca się zbieraC na trasie marszu równości -
                          niech sie zbieraja, chcą ubliżac komus tam - niech pyskuja - to wolność przeciez
                          • pawel_berlin Re: To prosta droga do anarchii 19.05.06, 18:49
                            Czytaj zatem dalej;
                            czytaj ze zrozumieniem

Jesli ktos chce sie na Konstytucje powolywac,
                            to powinien ja choc raz przeczytac.....
                            • remik.bz Nie umiesz odpowiedziec na proste pytania? 19.05.06, 19:09
                              pawel_berlin napisał:

> Czytaj zatem dalej;
                              > czytaj ze zrozumieniem
                              >
                              > Jesli ktos chce sie na Konstytucje powolywac,
                              > to powinien ja choc raz przeczytac.....

Cos mi się wydaje ,ze po prostu nie potrafisz odpowiedziec na proste pytania.
                              • pawel_berlin Re: Nie umiesz odpowiedziec na proste pytania? 19.05.06, 19:43
                                "to lokalny samorząd nie ma prawa zabronic zgromadzenia?" Trybunal
                                Konstytucyjny wydal opinie, ie na demonstracje NIE potrzebna jest zgoda wladz
                                miasta. Potrzebne jest jednak zgloszenie, ktore wladze nie maja prawa nie
                                przyjac

"Wolność słowa oznacza wolność mowienia "czegokolwiek"?" Tak; to oznacza
                                wolnosc mowienia czegokolwiek! Jezeli naruszone zostalo prawo, to sprawca
                                bedzie scigany post factum (jezeli np. naklanial do agresji, lub glosil
                                komunistyczne, tudziez faszystowskie hasla), lub osoby ktory poczuly sie
                                dotkniete, moga zglosic sprawe do sadu (z powodztwa cywilnego). W skrajnych
                                przypadkach, wojewoda moze wprowadzic zakaz (te jednakze sa scisle zdefiniowane
                                i NIGDY w Polsce nie wystapila sytuacja, gdzie demokracja zagrazalaby
                                bezpieczenstwu kraju)

"No to czemu czepiacie sie wszechpolaków" Ja nie zabraniam nikomu prawa do
                                demonstracji! Oceniam jedynie nacjonalistyczne i faszyzujace hasla, oraz
                                naklanianie do agresji (co jest w Polsce karalne). Chetnie podpisze sie pod
                                inicjatywa zgloszenia tych faktow, nawet z powodztwa cywilnego, do rozpatrzenia
                                organom scigania.

zauwaz, to jednak sa czyny post factum; nikt nie ma tu prawa czegokolwiek
                                zabraniac.

• remik.bz No to jutro demonstrujemy na Wawelu 19.05.06, 22:58
                                  pawel_berlin napisał:

> "to lokalny samorząd nie ma prawa zabronic zgromadzenia?" Trybunal
                                  > Konstytucyjny wydal opinie, ie na demonstracje NIE potrzebna jest zgoda wladz
                                  > miasta. Potrzebne jest jednak zgloszenie, ktore wladze nie maja prawa nie
                                  > przyjac

Chetnie podpisze sie pod
                                  > inicjatywa zgloszenia tych faktow, nawet z powodztwa cywilnego, do
                                  rozpatrzenia
                                  >
                                  > organom scigania.
                                  to jednak sa czyny post factum; nikt nie ma tu prawa czegokolwiek
                                  > zabraniac.

No to albo sie Trybunał myli , albo Ty , albo mamy do kitu Konstytucje ( i
                                  Kaczynski ma racje ,że trzeba ja zmienić)
                                  Rozumiem ,ze zgodnie z tym co napisałeś ,dajmy na to jutro mieszkańcy Krakowa
                                  niezadowoleni ze złego stanu np kanalizacji miejskiej mogą sobie zorganizowac
                                  manifestacje . Zgłoszą ,że np chcą manifestować na Wawelu , albo w Kosciele
                                  Mariackim czy Sukiennicach i nikt nie ma prawa im tego zabronić, bo na
                                  demonstracje niepotrzebna jest zgoda władz.
                                  Później spala kukłę Prezydenta Krakowa ( przy okazji ołtarz Wita Stwosza lub
                                  arrasy) , ale oczywiście post faktum dosięgną ich organy scigania i każą za
                                  karę tkać arrasy .
              • koloratura1 Re: "Zważ, że..." 19.05.06, 12:09
                janjas2 napisał:

> To tak
                > jakby blondynki wyszły na ulice protestując, że na ich temat jest tyle dowcipów
                > a one sobie tego nieżyczą! Mało tego - wyszłyby z hasłami, że blondynki są tak
                > samo mądre jak brunetki i chciałyby publicznego uznania tej mądrości!!

Ależ taka demonstracja blondynek miałaby prawo się odbyć!!!!
                Żadna władza nie mogłaby jej zakazać.
                • janjas2 Masz "świętą" rację! 19.05.06, 12:26
                  W tym jednym poście odpowiem Ci na Twoje wszystkie - MASZ RACJĘ!! Wszyscy mogą
                  protestować: blondyni, rudzielcy, mańkuty, praworęczni, niebieskoocy, o IQ
                  poniżej krytycznej, homiki, hetery, WSZYSCY - prawo nikomu tego nie zabrania.
                  Już pisałem wczesniej, że nie chodzi tu o sam fakt protestu, ale o jego
                  ZASADNOŚĆ!!!! Czyż nie idiotyczne by to było gdyby blondynki zaczęły
                  demonstrować i domagać się "swoich praw"?!?!
            • koloratura1 Re: Decyzja Kaczyńskiego zgodna z wola wyborców 19.05.06, 12:07
              pawel_berlin napisał:

> zwaz, ze decyzja Kaczynskiego byla niezgodna z Konstytucja RP (zostala
              > podwazona przez TK) oraz jest niezgodna z dokumentami unijnymi ratyfikowanymi
              > przez Polske.
              > Ale co tam; zapewne i tu i tam zasiadaja lze-elity. W razie czego moga nas z
              > tej unii wyp.......c; pan Prezydent powie wowczas: to wszystko wina tych
              > pedalow!

I Platformy, zapomniałeś o Platformie!
              • pawel_berlin Re: Decyzja Kaczyńskiego zgodna z wola wyborców 19.05.06, 13:19
                i PO i lewakow i rowerzystow i lze elit i GW i (w przyszlosci) Romana G. i
                Andrzeja L.
      • bloody_rabbit Re: Decyzja Kaczyńskiego zgodna z wola wyborców 19.05.06, 09:01
        W ten sposób wprowadzono ustawy norymberskie.
        • remik.bz Re: Decyzja Kaczyńskiego zgodna z wola wyborców 19.05.06, 09:13
          bloody_rabbit napisał:

> W ten sposób wprowadzono ustawy norymberskie.

Czyli Twoim zdaniem Kaczyński powinien złamać obietnice wyborcze i po
          wyborach "przeorientować się" ?
          • koloratura1 Re: Decyzja Kaczyńskiego zgodna z wola wyborców 19.05.06, 14:58
            remik.bz napisał:

> bloody_rabbit napisał:
            >
            > > W ten sposób wprowadzono ustawy norymberskie.
            >
            > Czyli Twoim zdaniem Kaczyński powinien złamać obietnice wyborcze i po
            > wyborach "przeorientować się" ?

Nie. Orientacja Kaczyńskiego nikogo nie powinna obchodzić. Naromiast jego
            obowiązkiem jest przestrzeganie konstytucji, także i w tych punktach, które mu
            się mogą nie podobać.
      • pe1 Re: Decyzja Kaczyńskiego zgodna z wola wyborców 19.05.06, 09:24
        > Przecież Kaczyński otrzymał władzę w demokratycznych procedurach. Ludzie znali
        > jego poglądy i większość je zaakceptowała. Więc w czym problem?

dokładnie tak samo jak Hitler
        • remik.bz Niech Trybumał nakaże wojne prewencyjną 19.05.06, 09:29
          pe1 napisał:

> > Przecież Kaczyński otrzymał władzę w demokratycznych procedurach. Ludzie
          > znali
          > > jego poglądy i większość je zaakceptowała. Więc w czym problem?
          >
          > dokładnie tak samo jak Hitler

W 1934 roku Polska zaproponowała Francji wspólną wojne prewncyjną przeciwko
          Hitlerowi. Francja powiedziała wtedy "non"
          No to teraz jest okazja , aby Europa nie straciła okazji (nie siedziała cicho).
          Trybunał powinien nakazać wojne prewencyjną przeciwko Polsce, a ataku powinny
          dokonac wspolnie zawsze miłujace pokój Niemcy i zawsze dotrzynująca umów
          Francja.

• pe1 Re: Niech Trybumał nakaże wojne prewencyjną 19.05.06, 09:39
            > W 1934 roku Polska zaproponowała Francji wspólną wojne prewncyjną przeciwko
            > Hitlerowi. Francja powiedziała wtedy "non"

a w jakich okolicznościach?
          • koloratura1 Czy Ty aby nie cierpisz na megalomanię? 19.05.06, 15:07
            Co Europę, łącznie z Francją i Niemcami, obchodzą nasze - głupie i zaściankowe -
            problemy tego rodzaju?

remik.bz napisał:

>
            > W 1934 roku Polska zaproponowała Francji wspólną wojne prewncyjną przeciwko
            > Hitlerowi. Francja powiedziała wtedy "non"
            > No to teraz jest okazja , aby Europa nie straciła okazji (nie siedziała
            > cicho).
            > Trybunał powinien nakazać wojne prewencyjną przeciwko Polsce, a ataku powinny
            > dokonac wspolnie zawsze miłujace pokój Niemcy i zawsze dotrzynująca umów
            > Francja.
            >
            • remik.bz Re: Czy Ty aby nie cierpisz na megalomanię? 19.05.06, 18:22
              koloratura1 napisała:

> Co Europę, łącznie z Francją i Niemcami, obchodzą nasze - głupie i
              zaściankowe
              > -
              > problemy tego rodzaju?

No właśnie. zgadzam się. Po diabła europejski Trybunał się tym zajmuje ?
              Przecież to sa wyłącznie nasze "głupie i zasciankowe" (jak twierdzisz )
              problemy.
      • gromek1 Re: Decyzja Kaczyńskiego zgodna z wola wyborców 19.05.06, 09:31
        Mieszasz pojęcia. Wybory to nie było referendum w sprawie marszu. Wybierając
        Kaczynskiego na Prezydena wiekszość tych co na niego głosowali nie kierowała
        sią przede wszystkim jego stosunkiem do demonstrowania równości.

Zresztą to nie jest kwestia tylko i wyłącznie homoseksualistów. Oni są tylko
        tarczą dla Rządu. Wyszła młodzież demonstrować przeciw Giertychowi i zaraz
        okazało się, ze demonstrują tylko komuchy i pedryle.
        • remik.bz Re: Decyzja Kaczyńskiego zgodna z wola wyborców 19.05.06, 09:40
          gromek1 napisał:
          Wybierając
          > Kaczynskiego na Prezydena wiekszość tych co na niego głosowali nie kierowała
          > sią przede wszystkim jego stosunkiem do demonstrowania równości.

Oczywiście ,że nie . To był tylko jeden element.
          Mimo wszystko trudno mowić ,że Kaczyński zaskoczył wyborców , czy nie dotrzymał
          obietnicy. To była suwerenna decyzja wyborców . Jasli ktoś głosował
          na "Kaczora" z innych wzgledów ( niz stosunek do gejów) , to nawet wbrew sobie
          akceptował ten jego stosunek do gejów.
          A zresztą w czym problem. Przecież można założyć partię propagującą małżeństwa
          homo i adopcje dzieci przez takie pary. Jak ta partia wygra wybory , to ja
          uszanuję decyzję wyborców i do żadnego Trybunału nie będę się skarżył.
      • koloratura1 Re: Decyzja Kaczyńskiego zgodna z wola wyborców 19.05.06, 12:05
        remik.bz napisał:

>
        > Przecież Kaczyński otrzymał władzę w demokratycznych procedurach. Ludzie znali
        > jego poglądy i większość je zaakceptowała. Więc w czym problem?
        > Skoro większość mieszkańców Warszawy uważała ,że propaganda gejowska nie
        > powinna mieć miejsca , to o co chodzi? Niech partia "progejowska" wygra wybory
        > pod swoimi hasłami i wtedy uprawia propagandę . Bo taka bedzie wola
        > większości.

1 - Większość mieszkańców Warszawy, niezależnie od ich przekonań oraz rezultatu
        wyborów, obowiązuje - jak każdego w tym kraju - Konstytucja, a Ona się na temat
        równości i niedyskryminacji kogokolwiek za cokolwiek (łącznie z orientacją
        seksualną) tudzież odnośnie kwestii dmonstrowania poglądów, wypowiada zupełnie
        jednoznacznie.

2 - Większość nie tylko mieszkzńców Warzawy, ale i całej Polski, opowiedziała
        się za przystąpieniem do Unii Europejskiej, co miało miejsce ponad rok temu.
        Jedną z konsekwencji owego przystąpienia, jest konieczność przestrzegania
        unijnego prawa, a odnośnie traktowania mniejszości seksualnych oraz praw
        człowieka, jest ono równie jednoznaczne, co i nasza Konstytucja.

