Dodaj do ulubionych

'Jeden chce w kamaszach lekarzy, drugi młodzież'

• skarpetek1 jak te 200000 zamiast do wojska pojdzie pod 06.07.06, 17:52
      parlament to bedzie koniec tego rzadu. Wiec nie ma problemu, trzeba sie tylko organizowac i walczyc o swoje!
      • offkors inteligencja z motłochem 06.07.06, 17:55
        nie mam zamiaru przebywać podczas służby wojskowej z bandą prostaków ze wsi,
        czy MON dokona przynajmniej jakiejś selekcji młodziezy?
        • moher75 Re: inteligencja z motłochem 06.07.06, 18:00
          offkors napisał:
          > nie mam zamiaru przebywać podczas służby wojskowej z bandą prostaków ze wsi,
          > czy MON dokona przynajmniej jakiejś selekcji młodziezy?

I ty na innych wołasz "prostaki" / to Ciebie należy izolować - młodzież ze wsi
          żyje jeszcze z szacunkiem do pewnych wartości i tradycji - nie dorasta na ulicy
          i w centrach handlowyc. Skonfrontuj się kiedyś z kimś z małego miasta czy wsi i
          nie oceniaj go tylko pod kontem tego czy się "trendy" ubiera i ma zajefajną
          antenkę w fonie
          • atheix_mail Re: inteligencja z motłochem 06.07.06, 18:11
            Moher, frajerze, skoro tak popierasz PISdę, to sam się zgłoś pierwszy na
            ochotnika do wojska.
            • ofajdany_kartofelek Re: inteligencja z motłochem 06.07.06, 20:22
              atheix_mail napisał:

> Moher, frajerze, skoro tak popierasz PISdę, to sam się zgłoś pierwszy na
              > ochotnika do wojska.

nie moze;> , pedałów nie przyjmuja , a on jako ministrant złoci batona ksiedzu
              proboszczowi 5 razy dziennie..az mu sperma uszami wypływa...:))))
          • ofajdany_kartofelek Re: inteligencja z motłochem 06.07.06, 20:21
            moher75 napisał:

ma zajefajną
            > antenkę w fonie

zajefajna?? a co to takiego prostaczku podwórkowy??? ksiadz tak mówi???
            fuj...wstydx sie ...szybko do spowiedzi -najlepiej do paetza bo własnie
            wrócił...3 lody z połykiem i udzieli ci rozgrzeszenia ten wieprz xiański.
        • lehoo Re: inteligencja z motłochem 06.07.06, 23:29
          I ja i moi Bracia odsłużyliśmy rzetelnie po roku w wojsku - jesteśmy oficerami
          rezerwy. Wkłąd naszej rodziny w obronę narodową uważamy za wystarczający. I
          dlatago naszych porządnie wykształconych dzieci nie damy trepom na poniewierkę.
          Armia ma być zawodowa ew. ze szkoleniem ochotników - a nie z poboru. Z
          niewolnika nie będzie wojownika.
          • wolt-r Re: inteligencja z motłochem 07.07.06, 09:38
            Z niewolnika nie będzie wojownika... Dobre.
            Obawiam się, że gdybym był żołnierzem i Polska zostałaby uwikłana w jakąś wojnę
            na własnym terenie to byłbym pierwszym, który przy najbliższej okazji palnąłbym
            głównodowodzącemu w łeb. Za uwikłanie w wojnę, skutkujące koniecznością mojej
            służby wojskowej, której nie chcę, za uwikłanie w wojnę i narażanie życia mojej
            rodziny.
      • atheix_mail Re: jak te 200000 zamiast do wojska pojdzie pod 06.07.06, 17:58
        Masz rację.
    • maruda.r Deficyt mięsa armatniego. 06.07.06, 18:15

Czwartkowy "Dziennik" napisał, że Ministerstwo Obrony Narodowej szykuje
      prawdziwą bombę - to nowelizacja ustawy o powszechnym obowiązku obrony, która
      zakłada, że każdego roku do armii trafią wszyscy, którzy ukończyli 19. rok życia
      i są zdrowi.

Widocznie większość starszych poborowych spieprzyła do Irlandii i UK. Tyle, ze
      plany MON niczego nie zmienią, bo uciekac będa jeszcze młodsi. Napiszę dla
      porządku, że rozwiązaniem jest armia zawodowa, ale to tylko dla porządku, bo
      zawodowego kretynizmu wojskowych i tak nie zmienię.

