altspringe 19.05.06, 07:43 kolejny dyspozycyjny bełkot Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cubasz Bardzo przekonywujacy artykul. 19.05.06, 08:55 zwlaszcza fragment o walce o niedopuszczenie do glosu wypowiedzi sprzecznych z linia propagandowa obozu rzadzacego . przedmowcy proponuje zmiane zainteresowan na lektury mniej dyspozycyjne np. dziennik niepolskojezyczny. nie wyleczy on z frustracji i depresji ale da poczucie spokoju i komfortu. przyniesie chwile ulgi umeczonemu i oslabionemu umyslowi. Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: Kaczyński i śpiewający Rosiewicz o Stoczni 19.05.06, 21:22 Żenada Jaka władza tacy kwakacze,to i tak więcej niż GĘGOLENIE! Wiadomo, że za Solidarność ma się naj-lepppiej sztamoobrona, a Stocznia Gdańska przeniosła się za nasze składki do Torunia jako wydział TVtrwam, własność Rydzyka i Króla! Zniszczyć Wałęsę to zawłaszczą więcej glorii dla tych oszołomów. "Jak to dobrze ,że matka urodziła Pana Panie Prezesie i,że Pan tak stanął za Radiem Maryja"! Gęgolenie! Mieli POPiSzczeć, a tylko myszy kościelne PiSzczą! Kaczorki, osiołki, baranki, wierni, niemiłosierni! Rosną buraki, wzlatują anioły, a napęd moherkowy ! Etyka, radio i telewizja, jedynej prawdy i wiary wizja. Moherowe stado tryka, owieczki Ojca Rydyka, żeby oddali się hosannie, rodakom beczą zarannie, całodobowo nachalnie beczą, beczą nienormalnie o liberałach, homolkach, komuchach no i o Bolkach. Beczą o polskojęzycznych, obywatelach plastycznych, co są chciwymi żydami, libertynami, masonami, takimi niby Polakami i zawsze udawanymi. Polakami prawdziwymiiiiiiiiiiii, owieczkami namaszczonymi do wskazywania kierunku, oceny twego wizerunku, jesteśmy my wybrani, aby ciebie do bani pouczyć jak żyć masz, tak aż staniesz się nasz! Czy ty Boga w sobie masz, czy ty nasze konto znasz? Nowe wybory, więc czinownik z czynownikiem robi sobie i nam kampanię z męczennikiem. Skoro przykład męczeństwa idzie z góry, no od tego co to wanny, z gazem rury i przynosi to jemu, i nam efekty, więc co w tym złego Boże Święty? Bóg jest w nich. Bóg jest ich. Bóg wskazuje wiele dróg. Jak nie wyjdzie, tak chciał Bóg. To nasz wspólnik , a nie wróg, no bo ukraść to nasz Bóg! Podajmy sobie ręce my jądro narodu, my sól tej ziemi postraszymy z za grobu. Patrzę i odnawiam oblicze tej ziemi, kocham Was, lecz kropię łzami swojemi. Wadzy, wadzy, wadzy dajcie, jak coś chcecie, to spieprzajcie , dziady, dziady, dziady damy liche wam obiady, won, won, won sokoły , a matoły na cokoły, obiecamy wam tu raj, mamy w dapie cały Kraj, wadzy, wadzy, wadzy daj ...!! Hej sokoły ze stodoły... "Kiedy będzie leppiej ? Już jest", będzie lepszy odbiór medialny rządu, gorzej z prawdą, ale ten ciemny moher się nie pozna. Pieprzysz dziennikarzu! Idź do nieba. Spieprzaj bezradny Polaku! Zostanie więcej na kapliczki! Czekaj na mieszkanie! Zamknij gębę! W skrócie PiSzcz Polaku! Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Kto pilnuje bp. Zycinskiego. Przeciez ten facet w 20.05.06, 11:06 sutannie jest duzo bardziej polityczny niz RM. Kiedy wreszcie zostanie przeprowadzona lustracja w kosciele? Jest absolutnie falszywe, ze wyniki lustracji maja byc tajne. Ksieza, ktorzy grzeszyli, spolkowali z komuchami na szkoda spowiadajacych sie katolikow powinni ze wstydu ... powiesic sie. Szybkie podanie ich nazwisk znakomicie ulatwi im podjecie decyzji, zatajenie tych nazwisk jest wysmiewaniem sie kosciola z Polakow. RM jest jedyna stacja tworzaca w Polsce pluralizm polityczny. Pan Edelmann nie potepil zydowskich wystapien w USA oskarzajacych Polakow o wspoludzial w holocauscie. Wrecz przeciwnie, pan Edelmann radzil zachowac sie pojednawczo i ... zapomniec o calej sprawie. Taka postawa dyskredytuje pana Edelmann calkowicie jako autorytetu moralnego majacego prawo potepiac za wystapienia antysemityczne w oczach ... pana Edelmanna i lewicy polskiej. Konkretnym powodem oskarzenie o antysemityzm bylo uzycie okreslanie "judajczyk". Jezyk polski zostal wzbobacony o to okreslenia przez J.Tuwima, polskiego wspanialego Zyda. Niestety, nigdy sie nie dowiemy, jakby Tuwim okresil pana Edelmanna i niedostrzegania przez niego i ignorowania oczywistego rasizmu i ksenofobi antypolskiej uprawianej przez amerykanskie kola zydowskie (na szczescie nie wszystkie). Ale jestem gotow sie zalozyc, ze wielu krzyczacych o antysemityzmie w Polsce szlak by trafil. Odpowiedz Link Zgłoś
simplex Re: Fałszywa troska o Radio Maryja 19.05.06, 09:34 > kolejny dyspozycyjny bełkot > Kolejny merytoryczy argument Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Choroba morska 19.05.06, 10:08 Domaga się więc, by polski rząd - w domyśle: przeznaczone do tego instytucje - powziął kroki w celu eliminacji "ideologii szerzonej przez Radio Maryja w jej audycjach politycznych". **************************************** Sęk w tym, że RM i TV Trwam to jedyna rozgłośnia, gdzie polityk rządowy może pieprzyc dowolne farmazony przez godzinę i jedynym komentarzem będzie "Bóg zapłacac" o. Króla. Jeżeli ktos nie cierpi na morską chorobę, to niech sam sprawdzi. Pozostałym odradzam - gwarantowane duszności, senność, nudności i wymioty. Nie ma więc obawy, ze Wassermann, Jurgiel czy Kurski nadwyręża sobie móżdżki zmagając się z pytaniami Żakowskiego czy Olejnik, złośliwe próbujacych obnazyc bezmiar głupoty polityków. Odpowiedz Link Zgłoś
poet Re: Choroba morska 19.05.06, 10:32 Podejrzewam, że i RM i sam Rydzyk jest krytykowany przez "swoich" jedynie dla zmydlenia oczu innym. Żeby tak zaraz omawiać niebezpieczeństwo tegoż radia na forum koscielnym? Pokazówka i tyle. Wszak, gdyby było zagrożeniem dla samego Kościoła, byłby w stanie je zamknąć. Widocznie, jak w wielu scenariuszach: chcą udobruchać wszystkich; i tych, komu nie w smak i siebie samych, przyzwalając na ataki. Nikt im niczego nie zarzuca, a wszyscy myślą, że to tylko Rydzyk. Czy to moje widzenie istoty rzeczy jest jakieś nowatorskie? I czy to nie działanie z "drugiego szeregu"? Rydzyk wie, na ile mu pozwalają. Nie bronię go, nie bronię nikogo. Tam, gdzie nic nie wiadomo, jest jakiś ukryty sens. Ot, co. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Choroba morska 19.05.06, 12:29 poet napisała: Widocznie, jak w wielu scenariuszach: chcą > > udobruchać wszystkich; i tych, komu nie w smak i siebie samych, przyzwalając na > > ataki. *********************************** Skoro KK nie zajął dość wyraźnego stanowiska w sprawie RM, to i społeczeństwo zajmie nie dość wyraźne stanowisko w sprawie KK w niedalekiej przyszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
barkis Owszem, niektorymn z nas chodzi o zamkniecie RM. 19.05.06, 10:19 Nie jest scisle to co pisze autor mowiac, ze nikomu nie chodzi o calkowite zamkniecie Radia Maryja. Mnie a takze wielu moim przyjaciolom chodzi precisely o zamkniecie tej nienawistnej szczekaczki. Skoro nie respektuje ona prawa obowiazujacego (acz pozostajacego martwa litera) w Polsce, skoro nie da sie wyperswadowac mu pewnego tonu i pewnych tresci (niebezpiecznych spolecznie) nalezy te instytucje zaknnac. Mnie (i wielu moich przyjaciol) guzik obchodzi, ze "w innych chwilach" Radio Maryja prowadzi ewangelizacje. Niech sbie prowadzi. To w zadnym wypadku nie rozgrzesza rozglosci z oszczerstw, pomowien, pomyj i nawolywan do nienawisci, plynacych na falach tego eterowego rynsztoku. Niech wiec Radio Maryja zniknie. Niech katolicy, ktorzy chca aby ich "ewangelizowano" zaloza sobie jakas inna rozglosie, ktora nie bedzie zajmowac sie dzieleniem spoleczenstwa wedle kryteriow wyznaniwych, rasowych i swiatopogladowych. Radio Maryja jest rynsztokiem, jest szambem i nie powinno zatruwac swymi cuchnacymi wyziewami przestrzeni publicznej. I jeszcze jedno. Nie przypominam sobie aby naczelny polskiego Newsweeka szczegolnie sie tlumaczyl z chamskiegfo materialu i chamskiej okladki. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze-ciemnogrodu Re: Fałszywa troska o Radio Maryja 19.05.06, 11:11 no i wyszlo szydlo z worka...teraz już wiemy kto atakuje radio Maryja i jakie są intencje atakujacych..chcanarzucić polakom kretyńskie reguly politycznej poprawności która wpowadza selektywną wolność slowa i w miejsce obalanych jednych tabu wznosi nowe tabu.. www.naszdziennik.pl/index.php?typ=dd&dat=20060519&id=dd15.txt Odpowiedz Link Zgłoś
vitkabravo rząd troszczy sie o sekte Rydzyka, o społeczeństw 19.05.06, 11:46 o społeczeństwo jako całośc,..nie!..prezydent wypowiada sie tylko w imieniu PISokomuny, braciszek jarosław jest lektorem sekty RM!.. to PISokomuna właśnie! Odpowiedz Link Zgłoś
ekumeniczny Radio Judasz vs. Radio Maryja ;-)))))))))))))))))) 20.05.06, 05:27 Slyszalem pogloski ze pan Michnik ktory zywi specjalny szacunek do nowego "ewangelisty" Judasza, planuje zalozyc Radio Judasz i wyeliminowac Rydzyka z gry. Przed budynkiem planowanego Radia Judasz ma podobno byc zainstalowany duzy pomnik nowego "ewangelisty". Sw. Piotr zawsze jest przedstawiany z kluczami na pomnikach. Judasz, ktory ma byc podobno ogloszony patronem Agory i Radia Judasz, bedzie przedstawiony ze srebrnikami. Srebrniki maja symbolizowac sukces zyciowy Judasza "ewangelisty" i przyciagnac sluchaczy z nieKATOLICKICH kregow dla ktorych srebrniki maja wielkie znaczenie. Obok pomnika zostanie posadzone duze dzrzewo z sucha galezia dla uzupelnienia architektury ogrodowej ;-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ekumeniczny Telewizja "Faryzeusz" vs. telewizja "Trwam" ;-)))) 20.05.06, 05:39 Podobno w planach pana Michnika jest rowniez telewizja Faryzeusz ktorej zadaniem bedzie eliminacja telewizji Rydzyka poprzez propagowanie poprawnej politycznie prawdy. Podobno jest juz przygotowany pierwszy program ktory przedstawi naukowe dowody na to ze Chrystus zostal zabity przez NIEZNANYCH SPRAWCOW a nie przez pewne ortodoksyjne ugrupowanie religijne ;-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
adrem63 Manipulacja trwa 19.05.06, 12:44 Manipulacja opinii publicznej o rzekomej szkodliwej działalności RM i TV Trwam trwa i jest skuteczna. Stwierdzam to po rozmowach jakie przeprowadziłem ostatnio w kraju. Zwykle rozmowa wyglądała mniej więcej tak: - Co to u was się dzieje z tym RM i TV Trwam ? - Ach straszne rzeczy. Rydzyk chce rządzić, rozpowszechniają treści antysemickie, sieją nienawiść. - A wy słuchacie tych nadawców ? - Ależ skąd, broń Boże. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Manipulacja trwa 19.05.06, 15:10 adrem63 napisał: > Manipulacja opinii publicznej o rzekomej szkodliwej działalności RM i TV Trwam > trwa i jest skuteczna. > Stwierdzam to po rozmowach jakie przeprowadziłem ostatnio w kraju. Zwykle > rozmowa wyglądała mniej więcej tak: > - Co to u was się dzieje z tym RM i TV Trwam ? > - Ach straszne rzeczy. Rydzyk chce rządzić, rozpowszechniają treści > antysemickie, sieją nienawiść. > - A wy słuchacie tych nadawców ? > - Ależ skąd, broń Boże. ********************************************* Manipulacja językiem polskim. W zaprzeczeniu 'nie słuchamy' nie ma wyraźnego stwierdzenia, że nigdy go nie słyszelismy. Jeżeli ktoś mnie zapyta: "Czy słucham RM?", to również odpowiem "Uchowaj Boże". Ale nie uchował i słyszałem wystarczająco wiele audycji, żeby samodzielnie wyrobić pogląd, że jest rozgłosnia antysemicka, ksenofobiczna, a prowadzący programy sa chorzy psychicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
adrem63 Re: Manipulacja trwa 19.05.06, 16:43 Jeśli ktoś jednak słucha to mówi: „słucham rzadko” albo „usłyszałem raz coś takiego co mnie zniechęciło”. Zatem manipulacji z mojej strony nie ma. Zresztą z moich kontaktów wynika, że moi rozmówcy za to nader chętnie słuchają osób opiniotwórczych, tzw. autorytetów moralnych krytykujących RM i TV Trwam takich jak np. ks. Czajkowski, podsuwanych w mediach starających się utrzymać swój monopol propagandowy. Twój pogląd na ten temat zbyt podszyty jest emocjami żeby mógł być wiarygodny. Nienawiść psuje rozum. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Manipulacja trwa 19.05.06, 17:38 adrem63 napisał: > Jeśli ktoś jednak słucha to mówi: „słucham rzadko” albo „usł > yszałem raz coś > takiego co mnie zniechęciło”. Zatem manipulacji z mojej strony nie ma. ********************************* "Słucham rzadko" nie oddaje nastawienia, które sugerujesz. Mogę pic rzadko szampana, co wcale nie oznacza, ze go nie lubię. "Usłyszałem raz, co mnie zniechęciło" mozna łatwo skrytykowac, bo nie oddaje żadnego punktu odniesienia. Ale ja słuchałem RM tyle razy, że żadne emocje nie maja najmniejszego znaczenia. Ile razy mozna słuchać komentarza na dowolny temat polityczny, który zawsze się kończy obsesjami na temat judajczyków, Agory czy odbytnicy? No i kłamstwa. RM zbyt często bazuje na fikcjach, które stara się przedstawić jako fakty, zeby mozna był powaznie je traktować. Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Młody komuszek prawi o RM? Wielki znawca tematu? 19.05.06, 13:31 Imbecyl! Odpowiedz Link Zgłoś
simplex Re: Młody komuszek prawi o RM? Wielki znawca tema 19.05.06, 13:50 tales1 napisał: > Imbecyl! > Za to ty jestes inteligentny i kulturalny - co widać po postach. Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Re: Młody komuszek prawi o RM? Wielki znawca tema 19.05.06, 15:46 Prawdę prawisz, simplex! Jesteś bardzo spostrzegawczy! Dzięki! Daj adres, to ci wyslę w nagrodę...lizaka! Odpowiedz Link Zgłoś
zbud-2 Re: Fałszywa troska o Radio Maryja 19.05.06, 14:38 A kto to jest ten ciosielkiewicz,że z jego zdaniem ,ktoś inny,miałby sie liczyć ??? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Fałszywa troska o Radio Maryja 19.05.06, 17:56 zbud-2 napisał: > A kto to jest ten ciosielkiewicz,że z jego zdaniem ,ktoś > inny,miałby sie liczyć ??? Rzecznik rządu. Odpowiedz Link Zgłoś
indris "Lewicowy" zamordyzm 19.05.06, 17:58 "Bo ja chcę żyć w kraju, gdzie - w imię tak znienawidzonej przez prawicowych polityków poprawności politycznej - będzie się odmawiać w przestrzeni publicznej prawa obywatelstwa poglądom skrajnym i nieodpowiedzialnym" - pisze Makowski. A ja w takim kraju żyć bym nie chciał. I poprawności politycznej nienawidzę nie mniej niż "niektórzy prawicowi politycy", chociaż jestem tu uważany za "lewaka" i rzeczywiście wiele poglądów mam lewicowych. Jeżeli chciałoby sie eliminowac "poglądy skrajne i nieodpowiedzialne", to KTOŚ musiałby je wiążąco odgraniczać od "nieskrajnych" i "odpowiedzialnych". "Zespół takich stróżów a uprzywilejowana kasta to jedno" - pisał już w latach 60 XX wieku Paweł Jasienica. "Krytyka Polityczna" ma reputację pisma lewicowego. Tym bardziej - po pewnych doświadczeniach PRL - jej publicyści powinni się wystrzegać nawet pozorów aprobaty dla zamordyzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Fałszywa troska o Radio Maryja 19.05.06, 18:02 Problem jest jeden: episkopat polski w swej większości sympatyzuje z Radiem Maryja, choć biskupom nie wypada się do tego przyznać. Gdyby było inaczej, problem już dawno byłby rozwiązany. Nie wiem, co będzie dalej i czym się to wszystko skończy oraz jak - ostatecznie - zachowa się Watykan. Sama jestem bardzo ciekawa... Odpowiedz Link Zgłoś
timoszyk Re: Fałszywa troska o Radio Maryja 19.05.06, 18:30 Gdyby autor byl biskupem, albo przynajmniej teologiem, to bym sie nie dziwil, ze mu tak bardzo lezy na sercu zgodnosc dzialan RM z naukami Kosciola. Jako obywatel jednak powinien bardziej martiwc sie o wolnosc slowa wlasnie, bo dzisiaj on chce zamknac usta, a jutro moga chciec jemu pod pozorem walki z nienawiscia, propaganda, itd. Chcoiaz sa takze i dziennikarze na tyle dyspozycyjni, ze zawsze pisza tak, by im ust nie zamykano. Wac Odpowiedz Link Zgłoś
indris Zamordyzm "lewicowy"... 19.05.06, 20:03 ...jest tak samo do odrzucenia jak prawicowy. Wolność słowa jest niepodzielna ! Odpowiedz Link Zgłoś
patriotajaipoeta Re: Fałszywy bełkot UBecki 19.05.06, 21:06 UBecja bełkocze i łże szuja bo to jego prawsziwa natura Odpowiedz Link Zgłoś
hatteras Fa?szywe Radio Maryja i nasza troska o dobre imie 20.05.06, 06:24 RM reprezentuje najwiekszy prymityw i prostactwo jakie kiedykolwiek zrodzi?o sie w naszym kraju.Niestety prymityw jest na tyle g?osny ,ze s?ychac go poza granicami kraju.Moherowi bandyci potrafia pluc na uczciwych i powszechnie szanowanych ludzi wznoszac przy tym antysemickie okrzyki,zupe?nie tak jak czynili to hitlerowcy podczas wojny.Radio Maryja tworzy falszywy obraz Polski i Polakow , czyniac nas wszystkich prostakami i prymitywami w oczach innych nacji. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 "Poglądy skrajne i nieodpowiedzialne"... 20.05.06, 13:08 - chodzi o propagandę wojujących pederastów (propagowaną w polit-poprawnych mediach)?... Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Prawdziwy pluralizm jest wtedy... 20.05.06, 13:15 ...gdy wszyscy tańczą jak im GWno zagra... Odpowiedz Link Zgłoś
patriotajaipoeta Re: Fa?szywe Radio Maryja i nasza troska o dobre 20.05.06, 21:46 hatteras napisała: Moherowi bandyci potrafia pluc na uczciwych i powszechnie > szanowanych ludzi wznoszac przy tym antysemickie okrzyki,zupe?nie tak jak > czynili to hitlerowcy podczas wojny. posłuchaj no ty ścierwo zydoubeckie co jest wredne podłe i zdradzieckie chodzi ci o obraz Polski na świecie Hitler był żydem ty jesteś śmieciem Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Fałszywa troska o Kościół i Radio Maryja 20.05.06, 13:17 - ze strony lewackiego pismaka. Odpowiedz Link Zgłoś
patriotajaipoeta Re: Fałszywa troska o Kościół i Radio Maryja 21.05.06, 09:14 mg2005 napisał: > - ze strony lewackiego pismaka. Konkluzja: michnikolizom patologicznym weszło w krew małpowanie swego idola, którego polemiczny zasób leksykalny jest imponujący („świnie!”, „faszyści!”, „neofaszyści!”, „tępy, zoologiczny antykomunizm!”, „ku..osum!”, „bestiarium!”, „młodociani, głupawi olszewicy!”, „od.......cie się od generała!” etc.). „Myśleniu Michnikiem” (chroniczna przypadłość rodzimej inteligencji salonowej wytresowanej przez „GW”) towarzyszy tu „mówienie Michnikiem”, wedle starej gramofonowej reguły „His Master’s Voice”. Tym ludziom trzeba współczuć, to pęknięte płyty. Odpowiedz Link Zgłoś