Każdy z dwóch przytoczonych powodów wystarczy, żeby "wola wyborców Kaczyskiego"
        musiała zostać zignorowana przez władze, podejmujące decyzję w dyskutowanej
        kwestii.
        • remik.bz A to nasze prawo dyskryminuje gejów? 19.05.06, 12:24
          Nie znalazłem żadnego zapisu w naszym prawie , który by dyskryminował gejów.
          Sorry - nie przejrzałem jeszcze Kodeksu Drogowego , może tam coś jest, ale mało
          prawdopodobne.
          Więc w stosunku do UE jesteśmy OK.

Wiec rodzi się pytanie podstawowe: jaki jest cel tej demonstracji jesli
          nie "walka o prawa"?

Moim zdaniem chodzi tylko i wyłącznie o bardzo agresywną "propagandę".
          Ponieważ jestem "katolem" ,to taka propaganda obraża moje uczucia religijne. W
          związku z tym mam prawo wybierać takich moich przedstawicieli , którzy takiej
          propagandy zabronią. Tego od nich oczekuje i oni po wyborach spełniaja moje
          oczekiwania. Więc w czym problem?
          A tak nawiasem w UE "tolerancja" to wazna sprawa. Odnoszę wrażenie ,że
          uczestnicy marszów gejowskich wyznaja zasadę "tolerancja tak , ale nie względem
          katoli".
          • kijwoko Re: A to nasze prawo dyskryminuje gejów? 19.05.06, 14:51
            Gdybys naprawde byl "katolem" (a zdaje mi sie, ze sam sie tak okreslasz), to bys wiedzial jakie sa fundamenty twojej wiary. Mianowicie stoi tam jak byk, ze bos stworzyl ludzi na swoje podobienstwo - a wiec jest on bialy, a jednoczesnie czarny, kudlaty, a jednoczesnie lysy, madry, a jednoczesnie ograniczony umyslowo (zeby byc konsekwentym), ma cos z kobiety, a z faceta... no i do czego zmierzam hetero jak i homo (i wiele wiele innych...). Przepraszam za uproszczenia myslowe, ale probuje to wylozyc prostymi slowami, zeby prosci ludzie mogli zrozumiec. Zeby bylo ciekawiej, to jesli ktos tego nie rozumie to wszystko w porzadku - gdyby ludzie rozumieli boga to byliby jemu rowni i cala wiara przestalaby byc potrzebna...
            Z tego wynika najwazniejsze - nie ludziom oceniac co jest zgodne z planem boga, a co nie i to nie ludziom oceniac co jest norma, a co odstepstwem, bo wszystko jest norma boza i czescia bozego planu.
            W imie swej wiary katolickiej nie masz (moim zdaniem) w ogole prawa wypowiadac sie w poruszanym na tym forum temacie w taki czy inny sposob (bo od wiary odstepujesz). I tyle!

(mozecie sie z tym nie zgadzac, ale podajcie mi prosze dlaczego - ja sie zgadzam tylko z tym ze bog istnieje, ale w jego miejsce wstawiam nature i tez wszystko pasuje mi tu jak ulal)
            • kijwoko Re: A to nasze prawo dyskryminuje gejów? 19.05.06, 14:54
              Oczywiscie chcialem napisac:

(mozecie sie z tym nie zgadzac, ale podajcie mi prosze dlaczego - ja sie NIE zgadzam tylko z tym ze bog istnieje, ale w jego miejsce wstawiam nature i tez wszystko pasuje mi tu jak ulal)
            • remik.bz Re: A to nasze prawo dyskryminuje gejów? 19.05.06, 18:31
              kijwoko napisał:

> Gdybys naprawde byl "katolem" (a zdaje mi sie, ze sam sie tak okreslasz), to
              by
              > s wiedzial jakie sa fundamenty twojej wiary. Mianowicie stoi tam jak byk, ze
              bo
              > s stworzyl ludzi na swoje podobienstwo -

Masz racje. Ale tylko "na podobieństwo" a więc nie "dokladne odwzorowanie". I
              dlatego natura ludzka jak to się mowi - jest ułomna.
              I dlatego ,ze człowiek jest tylko "na podobieństwo" to mamy zarówno ludzi
              takich jak Matka Teresa jak takich jak Stalin.
              Co do gejów , to stanowisko KK jest jasne . Nalezy im sie pomoc i współczucie ,
              jak wszystkim innym ludziom mającym "problemy".
              Tyle tylko ,że geje z reguły nie chcą tej pomocy. Wolą innych na siłę przerobic
              na swój "obraz i podobieństwo". I stąd ta agresywna propaganda , ktorej nie
              akceptuję.
          • koloratura1 Re: A to nasze prawo dyskryminuje gejów? 19.05.06, 15:35
            remik.bz napisał:

> Nie znalazłem żadnego zapisu w naszym prawie , który by dyskryminował gejów.

Oczywiście, że nie znalazłeś! Nasze prawodawstwo jest zgodne z naszą
            Konstytucją, nie może - zatem - dyskryminować kogokolwiek ze względu na
            orientację seksualna.

> Sorry - nie przejrzałem jeszcze Kodeksu Drogowego , może tam coś jest, ale m
            > mało prawdopodobne.

Jestem pewna, że i tam niczego takiego nie znajdziesz.

> Więc w stosunku do UE jesteśmy OK.

Gdy idzie o zapisy prawne - jak najbardziej.

> Wiec rodzi się pytanie podstawowe: jaki jest cel tej demonstracji jesli
            > nie "walka o prawa"?

O praktyczną realizację owych - teoretycznych - praw.

> Moim zdaniem chodzi tylko i wyłącznie o bardzo agresywną "propagandę".

Jeśli nawet, to cóż w tym złego? Czy to zabronione?
            No i jeszcze wyjaśnij, co rozumiesz przez "agresywną" w tym kontekście.

> Ponieważ jestem "katolem" ,to taka propaganda obraża moje uczucia religijne.

Jestem muzułmaninem. Moje uczucia religijne obraża fakt, że w Polsce mało który
            mężczyzna nosi brodę (co jest nakazem proroka), a dziewczynki, dziewczyny i
            kobiety pętają się po ulicach z odsłoniętą twarzą.
            Remik, zapuść natychmiast brodę (o ile jej jeszcze nie masz), a swoją żonę i
            córkę ubierz w odpowiednie chusty.

> W związku z tym mam prawo wybierać takich moich przedstawicieli , którzy
            > takiej propagandy zabronią. Tego od nich oczekuje i oni po wyborach spełniaja
            > moje oczekiwania. Więc w czym problem?

Ano w tym, że każdy musi przestrzegać Konstytucji. Więc nie łudź się, że
            ktokolwiek, nawet wybrany przez Ciebie, zapewni Ci ten komfort.

> A tak nawiasem w UE "tolerancja" to wazna sprawa. Odnoszę wrażenie ,że
            > uczestnicy marszów gejowskich wyznaja zasadę "tolerancja tak , ale nie
            > względem katoli".

