lena_ziemkiewicz 16.06.06, 12:25 W atolandzie dzień jak co dzień. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
meloosyna trzezwosc na polskich drogach 16.06.06, 12:26 Trzymam kciuki za trzezwosc na polskich drogach ecuador.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kontonaspam Propozycja 16.06.06, 15:47 A gdyby tak ustawić publiczne alkomaty, aby człowiek mógł sobie "dmuchnąć" i sprawdzić, czy może zgodnie z prawem prowadzić? Mało osób zdaje sobie sprawę z mechanizmów usuwania przez organizm alkoholu z krwi. Właściwie nie ma żadnych szans na pomiar przed rozpoczęciem podróży. Alkomaty (profesjonalne) są bardzo drogie, a tanie z np Allegro nie dają miarodajnych wyników. Człowiek zaraz po kacu na ogół jest jeszcze pijany w świetle prawa, mimo że czuje się już dobrze. Wydaje mi się, że takie osoby są najniebezpieczniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
mukroko imbecyle! 16.06.06, 17:44 tak wogole to jest kompletny bezsens.. 1200 pijanych kierowco !!! ohohohoho a ile bylo kradziezy? 34000!!! ile morderstw ???? ile pobic ?? odpieprzcie sie w koncu od kierowcow, przy 0,2 jak sie zje dwa jablka to sie zlamalo prawo "i jest sie potencjalnym morderca" nawet w anglii jest 0.6 promila limitu... przeciez jak sie wypije jedno piwo to ma sie 0.3, i niby powinno sie nie prowadzic ?? DLACZEGO ?? a jak mam goraczke 38.5 to moge se prowadzic, a sprawiam wieksze niebezpieczenstwo niz po tym jednym piwie... a tak w ogole to caly ten krzyk robi sie po to by ukryc prawde dlaczego na polskich drogach ginie tylu ludzi... NIE Z POWODU PIJANYCH KIEROWCOW GINIE ICH NAJWIECEJ tylko z powodu tragicznych drog!!!!! a zgodnie z prawem za wypadek na koleinach powinien odpowiadac nadzorca drogi a nie nieszczesny czlowiek co z nich wyskoczy!!! ale u nas tak nie jest, u nas jak wyrwie ci kolo i przez to przejedziesz staruszke to cie wsadza do pierdla, bo powinienes bardziej uwazac, szkoda ze nie przypuszczales ze na drodze moze byc studzienka bez dekla... Odpowiedz Link Zgłoś
callafior Re: imbecyle! 18.06.06, 14:33 Jesteś chyba nienormalny i rzeczywiście masz te 38.5 gorączki, a może i więcej, bo chyba mierzyłeś termometrem z allegro. Lecz się na nogi, bo na głowę za późno. Odpowiedz Link Zgłoś
wolnoscslowa Długi weekend: zatrzymano już 1200 pijanych kie... 16.06.06, 12:26 dozywotnio pozabierac im prawo jazdy Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: Długi weekend: zatrzymano już 1200 pijanych k 16.06.06, 15:48 wolnoscslowa napisał: > dozywotnio pozabierac im prawo jazdy Zgadzam się ale chciałbym znać statystykę ile wypadków spowodowali pijani a ile trzeźwi kierowcy? Jaka jest statystyka wypadków kierowców w Italii ( 0,8 promila dopusczalne ) w stosunku do Czech (0,0 dopuszczalne). Odpowiedz Link Zgłoś
fraglesi67 Te pijaki to oczywiście sprawka .... 16.06.06, 12:28 PO :-) **** Fraglesowe widzenie świata fraglesi.wordpress.com Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur.57 Re: Długi weekend: zatrzymano już 1200 pijanych k 16.06.06, 12:29 Czekam na decyzje PiS. Panowie PiS-owcy karać, karać, karać i 1000 razy karać. Dożywotnio zabierać prawo jazdy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
lucusia3 Re: Długi weekend: zatrzymano już 1200 pijanych k 16.06.06, 12:35 No to będą jeździc po pijanemu bez prawa jazdy. We mnie taki artysta wjechał. Trzeba zabierac samochody, jako narzędzia zbrodni. Pijany jadąc usiłuje kogos zabić. Nie ważne czyim samochodem jedzie, jak ktoś baranowi daje swój samochód, to też niech wie, co go czeka. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Długi weekend: zatrzymano już 1200 pijanych k 16.06.06, 13:59 Użyczający samochód może odpowiadać tylko wtedy, gdy bezpośrednio przekazał samochód osobie nietrzeźwej. Chyba nietrudno sobie wyobrazić sytuację, że ktoś wypożyczył samochód na trzeźwo a uchlał się dopiero potem! Odpowiedz Link Zgłoś
jotwu61 Re: Długi weekend: zatrzymano już 1200 pijanych k 16.06.06, 15:40 Racja. Czlowiek, ktory nie boi sie prowadzic z 2 promilami, nie bedzie sie przejmowal brakiem prawa jazdy. Tylko pozbawienie go albo wolnosci albo narzedzia przestepstwa-samochodu, moze uchronic innych przed smiercia lub kalectwem. Odpowiedz Link Zgłoś
mukroko widza... biedni ludzie bez niej ... 16.06.06, 17:51 a co jak mam 0.2 to tez chce kogos zabic ?? wogole to moze zrobimy tak, taki nowy dopisek do naszego kk, azeby czlowiek ktory moglby zrobic komus czym krzywde, byl karany jeszcze przed zrobieniem mu krzywdy, czyli ze jak np pana X zdradza pani Y, to pana X wsadzamy prewencyjnie do pierdla bo moze dostac szalu i zabic pania Y (juz nie mowie o tym co by bylo gdyby sie tak napil...) precedens do wyzej omowionego przypadku stwarzacie wy IMBECYLE! (a sytuacja byla w jakims filmie nie panietam juz jakim) Odpowiedz Link Zgłoś
mukroko idioto zaznajom sie najpierw z prawem a potem pisz 16.06.06, 17:47 te twoje kretynizmy!! > Trzeba zabierac samochody, jako narzędzia zbrodni. to powinno sie tez zabierac kamienie pijanym ludziom bo moga nimi kogos zabic, albo zapalki bo moga kogos podpalic no i jeszzce powinno sie ich kastrowac, tak by nie mogli swobodnie sikac na sciany! troszke, ale tylko troszke... blagam zebyscie ludzi ruszyli tymi mozgami!! one nie sluza tylko do srania i zarcia!! Odpowiedz Link Zgłoś
dziun Re: Długi weekend: zatrzymano już 1200 pijanych k 16.06.06, 13:27 ... kary powinny byc surowe to nie ulega watpliwosci. Problemem jest to, ze surowe kary finansowe najczesciej rujnuja finansowo rodzine "pana i wladcy" jezdzacego notorycznie po pijaku. W miejscowosci z ktorej pochodze wszyscy znaja bar piwny obok ktorego trudno zaparkowac samochod (brak miejsca). Wszyscy wiedza dlaczego nic sie tym pijakom nie moze przydazyc. Wlasciciel lokalu, posiadajacy jeszcze 2 inne bary piwne, wkupil sie na lokalnym posterunku policji i ma spokoj. Goscie wychodzacy z baru maja spore trudnosci z wsiadaniem do auta. Wszyscy o tym wiedza ale nic nie da sie zrobic - stare ukladow nie da sie tak szybko zmienic. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Długi weekend: zatrzymano już 1200 pijanych k 16.06.06, 14:00 Rób zdjęcia ukrytą kamerą i sprzedawaj delikwentom po 500 PLN za odbitkę (lub wydruk). Odpowiedz Link Zgłoś
mukroko otacza mnie ciemnota... 16.06.06, 17:53 bo normalny czlowiek po dwoch piwach jadac samochodem nikogo nie zabije! Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: otacza mnie ciemnota... 16.06.06, 18:01 Na trzeźwo też można nieźle nabałaganić. "Co piąty wypadek jest spowodowany przez nietrzeźwego kierowcę!!!" (Oznacza to, że cztery piąte wypadków jest z winy kierowców trzeźwych?) Odpowiedz Link Zgłoś
oryganion1 Re: Długi weekend: zatrzymano już 1200 pijanych k 16.06.06, 12:30 kiedy skończa się te świete krowy niosące śmierc kiedy bezwarunkowo zaczna ich wsadzac do pierdla, zabietrać samochody, kazą płacić renty kiedy tych suk....zaczna traktowac jak morderców? Odpowiedz Link Zgłoś
mukroko co za podburzony ory* 16.06.06, 17:54 nigdy pajacu!! bo to niezgodne z konstytucja!! Odpowiedz Link Zgłoś
inspector Wy...........ć, bo jade naawaalony !!! 16.06.06, 12:31 Aaa coo k....a ! ?? A jaak mamy wrocic ze szwagrem ze dzialki ?? Helikopterem ? Odpowiedz Link Zgłoś
navaira Pewnie to sami ateiści 16.06.06, 12:32 W końcu katolikom chyba nie wolno jeździć po pijanemu. Czy JP2, bądź bp Pieronek nie miał na ten temat aby czegoś ważnego do powiedzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
sojowa za rok zjnowu zdadza na prawko i beda jezdzic 16.06.06, 13:17 znowu az nich nie zlapia. po co zaostrzac kare i zabierac dozywotnia i przepadek mienia uzytego do przestepstwa... przeciez prawodawcy tez jezdza po pijaku... Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: za rok zjnowu zdadza na prawko i beda jezdzic 16.06.06, 13:57 Nie każdy wie, że wypadek po pijanemu zwalnia ubezpieczyciela z obowiązku wypłat odszkodowań. Pijany kierowca nie tylko sam ponosi koszty napraw własnego samochodu ale też z własnej kieszeni musi pokryć WSZYSTKIE wyrządzone szkody (np. rentę, koszty leczenia itd.). Konsekwencje wypadku po pijanemu są więc fatalne. Ale cóż? Głupki są niefrasobliwe: "Eeee, tam. Niczego mi nie udowodnią" "Nie złapią mnie" "Uda mi się" Odpowiedz Link Zgłoś
mukroko Re: za rok zjnowu zdadza na prawko i beda jezdzic 16.06.06, 17:56 dobra zgodzic sie z idea mozna, ale jak masz 0.2 i wpakowal w ciebie koles, wymusi ewidentnie pierwszenstwo. to wiesz co sie dzieje ? ty za wszystko placisz!! to jest absurd Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: za rok zjnowu zdadza na prawko i beda jezdzic 16.06.06, 18:04 To nie idea ale przepisy ustawy o ubezpieczeniach obowiązkowych oraz tzw. regulaminy, które podpisujesz wykupując polisę. Odpowiedz Link Zgłoś
mukroko Re: za rok zjnowu zdadza na prawko i beda jezdzic 16.06.06, 19:19 racja, ale to chyba nie oznacza ze te przepisy sa w porzadku? przynajmniej ten o dozwolonej ilosci alkoholu we krwi u kierowcow? Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: za rok zjnowu zdadza na prawko i beda jezdzic 16.06.06, 15:52 sojowa napisał: > znowu az nich nie zlapia. po co zaostrzac kare i zabierac dozywotnia i > przepadek mienia uzytego do przestepstwa... przeciez prawodawcy tez jezdza po > pijaku... Porównaj i zastanów sie czy gdzie indziej jest gorzej niż u nas. www.alkomat.com.pl/index.php?act=eu_prom Odpowiedz Link Zgłoś
mukroko ohoho ;( 16.06.06, 17:59 daj spokoj oni jak czegos nie zobacza na tvn to nie uwierza... Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo łże-kierowcy 16.06.06, 16:20 sa z układu, ktory szybko wymienimy na nowy zdrowy uklad. Proponuje zeby prawo jazdy zabierac wszystkim, ktorzy nie maja legitymacji PiS, Samoobrony i LPR. Albo chociaz kwitku za przekaz dla Radia Maryja. Odpowiedz Link Zgłoś
2jack Re: Długi weekend: zatrzymano już 1200 pijanych k 16.06.06, 12:35 A ja musze sie napic zanim wsiade za kierownice bo na trzezwo boje sie wszystkich piratow drogowych Odpowiedz Link Zgłoś
pollack5 Re: Długi weekend: zatrzymano już 1200 pijanych k 16.06.06, 12:50 Skoro poseł Wójcik może jeździć po pijaku bez konsekwencji,to co sobie żałować.Ważne, żeby klub Samoobory był "czeciom siłom".Chwała nam i naszym kolesiom...... Odpowiedz Link Zgłoś
c.rayback Re: Długi weekend: zatrzymano już 1200 pijanych k 16.06.06, 13:00 Ku..a mac!Naprawde nie da sie nic z tym zrobic,czy tylko w Polsce sie nie da?! Odpowiedz Link Zgłoś
