meloosyna 20.06.06, 13:17 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wolnoscslowa Farfał zapowiedział, że pozwie "Gazetę Wyborczą... 20.06.06, 13:18 jakie grzechy mlodosci...to faszysta Odpowiedz Link Zgłoś
pozlotemu Gazeta zaplaci. Za grzechy, ... starosci! 20.06.06, 13:34 Dobre czasy sie skonczyly. Pora placic. Odpowiedz Link Zgłoś
plaszcz Nie powienien pełnić takiego stanowiska! 20.06.06, 13:47 Bez względu czy się zmienił czy nie! To czym się zajmował w przeszłości ma znaczenie i zdecydowanie nie powienien zajmować takiego znaczącego i odpowiedzialnego stanowiska. Stwierdzenie jego "dalem sie zmanipulowacw przeszlosci" też nie świadczy dobrze o nim! Inna zastanawiająca sprawą jest to ze od kiedy PIS i LPR rządza w kraju to nacjonalizm się wkracza w bardzo odpowiedzialne i delikatne sfery życia. Nie jest dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
emkas76 Re: Nie powienien pełnić takiego stanowiska! 20.06.06, 13:52 on powinien nie tyle pelnic.... ile popelnic samobojstwo! Jak mozna zyc i ludziom w oczy patrzec po tym jak wszyscy sie dowiedzieli, ze jest brunatnym scierwem! Precz!! Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero I tutaj bym sie nie zgodzil 20.06.06, 14:16 emkas76 napisał: > on powinien nie tyle pelnic.... ile popelnic samobojstwo! Jak mozna zyc i > ludziom w oczy patrzec po tym jak wszyscy sie dowiedzieli, ze jest brunatnym > scierwem! > Precz!! Jestes bardzo radykalny w swoich pogladach i potrafie to zrozumiec. To bylo rowniez moje pierwsze odczucie. Potem zaczalem sie zastanawiac dokad my z takim radykalizmem dojdziemy jako spoleczenstwo. I przypomnialem sobie jak to bylo w Niemczech. Przypomnialem sobie zyciorys Carstensa (byly czlonek NSDAP) ktory byl 40 lat pozniej pojednawczym i tolerancyjnym prezydentem wszystkich obywateli. Grzechy mlodosci Heideggera. Albo dokonania Wernera Hesienbergera w czasach nazizmu i to co czynil dobrego potem. Ewolucje takich ludzi jak Walter Jens i Lenni Riefenstahl. Nieprawda jest, ze skoro popelnia sie bledy bedzie sie je popelniac zawsze. Tym bardziej ze co jest bledem a co nie okazuje sie w innych warunkach i dlugo potem. Wowczas gdy latwo jest z perspektywy czasu ferowac wyroki. Dlatego pomysl z samobojstwem nie jest dobry. Dobrze dla wszystkich byloby aby ta historia zmusila wszystkich a najbardziej samego sprawce do refleksji. I zycia z nia zgodnego. Czego mu zycze. I sobie rowniez. Odpowiedz Link Zgłoś
koniecbanialuki A co powinien popełnić Jaruzelski, gdy Kukliński 20.06.06, 14:28 rmstemero napisał: ujawnił, jak J. szykował zagładę nas wszystkich- wielki lej po bombie atomowej? Poglady 15-latka,aż tak były groźne? > emkas76 napisał: > > > on powinien nie tyle pelnic.... ile popelnic samobojstwo! Jak mozna zyc i > > ludziom w oczy patrzec po tym jak wszyscy sie dowiedzieli, ze jest brunat > nym > > scierwem! > > Precz!! > > Jestes bardzo radykalny w swoich pogladach i potrafie to zrozumiec. To bylo > rowniez moje pierwsze odczucie. Potem zaczalem sie zastanawiac dokad my z takim > radykalizmem dojdziemy jako spoleczenstwo. I przypomnialem sobie jak to bylo w > Niemczech. Przypomnialem sobie zyciorys Carstensa (byly czlonek NSDAP) ktory by > l > 40 lat pozniej pojednawczym i tolerancyjnym prezydentem wszystkich obywateli. > Grzechy mlodosci Heideggera. Albo dokonania Wernera Hesienbergera w czasach > nazizmu i to co czynil dobrego potem. Ewolucje takich ludzi jak Walter Jens i > Lenni Riefenstahl. Nieprawda jest, ze skoro popelnia sie bledy bedzie sie je > popelniac zawsze. Tym bardziej ze co jest bledem a co nie okazuje sie w innych > warunkach i dlugo potem. Wowczas gdy latwo jest z perspektywy czasu ferowac > wyroki. Dlatego pomysl z samobojstwem nie jest dobry. Dobrze dla wszystkich > byloby aby ta historia zmusila wszystkich a najbardziej samego sprawce do > refleksji. I zycia z nia zgodnego. Czego mu zycze. I sobie rowniez. Odpowiedz Link Zgłoś
almagus [...] 20.06.06, 14:40 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
eat.putsy kolegom z podwórka.... 20.06.06, 14:48 mama zawsze mówiła, nie baw się z nimi;)) Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywil *******To wina PO******** 20.06.06, 16:24 PO jest także winna, że Jarosław z Ziemi Wolskiej nie używa mydła i chodzi w dziurawych butach. IV RP? To ja poproszę V RP. Odpowiedz Link Zgłoś
charli "Polska obcym wstęp wzbroniony" 20.06.06, 17:23 facet, który daje swoje nazwisko przy haśle "Polska obcym wstęp wzbroniony", nie może być normalny... to czysty faszyzm i koniunkturalizm.. a do tego wrogość w stosunku do innych nacji i ras... jak taki facet może być twarzą publiczną? on reprezentuje ogół spoleczeństwa- Polaków- i urodzonych w Polsce - Białorusinów, Ukrainców, Litwinów, Żydów... natychmiast go usunąć Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej_bylicki Michnik Był w Faszystowskiej PZPR !!!!!!!!!!!!!!!! 20.06.06, 17:50 michnik, kuron, modzelwski, smolen malezeli do czerwono-faszystowskiej PZPR !! no i co teraz bedzie ??? Odpowiedz Link Zgłoś
marc1951 Re: Michnik Był w Faszystowskiej PZPR !!!!!!!!!!! 20.06.06, 20:01 maja takiego balwana jak ty,paskudzie. Odpowiedz Link Zgłoś
baby1 Jaki z tego Farfała młody, zdolny człowiek. Ma 20.06.06, 22:13 dopiero 28 lat, a już tak spaskudzony życiorys. W sam raz nadaje się na przyszłego przywódcę prawicowej partii. Odpowiedz Link Zgłoś
p.pirx Re: Jaki z tego Farfała młody, zdolny człowiek. M 20.06.06, 22:25 Nie wiem co sie w tym kraju dzieje. Jak taki bandzior może zajmować wysokie stanowisko publiczne??? Ten kraj tyle przez nazistów cierpiał. 6 milionów ludzi zginęło, wytępiona elita, stolica zrównana z ziemią, cały kraj zniszczony, a dzis do władzy dostaje sie neonazista, który pozdrawia sie z kolegami jak hitlerowcy i pewnie wielbi hitlera. Tak wygląda IV Rzeczpospolita! Ciekawe czy gdyby w młodości był komunistą, to pan wildstein tez tlumaczylby go grzechami mlodosci(pusty śmiech). Nie ma już żadnych wartości w tym kraju. Szanowny panie farfal - jestes dla mnie nikim! Skini - widzieliscie, ze sie was wyparł? Pokazcie mu! Wyslijcie do gazet zdjęcia jak dobrze znajdował się w waszym środowisku. Nie chce pamietac, to wy mu przypomnijcie! Odpowiedz Link Zgłoś
orcheystra Re: Jaki z tego Farfała młody, zdolny człowiek. M 21.06.06, 01:36 co za szmiaciarz ten Farfał Odpowiedz Link Zgłoś
orcheystra Re: Jaki z tego Farfała młody, zdolny człowiek. M 21.06.06, 01:38 ciekawe jak Wildstein - Polak żydowskiego pochodzenia - dogaduje się z taką szmatą? Odpowiedz Link Zgłoś
lze_gazeta Michnik NIGDY nie byl czlonkiem PZPR, lgarzu. 20.06.06, 21:17 A poza tym PZPR nie jest organizacja nielegalna w Europie. I nigdy nie byla. Odpowiedz Link Zgłoś
jaza01 Re: Michnik Był w Faszystowskiej PZPR !!!!!!!!!!! 20.06.06, 22:59 nie wiem ile masz lat,ale jestes durniem i chyba z partii Romana.Zal mi ciebie,ale wlasnie Polska sklada sie z takich durniow.Wyjedz moze do Bialorusi albo Rosji.Szczesliwej drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
kres_ludzkosci do andrzej_bylicki 20.06.06, 23:13 kto ci zrobil lobotomie?? andrzej_bylicki napisał: > michnik, kuron, modzelwski, smolen > malezeli do czerwono-faszystowskiej PZPR !! > > no i co teraz bedzie ??? Odpowiedz Link Zgłoś
janek344 Re: Michnik Był w Faszystowskiej PZPR !!!!!!!!!!! 26.06.06, 15:26 Hm! "czerwono-faszystowskiej"? Przecież nic nie rozumiesz a głos zabierasz. Żal mi ciebie.Intencje pewnie masz uczciwe ale podstawowej wiedzy niestety nie zdobyłeś i wypisujesz potworne głupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
zupa_wolowa Ciekawe, co jeszcze robił kolegom z podwórka... 20.06.06, 16:48 ...w końcu był tak mało asertywny... Odpowiedz Link Zgłoś
kentucky.schreit.ficken Re: Ciekawe, co jeszcze robił kolegom z podwórka. 20.06.06, 20:22 a moze koledzy mu cos zrobili? Takie rzeczy pozostaja na dlugo:( Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Złodziej zawsze dziewica,teraz i zawsze poza prawe 20.06.06, 21:03 Złodziej zawsze dziewica, teraz i zawsze poza prawem! Cóż dodać, faszyści , nietolerancja, zaczęło się od dziadka Tuska. Prezydent wybrany na faszystowskim oskarżeniu. Do którego pokolenia należy legitymować się, że nie jest się żydem, dziedzicznym gejem, genetyczny AKowiec, "ta matka wychowała ich na prawdziwych Polaków" to złodziej zawsze dziewica, teraz i zawsze tak mówi. J. Kurski jest portretem tej koalicji i sieg hail jeszcze giertychów, gloryfikacja hitlera przez leppera! Wychowankowie ojca dyrektora obejmują stanowiska, nazywają się Młodzież Wszechpolska. Polski aryjczyk szuka "żyda". Ryby uczy pływać, jego koalicjanci obiecali wszak ryby w płynie , łapane na obiecanki cacanki! Skanduje. Jak Bóg i Rydyk nam pomoże, nasikamy naszej flocie morze. Podpisał i pokazał PiSiORa jak Acuś? Dla przypomnienia temu panu! W 1942 r. zaczęły się pogromy. Cytuję list z tego okresu: " U nas był pogrom żydów przez dwa dni, wiele wywieźli, ale i wiele uciekło. Ludność miejscowa ogołociła ich z rzeczy. Odbywało się coś takiego jak po ucieczce bolszewików." Z oryginału w języku niemieckim , rusińskim i polskim. To należało podpisać za faszystów! Zapewnienia w miejsce przysięgi. I. Po starannym rozpatrzeniu nie są mi znane żadne okoliczności, które mogłyby uzasadnić przypuszczenie, że stosownie do §§ 1i 2 rozporządzenia oznaczeniu pojęcia „żyd’ w Generalnym Gubernatorstwie z dnia 24.7.1940 (Dz. Rozp. G.G.I, str. 231) jestem żydem. Brzmienie powołanych §§ 1i 2 są następujące: § 1 O ile w prawnych i administracyjnych przepisach Generalnego Gubernatorstwa jest używane pojęcie „żyd”, to należy pod tym rozumieć, 1. kto na podstawie przepisów Rzeszy Niemieckiej jest żydem lub za żyda jest uważany; 2. kto jako były obywatel polski albo jako bezpaństwowy według § 2 tego rozporządzenia żydem lub za żyda jest uważany. § 2. Żydem jest ten kto według rasy pochodzi przynajmniej od trzech dziadów i babek, którzy są w całym znaczeniu tego słowa żydami. Za żyda jest uważany ten, kto według rasy pochodzi od dwóch dziadów i babek, którzy są w całym znaczeniu tego słowa żydami. a) o ile od dnia 1 września 1939 r. należał do żydowskiej gminy wyznaniowej lub później został do niej przyjęty, b) o ile w chwili wprowadzenia w życie tego rozporządzenia był w związkach małżeńskich z osobą pochodzenia żydowskiego lub później z takową osobą w związki małżeńskie wstąpił, c) o ile pochodzi on od żyda z stosunku pozamałżeńskiego w rozumieniu ust. 1 i był urodzony po dniu 31 maja 1941 r. Żydem w pełnym tego słowa znaczeniu jest ten dziad, lub babka, którzy należeli do żydowskiej gminy wyznaniowej. Zostałem pouczony, że za fałszywe zapewnienie w miejsce przysięgi poddam się karze według § 156 ustawy ustawy karnej dla Rzeszy Niemieckiej z dnia 15.5.1871 r.(Rgbl. S.127). Elgenhändige Unterschrift Własnorucznyj pidpis Własnoręczny podpis ………………….. II. Po starannym rozpatrzeniu nie są mi znane żadne okoliczności, które by mogły uzasadnić przypuszczenie, że stosownie do § 3 rozporządzenia o znaczeniu pojęcia „żyd” w Generalnym Gubernatorstwie z dnia 24.7.1940 ( Dz. Rozp. G.G. I str. 231) jestem „żydowskim” mieszańcem. Powołany § 3 brzmi: § O ile w prawnych i administracyjnych przepisach Generalnego Gubernatorstwa jest w użyciu „żydowski mieszaniec” , to należy pod tym rozumieć. 1. kto na podstawie przepisów Rzeszy Niemieckiej jest „żydowskim mieszańcem”. 2. kto jako obywatel polski albo bezpaństwowy według rasy pochodzi od dziada i babki lub jednego z nich, którzy są w całym tego słowa znaczeniu „żydami”, - o ile on według. § 2 ust. 2. nie jest uważany za „żyda”. Przepis § 2 ust.3 ma odpowiednie zastosowanie ( p. wyżej). Elgenhändige Unterschrift Własnorucznyj pidpis Własnoręczny podpis ………………….. Już historię starają się przerobić! Ohyda! J. Kurskiego nie ma, J. Kaczyńskiego , nie ma, R. Giertycha nie ma, A. Leppera gloryfikującego hitlera nie ma, Rydzyka i jego biskupów nie ma nie ma na liście układu? Sam widziałem zawarcie układu w TV Trwam!? Ohyda i faszyzm w czystym wydaniu! Szukałeś z ojcem, złodziej zawsze dziewica, teraz i zawsze żydów i liberałów? Omawiałeś na wizji Trwam strategię z Jarosławem Kaczyńskim i Andrzejem Lepperem przeciw Tuskowi? Omawiałeś, to sobie poczytałeś skąd twoje i złodziej zawsze dziewica, teraz i zawsze wzory! Odpowiedz Link Zgłoś
odette Tematy zastępcze!Ale jak dziecko prezydenta d..ę 20.06.06, 14:34 wystawia w TV (wprost -nagrania archiwalne), to jakoś wszystkow porządku!Nie ma obrazy Rzeczpospolitej! Odpowiedz Link Zgłoś
zewszad_i_znikad Re: I tutaj bym sie nie zgodzil 20.06.06, 14:38 Pozwolę sobie nie zgodzić się co do Leni Riefenstahl. Problem nie polega na tym, czy jej twórczość filmowa to sztuka, czy propaganda (jak niektórzy to próbują przedstawiać) - tylko na tym, że ona nigdy nie poczuwała się do winy. Zmieniła się, ale całe życie powtarzała "Jestem tylko artystką, nie zajmuję się polityką". Tyle że sztuka też nie jest politycznie obojętna. Poza tym zgadzam się, że grzechy młodości nie mogą człowieka definitywnie przekreślać, można tolerancyjną postawą "odpokutować" za to, że było się kiedyś faszystą. Ale gdzie takiemu Farfałowi do Carstensa czy Heideggera... ;) Samo to, że po publikacji w "Wyborczej" tak się rzuca i pieni, nieszczególnie o nim świadczy. Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Re: I tutaj bym sie nie zgodzil 20.06.06, 16:08 zewszad_i_znikad napisała: > Pozwolę sobie nie zgodzić się co do Leni Riefenstahl. Problem nie polega na > tym, czy jej twórczość filmowa to sztuka, czy propaganda (jak niektórzy to > próbują przedstawiać) - tylko na tym, że ona nigdy nie poczuwała się do winy. > Zmieniła się, ale całe życie powtarzała "Jestem tylko artystką, nie zajmuję się polityką". Tyle że sztuka też nie jest politycznie obojętna. Dlatego nauczyla sie nurkowac jako 90-latka i fotografowala konsekwentnie rybki. Z drugiej strony to poza zaslepieniem trudno jej duzo zarzucic. Do gazu nikogo z przyczyn rasowch nie chciala wysylac! > Poza tym zgadzam się, że grzechy młodości nie mogą człowieka definitywnie > przekreślać, można tolerancyjną postawą "odpokutować" za to, że było się kiedyś > > faszystą. Ale gdzie takiemu Farfałowi do Carstensa czy Heideggera... ;) Samo > to, że po publikacji w "Wyborczej" tak się rzuca i pieni, nieszczególnie o nim > świadczy. Mlody on, moze sie jeszcze nauczy? Schilly tez bronil terrorystow i oskarzal jako mlody adwokat panstwo o imperialistczne zbrodnie aby sie stac w koncu jego konserwatywnym ucielesnieniem i podpora. Odpowiedz Link Zgłoś
eat.putsy Grzechy młodości 20.06.06, 14:55 Carstens i inni musieli długo nad tym pracować, zamim "odzyskali" zaufanie. Tutaj mamy kogoś, kto z dnia na dzień zmienia poglądy, jak można w to uwierzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Grzechy młodości 20.06.06, 15:04 eat.putsy napisał: > Carstens i inni musieli długo nad tym pracować, zamim "odzyskali" zaufanie. Jak długo musieli 'pracować' towarzysze z PZPR na odzyskanie zaufania Michnika & Co. ? > Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Grzechy młodości 20.06.06, 15:12 A czy Michnik im ufa? Powiedział to kiedyś? Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: I tutaj bym sie nie zgodzil 20.06.06, 14:58 Dodam: J.Wiatr - ideolog komunistyczny (i to nie jako 16 szczeniak), później minister edukacji w III RP Joszka Fiszer - rzucający 'koktaile Mołotowa' na lewackich rozróbach, później niemiecki minister . Lewakom sie wybacza, faszystom - nie... Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Re: I tutaj bym sie nie zgodzil 20.06.06, 16:13 mg2005 napisał: > Lewakom sie wybacza, faszystom - nie... wynika to z idealistycznie gloszonych intencji. Marksista (nie lewakiem bo to nie wiadomo co jest!) sie zostawalo bo imponowaly wspaniale perspektywy i milosc do ludzkosci i sprawiedliwosci jako takiej. Tak ze ich glownym grzechem byla naiwnosc. Faszysta sie zostawalo bo imponowala sila, nienawisc, eksterminacja. Tak ze glownym zarzutem jest nie tyle idealistyczna naiwnosc lecz ograniczenie umyslowe i glupota. A ze w obu przypadkach okazywalo sie ze g...o cuchnie? To juz inna para kaloszy. Odpowiedz Link Zgłoś
aradian Re: I tutaj bym sie nie zgodzil 20.06.06, 23:03 No widzisz mg2005 to jest dopiero relatywizm. On jest niezwykle wygodny dla tych, którzy dopasowują się do zmieniającej się sytuacji wyłącznie dla własnych korzyści.Jeżeli opłaca mi się być esbekiem to nim jestem, jeżeli opłaca mi się być komunistą to nim się staję, ale jeżeli pojawia się ktoś kto mnie demaskuje to zrobię wszystko żeby go utrącić,aby nie dopuścić do piastowania jakiegokolwiek stanowiska, bo te zarezerwowane są dla wybranych. Odpowiedz Link Zgłoś
opin Re: I tutaj bym sie nie zgodzil 20.06.06, 14:59 Niestety, ja nie koge zgodzic sie z Toba... Dlaczego? Przede wszystkim dlatego, ze przywolales naprawde wielkie postaci, artystow i myslicieli. Nie chodzi mi o to, ze im wolno, nie! Chodzi o to, ze ten facet z TVP byl zwyczajnym ulicznym lobuzem, wydawal nazistowski zin nie dla prawdziwych ideologow tylko dla zwyklych tlumokow. Wystarczy przeczytac tylko te podane w GW fragmenty czy dowcipy. To jest ponizej pewnego poziomu jednak. Ktos taki nie powinien zajmowac zadnego stanowiska. Jak bylem mlodszy czesto zdarzalo mi sie oberwac od jakichs lysych troglodytow, czesto zaczepiali mnie kibole jak wracali z meczu albo inny element. I co sie okazuje? Okazuje sie, ze te element wywodzacy sie z tych srodowisk zaczyna sprawowac wladze w kraju, ktory rosci sobie prawa do bycia moja ojczyzna. Uwazam, ze sytuacja w Polsce rzeczywiscie robi sie nieciekawa. Dopoki obserwowalem gierki dwoch braci, jeki pozal sie Boze dziennikarzy uwazalem za przesadzone, mocno emocjonalne, subiektywne, proplatformerskie raczej. Jednaj teraz, odkad w koalicji znalezli sie brunatni wszystko to, o czym ze stanowisk liberalnych i umiarkowanie konserwatywnych mowili publicysci, nabiera innego znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
frant3 Re: I tutaj bym sie nie zgodzil 20.06.06, 15:16 rmstemero! Piotr Farfał bardzo dobrze bronił się na konferencji, pewnie dlatego, że z wykształcenia jest prawnikiem. Ciągle powtarza, że się zmienił i że już 10 lat temu nie był narodowym socjalistom. W takim razie co on robi w LPR?! -- Frant - humor, satyra, krytyka Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero dobre pytanie 21.06.06, 17:37 ale prosto sformulowane. Ja osobiscie nie lubie LPRu. I nie sadze abym polubil kiedykolwiek. Widze jednak ze jest to ugrupowanie powoli ewolujace od gromady palkarzy z odchyleniem narodowo-faszystowskim do ugrupowania majacego abmbicje zrealizowania sie w ramach systemu politycznego. Wladza wpadla w lapki i troche cywilizuje. Grzechy mlodosci chcieliby zapomniec. Tak ze wg. mnie to on jest w LPR bo juz zawsze byl i nie moze ze swym rodowodem pojsc gdzie indziej i zaczac od poczatku. frant3 napisał: > rmstemero! > Piotr Farfał bardzo dobrze bronił się na konferencji, pewnie dlatego, że z wyks > ztałcenia jest prawnikiem. Ciągle powtarza, że się zmienił i że już 10 lat temu > nie był narodowym socjalistom. W takim razie co on robi w LPR?! > > -- > Frant - humor, satyra, krytyka Odpowiedz Link Zgłoś
lol76 rmstemero zgadzam sie ale... 20.06.06, 15:17 rmstemero zgadzam sie ale... jest pewna roznica miedzy tym cymbalem (mlodym karierowiczem), ktory za nic w swiecie nie przyzna sie do swoich bledow z przeszlosci i z uporem maniaka twierdzi ze to nie byl on... i osobistosciami, ktore ty wspomniales. Ci ludzie przynajmniej zrozumieli sowj blad, przeprosili i poprosili o wybaczenie, zas komentowany cymbal nie ma klasy, nie jest gentlemanem i do bledow przyznac sie nie potrafii. I dlatego zwyczajnie (jako pdatnik) bym go z TVP usunal. Moze zareagowalbym na te sprawe inaczej, gdyby ten duren powiedziel: Bradzo mi przykro jezeli kogos urazilem sowimi pogladami w moim mlodzienczym wieku. Przepraszam i pragne zapewnic ze jestem dzisiaj inna osoba - tolerancyjna, o racjonalnych, pragmatycznych pogladach. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Re: rmstemero zgadzam sie ale... 21.06.06, 17:40 widze to dokladnie tak samo. jestem jednak przekonany ze do tego aby sie zachowac tak jak napisales trzeba miec wiecej niz 28 lat, wiecej dojrzalosci i doswiadczenia. A to arogancki jeszcze gowniaz zaraz po studiach przekonany ze na rzeczywistosci mozna wymusic aby dostosowala sie do zyczen. Za 20 lat bedzie tego zalowal. Najprawdopodobniej. Odpowiedz Link Zgłoś
dar1114 Re: I tutaj bym sie nie zgodzil 20.06.06, 16:05 Nie, no jasne - gość jest współczesną Matką Teresą i należe do Armii Zbawienia, czy Ty synu z byka spadłeś ?- jest członkiem LPR i jego poglady są takie jak poglady tego ugrupowania. Odpowiedz Link Zgłoś
ala984 Re: I tutaj bym sie nie zgodzil 20.06.06, 16:21 taki człowiek , nie tylko powinien być pozbawiony wszelkich funkcji publicznych ale i publicznie powinien być potępiony i nie tylko on ale i osoba która taką kandydaturę wysunęła. Odpowiedz Link Zgłoś
kentucky.schreit.ficken i chyba o to chodzi 20.06.06, 20:26 mniej winie tego biedaka jak tych, ktorzy go zaproponowali / zatwierdzili... wstyd!! Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: I tutaj bym sie nie zgodzil 20.06.06, 21:06 ala984 napisała: > taki człowiek , nie tylko powinien być pozbawiony wszelkich funkcji publicznych > ale i publicznie powinien być potępiony i nie tylko on ale i osoba która taką > kandydaturę wysunęła. "Nawet jeśli wyciągałem w jakiś sposób rękę, nigdy nie było to z intencją nazistowskiego pozdrowienia" - powiedział Farfocel. On też podawał bilet? A nie prościej byłoby stwierdzić "byłem głupi, ale zmądrzałem i przejrzałem na oczy."? Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Re: I tutaj bym sie nie zgodzil 21.06.06, 17:43 > "Nawet jeśli wyciągałem w jakiś sposób rękę, nigdy nie było to z intencją > nazistowskiego pozdrowienia" - powiedział Farfocel. On też podawał bilet? A ni > e > prościej byłoby stwierdzić "byłem głupi, ale zmądrzałem i przejrzałem na oczy." No pewnie tak ale do tego trzeba byc bardziej dojrzalym i mniej aroganckim. A Farfocel ma 28 lat i dotychczas mu sie udawalo. Wiec trudno mu uderzyc w nute pokory. Psychologicznie niemozliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
lze_gazeta Czekaj, ale faceta to NIC nie nauczylo:) Moze 20.06.06, 21:02 dlatego, ze pod Stalingradem w tylek nie dostal;) A mowiac serio: naziol idzie nadal w zaparte, grozi procesem za teksty, ktorych sie przeciez nie wypiera, zamiast ladnie przeprosic i wytlumaczyc - chocby tak jak ty, ze "tylko krowa..." A wiec glownemu naziolowi w telewozornii publicznej pragne przypomniec, ze i wierchuszka NSDAP zmieniala poglady: na obitym czarnym kirem szafocie o 13 stopniach w niejakiej Norymberdze. Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Re: I tutaj bym sie nie zgodzil 20.06.06, 23:15 rmstemero napisał: > emkas76 napisał: > > > on powinien nie tyle pelnic.... ile popelnic samobojstwo! Jak mozna zyc i > > ludziom w oczy patrzec po tym jak wszyscy sie dowiedzieli, ze jest brunat > nym > > scierwem! > > Precz!! > > Jestes bardzo radykalny w swoich pogladach i potrafie to zrozumiec. To bylo > rowniez moje pierwsze odczucie. Potem zaczalem sie zastanawiac dokad my z takim > radykalizmem dojdziemy jako spoleczenstwo. I przypomnialem sobie jak to bylo w > Niemczech. Przypomnialem sobie zyciorys Carstensa (byly czlonek NSDAP) ktory by > l > 40 lat pozniej pojednawczym i tolerancyjnym prezydentem wszystkich obywateli. > Grzechy mlodosci Heideggera. Albo dokonania Wernera Hesienbergera w czasach > nazizmu i to co czynil dobrego potem. Ewolucje takich ludzi jak Walter Jens i > Lenni Riefenstahl. Nieprawda jest, ze skoro popelnia sie bledy bedzie sie je > popelniac zawsze. Tym bardziej ze co jest bledem a co nie okazuje sie w innych > warunkach i dlugo potem. Wowczas gdy latwo jest z perspektywy czasu ferowac > wyroki. Dlatego pomysl z samobojstwem nie jest dobry. Dobrze dla wszystkich > byloby aby ta historia zmusila wszystkich a najbardziej samego sprawce do > refleksji. I zycia z nia zgodnego. Czego mu zycze. I sobie rowniez. Dobrze napisane. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
p.pirx Re: I tutaj bym sie nie zgodzil 20.06.06, 23:36 > Jestes bardzo radykalny w swoich pogladach i potrafie to zrozumiec. To bylo > rowniez moje pierwsze odczucie. Potem zaczalem sie zastanawiac dokad my z takim > radykalizmem dojdziemy jako spoleczenstwo. I przypomnialem sobie jak to bylo w > Niemczech. Przypomnialem sobie zyciorys Carstensa (byly czlonek NSDAP) ktory by > l > 40 lat pozniej pojednawczym i tolerancyjnym prezydentem wszystkich obywateli. > Grzechy mlodosci Heideggera. Albo dokonania Wernera Hesienbergera w czasach > nazizmu i to co czynil dobrego potem. Ewolucje takich ludzi jak Walter Jens i > Lenni Riefenstahl. Nieprawda jest, ze skoro popelnia sie bledy bedzie sie je > popelniac zawsze. Tym bardziej ze co jest bledem a co nie okazuje sie w innych > warunkach i dlugo potem. Wowczas gdy latwo jest z perspektywy czasu ferowac > wyroki. Dlatego pomysl z samobojstwem nie jest dobry. Dobrze dla wszystkich > byloby aby ta historia zmusila wszystkich a najbardziej samego sprawce do > refleksji. I zycia z nia zgodnego. Czego mu zycze. I sobie rowniez. Tutaj się nie zgadzam! Chylę czoła przed z pewnością dużą wiedzą, ale wnioski moim zdaniem nie są uzasadnione. Jeżeli taki stosunek do ludzi mających, że tak powiem, zwichrowane życiorysy, to przykładowo, aby zostać sędzią lub prokuratorem nie byłoby warunku posiadania nieskazitelnego charakteru. Wyobrażacie sobie sprawcę rozbojów lub złodzieja w młodości, który nastepnie sądzi czy oskarża innych? To tylko przykład. Nikt nie mówi, żeby Farfal został skazany na wygnanie albo, zeby pozbawiono go praw publicznych. Sprawowanie jednak wysokiej funkcji publicznej zarezerwowane powinno zostać dla ludzi, którzy charakter i przeszłość mają naprawdę nieskazitelne, bo są przedstawicielami całego narodu i powinni być najlepszymi z najlepszych. Skoro Farfal był nazistą, to moim zdaniem jego kariera polityczna winna skończyć się od razu. To społeczeństwo winno wydać na nim jednoznaczny wyrok...niestety nie u nas. Dodatkowo zaznaczam, że istotnym jest fakt, iż ten człowiek KŁAMIE uchylając się od winy i jestem przekonany, że media mu to udowodnią:) - będę miał wtedy satysfakcję. Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Re: I tutaj bym sie nie zgodzil 21.06.06, 17:54 p.pirx napisał: Sprawowanie jednak wysokiej funkcji publicznej zarezerwowane > powinno zostać dla ludzi, którzy charakter i przeszłość mają naprawdę > nieskazitelne, bo są przedstawicielami całego narodu i powinni być najlepszymi > z > najlepszych. Jestem rowniez tego zdania, problem jednak polega na tym ze najlepszym z najlepszych nikt sie nie rodzi, takim kims sie staje. Innymi slowy: nie jest to stan rzeczy lecz proces. A drogi potrafia byc dlugie i pokretne. Ja Farfocla nie lubie. Jeszcze bardziej nie lubie jednak rozliczeniowej manii i ferowania dyskwalifikujacych wyrokow. Jedynie slusznych pogladow. Pychy wyplywajacej z ignorancji i myslowego lenistwa, pychy ktora prowadzi do zacietrzewionego wrzasku "na pohybel" wszedzie tam gdzie przydalaby sie raczej refleksja. Jestem przekonany ze Farfocel stalby w pierwszym rzedzie tych ktorzy domagali by sie natychmiastowego usuniecia ze stanowiska kogos kto mial diametralnie odmienne poglady polityczne i na przyklad w mlodosci sympatyzowal dajmy na to z Rewolucja Kubanska. Ale ja nie jestem Farfoclem i chce sie od niego roznic. Mysle ze wielu z nas - dlatego nie zglasza akcesu do LPR i brzydzi sie LPRowskim sposobem myslenia - czyni to bo nie chce byc Farfoclami. Mozemy mu podziekowac za ta szanse. I miec nadzieje ze go odwolaja. Odpowiedz Link Zgłoś
zbujowachata Re: Nie powienien pełnić takiego stanowiska!/Polem 20.06.06, 14:11 Polemika !!!!!!! W odp.na posta /To nie człowiek to zwierzak typu hiena , tchórz.padalec jesli społeczeństwo /czytaj wyborcy tego nie widzą i słysza/ jedyny i właściwy ratunek " trzeba Wiać z tego Piso-landu " Z przykrością to piszę po przeżyciu PRolandu i Solidarolandu jako zwykły normalny prosty old plebs, ale to są fakty !!!!!!! Old Hors Odpowiedz Link Zgłoś
koniecbanialuki [...] 20.06.06, 14:16 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Nie powienien pełnić takiego stanowiska! 20.06.06, 15:09 I ty internauto plaszczu dajesz się nabrać na wykrętne odpowiedzi tego typa.Przecież to bzdury wymyślane po to by się wybielić!Czy ten typ sam opowiedział o swojej przeszłości?Nie! Gada dopiero przyciśnięty przez dziennikarza.I jeszcze straszy 50 tysiącami odszkodowania.Tak nie zachowuje się osoba ,która już zmieniła poglądy.A od Rady wymaga lojalności.Czyli czego? Bezkarności,nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
lucusia3 Re: Nie powienien pełnić takiego stanowiska! 20.06.06, 15:10 A jak sie maję te błędy młodości do idei lustracji? To nie były błędy młodości? Odpowiedz Link Zgłoś
marklark Re: Nie powienien pełnić takiego stanowiska! 20.06.06, 16:48 lucusia3 napisała: > A jak sie maję te błędy młodości do idei lustracji? To nie były błędy młodości? Ten nazistowski zine to pewnie podrobiony przez tych samych ubeków co podrobili lojalkę Kaczyńskiego. To, żeby LPRowcy kiedykolwiek głosili treści rasistowskie jest ewidentą bzdurą. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Gazeta zaplaci. Za grzechy, ... starosci! 20.06.06, 15:29 pozlotemu napisał: > Dobre czasy sie skonczyly. Pora placic. ...po złotemu ??? :((( Odpowiedz Link Zgłoś
bojownik_syjamski I masz, gazeta chciala zlagodzic, a on ja do sadu! 20.06.06, 14:42 Dzis nie publikowalby w takim pismie... czyli w jakim by publikowal? W pewnych slusznych mediach takie tresci by pisal? Bo jednak nie zaprzecza, ze by pisal. Z drugiej strony ile lat trwa przedawnienie przestepstwa szerzenia tresci faszystowskich?? Mniej niz za piractwo? Wielu nastolatkow jest dzis oskarzana o piractwo.. No tak, zwiazki artystow i producentow sa silniejsze od zwiazkow, ktore mozna obrazac szerzac tresci faszystowskie. Czekam na reakcje Ziobry, bo jakies wahania wobec sprawiedliwosci sa tutaj zauwazane. Odpowiedz Link Zgłoś
xclene zgodnie z belkotem panow z pisu to przeciez nie wa 20.06.06, 19:45 zne co robil kiedys pan farfal, a co w takim razie z ipn, porzeciez to TERAZ tacy porzadni ludzie i "nie powinno liczyc sie co robili wczesniej a to co robia teraz" to jednak trzeba podsumowac ot TKM lub po prostu dorwaly sie sq...syny i co gorsze nie maja nawet kim obsadzic stanowisk wiec wyciagaja najgorszy element (ale wlasny czyli taki sam jak i oni) Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.ludwik02 Re: No tak, każdy ma jakieś grzechy młodości: 20.06.06, 22:06 L.Wałęsie powiedziało się niejedno, między innymi, iż "W Polsce ludzie są tak głupi, że każdy tu może zrobić interes", A. Kwaśniewkiemu o Przezydencie RP na Uchodźstwie: "Jak to, to on jeszcze żyje?", L. Millerowi że "U nas (SLD), to i gruszki urosną na wierzbie!" a L. Kaczyńskiemu "Spieprzaj dziadu!", tyle, że niekoniecznie akurat na tych zgrzytliwych wpadkach należy się wzorować! Fakt: klasa polityczna tej "naszej", prominencji politycznej, jest coraz bardziej deprymująca! Odpowiedz Link Zgłoś
falalala Re: Farfał zapowiedział, że pozwie "Gazetę Wyborc 20.06.06, 23:11 Dziekuje panie Kowalski ,ze ma pan odwage podpisywac sie pod swoimi pogladami, badaniami , poszukiwaniami , opiniami i odwage bronic tego przed opinia publiczna , sadem . Grupa ludzi , ktora przejela wladze niestety nie potrafi i moze w koncu ci gowniarze naucza sie pokory ,( jak to pan faszysta sam sie okreslil ). Ogladam to co sie dzieje w Polsce z Meksyku , i moja odpowiedz na sytuacje jest jedna - trzeba czekac nastepne pare lat , aby tam wracac , jedyne co moge robic to tlumaczyc znajomym , ze to dlugo nie potrwa i bedzemy normalym krajem w koncu,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Odpowiedz Link Zgłoś
psiaq Re: Farfał zapowiedział, że pozwie "Gazetę Wyborc 21.06.06, 00:43 no cóż kolejny mój rysunkowy komentarz do zaistniałej sytuacji araczej intencji wyciagnietej reki... www.digart.pl/zoom.php?id=368872&dwnl=1 Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_1974 Bandyci, Kibole sie z was smieją 21.06.06, 00:54 Jezeli ktokolwiek z forumowiczow mial kontakt z tzw. skinheadami zwlaszcza na poczatku lat 90tych w Polsce doskonale wie, ze to chuligani i bandyci, ktorzy w pewnym momecie zaczeli dopisywac sobie niby ideologie do swoich kibolskich rozrób. Ideologie bardzo wtedy jeszcze powierzchowna, ale juz wystarczajaca by smiac sie z tych, ktorzy zwykłych osiedlowych BANDYTÓW ! (powtarzam Bandytów) traktowali jako ugrupowanie polityczne :))) Brak mi słów, ale gdyby ktos 3 lata temu mi powiedzial, ze Andrzej Lepper bedzie ministrem... Przypomniala mi sie pewna jarocinska zadyma, ktorej bylem swiadkiem..Chlopaki (tym razem "kibole" z lewej strony) zrobili dym (bez dwoch zdan z wlasnej inicjatywy) a potem opowiadli podekscytowanej pani dziennikarce, "ze zostali bestialsko spacyfikowani przez faszystowska policje" Pani dziennikarka oczywiscie to kupiła. Barany. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Farfał zapowiedział, że pozwie "Gazetę Wyborc 20.06.06, 13:21 buta i bezczelność nazisty. krajowa rada umywa ręce.faszyzm im nie przeszkadza? Odpowiedz Link Zgłoś
zupa_wolowa Re: Farfał zapowiedział, że pozwie "Gazetę Wyborc 20.06.06, 16:47 > krajowa rada umywa ręce.faszyzm im nie przeszkadza? Gdzie tam. Przecież obrażał Żydów, a nie niepełnosprawne spikerki Radia Maryja. Odpowiedz Link Zgłoś
lze_gazeta Znow ta durna spiewka? Madzia ma wade KOSCI, 20.06.06, 21:07 NIE JEZYKA. A Szczuka nie przedrzezniala jej poruszania sie w fotelu na kolkach, ale NAPUSZONY STYL, ktory nawet wlasna matka Buczek okresla, ze mala mowi "jak biskup":) Chlopak ma niewatpliwie neonazistowska przeszlosc - UDIKUMENTOIWANA. I z mediami publicznymi nie powinien miec nic wspolnego przynajmniej tak dlugo, poki INNYMI publikacjami nie wykaze, ze istotnie sie zmienil Odpowiedz Link Zgłoś
lze_gazeta Fakt, NAZIOL idzie w zaparte: 20.06.06, 21:04 "sie nie identyfikowal". No, to PO CO pisal? Na bani czy na drugach? A moze za szamal to scierwo WSZYSTKO zrobi? Odpowiedz Link Zgłoś
moja_kota1 Re: Farfał zapowiedział, że pozwie "Gazetę Wyborc 20.06.06, 13:22 co to dla GW 50 tysiaków-piwo z pianką.Wczoraj Ziobro przy... się do GW dzisiaj LPR-nagonka na naszych dziennikarzy a oni Bogu ducha winni. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: I to ma być IV RP???? 20.06.06, 13:26 TAK,TO WŁAŚNIE JEST IV RP!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
koniecbanialuki To spieprzać z Naszej IV! Nie mieszać w naszym 20.06.06, 14:07 adwach napisał: > Ja dziękuję, wysiadam! :) Domu! Odpowiedz Link Zgłoś
koniecbanialuki Pastusiak jeszcze 10 lat temu tropił w USA 20.06.06, 14:10 wszystkie błędy kapitalizmu.Już wtedy miał ze 60 lat. Dzis jest znawcą problemów amerykanskich, znowu nieźle z Ameryki żyjąc. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Pastusiak jeszcze 10 lat temu tropił w USA 20.06.06, 15:16 Bo kapitalizm ma błędy.Tymczasem Farfał nie o błędach ale o zbrodniach mówił. Odpowiedz Link Zgłoś
koniecbanialuki Kwachu w latach 70-tych przeciw imperializmowi 20.06.06, 14:13 wygłaszał płomienne mowy !W imieniu władzy ludowej! Napiszcie cos o tym! Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Kwachu w latach 70-tych przeciw imperializmow 20.06.06, 15:16 A cóż to popierasz imperializm?USA nie są nie były bez winy. Odpowiedz Link Zgłoś
terence Re: Farfał zapowiedział, że pozwie "Gazetę Wyborc 20.06.06, 13:23 no to niech Gazeta oskarży Farfale: r Konstytucja RP (Dz. U. Nr 78, poz. 483 ze zm.): n zakazuje istnienia partii politycznych i innych organizacji odwołujących się w swych programach do totalitarnych metod i praktyk działania nazizmu, faszyzmu i komunizmu, a także tych, których program lub działalność zakłada lub dopuszcza nienawiść rasową i narodowościową, (art. 13); n wprowadza zakaz dyskryminacji rasowej stanowiąc, że wszyscy są wobec prawa równi, wszyscy mają prawo do jednakowego traktowania przez władze publiczne oraz że nikt nie może być dyskryminowany w życiu politycznym, społecznym lub gospodarczym z jakiejkolwiek przyczyny (art. 32); n zapewnia obywatelom polskim należącym do mniejszości narodowych i etnicznych wolność zachowania i rozwoju własnego języka, zachowania obyczajów i tradycji oraz rozwoju własnej kultury, a także gwarantuje im prawo do tworzenia własnych instytucji edukacyjnych, kulturalnych i instytucji służących ochronie tożsamości religijnej oraz do uczestnictwa w rozstrzyganiu spraw dotyczących ich tożsamości kulturowej (art. 35); n stanowi, że przepisy umów ratyfikowanych przez Polskę i ogłoszonych w Dzienniku Ustaw, co do zasady stosowane są bezpośrednio w krajowym porządku prawnym. Ofiara dyskryminacji może się więc, przy spełnieniu określonych warunków, bezpośrednio przed sądem powoływać na naruszenia postanowień umów międzynarodowych ratyfikowanych przez Polskę w drodze ustawy, które zakazują dyskryminacji (patrz. pkt. 1.2 Programu); n przyznaje każdemu, czyje konstytucyjne wolności lub prawa zostały naruszone, prawo wniesienia skargi do Trybunału Konstytucyjnego (art. 79) w sprawie zgodności z Konstytucją ustawy lub innego aktu normatywnego, na podstawie którego sąd lub organ administracji publicznej orzekł ostatecznie o jego wolnościach, prawach bądĽ obowiązkach określonych w Konstytucji. Skarga przysługuje po całkowitym wcześniejszym wyczerpaniu dostępnych środków ochrony prawnej, w ramach procedury sądowej lub administracyjnej. Procedura ta, choć dostępna, wykorzystywana jest przez ofiary dyskryminacji rasowej w znikomym stopniu; n przyznaje każdemu prawo wystąpienia do Rzecznika Praw Obywatelskich (art. 80) z wnioskiem o pomoc w ochronie wolności lub praw naruszonych przez organy władzy publicznej. Rzecznik Praw Obywatelskich stoi bowiem na straży praw i wolności człowieka i obywatela określonych w Konstytucji oraz w innych aktach normatywnych (art. 208). r Kodeks karny (Dz. U. z 1997, Nr 88, poz. 553 z póĽn. zm.), w rozdziale „Przestępstwa przeciwko pokojowi, ludzkości oraz przestępstwa wojenne” wprowadził dwa przepisy dotyczące ludobójstwa (art. 118) i dyskryminacji rasowej (art. 119). Zwalczania i propagowania rasizmu dotyczą art. 256 i 257 kk. Ofiary dyskryminacji mogą dochodzić odszkodowania m.in. na drodze postępowania karnego oraz roszczeń majątkowych wynikających bezpośrednio z popełnienia przestępstwa, wytaczając przeciwko oskarżonemu powództwo cywilne (tzw. powództwo adhezyjne). r Kodeks cywilny (Dz. U. z 1964, Nr 16, poz. 93 z póĽn. zm.), przewiduje możliwość dochodzenia roszczeń przez ofiary dyskryminacji. Istnieje kilka sposobów dochodzenia odszkodowania lub zadośćuczynienia za poniesioną krzywdę. Ochronę dóbr osobistych, w szczególności: zdrowia, wolności, czci, swobody sumienia i innych przewiduje w art. 23-24, stanowiąc: „Ten, czyje dobro osobiste zostaje zagrożone cudzym działaniem, może żądać zaniechania tego działania (...), może żądać, ażeby osoba, która dopuściła się naruszenia, dopełniła czynności potrzebnych do usunięcia jego skutków (...), może on również żądać zadośćuczynienia pieniężnego lub zapłaty odpowiedniej sumy pieniężnej na wskazany cel społeczny. Jeżeli wskutek naruszenia dobra osobistego została wyrządzona szkoda majątkowa, poszkodowany może żądać jej naprawienia na zasadach ogólnych”. Kodeks cywilny dopuszcza również w kilku wypadkach rekompensatę pieniężną za doznaną krzywdę, tak jest np. przy uszkodzeniu ciała, wywołaniu rozstroju zdrowia czy pozbawieniu człowieka wolności. r Kodeks pracy (Dz. U. z 1998, Nr 21, poz. 94 z póĽn. zm.), zakazuje jakiejkolwiek dyskryminacji bezpośredniej lub pośredniej - w zatrudnieniu, w szczególności ze względu na płeć, wiek, niepełnosprawność, rasę, narodowość, przekonania, zwłaszcza polityczne lub religijne, oraz przynależność związkową oraz zawiera gwarancje ich przestrzegania. Środki dochodzenia praw w razie naruszenia zakazu dyskryminacji są takie same, jak przy innych uprawnieniach pracowniczych - pozew do sądu pracy, skarga do Państwowej Inspekcji Pracy i żądanie wszczęcia postępowania pojednawczego przed komisją pojednawczą. W przypadku zgłoszenia Państwowej Inspekcji Pracy informacji o dyskryminacji pracownika, przeprowadzona zostanie kontrola pozwalająca na weryfikację zasadności złożonej skargi, z zapewnieniem ubiegającemu się o interwencję całkowitej anonimowości. Sprawy z zakresu naruszenia zakazu dyskryminacji są rozpatrywane przez sąd pracy, w postępowaniu odrębnym, zgodnie z przepisami z tytułu VII, działu III Kodeksu postępowania cywilnego. W razie ujawnienia zaistnienia przypadku dyskryminacji, inspektor pracy może skierować do pracodawcy wystąpienie o usunięcie stwierdzonych nieprawidłowości. Za naruszenie zasady równego traktowania kobiet i mężczyzn Kodeks pracy uznaje różnicowanie przez pracodawcę sytuacji pracowników, którego skutkiem jest w szczególności: odmowa nawiązania lub rozwiązania stosunku pracy, niekorzystne ukształtowanie wynagrodzenia za pracę lub innych warunków zatrudnienia albo pominięcie przy awansowaniu lub przyznawaniu innych świadczeń związanych z pracą, a także pominięcie przy typowaniu do udziału w szkoleniach podnoszących kwalifikacje zawodowe, chyba że pracodawca udowodni, że kierował się obiektywnymi powodami. Ciężar udowodnienia, że zróżnicowanie sytuacji nie miało charakteru dyskryminującego spoczywa na pracodawcy. Sankcją za naruszenie przepisów anty-dyskryminacyjnych jest odszkodowanie pieniężne nie niższe niż minimalne wynagrodzenie za pracę. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Farfał zapowiedział, że pozwie "Gazetę Wyborc 20.06.06, 13:26 jaka szkoda,że Ziobro nigdy w życiu nie słyszał o tych przepisach. Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Re: Farfał zapowiedział, że pozwie "Gazetę Wyborc 20.06.06, 13:29 terence napisał: > no to niech Gazeta oskarży Farfale: > r Konstytucja RP (Dz. U. Nr 78, poz. 483 ze zm.): *************************************************** Sciganie przestepstw nie jest zadaniem mediow. Ich zadaniem jest jedynie informacja dotyczacy w tym wypadku mozliwosci popelnienia przestepstwa. Problem w tym ze sciganie tego rodzaju czynow odbywa sie z oskarzenia publicznego. A to w rekach koalicji - tak ze od rzadzacych zalezy teraz co z tym zrobia. Dopoki nieletni robi cos takiego to pisze nieodpowiedzialne bzdury i szkodliwosc spoleczna czynu moze byc uznana za znikomoa. W momencie jednak gdy wicepremier dobiera sobie wspolpracownikow z taka przeszloscia a petak (ma jacy obecnie o wiele wiecej lat) zajmuje jedno z wazniejszych stanowisk w mediach ktore sa z zalozenia przynajmniej opiniotworcze to mamy supelnie inna salate. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Farfał zapowiedział, że pozwie "Gazetę Wyborc 20.06.06, 13:30 terence napisał: > no to niech Gazeta oskarży Farfale: > r Konstytucja RP (Dz. U. Nr 78, poz. 483 ze zm.): > n zakazuje istnienia partii politycznych i innych organizacji odwołujących się > w > swych programach do totalitarnych metod i praktyk działania nazizmu, faszyzmu i > komunizmu Zakazy zakazami, a... www.kompol.org Odpowiedz Link Zgłoś
thorn5 Re: Farfał zapowiedział, że pozwie "Gazetę Wyborc 20.06.06, 13:48 Czy Ty zdajesz sobie sprawę ilu ludzi powinno się skazać na podstawie tych przepisów. W Polsce jest cała masa dziennikarzy, którzy w młodości popierali komunizm. Odpowiedz Link Zgłoś
xioncpb Re: Farfał zapowiedział, że pozwie "Gazetę Wyborc 20.06.06, 14:41 Głupi jesteś i dureń na dodatek, wystąp jeszcze do RFN o ekstradycję wszystkich niemieckich emerytów bo w młodości popierali NSDAP. Chodzi o tu i teraz. Skoro wszyscy żądają głowy Farfała, zamykają jakieś idiotyczne RedWatche itp., to burctwo z www.kompol.zsrr też powinno się zamknąć. A najlepiej w pierdlu. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 do thorn5 20.06.06, 15:12 thorn5 napisał: > Czy Ty zdajesz sobie sprawę ilu ludzi powinno się skazać na podstawie tych > przepisów. W Polsce jest cała masa dziennikarzy, którzy w młodości popierali > komunizm. Bardzo madre spostrzezenie! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Farfał zapowiedział, że pozwie "Gazetę Wyborc 20.06.06, 15:18 Zupełne bzdety.Nie obowiązywały wtedy przepisy o których powyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
thorn5 Re: Farfał zapowiedział, że pozwie "Gazetę Wyborc 20.06.06, 15:54 Sam piszesz bzdety. Powyższe przepisy nie obowiązywały też w 1995 roku. Mamy konstytucję od 1997. Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: Farfał zapowiedział, że pozwie "Gazetę Wyborc 20.06.06, 17:58 Dlaczedo nikt Farfała do pierdla sadzac nie chce. Wydawanie jednak takiej "gazetki" dyskfalifikuje go jako prezesa TV publicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Do grzechow mlodosci latwo dolaczaja sie inne: 20.06.06, 13:23 ot petak bez wstydu i klasy, pieniacz a na dodatek obarczony amnezja. Kazda godzina bez reakcji odpowiedzialnych za utrzymywanie sie tego stanu rzeczy umacnia swiat w przekonaniu ze zle sie dzieje w panstwie polskim. Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Do grzechow mlodosci latwo dolaczaja sie inne 20.06.06, 13:28 "Mam prawo oczekiwać zarówno od Rady Nadzorczej, która mnie wybrała, jak i od pozostałych członków zarządu TVP, pewnej lojalności i zrozumienia dla całej sytuacji oraz oczekiwania na wyjaśnienie sprawy" - powiedział w poniedziałek dziennikarzom Farfał." a my mamy prawo oczekiwac że żaden skinhead dawny czy obecny, nie bedzie decydował o tym, co mamy oglądac w tiwi... czy ktoś go zmuszał do pisania do tych "gazet"? jesli dał się "wmanipulowac" przez kolegów, to chyba nie powinien pełnić aż tak ważnych funkcji, bo po prostu "zamientkijest", znowu go ktoś w coś wmanipuluje! GŁOWE POPIOŁEM POSYPAC I DO DOMU!!! WON! Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo Re: Do grzechow mlodosci latwo dolaczaja sie inne 20.06.06, 13:31 nie powinien dotrwac popoludnia jako urzednik panstwowy. Ale w IV RP jak to w republice kolesi - wszystko wolno jesli koles jest nasz. Odpowiedz Link Zgłoś
koniecbanialuki Cha,cha!15-latek wycofał się ze swoich twierdzeń!! 20.06.06, 14:19 Miara kabaretu została przekroczona!!!Czerwona banda czepia sie brzytwy! Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk40 Re: Cha,cha!15-latek wycofał się ze swoich twierd 20.06.06, 15:13 Kabaret ( żałosny ) to uprawia na tym forum Pan. I dobrze, że niewielu daje się sprowokować. Odpowiedz Link Zgłoś
lze_gazeta Nie pitol, obronco nazistow! Facet mial 18-latek 20.06.06, 21:20 jak w morde strzelil, a wiec od roku mogl odpowiadac przed sadem jak dorosly:))) Odpowiedz Link Zgłoś
odette Chętnie dowiem się, jakie Kawachu pisał wypracowa 20.06.06, 14:21 nia w 8 klasie ! Myślę, że nieźle można by sie było pośmiać! Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Chętnie dowiem się, jakie Kawachu pisał wypra 20.06.06, 15:21 Byłyby to wypracowania w stylu kogo trzeba zabić,bądź pogonić z Polski.Wątpię. Odpowiedz Link Zgłoś
koniecbanialuki Chętnie poczytam np. Jak P.Gruszka sie czuje 20.06.06, 14:24 i kto i za co chciał go zamordować! A tu jakas dziwna cisza! Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Farfal wycofal sie ze stwierdzen. Nie ma prawa? 20.06.06, 13:24 Farfal wycofal sie ze swoich stwierdzen. Nie ma prawa? A komuchy mogly w Polsce przedzierzgnac sie w jeden wieczor ze slugusow zbrodniczej ideologii w, uwaga, <<socjaldemokratow>>, i im wolno bo to "lewica" a prawdziwosc tej "metamorfozy" sam Adam Michnik pamiętnymi wynurzeniami o "ludziach honoru" afirmowal? Czy Jaruzel nie bym "Prezydentem" (odpieprzcie sie od generala)? A piewca zbrodniczego marksizmu-leninizmu Wiatr nie był Ministrem edukacji? Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo Re: Farfal wycofal sie ze stwierdzen. Nie ma praw 20.06.06, 13:29 rozumiem ze zgadzasz sie z Michnikiem w tej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Farfal wycofal sie ze stwierdzen. Nie ma praw 20.06.06, 13:38 kolargolo napisał: > rozumiem ze zgadzasz sie z Michnikiem w tej sprawie. Nie zgadzam sie ale to nie ma nic do rzeczy. Skoro w Polsce nie nastąpiła dekomunizacja i wieloletnim i pełnoletnim, podkreślam to wieloletnim i pełnoletnim sługusom zbrodniczej ideologii zbiorowo odpuszczono winy, ba, dopuszczono ich nawet do zaszczytów w III RP, to nie widzę powodu żeby tego Farfała skreślać za szczeniackie wybryki, tym bardziej że odciął się od tych bzdur wypisywanych w pisemkach w wieku 16 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
babaqba Re: Farfal wycofal sie ze stwierdzen. Nie ma praw 20.06.06, 14:00 junkier napisał: > Skoro w Polsce nie nastąpiła dekomunizacja i wieloletnim i pełnoletnim, > podkreślam to wieloletnim i pełnoletnim sługusom zbrodniczej ideologii zbiorowo(...) W Polsce nie było komunizmu i "dekomunizacja" nie jest potrzebna. Rozumiem histeryczny ton katoprawicy. By swoje ugrać, musicie zakłamywać rzeczywistość i budować u ludzi poczucie zagrożenia. A że jedynym prawdziwym zagrożeniem jesteście wy, pozostają wam tylko kłamstwa. Na przykład o "komunizmie". Za to faszyzm istnieje i jest groźny. Więc nie kłam w obronie faszytów, bo stawiasz się na jednoznacznej pozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier [...] 20.06.06, 14:05 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Junkier - prosze o troche logiki 20.06.06, 14:39 junkier napisał: > Skoro w Polsce nie nastąpiła dekomunizacja i wieloletnim i pełnoletnim, > podkreślam to wieloletnim i pełnoletnim sługusom zbrodniczej ideologii zbiorowo > > odpuszczono winy, ba, dopuszczono ich nawet do zaszczytów w III RP, to nie > widzę powodu żeby tego Farfała skreślać za szczeniackie wybryki, tym bardziej > że odciął się od tych bzdur wypisywanych w pisemkach w wieku 16 lat. _________________________________________________________________________________ Istotnie, dekomunizacja w takiej formie jaka opisales a i prawdopodobnie postulujesz nie nastapila. Wynikla ta sytuacja jednak nie ze spisku Michnika z Czajkowskim lub knowan zwolennikow adenauera. Jesli zyles w PRL wystarczajaco dlugo to powinienes zdawac sobie sprawe ze PRL nie byl panstwem komunistycznym. Takim jak np. Kambodza albo Korea Pn. PRL byl nie tylko panstwem zaleznym lecz przede wszystkim taka Polska jaka mozna wowczas bylo miec chociaz wszyscy nieomal, niejednokrotnie lacznie z decydentami, chcieli miec inna. I nawet partia nie miala odwagi nazwac sie partia komunistyczna. Ilu znales osobiscie przekonanych komunistow ktorzy sami tak sie zwali i rowniez w prywatnej rozmowie glosili ideologie walki klas i koniecznosc likwidacji wroga klasowego? Ja zylem w PRLu 28 lat i nie spotkalem ani jednego. Spotkalem za to czlonkow partii, karierowiczow, konformistow, ludzi ktorzy sprzedali swe sumienie za przywileje (smieszne zreszta). Tchorzy, ktorzy dali sie zastraszyc. Ludzi, ktorzy sie zapisali albo poparli bo nie chcieli stracic awansu, dostac talon na malucha, przyspieszc kolejke do mieszkania, wyjechac "na placowke". Mimo wieloletnich wysilkow nie zdolalem ani razu spotkac przekonanego komunisty gloszacego na imieninach u cioci albo przyjeciu sylwestrowym swych niezlomnych pogladow. W Polsce nie bylo (przynajmniej po 1956 roku) komunistow, byli konformisci. Podobnie jak sa dzisiaj, z jedyna roznica ze teraz maja roznorakie poglady a przedtem mieli jednolicie "sluszne". Dlatego jestes nielogiczny porownujac cos czego nie bylo z czyms co jest. I osmieszasz sie nawolujac do scigania "zbrodni konformistycznej". Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Komunistyczny negacjonizm = kłamstwo oświęcimskie 20.06.06, 14:48 Napisałem już, jesteś niebezpiecznym relatywistą, a teraz po prostu posuwasz się do jawnego komunistycznego negacjonizmu, który stawiam na jednej szali z kłamstwem oświęcimskim. Piszesz na nowo historię PRL-u, nie było komunizmu i komunistycznego terroru, nie było masowych rozstrzeliwań polskich patriotów, których skala w opinii prymasa Wyszyńskiego przekroczyła skalę represji z czasów okupacji niemieckiej, nie było masowych konfiskat mienia i bezprawia itp. itd., wymieniać możnaby bez końca. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Komunistyczny negacjonizm = kłamstwo oświęcim 20.06.06, 15:31 To prymas Wyszyński prowadził jakieś badania historyczne na temat rozstrzeliwań patriotów? Kiepsko pie...sz. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Komunistyczny negacjonizm = kłamstwo oświęcim 20.06.06, 15:34 Docieraly do niego wszystkie te informacje, to chyba jasne. Negowanie komunistycznych zbrodni na narodzie Polskim to po prostu hanba. Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Re: Komunistyczny negacjonizm = kłamstwo oświęcim 20.06.06, 17:09 junkier napisał: > Docieraly do niego wszystkie te informacje, to chyba jasne. Negowanie > komunistycznych zbrodni na narodzie Polskim to po prostu hanba. Gdzie, kto i kiedy? I jeszcze jedno Junkier: nie mow mi co jest jasne. Posluguj sie zrodlami historycznymi. Zrodla historyczne to nie portale polonijnych antysemickich pojeb.w gdzie nawiedzeni wymieniaja swe obsesje i podejrzenia. Sa jasne kryteria co takim zrodlem jest. Probuje czlowiek z Toba uprzejmie ale najwidoczniej jestes odporny na rzeczywistosc. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Komunistyczny negacjonizm = kłamstwo oświęcim 20.06.06, 17:21 Inteligentny człowiek sam potrafi znaleźć informacje o zbrodniach komunizmu w Polsce ale skoro trzeba prowadzić za rączkę to proszę trzy pierwsze z brzega, założę się że żadnej nie przeczytasz i tak: dextra24.com/sklep/product_info.php?cPath=24&products_id=91 www.wysylkowo.pl/ks98143.html www.merlin.com.pl/frontend/towar/382972 Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Junkier - przestan sie kompromitowac 21.06.06, 14:24 Ja Cie prosze o FAKTY (Daty, liczby, okolicznosci) jak rowniez wiarygodne zrodla historyczne na poparcie twej niewiarygodnej tezy ze w wyniku represji komunistycznych w PRLu ponioslo w ramach masowych rozstrzeliwan wiecej osob smierc niz w czasie hitlerowskiej okupacj. A ty - zamiast przyznac ze takich danych nie bylo i nie ma - znow sie osmieszasz dowodzac mi tym samym ze marnuje swoj cenny czas biorac Cie powaznie i prowadze dyskusje z umyslowym petakiem. A zatem: 1. Nie prosilem Cie ani o ocene mojego naukowego dorobku ani mej inteligencji. Najwidoczniej nie umiesz dyskutowac bez uzywania epitetow. 2. Obrazasz moja inteligencje przysylajac mi jako odpowiedz trzy bezsensowne ilnki kierujace mnie do domow wysylkowych. Przy blizszej lekturze stron musze stwierdic ze chodzi tu po pierwsze o znanej renomy dom wysylkowy dextra24.com i ksiazczyne z ktorej widoczna jest tylko okladka ale juz nie nazwisko autorow, po drugie o link do innego domu wysylkowego gdzie zawarta jest informacja ze pamietniki Z. Bronskiego kosztowaly 2 lata temu 24.80 ale sa niedostepne bo pozycja poszla wobec braku zainteresowania na przemial. Przy trzeciej pozycji popelniles jednak blad bo jest mi dobrze znana a Jerzego Slaskiego za jego historyczna rzetelnosc szanuje. W "Zolnierzach wykletych" zajmuje sie po raz kolejny tym samym co przedtem opisal w "Skrobowie". Pisze on o tragedii polskich patriotow, glownie zolnierzy AK, ktorzy w 1944/45 nie zlozyli broni lecz kontynuowali walke. I o przesladowaniach jakich doznali ze strony NKWD na przelomie 1944/45. Sprawa jest mi znana - obrzydliwa historia z ofiarami po wszystkich stronach. Zdarzyla sie ona jednak w ramach wojny w ktorej bylo ponad 60 milionow ofiar, od tego czasu minelo 60 lat i sprawa ma sie jednak nijak do kraju w ktorym ja zylem i ktory znalem jak rowniez tematu dyskusji na temat konformizmu i komunizmu w PRLu. Dyskusji w ktorej uzyles nieprawdopodobnego argumentu na temat masowych rozstrzeliwan Polakow przez komunistow w PRLu i probowales wmowic czytelnikom forum ze liczba ofiar przekracza liczbe ofiar okupacji hitlerowskiej. Nie licze w Twoim przypadku juz wiecej na nic i chce Ci zakomunikowac ze nie bede wiecej marnowal czasu na dyskusje z pogladami marnego demagoga, zacietrzewionego gowniarza z pogladami rodem z XIX wiku i nieudolnego, infantylnego klamcy. Sadzilem ze mozna sprobowac - powinienem sluchac glosow innych forumowiczow. Tak ze starczy, over. junkier napisał: > Inteligentny człowiek sam potrafi znaleźć informacje o zbrodniach komunizmu w > Polsce ale skoro trzeba prowadzić za rączkę to proszę trzy pierwsze z brzega, > założę się że żadnej nie przeczytasz i tak: > > dextra24.com/sklep/product_info.php?cPath=24&products_id=91 > www.wysylkowo.pl/ks98143.html > www.merlin.com.pl/frontend/towar/382972 Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Re: Komunistyczny negacjonizm = kłamstwo oświęcim 20.06.06, 17:06 junkier napisał: > Napisałem już, jesteś niebezpiecznym relatywistą, a teraz po prostu posuwasz > się do jawnego komunistycznego negacjonizmu, który stawiam na jednej szali z > kłamstwem oświęcimskim. Junkier - stawiaj sobie. JAk sobie postawisz tak Ci bedzie stalo. Czasem po prostu mnie rozweselasz tym zadeciem i przekonaniem ze jestes trybunalem norymberskim i boginia zemsty w jednej osobie. > > Piszesz na nowo historię PRL-u, Eeee, nie. Ja pisze cos zupelnie innego, z pisania historii PRLu nie daloby sie na swiecie wyzyc. nie było komunizmu i komunistycznego terroru, > nie było masowych rozstrzeliwań polskich patriotów, których skala w opinii > prymasa Wyszyńskiego przekroczyła skalę represji z czasów okupacji niemieckiej, > > nie było masowych konfiskat mienia i bezprawia itp. itd., wymieniać możnaby bez > > końca. Naturalnie ze mozna mnozyc byty bez potrzeby ale rozmowy z chorymi tez sa przyjemne. Napisz mi gdzie Kardynal Wyszynski tak sie wypowiedzial bo odnosze wrazenie ze w przeciwienstwie do Ciebie byl zdrowy psychicznie. Acha, wobec masowego terroru i rozstrzeliwania polskich patriotow na kazdymrogu ulicy podaj prosze jedno takie zdarzenie ktorego byles swiadkiem. Kiedy i gdzie i kto rozstrzeliwal. Bralem Cie za zblakanego milosnika zachowawczo -konserwatywno-monarchistycznego a tu sie okazuje ze mam najwidoczniej do czynienia z osobnikiem w pelni zametu dojrzewania. Czlowieku - czy ty naprawde wierzysz w to co piszesz czy - jak niejaki Kurski - raczej odwrotnie? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Komunistyczny negacjonizm = kłamstwo oświęcim 20.06.06, 17:22 incipit.home.pl/incb/pbiw/pbiw039.html Polecam lekture. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Farfal wycofal sie ze stwierdzen. Nie ma praw 20.06.06, 15:26 Kiedy odpuści się winy Prusakom? Zabory nie były zbrodnicze? Odpowiedz Link Zgłoś
el_bigos Re: Farfal wycofal sie ze stwierdzen. Nie ma praw 20.06.06, 13:30 nie odwracaj kota ogonem (u was pisuarów zresztą to normalne), jak sąsiad kradnie to ja tez mogę???próbujesz go usprawiedliwić wytykająć innym jakieś pierdy???jesteś chory! Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Farfal wycofal sie ze stwierdzen. Nie ma praw 20.06.06, 13:34 Co ty chrzanisz? Ja domagam sie JEDNAKOWEGO TRAKTOWANIA w debacie i zyciu publicznym dla wszystkich. Skoro "nawrocone komuchy" dobre to dlaczego nawrocone neonaziole zle? Odpowiedz Link Zgłoś
majster_g Re: Farfal wycofal sie ze stwierdzen. Nie ma praw 20.06.06, 13:43 junkier napisał: > Skoro "nawrocone komuchy" dobre to dlaczego nawrocone neonaziole zle? Wiesz, a ja myslalem, ze bedziesz mu mial za zle, ze sie nawrocil. Kim on teraz jest jak nie faszysta? Lewakiem? Gejem? Czerwonym? I tak zle i tak niedobrze. No i co sobie zrobiliscie? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Farfal wycofal sie ze stwierdzen. Nie ma praw 20.06.06, 13:46 Chyba za czesto na gejoparady chodzisz skoro swiat sklada sie dla ciebie z dwoch obozow 1) gejow i czerwonych oraz 2) neonazisistow. Odpowiedz Link Zgłoś
el_bigos Re: Farfal wycofal sie ze stwierdzen. Nie ma praw 20.06.06, 13:49 to i tak lepiej niż ty dzielisz ludzi, u ciebie są lewacy i "porządni" Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Farfal wycofal sie ze stwierdzen. Nie ma praw 20.06.06, 13:53 Zapomnielaes jeszcze o kategorii "porzadni, ale oglupieni przez antypolskie i pseudopolskie media", haha! Przypominam niniejszym! Odpowiedz Link Zgłoś
majster_g Re: Farfal wycofal sie ze stwierdzen. Nie ma praw 20.06.06, 13:57 junkier napisał: > Zapomnielaes jeszcze o kategorii "porzadni, ale oglupieni przez antypolskie i > pseudopolskie media", haha! Przypominam niniejszym! To niby usprawiediwienie dla Farfala? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Farfal wycofal sie ze stwierdzen. Nie ma praw 20.06.06, 14:35 Usprawiedliwienie dla Farfala to ideologia III RP - skoro bylo milosierdzie dla ex (jak twierdza) komuchow to nie dlaczego nie dla ex skinow? Odpowiedz Link Zgłoś
majster_g Re: Farfal wycofal sie ze stwierdzen. Nie ma praw 20.06.06, 13:50 junkier napisał: > Chyba za czesto na gejoparady chodzisz skoro swiat sklada sie dla ciebie z > dwoch obozow 1) gejow i czerwonych oraz 2) neonazisistow. No nie mecz mnie, powiedz kto jest jeszcze??? Odpowiedz Link Zgłoś
eremika Re: Farfal wycofal sie ze stwierdzen. Nie ma praw 20.06.06, 14:13 junkier napisał: > Co ty chrzanisz? Ja domagam sie JEDNAKOWEGO TRAKTOWANIA w debacie i zyciu > publicznym dla wszystkich. > > Skoro "nawrocone komuchy" dobre to dlaczego nawrocone neonaziole zle? Komuchy tak samo oddały władzę jak brytyjczycy kolonie z których do dziś czerpią profity! Poprostu znudziły się im wołgi i zachciało się im jeździć mesiami, beemami itp. Gdyby nie było przyzwolenia władzy PRL na przemiany ustrojowe to byśmy mieli drugą praską wiosnę w naszej Polszy! A cały epos walczących o suwerenność to totalne bzdury! Jednak roli walczących ludzi nie należy ujmować gdyż trzeba było mieć sporo odwagi aby sprzeciwić się ludzkim zwierzętom - aparatowi władzy. Komuchy rozumiały - jak większość ludzi, że otwarcie na Europę może przynieść więcej dobrego niż złego. Niestety prawa strona tego zrozumieć nie chce i marzy o zamordyźmie. Jednak wracając do naszego skina: powinien on nadzorować co najwyżej księżycową radą radiofoni i telewizji! Nie mam zamiaru płacić abonamentu za RTV którymi dowodzi człowiek o bydlęcej orientacji! Nie popadajmy ze skrajności w skrajność!!! Myślenie, jeśli nawet boli to nie zabija! Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Farfal wycofal sie ze stwierdzen. Nie ma praw 20.06.06, 15:33 Bo to nie jest żaden "nawrócony" naziol.Nawrócony sądem nie straszy. Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: Farfal wycofal sie ze stwierdzen. Nie ma praw 20.06.06, 18:31 Jesli ktos w 1995 roku uznawał by sie ze komuniste i wydawał pismo w którym nawoływał by do walki z miedzynarodowa burżuazja był by takim samym debilem jak Farfał. Tak samo gośc który uznawał by sie za sataniste i wydawał pismo zachecajace do konsumpcji krwi na cmentarzach. Na szczescie w naszym zyciu publicznym tacy nawróceni komunisci czy satanisci nie wystepują. Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Blad. Ja w Wierzejskim widze diabla. Wolnosc 20.06.06, 18:33 wyznania jest. michalng napisał: > Jesli ktos w 1995 roku uznawał by sie ze komuniste i wydawał pismo w którym > nawoływał by do walki z miedzynarodowa burżuazja był by takim samym debilem jak > Farfał. Tak samo gośc który uznawał by sie za sataniste i wydawał pismo > zachecajace do konsumpcji krwi na cmentarzach. Na szczescie w naszym zyciu > publicznym tacy nawróceni komunisci czy satanisci nie wystepują. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Farfal wycofal sie ze stwierdzen. Nie ma praw 20.06.06, 15:32 A nacjonalprawica była kiedyś zdrowa? Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Re: Farfal wycofal sie ze stwierdzen. Nie ma praw 20.06.06, 14:22 junkier napisał: > Farfal wycofal sie ze swoich stwierdzen. Nie ma prawa? A komuchy mogly w Polsce > > przedzierzgnac sie w jeden wieczor ze slugusow zbrodniczej ideologii w, uwaga, > <<socjaldemokratow>>, i im wolno bo to "lewica" a prawdziwosc t > ej "metamorfozy" > sam Adam Michnik pamiętnymi wynurzeniami o "ludziach honoru" afirmowal? ********************************************* Nie nie ma. Ma obowiazek. I powinien wyciagnac z tego konsekwencje co jak widze robi. To dobrze. A u Ciebie wszystko po staremu widze? Petak wyglasza nazistowskie brednie a tobie wszystko kojarzy sie z tym ze Michnik zly i wszystkiemu winien? I pozostawmy moralne kwalifikacje politykow na chwile na boku bo temat rtrudny i skaplikowany. Mowimy o opiniotworczych mediach. Roznica polega jak mi sie wydaje na tym, ze Urban nie mial czelnosci ubiegac sie o fotel prezesa TV w demokratycznej polsce. Farfal mial. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Farfal wycofal sie ze stwierdzen. Nie ma praw 20.06.06, 14:29 Porownujesz "dzialalnosc" kilkunastoletniego szczeniaka z wieloletnia podloscia gebelsa stanu wojennego, ktory w calym swym czasie w jakim dopuszczal sie antynarodowych swinstw byl pelnoletni i w pelni swiadom swych podlych zachowan. A co z innymi slugusami zbrodniczej ideologii, ktorzy dostapili zazsczytow w III RP: Wiatr - minister edukacji, niezyjacy Sekula - szef GUC, sekretarz KC Kwach - prezydent, kapus z Informacji Wojskowej wyslugujacy sie Moskwie - Jarozel - Prezydent RP, dzis "spokojny emeryt" zyjacy z podatkow placonych przez narod, ktory swym zaprzanstwem doprowadzil do nedzy. Prosze nie tracic proporcji. Odpowiedz Link Zgłoś
zetorg Re: Farfal wycofal sie ze stwierdzen. Nie ma praw 20.06.06, 19:04 Co ma jakis Wiatr czy nawet Jaruzelski do sprawy Farfala ? Obudz sie czlowieku ! Rozmawiamy o tym co sie dzieje tu i teraz w swietle istniejacych przepisow, a nie o tym jak np. Wiatr zostal ministrem edukacji. Jesli chcemy aby Polska i Polacy byli szanowani na swiecie musimy wystrzegac sie tego typu kompromitacji. Ktos kto nawoluje do nienawisci nie moze sprawowac takiej funkcji. I przestan sie klocic bo nie masz zadnych argumentow. Przywolywanie nazwisk Kwasniewkiego i innych jest po prostu smieszne. Brak ci argumentow kretynie ! Bo tu nie ma argumentow. A Farfal bedzie sie pienil i podskakiwal bo juz taki w Polsce zwyczaj, a musi to robic tez ze strachi, ze poleci a nie zdazyl jeszcze ani kontaktow sobie narobic ani kasy nie zarobil tyle ile sobie wyliczyl, ze sie nalezy. No i manipulacji informacji nie zdazyl zadnej nawet zaczac. Moim zdaniem nic mu nie bedzie, jeszcze PiS-owcy beda go bronic, ze taki dobry chlopak, taki Polak i do tego pewnie ministrantem byl albo Harcerzem. A wszyscy wiedza, ze na slowie Harcerza jak na Zawiszy mozna polegac. A do tego jest bardzo oddany Najjasniejszej Nieomylnej Koalicji. Jak w obrazek w nia zapatrzony. Z kraju Piastow wyszedl nam kraj burakow. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Farfal wycofal sie ze stwierdzen. Nie ma praw 20.06.06, 15:24 Wycofał się ?ha,ha,ha Takie bajki sprzedawaj w przedszkolu choć wątpię by i tam ktoś w nie uwierzył.Przecież nie może przyznać się do swojej prawdziwej ideologii.Wtedy nie mógły nawet liczyć na jakiś łagodniejszy wymiar kary. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz_ja Antysemita i faszysta w TV państwowej! 20.06.06, 13:24 Pozwij mnie za te slowa faszysto! Odpowiedz Link Zgłoś
jama314 [...] 20.06.06, 13:37 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
jama314 Polonofob i terrorysta medialny w świetle prawdy.. 20.06.06, 20:51 A to próbka twórczości polonofoba i terrorysty medialnego oskarżającego innych o "faszyzm" i "antysemityzm" o ksywie „tadeusz_ja” Sluchaj dawny śmierdzący wuuju,ten czlowiek jest poprostu psychopatą, i proszę nie mieszaj do tego gejów. Poparcie tego hochsztaplera z Torunia, jest Pisuarowi i reszcie tej kamaryli niezwykle użyteczne,ale do czasu, moim zdaniem kaczyńskim pali się już grunt pod nogami,i może się zdarzyć kolejny "cud" w Polsce.A mianowicie tonący Kaczyńscy mogą "postawić" temu ponuremu mnichowiz Torunia zarzut defraudacji ok 100mln$ zebranych na ratowanie stoczni gdańskiej. W Walce z Wami, czarnymi pomiotami gotow jestem sprzysiegnąc z Urbanem, Milerem,Kwasniewskim,i Jaruzelskim! Zlodziej rydzyk wasz idol i kacze pokraki są juz na wylocie! Skąd w was rydzykowych pomiotów tyle nienawiści?? Co??Wasze dni kacze są juz policzone!!!Zapomnijcie o wladzy kacze móżdzki!! zapomnijcie! Sluchaj kaczy rydzykowy najmito poglodeku wasze dni są policzone! Katoliku_polski1wasze 5 min.już minęlo My szykajemy się w polowie Maja z olbrzymią demonstracją przeciwko klerykalnemu obskurantyzmowi, będzie ona 20 Maja w centrum Wawy!!Kaczyzm trzeba obalić!!!!! Nie masz nic do powiedzienia rydzykowy troglodyto! Niedoczekanie twoje,ta halastra rydzykowa nie pobędzie dlugo! Glupku smierdzący pisuarze, dlaczego wszystkich nazywasz agentami, waswz czas się już skończyl, ten pokurcz już w piętke goni, jest już po was! Bedziemy na was polować,od teraz, czas się liczy, nie damy wam ani na chwilę spokoju Pisuary,.A zaczniemy od zlodzieja rydzyka, a skończymy na Kaczyńskich ,za sprzedanie Polski rydzykowi!!!!!!!!!! Pamiętajcie czas już gra na naszą korzysć!! Proszę Państwa! Dziś o 17-j skończyla się Polska!! Sluchaj ty pisuarowo wywloko dopadniemy wam do gardeł Re: to jakiś koszmar !!!!/uciekajmy z Polski!!!!!! Kaczki do kurnika!! Trzesidupy z Episkopatu... Mam nadzieje!sam do tego się przyloże! I zamknie on buzię! kościól w Polsce próbuje wywolać zimną wojnę z Niemcami! Dlatego należy kościól w Polsce poskromić!! Gdyby odemnie to zależalo też puściłbym gazociąg po dnie Bałtyku!!! Kościól katolicki w Polsce stacza się!!! Też nad tym się zastaniawialem, Papież może odwolać wizytę w Polsce!! Watykan z tym psycholem zrobi porządek!!!!!!!! I to szybko!!!!!!!!! Sluchaj lejbakogelmogel!! jesteś najlepszym dowodem na istnienie antysemityzmu w Polsce, albo jesteś prowokatorem,albo antysemitą Polakiem, jeśli tak ,to rację mają Niemcy i żydzi że Polacy antysemityzm wyssali z mlekiem matki ,glupku!! Jedynie kwestią czasu może być próba odlączenia się od Polski Rydzyka niektórych obszarów,Wroclaw, Szczecin,jednym slowem calego zachódu obecnej Polski,który ma dosyć psychopatów z partyjki Rydzyk- Kaczyński, obym się mylil.I dlatego w interesie Polski jest szybkie wyeliminowanie tych śmiertelnie niebezpiecznych partyjek z życia pilitycznego w Polsce! Królewskie miasto nietolerancji,ale Katolickie!!!!!! Tfu!!!!!! Rydzyk i Ci dwaj bliżniacy to narodowi socjaliści!! Polacy są znani z brutalnego traktowania zwierząt!!! Bulterier Kaczyńskiego jest skończony! Myślę że ten zlodziej redemptorysta już się doczekal "rozliczenia" Radio Maryja- organizacja przestepcza "Polaczkowie" opamiętajcie się Co wy wypisujecie?wy jesteście chorzy!! Kolejny "polaczek" na forum Taki post mógl tylko napisać "polaczek" z Jackowa!! Oto kolejny belkot niedouczonego polskiego antysemity […] Swiętość JP2????????? Jeszcze o "Judajczykach" Satyr od Rydzyka, niejaki Wolniewicz, a kiedyś bardzo dawno temu myślący profesor, "wysmażyl" oto coś takiego na pożytek hohsztaplera z Torunia! […] Polaku z chicago,czy jak tam z "jackowa" Czy umyleś już ulicę do the.bill1 "Czwarta Kacza" znajdzie w swoje miejsce w Kiblu!!!! Droga pani Kruk,czy jak tam naprawdę Pan sie nazywa,wyleci pani z tego swojego stanowiska szybko, razem z tym zlodziejem rydzykiem,pracujemy nad tym już! Te skurczybyki maja tupet. Przypilnujemy tago złodzieja w habicie! Odda co do zlotówki! Skad klikasz? Z uczelni tego "muchomora"??Otóż mylisz się, to Rydzyk stanie przed sądem,i odda pieniądze właścicielom co do zlotówki! Antysemita wyssał z mlekiem Matki nienawiść I co? Znowu antysemicki polski bełkot? Przaśny polonizm rozlewa się po Europie,należy zatrzymać ten smród z Polski! Dlaczgo Rydzyk nie został jeszcze aresztowany? Jest On jak można sądzić,casus Stocznia Gdańska, oszustem, który korzystając z poparcia kościoła,ale nie calego, poczyna sobie bezczelnie!Ale do czasu! Z tresci art.wynika ,że o,Rydzyk jest złodziejem!!!Bo jest pospolitym hohsztaplerem! Ratunku! Pełnisz dyżur u rydzyka? Ile Tobie rydzyk placi za ten belkot? Rozwija się dzięki ukradzionym pieniądzom! Jarek K.jest schizofrenikiem […]. Należy też rozważyć próbę usunięcia Kaczyńskiego z "tronu" w Palacu Namiestnikowskim, im prędzej tym lepiej dla Polski! Zyjemy w kraju wyznaniowym,znowu klamiesz!Ale wasze pisuarowe rządy dobiegają końca.Pogonimy was jak wściekle psy!! Dobre,kontakt werbalny.?..w dzień, a w Nocy?Tam tylu przystojnych braci!mogę sobie to jedynie wyobrazić!! Tak naprawde to chodzilo o to zniszczenie zaplecza pisuarów, a tym zapleczem jest zlodziej rydzyk, Bogusław Wolniewicz -jest osobą chorą!! Powtarzam, jest to facet z objawami maniakalno depresynymi,i tu jego dorobek naukowy nie ma nic do tego Zmartwienia Katolika polskiego mnie cieszą, a będą jeszcze większe!! Mądremu dość. Paragrafów na ukrócenie działalności tego typka jest wystarczająco dużo. Już za samo łamanie wszelkich reguł języka polskiego tego analfabety skromnie "rok bez zawiasów". Trzeba jednak mieć wolę... a z tym w GW kiepsko bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Farfał zapowiedział, że pozwie "Gazetę Wyborc 20.06.06, 13:25 > Chodzi o poniedziałkowy artykuł Marcina Kowalskiego, w którym napisał on m.in., że Farfał przez dwa lata był wydawcą rasistowskiej gazety "Front", w której miał napisać m.in. "nie tolerujemy tchórzów, konfidentów, Żydów. A "GW" toleruje konfidentów, np. Maleszkę. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Farfał zapowiedział, że pozwie "Gazetę Wyborc 20.06.06, 15:38 Raczej tolerowała. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Farfał zapowiedział, że pozwie "Gazetę Wyborc 20.06.06, 13:26 > Sam Farfał powiedział w poniedziałek dziennikarzom, że "nie pamięta tego i nie był to jego tekst", nie ma też zamiaru podawać się do dymisji. Kiszczak, komunistyczny zbrodniarz w rządzie Mazowieckiego, też nie podawał się do dymisji. Odpowiedz Link Zgłoś
katastrofy Re: Farfał zapowiedział, że pozwie "Gazetę Wyborc 20.06.06, 13:36 dobre porównanie, też się zgadzam, że członkowie LPR, Młodzieży Wszechpolskiej i ich sympatycy niczym się nie różnią od komunistycznych aparatczyków. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Farfał zapowiedział, że pozwie "Gazetę Wyborc 20.06.06, 13:53 Czekam, aż Michnik będzie się z nimi obściskiwać i wódkę pić. BTW: Farfał nie strzelał do górników w Wujku. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Farfał zapowiedział, że pozwie "Gazetę Wyborc 20.06.06, 15:41 Nie strzelanie do górników ma być dowodem na jego niewinność?To tylko górnicy w Polsce mieszkają? Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Farfał zapowiedział, że pozwie "Gazetę Wyborc 20.06.06, 15:40 Nie pamięta i nie był to jego tekst? A czego nie pamięta?Bo jak tekstu to nie może stwierdzić czy był jego,czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Farfał zapowiedział, że pozwie "Gazetę Wyborc 20.06.06, 13:27 > Zarzucił też "GW" manipulację. Wyjaśnił, że w rozmowie z dziennikarzem dziennika podkreślił, iż "dzisiaj nie publikowałby w takim piśmie". Cytat w gazecie brzmi natomiast: "dzisiaj bym ich nie napisał". W "GW" takie coś to norma. Odpowiedz Link Zgłoś
eremika Re: Farfał zapowiedział, że pozwie "Gazetę Wyborc 20.06.06, 13:28 "Zamykanie gęby" w iście naziolskim stylu!!! Prawa strona potrafi rozmawiać tylko w sądach albo skrótami typu SPIEPRZAJ DZIADU!!! FARFAŁ!!! SPIEPRZAJ DZIADU!!! chyba wiesz co to znaczy... Dobraboc. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Farfał zapowiedział, że pozwie "Gazetę Wyborc 20.06.06, 15:42 Nie sądzę by rzeczwiście pozwał GW do sądu.Zmięknie. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod farfolizm w natarciu, "spieprzaj dziadu" 20.06.06, 13:29 wstyd byc czasami Polakiem Odpowiedz Link Zgłoś
odette Ciągle krygować sie przed tzw.Europą - niewolnicza 20.06.06, 14:48 abhaod napisał: > wstyd byc czasami Polakiem mentalność. Jak sie czujesz smieciem, to sie czuj, nie włączaj w to innych. Wstydź się wiec za siebie. A to zdanie powiedz sobie głośno z zamianą "Polaka", na inna narodowość np. na Zyda. Zobaczysz, jakimi jesteś ksenofobem. Chyba , że spokojnie można powiedziec-_Wstyd być Zydem. I nic...O key. Nikt nie będzie uznany za antysemitę. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Ciągle krygować sie przed tzw.Europą - niewol 20.06.06, 16:34 powiem szczerze , WSTYD MI JEST BYC CZLOWIEKIEM, zostane rasista Odpowiedz Link Zgłoś
maqoofka chyba się coś komuś poFARFOLiło 20.06.06, 13:31 coraz gorzej... coraz bliżej dna... jedyna nadzieja, że wreszcie sie do niego odbijemy Odpowiedz Link Zgłoś
albacor Re: chyba się coś komuś poFARFOLiło 20.06.06, 13:34 I gdzieżby mamusia Krukowa zrobiła coś złego synkowi. Niech pleni się chwast, a Szczukę trzeba ścigac, co tam treści nazistowskie.Przeciez Hitler to baranek był.. Świat w Polsce zidiociał dokumentnie./ nie myslałem że cos takiego będzie mialo miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
jp74 Afera godna brukowca! 20.06.06, 13:33 GW, jak zawsze, w pierwszej linii walki o dobre imię Polski. Teraz koalicja PO- SLD przegłosuje w Brukseli nową rezolucję. Odpowiedz Link Zgłoś
roland12 Re: Afera godna brukowca! 20.06.06, 14:17 GW ma racje, ze ten problem porusza. Ten neo faszysta nie zajmuje siE sprzedawaniem kapusty, tylko jest wysokim urzednikiem w publicznej TV, utrzymywanej z abonamentu i bedacej waznym medium, takze ogladanym za granica. Bylo juz raz w historii takie male nazistowskie pisemko "StÜrmer", w latach 30 tych, w b. nowoczesnym panstwie Niemcy i ktos powie: no i co, to bylo dawno, ale pewne rzeczy moga sie powtarzac, czytelnicy tego malego StÜrmera potem zagazowali miliony ludzi i dokonali najwiekszych zbrodni. Znam to z opowiesci mojego Ojca, wieznia KL Sachsenhausen, ktory po wojnie wystepowal z piesniami obozowymi aby ostrzegac ludzi w wielu krajach, nota bene TV niemiecka 5 razy juz puszczala o nim film, a TVP ,pomimo moich ofert, ani razu. Teraz z tym Panem u wladzy nie mam tez szans. GW ma racje - nam w Polsce, gdzie Hitler dokonal zaglady Zydow ,nie wolno dopuszczac nawet do promila faszyzmu. Jezeli Gazeta Wyb. chce moze opublikowac ten tekst z moim nazwiskiem - nazywam sie Krzysztof Kulisiewicz, moj Ojciec, zmarly w 1982 roku, nazywal sie Aleksander Kulisiewicz.Stworzyl najwieksze prywatne archiwum muzyki i poezji obozowej oraz innych dokumentow z okresu II wojny swiat., znajduje sie ono teraz w U.S. Holocaust Memorial Museum w Waszyngtonie, ojciec nagral wiele plyt z muzyka obozowa, dostepne teraz na CD, powstalo o nim wiele filmow, ksiazek i artykulow. Niedawno nowy film w WDR-ARD w Niemczech. W USA powstaja cale kantaty i programy muzyczne upamietniajace ofiary zaglady na podstawie muzyki mojego Ojca lub innych wiezniow, ktorych utwory sa w archiwum. Tak powinni Polacy dzialac aby skladac hold ofiarom, a nie mianowac takie osoby jak ten czlowiek w TVP, o ktorym slusznie pisze GW.Domagam sie, jako syn b. wieznia obozow konc., aby wladze panstwowe natychmiast odwolaly te osobe i nie kompromitowaly Polski w oczach swiata.Wystarczy wspomniec co mowil niedawno Papiez w Birkenau i co mowil nasz Papiez przez cale swoje zycie , i co czynil. Wladze, ktore maja tak wiele wspolnego z nauka Kosciola nie moga nie reagowac na takie nominacje. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Afera godna brukowca! 20.06.06, 15:48 Jakby się zajmował sprzedawaniem kapusty byłby nie mniej groźny.Do kapusty można dosypać trucizny.Hitler nie był urzędnikiem w żadnej prasie,radiu,czy telewizji,a nie przeszkodziło mu to zawładnąć masami i kierować eksterminacją ludności. Odpowiedz Link Zgłoś
maciek9989 Re: Farfał zapowiedział, że pozwie "Gazetę Wyborc 20.06.06, 13:34 Oj Farfał. Teraz, poprzez swoje zaprzaństwo, mocno zdenerwowałeś wujka Adolfa. Takiej zdrady bezlitośni dla wrogów Rzeszy nie puszczają płazem. Odpowiedz Link Zgłoś
likkaon Motylki w głowie??? 20.06.06, 13:34 jak się najedzie kursorem myszy na reklamę obok zdięcia to motyle wylatuję mu z głowy Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Motylki w głowie??? 20.06.06, 13:36 U mnie, niestety, żadne reklamy się nie wyświetlają. Odpowiedz Link Zgłoś
likkaon Re: Motylki w głowie??? 20.06.06, 15:20 Tu powinno być widać tiny.pl/xfdn Odpowiedz Link Zgłoś
biker7 Farfał zapowiedział, że pozwie "Gazetę Wyborc 20.06.06, 13:35 pozwac to on powinien rodzicow za nazwisko Odpowiedz Link Zgłoś
jozue32 PŁAĆ 20.06.06, 13:36 Za swoje poczynania nalezy brac odpowiedzialność- złodzieje ida do wiezienia a nazisici nie podejmują funkcji publicznych. Bierz odpowiedzialnosc zato co zrobilem i idz sie powieś! Odpowiedz Link Zgłoś
m_lex Arogancki Giertychjugendziarz 20.06.06, 13:36 W IV RP wystaczy być faszystą, by objac bez zadnego przygotowania najwyzsze stanowiska - żenujące Odpowiedz Link Zgłoś
aradian Re: Arogancki Giertychjugendziarz 21.06.06, 00:10 Sytuacja dąży do równowagi. Onegdaj zdaje się wystarczyła przynależność do grupy mniejszościowej, aby sprawować wysokie stanowiska ( vide: choćby Ministerstwo Spraw Zagranicznych),nieprawdaż???? Odpowiedz Link Zgłoś
jatubylam Agresywny bojowkarz i rasista 20.06.06, 13:36 "GŁOGÓW. 27 maja grupa agresywnych nacjonalistów z Młodzieży Wszechpolskiej zakłóciła spotkanie z prezydentem RP, Aleksandrem Kwaśniewskim, przemawiającym pod ratuszem miejskim. Dwóch najagresywniejszych bojówkarzy MW, P. Farfał i K. Kalaciński, zostało zatrzymanych przez służby porządkowe." To byl rok 2003. Trzy lata pozniej agresywny bojowkarz zostaje wypromowany na wysokie stanowisko w TVPublicznej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
barbara444 [...] 20.06.06, 13:43 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
majster_g Re: Agresywny zyd i rasista 20.06.06, 13:45 barbara444 napisał: > adas A jak takie osoby jak Ty sie czuja, skoro nawet Farfal sie Was wyparl? Odpowiedz Link Zgłoś
yhy_yhy wypuścili cię Baśka znowu na parę dni...? 20.06.06, 13:55 ...lekarze strajkują w twoim szpitalu...??? Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Agresywny bojowkarz i rasista 20.06.06, 15:50 Nasjlepszy dowód,że nie były to błędy młodości,nie miał w 2003r-16 lat. Odpowiedz Link Zgłoś