Dodaj do ulubionych

"Tageszeitung": Polacy nie zrozumieli satyry, k...

• galgamek Re: "Tageszeitung": Polacy nie zrozumieli satyry, 05.07.06, 18:36
      Chyba Władze nasze się zorientowały, że popełniły gafę, bo ten pan co za
      prezydenta mówi powiedział, że nie chodzi o przeprosiny ze strony rządu, tylko o
      wypowiedź kogokolwiek, kto w Niemczech jest autorytetem.
      • alterpars buu a Polacy nadal bez poczucia humoru..be Niemcy 05.07.06, 18:43
        coz pokazuja Wam zewszad ze zrobilisci glupstwo wybierajac taki rzad, takiego
        premiera, taka koalicie i takiego Prezydenta. Oczywiscie cywilizowana Europa
        bedzie to tolerowac co nei oznacza ze Wasz Prezydent bedzie mile widziany w
        krajach osciennych i ze zamkniecie usta tamtejszej prasie. Skoro polski rzad
        moze wykorzystywac takie media jak TV Trwam i RM to Niemiecki moze wykorzystywac
        Tz. Ot co.
    • aturek2005 Czy ZUS moze zbadac, czy pan Prezydent byl 05.07.06, 18:39
      naprawde chory? W koncu bral chorobowe (byl n L4).
      meezer napisał:

> miałem się już nigdy wiecej nie wstydzić za mojego prezydenta. Pozostaje mi
      > tylko cieszyć sie z tego, ze nie głosowałem za kaczorami..
      >
      > czego by ten cajtung nie napisał watpliwa dla mnie jest choroba kaczora. Jak
      > to wczoraj powiedziano w "szkle kontaktowym" - prezydenci nie choruja na
      > rozwolnieine wywolane brudnymi rekami. Przynajmniej dotychczas takie byly
      > standardy..
    • me-e ...a moze jakas satyra na rodzicow...kanclerz 05.07.06, 18:54
      ...w DDR...niezle musiala byc umoczona...ale w polsce nie ma polskiej prasy...a
      ta co jest ...nie babrze sie w chastwie...jak niemcy
      • alterpars haha buu mee ale szczekasz..... 05.07.06, 19:01
        hau hau buuuu niedobrzy Niemcy. Po co u nich mieszkasz. Lepszy socjal?
        • me-e jaki ty jestes prymitywny ...niemcu 05.07.06, 19:06
          ...ale twoja kanclerz ci w tym nie przeszkadza...wiec pluj dalej...ona zreszta
          tez uwarza ,ze to satyra...
          • aturek2005 Prymitywa poznac po ortografii (to do Ciebie). Co 05.07.06, 19:17
            do reszty, to napisz prosze, jaki to z niego prymityw.
            me-e napisał:

> ...ale twoja kanclerz ci w tym nie przeszkadza...wiec pluj dalej...ona
            zreszta
            > tez uwarza ,ze to satyra...
            • alterpars haha ale ja nie zamieszkuje Niemiec tak jak ty mee 05.07.06, 19:28
              ja tylko uwazam ze ten artykul w Tageszeitung o "Nowym Polskim KArtoflu" jest
              bardzo dobry (oczywiscie w satryrycznym aspekcie). Swiat po prostu nazywa rzecyz
              po imieniu byc moze Polacy przejrza na oczy. A byc moze nie...no coz Bialorus 2
              tez znajdzie miejsce na mapie....w ramach tolerancji
          • broetje niemcy to w ogóle prymitywi i mordercy 05.07.06, 19:21
            a tu drwią z własnych zbrodni jak zniszczenie Warszawy!
            • alterpars Pamiec Polaka 05.07.06, 19:29
              ajajaj moze jeszcze rozbiory wspomnisz i krzyzakow....hahaha.
        • aturek2005 Lepszego socjalu niz Polsce nie ma nigdzie na 05.07.06, 19:24
          swiecie. Nie ma bezrobocia (pod warunkiem, ze pracuje sie w UK), jest totalna
          wolnosc slowa (pod warunkiem, ze nie krytykujesz PiS), za prokreacje wyplacaja
          becikowe (pod warunkiem, ze nie masz na imie Jarek), mozesz chorowac kiedy
          chcesz i to nie za darmo (Lech daje przyklad), masz najlepszego premiera na
          swiecie (premier sam tak twierdzi, wiec chyba to prawda).
          alterpars napisał:

> hau hau buuuu niedobrzy Niemcy. Po co u nich mieszkasz. Lepszy socjal?
          • alterpars arturek...dobry tekst...prawie taki jak o 05.07.06, 19:31
            "Nowym Polskim Kartoflu"...Satyryczny oczywiscie!
            • aturek2005 Oczywiscie, ze satyryczny (po co mi prokurator, 05.07.06, 19:33
              lub wyrzuty sumienia, ze rozwolnienie zamienilo sie w zatwardzenie).
              alterpars napisał:

> "Nowym Polskim Kartoflu"...Satyryczny oczywiscie!
      • wet3 Gdybym mial swoja gazete, to zaczalbym 05.07.06, 19:06
        nieustanna satyre Eriki Steinbach oraz wszystkich szefow Zwiazku Wypedzonych.
        Ludzie koniecznie powinni sie dowiedziec kim oni byli i co robili. Z pewnoscia
        wowczas wielu "zgodliwych" otrzezwialoby bardzo szybko.
    • olias Re: "Tageszeitung": Polacy nie zrozumieli satyry, 05.07.06, 18:59
      a nie przeszkadza ci że Niemcy mają cię za złodzieja, kmiota, brudasa i
      podczłowieka/
      Am moze popatrz na siebie bez kompleksów? To pomaga.
      • wet3 Re: olias 06.07.06, 01:47
        olias napisał:

> a nie przeszkadza ci że Niemcy mają cię za złodzieja, kmiota, brudasa i
        > podczłowieka/
        > Am moze popatrz na siebie bez kompleksów? To pomaga.

A co mnie obchodza twoje kompleksy?! Ja nigdy nie ich nie mialem i nie bede
        mial! Jak cos piszesz to pisz o sobie. Zachowujesz sie jak ofiara peknietej
        gumki!!!
    • mobileinmobili heidrich, geesler, forstenr, himmler 05.07.06, 18:59
      czy jeszcze dzis maja okazje ponizac Polakow, czy duchy eksterminujace powstancow warszawskich maja cos do powiedzenia o Polsce? Kaczynski maoze byc kartofel, cwok, miernota, ale kartofel z Polski, i wara niemickim odwtowcom do tego. My Polacy mozemy pluc na Kaczora, wy niemcy NIE. taka jest miedzy nami roznica, ta roznica to "Arbeit macht frei", ktore zafudowalscie nam jako model cywilizacji zachodniej. Arbajtujcie se sami nas zostawcie w spokoju, bo gdy sie potorzy 39 nic z Niemiec juz nie zostanie, tym razem naprawde i na wieki.
    • qwasyx # Z - a - s - c - i - a - n - e - k # 05.07.06, 19:02
      ... moj Pan od Matematyki przyrownalby pewnie zachowanie Pan Prezydenta
      Rzeczpospolitej Polskiej do zachowania panienki w kawiarni...

Tak to juz jest jak Gosc przed wejsciem do nocnego klubu kamasze na buty
      zamienic musi.

... tylko Polski zal bo na takiego Pana Prezydent sobie NIE ZASLUZYLA!

Pzdr

Q.
      • me-e nakatowales sie bolszewickiej niemieckiej prasy 05.07.06, 19:08
        ...czy czytaleles przedruki w bolszewickiej niezlustrowanej tzw prasie
        polskiej...
      • wet3 Re: qwasyx 06.07.06, 01:51
        qwasyx napisał: ZASCIANEK#

> ... moj Pan od Matematyki przyrownalby pewnie zachowanie Pan Prezydenta
        > Rzeczpospolitej Polskiej do zachowania panienki w kawiarni...
        >
        > Tak to juz jest jak Gosc przed wejsciem do nocnego klubu kamasze na buty
        > zamienic musi.
        >
        > ... tylko Polski zal bo na takiego Pana Prezydent sobie NIE ZASLUZYLA!
        >
        > Pzdr
        >
        > Q.

Prezentujesz najwyzszy poziom yntelektu i upodlenia! Skladam ci glebokie
        kondolencje.
    • me-e niemcy niczym...bumy 05.07.06, 19:04
      ...ani dziekuje...ani przepraszam...nie umiejacy nawet odzielic chamstwa od
      satyry...podly narod...
      • aturek2005 Co to takiego ta "buma", czym to sie je, i dlaczeg 05.07.06, 19:20
        o to powoduje niestrawnosc u Prezydenta Wszystkich Polakow?

me-e napisał:

> ...ani dziekuje...ani przepraszam...nie umiejacy nawet odzielic chamstwa od
        > satyry...podly narod...
      • saddamlepper Re: niemcy niczym...bumy 05.07.06, 19:22
        bumy? czy to jest polskie slowo, czy cos czego nauczyles sie na greenpoincie?
      • nix_2003 To nie Niemcy, to polska Zydowka 06.07.06, 00:39
        Jak sie przypatrzec zapisom z TV to pani "redaktor naczelna" nazywa sie Bascha
        Mika... Nie trzeba zbyt dlugo myslec, zeby odgadnac ze owa "Bascha" to pewnie z
        pochodzenia Basia. A Mika? To mozna ulepic ze wszystkiego... Mo i ten nos u
        Basi... Tego ulepic sie nie da, jest taki jaki zawsze bywa.

A ze szwaby to podla nacja to jest jasne. Historia nie klamie, temu sie nie da
        zaprzeczyc.
    • saddamlepper Prezydent osmiesza Polske 05.07.06, 19:12
      kto to widzial, zeby prezydent jakiegos kraju odwolywal powazne spotkania
      miedzynarodowe, bo sie obrazil na jakis ironiczny artykul w brukowcu...a nawet
      zakladajac, ze facet naprawde ma jakies problemy zoladkowe - to nawet w zwyklej
      pracy nie jest to wystarczjacy powod, zeby sobie nie chodzic do pracy, a chyba
      powaga urzedu prezydenckiego wymaga troche wiecej....
      • wiezien-cenzury-gw A moze Dik Czenej tak prezydentowi doradzil??? 05.07.06, 19:29
        • saddamlepper Re: A moze Dik Czenej tak prezydentowi doradzil?? 05.07.06, 19:35
          "dik czenej" jest po 5 zawalach serca, a nawet on nie odwoluje miedzynarodowych
          szczytow z powodu sraczki, wiec chyba raczej nie....
    • minipolak Slowo na k... 05.07.06, 19:12
      Nasz prezydent jest obruszony bo
      wyzwali go z niemiecka
      pochodzacym slowem... kartofel.
      On spokojnie jadl sobie ziemniaczanke
      a tu czyta ze od k... go wyzwali.
      Hanba!
      I to kto jakies nieznane pismaki z reichu.
      No i poczul sie jak kanibal jedzac
      te ziemniaczanke, i dostal niestrawnosci.
      Dobrze ze nie pojechal. Nich zdrowieje w domu.
      A te pismaki z reichu to gnoje. Nie maja szacunku
      dla nikogo. Przeciez mogli go nazwc troszczke bardziej elegancko,
      np. arbuz albo mango. A oni z tym k...

• aturek2005 ;-) Mango mi sie podoba. Byl taki charakter 05.07.06, 19:19
        w Saturday Night Live ;-)
        minipolak napisał:

> Nasz prezydent jest obruszony bo
        > wyzwali go z niemiecka
        > pochodzacym slowem... kartofel.
        > On spokojnie jadl sobie ziemniaczanke
        > a tu czyta ze od k... go wyzwali.
        > Hanba!
        > I to kto jakies nieznane pismaki z reichu.
        > No i poczul sie jak kanibal jedzac
        > te ziemniaczanke, i dostal niestrawnosci.
        > Dobrze ze nie pojechal. Nich zdrowieje w domu.
        > A te pismaki z reichu to gnoje. Nie maja szacunku
        > dla nikogo. Przeciez mogli go nazwc troszczke bardziej elegancko,
        > np. arbuz albo mango. A oni z tym k...
        >
        >
      • presentation1 Re: Slowo na k... 05.07.06, 19:24
        Jestes poeta?Kalisz tez kocha tecze.Moze razem stworzycie arcydzielo.Poradnik
        dla pedala
        • aturek2005 Szukasz poradnika? "Zrob se sam" 05.07.06, 19:29
          presentation1 napisał:

> Jestes poeta?Kalisz tez kocha tecze.Moze razem stworzycie arcydzielo.Poradnik
          > dla pedala
    • bogd_23 Re: "Tageszeitung": Polacy nie zrozumieli satyry, 05.07.06, 19:14
      Tak...do czego już doszło. Nawet Prezydent potrafi sie obrazić...i na co? Na
      artykuł regionalnej gazety. Czy to nie jest tak prowincjonalne? Ale w zasadzie
      należymy do prowincji UE, czemu sie tu dziwic?!.Zamiast wziaść sie za sprawy
      ważne dla kraju jak: budowa autostrad (niedługo nie bedziemy mogli sie
      poruszać) czy programem wychowania młodzieży,i wiele innych których nasz żąd
      nie widzi lub nie chce widzieć- tak bardzo jest zajęty soba.
      Czy to nie jest skandal, mieć rząd (to nie pierwszy), który zamiast starać sie
      o dobre układy z sąsiadami a co zatym idzie zlecenia dla polskich firm.
      Spotkania, na tak ważnym szczeblu europejskim, poświęcić na łaskę prywatnych
      obrażeń...
      Czy to nie odzwierciedla nas samych?.... Aby tak dalel, panie Prezydencie PR.
      Ja mam już dosyć, twoich osobistej wrażliwości ! Pomyśl wreście, o 40 mil.
      Obywatelach których reprezentujesz !!!
      Bogdan
      • broetje ten artykuł obraża po prostu Polskę, a nie Kaczora 05.07.06, 19:20
        • aturek2005 Breaking News: Kaczor to nie Polska, a Polska to 05.07.06, 19:25
          nie Kaczor.
        • swoj1112 Re:Mnie wcale nie obraza 05.07.06, 19:25
          Ten artykul nie obraza Polski,tylko osmiesza Polakow ktorzy takich
          przedstawicieli sobie wybrali..Wstydze sie za takiego "mini prezydenta" i eg
          mocodawcow
          • presentation1 Re:Mnie wcale nie obraza 05.07.06, 19:34
            Dobrze ze ie wybrali ciebie.Stary a z pieluszkami..
            • aturek2005 A Ty mlody... ale za to jakie "presentation"... 05.07.06, 19:43
              jak nie przymierzajac dziedzic tudziez prezydent (Banku Zbozowego).
              presentation1 napisał:

> Dobrze ze ie wybrali ciebie.Stary a z pieluszkami..
      • broetje uwaga: niemcy drwią ze zniszczenia Warszawy!!!!! 05.07.06, 19:22
        a to już nie przelewki
        • rmstemero Re: uwaga: niemcy drwią ze zniszczenia Warszawy!! 05.07.06, 19:31
          broetje napisał:

> a to już nie przelewki

Jacy Niemcy? Ktorzy Niemcy? Gdzie? Po co?