maria10344 Re: Długi weekend: zatrzymano już 1200 pijanych k 16.06.06, 13:00 No i co z nimi zrobiono.Mieszkam w małej miejscowości pod Gdańskiem/przelotowa/ droga jest wąska i bardzo kręta, w terenie zabudowanym a ciężarówy walą często jak na moje oko więcej niż 100 na godź.Nigdy jednak nie widziałsam tu patrolu drogówki.Ostatnio jechałam autobusem PKS ze Starogardu Gd.,przed nami sznur samochodów i jakiaś ciężarówka a TIR na zakręcie z szybkością błyskawicy,na linii ciągłej mijał nasz autobus i jechał drugim pasem pod prąd.Później winne są drzewa,nawierzchnia i wszystko inne ,tylko nie pan kierownik samochodu.Ratunku!!. Odpowiedz Link Zgłoś
mondokane Re: Długi weekend: zatrzymano już 1200 pijanych k 16.06.06, 13:28 maria10344 napisała: > No i co z nimi zrobiono.Mieszkam w małej miejscowości pod Gdańskiem/przelotowa/ > > droga jest wąska i bardzo kręta, w terenie zabudowanym a ciężarówy walą często > jak na moje oko więcej niż 100 na godź.Nigdy jednak nie widziałsam tu patrolu > drogówki.Ostatnio jechałam autobusem PKS ze Starogardu Gd.,przed nami sznur > samochodów i jakiaś ciężarówka a TIR na zakręcie z szybkością błyskawicy,na > linii ciągłej mijał nasz autobus i jechał drugim pasem pod prąd.Później winne > są drzewa,nawierzchnia i wszystko inne ,tylko nie pan kierownik > samochodu.Ratunku!!. Narzekasz i narzekasz, a nie lepiej byloby wymusic zalozenie garbow, zwezen i roznych innych utrudnien dla szybko poruszajacych sie w Twojej miejscowosci? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Długi weekend: zatrzymano już 1200 pijanych k 16.06.06, 14:01 Wszystkie polskie drogi, z krajowymi włącznie, są pełne zwężeń, garbów i wszelkich innych utrudnień. Nie musisz wymyślać nowych, bo nie starczy dla nich miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Długi weekend: zatrzymano już 1200 pijanych k 16.06.06, 14:26 zigzaur napisał: > Wszystkie polskie drogi, z krajowymi włącznie, są pełne zwężeń, garbów i > wszelkich innych utrudnień. > Nie musisz wymyślać nowych, bo nie starczy dla nich miejsca. *************************************** W rzeczy samej. Dlatego tez unikam wyjazdów w długie weekendy i święta. Co z tego, że jestem trzeźwy, wypoczęty i w sprawnym samochodzie, jak w krytycznej sytuacji nie ma nawet gdzie spieprzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Długi weekend: zatrzymano już 1200 pijanych k 16.06.06, 18:06 No właśnie. Warto było być trzeźwym, wypoczętym i pchać kasę w remonty samochodu? Samochód jest jak żona. Pielęgnujesz, dobierasz ozdóbki, ładujesz pieniądze. A prędzej czy później jakiś obcy cham walnie. (dowcip niemiecki) Odpowiedz Link Zgłoś
tim7 Re: Długi weekend: zatrzymano już 1200 pijanych k 16.06.06, 15:23 > Narzekasz i narzekasz, a nie lepiej byloby wymusic zalozenie garbow, zwezen i > roznych innych utrudnien dla szybko poruszajacych sie w Twojej miejscowosci? Widać, że kompletnie nie masz pojęcia o ruchu drogowym. Po pierwsze zwężanie drogi krajowej jest raczej wątpliwym sposobem na poprawianie bezpieczeństwa na drodze. A idąc dalej z twoją propozycją to może poustawiać na drodze słupki co 100 m, taki slalom, wtedy prędkość spadnie do 30 km/h i bedzie suuuper bezpiecznie, co? Po drugie budowanie garbów na trasach na których jeżdżą autobusy niskopodłogowe też nie jest stosowane, protestują tu kierowcy owych autobusów. Po trzecie i jeszcze raz: zastanów się, czy budowanie "utrudnień na drodze" powoduje wzrost bezpieczeństwa...? Jeśli tak, to polskie drogi powinny być najbezpieczniejszymi drogami na świecie, bo utrudnień tu co niemiara... Odpowiedz Link Zgłoś
baltazarus Zapewne większość z nich nie była pijana 16.06.06, 13:03 Zapewne większość z nich nie była pijana tylko po jednym piwku, a policja każde przekroczenie limitu promili zalicza do kategorii "pijany". Odpowiedz Link Zgłoś
karagandak Pieniądze leżą na szosie ! 16.06.06, 13:05 Trochę poruszam się po kraju samochodem i gdybym miał możliwość pobierania opłat za łamanie przepisów ,załamał bym się szybko.Codziennie pełen bagażnik papierowych banknotów? Codziennie od właściwie wszystkich kierowców? Mam szybki samochód ale mam już trochę lat i nie chce mi się ścigać.Jeżdżę w miarę w zgodzie z przepisami - ani za szybko,ani za wolno.Jak jest ciągła nie wyprzedzam nigdy (chyba ,że szosa jest CAŁKIEM pusta a przede mną traktor lub coś podobnie wolnego).Mam na koncie mandaty za zbyt szybką jazdę (n.p.: 70km zamiast 50km jadac przez jakaś wioskę).Właściwie wszyscy mnie wyprzedzają.Nie wiem gdzie się tak spieszą ale wiem,że jadą o wiele za szybko.O wiele. Pytanie: Dlaczego tej forsy nikt nie zbiera? Każdy kierowca się przecież aż prosi o mandat.Każdy! Bo tych kilku (w tym i ja ) się nie liczy! Panie Dorn! Pozdrawiam Pana! Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Ludzie na mózgi już wam popadało? 16.06.06, 13:22 Ludzie troche opamiętania ja rozumiem gó..arz+auto+promile to coś co należy tępić, ale jakoś nikt nie mówi ilu wśród tych pijanych kierowców których to należy tak surowo i bezwzględnie karać to rowerzyści, a to często ponad 3/4 zatrzymań wszystkich nietrzeźwych kierowców w wielu miejscach w kraju, od kiedy bezmyślnie zmieniono przepisy dotyczące "jazdy na gazie" wielu funkcjonariuszy zamiast pilnować bezpieczeństwa na drogach czai się po wiejskich dziurach i kosi rowerzystów bo teraz na nich, a nie na kierowcach, robi się wyniki. Już wiecie skąd te rosnące statystyki? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rom48 twoja sygnaturka to klamstwo i nieuctwo. 16.06.06, 13:31 Podejzewam, ze mylisz chrzescijanstwo z katolicyzmem. Odpowiedz Link Zgłoś
rolfix dlaczego Policja kłamie???? 16.06.06, 13:37 1200 pijanych kierowcow... To jest bzdura! Policja zatrzymala, tak, zgadza sie ale 1100 pijanych rowerzystow (pijanych tzn po 2-3 piwach) poza pasem drogowych (czyli jakis park, sciezka na wale itp. Dlaczego Policja ciagle podwyzsza statystyki? i to bezczelnie klamiac! Mydlenie oczu... Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Ponawiam swoja propozycję !! W znanym mi kraju 16.06.06, 13:44 po 3 wpadkach naruszenia przepisów kodeksu drogowego - kierowca ma WBITE w prawo jazdy skierowanie do psychiatry. Nie muszę dodawać jakie ma kłopoty ze znalezieniem jakiejkowiek pracy do czasu wykasowania wpisu co trwa około 2 lat. Pijaka za kierownicą oczywiście powyższe nie dotyczy - ten traci prawko dozywotnio!! To może już koniec lamentów i wprowadzmy te przepisy o ile oczywiście nie przekracza to horyzontów intelektualnych autorów kodeksu!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
raffrac Jaki długi weekend??? 16.06.06, 13:52 Ja muszę dzisiaj, jutro i pojutrze ciężko pracować!!! Żeby zarobić na chleb!!! Nie twórzmy atmosfery, że wszyscy Polacy się w ten weekend op...ją... A pijaków za kierownicą trzeba tępić, bo to potencjalni mordercy. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Jaki długi weekend??? 16.06.06, 14:04 "W czwartek było Boże Ciało, w piątek robić się nie chciało!" Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Re: Jaki długi weekend??? 16.06.06, 20:52 raffrac napisał: > Ja muszę dzisiaj, jutro i pojutrze ciężko pracować!!! Żeby zarobić na chleb!!! > Nie twórzmy atmosfery, że wszyscy Polacy się w ten weekend op...ją... A pijaków > > za kierownicą trzeba tępić, bo to potencjalni mordercy. Pewnie że jazda na podwójnym gazie to złe zjawisko z którym trzeba walczyć, niepokoi mnie twój sposób rozumowania "bo to potencjalni mordercy", idąc tym tokiem wszyscy zdrowi i sprawni mężczyźni to potencjalni gwałciciele (jak w kawale o bacy - mają aparaturę), to co ich też trzeba tępić? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lubert Coś tu się nie zgadza 16.06.06, 14:01 jeśli po spowodowaniu wypadku pod wpływem alkoholu grozi utrata prawa jazdy oraz odpowiedzialność karna (z więzieniem włącznie), to przy polskich statystykach, po 2-3 latach, drogi powinny być puste. Więc skąd te korki? Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo Re: Coś tu się nie zgadza 16.06.06, 16:22 stad ze wbrew temu co sadzi wiekszosc Polakow i wiekszosc rzadzaca przestrzeganie prawa nie ma wielkiego zwiazku z zaostrzaniem przepisow. Ale ciemny lud kupi wszystko... Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Pijani zaczynaja miec taka przewage, ze lepiej 16.06.06, 14:30 byloby zatrzymywac trzezwych, zeby im sie nic nie stalo. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek2784 Re: Długie weekendy to kolejna polska paranoja 16.06.06, 14:36 Cudzoziemcy odwiedzający Polskę nie mogą nic w Polsce załatwić w okresie tych idiotycznych weekendów. Wszyscy urzędnicy rozmawiają już o długich weekendach na kilka tygodni wcześniej. Co to jest za idiotyzm lokalny takie paraliżowanie kraju z powodu dodawania sobie dni wolnych i łączenia ich ze świętem religijnym czy państwowym ? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Długie weekendy to kolejna polska paranoja 16.06.06, 18:03 Bo ludzie nienawidzą pracy! (a podobno jest takie duże bezrobocie...) Odpowiedz Link Zgłoś
traktorzysta Gdybym miał żyć w Polsce to tyż bym pił . 16.06.06, 14:42 Takiego ch....stwa jak w Polsce to tylko w Afryce można siem doszukać . Odpowiedz Link Zgłoś
chwd_pis Nic sie nie da zrobić 16.06.06, 14:58 Posłowie chleją bez opamietania w czasie pracy, potem jeżdżą samochodami. To samo katabasy. Zrozumiałe. Jedni i drudzy to w państwie preawa i sprawiedliwości święte krowy. Tylko dopóki naród nie weźmie za morde parlamentarzystów i katabasów, dopóty wielu pozostałych będzie liczyć na bezkarność. Nie wierzę w żadne całkowicie skuteczne rozwiązania. To walka z wiatrakami. Walka nie do wygrania. W wielu krajach podwyższono próg stanu trzeżwości. Robiłem próbę. Po zjedzeniu dwóch dużych jabłek miałem 0.03 promille. Jakiś narwany glina by mnie ukarał. Wypicie łyżki syropu na kaszel to już 0,1 promille. We Francji i Niemczech podważszenie progu zdaje egzamin w Polsce chyba nie bardzo, ponieważ my w większości pijemy na umór albo do skończenia gotówki. Jedną z metod - jak sądzę - byłby ostracyzm otoczenia. Za zwyczaj jednak to wspólnicy biesiady bagatelizują problem a nawet namawiaja kierowcę do wypicia. Pewnie myślą, że ich to nie dotyczy. Któregoś dnia mogą trafić na pijaka za kierownicą i zginąć. Odpowiedz Link Zgłoś
tralala31 do pierdla z nimi 16.06.06, 14:53 i zabrać prawka! www.cotynato.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
tludzki4 Re: Długi weekend: zatrzymano już 1200 pijanych k 16.06.06, 16:01 sądzę iż rozwiazanie jest proste - polega na poniżeniu pijaków przed nimi samymi: pomiar krwi w pełni poprawny i udokumentowany, filmowanie całego przebiegu tj bełkot, groźby itd, utrata prawa jazdy na dwa lata np. i pobyt filmowany w zbiorowej klatce z tzw elementem. dokumentacja dostępna jest do publicznego wglądu w przypadu procesowania się faceta. ja ze wstdu schowłbym się za zapałkę. Odpowiedz Link Zgłoś