• caudillo1 Brać wszystkich jak leci 06.07.06, 19:25
        NIKT się nie wywinie. :)

Mam nadzieję, że kartoteki w WKU zawierają już dane nt. strajkujących
        darmozjadów z "Inicjatywy SLD-owskiej" :) i oni się pierwsi załapią na JW/JK
        Orzysz :).
        Co prawda to tylko 4 mies., ale jeżeli będzie to 4 mies. bez wyjazdów,
        odwiedzin, z szafami grającymi a nawet "studniówką" :) :) to jest szansa że
        wyprostuje się trochę mózgi różnym ćpunom, walczącym o legalizację Holandii w
        Polsce, postępowcom, europejczykom, homoseksualistom.
        Wszystkie ułomności, teoretycznie nieuleczalne, można w takich środowiskach
        szybko wyeliminować.
        Codzienna pobudka o 5.30, 13 wart non stop, amba fatima, bytowanie w lesie z
        kleszczami, braki zrobione przez "kolegów" w plecaku, o których delikwent
        dowiaduje się dopiero przy kasie :) , to dla 19-letniego aktywisty Tęczowo-
        Zielonych jedyna szansa, że kiedyś znormalnieje i wydorośleje :) :)

Przecież znane są przypadki, że ojcowie przez 19 lat nie dają sobie rady, a
        wystarcza przejście przez bramę jednostki, pierwszy obiad, i apel, i synek robi
        się potulny jak baranek. :) A po wyjściu z instytucji antydemokratycznej i
        antytolerancyjnej znikają takie odchyły jak: wiara w demokrację, tolerancję,
        ateizm, homoseksualizm (taki to pewnie się powiesi po 10 dniach "fali" :) ) i
        człowiek staje się normalny.

Przecież przeciętny tęczowy hipis z SdPL, PD, noszący pomarańczowe skarpetki,
        to bałaganiarz, najczęściej o dwóch lewych rękach, bo przecież na studia
        typu "etnologia" idą tylko tacy . :)

A tam dostanie maskę, OP-1, sześć minut na ubranie i skończy się demokracja.
        Będzie sobie mógł zagłosować za swoim wyjazdem ale wirtualnie, bo jak nie
        zaliczy ubierania, to z wyjazdu nici.
        Poza tym nawet jak jakimś cudem zaliczy to może dostać dwie godziny przed
        wyjazdem służbę, i będzie płacz i zgrzytanie zębów, bo nie pojedzie się do
        mamy, i nie dostanie kaszki. :) :) :)
        • gacekemdk Re: Brać wszystkich jak leci 06.07.06, 21:38
          Nie zdziw sie kolego, jak potem cię odwiedzi w podzięce za takie teksty, grupka
          15-20 świeżych rezerwistów z "kocówą". A może nawet zostawią ślady glanów na
          twojej prawicowej d...e.
          • atheix_mail Re: Brać wszystkich jak leci 06.07.06, 21:43
            Tylko 1 kocówą? Jemu należy się tyle koców, ile postów takiej treści
            zamieścił!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A autorowi poniższej petycji:
            www.petitiononline.com/ZMAZURAK/petition.html
            należy się poparcie wyrażane podpisywaniem petycji. Sam ją zaraz podpiszę.
            • ofajdany_kartofelek Re: Brać wszystkich jak leci 06.07.06, 21:46
              atheix_mail napisał:

> Tylko 1 kocówą? Jemu należy się tyle koców, ile postów takiej treści
              > zamieścił!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              >
              koców?? alescie łagodni... ja bym zatłukł te faszystowska szmate caudilla a
              scierwo wysłał do korei płn. jako wieprzowine dla głodujacych :P
              • atheix_mail Re: Brać wszystkich jak leci 06.07.06, 21:49
                Hehehe, racja. Autor wspomnianej petycji też ma rację, okażmy mu poparcie.
    • rozwado mlodziez w kamasze i do woja 06.07.06, 18:36
      TAZ podac do sadu, bylych ministrow zagranicznych wsadzic za kratki za zdrade
      stanu, mlodziez wszechpolska dac do sluzby cywilnej, zas inna mlodziez
      wyslac do woja.