Cisna sie pytania na usta oj cisna. Marsjanie wyladowali?
        • presentation1 Re: uwaga: niemcy drwią ze zniszczenia Warszawy!! 05.07.06, 19:32
          Drwia.OUI.A wiesz dlaczego?.Bo PiS jes sam a PO siedzi w Izraelu
      • presentation1 Re: "Tageszeitung": Polacy nie zrozumieli satyry, 05.07.06, 19:29
        To ty idioto powiedziales ze obrazil sie prezydent.W Izraelu danwo stwierdzono
        ze Polacy to hitlerowcy.I cale polskie pedalstwo jest -za.
        Czy to tylko zboczency czy moze idioci?
    • tchaikovsky81 Re: "Tageszeitung": Polacy nie zrozumieli satyry, 05.07.06, 19:18
      Pana zachowanie jest żenujące panie kaczyński ( te małe litery z powodu braku
      szacunku do pana ). To zachowanie jest godne rozkapryszonej panienki albo cioty
      z knajpy gejowskiej. Serdecznie współczuje panu głupoty, a moim rodakom takiego
      prezydenta:(
    • presentation1 Uwazam ze....... 05.07.06, 19:22
      Polacy komentuja w domu, na ulicy czy nawet w knajpie.Kazdego problem gdzie
      jest w danym momencie.Problem polega ze pedaly,bolszewicy sa zawsze w jednym
      miejscu.Moge nie lubic PO ale trzeba przyznac ze poglady Polakow sa
      prawicowe.Otoz prawica zdobyla wiekszosc.Do prawicy nalezy zaliczyc PO,PiS i
      LPR.Samoobrona jest gdzies po srodku ale jest za Polska.
      Wnioski?
      Lewica to pedofile,homo,i reszta ukladu.
      A ze w Gazecie tak duzo zbokow?Przeciez GW zyje ze zbokow
      • aturek2005 Wysylajac tego posta, obejrzales reklame czy tez 05.07.06, 19:28
        dwie. GW zyje ze zbokow? Wlasnie dostali kase za Ciebie.

presentation1 napisał:

> Polacy komentuja w domu, na ulicy czy nawet w knajpie.Kazdego problem gdzie
        > jest w danym momencie.Problem polega ze pedaly,bolszewicy sa zawsze w jednym
        > miejscu.Moge nie lubic PO ale trzeba przyznac ze poglady Polakow sa
        > prawicowe.Otoz prawica zdobyla wiekszosc.Do prawicy nalezy zaliczyc PO,PiS i
        > LPR.Samoobrona jest gdzies po srodku ale jest za Polska.
        > Wnioski?
        > Lewica to pedofile,homo,i reszta ukladu.
        > A ze w Gazecie tak duzo zbokow?Przeciez GW zyje ze zbokow
        • presentation1 Re: Wysylajac tego posta, obejrzales reklame czy 05.07.06, 19:30
          Jestes taki Polak jak moj fiut.Ale...ze zboczencami trzeba gadac o
          dupce..Przepraszam
          • aturek2005 Twoj fiut nie jest polski? A feeeee ty genetyczny 05.07.06, 19:34
            patrioto!!
            presentation1 napisał:

> Jestes taki Polak jak moj fiut.Ale...ze zboczencami trzeba gadac o
            > dupce..Przepraszam
        • presentation1 Re: Wysylajac tego posta, obejrzales reklame czy 05.07.06, 19:33
          Zawsze mowie bydlaku-zobacz profil.Ciebie pedale nie stac na pokazanie twarzy a
          mnie stac.Jestem -zboku-NORMALNY
          • aturek2005 Glosujacy na PiS nie znaczy "Normalny". 05.07.06, 19:41
            A wprost przeciwnie. To ze masz profil nie znaczy jeszcze, ze ja go chce
            ogladac. W koncu nie jestes Prezydentem - wiec nie musze.

presentation1 napisał:

• presentation1 Re: Glosujacy na PiS nie znaczy "Normalny". 05.07.06, 19:51
              Nie musisz j tez nie musze.Ale nie boje sie wiezienia za moje poglady.Zreszta
              mam prawo wypowiadac sie
              • aturek2005 A czego masz sie bac? Ziobry? Tak dlugo 05.07.06, 19:58
                jak dlugo masz "jedynie sluszne poglady" nie masz sie czego bac.
                presentation1 napisał:

> Nie musisz j tez nie musze.Ale nie boje sie wiezienia za moje
                poglady.Zreszta
                > mam prawo wypowiadac sie
                • presentation1 Re: A czego masz sie bac? Ziobry? Tak dlugo 05.07.06, 20:06
                  Za moje poglady troche odsiedzialem,wiecej niz Niesiolowski.Ale ostatniej
                  piatki nie odsiedzialem-gdzies ucieklem
                  • aturek2005 Pewnie uciekles do Berlina. 05.07.06, 20:13
                    presentation1 napisał:

> Za moje poglady troche odsiedzialem,wiecej niz Niesiolowski.Ale ostatniej
                    > piatki nie odsiedzialem-gdzies ucieklem
              • wariant_b Re: Glosujacy na PiS nie znaczy "Normalny". 05.07.06, 20:06
                presentation1 napisał:

> Nie musisz j tez nie musze.Ale nie boje sie wiezienia za moje poglady.Zreszta
                > mam prawo wypowiadac sie

Trochę nieyrcynie to zabrzmiało, masz przecież profil:
                Imię: Lech
                Miejscowość: la seyne sur mer
      • swoj1112 Re: Wyrazami wspolczucia.... 05.07.06, 19:30
        Zdrowia zycze.
      • demokrex Re: Uwazam ze....... 05.07.06, 19:31
        no no,następny zakopleksiony mały kartofel.Ja to wole być chyba pedofilem,niż
        miec ryj umazany od katoprawicy
        • friedmar czas na wykopki! 05.07.06, 19:37
          przy takiej degradacji politscenki, czas zamknąć tani radyjomarketing i ogłosić
          nowe wybory.

Kaczki i ich ludzie z góry do dołu na grzędach to poważny problem, dlatego
          wybory powinny być obowiązkowe, tak by nie tylko ciemnota wybierała swoich
          reprezentantów.

demokrex napisał:

> no no,następny zakopleksiony mały kartofel.Ja to wole być chyba
          pedofilem,niż
          > miec ryj umazany od katoprawicy
          • wiezien-cenzury-gw wyrzucic wszystkie zgnile kartofle 05.07.06, 19:38
      • saddamlepper Re: Uwazam ze....... 05.07.06, 19:34
        ciekawa ta polska prawica, ktora ma w wiekszosci marksistowskie podejscie do
        gospodarki...klerykalizm nie jest rowny prawicowosci - wszytsko ci sie
        pomieszalo....a poglady polakow maja wiecej wspolnego z gomulka niz z
        nowoczesna prawica
      • ws21 Prawica/lewica. 05.07.06, 19:42
        Niestety o partiach politycznych pojęcia nie masz. PiS i LPR to prawica? Bo tak
        się określiły? Jak KPZR by się nazwał partią prawicową to by się nią
        automatycznie stał?
        Wyżej wymienione partie należy sytuować na lewo od SLD. Wynika to z ich
        programu.
    • musashipl To ma być silny prezydent???!!! :SHOCK: 05.07.06, 19:34
      Ta cała sprawa mnie wprost zadziwia i pokazuje, jak najłatwiej wyeliminować
      Polskę z jakiegokolwiek dialogu. Po tym doświadczeniu kolejny raz na pewno też
      się zdarzy, że przed ważnym spotkaniem, na którym ma być Kaczyński ktoś napisze
      jakiś głupi o nim artykuł (być może nawet na zamówienie jakiegoś polityka), a on
      się obrazi i nie przyjedzie.
      Pamiętacie jak się reklamował w kampanii jako silny i aktywny człowiek, nie
      dający sobie "napluć w kaszę"? Już wtedy wydawało mi się to bardziej śmieszne,
      niż 3 miliony mieszkań. Mówił coś jakby: "polska polityka odznacza się
      uległością wobec Zachodu i Wschodu, bo nikt postkomunistów nie nauczył, że może
      być inaczej". Tymczasem tak jak to widziałem od początku - mamy za prezydenta
      małego, zakompleksionego człowieczka, niezdolnego do poważnego komentarza
      zachowań zagranicznych polityków. W końcu czemu miałoby być inaczej,
      posłuchawszy tylko jakichkolwiek jego wypowiedzi. George Dubbya to przy nim
      szczyt elokwencji. Przemówienia Kaczyńskiego są pozbawione dynamiki, ciągłości
      myśli i mają cykliczne, wielosekundowe pauzy, służące ich zebraniu. Pamiętam jak
      Putin czymś nas kilka miesięcy temu obraził i nie nastąpiła z tego powodu żadna
      reakcja. Całkowitą bezsilność było również widać podczas planowania budowy
      gazociągu przez Morze Bałtyckie. Ten człowiek jak coś do czegoś przyjdzie po
      prostu chowa głowę w piasek, udając, że nic się nie dzieje. Dodatkowo teraz się
      przekonaliśmy, że jak się go obrazi, to nie uraczy obecnością swojej szanownej
      osoby. Brawo, osobom nam nieżyczliwym taka sytuacja da wiele do myślenia i
      podsunie nowe pomysły...
      • wiezien-cenzury-gw Precz z rzadem ktory szkodzi Polsce w UE 05.07.06, 19:41
        • janusz-karpinski Czy Angiela Magiel Odetnie się Od Hitleryzmu ????? 05.07.06, 19:51
          sadystka_z_tvn24 napisała:

> w 2002 roku podobna aferę
          > wywołały kartofle
          > wobec USA i prezydenta Busha !!
          >
          > minister sprawiedliwości
          > niejaka Daubler nazwała Busha hitlerem !!!
          >
          > po ostrej reakcji amerykańskiego MSZ
          > daubler wylądowała na śmietniku
          > a ówczesny minister spr. zagranicznych
          > kartofellandu - fiszer
          > uniżenie przepraszał Busha za incydent !!!

w odróżnieniu od Polski, gdzie media to w
          wiekszości żydo-komucho-szwabskie łże-media
          w Niemczech media w prawie 100 % są niemieckie

i do tego uzależnione w dużym stopniu od rządu !

od lat co tydzień naczelni najważnieszych
          dzienników spotykają sie w urzedzie kanclerskim
          aby na zamknietej tajnej naradzie usłyszeć
          wytyczne rzecznika kanclerza

jest więc podejrzenie, że
          opluwanie Polski i Polskiego
          prezydenta mogło być sterowane
          i być może być elementem
          polityki zagranicznej
          • wiezien-cenzury-gw podskakiwanie szabelka zaczal najpierw rzad PL 05.07.06, 20:04
            • wiezien-cenzury-gw Rzad PL podziekowal Merkel za dodatkowe 100mln 05.07.06, 20:10
              z budzetu Unii
              • dziadek-tuska 100ml to 0,2% z nieprawnych 50 mld dla NRD !!!!!!! 05.07.06, 20:31
                wspomaganie Enerdowa z budżetu Uni
                a wiec również z Polskiej Składki
                jest bezprawną manipulacją !

Marcinkiewicz niepotrzebnie tę sprawe popuścił
                za głupie 100 mln !!!
                • lech_sraczka_kaczynski @ dziadek tuska 05.07.06, 20:43
                  jak na razie mało znanym faktem z życiorysu Donalda jest fakt że babka Tuska była w Luftwaffe.

Kur(ski)wie lepiej niż wszyscy inni o tej rodzinie.
            • wiezien-cenzury-gw te podzieke osobiscie wyrazil Sikorski,brrr thanks 05.07.06, 20:11
    • presentation1 Gazeta... 05.07.06, 19:40
      miejsce gdzie pedaly sa razem.W ramach tolerancji maja prawo.Zastanawia mnie
      cos innego.Dlaczego zydy szukaja poparcia pedofilli?
      Pytanie do mojego dawnego kolegi-Adama Michnika?
      Wspolne plany -ale ja nie bylem zydem.
      Spojrzyj na moj profil.Zestarzalem sie?
      A kto jechl z Gdanska(ucieczka z wiezienia i przywiozl ci 20 kilo bibuly?A kto
      chcial zaatakowac Milicje?
      Zapomiales?
      • presentation1 Re: Gazeta... 05.07.06, 19:47
        Przyjechal Kuron i mowi-Dobra ,trzeba to przedrukowac.
        Mowi Adam-nie mamy matrycy,trzeba w kosciele.
        Spojrzeli na mnie a ja powiedzialem-Sluchajcie,mam piatke za pasem i piepsze
        ten uklad.
        Wale na Wybrzeze,w Sopocie mam mete.
        Wrocilem w czasie stanu wojennego na gape.Wrocilem do Sopotu.Bez kasy,bez
        jedzenia dla idei.
        • aturek2005 Z profilu nie wygladasz na Wyszkowskiego.... 05.07.06, 19:51
          presentation1 napisał:

> Przyjechal Kuron i mowi-Dobra ,trzeba to przedrukowac.
          > Mowi Adam-nie mamy matrycy,trzeba w kosciele.
          > Spojrzeli na mnie a ja powiedzialem-Sluchajcie,mam piatke za pasem i piepsze
          > ten uklad.
          > Wale na Wybrzeze,w Sopocie mam mete.
          > Wrocilem w czasie stanu wojennego na gape.Wrocilem do Sopotu.Bez kasy,bez
          > jedzenia dla idei.
          • presentation1 Re: Z profilu nie wygladasz na Wyszkowskiego.... 05.07.06, 19:58
            Przeciez ja nie jestem Wyszkowski.Jestem jednym z wielu.Walesa tez powinien
            spojrzec na moj profil.Ale...
            Ja nic nie chce.Zawsze sobie radzilem i tej piatki nie odsiedzialem
            • aturek2005 No to Ty jestes kombatantem. Tobie nalezy sie 05.07.06, 20:07
              order i renta.
              P.S.
              Moja dziewczyna nie moze przestac sie smiac. Przeciez z profilu (lub jego
              braku) wywnioskowales, ze jestem gejem. Teraz twierdzisz, ze Walesa powinien
              spojrzec na Twoj profil ----
        • ferro2 Re: Gazeta... 05.07.06, 19:54
          Uwazam, ze tylko kartofel moze sie obrazic na takie gadanie, kazdy inny,
          konkretny, inteligentny, swiatowy czlowiek, nie zwaraca uwagi na jakies
          szmatlawce. Oni musza pisac, takie ich zadanie, z tego zyja, dla mnie to szok,
          co wyczynia prezydent!!!!!!
      • friedmar wykopki na jesieni? 05.07.06, 19:53
        trzeba koniecznie zmienić prawo - kto too widział, żeby tylko ciemnota
        wybierała swoich reprezentantów.

A niech wszystkich tych szczyści, którzy zezwalają by babcie radyjowo sterowane
        wybierały homofobów i bigotów.
      • mc222 EEE! Postaw se pomnik.... z bibuly!!! 05.07.06, 19:56
        • friedmar Re: EEE! Postaw se pomnik.... z bibuly!!! 05.07.06, 20:01
          pomnik należy się ppewnemu klopowi w pewnym pałacu za to że taką srakę
          wytrzymuje....
        • presentation1 Re: EEE! Postaw se pomnik.... z bibuly!!! 05.07.06, 20:03
          Roznie sie tym od innych ze nie chce nic.Jezeli mam problemy to sa moje
          problemy i wara do tego innym
    • rmichal2 Mam pytanko 05.07.06, 19:49
      Co by było gdyby ta sama niemiecka gazeta napisała taki tekst o Premierze
      Izraela? Jaka byłaby wtedy reakcja szanownego forum. I czy wtedy taki artykuł
      można byłoby komentować.
      • aturek2005 Problem w tym, ze to nie bylo o premierze Izraela. 05.07.06, 19:54
        Wtedy to bylby problem Izraela. Premier Izraela = Rozwolnienie Izraela. A tak
        mamy Polski problem = polskie rozwolnienie. Dobrze to ujales - ale to inna
        (geograficznie) sraczka.

rmichal2 napisał:

> Co by było gdyby ta sama niemiecka gazeta napisała taki tekst o Premierze
        > Izraela? Jaka byłaby wtedy reakcja szanownego forum. I czy wtedy taki artykuł
        > można byłoby komentować.
        • mniklas5 Re: wyliczyl reparacje za zniszczenie Wawy 05.07.06, 20:01
          czym sie bardzo narazil, nastepnie mamy nowego pania minister spraw
          zagranicznych ktora nie ma jaj, ostatecznie Niemcy zniszcza Polske na drodze
          dyplomatycznej
          • indianski Re: wyliczyl reparacje za zniszczenie Wawy 05.07.06, 20:42
            Raczej na drodze satyrycznej . gdyby niemcy wiedzieli jacy to jestesmy
            wrazliwi , nie rozpoczynaliby II wojny tylko pisali paszkwile . 90%
            spoleczenstwa umarloby na sraczke .
    • zygmunt30 Re: czy istnieje polska prasa 05.07.06, 20:03
      no wlaśnie problem głowny polacy nie mają własnej prasy która stosowałaby
      podobną satyrę jak niemiecka
      zaznaczam własnej bo prasa w polsce to kapitał niemecki,francuski angielski
      włoski izraelski itd itp no i wystarczy poczytac a wiemy jakie stanowisko
      przyjmują poszczególna państwa które polskojezyczną prasę ogłupiają umysły
      polskich obywateli i
      w tym jest zasadniczy problem zasatanawiam się do czego to doprowadzi myślę że
      polacy wiedzą co w trawie piszczy tylko co to za dzienikarze którzy jadem i
      nienawiścią chcą za wszelką cenę przyspieszenia zmian ....
      • aturek2005 Mamy czysto polska prase, ktora nie stroni od 05.07.06, 20:09
        satyry. Przeczytaj sobie dowolny komentarz w Naszym Dzienniku.

zygmunt30 napisał:

> no wlaśnie problem głowny polacy nie mają własnej prasy która stosowałaby
        > podobną satyrę jak niemiecka
        > zaznaczam własnej bo prasa w polsce to kapitał niemecki,francuski angielski
        > włoski izraelski itd itp no i wystarczy poczytac a wiemy jakie stanowisko
        > przyjmują poszczególna państwa które polskojezyczną prasę ogłupiają umysły
        > polskich obywateli i
        > w tym jest zasadniczy problem zasatanawiam się do czego to doprowadzi myślę że
        > polacy wiedzą co w trawie piszczy tylko co to za dzienikarze którzy jadem i
        > nienawiścią chcą za wszelką cenę przyspieszenia zmian ....
    • the.gypsy Re: "Tageszeitung": Polacy nie zrozumieli satyry, 05.07.06, 20:12
      niemcy powinni pasc na kolana. protestowac: onz,ue nato,who,oja,asean,zbir,
      watykan, prezes srodkowych filipin i obowiazkowo prezydent mugabe.
      • lech_sraczka_kaczynski satyra jest zagrożeniem 05.07.06, 20:30
        dla wolności słowa, już to dziś w tym miejscu próbowałem szanownym forumowiczom wyjaśnić. Do czego to ma prowadzić? Jeśli biernie będziemy godzili się na określenia typu kartofle to wkrótce pojawią się jeszcze buraki albo coś w tym stylu.

Zachodnim prowokatorom mówimy stanowczo NIE !
    • wiezien-cenzury-gw Wiac z tego badziewia kto zyw,zanim wyprosza z UE 05.07.06, 20:22
      • wet3 Re: Wiac z tego badziewia kto zyw,zanim wyprosza 06.07.06, 02:02
        Przeciez nikt ciebie tu nie trzyma! Daj przyklad! Jednego libertyna i eurolewka
        bedzie mniej!!! Baba z wozu, koniom lzej!

wiezien_cebzury_gw napisal: <Wiac z tego badziewia kto zyw, zanim wyprosza?
    • czytelnik4 Re: "Tageszeitung": Polacy nie zrozumieli satyry, 05.07.06, 20:23
      Przecież mięli rację w Tageszzeitung, że te 2 chodzące nieszczęścia to
      kartofle :)
    • wiezien-cenzury-gw UE pokaze nam drzwi-dzieki Sikorskiemu i Prezydent 05.07.06, 20:23
    • wiezien-cenzury-gw Elektryk robil afery w kraju, kartofel za granica 05.07.06, 20:25
    • pezetpeer oswiadczenia w sprawie obrazy 05.07.06, 20:26
      DO PANI KANCLERZ ENERFIU (NIEMIEC)
      Jakis czas temu prosilismy pania kanclerz o zalozenie spodnicy, w celu
      wiekszego zaciesnienia stosunkow polsko-niemieckich. Niestety zauwazylismy ze
      cieknie pani z zawieszenia, w zwiazku z czym prosimy o dalsze noszenie spodni.
      Prosimy tez o przekazanie waszym dziennikarzom, ze to jedynie my, PZPR, mamy
      prawo do lajania polskich wladz, co zostalo uzgodnione z Erichem Honeckerem i
      Helmutem Kohlem. Musimy wiec zastosowac sankcje, ale na poczatek poprzestaniemy
      na zbombardowanie niemieckich autostrad.

Politbiuro PZPR

(przepraszamy za beznadziejny, nawet jak na PZPR, poziom powyzszego tekstu, ale
      chcielismy, aby byl on zrozumialy takze dla czytelnika niemieckiego)

W OBRONIE HONORU PRZEZYDENCKIEGO I NASZEGO
      PZPR wzywa do podjecia natychmiastowych dzialan zbrojnych przeciwko Niemcom w
      zwiazku z publikacja obrazajaca naszego prezydenta. Kto obraza prezydenta
      obraza kazdego polskiego obywatela. To nie moze ujsc bezkarnie.

Nalezy tez podjac dzialania zbrojne przeciwko Chinom. Doszlo tam bowiem takze
      do profanacji prezydenta. Pewien chinski rolnik, poczestowany przez czlonkow
      PZPR winem STERNIK:

www.kc-pzpr.webpark.pl/sternik.jpg
      co prawda wypil je duszkiem, ale nastepnie opierdzial naklejke z wizerunkiem
      Braci Kaczynskich. Tego tez nie mozemy podarowac

Nalezy takze postawic ultimatum Egiptowi, albowiem w jednej z piramid egipskich
      zauwazylismy hieroglif, przedstawiajacy dwie kaczki. Uwazamy, ze jest to
      rowniez jawna kpina z naszych politykow. Jesli hieroglif nie zostanie usuniety,
      nalezy rowniez wypowiedziec wojne Egiptowi!

Politbiuro PZPR

www.pzpr.w.pl
      • dziadek-tuska Czy Angiela Magiel Odetnie się Od Hitleryzmu ?!?!? 05.07.06, 20:36
        janusz-karpinski napisał:

>
        > w odróżnieniu od Polski, gdzie media to w
        > wiekszości żydo-komucho-szwabskie łże-media
        > w Niemczech media w prawie 100 % są niemieckie
        >
        > i do tego uzależnione w dużym stopniu od rządu !
        >
        > od lat co tydzień naczelni najważnieszych
        > dzienników spotykają sie w urzedzie kanclerskim
        > aby na zamknietej tajnej naradzie usłyszeć
        > wytyczne rzecznika kanclerza
        >
        > jest więc podejrzenie, że
        > opluwanie Polski i Polskiego
        > prezydenta mogło być sterowane
        > i być może być elementem
        > polityki zagranicznej

może to tajne spotkanie
        kanclerki z Tuśkiem
        w ambasadzie niemieckiej w Warszawie

owocuje teraz aktami propagandy antypolskiej
        godnej hitlera i gebelsa ?
        • indianski Re: Czy Angiela Magiel Odetnie się Od Hitleryzmu 05.07.06, 20:46
          Rozumiem ze sraczka jest zarazliwa . Ale zeby zlapac "to" czytajac gazete :).
          Moze napijcie sie czegos i obejrzyjcie czterech pancernych .
          • feluta Re: Czy Angiela Magiel Odetnie się Od Hitleryzmu 05.07.06, 20:49
            indianski napisał:

> Rozumiem ze sraczka jest zarazliwa . Ale zeby zlapac "to" czytajac gazete :).
            > Moze napijcie sie czegos i obejrzyjcie czterech pancernych .
            Tak samo jak głupota. Widac po tobie, geju.
      • lech_sraczka_kaczynski Re: oswiadczenia w sprawie obrazy 05.07.06, 20:38
        jesteście wrzawymi karłami komuny, postawię was wszystkich przed trybunałem. Ja i jarek zrobię z tym porządek.
    • piskoala "Tageszeitung" -- Polacy zrozumieją satyrę, 05.07.06, 20:36

ale nie rozumieją 'swojego Prezydenta'. Podobnie jak często bywa - nie
      rozumuieją niemieckiego poczucia humoru. Tym razem zrozumieli dostrzeganą analogię
      z Gomułkowszczyzną reprezentowaną dziś przez rządzącą Rodzinę.
      Nie tylko profesor od owadów do dostrzegł
      • dziadek-tuska TageSzajsTung to ulubiona lektura Angieli Magiel ! 05.07.06, 20:44
        • indianski Re: TageSzajsTung to ulubiona lektura Angieli Mag 05.07.06, 20:47
          To i tak lepiej niz sterta komiksow u kartofli .
        • wet3 do dziadka-tuska 06.07.06, 02:08
          Niech Angela dobrze uwaza, bo latwo moze sobie w ten magiel biust wkrecic i
          bedzie "po ptokach"!

dziadek-tuska napisal: <TageSzajsTung to ulubiona lektuta Angieli Magiel!>
      • lech_sraczka_kaczynski Re: "Tageszeitung" -- Polacy zrozumieją satyrę, 05.07.06, 20:45
        a ja za Portugalią bo jest bardziej katolicka, też zmykam przed odbiorik życząc innym miłego wieczoru
    • pl2512 Kaczor znalazl powod, zeby sie nie spotykac z... 05.07.06, 20:50
      Czyrakiem i Merkelową. Dlaczego? Bo facet wygladalby przy nich jak nocnik albo
      szafeczka nocna. Po prostu gosc jest brzydkim knyplem i siega Czyrakowi do
      rozporka a Merkelowej do stanika. Swiadom swojej niskosci kazal kilku
      bystrzakom z kancelarii znalezc powod i madrale wyszukali jakis trzeciorzedny
      artykulik w czwartorzednym pismie. Poza tym pan profesor prezydent mowi
      swietnie w trzech jezykach: po polsku, po mazowiecku i po warszawsku. A pani
      kanclerz i pan prezydent republiki mowia niezle po angielsku. Pan profesor
      prawa pchajac sie do palacu prezydenckiego nie wiedzial widocznie,ze wiekszosc
      Europejczykow niezle sie posluguje angielskim. On sie umie poslugiwac natomiast
      kotem brata w zabawach z Edgarem.
      Ot i caly problem! A rzekoma kacza sraczka, ktora sie glowa panstwa chwalila
      czy belkot w tegeszeitung (Chuy wie co to za pismo) jest tylko wymowka. Takich
      wymowek bedzie jeszcze masa.
      • wiezien-cenzury-gw Mamy zlustrowana ekipe,ktora pokazuje co potrafi 05.07.06, 21:11
      • wiezien-cenzury-gw Z powodu braku dyplomatow rzad RP szuka fachowca 05.07.06, 21:15
    • xpingus Re: "Tageszeitung": Polacy nie zrozumieli satyry, 05.07.06, 20:58
      Wstydze się naszego prezydenta, kto GO WYBRAŁ????????? Jest na takim stanowisku,
      a zachowuje się jak dziecko w piaskownicy i się co chwile obraża. Jak jest
      obrażalski o każdą satyre to zostaje mi powiedzieć tylko jedno precz z tego
      stanowiska!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka