maruda.r 06.06.06, 13:30 Z głośniejszych spraw została się więc tylko lojalka prezesa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ezpa7z9 ,,Śmierć cywilna;;nastapiła przed wyrokiem ... 06.06.06, 13:32 Państwo prawa ?Buhahahahahahhahaha Odpowiedz Link Zgłoś
apropag Re: ,,Śmierć cywilna;;nastapiła przed wyrokiem .. 06.06.06, 13:36 Panstwo Prawa takich jak Pan Jaskiernia. Kaczynski.... i jeszcze kogo. Czy to ludzie czy Holota? Odpowiedz Link Zgłoś
moroux Re: ,,Śmierć cywilna;;nastapiła przed wyrokiem .. 06.06.06, 13:36 A ty - człowiek, czy hołota? Odpowiedz Link Zgłoś
szymek.jajcarz.z-tvn Agent i Nie Jest Kłamcą ???!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.06.06, 14:37 Cuś mi ten tytuł wydaje sie być zmichniczony :) ps .........w latach 1975-1980 Jaskiernia był zarejestrowany jako współpracownik wywiadu, którego akta stwierdzają, że w 1973 r. zgodził się on na pomoc "w rozpoznaniu instytutów politologicznych w USA".... Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: Agent i Nie Jest Kłamcą ???!!!!!!!!!!!! 06.06.06, 14:51 Szymek czy to ze ktos wpisze cie do systemu identyfikacji i rejestracji bydła oznacza ze jestes krową ? :) Sad lustracyjny nie bada czy ktos jest zarejestrowany tylko czy współpracował. Odpowiedz Link Zgłoś
gazetajudasza Re: Agent i Nie Jest Kłamcą ???!!!!!!!!!!!! 06.06.06, 15:36 Komunisci i prawda? Tak oczywiscie, Komunisci i moskiewska "Prawda"!!!!!!!!!!!!!! Lenin wiecznie zywy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
m_16 Re: Agent i Nie Jest Kłamcą ???!!!!!!!!!!!! 06.06.06, 16:00 gazetajudasza napisał: > Komunisci i prawda? > Tak oczywiscie, Komunisci i moskiewska "Prawda"!!!!!!!!!!!!!! > Lenin wiecznie zywy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Znaczy komuniści zawsze kłamią tak? A jak mówią, że Słońce świeci, lub że hitler był zły, to też? Odpowiedz Link Zgłoś
tigerizi ...Słońce przestało świecić 9.03.1953 r. 06.06.06, 16:15 tego dnia zaległo poniżej linii horyzontu Odpowiedz Link Zgłoś
m_16 Re: Agent i Nie Jest Kłamcą ???!!!!!!!!!!!! 06.06.06, 15:04 szymek.jajcarz.z-tvn napisał: > Cuś mi ten tytuł > wydaje sie być zmichniczony :) > > ps > .........w latach 1975-1980 Jaskiernia był > zarejestrowany jako współpracownik wywiadu, > którego akta stwierdzają, że w 1973 r. > zgodził się on na pomoc "w rozpoznaniu > instytutów politologicznych w USA".... Ta może to Michnik, przy pomocy satanistów zahipnotyzował sedziów, ze taki wyrok wydali. Doszli do wniosku, że to co robił nie wykracza poza to, do czego sie przyznał. Wychodzi na to, że nie był agentem, w każdym razie nie bardziej niż inny stypendysta. Dlaczego miałby koniecznie być? Bo Pan Bóg Macierewicz tak napisał?? co nie zmienia faktu, że nie znoszę człowieka za jego arogancję i charakter. Odpowiedz Link Zgłoś
meylec Ci to sobie żyli za komuny. USA - 1973 rok!!! 06.06.06, 20:21 Gdy przeciętny Polak oglądał Pewex przez szybę. Ale tak naprawdę co to znaczy "pełnia życia" poznali dopiero w III-ciej RP. Dzięki "łże elitom" i "pożytecznym idiotom". Tak jak przeciętni Polacy poznali co to bieda i bezrobocie.... Odpowiedz Link Zgłoś
6_wilku kolejny argument za likwidacją sądu lustracyjnego 06.06.06, 13:34 Przypadek Jaskierni to kolejny argument za likwidacją sądu lustracyjnego. Odpowiedz Link Zgłoś
apropag Re: kolejny argument za likwidacją sądu lustracyj 06.06.06, 13:37 6_wilku napisał: > Przypadek Jaskierni to kolejny argument za likwidacją sądu lustracyjnego. Nie tylko zlikwidowac. Rozpedzic na 4 wiatry Uczestnikow tego cyrku. Odpowiedz Link Zgłoś
gcz5 Re: kolejny argument za likwidacją sądu lustracyj 06.06.06, 19:12 > 6_wilku napisał: > Przypadek Jaskierni to kolejny argument za likwidacją sądu lustracyjnego. > Nie tylko zlikwidowac. Rozpedzic na 4 wiatry Uczestnikow tego cyrku. --------------------------------------------------------------------------- Pewnie. Wystarczy, że kaczor sam się zlustruje a potem innych. Ile na tym zaoszczędzimy ? Odpowiedz Link Zgłoś
moroux Re: kolejny argument za likwidacją sądu lustracyj 06.06.06, 13:37 A to niby czemu? Że oczyścił z zarzutów pomówionego człowieka? Pewnie, w IV RP będzie można bezkarnie oczerniać. Pod warunkiem, że się jest "swoim". Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Sąd sądem, a sprawiedliwość... 06.06.06, 13:44 musi być po naszej stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
wj_2000 Re: kolejny argument za likwidacją sądu lustracyj 06.06.06, 13:47 moroux napisał: > A to niby czemu? Że oczyścił z zarzutów pomówionego człowieka? Twoja logika (broniąca lustracji) zupełnie mnie nie przekonywuje. Tyle pieniędzy, tyle nerwów, tyle chaosu, żeby ustalić CO? No co? Zarzucano mu, że po powrocie z zagranicy złożył sprawozdanie. Przecież on temu nie przeczył! Spór - zupełnie jak średniowieczne spory o liczbę diabłów na końcu szpilki - to była czysta kazuistyka. Czy TO znane sprawozdanie, to - należy interpretować jako współpracę czy nie? Kto uważa, że tego rodzaju zachowanie to była zdrada na rzecz "sowietów" nadal uważa Jaskiernię za podleca, za komucha, za esbeka. Kto WIE że to była rzecz w PRL, przy wyjazdach zagranicznych powszechna i bez znaczenia, nie odczuwa nic, dosłownie NIC słysząc taki wyrok. A właściwie odczuwa złość, że jego pieniądze marnują sie na GŁUPOTY. Odpowiedz Link Zgłoś
moroux Re: kolejny argument za likwidacją sądu lustracyj 06.06.06, 13:55 Oczywiście - ci, którzy uważali go za zdrajcę, nadal będą tak uważać. Ale - nie będą mogli nazywać go kłamcą lustracyjnym. Co więcej - w myśl ustawy lustracyjnej kłamca lustracyjny nie może pełnić stanowisk publicznych. A więc - z punktu widzenia pomówionego - sprawa jest niezwykle istotna. Odpowiedz Link Zgłoś
wj_2000 Re: kolejny argument za likwidacją sądu lustracyj 06.06.06, 14:11 moroux napisał: > sprawa jest niezwykle istotna. Jest istotna, bo twórcy (niepotrzebnej, absurdalnej) ustawy lustracyjnej, w sobie tylko znanych celach, szermując pierdołami o jakichś potencjalnych szantażach, stworzyli pułapki, groźne pułapki. No i Jaskiernia, cudem się z tej pułapki wyrwał. Oleksy wpadł. Belkę kąsali, ale machnął ręką na politykę. Dziedzina niegodna dla człowieka inteligentnego i coś potrafiącego. Ale gdyby nie było pułapek, to nie byłoby potrzeby obrony przed wpadaniem w nie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Rozwiązać IPN! Rozwiązać Sąd Lustracyjny! Prawników tam tracących czas przesunąć do normalnego ścigania kryminalistów. Spalić teczki! Odpowiedz Link Zgłoś
moroux Re: kolejny argument za likwidacją sądu lustracyj 06.06.06, 14:12 > Rozwiązać IPN! Rozwiązać Sąd Lustracyjny! Prawników tam tracących czas > przesunąć do normalnego ścigania kryminalistów. Spalić teczki! Jestem za!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ginusia Re: kolejny argument za likwidacją sądu lustracyj 06.06.06, 14:31 moroux napisał: > > Rozwiązać IPN! Rozwiązać Sąd Lustracyjny! Prawników tam tracących czas > > przesunąć do normalnego ścigania kryminalistów. Spalić teczki! > > Jestem za!!! to znaczy mamy zapomniec i dac zyc normalnie tym, ktorzy robili zlo przez wiele lat??? Odpowiedz Link Zgłoś
moroux Re: kolejny argument za likwidacją sądu lustracyj 06.06.06, 14:39 A kto robił zło? Możesz ich pokazać, udowodnić, że to oni? Jeśli możesz to zrobić - bez żadnych wątpliwości - to proszę bardzo. Ale w przeciwnym razie - lepiej wszystko spalić. Odpowiedz Link Zgłoś
ginusia Re: kolejny argument za likwidacją sądu lustracyj 06.06.06, 14:44 moroux napisał: > A kto robił zło? Możesz ich pokazać, udowodnić, że to oni? Jeśli możesz to > zrobić - bez żadnych wątpliwości - to proszę bardzo. Ale w przeciwnym razie - > lepiej wszystko spalić. Wlasnie na tym powinna polegac przemyslana lustracja, zeby pokazac tych co to robili. Wszystko spalic, jest latwo, tylko trudniej jest zostawic poszkodowanych ludzi w samotnosci i rozterce. Myslisz troche jednostronnie. Odpowiedz Link Zgłoś
moroux Re: kolejny argument za likwidacją sądu lustracyj 06.06.06, 14:49 Myślę jednostronnie bo mnie to nie dotyczy. Zamiast dyskusji o tym, co było trzydzieści lat temu, chciałbym dyskusji o tym, co będzie za lat trzydzieści. Odpowiedz Link Zgłoś
ginusia Re: kolejny argument za likwidacją sądu lustracyj 06.06.06, 14:51 moroux napisał: > Myślę jednostronnie bo mnie to nie dotyczy. Zamiast dyskusji o tym, co było > trzydzieści lat temu, chciałbym dyskusji o tym, co będzie za lat trzydzieści. to nie chodzi, mlodziencze, o dyskusje co bylo 30 lat temu. To chodzi o ludzi, ktorzy nie byli komunistami, nie placili skladek, nie wierzyli, chcieli zyc normalnie i nie pozwolono im!!! Odpowiedz Link Zgłoś
moroux Re: kolejny argument za likwidacją sądu lustracyj 06.06.06, 14:59 I wszystko ok. Dyskutujcie, ale nie w taki sposób. Niech to, co było dawno, nie wpływa na to, co dzieje się teraz. Tymczasem co się dzieje? W ostatnich tygodniach wszystkie najważniejsze informacje dotyczą teczek, agentów i przeszłości. Ministerstwo Finansów przygotowało propozycje zmian w podatkach, ale to nie jest ważne. Ważne jest to, co esbecy napisali w teczkach. Odpowiedz Link Zgłoś
ginusia Re: kolejny argument za likwidacją sądu lustracyj 06.06.06, 15:05 wiadomo, ze to co sie teraz dzieje nie jest normalne, wiec dlatego pisalam o mniej wiecej pozbieranej lustracji. W tej chwili widac, ze nie jest to mozliwe, przy obecnym kierownictwie. Jednak nadal trzymam sie tej pozycji, ze osoby odpowiedzialne za krzywdy zwyklych ludzi, nie zwiazanych z rezimem komunistycznym powinni odpowiedziec karnie!!! Jestes moze zbyt mlody zeby zdac sobie sprawe z tego co wycierpieli ludzie i nie widze powodu dla ktorego mieliby o tym zapomniec. Odpowiedz Link Zgłoś
trasat Re: kolejny argument za likwidacją sądu lustracyj 06.06.06, 17:35 Tzw. zwykli ludzie zawsze są w gorszej sytuacji. A teraz też w bardzo złej, bo kapitalizm dzieli ludzi brutalnie i przegranych ustawia w pozycji gorszej, niż w PRL. Teraz tez będziemy sądzili tych którzy za to odpowiedają. Ktoś przecież w tym okresie rządził. Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: kolejny argument za likwidacją sądu lustracyj 06.06.06, 15:03 Zauwaz ze wiekszosc głosnych spraw lustracyjntch nie tyczy sie osób które współpracowały z słuzbami w Polsce tylko współpracowały (lub nie) przebywajac za granica. Ludzie którzy donosili w kraju najczesciej nie pchaja sie teraz "na swiecznik". Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z.krakowa A z jakiej racji palić archiwa 06.06.06, 14:48 Zapewne jesteś historykiem. Palić archiwa bo pakuzują przestępczą i strszną działalność lewicy w Polsce. Dlaczego niszczyć archiwa które przedstawiają historię PRL. Odpowiedz Link Zgłoś
moroux Re: A z jakiej racji palić archiwa 06.06.06, 14:49 teczka jarosława przedstawia historię PRL? Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: A z jakiej racji palić archiwa 06.06.06, 14:51 No a jak. A jak kiedyś będą tablicę pamiątkowe ku czci Jaroslava stawiać, to skąd wezmą informacje? Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z.krakowa A jak, to że płk. UOP w latach 92-93 06.06.06, 14:59 podrzucił coś do niej i Sąd to fałszerstwo potwierdził nie zmienia wartości historycznej akt zgromadzonych w IPN. Czego uczylibyśmy się na Historii gdyby palono wszystkie archiwa bo są tam niewygodne rzeczy. Niestety lewica musi się pogodzić z tym że istnieją archiwa przedstawiające zbrodniczą działalność partii przez 50 lat PRL. moroux napisał: > teczka jarosława przedstawia historię PRL? Odpowiedz Link Zgłoś
moroux A czemu nie w latach 80? 06.06.06, 15:00 Czyli jednak? Jedna jedyna teczka jest sfałszowana, reszta - najprawdziwsza prawda! Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z.krakowa nie manipuluj 06.06.06, 15:13 Nie teczka tylko są tam dwie kartki wyprodukowane i podrzucone przez Lesiaka w latach 92-93. moroux napisał: > Czyli jednak? Jedna jedyna teczka jest sfałszowana, reszta - najprawdziwsza pra > wda! Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: nie manipuluj 06.06.06, 15:39 I sugerujesz ze to było jedyne fałszerstwo popełnione przez cały aparat bezpieczenstwa po 1945 roku? Zdaje mi sie ze mysiało byc fałszywek troche wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z.krakowa tylko że to zrobił płk. Lesiak w 92-93r. 06.06.06, 16:31 Czyli UOP w "wolnej" Polsce. Dotarło? michalng napisał: > I sugerujesz ze to było jedyne fałszerstwo popełnione przez cały aparat bezpiec > zenstwa po 1945 roku? Zdaje mi sie ze mysiało byc fałszywek troche wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: tylko że to zrobił płk. Lesiak w 92-93r. 06.06.06, 17:18 Wiem ze to był Lesiak z UOP. UOP przedtem nazywało sie UB a jeszcze wczesniej SB. Czy uwazasz ze zarówno UB jak i SB jak puźniej UOP dokonały tylko tego jednego jedynego fałszerstwa ? (czyli w zasadzie czy SB i UB nie dokonały zadnego) Odpowiedz Link Zgłoś
mosessex jak towarzysz jaskiernia w sb-cji pracował!!!! 06.06.06, 15:17 a kto i za czyim poleceniem wywindował jaskiernie na przewodniczącego ZSMP.a mieszkanie z puli SB , samochód z puli SB , wczasy i wyjazdy z puli sb! a wcześniej to nie kto jakskiernia działał w środopwisku akademicki i młodziezowym jako bezpośredni realizato założeń SB . po tym jak jaksiernia nie obronil habilitacji na uj nagle obronil ja w Wyższej Szkole Marksizmu Leninizmu. przeszedł specjalistyczne szkolenie wywiadowcze i był agentem słuzb specjalnych podaczas swoich pobytów w usa. jako były SB zawiązał kontakty z byłymi sb-kami w celu robienia kasy i stąd przeket z automatami do gier. cieklawe dlaczego jeszcze za to nie siedzi! czas żeby władza IV RP ocknęła się. Odpowiedz Link Zgłoś
piss_on_pis jak towarzysz jaskiernia w sb-cji pracował!!! skąd 07.06.06, 00:17 ty to wszystko wiesz? ZeRO ci powiedział czy głosy słyszysz? A może sam przydzielałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
6_wilku Re: kolejny argument 06.06.06, 14:37 I po co się tak plujecie? - czy ja coś pisałem o IPN? Po co ma istnieć sąd dla którego prawda to pojęcie względne, a za biegłych i świadków robią eSBecy broniący swoich TW. Odpowiedz Link Zgłoś
lesew Re: kolejny argument za likwidacją sądu lustracyj 06.06.06, 17:53 moroux, czytaj ze zrozumieniem! To nie Sąd Lustracyjny "oczyścił człowieka", ale Sąd Najwyższy! Odpowiedz Link Zgłoś
m_16 Re: kolejny argument za likwidacją sądu lustracyj 06.06.06, 15:06 6_wilku napisał: > Przypadek Jaskierni to kolejny argument za likwidacją sądu lustracyjnego. Jasne zamiast, tego tych, co nazwiska swe będą mieć w teczkach, należy od razu rozstrzeliwać, albo przynajmniej pędzić nago przez miasto. zemu jak sąd nie wyda wyroku jaki by ci sie podobał, to już jest do niczego? Odpowiedz Link Zgłoś
piss_on_pis Bo wyrok nie po twojej myśli?Ty już osądziłeś 07.06.06, 00:15 i skazałeś? Jarka też? Czy tylko Jaskiernię? Odpowiedz Link Zgłoś
andrexp Jaskiernia nie był kłamcą lustracyjnym 06.06.06, 13:37 ach te sądy!!! działają zupełnie niezgodnie z obwiązującą, jedynie słuszną linią partii... niedługo się okaże, że akcja z Bolkiem, była grubymi nićmi szytą prowokacją. Dlatego właśnie nowy projekt lustracji zakłada, że o tym czy ktos był, czy nie był agentem będzie decydowal urzędnik IPN, a nie jakiś niezawisły (czytaj: nieposłuszny) sąd. Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z.krakowa rozwiązać ten Są jak najszybciej 06.06.06, 13:40 Proces trwa ileś lat i na końcu niewiedzieć czemu zmieniają zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: rozwiązać ten Są jak najszybciej 06.06.06, 13:50 A ty, bidoku, tym swoim ptasim mozdzkiem nie jestes w stanie ogarnac idei NIEZAWISLOSCI sądu. Wyrazy wspolczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z.krakowa milcz prowokatorze i oszczerco 06.06.06, 13:39 tylko taki debil jak Ty może twierdzić że jednocześnie śą prawdziwe dwa dokumenty które się na wzajem wykluczają. No ale czeo oczeliwać od czerwono rózowego propagandysty. maruda.r napisał: > > > Z głośniejszych spraw została się więc tylko lojalka prezesa. > Odpowiedz Link Zgłoś
moroux Re: milcz prowokatorze i oszczerco 06.06.06, 13:41 Pewnie, bo w IV RP oczerniać mogą jedynie członkowie pis. Zresztą, skąd pewność, że tylko jeden z dokumentów nie jest sfałszowany? Odpowiedz Link Zgłoś
andrexp Re: milcz prowokatorze i oszczerco 06.06.06, 13:43 jak wykluczają? jeden mowi, że nie podpisał, a drugi, że się ustnie zobowiązał: jeden drugiego nie wyklucza. Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z.krakowa a Ty głupi czy o drogę pytasz? 06.06.06, 13:49 Jeden mówi że podpisał, drugi że nie podpisał oba mają tą samą datę. Trzeci mówi że nie podpisał ale ustnie wyraził zgodę. Teraz geniuszu powiedz który dokument mówi prawdę. A co do ustnie wyraził chęć to wiarygodność takiego czegoś jest rzadna. Nie podpisał ale się zgodził - śmiech. andrexp napisał: > jak wykluczają? jeden mowi, że nie podpisał, a drugi, że się ustnie zobowiązał: > > jeden drugiego nie wyklucza. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: a Ty głupi czy o drogę pytasz? 06.06.06, 13:51 Nie "rzadna", tylko "żadna". Poza tym prawdziwy jest ten, ktory mowi, ze podpisal. To chyba oczywiste. Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z.krakowa za poprawkę dzięki a ty pewnie z PO 06.06.06, 13:52 funia81 napisała: > Nie "rzadna", tylko "żadna". Poza tym prawdziwy jest ten, ktory mowi, ze > podpisal. To chyba oczywiste. Odpowiedz Link Zgłoś
lze_komentator Re: a Ty głupi czy o drogę pytasz? 06.06.06, 14:11 premier.z.krakowa napisała: > Jeden mówi że podpisał, drugi że nie podpisał oba mają tą samą datę. > Trzeci mówi że nie podpisał ale ustnie wyraził zgodę. > Teraz geniuszu powiedz który dokument mówi prawdę. Według Ciebie, który dokument jest prawdziwy? 1. podpisał 2. niepodpisał 3. ustnie się zobowiązał Rozumiem, że słowa łże-Jarka są dla Ciebie niewiarygodne, bowiem ustnie to stwierdził. Cytuję: A co do ustnie wyraził chęć to wiarygodność takiego czegoś jest żadna (pozwoliłem sobie poprawić). Odpowiedz Link Zgłoś
andrexp Re: a Ty głupi czy o drogę pytasz? 06.06.06, 14:26 dokładnie wszyscy, którzy naprawdę działali w opozycji, byli internowani, chyba, że się zobowiązali do lojalności lub się w porę ukryli. Jarek sie nie ukrywał. wnioski wyciągnij sobie sam Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: a Ty głupi czy o drogę pytasz? 06.06.06, 15:14 Proponuje ci sporzadzenie na próbe dwóch dokumentów. Na jednym bedzie tresc "Ja nizej podpisany oswiadczam ze jestem debilem" na drugim " ja nizej podpisany oswiadczam ze nie jestem debilem" umiesc pod tymi oswiadczeniami swoje podpisy.Niniejszym zostałes posiadaczem dwóch dokumentów które oba nie sa sfałszowane a jednoczesnie sa sprzeczne. Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z.krakowa no i czego to twoi zdaniem dowodzi geniuszu 06.06.06, 15:18 michalng napisał: > Proponuje ci sporzadzenie na próbe dwóch dokumentów. Na jednym bedzie tresc "Ja > nizej podpisany oswiadczam ze jestem debilem" na drugim " ja nizej podpisany o > swiadczam ze nie jestem debilem" umiesc pod tymi oswiadczeniami swoje podpisy.N > iniejszym zostałes posiadaczem dwóch dokumentów które oba nie sa sfałszowane a > jednoczesnie sa sprzeczne. Odpowiedz Link Zgłoś
tles01 premier.z.krakowa, prowokatorem i oszczercą, jest 06.06.06, 14:07 JKaczyński!.. obiecał ujawnienie swojej teczki już dawno,miał do niej dostęp od lat...dopiero teraz stwierdził,że została sfałszowana!...nie została... wynika z niej ,że JKaczyński,to mały,nic nie znaczący człowiczek, podwieszający sie pod znanych opozycjonistów!.. SB, nie chciało sie nim zajmować!...był nieszkodliwy dla PRL-u.... ot, cała jego biografia! Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: premier.z.krakowa, prowokatorem i oszczercą, 06.06.06, 14:17 Swiadectwa pracy wskazują,ze nie dzialal,ale pracowal.I to za calkiem spore pieniądze,jak na owczesne czasy. Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z.krakowa najpierw przestań podszywać się pod innych 06.06.06, 14:21 Odrazu widać że niedouczony jesteś SBcki ciołku. Od jakich wielu lat? Powiedz kiedy Kaczyński wystąpił do IPN o akta. Kiedy akta przekazano. W którym roku uzyskał status pokrzywdzonego. Tylko SBcka świnia może zaprzeczać bohaterskiej działalności w opozycji Kaczyńskich. Ty zapewne siedziałeś cicho lub walczyłeś z opozycją albo jeszcze robiłeś w pieluchy. Trzecia teczka nosi datę kopiowania z IPN 25 maja tego roku kłamco. I powiedz mi inteligenicie jak mogą być autentyczne dwa dokumenty z tą samą datą przedstawiające fakty nawzajem wykluczające się. To tak jakbyś miał dwa orzeczenia od lekarza defektologa z tą samą datą, jedno mówiło że jesteś normalny, drugie że jednak posiadasz wady. Jedno z nich musiałoby być nieprawdziwe. Ja nawet podejrzewam które mogłoby być sfałszowane. tles01 napisał: > JKaczyński!.. obiecał ujawnienie swojej teczki już dawno,miał do niej dostęp > od lat...dopiero teraz stwierdził,że została sfałszowana!...nie została... > wynika z niej ,że JKaczyński,to mały,nic nie znaczący człowiczek, podwieszający > > sie pod znanych opozycjonistów!.. SB, nie chciało sie nim zajmować!...był > nieszkodliwy dla PRL-u.... ot, cała jego biografia! Odpowiedz Link Zgłoś
lze_komentator kapuś 06.06.06, 14:25 premier.z.krakowa napisała: > Jedno z nich musiałoby być nieprawdziwe. > Ja nawet podejrzewam które mogłoby być sfałszowane. Ja też. Sfałszowane jest to, że nie podpisał. To oczywiste: skoro nie był internowany, musiał coś chlapnąć... Odpowiedz Link Zgłoś
tles01 premier.z.krakowa..ogłupiała owco..czytaj uważnie! 06.06.06, 14:29 mam56 lat, odsiedziałem za komuny prawie 4-lata, za, jak to ty nazywasz "SBeckA"działalność!.. jesteś prostacką swinią... wykaż, choć jeden bohaterski wyczyn JAROSŁAWA!..i jeszcze jedno, nic nie mówiłem o lojalkach!..mówiłem tylko,że w teczce Jareczka, nie było nic ciekawego!...był nieszlkodliwy...ot cała jego działalnośc.. Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z.krakowa za co siedziałeś nie wiem, ale jezeli 06.06.06, 14:37 za działalność opozycyjną to tym bardziej mi Cię żal że masz takie poglądy i używasz takich metod. A o wspaniałej działalności Kaczyńskiego pisała nawet Wybiórcza która raczej nie jest organem prasowym PISu. Ewa Milewicz: "Rzekoma "lojalka" Jarosława Kaczyńskiego to ręcznie napisane oświadczenie, że będzie "przestrzegał przepisy stanu wojennego" i nie będzie "podejmował działalności przeciw obowiązującemu porządkowi prawnemu w PRL". Dla opozycjonisty w tamtych czasach - przypomnijmy - podpisanie takiej deklaracji było dyskredytujące. Pewne jest, że Kaczyński nie zachował się w sposób opisany w oświadczeniu. W latach 80. współpracował z Komitetem Helsińskim, podziemnym pismem "Głos" oraz z najwyższymi podziemnymi władzami "Solidarności". Wspomagał strajkujących w 1988 r., zbierał informacje i upowszechniał je w niezależnym obiegu. Za to nie dostawało się wtedy medali, lecz wyroki. Kaczyński godził w ówczesny porządek konstytucyjny, przepisy stanu wojennego, porządek prawny PRL. Jeszcze nie pomarli ludzie, którzy tę jego działalność pamiętają, choć są dziś w innym obozie politycznym. Jedyną metodą obrony wydaje się lojalne występowanie wszystkich przeciw tego typu zarzutom kolportowanym na plakatach, w gazetach i podczas partyjnych marszów." tles01 napisał: > mam56 lat, odsiedziałem za komuny prawie 4-lata, za, jak to ty > nazywasz "SBeckA"działalność!.. jesteś prostacką swinią... wykaż, choć jeden > bohaterski wyczyn JAROSŁAWA!..i jeszcze jedno, nic nie mówiłem o > lojalkach!..mówiłem tylko,że w teczce Jareczka, nie było nic ciekawego!...był > nieszlkodliwy...ot cała jego działalnośc.. Odpowiedz Link Zgłoś
tles01 JKaczyński, nigdy nie miał wyroku,za opozycyjność 06.06.06, 14:41 nie zasłużył, był mało szkodliwy, dla ówczesnych władz! Odpowiedz Link Zgłoś
piss_on_pis Jarek? jak to ktoś zauważył-naszczał do mleka 07.06.06, 00:20 dzielnicowemu. I to cała jego martyrologia. Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: najpierw przestań podszywać się pod innych 06.06.06, 14:30 > Tylko SBcka świnia może zaprzeczać bohaterskiej działalności w opozycji Kaczyńs > kich. No właśnie chuda teczka Prezesa jest dowodem na ową bohaterską działalność... Odpowiedz Link Zgłoś
andrexp Re: najpierw przestań podszywać się pod innych 06.06.06, 18:16 > bohaterskiej działalności w opozycji Kaczyńskiego??? Ostatni zapis esbecki dotyczący Kaczyńskiego pochodzi z sierpnia 1982 r. i mówi o tym, że "nie stwierdzono, by wymieniony prowadził wrogą działalność; w związku z tym sprawę zakończono i złożono w archiwum". Odpowiedz Link Zgłoś
piss_on_pis Azaliż pisuarowa szmato poza obelgami 07.06.06, 00:19 masz coś do powiedzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
pszemcio Po TK przyjdzie pora na SN 06.06.06, 13:40 Po "zalatwieniu" TK na jesieni przyjdzie pora na odzyskanie SN... No bo kto w koncu powoluje tam sedziow...? Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Sąd Najwyższy stwierdził, że Juryczyk nie współpra 06.06.06, 14:06 Sąd Najwyższy stwierdził, że Juryczyk nie współpracował z SB na podstawie takiego materiału dowodowego: www.pjkm.pl/pobierz/jurczyk-dokumenty-sb.pdf Sąd Najwyższy - zgodnie z intencjami "GW" i tzw. "demokratów" - nie przyłączył się do dzikiej lustracji. Odpowiedz Link Zgłoś
6_wilku Re: Sąd Najwyższy stwierdził, że Juryczyk.. 06.06.06, 14:39 Ciekawe kiedy Gardocki za to beknie... Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych A ten nie: 06.06.06, 20:23 wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=8339656&rfbawp=1149609512.760&ticaid=11bd4 Sąd pewnie się pomylił jak przy Jurczyku. Odpowiedz Link Zgłoś
woodya I kto go przeprosi???? 06.06.06, 13:48 Gdzie premier z krakowa albo jarek super prezes z przeprosinami? Odpowiedz Link Zgłoś
koprofag4 Re: I kto go przeprosi???? 06.06.06, 14:13 pies z kulawa noga nie przeprosi...wyrok zostal wykonany juz dawno:) ale motloch lubi jak na tych "z gory" rzuca sie bezpodstawne oskarzenia, szkoda tylko ze po wyroku skazujacym (ch... ze I instancji) nie kazano delikwentowi stanac na foliowym worku i nie strzelono w tyl glowy - tak by przynajmnjiej nie bylo sprawy, a teraz smrodek zostal:) chociaz czy ktos sie tym martwi? z wiejskiej codziennie zawiewa gnojem troche dodatkowego syfu wiec chyba nikomu z zasiadajacych tam nie robi roznicy Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Wyrżnąć wszystkich, Bóg rozpozna swoich! 06.06.06, 13:57 Proponuję wszystkich Polaków, urodzonych przed 1975 rokiem, a niebędących etatowymi pracownikami SB, milicji i służb pokrewnych, ustawowo uznać za TW, niezaleznie od tego czy jakaś teczka jest czy jej nie ma oraz - co w tej teczce jest, a czego nie ma. Wtedy na pewno lustracja będzie w stu procentach skuteczna: nawet mysz się nie prześliźnie przez sito lustracyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
irena1949 Re: Wyrżnąć wszystkich, Bóg rozpozna swoich! 06.06.06, 14:13 Jakich swoich? Idioto, jeżeli powołujesz się na Boga ,to chcę Tobie przypomnieć,że dla Boga wszyscy są równi. Odpowiedz Link Zgłoś
koprofag4 Re: Wyrżnąć wszystkich, Bóg rozpozna swoich! 06.06.06, 14:21 dziewczyno wyluzuj to byl chyba zart:) mi sie nawet podobal Odpowiedz Link Zgłoś
troque hehe ... odrobina historii i już w malinach :) 06.06.06, 15:30 Amalric Arnaud (1150-1226) w Béziers 22 lipca 1209 r. rzeź mieszkańców miasta około 20000 z powodu kilkuset mieszkających tam katarów. Moja droga Pani - kompromitacja :) Odpowiedz Link Zgłoś
m_16 Re: Wyrżnąć wszystkich, Bóg rozpozna swoich! 06.06.06, 16:07 irena1949 napisała: > Jakich swoich? Idioto, jeżeli powołujesz się na Boga ,to chcę Tobie > przypomnieć,że dla Boga wszyscy są równi. Spokojnie koloratura chciał przecież właśnie pokazać absurd tej całej "lustracji po polsku". Ale mówiąc, nie bardzo poważnie (ale trochę jednak tak:) to nigdy nie mogłem zajarzyć jak to jest z tą surowością Boga. Koścół nigdy nie chciał tu jednoznacznie rozstrzygać niczego i dlatego w religii mozna bez sprzeczności głosić miłosierdzie i jednocześnie deklarować antypatię wobec przeciwników. Odpowiedz Link Zgłoś
olex5 z tej lustracji to parodia 06.06.06, 14:17 z tej lustracji to parodia.Wiekszosc teczek personalnych zostala w 1989 zniszczona.Zostaly tylko takie gdzie trudno sie domyslec o kogo chodzi bo uzywa sie pseudonimow.Dzis teczki staly sie argumentem do walki politycznej co z obiektywną prawdą nie ma nic wspolnego.To takie typowe polskie bagno. Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh WŁaśnie rzecznik zapowiedział apelacje (TVP) 06.06.06, 14:28 Wiec radość przedwczesna a tyt art nieaktualny !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
galba Sąd hańby 06.06.06, 14:29 To także SN uniewinnił Jurczyka - konfidenta SB o tak mocnej teczce, że sam diabeł by go nie wybronił. Ciekawe skąd taka dziwna postawa sędziów SN? Może to skutek braku lustracji prawników? Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Nie było lojalki panie maruda.Za tą informacje 06.06.06, 14:29 red Barański i pisemko NIE zostało skazane w 1998r !!! Odpowiedz Link Zgłoś
beret_moherowy Re: Jaskiernia oczyszczony z zarzutu kłamstwa lus 06.06.06, 15:02 Tak samo niewinny jak Adam Michnik ,kóry jako jedyny spenetrował uwczesne kartoteki SB tylko lustracja w Moskwie lub archiwach Mossadu mogła by coś wyjaśnić. Odpowiedz Link Zgłoś
andrexp Re: Jaskiernia oczyszczony z zarzutu kłamstwa lus 06.06.06, 15:41 faktycznie Michnik jest bardzo winny temu, ze tacy jak ty mogą sobie teraz pisać głupoty na publicznych forach Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z.krakowa czekamy kiedy Michnik pokaże swoją teczkę 06.06.06, 16:32 ciekawe dlaczego Michnik straszy ludzi Sądami jezeli ujawnią zapisy z podsłuchów z jego udziałem? andrexp napisał: > faktycznie Michnik jest bardzo winny temu, ze tacy jak ty mogą sobie teraz > pisać głupoty na publicznych forach Odpowiedz Link Zgłoś
tles01 premier.z krakowa,durnoto, już dawno została pokaz 06.06.06, 16:42 pokazana!..trzeba było oglądac wczorajszy dokument "żelazo", dowiedziałabyś sie dużo o działalności Michnika..niemoto! Odpowiedz Link Zgłoś
antoniw2 Re: Jaskiernia oczyszczony z zarzutu kłamstwa lus 06.06.06, 15:39 Polecam - rozjasni sie w glowie: www.glos.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Agentem może i nie był, ale jednorękim bandytą był 06.06.06, 15:41 chyba, co? Odpowiedz Link Zgłoś
slavik222 Agentem nie był, ale kiepskim Ministrem Spraw. 06.06.06, 15:50 tales1 napisał: > chyba, co? Był raczej Ministrem Niesprawiedliwości.Ale znowu okazało sie,że Maciarewicz był nadgorliwcem i powinien odszczekac zarzuty stawiane tow.Jaskierni Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Pamiętam, jak Jaskiernia potwierdzał mgr Olka! 06.06.06, 16:01 Pewnie tak samo potwierdzili mu jego prof. Śmiech! Odpowiedz Link Zgłoś
tles01 co pokazała teczka Jareczka? 06.06.06, 16:50 że to był dla bezpieki,nic nie znaczący działacz!... pracował{świadectwa pracy} nie narażał sie, działał w różnych komitetach,nie narażając bezpieki na większy wysiłek...nie został nawet internowany, bo za co?..biografia tego "niebezpiecznego" działacza....cieniutka!....jednym słowem, jeden z tysięcy, tylko że wielu siedziało,byli bici...JKaczyńskiego nic złego nie spotkało!...nie był karany, jako opozycjonista! Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Nieco więcej jednak niż cieniutka teczka Tuska D! 06.06.06, 17:58 Ten to dopiero był opozycjonistą, bo zajmował ...pozycje wysokmo, wysoko, hen, hen... na kominach, które niby malował! Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Jaskiernia oczyszczony z zarzutu kłamstwa lus 06.06.06, 15:47 a co na to Jarosław Lojalka Kaczyński?!...;))) Odpowiedz Link Zgłoś
arjuna1 Re: Jaskiernia oczyszczony z zarzutu kłamstwa lus 06.06.06, 16:11 Taaak, to w takim razie tylko J.Kaczyńśki podpisał lojalkę. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Jaskiernia nie byl klamca lustracyjnym. 06.06.06, 16:49 Widac, ze Temida nie od parady ma owa przepaske na oczach! Cos tu nie tak. Trzeba chyba szybko zreformowac nasza koterie sadownicza. Odpowiedz Link Zgłoś
waldam Gazetka znowu zapomniało się o POkłamcy lustracyj 06.06.06, 16:57 nym. wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=8339656&rfbawp=1149605699.235 święta krowa ? Odpowiedz Link Zgłoś
kichnij Re: Jaskiernia oczyszczony z zarzutu kłamstwa lus 06.06.06, 17:27 Jaskiernia nie był? cha cha cha, wystarczy popatrzeć na kroniki filmowe z 80 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Chcieliśmy dobrze,ale wyszło,jak zawsze. Strasznie 06.06.06, 17:30 nam przykro. Ale wyborcy docenią nasze starania, miejmy nadzieję...:) Odpowiedz Link Zgłoś
patriotajaipoeta Jaskiernia to hazardzista 06.06.06, 17:32 ale gdyby ktoś pytał to jednoręki bandyta Odpowiedz Link Zgłoś
tigerizi jednoręki ? to, k..wa, mu się renta przynależy !!! 06.06.06, 17:54 ----------- a IP* wasze i tak wszystkie zostaną rozpoznane Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Za to europoseł z PO był agentem! Przeczytajcie! 06.06.06, 17:44 wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=8339656&rfbawp=1149608565.539&ticaid=11bd1 Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Za to europoseł z PO był agentem! Przeczytajc 06.06.06, 17:48 Jakbyś przeczytał, to byś wiedział, że nie był agentem. Co zresztą raczył zauważyć Wysoki Sąd. Odpowiedz Link Zgłoś
tigerizi ...on tylko na komisariacie MO napisał analizę 06.06.06, 17:51 na własny użytek (do wykładu rzecz jasna) Odpowiedz Link Zgłoś