MEN zajmuje sie teraz nowa historia Polski dla szkol, potem
      bedzie pracowac nad nowymi ksiazeczkami do nabozenstwa.
    • pethate PIS szykuje sie na wojne przeciw ukladowi sloneczn 06.07.06, 19:07
      Wojna gwiazd jest juz zaplanowana.Pis wezmie wszystkich do armii,dziadkow,
      babcie,wnukow, niemowlakow.Kazdy, kto utrzyma smoczek miedzy wargami nadaje sie
      do walki z ukladem slonecznym.Po wojnie bedziem na emerturze.
      Brawo piss.
      • remiksz Re: PIS szykuje sie na wojne przeciw ukladowi slo 06.07.06, 19:42
        Nie ma co się dziwić, trzeba wypowiedzieć Niemcom wojnę za kartofla!!! Potrzeba
        więc żołnierzy, Gosiewski kulawy,Dorn prawie bezzębny a ktoś musi walczyć:)))
    • marych Przecież jest lepiej ROTFL 06.07.06, 20:02
      Tak wygląda zawodowa służba jaka nam obiecali kartoflani politycy przed wyborami.
      Pomysł ten dołaczył do worka z innymoi ziemniakami jak "tanie państwo", miliony
      mieszkań" i inne tego typu mydlenie oczu głupiemu narodowi.
      No ale przecież "polskie rodziny stać na coraz więcej, a inflacje mamy
      najmniejsza w całej Unii". Bo "dotrzymalismy słowa". ROTFL
      Ostatni gasi światło.
    • r0b0l pytam się grzecznie: po co pobór wszystkich? 06.07.06, 20:17
      czyżby szykowała się wojna z niemcami, może Rosją?
      a może jak za dobrych dawnych czasów: jednostki robocze na budowach i na polach?

Może jeszcze nazwa PISP batalionów wyrobników ( prawa i sprawiedliwa służba polsce )
      • r0b0l a może żeby nie mogli wyjeżdżać z kraju... 06.07.06, 20:20
        pod pretekstem permanentnej mobilizacji, szkoleń i tajemnicy państwowej?
        efekt wiadomy: kto nie chce w kamasze nie pójdzie do psychiatry tylko na lotnisko.
        I jak za dawnych czasów w woju zasadniczym będa tylko niedojdy
        • buckiler Re: a może żeby nie mogli wyjeżdżać z kraju... 06.07.06, 20:37
          A kto by ciebie, sfrustrowany g... chciał za tą granicą?
          • r0b0l Re: a może żeby nie mogli wyjeżdżać z kraju... 06.07.06, 21:06
            głupi pacanie
            25 lat szkoliłem nieudaczników z poboru.
            i nie mam zamiaru wyjeżdżac na stare lata bo chć gó..any to mój kraj
            • wolt-r Re: a może żeby nie mogli wyjeżdżać z kraju... 06.07.06, 21:14
              "bo chć gó..any to mój kraj"

Taaa, będę jadł. Wymiociny? Gó..? Ale MOJE! Więc zjem. Taki jest Twój tok
              rozumowania. Jesteś nie tyle patriotą, bo nie szanujesz rodaków ("głupi
              pacanie") co po prostu nacjonalistą ("bo chć gó..any to mój kraj")
              A może nawet moodnym teraz faszystą? Bo to cięższa warstwa nacjonalizmu.
              • r0b0l Re: a może żeby nie mogli wyjeżdżać z kraju... 06.07.06, 22:12
                nie każdy może wyjechać, jak jesteś młody i zdrowy to jhedź. ja nie jestem patriotą, tu jest jedynie moja ziemia i moja rodzina. Z patriotyzmem ma to trochę wspólnego, z nacjonalizmem, faszyzmem już nic.
                Głupi pacan to nie obraza, najwyżej lekko obraźliwa forma, jak interpretujesz to jako obelgę to blisko Ci do mentalności śmiertelnie obrażonego obsranego prezydenta
          • atheix_mail Re: a może żeby nie mogli wyjeżdżać z kraju... 06.07.06, 21:07
            Że ciebie nikt by nie chciał, ciężki idioto, to pewne.
    • silver76 cenzura 06.07.06, 20:38
    • milo_minderbinder To jest genialne! 06.07.06, 20:39
      To przeciez chodzi o zazegnanie lekarskich strajkow za pieniadze bezposrednio
      wziete z kieszni podatnika. Do woja biora wszystkich->kazdy daje lakarzowi w
      lape zeby miec kat C czy jakastam inna->lekarze maja kase i nie protestuja.

Genialne:)
      • remiksz Re: To jest genialne! 06.07.06, 20:53
        To nie takie proste. W komisji powiatowej jest średnio 3-5 lekarzy, a co z
        resztą:)))
      • some_one_else Re: To jest genialne! 06.07.06, 20:54
        a przy okazji beda mieli na wszystkich haka...ech...
    • wolt-r Jak to jest z prawem? 06.07.06, 20:59
      "Koniec odroczeń w zasadniczej służbie wojskowej. Na obowiązkowe szkolenie będą
      kierowani zarówno studenci, jak i jedyni żywiciele rodzin, którzy osiągnęli
      wiek poborowy. W sumie 200 tys. mężczyzn rocznie - dowiedziała się gazeta."

Niech mi ktoś, k..., wytłumaczy:
      dlaczego nagłe wprowadzenie przepisu obejmującego wszystkich po 19 roku życia
      nie jest prawem działającym wstecz?
      W zasadzie podobnie się ma z pewnymi innymi aspektami działalności w
      państwie... Jeżeli decyduję się rozpocząć działalność w określonych warunkach
      to jakim prawem ktoś po 5 latach mi te warunki zmienia wprowadzając
      niekorzystne przepisy?!
      Ja wiem, że można tłumaczyć o ekonomiczności pewnych rozwiązań itp. Pytam o
      idee. Albo prawo działa wstecz (zawsze gdy ktoś uzna to za potrzebne,
      ekonomiczne) albo prawo wstecz nie działa. Jaka jest zasadza i dlaczego w
      powyższych przypadkach ma nie działać?!
    • czytelnik4 'Jeden chce w kamasze lekarzy, drugi młodzież' 06.07.06, 21:00
      Kolejny chory pomysł rządzącego reżimu - bo tego inaczej już nazwać nie można.
      Podczas gdy cały cywilizowany świat przechodzi (właściwie już przeszedł)na
      armię opartą na zawodowstwie w Polsce wprowadzane są w życie pomysły
      charakterystyczne dla totalitarnych państw policyjnych. Służyć to będzie
      jedynie większej kontroli społeczeństwa przez obóz rządzący i zastraszaniu
      obywateli. PiS i i jego rolniczo-nazistowskie partie satelickie stanowią
      poważne zagrożenie dla demokracji w tym kraju - największe od 1989roku!!!!
      • wolt-r Re: 'Jeden chce w kamasze lekarzy, drugi młodzież 06.07.06, 21:05
        Teraz się niektórzy obudzili?!
        Jak pisałem w 2004 roku, nie tylko ja, że będzie faszystowsko w Polsce po
        wyborach polskiej prawicy to nikt nie słuchał. Wybrano prawicę.
        Wkurza mnie, bo też na tym cierpię. Ale w sumie dobrze: teraz od prawicy ten
        naród tak dostanie na różne sposoby, w różnych dziedzinach po dupie, że rządów
        prawicy mu się odechce na najbliższe 20 lat.
        (Nie znaczy to, że popieram SLD)
        • wolt-r Re: 'Jeden chce w kamasze lekarzy, drugi młodzież 06.07.06, 21:10
          Przecież nasi miniserkowie i prezydencik sami się nie wybrali - ktoś ich wybrał.
          Macie więc, coście wybrali. Zaskoczeni niektórzy? Trzeba było w prawicowe
          bajki nie wierzyć, jak dookoła mówiono (m.in. Aleksander Małachowski) że to
          bajki. Że w Polsce zapanuje PiS = Przerażenie i Strach.
          Pamięć Polaka chyba jednak sięga 3 lat. Potem następuje jej zresetowanie - nie
          pamiętamy co te grupy ludzi narobiły i w kolejnych wyborach znów je wybierzemy:
          będą na zmianę SLD i PiS tylko, oczywiście, pod nowymi nazwami.
    • kostia78 do woja wszystkich ? 06.07.06, 21:03
      chyba komuś słonko zbyt mocno przygrzało, każdego dziewiętnastolatka do wojska
      ?, a studia itp. to co? na bok ? chyba trzeba naprawde uciekać z tego chorego
      kraju...
      • r0b0l nie będą brali homo ;)) 06.07.06, 21:08
        no i dopiero się okaże
        4 rp się rozrasta, co drugi młodzian to pederasta ( w papierach )
      • atheix_mail Re: do woja wszystkich ? 06.07.06, 21:11
        Ey wiecie że jest petycja w tej sprawie?

Dobrze, że ktoś wreszcie się skapnął, że nie jesteśmy w tym kraju niewolnikami i
        mamy prawo do protestu.
        • cover_wielki fajnie jest 06.07.06, 21:18
          Piękna perspektywa, co roku 200 tys luda będzie rżnąc Szwejka przez 4 miesiące.
          No niezały cyrk, jak będzie fajnie to jeszcze postrzelać dadzą.
    • callafior Wojsko łapy precz od studentów! 06.07.06, 21:23
      Nie dość, że nasze dziadowskie "państwo" nie daje młodym wykształconym ludziom
      żadnych perspektyw kariery, to jeszcze chce utrudniać proces kształcenia się.
      Won tłuki w kamaszach od kwiatu młodzieży! Sami szkoły nie skończyli nieuki i
      tumany i innym nie pozwalają. Ten "projekt" nie powinien absolutnie przejść,
      powinna się tym zająć Komisja Europejska i Trybunał Praw Człowieka, to jest
      łamanie praw człowieka, tak się nie robiło nawet za komuny!
    • atheix_mail petycja 06.07.06, 21:26
      Przeglądając internet natrafiłem na niniejszą petycję:

Dziwi mnie, że jeszcze jej nie podpisujecie. Ja to zaraz zrobię.
    • oko21 co z pedałami? 06.07.06, 21:32
      do armii czy do gazu?
    • enlightened A mlodzi i lekarze maja politykow gleboko w dupie 06.07.06, 22:10
      Teraz to dopiero zaczna emigrowac do normalnych krajow...
      USA tocza wojny i jakos poboru tu nie ma i nie bedzie, to po h.j w Polsce tyle
      zolnierzy...
    • jura05 'Jeden chce w kamasze lekarzy, drugi młodzież' 06.07.06, 22:29

czy ten partyzant z kabulu niema sie czym zajmować ? dość tej chołoty u władzy
      • wolt-r Re: 'Jeden chce w kamasze lekarzy, drugi młodzież 06.07.06, 22:31
        A cały rząd - chce po łbie.
    • luigi22 Tandeta 06.07.06, 23:11
      Ciekawe kto będac przy zdrowych zmysłach uwierzy w te brednie. Nie ma kasy na
      podwyżki dla szpitali, nie ma kasy na remont dróg i nowe autostrady, nie ma kasy
      dla uczelni wyższych a tu nagle jest kasa na szkolenia wojskowe :) To jest taka
      ściema dziennikarska, żeby ludzie mieli się czym podniecać. No o tym że służbę
      zasadniczą ogranicza się do coraz bardziej, a ludzi po studiach wysyła do rezerwy.
      • atheix_mail Re: Tandeta 07.07.06, 07:43
        Ja bym jednak w to wierzył. Rząd Marionetkiewicza jakoś bez wahania zwiększył
        deficyt budżetowy o 2 miliardy złotych wpisując do budżetu jakieś durne wydatki,
        więc pobór niestety pewnie też zarządzą bez względu na koszty.
    • jarek.gurtowski Mamy pecha do doboru rządzących 06.07.06, 23:32
      co jeden, to lepszy.
      Jak jakiś mądry inaczej jeszcze wymyśli zasadniczą służbę wojskową kobiet,
      niezależnie od jakichkolwiek okoliczności, to właściwie nie mam prawa sie dziwić.

Nie dość, że szkodzą, to jeszcze za to przeszkadzanie ludziom dostają grubą kasę.
      A powinni conajwyżej parę batów na goły tyłek i won z powrotem do swojego
      macierzystego zakładu szewskiego albo na warzywniak.
      • atheix_mail Re: Mamy pecha do doboru rządzących 07.07.06, 07:44
        Kierownictwo PISdy (kaczory, Dorn, Sikorski, Szczygło) nie są z zakładu
        szewskiego, tylko z psychiatryka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka