grazynaps Re: Gilowska składa wniosek do prokuratury i oska 24.06.06, 19:01 A ja myślę,że to wypłynęło,abyśmy zapomnieli o aferze bilbordowej.Jak pokazały się dowody,ze to pis tanio kupił reklamę to wypłynęła afera Gilowskiej. Nie zauwazyliście,że w dzisiejszej prasie o bilbordach ani jednego słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra991 Re: Gilowska składa wniosek do prokuratury i oska 24.06.06, 19:30 Co tu jest grane????? Requiescat In Pacem (RIP!!!!) Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod nie dac sie tej zgrai nacjonalistycznych kundelkow 24.06.06, 19:34 bo jedyne co robia, to obszczekuja wszystkich "obcych" Odpowiedz Link Zgłoś
kochanka_dorna Re: Gilowska składa wniosek do prokuratury i oska 24.06.06, 20:16 A ja myślę że ten jej apel to kompromitacja Odpowiedz Link Zgłoś
fajkat Re: Gilowska składa wniosek do prokuratury i oska 24.06.06, 20:17 Nie znasz nazwisk? Przecież to ten Esbek Kaczyński. Niby oczyszczony z zarzutów w procesie lustracyjnym, ale to dlatego, że – używając słów Ziobry – “dowody zostały zniszczone”. Zamiast nich podłożono fałszywki. To co napisałem dokładnie wpisuje się w metody BiN (Bezprawie i Niesprawiedliwość!) Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Gilowska sama sobie winna... 24.06.06, 20:19 W tamtych latach nawet zwykła znajomość z milicjantem (a co dopiero ubekiem) mogła skutkować tym, że tenże milicjant pisał raport o przebiegu rozmowy. Bo to tylko rozmówcy milicjanta mogło się wydawać, że jest to zwykła znajomość, a tak naprawdę był to kontakt operacyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: Gilowska sama sobie winna... 24.06.06, 22:59 Co nie znaczy ze ludzie rozmawiajacy z milicjantami byli Tajnymi Wspólpracownikami MO. Odpowiedz Link Zgłoś
beata.laska Jednak komuna nadal żyje! 24.06.06, 20:34 Komuna nadal żyje i walczy! Tym razem walczy z Zytą! Ciekawe kto wygra? Odpowiedz Link Zgłoś
edi54 Re: Gilowska składa wniosek do prokuratury i oska 24.06.06, 20:42 To co zaczyna sie wyprawiac wokol lustracji Zyty Gilowskiej jest bezprzykladnym skandalem.Skandalistka jest sama Gilowska ,ktora miast poddac sie procedurze lustracyjnej sklada doniesienie do prokuratora na Rzecznika Interesu Publicznego o szantaz.Ziobro , Minister Sprawiedliwosci , wykorzystuje swoj status do bezprawnej ingerencji w prace Rzecznika Interesu Publicznego.Przywolywana argumentacja swiadczy ,nie po raz pierwszy zreszta , o kiepskim poziomie prawniczym ministra ( czy pamieta ile razy podchodzil do egzaminu aplikanckiego?).Ten minister winien byc postawiony przed Trybunalem Stanu.Wczesniej czy pozniej i tak przed nim stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
ulysses76 ale serio Ula weź 24.06.06, 20:45 przeciez chyba mozna w ogole dac znac jakos, telefony, heja, mongoły z simplusa, konekt caly swiat, globalna wioska --> jeden przycisk i dzwonisz, pani, weź!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ulysses76 ale serio Ula weź!!! 24.06.06, 20:50 przecież chyba można w ogóle dać znać jakoś, telefony, heja, mongoły z simplusa, konekt cały świat, globalna wioska --> jeden przycisk i dzwonisz, pani, weź!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aktawia Re: Gilowska składa wniosek do prokuratury i oska 24.06.06, 20:58 Zyta-nie daj się po prostu.Walcz bo jesteś waleczną kobietą i osobiście wierzę w Twoją niewinność, chociaż nie głosowałam za Twoją pierwotną opcją.Walcz dla siebie i dobra Polski... Odpowiedz Link Zgłoś
rojczer PiS utopi się sam 24.06.06, 21:15 Żeby utonąć w bagnie PiS nie potrzebuje wrogów. PiS wykończy się sam; szkoda tylko, że ofiarą frakcyjnych rozgrywek padła ciotka Zyta. Widać to prawda, że każda rewolucja zjada swoje dzieci, a kacza rewolucja zżera nawet dojrzałe kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