Odnosisz mylne wrażenie. No, chyba, że Twoje rozumienie "tolerancji dla katoli"
            oznacza pełne podporządkowanie się wszelkim pomysłom żaścianka.

Ale wtedy, to - bardzo proszę - nie wycieraj sobie buzi Europą!
      • dokowski Lać na Konstytucję, wola ludu ważniejsza 19.05.06, 14:22
        remik.bz napisał:

> Skoro większość mieszkańców Warszawy uważała ,że propaganda gejowska nie
        > powinna mieć miejsca , to o co chodzi? Niech partia "progejowska"

Piszesz chłopcze o partii prokonstytucyjnej, a nie progejowskiej.

PS. Władze Moskwy też zabroniły parady gejów, też pewnie zgodnie z wolą ludu.
        • remik.bz Zakaz wyprzedzania tez ma być w Konstytucji? 19.05.06, 14:31
          dokowski napisał:

> remik.bz napisał:
          >
          > > Skoro większość mieszkańców Warszawy uważała ,że propaganda gejowska nie
          > > powinna mieć miejsca , to o co chodzi? Niech partia "progejowska"
          >
          > Piszesz chłopcze o partii prokonstytucyjnej, a nie progejowskiej.
          >
          > PS. Władze Moskwy też zabroniły parady gejów, też pewnie zgodnie z wolą ludu.
          >
          Acha ,czyli Twoim zdaniem zakaz "propagandy" obrażającej uczucia religijne
          katolików powinien być napisany "wprost, kawa na ławę " w Konstytucji ?
          To moze i zakaz wyprzedzania na przejściu dla pieszych tez?
          A co z zasadą tolerancji wobec "innych" np katolików?
          • dokowski To jakieś nieporozumienie 19.05.06, 15:55
            remik.bz napisał:

> Twoim zdaniem zakaz "propagandy" obrażającej uczucia religijne
            > katolików powinien być napisany "wprost, kawa na ławę " w Konstytucji ?
            > To moze i zakaz wyprzedzania na przejściu dla pieszych tez?

Wręcz przeciwnie, żadnych takich zakazów nie chcę. Wyrażam tutaj poparcie dla
            praw i wolności gwarantowanych przez Konstytucję, a szczególnie prawa do
            demonstracji.

Sądzę, że w Konstytucji w ogóle nie powinno być żadnych zakazów - od zakazów
            jest kodeks karny. W Konstytucji powinny być tylko prawa i wolności dla
            obywateli oraz obowiązki dla urzędników.
    • cynamoon Re: Zakaz Kaczyńskiego przed Trybunałem 19.05.06, 08:39
      Mieszkam w Warszawie i wypraszam sobie by stawiano mnie na równi z gejami i lesbijkami. Dalczego organizatorzy nie mają odwagi nazwać parady po imieniu. Nic by mi nie przeszkadzała PARADA GEJÓW i LEZBIJEK niech sobie chodzą. Jeśli boją się (a może wstydzą) swojej odmienności to niech się nie chowają za hasłem Równość.
      • pe1 Re: Zakaz Kaczyńskiego przed Trybunałem 19.05.06, 09:25
        Dlatego, że to nie jest parada.
      • koloratura1 Re: Zakaz Kaczyńskiego przed Trybunałem 19.05.06, 15:47
        cynamoon napisał:

> Mieszkam w Warszawie i wypraszam sobie by stawiano mnie na równi z gejami i les
        > bijkami. Dalczego organizatorzy nie mają odwagi nazwać parady po imieniu. Nic b
        > y mi nie przeszkadzała PARADA GEJÓW i LEZBIJEK niech sobie chodzą. Jeśli boją s
        > ię (a może wstydzą) swojej odmienności to niech się nie chowają za hasłem Równo
        > ść.

Demonstrujący mają prawo nazwać swoją demonstrację tak, jak chcą (o ile nie
        będzie w tej nazwie słów uznawanych za nieparlamentarne bądź sprzeczne z prawem).
        Z faktu, że Warszawa ma zaszczyt mieć Cię za mieszkańca (mieszkankę) bynajmniej
        nie wynika, że Twoje prywatne odczucia w stosunku do tej nazwy mają być przez
        kogokolwiek brane pod uwagę.
    • sumienie.lk Za przyrodzenie Kaczyńskiego doprowadzić... 19.05.06, 08:40
      I niech tam na paluszkach na piechotę z Warszawy zasuwa...
      • zwykly.czlowiek Za jakie przyrodzenie?? 19.05.06, 08:51
        Leszek ma ten organ w zaniku, a Jarek nigdy go nie miał.
        • maruda.r Re: Za jakie przyrodzenie?? 19.05.06, 09:20
          zwykly.czlowiek napisał:

> Leszek ma ten organ w zaniku, a Jarek nigdy go nie miał.

Pewnie tak. Cała męskość obu braci sprowadza się do wpisu w dowodzie sosobistym.

• zwykly.czlowiek A co ram. 19.05.06, 08:49
      W razie czego, wymieni się skład trybunału.
      Pedałów się wywali i racja będzie po stronie PiSdusiów.
    • bloody_rabbit Jak "zboczki" smią mieć jakieś prawa??? :) 19.05.06, 09:01
    • aleksandra991 Re: Zakaz Kaczyńskiego przed Trybunałem 19.05.06, 09:01
      Wiadomo, że zakazy sa po to, by je łamać. Szczególnie gdy sie ma polski
      temperament i fantazję. Gdyby nie bylo zakazu, to część uczestników kichałaby
      na imprezę!
    • kardynal_pacelli1 Re: Zakaz Kaczyńskiego przed Trybunałem 19.05.06, 09:11
      steve69 napisał:

To zupełnie tak samo jak mohairom.
    • janjas2 Demonstracja na rzecz mańkutów! 19.05.06, 09:12
      Proponuję "poprzeć" homików i zorganizować demonstrację LEWORĘCZNYCH. Odbyłaby
      się również 10.06. w tym samym miejscu/miejscach co homomoseksualistów. W końcu
      większość Polaków to praworęczni ludzie, więc leworęczni sa w mniejszości i
      musza walczyć o to, żeby ich nie dyskryminowano - np. nie nazywano ich
      obraźliwie mańkutami :)

Później możnaby zorganizować demonstrację blondynek (blondynów?)... :))

"Proletariusze wszystkich krajów łączcie się!!" - to przestarzałe hasło. Dzisiaj
      brzmi ono tak: "Homoseksualiści wszystkich krajów łączcie się!" :)
      • m15 zakaz był zgodny z polskim prawem,niechaj trybunał 19.05.06, 09:33
        spada
        • tiales1 m15, jak Leper, zna sie na wszystkim! 19.05.06, 10:03
          medycyna,prawo,psychologia i wiele innych!
        • pawel_berlin Re: zakaz był zgodny z polskim prawem,niechaj try 19.05.06, 10:31
          poczytaj konstytucje....do poduszki...
          A myslalem, ze MW zaglada czasem do tej "zakazanej ksiegi"???
        • koloratura1 Re: zakaz był zgodny z polskim prawem,niechaj try 19.05.06, 15:51
          m15 napisał:

> spada

Mylisz się, nie był, czego dowiodło orzeczenie Trybunału po "zakazie poznańskim".
      • pe1 Re: Demonstracja na rzecz mańkutów! 19.05.06, 09:34
        No to dalej, biegnij zgłosić do ratusza, mądralo.
        • janjas2 "Wielcy" mali ludzie... 19.05.06, 10:03
          Nie myśl, że jestem taki durny jak ci wszyscy "dyskryminowani". Nie będę biegał
          do ratusza, żeby robić jakiekolwiek demonstracje, bo przykłady, które podałem
          traktuję na równi z homiczymi - są śmieszne! Wydaje się jakby byli jacyś "gorsi"
          i ci "gorsi" mieli na swoim punkcie fioła - żeby się dowartościować potrzebują
          biedacy akceptacji szerszego grona (publiki) - pewnie po to wychodzą na ulicę.

A tak na marginesie oni sami czynią się gorszymi i stawiają się w takim
          położeniu - chociażby wychodząc i krzycząc "równouprawnienie". Powiedz, czego im
          w naszym kraju brakuje? Pracy nie mają bo są homikami, ktoś ich z roboty wyrzuca
          z tego powodu? Na sklepach są wywieszki typu "Homikom wstęp wzbroniony"?? Jakoś
          mi się nie wydaje...
          • koloratura1 Re: "Wielcy" mali ludzie... 19.05.06, 15:57
            janjas2 napisał:

> Powiedz, czego im
            > w naszym kraju brakuje?

Głównie - akceptacji społecznej, o którą tak trudno w tym zapyziałym kraju.

• janjas2 "Akceptacja społeczna" 19.05.06, 16:32
              Akceptacja społeczna to hasło - nawet nie wiem, co dokładnie przez to masz na
              myśli. Co miałbym zrobić, żeby zaspokoić ich "brak akceptacji społecznej"??

Są inne grupy społeczne zdecydowanie bardziej od gejów i lezbijek
              dyskryminowane: nauczyciele przez uczniów i rodziców; księża przez ostatnie
              artykuły/wiadomości wielu środków masowego rażenia; a MIMO TO ani jedna ani
              druga ani żadna inna grupa społeczna nie wychdzi na ulicę domagać się swojego za
              wyjątkiem HOMOSEKSUALISTÓW, chociaż w przypadku nauczycieli i księży - mają oni
              namacalny powód ku temu.
        • koloratura1 Re: Demonstracja na rzecz mańkutów! 19.05.06, 15:52
          pe1 napisał:

> No to dalej, biegnij zgłosić do ratusza, mądralo.

I na pewno otrzymasz zgodę.
    • maruda.r Prezio 19.05.06, 09:37

Lech Kaczyński: Nie wiem, nie czytałem zawiadomienia. Ale zakażę Parady
      niezależnie od tego, co napisali.

A dla mnie Kaczyński pozostanie miernotą, bez względu na to czy ogłosi
      prezydentem, królem czy cesarzem.

• geralt9 Francje przed Trybunał 19.05.06, 09:44
      Postawmy Chiracka przed trybunałem za zakaz urzywania symboli religijnych we
      Francji!!! Co jest?
      • koloratura1 Re: Francje przed Trybunał 19.05.06, 16:02
        geralt9 napisał:

> Postawmy Chiracka przed trybunałem za zakaz urzywania symboli religijnych we
        > Francji!!! Co jest?

A na jakiej podstawie? Znasz jakiś punkt w prawie europejskim,który nakazuje
        używania, bądź - zakazuje zakazywania używania - symboli religijnych?

I, jeśli już, to nie - Chiraca, a - francuską konstytucję.
        • geralt9 Re: Francje przed Trybunał 19.05.06, 16:05
          koloratura1 napisała:

> A na jakiej podstawie? Znasz jakiś punkt w prawie europejskim,który nakazuje
          > używania, bądź - zakazuje zakazywania używania - symboli religijnych?

Wg naszego prawa - co zostało udowodnione przez prawników w Warszawie - parada
          była bezprawna więc ta sama zasada dotyczy postawienia przed trybunał
          Kaczynskiego co Chiracka
          • pawel_berlin Re: Francje przed Trybunał 19.05.06, 16:09
            Blad; poczytaj postanowienie TK
    • dokowski Zachód w końcu nauczy naszych socjalistycznych... 19.05.06, 10:39
      ... dzikusów, co to znaczy prawo. Ciekawe tylko, do jak szybkiej nauki zdolny
      jest Kaczor, czy jest pojętny czy nie?
      • tomxp Re: Zachód w końcu nauczy naszych socjalistycznyc 19.05.06, 10:46
        niech zyje!
    • prinsik napoleonik poglebia swoja beznadziejnosc 19.05.06, 11:08
      Biorac pod uwage europejskie standardy cywilizacyjne jest pewne, ze Trybunal
      Europejski uzna, ze brak zgody na Parade Rownosci byl nielegalny.
      I jak wtedy powinien sie czuc prezyndencik-napoleonik, ktory bedac prawnikiem
      swiadomie i z premedytacja zlamal prawo, a potem jeszcze zostal prezydentem.
      Ja bym uciekl do iglo i nigdy juz nie wyszedl ze wstydu, ale wedlug przyslowia,
      napluj swini w oczy to powie, ze deszcz pada.
      • janjas2 Biorąc pod uwagę, iż jesteśmy suwerenni... 19.05.06, 11:22
        Biorac pod uwagę, iż Polska jest państwem w pełni suwerennym, czyli może sama
        stanowić o sobie i NIKT, żadne inne państwo (twór, korporacja, organizacja) nie
        może nam narzucić swojej woli, to Trybunał Europejski może sobie mówić co chce i
        jak chce... Jednak standardy europejskie sa całkowicie inne... I co będzie jak
        TE uzna, że brak zgody na paradę równości był nielegalny? Czy Prezydent będzie
        musiał się zastosować do opinii TE czy nie? A jak ma się w takim razie czuć
        większość (demokratyczna) Polaków (KATOLIKÓW! - bez względu, czy praktykujący
        czy nie) będących PRZECIW eksponowaniu i propagowaniu homoseksualizmu?? Wątpisz,
        że większość - a kto wygrał demokratyczne(!) wybory, PiS czy PO?!?!?!
        • zssyp Re: Biorąc pod uwagę, iż jesteśmy suwerenni... 19.05.06, 11:25
          janjas2 napisał:

Jednak standardy europejskie sa całkowicie inne... I co będzie jak
          > TE uzna, że brak zgody na paradę równości był nielegalny? Czy Prezydent będzie
          > musiał się zastosować do opinii TE czy nie?

Wystarczy, żeby się stosował do Ustawy Zasadniczej. Jak się nie łamie prawa, to
          się nie jest ciąganym po sądach. (teoretycznie chociaż...)
          • pawel_berlin Re: Biorąc pod uwagę, iż jesteśmy suwerenni... 19.05.06, 11:44
            kolega w poscie nieco wyzej nie rozumie jednaj rzeczy; to Polska ubiegala sie o
            czlonkostwo w UE, a nie Unia. I Polska zgodzila sie respektowac rowniez i
            Unijne prawo! Miala czas na negocjacje i jesli nie wywalczyla zmiany prawa to
            musi oprocz polskiej konstytucji respektowac rowniez i prawo unijne.
            Kolega pyta, a co bedzie jak nie? jak nie, to Unia ma prawo nalozyc potezne
            kary finansowe, ktore beda placone przez nas wszystkich, a nie tylko przez
            milosciwie nam panujacego pana K. Wowczas jednakze PiS i LPR stwierdza, ze tak
            jak mowili towszystko, to przeciez wina pedalow....
            • janjas2 Tak czy siak du.. z tyłu 19.05.06, 12:17
              W tym właśnie problem, że według mnie nie tyle Polska w sensie wszyscy Polacy,
              tylko nasz "kochany" rząd między innymi w osobie pana Leszka M. pchał się do
              unii z Unią. To jemu oraz jego zmasowanej propagandzie zawdzęczamy tą
              "suwerenność" i podpisanie wszystkich umów, które uzależniły Polskę od UE w
              bardzo wielu aspektach, gdzie najbardziej podstawowym (prymitywnym wręcz) jest
              aspekt legislacyjny (czyli tworzenie prawa)! I w pełni się zgadzam, że jak
              przyjdzie co do czego, to nie "rząd" poniesie te konsekwencje (jakiekolwiek by
              one nie były), ale MY - Polacy!

:)
              • pawel_berlin Re: Tak czy siak du.. z tyłu 19.05.06, 13:17
                alez notowania pokazuja, iz Polacy sa zadowoleni z obecnosci w UE; ponad 70% to
                chyba nie malo???
                • janjas2 Sprzeczności... 19.05.06, 13:59
                  Jesli to jest prawda, że 70% jest zadowolonych z UE, to oczywiście to dużo. Ale
                  istnieje pewna sprzeczność w takim razie w podawanych do wiadomości informacji.
                  Tą sprzecznością są Polacy szukający pracy. Ostatnio modna jest pewna
                  przepychanka: raz mówią, że rynki się nam ostworzą i będzie praca, aby nastepnie
                  pokazać koczujących na ulicy ludziach, którzy (w skrajnych przypadkach) nie mają
                  nawet pieniędzy aby powrócić do domu. Inny przykład to osławione w wyborach
                  statystyki: raz jestesmy zadowoleni i pracy jest multum (wszyscy są zadowoleni),
                  innym razem wracamy zdenerwowani z UE z nosem przy ziemi bo pracy nie ma i z
                  poczuciem, że zostaliśmy wyrolowani.

Jest jeszcze jedna nieścisłość, która byc może wynika z nieprecyzyjności Twojego
                  poprzedniego zdania. Powiedziałeś, że "70% Polaków jest zadowolonych z UE" - ale
                  na jak dużej próbie zostało przeprowadzone badanie? Czy była ona
                  reprezentatywna? Wśród jakiej grupy osób została zrobiona - młodzież, studenci,
                  z rodziną, jeszcze bez, emeryci i renciści?

Ja UE widzę w złym świetle. Oczywiście nie twierdzę, że to samo zło, to byłoby
                  niepsrawiedliwe. Są dobre strony i złe. Jednak cały czas widzę ją przez pryzmat
                  nagonki prowadzonej przed wejściem do UE w bardzo nieobiektywny sposób,
                  wyglądało na to, że wszystkie środki masowego rażenia niemalże nie zrobią pod
                  siebie tak bardzo zależało im na przekonaniu społeczeństwa do głosowania na
                  "tak". Podawane były TYLKO I WYŁĄCZNIE szansy/plusy/pozytywy a przez to bardzo
                  mało było czystych faktów, rzetelnej analizy szans i zagrożeń. To była dopiero
                  "kampania negatywna"!
                  • pawel_berlin Re: Sprzeczności... 19.05.06, 14:54
                    wracam do pierwotnego tematu; jestem w szoku! Jeden z forumowiczow, z ktorym to
                    raczej sprzeczki niz rozmowy prowadzilem (mamy zupelnie inne postrzeganie
                    naszej polskiej rzeczywistosci), okazal sie zupelnie innym czlowiekiem, niz
                    wczesniej myslalem. Wczoraj do poznej nocy dyskutowalismy i znalezlismy w koncu
                    wspolny jezyk.
                    Wlasnie przeslal mi pewna strone, dajac do zrozumienia "zobacz, co z tymi
                    ludzmi sie porobilo...".
                    Polecam to zwasnionym Polakom: www.tezeusz.pl/cms/tz/index.php?id=1855

oraz pewien cytat:
                    Ten inny... Taki dziwny. Niebezpieczny. Upokarzający. Niezrozumiały.
                    Nienormalny.
                    Z innego Kraju. Innej rasy. Innej płci.. Z innego miasta, wsi, stanu.
                    Chory.
                    Biedny. Bogaty.
                    Mały. Duży.
                    Ślepy. Głuchy.
                    Sprawny inaczej.
                    Kochający inaczej.
                    Wierzący inaczej.
                    Ten Obcy. Ten Inny. Niebezpieczny? Zagrażający?
                    A może...
                    Jak odnajdywać Boga w drugim człowieku, jak sprawić że On stanie się Ty? A Oni -
                    My? Jak żyć z Innym?

....ciekawe, czy wiecie, kto to napisal?
                    • janjas2 Józef Tischner "Inny" 19.05.06, 15:42
                      Wiersz jest oczywiście autorstwem ks. Józefa Tischnera i Tischner ma rację. Ale
                      temat rozmowy był chyba o zasadności DEMONSTROWANIA homoseksualizmu przez
                      homoseksualistów a nie problemie dostrzegania w "innym" człowieku człowieka. To
                      o czym pisze Tischner chyba każdy potrafi zrobić niemalże od ręki i nie
                      potrzebuje do tego żadnych demonstracji. Myślę, że problem lezy gdzie indziej -
                      raczej w nachalnym eksponowaniu tej "inności" i domaganiu się czegoś, co tak
                      naprawdę nie jest przez samych domagających się ściśle okreslone. Co niby ma
                      znaczyć "równouprawnienie"?? Co przez to nalezy rozumieć?...
                      • pawel_berlin Re: Józef Tischner "Inny" 19.05.06, 15:47
                        Jest moralnosc, ktora nam mowi jak powinnismy postrzegac drugiego czlowieka,
                        oraz jest prawo, ktore mowi co WOLNO, a co NIE. Konstytucja jest jedna dla
                        wszystkich; prawo do demonstarcji jest jedno dla wszystkich, wolnosc slowa jest
                        jedna dla wszystkich... Bez wzgledu, czy sie z druga strona zgadzamy, czy nie,
                        nie mozemy jej odmowic praw!
        • darth_stalin Re: Biorąc pod uwagę, iż jesteśmy suwerenni... 19.05.06, 14:20
          Po pierwsze: gwarantowana przez polską Konstytucję wolność wyrażania poglądów
          politycznych (i jakichkolwiek innych) oznacza m.in., że można głosić i
          manifestować KAŻDE poglądy, które NIE SĄ WYRAŹNIE ZABRONIONE PRZEZ PRAWO (czyli
          nie można głosić poglądów nazistowskich, faszystowskich i komunistycznych).
          Wszelkie ograniczenia i zakazy w tym głoszeniu muszą mieć wyraźne podstawy i są
          obwarowane szczególnymi zastrzeżeniami, w tym m.in. zagrożeniem naruszenia
          porządku publicznego – ale to słynne „zagrożenie porządku” musiałoby wynikać z
          działania samych manifestujących! Organa porządkowe Państwa mają obowiązek
          dopilnować tego, by legalnie manifestujący mogli robić to w spokoju, bez
          zakłóceń i agresji ze strony innych, jednocześnie zaś mają pilnować tego, by
          legalna demonstracja nie przerodziła się w nielegalne rozruchy itp.
          Manifestacja warszawska miała pełne prawo zostać przeprowadzona, zaś cytowane
          stwierdzenie Lecha K. jest oczywistym dowodem na to, że oficjalny powód zakazu
          był jedynie pretekstem, którym posłużyły się władze do naruszenia
          prawa. „Zakażę niezależnie od tego, co napiszą” to przecież jawne przyznanie
          się do woli złamania prawa => Lech K. mógłby zakazać tylko w określonych w
          ustawie przypadkach, w przeciwnym razie zakaz jest nielegalny. [to ju z prędzej
          są podstawy do zakazywania manifestacji górników chociażby, gdzie do zakłócania
          porządku i bitew z policją dochodzi regularnie – a czy ktokolwiek takiej
          demonstracji zakazał? Nie słyszałem. => kolejny dowód na to, ze zakaz miał
          przyczyny zdecydowanie inne, niż oficjalnie podane]
          Po drugie: to, czy rzeczywiście homoseksualiści w Polsce są dyskryminowani, czy
          nie, nie ma w tej sprawie ŻADNEGO znaczenia. Istotne jest tylko to, że
          uczestnicy manifestacji tak uważają i chcą dać temu wyraz. I MAJĄ DO TEGO
          PRAWO! Tak samo, jak mają prawo do GŁOSZENIA np. postulatu wprowadzenia
          małżeństw / równoprawnych związków homoseksualnych, czy możliwości adoptowania
          dzieci przez homoseksualistów bądź ich związki. I podobnie równe prawo do
          głoszenia swoich tez mają przeciwnicy takich związków czy też adopcji przez
          homoseksualistów. Natomiast kwestią odrębną od GŁOSZENIA poglądów pozostaje to,
          czy się z takimi poglądami zgadzamy, czy nie. [ja osobiście się z takimi
          poglądami nie zgadzam, jednak uznaję prawo innych obywateli RP do ich
          głoszenia, na takich samych zasadach, jak inne poglądy].
          • janjas2 Uzasadnienie jest BARDZO istotne. 19.05.06, 15:25
            Wielokrotnie już na forum powtarzałem, że zgadzam się z tym, iż konstytucja
            gwarantuje prawo do wyrażania swoich poglądów np. poprzez
            demonstracje/manifestacje/i inne tego typu "wyrazy". To, czy ktoś się z
            demonstrującymi zgadza, czy nie, to jest jego własne zdanie - w końcu każdy jest
            wolnym człowiekiem i ma swoje zdanie na ten czy ów temat. Natomiast całkowicie
            się NIE zgadzam ze zdaniem iż "to, czy rzeczywiście homoseksualiści w Polsce są
            dyskryminowani, czy nie, nie ma w tej sprawie ŻADNEGO znaczenia".

Postaram się pokazać o co mi chodzi poprzez przykład. Załóżmy, że jest PRAWDĄ
            to, co mówisz - nie ważne, czy homoseksualiści są czy nie są dyskryminowani -
            chcą dać do zrozumienia, że tak jest i tak robią. Podobnie jest z Żydami - w
            Polsce nie ma takieg "dzikiego" antysemityzmu jaki jest kreowany w mediach, ale
            pewne środowiska żydowskie chcą dać temu wyraz i dają. Jakie sa tego skutki -
            każdy widzi/słyszy. Środowiska żydowskie (część, bo nie wszystkie i nie
            jednogłośnie) śmią twierdzić, iż Polacy są współwinni zbordni dokonanej na
            Żydach podczas II Wojny Światowej (stosując w ten sposób błędne koło - jako
            argument mówią, iż Polacy to antysemici i jednocześnie mordowanie podczas wojny
            Żydów ma być równocześnie dowodem na tenże antysemityzm). Ostatnio owe
            twierdzenie nabrało jeszcze większej wyrazistości, gdy Jean Kahn (czy Khan?),
            reprezentujący pewne żydowskie środowisko we Francji, wymienił Polskę jako jedno
            z państw na którego sumieniu ciąży śmierć Żydów podczas wojny. Pan Jean wymienił
            Polskę na pierwszym miejscu(!) wśród czterech wymienionych przez niego krajów,
            zapominając całkowicie o Niemczech(!!) jakby w wojnie nie brały udziału. Inne,
            tym razem amerykańskie środowisko Żydów, żąda od Polski zwrócenia sumy ponad
            60mln PLN jako równowartość sumy potraconych przez Żydów majątków na ziemiach
            polskich mimo, iż to nie Polacy byli winni tej utraty ani nawet nie Polacy
            rozpętali wojnę, która przyniosła tyle szkód Żydom (i nie tylko)... Tak można
            wymieniać jeszcze długo...

Wszystkie te roszczenia są w 100%-tach zasadne (!!!) jeśli się przyjmie
            założenie, iż nie ważne jest, czy Polska jest tymże organizacjom cokolwiek
            winna, czy nie; czy to ona była sprawczynią całej udręki Żydów podczas II Wojny
            Światowej, czy nie; czy Niemcy miały w tym jakiś wkład, czy może nie...

ALE, jesli założymy, że jednak ISTOTNE jest, czy domaganie się "swojego" ma
            jakis sens czy nie, to roszczenia Żydów w stosunku do Polski są jeśli nawet nie
            całkowicie bezpodstawne, to przynajmniej dalece wygórowane.

To samo dotyczy homoseksualistów, blondynek, starych, młodych, chorych,
            zdrowych, mańkutów, rudzielców, itd. itp. - niech się domagają swego cokolwiek
            by to nie było, nie będę im w tym przeszkadzał a może nawet w niektórych
            przypadkach stanę po ich stronie - byleby mieli podstawę/powód domagać się tego
            "swojego".
          • janjas2 Płciowość poglądem? 19.05.06, 15:45
            Przyszła mi jeszcze jedna rzecz do głowy dotycząca "wolności wyrażania poglądów
            politycznych (i jakichkolwiek innych)" - od kiedy "orientacja" seksualna jest
            poglądem (podobnie jak leworęczność, kolor włosów, IQ, wiek, itd. itp.)????
        • koloratura1 Re: Biorąc pod uwagę, iż jesteśmy suwerenni... 19.05.06, 16:30
          janjas2 napisał:

> Biorac pod uwagę, iż Polska jest państwem w pełni suwerennym, czyli może sama
          > stanowić o sobie i NIKT, żadne inne państwo (twór, korporacja, organizacja) nie
          > może nam narzucić swojej woli, to Trybunał Europejski może sobie mówić co chce
          > i
          > jak chce... Jednak standardy europejskie sa całkowicie inne...

I to jest właśnie clou wszystkiego: jako członek Unii jesteśmy zobowiązani
          podporządkować się jej standardom. Przecież właśnie od dłuższego czasu
          dostosowujemy nasze prawo do przepisów Unii (w różnorakich kwestiach).

> I co będzie jak
          > TE uzna, że brak zgody na paradę równości był nielegalny? Czy Prezydent będzie
          > musiał się zastosować do opinii TE czy nie?

Oczywiście, że będzie musiał!
          Nie wiem, jaka będzie kara, zapewne - konieczność zapłacenia jakiejś
          rekompensaty organizatorom.

> A jak ma się w takim razie czuć
          > większość (demokratyczna) Polaków (KATOLIKÓW! - bez względu, czy praktykujący
          > czy nie) będących PRZECIW eksponowaniu i propagowaniu homoseksualizmu??
          >Wątpisz, że większość - a kto wygrał demokratyczne(!) wybory, PiS czy PO?!?!?!

Owszem, wątpię, a za argument służy mi wynik referendum n/t naszego wejścia do Unii.
          A jeśli idzie o wynik wyborów - to jakoś trudno mi myśleć kategoriami: PiS =
          same homofoby, Platforma = same homofile...
          Z kolei, jeśli to Ty masz rację, odnośnie owej katolickiej większości, która
          jest przeciw i żadną miarą nie jest w stanie uznać standardów europejskich w tej
          kwestii, to - nie pozostaję jej nic innego, jak:

1.
          -usunąć z Konstytucji zapis o niedyskryminowaniu nikogo ze względu na orientację
          seksualną,
          - zmienić zapis o prawie obywateli do demonstracji w sposób wyraźnie
          ograniczający to prawo.

2. Złożyć rezugnację z członkostwa Polski w Unii Europejskiej, bo ta ostatnia na
          pewno naszych specyficznych przepisów, w kwestii praw człowieka, nigdy nie
          zaakceptuje.

• janjas2 Nie chce zmieniać tych zapisów konstytucji!!!! 19.05.06, 16:42
            "nie pozostaję jej nic innego, jak:
            1.
            -usunąć z Konstytucji zapis o niedyskryminowaniu nikogo ze względu na orientację
            seksualną,
            - zmienić zapis o prawie obywateli do demonstracji w sposób wyraźnie
            ograniczający to prawo."

Ależ dlaczego miałbym zmieniać te prawa?! Podaj mi PRZYKŁAD DYSKRYMINACJI
            HOMOSEKSUALISTÓW! Poza tym ja NIE ZABRANIAM NIKOMU DEMONSTROWAĆ - PYTAM SIĘ
            TYLKO O ZASADNOŚĆ I JAKIŚ SENS TYCH DEMONSTRACJI!!!! Homiki demonstrują w jakimś
            konkretnym celu czy geje i lezby wychodzą sobie tylko na taki większy spacerek
            nadając tym wybiegom ładne nazwy typu "marsz tolerancji"????

Co do UE - jasne, że bym wyszedł z tej unii!! Ale ten cudowny twór NIE
            PRZEWIDUJE TAKIEJ MOŻLIWOŚCI - NIE MA PROCEDURY WYJŚCIA Z UNII EUROPEJSKIEJ!! CO
            TO ZA WOLNOŚĆ - WOLNO MI WEJŚĆ ALE NIE WOLNO MI WYJŚĆ!?!?!?!?!? Też mi
            "poszanowanie"...
    • dokowski Kiedy wraca ten wtek, zawsze wraca też pytanie:... 19.05.06, 12:04
      ... jakim cudem Kaczor zdobył dyplom magistra prawa. Rzadko przecież się
      spotyka ludzi bedących takimi jak on ignorantami w tej dziedzinie
      • maruda.r Re: Kiedy wraca ten wtek, zawsze wraca też pytani 19.05.06, 12:07
        dokowski napisał:

> ... jakim cudem Kaczor zdobył dyplom magistra prawa. Rzadko przecież się
        > spotyka ludzi bedących takimi jak on ignorantami w tej dziedzinie

Jest znacznie gorzej, bo obronił również pracę doktorską. Nie od rzeczy bedzie
        przypomnienie, że poparł ową prace cytatmi Lenina - a to wiele wyjasnia.

• dokowski Nie rób sobie jaj, Kaczor jest doktorem praw?! 19.05.06, 14:17
          maruda.r napisał:

> obronił również pracę doktorską. Nie od rzeczy bedzie
          > przypomnienie, że poparł ową prace cytatmi Lenina - a to wiele wyjasnia.

Napisz jeszcze, że jest profesorem prawa, a chyba się rozpłaczę i nawet nie
          będę rozumiał, że to ze śmiechu czy ze wstydu
          • maruda.r Re: Nie rób sobie jaj, Kaczor jest doktorem praw? 19.05.06, 16:03
            dokowski napisał:

> maruda.r napisał:
            >
            > > obronił również pracę doktorską. Nie od rzeczy bedzie
            > > przypomnienie, że poparł ową prace cytatmi Lenina - a to wiele wyjasnia.
            >
            > Napisz jeszcze, że jest profesorem prawa, a chyba się rozpłaczę i nawet nie
            > będę rozumiał, że to ze śmiechu czy ze wstydu

Więc wstydź się i płacz. Bo tak go tytułują, choć to była tylko profesura
            wynikająca ze stanowiska na uczelni. W jego przypadku właściwszy byłby docent -
            ma takie peerelowskie brzmienie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka