elfhelm 30.05.06, 19:42 chyba Kazimierz M. Ujazdowski - lider w zmienianiu partii - nie do końca zrozumiał teksty Halla :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maruda.r Makiawelizm 01.06.06, 06:52 Jest ona bowiem rezultatem negatywnego kompromisu, nie zaś pozytywnej myśli ustrojowej. (...) Ważniejsze jest pytanie: czy zwycięstwo wyborcze otwiera drogę do twórczej polityki państwowej? Hall nie przedstawia żadnych opinii w tej sprawie. *********************************** A po co Hall ma przedstawiać opinie w sprawi wrzasku i machania łapami 20% elektoratu? Biednemu Ujazdowskiemu pierdzieli sie juz wszystko. Konstytucja jest siłą rzeczy skutkiem kompromisu, a nie olśnienia grupki frustratów z ideą państwa totalitarnego, w którym zagwarantowaną słuszność ma kilka osób, nawet jak tej słuszności nie ma. Czysty makiawelizm. Jeżeli dotychczas uważałem Ujazdowskiego za średniointeligentną miernotę, to teraz... szkoda gadać. Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford To jakas wyjatkowo oslizgla postac wziawszy pod 01.06.06, 07:05 uwage caloksztalt kariery tego zera - poczawszy od nieslawnej pamieci sluzby wojskowej:))) Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Zmarszczona brew Jarosława? 01.06.06, 07:12 kropek_oxford napisał: > uwage caloksztalt kariery tego zera - poczawszy od nieslawnej pamieci sluzby > wojskowej:))) ************************************ Być może przeoczyłeś, ale kilka dni temu w artykule o zjeździe PiS spekulowano na temat wewnętrznej opozycji w PiS-ie z udziałem Ujazdowskiego własnie. Musimy zatem przyjąć wersje, ze ten stek bzdur nie jest polemiką z Hallem, ale zwykłą nędzną lojalką adresowaną do jasnie oswieconego prezesa Jarosłowa: towarzysze nie strzelajcie, będę szczekał i dawał łapę, jak mi każecie. Odpowiedz Link Zgłoś
eboshi Otóż to :) 01.06.06, 07:12 maruda.r napisał: > Jest ona bowiem rezultatem negatywnego kompromisu, nie zaś pozytywnej myśli > ustrojowej. To zdanie też rzuciło mnie na kolana. Problem z oszołomstwem polega na tym, że dla nich każdy kompromis, który nie zawiera 100% ich racji jest "negatywny". Nie dociera do nich, że w najlepszym razie stanowią jakieś 30% społeczeństwa. Żyją jakąś naiwną wiarą, że reszta magicznie "nawróci" się na kaczyzm, albo wyemigruje, albo potulnie zgodzi sie na wszystkie ich fanaberie. A co bardziej zapalczywi wręcz nawołują do "ostatecznego rozwiązania" kwestii komuchów, judajczyków czy pedałów. Ja wiem, że to tylko głupie słowa głupich ludzi, którzy jakoś muszą rozładować swoje frustracje. Ale to i tak przeraża :( Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Otóż to :) 01.06.06, 09:22 eboshi napisał: > A co bardziej zapalczywi wręcz nawołują do "ostatecznego rozwiązania" kwestii > komuchów, judajczyków czy pedałów. Ja wiem, że to tylko głupie słowa głupich > ludzi, którzy jakoś muszą rozładować swoje frustracje. Ale to i tak przeraża :( *********************************** Wczorajszy wniosek Prokuratury Krajowej o zbadanie powiązań organizacji homoseksualnych ze swiatem porzestępczym nie potwierdza Twojego przekonania, że to tylko słowa. Coraz więcej wskazuje na to, że liderzy PiS to psychopaci, z którymi jakakolwiek dyskusja o kwestiach konstytucyjnych nie ma sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
kosa811 wolę idealizację grubej kreski od filozofii burej 01.06.06, 10:18 suki. sam tekst Ujazdowskiego 'na przyzwoitym poziomie intelektualnym' - przynajmniej człek nie dostaje torsji, jak w czasie przemówień któregokolwiek z bliźniąt jednojajowych czy nieświadomego wnuka przymusowego i chwilowego sołdata obcego mocarstwa Odpowiedz Link Zgłoś
equipage Re: Konserwatyzm to nie bierność 01.06.06, 12:17 Proponuję obu Panom zapoznać się z wypowiedzią prof. Piotra Sztompki "O potrzebie wspólnoty obywatelskiej", na Pomorskim Kongresie Obywatelskim (13 maja b.r.). Może zrozumieją, co w perspektywie odnowy Rzeczypospolitej należy dokonać. Odpowiedz Link Zgłoś
cics IV RP przywraca ciągłość z polską tradycją ...... 01.06.06, 12:44 Idea IV RP nie miała i nie ma charakteru rewolucyjnego, przywraca ciągłość z polską tradycją ustrojową......... No to już brzmi conajmniej śmiesznie - jaka ciągłość tradycji? Najważniejszą cechą ustroju Rzeczypospolitej jest właśnie nieciągłość tradycji. W tym sensie to jeszcze daje się zrozumieć. Zrywają z tradycją III RP , bo w Polsce jest tradycją,że żadna "tradycja" nie trwa zbyt długo. Odpowiedz Link Zgłoś
katrina_bush Kazda konserwa sie psuje. 01.06.06, 15:09 Kazda konserwa sie psuje. brr... Konserwatyzm to falszywa swiadomosc w czystej postaci. Odpowiedz Link Zgłoś