rudy_harnas Już się odkochałeś w Senyszyn? 24.06.06, 21:28 taziuta napisał: Brawo Zyta! Jesteś człowiekiem z charakterem! :-) ---------------------------------------------------------- Cały problem z komuchami ,że nie mają żadnego kręgosłupa. Najpierw piałeś z zachwytu nad Senyszyn i jej "waleczną" obroną pedałów,teraz kwilisz do Zyty! Zyta na szczęście ma jaja i nie potrzebuje wątpliwego wsparcia takich kreatur jak ty.Pozdrowienia dla dziadka,ubeckiego cyrulika! Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Rudy, ty masz chyba nierówno pod sufitem ?! :-) 25.06.06, 00:26 Senyszyn to dama mojego serca! Co wcale nie wyklucza podziwu dla innych pań z charakterem. :-) Chociaż muszę przyznać, w miarę napływu nowych informacji, że się chyba pospieszyłem z pochwałą Zyty. Zdaje się, że to jednak tupeciara z przerostem ego... rudy_harnas napisał: > taziuta napisał: Brawo Zyta! Jesteś człowiekiem z charakterem! :-) > ---------------------------------------------------------- > Cały problem z komuchami ,że nie mają żadnego kręgosłupa. > Najpierw piałeś z zachwytu nad Senyszyn i jej "waleczną" > obroną pedałów,teraz kwilisz do Zyty! > Zyta na szczęście ma jaja i nie potrzebuje wątpliwego wsparcia > takich kreatur jak ty.Pozdrowienia dla dziadka,ubeckiego cyrulika! Odpowiedz Link Zgłoś
lekarzzewsi Tak kończą "chorągiewki" :( 24.06.06, 21:37 Najpierw działaczka Unii Wolności, potem Platfromy, teraz PiS... Ludzie honoru powinni iść na dno wraz ze swoją partią... Niestety ostatni wybór był fatalny. Przecież żaden uczciwy, myślący człowiek nie może wchodzić w skład tego rządu! Relidze daję jeszcze 2-3 miesiące. Potem okaże się kłamcą lustracyjnym, seryjnym mordercą lub pedofilem i trzeba będzie go zdymisjonować... Ale i tak nie jest źle, Henryk VIII załatwiał to inaczej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
cynozura Re: ...na jednego mieszkańca jeden esbek ... 24.06.06, 22:02 ...przypadał,tarara,tarara,tararara... Odpowiedz Link Zgłoś
lehoo Re: Gilowska składa wniosek do prokuratury i oska 24.06.06, 22:09 "W politikie sientimientow niet, nie była i nie budiet" - jak mówił Wielki Językoznawca. Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan Re: Gilowska składa wniosek do prokuratury i oska 24.06.06, 22:15 Pani premier Nie ma co zaklinać przyjaciółki, tylko podać nazwisko esbeka, jeśli Panią skrzywdził. A swoją droga dziwię się Pani, że nie przejrzała Pani planu kaczylandu. To było widać jak na dłoni, że będzie Pani narzędziem w ich ręku, a Pani wizjoner finansowo-gospodarczy tego kraju nie widziała tego? Kaczory, poza sobą nie uznają nikogo, jest to jeszcze gorsza (bo tamta była równie obleśna) odmiana mileryzmu.Marne te elity......a kraj toczy się na dno. A wynik gospodarczy to robi, tępy, dyspozycyjny i postkomunistyczny GUS. Na papierze. Jeśli są w tym kraju jeszcze myślący ludzie, to ich serdecznie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
teodorkp Re: Gilowska składa wniosek do prokuratury i oska 24.06.06, 22:29 do tadjan - myślący wyjechali za pracą, zostały ofiary i garstka beneficjentów, szkoda - pozdrówka- Odpowiedz Link Zgłoś
perculator kreci pani Gilowska 24.06.06, 22:22 z paszportem. Ciezko bylo komukolwiek dostac paszport na wyjazd do roku 1986. Trzeba bylo byc sportowcem, naukowcem-w partii, marynarzem, partyjnym. Z mojej rodziny nikt nie dostal. Przykro, ze taka fajna babka kreci. Nie ubiegala sie o paszport, ale go dostawala! Nie byla T.W., ale w/g dokumentow byla! ktos zapomnial je usunac. Szkoda, bo pani Gilowska dawala sie lubic elokwencja wymowy. Odpowiedz Link Zgłoś
ricx Re: kreci pani Gilowska 24.06.06, 23:17 perculator napisał: > z paszportem. > Ciezko bylo komukolwiek dostac paszport na wyjazd do roku 1986. Trzeba bylo byc > > sportowcem, naukowcem-w partii, marynarzem, partyjnym. > Z mojej rodziny nikt nie dostal. > > Przykro, ze taka fajna babka kreci. Nie ubiegala sie o paszport, ale go > dostawala! > > Nie byla T.W., ale w/g dokumentow byla! ktos zapomnial je usunac. > Szkoda, bo pani Gilowska dawala sie lubic elokwencja wymowy. A czytałeś artykuł, który komentujesz? - A zrozumiałeś treść? Odpowiedz Link Zgłoś
mniammniam3 Re: kreci pani Gilowska 24.06.06, 23:54 perculator napisał: > z paszportem. > Ciezko bylo komukolwiek dostac paszport na wyjazd do roku 1986. Trzeba bylo byc > > sportowcem, naukowcem-w partii, marynarzem, partyjnym. > Z mojej rodziny nikt nie dostal. Nie jest to prawda, paszport na wyjazd służbowy z uczelni (chociażby na konferencje w krajach zachodnich) dostawało się np. w roku 1985 bez problemów, nawet nie będąc członkiem PZPR, ale pod warunkiem, że nie było się w czynnej opozycji (albo jak byłeś, to nie wpadłeś i SB nic do ciebie nie miało - z pewnością przed takim wyjazdem było się inwigilowanym). Paszport pobierało i oddawało się na uczelni, nie trzeba było podpisywać żadnych zobowiązań ani lojalek. Takie przynajmniej było moje doświadczenie. Zapewne inaczej wyglądało wydawanie paszportów na wyjazdy prywatne, ale z tymi akurat nie miałem do czynienia. Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika Re: kreci pani Gilowska 25.06.06, 02:08 gooowno prawda. do pzpr nie nalezalem, tw nie bylem, nie kapowalem. paszport na wyjazdy na zachod dostalem za kazdym razem, i sluzbowo i prywatnie. tak samo mja mama, zona i jej rodzenstwo. I nic od nas nie chcieli, natomiast przyp.. sie po powrocie, bo zamiast do francji pojechalismy do vaterlandu. Ja znalem kilku sbekow (oledzy ze szkoly lub studiow), przy nich sie mowilo otwartym tekstem o nastrojach, o üwielbieniu" partii i jej przywodcow. Nie bylem z tego powodu przesladowany, co najwyzej telefon mial ciaglego sluchacza, co nie przeszkadzalo opowiadac sobie dowcipy plityczne. Ziuta kreci. perculator napisał: > z paszportem. > Ciezko bylo komukolwiek dostac paszport na wyjazd do roku 1986. Trzeba bylo byc > > sportowcem, naukowcem-w partii, marynarzem, partyjnym. > Z mojej rodziny nikt nie dostal. > > Przykro, ze taka fajna babka kreci. Nie ubiegala sie o paszport, ale go > dostawala! > > Nie byla T.W., ale w/g dokumentow byla! ktos zapomnial je usunac. > Szkoda, bo pani Gilowska dawala sie lubic elokwencja wymowy. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Gilowska składa wniosek do prokuratury i oska 24.06.06, 22:29 Oj Zyta, Zyta! Na przyjaciół donosisz? I kto tu właściwie jest UBekiem? Odpowiedz Link Zgłoś
ylemai to jest charakter? 24.06.06, 22:30 jakby miała charakter, zastrzeliłaby swych prześladowców, a potem popełniła honorowe samobójstwo. a tak tylko jęzorem mleć potrafi. pewnie tak samo jak przed oficerami SB :) Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Jak ktos sie z PiSem kumpluje to tak konczy.... 24.06.06, 22:33 dobrze Ci tak Zyta. Szamba Polskiego ciag dalszy Odpowiedz Link Zgłoś
shedows1969 Re: Gilowska składa wniosek do prokuratury i oska 24.06.06, 22:38 BRAWO PANI PROFESOR!!!!!Może wreszcie dowiemy się kto na tych forach wypisuje niejedne bzdury i jacy "byznesmeni" utuczyli się na naszym budżecie. Może to będzie płatek do lawiny która zmiecie tych co sprzedawali polskie marki i zakłady w zdradziecki sposób zarabiając na tym miliony (Polfy, Orbis, Polmosy) Odpowiedz Link Zgłoś
januszz4 Babskie plotkowanie 24.06.06, 23:30 Niestety Pani Zyta w latach 80. okazała się bardzo naiwna, sądząc, że skoro mąż koleżanki jest tylko milicjantem od spraw gospodarczych (tak podobno twierdził), to może swobodnie przy nim plotkować o różnych uczelnianych sprawach. Właśnie tacy niewinni plotkarze dla SB stanowili cenne źródło informacji. Moim zdaniem robiła to nieświadoma skutków, naiwnie wierząc ludziom po prostu z głupoty. A ten esbek tanim kosztem mógł się przynajmniej wykazać, pisząc sprawozdania dla swoich szefów. Szkoda, że podała się do dymisji i że dymisja tak szybko została przyjęta.Można było poczekać do wyroku sądu. Odpowiedz Link Zgłoś
kitek551 Re: Babskie plotkowanie 24.06.06, 23:38 Zyta nie podała się do dymisji, tylko podała się do dyspozycji premiera. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Babskie plotkowanie 24.06.06, 23:54 anuszz4 napisał: > Niestety Pani Zyta w latach 80. okazała się bardzo naiwna, sądząc, że ... Niestety Pani Zyta w latach obecnych okazała się bardzo naiwna, sądząc, że nie ma już UBeków, którzy tanim kosztem mogą się wykazać przed swoimi szefami grzebiąc w cudzych papierach i szukając haków na niewygodne osoby. Oczywiście wysokie standardy moralne nakazują odsunąć NIEKTÓRYCH na podstawie samych podejrzeń. Zresztą identycznie załatwiono kiedyś wicepremiera Tomaszewskiego z niewłaściwej kanapy AWS, jeśli ktoś to jeszcze pamięta. A w latach 80-tych nawet całkiem wygodnie było mieć kogoś znajomego w MO, jeśli ktoś również i to jeszcze pamięta. Odpowiedz Link Zgłoś
januszz4 Re: Babskie plotkowanie 25.06.06, 00:03 I niestety ciągle płacimy za "grubą kreskę". Ten smród po PRL bedzie się chyba ciągnąć jeszcze przez całe pokolenie. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Babskie plotkowanie 25.06.06, 01:04 Bardziej niż za grubą kreskę płacimy ca cienkie sznurki, którymi pociąga się marionetki. Epatujemy się historiami sprzed 20 lat, nie zauważając tego, co dzieje się dzisiaj, i nie robiąc nic, aby nie działo się tak w przyszłości. Podnieca nas, że kilkanaście lat temu Zyta paplała coś do żony milicjanta, bo może jakiś stary UBek będzie ją szantażował. Nie będzie, mamy nowych UBeków i oni to zrobią, jeżeli będzie się próbowała urwać ze sznurka. Odpowiedz Link Zgłoś
dzielanski Jeśli "płacimy", to cena nie jest zbyt wygórowana 25.06.06, 10:49 januszz4 napisał: > I niestety ciągle płacimy za "grubą kreskę". - Dlaczego zaraz "płacimy". Baba zadała sie z towarzystwem, które pasjonują teczki i teraz ponosi tego konsekwencje. Spuści się po niej wodę i tyle; a na jej miejsce - jak ponoć mawiają właściciele supermarketów - czeka już dziesięcioro kandydatów. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
derma30 janek! 24.06.06, 23:31 janek, powiedz dziadkowi zeby mnie nie wrabial! przeciez to nie ja ukradlem mu grabie! dlaczego on to robi?! te grabie lezaly sobie przy plocie, a ja tylko zanioslem do domu, zeby nikt nie ukradl! janek - prosze - zrob cos!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ekiel To "rozmowy kontrolowane" Panowie dziennikarze 24.06.06, 23:45 Czy nikt już nie pamięta jak pracowało się i nadal pracuje w państwowych firmach??? Przecież to widać na pierwszy rzut oka. Pracownicy SB chcieli tak jak każdy zarobić! By coś zarobić, musieli coś znaczyć! By coś znaczyć musieli wyrobić normę! No i wyrabiali do cholery tak jak każdy w tym zasranym systemie… i niby nikt nie wiedział czemu nasz kraj idzie na dno… Bo tak jak każdy Obcy wyrabiali się tylko na papierze. To była ich spontaniczna twórczość tolerowana od ciecia po generała. No przecież każdy w tej instytucji tak zaczynał. SB to jedna wielka konfabulacja. Tam Nikt nic nie wiedział na pewno. NIK nigdy nie wiedział czy coś się dzieje na serio, czy to może kolejna twórczość pana Zdzisia. Co tu daleko szukać. Ten stan trwa nadal i to ogólnie tolerowany w naszym społeczeństwie. Nasi górnicy chorują jak woły pod ziemią, a w tym samym czasie, ci sami górnicy pieprzą coś ministrowi w Warszawce o podziale łupów. Niby już zrestrukturyzowane kopalnie przynoszą niby zyski, ale nadal mam przeczucie, że moje wnuki będą spłacać długi za całe te kopalnie wraz z górniczymi emeryturkami. Pozdrawiam dziennikarzy, którzy tego nie wyczuli. Przecież to scena jak z „Rozmów kontrolowanych”. To wszystko lipa Panowie. Weźcie się do roboty i coś o tym napiszcie. Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika bzdury. ubecja wiedziala doskonale, w jakim stanie 25.06.06, 02:16 jest polska gospodarka. ja nie mam sympatii do ubecji, ale nie sadze, by byli to tylko idioci produkujacy raporty nieistniejacych TW. fakt, ze potrafili sie urzadzic po 89, poniewaz mieli doskonale rozeznanie w temacie. Sqrysyny - tak, glupcy -nie. Odpowiedz Link Zgłoś
anns Pytanie 24.06.06, 23:49 Wszyscy słyszeliśmy, ze odwołano Gilowska. Czy ktoś może słyszał, zeby odwoływano Netzla? Odpowiedz Link Zgłoś