Dodaj do ulubionych

Parada: Senyszyn przedrzeźniała Jana Pawła II?

11.06.06, 13:19
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • asd616 O LOL zaraz wszyscy święci się obrażą 11.06.06, 13:20
      I co z tego, że tak powiedziała?
      • m635 [...] 11.06.06, 13:27
        • emigrancik Nie, powiedz 11.06.06, 13:37
          Wytlumacz o co chodzi, bo ja nie widze nic zlego w takim powiedzeniu. Zreszta,
          czy papiez ma monopol na mowienie "...ziemii, tej ziemii"???? Takie powtorzenie
          nalezy do starych retorycznych srodkow uczonych od starozytnosci, wiec nie
          rozumiem jakim sposobem jp2 ma miec do niego prawa autorskie.

Zreszta nawet gdyby mial, co w tym obrazliwego? Za co przepraszac? Moze tantiemy
          zaplacic?
          • m635 Raz jako emigrancik, raz ragazzo. 1 debil-5 nicków 11.06.06, 13:40
            emigrancik napisał:

> Wytlumacz o co chodzi, bo ja nie widze nic zlego w takim powiedzeniu. Zreszta,
            > czy papiez ma monopol na mowienie "...ziemii, tej ziemii"????

Popełniasz pajacu takie same durne błędy w swoich postach pisanych pod różnymi
            nickami. Jesteś żałosny...
            • lukciu m635 sam jestes pajacem i w dodatku 11.06.06, 13:42
              sekciarzem...
              • m635 Kolejny? Pod iloma jeszcze się wpisujesz? 11.06.06, 13:44
                lukciu napisał:

> sekciarzem...

• navaira A Wierzejski przeprosi za swoje wypowiedzi? 11.06.06, 14:04
                  Banda śmierdzących hipokrytów.
                  • kaczomowa Nie. On nie parafrazuje JP2, tylko Hitlera. 11.06.06, 14:08
                    A to przecież wpisane jest w ideologię polskiej prawicy.
                    • almagus [...] 11.06.06, 15:07
                      • lalamidoroz [...] 11.06.06, 15:11
                        • mulla_komar JPII podczas pierwszej pielgrzymki nie byl 11.06.06, 16:08
                          schorowany a ty jestes poprostu glupia.
                          • plmlp Senyszyn: zapomniana rozpadówka. 11.06.06, 16:26
                          • zwyczajnyczlowiek Re: JPII podczas pierwszej pielgrzymki nie byl 11.06.06, 18:09
                            Mulla, ogol se jaj i zapisz do przedszkola
                            • mulla_komar Re: JPII podczas pierwszej pielgrzymki nie byl 11.06.06, 23:07
                              uuuuuu. Ales mi dowalil.
                              • plmlp PZPR-owska, pomarszczona skóra Senyszyn... 12.06.06, 07:51
                                Ściągnięta z nieboszczki, jeszcze powiewa na tym szkielecie. "Śmiało podnieśmy tę skórę w górę, choć burza wrogich żywiołów wyje..."
                                • piss_on_pis jej skóra jest pomarszczona,ale twoja kora mózgowa 12.06.06, 23:15
                                  jest gładka jak kula bilardowa.
                                  • bevote "Czy minister Siwiec całował już ziemię kaliską?" 11.02.07, 23:07
                                    Kwach to byl facet z klasa ... dzisiaj ten niski, gruby i nadety Kaczor!
                                    • wilkstein Re: "Czy minister Siwiec całował już ziemię kalis 07.05.07, 04:22
                                      Ktory Kaczor?
                        • julk bojmy sie boga 11.06.06, 20:05
                          o ile wiem autor umarl (...) juz jakis czas temu. tekst zyje wlasnym zyciem -
                          prosta sprawa.
                    • e42 Re: Nie. On nie parafrazuje JP2, tylko Hitlera. 11.06.06, 16:36
                      kaczomowa napisał:

> A to przecież wpisane jest w ideologię polskiej prawicy.

...a fascynacje młodego Karolka , jakie były ?
                  • bio.mum Re: A Wierzejski przeprosi za swoje wypowiedzi? 11.06.06, 14:37
                    navaira napisał:

> Banda śmierdzących hipokrytów.

Oczywiście nie ma za co przepraszać. Na miejscu Senyszyn powiedziałabym pewnie
                    coś podobnego...Przecież nie było w tym nic obrażliwego. Ale wiadomo, że
                    Karol Wojtyła to w tym kraju "święta krowa". Ja mam szacunek to tego człowieka,
                    ale to nie znaczy, że nie mam prawa z niego żartowac...zesztą to był żart
                    sytuacyjny a nie jakas kpina wymierzona w ś.p. ikonę.

Nigdy nie ufałam posłom SLD, już nieraz okazywali się megahipokrytami, ale mogę
                    podziękowac panu Kaliszowi za to, że mi o tym przypomniał.

Niestety wizerunek Senyszyn traci na tym najbardziej, że jest w jednej parti z
                    takim megahipokrytą.

Amen

Chciałam jeszcze przypomniec sprawę Siwca...do tej pory trwa oburzenie i jest
                    to Kwaśniewskiemu!!!!! wypominane, ze po wyjsciu z helikoptera pocałował
                    ziemię...ten gest przyjął się na całym świecie....wiele osób wysiadając z
                    samolotu, albo w innych symbolicznych okolicznościach powtarza ten gest, i nikt
                    im nie sprawdza legitymacji partyjnej.

ps. mam w dupie Marka Siwca
                    • jb93 Przyklad lewackiej "tolerancji" 11.06.06, 15:08
                      Tolerancyjnym wg komunistow jest ten, kto podziela ich poglady. Ranienie uczuc ludzi niewidzacych
                      swiata na czerwono jest w 100% w porzadku.
                      • lysy641 Re: Przyklad lewackiej "tolerancji" 11.06.06, 18:58
                        tak jak pis, lpr, so
                      • darr.darek Przyklad lewackiej "tolerancji" ... DOKŁadnie !!! 11.06.06, 23:04
                        jb93 napisał:
                        > Tolerancyjnym wg komunistow jest ten, kto podziela ich poglady. Ranienie uczuc
                        > ludzi niewidzacych swiata na czerwono jest w 100% w porzadku.

Dokładnie ! Ta czerwona hołota jest gotowa pałać świętym oburzeniem przeciwko
                        tym, którzy ośmielą się powiedzieć cokolwiek przeciw muzułumanom, przeciwko tym,
                        którzy narysują żart z Mahometem czy przeciwko tym, którzy jak Michałkiewicz
                        chcą się bacznie przyglądać żydowskim roszczeniom wobec Polski.

Przed wojną była sprawa dwóch pismaków, którzy obrażając pamięć Piłsudskiego,
                        napisali o "kabotynie, który zwykł mawiać, że Polska ma najwartościowsze po
                        obrzeżach a w środku pusto". Oficerowie Wojska Polskiego nie czekali aż
                        dziennikarscy durnie odpowiedzą przed sądem za obrazę uczuć narodowych - sprali
                        porządnie dupska durniom dziennikarskim i niemal cała Polska przyjęła taką
                        "karę" z entuzjazmem.
                        Czy dziś, każda czerwona szmata ma prawo obrażać uczucia większości Polaków ?
                        Może przydaliby się dziś tacy oficerowie ? Tamtych, niestety, zabiła
                        bolszewicka, czerwona hołota w Katyniu - mamy w Polse dawnych współpracowników
                        bolszewików.
                        Oczywiście, każda czerowna szmata obrażająca uczucia większości Polaków
                        zakrzyknęłaby z oburzenia, gdyby ktoś śmiał obrazić Muzułumanina, Żyda lub
                        pamięć dziadka-UB-ka.
                        • erg_samowzbudnik Re: Przyklad lewackiej "tolerancji" ... DOKŁadnie 13.06.06, 14:56
                          Odpowiadasz na :
                          darr.darek napisał:

> jb93 napisał:
                          > > Tolerancyjnym wg komunistow jest ten, kto podziela ich poglady. Ranienie
                          > uczuc
                          > > ludzi niewidzacych swiata na czerwono jest w 100% w porzadku.
                          >
                          > Dokładnie ! Ta czerwona hołota jest gotowa pałać świętym oburzeniem przeciwko

ble ble ble.
                          Jak już skończyłeś sie onanizować to łapki na kołderke i spać .
                    • verushka1 Re: A Wierzejski przeprosi za swoje wypowiedzi? 11.06.06, 17:54
                      nie wiem czy mozna tu mowic o hipokryzji, zastanawiam sie czy SLD ze swoim
                      pijanstwem, parady rownosci, ostatni miauczynski nie stanowia w naszej kulturze
                      odpowiednika tego czym w starozytnej grecji byl zywiol agone. Orgie,
                      bachanalia, dzikie imprezy (aleksander macedonski podobno zabil kogos w czasie
                      orgiastycznej imprezy rzucajac w niego kielichem). katolicyzm nie jest jedynym
                      źrodlem naszej kultury. w Antyku jakas rownowaga miedzy zywiolami dionizyjskim
                      i apollinskim prowadzila do wiekszej rownowagi. dzis katolicyzm przekresla tę
                      mozliwość. dajmy więc senyszyn zachowac sie zgola diabelsko

bio.mum napisała:

> navaira napisał:
                      >
                      > > Banda śmierdzących hipokrytów.
                      >
                      >
                      > Oczywiście nie ma za co przepraszać. Na miejscu Senyszyn powiedziałabym
                      pewnie
                      > coś podobnego...Przecież nie było w tym nic obrażliwego. Ale wiadomo, że
                      > Karol Wojtyła to w tym kraju "święta krowa". Ja mam szacunek to tego
                      człowieka,
                      >
                      > ale to nie znaczy, że nie mam prawa z niego żartowac...zesztą to był żart
                      > sytuacyjny a nie jakas kpina wymierzona w ś.p. ikonę.
                      >
                      > Nigdy nie ufałam posłom SLD, już nieraz okazywali się megahipokrytami, ale
                      mogę
                      >
                    • sentropia Re: A Wierzejski przeprosi za swoje wypowiedzi? 11.06.06, 18:43
                      Nie "święta krowa" tylko "złoty cielec". To nie chrześcijaństwo tylko wojtylaństwo.
                      • bio.mum Re: A Wierzejski przeprosi za swoje wypowiedzi? 11.06.06, 18:49
                        sentropia napisał:

> Nie "święta krowa" tylko "złoty cielec". To nie chrześcijaństwo tylko
                        wojtylańs
                        > two.

Zwał jak zwał, ważne że wzbudza zbiorową (narodową) histerię, nawet wśród
                        polityków. Żenada. Jak mnie politycy z prawa i z lewa jeszcze trochę
                        pozachęcają przestanę lubić tego gościa (mam na mysli JPII).
                        • wojt3k Re: A Wierzejski przeprosi za swoje wypowiedzi? 11.06.06, 20:04
                          żadna strata... sądząc po twoich wypowiedziach
                          • almagus Wierzejski Samozaspokojenie w S_A_M_00_B_R_0_N_I_E 11.06.06, 21:48
                            Samozaspokojenie w S_A_M_00_B_R_0_N_I_E!
                            Samozaspokoiła swoją wielkość w środowisku małych, a krzykliwych!
                            Marsz skrzywionych, inwalidzi. Prawdziwi inwalidzi nie mają takiego poparcia
                            jak ci inwalidzi seksualni, sprośni, ekshibicjonistyczni intelektualnie,
                            pazerni na władzę i przywileje.

„Marsz onanistów!” Określenie Łokity.

Koło kościoła w Durnych Pisiorach
                            idzie parada tuż po nieszporach!
                            Idzie Nareczek ze swoim kotkiem,
                            dziadek Kuskiego ze stołkiem i młotkiem.
                            Za dziadkiem z otwartym rozporkiem
                            wnuczek Kuś z aryjskim pisiorkiem.
                            Idzie księżulo ze swym klerykiem,
                            idzie i kręci jego flecikiem.
                            Tylko w pochodzie nie ma Łokity,
                            leży na babie lekko podpity.
                            Marsz onanistów nie jest w komplecie,
                            jest ich tak dużo, więc dopiszecie…
                    • julk Re: A Wierzejski przeprosi za swoje wypowiedzi? 11.06.06, 20:17
                      tak naprawde nie chodzi tu w ogole o papieza. chodzi o to, ze ta wypowiedz w
                      kontekscie parady rownosci sugeruje (bez watpienia celowo - i slusznie) ze
                      sytyacja queerow w naszej kochanej i swietej ojczyznie moze byc porownywalna do
                      sytuacji zniewolenia naszego ukochanego i swietego narodu za czasow komuny.
                      komunikat jest prostu: ktos tu nie ma pelni obywatelskich praw, jest
                      dyskryminowany,etc. - czas na zmiany - odnowienie oblicza tej ziemi. to jest
                      przeslanie, ktore nie miesci sie w glowie lprowcom i dlatego postanowili je
                      zakrzyczec i w ogole zdelegalizowac zanim ludzie zdaza sie przez sekunde
                      zastanowic i zrozumiec, ze moze pani senyszyn calkiem trafnie przywolala te
                      slowa. natychmiast zdefinioowali sytuacje jako obraze papieza - zero dyskusji,
                      efekt murowany.
                    • rudy_harnas Re: A Wierzejski przeprosi za swoje wypowiedzi? 14.06.06, 09:43
                      bio.mum napisała:
                      Oczywiście nie ma za co przepraszać. Na miejscu Senyszyn powiedziałabym pewnie
                      > coś podobnego...Przecież nie było w tym nic obrażliwego. Ale wiadomo, że
                      > Karol Wojtyła to w tym kraju "święta krowa". Ja mam szacunek to tego
                      człowieka,
                      --------------------------------------------
                      Choć nie jestem katolikiem,to szanuję uczucia katolików.Wszystko
                      zależy od kontekstu.Znając opinię JPII na temat "parad",uwielbienie
                      jakim go darzą katolicy,taka"parafraza"była kpiną i prowokacją wymierzoną
                      w "katolicki ciemnogród".I którz to tak szydzi z zabobonów i przesądów?
                      Jakiż to "autorytet moralny"? Przedstawicielka ideologii do niedawna niemal
                      objawionej,która zafundowała ludzkości nie mniej cierpień niż fanatyczne
                      chrześcijaństwo przed wiekami.Więcej pokory panowie hipokryci.
                      "Czyńcie innym tak,jakbyście chcieli aby wam czyniono"-Jezus Chrystus.
                  • camell_ek Re: A Wierzejski przeprosi za swoje wypowiedzi? 11.06.06, 15:55
                    A moj komentarz tu: camell.blox.pl/2006/06/ziemii-tej-ziemii.html
                • e42 Re: Kolejny? Pod iloma jeszcze się wpisujesz? 11.06.06, 16:33
                  A tobie m635 wszystko z d... się kojarzy , a mnie twój papież lata , nawet
                  nie powiem gdzie ...
                • arius5 precz z pedofilami z LPR 11.06.06, 18:19
                  jakim prawam ta banda zboczencow jeszcze sie wypowiada publicznie ?
              • wroxi Brawo pani posel Senyszyn. Lewica powinna ... 11.06.06, 13:51
                Brawo pani posel Senyszyn. Lewica powinna wreszcie przestac trzesc
                portkami ze strachu przed katolicka ciemnota w tym dziwnym kraju.
                Posel Kalisz niepotrzebnie przepraszal. Najwyzszy czas, aby rozne srodowiska
                postepowe w Polsce zaczely walczyc z wsztecnictwem, zacofaniem, postepujaca
                klerykalizacja i wrecz faszyzacja np. oswiaty, i zaczely odmieniac oblicze
                ziemi... tej ziemi. Amen.
                • moja_kota1 Re: Brawo pani posel Senyszyn. Lewica powinna ... 11.06.06, 13:55
                  Rozumiem,że lewica zaakceptowała homoseksualizm i nie będzie do kicia pakować
                  jak to było w przeszłosci.A tak na marginesie gdzie była posłanka Senyszyn jak
                  ster władzy mieli panowie i panie w sojuszu?Nawet parady były nielegalne.
                  • kaczomowa Od kiedy nie wolno w Polsce parafrazować JP2??? 11.06.06, 14:07
                    > A tak na marginesie gdzie była posłanka Senyszyn jak
                    > ster władzy mieli panowie i panie w sojuszu?Nawet parady były nielegalne.

Nawet? A co jeszcze było nielegalne, co teraz zalegalizowano?
                    Parady były legalne, kilka orzeczeń sądów tak stanowi. Zostały nielegalnie
                    zakazane, i to nie przez lewicę, tylko przez aktualnie urzędującego prezydenta.
                    • tomek-a-tomek Re: Od kiedy nie wolno w Polsce parafrazować JP2? 11.06.06, 15:05
                      Ja bym tej lewicy tak nie bronil, bo przez 4 lata miala pelnie wladzy w tym
                      kraju i nic nie zrobila w kierunku normalizacji zycia dla homoseksualistow.
                      Fakt faktem, ze geje i lesbijki tylko na lewice i PD moga liczyc.

I zgadzam sie z osoba, ktora pisala ze najwyzszy czas, aby ci, ktorzy albo nie
                      czuja sie zwiazani z kosciolem katolickim albo nie we wszystkim sie z nim
                      zgadzaja, przestaly trzasc portkami i jasno formulowaly swoje opinie. Senyszyn
                      w zaden sposob nie obrazila papieza ani kosciola. Moze nie dla wszystkich bylo
                      to zabawne, ale kwestia poczucia humoru to juz zupelnie inna sprawa.
                      • kaczomowa Re: Od kiedy nie wolno w Polsce parafrazować JP2? 11.06.06, 15:42
                        Tu nie chodzi o obronę postkomuchów, tylko o to, czy są w Polsce granice
                        absurdu zwanego Kultem Papieża i Jego Słów. Może pewnego dnia zakażemy w ogóle
                        uzywać politykom partii niekatolickich jakichkolwiek wyrazów, które
                        kiedykolwiek wypowiedział zmarły papież?
                        • frant3 Re: Od kiedy nie wolno w Polsce parafrazować JP2? 11.06.06, 15:46
                          "(...) z człowieka zrobiono boga. Wojtyłowe bóstwo wykreowały same media i to już za jego życia."
                          Roman Kotliński (Wikicytaty)

--
                          Frant - humor, satyra, krytyka
                        • keradk Re: Od kiedy nie wolno w Polsce parafrazować JP2? 11.06.06, 16:24
                          parafrazowac mozna. ale parafrazowac szyderczo w kontekscie techno-gejo-parady
                          słowa, które rozpoczeły w polsce droge ku wolnosci jest po prostu niesmaczne -
                          to jest deptanie naszej historii, i naszych dokonan. nie po to obalilismy
                          moskiewskiego najezdzce zeby ta karykatura kobiety miala czelnosc pluc na nasze
                          swietosci. A wynocha do putina calowac mu dupsko! on przeciez jest
                          supertolerancjny. A jak ktos sie zastanawia czy sa granice to odpowiadam ze są -
                          sa to granice dobrego smaku, niektorym obce
                          • krytykk Re: Od kiedy nie wolno w Polsce parafrazować JP2? 11.06.06, 16:32
                            > nie po to obalilismy
                            > moskiewskiego najezdzce
                            Zeby teraz oddawać pokłony najeźdźcy wtykańskiemu

> A wynocha do putina calowac mu dupsko!
                            Lepiej całować dupsko Ratzingerowi, prawda?
                          • sentropia Re: Od kiedy nie wolno w Polsce parafrazować JP2? 11.06.06, 18:52
                            ble...ble...ble...WOLNOŚCI...ble...ble...ble...HISTORII...ble...ble...ble...DOKONAŃ.

Aleś się nadął.
                          • janma46 Re: Od kiedy nie wolno w Polsce parafrazować JP2? 11.06.06, 20:06
                            keradk,a w którym miejscu przekroczyła granicę dobrego smaku.Czy zabronione
                            wykorzystywanie nauk papieża.A co powiesz na pedofili, homoseksualistów wśród
                            kleru,księży tatusiów,czy to jest też obrażanie kogoś znowu tam czy fakty do
                            których jest się trudno przyznaćTylko znowu nie pisz że to jest jakiś atak
                            wroga kościoła,albo komucha.I co ty piepszysz o jakimś szarganiu historii,i
                            naszych dokonaniach.Zwykła górnolotność i pomieszanie pojęć.Jak ty wierzysz w
                            jakieś nasze świętości,pomniki i obrazki to gratuluję wiary w bożki.Bo ja
                            jestem chrześcijaninem i wierzę w Boga tak jak nakazuje dekalog.
                            • michalng Re: Od kiedy nie wolno w Polsce parafrazować JP2? 11.06.06, 20:21
                              janma46 napisał:

> keradk,a w którym miejscu przekroczyła granicę dobrego smaku.Czy zabronione
                              > wykorzystywanie nauk papieża.

Nie jest zabronione przekraczanie granic dobrego smaku.
                          • agni.r Re: Od kiedy nie wolno w Polsce parafrazować JP2? 15.06.06, 11:58
                            dobrze, ale ten dobry smak jest Twój, prawda? a może inni mają inny dobry smak?
                            nie umiesz tego zrozumieć?
                      • nabram Re: Od kiedy nie wolno w Polsce parafrazować JP2? 11.06.06, 15:52
                        Ta nasza lewica to żadna lewica,to banda karierowiczów ,przeważnie ze wsi i
                        małych miasteczek, która pełnymi garściami korzystała z przywilejów partyjnych
                        w okresie niedoborów, a po cichu na wsi chrzciła i posyłała do komunii dzieci.
                        Z "czerwonego brata" bardzo szybko przerzuciła się do całowania łapek "czarnych
                        braci". Na prawdziwą lewicę trzeba jeszcze kilka lat poczekać, ona już dorasta,
                        i im bardziej dostanie od "czarnych" w kość tym bardziej będzie
                        bezkompromisowa. A moje stare oczy już nie będą oglądały żadnej innej "pięknej
                        Jolki" na kolanach całującej łapy "PAPY" podczas oficjalnej wizyty państwowej.
                        Ta pani J.K. to absolwentka leningradzkiej uczelni , a teraz pytanie za 100
                        punktów : kto dostawał stypendium w ZSRR ?
                      • daruuu2 Re: Od kiedy nie wolno w Polsce parafrazować JP2? 11.06.06, 16:35
                        ....mam wrazenie ze wszycy piszacy tego typu posty to homoseksualisci... wiec
                        mowie do was (gejow i lesbijek): musicie zdac sobie sprawe ze swojej choroby a
                        spoleczenstwo polskie narazie was jeszcze nie zaakceptuje.... ale podejrzewam ze
                        za kilka lat to nastapi. Dowodem na to jest akceptacja chociazby innych
                        ugrupowan o skrzywieniach psychicznych... np 50 lat temu w Holandii pedofile nie
                        mieli prawa bytu... jednak to sie odmienilo domagali sie praw, zaczeli wydawac
                        swoje gazety, a obecnie staraja sie wprowadzic swoich reprezentantow do rzadu.
                        Jeli im to sie uda (co obecnie spotyka sie z fala krytyki) to juz za kilka lat
                        mozna sie spodziewac parady pedofilow.... ciekawe jakie beda parady za 10,20 lat
                        - nekro.... zoofilii??? Sa to wynaturzenia ktore mialy zawsze miejsce, ale
                        chociazby z naturalnego prawa przyrody nie maja prawa bytu. Moim skromnym
                        zdaniem nalezy tolerowac homoseksualistow.. ale tak samo tolerowac jak ludzi
                        chorych np na schizofrenie..... to nie ich wina ze psychika zawodzi. Rozumiec
                        ale i konsekwentnie zwalczac - jedyny sposob na epidemie wynaturzen. Dzikeuje
                        • krytykk Re: Od kiedy nie wolno w Polsce parafrazować JP2? 11.06.06, 16:42
                          daruuu2 napisał:

> Sa to wynaturzenia ktore mialy zawsze miejsce
                          mówisz o katolickich pielgrzymkach i procesjach?
                        • eremika Re: Od kiedy nie wolno w Polsce parafrazować JP2? 11.06.06, 17:27
                          daruuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu twój post to stek wyssanych z palca bredni
                          Radzę pojechać do Holu i zobaczyć na własne oczy jak to wygląda.
                          Jeśli myślisz że wszyscy uczestnicy tego nadwyrężanego przez prowokatorów MW
                          forunm t ohomo niewiadomo to gwarantuję ci 100% nieznajomość żeczy.
                          Zanim coś skrytykujesz zasięgnij merytorycznych argumentów!
                          NIE WYPISUJ BZDUR!!!
                          Jesteś śmieszny jak ogłupiała część tego poniewieranego wyprutego z możliwości
                          podejmowania decyzji społeczeństwa!
                          Katole to mitomani i radziłbym żeby nie przetqaczać im krwi nie przeszczepiać
                          organów nie szczepić i nie leczyć! nie podłączać do respiratorów nie reanimować!!!
                          Niech piją ziółka jedzą pokrzywy a może bożia im pomoże bo póki co to z homos.
                          wygrać nie może orężem jakim jest10 przykazań!
                          MW LPR PiS i reszta oszołomów to banda muliniarzy!
                          Zapraszam do skłotowania księżyca!!!
                          razem z zarozumiałym klerem!!!
                          Pozdrawiam racjonalistów.
                        • koloratura1 Może nie całkiem a' propos,... 11.06.06, 19:32
                          ...ale dla mnie bardzo ważne.

Nie będę próbowała polemizować z Twoim bełkotem ("mam wrazenie ze wszycy piszacy
                          tego typu posty to homoseksualisci" ... "mowie do was (gejow i lesbijek):
                          musicie zdac sobie sprawe ze swojej choroby" ... "Sa to wynaturzenia ktore mialy
                          zawsze miejsce, ale chociazby z naturalnego prawa przyrody nie maja prawa
                          bytu"), ale o jedno wyjaśnienie muszę Cię poprosić.

daruuu2 napisał:

> Moim skromnym
                          > zdaniem nalezy tolerowac homoseksualistow.. ale tak samo tolerowac jak ludzi
                          > chorych np na schizofrenie..... to nie ich wina ze psychika zawodzi. Rozumiec
                          > ale i konsekwentnie zwalczac

Pal już sześć gejów i lesbijki; wprawdzie nie podzielam Twego punktu widzenia,
                          to - jako osoba nie należąca do mniejszości seksualnej - nie jestem osobiście
                          zainteresowana (oprócz tego, że takie opinie, jak Twoja, mnie mierżą, bo kłócą
                          sie z pojęciem demokracji i praw człowieka).
                          Tak się, jednak, składa, że ktoś bardzo mi bliski jest schizofrenikiem.
                          Chciałabym - zatem - wiedzieć, jak, Twoim zdaniem, należałoby "rozumieć, ale i
                          konsekwentne zwalczać" schizofreników?
                          • julk Re: Może nie całkiem a' propos,... 11.06.06, 20:30
                            no i to jest wlasnie przyczyna naszego nieszczescia: kazdy tylko o wlasnych 4
                            literach...

(swoja droga co do schizofrenikow masz racje)

• daruuu2 Re: Może nie całkiem a' propos,... 11.06.06, 21:46
                            PRZEPRASZAM!!! ZLE SFORMUŁOWANE OSTATNIE ZDANIE.

> Moim skromnym
                            > > zdaniem nalezy tolerowac homoseksualistow.. ale tak samo tolerowac jak lu
                            > dzi
                            > > chorych np na schizofrenie..... to nie ich wina ze psychika zawodzi. Rozu
                            > miec
                            > > ale i konsekwentnie zwalczac

MIALEM NA MYSLI ZE NALEZY PODCHODZIC DO HOMOSEKSUALISTOW JAKO PROBLEMU NATURY
                            PSYCHICZNEJ, CZYLI WYKAZAC PELNE ZROZUMIENIE. OSTATNIE ZDANIE "KONSEKWENTNIE
                            ZWALCZAC" - ODNOSILO SIE DO PODEJMOWANIA WSZELKICH SRODKOW ABY POZBYC SIE
                            PROBLEMU. W PRZYPADKU SCHIZOFRENI Z PEWNOSCIA BEDA TO ADEKWATNE ZABIEGI
                            PSYCHOTERAPEUTYCZNE A CHYBA PRZEDE WSZYSTKIM CIERPLIWOSC I MILOSC RODZINY. W
                            PRZYPADKU HOMOSEKSUALISTOW NIE PROPONUJE ROZWIAZANIA. JEDNAKZE MYSLE ZE
                            PSYCHOLOGIA MOZE TUTAJ WIELE ZDZIALAC.... TYM BARDZIEJ ZE JESTEM WRECZ
                            PRZEKONANY IZ ZNACZNA CZESC HOMOSEKSUALISTOW NIE WYKAZUJE TAKIEJ ORIENTACJI Z
                            WEWNETRZNYCH PRZEKONAN LECZ Z CHECI BYCIA ODMIENNYM.

JESZCZE RAZ PRZEPRASZAM ZA SCHIZOFRENIE - NIE POWINNO TO BYC TAK ZROZUMIANE.
                        • julk Re: Od kiedy nie wolno w Polsce parafrazować JP2? 11.06.06, 20:26
                          czekaj, pewnego dnia tobie tez ktos wejdzie do lozka
                        • agni.r Re: Od kiedy nie wolno w Polsce parafrazować JP2? 15.06.06, 12:00
                          masz złe wrażenie, mam męża i dziecko. wiele osób ma takie poglądy bo nie
                          zależą one od organów intymnych, tylko od innych. buziaczki.
                      • agni.r Re: Od kiedy nie wolno w Polsce parafrazować JP2? 15.06.06, 11:56
                        Zgadzam się z Tobą, nareszcie pora się nie wstydzić swoich poglądów, jesteśmy
                        dorosłymi ludźmi, żyjemy w XXI w. w Unii Europejskiej, co nam zrobią, zbiją
                        nas? Najbardziej obrzydliwa jest obłuda i uległość dla św. spokoju
                    • jb93 Belkot 11.06.06, 15:09
                • ronja_curka_zbujnika Re: Brawo pani posel Senyszyn. Lewica powinna ... 11.06.06, 13:56
                  Ekhm...SLD miało swój czas, żeby odnawiać oblicze tej ziemi, może nie? I co? Gdzie rozdział państwa
                  od Kościoła? Dlaczego nie usunęli religii ze szkół?

Chcę państwa neutralnego, ale SLD nie cierpię tak samo jak PiSu.
                  • kazek100 Re: Brawo pani posel Senyszyn. Lewica powinna ... 11.06.06, 14:08
                    btw - bardzo słuszne pytania zadaje koleżanka. Podpisuję się.

chociaz pewnie jakos tam mozna ich wytłumaczyć tym, że Kościół szantażował ich
                    kwestią UE. Że jak mu lewica podskoczy, to nie poprze w referendum. Ale to
                    marne tłumaczenie.

z drugiej strony - może lepiej późno niż wcale?
                • kazek100 Re: Brawo pani posel Senyszyn. Lewica powinna ... 11.06.06, 13:59
                  też mi sie wydaje, że prawica jak zwykle histeryzuje. Co ona takiego zrobiła?
                  Coś złego o Papieżu powiedziała?

Problemem polskiej prawicy jest to, że nie ma nic do powiedzenia, więc robi
                  dziurę w całym i z igły widły.
                  • asd616 Re: Brawo pani posel Senyszyn. Lewica powinna ... 11.06.06, 14:06
                    Dokładnie, nikt to tej pory nie uzasadnił w którym miejscu parafraza jest obraźliwa. Senyszyn może co najwyżej zapłacić tantiem Watykanowi, bo od pół roku wszystkie słowa papieża są Copyrighted :)
                • verushka1 Re: Brawo pani posel Senyszyn. Lewica powinna ... 11.06.06, 15:11
                  tak, najlepiej w taki sposób.. nie wiem co rozumiesz przez zachowania
                  ciemniackie?? :-) chyba ze p. senyszyn chce się wypromowac na sadomasochistkę
                  albo azazella? spity kwasniewski z siwcem to tez sztandarowy przyklad walki z
                  ciemniactwem.. takim prawicowym

wroxi napisał:

> Brawo pani posel Senyszyn. Lewica powinna wreszcie przestac trzesc
                  > portkami ze strachu przed katolicka ciemnota w tym dziwnym kraju.
                  > Posel Kalisz niepotrzebnie przepraszal. Najwyzszy czas, aby rozne srodowiska
                  > postepowe w Polsce zaczely walczyc z wsztecnictwem, zacofaniem, postepujaca
                  > klerykalizacja i wrecz faszyzacja np. oswiaty, i zaczely odmieniac oblicze
                  > ziemi... tej ziemi. Amen.
                • keradk Re: Brawo pani posel Senyszyn. Lewica powinna ... 11.06.06, 16:20
                  lewica powinna spie..c z tego kraju do mateczki rosiji i tam ssac sutki
                  mateczki putina, moze jakas mądrosc by wyssala - jak widze te lateksową szmate
                  senyszyn to mi obiad do gardla podchodzi i do tego nie trzeba byc nawet
                  wierzacym - wystarczy zwykla inteligencja. cecha wsrod lewicy zupelnie nie znana
                  • krytykk Re: Brawo pani posel Senyszyn. Lewica powinna ... 11.06.06, 16:38
                    keradk napisał:

> lewica powinna spie..c z tego kraju do mateczki rosiji i tam ssac sutki
                    > mateczki putina,

a prawica powinna spie..c z tego kraju do watykanu i tam ssac sutki ratzingera
                  • ubytek Re: Brawo pani posel Senyszyn. Lewica powinna ... 11.06.06, 17:02
                    popieram
                  • michalng Re: Brawo pani posel Senyszyn. Lewica powinna ... 11.06.06, 20:18
                    Ale przeciez Putin nigdy by nie zezwolił na parodiowanie Patryjarchy Wszechrusi.
                    • 1sk1 Jeżeli postępowanie Putina ma być wzorem 12.06.06, 14:09
                      dla naszych obecnych władców, to gratuluję wybranego kierunku. Choć czasem sie
                      wydaje, że właściwszym przykładem dla niektórych ich posunięć są działania
                      Stalina.
                • kinio101 Re: Brawo pani posel Senyszyn. Lewica powinna ... 11.06.06, 17:09
                  Tak jest. Niech żyje czołowa bojowniczka o powstanie PRPP (Polskiej Republiki
                  Pedalsko-Pedofilskiej)
                  • krytykk Wolisz PRL? 11.06.06, 17:24
                    kinio101 napisał:

> Tak jest. Niech żyje czołowa bojowniczka o powstanie PRPP (Polskiej Republiki
                    > Pedalsko-Pedofilskiej)

Wolisz PRL? Polską Rzeczpospolitą Liturgiczną??
                • remik.bz geje trzymajac z komuchami zrażają dosiebPolaków 11.06.06, 19:10
                  Jest takie przyslowie "jak Pan Bóg chce kogoś pokarać , to mu rozum odbiera".
                  Geje trzymaja z "komuchami" i dzięki temu zrażają do siebie ludzi , którzy
                  dokładnie wiedzą jakie "zasługi" dla Polski ma komuna. Zrażają tych
                  pamiętających "Solidarność i tych młodszych , którzy umieja wyciągaą wnioski z
                  historii.
                  Tak czy inaczej zrażaja do siebie Polaków -szaraków ( a chyba zależy im raczej
                  na sympatii).
                  Ja sam dawniej nawet czasem współczułem gejom , ale od czsu jak widzę obok nich
                  te czerwone , komunistyczne geby to mam odruch wymiotny. A gesje nie kojarzą mi
                  się z żadna "tolerancją" tylko z przemocą w stylu PZPR czy SB.
                  Jesli celem gejów jest zrazić do siebie maksymalnie duzo ludzi , to nieźle im
                  idzie.
                  • marklark Re: geje trzymajac z komuchami zrażają dosiebPol 11.06.06, 21:17
                    > Geje trzymaja z "komuchami" i dzięki temu zrażają do siebie ludzi

Wiesz, niby masz rację... ale co oni mają zrobić? Zaprosić Kaczyńskich na
                    paradę? To ze SLD jest jedyną liczącą się partią która popiera prawa
                    obywatelskie dla gejów to nie wina gejów.
              • chamoobrona Re: m635 sam jestes pajacem i w dodatku 11.06.06, 21:03
                Ależ to nie była parodia, to była zwykła parafraza.
            • jacek-pisarczyk Re: Raz jako emigrancik, raz ragazzo. 1 debil-5 n 11.06.06, 14:14
              Emigrancik:
              To źe nie rozumiesz "o co chodzi" świadczy o twoim niskim poziomie. Człowiek
              inteligentny wiedziałby o co chodzi...
              • dummysound Re: czlowiek inteligentny? 11.06.06, 14:22
                czlowiek inteligentny to nie wierzy w boga, chlopcze.. to zabawa dla plebsu a
                decyzja po ktorej chcesz byc stronie nalezy do ciebie..
                • jacek-pisarczyk Re: czlowiek inteligentny? 11.06.06, 14:35
                  dummysound napisał:

> czlowiek inteligentny to nie wierzy w boga, chlopcze.. to zabawa dla plebsu a
                  > decyzja po ktorej chcesz byc stronie nalezy do ciebie..

No widzisz. Gdybnyś umiał czytać ze zrozumieniem to byś wiedział ze napisałem o
                  tym ,ze kazdy inteligentny człowiek zrozumie na czym polega problem z tą
                  wypowiedzią (nie odniosłem się w tym momencie do problemuy wiary tylko
                  wypowiedzi pewnego internauty który stwierdza,ze "nie rozumie o co chodzi)". No
                  ale skad ty masz to wiedzieć... Ty przecież jesteś "inteligentny" a to cię
                  zwalnia z myślenia... buhaha Ponadto nie jestem chłopcem dla ciebie -
                  chłopca to sobie znajdz na paradzie równosci. Tam takich chętnych chłopcówe
                  pewnie nie brakowało. No a co do plebsu to zauważam,ze w historii świata a i
                  teraz więcej plebsu jest wśród lewaków i anarchistów niż ludzi blisko
                  zwiazanych z KK. Pomyśl troszkę zanim coś napiszesz..
                  • dummysound Re: czlowiek inteligentny? 11.06.06, 21:26
                    chłopca to sobie znajdz na paradzie równosci. Tam takich chętnych chłopcówe
                    > pewnie nie brakowało. No a co do plebsu to zauważam,ze w historii świata a i
                    > teraz więcej plebsu jest wśród lewaków i anarchistów niż ludzi blisko
                    > zwiazanych z KK. Pomyśl troszkę zanim coś napiszesz..

o czym ty pieprzysz, chloptasiu? zawsze to samo.. masz jakies kompleksy to sie
                    lecz..

a czlowiek inteligentny faktycznie rozumie na czym polega problem.. na tym ze
                    ekstremalni 'katolicy' chca karac kazdego wedle swojego uznania.. i to za byle co
          • belfer_123 Re: Nie, powiedz 11.06.06, 16:33
            Jak Pan Bóg chce ukarać, to podobno rozum zabiera...
            A za co ukarał Ciebie???
          • mr_osjano Re: Nie, powiedz 12.06.06, 08:13
            Przyznaję Ci rację i dodaję ,że swoją droga TEJ ziemi przydało by się
            odmienienie na wolną od ksenofobii i "religijnego" dyktatu, bo wolność to miłość
            bliźniego a nie jego zaszczucie przez polityków wykorzystujących jedynie
            sztandary religijne. Warto też przypomnieć niektórym znane słowa: "kto jest bez
            winy niech sam pierwszy rzuci kamieniem" i zerknać do tej księgi, gdzie jest
            odpowiedź co sie na te słowa stało i czy sie stało.
          • rudy_harnas Re: Nie, powiedz 14.06.06, 09:25
            emigrancik napisał:
            -----------------------
            UUUps!Powiedział jeż,schodząc ze szczotki klozetowej.Znowu się pomyliłem!
        • bromba2 Precz z dewiantami !!! 11.06.06, 15:37
          • krytykk Re: Precz z dewiantami katolickimi!!! 11.06.06, 16:45
      • ute_ute Re: O LOL zaraz wszyscy święci się obrażą 11.06.06, 13:50
        asd616 napisał:

> I co z tego, że tak powiedziała?

to z tego, że nie zrozumiała jaki cel miała ta parada

• janma46 O LOL zaraz wszyscy święci się obrażą 11.06.06, 15:14
          Ano taki żeby ci wszyscy co mają przykazane miłość bliźniego i mienią się
          katolikami(tak mienią się ,bo człowiek prawdziwie wierzący i miłujący Boga nie
          obnosi się z tym na pokaz a w praktyce jego czyny zaprzeczają słowom)
          zrozumieli nareszcie że obok nich żyją ludzie innych
          przekonań,narodowości,koloru skóry,wyznań często też chrześcijańskich i
          wyznających wiarę w Boga.W moim rozumieniu pani Sensyszyn parafrazując słowa
          papieża dała do zrozumienia tym wszystkim przeciwnikom tej parady do
          zrozumienia że nie postępują zgodnie z tymi słowami pomimo że są niby
          wierzącymi katolikami.Czyż Chrystus nie udzielił pomocy Marii Magdalenie aby
          podniosła się z upadku,chociaż może to nie adekwatny przykład,bo w moim
          rozumieniu homoseksualizm nie jest upadkiem tylko uwarunkowaniem ukształtowania
          genetycznego osobowości ludzkiej.I proszę nie przypisywać homoseksualizmu bo ja
          sam nigdy nie darzyłem tych ludzi sympatią ale jako chrześcijanin muszę ich
          zaakceptować.A po drugie gdyby ci wszyscy przeciwnicy mieli trochę oleju w
          głowie to pozwolili by im raz czy drugi zamanifestować tą niby ich odmienność a
          geje i lesbijki z kolei nie widząc zainteresowania ze strony społeczeństwa sami
          zrezygnowali by z tych parad bo przed kim niby by mieli ją manifestować.
      • linke1 Re: O LOL zaraz wszyscy święci się obrażą 11.06.06, 13:51
        asd616 napisał:

======
        Ja już nie chcę uzdrawiać tej krainy w której przyszło mi żyć,
        od dziesiątek lat nie wykonuję znaku krzyża (żadnego)i jest mi z tym BARDZO
        DOBRZE.
      • rorbeck Re: O LOL zaraz wszyscy święci się obrażą 11.06.06, 14:16
        No właśnie i co z tego że tak powidziała. Ci z prawej mogą wszystko a ci z
        lewej najlepiej jak by nie istnieli ale to się zmieni.
      • jacek-pisarczyk Re: O LOL zaraz wszyscy święci się obrażą 11.06.06, 14:16
        Przyjrzyjcie sie tylko zdjęciu. Biedna, stara ,tłusta ,czerwona "mądra inaczej"
        posłanka. Jej to już tylko współczuć można.
      • rzoolik a co z innymi? 11.06.06, 14:33
        stokroć bardziej bulwersuje mnie poseł wierzejski.
      • senat1 Re: O LOL zaraz wszyscy święci się obrażą 11.06.06, 14:35
        Ona nie mówi- ona skrzeczy. Więc jak już musi coś zaskrzeczeć to niech parodiuje
        Oleksego, to będzie bardziej trafne i na miejscu.
      • anna46 Re: O LOL zaraz wszyscy święci się obrażą 11.06.06, 14:42
        szkoda gadać jak nie rozmiesz
      • tawerna Re: O LOL zaraz wszyscy święci się obrażą 11.06.06, 14:47
        Ale z niej ś****a, to juz kolejna jej prowokacja. Widac metody ublizania
        kosciołowi rodem z 4 departamentu UB pozostały takie same. Sld czy pzpr, Ci sami
        ludzie, te same twarze i te same metody.
        • kaczomowa Jaka prowokacja? 11.06.06, 15:08
          Co to, co powiedziała Senyszyn, ma wspólnego z ubliżaniem Kosciołowi?
          Słowa papieża przeniknęły do powszechnej świadomości i ona jako takie je
          parafrazowała. Nie ublizała przy tym Kosciołowi, bo tej strukturze trudno w
          Polsce ubliżyć.
      • sclavus jeszcze pięć minut 11.06.06, 15:05
        a kościół cały alfabet zmonopolizuje i już nic nie będzie można powiedzieć....
        Taki banał, jak "zmienić oblicze ziemi" urósł ni stąd ni z owąd do mega
        symbolu... hehehe... czy nikt nie poszedł po rozum do głowy i nie zastanowił
        się czy przypadkiem JP2 nie zerżnął tego z jakiegoś "komucha" ???
        Przecież oni chcieli "ruszyć z posad bryłę świata" nic więc innego jak "zmienić
        oblicze tej ziemi" ....
        Od dawna twierdzę, że komunizm wywiódł się z chrześcijaństwa a związki między
        komunizmem a katolicyzmem są bardzo ścisłe.....
        Kalisz nie powinien przepraszać za Senszyn - to zdanie mogło pozostać
        symboliczne.... oczywiście nie dla kanalii typu Wierzejski.... :))
      • altro2611 Re: O LOL zaraz wszyscy święci się obrażą 11.06.06, 16:59
        asd616 napisał:

tej ziemi uzdrowić się nie da, jest skażona głupotą, ciemnotą i brakiem poczucia
        humoru... zaorać!
      • alphaone Re: O LOL zaraz wszyscy święci się obrażą 11.06.06, 17:36
        hehe dokladnie, fajnie powiedziala!
      • smokwawelski10 Re: O LOL zaraz wszyscy święci się obrażą 11.06.06, 20:05
        to znaczy że nic nie rozumiesz i jestes taki sam jak ta czerwonka
      • alex-alexander Re: O LOL zaraz wszyscy święci się obrażą 21.07.06, 09:22
        Obraza JPII? Przeciez po tym urzedniku koscielnym pozostaly tylko kosci i
        damskie szaty. Ma wstac z sarkofagu i oddac sprawe o obraze do sadu? Obrazic
        sie moze ktos zyjacy. A jezeli ja bede krytykowac wprowadzanie w Polsce
        faszyzmu, to bedzie to obraza np. Boleslawa Chrobrego? A jezeli Wchechpolacy
        nosza sie z wytatuowanymi swastykami, to nie jest to obraza Polakow? Panie
        Giertych, prosze zrzucic z siebie brunatna koszule.
    • jpp Parada: Senyszyn przedrzeźniała Jana Pawła II? 11.06.06, 13:21
      One step too far. Wszyscy wiedzą, że mamy dużo ludzi dla których JPII był
      autorytetem, i przedrzeźnianie go nie służy nikomu. No chyba, że chcemy się
      przypodobać "określonym grupom". Ale to też można zrobić inaczej, niż
      idotycznymi wygłupami.

www.darthrydzyk.com cała prawda w całe oczy.
    • robertl Zakompleksiony babsztyl 11.06.06, 13:21
      Niedobrze mi się robi, jak ją widzę, a jak się odezwie to już koniec.
      Czy jest taka głupia, czy tak cynicznie kokietuje swój elektorat - pedałów i
      antyklerykałów.
      • ronja_curka_zbujnika Re: Zakompleksiony babsztyl 11.06.06, 13:40
        > Czy jest taka głupia, czy tak cynicznie kokietuje swój elektorat - pedałów i
        > antyklerykałów.
        Jasssne...bo to każdy homoseksualista głosuje na SLD, a progu kościoła nie przekroczył od czasów
        Pierwszej Komunii...

Czas sobie uświadomić, że homoseksualiści nie mówią jednym głosem. Podobnie jak heteroseksualiści
        mają różne poglądy polityczne, preferencje kulinarne, zainteresowania, przekonania religijne.
        Ba, niektórzy nawet NIE LUBIĄ SENYSZYN. Niesamowite, prawda?

Tylko, żeby to zrozumieć, trzeba wyjść poza ograniczony stereotyp "pedała". Czego autorowi
        powyższego postu z całego serca życzę.
        • orcheystra Re: Zakompleksiony babsztyl 11.06.06, 13:53
          To nie było przedrzeźnianie nikogo a stwierdzenie analogii między prawami i
          swobodami obywatelskimi a prawem do wiary. Miała pełne prawo tak powiedzieć.
          Dla was i papież i zachowania religijne to jedynie pretekst aby móc innym
          skoczyć do gardeł.
          • piss_on_pis Typowi polscy katolicy wycierający gęby papieżem 11.06.06, 13:56
            i nienawidzący bliźniego. Płytka ta ich wiara, oj płytka.
          • ronja_curka_zbujnika Re: Zakompleksiony babsztyl 11.06.06, 14:09
            A to, przepraszam, odnośnie mojego postu? Bo pisałam zdaje się o czymś zupełnie innym.

Na marginesie - jestem bezwyznaniowa, członkiem KK już od pewnego czasu się nie czuję. Ale jakoś
            nie przypadło mi do gustu zachowanie posłanki Senyszyn. Jej słowa były nawet nie tyle niestosowne, co
            bez sensu. Dla mnie np zacytowane zdanie ma znaczenie ze względu na kontekst historyczny, a nie
            ślepe uwielbienie dla Jana Pawła II (którego swoją drogą bardzo szanuję jako człowieka).

Tak czytam ta dyskusję i mam wrażenie, że według niektórych najlepiej tworzyć wrażenie, ciągłej walki,
            prowokować czasem trochę nadwrażliwą katolicką część społeczeństwa używaniem cytatów papieża
            bez rzeczywistego celu, forsować jakiś sztuczny podział homoseksualiści-katolicy. A tymczasem takim
            działaniem można tylko utrzymać tych nie akceptujących homoseksualizmu - czasem z powodu
            irracjonalnych wyobrażeń - w ich zacietrzewieniu. Bo mogą sobie tłumaczyć swoją nietolerancję: "łażą
            kurna te pedały po ulicach z posłami SLD i papieża przedrzeźniają" (gwoli wytłumaczenia : a) nie mam
            w zwyczaju używaż określenia "pedał" b) można polemizować, czy papież został przedrzeźniony, ale
            taki delikwent przeczyta tylko tytuł w gazecie - przykładowo GW - i będzie żył w takim przekonaniu.

To droga do nikąd.
            Takie zachowania to moim zdaniem krecia robota dla homoseksualistów.

• lesew Re: Zakompleksiony babsztyl 11.06.06, 22:55
              Oj ronju, naiwna jesteś! Zacietrzewienie żywi się samo sobą - jak wąż Uroburos
              gryzie swój ogon i żadna rzeczywistość nie jest mu potrzebna, a uległość czy
              spolegliwość go nie uspokoi! Wręcz przeciwnie! Cała ta historia dobrze to
              ilustruje: przyjrzyj się, jak usiłuje się zakrzyczec, zahukać i stłamsić
              myślących inaczej.
          • nett1980 Re: Zakompleksiony babsztyl 11.06.06, 16:09
            tez mi przedstawicielka , stara brzydka baba ktora nigdy nie dorosla i wciaz
            probuje miec glosik slodkiej coreczki tatusia ,a wychodzi skrzek ryjacy moje
            uszy .Zawsze mialam szacunke dla homoseksulalistow, na imprezach czesto
            bywalam , gdzie panowie taniczyli z panami .W swiecie meskim owszem mieli
            przerabane, te drwiny i glupie uwagi.Kiedys wynajmowalam mieszkanie z
            kolesiem , ktory byl bardzo sympatycznie ciotowaty . Raczej pewnie by
            wolal ,zeby go bronila Beata Kozidrak , niz taka samosmieszajaca sie babina.
    • yrzyk Prostaczka 11.06.06, 13:21
      • ragazzo11 Brawo Senyszyn !!! 11.06.06, 13:27
        Uważam, że to wielka odwaga powiedzieć publicznie wtym kreju cos takiego. Za
        jakies 100-200 następcy JPII i B16 bedę przeoprasać za napietnowanie
        homoseksualizmu na przełomie XX i XXI w. To czy było to głupie czy nie oceni
        histotia moi Państwo. Takich równych babek, jak Senyszyn oby było więcej. A
        zmiana oblicza naszej Ziemii, oj przydałaby się, przydała.
        Nie mogę się doczekac konca moich studiów. Już tylko to mnie tu trzyma...
        Oblicze tej Ziemii się zmienii, ale jestesmy 50 lat wstecz za resztą Euroy,
        wiec nie będę na to czekał, bo się poważnie zdąrzę zestarzeć.
        • robertl Re: Brawo Senyszyn !!! 11.06.06, 13:29
          ragazzo11 napisał:

> Uważam, że to wielka odwaga powiedzieć publicznie wtym kreju cos takiego. Za
          > jakies 100-200 następcy JPII i B16 bedę przeoprasać za napietnowanie
          > homoseksualizmu na przełomie XX i XXI w. To czy było to głupie czy nie oceni
          > histotia moi Państwo. Takich równych babek, jak Senyszyn oby było więcej. A
          > zmiana oblicza naszej Ziemii, oj przydałaby się, przydała.
          > Nie mogę się doczekac konca moich studiów. Już tylko to mnie tu trzyma...
          > Oblicze tej Ziemii się zmienii, ale jestesmy 50 lat wstecz za resztą Euroy,
          > wiec nie będę na to czekał, bo się poważnie zdąrzę zestarzeć.

Wyjeżdzaj i to już - pamiętaj też o eutanazji.
          • ragazzo11 Re: Brawo Senyszyn !!! 11.06.06, 13:37
            no własnie, przez tą agresje do odmienych pogladów chce wyjechać.
            • magnusg Re: Brawo Senyszyn !!! 11.06.06, 13:42
              Do Holandii moze??Chcesz moze wstapic do nowej postepowej partii kochajacych
              dzieci inaczej???O takiej tolerancji marzysz w Polsce jaka jest tam??
              • ragazzo11 Re: Brawo Senyszyn !!! 11.06.06, 13:50
                nie marzę o tolerancji w Polsce. W naszej mentalności sąsiad modli się za
                nieszczęście sąsiada (dobrze pokazał to Koterski w Dniu Świra), więc nie liczę
                na tolerancję dla mniejszości selsualnych.
                "Dziwny jest ten swiat, gdzie człowiek gardzi człowiekiem"
                • magnusg Re: Brawo Senyszyn !!! 11.06.06, 13:51
                  Ale ta holenderska ci sie podoba?
                  • ragazzo11 Re: Brawo Senyszyn !!! 11.06.06, 13:56
                    Ta holenderska mi się bardzo podoba. A twoje pytanie jest podstepnie
                    tendencyjnie, bo nie chodzi ci o telorancję w Holandii tylko o te partyjkę,
                    która nijak sie ma do rzeczywistych pogladów wiekszosci holenderskiego
                    społeczeństwa z gejami włącznie.
                    • realnik Re: Brawo Senyszyn !!! 11.06.06, 13:58
                      co Ty???
                      w Holandii nie ma zadnych ksenofobow i homofobow...
                      To kraj mlekiem i zelem plynacy...
                      Kazdy ma to co chce...
                      Jedz tam jak najszybciej...
                      • ragazzo11 Re: Brawo Senyszyn !!! 11.06.06, 14:04
                        wolę południe Europy... Tam gdzie słonce i ciepłe morze. Przeciez nie
                        przypadkowo najwięksi filozofie tam tworzyli swoje działa a i papieże na
                        siedzibę wybrali te własnie strony. Wiedzieli co dla ciała i ducha najlepsze.
                        • smokpz po prostu pustak i tyle :-))) 11.06.06, 14:17
                          .
                        • jacek-pisarczyk Re: Brawo Senyszyn !!! 11.06.06, 14:23
                          Chłopcze. Filozofami to sobie gęby nie wycieraj. Ty co najwyzej będziesz dla
                          miejscowych probkiem.
                          • jacek-pisarczyk Re: Brawo Senyszyn !!! 11.06.06, 14:24
                            Sorry miało być "parobkiem"...
                          • ragazzo11 Re: Brawo Senyszyn !!! 12.06.06, 00:25
                            jacek-pisarczyk - brakuje ci seksu czy pieniędzy? skąd ta wielka irytacja? Ja
                            poprostu jestem za a ty przeciw i już.
                    • magnusg Re: Brawo Senyszyn !!! 11.06.06, 14:04
                      Ale jest tolerowana.A czy ma poparcie to sie okaze przy wyborach.
                      • alphaone Re: Brawo Senyszyn !!! 11.06.06, 17:36
                        magnusg napisał:

> Ale jest tolerowana.A czy ma poparcie to sie okaze przy wyborach.

poparcie nie poparcie, brawo Senyszyn!

:)
                • tadeusz_ja Re: Brawo Senyszyn !!!/ brawo ragazzo11 11.06.06, 20:32
                  popieram Cię, to motloch!
              • orcheystra Re: Brawo Senyszyn !!! 11.06.06, 13:55
                ścieka ci żółć z pyska i jesteś histerycznym manipulatorem. Tego gada
                wierzejskiego należałoby raczej tak napiętnować.
                • magnusg [...] 11.06.06, 14:10
                  • orcheystra Re: Brawo Senyszyn !!! 11.06.06, 14:27
                    ciotami są wierzejski, giertych oraz chłopaczki w blezerkach i z bejsbolami w
                    łapach.
            • jerryjak Re: Brawo Senyszyn !!! 11.06.06, 13:47
              ragazzo11 napisał:

> no własnie, przez tą agresje do odmienych pogladów chce wyjechać.
              A wyjedz - cwoku,ciemniaku.bez jezyka - tam po polsku bedziesz mogl dziamac co
              tylko chcesz - bedziesz mial tez najgorza robote - ale jesli w miejscowym
              jezyku cos takiego walniesz -jestes skonczony,zbuku,szczegolnie z kraju
              komunistycznego - wszedzie o tym pamietaja.
        • ragazzo11 Senyszyn na Prezydenta !!!! 11.06.06, 13:30
          Uwielbiam ją. Kocham takie wspólczesne "czarownice", jak ona.
          • emigrancik Re: Senyszyn na Prezydenta !!!! 11.06.06, 13:38
            Na prezydenta to moze jeszcze nie, ale kalisz powinien ja przeprosic, ze
            przepraszal za jej slowa :)
            • m635 Senyszyn na Prezydenta! Tylko kto prezydentem? 11.06.06, 13:45
              • m635 A i tak szczytem ohydy jest Gadzinowski w Kaliszu! 11.06.06, 13:48
            • uu1 Re: Senyszyn na Prezydenta !!!! 11.06.06, 13:46
              A dodatkowo za przekonanie o swojej nieomylności.
          • realnik Re: Senyszyn na Prezydenta !!!! 11.06.06, 13:54
            moze lepiej "Senyszyn pod Biedronia"?
            • uu1 Re: Senyszyn na Prezydenta !!!! 11.06.06, 14:00
              Co za fenomenalnie rozwinięte poczucie humoru. J. Pietrzak Ci nie dorówna.
        • m635 zjeżdżaj! 11.06.06, 13:37
          ragazzo11 napisał:

To kończ i spadaj. Jeśli to studia darmowe to najlepiej jeszcze za nie zapłać.

> Ziemii się zmienii(...)zdąrzę zestarzeć.

I ty kończysz studia analfabeto?
          • ragazzo11 Re: zjeżdżaj! 11.06.06, 13:40
            m635 napisał:

> ragazzo11 napisał:
            >
            > > Nie mogę się doczekac konca moich studiów. Już tylko to mnie tu trzyma...
            >
            >
            > To kończ i spadaj. Jeśli to studia darmowe to najlepiej jeszcze za nie zapłać.
            >
            > > Ziemii się zmienii(...)zdąrzę zestarzeć.
            >
            > I ty kończysz studia analfabeto?

Obraźliwe epitety, to normalka w naszym społeczeństwie.Już się przyzwyczaiłem.
            Niechęc i nienawiść do wszelkich innych niż "my sami".
            Za studia płacę i to słono, bo są wieczorowe.
            Nawet mi dobrze idzie.
            • m635 Re: zjeżdżaj! 11.06.06, 13:43
              ragazzo11 napisał:

> Obraźliwe epitety, to normalka w naszym społeczeństwie.Już się
              > przyzwyczaiłem.

I dobrze. Jesteś durniem, więc wiele osób pewnie ci to mówi.

> Za studia płacę i to słono, bo są wieczorowe.
              > Nawet mi dobrze idzie.

Taak. Wieczorowy Uniwersytet Marksizmu-Leninizmu...
              Tylko czemu wpisujesz się też pod nickiem "emigrancik" :-)))
              • ragazzo11 Re: zjeżdżaj! 11.06.06, 13:48
                Jestem pełny "podziwu" dla ludzi, którzy nie znając człowieka nazywaja go
                durniem na podstawie kilku wypowiedzi na forum. To chyba nie jest rzeczowa
                dyskusja a próba wywołania pyskówki.
                Mam nick ragazzo11 nie emigrancik.
            • yvesl Re: zjeżdżaj! 11.06.06, 13:48
              ragazzo11 napisał:

>
              > > ragazzo11 napisał:
              > >
              > > > Nie mogę się doczekac konca moich studiów. Już tylko to mnie tu trz
              > yma...
              > >
              > >

I musisz ogłaszać wszem i wobec, że wyjezdżasz? Kogo to obchodzi, jedż , nikomu
              tu tacy bez rozumu nie są potrzebni. Zwłaszcza Polsce. Oczyści się przynajmniej
              kraj.
              • ragazzo11 Re: zjeżdżaj! 11.06.06, 13:58
                typowa faszystowską retoryka !!!! brawo !!!!
            • funia81 Re: zjeżdżaj! 11.06.06, 14:34
              > Za studia płacę i to słono, bo są wieczorowe.
              > Nawet mi dobrze idzie.

Skoro slono placisz, to i nie dziwota, ze "dobrze ci idzie". Taki jezyk polski,
              jakie studia...
              • ragazzo11 Re: zjeżdżaj! 12.06.06, 00:30
                funia81 napisała:

> > Za studia płacę i to słono, bo są wieczorowe.
                > > Nawet mi dobrze idzie.
                >
                > Skoro slono placisz, to i nie dziwota, ze "dobrze ci idzie". Taki jezyk
                polski,
                > jakie studia...

I to kojeny dowód na ta, jak poglady człowieka kształtują stereotypy. Tym razem
                funia81 sugeruje, że wszyscy studenci, którzy płacą czesne za studia nie muszą
                się uczyć, bo w czesnym są juz wliczone oceny do indeksu. Tak przynajmniej
                zrozumiałem. Mylisz się malutka funio-dziuno niedopchana kato-dziewko.
          • lukciu znowu sekciarz... 11.06.06, 13:43
          • ally Re: zjeżdżaj! 11.06.06, 13:58
            nie ma to jak z braku argumentów wytykać komuś błędy językowe :-)
        • smokpz Masz tak samo wyprany mózg jak większość 11.06.06, 14:11
          kolegów. Powtarzasz te same wyleniałe teksty. Jeśli Kościół jest nie dla
          ciebie, to po co oczekujesz od kleru przeprosin? Wejdź lepiej na czata i
          wyrywaj, lata lecą i sobie nie poużywasz...
        • jacek-pisarczyk Re: Brawo Senyszyn !!! 11.06.06, 14:21
          ragazzo11 napisał:

> homoseksualizmu na przełomie XX i XXI w. To czy było to głupie czy nie oceni
          > histotia moi Państwo. Takich równych babek, jak Senyszyn oby było więcej. A
          > zmiana oblicza naszej Ziemii, oj przydałaby się, przydała.
          > Oblicze tej Ziemii się zmienii, ale jestesmy 50 lat wstecz za resztą Euroy,
          > wiec nie będę na to czekał, bo się poważnie zdąrzę zestarzeć.

Ciekawe co studiujesz, z tyloma błędami ortograficznymi i z tak idiotycznymi
          tezami, które głosisz... Z cała pewnością nie jesteś kimś kogo można by nazwać
          mianem inteligent. W sumie dobry pomysł - wyjeżdzaj czym prędzej, do
          zmywaka!

• nikita.nika Re: Brawo Senyszyn !!! 11.06.06, 18:23
            Jacek.Czemu sie tak czepiasz?Ragazzo11 ma racje? I to nie ma nic wspolnego z
            inteligencja!Wystarczy troche pomyslec i zrozumiesz! Nie pamietasz jak JP2
            przepraszal za zbrodnie swoich poprzednikow!?Poczytaj moze troche ksiazek to
            Cie oswieci..np.;Zbrodnie w imieniu Chrystusa;R.Haaslera,albo ;Polityke
            papieska w xx wieku;K.Deschnera...Za niedlugo obrazliwe bedzie powiedzenie
            komus:Ty KATOLIKU....I jeszcze rada dla Ciebie..Nie boj sie mowic glosno co Cie
            boli ale nie obrazaj ludzi.Napietnujesz Senyszyn a sam postepujesz podobnie..
            Pozdrawiam.
        • konbar Re: Brawo Senyszyn !!! 11.06.06, 19:00
          A jedz /rodaku??/ do innego "raju".
          Poznasz demokracje od podszewki .
        • xs550 Re: Brawo Senyszyn !!! 11.06.06, 21:50
          ragazzo11 napisał:

> homoseksualizmu na przełomie XX i XXI w.

Mozliwe. Jednak za te 100 lub 200 lat katolicyzm bedzie juz zupelnie
          zmarginalizowany i malo kto bedzie przejmowal sie opiniami papiezy. Juz teraz
          malo kto sie nimi przejmuje...
      • piss_on_pis Re: Prostaczka 11.06.06, 14:33
        Długo nad tym myślałeś, erudyto?
    • boston65 dlaczego... 11.06.06, 13:25
      ...pisza o poslance senyszyn, a umieszczaja zdjecie jakiegos wyjatkowo
      brzydkiego faceta, pewnie homosia?
      to jest obrazliwe!!
    • magnusg Lobby pedofilskie na paradzie,nabijanie sie z 11.06.06, 13:25
      Papieza-homolobby pokazuje powoli prawdziwe oblicze.A calkowite pokazuja
      aktualnie w Holandii.
      • behemot68 Puknijcie się w czółko, i to mocno 11.06.06, 13:26
        • magnusg Re: Puknijcie się w czółko, i to mocno 11.06.06, 13:28
          A co sie niby nie zgadza?
          • unidfg Re: Puknijcie się w czółko, i to mocno 13.06.06, 11:25
            magnusg napisał:

> A co sie niby nie zgadza?

pedofilskohomolobby to masz w kościele katolickim (w razie wątpliwości vide
            afery pedofilskie wśród funkcjonariuszy kk m.in. w Stanach Zjednoczonych Ameryki
            Północnej).
      • adam81w a czemu niby nie mozna nabijac sie z Papieza ? 11.06.06, 15:05
        CO ON JEST ?
        • magnusg Re: a czemu niby nie mozna nabijac sie z Papieza 11.06.06, 20:37
          czyms wiecej niz ty i kazdy inny lewak kiedykolwiek bedzie.
          • michalng Re: a czemu niby nie mozna nabijac sie z Papieza 11.06.06, 21:23
            Swoja droga to ciekawe zjawisko. Nawet dowcipy o Jezusie nie wzbudzają takiej
            gorączki jak najdrobniejsza próba zartu z JP2.
            • nikita.nika Re: a czemu niby nie mozna nabijac sie z Papieza 11.06.06, 22:58
              Bo katolicy nie znaja 10 przykazan i nie wiedza ze nie wolno miec innych bogow!
              Wielbia JP2 a w d..gdzies maja Jezusa!!Szanuje JP2 za to jakim byl czlowiekiem
              a nie za to jakim bedzie swietym...sw.Teresa z Kalkuty tez jest obiektem
              dowcipow(nie cytatow)i nikt z tego afery nie robi!!
            • unidfg Re: a czemu niby nie mozna nabijac sie z Papieza 13.06.06, 11:39
              michalng napisał:

> Swoja droga to ciekawe zjawisko. Nawet dowcipy o Jezusie nie wzbudzają takiej
              > gorączki jak najdrobniejsza próba zartu z JP2.

bo w Polsce nie wierzy się w Chrystusa, tylko Matkę Dziewicę, Panią Niebios
              (boskie przymioty, charakter kultu i modlitwy są odzwierciedleniem starożytnego
              kultu Izis), Świętych oraz w Papiestwo. Nigdy w Boga!!
        • unidfg Re: a czemu niby nie mozna nabijac sie z Papieza 13.06.06, 11:35
          adam81w napisał:

> CO ON JEST ?
          W Polsce Śięta Krowa, całkiem jak w Indiach. Nagminnie dokonuje się pomieszania
          funkcji głowy państwa (ostatniej monarchii absolutnej w Europie - Watykanu - a
          jako takiej należy się szacunek) z funkcją biskupa Rzymu (kwestię spornego
          wywyższania się na innych biskupów pominę milczeniem) z jakimś obłąkanym kultem
          świetości, rzekomo nieomylnego półboga. Dogmat nieomylności papieży powstał na
          zawołanie w 1871r., gdy zajęto tereny Państwa Papieskiego a papież pozbawiony
          ochrony wojsk francuskich nie mógł już mocą anatemy wymusić swojej władzy
          świeckeij, stąd Sobór Watykański I wymyślił sobie, że papież jest nieomylny,
          zatem jego Wola Całym Prawem i nikt sprzeciwić mu się nie może, gdyż posiada on
          rzekomo boskie przymioty(parafraza filozofii Crowleya zamierzona). Grzech
          bałwochwalstwa papiestwa i traktowanie papieży jako osoby niepodlegające krytyce
          ze względu na rzekomo boskie przymioty (nieomylność) zwane jest od
          średniowiecza papolatrią!!! Stanowi to najcieższy grzech, grzech wyniesienia
          bóstwa ponad Boga prawdziwego (vide nie będziesz miał Bogów cudzych przede mną).
    • magikal Re: Parada: Senyszyn przedrzeźniała Jana Pawła II 11.06.06, 13:27
      Bardziej obraźliwe dla pamięci JPII jest, gdy na jego słowa się powołują takie indywidua jak Kaczyński, niż głupota i niedojrzałość jednej posłanki.
      • erg_samowzbudnik Re: Parada: Senyszyn przedrzeźniała Jana Pawła II 13.06.06, 16:31
        magikal napisał:

> Bardziej obraźliwe dla pamięci JPII jest, gdy na jego słowa się powołują
        takie
        > indywidua jak Kaczyński, niż głupota i niedojrzałość jednej posłanki.

Nie mów o "głupiej posłance" bo butów jej czyscić jesteś niegodny.
    • rom48 glupota parodiuje inna glupote. Tyle glupot ile 11.06.06, 13:29
      bylo w wypowiedziach JP2 nie slyszalem od bardzo dawna
    • bekon6 i tak juz SLD sobie przesralo 11.06.06, 13:29
    • gekon1979 bolszewickie metody, bolszewickiej eseldowej 11.06.06, 13:30
      bab
      a przeprosiny kalisza nic nie znacza! bo to nie on powiedzial, tylko skrzeczaca wiedzma lewactwa
    • fc_pl wielkie oburzenie 11.06.06, 13:30
      bo ktos smie patrzec na papieza z innego poziomu niz z kleczek. oczywiscie
      zarliwa obrona papieza i wiary nie przeszkadza znacznej czesci obroncow lamac
      wszystkie przykazania na lamanie ktorych przyjdzie im ochota. so lame...
    • dracek7 Gazeto- wstyd! 11.06.06, 13:30
      Nieładnie. "Przedrzeźniała" - wywołuje u czytelnika negatywne konotacje. A
      jeżeli ona te słowa tylko przytoczyła? W duchu ekumenizmu?
      Poza tym, aby rozwiać wątpliwości - nie cierpię SLD. Bo to banda prostaków.
      Podkreślam: ja tu piszę o dziennikarstwie, nie o preferencja politycznych i
      innych.
      • erg_samowzbudnik Re: Gazeto- wstyd! 13.06.06, 16:34
        dracek7 napisał:

> Nieładnie. "Przedrzeźniała" - wywołuje u czytelnika negatywne konotacje. A
        > jeżeli ona te słowa tylko przytoczyła? W duchu ekumenizmu?
        > Poza tym, aby rozwiać wątpliwości - nie cierpię SLD. Bo to banda prostaków.
        > Podkreślam: ja tu piszę o dziennikarstwie, nie o preferencja politycznych i
        > innych.

No i po co tak sie odcinasz od SLD ? A tak mądrze na początku pisałeś.
    • eurypides77 Osobiście uważam, że to głupie 11.06.06, 13:31
      Dyskurs publiczny prowadzi się na argumenty, nie na inwektywy. Może i ludzie
      trochę za bardzo wyolbrzymiają jej przewinnienie, ale (będąc sam gejem, ateistą
      i popierając paradę) uważam że niczemu taka wypowiedź nie służy i tylko
      niepotrzebnie wkurza ludzi.

Naszą klasę polityczną trzeba wysłać na zieloną trawkę - może nowe rozdanie da
      nam inną jakość niż Wierzejewski kontra Senyszyn.
      • fc_pl Re: Osobiście uważam, że to głupie 11.06.06, 13:33
        > Dyskurs publiczny prowadzi się na argumenty, nie na inwektywy.

jułysz... :/
    • xavras Dyrekcja dróg publicznych 11.06.06, 13:32
      Dyrekcja dróg publicznych postanowiła zlikwidować wszelkie skrzyżowania - IPN znalazł w archiwach notatkę, że skrzyżowania owe były celowym działaniem komuny mającym na celu walkę z pewną instytucją, poprzez parodiowanie wydażeń opisanych w pewnej księdze.
    • dadan5 Senyszyn= prostaczka 11.06.06, 13:34
      i kretynka
      • piss_on_pis Re: Senyszyn= prostaczka - jaka głęboka to myśl 11.06.06, 13:58
        długo składał/aś/eś literki?
        • uu1 Re: Senyszyn= prostaczka - jaka głęboka to myśl 11.06.06, 14:05
          Wygląda na to, że od trzech dni. Robi postępy.
          • unidfg Re: Senyszyn= prostaczka - jaka głęboka to myśl 13.06.06, 14:06
            uu1 napisała:

> Wygląda na to, że od trzech dni. Robi postępy.
            hehehe

Pozdrawiam
      • unidfg Dno!! 13.06.06, 14:05
        dadan5 napisała:

> i kretynka

No cóż....Gdybym te same Twoje chamskie argumenty i retorykę zastosował wobec
        JPII, to uwierz mi,że wypowiedź PANI PROFESOR SENYSZYN (aluzja - gdybyś nie
        wiedział) można by było określić jedynie jako stonowaną i wyważoną.
    • ronja_curka_zbujnika Re: Parada: Senyszyn przedrzeźniała Jana Pawła II 11.06.06, 13:35
      Kompletnie zabrakło wyczucia.

Skandalem bym tego nie nazwała (zresztą przedrzeźnianie to też właściwie nie było), ale na miejscu
      homoseksualistów nie chciałabym kojarzona z tego typu zachowaniami.

Czasem trzeba dwa razy pomyśleć, zanim się coś powie. Pani Senyszyn wyraźnie o tym zapomniała.

W ogóle o ile jestem przeciwna wszelkim przejawom dyskryminacji, to z coraz większym sceptycyzmem
      patrzę na wszelkie parady równości. W żadnym wypadku bym nie zabraniała, ale też i wątpię, czy to
      najlepsza droga do przekonania społeczeństwa, że w homoseksualiźmie nie ma nic zdrożnego. Takie
      marsze są skwapliwie wykorzystywane przez lewicę, najlepszy przykład to ta sytuacja...a później słyszę
      w rozmowach, że wszyscy geje to wyborcy SLD. Jakby orientacja seksualna miałą determinować
      światopogląd człowieka.

• eurypides77 Zgadzam się z Tobą 11.06.06, 13:38
        Niestety wielu polskich polityków nie zdaje sobie jeszcze sprawy, że to z kim
        spędzam czas w sypialni nie wpływa na to, że jestem za obniżeniem podatków,
        walką z korupcją, czy nawet polityką prorodzinną (np. w formie ulg podatkowych)
        - a niestety na kogoś kto mi ubliża głosować nie będę.
      • yvesl Re: Parada: Senyszyn przedrzeźniała Jana Pawła II 11.06.06, 13:39
        onja_curka_zbujnika napisała:
        > Takie
        > marsze są skwapliwie wykorzystywane przez lewicę, najlepszy przykład to ta sytu
        > acja...a później słyszę
        > w rozmowach, że wszyscy geje to wyborcy SLD. Jakby orientacja seksualna miałą d
        > eterminować
        > światopogląd człowieka.

Tak, jest troche odwrotnie - wszyscy wyborcy SLD to geje i lesbujki !!!
      • marklark Re: Parada: Senyszyn przedrzeźniała Jana Pawła II 11.06.06, 21:52
        > Takie marsze są skwapliwie wykorzystywane przez lewicę

Politykom prawicowym nikt nie zabrania chodzić na Parady Równosci.
      • unidfg Re: Parada: Senyszyn przedrzeźniała Jana Pawła II 13.06.06, 14:15
        ronja , być może masz rację mówiąc, że parady równości są wykorzystywane przez
        polityków lewicy. Może i tak, może i nie. Chciałbym Ci zwrócić uwagę, że jednym
        z naczelnych haseł lewicy jest szeroko pojęta tolerancja i walka z wszelkimi
        przejawami nietolerancji. Obecnie doszliśmy do punktu, gdzie homoseksualizm
        krytogej Wierzejski (ten od "pał") przyrównuje do pedofili, stąd też nie ma nic
        dziwnego w tym, że takie porównania (obecne i na tym forum) oburzają polityków
        lewicy i pragną oni zamanifestować swoje oburzenie przyłączając się do
        homoseksualistów. Faktycznie, nie jest dobrze, jeżeli przecietny gej jest
        kojarzony tylko jako wyborca SLD. Prowadzi to do dalszej marginalizacji a
        niekiedy w indywidualnych przypadkach abnegacji, gdyż do odwiecznej ansy w
        stosunku do homoseksualistów ("oni są inni"), wynikającej często z niewiedzy
        dochodzi jeszcze niechęć związana z lewicą.
        Pozdrawiam
    • ttarchal Ilu katolików trzeba, żeby wkręcić żarówkę? 11.06.06, 13:37
      Odpowiedź: TO NIE JEST ŚMIESZNE!!!
      • piss_on_pis Żadnego-katolicy lubią żyć w ciemnocie. 11.06.06, 14:02

• bekon6 Tylko dlaczego pedaly chca nas na sile oswiecic? 11.06.06, 16:38
          • piss_on_pis Ciebie nawet cysterna napalmu nie oświeci niestety 12.06.06, 23:17

• unidfg Re: Tylko dlaczego pedaly chca nas na sile oswiec 13.06.06, 14:17
            Czy mówisz o pedałach w sutannach, kmtórzy zaserwowali nam wieki prześladowań i
            ciemnoty??
    • malagowy Re: Parada: Senyszyn przedrzeźniała Jana Pawła II 11.06.06, 13:38
      A kto przeprosi za Niesiołowskiego, który pluł na środowiska mneijszości
      seksualnych w programie Rymanowskiego? Hę? Może Donald Tusk przeprosi za tak
      podłe i plugawe słowa Niesiołowskiego?
    • moher75 Po co przepraszać... 11.06.06, 13:38
      ...i tak wiadomo że ta parada to nic innego jak odreagowanie pewnych środowisk
      po wizycie B16
      • ragazzo11 Re: Po co przepraszać... 11.06.06, 13:46
        Bycie gejem, nie wyklucza bycia wierzącym. I nie upraszczajmy sprawy i nie
        szufladkujmy ludzi na "normalnych" heteroseksualnych katolików i gejów
        wyłacznie niewierzących i gardzących wiarą katolicką, bo to nie prawda.
    • jerryjak Re: Parada: Senyszyn przedrzeźniała Jana Pawła II 11.06.06, 13:38
      Czy ktokolwiek i kiedykolwiek widzial tych sku..synow-komunistow polskich
      (Kwasniewski, Kalisz,Siwiec,Miller,Senyszyn etc,etc) - by powiedieli cos zlego
      na LENINA,STALINA,DZIRZYNSKIEGO czy innych zbrodniarzy ???
    • uu1 Re: Parada: Senyszyn przedrzeźniała Jana Pawła II 11.06.06, 13:42
      JPII posługiwał się również zwrotem <dzień dobry>. Wolno go używać czy też jest
      pod ochroną?
      • sas-korwit Re: Parada: Senyszyn przedrzeźniała Jana Pawła II 11.06.06, 15:17
        Podobnie mam wątpliwość czy od tego wczorajszego precedensu wolno mi będzie
        używać nowego słowa, które sprokurował papież

- "ubogacić" jako szczególna forma "wzbogacić".
        Jest w tym słowie pewna analogia do "ubarwić".

I co??? mam szlaban na "ubogacić".

Podobnie dziwaczenie klechów w słowach Ojcze Nasz.

Zamiast normalnie "....Któryś jest w niebie" coraz częściej słyszę "... Który
        jesteś w NIEBIESIECH".

Czy taki ksiądz sądzi, że to jest bardziej dostojne, podniosłe???

Tym idiotą, który tak "ubogaca" język polski powinien zająć się prokurator -
        ostatecznie mamy ustawę o ochronie języka polskiego
    • soulworm sam jestes glupia ci.pa 11.06.06, 13:44

• bih a co Karolka juz parodiować nie wolno 11.06.06, 13:44
    • smokpz Jestem gejem i jeszcze raz powtórzę. Im szybciej 11.06.06, 13:45
      geje odetną się od sympatyzowania z lewicą tudzież innymi Biedroniami (ten
      człowiek za swoje słowa powinien mieć w porządnym kraju sprawę karną) , tym
      bardziej wyjdzie im to na zdrowie. Nie rozumiem dlaczego lewacy, Zieloni (czyli
      niedojrzali czerwoni) - de facto w dużej części po prostu sfrustrowany,
      zacietrzewiony i głupi czerwony gmin - uzurpuje sobie prawo do reprezentowania
      jakichś tam interesów moich i mnóstwa innych ludzi. Znam bardzo wielu gejów i
      tylko część z nich ma poglądy lewicowe, reszta to albo liberałowie (tak jak ja)
      i/albo ludzie programowo nienawidzący komuny (tak jak również ja).
      • eurypides77 Re: Jestem gejem i jeszcze raz powtórzę. Im szybc 11.06.06, 13:48
        Zgadzam się z Tobą, ale trudno oczekiwać żebyśmy rzucali się w ramiona
        antykomunistom w rodzaju Giertycha czy nawet Kaczyńskiego - lewica dość sprytnie
        (i w dużej mierze cynicznie) "zagospodarowuje" sobie gejowski elektorat, ale
        przede wszystkim dzięki temu, że prawica w przeważającej większości pluje na
        gejów jadem, nienawiścią i obelgami.
      • uu1 Re: Jestem gejem i jeszcze raz powtórzę. Im szybc 11.06.06, 13:48
        > albo ludzie programowo nienawidzący komuny (tak jak również ja).
        Ciekawy program - nienawiść.
        • smokpz Nienawiść? A jaki program ma p.Senyszyn? Nazwiesz 11.06.06, 13:54
          to konstruktywnym dialogiem?
          • uu1 Re: Nienawiść? A jaki program ma p.Senyszyn? Nazw 11.06.06, 13:56
            Przecież ja nie napisałem o p. Senyszyn.
      • slbm Re: Jestem gejem i jeszcze raz powtórzę. Im szybc 11.06.06, 13:55
        Niestety większość społeczeństwa myśli w takich prymitywnych kategoriach, a
        politycy i "działacze społeczni" (nie mylić z prawdziwymi) tylko takie myślenie
        pogłębiają (żeby się przypodobać wyborcom). W ten sposób w Polsce panują
        stereotypy takie jak: "gej=komunista", "katolik=zwolennik prawicy", a ostatnio
        także coraz częściej "liberał=złodziej". Że to kretyńskie? A cóż w tym nowego?
        Przecież w tym wszystkim - niestety - chodzi tylko o kolejne wybory. Po
        wyborach i tak wszystko stanie na głowie, ideologię odłoży się na bok i dowolna
        partia przybierze strategię "utrzymać się przy korycie". Przykre tylko, że
        trochę ludzi całkiem prostych i zwyczajnych daje się na to nabrać.
        • smokpz Lewica zaczyna się budzić teraz, gdy niewiele 11.06.06, 13:59
          ma do stracenia (ile mają poparcia? 15 proc to góra). Gdzie byli 10 czy więcej
          lat temu, gdy ten temat po raz pierwszy zaczął się pojawiać? Owszem, na łamach
          Inaczej były wywiady np. Sierakowskiej, a na sali sejmowej i w wywiadach
          publicznych np. dla TVP była jedna wielka figa.
          • slbm Re: Lewica zaczyna się budzić teraz, gdy niewiele 11.06.06, 14:04
            Byli dokładnie w tym samym miejscu, w którym znajduje się każda partia rządząca
            po wygranych wyborach. Obietnice przedwyborcze w tym kraju są chyba najbardziej
            bezwartościowym zestawem słów jaki można sobie wyobrazić. SLD tak samo walczyło
            wtedy o tej prawa, jak dziś PiS o 3 miliony mieszkań.
            • smokpz Ale ja nie jestem za PiS więc nie ma co ich tu 11.06.06, 14:21
              wymieniać

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka