Dodaj do ulubionych

Czy będzie lustracja Gilowskiej?

29.06.06, 07:08
Za komentarz.Niech ludziom otworza sie w koncu oczy.
Zyta Gilowska padła ofiarą operacji wymierzonej w PiS, a przeprowadzonej
prawdopodobnie przez ludzi dawnych komunistycznych służb specjalnych -
przypuszcza socjolog Jadwiga Staniszkis w artykule opublikowanym
przez "Dziennik".

Ludzie, którzy w okresie PRL pracowali w służbach cywilnych lub wojskowych,
stworzyli swego rodzaju spółdzielnię usługową zbierającą różnego typu haki.
Kiedy dana osoba wchodzi w orbitę partii, którą chce się zaatakować, te haki
zostają użyte.
Absurdem jest formułowana przez Donalda Tuska hipoteza, jakoby Zyta Gilowska
padła ofiarą wewnętrznych rozgrywek w PiS. Ta sprawa uderza bowiem mocno w
całą tę partię, i to przed wyborami samorządowymi. Uderza też w wizerunek
rządu. Gilowska była przecież postrzegana jako jedyna przeciwwaga dla
ewentualnych populistycznych zapędów części obozu władzy - podkreśla autorka.

Sprawa Gilowskiej pokazuje, że w lustracji przestaje już chodzić o
wyjaśnienie czyjejś winy lub jej braku. Materiały zgromadzone przez
komunistyczne służby są dziś w coraz większym stopniu wykorzystywane do gier
politycznych i nie ma innego wyjścia, niż wrzucić wszystkie materiały IPN do
Internetu, a następnie, uzupełniając tę bazę, zaznaczać za każdym razem, skąd
pochodzą nowe dokumenty. Wtedy trudniej będzie ich użyć do politycznego
szantażu - proponuje Jadwiga Staniszkis. (PAP
Obserwuj wątek
    • peer2 Pani Staniszkis też już dziękujemy.... 29.06.06, 07:14
      Od kilku lat nie udało się jej postawić ani trafnej diagnozy, ani hipotezy....
      • presentation1 Re: Pani Staniszkis też już dziękujemy.... 29.06.06, 07:20
        Podziekuj wszystkim.Nawet tym co ofiarowali ci zycie.Przeciez jestes
        najmadrzejszy.
        • peer2 Najmądrzejszy to ja nie jestem, ale namądrzejsza 29.06.06, 07:23
          też nie jest pani Staniszkis. Jak już pisałem od paru lat ne udało się jej
          niczego ani przewidzieć, ani trafnie zanalizować.
          • presentation1 Re: Najmądrzejszy to ja nie jestem, ale namądrzej 29.06.06, 07:31
            Nie w tym rzecz.Chodzi o trafnosc.Uwazam ze wyjatkowo trafnie ocenila
            sytuacje.Nie chodzi w tym wypadku nawet o Gilowska ale o wszystkie podobne
            afery tego typu.Juz dawno pisalem.Wszystkie teczki zniszczyc lub ujawnic w sto
            procent.Dlaczego pozwala sie ludziom z boku na igranie z naszym panstwem?
            Ujawnienie bedzie i bolesne ale rzucanie po kawalku niszczy panstwo.Jeden bol i
            po wszystkim.
            • moroux Re: Najmądrzejszy to ja nie jestem, ale namądrzej 29.06.06, 07:56
              Albo spalmy to wszystko! Kogo to obchodzi w ogóle?
              • presentation1 Re: Najmądrzejszy to ja nie jestem, ale namądrzej 29.06.06, 08:09
                Po co wiec czytasz tego rodzaju informacje?
                • przerazony To jest kampania o fotel Prezydenta Warszawy 29.06.06, 08:39
                  • almagus Re:Zagrywka reprezentacyjna Kazia,ale nie Górskieg 29.06.06, 13:19
                    Spaprali jak mundial.
                    Ten bardzo dobry rząd poradzi sobie bez Zyty Gilowskiej, ten bardzo dobry
                    prezydent załagodzi problem, ten bardzo dobry marszałek zmówi zbiorową litanię
                    za poczynania rządu i prezydenta i ojca deerektora.
                    Ta Polska sprzedana Brukseli po to ,aby Niemcy dalej mówili po niemiecku i nie
                    znali polskiego, a Polacy mówili do nich po angielsku zmywając gary z dwoma
                    fakultetami, poradzi sobie pomimo występowania w społeczności ludzi zaradnych
                    ludzi nieprzyjaznych im, jałowych jak piasek na pustyni.
                    Przyjdzie po nich urodzaj, mam taką nadzieję.

Przecież to wiecznie mściwi wierni niemiłosierni za słowa Gilowskiej na
                    zjeździe PiS dokonali zemsty.
                    Skoro sprawa była znana od dawna i nic, więc dali eSBekowi wysokie stanowisko i
                    paple co mu każą.
                    Dla przypomnienia, za Gazetą Wyborczą:

"Mocne słowa Zyty Gilowskiej

Po pełnym entuzjazmu i samozadowolenia przemówieniu premiera na scenę wyszła
                    Zyta Gilowska. Jej przemówienie trwało niecałe 5 minut i wprawiło słuchaczy w
                    zdumienie. Na sali zaległa cisza, nikt nie przerywał oklaskami. - Owszem jest
                    wzrost gospodarczy, są dobre wskaźniki makroekonomiczne - mówiła. - Gospodarkę
                    mamy niezłą, ale państwo marne. A gdy państwo jest słabe, zmniejszają się
                    szanse na rozwój gospodarczy. Państwo musi być silniejsze, sprawniejsze, ale
                    przy tym tańsze. Mamy najgorsze drogi, które cała Europa nazywa drogami
                    śmierci, mamy słabą strukturę komunikacyjną, mamy najwyższe w Unii Europejskiej
                    bezrobocie, ale za to najniższy poziom aktywizacji zawodowej ludzi. Mamy niski
                    przyrost naturalny i gigantyczny dług publiczny. Ciągle się zadłużamy, za co
                    konsekwencje poniosą przyszłe pokolenia. Dla zwykłych ludzi jest mnóstwo
                    niesprawiedliwości i bałaganu. Wiem, że to był smutny wstęp do debaty, ale to
                    prawda i rząd musi z tymi problemami się uporać."
                    • przerazony To jest wstęp kampanii o fotel Prezydenta Warszawy 29.06.06, 16:32
                • moroux Re: Najmądrzejszy to ja nie jestem, ale namądrzej 29.06.06, 08:50
                  A po to, że przez takie bzdety jak lustracja z rządu musiał odejść jedyny
                  kompetentny minister.
                  • bodzanta_pan Re: Najmądrzejszy to ja nie jestem, ale namądrzej 29.06.06, 11:21
                    Tak kompetentny jak wymieniona wcześniej pani Staniszkis.
                    PS.
                    rocznik 68 ma się wspaniale, olewa prawo i rządzi.
                  • maxlowe Re: Najmądrzejszy to ja nie jestem, ale namądrzej 29.06.06, 12:26
                    moroux napisał:

> A po to, że przez takie bzdety jak lustracja z rządu musiał odejść jedyny
                    > kompetentny minister.

Kompetentni ministrowwie sa tylko na Kremlu.Reszta swiata to petaki.
                    • moroux Re: Najmądrzejszy to ja nie jestem, ale namądrzej 29.06.06, 12:52
                      Co masz na myśli?
                      • zkyc Nie ma się czym ekscytować!!!;) 29.06.06, 13:03
                        To tylko cynizm kaczek i kłamczuszka!!!!
                        W całej sprawie najmniej chodziło o lustrację Zyty, a najważniejszym było
                        usunąć Zytę z pisuarowego rządu!!!!
                        Zyto!!! Byłaś tylko wrzodem na kuprach pisuaru!!!!!!
                        Religa też jest takim wrzodem i też czeka go taki los!!!;(((( Tylko na
                        odpowiednie haki musi jeszcze poczekać, no i muszą zaistnieć odpowiednie
                        okoliczności!!!
                        • lwaw Przeczytaj jeszcze raz swoje wypociny, a zobaczysz 29.06.06, 13:38
                          ...kto tutaj jest cyniczny. Nie widzisz, że to sb-ckie popłuczyny przy wtórze
                          tuskowatych cieni oraz "niezależnych" niezlustrowanych próbują mącić?
                          • moroux Re: Przeczytaj jeszcze raz swoje wypociny, a zoba 29.06.06, 14:00
                            Ja nie widzę. Ale mam wielką nadzieję, że mi pokażesz.
                            • lwaw Re: Przeczytaj jeszcze raz swoje wypociny, a zoba 29.06.06, 14:08
                              moroux napisał:

> Ja nie widzę. Ale mam wielką nadzieję, że mi pokażesz.

Cynizmem jest twierdzenie, że sprawa Zyty to "cynizm Kaczek". J. Kaczyński
                              namówił Gilowską do rządu, a premier był b. zadowolony ze współpracy z nią, a to
                              tym bardziej była mu potrzebna gdy doszli koalicjanci (dla równowagi), więc komu
                              jak komu, ale PIS-owi jest ta sprawa nie na rękę. Atak na Gilowską, to strzał w
                              PIS. Kto przeprowadził ten atak? Kto mianował sędziego Olszewskiego? Kim jest
                              sędzia Rodzik?... Po nitce do kłębka. Oskarżnie o wszystko PIS-u to albo
                              idiotyzm, albo zła wola.
                              • moroux Re: Przeczytaj jeszcze raz swoje wypociny, a zoba 29.06.06, 14:19
                                A może było tak:
                                Kiedy premier zaczynał być premierem nikt go nie znał i wydawało się, że będzie
                                można nim sterować. Kiedy Zyta szła do rządu Wassermann był już od kilku miesicy
                                szefem służb. Znalazł na nią jakieś kwity- do użycia w razie czego.
                                W miarę upływu czasu premier stał się najpopularniejszym politykiem w kraju.
                                Razem z Zytą tworzyli zgrany tandem. To wydało się groźne JK. Wobec czego jego
                                poplecznicy w służbach (min. Wassermann) uruchomili kwity na Gilowską. Może były
                                fałszywe, może prawdziwe - nieistotne. Istotne jest to, że podrzucili je RIP.
                                Dalszy ciąg znamy.
                • fritz.fritz Przypadkowy komentarz z Rzepy, link 29.06.06, 11:21
                  Jak widac, przypadek rzadzi zyciem naszym w sposob nieprawdopodobny:

www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060629/publicystyka/publicystyka_a_6.html
                  • moroux Re: Przypadkowy komentarz z Rzepy, link 29.06.06, 11:35
                    Hahaha, Ziemkiewicz, kolejny prawicowy oszołom po Semce, Wildsteinie i Zarembie.
                • jancior == Czerwono różowe robaczki w kontr-natarciu 29.06.06, 13:14
                  probuja jeszcze fikac zanim rozwiaza im WSI. Przy tym raz jeszcze ruszona
                  zostala propagitka antylustracyjna (vide 'sondaz' GW sprzed kilku dni). Boj to
                  wasz jest ostatni :-)
                  • muphygen Re: == Czerwono różowe robaczki w kontr-natarciu 29.06.06, 13:41
                    Rozumiem, że Marcinkiewicz też jest różowym robaczkiem czy może czerwonym?
                  • wroxi Czy warto sie znizac do poziomu ... 29.06.06, 18:58
                    Czy warto sie znizac do poziomu Kaczynskich
                    pojmowania otaczajacej nas rzeczywistosci i swiata?
              • irek872 Re: Najmądrzejszy to ja nie jestem, ale namądrzej 29.06.06, 09:02
                moroux napisał:

> Albo spalmy to wszystko! Kogo to obchodzi w ogóle?

----
                Nawet jak spalisz wszystko, wiadome osoby są w posiadaniu kopii. Wrzucić
                wszystko w internet i po sprawie.
              • vytautas64 Re: Najmądrzejszy to ja nie jestem, ale namądrzej 29.06.06, 12:01
                Mozna spalić!!!
                Tyle, że spalic mozna to oczym wiesz i to co masz dostępne.
                ALe nie zabepieczysz się przed tym
                co sobie koledzy funkjonariusze schowali "na wszelki wypadek"
                • pacal2 wrzucając w internet też się nie 29.06.06, 13:04
                  zabezpieczysz.
                  Że ktoś coś schowa i wyciągnie w stosownym momencie.

Cokolwiek się zrobi (spali/ujawni wszystko) trzebaby przyjąć założenie, że jest
                  to cały istniejący materiał, i cokolwiek się pojawi póżniej jest uznawane z
                  punktu za fałszywkę.
              • maxlowe Re: Najmądrzejszy to ja nie jestem, ale namądrzej 29.06.06, 12:22

Kogo to wogole obcchodzi? A co wogole Ciebie obchodzi? Kladziesz lage?
            • greg958 Re: Najmądrzejszy to ja nie jestem, ale namądrzej 29.06.06, 08:09
              a więc mamy znów jedyny słuszny oglad sytuacji i prawda jest tylko po naszej
              stronie. Jeśli inne opinie, teorie nie pasuja do naszej koncepcji to są BEEEEE!
              Jeden naród, jedna partia, jeden - o, przepraszam DWA kaczory! Zbiera się na
              wymioty.....
              Już nie mogę słuchac "pani premierminister"! Jak w operze mydlanej... taki
              poziom. WCALE nie współczuję jej. Mają tego czego chcieli - kto mieczem wojije
              ten od miecza ginie! Nie jest ostatnia w tej kolejce.... będą następni!
              • presentation1 Re: Najmądrzejszy to ja nie jestem, ale namądrzej 29.06.06, 08:14
                Przeciez gdy otwierasz gazety czy ogladasz tv zauwazasz ze tam jest jedyna
                sluszna linia.To PiS jest zly.Czy jestes slepcem?
                • moroux Re: Najmądrzejszy to ja nie jestem, ale namądrzej 29.06.06, 09:01
                  Haha. Zwłaszcza jak kupisz Życie Warszawy, Gazetę Polską, Tygodnik Solidarność,
                  Nasz Dziennik, Ozon czy Wprost.
                  Media zawsze są krytyczne wobec władzy. A tym bardziej wobec takiej, co ma
                  zapędy dogmatyczne i jedynie-słusznej-linii.
                • koloratura1 Ja nie jestem ("ślepcem") 29.06.06, 10:45
                  presentation1 napisał:

> Przeciez gdy otwierasz gazety czy ogladasz tv zauwazasz ze tam jest jedyna
                  > sluszna linia.To PiS jest zly.Czy jestes slepcem?

PiS JEST zły.
                  Wystarczy posłuchać tego, co mówią jego prominentni działacze oraz "przystawki",
                  które sobie ściągnął na łeb. Wcale nie trzeba czytać/słuchać komentarzy.
            • comeback Nie zdziwiło by mnie gdyby sie okazało, że... 29.06.06, 09:47
              Nie zdziwiło by mnie, gdyby sie okazało, że to pIs na pIs tą komedię ukręciło, żeby pokazać jaki to ten 'układ' jest wszechobecny.

Mimo całej absurdalności tej tezy, którą prezentuje - na pierwszą chwilę - nie wykluczałbym jej.
              • zenit7 układ jest wszechobecny --- pis jedynym zbawieniem 29.06.06, 14:45
                Trafiasz w sedno - zadyma z Gilowską ma pokazać ludowi, że 'układ' jest wszechobecny - niech lud nie wątpi, że jedynym jego zbawieniem są tropiciele z pisu.
            • karagandak Re: Najmądrzejszy to ja nie jestem, ale namądrzej 29.06.06, 13:19
              Uwazaj "presentation" !
              Może się okazać po "otwarciu",że twoi rodzice (z całym szacunkiem) byli
              umoczeni!Zmienisz wtedy zdanie!
            • agent-smith Re: Najmądrzejszy to ja nie jestem, ale namądrzej 29.06.06, 14:57
              > Nie w tym rzecz.Chodzi o trafnosc.Uwazam ze wyjatkowo trafnie ocenila
              > sytuacje.Nie chodzi w tym wypadku nawet o Gilowska ale o wszystkie podobne
              > afery tego typu.

Nie tak do końca. Otórz gdy na tapecie była kwestia teczki Najaśniejszego
              Jarosława to zanim została ujawniona "wszyscy święci" wrzeszczeli,
              jest "fałszywa" (?!)
              W przypadku Pani Gilowskiej nikt nie spróbował jej bronić - została wydana
              na "szafot" bez zajęknięcia.
              Warto mieć to na uwadzę gdzy się mówi o układzie...
      • aplus Re: Pani Staniszkis też już dziękujemy.... 29.06.06, 11:37
        Tak ta pani niewiele rozumie z otaczajacej rzeczywistosci.
      • shedows1969 Re: Pani Staniszkis też już dziękujemy.... 29.06.06, 12:03
        peer2 a Tobie się udało postawiś trafną diagnozę. Prof. GILOWSKA była pierwszą
        minister i premierem która nie była lizusem poprzedniej władzy jak Belka
        Balcerowicz i paru innych. Jest z innego całkowicie układu i to dla wielu jest
        niebezpieczne, ale czs pokaże że to ONA ma racje
        • muphygen Re: Pani Staniszkis też już dziękujemy.... 29.06.06, 13:43
          Skoro była taka dobra, to po co ją Marcinkiewicz odwoływał?
      • jola_dywity1 ****P__R__0__W__0__k__A__C__J__A ***** 29.06.06, 13:00
        Polska rzeczywistość sądowo - kabaretowa.
        Ten sąd to wielki cyrk Monty Pythona
        Czy po takiej totalnej kompromitacji można mieć zaufanie do sądów w sprawach
        politycznych?
        Przykład politycznych wyroków na Samoobronę musi się tu jawić w innym świetle.
        Ponieważ ilustruje ro najlepiej powyższy przykład.
        • pacal2 napisałaś "k" małą literą w tytule 29.06.06, 13:08
          to najważniejsze przesłanie twojego postu. Reszta to bełkot. Jak zwykle.

Pozostaje pytanie czy podstępna zmiana "K" na "k" nie jest prowokacją służb
          specjalnych?
          Myślę że powinna się tym zająć komisja sejmowa złożona w 90% z członków Samoobrony.
        • hiob102 Solidarny Lepper obrońcą liberalnej Gilowskiej. 29.06.06, 13:35
          Koń (a może nawet i bizon) by się uśmiał. Lepper drwi sobie ze swojego
          buraczanego elektoratu. Ale i tak go wolę od J. Kaczyńskiego, opętanego
          nienawiścią karła.
        • michalng Re: ****P__R__0__W__0__k__A__C__J__A ***** 29.06.06, 17:51
          To sie własnie panstwo prawa nazywa. Nawet Giertych (jest prawnikiem) przyznał
          ze sad powinien odmówic lustracji Gilowskiej. Takie mamy w Polsce prawo.
    • vas-b Re: Czy będzie lustracja Gilowskiej? 29.06.06, 07:23
      Baju baju gierki kaczorka,zaplatal sie we wlasne sidla,chcial pozbyc sie
      gilowskiej i przy okazji zatopic PO,kto swinstwem walczy,mam nadzieje,ze od
      swinstwa zginie
      • dosik155 Re: Czy będzie lustracja Gilowskiej? 29.06.06, 12:59
        oby tak sie stało.A tak w ogóle to żyjemy w oparach absurdu.
    • orinus Re: Czy będzie lustracja Gilowskiej? 29.06.06, 07:25
      "Gdyby nie zeznania czterech funkcjonariuszy..." - albo dostali rozkaz albo
      stwierdzili, że są za wysokie podatki.
    • galba Ujadanie kundelków komuno-POwskich 29.06.06, 07:25
      Poziom kompromitacji graniczącej z obłędem osiągnęli w tej sprawie "liderzy
      PO" - twierdzenie, że to "PiS sam przeciwko sobie zorganizował tę akcję" jest
      chyba najlepszym podsumowaniem poziomu moralno-mentalnego tych ludzi.

A najlepsze, że tę chorą tezę merdając ogonkami ochoczo powtarzają tuzy
      intelektu typu Żakowski, Paradowska i Olejnik...
      • mirdek PiS jest gotów na wszystko by udowodnić, 29.06.06, 07:39
        że jest jakiś zorganizowany układ, obawiam się,że sprawa Gilowskiej jak również
        Marcinkiewicza mają być dowodami na jego istnienie. Oby tak nie było, tzn oby
        nie maczał w sprawach PiS swoich rączek
        • fiori1 mirdek ty chyba esbek 29.06.06, 08:50
          mirdek ty chyba esbek , bo inaczej twojego komentarza nie mozna nazwac. Pis ,
          Pis ciagle Pis jest wszystkiemu winny ze oczyszcza Polske z brudow tez jest
          winny bo za Kwacha byly zlodziejstwa , esbecy mieli cieple posadki i dobrze bylo
          , a teraz Pis ci jest nie na reke , boisz sie , bo tez masz cos na sumieniu
      • steku Re: Ujadanie kundelków komuno-POwskich 29.06.06, 07:57
        galba czy zgodnie z logika premiera po tym jak zostal oskarzony o przyjecie
        pieniedzy powinien podobnie jak gilowska podac sie do dymisji? prosze o szubka
        odpowiedz z uzasadnieniem :)
        • nemo_omen jeśli oczekujesz od galby 29.06.06, 08:17
          odpowiedzi opartej na logice, to się chyba zawiedziesz
          • jola_z_dywil ***********Odnowa moralna według PiS************** 29.06.06, 11:47
            Poczynania liderów PiS zadają sie mówić: "Nam wolno wszystko (knuć, rzucać
            fałszywe odkarżenia, pomawiać, obsadzać stanowiska krewnymi i kolegami,
            przyjmować łapówki), bo my jesteśmy przedstawicielami przewodniej siły narodu".
            Ideą fix Pisu jest uczynić z Polski jakąś hybrydę RP i PRL, gdzie wprawdzie nie
            zamykają do więzienia za przekonania, ale o karierze decyduje przynależność
            partyjna. J. Kaczyński na spotkaniu z sympatykami PiS powiedział, że "w IV RP
            dobrym ludziom ma być dobrze, a złym źle". Zapomniał dodać, że to on oraz jego
            klakierzy decydować będą, kto jest doby, a kto zły. 2 miliony Polaków wyjechało
            z kraju po wyborczym zwycięstwie PiS. PiS nic sobie z tego nie robi, ponieważ
            wie, że wśród emigarantów nie ma elektoratu PiS. Wyjeżdżają z kraju przeważnie
            młodzi, odważni, wykształceni, przedsiębiorczy. Ci, nie głosowali na PiS. Oby
            tylko PiS nie im obrzydził do reszty polityki.
            • hiob102 Re: ***********Odnowa moralna według PiS********* 29.06.06, 13:31
              Mocne argumenty. I chyba za mocne dla galby i joli z dywit, skoro nie
              skomentowali twojego postu.
              • galb_a Re: ***********Odnowa moralna według PiS********* 29.06.06, 13:42
                I rzeczowo nie skomentują. Co najwyżej obrażą, pomówią. Słabi to dyskutanci.
                • lwaw Co tutaj komentować??? 29.06.06, 13:59
                  Ludzie wyjeżdżają na saksy, bo kilka miesięcy rządzi PIS???! PIS do tej sytuacji
                  Polskę doprowadził???!
                  Dziękuj Millerom, Belkom, Buzkom, Pawlakom, Bieleckim, Mazowieckim, oraz ich
                  preziowi pod patronatem Michnika, a nie szczekajcie na PIS, który ten cały
                  bałagan musi teraz sprzątać.
                  Nie dziwię się, że cała ta sb-cja, towarzystwo zomowsko-ormowskie, cała czerwona
                  nomenklatura oraz pseudoelita będzie obszczekiwać i podgryzać PIS poprzez swoich
                  najemników, bo PIS godzi w ich nieuzasadniony dobrobyt i dotychczasowe
                  powodzenie. Proste.
                  • hiob102 Re: Co tutaj komentować??? 29.06.06, 16:28
                    To dopiero analityk się nam objawił. Mam 43 lata, wyższe wykształcenie, w czasie
                    stanu wojennego czerwoni grozili, że wyrzucą mnie ze studiów, bo pisałem do
                    podziemnej gazetki. Byle gó..arz nie będzie mi groził zaborem "nieuzasadnionego
                    dobrobytu". Zrobił to już mój wiecznie pijany i bezrobotny sąsiad, który nie
                    może przeboleć, że mam samochód. Wiadomo prawnik musi być w układzie. Drogi
                    kolego. Głowę masz nie tylko do noszenia czapki. Przestań powtarzać zasłyszane
                    komunały, lecz zacznij myśleć samodzielnie. Zapewniam, że dojdziesz wówczas do
                    porażających wniosków. L. Kaczyński cytował Lenina w pracy doktorskiej
                    (oprtunista bał się, że jej nie obroni), a S. Niesiołowski siedział w więzieniu
                    za próbę wysadzenia pomnika Lenina. Czy nic to ci nie mówi? Nie odpisuj. Co
                    tutaj komentować?
        • galba Nie. 29.06.06, 11:52
          > galba czy zgodnie z logika premiera po tym jak zostal oskarzony o przyjecie
          > pieniedzy powinien podobnie jak gilowska podac sie do dymisji? prosze o
          szubka
          > odpowiedz z uzasadnieniem :)

Premiera nie oskarżył prokurator lecz żałosna, zdychająca gadzinówka pt.
          Trybuna.

Swoją drogą zachwycające są te ciągłe zmiany wyznawanych przez PO wartości - w
          latach 2001-2005 obowiązującą linią w PO było "każdego urzędnika skierowanego
          przed sąd lustracyjny dymisjonujemy z miejsca"... Dziś Rokita & Tusk już tego
          nie pamiętają.
          • guyritchie ...galba czy PO tez jest winne temu, 29.06.06, 12:49
            ze brak ci odrobiny logiki?

kiedy wrescie pojmiesz, ze to PiS ma problem
            bo to PiS rzadzi?!
            lustracja Zyty jest PROBLEMEM PiSu a nie platformy!

I czy naprawde nie widzisz ze Premier pogubil sie na maksa?
            Odwołuje Zyte.
            Powołuje swojego doradce na ministra
            i to wyraznie nie po mysli Wielkiego Brata-J.K.
            Trzy dni pozniej juz zaprasza Zyte znow do rzadu,
            nawet nie zaprasza a wzywa!

galba kiedy PiSduary wrescie pojma ze rzadza??
            ze to nie problem PO a problem RZADZACEGO PiSdu??
            galba kiedy PiSd (a takze ty ) wrescie pojmie ze od pól roku
            ponosi odpowiedzialnosc za WSZYSTKO
            co zwiazane jest z instytucjami rzadowymi??

PO ma luksus opozycyjnosci i moze
            opowiadac co sie tylko im podoba...
            badz spokojny, jak PO bedzie rzadzic to bedziesz
            ich z RZADZENIA rozliczał.

na razie przy tablicy stoi PiSd i Wielki Brat z Bratem,
            • galb_a Logika według PiS. 29.06.06, 13:39
              PiS rządzi, a za niepowodzenia rządów odpowiada opozycja,
              najlepiej "przyjaciele" z PO. Ma to swoją logikę.
      • mc222 Dyzurny wazeliniarz PISior znowu bredzi na forum! 29.06.06, 08:26
        • presentation1 Re: Dyzurny wazeliniarz PISior znowu bredzi na fo 29.06.06, 08:28
          Czy Forum to zebranie czlonkow lewicy?Wiem ze najlepiej czujesz sie we wlasnym
          gronie i kazdy kto ma inne zdanie to wrog.Ale gdzie twoje argumenty?
          • mc222 A gdzie jego argumenty ? Obronńco! 29.06.06, 08:38
            A gdzie "merytoryczna" dyskusja?
            Galba wcale nie chce z nikim polemizowac. ON WIE!!!!!!
            • presentation1 Re: A gdzie jego argumenty ? Obronńco! 29.06.06, 08:45
              Jezeli tak uwazasz to pokaz Galbie ze jestes madrzejszy.Ocenia forumowicze.
              Galba napisal-
              Poziom kompromitacji graniczącej z obłędem osiągnęli w tej sprawie "liderzy
              PO" - twierdzenie, że to "PiS sam przeciwko sobie zorganizował tę akcję" jest
              chyba najlepszym podsumowaniem poziomu moralno-mentalnego tych ludzi.

A najlepsze, że tę chorą tezę merdając ogonkami ochoczo powtarzają tuzy
              intelektu typu Żakowski, Paradowska i Olejnik...

Zjedz go argumentami a wygrasz.Nie wystarczy powiedziec -jestes glupi.
              • moroux Re: A gdzie jego argumenty ? Obronńco! 29.06.06, 09:19
                Hahaha, tyle, że galba to właśnie mówi ;-)))
              • comeback do: presentation1 29.06.06, 10:13
                Ty też się zastanów 2x razy zanim coś napiszesz
              • koloratura1 argumenty ? Proszę bardzo! 29.06.06, 11:15
                presentation1 napisał:

>
                > Galba napisal-
                > Poziom kompromitacji graniczącej z obłędem osiągnęli w tej sprawie "liderzy
                > PO" - twierdzenie, że to "PiS sam przeciwko sobie zorganizował tę akcję" jest
                > chyba najlepszym podsumowaniem poziomu moralno-mentalnego tych ludzi.

Całkiem logiczna sugestia ze strony Platformy.

Otóż, PiS, który już tak się zaplątał we własne nogi, tak "walczy z układem", że
                zdołał narazić się (sam oraz przez swoje "przystawki", głównie Giertycha) prawie
                wszystkim grupom społecznym i zawodowym, musi mieć w swoim gronie trochę ludzi
                rozsądnych, którzy widzą co się dzieje. A ci właśnie stanowią - nazwijmy to -
                "grupę Gilowskiej", która to Gilowska potężnie zawadza tym drugim, choćby przez
                sprzeciw wobec wielu populistycznych pomysłów PiSu (por. choćby jej przemówienie
                na kongresie PiSu). Nie wykluczone, że właśnie "ci drudzy" postanowili "złapać
                byka za rogi" i pozbyć się Gilowskiej, osłabiają jednocześnie opozycjonistów we
                własnych szeregach.

Wyjaśnienie nie koniecznie prawdziwe, ale bynajmniej nie świadczące o "poziomie
                kompromitacji graniczącej z obłędem" tego, kto na takie wyjaśnienie wpadł.

>
                > A najlepsze, że tę chorą tezę merdając ogonkami ochoczo powtarzają tuzy
                > intelektu typu Żakowski, Paradowska i Olejnik...

Inwektywy - nawet w formie (Boże pożal się) bom motów, NIGDY nie zastąpią
                argumentów.
                >
                > Zjedz go argumentami a wygrasz.Nie wystarczy powiedziec -jestes glupi.

Też tak uważam i dlatego na ogół nie dyskutuję z "Galbami".
              • bardu Re: A gdzie jego argumenty ? Obronńco! 29.06.06, 11:53
                presentation1 napisał:
                > Jezeli tak uwazasz to pokaz Galbie ze jestes madrzejszy.Ocenia forumowicze.
                > Galba napisal-
                > Zjedz go argumentami a wygrasz.Nie wystarczy powiedziec -jestes glupi.
                To może niech Galba przedstawi najpierw argumenty, bo póki co, to teksty, które
                wypisuje są tylko oskarżaniem wszystkich i wszystkiego, kto tylko śmie
                powiedzieć słowo przeciwko jego ulubieńcom.
                I wybacz, ale - jak to się Galba wyraził - "tuzy intelektu typu Żakowski,
                Paradowska i Olejnik" są dla mnie o 100% bardziej wiarygodni niż tenże Galba.
            • comeback do: wszystkich plujących 29.06.06, 10:12
              mc222 napisał:

[nic nie napisal - postukał w klawiaturę]

Błogosławieni CI którzy nie mając nic do powiedzenia
              nie ubierają tego faktu w słowa

J Tuwim
              • mc222 do: wszystkich ziejących 29.06.06, 11:41
                comeback napisał:

[nic nie napisal - zabełkotał]

Spieprzaj dziadu

L Kaczyński
                • comeback wiem, że Ci ciężko m222 29.06.06, 12:43
                  ale co ja mogę!?
              • bio.mum Tuwim napisał również 29.06.06, 14:23

O wielki Boże et cetera,
                Cóż to się ze mną stało nagle,
                Że "duch" "sam siebie" już nie"zbiera",
                Że opuściłem nagle żagle.
                Tak mi coś...psiakrew, braknie słowa,
                Tak mi się "poziom" duszy zsunął...
                Że gdybym wiedział, gdzie się chowa,
                Tobym jej w pysk z przekleństwem plunął...
                Julian Tuwim
                bardzo zły!

oraz

Niech się ciężarem tym ze mną podzieli któryś z Polaków
                Boże! Ile tam siedzi głupich endeckich PiSmaków

(z pamięci, więc pewnie niedokładnie)

Jak go nie kochać?:)

pozdrawiam
            • ssee Re: A gdzie jego argumenty ? Obronńco! 29.06.06, 13:23
              > Galba wcale nie chce z nikim polemizowac. ON WIE!!!!!!

Otóż to - trafiłeś w sedno. To jest człowiek bez wątpliwości. Michta ma zawsze
              rację. I dlatego próby dyskusji z tym osobnikiem nie mają sensu. O nim -
              właściwie też. Szkoda klawiatury.
      • athaualpa Re: Ujadanie kundelków komuno-POwskich 29.06.06, 09:21
        galba napisał:

>

No nie wiem, czy to taki absurdalny pomysł.
        W końcu Gilowska zrobiła swoje jaki MF, miała w swoich projektach parę
        niewygodnych propozycji - jak odchudzenie administracji............
        Najłatwiej babę udupić lustracją.
        >
      • 1410_tenrok Re: Ujadanie kundelków komuno-POwskich 29.06.06, 09:48
        galbuniu oazo prawicowej madrosci!!!
        Zyta stawia sie Jarooniowi. Chce podatku liniowego, chce ograniczyc urzednikow,
        chce zabrac tworcom koszty uzyskania przychodu. Dyskusja sie nakreca. Włącza
        sie p. Lesio i zaczyna odkrecac. Po chwili pojawia sie RIP i Zyta musi sie
        podac do dymisji. Przychodzi nowy przystojny minister i mowi: zadne takie,
        wszystko zostaje, jak było....... Nie sadze, aby tropy prowadzily gdziekolwiek
        indziej............. he, he, he
        Oj Galbeczko, galbeczko........ Jaja se robicie. A roaring Twins pokazały znow
        swoj wielki (?) sprycik.
        • lwaw Musisz jeszcze udowodnić wpływ PIS na prezia A.K. 29.06.06, 13:33
          który z kolei powołał Olszewskiego na RIP i twoje fantazje nabiorą znamion
          prawdopodobieństwa, a w przeciwnym przypadku znaczy, że powtarzasz tuskowate
          bujdy. Bujdy kiepskiej jakości. Współczuję wszystkim lewakom, którzy łykają taką
          tanią antypisowską propagandę.
          • 1410_tenrok Re: Musisz jeszcze udowodnić wpływ PIS na prezia 29.06.06, 14:30
            tanie chwyty, facet! Jakiez to ma znaczenie, kto kogo powoływała? Wazne jest
            to, kto zeznawał, nagle az tylu panow z esbecji składa zeznania obcizające? Eh,
            misiu, sciemniasz!!! A czemu nie wczesniej? Ja nie jestem lewakiem. Widze
            jedno. Zytka podpadla i juz została skasowana, a jak genialnie!!! To tylko
            roaring twins. A obecnie, Zyta musi sama poprosic o autolustracje, a oni beda
            sie zastanawiac, myslec, az sprawa sie rozejdzie po kosciach i guzik kogo
            bedzie interesowalo. W tym czasie twinsy zrobia z budzetem co trzeba i po
            zawodach!!!
      • comeback Galba wrzuca na luz, a brak cienia 29.06.06, 09:56
        Naprawdę nie musisz bronić tego paranoika Kaczyńskiego.

PiS to pis - partia jak partia - ludzie mają złożone w niej nadzieję i to normalne.

Ilu jest w szpitalach psychiatrycznych, ktorzy twierdzą, że Napoleon się nazywają i tą rękę w surducie na piersi pomiędzy guzikami trzymają wsuniętą?

Kazia M. też mi żal - biedny jest w tym wszystkim.. i nie tylko on. Większość z nas jest w tym wszystkim poszkodowana - nie dziw sie, że reaguje się agresją lub śmiechem - to takie mechanizmy obronne, które każdy zdrowy człowiek posiada.

'Szukanie układu' - Galba - wierzysz w to? Wiesz co się dzieje jak się walczy z gąsienicami napalmem? Efektem jest brak cienia latem w okolicy... ot co
      • comeback czy Ciebie Galba ktoś skrzywdził? 29.06.06, 10:08
        Napisz coś - nie wierzę, że można wierzyć Kaczyńskiemu.

Spróbuj to zrobić bez obrażania się na takie pytanie jak w temacie, jak i bez prób obrażania rozmówcy - czyli mnie w tym wypadku.

Naprawdę chciałbym za pomocą argumentów rzeczowych zrozumieć.
        • galba Hmmm... 29.06.06, 11:59
          > Naprawdę chciałbym za pomocą argumentów rzeczowych zrozumieć.

Zaczynam rozumieć twój problem - spróbuj do "rozumienia" zacząć używać głowy
          zamiast argumentów (nawet rzeczowych). Zawsze myślałem, że argumenty są
          produktem "rozumienia" a nie odwrotnie.
          • comeback Re: Hmmm... 29.06.06, 12:45
            Lecz mnie
            Pls
            Ty, tylko Ty!
            Bądź moim guru
            Wyjaśnij mi zakamarki paranoi
      • honeyr = Galbbelsowskie brednie = 29.06.06, 13:09
    • loko31 czy ta prowokacja miała uderzyc w PO? 29.06.06, 07:33
      jeżeli haki na Gilowską były zbierane wtedy gdy była ona członkiem PO, oznacza
      to że ta prowokacja miała najpierw uderzyc w PO, ale że Zyta przeszła do PIS to
      uderzyła w PIS
      • irek872 Re: czy ta prowokacja miała uderzyc w PO? 29.06.06, 09:06
        loko31 napisał:

> jeżeli haki na Gilowską były zbierane wtedy gdy była ona członkiem PO, oznacza
        > to że ta prowokacja miała najpierw uderzyc w PO, ale że Zyta przeszła do PIS to
        > uderzyła w PIS
        -----------

Też tak to widzę.
        • fak.the.duck Re: czy ta prowokacja miała uderzyc w PO? 29.06.06, 09:08
          irek872 napisał:

> loko31 napisał:
          >
          > > jeżeli haki na Gilowską były zbierane wtedy gdy była ona członkiem PO, oz
          > nacza
          > > to że ta prowokacja miała najpierw uderzyc w PO, ale że Zyta przeszła do
          > PIS to
          > > uderzyła w PIS
          > -----------
          >
          > Też tak to widzę.
          -------------
          Ja tez. Ale zwolennicy walki z ukladem tego faktu nawet nie skomentuja :)
      • galba To oczywiste 29.06.06, 12:01
        loko31 napisał:

> jeżeli haki na Gilowską były zbierane wtedy gdy była ona członkiem PO, oznacza
        > to że ta prowokacja miała najpierw uderzyc w PO, ale że Zyta przeszła do PIS
        to
        > uderzyła w PIS

PO przed wyborami udawała partię zmiany i rozbicia układu. Dlatego SBecja
        szykowała na nią papiery. Jednak po czasie okazało się, że PO tylko udawała
        ostrą by zgarnąć te 10 % głosów więcej a w rzeczywistości jest równie umoczona
        jak SLD.
        • moroux Re: To oczywiste 29.06.06, 13:09
          Faktycznie, "oczywiste".
          Dla mnie oczywiste jest, że bracia kaczyńscy udawali przed wyborami uczciwych,
          żeby przejąć władzę i wprowadzić na wszystkie stołki swoich kolegów.
        • comeback Re: To oczywiste 29.06.06, 13:49
          > PO przed wyborami udawała partię zmiany i rozbicia układu.
          Kto CI to powiedział?

> Dlatego SBecja
          > szykowała na nią papiery.

A to gdzie zasłyszałeś?

> Jednak po czasie okazało się, że PO tylko udawała
          > ostrą by zgarnąć te 10 % głosów więcej a w rzeczywistości jest równie umoczona
          > jak SLD.

Niesamowite! Ty wszystko wiesz!

• lwaw Re: To oczywiste 29.06.06, 14:13
          Nie tylko SB-cja szukała haków na Gilowską, ale też "braterstwo" z PO. Ciekawa
          zbieżność.
    • presentation1 Toczy sie walka 29.06.06, 07:45
      z PiS.Wygrac mieli ci z PO ktorzy gwarantowali ciaglosc.Ziobro miesza w kazdej
      dziedzinie zycia przezartej korupcja i lapownictwem.Dobiera sie do skory
      dotychczas nietykalnym.A to boli,wiec reakcje Nietykalnych sa nerwowe.Wierze ze
      PiS rozbije ten uklad
      • fak.the.duck Re: Toczy sie walka 29.06.06, 07:58
        presentation1 napisał:

Wierze ze
        >
        > PiS rozbije ten uklad

Jesli rozbijanie "ukladu" ma polegac na szalenczym obsadzaniu wszelkich
        mozliwych stanowisk swoimi ludzmi, to ja bardzo dziekuje.
        • presentation1 Re: Toczy sie walka 29.06.06, 08:12
          Ciekawe myslenie.Wedlug ciebie PiS powinien obsadzic stanowiska dzialaczami
          lewicy a pozniej probowac walczyc z korupcja?Zeby walczyc trzeba miec swoich
          ludzi.W pojedynke to mozna dostac ale kopa.
          • besserwisser Toczy sie walka,a zdrajcy są we własnym obozie 29.06.06, 09:16
            jeśli sprawa Gilowskiej to ubecka prowokacja,to dlaczego PiS,a przynajmniej
            pisowski premier zrobili wszystko,żeby ta prowokacja się udała?
            pewnie niedługo okaże się,że Marcinkiewicz też jest z układu...
            cóż,taka jest wewnętrzna logika rewolucji.
          • comeback presentation1-ile ty masz lat? 29.06.06, 10:17
            to by pomogło zrozumieć wiele z tego co piszesz
          • athaualpa Re: Toczy sie walka 29.06.06, 11:30
            presentation1 napisał:

> Ciekawe myslenie.Wedlug ciebie PiS powinien obsadzic stanowiska dzialaczami
            > lewicy a pozniej probowac walczyc z korupcja?Zeby walczyc trzeba miec swoich
            > ludzi.W pojedynke to mozna dostac ale kopa.

Oczywiście, święte słowa. PPR (potem PZPR) i inne bratnie partie też
            zastępowały specjalistów inteligenckich takimi, co mieli 'chęć szczerą'.
            Sprawdzone wzory, tylko czemu do cholery oburzać się za porównanie do
            Gomółki????
          • rezydent.klamczynski Jak nie czerwone, to czarne, nieprawdaż? 29.06.06, 12:07
            > Wedlug ciebie PiS powinien obsadzic stanowiska dzialaczami
            > lewicy a pozniej probowac walczyc z korupcja?
            Wystarczy tylko, aby powierzono stanowiska osobom rzetelnym i kompetentnym. Oba
            określenia można znaleźć w słowniku języka polskiego - gdyby ktoś z Partii i jej
            miłośników dotąd ich treści nie był świadom.
      • mala.k Re: Toczy sie walka 29.06.06, 15:02
        Walka walką.... tylko nie mogę zrozumieć dalczego układ układem zawsze trzeba
        zwalczać??
        • kiss-this Re: Toczy sie walka 29.06.06, 15:09
          mala.k napisała:

> Walka walką.... tylko nie mogę zrozumieć dalczego układ układem zawsze trzeba
          > zwalczać??

Jaki układ jakim układem?
    • znj2 Re: Czy będzie lustracja Gilowskiej? 29.06.06, 08:03
      To się nigdy nie stanie! Bo ludziom ze zdumienia otworzą się oczy i nie będą
      mogli ich zamknąć. Przecież każdy wie, że tajnych współpracowników nie
      rekrutowano z członków i sympatyków PZPR. No bo po co?
    • okreznica Jakby nie patrzeć, to Warszawa śmierdzi ... 29.06.06, 08:06
      i to jest bolesne; zamiast poprawić dolę TZW. obywatela (na którego się tak
      chętnie w TYM mieście wszyscy powołują), to TZW. politycy BAWIĄ się. Brawo.
    • haen1950 Re: Czy będzie lustracja Gilowskiej? 29.06.06, 08:14
      Zdaje się, że Zyta oprócz tego co mówi, to wzorem jej obecnych mocodawców robi
      wszystko, żeby do jej lustracji nie doszło.
      A od poczatku łapkę na tej aferze trzymał pan Wasserman i Staniszkis mogła o
      tym nie wiedzieć formułując swoje spiskowe teorie.
      • presentation1 A moze inaczej 29.06.06, 08:19
        Brochwicz,Sienkiewicz i Miodowicz?Kim byli i kim sa?To ta trojka uczestniczyla
        w akcji-Cimoszewicz.Byli wysocy z UOP.Do UOP wprowadzil ich swego czasu Pan
        Rokita.Cala trojka to najwyzszy szczebel PO.A reszte dograj
        • presentation1 Re: A moze inaczej 29.06.06, 08:20
          Internet ma to do siebie ze jest bogaty.Pogrzeb.
        • presentation1 Re: A moze inaczej 29.06.06, 08:42
          Dziś Brochwicz i Sienkiewicz są członkami władz krajowych PO - pierwszy z
          nich Rady Programowej, a drugi Rady Krajowej. Sienkiewicz jest też w ścisłym
          sztabie wyborczym Tuska jako jego doradca. Co sie tyczy Miodowicza po aferze z
          Cimoszko schowal sie w cieniu PO i czeka na lepszy okres
          • peer2 Re: A moze inaczej 29.06.06, 08:44
            Nie zapominajmy także o tym, że kumpel Miodowicza z Komisji Śledczej (ten który
            insynuował intymne związki Cimoszewicza i Jaruckiej) jest obecnym szefem
            specsłużb.
            • presentation1 Re: A moze inaczej 29.06.06, 08:47
              Powiazania sa ogromne.Dodac do tego trzeba ze niektorzy dzialacze(wysokiego
              szczebla) PO to synowie bylych prominentnych dzialaczy komunistycznych.Paleczka
              zostala przekazana.
              • peer2 Re: A moze inaczej 29.06.06, 08:49
                Tylko dlaczego PiS przyjął tego gagatka do siebie i dał mu nawet tekę ministra?
                • presentation1 Re: A moze inaczej 29.06.06, 08:53
                  PiS moim zdaniem (poza Kaczynskimi)to partia bez wplywu na struktury
                  panstwa.Teraz zmienia sie wiele.Tej partii potrzebne byly nazwiska z
                  wplywami.Tak bylo w przypadku Gilowskiej i Religi.Zauwaz jaki opor spotkal PiS
                  po przejeciu wladzy?Dlatego nastepuja czystki.
                  • peer2 Re: A moze inaczej 29.06.06, 08:54
                    Wassermann to "nazwisko z wpływem"? Ciekawe na kogo?
                    • presentation1 Re: A moze inaczej 29.06.06, 09:01
                      Wasserman typowy , solidny urzedniczyna.
                      Pracę zawodową rozpoczął w 1972 roku w prokuraturze Powiatowej w Chrzanowie, po
                      trzech latach trafił na krótko do Prokuratury Powiatowej w Jaworznie (1975), a
                      potem przez prawie 9 lat pracował w Prokuraturze Rejonowej w Brzesku (1975-
                      1984). Z Brzeska trafił już do Krakowa, najpierw do Prokuratury Rejonowej dla
                      dzielnicy Krowodrza (1984-1989), potem do wojewódzkiej, gdzie w latach 1989-
                      1991 był zastępcą szefa prokuratury.

W 1993 przeszedł do Prokuratury Apelacyjnej i pracował tam do 2000 roku,
                      pełniąc również obowiązki rzecznika prasowego. Przez pięć miesięcy w 1993 roku
                      był delegowany do Prokuratury Krajowej.

Jednocześnie w latach 1989-1990 był członkiem Komisji Wojewódzkiej ds.
                      Weryfikacji Pracowników Służby Bezpieczeństwa w Krakowie. W latach 2000-2001
                      pełnił obowiązki Prokuratora Krajowego w rządzie Jerzego Buzka.

W październiku 2001 trafił do Sejmu jako poseł z listy PiS. Pracował m.in. jako
                      wiceprzewodniczący Sejmowej Komisji Sprawiedliwości i Praw Człowieka oraz
                      przewodniczący Sejmowej Komisji ds. Służb Specjalnych. Szczególną sławę zdobył
                      jako dociekliwy członek sejmowej komisji śledczej ds. PKN Orlen
                      • peer2 Re: A moze inaczej 29.06.06, 09:03
                        Zakończenie jest najlepsze:
                        "Szczególną sławę zdobył jako dociekliwy członek sejmowej komisji śledczej ds.
                        PKN Orlen".
                        Raczej chyba niesławą, a dociekliwy to on był razej w wątkach luźno związanych
                        ze sprawą (Jarucka, Widacki), natomiast od wątków istotnych (prywatyzacja i
                        nadzór nad Orlenem) znakomicie odciągał uwagę...
                      • comeback cytuję:: Wasserman typowy , solidny urzedniczyna. 29.06.06, 10:30
                        Co za eufemizm.

Jestem gotów się założyć, że w większości urzędów gminnych w polsce jesteś w stanie znaleźć lepszego i bardziej solidnego - do tego z psychiką nie nadającą się do opisu jako przypadek miesiąca w czasopiśmie dla fachowców od napoleonów i innych takich 'wielkich' i 'misyjnych'
                  • fak.the.duck Re: A moze inaczej 29.06.06, 09:02
                    "Czystki" to sie robi w systemach totalitarnych. W demokracji liczy sie
                    fachowosc, a nie wiernosc jednej z partii.
                    • beret_moherowy Re: A moze inaczej 29.06.06, 09:20
                      Do manipulowania ludzmi i umiejętny wybór współpracowników ,fachowców można kupić
                      są oni od roboty
                  • koloratura1 Re: A moze inaczej 29.06.06, 11:36
                    presentation1 napisał:

> Zauwaz jaki opor spotkal PiS
                    > po przejeciu wladzy?Dlatego nastepuja czystki.

Dokładnie tak, jak po 1945-tym w przypadku PPR.

Czyli - przyznajesz, że PiS to bolszewia (a rebours). Z krwi i kości, choć, na
                    szczęście, bez jej "możliwości wykonawczych" i poparcia Wielkiego Brata. No i
                    lata nie te...
        • mc222 A Wassermann to oczywiscie nie brał udziału..... 29.06.06, 08:47
          • presentation1 Re: A Wassermann to oczywiscie nie brał udziału.. 29.06.06, 08:49
            Gdyby Wasserman byl na tyle silny ile mu wielu przypisuje juz dawno pojechalby
            z wieloma dzialaczami Platformy.
    • rusalek1 Re: Czy będzie lustracja Gilowskiej? 29.06.06, 08:17
      Rewolucja pożera własne dzieci, nic się nie zmienia od czasów słynnej teori, że
      walka klasowa wzrasta wraz z umacnianiem się socjalizmu, czy jakoś tak...
      • comeback Re: Czy będzie lustracja Gilowskiej? 29.06.06, 10:31
        > Rewolucja pożera własne dzieci..

Niech żre - potem niech wysra

Trzeba się przygotować na sprzątanie - będzie jedno wielkie gó..
    • fiori1 oni wierza esbeka 29.06.06, 08:45
      dlaczego nie wysle sie esbekow na ciezkie roboty na syberie juz dosyc te wszy
      Polske zniszczyly . Pani Gilowska to wspanialy fachowiec i czlowiek . Jak moga
      zeznawac w jej sprawie ci co ja w to wrobili i wrabiali wszystkich ktorzy
      walczyli o wolna Polske i tych ktorzy cos dobrego dla tej Polski chca zrobic.
      • besserwisser dla lustratorów słowo UBeka jest jak Pismo Święte 29.06.06, 09:01
        przykład z innej sprawy : proces Wałęsa-Wyszkowski
        kiedy ani Gwiazda,ani Walentynowicz nie potwierdzili wersji Wyszkowskiego,
        do kogo odwołał się niezłomny lustrator Wyszkowski?
        zażądał przesłuchania 4 oficerów SB,bo oni z pewnością wiedzą i powiedzą,
        jak było...
    • thamiel A co z bilbordami PiS PO - odwracanie uwagi? 29.06.06, 08:47
      j.w.
      • irek872 Re: A co z Prezesem PZU - odwracanie uwagi? 29.06.06, 09:10
    • marslaw1 Re: Czy będzie lustracja Gilowskiej? 29.06.06, 09:11
      Ile mozna emocjonoweac sie lustracja rozhisteryzowanej baby ? slad prowadzi do
      klewek....
    • konrad31345 Czas otworzyć archiwa 29.06.06, 09:15
      "W materiałach po b. SB nie ma zobowiązania do współpracy ani własnoręcznie
      pisanych raportów, pokwitowań, świadczących, że brała od SB prezenty czy
      pieniądze"

a więc nie ma sprawy, to świadczy o tym, dlaczego OLszewski nie chciał
      Gilowskiej pokazać jej akt (Nie musiał, ale mógł!!! - tym bardziej, że miał do
      czynienia z wicepremier polskiego rządu).
    • athaualpa Re: Czy będzie lustracja Gilowskiej? 29.06.06, 09:16
      Cimoszewicza też wrobiono "tajnymi" informacjami. Zrobił to człowiek PO
      • todundliebe Re: Czy będzie lustracja Gilowskiej? 29.06.06, 09:45
        Od piętnastu lat w Polsce toczy się batalia o prawdę, kto był katem, a kto
        ofiarą, kto niezłomnym (choć często zapomnianym) bohaterem, a kto fałszywie
        wykreowanym "Autorytetem", komu zależało na Polsce, a komu na samym sobie. Do
        dziś tej prawdy nie znamy. Wielce zasłużona jest w tym dziele gazeta red. Michnika.
      • comeback Polityk wie, że porusza się w szambie 29.06.06, 10:21
        Polityk wie, że porusza się w szambie. Nieważne czy to pis czy po czy so czy inni faszyści.

Polityk wie, że porusza się w szambie - ważne by robił to gracją i tych, którzy z polityki nie żyją, nie kalał tym czym w danej chwili śmierdzi
    • a.barbarus O co ten krzyk? 29.06.06, 10:06
      Jest ustawa, jest IPN, jest Sąd Lustracyjny, jest procedura i jest wątpliwość co
      do Gilowskiej. Dzięki harmonijnemu współdziałaniu wszystkich tych elementów
      wszystko się wyjaśni i będzie - tak czy siak - po sprawie.
    • bri Decezja? Freudowska pomyłka. 29.06.06, 10:26
      Może to diecezja podejmuje decyzję?
      • zgodnik1 to robota Kurskiego!.. 29.06.06, 10:39
        jak zwykle,pajac,pokazał nie te papiery!...tak jak z aferą bilbordową...chciał
        dokopać PO, a dokopał Kaczyńskim!... Wasserman też maczał brudne paluchy...
    • michalparadowski Re: Czy będzie lustracja Gilowskiej? 29.06.06, 10:35
      Rozwiązanie tego skomplikowanego problemu prawnego, znajdujemy w mądrościach
      żydowskich.Pewien świątobliwy rabin odbywający podróż (czyli zakazaną pracę) w
      okolicach północy z piątku na sobotę, odsunął parasolem na 20 minut piątek od
      soboty i szczęśliwie oraz bezgrzesznie dotarł do domu.
      To może w sytuacji p.profesor, popróbować podobnego zabiegu, to znaczy, kto
      wie, czy nie parasolem, odsunąć o kilka dni dymisję od przysługującej osobie na
      stanowisku lustracji?!
      Przecież świątobliwych w szeregach PIS-u dostatek!
      • bodzanta_pan Re: Czy będzie lustracja Gilowskiej? 29.06.06, 11:28
        Humor ciągle w narodzie nie ginie, znane ale zawsze wspaniałe.
    • wkurzon Re: Czy będzie lustracja Gilowskiej? 29.06.06, 10:46
      Prędzej bym powiedział, że PIS sam ukręcił na siebie bicz, dowalając przy
      okazji Gilowskiej. Ta "egzotyczna" koalicja ma tyle pomysłów na wydawanie
      budżetowej kasy, przeciwko którym występowała Gilowska, że raczej sami ją
      utrącili.
      A premier się po prostu kompromituje, dymisjonując ministra jednego dnia, a
      drugiego ponownie zapraszając go do rządu...
    • winka53 Re: Czy będzie lustracja Gilowskiej? 29.06.06, 11:16
      <Moj boze...a komu tu jeszcze mozna wierzyc...kretacz...i zlodziej na zlodzieju...
      za pieniadze podatnika i Unii Europejskiej...te wszystkie przedstawienia
      cyrkowe...to jest ZALOSNE...obojetnie ..z lewa..czy z ..prawa...
    • szerszen039 Re: Czy będzie lustracja Gilowskiej? 29.06.06, 11:16
      Szkoda mi P. Gilowskiej jako Człowieka.
      Myślę że sprawa P.Gilowskiej nie doczeka się sprawiedliwego rozwiązania,
      może nawet ktoś po cichu poradzi jej ,
      aby nie naciskała, na rozwiązanie tej sprawy,
      w każdym razie to moje zdanie, P Gilowska jest na razie skończona.
    • bodzanta_pan Re: Czy będzie lustracja Gilowskiej? 29.06.06, 11:17
      No cóż są równi i równiejsi, takie maniery wołają kata (niestety zwolniłem bo
      mi tak kraj zubożyli, że nie było jak acana utrzymać).
      PS.
      Pokolenie 68 ma się wspaniale, rządzi.
    • kropekuk1 Re: Czy będzie lustracja Gilowskiej? 29.06.06, 11:20
      Ludzie czy juz wszyscy poszaleli w tym ktraju. Co mnie obchodzi jakaś Zyta
      Gilowaska i czy była czy nie była donosicielem. Dziennikarze mają pożywke, więc
      sobie umilają życie tworząc rożne teorie spiskowe, politycy im w tym wtórują
      aby cos ugrać dla siebie. Nikt się nie przejmuje innymi ważniejszymi sprawami
      tego kraju i jego mieszkańców, bo i po co skoro na topie jako temat zastepczy
      jest Zyta Gilowska, która i tak nie była i nie będzie "kobietą opatrzonościową"
      tego kraiku nad Wisłą. Kazimierz Krzywousty Marcinkiewicz, czyli Palatyn z
      bożek łaski, na dworze ich mści Kaczyńskich z powodu braku jakiś poważniejszych
      zajęć, w przerwie między kopaniem w piłkę skupił się nad najważniejszym
      wydarzeniem od początku sprawowania władzy, czyli sprawą giermkowej Zyty, bo i
      tak w innych sprawach nie ma nic do powiedzenia. Oby tak dalej to może on ze
      swoim dworem i giermkiem Zyta nie popsują gospodarki tego kraju.
      • bodzanta_pan Re: Czy będzie lustracja Gilowskiej? 29.06.06, 11:25
        I może to jedyny pozytyw tej sprawy (psucie).
    • eles55 Re: Czy będzie lustracja Gilowskiej? 29.06.06, 11:24
      Pytanie tylko, dlaczego Premier nie poczekał z dymisją do posiedzenia Sądu Lustracyjnego, uniemożliwiając, a co najmniej utrudniająć podjęcie decyzji o wszczęciu procesu lustracyjnego?
      • bodzanta_pan Re: Czy będzie lustracja Gilowskiej? 29.06.06, 11:27
        Nie ośmieszaj się, właśnie dlatego nie poczekał.
      • athaualpa Re: Czy będzie lustracja Gilowskiej? 29.06.06, 11:42
        eles55 napisał:

> Pytanie tylko, dlaczego Premier nie poczekał z dymisją do posiedzenia Sądu
        Lust
        > racyjnego, uniemożliwiając, a co najmniej utrudniająć podjęcie decyzji o
        wszczę
        > ciu procesu lustracyjnego?

Nie doczytał ustawy, biedaczek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka