Dodaj do ulubionych

Czapiński: Jarosław Kaczyński jest szczery do bólu

19.06.06, 11:33
Czytam i oczom nie wierzę. Czy panowie prowadzący pogwarkę w studiu żyją w
wieży z kości słoniowej? Media huczą po wczorajszym reportażu TVN, a panowie
o sztukach magicznych opowiadają bajki???
Obserwuj wątek
    • zywot Kto ma racje? 19.06.06, 11:36
      Czapinski...hmm...taki wyksztalcony czlowiek, a wedlug mnie gada glupoty. W
      taki sam sposob jak on tlumaczy Kaczynskich, mozna wytlumaczyc zlodzieja,
      który teraz jeszcze kradnie, ale jak zdobedzie pierwszy miliard to zalozy
      legalny interes, a moze nawet zostanie filantropem. Przeciez to paranoja. Jak
      ktos nie ma zasad i honoru to nigdy nie bedzie mial tym bardziej jak sie
      dopadnie wladzy lub pieniedzy. Ale przeciez Czapinski chyba wie co mowi, wiec
      pewnie ja pisze glupoty.
      • rs_gazeta_forum Re: Kto ma racje? 19.06.06, 11:40
        zywot napisał:
        > W taki sam sposob jak on tlumaczy Kaczynskich, mozna wytlumaczyc zlodzieja,...

Nieco innymi słowami napisałeś to, co ja miałem, więc nie bedę powtarzał.
        Pozdrawiam
      • warsawyak Re: Kto ma racje? 19.06.06, 12:32
        Mi się flaki wywracają, jak słyszę podobne głupoty, a na to, co się w kraju
        dzieje, nóż się w kieszeni otwiera, więc dzięki zywot za ten głos otuchy.
      • jankbh Re: Kto ma racje? 19.06.06, 17:14
        Tekst jest przerazajacy swoja otwartoscia. Czapinski nie gada glupot i nie
        tlumaczy Kaczynskich - on tlumaczy dzialajacy tu mechanizm. I niestety ma
        racje. Socjotechnika zwyciezy wszelkie logiczne myslenie. A Kaczynski chyba
        naprawde wierzy w to co mówi i robi, psychopaci maja to do siebie. Problemem
        nie jest to, ze Kaczynski wierzy w swoje racje, lecz ze spoleczenstwo tak latwo
        ulega darowi przekonywania psychopatów.
      • aisug Re: Kto ma racje? 22.06.06, 16:32
        zywot napisał:

Ale przeciez Czapinski chyba wie co mowi, wiec
        > pewnie ja pisze glupoty.
        ==================================================================
        brawo, tylko prawdziwie mądry ma odwage przyznac sie do swojej głupoty bo
        przeciez idiota tego nawet nie zauważy.Czapiński ma rację, tylko że i tabuny
        Kaczyńskich nie poradza w tej stajni Augiasza i to jeszcze przy takiej "pomocy"
        mediów
    • tojalew Czapiński jest OK 19.06.06, 13:57
      wyjątkowo rozsądna wypowiedź.
      ale polski naród ironii i sarkazmu nie rozumie.
      nie rozumie też, że jeden układ właśnie na ich oczach jest zastępowany nowym
      układem.
      różnica polega na tym, że nikomu nie zależy na białych rękawiczkach.
      • jacekm22 Re: Czapiński jest OK 19.06.06, 22:18
        Polski narod jak mowi Goebels Kurski to cieman masa ktora lyknie wszystko
        odpowiednio spreparowane ....
    • emes-nju Nie chcem, ale muszem wiecznie zywe! 19.06.06, 14:07
      Tylko, ze w tym wydaniu bardziej zalosne niz u pierwowzoru :-(

Przeraza mnie poczucie misji u wladzy! Oni sa tak pewni swoich szlachetnych intencji, ze dla naszego i Polski dobra sa gotowi poobcinac nam raczki! Oni wszczynaja wojne, ktora jak zawsze przegra spoleczenstwo! Bo waaadza sie zawsze wyzywi. Jak na razie NIC z szumnych obietnic dot. kulawej gospodarki nie zostalo zrealizowane. Natomiast stopien rozpieprzania panstwa, bez tworzenia nic w zamian (!), moze zaowocowac kompletnym haosem...

Coraz bardziej sie boje :-(
    • rmk28 Re: Czapiński: Jarosław Kaczyński jest szczery do 19.06.06, 22:08
      O wplywie dziecinstwa na polityke forumhumanitas.ipbhost.com/index.php?act=ST&f=25&t=423&st=0#entry9871
      • maureen2 Re: Czapiński: Jarosław Kaczyński jest szczery do 22.06.06, 16:41
        najciekawszy jest komitet polityczny PiS, zupełnie jak komitet centralny PZPR,
        czy jakaś inna partia w Polsce ma taką strukturę organizacyjną.
    • cookies3 Z tą szczeroscią Jarosława to chyba przesada 22.06.06, 16:50
      Panie profesorze,moze z akademickiego punktu widzenia p.JK jest szczery az do
      bólu,ale 'ulica' uwaza inaczej.Pan prezes ma dar nawijania,gmatwania,a potem
      mówi,że dokumenty zniszczone,czyli wyszło,że prawda ( matactwa Kurskiego),
      a może nieprawda itd,itd Jak,to mówią Rosjanie - bez vodki nie razbierosz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka