Dodaj do ulubionych

GW zostala stworzona jako antypolska gazeta

05.07.06, 09:15
i jej celem jest zniszczenie polskiego panstwa. Nic wiec dziwnego, ze fora
GW zajmuja sie wylacznie pluciem na Polske i tylko teksty opluwajace Polske
sa tu akceptowane.
Obserwuj wątek
    • abhaod szkoda podejmowac z toba dyskusje, bo zaraz sie 05.07.06, 09:33
      oplujesz, ale poczytaj sobie od czasu do czasu jakis artykul, zamiast
      bezmyslnie walic w tastature
      • kronopio77 Dlaczego jest antypolska? Dlatego, że obnaża 06.07.06, 09:44
        złodziejstwo, chamstwo, krytykuje brak kompetencji i politykę TKM? Czy wg
        ciebie patriotyzm polega na włażeniu w d...ę rządzacym bez względu na to, co
        wyprawiają z Polską?
        • kronopio77 mylisz interes rządzących z interesem kraju 06.07.06, 09:46
          a to są dwa różne interesy
        • vitabravo Re: Dlaczego jest antypolska? Szkodzi Polsce ! 06.07.06, 22:32
    • prawieemeryt Re: GW zostala stworzona jako antypolska gazeta 05.07.06, 12:16
      Nie masz już dla ciebie nadziei żadnej na ratunek. GW została stworzona. Larum.
      Był taki okres w historii Polski - dość długi jakby nie było - że nie było GW a
      polacy w najlepsze pluli i na Polskę i nawzajem sobie w twarz. Robili to tak
      namiętnie i zapamiętale, że nawet nie zauważyli, że im się trzech sąsiadów do
      dupy dobrało na przeszło 120 lat. I co? I nico stara donico. Niczego ich to nie
      nauczyło. Teraz jest nie inaczej. Najważniejszy interes to mój interes. Ma ktoś
      inne zdanie niż ja to po jakiego grzyba z nim dyskutować, przekonywać -
      uczciwie przegrać w dyskusji lub wygrać. Czy nie prościej go opluć znajdując mu
      przodka w armii janczarów tureckich, albo pokazać bez ogródek że nam żarcie
      wykrada z lodówki. Zrozumiałem, że takiego savoir vivre'u nauczyli się z gazety
      wyborczej. Ale na Boga gdzie się tego nauczyli, czyli plucia na ojczyznę, zdrad
      i sprzedajności nasi antenaci. Bo przecież "prawdziwi" polacy są nadal święci i
      anielscy. Milcz waść, wstydu oszczędź.
      • jama314 Do książek analfabeto... 05.07.06, 14:49
        Milcz waść, wstydu oszczędź, polaku przez małe "p". Gazetę Wyborczą też radzę
        bardziej szanować... Zaś jeśli chodzi o przodków, to bezdyskusyjnie najbardziej
        poszukiwani są oni w KPP (już reaktywowanej pono), ewentualnie mogą być
        starozakonni. Do książek najpierw jołopie po wiedzę!
      • 1410_tenrok Re: GW zostala stworzona jako antypolska gazeta 05.07.06, 15:35
        Dzieki, ale zaraz cie oplują. Tu nigdy nie lubiano kasandrycznych gazet i osob.
        A dowodem jest znany skądinąd wierszyk "Na sokalskie mogiły". To jest wlasnie
        nasz minus w stosunku do innych: umiemy sie wspaniale opluwac i wynajdywac
        lewych antenatow. Nie umiemy budowac panstwa, musza to za nas inni.
    • emes-nju Re: GW zostala stworzona jako antypolska gazeta 05.07.06, 15:11
      Rozumiem, ze jedyna akceptowalna forma dziennikarstwa jest gloryfikowanie rzeczywistosci? Poszukaj sobie "Trybuny Ludu" - najlepiej numerow sprzed 1980 r.
      • gentile1 Re: GW zostala stworzona jako antypolska gazeta 05.07.06, 16:00
        To gazeta dla umysłowych inwalidów niezdolnych do kojarzenia faktów i
        samodzielnego myślenia. oni łakną jak kania ddżu prostych interpretacji i
        łatwych wyjaśnień spraw złożonych. A w serwowaniu gotowców intelektualnych ta
        gadzinówka dla plebsu wiedzie prym
        www.allegro.pl/item114060419_t_shirt_dla_myslacych_uderz_w_salon_.html
        • emes-nju Ktore gazety sa ok.? n/t 05.07.06, 16:01

• gentile1 Re: Ktore gazety sa ok.? n/t 05.07.06, 16:12
            Które, te które zamiast agitki i nachalnej propagandy proponują
            zdroworozsadkowa analize. Np. "Najwyższy Czas"-nie utożsamiać wyłacznie z
            Korwinem, Newsweek, Dziennik, z poważniejszych Arcana krakowskie itp
            • emes-nju Re: Ktore gazety sa ok.? n/t 05.07.06, 16:19
              Gazeta, w ktorej publikuje Michalkiewicz nie jest dla mnie dobrym odniesieniem. Jakos mi facet nie pasi. Dziennik wydawany jest przez Axela wiec jak moze byc polska gazeta? :-P

A Newsweek jest chyba tygodnikiem...

Nie wiem dlaczego, ale w GW potrafie zajac sie INFORMACJAMI, a zupelnie nie widze powodu do zastanwaiania sie nad reszta. Majac staly dostep do internetu jestem wstanie konfornotwac rozne formy przedstawiania tych samych tresci i tym samy budowac sobie SWOJ obraz swiata.
              • gentile1 Re: Ktore gazety sa ok.? n/t 05.07.06, 16:31
                no tak ,jeśli ktoś czerpie wiedze na temat Michalkiewicza z GW to nic dziwnego
                że urobił sobie jedynie słuszny obraz tego człowieka. Ja zamiast operować
                sztachetami typu dyzurny zarzut antysemityzmu próbowałbym wczytac sie w istote
                tego co facet ma do przekazania a nie etykietkować. I to jedynie na podstawie
                paru określeń o literackim rodowodzie których prekursorem był zresztą niejaki
                J.Tuwim ,słynny skądinad antysemita. Michalkiewicz posługuje sie konwencja
                pewnej publicystycznej umowności, uzywa paralel i pastiszu i nie ze względu na
                jakiś zoologiczny, domniemany antysemityzm. Po prostu kpi sobie z matołkowatych
                tropicieli wszelkich "izmów" od których roi sie w GW iu innych mendiach. Drwi
                sobie z nich i celowo prowokuje a ta bezrefleksyja sfora reaguje jak klasyczne
                psy pawłowa. Slinią sie juz na same hasła nie zadajac sobie nawet trudu
                wniknięcia w kontekst w jakim występują.
                • gentile1 Re: Ktore gazety sa ok.? n/t 05.07.06, 16:32
                  PS. Stosujac twoje kryteria GW jest tak samo polska jak Jediot Achronot
                • emes-nju Re: Ktore gazety sa ok.? n/t 05.07.06, 16:34
                  Pisalem, ze GW nie jest dla mnie zadnym wyznacznikiem. Jest tylko zrodlem INFORMACJI.

Mialem niewatpliwa nieprzyjemnosc przeczytac kilka tekstow Michalkiewicza i nie chce wiecej. Nie moja liga. Za spokojny, bez potrzeby szukania wrogow jestem.
                  • maria-anna Re: Ktore gazety sa ok.? n/t 05.07.06, 16:41
                    Podobnie dla mnie - jest tylko żródłem informacji.I z wszystkich codziennych
                    gazet najchetniej ją czytam i przeglądam - tak jest od lat i myslę,ze bedzie
                    dalej.Być może to już kwestia przyzwyczajenia,ale tak jest.

btw. a tekstów p.Michałkiewicza i jego samego 'nie trawię',też już od lat.
                    • gentile1 Re: Ktore gazety sa ok.? n/t 05.07.06, 16:43
                      widać tak dobrze znasz te teksty jak jego nazwisko
                      • maria-anna Do 'gentile1' 05.07.06, 18:09
                        Przejrzyj swój post i popraw swoje błędy.A postać p.St.Michalkiewicza jest mi
                        znana z czasów jego działalności w Unii Polityki Realnej,a ostatnio miałam
                        wtpliwą przyjemność czytac jego prosbę o 'sponsorowanie'jego działalności.
                        Nie odpowiadają mi jego poglady jako publicysty,komentatora i ew.polityka.
                    • gentile1 Re: Ktore gazety sa ok.? n/t 06.07.06, 21:44
                      jakież to błędy o krynico madrości? Pomijajac literówki klawiaturowe i
                      interpunkcje którą olewam z założenia i braku czasu. Oswiec mnie z łaski swojej
                  • gentile1 Re: Ktore gazety sa ok.? n/t 05.07.06, 16:42
                    informacja w której akcenty są rozłożone w sposób deformujący jej oglad nie
                    jest informacją a agitacją. Poza tym jeden za naczelnych filarów propagandy to
                    podać ją w sposób sugerujacy obiektywizm i suche relacjonaowanie faktów na tym
                    filarze zbudowana jest GW.
                    co do Michalkiewicza to jest stylistą, niekażdemu tak kpiarska konwenja jest w
                    smak. Nie każdy odróżnia figurę retoryczna od informacji, nie każdy jest w
                    stanie wychwycić czasem dość misterne aluzje. Łatwiej zawsze zaszufladkowac
                    jako oszołaoma i antysemite i z głowy
                    • emes-nju Re: Ktore gazety sa ok.? n/t 05.07.06, 16:50
                      gentile1 napisał:

> informacja w której akcenty są rozłożone w sposób deformujący jej oglad nie
                      > jest informacją a agitacją.

Masz racje. Ale na agitacje lapia sie tylko tluki piesciowe, a ja nim zdecydowanie nie jestem. Szczerze jednak powiem, ze blizej mi do tlukow gazetowych niz radiomaryjno-moherowych. Nie widze wroga, nie potrzebuje wroga; widze za to, ze pod moherowym sztandarem "naprawy RP" odbywa sie w Polsce festiwal sklocania spoleczenstwa, szukania winnych, a przede wszystkim produkcja tematow zastepczych. Ja od dawna wierze w "gospodarka glupcze" - nieomal tylko tego wymagam od politykow.

Co do Michalkiewicza. Jezeli jego aluzje i figury retoryczne sa zrozumiale tylko dla niego i jego najblizszej rodziny (oraz garstki "wybranych", z ktorymi gra na jednej fali), to ja dziekuje. Nie musze go czytac. A nawet nie chce.
                      • gentile1 Re: Ktore gazety sa ok.? n/t 05.07.06, 16:56
                        czy ktoś w GW zadał sobie trud i doknął choćby meritum rzeczonego felietonu
                        Michalkiewicza? nie przypominam sobie, zastępują rzeczowa dyskusje
                        etykietkowaniem oponenta a temat zostaje tabu.I jak zwykle w GW wszystko
                        sprowadza sie do polskiego antysemityzmu. Gdyby ten termin nie istniał poszliby
                        z torbami, artykuły skurczyłyby sie o 2/3 objętości i musieliby przejś na
                        format pisma ilustrowanego. I tak są tabloidem z pretensjami ,nic ponadto
                        • rmstemero Re: Ktore gazety sa ok.? n/t 05.07.06, 17:06
                          Dlaczego w sytuacji pluralizmu medialnego, ktory jest zjawiskiem pozadanym i
                          dobrym, nie wybierzesz sobie innej gazety i nie staniesz sie jej wiernym
                          czytelnikiem? Prenumerujac ja i przyczyniajac sie do jej sukcesu wydawniczego i
                          wiekszego rozpowszechnienia? Zapominasz ze GW nie musi Ci sie podobac, czytajac
                          co masz do powiedzenia na temat jakosci dziennikarstwa Michalkiewicza jestem z
                          tego nawet zadowolony. Bylbym zaniepokojony gdyby bylo inaczej.
                          • gentile1 Re: Ktore gazety sa ok.? n/t 05.07.06, 17:13
                            widze ze jakość dziennikarstwa gadzinówki dla której pracował i PRACUJE!!!
                            agent SB L. Maleszka jest moralnie nienaganna. Byłbym powaznie zaniepokojony
                            gdyby miłośnicy tej gazetki pisali coś innego. A tak zero zdziwień. Zawsze wiem
                            czego sie spodziewać po GW, zawsze wiem co na jaki temat napiszą wiec nie
                            czytam bo szkoda czasu. Wiekokrotnie sprawdzałem i jedyne co zastałem to ta
                            sama klepana na okrągło mantra dla cwierćinteligentów. Przez szacunek dla
                            samego siebie zaniechałem tych jałowych praktyk. Życze wam drodzy adewersarze
                            wiekszego szacunku dla samych siebie i własnej(domniemanej) inteligencji
                            • maaac Re: Ktore gazety sa ok.? n/t 05.07.06, 17:26
                              Najśmieszniejsze, że dokładnie to samo sądzę o "zadeklarowanych" oponentach GW
                              i ich (domniemanej) inteligencji. :))))))))))))))

Gratuluje zwłaszcza deklaracji o NIE CZYTANIU GW, przy jednoczesnym
                              twierdzeniu, że sie merytorycznie odnosi do tego czego sie nie widziało...
                              • emes-nju To takie polskie. 05.07.06, 18:27
                                Niektorzy najlepiej sie znaja na tym czego nie widzieli na oczy. Takie wpadki
                                zdarzaja sie tez naszym politykom. Ktorys z nich strasznie sie zapluwal
                                o "Kodzie da Vinci", a przycisniety przez dziennikarza przyznal, ze filmu nie
                                widzial ;-P
                                • rmstemero Re: To takie polskie. 05.07.06, 19:55
                                  emes-nju napisał:

> Niektorzy najlepiej sie znaja na tym czego nie widzieli na oczy.
                                  Zjawisko to urasta ostatnio do rangi nowego standartu polemicznego. Ojciec
                                  redemporysta wypowiada sie na temat tego jakie zachowania seksualne sa
                                  prawidlowe a jakie nie. Polityke zagraniczna robia ludzie ktorzy nigdy nigdzie
                                  nie byli, nic nie widzieli ale za to nie znaja jezykow obcych. Lepper
                                  przesluchuje w majestacie prawa Balcerowicza odpytujac go z podstaw ekonomii.
                                  Prawnik z doswiadczeniem medialnym wyniesionym ze szczerbca poprawia TV w
                                  imieniu i dla calego narodu. I tak moglbym w nieskonczonosc gdyby nie fakt ze
                                  trzeba do domu na obiad.
                                  • emes-nju Smacznego :-) 05.07.06, 19:57

• rmstemero Re: Smacznego :-) 05.07.06, 19:58
                                      emes-nju napisał:

dziekuje
                                      ;-)
                              • gentile1 Re: Ktore gazety sa ok.? n/t 06.07.06, 21:35
                                oj widze ze przedawkowanie GW w połaczeniu z upałami nie działą dobrze na
                                percepcje moich szanownych adwersarzy. Napisałem ze już nie czytam co nie
                                znaczy ze nie czytałem i nie mam wyrobionego stanowiska na ten temat. Jeśli
                                kilka razy wdepnęło sie w coś cuchnącego to naturalną reakcja jest na
                                przyszłość omijanie tego czegos. To zdrowa reakcja zarówno w sensie estetycznym
                                jak i osmologicznym.Od czasu do czasu z ciekawosci sprawdzam czy coś sie
                                zmieniło ale ...constans, monolit ideologiczny. Przez całe lata wiedziony dosć
                                snobistycznymi pobudkami i małoletnia ignorancją czytałem ta gazecinę dosć
                                regularnie. Ale zapewniam że z lektur dla ćwiercinteligentów sie wyrasta, przy
                                założeniu pewnego progresu intelektualnego i poszerzania zakresu świadomości. J
                                a wyrosłem z tego kilka lat temu ok 30stki.I patrze na samego siebie z
                                minionego okresu z politowaniem graniczacym z zażenowaniem bo "rozumowałem"
                                podobnie jak wy. Jesli komuś dobrze w cieplutkim kokonie polit popowyego
                                bełkotu i zawsz e gotowych odpowiedzi na każdy temat to prosze bardzo, GW jest
                                idealnym materiałem.
                            • rmstemero Re: Ktore gazety sa ok.? n/t 05.07.06, 19:57
                              gentile1 napisał:

> widze ze jakość dziennikarstwa gadzinówki dla której pracował i PRACUJE!!!
                              > agent SB L. Maleszka jest moralnie nienaganna.

Rozumiem ze sobie ulzyles a moze bys sie takze ustosunkowal do wypowiedzi z
                              ktora polemizujesz? Czy tez nie czytales?
              • moher75 Re: Ktore gazety sa ok.? n/t 06.07.06, 16:32
                > Majac staly dostep do internetu jest
                > em wstanie konfornotwac rozne formy przedstawiania tych samych tresci i tym
                sam y budowac sobie SWOJ obraz swiata.

Z czym zatem konfrontujesz w tej sieci rewelacje "Gazety" ?
          • moher75 Ozon jest OK 06.07.06, 16:30
            ...bez porównania inna publicystyka bez chamstwa, kłamstwa i agitacji
    • danz5 Re: GW zostala stworzona jako antypolska gazeta 05.07.06, 17:40
      Gazeta jest taka jaka stworzyl jej red. naczelny,opluwajacy i szkalujacy Polske
      i Polakow na wszystkie sposoby i wszedzie gdzie sie tylko da.Nie tylko na
      lamach tego szmatlawca.Nigdy nie zostalo stwierdzone za jakie to zaslugi red.
      Michnik otrzymal koncesje na Gazete od samego Kiszczaka,PRLowskiego mordercy.
      Jak widac po wypowiedziach czesci dyskutantow "praca" opiniotworcza Michnika
      przynosi efekty - zamataczonych burkow michnikowych przybywa.
      Klamstwo powtorzone sto razy staje prawda.Niestety.............................
      • maaac Re: GW zostala stworzona jako antypolska gazeta 05.07.06, 17:45
        > Klamstwo powtorzone sto razy staje
        prawda.Niestety.............................

No to zostało Ci już tylko 99 razy. Nie narzekaj tylko do roboty ;)
    • czarek1 Re: GW zostala stworzona jako antypolska gazeta 05.07.06, 18:40
      antithesis napisała:

> i jej celem jest zniszczenie polskiego panstwa. Nic wiec dziwnego, ze fora
      > GW zajmuja sie wylacznie pluciem na Polske i tylko teksty opluwajace Polske
      > sa tu akceptowane.

I tym samym jasne sie stalo, z e - poniewaz twoj tekst zostal tu zaakceptowany -
      Ty tez opluwasz Polske.
      Welcome to the club
    • stopzionism gazeta w. realizuje tylko syjonistyczne cele 05.07.06, 22:05
      poto została utworzona za pieniądze syjonistów z new yorku i ch banków w tym
      city banku.
      wandeczka r. ma jednak ostatnio duże problemy bo towarzysze syjoniści domagaja
      sie szybkiego zwrotu kasy a tu grozi plajta.
      wandeczka r to lisica farbowana na głowie i nie tylko.
      • maaac Kula w płot. 05.07.06, 22:43
        Pomyłka - syjonizm jest podstawą koncernu Axel Springer wydawcy proPiSowego
        Dziennika.

www.axelspringer.de/englisch/geschich/inhalte/as/grundsae/grundsae.htm
        Corporate Principles
        The five socio-political preambles that were written by Axel Springer in 1967,
        amended in 1990 following German reunification and supplemented in 2001 are
        part of the articles of association of Axel Springer AG. They paint a liberal
        picture of the world.
        1. To uphold liberty and law in Germany, a country belonging to the Western
        family of nations, and to further the unification of Europe.
        2. To promote reconciliation of Jews and Germans and support the vital rights
        of the State of Israel.
        3. To support the Transatlantic Alliance, and solidarity with the United States
        of America in the common values of free nations.
        4. To reject all forms of political extremism.
        5. To uphold the principles of a free social market economy.
    • lze.elity Lecz sie, komunistko... n/t 06.07.06, 04:07

• marian.kaluski Swięte słowa! 06.07.06, 09:41
        "Żyd najwyższa forma nadęcia się" (Jerzy Urbach-Urban).
        • 1410_tenrok Re: Swięte słowa! 06.07.06, 10:11
          maniek, nie jedz tyle eukaliptusa! To szkodzi na Twoją biedną główkę! Ponurkuj
          troche, pooglądaj koralwce, wyluzuj sie!
          • wet3 Re: Swięte słowa! 06.07.06, 15:28
            Przeciez GW otwarcie atakuje Polske, zawziecie uprawia antypolonizm, patriotyzm
            zazywa ksenofobia, prpopaguje homoseksualizm i wyzszosc celow UE nad naszymi
            narodowymi interesami, broni pieczolowicie Zydow i narzuca nam tematy
            zydowskie, ktore malo nas obchodza ... Liste te moznaby ciagnac w
            nieskonczonosc.
            • maaac Re: Swięte słowa! 06.07.06, 15:41
              :))))))))))))))))))00
            • eon3 Re: Swięte słowa! 06.07.06, 15:44
              A Dziennik który jest bardzo krytyczny wobec rządu i PiS-u w zestawieniu z
              chorą z nienawiści GW uważany jest przez niektórych forumowiczów z propisowski.
              HA,Ha,Ha!
              Zgadza się wystarczy porównać tylko tytuły artykułów w DZien. i GW żeby
              zorientować się jak GW obrzydliwie mainipuluje.
              Jawnie widać jak każdy broniący interesów polskich staje się natychmiast
              śmiertelnym wrogiem GW. Kiedyś robili to z finezją i dawałem się czasami na to
              nabrać, na szczęście dla nas wszystkich poziom nienawiści wzrósł w GW tak
              bardzo że przyćmiewa im umysły.
              • lze.elity Jestes glupiutki. Nic to, zmadrzejesz jak troche 06.07.06, 16:28
                podrosniesz: mnie jakos nie przeszkadza, ze opinie Guardiana bardzo sie roznia
                od mojego Daily Telegraph czy Timesa:)
            • lze.elity Podaj przyklady chocby antypolonizmu oraz 06.07.06, 16:27
              propagowania homoseksualizmu - oby szybko, najlepiej w postaci cytatow i linkow
              do GW
        • lze.elity Kaluski, ZNOW pielegniarza dla ciebie zabraklo? 06.07.06, 16:26
          Kiepsciutko w tej australijskiej sluzbie zdrowia, jesli chodzi o mentally
          disabled:)
      • srul Do apologety kanalli typu Urban 06.07.06, 22:28
        Żyd współczesny nie może żyć bez antysemityzmu, jeśli antysemityzm gdzieś nie
        istnieje on go stworzy"
        Isaac Bashevis Singer
    • tierralatina Re: GW zostala stworzona jako antypolska gazeta 06.07.06, 16:10
      antithesis napisała:

> i jej celem jest zniszczenie polskiego panstwa.

Polsce szkodzi przede wszystkim wypisywanie podobnych glupot.
      • czarek1 Re: GW zostala stworzona jako antypolska gazeta 06.07.06, 19:05
        Kaluski, Wet i kilku im podobnych wylewaja na tym forum swoje frustracje,
        przy okazji osmieszajac sie w kazdym zdaniu. Oskarzenie GW o "propagowanie
        homoseksualizmu" jest totalna bzdura.Propagowanie znaczy nawolywanie,zeby inni
        (czyli heteroseksualisci) stali sie homoseksualistami (lesbijkami). Cos takeigo
        jest, jak wiadomo, niemozliwe, bo ludzie nie maja kontroli nad swoim kodem
        genetycznym. GW o tym dobzre wie inigdy i nigdzie czegos takeigo (takiego
        propagowania) w GW nie widzialem. Owszem, krytykuja tych, ktorzy nie rozumiejac
        zagadnienia, uciekaja sie do inwektyw, obrazania ludzi itp.
        To nie walke o Polske ani nie zaden patriotyzm redaktorzy GW i normalni ludzei
        na tym forum nazywaja ksenofobia. Tym kilku frustratom wydaje sie, z e ich
        patriotyzm musi polegac na lzeniu, ponizaniu i wysmiewaniu wszystkich, ktorzy
        nie sa Polakami (czystej krwi wg statutow normberskich), ktorzy nie mysla tak
        jak oni (jesli to w ogole mozna nazwac mysleneim). A ze akurat Zydzi sa pod
        reka, no to nalepiej wszytkie swoje niepowozdenia zwalic na nich. W istocie,
        tacy zajadli glosiciele ksenofobii i szowinizmu przyczyniaja sie Polsce jak
        najgorzej. Swiat cywilizowany dawno juz przestal tolerowac takie wybryki. Swiat
        od dawna rozumei, z eZydzi, , czarnoskorzy, Azjaci i inni sa takimi samymi
        ludzmi, zer sa wsrod nich dobre i zle jednostki, jak wkazdym narodzie. Obrazaja
        sie za generalizowanei win na cala Polkse (slusznei!) ale sami obwiniaja
        WSZYSTKICH Zydwo, masonow i innych, ktorzy akurat im sie nei podobaja. U nas
        ciagle jest dopuszczalne, bo Rydzyki i im podobni sa w laskach. Taki kaluski ma
        szcescie, ze pisze tylko po Polsku. Bo gdyby podobne idiotyzmy zaczal pisac w
        tej Australii po angielsku, dawno mailby juz rozprawe za gloszenie nienawisci
        (anti-hate laws). Walciwie, , beidni sa ci frustraci - maluczcy, ktorym sie
        zdaje, ze sa kims (a sa zerem!) nei rozumiejacy niczego i nawet w calkowitej
        neizgozde z naukami Kosciola Katolickiego, na ktory chtnie sie powoluja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka